abonnementen ibood.com bol.com
pi_191466860
Welkom in het Peutertopic!!

moto-29.jpg

... en weer verder!
pi_191466896
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 22:58 schreef ViviRAWRS het volgende:
Hier een peuter die mijn nieuwe kleding en dergelijke juist níet kan waarderen:

ZZ: Welke trui heb je aan, een nieuwe?
Ik: Ja klopt, deze had jij nog niet gezien hè?
ZZ: Oh. Ik vind dat niet zo mooi..

:')
:D :'( :D

Fleur, wat fijn dat hij eindelijk zijn buisjes krijgt, alvast sterkte met de operatie!

Minilot, oh wat tof Disneyland, wij willen er een keer heen als C wat groter is :) We willen wel dit voorjaar een keer naar de Efteling met haar, ben heel benieuwd hoe ze dat gaat vinden O+

Mijn kind genoot afgelopen weekend enorm van het wilde weer :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verder gaat het hier best lekker, psz gaat gelukkig goed nu, de ene keer gaat het wegbrengen beter dan de andere keer maar ze is gelijk nadat ik weg ben weer rustig zegt de juf.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191467642
Wij gaan volgende maand weer naar Disney, vorig jaar vonden ze het wel oké (met name het doolhof en its a small world vonden ze geweldig, de Dombo-trein waar Gunther in zat vonden ze doodeng). Dit jaar zijn ze nu al enthousiast, vooral om mickey en Minnie te zien (dat was vorig jaar ook instant huilen, dus ik ben benieuwd hoe ze dat dit jaar echt gaan vinden). En ze hebben veel zin in de parade.

De wind vonden ze hier zondag en maandag maar niks, gisteren haalde ik ze op van het kdv en was Lala heel enthousiast “wind! Wind is leuk!” Om er lachend doorheen te rennen. Em vond het nog steeds maar niks.

Fijn dat het nu goed gaat op de psz Rena!

Heb je al zelf ook een nacht door kunnen slapen Venco?

Hier wordt Lala weer twee keer per nacht overstuur wakker, Ze droomt nogal intens denk ik. Eenmaal rustig slaapt ze wel zo weer verder gelukkig. Gisteren deed ik Na tandenpoetsen het badkamerlicht weer uit om naar beneden te gaan (ik ben al naar m’n werk als zij op moeten staan), hoor ik vanuit de meidenkamer “kan niks meer zien, is donker! Em, jij licht aandoen?”.

En ze kopiëren spelletjes van hun broer. “ik zie ik zie jij niet ziet en is geel” “een krokodil” “jaa!”
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191476756
Aan het eind van de middag maar mee naar huis genomen wegens ontploffingsgevaar :+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_191476785
Fijn dat het nu zoveel beter gaat met wegbrengen @rena! ^O^
Hoe vindt ze het er verder?
Die foto's! :D

En gele krokodillen! _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_191485806
@FlyingFish Gaan jullie elk jaar? :)
Hier waren Phantom Manor en vooral Pirates een groot succes: spannend, maar indrukwekkend en 'nogeenkeernogeenkeernogeenkeer!'-veroorzakend :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_191486002
quote:
1s.gif Op woensdag 12 februari 2020 19:44 schreef minilot het volgende:
Fijn dat het nu zoveel beter gaat met wegbrengen @:Rena! ^O^
Hoe vindt ze het er verder?
Die foto's! :D

En gele krokodillen! _O_
Verder doet ze goed mee zegt de juf en gaat ze ook lekker spelen, als ik haar kom ophalen is er vaak eerst een stukje emotie en daarna neem ik een heel vrolijk kind mee naar huis, dus mijn gevoel er bij wordt ook steeds prettiger. En bij Gunther? :)

Die foto van een uitgelaten Gunther, wat een heerlijk snuitje O+ Hij zal wel bekaf zijn geweest ;D

FF, ze klinken als zo’n leuk duo, jouw twee dames O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191486070
@rena Wat betreft bekaf, mijn lief maakte gisterenavond deze uiterst charmante flitsfoto naast zich op de bank, twee minuten na thuiskomst :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overigens vertrok -ie vanmorgen om half negen weer fris en fruitig naar zwemles, merk nu verder vanmorgen niks bijzonders qua vermoeidheid :)

Hoe het precies gaat op de peuterschool als ik weg ben weet ik eerlijk gezegd nog niet zo na pas twee keer, en meer dan vijf zinnetjes overdracht is er nog niet meer de juffen geweest. Maar hij lijkt er enthousiast over, dus prima :) Na eergisteren eerste keer spijbelen, morgen weer 8-)

[ Bericht 21% gewijzigd door minilot op 13-02-2020 11:52:42 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 13 februari 2020 @ 13:33:04 #9
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191487401
Och kijk dat nou O+ Wat fijn dat het zo leuk was.

Wij zitten flink in de rats met Max' slaapritme. Bijna elke ochtend staat hij om 5 uur naast zijn bed (en wil alleen PAPA :D ^O^ ). Die krijgt hem met geen mogelijkheid weer terug in zijn bed. Max stort vervolgens eind van de middag compleet in, slaapt voor het eten, is overstuur bij wakker worden, eet niet geweldig en gaat wat later weer slapen. Soms spookt bij ook 's nachts. Mijn vriend stort inmiddels half in, zo weinig slaap krijgt hij.

Ik zou het eens moeten overnemen, maar dit (PAPA-mindedness 's ochtends vroeg) is een welkome erfenis uit de herstelperiode na mijn operatie - toen kon ik er gewoon niet zo snel uit komen :')

Oh en Sam dat schaap werkt niet }:|
pi_191487516
Mini, wat een schattige slaapfoto! En wat lijkt Gunther al groot op die foto :o
Waren jullie in een dag heen en weer gereden? Enthousiasme op de andere foto's is ook prachtig trouwens O+

Quoi, dat is wel supervroeg 5 uur 's ochtends. Aan het eind van de middag iets actiefs doen, help dat ter afleiding van de moeheid? Zou zelf ook geen oplossing weten, frustrerend en supervermoeiend.
pi_191487740
@TolstoiFan Nee, we hadden een schoonfamilieding dat drie(!) volle dagen Disneyland behelste :Y)
En yup, hij lijkt naast mij (één meter zevenenvijftig) altijd nog extra groot :Y

@Quoi Poeh zeg, heftig! :* Vooral voor je lief. En voor Max zelf natuurlijk. Maar goed, als ook papa 'm niet terug in bed krijgt, dan kun jij met hetzelfde resultaat toch een ochtenddienst overnemen, of begrijp ik je niet goed? :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 13 februari 2020 @ 14:02:55 #12
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191487871
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2020 13:55 schreef minilot het volgende:
Maar goed, als ook papa 'm niet terug in bed krijgt, dan kun jij met hetzelfde resultaat toch een ochtenddienst overnemen, of begrijp ik je niet goed?
Uh.....jaaaaa, dat zou kunnen O-)

Ik neem het weleens een keertje over. Ik ben wat rechtlijniger, maar het komt er toch op neer dat hij gewoon Wakker is |:(

Zelf geloof ik gewoon dat hij - zo met 2 dagen opvang, 1 dag psz en opa/oma en de dagen thuis altijd wel actief - een beetje MOE is. Net als wij. Nu denk ik erover om maar gewoon lekker op vakantie te gaan.

Dus @TolstoiFan idd dat zou kunnen, wil het niet dat ik altijd al een beetje overactief ben met leuke dingen doen ;)
pi_191488038
Quoi, de dagen thuis dan bewust een poosje juist wat minder actief houden? Geen activiteiten, gewoon in en om het huis een beetje zelf laten aanprutsen voor lange, ongestoorde periodes? Werkt hier altijd het beste na een periode van gehyper en :D :D :D en allemaal dingen moeten doen.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 13 februari 2020 @ 14:30:46 #14
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191488325
Hele goeie. Ik probeer dat al een beetje te doen - voor zover mogelijk. Zo zijn we de laatste tijd alleen maar mindful superpuzzels aan het maken thuis.
pi_191493876
Quoi vakantie helpt hier altijd goed om het ritme er volledig uit te timmeren. Meestal was dat in ons nadeel (doei middagslaapje) maar wie weet is dit in jullie voordeel inderdaad. Wij gaan begin april gezellig een weekje centerparcs doen want dat is ons eind vorig jaar echt goed bevallen uit kneuterigheid. Met binnenspeelhel.

Ik heb hier een ziekenboeg in huis en ik ben de enige die niet ziek is. Man afgelopen 2 dagen, L al een week. Griep. Koorts, moe, lam, niet eten, slapen op de bank of op mij (hij heeft nog nooit ergens anders dan in zijn bed geslapen). Gelukkig heel langzaam aan de beterende hand nu maar nog lang niet de oude.
pi_191494165
Klinkt altijd tof die Disney en Efteling verhalen! N is geen durfal en weigert zelfs de draaimolen op de kermis. Ik ben dus bang dat het nu nog heel erg zonde is om naar de Efteling oid te gaan, maar ik zou wel graag willen! Ik twijfel nog even verder haha.
pi_191495067
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2020 11:23 schreef minilot het volgende:
@:FlyingFish Gaan jullie elk jaar? :)
Hier waren Phantom Manor en vooral Pirates een groot succes: spannend, maar indrukwekkend en 'nogeenkeernogeenkeernogeenkeer!'-veroorzakend :Y
We gaan volgend jaar waarschijnlijk naar Disneyland Anaheim (als deel van onze grote vakantie) dus dan slaan we Parijs over. Maar mijn man en ik vinden het zelf al leuk, dus de kinderen hebben de mazzel dat ze mee mogen ;)

Vorig jaar hebben we met de meiden die attracties overgeslagen. Kleuter vond Pirates eng (vanwege de drops van het bootje. Staat ook gillend op de actiefoto :D ), phantom manor was nog dicht. Is die een beetje te doen voor een kleuter qua engheid? Het spookhuis in de Efteling vond hij wel mooi (maar hij ging alleen mee doordat we het woord spookhuis vermeden hebben ;) ) Dit jaar gaan we de pirates iig met z’n allen doen, als we kleuter zo ver krijgen om er nog eens in te gaan. Toffe foto bij het zwaard. Die moeten wij dit jaar ook gaan maken!

@rena ze zijn ook heel leuk samen voor de buitenwereld. Maar binnenshuis zijn ze regelmatig ook een stuk minder leuk. Als ze mee moeten broer uit school halen maar geen zin hebben, en elke keer als ik er een jas of schoenen aan heb gedaan heeft de ander ze alweer uit. En als er een op schoot zit, wil de ander ook en propt zich er bij waardoor de eerste gaat piepen en terug duwen en ik uiteindelijk twee huilende kinderen op schoot heb, dat soort dingen.

@Quoi ik zou je ook aanraden om zijn ritme te resetten op de een of andere manier. Een vakantie is een leuke manier om dat te doen natuurlijk, maar anders wellicht een keer wakker houden tot het bedtijd is? Vroeg naar bed = vroeg wakker hier. Laat naar bed is overigens niet laat wakker helaas. En wat hier bij kleuter goed werkt is ‘s middags gewoon even een uurtje tv laten kijken. Dat is ook tot rust komen (en werd ook ergens aangeraden voor kinderen die net gestopt zijn met dutjes maar voor wie de dag eigenlijk nog te lang is). En wij plannen soms ook bewust een dagje niks in na een paar drukke dagen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191500175
Hier wordt op lange dutjesloze dagen vaak ook even op de bank gechilld, met iets te snacken en een dekentje. Even een paar tekenfilmpjes en hij kan er weer even tegenaan.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  vrijdag 14 februari 2020 @ 12:59:21 #19
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191502849
Oh ja, dat rustmomentje pakt hij ook altijd. Hij heeft een vast hoekje op de bank waar hij lekker kan bijkomen. Wat dat betreft was alles altijd koek en ei, maar is hij even out of sync somehow.

Vannacht heeft hij gespookt en ben ik maar eens uit mijn bed gekropen. Ik had wat water en een krentenbol naast zijn bed gezet de avond ervoor en met hem afgesproken, dat als hij wakker werd hij eerst even naar het schaap zou kijken. Als die niet wakker was kon hij even wat eten en drinken en dan weer lekker gaan slapen. Dat eerste ging goed, alleen gaan slapen natuurlijk niet. Hij had allerlei noten op zijn zang. Ik moest daar zitten, hij op schoot, 100 boekjes, hij op mijn schoot slapen. Ik had daar ff genoeg van en heb mijn poot stijf gehouden: je gaat in bed liggen en slapen (verder wil ik best voorlezen). De hele buurt heeft het geweten, want meneer werd DRIFTIG! :D

Resumé: hij is bed gaan liggen en gaan slapen. Wel met mij ernaast, maar goed, eenpersoonsbed, dus ok. En we sliepen uit tot half 9.
  vrijdag 14 februari 2020 @ 13:05:36 #20
221912 minilot
Puer aeternus
pi_191502942
Aaah! Een enthousiaste Günther ophalen van de peuterschool is op zichzelf al cute, maar als er ook nog een Valentijnsknutsel-voor-mama wordt meegeleverd dan gaat het de grens van wanstaltig snoezig wel over! O+
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 14 februari 2020 @ 13:09:16 #21
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191502983
Dat klinkt goed minilot!

En Quoi *O* voor het uitslapen. Nu hopen dat hij dit ritme vasthoudt... wij hadden een nacht van 17:30 tot 5 uur. Niet mijn idee van een ideaal ritme maar ja, peuters }:| . Misschien kan zijn vader hem even resetten vannacht.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  vrijdag 14 februari 2020 @ 13:27:21 #22
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191503253
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:05 schreef minilot het volgende:
Aaah! Een enthousiaste Günther ophalen van de peuterschool is op zichzelf al cute, maar als er ook nog een Valentijnsknutsel-voor-mama wordt meegeleverd dan gaat het de grens van wanstaltig snoezig wel over! O+
Jaaaaaaaa, lief! Sinds hij op de psz zit heb ik een overload aan knutsels! En dat uit de klas naar mij toe komen rennen met zijn knutsels zodra de deur open gaat = O+

quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:09 schreef Lemijn het volgende:
Dat klinkt goed minilot!

En Quoi *O* voor het uitslapen. Nu hopen dat hij dit ritme vasthoudt... wij hadden een nacht van 17:30 tot 5 uur. Niet mijn idee van een ideaal ritme maar ja, peuters }:| . Misschien kan zijn vader hem even resetten vannacht.
Dat lijkt me een goede constructie, vader en resetten. Succes vandaag, want jij sliep niet om 17:30 uur denk ik.
pi_191503323
Oh mini, die foto van jullie samen O+ En wat leuk een Valentijnscadeau van je kleine Valentijn *;

Oei Quoi, wat balen zo vroeg :o Wat mini zegt zou ik ook als tip geven denk ik. Je afgelopen nacht klinkt al iets beter, maar het is altijd een lastig iets om weer doorheen te moeten.

FF, dat kan ik me ook voorstellen ja, bij mij staat het zweet me soms al op het voorhoofd bij 1 peuter en jij hebt er 2 :o

Hier vanmorgen voor het eerst naar de kapper geweest, was best even pittig, mevrouw was het er niet mee eens :X Maar met een filmpje op de telefoon en een koekje snoepen is ze er redelijk doorheen gekomen en het matje in haar nek is weg :7 Volgende maand naar de tandarts, dat wordt waarschijnlijk helemaal een nachtmerrie :X
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  vrijdag 14 februari 2020 @ 14:16:05 #24
221912 minilot
Puer aeternus
pi_191503815
Oh ja kapper! Dank voor de reminder @rena - ik wilde vandaag bellen voor een afspraak voor Günther (4578999ste kappersbezoek, het groeit als een malle!) maar het was me ontschoten.

Ik zou lang haar hartstikke leuk bij Günther vinden, maar hij vindt het logischerwijs rete-irritant zodra haar in zijn ogen gaat hangen, dus dan laten we het toch steeds maar bijpunten. Iemand suggesties voor een comfortabele manier van lang laten groeien? Speldjes en haarbandjes worden resoluut losgetrokken. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_191504535
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 14:16 schreef minilot het volgende:
Oh ja kapper! Dank voor de reminder @:Rena - ik wilde vandaag bellen voor een afspraak voor Günther (4578999ste kappersbezoek, het groeit als een malle!) maar het was me ontschoten.

Ik zou lang haar hartstikke leuk bij Günther vinden, maar hij vindt het logischerwijs rete-irritant zodra haar in zijn ogen gaat hangen, dus dan laten we het toch steeds maar bijpunten. Iemand suggesties voor een comfortabele manier van lang laten groeien? Speldjes en haarbandjes worden resoluut losgetrokken. :7
Echt comfortabel kan denk ik niet :') miss met wat wax het een beetje zo kleien dat het wat naar achteren valt? En misschien scheelt het dan het minder vervelend is als het onder wat korter is en bovenop langer? Dan kan het daar boven een beetje doorgroeien tot een leuke lengte tot het over het kortere haar heen kan hangen en dat dat dan kan groeien :?

Hoe dat laatste er in t echt uit moet zien weet ik ook niet :+ het was maar een hersenscheet :')

Laat ie petjes, beanies ect wel zitten? Of wellicht zo'n dun sportelastiek (zon voetbalvrouwending)?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_191504913
En er gewoon niks aan doen mini? Dan groeit het ook vanzelf wel lang. Zeker met snelgroeiend haar is de rare fase zo voorbij. Zo heeft mijn kleuter ook haar tot iets boven zijn schouders, door mijn luiheid vooral :) en ook omdat hij leuke krullen heeft en ik dat niet af wil knippen. Alleen aan de voorkant knip ik het zodat het niet in z’n ogen hangt.

En anders wellicht wat gel om het een beetje uit zijn gezicht te stylen? Bij mijn meiden merk ik overigens dat speldjes het niet lang uit houden, maar elastiekjes doen het wel goed, zeker de mini (beugel?) elastiekjes. Maar dan gaat hij wel vaak aangesproken worden als meisje, dat heeft mijn zoon ook al ondanks typische jongenskleding.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191511109
@FlyingFish
Je vroeg mij laatst of ik al een nacht heb kunnen doorslapen maar niet echt, nee.
Grote broer was snip verkouden sinds die week dat Z. vrijwel doorslaapt dus ik was alsnog wakker van hem. :') En ik loop inmiddels ook al een week verkouden te zijn.

Dat vind ik trouwens wel echt een dingetje hoor. Als je moeder bent kan je nooit eens ‘lekker’ ziek zijn.
Vannacht was ik echt beroerd en Z. werd 5:15 uur wakker. Man was al naar werk dus was alleen.
Ik was al wat duizelig bij opstaan maar Z. deed wat moeilijk met getroost worden.
Omdat ik echt even dacht dat ik ging overgeven of flauwvallen zette ik haar terug in bed en ben even op de vloer gaan liggen.
En Z’tje maar huilen want die was natuurlijk niet content.
Duurde misschien maar 3 minuten en nadat ik opnieuw opstond, pakte ik Z weer.
Bleek ze zo van streek omdat ZIJ zelf het nachtlampje uit wilde doen ipv dat ik dat deed. :')

Maar dat zijn wel lastige dingen. Ziek zijn maar gewoon door moeten gaan.
Is wel anders als ze groter zijn maar zo klein kan je ook niets uitleggen of begrip vragen. :P

Overigens begrijpt ze nu supergoed wanneer het tijd is voor ‘eke’. Ze zegt het zelf wanneer het op is en als ze bij het opstaan weer mag hebben, noemen we het een ‘eke-feestje’. :D *O*
  vrijdag 14 februari 2020 @ 22:43:44 #28
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_191512223
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 14:16 schreef minilot het volgende:
Oh ja kapper! Dank voor de reminder @:Rena - ik wilde vandaag bellen voor een afspraak voor Günther (4578999ste kappersbezoek, het groeit als een malle!) maar het was me ontschoten.

Ik zou lang haar hartstikke leuk bij Günther vinden, maar hij vindt het logischerwijs rete-irritant zodra haar in zijn ogen gaat hangen, dus dan laten we het toch steeds maar bijpunten. Iemand suggesties voor een comfortabele manier van lang laten groeien? Speldjes en haarbandjes worden resoluut losgetrokken. :7
Doorbijten, mijn oudste heeft nu halflang haar en is de irritantste tussenfase nu wel voorbij. Hij moet nu alleen nog leren om zijn haar steeds achter zijn oren te vegen, anders hangt hij z'n haar overal in.
KuikenGuppy
  zaterdag 15 februari 2020 @ 09:08:19 #29
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191517310
Ik vind het ook zo leuk staan bij jongens, lang haar. Maar bij Max ziet het er niet uit als het langer is. Kort in zijn nek met bovenop wat langer is dan weer wel leuk.

Ik heb voor carnaval op psz een brandweerpak op de kop getikt. Nu wil hij 'm nooit meer uit :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_191517856
Brandweerman Max :D

Venco, dat is inderdaad ook flink waardeloos om als moeder ziek te zijn.

Wij hebben onze eerste vakantie geboekt *O* We gaan naar Ameland eind mei *O*
  zaterdag 15 februari 2020 @ 10:20:21 #31
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191518048
Zooo ik heb even bijgelezen. Ik ga jullie nooit bijhouden sorry!

FlyingFish omg dat verhaal van dat kind dat door de wijk dwaalde!😱 Hier mogen de kinderen pas weg zodra de ouder gesignaleerd is door de juf. En wat stom dat je voor een foto met alle kinderen op een andere dag elders heen moet terwijl ze in 1 pand zitten. Op school halen ze broers/zussen uit de klassen voor een gezamenlijke foto. En voor broers en zussen die nog niet op school zitten kun je meteen na schooltijd intekenen voor een foto.

Scholen zoektocht, dat is met A. nu makkelijk maar met L. zijn we bij 3 scholen gaan kijken nadat ik al een hele screening had gedaan online (hebben best veel scholen in de buurt). Had na mijn internetselectie al en voorkeur voor de montesorrischool een paar straten verderop en die voorkeur bleef ook na het bezoeken van de scholen. Andere school beviel ook goed maar net in een ander deel van de wijk dus afstand gaf de doorslag. Het is ook niet zo'n grote school. Ben wel tevreden nog steeds maar het is een lastige keuze. Belangrijkste was dat de onderwijsvorm aansluit bij hoe L. leert. Heb het idee dat A. ook wel past binnen montesorri anders hadden we ons moeten beraden op wat te doen. Maar het blijft afwachten natuurlijk.

Zag ook nog wat voorbij komen over middagdutjes. A. slaapt gerust nog 3 uurtjes in de middag, maar steeds vaker wil ze niet en aangezien ze straks naar school moet, skip ik 't steeds vaker. Ze gedijt wel beter bij een slaapje :')

Venco wat fijn dat ze doorslaapt!

En wat leuk die psz verhalen O+ kan niet meepraten, want hier gaat ze 3 dagen naar het kdv al sinds baby. L. ging pas na een jaar maar na 1 keer grienen vond ik 't wel lekker. Maar zo leuk, ze leren er zoveel O+ ze maken ook al echt vriendjes, zo schattig.

Minilot die foto met zonnebril :o niet heel erg peuterig zo! Wel stoer.

Quoi altijd handig je eigen brandweerman in huis O+

En ja A. lijkt erg op mij, toch leuk dat niet alleen mijn man zichzelf heeft gekloond :+

Hier druk geweest. Het zindelijk worden gaat de goede kant op met de aanpak van de fysio. Laxeermiddel zit nu ook op een goede dosering dus ze poept nu elke dag. Plassen netje op de wc en om te poepen vraagt ze nu om een luier. Woensdag weer een afspraak, dan kunnen we de volgende stap gaan nemen.

