abonnementen ibood.com bol.com
  donderdag 20 februari 2020 @ 19:54:44 #76
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191604453
Kotseritis over, vandaag supervrolijk en niks aan de hand, gewoon hele dag topfit naar de crèche geweest. Amazing, die kleine kinderen _O-

Alles wel schoon gekregen gelukkig, lekker met sopjes en zulks in de weer geweest in de nacht _O-

We zitten trouwens dikkkkk in de waarommmmm fase nu. Waarom is dat een vork? Waarom is popcorn wit? Waarom zitten er pitjes in frambozen? Waarom moet ik slapen? Waarom heet dat zalm?

_O- Hoe verzinnen ze het :D
Zoute user pur sang
pi_191604943
Herkenbaar Molo, zowel de kotseritis (al heeft Emmy daar ook nog een fikse keel-ontsteking bij en is ze zo zielig) als de waarom-fase: waarom hebben jongens een piemel (favoriet woord ook trouwens)? Waarom is poep bruin? Waarom lust oma geen zalm (daar snapt ze oprecht helemaal niks van)? Waarom gaat de maan weg? Waarom mag ik geen poes ahhh toe, please??

Oh ja en ze is ook bezig met “geheimpjes” die ze dan in je oor fluistert. Dit zijn dan vaak zelfverzonnen woorden die ze heel mysterieus verkondigt.
  donderdag 20 februari 2020 @ 20:30:43 #78
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_191605333
Jaaaaaa _O_ _O-

'mama, ik moet je éventjes een geheimpje vertellen!'

Sowieso vaak 'ik moet éventjes!....' gevolgd door iets wat ze graag wil en waarvoor mijn aandacht nodig is _O-

Love it!
Zoute user pur sang
pi_191605543
Ik houd er ook van, zo gezellig O+

Maar soms, he. Soms zou ik wel eens willen dat ze eventjes 5 minuten haar mond hield. Dat het gewoon even stil is en ik in mijn eigen gedachten verzonken kan zijn. Ze doet op de een of andere manier nu een heel ander soort beroep op me dan toen ze kleiner was. Vaak is het ook juist makkelijker, zo ging ze laatst op een verjaardag boven spelen met 2 kinderen en kon ik een gesprek voeren. En ze helpt met tafeldekken, ruimt haar eigen bordje op. Ze kan al een tijdje even alleen beneden zijn terwijl ik nog wat lig te doezelen of ga douchen.
Maar die verbale aanwezigheid de hele dag en ook het willen meedoen aan ieder gesprek of er doorheen praten pff :+ >:O
pi_191611527
@Molo wij hebben hier vaak 'ik moet misschien' gevolgd door iets wat hij graag wil, vaak iets van snoep of ander lekker eten _O-

Gisteren was hij bij oma. Vanochtend kwam hij op onze kamer en vertelde dat hij pijn had aan zijn hoofd. Ik vroeg hoe dat kwam. 'ik valt bij oma, toen deed ik visjesspel' ik later aan man vragen (die had hem opgehaald) en het klopte inderdaad. Hij was van de stoel gevallen toen hij een visjes spel deed met oma. Mooi hoe hij de details onthoudt en ook kan verwoorden wat er precies is gebeurd.
pi_191613047
Ik heb dus nu 2 van die tetters de hele dag. Het toetert ooit nog na ‘s nachts.

Net lekker veel bekijks in de supermarkt. Vanmorgen moesten we grote broer naar school brengen in zijn carnavalspak en dus wilde Mijm hem ook aan. Snorretje en baardje geschminkt en zo liep hij dus net ook door de Lidl. Iedereen moest er even iets van zeggen O+
pi_191614074
Inbreekpost:
Ik heb vanochtend te horen gekregen dat mijn kat is aangereden en overleden. M. was echt gek op hem. Ik weet niet zo goed of ik haar mee moet nemen met het afscheid e.d., wat zouden jullie doen? Aan de ene kant denk ik dat het wel kan, maar mijn man heeft het liever niet omdat ze het concept dood nog niet echt begrijpt.
  vrijdag 21 februari 2020 @ 13:09:27 #83
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191614240
Ik zou haar wel meenemen, Miezziej. Ze kent het concept niet, maar nu kan je haar ermee laten kennismaken toch? En hoe leg je anders uit dat de poes er niet meer is?
Wat verdrietig trouwens ;( .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_191614292
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2020 12:57 schreef Miezziej het volgende:
Inbreekpost:
Ik heb vanochtend te horen gekregen dat mijn kat is aangereden en overleden. M. was echt gek op hem. Ik weet niet zo goed of ik haar mee moet nemen met het afscheid e.d., wat zouden jullie doen? Aan de ene kant denk ik dat het wel kan, maar mijn man heeft het liever niet omdat ze het concept dood nog niet echt begrijpt.
Aah, wat zielig. Sterkte. ;(

