abonnement Unibet Coolblue
pi_191466860
Welkom in het Peutertopic!!



... en weer verder!
pi_191466896
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 22:58 schreef ViviRAWRS het volgende:
Hier een peuter die mijn nieuwe kleding en dergelijke juist níet kan waarderen:

ZZ: Welke trui heb je aan, een nieuwe?
Ik: Ja klopt, deze had jij nog niet gezien hè?
ZZ: Oh. Ik vind dat niet zo mooi..

:')
:D :'( :D

Fleur, wat fijn dat hij eindelijk zijn buisjes krijgt, alvast sterkte met de operatie!

Minilot, oh wat tof Disneyland, wij willen er een keer heen als C wat groter is :) We willen wel dit voorjaar een keer naar de Efteling met haar, ben heel benieuwd hoe ze dat gaat vinden O+

Mijn kind genoot afgelopen weekend enorm van het wilde weer :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verder gaat het hier best lekker, psz gaat gelukkig goed nu, de ene keer gaat het wegbrengen beter dan de andere keer maar ze is gelijk nadat ik weg ben weer rustig zegt de juf.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191467642
Wij gaan volgende maand weer naar Disney, vorig jaar vonden ze het wel oké (met name het doolhof en its a small world vonden ze geweldig, de Dombo-trein waar Gunther in zat vonden ze doodeng). Dit jaar zijn ze nu al enthousiast, vooral om mickey en Minnie te zien (dat was vorig jaar ook instant huilen, dus ik ben benieuwd hoe ze dat dit jaar echt gaan vinden). En ze hebben veel zin in de parade.

De wind vonden ze hier zondag en maandag maar niks, gisteren haalde ik ze op van het kdv en was Lala heel enthousiast “wind! Wind is leuk!” Om er lachend doorheen te rennen. Em vond het nog steeds maar niks.

Fijn dat het nu goed gaat op de psz Rena!

Heb je al zelf ook een nacht door kunnen slapen Venco?

Hier wordt Lala weer twee keer per nacht overstuur wakker, Ze droomt nogal intens denk ik. Eenmaal rustig slaapt ze wel zo weer verder gelukkig. Gisteren deed ik Na tandenpoetsen het badkamerlicht weer uit om naar beneden te gaan (ik ben al naar m’n werk als zij op moeten staan), hoor ik vanuit de meidenkamer “kan niks meer zien, is donker! Em, jij licht aandoen?”.

En ze kopiëren spelletjes van hun broer. “ik zie ik zie jij niet ziet en is geel” “een krokodil” “jaa!”
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191476756
Aan het eind van de middag maar mee naar huis genomen wegens ontploffingsgevaar :+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_191476785
Fijn dat het nu zoveel beter gaat met wegbrengen @rena! ^O^
Hoe vindt ze het er verder?
Die foto's! :D

En gele krokodillen! _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_191485806
@FlyingFish Gaan jullie elk jaar? :)
Hier waren Phantom Manor en vooral Pirates een groot succes: spannend, maar indrukwekkend en 'nogeenkeernogeenkeernogeenkeer!'-veroorzakend :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_191486002
quote:
1s.gif Op woensdag 12 februari 2020 19:44 schreef minilot het volgende:
Fijn dat het nu zoveel beter gaat met wegbrengen @:Rena! ^O^
Hoe vindt ze het er verder?
Die foto's! :D

En gele krokodillen! _O_
Verder doet ze goed mee zegt de juf en gaat ze ook lekker spelen, als ik haar kom ophalen is er vaak eerst een stukje emotie en daarna neem ik een heel vrolijk kind mee naar huis, dus mijn gevoel er bij wordt ook steeds prettiger. En bij Gunther? :)

Die foto van een uitgelaten Gunther, wat een heerlijk snuitje O+ Hij zal wel bekaf zijn geweest ;D

FF, ze klinken als zo’n leuk duo, jouw twee dames O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191486070
@rena Wat betreft bekaf, mijn lief maakte gisterenavond deze uiterst charmante flitsfoto naast zich op de bank, twee minuten na thuiskomst :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overigens vertrok -ie vanmorgen om half negen weer fris en fruitig naar zwemles, merk nu verder vanmorgen niks bijzonders qua vermoeidheid :)

Hoe het precies gaat op de peuterschool als ik weg ben weet ik eerlijk gezegd nog niet zo na pas twee keer, en meer dan vijf zinnetjes overdracht is er nog niet meer de juffen geweest. Maar hij lijkt er enthousiast over, dus prima :) Na eergisteren eerste keer spijbelen, morgen weer 8-)

[ Bericht 21% gewijzigd door minilot op 13-02-2020 11:52:42 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 13 februari 2020 @ 13:33:04 #9
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191487401
Och kijk dat nou O+ Wat fijn dat het zo leuk was.

Wij zitten flink in de rats met Max' slaapritme. Bijna elke ochtend staat hij om 5 uur naast zijn bed (en wil alleen PAPA :D ^O^ ). Die krijgt hem met geen mogelijkheid weer terug in zijn bed. Max stort vervolgens eind van de middag compleet in, slaapt voor het eten, is overstuur bij wakker worden, eet niet geweldig en gaat wat later weer slapen. Soms spookt bij ook 's nachts. Mijn vriend stort inmiddels half in, zo weinig slaap krijgt hij.