Verder gisteren eindelijk bericht gehad dat ik door de veiligheidsscreening ben en dus definitief een nieuwe baan heb. Maandag ga ik mijn ontslag indienen. Dat gaat nog wel een dingetje worden vrees ik :X
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191522671
:W Ik kom mij melden met N. 7 februari is zij 2 jaar geworden en dus een peuter. Het dramatische is ook gelijk om de hoek komen kijken, ze was al een pittig meisje maar nu.. :{
Ik kom later nog even een foto posten. Spruit is haar broertje van 3 maanden en heeft ontstoken eczeem (soort krentenbaard?) Dus ben de hele dag bezig daarmee. :)
pi_191523372
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 februari 2020 18:03 schreef BellaaElisa het volgende:
:W Ik kom mij melden met N. 7 februari is zij 2 jaar geworden en dus een peuter. Het dramatische is ook gelijk om de hoek komen kijken, ze was al een pittig meisje maar nu.. :{
Ik kom later nog even een foto posten. Spruit is haar broertje van 3 maanden en heeft ontstoken eczeem (soort krentenbaard?) Dus ben de hele dag bezig daarmee. :)
oooh kindje twee is er ook al :D (nog) gefeliciteerd met je grote en kleine kleintje.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 15 februari 2020 @ 19:21:34 #34
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191524072
Gefeliciteerd met N. *O*
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191525021
Gefeliciteerd nog met N Bellaa! Moet Duman niet ook al de overstap hierheen maken eigenlijk? Die heb inkook nog niet gesignaleerd.

Wat fijn dat het beter gaat met zindelijk worden @Chanty. Wat heeft de fysio gedaan? Dat zou voor mij geen logische stap zijn bij dergelijke problemen.

Hier mogen kinderen ook pas weg nadat de leraar de ouder heeft gezien en op die school ook, maar dit was tijdens het buitenspelen gebeurd.

En waarom verwacht je dat je ontslag nog wel een dingetje gaat worden?

@vencodark hopelijk kun je dan binnenkort zelf ook er van profiteren. En ziek zijn met kinderen is inderdaad drama. Ik was heel blij dat ik op dinsdag me het beroerdst voelde, de enige dag dat ze allemaal naar de opvang/school zijn. Maar mijn man heeft een superrelaxte werkgever waarvan hij ook gewoon thuis mag werken als ik ziek ben.

Over opvang gesproken, ik ga begin mei een paar dagen weg met m’n zussen, oa op 5 mei. Man was helemaal blij omdat hij bericht had gekregen dat ze daarvoor dit jaar een vrije dag krijgen, heeft hij een rustmomentje als ik weg ben (kleuter zou bij oma logeren). Blijkt dat het kdv die dag ook dicht is, dus hij heeft de kinderen elke dag thuis. Ik ben benieuwd of ik in de toekomst ooit nog weg mag daarna :D Ik heb iig maar een aanvraag gedaan voor extra opvang op 4 of 6 mei.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zondag 16 februari 2020 @ 10:21:34 #36
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191533823
@BellaaElisa welkom! En een driemaander erbij! :W

@Chanty klinkt goed van de zindelijkheid. En succes met het aankondigen van je ontslag.

Onze vakantie is geboekt. Naast me zit een peuter volledig gebiologeerd door ....... Bollo }:| We gaan dus niet naar de Canarische Eilanden, waar ik mezelf al helemaal zag zitten, maar naar Landal. We schaffen in het voorjaar een campertje aan, dus alles samen maar even wat meer low budget gekozen. Rijden we wel vanaf april gewoon in een VW busje (wordt ook onze auto).

Gister hadden we iemand geregeld via een oppasdienst. Al tijden flyerden ze in de buurt en we mochten het een keer uitproberen. Ons eerste oppasmeisje zegde gistermiddag af ( :') ), maar er werd snel een nieuwe geregeld, die hier om de hoek woont. Dikke hit, want hele lieve O+ Heeft Max ook naar bed gebracht zonder problemen. En wij hadden een heerlijk avondje in de kroeg :9
  zondag 16 februari 2020 @ 10:34:51 #37
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191533917
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2020 20:01 schreef FlyingFish het volgende:

Wat fijn dat het beter gaat met zindelijk worden @:Chanty. Wat heeft de fysio gedaan? Dat zou voor mij geen logische stap zijn bij dergelijke problemen.

Hier mogen kinderen ook pas weg nadat de leraar de ouder heeft gezien en op die school ook, maar dit was tijdens het buitenspelen gebeurd.

En waarom verwacht je dat je ontslag nog wel een dingetje gaat worden?

Had er ook niet aan gedacht maar een andere moeder die ook problemen had met haar dochter op dit vlak had me getipt. Fysio kan bijsturen als het probleem ligt in verkeerde houding, verkeerd gebruik spieren (bekkenbodem). Ze heeft veel tips gegeven qua bewegen dat de darmen stimuleert zoals springen. En ze zag meteen dat A. hypermobiel is, dat zorgt vaak ook voor problemen met de stoelgang en zindelijkheid. We wisten niet dat ze hypermobiel is en nu vallen er direct wat andere puzzelstukjes op hun plek: bv waarom ze zo langzaam loopt en veel valt. Daar kan we ook mee aan de slag. Ben er na 35 jaar achter dat ik ook hypermobiel ben :') dat verklaart ook wat klachten van vroeger en nu. Dus ga dat ook uitzoeken wat ik daarmee kan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191534338
@Chanty hier ook hypermobiliteit, evt heb ik nog wel oefeningen voor je? Die je zowel bij jouw zelf kan toepassen als bij A. :)
  zondag 16 februari 2020 @ 11:45:10 #39
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191534688
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2020 11:19 schreef BellaaElisa het volgende:
@:Chanty hier ook hypermobiliteit, evt heb ik nog wel oefeningen voor je? Die je zowel bij jouw zelf kan toepassen als bij A. :)
Dat is lief maar loop nu toch bij de fysio met A. en voor mezelf moet eerst in kaart gebracht worden in hoeverre mijn klachten samenhangen met hypermobiliteit :)
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  zondag 16 februari 2020 @ 11:56:23 #40
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191534841
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2020 10:21 schreef Quoi het volgende:
@:BellaaElisa welkom! En een driemaander erbij! :W

@:Chanty klinkt goed van de zindelijkheid. En succes met het aankondigen van je ontslag.

Onze vakantie is geboekt. Naast me zit een peuter volledig gebiologeerd door ....... Bollo }:| We gaan dus niet naar de Canarische Eilanden, waar ik mezelf al helemaal zag zitten, maar naar Landal. We schaffen in het voorjaar een campertje aan, dus alles samen maar even wat meer low budget gekozen. Rijden we wel vanaf april gewoon in een VW busje (wordt ook onze auto).

Gister hadden we iemand geregeld via een oppasdienst. Al tijden flyerden ze in de buurt en we mochten het een keer uitproberen. Ons eerste oppasmeisje zegde gistermiddag af ( :') ), maar er werd snel een nieuwe geregeld, die hier om de hoek woont. Dikke hit, want hele lieve O+ Heeft Max ook naar bed gebracht zonder problemen. En wij hadden een heerlijk avondje in de kroeg :9
Dat klinkt op Bollo na toch echt hartstikke goed man _O_

Ik ga ook eens oppasdienst checken, klinkt heerlijk O+
Ik doe echt vrij veel zaken wel voor mezelf (zo ging ik vier dagen met vriendinnen naar Londen, wat er zes werden vanwege Ciara _O- ), maar tijd alleen met Koos samen mag wel vaker.
Zoute user pur sang
  zondag 16 februari 2020 @ 12:00:36 #41
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191534885
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2020 10:34 schreef Chanty het volgende:

[..]

Had er ook niet aan gedacht maar een andere moeder die ook problemen had met haar dochter op dit vlak had me getipt. Fysio kan bijsturen als het probleem ligt in verkeerde houding, verkeerd gebruik spieren (bekkenbodem). Ze heeft veel tips gegeven qua bewegen dat de darmen stimuleert zoals springen. En ze zag meteen dat A. hypermobiel is, dat zorgt vaak ook voor problemen met de stoelgang en zindelijkheid. We wisten niet dat ze hypermobiel is en nu vallen er direct wat andere puzzelstukjes op hun plek: bv waarom ze zo langzaam loopt en veel valt. Daar kan we ook mee aan de slag. Ben er na 35 jaar achter dat ik ook hypermobiel ben :') dat verklaart ook wat klachten van vroeger en nu. Dus ga dat ook uitzoeken wat ik daarmee kan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mja, is toch niet te voorkomen

Na veel, veeeeeeel, gedoe met mijn werk heb ik een hele toffe nieuwe baan gevonden waar ik per maart begin.
Tijdig laten weten en het is dermate puin in mijn organisatie dat er niemand gevonden kan worden die iets wil overnemen.
Ze hebben van mijn functie nooit een officiële functie kunnen (lees: willen) maken en dat is één van de redenen dat ik opstap.
Maar om die reden kunnen ze nu niemand extern werven :')
En kreeg ik vrijdag het verwijt dat ik toch wel op een heel cruciaal moment in projecten e.d. wegga.
Sodemieter op man, zo kun je alles wat krom is wel recht lullen.
Ik zit er totaal niet mee en heb het ook even duidelijk aangegeven.

Als er in jouw geval zelfs bekeken wordt of de functie nog wel blijft bestaan zou ik er ook nul waarde aan hechten hoe belangrijk het is dat je blijft bla bla. De werkvloer kan het wel belangrijk vinden, maar als de organisatie het niet belangrijk vindt en dus niet faciliteert gaat het het nooit worden.

Op naar je nieuwe job dus. Wat ga je voor leuks doen? *O*
Zoute user pur sang
pi_191535247
Bollo is geweldig! Dat koppie van Emmy als ze hem ziet. Helemaal idolaat en daar geniet je als ouder dan ook erg van. Welk Landal park?

Wat voor werk ga je doen Molo?
  zondag 16 februari 2020 @ 12:29:21 #43
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191535309
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2020 12:24 schreef Arja het volgende:
Bollo is geweldig! Dat koppie van Emmy als ze hem ziet. Helemaal idolaat en daar geniet je als ouder dan ook erg van. Welk Landal park?

Wat voor werk ga je doen Molo?
Ik app je even :)
Zoute user pur sang
  zondag 16 februari 2020 @ 12:44:43 #44
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191535614
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2020 12:00 schreef Molo het volgende:

[..]

Mja, is toch niet te voorkomen

Na veel, veeeeeeel, gedoe met mijn werk heb ik een hele toffe nieuwe baan gevonden waar ik per maart begin.
Tijdig laten weten en het is dermate puin in mijn organisatie dat er niemand gevonden kan worden die iets wil overnemen.
Ze hebben van mijn functie nooit een officiële functie kunnen (lees: willen) maken en dat is één van de redenen dat ik opstap.
Maar om die reden kunnen ze nu niemand extern werven :')
En kreeg ik vrijdag het verwijt dat ik toch wel op een heel cruciaal moment in projecten e.d. wegga.
Sodemieter op man, zo kun je alles wat krom is wel recht lullen.
Ik zit er totaal niet mee en heb het ook even duidelijk aangegeven.

Als er in jouw geval zelfs bekeken wordt of de functie nog wel blijft bestaan zou ik er ook nul waarde aan hechten hoe belangrijk het is dat je blijft bla bla. De werkvloer kan het wel belangrijk vinden, maar als de organisatie het niet belangrijk vindt en dus niet faciliteert gaat het het nooit worden.

Op naar je nieuwe job dus. Wat ga je voor leuks doen? *O*
Klopt, alleen de laatste maanden is de sfeer eindelijk best ok. Die collega die straks waarschijnlijk niet meer tegen me praat daar klikte 't nooit heel lekker mee maar sinds we samen de sollicitatieprocedure deden voor de nieuwe collega boterde het beter. Ik kon op sommige dagen echt met een knoop in mijn maag naar 't werk aan, wetende dat die collega er is en ik in een lading negativiteit zit. Dat gaat de komende tijd weer zo zij, gelukkig einde in zicht wel maar kan me dat behoorlijk aantrekken. Wordt een goede les van mij af laten glijden.

Geen idee of ze de functie niet meer gaan opvullen. Eigenlijk moeten ze hem wel opvullen gezien de hoeveelheid werk. En ik weet dat het niet mijn probleem is. Collega die weg ging is niet meer opgevuld terwijl toen ook gezegd werd dat het echt nodig is. Als ze dat nu weer doen dan voelt het toch wel of ik de doodsteek aan het team heb gegeven. Het rommelt sowieso en is maar de vraag wat er met ons team gaat gebeuren, voelt een beetje alsof ze een sterfhuisconstructie aan het opzetten zijn en mijn vertrek versnelt dat proces.

Bovenstaande is samen met gebrek aan leuke collega's en doorgroeimogelijkheden en weinig uren wel de reden dat ik opstap.

Hoe is de sfeer bij jou dan sinds ze weten dat je vertrekt? En wat ga je doen straks? Altijd fijn als ze de schuld bij jou proberen te leggen. Eigenlijk alleen een bevestiging van de juiste keuze.

Ik ga als onderzoeker bij het ministerie van justitie en veiligheid werken.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191536871
Bella, nog gefeliciteerd met N. *O* *O*

Bollo, nog nooit van gehoord... Net even opgezocht, ik denk niet dat ik het ga aanmoedigen :) :)
Sowieso hier nog niet veel schermtijd.

Zo'n oppasdienst... hebben jullie er geen moeite mee met je kind zomaar bij een wildvreemde achter te laten? Dat is eigenlijk mijn grootste struikelblok, ik durf mijn kind niet zomaar bij iemand die ik zelf niet goed ken achter te laten. Sowieso mijn kind bij iemand achter laten is moeilijk voor me :@ :@ :@ . Mijn beste vriendin heeft een paar keer opgepast en verder hebben we geen familie in de buurt wonen.
pi_191537242
Sowieso lijkt een vreemde in huis mij niets maar ik ben wellicht wat krampachtig daarin. :P
  zondag 16 februari 2020 @ 14:48:10 #47
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191537430
Max vond Bollo tot op heden maar een gek en eng beest. Bollo is geen schermtijd @Venco, hij is echt! Ofwel, hij loopt op bungalowparken rond.

Ik ben niet zo wantrouwend aangelegd. Familie kan niet altijd (en wil ik er ook niet standaard mee opzadelen) en dit meisje kan weleens een vaste worden. Zo'n avond met z'n tweetjes vind ik bovendien heel belangrijk.

Persoonlijk dingetje denk ik :)
pi_191537460
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2020 14:48 schreef Quoi het volgende:
Max vond Bollo tot op heden maar een gek en eng beest. Bollo is geen schermtijd @:Venco, hij is echt! Ofwel, hij loopt op bungalowparken rond.

Ik ben niet zo wantrouwend aangelegd. Familie kan niet altijd (en wil ik er ook niet standaard mee opzadelen) en dit meisje kan weleens een vaste worden. Zo'n avond met z'n tweetjes vind ik bovendien heel belangrijk.

Persoonlijk dingetje denk ik :)
Bollo loopt rond op de parken maar er is ook een tv-serie van (waarvan ik nu dus de hele tijd het liedje in mijn hoofd heb :') )

[ Bericht 0% gewijzigd door lunapuella op 16-02-2020 15:24:09 ]
  zondag 16 februari 2020 @ 15:18:40 #49
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191537892
Tolstoi, er zit nog wel wat tussen iemand heel goed kennen en een totaal vreemde in he. Je kan investeren in een oppas leren kennen, toch?

Jacob was ook lang van de minimale schermtijd maar huizendrukte gecombineerd met te weinig middagdutjes maakt hem tegenwoordig een grote fan van Robocar Poli. Hij zingt inmiddels het halve liedje mee en ik vind het nogal aandoenlijk en zit nu lekker mee te kijken :Y .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_191539327
Hier een fan van Chuggington (chuuuuugington chuggachuggachugga chuuuginton!) _O- een van de weinige dingen waar hij echt geboeid naar kan kijken zonder tegelijk keihard rondjes te rennen door de kamer ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 16 februari 2020 @ 21:17:02 #51
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191543832
Ik denk ook dat de leeftijd en gevoel van voor zichzelf op kunnen komen en kunnen schakelen erg uitmaakt.

Net twee of bijna vier jaar is zo'n wereld van verschil ook bijvoorbeeld.

Zou het hier wel aandurven, geen probleem.

@Chanty: het is duidelijk een organisatiekeuze, hoe de organisatie ingericht is en dus ook jouw team en functie. Niet jou te verwijten ofzo.
Succes met nieuwe job, klinkt goed!
Ik DM je over mijne want kleine niche dus vrij herkenbaar
Zoute user pur sang
  zondag 16 februari 2020 @ 21:17:38 #52
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191543845
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2020 16:55 schreef littledrummergirl het volgende:
Hier een fan van Chuggington (chuuuuugington chuggachuggachugga chuuuginton!) _O- een van de weinige dingen waar hij echt geboeid naar kan kijken zonder tegelijk keihard rondjes te rennen door de kamer ^O^
Deze?


_O- _O- :+
Zoute user pur sang
pi_191543910
quote:
zo klinkt het wel een beetje als el capitan meezingt _O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 16 februari 2020 @ 21:24:17 #54
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191543996
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2020 21:20 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

zo klinkt het wel een beetje als el capitan meezingt _O-
Heerlijk _O_
Zoute user pur sang
  maandag 17 februari 2020 @ 21:45:47 #55
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191559996
Onze peuter probeerde ons gisteren uit te leggen wat voor fruit hij altijd eet bij het kdv. Serieus, dat kind is al exotischer dan ik 8)7 Dacht ik eerder nog dat hij het over een koekje had, hij ging verder beschrijven en het was een ....... kaki :')
pi_191565908
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2020 21:45 schreef Quoi het volgende:
Onze peuter probeerde ons gisteren uit te leggen wat voor fruit hij altijd eet bij het kdv. Serieus, dat kind is al exotischer dan ik 8)7 Dacht ik eerder nog dat hij het over een koekje had, hij ging verder beschrijven en het was een ....... kaki :')
:D Vond hij het lekker?

Mijn aap kreeg vanmorgen een pakje drinkyoghurt te pakken (vaderlief lust geen melk maar drinkt dit graag in zijn pauze, mijn tweede grote kind ;) ) en kreeg het voor elkaar het rietje uit het plastic te halen en het rietje in het pakje te krijgen, ging ze lekker zitten lurken :o Wat dat betreft geen zorgen over de fijne motoriek _O_

Dit was vlak voor het gebeurde, kijk die boevenkop dan, ze was het gewoon al aan het plannen >:) :D O+ Van mij krijgt ze alleen gewone melk.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh en let niet op de rommel }:| :')
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191566059
Oh rena, wat een boefje inderdaad!
En wat een leuk jurkje! O+
  dinsdag 18 februari 2020 @ 11:54:55 #58
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191566188
Ik zie nu een grote man voor me die in zijn pauze een pakje yoghi drinkt. Dat is gewoon lief O+

En die boevenkop!

En ja, hij vindt kaki's dus lekker :D
pi_191568782
Haha @rena wat een boefje. :D
Met Sinterklaas waren we op bezoek bij mijn ouders, daar vond hij zes van die pakjes bij elkaar. Hij had een satestokje en was bezig al die gaatjes door te prikken. *)

@Quoi ik heb ook nog nooit kaki op. Misschien is het dan toch wat om eens te proberen.
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_191583319
Oh jongens wat zijn peuters (naast kutzakken) toch ontzettend leuk O+.

Wij hebben om de hoek zo'n speelpleintje met een verkeersplein erop geschilderd. Dus net even de eerste verkeersles gedaan met kapitein op zn loopfiets :D zebrapaden, stoplichten, haaientanden, oversteken, parkeerplaatsen. Hij weet nu overal de regels voor _O- kleine spons.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_191585165
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 13:12 schreef littledrummergirl het volgende:
Oh jongens wat zijn peuters (naast kutzakken) toch ontzettend leuk O+.

Wij hebben om de hoek zo'n speelpleintje met een verkeersplein erop geschilderd. Dus net even de eerste verkeersles gedaan met kapitein op zn loopfiets :D zebrapaden, stoplichten, haaientanden, oversteken, parkeerplaatsen. Hij weet nu overal de regels voor _O- kleine spons.
Heerlijk is dat he. Vorig jaar had l 'verkeer' als thema op de opvang. Sindsdien bij elk willekeurig rood stoplicht: mama, STOPPEN!!! IS ROOD! :')
pi_191585209
Oh en in het kader van peuters zijn kutzakken :') de mijne heeft net tijdens zijn slaapje (wat ie dus niet ging doen :P ) zijn hele gordijnroede, incl gordijn en een stuk muur naar beneden getrokken :%

Nu maar even n tijdelijke oplossing geïmproviseerd :') vriend moet morgen ofzo maar even kijken hoe we dat gat moeten fixen
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_191587249
Dat is wel peuter-next-level LDG :o

De mijne heeft de Amerikaanse koelkast ontdekt en laat de hele tijd ijsklontjes eruit lopen en sabbelt ze dan op. Of hij laat gewoon alle ijsklontjes op de grond vallen en dan is de hele bijkeuken een waterpaleis }:|
pi_191593134
Ik: “Doppedoppedoppe met groen licht moet je ...??”
Kevin: “doorrijden!!!!11!!! Heel hard!” }:|

Ik: “orkorkork soep eet je met een ... ??”
Kevin: “mes” }:| }:|
pi_191593150
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 15:28 schreef littledrummergirl het volgende:
Oh en in het kader van peuters zijn kutzakken :') de mijne heeft net tijdens zijn slaapje (wat ie dus niet ging doen :P ) zijn hele gordijnroede, incl gordijn en een stuk muur naar beneden getrokken :%

Nu maar even n tijdelijke oplossing geïmproviseerd :') vriend moet morgen ofzo maar even kijken hoe we dat gat moeten fixen
Oeps :o
pi_191593201
Worden jullie ook zo helemaal gestoord van peuters in de modder?
  woensdag 19 februari 2020 @ 23:32:41 #67
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191593323
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 23:25 schreef Adrian4 het volgende:
Worden jullie ook zo helemaal gestoord van peuters in de modder?
Nope, wat is daar erg aan? :o

Werd vannacht wel gestoord van kots. Ze kon er niets aan doen want ziek en zielig, maar twee keer ons bed, één keer haar eigen bed en de hele gang en vloer onderspugen was redelijk kutttt midden in de nacht

Hopelijk slaapt ze vannacht goed bij, zonder kotseritis
Ze ging wel een emmertje naast haar bed zetten en beloofde uit zichzelf daar in te spugen als ze vannacht weer ziek werd O+ O+ O+
Kleine lieverd *;
Zoute user pur sang
pi_191593379
Ik vind in de modder spelen ook prima, maar nu is er zo veel modder dat elke drie seconde buiten resulteert in van top tot teen onder. Dan naar binnen en dan is heel mijn huis vol met modder en dat zo’n zes keer per dag. En het gras is gewoon geen gras meer in onze tuin.
Maar beter modder dan kots, dat is wel waar.

Man heeft ze vanmiddag naar nog meer modder gebracht in de bossen. Dat leverde wel schattige plaatjes op!
E6-E6579-A-EBDC-4-E28-B7-B9-4-E1-FC1-BAEFA6.jpg

Beterschap voor je kleine Molo!
  donderdag 20 februari 2020 @ 07:27:50 #69
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191595190
Die foto O+ O+

Ik ben een te waardeloze huisvrouw om me daar druk om te maken. Ik zie het niet eens vrees ik.
Kind onder de douche, kleding in de was, hoppa, genieten. Maar ik wijk wel af van gemiddelde daarmee hoor, buitengewone slons in huis ik :P

Ik ga haar eens wakker maken, kijken of de crèche lukt vandaag :)
Zoute user pur sang
pi_191596377
Wij trekken bij modder de kaptein altijd zn "buitenspeelpak" aan. Zo'n waterdichte softshelloverall van ielm _O_

Al is die na een of twee keer ook gewoon zo vies dat ie gewassen moet worden, dus zes keer in de modder red je daar ook niet mee :+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_191596755
Wat sneu Molo. Hopelijk voelt ze zich nu wat beter en hebben jullie geen nachtelijke schoonmaakklusjes meer gehad.

Mijn kinderen houden niet van modder. Als ik ze meeneem naar het bos en we het blote voetenpad nemen (met laarzen aan) zitten ze de hele weg te piepen over de modder en plakkende laarzen, tot ze weer op asfalt lopen :’) wel een leuke foto zo, en ook een goed bos, niet zo strak aangelegd als die bij ons.

Quoi, ik vind dat leuk dat ze daar nieuwe dingen proeven. Ik probeer soms ook bewust nieuwe dingen uit omdat ik anders teveel bij gewoon appels en bananen blijf hangen, maar meestal blijft het beperkt omdat ik geen idee heb hoe je sommige dingen moet eten/bereiden (zoals kakifruit) en dan toch maar voor de bekende weg kies. Maar dankzij het kdv zijn ze wel dol geworden op paprika, wat ze nu thuis ook vaak krijgen.