Toen mijn zoon nog geen 3 was hadden we ook zoiets. Ik had eens afgesproken met mijn moeder. Maar ze was niet thuis en toen ik haar belde, kwam ze net terug van een paar straten verderop.
De kat van mijn ouders was daar doodgereden en ze haalde hem net op met zo’n reismandje.
Dus ik moest A. ook uitleggen wat er was gebeurd.
Oma was verdrietig want de kat is stuk. Want ‘stuk’ en kapot kende hij wel. Dan kan iets niet meer werken en bezig zijn. Net als de poes.
Dus A. zag het poesje onder een dekentje liggen en aaide nog even zijn pootje. En hij zei: Dag poes! Poesje stuk! Poesje Zzzz.
Dat idee dus.

Hij leek het toen prima te begrijpen, voor zover dat kan.
Hopelijk heb je er iets aan. :)
pi_191614734
Miezziej, informeer ook even hoe de kat er aan toe is. Als hij (van buiten) ernstig gewond was lijkt het me niet iets wat je aan een kind wil laten zien. Dan beter gewoon vertellen. Hier ging de poes van oma dood en dat was voor zowel peuters als kleuters iets wat ze ter kennisgeving aannamen. Poes is dood, komt nooit meer terug, klaar. Af en toe komt er nog een opmerking van ze over dat hij weg is, maar dat is het. Ze stapten er zo overheen. Maar dat was wel verder weg dan een eigen kat natuurlijk.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191615234
Bedankt voor jullie reacties!
Ze zeiden aan de telefoon iets over 'toonbaar maken', dus ik denk dat ze hem dan gewoon zo veel mogelijk oplappen of een doek over de beschadigde delen doen. Ik was best emotioneel aan de telefoon dus denk dat ze het niet helemaal durfde uit te leggen. Ik heb afgesproken om later terug te bellen om een afspraak te maken en dan willen ze ook graag weten of M. meegaat zodat ze er rekening mee kunnen houden.
pi_191615300
Ach wat naar @Miezziej . :*
Toen een van onze katten overleed namen we Banaan wel mee. Sterker nog, hij was zelfs bij het in laten slapen. Hij was toen trouwens nog niet eens 1 en heeft het vast niet onthouden.
Ik zou haar gewoon meenemen. Je hebt misschien ook al weleens naar een dode plant, vlieg of vogel gewezen, zo nieuw is het concept dan ook weer niet. Ze pakt het misschien ook wel beter op dan je denkt.

Banaan heeft vakantie. Hij heeft begrepen dat "jij en ik" vakantie hebben maar papa niet.
Nou snapt hij dus een beetje dat hij even niet naar de peuterspeelzaal kan. Vroeg hij vanmorgen "naar de BSO, een boterhammetje eten?" Grappig hoor, hoe hij zo van alles bedenkt om eens te proberen wat de reactie is. O+
Vanochtend nam ik hem mee naar de kringloopwinkel. Dat noemde hij "op vakantie gaan". :D

Wat ik trouwens enorm kan waarderen is dat hij regels steeds beter begrijpt. Geen gevaarlijke situaties, een kleine driftbui, en gewoon even gezellig met hem de deur uit. Heerlijk dat het beter gaat nou hij wat groter is. :)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_191615495
Sterkte miezziej! Ik zou haar ook meenemen. We hebben thuis een vogel en ze noemt deze ‘haar vriendje’ O+ Ik zou haar het beestje zeker laten zien / afscheid nemen als ie dr niet meer is. Een poes of hond lijkt me nog veel meer een gezinsdier en idd, wanneer het niet te gruwelijk is of dat deel bedekt kan worden denk ik ook dat het prima kan.

Ik ben trots op N. We waren ergens op bezoek en ik had geen schone luiers / doekjes oid bij. We zijn druk bezig met zindelijkheid, maar bij langere uitstapjes gaat een luierbroekje aan. Ze vertelde dat ze moest poepen en begon eigenlijk meteen. Toen heb ik snel gezegd dat ze moest wachten en naar de wc moest gaan omdat ik niets bij me had en dat is gelukt! Trots!
Ze heeft afgelopen week een kindje op het potje zien poepen en sindsdien lukt het haar ook. Daarvoor was poepen nogal een ding en vroeg ze steeds een luier.
Gisteren wel 3 plasongelukjes, dus ze is er nog niet helemaal. :D Ze vraagt nu ook vaak of ze een luier om heeft haha.
pi_191617458
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2020 12:57 schreef Miezziej het volgende:
Inbreekpost:
Ik heb vanochtend te horen gekregen dat mijn kat is aangereden en overleden. M. was echt gek op hem. Ik weet niet zo goed of ik haar mee moet nemen met het afscheid e.d., wat zouden jullie doen? Aan de ene kant denk ik dat het wel kan, maar mijn man heeft het liever niet omdat ze het concept dood nog niet echt begrijpt.
S. heeft afgelopen zomer ook afscheid genomen van onze hond toen hij al overleden in de auto lag. Hij wilde hem geen knuffel meer geven, maar heeft er verder helemaal geen last van gehad. Ik denk dat door het afscheid hij juist wel snapt wat er is ipv ineens geen hond meer.
pi_191619810
Miezziej, sterkte! Als de kat enigszins toonbaar is, dan zou ik haar ook meenemen.