Ik zou het eens moeten overnemen, maar dit (PAPA-mindedness 's ochtends vroeg) is een welkome erfenis uit de herstelperiode na mijn operatie - toen kon ik er gewoon niet zo snel uit komen :')

Oh en Sam dat schaap werkt niet }:|
pi_191487516
Mini, wat een schattige slaapfoto! En wat lijkt Gunther al groot op die foto :o
Waren jullie in een dag heen en weer gereden? Enthousiasme op de andere foto's is ook prachtig trouwens O+

Quoi, dat is wel supervroeg 5 uur 's ochtends. Aan het eind van de middag iets actiefs doen, help dat ter afleiding van de moeheid? Zou zelf ook geen oplossing weten, frustrerend en supervermoeiend.
pi_191487740
@TolstoiFan Nee, we hadden een schoonfamilieding dat drie(!) volle dagen Disneyland behelste :Y)
En yup, hij lijkt naast mij (één meter zevenenvijftig) altijd nog extra groot :Y

@Quoi Poeh zeg, heftig! :* Vooral voor je lief. En voor Max zelf natuurlijk. Maar goed, als ook papa 'm niet terug in bed krijgt, dan kun jij met hetzelfde resultaat toch een ochtenddienst overnemen, of begrijp ik je niet goed? :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 13 februari 2020 @ 14:02:55 #12
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191487871
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2020 13:55 schreef minilot het volgende:
Maar goed, als ook papa 'm niet terug in bed krijgt, dan kun jij met hetzelfde resultaat toch een ochtenddienst overnemen, of begrijp ik je niet goed?
Uh.....jaaaaa, dat zou kunnen O-)

Ik neem het weleens een keertje over. Ik ben wat rechtlijniger, maar het komt er toch op neer dat hij gewoon Wakker is |:(

Zelf geloof ik gewoon dat hij - zo met 2 dagen opvang, 1 dag psz en opa/oma en de dagen thuis altijd wel actief - een beetje MOE is. Net als wij. Nu denk ik erover om maar gewoon lekker op vakantie te gaan.

Dus @TolstoiFan idd dat zou kunnen, wil het niet dat ik altijd al een beetje overactief ben met leuke dingen doen ;)
pi_191488038
Quoi, de dagen thuis dan bewust een poosje juist wat minder actief houden? Geen activiteiten, gewoon in en om het huis een beetje zelf laten aanprutsen voor lange, ongestoorde periodes? Werkt hier altijd het beste na een periode van gehyper en :D :D :D en allemaal dingen moeten doen.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 13 februari 2020 @ 14:30:46 #14
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191488325
Hele goeie. Ik probeer dat al een beetje te doen - voor zover mogelijk. Zo zijn we de laatste tijd alleen maar mindful superpuzzels aan het maken thuis.
pi_191493876
Quoi vakantie helpt hier altijd goed om het ritme er volledig uit te timmeren. Meestal was dat in ons nadeel (doei middagslaapje) maar wie weet is dit in jullie voordeel inderdaad. Wij gaan begin april gezellig een weekje centerparcs doen want dat is ons eind vorig jaar echt goed bevallen uit kneuterigheid. Met binnenspeelhel.

Ik heb hier een ziekenboeg in huis en ik ben de enige die niet ziek is. Man afgelopen 2 dagen, L al een week. Griep. Koorts, moe, lam, niet eten, slapen op de bank of op mij (hij heeft nog nooit ergens anders dan in zijn bed geslapen). Gelukkig heel langzaam aan de beterende hand nu maar nog lang niet de oude.
pi_191494165
Klinkt altijd tof die Disney en Efteling verhalen! N is geen durfal en weigert zelfs de draaimolen op de kermis. Ik ben dus bang dat het nu nog heel erg zonde is om naar de Efteling oid te gaan, maar ik zou wel graag willen! Ik twijfel nog even verder haha.
pi_191495067
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2020 11:23 schreef minilot het volgende:
@:FlyingFish Gaan jullie elk jaar? :)
Hier waren Phantom Manor en vooral Pirates een groot succes: spannend, maar indrukwekkend en 'nogeenkeernogeenkeernogeenkeer!'-veroorzakend :Y
We gaan volgend jaar waarschijnlijk naar Disneyland Anaheim (als deel van onze grote vakantie) dus dan slaan we Parijs over. Maar mijn man en ik vinden het zelf al leuk, dus de kinderen hebben de mazzel dat ze mee mogen ;)

Vorig jaar hebben we met de meiden die attracties overgeslagen. Kleuter vond Pirates eng (vanwege de drops van het bootje. Staat ook gillend op de actiefoto :D ), phantom manor was nog dicht. Is die een beetje te doen voor een kleuter qua engheid? Het spookhuis in de Efteling vond hij wel mooi (maar hij ging alleen mee doordat we het woord spookhuis vermeden hebben ;) ) Dit jaar gaan we de pirates iig met z’n allen doen, als we kleuter zo ver krijgen om er nog eens in te gaan. Toffe foto bij het zwaard. Die moeten wij dit jaar ook gaan maken!