Wij hadden een drama middag gisteren. Uiteindelijk stond ik met drie huilende kinderen waarvan er twee weigerden nog mee te lopen halverwege supermarkt en huis. En dat was na al twee eerdere ‘ik blijf hier boos staan kijken’-acties van Em en twee ‘ik heb vandaag verkeersles gehad op school dus ik loop gewoon waar ik naar toe wil’-acties van kleuter. En Lala struikelt gewoon overal over. Uiteindelijk heeft een onbekende mevrouw Em gehaald en aangegeven, terwijl ik al een huilende Lala in m’n armen had. Gelukkig kon ik ze halverwege de straat wel weer neerzetten en liepen ze toen wel mee. Maar het was alweer een tijdje terug dat ik zo klaar met een dag was. Overigens gingen ze thuis nog even verder tot ik uiteindelijk Frozen aangezet heb en maar ben gaan koken om ze zo vroeg mogelijk op bed te kunnen leggen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191597035
Wij hebben weinig modder in de buurt. De speeltuintjes zijn niet drassig, gek genoeg is het net buiten de speeltuin wel net een zwembad. De achtertuin is betegeld. Als we dat gaan aanpakken zal het ook wel een tijdje (of voor altijd) een zooitje zijn. Wel vaak een natte broek van de glijbaan, of een zandkont.

He gatsie @Molo, heb je alles nog schoon gekregen?

@LeSage en @littledrummergirl dat zijn wel vervelende streken. :o

Banaan oefent met zijn nee. Je zou toch zeggen dat na alle weken nee op vrijwel alles, hij het nou wel genoeg geoefend heeft. Maar hij zingt nou liedjes met niets anders dan nee. Of hij rent vijf minuten vrolijk nee roepend door het huis.
Hij heeft ook een haat/liefde verhouding met feesttoeters. Hij vraagt zo tien keer achter elkaar "toeteren?", danvraag ik, "wil je dat?" en blijft het ook "nee". :')

Hij is ook maar wat druk met wat anderen doen. Hij vertelt maar wat graag over wie hij ziet en wat die persoon aan het doen is. Of hij vraagt "mama/papa/kat/vogel wat zitte te doen?" Die vraag blijft wel heel lief. O+

Vanochtend vroeg ik Banaan wat hij zou doen bij de peuterspeelzaal. "Fruit eten" was zijn antwoord. Ben blij dat die tijd goed besteed wordt. ;) Ik verwacht volgende week trouwens aardige problemen als hij een weekje niet naar de peuterspeelzaal mag.

Banaan had gisteren een zware ochtend. Hij ging om alles op de grond liggen, of stootte moedwillig zijn hoofd tegen de muur. Ik kon toch niets voor hem doen, dus ben lekker op de bank gaan zitten en ineens ging hij weer zelf spelen. Dat is maar een kindje, ik snap dat jij er helemaal klaar mee was @FlyingFish . ;)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_191599546
@Molo, dat is niet fijn, overal de kotseritis

@FlyingFish, pfoeh, pittig 3 van die peuters/kleuter en dan van die buien onderweg.

@Nazil, dat "stoppen het is rood" is zo herkenbaar :) Rond de Kerst hadden bewoners verderop in de straat lampjes buiten hangen, die van kleur veranderden (waaronder rood). Elke keer als we buiten waren en de lampjes werden rood (ook al waren we er 10 meter vanaf :)), dan riep Simon "we moeten stoppen, het is rood" en als de rode lampjes weer verkleurd waren, dan riep ie "we mogen weer"

Hier lekt Simon weer vaak 's nachts door. Van de afgelopen 10 nachten heb ik 7 keer zijn slaapzak moeten wassen. Die winterslaapzakken drogen ook niet zo snel (geen droger), ik ben er wel een beetje klaar mee. Hij doet elke avond voor het slapengaan een plasje, maar dat werkt niet. Iemand nog tips???
pi_191599633
Een droger kopen Tolstoi :’) mijn kleuter heeft dit nog steeds vrijwel elke nacht dat ik hem niet wakker maak om te plassen. Als ik hem wel wakker maakt ook nog de helft van de keren. Zorgen dat de romper niet te ruim is is ook handig (maar hielp hier niet).
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191602536
Wij hebben het ook nog steeds heel vaak. Ik zit het maar uit tot zindelijkheid ;(
  donderdag 20 februari 2020 @ 19:54:44 #76
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191604453
Kotseritis over, vandaag supervrolijk en niks aan de hand, gewoon hele dag topfit naar de crèche geweest. Amazing, die kleine kinderen _O-

Alles wel schoon gekregen gelukkig, lekker met sopjes en zulks in de weer geweest in de nacht _O-

We zitten trouwens dikkkkk in de waarommmmm fase nu. Waarom is dat een vork? Waarom is popcorn wit? Waarom zitten er pitjes in frambozen? Waarom moet ik slapen? Waarom heet dat zalm?

_O- Hoe verzinnen ze het :D
Zoute user pur sang
pi_191604943
Herkenbaar Molo, zowel de kotseritis (al heeft Emmy daar ook nog een fikse keel-ontsteking bij en is ze zo zielig) als de waarom-fase: waarom hebben jongens een piemel (favoriet woord ook trouwens)? Waarom is poep bruin? Waarom lust oma geen zalm (daar snapt ze oprecht helemaal niks van)? Waarom gaat de maan weg? Waarom mag ik geen poes ahhh toe, please??

Oh ja en ze is ook bezig met “geheimpjes” die ze dan in je oor fluistert. Dit zijn dan vaak zelfverzonnen woorden die ze heel mysterieus verkondigt.
  donderdag 20 februari 2020 @ 20:30:43 #78
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191605333
Jaaaaaa _O_ _O-

'mama, ik moet je éventjes een geheimpje vertellen!'

Sowieso vaak 'ik moet éventjes!....' gevolgd door iets wat ze graag wil en waarvoor mijn aandacht nodig is _O-

Love it!
Zoute user pur sang
pi_191605543
Ik houd er ook van, zo gezellig O+

Maar soms, he. Soms zou ik wel eens willen dat ze eventjes 5 minuten haar mond hield. Dat het gewoon even stil is en ik in mijn eigen gedachten verzonken kan zijn. Ze doet op de een of andere manier nu een heel ander soort beroep op me dan toen ze kleiner was. Vaak is het ook juist makkelijker, zo ging ze laatst op een verjaardag boven spelen met 2 kinderen en kon ik een gesprek voeren. En ze helpt met tafeldekken, ruimt haar eigen bordje op. Ze kan al een tijdje even alleen beneden zijn terwijl ik nog wat lig te doezelen of ga douchen.
Maar die verbale aanwezigheid de hele dag en ook het willen meedoen aan ieder gesprek of er doorheen praten pff :+ >:O
pi_191611527
@Molo wij hebben hier vaak 'ik moet misschien' gevolgd door iets wat hij graag wil, vaak iets van snoep of ander lekker eten _O-

Gisteren was hij bij oma. Vanochtend kwam hij op onze kamer en vertelde dat hij pijn had aan zijn hoofd. Ik vroeg hoe dat kwam. 'ik valt bij oma, toen deed ik visjesspel' ik later aan man vragen (die had hem opgehaald) en het klopte inderdaad. Hij was van de stoel gevallen toen hij een visjes spel deed met oma. Mooi hoe hij de details onthoudt en ook kan verwoorden wat er precies is gebeurd.
pi_191613047
Ik heb dus nu 2 van die tetters de hele dag. Het toetert ooit nog na ‘s nachts.

Net lekker veel bekijks in de supermarkt. Vanmorgen moesten we grote broer naar school brengen in zijn carnavalspak en dus wilde Mijm hem ook aan. Snorretje en baardje geschminkt en zo liep hij dus net ook door de Lidl. Iedereen moest er even iets van zeggen O+
pi_191614074
Inbreekpost:
Ik heb vanochtend te horen gekregen dat mijn kat is aangereden en overleden. M. was echt gek op hem. Ik weet niet zo goed of ik haar mee moet nemen met het afscheid e.d., wat zouden jullie doen? Aan de ene kant denk ik dat het wel kan, maar mijn man heeft het liever niet omdat ze het concept dood nog niet echt begrijpt.
  vrijdag 21 februari 2020 @ 13:09:27 #83
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191614240
Ik zou haar wel meenemen, Miezziej. Ze kent het concept niet, maar nu kan je haar ermee laten kennismaken toch? En hoe leg je anders uit dat de poes er niet meer is?
Wat verdrietig trouwens ;( .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_191614292
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2020 12:57 schreef Miezziej het volgende:
Inbreekpost:
Ik heb vanochtend te horen gekregen dat mijn kat is aangereden en overleden. M. was echt gek op hem. Ik weet niet zo goed of ik haar mee moet nemen met het afscheid e.d., wat zouden jullie doen? Aan de ene kant denk ik dat het wel kan, maar mijn man heeft het liever niet omdat ze het concept dood nog niet echt begrijpt.
Aah, wat zielig. Sterkte. ;(

Toen mijn zoon nog geen 3 was hadden we ook zoiets. Ik had eens afgesproken met mijn moeder. Maar ze was niet thuis en toen ik haar belde, kwam ze net terug van een paar straten verderop.
De kat van mijn ouders was daar doodgereden en ze haalde hem net op met zo’n reismandje.
Dus ik moest A. ook uitleggen wat er was gebeurd.
Oma was verdrietig want de kat is stuk. Want ‘stuk’ en kapot kende hij wel. Dan kan iets niet meer werken en bezig zijn. Net als de poes.
Dus A. zag het poesje onder een dekentje liggen en aaide nog even zijn pootje. En hij zei: Dag poes! Poesje stuk! Poesje Zzzz.
Dat idee dus.

Hij leek het toen prima te begrijpen, voor zover dat kan.
Hopelijk heb je er iets aan. :)
pi_191614734
Miezziej, informeer ook even hoe de kat er aan toe is. Als hij (van buiten) ernstig gewond was lijkt het me niet iets wat je aan een kind wil laten zien. Dan beter gewoon vertellen. Hier ging de poes van oma dood en dat was voor zowel peuters als kleuters iets wat ze ter kennisgeving aannamen. Poes is dood, komt nooit meer terug, klaar. Af en toe komt er nog een opmerking van ze over dat hij weg is, maar dat is het. Ze stapten er zo overheen. Maar dat was wel verder weg dan een eigen kat natuurlijk.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191615234
Bedankt voor jullie reacties!
Ze zeiden aan de telefoon iets over 'toonbaar maken', dus ik denk dat ze hem dan gewoon zo veel mogelijk oplappen of een doek over de beschadigde delen doen. Ik was best emotioneel aan de telefoon dus denk dat ze het niet helemaal durfde uit te leggen. Ik heb afgesproken om later terug te bellen om een afspraak te maken en dan willen ze ook graag weten of M. meegaat zodat ze er rekening mee kunnen houden.
pi_191615300
Ach wat naar @Miezziej . :*
Toen een van onze katten overleed namen we Banaan wel mee. Sterker nog, hij was zelfs bij het in laten slapen. Hij was toen trouwens nog niet eens 1 en heeft het vast niet onthouden.
Ik zou haar gewoon meenemen. Je hebt misschien ook al weleens naar een dode plant, vlieg of vogel gewezen, zo nieuw is het concept dan ook weer niet. Ze pakt het misschien ook wel beter op dan je denkt.

Banaan heeft vakantie. Hij heeft begrepen dat "jij en ik" vakantie hebben maar papa niet.
Nou snapt hij dus een beetje dat hij even niet naar de peuterspeelzaal kan. Vroeg hij vanmorgen "naar de BSO, een boterhammetje eten?" Grappig hoor, hoe hij zo van alles bedenkt om eens te proberen wat de reactie is. O+
Vanochtend nam ik hem mee naar de kringloopwinkel. Dat noemde hij "op vakantie gaan". :D

Wat ik trouwens enorm kan waarderen is dat hij regels steeds beter begrijpt. Geen gevaarlijke situaties, een kleine driftbui, en gewoon even gezellig met hem de deur uit. Heerlijk dat het beter gaat nou hij wat groter is. :)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_191615495
Sterkte miezziej! Ik zou haar ook meenemen. We hebben thuis een vogel en ze noemt deze ‘haar vriendje’ O+ Ik zou haar het beestje zeker laten zien / afscheid nemen als ie dr niet meer is. Een poes of hond lijkt me nog veel meer een gezinsdier en idd, wanneer het niet te gruwelijk is of dat deel bedekt kan worden denk ik ook dat het prima kan.

Ik ben trots op N. We waren ergens op bezoek en ik had geen schone luiers / doekjes oid bij. We zijn druk bezig met zindelijkheid, maar bij langere uitstapjes gaat een luierbroekje aan. Ze vertelde dat ze moest poepen en begon eigenlijk meteen. Toen heb ik snel gezegd dat ze moest wachten en naar de wc moest gaan omdat ik niets bij me had en dat is gelukt! Trots!
Ze heeft afgelopen week een kindje op het potje zien poepen en sindsdien lukt het haar ook. Daarvoor was poepen nogal een ding en vroeg ze steeds een luier.
Gisteren wel 3 plasongelukjes, dus ze is er nog niet helemaal. :D Ze vraagt nu ook vaak of ze een luier om heeft haha.
pi_191617458
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2020 12:57 schreef Miezziej het volgende:
Inbreekpost:
Ik heb vanochtend te horen gekregen dat mijn kat is aangereden en overleden. M. was echt gek op hem. Ik weet niet zo goed of ik haar mee moet nemen met het afscheid e.d., wat zouden jullie doen? Aan de ene kant denk ik dat het wel kan, maar mijn man heeft het liever niet omdat ze het concept dood nog niet echt begrijpt.
S. heeft afgelopen zomer ook afscheid genomen van onze hond toen hij al overleden in de auto lag. Hij wilde hem geen knuffel meer geven, maar heeft er verder helemaal geen last van gehad. Ik denk dat door het afscheid hij juist wel snapt wat er is ipv ineens geen hond meer.
pi_191619810
Miezziej, sterkte! Als de kat enigszins toonbaar is, dan zou ik haar ook meenemen.

Nolita, wat knap van N!

Ik heb een vrij beroerde dag gehad. De hele dag migraine gehad, vreselijk misselijk en kon echt weinig hebben qua geluid e.d. Simon was wel lief, maar echt zachtjes doen komt nog niet in zijn woordenboek voor.
Gelukkig is het nu weggetrokken.
  vrijdag 21 februari 2020 @ 22:09:21 #91
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191622047
Ach @Miezziej wat sneu nou :'( Ze zal ook zien hoe verdrietig jij bent, dus aan uitleg ontkom je niet. Een van onze poezen was een maand geleden ook ineens slecht en Max moest wel mee met haar naar de dierenarts. Ik dacht eerlijk gezegd dat het een enkeltje dierenarts zou worden en had wel Max mee, maar het liep beter af. Ze is weer opgeknapt.

Met een dood vogeltje in de tuin heb ik trouwens ook gewoon "dood" gebruikt en dat dat betekende dat hij niet meer ging opstaan. Lekker duidelijk :P

@TolstoiFan sterkte daar met beroerd-zijn. Waar zit dan toch die mute knop hè?

@Nolita wat goed! En toen Max ook ging vragen telkens of hij een luier om had, wist ik dat het kwartje wel gevallen was.

Onze kerel leest ineens alle cijfers t/m 10 op uit reclamefoldertjes :D Verder ouwehoert hij de oren van ons hoofd. En wordt hij nog steeds bizar vroeg wakker :')
pi_191626655
Ik gebruik ook de woorden dood en overleden gewoon tegen de jongens. Het is wat het is.
Daarnaast kreeg ik ooit het advies van mijn werkgever om nooit te zeggen dat iemand slaapt en niet meer wakker wordt. Daar kunnen kinderen slaapangst van krijgen. Klonk mij zeer aannemelijk in de oren, dus ik noem het gewoon zoals het is.
pi_191634801
Hij leest Q? Wauw.
Hoe is het eigenlijk met je rug?

Pff ik weet het niet meer. Emmy heeft al sinds dinsdag forse keelontsteking. Woensdag de hele dag gespuugd en nu heeft ze ook nog oorpijn en pijn aan haar wang, 38,6 koorts net. Vrijdag was de keelontsteking weg volgens de dokter, maar waren haar amandelen nog erg vergroot. We zijn al 2 keer bij de dokter geweest en 1 keer doorgestuurd naar de kinderarts.
En waarom heeft mijn man altijd nachtdiensten als ze ziek is? Ik ben uitgeput intussen en mijn werk komt verder en verder achter te liggen en daar ervaar ik ook veel stress van.

[ Bericht 5% gewijzigd door Arja op 22-02-2020 20:20:12 ]
pi_191643867
Wat een gedoe Arja. Voelt ze zich vandaag wat beter? Hopelijk kun je zelf ook wat extra rust pakken.

Bij de plaatselijke Jumbo hebben ze hier een actie met 3 zakken chips/nootjes kopen, gratis spelletje erbij. Een van deze spelletjes is een beperkte versie van uno, een aanrader voor peuters! Wij hebben die heel veel gespeeld na O’s derde verjaardag. Minder kaarten, minder speciale kaarten maar wel met dezelfde basis. Meestal worden dit soort acties over meerdere supermarkten verspreid, dus wellicht hebben ook andere winkels ze (en waarschijnlijk ook niet elke jumbo, alleen de grote jumbo hier heeft ze). Onze versie was iig helemaal versleten, dus ik ga nog even een nieuwe halen :)
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191644874
Is zo'n beperkte versie van Uno ook elders te koop? Ik probeer de chips in huis een beetje te mijden :+
  zondag 23 februari 2020 @ 20:53:47 #96
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191652820
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:13 schreef Arja het volgende:
Hij leest Q? Wauw.
Hoe is het eigenlijk met je rug?

Pff ik weet het niet meer. Emmy heeft al sinds dinsdag forse keelontsteking. Woensdag de hele dag gespuugd en nu heeft ze ook nog oorpijn en pijn aan haar wang, 38,6 koorts net. Vrijdag was de keelontsteking weg volgens de dokter, maar waren haar amandelen nog erg vergroot. We zijn al 2 keer bij de dokter geweest en 1 keer doorgestuurd naar de kinderarts.
En waarom heeft mijn man altijd nachtdiensten als ze ziek is? Ik ben uitgeput intussen en mijn werk komt verder en verder achter te liggen en daar ervaar ik ook veel stress van.
Och, hoe gaat het nu? Het kan soms uitzichtloos lijken, zo lang ziek zijn. Hopelijk knapt ze snel op.

Sja, lezen, hij herkent de cijfers, dat is lezen niet? Ik heb een letterplankje gekocht gisteren, want vandaag zo'n oud Frans schoolburootje op de kop getikt. Staat geweldig in de woonkamer. En weer wat speelgoed richting zijn eigen kamer.

We hebben vandaag gezwommen! Ik ben toen gestopt met zwemmen omdat Max babyzwemmen to-taal niks vond en - muv een weekendje Landal - zwommen we nooit meer. Nu begon hij er af en toe over en gingen we. Op de zo ongeveer drukste dag van het jaar, geloof ik :') In het begin wat bangig, maar aan het einde vloog hij door het bad O+ Man, wat was ik trots op 'm. Ik was allang blij geweest met een blije Max, maar dit was blij en nog wat grenzen verlegd ook. Topper.

Voor de energie maakte het helaas niks uit. Daar heeft hij teveel van de laatste dagen en dat trekken we allebei niet zo lekker met ook dat slaaptekort - want de dag begint nog steeds Vroeg. Ik geloof dat het maar even zo is.

@Arja, de rug! Thanks for asking...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_191671041
Op naar betere tijden Q.

Hier gaat het wisselend, maar over de hele linie genomen wel wat beter.
pi_191672092
Beterschap voor Emmy, wat ellendig!

Quoi, goed dat je aan de bel hebt getrokken en wat knap van max dat hij cijfers herkent!
Wat fijn dat hij het zwemmen zo leuk vond. Wij gaan sinds ze 5 maanden is elke maand zwemmen. Ze vindt het heerlijk en wij genieten daar dan ook weer van. Zo leuk om te zien hoe ze iedere maand weer iets meer kan en durft. O+

N wordt plots zo groot! (2,5 nu)
In lengte (al is het nog maar maat 92 hoor, schoenmaat 21 :') ), maar ook in doen. Ze klimt opeens heel gemakkelijk via de fruitjes in de speeltuin de glijbaan op, traplopen gaat door haar lengte nu wat makkelijker, ze kan hele telefoongesprekken met ons houden. Vertelt dingen uit zichzelf. Zo kwam ze vorige week opeens (2 dagen later) vertellen dat ze bij de kindjes zonder jas met een touw naar buiten waren gelopen. Zegt ze ‘we hadden brandoefening gehad’. De spons, ongelofelijk, geen woord is haar te gek.
pi_191707594
Ik kom hier eens om opvoedkundige tips vragen. Mijm is op het moment moeilijk. Zijn dag bestaat uit een aaneenschakeling van driftbuien (krijsen, haren trekken, bijten, schoppen, slaan, compleet buiten zichzelf) en tussendoor is het vooral testen wat niet mag en zoeken naar een nieuwe reden voor een driftbui.
Ik weet uiteraard dat dit niet letterlijk zo is, hij zoekt er zelf niet naar en het is tussendoor ook af en toe wel gezellig, maar het voelt nu wel zo.
Hebben jullie tips?
  donderdag 27 februari 2020 @ 07:37:34 #100
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_191707689
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2020 07:28 schreef LeSage het volgende:
Ik kom hier eens om opvoedkundige tips vragen. Mijm is op het moment moeilijk. Zijn dag bestaat uit een aaneenschakeling van driftbuien (krijsen, haren trekken, bijten, schoppen, slaan, compleet buiten zichzelf) en tussendoor is het vooral testen wat niet mag en zoeken naar een nieuwe reden voor een driftbui.
Ik weet uiteraard dat dit niet letterlijk zo is, hij zoekt er zelf niet naar en het is tussendoor ook af en toe wel gezellig, maar het voelt nu wel zo.
Hebben jullie tips?
Wij hebben ook een nogal driftige peuter. Hier werkte uiteindelijk een meditatie muziekje heel goed. De eerste keer heb ik haar echt in de houdgreep moeten houden maar kalmeerde ze wel snel en nu vraagt ze af en toe zelf om haar muziekje.
Ze blijft een kleine driftkikker maar haar buien zijn wel veel korter en ze komt er zelf weer uit.
En heel herkenbaar naar het zoeken om iets om woest te worden :{
pi_191709303
Herkenbaar Lesage
Hier gaat het nu weer iets beter en is het niet meer elke dag strijd en ruzie. Houd vol! Het is een faaaase. Vriendin zei tegen mij dat ie over een half jaar waarschijnlijk een hele andere jongen is en dat denk ik eigenlijk ook. Hij is zo hard bezig met groot worden.

Ik kreeg hier de tip van klassieke muziek. Niet klassiek, maar Spinvis helpt heel goed!
En ik bied hem ooit een kussen aan om op te slaan (in plaats van mij als boksbal te gebruiken)
pi_191710048
Ah ja, klassieke muziek was ik alweer vergeten. Nu meteen weer aangezet. Meestal zorgt dat wel voor een rustige sfeer.
Kussen aanbieden zal ik ook eens proberen. Hoewel zoiets juist ook de trigger kan zijn om nóg meer uit je vel te springen.

En herkenbaarheid is fijn O+
pi_191713375
LeSage, pittig zulke buien!

Hier wederom het zoveelste middagslaapje dat niet lukt, ik hoor Simon alweer roepen "mama, ik wil eruit"

Middagslaapje is echt bijna over en uit hier ;( (vooral voor onszelf ;) )

Volgende week rondleiding bij een psz, per april is er een plekje, alleen niet op de dagen die wij zouden willen......
  vrijdag 28 februari 2020 @ 21:10:49 #104
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191741639
Hoe gaat het met de klassieke muziek @LeSage?

