Starhopper | donderdag 16 januari 2020 @ 23:01 |
Hoe kan een frikandel nou vegetarisch zijn, net zoals vegetarische kip geen kip is. Waarom moet die vegetarische rommel op vlees lijken? | |
de_boswachter | donderdag 16 januari 2020 @ 23:02 |
en langzaam worden we geïndoctrineerd met dit soort zooi. Het mag geen vlees zijn maar de veganisten moeten het wel zo hebben dat het precies vlees is. Bah. | |
Fok-it | donderdag 16 januari 2020 @ 23:03 |
Spar heeft al vega-frikandellenbroodjes in de schappen liggen. Smaken meer dan prima en vrijwel vergelijkbaar. Niet dat TS dat ooit zal weten. Yawn-topic nummer zoveel | |
Scarface88 | donderdag 16 januari 2020 @ 23:04 |
Lekker met curry. | |
Starhopper | donderdag 16 januari 2020 @ 23:05 |
Frikandelen moeten van vlees gemaakt worden. Anders is het geen frikandel. | |
Zalmslaatje | donderdag 16 januari 2020 @ 23:05 |
Nog nooit heb ik een snack van mora gegeten die in de buurt van een voldoende kwam. | |
Fok-it | donderdag 16 januari 2020 @ 23:06 |
Lekker blijven huilen. Vega-markt wordt groter. Kweekvlees gaat een happening worden. Maar blijf jij maar per se ECHT!! vlees willen hoor. | |
voetbalmanager2 | donderdag 16 januari 2020 @ 23:07 |
Als er 1 snack is die het milieu en het dierenleed niet belast, dan is het de frikandel wel. De snack wordt gemaakt van overgebleven delen vlees die anders gewoon weggegooid zouden worden. Bijzonder milieuvriendelijk dus en er worden geen extra dieren voor geslacht. | |
matigeuser | donderdag 16 januari 2020 @ 23:08 |
Laten we eerlijk zijn, het is makkelijker om dit soort dingen vega te maken dan om een kipfilet of biefstuk na te maken. Een frikandel is al zwaar bewerkt vlees. Sterker nog, het is voornamelijk dierlijk vet met paneermeel en kruiden. Als hij goed smaakt, dan is het toch prima? Een medium gebakken biefstuk is mijn inziens onmogelijk te benaderen. Maar een worst of lasagna met vegetarisch 'gehakt' moet wel te doen zijn mijn inziens. Het is ook niet alsof je nou een frikandel eet voor het 'vlees' wat er in zit. Varkensvet en kippenseperatormeuk. Wat een feest. Je proeft voornamelijk de kruiden. | |
Brentmeister | donderdag 16 januari 2020 @ 23:08 |
Waarom niet? | |
matigeuser | donderdag 16 januari 2020 @ 23:12 |
Normaal gesproken eens met stelling, maar een frikandel lijkt ook niet op vlees. | |
Faux. | donderdag 16 januari 2020 @ 23:12 |
Mooie zaak | |
Speekselklier | donderdag 16 januari 2020 @ 23:14 |
klopt, je mist gewoon de angst, de pijn en verdriet van het dier. Dat geeft een bepaalde smaak. Die krijg je kunstmatig niet voor elkaar. | |
SpaceOddity | donderdag 16 januari 2020 @ 23:14 |
Ik, als die hard frikandellenvreter, vind dit maar zozo. Maar ik ben wel benieuwd. En als je dan de speciaal variant eet, met mayo curry en uitjes, zou je dan echt verschil merken? Hmmm... | |
opgebaarde | donderdag 16 januari 2020 @ 23:19 |
Wordt tijd dat de vlees branche nieuwe namen bedenkt voor haar producten want dit is toch allemaal knap verwarrend | |
wollah | donderdag 16 januari 2020 @ 23:19 |
![]() Vegetariërs / milieugekkies ![]() | |
Zalmslaatje | donderdag 16 januari 2020 @ 23:21 |
Ik bedoel dat ze gewoon geen fatsoenlijk smakende snacks kunnen produceren dat heeft niks met vlees te maken. Maar een snack die naar fanatistische vega warriors smaakt is per definitie niet te vreten. ![]() | |
Fok-it | donderdag 16 januari 2020 @ 23:21 |
Vind je? Er komt overal alleen vegetarisch voor te staan | |
Hathor | donderdag 16 januari 2020 @ 23:21 |
Crunchy Chicken is wel ok. | |
Zalmslaatje | donderdag 16 januari 2020 @ 23:22 |
Klinkt heel enthousiast. ![]() | |
Hathor | donderdag 16 januari 2020 @ 23:23 |
Lijkt me niet, omdat de smaak van die sauzen en ui domineren. Net als Indiaas, het maakt geen verschil wat je naar binnen werkt, alle smaken worden uitgewist door de curry. | |
de_boswachter | donderdag 16 januari 2020 @ 23:26 |
Deze gast is gek ![]() | |
ems. | donderdag 16 januari 2020 @ 23:26 |
Oh nee, er komt een voedselproduct op de markt wat ik nooit ga eten. Laat ik keihard gaan slachtofferen over dat dingen mij opgedrongen worden. | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2020 @ 23:31 |
| |
Fok-it | donderdag 16 januari 2020 @ 23:38 |
Ik ben ook oprecht benieuwd of de fokkers die de grootste allergische reactie krijgen van vega weleens wat vegetarische snacks of vleesproducten op hebben. En dan niet die smerige soja-rookworst van Unox die de gemiddelde vegetariër waarschijnlijk nog niet eens weg krijgt. Vegetarische slager bijv. En of jullie het nou oprecht zoveel vonden verschillen. Als vleeseter kan ik mij daar echt weinig bij voorstellen namelijk | |