@rena ze zijn ook heel leuk samen voor de buitenwereld. Maar binnenshuis zijn ze regelmatig ook een stuk minder leuk. Als ze mee moeten broer uit school halen maar geen zin hebben, en elke keer als ik er een jas of schoenen aan heb gedaan heeft de ander ze alweer uit. En als er een op schoot zit, wil de ander ook en propt zich er bij waardoor de eerste gaat piepen en terug duwen en ik uiteindelijk twee huilende kinderen op schoot heb, dat soort dingen.

@Quoi ik zou je ook aanraden om zijn ritme te resetten op de een of andere manier. Een vakantie is een leuke manier om dat te doen natuurlijk, maar anders wellicht een keer wakker houden tot het bedtijd is? Vroeg naar bed = vroeg wakker hier. Laat naar bed is overigens niet laat wakker helaas. En wat hier bij kleuter goed werkt is ‘s middags gewoon even een uurtje tv laten kijken. Dat is ook tot rust komen (en werd ook ergens aangeraden voor kinderen die net gestopt zijn met dutjes maar voor wie de dag eigenlijk nog te lang is). En wij plannen soms ook bewust een dagje niks in na een paar drukke dagen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191500175
Hier wordt op lange dutjesloze dagen vaak ook even op de bank gechilld, met iets te snacken en een dekentje. Even een paar tekenfilmpjes en hij kan er weer even tegenaan.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  vrijdag 14 februari 2020 @ 12:59:21 #19
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191502849
Oh ja, dat rustmomentje pakt hij ook altijd. Hij heeft een vast hoekje op de bank waar hij lekker kan bijkomen. Wat dat betreft was alles altijd koek en ei, maar is hij even out of sync somehow.

Vannacht heeft hij gespookt en ben ik maar eens uit mijn bed gekropen. Ik had wat water en een krentenbol naast zijn bed gezet de avond ervoor en met hem afgesproken, dat als hij wakker werd hij eerst even naar het schaap zou kijken. Als die niet wakker was kon hij even wat eten en drinken en dan weer lekker gaan slapen. Dat eerste ging goed, alleen gaan slapen natuurlijk niet. Hij had allerlei noten op zijn zang. Ik moest daar zitten, hij op schoot, 100 boekjes, hij op mijn schoot slapen. Ik had daar ff genoeg van en heb mijn poot stijf gehouden: je gaat in bed liggen en slapen (verder wil ik best voorlezen). De hele buurt heeft het geweten, want meneer werd DRIFTIG! :D

Resumé: hij is bed gaan liggen en gaan slapen. Wel met mij ernaast, maar goed, eenpersoonsbed, dus ok. En we sliepen uit tot half 9.
pi_191502942
Aaah! Een enthousiaste Günther ophalen van de peuterschool is op zichzelf al cute, maar als er ook nog een Valentijnsknutsel-voor-mama wordt meegeleverd dan gaat het de grens van wanstaltig snoezig wel over! O+
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 14 februari 2020 @ 13:09:16 #21
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191502983
Dat klinkt goed minilot!

En Quoi *O* voor het uitslapen. Nu hopen dat hij dit ritme vasthoudt... wij hadden een nacht van 17:30 tot 5 uur. Niet mijn idee van een ideaal ritme maar ja, peuters }:| . Misschien kan zijn vader hem even resetten vannacht.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  vrijdag 14 februari 2020 @ 13:27:21 #22
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191503253
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:05 schreef minilot het volgende:
Aaah! Een enthousiaste Günther ophalen van de peuterschool is op zichzelf al cute, maar als er ook nog een Valentijnsknutsel-voor-mama wordt meegeleverd dan gaat het de grens van wanstaltig snoezig wel over! O+
Jaaaaaaaa, lief! Sinds hij op de psz zit heb ik een overload aan knutsels! En dat uit de klas naar mij toe komen rennen met zijn knutsels zodra de deur open gaat = O+

quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:09 schreef Lemijn het volgende:
Dat klinkt goed minilot!

En Quoi *O* voor het uitslapen. Nu hopen dat hij dit ritme vasthoudt... wij hadden een nacht van 17:30 tot 5 uur. Niet mijn idee van een ideaal ritme maar ja, peuters }:| . Misschien kan zijn vader hem even resetten vannacht.
Dat lijkt me een goede constructie, vader en resetten. Succes vandaag, want jij sliep niet om 17:30 uur denk ik.
pi_191503323
Oh mini, die foto van jullie samen O+ En wat leuk een Valentijnscadeau van je kleine Valentijn *;

Oei Quoi, wat balen zo vroeg :o Wat mini zegt zou ik ook als tip geven denk ik. Je afgelopen nacht klinkt al iets beter, maar het is altijd een lastig iets om weer doorheen te moeten.