@TolstoiFan balen is dat. Ik herinner me ook wel dat hem uit bed houden minder energie kostte, dan 'm op bed leggen. Maar dan toch weer te moe zijn eind van de middag :{

Hier is de middagdut weer eventjes terug ( O+ O+ ), maar dat komt omdat hij niet helemaal fit is: hoesten, verkouden, lamlendig. Ik heb het ook. Lekker rustig aan doen maar.
pi_191745020
Haha, klassieke muziek doet het op zich wel een beetje.
Het zijn gewoon van die dagen ooit dat ik helemaal gestoord word van het waarschuwen en mopperen. Gelukkig gaat S. volgende week weer gewoon naar school. Dan is het ook wel wat rustiger.

Vandaag waren de jongens alleen met papa naar de Ardennen _O_
Er heerste hier gisteren zo’n teleurstelling nadat de sneeuw niet bleef liggen dat vriend zich schuldig voelde en vandaag de slee heeft ingepakt en erheen gereden. Ik kreeg de foto’s op het werk en was een tikkeltje jaloers ;)
  maandag 2 maart 2020 @ 21:22:26 #106
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191802392
Sublieme actie, @LeSage!

Het is nu wel zeker dat Max leest. Ik maak 'm altijd wijs dat er op zijn MaxiCosi staat: "Max moet op zijn billen zitten" :P Helaas, vanmorgen zei hij: "Nee mama, kijk, er staat M-a-x-i!"

Wtf O+ Het gaat ook ineens heel snel allemaal.

Nog steeds gaat er teveel om in dat koppie om een nacht door te slapen |:( Vannacht weer rechtop in zijn bed zittend en roepend: "Nee, geen APPELSTROOP!" :')
pi_191812018
:o Quoi, dat is echt heel knap _O_

Mijm vindt de speelzaal zo leuk! Hij werd vanmorgen wakker en ik zei dat hij vandaag naar de speelzaal zou gaan. ‘Naar de speelzaal, joepieeeeee!’ O+
En ik vind de tijd voor mezelf even heel handig (vandaag op zoek geweest naar een nieuwe niet-mamafiets) en het ophalen is fantastisch, want dan springt hij in mijn armen en is zo blij me weer te zien!

Hoe is het met de andere PSZ’ers?
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:15:40 #108
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191812125
Geen peuterspeelzaal hier maar wel een peuter die zegt 'jaaa, spelen! :D crèche toe! leuk!'. Dat is wel heerlijk. Hij staat ook zo *O* als zijn vader hem komt halen. Of als opa of oma komt oppassen. Kind is doorgaans overal voor in.

Jacob kan eindelijk loopfietsen ^O^ . We gingen vanmorgen heen en weer naar de winkels, 1 km verderop. Probleemloos! Echt fijn. Als het zo doorgaat doe ik de buggy weg.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_191812339
Hier gewoon de opvang maar het achterlaten is nog steeds tranen met tuiten. Wanneer ik de deur uit ben gaat het meteen goed (gelukkig).

Wat kunnen jullie peuters al veel! :D Hier een blije peuter want ik heb 3 autootjes van robocar poli aangeschaft en nu zit ie eraan vastgeplakt :')
  dinsdag 3 maart 2020 @ 15:38:52 #110
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191813288
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:30 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Wat kunnen jullie peuters al veel! :D Hier een blije peuter want ik heb 3 autootjes van robocar poli aangeschaft en nu zit ie eraan vastgeplakt :')
Ooooh, Jacob zou zo jaloers zijn als hij dat zag! Die bladert dagelijks door zijn Poli-boek en vraagt af en toe 'mama, brandweer kopen? Amber? Winkel toe? Hebben? :Y O+ '.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 3 maart 2020 @ 16:40:01 #111
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_191814250
Ik heb mijn peuter geleerd dat hij een vraag kan stellen met alsjeblieft erin (ik was het dictatoriale gecommandeer zat _O- ) dus nu vraagt ie overal poeslief asjebiieeeeeeeeeft achteraan.

Mama,popcorn kopen in de winkel! "Weet je nog hoe je dat kan vragen?" Mama wil je popcorn kopen in de winkel asjebiieeeeeeeeeft O+ ?
Tuurlijk jochie :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_191814455
Wat knap Quoi! En niet meer stiekem overal appelstroop op smeren als hij slaapt!

Wat fijn zo’n enthousiasteling Lemijn! Hier zijn ze binnenshuis altijd enthousiast, maar buitenshuis is dat vaak een ander verhaal.

Dat commanderen kunnen ze hier ook goed. Ook vaak vragen ze iets totaal overbodig poeslief “mag ik broodje eten mam?”, terwijl ik het broodje net voor hun neus zet, maar tijdens het eten afgelopen week was het gewoon “broodje!” volgens Em. En dan verbeter ik het naar “mag ik een broodje?” en krijg ik de negeer-blik en is het iets harder “broodje!”. Maar iets later roept Lala “kruidenboter!”, waar na Em dat gelijk verbetert met “nee, mag ik kruidenboter Lala” :’) ik vrees echt nu al voor de pubertijd met hen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191814844
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:08 schreef LeSage het volgende:
:o Quoi, dat is echt heel knap _O_

Mijm vindt de speelzaal zo leuk! Hij werd vanmorgen wakker en ik zei dat hij vandaag naar de speelzaal zou gaan. ‘Naar de speelzaal, joepieeeeee!’ O+
En ik vind de tijd voor mezelf even heel handig (vandaag op zoek geweest naar een nieuwe niet-mamafiets) en het ophalen is fantastisch, want dan springt hij in mijn armen en is zo blij me weer te zien!

Hoe is het met de andere PSZ’ers?
C vindt het inmiddels ook best leuk, gisteren ging het wegbrengen helemaal probleemloos *O* en toen ik haar op kwam halen hoefde ze ook niet te huilen en kwam ze me heel vrolijk een dikke zoen geven _O_ Wat fijn dat Mijm het zo leuk vind *O*

Lemijn, wat knap van Jacob! Hier heb ik een hele leuke loopscooter gekocht maar het interesseert haar nog voor geen meter :')

LDG, wat goed dat hij asjeblieft zegt, ga ik hier ook eens proberen te leren :+

FF, ik kan me je vrees wel een beetje indenken. Of misschien werkt het wel zo dat als ze driftige/bijdehante peuters zijn dat je meegaande pubers krijgt? Nee he? Zal wel niet :')

Verder gaat het hier z’n gangetje, C ontwikkelt zich vooral op spraakgebied echt heel hard nu, soms verbaas ik me wat ze allemaal al kan benoemen en vooral wat ze allemaal al snapt. Dingen als dat de koe uiers heeft en dat daar de melk uitkomt, het zal vast doodnormaal zijn maar ik vind het zo slim voor een net 2 jarige! En mijn favoriete nieuwe feature is dat ze soms opgetild wil worden, mijn hoofd vastpakt en me dan zo’n hele dikke vieze natte zoen geeft O+ Ze is heel knuffelig momenteel, erg fijn.

Qua speelgoed is ze nu helemaal fan van Duplo en haar speelgoedpiano;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191815357
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 15:38 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Ooooh, Jacob zou zo jaloers zijn als hij dat zag! Die bladert dagelijks door zijn Poli-boek en vraagt af en toe 'mama, brandweer kopen? Amber? Winkel toe? Hebben? :Y O+ '.
Ah wat schattig! O+ Ik mis onder andere Roy en Amber nog en juist om die vraagt ie de hele tijd :')
pi_191815430
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 14:30 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Hier gewoon de opvang maar het achterlaten is nog steeds tranen met tuiten. Wanneer ik de deur uit ben gaat het meteen goed (gelukkig).

Wat kunnen jullie peuters al veel! :D Hier een blije peuter want ik heb 3 autootjes van robocar poli aangeschaft en nu zit ie eraan vastgeplakt :')
Misschien een leuk vooruitzicht: S. huilde bij de PSZ en opvang 2 jaar lang iedere keer. Op school nog niet een keer in de maand dat hij er nu zit. Sterker nog, maandag zong hij ‘we zijn er bijna’ om 8.15u op de fiets. Het ontdooide zelfs wat chagrijnige pubers die voorbij fietsten O+
  dinsdag 3 maart 2020 @ 18:08:31 #116
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191815523
- meer brood!
- zeg maar mama mag ik meer brood alsjeblieft?
- ja mag wel.

:') .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 3 maart 2020 @ 18:16:54 #117
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_191815628
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:08 schreef Lemijn het volgende:
- meer brood!
- zeg maar mama mag ik meer brood alsjeblieft?
- ja mag wel.

:') .
_O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_191815633
Om half 7 ‘s morgens:
‘Mama, makkik uit bedje alsjeblieeeeeeeeeft?’

Op zich heel netjes, maar nee }:|

Overigens kan ook alsjeblieft gewoon heel gedwongen klinken. Daar is Mijm een kei in.
‘Mama, makkik als-je-blieft }:| }:| }:| druifjes?’
pi_191815696
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:08 schreef Lemijn het volgende:
- meer brood!
- zeg maar mama mag ik meer brood alsjeblieft?
- ja mag wel.

:') .
_O- :D
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191815819
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:02 schreef LeSage het volgende:

[..]

Misschien een leuk vooruitzicht: S. huilde bij de PSZ en opvang 2 jaar lang iedere keer. Op school nog niet een keer in de maand dat hij er nu zit. Sterker nog, maandag zong hij ‘we zijn er bijna’ om 8.15u op de fiets. Het ontdooide zelfs wat chagrijnige pubers die voorbij fietsten O+
Fijn om te horen! Ik hoop dat het hier ook zo zal gaan. En chagrijnige pubers ontdooien :D O+
pi_191815840
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:08 schreef Lemijn het volgende:
- meer brood!
- zeg maar mama mag ik meer brood alsjeblieft?
- ja mag wel.

:') .
_O-
pi_191815919
Haha die commando's ja.

De oven was klaar met afkoelen, eindelijk die herrie uit. "Rooster AAN."

Lopende band in de winkel die stilstaat: "AAN".
Zeg ik dat alleen de caissière dat kan doen: "cassiere AAN".

Wat ik dan wel weer leuk vindt is dat hij vraagt om iets te doen. "Mama wil je piew zeggen?" Dan moet ik hem in zijn zij prikken zoals zijn tante doet.

Hij kan ook echt netjes. Ik gaf hem vanmiddag extra vissticks en kreeg een spontane "dankjewel".

@rena al die dingen die begrepen worden vind ik ook leuk. En wat hij niet snapt ook. Zo is er "de echo hangt aan de muur" of "de vuurpijl maakt een kaarsje in de lucht" of "de rookmelder zegt hee is rook, daar moet je niet aan krabben". :D

@LeSage Banaan vindt het leuk bij de peuterspeelzaal en vertelt graag wat hij heeft gedaan. Ik maak me wel een beetje zorgen om het aantal kinderen. Er zijn er twee door naar groep 1, nou zijn er elke dag maximaal drie kinderen. Er moet er niet eentje ziek worden zeg maar. :X
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  dinsdag 3 maart 2020 @ 19:34:02 #123
221912 minilot
Puer aeternus
pi_191817023
Commandos ja. :')
Zit ik kalmpjes op de bank, word ik er door kleine voetjes vanaf geschoven met de mededeling "Mama, KEUKEN! Hup! Weg!"

Dat mogen erbij is wel geinig @Lemijn :Y Hier doorgaans zo:
*zwaait vervaarlijk met prentenboek* "PAPA, VOORLEZEN! MAG WEL!"

En, nieuw, "LAAT LOHOOOOOOS!" zodra je je op eigen initiatief binnen een straal van vijf meter van Günther begeeft. En andersom wel de hele dag compleet verstikkend keihard kroelen hè? :9

PSZ gaat prima! Maar één keer brullen bij het wegbrengen, maar die nacht had -ie nauwelijks geslapen, dus begrijpelijk. Hij is nu vijf keer geweest en ik was vanmorgen een poosje bij de groep tijdens het schoolreisje naar de plaatselijke bieb en het lijkt er sterk op dat Günther zich opwerpt als een soort enthousiast knechtje/huisdier van de twee al driejarige queen bee-meisjes van de groep die samen een angstaanjagend effectief ondeugendheidsfront vormen. :')
Bij het weer ophalen vandaag was -ie egaal rozeplakkerig want ze hadden cupcakes zitten versieren die door de naastgelegen 'kook-BSO' gebakken waren voor een goed doel. :)
Ik vind het tot nu toe wel geinig allemaal! O+

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 03-03-2020 19:41:04 ]
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 3 maart 2020 @ 19:35:26 #124
221912 minilot
Puer aeternus
pi_191817051
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:02 schreef LeSage het volgende:

[..]
Het ontdooide zelfs wat chagrijnige pubers die voorbij fietsten O+
Och! *;
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 3 maart 2020 @ 19:36:41 #125
221912 minilot
Puer aeternus
pi_191817077
@rena Toffe foto zo! O+ Trek je het geluid zelf ook nog een beetje? ;)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 3 maart 2020 @ 19:58:50 #126
13633 wolfrolf
ik fax graag
pi_191817458
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:08 schreef Lemijn het volgende:
- meer brood!
- zeg maar mama mag ik meer brood alsjeblieft?
- ja mag wel.

:') .
Wauw _O-
lekker faxen heel de dag echt genot
  dinsdag 3 maart 2020 @ 20:05:46 #127
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191817581
Ah, superlief die piano O+ @rena

@Lemijn Erg herkenbaar! Zo eindigen sommige conversaties weleens in een "laat maar" van mijn kant, want het gaat dan nergens meer over. En loopfietsen yeah! Wij deden het voor het eerst weer eens (sinds Max en Jacob samen op pad gingen). Vooral in de supermarkt kan hij hard. Verder heeft hij er soms spontaan geen zin meer in en sja, tillen kan niet ventje.... We blijven dan dus soms lang staan, tot hij door heeft dat ik die fiets echt niet ga tillen :')

Commando's }:| Ik moet op zo'n samen-thuis-dag ook altijd veel dingen bouwen. Een cel voor een boef van lego met een raam dat draait, een wit vliegtuig ter grootte van een boeing, een hangar waarin 2 politieauto's kunnen parkeren. Ook geen makkelijke verzoekjes |:( En ik kreeg vandaag klappen toen ik even geen antwoord gaf of iets niet wist ("hoe heet de papa van <insert kdv vriendje>?") Die kerel heeft energie en kan af en toe niet alles kwijt geloof ik.

Verder zou je bijna zeggen dat ik aan de Corona ben. Kuchel, hoest, proest, koorts. Mijn werk adviseert: blijf thuis. I like O+ Corona natuurlijk niet, maar het thuisblijven

[ Bericht 0% gewijzigd door Quoi op 03-03-2020 21:27:28 ]
  dinsdag 3 maart 2020 @ 20:46:56 #128
221912 minilot
Puer aeternus
pi_191818420
@Quoi Beterschap!

Loopfiets is hier verreweg de snelste manier om van A naar B te komen - ik moet op een flink tempo rennen om 'm bij te houden! Wel handig bij haast, want ik heb geen rijbewijs én geen fiets 8-)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 4 maart 2020 @ 09:13:12 #129
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191824158
Dat is superhandig @minilot! Hier gaat het nog niet zo snel.

Verder kun je me wegdragen. Net Max bij psz afgeleverd en de foto's waren er. Ik geloof dat ik nooit meer een nieuwe wil O+ O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 4 maart 2020 @ 09:19:10 #130
221912 minilot
Puer aeternus
pi_191824219
Oooh @Quoi! Perfectie! _O_ O+
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 09:32:55 #131
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_191824391
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:08 schreef Lemijn het volgende:
- meer brood!
- zeg maar mama mag ik meer brood alsjeblieft?
- ja mag wel.

:') .
Ik krijg dat er hier ook echt nog niet in en hij wordt zondag dus 3.

Noud: Mama, SAP!!
Ik: vraag eens: "Mama, mag ik nog wat sap?
Noud: *D
Ik: kun je dat vragen? Mama, mag ik nog wat sap?
Noud: ja, lekker, sap! *D *D

En steeds als ik m vraag of hij nou echt zo'n aardappel is of alleen maar doet als een aardappel kijkt ie me ook zo aan. *D
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 09:33:33 #132
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_191824402
Mooie foto, quoi! O+
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
pi_191824520
quote:
3s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 18:37 schreef PKM het volgende:@:rena al die dingen die begrepen worden vind ik ook leuk. En wat hij niet snapt ook. Zo is er "de echo hangt aan de muur" of "de vuurpijl maakt een kaarsje in de lucht" of "de rookmelder zegt hee is rook, daar moet je niet aan krabben". :D
Oh dat klinkt ook grappig ja en ergens klinkt er ook wel een logica in door :Y ,volgens mij is Banaan wel heel wijs O+ Ben heel benieuwd hoe hij het gaat vinden als grote broer straks!

Minilot, die van mama keuken weg :D :'( :D Fijn dat hij het ook goed doet op de psz, kun jij inmiddels een beetje wennen aan de stille ochtenden?

quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 19:36 schreef minilot het volgende:
@:Rena Toffe foto zo! O+ Trek je het geluid zelf ook nog een beetje? ;)
Tegen dit soort prikkels kan ik gek genoeg heel goed :7 Het is ook zo fijn dat dit haar de stimulans heeft gegeven weer wat meer zelf te gaan spelen, dat heeft een tijdje wat meer moeite gekost.

@Quoi , wat een knapperd! O+ O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191824542
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 09:32 schreef SQ het volgende:
Ik krijg dat er hier ook echt nog niet in en hij wordt zondag dus 3.

Noud: Mama, SAP!!
Ik: vraag eens: "Mama, mag ik nog wat sap?
Noud: *D
Ik: kun je dat vragen? Mama, mag ik nog wat sap?
Noud: ja, lekker, sap! *D *D
Als ZZ mij commandeert, zeg ik altijd:
"Hoe vraag je dat lief?"

En dan komt er heel netjes:
"Mama, mag ik.. etc"

En zo gaat het elke dag opnieuw. :')
pi_191825681
Hier ook HUH? Dan zeg ik ook huh? Zegt hij 'wat zeg je mama?' doet hij tegenwoordig ook als ik het tegen man heb. Hij wil overal over meepraten en 'ik heb het tegen papa niet tegen jou' werkt niet :+
  woensdag 4 maart 2020 @ 11:20:33 #136
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191826011
Soms gaat hij hier ook fonetisch mee "babbelen" als wij met elkaar praten, met zo'n ontdeugende blik. Ofwel: gesprekken bewaren we maar voor na 20en 's avonds :D
pi_191827946
Haha herkenbaar die gesprekken.

Bij Y ging het ook steeds zo:
Y: Mama, eeeeehuh! *wijst naar pak melk*
Ik: Kun je dat ook gewoon zeggen, Y. Gewoon praten alsjeblieft. Wat wil je?
Y: Melk
Ik: Dan zeg je dus: mama, mag ik melk alsjeblieft?
Y: Ja

Maar de laatste tijd weet hij wel een zin eruit te krijgen, het gaat ineens heel hard. Progressie. *O* . Ik moet ook zeggen dat ze dit op het kdv heel goed stimuleren. Hij kon best wel praten, maar was nogal verlegen. Dus daar hebben ze hem echt voortdurend in uitgedaagd en dat heeft ook zeker geholpen. O+ .

Gisteren was een mijlpaal. Hij zei uit zichzelf sorry. _O_ . Hij pakte bij het eten ineens mijn wijnglas en morste wijn over de tafel. Toen ik hem zei dat ik dat echt niet leuk vond, kwam er: soolly. :o .
Dat kan I van 6 jaar pas sinds een paar maanden vrijwillig over haar lippen krijgen. _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_191827986
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 11:20 schreef Quoi het volgende:
Soms gaat hij hier ook fonetisch mee "babbelen" als wij met elkaar praten, met zo'n ontdeugende blik. Ofwel: gesprekken bewaren we maar voor na 20en 's avonds :D
Banaan wil als mijn man wat enthoudiast vertelt weleens beginnen met "mja ja dat euhm ja mja".

Ik vind het wel mooi, bij mij doet hij het niet. >:) En ik zie hem zo voor me in een vergadering, dat zou hij waarschijnlijk prachtig vinden.
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_191828008
Heel erg leuke foto, @Quoi!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_191830915
Oh jongens, wat een weertje he? Wij hebben net heerlijk gewandeld en gespeeld;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 16:57:27 #141
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_191830959
*kijkt naar de regen buiten

:')

Maar jullie lucht ziet er prachtig uit, rena! ;)
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
pi_191831303
Oh :o Aan welke kant van NL woon jij dan? Hier midden NL. Ik zal het zonnetje doorsturen ;)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 17:21:24 #143
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_191831318
Zuidoost :D
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
pi_191831544
Wij hadden ook een heerlijke middag in de zon. :D

Lekker overal en nergens rondgewandeld, heerlijk. O+
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_191832163
‘Casper lach eens’

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:')

Hier was het trouwens ook prachtig weer! Heerlijke foto rena O+
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 18:30:42 #146
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_191832209
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:26 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
‘Casper lach eens’

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:')

Hier was het trouwens ook prachtig weer! Heerlijke foto rena O+
Haha :')

Ik zal ook weer eens een noudje delen, van het kdv gisteren O+
Klasbord_dedf70dc6d8b46f2934e582a6ee3c5ab-rotated.jpg
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
pi_191832254
Z. vraagt hier ook nogal eens dingen met netjes ‘alsjeblieeeft’? Inclusief hoofdje dat ze scheef houdt. O+
En ze heeft het ook over mevrouw en meneer.
pi_191835102
Wij hadden ook heerlijk weer! Alleen drie strontvervelende kinderen waarbij het al genoeg drama was om kleuter op tijd op school af te leveren en weer op te halen waardoor ik het na drie keer opperen van de speeltuin zonder enthousiaste ontvangst wel klaar vond, dan niet. Ik denk dat ze elk in totaal twee uur gejammerd hebben vandaag, om helemaal niks ook meestal. Erg vermoeiend zulke dagen, was er om 8:30 alweer klaar mee...

Wat een superleuke schoolfoto Quoi!

Leuke foto SQ! Ik krijg meestal alleen een onscherpe veraf foto eens per maand, dan is zoiets krijgen toch leuker! En wat lijkt hij onwijs veel op jou, was me eerder nog niet zo opgevallen.

Qua taal merk ik overigens wel heel duidelijk dat dit 2e/3e kinderen zijn. Ze pikken zoveel op van grote broer. Zo mocht ik vandaag niet meer op hun feestje komen :’( (Waarbij kleuter ons dan weer napraat met “dat soort dingen wil ik niet meer horen Lala!”). En broer heeft verkeersles op school gehad en zegt nu bij elke oversteek hardop “links, rechts, links” en te kijken. De meiden zeggen dat nu bij het oversteken (zonder hem) ook vaak terwijl ze strak vooruit blijven kijken.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
  woensdag 4 maart 2020 @ 21:01:40 #149
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191835633
Hahaha die verhalen allemaal, mooi!

En wat een toffe foto's _O_

Ik kreeg hier vanmorgen toen mevrouw écht jaar nest uit moest te horen 'mama, laat me nou eens met rust!!'

:')

Enorme diva hier. Zou zo op die peuterspeelzaal bij Minilot passen.
Ze roept nu regelmatig dit, inclusief handgebaren:
SlightOccasionalClingfish-size_restricted.gif
Een leidster op de crèche heeft het als stopwoordje, niet handig :+

En als ik wat geef aan haar legt ze haar hand op haar hart en zegt dan extreem overdreven 'awwww, oh dank U!'

:')

Lach me nog eens dood om die mafkees
Zoute user pur sang
  woensdag 4 maart 2020 @ 21:16:34 #150
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_191835974
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:26 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
‘Casper lach eens’

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:')

Hier was het trouwens ook prachtig weer! Heerlijke foto rena O+
_O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_191839034
Heerlijk die peuters. Wat is Noud alweer groot SQ!