Nolita, wat knap van N!

Ik heb een vrij beroerde dag gehad. De hele dag migraine gehad, vreselijk misselijk en kon echt weinig hebben qua geluid e.d. Simon was wel lief, maar echt zachtjes doen komt nog niet in zijn woordenboek voor.
Gelukkig is het nu weggetrokken.
  vrijdag 21 februari 2020 @ 22:09:21 #91
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191622047
Ach @Miezziej wat sneu nou :'( Ze zal ook zien hoe verdrietig jij bent, dus aan uitleg ontkom je niet. Een van onze poezen was een maand geleden ook ineens slecht en Max moest wel mee met haar naar de dierenarts. Ik dacht eerlijk gezegd dat het een enkeltje dierenarts zou worden en had wel Max mee, maar het liep beter af. Ze is weer opgeknapt.

Met een dood vogeltje in de tuin heb ik trouwens ook gewoon "dood" gebruikt en dat dat betekende dat hij niet meer ging opstaan. Lekker duidelijk :P

@TolstoiFan sterkte daar met beroerd-zijn. Waar zit dan toch die mute knop hè?

@Nolita wat goed! En toen Max ook ging vragen telkens of hij een luier om had, wist ik dat het kwartje wel gevallen was.

Onze kerel leest ineens alle cijfers t/m 10 op uit reclamefoldertjes :D Verder ouwehoert hij de oren van ons hoofd. En wordt hij nog steeds bizar vroeg wakker :')
pi_191626655
Ik gebruik ook de woorden dood en overleden gewoon tegen de jongens. Het is wat het is.
Daarnaast kreeg ik ooit het advies van mijn werkgever om nooit te zeggen dat iemand slaapt en niet meer wakker wordt. Daar kunnen kinderen slaapangst van krijgen. Klonk mij zeer aannemelijk in de oren, dus ik noem het gewoon zoals het is.
pi_191634801
Hij leest Q? Wauw.
Hoe is het eigenlijk met je rug?

Pff ik weet het niet meer. Emmy heeft al sinds dinsdag forse keelontsteking. Woensdag de hele dag gespuugd en nu heeft ze ook nog oorpijn en pijn aan haar wang, 38,6 koorts net. Vrijdag was de keelontsteking weg volgens de dokter, maar waren haar amandelen nog erg vergroot. We zijn al 2 keer bij de dokter geweest en 1 keer doorgestuurd naar de kinderarts.
En waarom heeft mijn man altijd nachtdiensten als ze ziek is? Ik ben uitgeput intussen en mijn werk komt verder en verder achter te liggen en daar ervaar ik ook veel stress van.

[ Bericht 5% gewijzigd door Arja op 22-02-2020 20:20:12 ]
pi_191643867
Wat een gedoe Arja. Voelt ze zich vandaag wat beter? Hopelijk kun je zelf ook wat extra rust pakken.

Bij de plaatselijke Jumbo hebben ze hier een actie met 3 zakken chips/nootjes kopen, gratis spelletje erbij. Een van deze spelletjes is een beperkte versie van uno, een aanrader voor peuters! Wij hebben die heel veel gespeeld na O’s derde verjaardag. Minder kaarten, minder speciale kaarten maar wel met dezelfde basis. Meestal worden dit soort acties over meerdere supermarkten verspreid, dus wellicht hebben ook andere winkels ze (en waarschijnlijk ook niet elke jumbo, alleen de grote jumbo hier heeft ze). Onze versie was iig helemaal versleten, dus ik ga nog even een nieuwe halen :)
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191644874
Is zo'n beperkte versie van Uno ook elders te koop? Ik probeer de chips in huis een beetje te mijden :+
  zondag 23 februari 2020 @ 20:53:47 #96
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191652820
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 20:13 schreef Arja het volgende:
Hij leest Q? Wauw.
Hoe is het eigenlijk met je rug?