FF, dat kan ik me ook voorstellen ja, bij mij staat het zweet me soms al op het voorhoofd bij 1 peuter en jij hebt er 2 :o

Hier vanmorgen voor het eerst naar de kapper geweest, was best even pittig, mevrouw was het er niet mee eens :X Maar met een filmpje op de telefoon en een koekje snoepen is ze er redelijk doorheen gekomen en het matje in haar nek is weg :7 Volgende maand naar de tandarts, dat wordt waarschijnlijk helemaal een nachtmerrie :X
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191503815
Oh ja kapper! Dank voor de reminder @rena - ik wilde vandaag bellen voor een afspraak voor Günther (4578999ste kappersbezoek, het groeit als een malle!) maar het was me ontschoten.

Ik zou lang haar hartstikke leuk bij Günther vinden, maar hij vindt het logischerwijs rete-irritant zodra haar in zijn ogen gaat hangen, dus dan laten we het toch steeds maar bijpunten. Iemand suggesties voor een comfortabele manier van lang laten groeien? Speldjes en haarbandjes worden resoluut losgetrokken. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_191504535
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 14:16 schreef minilot het volgende:
Oh ja kapper! Dank voor de reminder @:Rena - ik wilde vandaag bellen voor een afspraak voor Günther (4578999ste kappersbezoek, het groeit als een malle!) maar het was me ontschoten.

Ik zou lang haar hartstikke leuk bij Günther vinden, maar hij vindt het logischerwijs rete-irritant zodra haar in zijn ogen gaat hangen, dus dan laten we het toch steeds maar bijpunten. Iemand suggesties voor een comfortabele manier van lang laten groeien? Speldjes en haarbandjes worden resoluut losgetrokken. :7
Echt comfortabel kan denk ik niet :') miss met wat wax het een beetje zo kleien dat het wat naar achteren valt? En misschien scheelt het dan het minder vervelend is als het onder wat korter is en bovenop langer? Dan kan het daar boven een beetje doorgroeien tot een leuke lengte tot het over het kortere haar heen kan hangen en dat dat dan kan groeien :?

Hoe dat laatste er in t echt uit moet zien weet ik ook niet :+ het was maar een hersenscheet :')

Laat ie petjes, beanies ect wel zitten? Of wellicht zo'n dun sportelastiek (zon voetbalvrouwending)?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_191504913
En er gewoon niks aan doen mini? Dan groeit het ook vanzelf wel lang. Zeker met snelgroeiend haar is de rare fase zo voorbij. Zo heeft mijn kleuter ook haar tot iets boven zijn schouders, door mijn luiheid vooral :) en ook omdat hij leuke krullen heeft en ik dat niet af wil knippen. Alleen aan de voorkant knip ik het zodat het niet in z’n ogen hangt.

En anders wellicht wat gel om het een beetje uit zijn gezicht te stylen? Bij mijn meiden merk ik overigens dat speldjes het niet lang uit houden, maar elastiekjes doen het wel goed, zeker de mini (beugel?) elastiekjes. Maar dan gaat hij wel vaak aangesproken worden als meisje, dat heeft mijn zoon ook al ondanks typische jongenskleding.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191511109
@FlyingFish
Je vroeg mij laatst of ik al een nacht heb kunnen doorslapen maar niet echt, nee.
Grote broer was snip verkouden sinds die week dat Z. vrijwel doorslaapt dus ik was alsnog wakker van hem. :') En ik loop inmiddels ook al een week verkouden te zijn.

Dat vind ik trouwens wel echt een dingetje hoor. Als je moeder bent kan je nooit eens ‘lekker’ ziek zijn.
Vannacht was ik echt beroerd en Z. werd 5:15 uur wakker. Man was al naar werk dus was alleen.
Ik was al wat duizelig bij opstaan maar Z. deed wat moeilijk met getroost worden.
Omdat ik echt even dacht dat ik ging overgeven of flauwvallen zette ik haar terug in bed en ben even op de vloer gaan liggen.
En Z’tje maar huilen want die was natuurlijk niet content.
Duurde misschien maar 3 minuten en nadat ik opnieuw opstond, pakte ik Z weer.
Bleek ze zo van streek omdat ZIJ zelf het nachtlampje uit wilde doen ipv dat ik dat deed. :')

Maar dat zijn wel lastige dingen. Ziek zijn maar gewoon door moeten gaan.
Is wel anders als ze groter zijn maar zo klein kan je ook niets uitleggen of begrip vragen. :P

Overigens begrijpt ze nu supergoed wanneer het tijd is voor ‘eke’. Ze zegt het zelf wanneer het op is en als ze bij het opstaan weer mag hebben, noemen we het een ‘eke-feestje’. :D *O*
  vrijdag 14 februari 2020 @ 22:43:44 #28
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_191512223
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 14:16 schreef minilot het volgende:
Oh ja kapper! Dank voor de reminder @:Rena - ik wilde vandaag bellen voor een afspraak voor Günther (4578999ste kappersbezoek, het groeit als een malle!) maar het was me ontschoten.