Ik hoor nu vaak als ik iets tegen haar zeg: je bent een schatje, je bent een deugniet etc. ‘Nee, jij bent een....’
Gisteren zei ze: mama je bent mijn vriend. Ik ben vandaag een nacht weg voor het werk en aan de telefoon was dat ook het eerste wat ze zei. O+
Voor het eerst dat ik alleen een nacht weg ben en zij met vriend thuis is, ben benieuwd hoe ze het ervaren samen en hoelaat hij haar morgenochtend naar opa en oma brengt haha.
  donderdag 5 maart 2020 @ 20:39:41 #152
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191853685
O mennnnnn, die Casper met zijn blik! Heerlijk. En leuk om Noud weer eens te zien en van harte @SQ met weer een miniNoud of Maud in the making

En @rena wat heb jij met je dochter gedaan? Ze is gegroeid man sinds ik haar voor het laatst zag. Of het is gewoon lang geleden ;)

Zijn jullie kinderen ook zo fond of handjes ontsmetten? Kdv en psz doen er standaard aan bij aankomen en weggaan en Max had al besloten: DAT DOE IK NIET. Dus wel meneertje. Ik doe het nu en dan high fiven we :P
pi_191874020
Caspers hygiëne-level is nu nog zo :')


SQ wat is Noud een leukerd! O+
  zaterdag 7 maart 2020 @ 09:45:31 #154
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_191877768
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 23:23 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Caspers hygiëne-level is nu nog zo :')


SQ wat is Noud een leukerd! O+
:') ^O^

Wat lijkt Noud op jou SQ!

Oververmoeidheid bij peuters herkent iemand dat? James gaat 4 ochtenden naar psz maar heeft om de haverklap hoge koorts en is dan heel moe... lijkt echt samen te hangen maar misschien heeft ie gewoon pech met de virussen...
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
  Moderator zaterdag 7 maart 2020 @ 09:49:37 #155
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_191877810
Hoge koorts krijg je niet van vermoeidheid ;)
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
  zaterdag 7 maart 2020 @ 10:07:08 #156
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_191877990
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 maart 2020 09:49 schreef SQ het volgende:
Hoge koorts krijg je niet van vermoeidheid ;)
Ben ik niet helemaal met je eens, sarah heeft dat ook wel eens gehad... en mijn zus vroeger ook als ik t goed herinner, koorts-slapen-beter
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_191878907
Die relatie loopt dan toch andersom?

Koorts hebben veroorzaakt vermoeidheid (want lichaam vecht tegen virus/ziekte. Slapen bevordert herstel.

Extreme vermoeidheid kan natuurlijk ook tot een lagere weerstand leiden en dus sneller vatbaar voor ziekte en koorts.
pi_191896974
@Lemijn

Wat zou Jacob hier van vinden? :D :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 8% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 08-03-2020 09:22:55 ]
  zondag 8 maart 2020 @ 13:38:34 #159
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191900874
Hij zou zeggen wooooooow :D *; .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_191901822
Simon is aangemeld voor de psz, uiteindelijk waren ook onze voorkeursdagen nog mogelijk. Hij kan in april beginnen. De rondleiding een paar dagen terug was goed en Simon had het meteen naar zijn zin. Al weet ik dat het goed zal zijn (zowel voor Simon als voor mij), heb ik er toch wel wat moeite mee ;( :@

Vrijdag langs alle basisscholen in de wijk langs geweest, want open ochtend. Dat wordt nog wel een lastige keuze. We gaan bij allemaal nog een individuele afspraak inplannen denk ik.
Hier wordt aangeraden om je kind rond de 3e verjaardag in te schrijven en dat is over 4 maanden :o

Gister naar de bieb geweest en 's middags 3 uur in de dierentuin rondgelopen, een vol weekend. Gelukkig vandaag lekker rustig aan.

LaBelleFleur, mooie foto!
pi_191911823
Ik zou zeker afspraken op scholen plannen als je een keuze moet maken idd Tolstoi. Hier maar 1 school in het dorp makkelijke keuze.

Even uitspraken delen zodat ik ze niet vergeet.

Peuter en vriend smeren mijn (zwangere) buik in met crème. Als ze klaar zijn zegt dochter: ‘zo mama, nu ben je smerig.’ :')

Vanmiddag knipte ik haar nageltjes en legde nog eens uit dat het wijsvinger heet omdat je ermee kunt wijzen. Ik vervolgde met ‘dit is je middelvinger’ zij: ‘daar kan ik mee middelen’; ik: ‘dit is je ringvinger’ zij: ‘daar kan ik mee ringelen’ ; ik: dit is je pink’ zij: ‘daar kan ik mee pinkelen’. :D
pi_191913732
Nikita mooi hoe ze die link doortrekken met die vingers. Hier is het daddy finger en mommy finger. Mama, hoe heet de mommy finger? :+

Wij hebben morgenochtend nog afspraak met 2 school en doen daarna met toestemming alleen een rondje school 2 en hopen dan echt een keuze te kunnen maken.
pi_191917512
Zo leuk die uitspraken. Dirk wordt ook al behoorlijk bijdehand. Gister skipte hij z'n dutje, dus ik kwam bij hem en vroeg of hij niet liever even een dutje had gedaan dan rommel maken op z'n kamer.
'nee mama. Als ik staat, is ik wakker. Als ik wakker ist, dan kunt ik spelen.' Waarna hij er nog even een 'zo ist het. Dus' aan toevoegde toen ik begon te lachen. O+
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_191921045
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 20:39 schreef Quoi het volgende:
En @:rena wat heb jij met je dochter gedaan? Ze is gegroeid man sinds ik haar voor het laatst zag. Of het is gewoon lang geleden ;)
Ik geef haar elke dag een scheutje Pokon :P ;) Ik vind haar ook echt de hoogte in schieten momenteel, hoewel broekjes maat 98 nog net iets te lang zijn.

SQ, nog gefeliciteerd met je zwangerschap! O+

Casper en het boekje _O- Hoe vond hij het smaken?

Tolstoi, het inschrijven bij zo’n psz gaf mij ook een raar gevoel, maar geloof me; je gaat er aan wennen, vooral nu ik zie hoe C zich ontwikkelt sinds ze er heen gaat ben ik er heel blij mee :Y

Nolita, wat lief dat gesprekje over de vingers *;

Nanuke, ook al zo’n wijsneus, heerlijk :D

Kreeg vanmorgen weer complimenten over ons meisje op de psz, ze heeft het sinds de vakantie onwijs naar haar zin en gaat nog net niet huppelend naar binnen en is ook weer heel blij bij het ophalen :D O+ Binnenkort krijgt ze een observatie en daarna hebben we een 10-minuten gesprekje. Ik kan nu ook echt wat meer genieten van de twee vrije ochtenden nu ik weet dat ze het zo leuk heeft, van het weekend vroeg ik ook; ga je maandag weer naar de kindjes? En toen zei ze heel enthousiast; ja, leuk!
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  maandag 9 maart 2020 @ 15:41:34 #165
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191923325
Ik merk ook zoveel ontwikkeling bij psz. En plezier! Fijn is dat. Dat de foto zo gelukt is zegt genoeg: hij zit er lekker in zijn vel. Zo fijn ook dat een van de juffen ook de BSO juf wordt en een aantal kindjes naar dezelfde school gaan straks. Een droomscenario :)

Verder gekke dagen hier. Ik heb flink de griep sinds vorige week geen risicofactoren verder, no worries en kreeg eroverheen een verstopt oor. Geen big deal, alleen hij gaat nu echt niet meer open en is gaan ontsteken. Morgen pas plek om door te spuiten. Ik ben dus doof aan een kant en slik lekker veel pilletjes 8)7

Gister opleving en met Max en mijn zus naar strand geweest. Wat was het heerlijk om met Max aan de zee te banjeren. Hij vond het zo leuk O+ Plaatje van mijn blije langpootmug:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 9 maart 2020 @ 16:02:16 #166
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_191923661
Bizar hè, dat die lange benen ooit in je buik hebben gezeten :?. Beterschap Quoi!
KuikenGuppy
  maandag 9 maart 2020 @ 16:12:59 #167
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191923844
Ja echt!

Later zullen onze kinderen trouwens makkelijk te herkennen zijn als Corona-generatie. Ik vind het zo mooi om te zien hoe alle peutertjes gedrilt zijn om in hun elleboog te hoesten. Ik word door Max continu gecorrigeerd :+ Heeft kdv netjes gedaan.
pi_191923989
Beterschap quoi! Ik zeg nog uit automatisme 'hand voor de mond!'.

We hebben een school! Toen we vanochtend de rondleiding (voor mij de 2e keer) hadden was mijn man er al snel uit, het werd die school! terwijl hij eerst de andere wilde. Gelijk ingeschreven, klaar.

Ik heb hier zo'n hyper peuter in huis. Hij kletst de hele dag door zonder pauze. We hebben geen 'waarom'-fase maar een 'welke'-fase. Welk huis? Welke oma? Welke school? Welke aardappels?
pi_191939373
Oh Max O+ Wat een heerlijk plaatje!

Nazil, fijn dat jullie uit de school zijn!

Ik ga hier van de week een poging doen C onder een dekbedje te gaan laten slapen, ze groeit uit de Hema slaapzakken 86-104 :') Ik vind wel wat grotere slaapzakken op internet maar allemaal stervensduur :X Hoe ging dat bij jullie met de overgang van slaapzak naar dekbed?

Oh en ik heb ook besloten dat ik nog een jaartje wacht met de tandarts bij C, de kapper was een paar weken terug zo’n hel dat ik hiermee toch liever wacht tot ik het haar beter uit kan leggen. Dan ben ik maar een loedermoeder :+ We poetsen goed en ze eet weinig zoetigheid verder dus op hoop van zegen dan maar.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  dinsdag 10 maart 2020 @ 14:02:10 #170
221912 minilot
Puer aeternus
pi_191939918
Toch wel even benieuwd waar die duidelijk merkbare ontwikkeling door de peuterspeelzaal bij jullie koters dan concreet in zit. Hebben jullie voorbeelden? :)

Want los van sociale omgang met andere kinderen (wat loeibelangrijk is hoor, daar niet van!) vind ik het voor het overige eerlijk gezegd tot dusver een beetje tegenvallen. :@ Op basis van wat ik ervan meekrijg gebeuren zaken als knutselen, voorlezen, spel, muziek en zelf dingen doen (aan/uitkleden, opruimen, andere praktische bezigheden) op een beduidend lager niveau dan waar we thuis op zitten en dat terwijl de helft van de groep al drie is en Günther net twee. Het geeft verder niet hoor, want de omgang met andere kinderen en wennen aan het schoolse waren voor mij de hoofdredenen om 'm in te schrijven, maar verder verwacht ik er tot dusver niet zo heel veel van..

En oh @Quoi wat een verrukkelijke strandfoto! O+ de pret spat er vanaf!
Let me see you stripped down to the bone
pi_191939923
Hier ging die overgang geheel probleemloos, rena. Mijm ligt al tijden alleen onder een deken.

Mijm was gisteren zó boos. Ik heb nog nooit zoveel woede gezien bij een van mijn kinderen. Compleet door het lint.
Hij was tijdens het eten aan het stieren, dus moest hij naar bed (want ook heel moe enzo) en in de badkamer ging hij zo tekeer, ik kon zijn luier niet verschonen. Uiteindelijk zelfs maar in bed gelegd, al gillend. Pas na 4 keer teruggaan met een verzoeningspoging kwam hij weer bij zinnen en is hij lekker gaan slapen.
Verschrikkelijk zeg ;(
pi_191940956
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 14:02 schreef minilot het volgende:
Toch wel even benieuwd waar die duidelijk merkbare ontwikkeling door de peuterspeelzaal bij jullie koters dan concreet in zit. Hebben jullie voorbeelden? :)
Het kwekken hier vooral, is veel duidelijker geworden. Ik praat ook de hele dag met haar maar ik merk dat door de psz ze (nog) meer en duidelijker praat. Kan natuurlijk ook de fase zijn, ik weet niet of dat niet net zo gegaan was als ze niet naar de psz ging :+ Ze gedraagt zich ook ineens wijzer en ik merk dat ze de dingen die ze daar leert al in de praktijk brengt, ze hebben nu bijvoorbeeld het thema regen en ze kan me daar echt al dingetjes over vertellen die ze nog niet van mij gehoord had. Misschien ben ik wel gewoon een matige moeder dat mijn kind daar ineens opfleurt :') _O-

LeSage, goed om te horen, dan ga ik er maar gewoon voor. In ons bed kruipt ze ook al onder de dekens en lijkt ze het prettig te vinden dus opzich was dat al wel een teken.
En wat sneu voor Mijm, wat kunnen ze zichzelf dan in de weg zitten met hun emoties hè? Hopelijk deed een nachtje slapen hem dan goed :*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191941190
He bah @LeSage, dat is ook niet fijn. Hopelijk eenmalig.

Banaan was vanochtend om vijf uur wakker en met ontbijt al niet te genieten. Uiteindelijk zette ik Mozart aan en hij sloeg om als een blad aan een boom en ging wat eten.

Ik word soms wel helemaal simpel van hem. Naast de echte klaag is er ook een gespeelde klaag dus voor mijn gevoel hoor ik de hele dag door gezeur. Ik vraag nou weleens of hij ook vrolijke geluidjes kan, dan oefent hij zijn neplachje. ;)

Vanochtend was hij bij de peuterspeelzaal en hij vertelde thuis over een spelletje die ze hebben gedaan, met wie hij gespeeld heeft en hoe, wat de juf van hem vindt (een boevenmannetje) en hoe hij geschilderd heeft (gekliederd met een vork). Ik ben blij dat hij wat wil vertellen over zijn dag. O+

@minilot ik merk bij Banaan dat hij de thema's mee naar huis neemt, vorige maand ziek zijn met pleisters plakken, liedjes en doktertje spelen. Nu hebben ze een lente thema met bijpassende boekjes, schilderen ze tulpen en kijken buiten naar de knoppen in de bomen. Het hoeft van mij ook niet op een hoger niveau, als hij het maar leuk heeft.
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_191944164
Helaas, Mijm zit nog steeds niet echt gezellig in zijn vel vandaag. En ik heb al de hele dag barstende koppijn. Nu liggen we dus maar op de bank, met een filmpje.

Rena, ze leren echt zoveel op de psz en nu bij S. op school nog veel meer. Niet onzeker van worden, is juist fijn, toch?
  dinsdag 10 maart 2020 @ 17:51:12 #175
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191944331
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 14:02 schreef minilot het volgende:
Toch wel even benieuwd waar die duidelijk merkbare ontwikkeling door de peuterspeelzaal bij jullie koters dan concreet in zit. Hebben jullie voorbeelden?
Wel andere situatie, want 3+ groep hier (ervoor zou ik het misschien niet zo hebben gedaan, want ook kdv), maar even wat voorbeelden:
- Het in een dichte klas zitten in een kringetje op stoeltjes met naam erop. Die zogenaamde 'discipline', inclusief op anderen wachten, netjes de juf een hand geven, het valt me op dat hij dat soort dingetjes snel oppikt.
- Het 'samen' naar de WC gaan. Ze zijn net verhuisd, maar voorheen was er 1 grote badkamer met kleine wc'tjes. Werkte erg bevorderend voor zindelijk worden. Was laatste duwtje in de rug.
- Hij pikt thema's op. Heeft het ineens over cirkels, rondjes, cijfers, letters, klokkijken. Ik kan daar onmogelijk zelf allemaal aandacht aan besteden.

quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 17:39 schreef LeSage het volgende:
En ik heb al de hele dag barstende koppijn. Nu liggen we dus maar op de bank, met een filmpje.

Och, sterkte met je temperamentje. Heeft hij het ook als hij niet thuis is of zonder zijn broer in de buurt? Lastig.

Zo lag ik net ook op de bank met Max. Hij heeft een heel leuk kunstje lately en dat heet "in het ...... ciiiiiiircus!!!!" (insert grote sprong in de lucht en landing op een van ons). Niet zo fijn als je vergaat van de oorpijn. Het is even dikke ellende, want oren uitspuiten lukte vandaag dus niet, dus ik moet even met de pijn door tot morgenochtend en misschien dat ik naar de KNO arts moet. Vrijdag op vakantie, dus hoop ZO dat het dan over is.
pi_191945984
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 14:02 schreef LeSage het volgende:
Hier ging die overgang geheel probleemloos, rena. Mijm ligt al tijden alleen onder een deken.

Mijm was gisteren zó boos. Ik heb nog nooit zoveel woede gezien bij een van mijn kinderen. Compleet door het lint.
Hij was tijdens het eten aan het stieren, dus moest hij naar bed (want ook heel moe enzo) en in de badkamer ging hij zo tekeer, ik kon zijn luier niet verschonen. Uiteindelijk zelfs maar in bed gelegd, al gillend. Pas na 4 keer teruggaan met een verzoeningspoging kwam hij weer bij zinnen en is hij lekker gaan slapen.
Verschrikkelijk zeg ;(
Terrorpeuterbui boks.
Misschien kunnen we Mijm en Kevin een keer samen ergens neerzetten. Volgens mij kunnen die elkaar wel aan qua temperament.
pi_191946773
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 19:16 schreef Adrian4 het volgende:

[..]

Terrorpeuterbui boks.
Misschien kunnen we Mijm en Kevin een keer samen ergens neerzetten. Volgens mij kunnen die elkaar wel aan qua temperament.
Haha, zij wel, maar gaan wij dat dan samen aan kunnen? :o
Gelukkig hoort bij dat temperament ook af en toe geknuffel, gekus en ‘ik-hou-van-jous’ in het extreem!
pi_191947517
Vervelend zo'n bui LeSage. Gelukkig dan wel vlak voor bedtijd, dan kan hij het er (uiteindelijk) wel uitslapen.

Wij hebben vooral kinderen met een eigen wil. En aangezien papa een stuk toegeeflijker is wilde er vanavond niemand naast me zitten met het eten. En ik mocht niemand naar bed brengen maar moest gewoon op de bank gaan zitten. Mijn man was het daar overigens niet mee eens :D

Ik merk hier niet zoveel van 'school' eigenlijk. Alleen dat ze daar veel liedjes oppikken en blijkbaar het haar van de juffen mogen doen want dat willen ze hier ook continu en heb ik zeker nooit geïnitieerd. Verder hoeven ze van mij, behalve het sociale gedeelte, nog niets te leren op school. Maar ze zitten dan ook op het kdv en niet op een peuterschool.

Rena, wij zijn rond de 2e verjaardag overgestapt, vooral zodat ze in de zomer konden wennen aan het zonder slaapzak slapen omdat het dan ook niet gelijk koud is als ze niet onder de deken slapen. Alle drie hebben ze de eerste periode na de overstap namelijk amper onder de deken geslapen, die lag er meer voor de vorm. Nu nog steeds regelmatig overigens, maar ze weten hem wel zelf te pakken en er onder te kruipen als ze dat willen. Zorg dus wel voor een extra warme pyjama als je nu wilt gaan starten. Slaapt ze al in een peuter/gewoon bed?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_191951153
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 20:18 schreef FlyingFish het volgende:

Wij hebben vooral kinderen met een eigen wil. En aangezien papa een stuk toegeeflijker is wilde er vanavond niemand naast me zitten met het eten. En ik mocht niemand naar bed brengen maar moest gewoon op de bank gaan zitten. Mijn man was het daar overigens niet mee eens :D

Ik merk hier niet zoveel van 'school' eigenlijk. Alleen dat ze daar veel liedjes oppikken en blijkbaar het haar van de juffen mogen doen want dat willen ze hier ook continu en heb ik zeker nooit geïnitieerd. Verder hoeven ze van mij, behalve het sociale gedeelte, nog niets te leren op school. Maar ze zitten dan ook op het kdv en niet op een peuterschool.

Dit is hier ook altijd. Het voordeel hier is dat papa twee zijden heeft en ook twee zonen :)

quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 19:48 schreef LeSage het volgende:

[..]

Haha, zij wel, maar gaan wij dat dan samen aan kunnen? :o
Gelukkig hoort bij dat temperament ook af en toe geknuffel, gekus en ‘ik-hou-van-jous’ in het extreem!
Oei. Kevins peuterbui in het kwadraat :P
  woensdag 11 maart 2020 @ 06:52:19 #180
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_191953432
@rena als je toch langere slaapzakken zoekt: die van Wibra en terstal zijn hier wel nog lang genoeg (dochter draagt inmiddels maat 104) én budgetvriendelijk.
pi_191953708
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 13:25 schreef rena het volgende:
Oh Max O+ Wat een heerlijk plaatje!

Nazil, fijn dat jullie uit de school zijn!

Ik ga hier van de week een poging doen C onder een dekbedje te gaan laten slapen, ze groeit uit de Hema slaapzakken 86-104 :') Ik vind wel wat grotere slaapzakken op internet maar allemaal stervensduur :X Hoe ging dat bij jullie met de overgang van slaapzak naar dekbed?

Oh en ik heb ook besloten dat ik nog een jaartje wacht met de tandarts bij C, de kapper was een paar weken terug zo’n hel dat ik hiermee toch liever wacht tot ik het haar beter uit kan leggen. Dan ben ik maar een loedermoeder :+ We poetsen goed en ze eet weinig zoetigheid verder dus op hoop van zegen dan maar.
tandarts zou ik toch doen.. gewoon meenemen als je zelf gaat en de tandarts hoeft niet echt iets te doen behalve "tandjes tellen". (en bij ons liggen ze dan nog op schoot ook). Voor mijn oudste was laat tandarts geen probleem, maar mijn jongste heeft nu met 5 al 5 gaatjes..en gaat al lang mee naar de tandarts. Ook wij poetsen goed en hij snoept weinig (wel eet hij heel langzaam en wellicht heeft lactoseintolerantie en antibioticumgebruik toen hij klein was ermee te maken).
Maar t was heel fijn dat ie al wat positieve tandarts ervaring had voor zn eerste gaatje..
pi_191954311
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 13:25 schreef rena het volgende:


Oh en ik heb ook besloten dat ik nog een jaartje wacht met de tandarts bij C, de kapper was een paar weken terug zo’n hel dat ik hiermee toch liever wacht tot ik het haar beter uit kan leggen. Dan ben ik maar een loedermoeder :+ We poetsen goed en ze eet weinig zoetigheid verder dus op hoop van zegen dan maar.
Deze had ik gemist. Banaan is twee keer mee geweest, eerste keer alleen tandjes tellen en tweede keer voor echte controle. Hij vond dat best leuk en ook de controle was binnen vijf minuten klaar. Ik kan je dus echt wel aanraden om het gewoon te doen. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_191955031
quote:
3s.gif Op woensdag 11 maart 2020 08:52 schreef PKM het volgende:

[..]

Deze had ik gemist. Banaan is twee keer mee geweest, eerste keer alleen tandjes tellen en tweede keer voor echte controle. Hij vond dat best leuk en ook de controle was binnen vijf minuten klaar. Ik kan je dus echt wel aanraden om het gewoon te doen. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De kapper was hier al echt de hel op aarde :X
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2020 07:46 schreef watmoetikkiezen het volgende:

[..]

tandarts zou ik toch doen.. gewoon meenemen als je zelf gaat en de tandarts hoeft niet echt iets te doen behalve "tandjes tellen". (en bij ons liggen ze dan nog op schoot ook). Voor mijn oudste was laat tandarts geen probleem, maar mijn jongste heeft nu met 5 al 5 gaatjes..en gaat al lang mee naar de tandarts. Ook wij poetsen goed en hij snoept weinig (wel eet hij heel langzaam en wellicht heeft lactoseintolerantie en antibioticumgebruik toen hij klein was ermee te maken).
Maar t was heel fijn dat ie al wat positieve tandarts ervaring had voor zn eerste gaatje..
Ja de positieve ervaringen hoor ik vaker, maar als ik al zie hoe vreselijk ze tegenstribbelt bij de kapper, de dokter en dat soort dingen.. Ik heb in bijna alles wel de controle over haar hoor, het is geen gebrek aan opvoeding, maar haar in lichamelijke dingen nu zo dwingen voelt gewoon verkeerd of zo. Ik maak denk ik wel een afspraak voor haar apart binnenkort en ga vandaag voor mezelf, ik ben zelf ook altijd wat gespannen dus dat werkt misschien ook niet mee.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2020 06:52 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
@:Rena als je toch langere slaapzakken zoekt: die van Wibra en terstal zijn hier wel nog lang genoeg (dochter draagt inmiddels maat 104) én budgetvriendelijk.
Oh, die houd ik in gedachten ^O^ Dank!
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191955279
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2020 09:43 schreef rena het volgende:

[..]
[..]