Pff ik weet het niet meer. Emmy heeft al sinds dinsdag forse keelontsteking. Woensdag de hele dag gespuugd en nu heeft ze ook nog oorpijn en pijn aan haar wang, 38,6 koorts net. Vrijdag was de keelontsteking weg volgens de dokter, maar waren haar amandelen nog erg vergroot. We zijn al 2 keer bij de dokter geweest en 1 keer doorgestuurd naar de kinderarts.
En waarom heeft mijn man altijd nachtdiensten als ze ziek is? Ik ben uitgeput intussen en mijn werk komt verder en verder achter te liggen en daar ervaar ik ook veel stress van.
Och, hoe gaat het nu? Het kan soms uitzichtloos lijken, zo lang ziek zijn. Hopelijk knapt ze snel op.

Sja, lezen, hij herkent de cijfers, dat is lezen niet? Ik heb een letterplankje gekocht gisteren, want vandaag zo'n oud Frans schoolburootje op de kop getikt. Staat geweldig in de woonkamer. En weer wat speelgoed richting zijn eigen kamer.

We hebben vandaag gezwommen! Ik ben toen gestopt met zwemmen omdat Max babyzwemmen to-taal niks vond en - muv een weekendje Landal - zwommen we nooit meer. Nu begon hij er af en toe over en gingen we. Op de zo ongeveer drukste dag van het jaar, geloof ik :') In het begin wat bangig, maar aan het einde vloog hij door het bad O+ Man, wat was ik trots op 'm. Ik was allang blij geweest met een blije Max, maar dit was blij en nog wat grenzen verlegd ook. Topper.

Voor de energie maakte het helaas niks uit. Daar heeft hij teveel van de laatste dagen en dat trekken we allebei niet zo lekker met ook dat slaaptekort - want de dag begint nog steeds Vroeg. Ik geloof dat het maar even zo is.

@Arja, de rug! Thanks for asking...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_191671041
Op naar betere tijden Q.

Hier gaat het wisselend, maar over de hele linie genomen wel wat beter.
pi_191672092
Beterschap voor Emmy, wat ellendig!

Quoi, goed dat je aan de bel hebt getrokken en wat knap van max dat hij cijfers herkent!
Wat fijn dat hij het zwemmen zo leuk vond. Wij gaan sinds ze 5 maanden is elke maand zwemmen. Ze vindt het heerlijk en wij genieten daar dan ook weer van. Zo leuk om te zien hoe ze iedere maand weer iets meer kan en durft. O+

N wordt plots zo groot! (2,5 nu)
In lengte (al is het nog maar maat 92 hoor, schoenmaat 21 :') ), maar ook in doen. Ze klimt opeens heel gemakkelijk via de fruitjes in de speeltuin de glijbaan op, traplopen gaat door haar lengte nu wat makkelijker, ze kan hele telefoongesprekken met ons houden. Vertelt dingen uit zichzelf. Zo kwam ze vorige week opeens (2 dagen later) vertellen dat ze bij de kindjes zonder jas met een touw naar buiten waren gelopen. Zegt ze ‘we hadden brandoefening gehad’. De spons, ongelofelijk, geen woord is haar te gek.
pi_191707594
Ik kom hier eens om opvoedkundige tips vragen. Mijm is op het moment moeilijk. Zijn dag bestaat uit een aaneenschakeling van driftbuien (krijsen, haren trekken, bijten, schoppen, slaan, compleet buiten zichzelf) en tussendoor is het vooral testen wat niet mag en zoeken naar een nieuwe reden voor een driftbui.
Ik weet uiteraard dat dit niet letterlijk zo is, hij zoekt er zelf niet naar en het is tussendoor ook af en toe wel gezellig, maar het voelt nu wel zo.
Hebben jullie tips?
  donderdag 27 februari 2020 @ 07:37:34 #100
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_191707689
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2020 07:28 schreef LeSage het volgende:
Ik kom hier eens om opvoedkundige tips vragen. Mijm is op het moment moeilijk. Zijn dag bestaat uit een aaneenschakeling van driftbuien (krijsen, haren trekken, bijten, schoppen, slaan, compleet buiten zichzelf) en tussendoor is het vooral testen wat niet mag en zoeken naar een nieuwe reden voor een driftbui.
Ik weet uiteraard dat dit niet letterlijk zo is, hij zoekt er zelf niet naar en het is tussendoor ook af en toe wel gezellig, maar het voelt nu wel zo.
Hebben jullie tips?
Wij hebben ook een nogal driftige peuter. Hier werkte uiteindelijk een meditatie muziekje heel goed. De eerste keer heb ik haar echt in de houdgreep moeten houden maar kalmeerde ze wel snel en nu vraagt ze af en toe zelf om haar muziekje.
Ze blijft een kleine driftkikker maar haar buien zijn wel veel korter en ze komt er zelf weer uit.
En heel herkenbaar naar het zoeken om iets om woest te worden :{
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')