Ik zou lang haar hartstikke leuk bij Günther vinden, maar hij vindt het logischerwijs rete-irritant zodra haar in zijn ogen gaat hangen, dus dan laten we het toch steeds maar bijpunten. Iemand suggesties voor een comfortabele manier van lang laten groeien? Speldjes en haarbandjes worden resoluut losgetrokken. :7
Doorbijten, mijn oudste heeft nu halflang haar en is de irritantste tussenfase nu wel voorbij. Hij moet nu alleen nog leren om zijn haar steeds achter zijn oren te vegen, anders hangt hij z'n haar overal in.
KuikenGuppy
  zaterdag 15 februari 2020 @ 09:08:19 #29
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191517310
Ik vind het ook zo leuk staan bij jongens, lang haar. Maar bij Max ziet het er niet uit als het langer is. Kort in zijn nek met bovenop wat langer is dan weer wel leuk.

Ik heb voor carnaval op psz een brandweerpak op de kop getikt. Nu wil hij 'm nooit meer uit :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_191517856
Brandweerman Max :D

Venco, dat is inderdaad ook flink waardeloos om als moeder ziek te zijn.

Wij hebben onze eerste vakantie geboekt *O* We gaan naar Ameland eind mei *O*
  zaterdag 15 februari 2020 @ 10:20:21 #31
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191518048
Zooo ik heb even bijgelezen. Ik ga jullie nooit bijhouden sorry!

FlyingFish omg dat verhaal van dat kind dat door de wijk dwaalde!😱 Hier mogen de kinderen pas weg zodra de ouder gesignaleerd is door de juf. En wat stom dat je voor een foto met alle kinderen op een andere dag elders heen moet terwijl ze in 1 pand zitten. Op school halen ze broers/zussen uit de klassen voor een gezamenlijke foto. En voor broers en zussen die nog niet op school zitten kun je meteen na schooltijd intekenen voor een foto.

Scholen zoektocht, dat is met A. nu makkelijk maar met L. zijn we bij 3 scholen gaan kijken nadat ik al een hele screening had gedaan online (hebben best veel scholen in de buurt). Had na mijn internetselectie al en voorkeur voor de montesorrischool een paar straten verderop en die voorkeur bleef ook na het bezoeken van de scholen. Andere school beviel ook goed maar net in een ander deel van de wijk dus afstand gaf de doorslag. Het is ook niet zo'n grote school. Ben wel tevreden nog steeds maar het is een lastige keuze. Belangrijkste was dat de onderwijsvorm aansluit bij hoe L. leert. Heb het idee dat A. ook wel past binnen montesorri anders hadden we ons moeten beraden op wat te doen. Maar het blijft afwachten natuurlijk.

Zag ook nog wat voorbij komen over middagdutjes. A. slaapt gerust nog 3 uurtjes in de middag, maar steeds vaker wil ze niet en aangezien ze straks naar school moet, skip ik 't steeds vaker. Ze gedijt wel beter bij een slaapje :')

Venco wat fijn dat ze doorslaapt!

En wat leuk die psz verhalen O+ kan niet meepraten, want hier gaat ze 3 dagen naar het kdv al sinds baby. L. ging pas na een jaar maar na 1 keer grienen vond ik 't wel lekker. Maar zo leuk, ze leren er zoveel O+ ze maken ook al echt vriendjes, zo schattig.

Minilot die foto met zonnebril :o niet heel erg peuterig zo! Wel stoer.

Quoi altijd handig je eigen brandweerman in huis O+

En ja A. lijkt erg op mij, toch leuk dat niet alleen mijn man zichzelf heeft gekloond :+

Hier druk geweest. Het zindelijk worden gaat de goede kant op met de aanpak van de fysio. Laxeermiddel zit nu ook op een goede dosering dus ze poept nu elke dag. Plassen netje op de wc en om te poepen vraagt ze nu om een luier. Woensdag weer een afspraak, dan kunnen we de volgende stap gaan nemen.

Verder gisteren eindelijk bericht gehad dat ik door de veiligheidsscreening ben en dus definitief een nieuwe baan heb. Maandag ga ik mijn ontslag indienen. Dat gaat nog wel een dingetje worden vrees ik :X
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191522671
:W Ik kom mij melden met N. 7 februari is zij 2 jaar geworden en dus een peuter. Het dramatische is ook gelijk om de hoek komen kijken, ze was al een pittig meisje maar nu.. :{
Ik kom later nog even een foto posten. Spruit is haar broertje van 3 maanden en heeft ontstoken eczeem (soort krentenbaard?) Dus ben de hele dag bezig daarmee. :)
pi_191523372
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 februari 2020 18:03 schreef BellaaElisa het volgende:
:W Ik kom mij melden met N. 7 februari is zij 2 jaar geworden en dus een peuter. Het dramatische is ook gelijk om de hoek komen kijken, ze was al een pittig meisje maar nu.. :{
Ik kom later nog even een foto posten. Spruit is haar broertje van 3 maanden en heeft ontstoken eczeem (soort krentenbaard?) Dus ben de hele dag bezig daarmee. :)
oooh kindje twee is er ook al :D (nog) gefeliciteerd met je grote en kleine kleintje.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 15 februari 2020 @ 19:21:34 #34
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191524072
Gefeliciteerd met N. *O*
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191525021
Gefeliciteerd nog met N Bellaa! Moet Duman niet ook al de overstap hierheen maken eigenlijk? Die heb inkook nog niet gesignaleerd.