Ja de positieve ervaringen hoor ik vaker, maar als ik al zie hoe vreselijk ze tegenstribbelt bij de kapper, de dokter en dat soort dingen.. Ik heb in bijna alles wel de controle over haar hoor, het is geen gebrek aan opvoeding, maar haar in lichamelijke dingen nu zo dwingen voelt gewoon verkeerd of zo. Ik maak denk ik wel een afspraak voor haar apart binnenkort en ga vandaag voor mezelf, ik ben zelf ook altijd wat gespannen dus dat werkt misschien ook niet mee.
[..]
Hier was (en is) de tandarts heel lief voor de kinderen.. De eerste keer durfde L zijn mond maar heel kort open te doen, de tandarts heeft echt niets kunnen zien maar hem wel de hemel in geprezen en hij mocht toen een speeltje uitzoeken.. was ie erg trots op. (van mij had de tandarts best nog mogen vragen of ie nog een keer mocht kijken maar hij was er duidelijk op gebrand het alleen een positieve ervaring te maken, controle kwam later wel een keer.. misschien van te voren even overleggen hoe jou tandarts het doet?
maar als je t zelf spamnend vindt is dat lastiger idd, dat pikken ze snel op. Is er niet iemand anders met wie ze eens mee kan kijken? oma ofzo?
pi_191955298
oh en kapper was hier veel lastiger.. want dan komt iemand net een schaar bij je hoofd.. brr.. en je moet alleen op een stoel zitten (dat laatste alleen al, bij de tandarts mocht hij gewooon lekker op schoot).
pi_191959911
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 20:18 schreef FlyingFish het volgende:
Rena, wij zijn rond de 2e verjaardag overgestapt, vooral zodat ze in de zomer konden wennen aan het zonder slaapzak slapen omdat het dan ook niet gelijk koud is als ze niet onder de deken slapen. Alle drie hebben ze de eerste periode na de overstap namelijk amper onder de deken geslapen, die lag er meer voor de vorm. Nu nog steeds regelmatig overigens, maar ze weten hem wel zelf te pakken en er onder te kruipen als ze dat willen. Zorg dus wel voor een extra warme pyjama als je nu wilt gaan starten. Slaapt ze al in een peuter/gewoon bed?
Ik heb vandaag eens geoefend met het middagdutje en dat ging eigenlijk best goed, ze lag er nog redelijk onder toen ik haar er uit kwam halen. Ze slaapt nog wel in een ledikant en zolang ze niet protesteert houd ik haar daar nog wel even :7 Moet ik voor de nachten inderdaad even een wat dikkere pyjama gaan zoeken inderdaad, dan hoef ik ook niet op zoek naar langere slaapzakken :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191959957
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2020 10:06 schreef watmoetikkiezen het volgende:

[..]

Hier was (en is) de tandarts heel lief voor de kinderen.. De eerste keer durfde L zijn mond maar heel kort open te doen, de tandarts heeft echt niets kunnen zien maar hem wel de hemel in geprezen en hij mocht toen een speeltje uitzoeken.. was ie erg trots op. (van mij had de tandarts best nog mogen vragen of ie nog een keer mocht kijken maar hij was er duidelijk op gebrand het alleen een positieve ervaring te maken, controle kwam later wel een keer.. misschien van te voren even overleggen hoe jou tandarts het doet?
maar als je t zelf spamnend vindt is dat lastiger idd, dat pikken ze snel op. Is er niet iemand anders met wie ze eens mee kan kijken? oma ofzo?
Ik ga binnenkort een afspraak voor haar alleen maken, ik ben nu weer geweest en hoef dan zelf niet, dat scheelt denk ik ook wel :')
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191966274
Zo heerlijk, een kletsende peuter in huis:

Tijdens het verschonen was ik een beetje gekke bekken aan het trekken. Roept Simon: "papa, mama doet gek" _O- :D O+

Het verhaaltje dat we voor het slapen gaan voorlazen, ging over Bobbi, die een feestje viert met limonade en taart. Simon "pakte" ook limonade en taart uit het boek, want dat ging hij "meenemen naar bed". Toen ik hem in bed legde, hem instopte en weg wilde gaan, zei hij "ho ho, mama, ik ga eerst nog limonade drinken en taart eten in bed" :D
  woensdag 11 maart 2020 @ 21:15:18 #189
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191967562
Ik heb de tandarts uitbesteed aan Jacobs vader, omdat ik er zelf zo'n hekel aan heb en bang was om dat over te brengen :@ . Gaat prima, hij vertelde me achteraf 'is beetje spannend' maar hij heeft blijkbaar even in zijn mond laten kijken. Kapper is een ramp! Maar dat is toch anders, duurt langer, moet afgemaakt en zo.

Wat een mooi verhaal weer Tolstoi _O_ . Lekker taart eten in bed!

Ik vind het zo grappig dat woorden soms verkeerd worden opgeslagen. Zo zei Jacob toen we gisteren in de gang stonden 'hier nooit modder is', waarmee hij bedoelde dat daar laatst modder lag. En vorige week fietsten we langs een plek waar hij zeker 2 weken daarvoor was gevallen met de loopfiets, en toen zei hij 'daar nooit vallen ik'.

Verder is hij opeens helemaal idolaat van een leeftijdsgenootje in de buurt, hij wil er het liefste 2x per dag spelen. We gaan altijd samen want ik ben gelukkig ook idolaat van de mensen daar ;) maar ik heb hem van de week zelfs een paar uur alleen achtergelaten toen ik onverwachts moest werken en dat vond hij prima. Echt een leuke ontwikkeling.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 11 maart 2020 @ 21:32:21 #190
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191967923
Vorig jaar nog was de kapper een dra-ma en het eerste bezoekje aan de tandarts ook. Ik zag het echt never nooit niet gebeuren. Mocht het helpen: hier waren dit soort dingen ineens gewoon mogelijk, Nog steeds vind ik het bizar hoe goed hij meewerkt.

Uitspuitpoging 2 van mijn oor is vandaag mislukt. Morgen poging 3. Ik ben bijna in staat een breinaald erin te steken, zo gek word ik ervan.

@Lemijn ik word week van dat soort speeldates. Lief!
pi_191968065
Tandarts is hier, tot op heden, geen probleem. Grote broer is ook helemaal relaxed en mijn man en ik zijn zelf ook niet bang ofzo.
Kapper nog niet geweest.

Z. durfde vandaag voor het eerst mee te dansen bij dansles. We waren er nu voor de (denk ik), 4e keer en ze wilde nog niet meedoen. Zaten we altijd samen te kijken op het bankje. :P
Maar ineens ging ze toch voorzichtig de stap zetten en met haar knuffeltje bij de hand meedansen. Het was zo schattig. Ze deed het supergoed. Ze kreeg vlindervleugeltjes om en ze speelden kikker etc.
Nu kan ik haar wel inschrijven. O+
pi_191968859
Tolstoi, Simon klinkt als zo’n heerlijk bijdehand kereltje :D O+

Quoi, beterschap, het klinkt echt naar :{

Venco, wat klinkt dat schattig zo’n dansend peutertje O+

Ik dacht vanavond; ik ga het gewoon eens proberen met dekbedje ipv slaapzak en;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
O+ Ik kan wel uren blijven kijken als ze zo lief ligt te wezen :') *;
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  woensdag 11 maart 2020 @ 22:20:17 #193
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191969260
Och wat lekker @rena! Kijken hoe ze morgenochtend ligt.

Max slaat al-tijd dekens van zich af. Heeft om die reden dan ook bijna altijd pyjama met sokken aan. Hij wilde tot voor kort ook echt niet worden ingestopt, dus ging hij dekenloos slapen. Sinds kort wel gelukkig, want wat is er nu lekkerder dan toegestopt worden? vind ik, maarja peuterlogica 8)7
pi_191969301
Wat heerlijk, zo'n speelplekje @Lemijn . Grappig hoe die ontwikkeling er dan ineens is.

@rena, O+ wat een mooi uitzicht heb je daar.

@kapper.&tandarts; Dirk vond de kapper altijd prima, maar de laatste keer was ineens HUILEN. Tandarts geen probleem. En hij doet het bij dokters en onderzoeken en bloedprikken ook altijd goed.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_191975785
Hier zijn kapper en tandarts tot op heden ook geen probleem geweest. Twee weken geleden nog naar de kapper geweest, toen had ie niet echt zin, maar uiteindelijk in de stoel ging het prima en zei hij zelfs dat er "maar een heeeeeel klein beetje af moest" (dat hadden manlief en ik thuis tegen hem gezegd, dat de kapper een stukje van zijn haar zou afknippen) :)

Verder is hij in groente staking: gister bij de macaroni heeft ie alleen de macaroni en het vlees eruit gezocht en opgegeten. Uiteindelijk bleef er dus een bakje met groentes over, die hij niet wilde eten. Andere groente hoeft ie ook niet, zeker niet als het herkenbaar is. Manlief had laatst een hele zooi groente door de pastasaus heen gepureerd, dat ging er in als koek :')
Broccoli laat ie staan, maar broccoli verwerkt in een aardappel-broccoli pannenkoek, dan eet ie bijna zijn vingers erbij op :P Heerlijke peuterlogica :+
pi_191981031
@TolstoiFan leuk om te lezen dat Simon ook spulletjes uit boeken pakt. Banaan begon best vroeg met een pakbeweging naar plaatjes, ik vroeg me weleens af of hij niet wijs was. Hij doet het nou nog, vanochtend zijn we een half uur bezig geweest met snoepjes, föhn en het scheerapparaat. :D

Aw @rena . O+

Leuk @vencodark dat ze nou wel wil meedoen. Vier keer dan heb je veel geduld gehad. En hoe gaat het met jou nu?

Wat lief @Lemijn zo'n favoriet vriendje.
Banaan heeft ook wel vergissingen. Zo zegt hij standaard "gourmetten" tegen narcissen en magneetjes. En hij vergist zich ook weleens met wat condens is.

Het gebruik van "ooit" snapt hij volgens mij wel. Als ik zeg "Die bananen die zijn nog niet rijp", dan is zijn antwoord "die kun je ooit wel eten". :)

Ik maak me een beetje zorgen om Banaan zijn peuterspeelzaal. Deze zit in de school waar hij later heen gaat, perfect leek mij. Maar nou zijn er twee kinderen naar de basisschool, een is er verhuisd.
Op zowel de dinsdag als donderdag zijn er nu nog maar twee andere kinderen. Vandaag was er een ziek, en de andere start na de vakantie op school.
Ik hoop maar dat het zichzelf oplost. :{
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  vrijdag 13 maart 2020 @ 09:34:49 #197
221912 minilot
Puer aeternus
pi_191999260
Met de peuterspeelzaal momenteel off limits hebben we al Günthers boeken onderhand maar eens verplaatst naar een plank waar -ie zelf bij kan. Al de hele ochtend helemaal gelukkig met zijn 'bieb'. Als een biggetje in de modder, noemde mijn lief het net.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Alleen geen idee hoe ik 'm nu mee moet zien te krijgen naar de kinderboerderij. oO<
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 13 maart 2020 @ 18:42:56 #198
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_192010488
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 09:34 schreef minilot het volgende:
Met de peuterspeelzaal momenteel off limits hebben we al Günthers boeken onderhand maar eens verplaatst naar een plank waar -ie zelf bij kan. Al de hele ochtend helemaal gelukkig met zijn 'bieb'. Als een biggetje in de modder, noemde mijn lief het net.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Alleen geen idee hoe ik 'm nu mee moet zien te krijgen naar de kinderboerderij. oO<
Is het gelukt? Hier is de kinderboerderij ook dicht :+
pi_192012633
Gesprekje in de auto:

Simon: Mama, ben jij een meisje?
Ik: ja, mama is een meisje
Simon: Is *naam meisje uit de wijk* een meisje
Ik: Ja, *naam meisje uit de wijk* is ook een meisje
Simon: ik ben geen meisje
Ik: nee, jij bent geen meisje. Wat ben jij dan wel?
Simon: ik ben een peuter
O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+

Simon is opeens gek op koprollen. Hij kan het ook best goed en overal waar hij de kans krijgt, doet ie een koprol (in de bieb bijvoorbeeld :D )
pi_192026026
Crosspost uit ander topic:

Wij hebben net de inschrijfformulieren voor de psz voor Simon gekregen. Hij kan vanaf april beginnen. We hebben de formulieren nog niet ingevuld en nog niks getekend en we twijfelen of we hem nog moeten aanmelden voor april of het beter kunnen uitstellen tot september, als hopelijk het hoogtepunt van corona voorbij is.

Als scholen en opvang echt dicht mochten gaan, dan heeft aanmelden zo relatief vlak voor de zomer (met 2 weken meivakantie en zomervakantie ook geen psz) ook weinig zin meer, dan betaal je eigenlijk voor een dichte opvang (ik ga ervanuit dat er wel gewoon betaald moet worden als je kind ingeschreven staat) en kan Simon misschien een paar keer gaan en voordat ie gewend is, is het alweer zomervakantie.
pi_192026318
@TolstoiFan ik begrijp je bezwaren. Bij ons betaal je wel als je kindje thuisblijft door verkoudheid/ziekte, maar niet wanneer de peuterspeelzaal sluit door ziekte van de juf of volledige sluiting.

Banaan kwam donderdag trouwens thuis van de peuterspeelzaal en zei iets als "God, god, god, dat is kut" al handen klappend. Een half uurtje op het schoolplein, leert hij zoiets. ;(
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_192026352
Dirk mag niet naar buiten vanwege ziek en zo. Hij kan niet goed zelf spelen, kan z'n energie niet kwijt en wordt daardoor dwars, opstandig en vervelend. Ik denk oprecht dat we elkaar de komende weken de tent uitvechten. :+

Oja. En ik moet thuis ook nog iets doen met werken. :')
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_192026530
Oei, @PKM, dat zijn geen woorden waar je je peuter mee thuis wilt horen komen... Sponzen zijn het..... ook voor de verkeerde dingen.

@Nanuke, beterschap voor Dirk!
pi_192026985
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 14:39 schreef Nanuke het volgende:
Dirk mag niet naar buiten vanwege ziek en zo. Hij kan niet goed zelf spelen, kan z'n energie niet kwijt en wordt daardoor dwars, opstandig en vervelend. Ik denk oprecht dat we elkaar de komende weken de tent uitvechten. :+

Oja. En ik moet thuis ook nog iets doen met werken. :')
Hier nog zo eentje :') hij gaat nu al tegen de muren op in ons mini huisje. Rennen, springen, klimmen, vallen, huilen en repeat ^O^.

Oh en hij heeft besloten dat hij uit zn ledikant kan klimmen :{ gisteren zat hij na het middagtukje ineens midden op de vloer :D geen gebonk, geen gehuil niks, ben benieuwd hoe hij het deed :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_192038812
Nanuke, mag hij helemaal niet naar buiten omdat hij besmettelijk is? Want anders is wellicht naar het bos ofzo, waar je amper andere mensen tegen komt, nog een optie? Ik probeer in ieder geval nog wel dagelijks met de kinderen naar buiten te gaan, anders wordt ik zelf gek. En gelukkig wordt het komende week ook wat beter weer en hebben we een tuin en loopfietsen waar ze flink mee oefenen.

Wij zouden morgen naar Disney gaan, maar dat gaat dus niet door helaas. De kinderen hebben geen flauw benul van wat er speelt in de wereld, dus we hebben ze verteld dat 'Mickey Mouse ziek is' en we daardoor wat later gaan werd verrassend makkelijk geaccepteerd, ondanks dat ze hier al weken naar uit kijken en vooral Lala het alleen nog maar over Minnie en Katrien heeft. Hopelijk kunnen we omboeken naar juni, komen we de dag voor dat ze 3 worden (en we dus voor ze moeten betalen) terug, als dan alle corona-beperkingen achter de rug zijn. Hebben we ook gelijk nog wat beter weer, ga ik vanuit.

@TolstoiFan, ik zou even met ze bellen en overleggen. Welke vakantieregio zijn jullie? Want in principe is het bij ons vanaf de meivakantie tot aan de zomervakantie nog wel een lange ruk. Maar ik zou wel de startdatum sowieso uitstellen tot 1 mei denk ik. (of 6 mei, als de vakantie echt over is). Mijn neefje en nichtje die op een andere school zitten hebben in heel april maar 9 dagen les, en dat is nog afgezien van eventuele uitval door corona :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_192041055
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 23:43 schreef FlyingFish het volgende:
De kinderen hebben geen flauw benul van wat er speelt in de wereld, dus we hebben ze verteld dat 'Mickey Mouse ziek is' en we daardoor wat later gaan werd verrassend makkelijk geaccepteerd
Ach.. O+
Wat heerlijk om een peuter te zijn in deze tijd. Of een kat. Ik ben echt jaloers op die pluizebeesten van ons. Altijd al wel, omdat ze de hele dag geen fuck hoeven uit te voeren en toch een dak boven hun hoofd hebben en te eten krijgen. Maar nu al helemaal. Iedere dag is een prima dag, net als de vorige en de volgende, voor zover zij er zicht op hebben. *;
pi_192043480
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 23:43 schreef FlyingFish het volgende:
Nanuke, mag hij helemaal niet naar buiten omdat hij besmettelijk is? Want anders is wellicht naar het bos ofzo, waar je amper andere mensen tegen komt, nog een optie? Ik probeer in ieder geval nog wel dagelijks met de kinderen naar buiten te gaan, anders wordt ik zelf gek. En gelukkig wordt het komende week ook wat beter weer en hebben we een tuin en loopfietsen waar ze flink mee oefenen.
Het werkt andersom denk ik, hij is al risicogroep en nu extra verminderde weerstand, dus dubbel oppassen. We gaan straks wel het bos opzoeken denk ik, maar we hebben geen geschikte tuin verder dus ik vind het echt een uitdaging de komende weken. Het is een klein offer vergeleken met het risico, maar lastig vind ik het wel. ;)
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_192043894
Ik ben wat dat betreft zo blij met een achtertuin inderdaad. Gewoon deur open en buiten spelen. Dat maakt de boel wel makkelijker te doen.

Ben ook alvast wat activiteiten aan het bedenken als we dadelijk echt wekenlang thuis moeten blijven. Yoga, rekenspelletjes, wat extra knutselen enzo.

Vivi, dat verschil zie ik hier nu al. Peuter is echt totaal onwetend en krijgt niets mee van alles. Net-kleuter is er echt al mee bezig, waarom hij vorige week even niet naar school kon met een snotneus, waarom ik donderdag even verdrietig werd (na een mededeling van mijn werkgever over mogelijk verregaande consequenties). Was ik maar een peuter af en toe O+
  zondag 15 maart 2020 @ 10:54:54 #209
221912 minilot
Puer aeternus
pi_192044588
Ik geloof eigenlijk niet dat ik momenteel minder blij ben dan mijn peuter. Ik erken dat er een hoop ellende is en aankomt, maar tot dusver heeft het helemaal geen invloed op mijn gemoedstoestand. :) Op grote schaal uiteraard rationeel bezorgd, maar zo in de dagelijkse gang van zaken gewoon vooral supergezellig dat mijn lief thuiswerkt. Maar goed, in het verleden is wel gebleken dat ik akelig zonnig blijf zelfs als er in de persoonlijke sfeer gruwelijke dingen aan de hand zijn. :') Niet jaloers op Günther dus, we zijn gewoon samen in goeie doen momenteel.
Een dikke knuffel voor iedereen hier die er wél last van ondervindt! :*
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 15 maart 2020 @ 11:11:33 #210
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_192044842
Wij gaan straks een grote tafeltent bouwen met lakens en de kussens van de bank :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_192044985
Nou, ik kan meestal ook best positief in het leven staan, maar afgelopen week was het echt niet leuk.
Kleuter kan waarschijnlijk niet meer naar school, waar hij net een maand geleden is begonnen en zo zijn draai heeft gevonden.
Ik moest voor mijn vereniging de moeilijke beslissing nemen om ons weekend weg af te blazen (was toen nog niet zo duidelijk of dit noodzakelijk zou zijn) en kreeg uiteraard een lading stront over me heen daardoor.
En binnen een week is er op mijn werk al werktijdverkorting aangevraagd en als we echt dicht moeten (horeca in Brabant) zullen we ontslagen moeten worden, WW aanvragen en na de hele crisis opnieuw aangenomen worden.
Dit zijn allemaal geen grote dingen, geeft geen levensbedreigende situaties, maar wel een hoop onzekerheid en ook wel verdriet bij mij.

Dan is het leven van mijn peuter wel even lekker overzichtelijk en zorgeloos ;)
pi_192046387
@LeSage wat naar dat het nu al invloed heeft op jouw baanzekerheid. :*

Wat dat betreft zitten wij redelijk safe: mijn man behandelt kankerpatiënten en mijn werk kan volledig vanuit huis.

Ik heb het vooral te doen met mijn collega-artsen in de "frontlinie", die waarschijnlijk straks voor onmenselijke situaties komen te staan. (Een bevriende SEH-arts zit al zo in de stress hierover dat ze nauwelijks meer eet. :'( )

En het is voor mij heel moeilijk te verteren dat de Nederlandse overheid zo veel steken laat vallen (traag reageren op ontwikkelingen, risico's onderschatten, geen drastische maatregelen willen nemen). Dat gaat gewoon onnodig veel levens kosten. :X

Maar goed, het enige wat mijn peuter meekrijgt is dat ik voorheen één keer per week thuis werkte, en nu al mijn werkdagen. :Y)
  zondag 15 maart 2020 @ 18:29:04 #213
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192054311
Ha, groeten uit Landalland. Hier blijft over: het bos met de bolderkar O+

Maar voor horecatijgers zoals wij wel een dingetje.

Bizarre is wel dat het zwembad hier gewoon open is/was, waarin we vanmorgen samen met 97+ mensen hebben gezwommen.

Back to basics mensen. Wij zijn deze week eerst nog op vakantie, dus de echte impact is nog niet duidelijk.
pi_192054410
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2020 18:29 schreef Quoi het volgende:
Ha, groeten uit Landalland. Hier blijft over: het bos met de bolderkar O+

Maar voor horecatijgers zoals wij wel een dingetje.

Bizarre is wel dat het zwembad hier gewoon open is/was, waarin we vanmorgen samen met 97+ mensen hebben gezwommen.

Back to basics mensen. Wij zijn deze week eerst nog op vakantie, dus de echte impact is nog niet duidelijk.
Gek, op de Landal-site staat dat ze een maximum van 80 mensen voor zwembad etc hanteren. (Wij hebben in mei een Landalvakantie gepland staan dus ik hou de site momenteel goed in de gaten ;) ).
pi_192054471
Ik vermoed dat Casper wel gewoon naar de opvang mag (indien niet verkouden) aangezien ik in de zorg werk en alleen voor m zorg. Maar het raakt mijn werk wel (fysiotherapeut), ik vermoed lege agenda’s en ik krijg per patiënt betaald. Even afwachten nog, er komt nog een officiële nieuwe richtlijn wat betreft werk. Ben er niet persé negatief onder, maar ik vind de onzekerheid wel onwennig aanvoelen ofzo. Ik hoop dat iedereen mijn omgeving hier goed doorheen komt en dat we de boel hopelijk snel weer veilig op kunnen pakken in het land.

Ohja peutertopic. Die krijgt er niks van mee met z’n 2 jaar en een beetje :+ En ik zie het positieve in toch wat minder werken waarschijnlijk en iets meer tijd met Casper :)
  zondag 15 maart 2020 @ 18:37:53 #216
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192054510
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2020 18:33 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Gek, op de Landal-site staat dat ze een maximum van 80 mensen voor zwembad etc hanteren. (Wij hebben in mei een Landalvakantie gepland staan dus ik hou de site momenteel goed in de gaten ;) ).
Klopt. Alleen vanmorgen even geen toezicht daarop. Zal vanaf nu wel anders zijn.

Iets anders: Max zwom met een zwemvest ipv bandjes en heeft gewoon pannenkoeken doorgesneden :o ofwel: hij "zwemt". Verder vindt hij het mega spannend en laat hij ons niet los btw.

Bollo geeft wel ellebogen |:(
pi_192060700
Onze centerparcs vakantie is officieel gecanceled, onze beide beroepen zijn vitaal dus gelukkig opvang. Anders moest een van ons vrij nemen en de vrije dagen zijn een beetje op :X mijn ochtend voor mijzelf heb ik wel opgegeven.
pi_192090763
Sterkte voor alle dames die zich zorgen maken om hun werk en de dames in de zorg ben ik erg dankbaar voor het werk wat jullie doen :* Het zijn rare en spannende tijden :{

Mijn man werkt ook verplicht thuis deze week, zijn werk is alleen open voor mensen zonder jonge kinderen, alsof die het virus niet kunnen dragen :')

C krijgt er gelukkig nog niet zo veel van mee, had het vanmorgen wel over omi en haar juf, maar ik heb tegen haar gezegd dat het vakantie is en ze een tijdje niet gaat maar bij papa en mama blijft nu. Ze is toch nog te klein om het aan uit te leggen en ik zou haar ook niet bang willen maken. We vermaken ons met veel boekjes lezen, spelen en filmpjes kijken en op z’n tijd een klein wandelingetje zolang dat nog mag, we wonen op een klein dorp dus ik kan mensen makkelijk vermijden.

Ik ben vandaag aan het werk in de winkel, ben benieuwd of ik überhaupt klanten ga zien.. Vraag me af wanneer de detailhandel actie gaat ondernemen hierin.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_192103471
Simon krijgt er ook niks van mee, gelukkig. Hij merkt er ook niks van qua opvang, want hij is gewoon thuis zoals altijd.

We hebben wel de aanmelding van de psz opgeschort tot na de zomer. We hebben er op dit moment geen goed gevoel bij. Hopelijk is alle ellende in september een beetje voorbij.

Ik werk gewoon op kantoor, het is razend druk nu met alle aanvragen voor werktijdverkorting voor heel veel klanten, die getroffen worden nu door verplichte sluiting. Alle andere deadlines lopen ook gewoon door.
pi_192107629
Teetje krijgt er ook niet veel van mee, behalve dat hij nu dus thuis zit. Als zijn verkoudheid over is, mag hij wel weer naar de opvang, want vitale beroepen allebei. Wat ik vanochtend heel moeilijk vond, was dat we zijn verjaardagsfeestje grotendeels hebben afgezegd. In goede gezondheid mag er heel beperkt wat bezoek komen, maar ik houd er sterk rekening mee dat we het met zijn drieën vieren. En inmiddels heb ik echt al wel ideeën hoe we het toch leuk gaan maken, maar ik heb er vanochtend wel even heel hard om gejankt, want hij heeft zó enorm veel zin in zijn verjaardag en in dat zijn vriendjes dan komen (niet dus). Het valt in het niets hoor, bij echt leed, maar daar was ook van ontdaan, vandaar ook de huilbui denk ik. Ik vind het stomme tijden.
pi_192109497
Wolf krijgt er ook niet zoveel van mee, al vindt hij het wel vreemd dat papa nu altijd thuis is en we even niet naar zijn opa's en oma's gaan. Verder zijn feestje ook af moeten blazen maar dat was voor ons moeilijker dan voor hem, denk ik. Praten doet hij nog steeds niet veel, maar hij vindt zijn behandelend logopedist leuk en doet goed zijn best.

Ook over naar een peuterbed inmiddels en dat vindt hij 'heel cool!'
pi_192111529
Wij moesten de afgelopen dagen ook op stel en sprong het ledikant ombouwen tot n peuterbedje. De kaptein had door dat hij er head first :% uit kon klimmen -O- .

Gisteren middag vertikte hij te blijven liggen (dus geen slaapje) en gisterenavond ook :{ uiteindelijk is hij om half tien op de bank in slaap gevallen na veel drama en wel 40x terug gelegd te hebben. Vanavond weer een poging, ik kan niet wachten :')
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 18 maart 2020 @ 08:00:21 #223
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192111585
Thuiswerken met zijn tweetjes is dik kut met peuter om ons heen en ik ga over twee weken een echtscheiding aanvragen denk ik :P

Maarrrrrrr, het is mooi weer en mijn nieuwe baan en nieuwe collega's zijn supergaaf dus we komen er wel doorheen uiteindelijk _O_

Dame hier vraagt elke dag of we naar de dierentuin gaan (heb een Blijdorp abo), verder wil ze vooral lekker aandacht en knuffelen nu, wat logisch is.
Koos had verteld dat we even niet naar een aantal mensen gaan omdat die anders misschien ziek worden. Dat had ze in haar hoofd nogal heftig uitgelegd en was beetje angstig door, dus manlief even geïnstrueerd dat graag op een andere manier aan te pakken :')

Verder velen koffie en ik denk dat ik vanavond maar aan de alcohol ga :+
Zoute user pur sang
pi_192112321
quote:
10s.gif Op woensdag 18 maart 2020 08:00 schreef Molo het volgende:
Thuiswerken met zijn tweetjes is dik kut met peuter om ons heen en ik ga over twee weken een echtscheiding aanvragen denk ik :P

Maarrrrrrr, het is mooi weer en mijn nieuwe baan en nieuwe collega's zijn supergaaf dus we komen er wel doorheen uiteindelijk _O_

Dame hier vraagt elke dag of we naar de dierentuin gaan (heb een Blijdorp abo), verder wil ze vooral lekker aandacht en knuffelen nu, wat logisch is.
Koos had verteld dat we even niet naar een aantal mensen gaan omdat die anders misschien ziek worden. Dat had ze in haar hoofd nogal heftig uitgelegd en was beetje angstig door, dus manlief even geïnstrueerd dat graag op een andere manier aan te pakken :')

Verder velen koffie en ik denk dat ik vanavond maar aan de alcohol ga :+
Wij hebben gisteren gevoetbald op het lege parkeerterrein van blijdorp _O-.
Ik vind het maar dodelijk saai dit, normaal gaan we soms even n boodschap doen voor de lol, of even ergens lunchen maar dat kan nu allemaal niet. Wij netflixen en dansen vooral veel :')
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_192113163
De IPad is lifesaver geworden. Gisteren nog veel buiten gespeeld, maar gisterenmiddag begon ik koorts te krijgen en dat heeft doorgezet vanochtend inclusief veel spierpijn. Ik heb hem van de week verteld dat er veel mensen ziek zijn en we daarom niet ergens naar toe (bieb enzo) kunnen. Hij accepteert het, alleen dat het heel lang duurt voor we op vakantie kunnen ipv over 2 weken vond hij niet leuk omdat we niet kunnen zeggen wanneer we dan op vakantie kunnen.
pi_192114307
Mijm en ik missen geloof ik allebei wat me-time. Hij vanwege de constante aanwezigheid van een grote broer die van alles van hem verwacht.
Ik omdat ik dus de hele dag met 2 kinderen thuis zit.
Gistermiddag wel naar de hei gefietst en stiekem op een berg even met mijn ogen dicht de ellende weg laten waaien toen de kinderen even rustig waren.
pi_192124239
quote:
1s.gif Op woensdag 18 maart 2020 10:49 schreef LeSage het volgende:
Mijm en ik missen geloof ik allebei wat me-time. Hij vanwege de constante aanwezigheid van een grote broer die van alles van hem verwacht.
Ik omdat ik dus de hele dag met 2 kinderen thuis zit.
Gistermiddag wel naar de hei gefietst en stiekem op een berg even met mijn ogen dicht de ellende weg laten waaien toen de kinderen even rustig waren.
Misschien proberen het van het weekend te compenseren als je man thuis is? Ik kan me voorstellen dat het voor hem ook wennen is de aandacht fulltime te moeten delen :)

Gogo, ik kan me heel goed voorstellen dat je daar even verdrietig van bent geweest! Een verjaardag is toch wel een dingetje voor kinderen ;(

Nazil, beterschap! Hopelijk knap je snel op!

Molo, herkenbare post, inclusief de behoefte aan een borrel _O-

LDG, hopelijk went hij snel aan zijn bedje, kan me voorstellen dat het doodvermoeiend is!

Wij maken hier maar het beste van de veel thuis situatie, nu moet ik zeggen dat we dat normaal ook al zijn dus in die zin valt het voor ons allemaal erg mee tot noch toe, ik word zo verdrietig van verhalen dat voedselbanken moeten sluiten en zo, ik kan me niet voorstellen hoeveel stress mensen daarvan moeten hebben ;( . Met dit weer ben ik zo gelukkig met onze redelijk ruime achtertuin waar ze toch lekker buiten kan scharrelen en lieveheersbeestjes kan spotten;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heerlijk om zo zorgeloos te zijn als peuter O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_192126326
LDG wat vervelend, hopelijk gaat dat snel beter! :*

Heerlijke foto’s rena! O+

Ik was gisteren eerder thuis en vandaag was mijn normale vrije dag. Ik kan niet thuiswerken (al neemt e-health wel een vlucht) dus moet morgen en vrijdagmiddag ‘gewoon’ werken dus daarin is mijn leven niet heel veel anders. Morgen gaat Casper naar de opvang omdat het niet anders kan (heb er ook recht op) maar ik voel me daar gewoon een beetje bezwaard bij :@ Ook toen ik even met ‘m naar een leeg speeltuintje ging en niet eens iemand tegen ben gekomen. Verder hebben we vandaag tekeningen gemaakt voor ouderen in zorgcomplexen waar geen bezoek meer is toegestaan en in de brievenbus gegooid want daar zag ik meerdere oproepen van langskomen.

Het weer was vanochtend nog wel even lekker!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 18-03-2020 19:26:20 ]
pi_192130992
U. en ik zijn opgeschoven naar dit topic! 🎉
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat leuk om alle bekende gezichtjes weer te zien!

Thuiswerken met U. is al lastig. Dat hij de hele nacht hoest en niet slaapt maakt het extra lastig. Zat er vandaag bijna doorheen, dus heb na het eten even een uur gewandeld over de dijken. Ben nu weer een beetje zen.

[ Bericht 4% gewijzigd door D.U.M.A.N. op 18-03-2020 22:49:39 ]
pi_192131981
Hiep Hiep Hoera U.!! *O*

En :* voor de omstandigheden.
  woensdag 18 maart 2020 @ 23:05:46 #231
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192132500
Gefeliciteerd met U, Duman! *O*

En sterkte met het ziekzijn. Hopelijk gauw beter!
Zoute user pur sang
pi_192136869
Gefeliciteerd met U, Duman *O*
Wow, heb je die taart zelf gemaakt :o ?? Daar kan toch geen bestelde taart tegenop?? Echt mooi gemaakt :)

En beterschap voor U!
pi_192137766
U gefeliciteerd en wat een prachtige taart!! Jammer dat je het niet kan vieren in deze tijd en dat de omstandigheden lastig zijn met het hoesten. Beterschap!

Ik ben weer flink opgeknapt, vandaag nog thuis want 24 uur klachtenvrijregel (mijn wg zal er anders over denken maar ik heb geen zin om een 70 jarige aan te steken) en dan kunnen we zaterdag weer aan de bak. L vermaakt zich met het troostspeelgoed, een 3-laags garage met lift B-)
pi_192137825
Beterschap @Nazil :*

Welkom @D.U.M.A.N. leuk dat je er weer bent. Jammer dat de verjaardag anders was dan gepland maar alsnog een leuke taart.

Banaan lijkt het wel best te vinden dat hij thuis blijft. Normaal gesproken dan vraagt hij zeker drie keer per dag of hij naar de peuterspeelzaal mag en anders heeft hij wel meer voorstellen om wat te gaan doen. Maar hij blijft ineens stil zonder dat we echt wat hebben uitgelegd.
Het scheelt wel dat mijn man ook thuis is, dat maakt het veel leuker voor hem. Voor de lange termijn hebben we meer knutselspul gehaald, Playmobil aqua, zandbak speelgoed en een uitbreiding van de treinbaan. Zo komen we de tijd wat beter door.
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  donderdag 19 maart 2020 @ 10:41:24 #235
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192138568
Gefeliciteerd met U en welkom! w/ Het ziet er ondanks alles feestelijk uit.

Wij zitten nog steeds in Landal quarantaine. Gelukkig maar, want ik bleef hoesten. Nu gelukkig sinds vandaag beter. Vind het jammer om naar huis te moeten morgen, want dan kickt de realiteit vast harder in. Hier heeft het nog wel iets. Een "uitgeklede" versie van ons dagelijks leven geeft wel een hoop rust eigenlijk.
pi_192141494
Zo, ik heb mijn peuter net voor het eerst weggebracht naar de noodopvang. :Y) In een ander gebouw, omdat ze voor nu twee locaties samengevoegd hebben. Maar: er is vanmiddag maar één juf (haar vaste juf van de donderdag) en maar één kindje (toevallig haar beste vriendinnetje van het kdv). O+ Fijn voor haar, en ook weinig kans op besmettingen zo! Nu even heel hard werken. :%
pi_192142210
Hier hebben ze ook opvanglocaties samengevoegd, maar Teetje is nog niet geweest, want verkouden. Ben benieuwd hoe het volgende week is.
  donderdag 19 maart 2020 @ 14:17:10 #238
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_192142745
Wij gaan hopelijk volgende week de noodopvang testen. Ook een andere locatie, balen maar het is niet anders. Ik hoop erg op een bekend gezicht met brengen, anders wordt het niets.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_192145551
Welkom Duman en U. *O*

Hier vandaag de noodopvang getest, van zijn eigen locatie kwam er ook een leidster (dat was de regeling ^O^ ) en er waren in totaal 4 kinderen. Hij zag mij niet bij het ophalen en ik heb terwijl ik met de leidster praatte nog 10 minuten naar een vrolijk spelend kind kunnen gluren O+ Maar het was ook de laatste keer want al onze praktijken zijn vanaf morgen dicht.
  vrijdag 20 maart 2020 @ 21:20:06 #240
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192173417
We zijn ook weer in de dagelijkse werkelijkheid beland. Moeten gaan nadenken over hoe alles te doen met werk, blugh :{

We proberen hier vooral de positieve snaar te raken. Zo lag er toen we terugkwamen een briefje in de brievenbus van Max' beste maatje van het kdv. Of ze konden "videobellen" met 06 erbij. En dat gebeurde O+ Verder doet onze (voormalige stam) bierkroeg aan het rondbrengen van tapbiertjes. Geweldig. En opa en oma kwamen aan de voordeur een mooie lego politievrachtwagen afgeven.

Verder hebben we een bolderkar gekocht. We hebben zo lekker gewandeld met dat ding in de bossen, dat ik dat hier ga doorzetten. We wonen dichtbij een natuurgebied en de beweging is ook goed voor mezelf. Voor de boodschappen vanmiddag was het al een succes :s)

Onze grote vriend onder de spoiler:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 20 maart 2020 @ 21:37:46 #241
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192173778
Hard leven, hard tukken _O_

Ik hou ervan _O_

(Zegt Molo hier vanuit bed :') Tikje moe na drukke week )
Zoute user pur sang
pi_192184965
Ach gossie, Quoi, die slapende Max in de bolderkar O+ O+ O+

Vanochtend een flinke wandeling gemaakt in het bos. Was redelijk druk, maar goed te doen.
Ik werk vanaf volgende week ook thuis.

Verder gaat alles zijn gangetje, wel redelijk moe, want meer thuis en dat blijkt toch vermoeiender te zijn dan gedacht. Onze agenda voor maart zat best vol, maar alles in gecanceld.
pi_192186463
Oh die foto’s van Casper, U en Max O+ Gelukkig kunnen onze peuters zich nog wel vermaken in deze rare tijd.

Ik heb besloten om me voorlopig terug te trekken van Fok, tot de coronastorm een beetje is gaan liggen. Ik merk dat ik er door er constant over te lezen en zien niet lekkerder van in mijn vel ga zitten, en ik weet absoluut dat dat een enorm luxeprobleem is tov de mensen die in de zorg werken en andere vitale functies die er niet omheen kunnen, en waarvoor ik ongelovelijk veel respect heb _O_ Maar mijn geestelijke gezondheid is me ook wat waard en ik merk nu al dat ik slechter slaap en me constant nerveus voel door al het slechte nieuws. C is wel een goede afleiding gelukkig O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  zaterdag 21 maart 2020 @ 22:25:19 #244
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_192194680
Verstandig Rena! Tot snel :* .

Jacob voelt zich prima, die snapt er allemaal geen bal van en geniet van de filmpjes die hij nu krijgt van opa en oma. Ik zie aan zijn reactie dat hij ze mist maar hij heeft er de woorden niet voor dus we kijken gewoon vaak ernaar en verder knuffelen en spelen we veel samen. En dagelijks loopfietsen natuurlijk _O_ .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_192195146
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 15:27 schreef rena het volgende:
Oh die foto’s van Casper, U en Max O+ Gelukkig kunnen onze peuters zich nog wel vermaken in deze rare tijd.

Ik heb besloten om me voorlopig terug te trekken van Fok, tot de coronastorm een beetje is gaan liggen. Ik merk dat ik er door er constant over te lezen en zien niet lekkerder van in mijn vel ga zitten, en ik weet absoluut dat dat een enorm luxeprobleem is tov de mensen die in de zorg werken en andere vitale functies die er niet omheen kunnen, en waarvoor ik ongelovelijk veel respect heb _O_ Maar mijn geestelijke gezondheid is me ook wat waard en ik merk nu al dat ik slechter slaap en me constant nerveus voel door al het slechte nieuws. C is wel een goede afleiding gelukkig O+
Aah, begrijpelijk. :*
Ik sla die topics en nieuwsberichten ook vaker over. Soms alleen even een blikje werpen maar niet teveel. Deed mij ook geen goed.

Pas goed op jezelf en je meisje. :*
  maandag 23 maart 2020 @ 17:30:24 #246
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192229350
@rena Ik snap de zelfbescherming wel. We gaan er allemaal anders mee om. Hopelijk helpt het om wat afstand te nemen. Ik moet zeggen dat social media en zelfs Fok! af en toe wat aan het hypen zijn. Ik probeer het ook een beetje te filteren en nuchter te blijven denken. Het is zo belangrijk om bij feiten te blijven.

Dit was mijn eerste thuiswerkdag. Ik kan netto ongeveer een halve dag werken, want de grote meneer was ook thuis, dus we hebben afgewisseld. Halverwege de dag even naar een speeltuin en supermarkt gewandeld met Max, bij tuincentrum even wat tuingereedschap meegenomen en weer naar binnen.

Tip: Het Maastheater heeft wat registraties van theaterstukken online gezet. Voor elke leeftijd wat en elke dag een nieuwe. Max keek vanmorgen "Gezocht: konijn" (3+) en dat was een Groot Succes.
  maandag 23 maart 2020 @ 22:25:18 #247
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192236240
Die ga ik morgen aanslingeren want hoop zoveel mogelijk uren samen met Koos te kunnen maken morgen ^O^

Verder heb ik dingen besteld om haar zoet te houden met wat lichaamsbeweging want mevrouw weigert te lopen buiten plus we moeten dus werken.
Trampoline en balansbal worden als het goed is over paar dagen bezorgd _O-
Mijn hemel, nooit gedacht díe te gaan kopen _O-

Verder interesse in letters en cijfers dus daar wat speelgoed voor ingeslagen. Plus stoepkrijt en wat meuk waarmee ze zichzelf kan vermaken, zoals een prinsessen tent

Je moet wat :+

Ik hoop eigenlijk met de cijfers die ik zie qua besmettelijkheid tussen kleine kinderen dat de crèches (en scholen) wel weer open gaan. Zou voor de ouders maar zeker ook voor de kinderen goed zijn.
We gaan morgen videobellen met crèchevriendje, want die mist ze enorm. Had ook al paar keer gedroomd over vriendjes en vriendinnetjes, zo sneu
Zoute user pur sang
pi_192236311
@Molo; In die trant kocht ik een loopfiets. Supertof, Dirk is er helemaal weg van. Maar wel nog te klein. Of de fiets te groot. In elk geval werkt het dus niet. Hopelijk heb jij meer geluk. :+

Verder heb ik echt geen idee wat ik zou kunnen aanschaffen voor onze rauwdauwer. Dus we doen het maar met wat we hebben. ;)
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  maandag 23 maart 2020 @ 22:31:15 #249
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192236396
De loopfiets staat hier al sinds haar eerste verjaardag stof te happen. Ze vindt het ding onwijs eng. Ook andere varianten hier thuis geprobeerd, allemaal krijsend en jenkend weigeren.

En uiteraard zit ze circa 50% van de foto's die ik krijg van de crèche op een fucking loopfiets _O- _O- :')

Sterkte iig alle ouders! Pittige en gekke tijden dit
Zoute user pur sang
  maandag 23 maart 2020 @ 22:33:54 #250
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_192236458
De kapitein was laatst n hele week idolaat van een ballon aan een touwtje _O- peuters

Ook is hij verliefd op zn rugtas, dan pakt ie m in en uit en wil er buiten mee rondlopen. O+ kennelijk is buiten lopen met rugtas zoveel beter dan zonder :+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 23 maart 2020 @ 22:38:04 #251
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_192236531
Hier trws nog steeds team no-sleep in t open ledikant }:| elke nacht komt hij eruit en maakt net zo lang stampij tot ie bij ons in bed mag.

Hij valt er nu wel s avonds in in slaap, als wij op n stoel zitten waar ie ons kan zien. Das al een vooruitgang met de eerste avonden waar ie gillend aan ons hing en wij op de grond naast t bedje zaten.

Maar dat gedonder snachts }:| :X :r :%
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 23 maart 2020 @ 23:04:33 #252
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_192237210
quote:
1s.gif Op maandag 23 maart 2020 22:27 schreef Nanuke het volgende:
@:Molo; In die trant kocht ik een loopfiets. Supertof, Dirk is er helemaal weg van. Maar wel nog te klein. Of de fiets te groot. In elk geval werkt het dus niet. Hopelijk heb jij meer geluk. :+

Verder heb ik echt geen idee wat ik zou kunnen aanschaffen voor onze rauwdauwer. Dus we doen het maar met wat we hebben. ;)
Een bilibo misschien?
KuikenGuppy
  maandag 23 maart 2020 @ 23:13:27 #253
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192237470
Oh dat kun je er nu ook wel fijn bij hebben ja...

Sterkte! Die fase gaat gelukkig echt weer over.
Tip van flip, wij hebben (met aanvankelijk een flinke muggenbultenallergie als reden) een grote klamboe gekocht en mevrouw heeft heel lang gedacht dat ze er niet uit kon daardoor. Wat ons niet verkeerd uit kwam :+

En nu vindt ze het een gezellig knus hutje. Dus geen trauma's oO<
Zoute user pur sang
pi_192238916
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2020 22:33 schreef littledrummergirl het volgende:
De kapitein was laatst n hele week idolaat van een ballon aan een touwtje _O- peuters
Echt hè O+

ZZ heeft een kast vol zorgvuldig geselecteerd speelgoed en dan speelt ze hele dagen met zo'n gratis ballon op een stokje van de Xenos, een vliegenmepper, een papieren tas, een servetje dat ooit bij een traktatie zat, een kapot rolfluitje, etc. :')
  dinsdag 24 maart 2020 @ 07:25:11 #255
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_192240463
quote:
1s.gif Op maandag 23 maart 2020 23:13 schreef Molo het volgende:
Oh dat kun je er nu ook wel fijn bij hebben ja...

Sterkte! Die fase gaat gelukkig echt weer over.
Tip van flip, wij hebben (met aanvankelijk een flinke muggenbultenallergie als reden) een grote klamboe gekocht en mevrouw heeft heel lang gedacht dat ze er niet uit kon daardoor. Wat ons niet verkeerd uit kwam :+

En nu vindt ze het een gezellig knus hutje. Dus geen trauma's oO<
Vandaag wakker vanaf 3 uur -O- :Z

Hier komt er vandaag zo'n bedhekje, hopelijk voelt hij zich dan prettig en geborgen genoeg om te blijven liggen. Hij kruipt altijd helemaal met zn harses in n hoekje, dat kan dan weer . :% is het plan tenminste :+ hopelijk leest hij die memo ook ff
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  Moderator dinsdag 24 maart 2020 @ 07:26:44 #256
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_192240475
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2020 22:38 schreef littledrummergirl het volgende:
Hier trws nog steeds team no-sleep in t open ledikant }:| elke nacht komt hij eruit en maakt net zo lang stampij tot ie bij ons in bed mag.

Hij valt er nu wel s avonds in in slaap, als wij op n stoel zitten waar ie ons kan zien. Das al een vooruitgang met de eerste avonden waar ie gillend aan ons hing en wij op de grond naast t bedje zaten.

Maar dat gedonder snachts }:| :X :r :%
Ledikant weer dicht maken? Nachtrust O+
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
  dinsdag 24 maart 2020 @ 07:29:05 #257
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_192240505
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 07:26 schreef SQ het volgende:

[..]

Ledikant weer dicht maken? Nachtrust O+
Dan klimt ie er head first weer uit :'). Al zou ik dat er ondertussen bijna voor over hebben, dan maar geen rocketscientist _O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  dinsdag 24 maart 2020 @ 21:15:06 #258
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192255537
Succes @littledrummergirl, hopelijk gaat het snel beter.