Wat fijn dat het beter gaat met zindelijk worden @Chanty. Wat heeft de fysio gedaan? Dat zou voor mij geen logische stap zijn bij dergelijke problemen.

Hier mogen kinderen ook pas weg nadat de leraar de ouder heeft gezien en op die school ook, maar dit was tijdens het buitenspelen gebeurd.

En waarom verwacht je dat je ontslag nog wel een dingetje gaat worden?

@vencodark hopelijk kun je dan binnenkort zelf ook er van profiteren. En ziek zijn met kinderen is inderdaad drama. Ik was heel blij dat ik op dinsdag me het beroerdst voelde, de enige dag dat ze allemaal naar de opvang/school zijn. Maar mijn man heeft een superrelaxte werkgever waarvan hij ook gewoon thuis mag werken als ik ziek ben.

Over opvang gesproken, ik ga begin mei een paar dagen weg met m’n zussen, oa op 5 mei. Man was helemaal blij omdat hij bericht had gekregen dat ze daarvoor dit jaar een vrije dag krijgen, heeft hij een rustmomentje als ik weg ben (kleuter zou bij oma logeren). Blijkt dat het kdv die dag ook dicht is, dus hij heeft de kinderen elke dag thuis. Ik ben benieuwd of ik in de toekomst ooit nog weg mag daarna :D Ik heb iig maar een aanvraag gedaan voor extra opvang op 4 of 6 mei.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zondag 16 februari 2020 @ 10:21:34 #36
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191533823
@BellaaElisa welkom! En een driemaander erbij! :W

@Chanty klinkt goed van de zindelijkheid. En succes met het aankondigen van je ontslag.

Onze vakantie is geboekt. Naast me zit een peuter volledig gebiologeerd door ....... Bollo }:| We gaan dus niet naar de Canarische Eilanden, waar ik mezelf al helemaal zag zitten, maar naar Landal. We schaffen in het voorjaar een campertje aan, dus alles samen maar even wat meer low budget gekozen. Rijden we wel vanaf april gewoon in een VW busje (wordt ook onze auto).

Gister hadden we iemand geregeld via een oppasdienst. Al tijden flyerden ze in de buurt en we mochten het een keer uitproberen. Ons eerste oppasmeisje zegde gistermiddag af ( :') ), maar er werd snel een nieuwe geregeld, die hier om de hoek woont. Dikke hit, want hele lieve O+ Heeft Max ook naar bed gebracht zonder problemen. En wij hadden een heerlijk avondje in de kroeg :9
  zondag 16 februari 2020 @ 10:34:51 #37
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191533917
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2020 20:01 schreef FlyingFish het volgende:

Wat fijn dat het beter gaat met zindelijk worden @:Chanty. Wat heeft de fysio gedaan? Dat zou voor mij geen logische stap zijn bij dergelijke problemen.

Hier mogen kinderen ook pas weg nadat de leraar de ouder heeft gezien en op die school ook, maar dit was tijdens het buitenspelen gebeurd.

En waarom verwacht je dat je ontslag nog wel een dingetje gaat worden?

Had er ook niet aan gedacht maar een andere moeder die ook problemen had met haar dochter op dit vlak had me getipt. Fysio kan bijsturen als het probleem ligt in verkeerde houding, verkeerd gebruik spieren (bekkenbodem). Ze heeft veel tips gegeven qua bewegen dat de darmen stimuleert zoals springen. En ze zag meteen dat A. hypermobiel is, dat zorgt vaak ook voor problemen met de stoelgang en zindelijkheid. We wisten niet dat ze hypermobiel is en nu vallen er direct wat andere puzzelstukjes op hun plek: bv waarom ze zo langzaam loopt en veel valt. Daar kan we ook mee aan de slag. Ben er na 35 jaar achter dat ik ook hypermobiel ben :') dat verklaart ook wat klachten van vroeger en nu. Dus ga dat ook uitzoeken wat ik daarmee kan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191534338
@Chanty hier ook hypermobiliteit, evt heb ik nog wel oefeningen voor je? Die je zowel bij jouw zelf kan toepassen als bij A. :)
  zondag 16 februari 2020 @ 11:45:10 #39
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191534688
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2020 11:19 schreef BellaaElisa het volgende:
@:Chanty hier ook hypermobiliteit, evt heb ik nog wel oefeningen voor je? Die je zowel bij jouw zelf kan toepassen als bij A. :)
Dat is lief maar loop nu toch bij de fysio met A. en voor mezelf moet eerst in kaart gebracht worden in hoeverre mijn klachten samenhangen met hypermobiliteit :)
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  zondag 16 februari 2020 @ 11:56:23 #40
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191534841
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2020 10:21 schreef Quoi het volgende:
@:BellaaElisa welkom! En een driemaander erbij! :W

@:Chanty klinkt goed van de zindelijkheid. En succes met het aankondigen van je ontslag.