Wij sukkelen al maanden met een slecht slapende peuter. Hij gaat op "deze dagen" (=veel thuis) wel wat later naar bed. Verschil is dat hij na het 's nachts wakker worden nu gelukkig tussen ons in wil liggen en dan dus slaapt tot 8 uur, half 9 (wat nu kan) O+ Mijn vriend staat gruwelijk vroeg op en werk dan dus tot 9 uur 2 uurtjes. In die tijd liggen Max en ik samen te tukken. Hemel op aarde!

Ik vond vandaag echt aanpoten. Morgen wordt een zandbak bezorgd. Alle hens aan dek :{
pi_192255563
quote:
1s.gif Op maandag 23 maart 2020 23:04 schreef Burdie het volgende:

[..]

Een bilibo misschien?
Ik heb net eens gekeken wat het is, maar wat leuk! Die had ik vroeger ook wel willen hebben. :o Goede tip!
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  dinsdag 24 maart 2020 @ 21:20:27 #260
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192255645
Het zal aan mijn zieke brein liggen, maar het woord bilibo associeer ik met hele andere dingen. Ik durf er niet op te googlen zelfs :+
pi_192255771
Het is veilig te googlen hoor. Eerste hit:
t8UpDLT.png

:)
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  dinsdag 24 maart 2020 @ 21:33:16 #262
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192255864
Wat geinig!

Max besloot vandaag trouwens dat een toiletverkleiner niet meer nodig is. Ik doe het vanaf nu zo mama! Tuurlijk ventje.
  woensdag 25 maart 2020 @ 19:07:49 #263
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192272612
Leuk ding die bilibo, wel een waanzinnig foute naam ja 😅

Ik hoop echt dat de crèches weer open gaan... Het is woensdag en je kunt me nu alweer opvegen voor deze week :')

Terwijl Koos en ik even in videooverleg zaten besloot mevrouw haar haar en de houten loer in te zepen met (kinder)lijm....
Héél fijn.
Kan zij niks aan doen, maar ik vind het zo'n ruksituatie allemaal zo :X
Zoute user pur sang
  Moderator woensdag 25 maart 2020 @ 19:14:49 #264
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_192272766
quote:
1s.gif Op woensdag 25 maart 2020 19:07 schreef Molo het volgende:
Leuk ding die bilibo, wel een waanzinnig foute naam ja 😅

Ik hoop echt dat de crèches weer open gaan... Het is woensdag en je kunt me nu alweer opvegen voor deze week :')

Terwijl Koos en ik even in videooverleg zaten besloot mevrouw haar haar en de houten loer in te zepen met (kinder)lijm....
Héél fijn.
Kan zij niks aan doen, maar ik vind het zo'n ruksituatie allemaal zo :X
Denkt je werk niet mee? Hier wordt gewoon geaccepteerd dat mijn man en ik niet tegelijkertijd aan het werk kunnen zijn. En dus moeten sommige dingen wijken.
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
  woensdag 25 maart 2020 @ 19:30:34 #265
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192273139
quote:
1s.gif Op woensdag 25 maart 2020 19:14 schreef SQ het volgende:

[..]

Denkt je werk niet mee? Hier wordt gewoon geaccepteerd dat mijn man en ik niet tegelijkertijd aan het werk kunnen zijn. En dus moeten sommige dingen wijken.
Ik werk er net drie weken dus proeftijd (en vind dat erg spannend) en Koos rondt net deze week zijn werk af (projecten enzo waar hij lead is) want die begint volgende week met een andere baan.
Dat voelt gewoon wat anders dan in een stabielere situatie.
Werkgever is heel ok qua houding hierin, maar ik ken niemand nog echt, ik ben aan het klunzen (nieuw werkveld voor mij) en vind het wel prettig/nodig als ze een beetje een beeld hebben van wat ik kan/doe.

Maar inwerkperiode is teringvermoeiend en dan nog via digitaal werken... Moet er maar even doorheen denk ik.
En realistischere activiteiten op werk inplannen ook ja, en niet zo zitten wijven ook, want dit hou ik niet enorm lang vol :+
Zoute user pur sang
pi_192273531
Poh Molo, dan is de planning nu ook gewoon hartstikke beroerd :{

LDG, hoe is het met het slapen gegaan?

Ik vind het hier nog steeds echt heel heftig. Geen werk op dit moment, want horeca. Dus vriend werkt gewoon fulltime op zolder of alleen op kantoor. En ik ben nu vrijwel alle tijd alleen met de jongens. Mijm is echt ontzettend aan het testen. Sloopt het halve huis, doet alsof ie mij niet hoort, of laat duidelijk zien dat ie me hoort en doet dan exact het tegenovergestelde. Ik vind het allemaal even niet zo leuk geloof ik.

Maar goed, hij ligt nu in ieder geval in bed, uiteraard nog roepend om van alles. Morgen weer een dag, met frisse moed weer aan de slag :')
pi_192274530
quote:
1s.gif Op woensdag 25 maart 2020 19:47 schreef LeSage het volgende:

LDG, hoe is het met het slapen gegaan?

Mijm is echt ontzettend aan het testen. Sloopt het halve huis, doet alsof ie mij niet hoort, of laat duidelijk zien dat ie me hoort en doet dan exact het tegenovergestelde. Ik vind het allemaal even niet zo leuk geloof ik.

Met slapen ist echt drie keer niks, twee uur bezig geweest met m in bed in slaap laten vallen, steeds weer terugleggen.. en zodra ie ook maar denkt dat je weg gaat zit ie weer rechtop :{

Vanacht stond ie om drie uur in onze slaapkamer, wilde onder geen beding (krabben, knijpen, schoppen, krijsen, planken) terug naar zn kamer. Dus maar weer bij ons gelegd.. daar was ie nog twee uur aan het keten en ging toen nog een whopping anderhalf uur slapen -O- ik ben zooooo moe ;(


En daarnaast doet ie overdag n beetje als mijmpje, smijt dingen kapot, kijkt me aan terwijl hij het doet en loopt hard lachend weg. Het is echt even een draak nu :X. Hopelijk weer een faaaase ( :r ).
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 25 maart 2020 @ 20:39:18 #268
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192274672
Fijn, al die ontregelde kinderen :X
Sterkte allemaal!

Op naar rust, regelmatig, reinheid en wijn :P
Zoute user pur sang
  woensdag 25 maart 2020 @ 20:54:31 #269
221912 minilot
Puer aeternus
pi_192274900
Sterkte, lieve ouders met weerbarstige miniatuurmensen in deze merkwaardige tijd :*

Even voor de peuterspeelzaalkoters hier: ook 'lesmateriaal' thuis ontvangen? Ik had het eigenlijk helemaal niet verwacht, want niet echt school, maar hier ineens een tasje aan de voordeur gevuld met van alles in het lentethema waarmee ze deze week zouden beginnen: een kartonnen paasei om te versieren met meegeleverde knutselspulletjes, een 'praatplaat', woordjeslijst, suggesties voor activiteiten, een lieve brief van de juffen en linkjes naar YouTubefilmpjes met voorgelezen prentenboeken. Vond het wel snoezig! :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 25 maart 2020 @ 21:25:16 #270
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192275534
Oh wat tof zeg!
Zoute user pur sang
pi_192276636
We hebben hier van de opvang alleen een kleurplaat ditigaal ontvangen en het recept van de smoothie die ze vaak maken. Met mijn goede gedrag die samen gemaakt maar meneer hoefde hem niet :+
  donderdag 26 maart 2020 @ 00:56:01 #272
221912 minilot
Puer aeternus
pi_192278462
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 22:12 schreef Nazil het volgende:
Met mijn goede gedrag die samen gemaakt maar meneer hoefde hem niet :+
:D Peuters! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_192279035
quote:
1s.gif Op woensdag 25 maart 2020 19:47 schreef LeSage het volgende:
Poh Molo, dan is de planning nu ook gewoon hartstikke beroerd :{

LDG, hoe is het met het slapen gegaan?

Ik vind het hier nog steeds echt heel heftig. Geen werk op dit moment, want horeca. Dus vriend werkt gewoon fulltime op zolder of alleen op kantoor. En ik ben nu vrijwel alle tijd alleen met de jongens. Mijm is echt ontzettend aan het testen. Sloopt het halve huis, doet alsof ie mij niet hoort, of laat duidelijk zien dat ie me hoort en doet dan exact het tegenovergestelde. Ik vind het allemaal even niet zo leuk geloof ik.

Maar goed, hij ligt nu in ieder geval in bed, uiteraard nog roepend om van alles. Morgen weer een dag, met frisse moed weer aan de slag :')
Hey LeSage, je hebt er niks aan maar hier ging meneer mij enorm uittesten in de kerstvakantie toen ik er fulltime was en man weg...
Ik denk echt dat het over een paar dagen beter gaat. Hij moet een keer uitgetest zijn!


Hier gaat het iets beter dan vorige week toen ze elkaar elke minuut in de haren vlogen. Nu is er iets meer harmonie. Ik denk dat ze weer een beetje gewend raken. Ik word alleen enorm gefrustreerd, gestresst en verdrietig van thuiswerken met die twee mannen. Ik weet niet hoe ik het ga volhouden. Man was vandaag ook gefrustreerd dus nu was ik steeds het drama aan het sussen wat hij veroorzaakte.

En het is nu nieuwe maan. Beide heren WAKKER en nu eindelijk na een uurtje weer aan het slapen (hoop ik).
pi_192279718
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 22:12 schreef Nazil het volgende:
We hebben hier van de opvang alleen een kleurplaat ditigaal ontvangen en het recept van de smoothie die ze vaak maken. Met mijn goede gedrag die samen gemaakt maar meneer hoefde hem niet :+
Wij hebben ook alleen een tasje met een kleurplaat en potloodjes gekregen. Maar U. z’n lievelingsleidster kwam het persoonlijk (op afstand) langs brengen. De glundering in U. z’n ogen.. O+
  donderdag 26 maart 2020 @ 08:31:54 #275
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192279869
Sterkte allemaal. Het is superzwaar. Dan heb ik er eentje, maar werk dat enorm veel zuigt. Ik geloof niet dat ze door hebben hoe het is om jezelf in 5en te moeten delen.

Wij hebben gister ook getekend voor het kdv en pake en beppe. Netjes op de bus gedaan en er was weer een ochtend voorbij. Verder staat er een zandbak en thnx @FlyingFish voor de Film1 tip. Gistermiddag Kasper & Emma film ^O^
pi_192281306
Wij kregen een briefje met de foto's van alle leidsters O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_192284339
In de praktijk gaat het hier best aardig.
Mijn groep 3-er doet netjes zijn schoolwerk en ik probeer hem daarbij zo goed mogelijk te helpen. Z. is dan weleens irritant als ze dán precies aan mij gaat hangen. :')
Ze ging toch al niet naar een opvang dus we missen dat verder niet.
Ik werk alleen nachtdiensten dus overdag alle tijd. Moet wel bijslapen maar tot nu toe gaat dat best redelijk.
Man werkt hele dagen dus niemand die thuis werkt hier.

Het Corona-gebeuren vind ik wel lastig qua structuur voor mezelf. Het naar school gaan en met Z. van het weer genieten gaat prima maar nu we nergens heen hóeven, kluister ik heel makkelijk binnen.
Wil niet eens de tuin in. :')

En ik blijf nu ook bij mijn ouders weg. Zijn allebei begin 60, werken gewoon door en geen klachten.
Toch blijf ik weg vanwege het virus en het voelt nu alsof mij dat kwalijk wordt genomen. Zij zien namelijk wel andere opa’s en oma’s met hun kleinkinderen en begrijpen het nu niet.

Dus persoonlijk zit ik wel in de put en voel me niet goed. Ik kom daar ook niet goed uit.
pi_192284436
Uittesten, check. Banaan slaat met zijn speelgoed of gooit het door de kamer. Dan krijgt dat speelgoed een time-out, is hij verdrietig, ga ik hem troosten en wanneer hij het speelgoed weer mag doet hij het weer.

@minilot er stond digitaal een document met dingen om te doen maar die hebben ze helaas verwijderd voordat ik er wat mee kon.
We kregen wel een kaartje dat Uk en Puk hem missen. Hij vindt dat die van een van de meisjes uit zijn groep kwam.
Tegelijkertijd kwam een pakket van de Hema, waarvan hij nou overtuigd is dat hij die van de juf kreeg. O+
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_192286251
Wij hebben vanaf het kdv een filmpje gekregen waarin een boekje werd voorgelezen, dat vonden ze wel erg leuk. Verder kijken ze mee met de filmpjes die kleuter van zijn juffen krijgt, voor zover ze dat begrijpen. De uitleg over klokkijken vonden ze in ieder geval erg interessant :D En de ene dag opvang lijken ze niet echt te missen. Voor ons als gezin is het Corona-gedoe eigenlijk wel rustgevend. Op tijd kunnen eten omdat mn man geen reistijd meer heeft, om de dag kunnen uitslapen, geen wekker hoeven zetten en geen afspraken verder. Het zou alleen fijn zijn als we meer buiten kunnen doen. Heb ik eindelijk een auto voor de deur, kunnen we alsnog nergens heen.

Wij wonen gelukkig vlak bij een park, dus ik probeer er elke dag wel even met ze uit te gaan. De ene dag op de fiets (1 achterop, 2 in de fietskar), de andere keer mogen ze zelf (loop)fietsen door het park. Vandaag dus ook en hebben we ook de 'berg' beklommen. Ze wilden zelfs een tweede keer, maar eenmaal beneden wilden ze natuurlijk niet meer fietsen en heb ik dus uiteindelijk twee fietsjes naar huis getild terwijl kleuter tien minuten stond te wachten tot zijn zusjes ook eindelijk bij de brug naar huis waren. Gelukkig hebben zij goedkope lichte fietsjes, de loopfiets van hun broer was een stuk zwaarder.

En verder een mijlpaaltje, morgen wordt de kinderwagen opgehaald *O* Hij was laatst al naar de rommelkamer verhuisd nadat we hem al een half jaar maximaal één keer per maand gebruikte, maar nu gaat hij op weg naar een nieuwe tweeling, samen met het deryan-tentje van @Quoi (en de ander die we zelf al hadden). Ruimte *O* Alleen morgen nog even een foto maken van hoe ze er nu inzitten ter vergelijking met de eerste foto in het zitje.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
  zondag 29 maart 2020 @ 11:44:00 #280
221912 minilot
Puer aeternus
pi_192334244
Yooo, hoe gaat het met iedereen? :*

Hier wel gezellig :) Thuisquarantaine voor peuters: Günther Skypet met halfnaakte vriendin en tracht te imponeren met thuisbibliotheek. 'Deze. En deze! Oh, en deze!' :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 29 maart 2020 @ 14:56:00 #281
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192337024
Nog steeds te druk en kut hier, maar proeftijd door en de trampoline en speeltentje zijn binnen dus het leven is iets minder kut nu :+

Tevens is Bert de Bever binnen, klonk als een lollig spel vol matigheid dus dat gaan we straks lekker uitproberen *O*

Videobellen is idd wel tha bomb ja _O_
Zoute user pur sang
  maandag 30 maart 2020 @ 17:06:11 #282
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192356658
Ja yooo, we leven nog. Al is het doorbijten. Besloten om deze week gewoon maar rustiger aan te doen met werk, vroeg naar bed, veel bewegen etc. Anders red ik het niet :P

Alle skype-sessies zijn absoluut extraatjes. Die moeten we erin houden. Mooi plaatje @minilot!

Max heeft zijn interesse voor cijfers en letters doorgezet en we bouwen nu maar een dagelijks huiswerkuurtje in :D Ofwel, hij leert de letters en cijfers en probeert ze na te schrijven, maar vooral tikken op onze laptop(s). Supergoed!
pi_192360724
Wij leven ook nog. Al heeft Emmy buikgriep en ze zei: mama misschien moet je niet zo dichtbij me staan want van mijn bacterie als ik hoest of nies, kun jij ook ziek worden ;(
Ik heb maar gezegd dat zieke kindjes altijd veel knuffels nodig hebben. En dat haar buikje van slag is en het niet Corona is waar we het nu steeds over hebben. Zo groot en klein tegelijk.

Wat leuk Q en het klinkt zo groot en intelligent. Emmy krabbelt zogenaamd haar naam en zegt dan trots en triomfantelijk dat haar naam daar staat. Of ze maakt ook boodschappenbriefjes met gekrabbel.
  maandag 30 maart 2020 @ 21:33:33 #284
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192361157
Och @Arja beterschap! Ze lijken het wel een beetje te snappen he? Hier klinkt het minstens eek keer per dag: "Als de mensen niet meer ziek zijn, dan......" Hij heeft gelijk, zo denken wij ook :P

We stonden op het punt een camper te kopen en hadden van alles besproken. Het was een beetje mijn lichtpuntje voor de komende periode, maar nu heb ik dat ook allemaal geannuleerd. Ik moet dat wel een beetje te boven komen hoor }:| We bevriezen nu onze spaarpot maar en hopen op later dit jaar. Allemaal klein leed in vergelijking met ziek worden, maar toch, dat gebrek aan leuke plannen vind ik een bittere pil.

Zo, even geklaagd, en door :s)

Mooi manneke onder de spoilert:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_192363578
Q O+

Herkenbaar, Arja.
Mijm doet nu gewoon het riedeltje.
Ik: ‘Oma komt zo even iets geven in de tuin, maar we mogen niet...?’
Mijm: ‘Knuffelen.’
Ik: ‘Waarom niet?’
Mijm: ‘Ziek.’

Hij hoor het S. vaak vertellen, dus hij heeft er een verkorte versie van gemaakt :')

Verder loste hij afgelopen weekend bijna het kappersgebrek zelf op door iets te dicht te kijken naar een kaars en schroeide zo een stuk pony weg _O-
pi_192365776
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 21:33 schreef Quoi het volgende:
Och @:Arja beterschap! Ze lijken het wel een beetje te snappen he? Hier klinkt het minstens eek keer per dag: "Als de mensen niet meer ziek zijn, dan......" Hij heeft gelijk, zo denken wij ook :P

We stonden op het punt een camper te kopen en hadden van alles besproken. Het was een beetje mijn lichtpuntje voor de komende periode, maar nu heb ik dat ook allemaal geannuleerd. Ik moet dat wel een beetje te boven komen hoor }:| We bevriezen nu onze spaarpot maar en hopen op later dit jaar. Allemaal klein leed in vergelijking met ziek worden, maar toch, dat gebrek aan leuke plannen vind ik een bittere pil.

Zo, even geklaagd, en door :s)

Mooi manneke onder de spoilert:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Max O+

Ik vind het ook stom van mezelf, maar het gebrek aan leuke plannen kan ik ook niet goed hebben.


En ik heb Kevin geprobeerd buiten onze zorgen te houden, maar wederom: peuters pakken meer op dan ik denk.
“Echt oude mensen worden ziek buiten. Opa en oma mogen niet buiten komen (incl vingertje). Opa en oma zijn echt oud! Mama is niet echt oud. Beetje oud”
  dinsdag 31 maart 2020 @ 08:42:42 #287
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_192366651
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 06:18 schreef Adrian4 het volgende:

[..]

Max O+

Ik vind het ook stom van mezelf, maar het gebrek aan leuke plannen kan ik ook niet goed hebben.


En ik heb Kevin geprobeerd buiten onze zorgen te houden, maar wederom: peuters pakken meer op dan ik denk.
“Echt oude mensen worden ziek buiten. Opa en oma mogen niet buiten komen (incl vingertje). Opa en oma zijn echt oud! Mama is niet echt oud. Beetje oud”
Beetje oud :') daar kan je het mee doen :D _O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_192367371
Oh Q wat een lange benen! Hoe lang is hij nu?
Emmy groeit ook als kool en ziet er al een half jaar uit als een kleuter.

Herkenbaar van de leuke plannen missen en dingen om naar uit te kijken.
pi_192372270
Haha @Adrian4 . Wel fijn dat ze het begrijpen.

@LeSage die kaarstip houd ik in gedachten. O-)

@Quoi wat is hij groot!

Herkenbaar hoor, leuke dingen om te doen missen. Voor mijn idee lijken ondertussen alle dagen op elkaar.
Ik probeer weleens wat anders te doen, maar Banaan heeft vaak andere plannen. Bij yoga haakte hij af bij de eerste oefening, hij wou alleen nog met blokken rennen en bouwen. ;)

Mijn man neemt hem wel dagelijks (voor werktijd of na het avondeten) mee met de fiets, dan gaan ze meestal een nieuw speeltuintje ontdekken. Banaan vindt al die tijd met papa helemaal fantastisch. O+
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  dinsdag 31 maart 2020 @ 22:42:46 #290
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_192381479
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 09:43 schreef Arja het volgende:
Oh Q wat een lange benen! Hoe lang is hij nu?
Emmy groeit ook als kool en ziet er al een half jaar uit als een kleuter.

Herkenbaar van de leuke plannen missen en dingen om naar uit te kijken.
110-115 cm ofzo? Benen zijn idd lang (maar de onze ook ;) ). Ik wacht wel even op bewijsmateriaal voor kleuter Emmy natuurlijk.
pi_192385469
Geven jullie (multi)vitamines aan jullie peuters?
U. krijgt vitamine D en een multivitamine-kauwtablet. Ik ben op zoek naar goede, biologische vitamines. Als iemand tips heeft.... :)

Weet iemand waarom veel multivitamines trouwens pas geschikt zijn vanaf 3 jaar?
  Moderator woensdag 1 april 2020 @ 09:12:09 #292
149959 crew  SQ
snelle trees
pi_192385522
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2020 09:06 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Geven jullie (multi)vitamines aan jullie peuters?
U. krijgt vitamine D en een multivitamine-kauwtablet. Ik ben op zoek naar goede, biologische vitamines. Als iemand tips heeft.... :)

Weet iemand waarom veel multivitamines trouwens pas geschikt zijn vanaf 3 jaar?
Stikgevaar... net als met alle kleine ronde dingen ;)
disclaimer
www.nyumbani.nl: ons nieuwe huis!
pi_192385579
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2020 09:12 schreef SQ het volgende:

[..]

Stikgevaar... net als met alle kleine ronde dingen ;)
Ah.. hmm, oké. Dankjewel. :)
  woensdag 1 april 2020 @ 09:16:40 #294
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_192385598
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2020 09:06 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Geven jullie (multi)vitamines aan jullie peuters?
U. krijgt vitamine D en een multivitamine-kauwtablet. Ik ben op zoek naar goede, biologische vitamines. Als iemand tips heeft.... :)

Weet iemand waarom veel multivitamines trouwens pas geschikt zijn vanaf 3 jaar?
Hier alleen vit d :Y

Ik las laatst dat multivitamines voor jonge kinderen eigenlijk alleen nodig zijn als er tekorten zijn vastgesteld (op doktersvoorschrift dus) en dat er bij veel regulier verkrijgbare tabletten vaak sprake is van een teveel aan vitamine per tablet (wat schadelijk kan zijn). Ik ga even kijken of ik een linkje kan vinden ^O^

[ Bericht 1% gewijzigd door littledrummergirl op 01-04-2020 09:25:40 ]
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 1 april 2020 @ 09:18:12 #295
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_192385623
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 1 april 2020 @ 09:47:15 #296
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_192386071
Ik geef ook alleen D.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_192386500
Ik geef ook alleen vitamine d. Emmy eet genoeg groente en fruit etc.

Q ik stuur je een pm
  woensdag 1 april 2020 @ 10:22:26 #298
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_192386596
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 10:16 schreef Arja het volgende:
Ik geef ook alleen vitamine d. Emmy eet genoeg groente en fruit etc.
Hier gaat fruit en groente moeizaam, dus ik heb een keer navraag gedaan bij de cb-arts. Die gaf aan dat jonkies echt niet snel een tekort oplopen, helemaal niet zolang ze afwisselend eten en met volkoren producten en vlees.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_192387233
Ik geef ook D, smelttabletjes.

En ik mag officieel dit topic in. G is 2 geworden zondag! *O*
pi_192387796
Donna, gefeliciteerd met je kersverse peuter *O* *O* *O*
  woensdag 1 april 2020 @ 11:29:53 #301
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_192387893
Gefeliciteerd *O* :*
In A World Of Emoticons, I'm Colon