Onze vakantie is geboekt. Naast me zit een peuter volledig gebiologeerd door ....... Bollo }:| We gaan dus niet naar de Canarische Eilanden, waar ik mezelf al helemaal zag zitten, maar naar Landal. We schaffen in het voorjaar een campertje aan, dus alles samen maar even wat meer low budget gekozen. Rijden we wel vanaf april gewoon in een VW busje (wordt ook onze auto).

Gister hadden we iemand geregeld via een oppasdienst. Al tijden flyerden ze in de buurt en we mochten het een keer uitproberen. Ons eerste oppasmeisje zegde gistermiddag af ( :') ), maar er werd snel een nieuwe geregeld, die hier om de hoek woont. Dikke hit, want hele lieve O+ Heeft Max ook naar bed gebracht zonder problemen. En wij hadden een heerlijk avondje in de kroeg :9
Dat klinkt op Bollo na toch echt hartstikke goed man _O_

Ik ga ook eens oppasdienst checken, klinkt heerlijk O+
Ik doe echt vrij veel zaken wel voor mezelf (zo ging ik vier dagen met vriendinnen naar Londen, wat er zes werden vanwege Ciara _O- ), maar tijd alleen met Koos samen mag wel vaker.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 16 februari 2020 @ 12:00:36 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191534885
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2020 10:34 schreef Chanty het volgende:

[..]

Had er ook niet aan gedacht maar een andere moeder die ook problemen had met haar dochter op dit vlak had me getipt. Fysio kan bijsturen als het probleem ligt in verkeerde houding, verkeerd gebruik spieren (bekkenbodem). Ze heeft veel tips gegeven qua bewegen dat de darmen stimuleert zoals springen. En ze zag meteen dat A. hypermobiel is, dat zorgt vaak ook voor problemen met de stoelgang en zindelijkheid. We wisten niet dat ze hypermobiel is en nu vallen er direct wat andere puzzelstukjes op hun plek: bv waarom ze zo langzaam loopt en veel valt. Daar kan we ook mee aan de slag. Ben er na 35 jaar achter dat ik ook hypermobiel ben :') dat verklaart ook wat klachten van vroeger en nu. Dus ga dat ook uitzoeken wat ik daarmee kan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mja, is toch niet te voorkomen

Na veel, veeeeeeel, gedoe met mijn werk heb ik een hele toffe nieuwe baan gevonden waar ik per maart begin.
Tijdig laten weten en het is dermate puin in mijn organisatie dat er niemand gevonden kan worden die iets wil overnemen.
Ze hebben van mijn functie nooit een officiële functie kunnen (lees: willen) maken en dat is één van de redenen dat ik opstap.
Maar om die reden kunnen ze nu niemand extern werven :')
En kreeg ik vrijdag het verwijt dat ik toch wel op een heel cruciaal moment in projecten e.d. wegga.
Sodemieter op man, zo kun je alles wat krom is wel recht lullen.
Ik zit er totaal niet mee en heb het ook even duidelijk aangegeven.

Als er in jouw geval zelfs bekeken wordt of de functie nog wel blijft bestaan zou ik er ook nul waarde aan hechten hoe belangrijk het is dat je blijft bla bla. De werkvloer kan het wel belangrijk vinden, maar als de organisatie het niet belangrijk vindt en dus niet faciliteert gaat het het nooit worden.

Op naar je nieuwe job dus. Wat ga je voor leuks doen? *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_191535247
Bollo is geweldig! Dat koppie van Emmy als ze hem ziet. Helemaal idolaat en daar geniet je als ouder dan ook erg van. Welk Landal park?

Wat voor werk ga je doen Molo?
  zondag 16 februari 2020 @ 12:29:21 #43
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191535309
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2020 12:24 schreef Arja het volgende:
Bollo is geweldig! Dat koppie van Emmy als ze hem ziet. Helemaal idolaat en daar geniet je als ouder dan ook erg van. Welk Landal park?

Wat voor werk ga je doen Molo?
Ik app je even :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 16 februari 2020 @ 12:44:43 #44
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_191535614
quote:
1s.gif Op zondag 16 februari 2020 12:00 schreef Molo het volgende:

[..]

Mja, is toch niet te voorkomen

Na veel, veeeeeeel, gedoe met mijn werk heb ik een hele toffe nieuwe baan gevonden waar ik per maart begin.
Tijdig laten weten en het is dermate puin in mijn organisatie dat er niemand gevonden kan worden die iets wil overnemen.
Ze hebben van mijn functie nooit een officiële functie kunnen (lees: willen) maken en dat is één van de redenen dat ik opstap.
Maar om die reden kunnen ze nu niemand extern werven :')
En kreeg ik vrijdag het verwijt dat ik toch wel op een heel cruciaal moment in projecten e.d. wegga.
Sodemieter op man, zo kun je alles wat krom is wel recht lullen.
Ik zit er totaal niet mee en heb het ook even duidelijk aangegeven.

Als er in jouw geval zelfs bekeken wordt of de functie nog wel blijft bestaan zou ik er ook nul waarde aan hechten hoe belangrijk het is dat je blijft bla bla. De werkvloer kan het wel belangrijk vinden, maar als de organisatie het niet belangrijk vindt en dus niet faciliteert gaat het het nooit worden.

Op naar je nieuwe job dus. Wat ga je voor leuks doen? *O*
Klopt, alleen de laatste maanden is de sfeer eindelijk best ok. Die collega die straks waarschijnlijk niet meer tegen me praat daar klikte 't nooit heel lekker mee maar sinds we samen de sollicitatieprocedure deden voor de nieuwe collega boterde het beter. Ik kon op sommige dagen echt met een knoop in mijn maag naar 't werk aan, wetende dat die collega er is en ik in een lading negativiteit zit. Dat gaat de komende tijd weer zo zij, gelukkig einde in zicht wel maar kan me dat behoorlijk aantrekken. Wordt een goede les van mij af laten glijden.

Geen idee of ze de functie niet meer gaan opvullen. Eigenlijk moeten ze hem wel opvullen gezien de hoeveelheid werk. En ik weet dat het niet mijn probleem is. Collega die weg ging is niet meer opgevuld terwijl toen ook gezegd werd dat het echt nodig is. Als ze dat nu weer doen dan voelt het toch wel of ik de doodsteek aan het team heb gegeven. Het rommelt sowieso en is maar de vraag wat er met ons team gaat gebeuren, voelt een beetje alsof ze een sterfhuisconstructie aan het opzetten zijn en mijn vertrek versnelt dat proces.

Bovenstaande is samen met gebrek aan leuke collega's en doorgroeimogelijkheden en weinig uren wel de reden dat ik opstap.

Hoe is de sfeer bij jou dan sinds ze weten dat je vertrekt? En wat ga je doen straks? Altijd fijn als ze de schuld bij jou proberen te leggen. Eigenlijk alleen een bevestiging van de juiste keuze.

Ik ga als onderzoeker bij het ministerie van justitie en veiligheid werken.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_191536871
Bella, nog gefeliciteerd met N. *O* *O*

Bollo, nog nooit van gehoord... Net even opgezocht, ik denk niet dat ik het ga aanmoedigen :) :)
Sowieso hier nog niet veel schermtijd.

Zo'n oppasdienst... hebben jullie er geen moeite mee met je kind zomaar bij een wildvreemde achter te laten? Dat is eigenlijk mijn grootste struikelblok, ik durf mijn kind niet zomaar bij iemand die ik zelf niet goed ken achter te laten. Sowieso mijn kind bij iemand achter laten is moeilijk voor me :@ :@ :@ . Mijn beste vriendin heeft een paar keer opgepast en verder hebben we geen familie in de buurt wonen.
pi_191537242
Sowieso lijkt een vreemde in huis mij niets maar ik ben wellicht wat krampachtig daarin. :P
  zondag 16 februari 2020 @ 14:48:10 #47
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191537430
Max vond Bollo tot op heden maar een gek en eng beest. Bollo is geen schermtijd @Venco, hij is echt! Ofwel, hij loopt op bungalowparken rond.

Ik ben niet zo wantrouwend aangelegd. Familie kan niet altijd (en wil ik er ook niet standaard mee opzadelen) en dit meisje kan weleens een vaste worden. Zo'n avond met z'n tweetjes vind ik bovendien heel belangrijk.

Persoonlijk dingetje denk ik :)
pi_191537460
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2020 14:48 schreef Quoi het volgende:
Max vond Bollo tot op heden maar een gek en eng beest. Bollo is geen schermtijd @:Venco, hij is echt! Ofwel, hij loopt op bungalowparken rond.

Ik ben niet zo wantrouwend aangelegd. Familie kan niet altijd (en wil ik er ook niet standaard mee opzadelen) en dit meisje kan weleens een vaste worden. Zo'n avond met z'n tweetjes vind ik bovendien heel belangrijk.

Persoonlijk dingetje denk ik :)
Bollo loopt rond op de parken maar er is ook een tv-serie van (waarvan ik nu dus de hele tijd het liedje in mijn hoofd heb :') )

[ Bericht 0% gewijzigd door lunapuella op 16-02-2020 15:24:09 ]
  zondag 16 februari 2020 @ 15:18:40 #49
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191537892
Tolstoi, er zit nog wel wat tussen iemand heel goed kennen en een totaal vreemde in he. Je kan investeren in een oppas leren kennen, toch?

Jacob was ook lang van de minimale schermtijd maar huizendrukte gecombineerd met te weinig middagdutjes maakt hem tegenwoordig een grote fan van Robocar Poli. Hij zingt inmiddels het halve liedje mee en ik vind het nogal aandoenlijk en zit nu lekker mee te kijken :Y .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_191539327
Hier een fan van Chuggington (chuuuuugington chuggachuggachugga chuuuginton!) _O- een van de weinige dingen waar hij echt geboeid naar kan kijken zonder tegelijk keihard rondjes te rennen door de kamer ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')