de_boswachter | donderdag 16 januari 2020 @ 23:55 |
Ik ben een echte vleeseter en ja heb wel eens wat van die Vivera producten gekocht. Eerlijk is eerlijk, er zitten best lekkere dingen tussen (groenteburger en kaaschnitzel) maar ook dingen die echt niet te vreten zijn. Ik verbaas me er gewoon over waarom het toch allemaal op vlees moet lijken en dezelfde naam draagt.... zo'n onzin. | |
Newone82 | donderdag 16 januari 2020 @ 23:57 |
Dit!! | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2020 @ 23:58 |
De frikandel is al jaren aan inflatie onderhevig qua smaak, kruiden en ingredienten, dit is de laatste stap. | |
#ANONIEM | donderdag 16 januari 2020 @ 23:59 |
Kweekvlees heeft niets met de vegamarkt te maken. Kweekvlees is namelijk echt vlees. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:01 |
Waarom begrijp je dat niet dan? Vegetariërs die geen dieren ervoor willen doden maar zo nog wel iets eten wat verwant is aan vlees? Is toch alleen maar prima? Het gaat er niet om dat het op vlees lijkt, naar vlees ruikt en smaakt. Het gaat erom dat er geen dood dier aan te pas komt. Dat is toch niet hypocriet? Dat is alleen maar logisch. Waarom zou een vegetariër niet mogen genieten vsn een goeie vega-burger zonder dat ze daar een schuldgevoel van hoeven te krijgen. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:02 |
Ja heb je gelijk in. Had eigenlijk de in leven houdende dierenmarkt moeten zeggen. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:04 |
Overigens denk ik dat best veel vleesliefhebbers geen probleem zouden hebben met kweekvlees mits het betaalbaar en lekker is. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-01-2020 00:04:59 ] | |
de_boswachter | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:05 |
Je bent vegetariër en dan wil je iets eten wat verwant is aan vlees? Schiet mij maar lek.... En ik vind het prima joh als mensen dat eten, zolang het maar niet opgedrongen wordt. Ik krijg bij vegetariërs en veganisten altijd een ongemakkelijk gevoel, of alleen hun wereld en denkbeeld de juiste is. Foei foei wat jullie doen is fout en wij redden de wereld, dat soort types. | |
Postbus100 | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:05 |
Ik ben eigenlijk vooral wel benieuwd naar wat voor kruiden er in een frikadel zitten en of die nu ook in deze vega-variant zitten. Want de kruiden zijn het lekkerst, naast het knapperige van het frituren. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:06 |
Zou het met die voorwaarden ook niet logisch vinden als je dan alsnog voor normaal vlees zou gaan. Zal nog wel tijdje duren though | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:10 |
Zijn ook vaak mensen die eerst vlees hebben gegeten en nu uit dierenwelzijn of milieuoverweging zijn gestopt. Het is niet opeens zo dat ze vlees dan meteen verafschuwen en een kotsneiging krijgen wanneer ze een BBQ-lucht ruiken. Ze weten dat kip lekker is maar ze eten het niet omdat ze het niet goed vinden. Nu krijgen ze kip wat ze kunnen eten en weten dat er geen slacht aan te pas komt. Tuurlijk eten ze dan kip. Maar goed zal wel lastig te begrijpen zijn voor sommigen, ik vind het niet meer dan logisch. | |
Zalmslaatje | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:11 |
Lieve vega vriendjes realiseren jullie je wel dat planten, mensen en dieren elke dag voeden met zuurstof zodat als we sterven we composteren en hun als voedsel dienen. ![]() | |
PippenScottie | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:12 |
Eens! Ik heb 38 jaar vlees gegeten en vind alles heerlijk. Maar ik eet het niet meer. Vegetarische frikadel zou ik best eten. | |
de_boswachter | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:12 |
wat is er mis met een scharrelkip? Dus een kip die buiten loopt, niet van die fokbatterijen | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:15 |
Voor mij niet veel. Maar ik kan me voorstellen dat de echte committed vegetariërs ook een kip die buiten loopt niet geslacht willen zien. Dan voelen ze zich hypocriet als ze daar dan opeens een uitzondering voor gaan maken. Slacht is slacht. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:15 |
Heeft het lang geduurd voor je volledig stopte met vlees eten? | |
Zalmslaatje | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:17 |
Leven is leven, leven is sterven. ![]() Letterlijk of figuurlijk, je leeft voor anderen en je zal sterven voor anderen. ![]() | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:18 |
Leven is niet doden | |
PippenScottie | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:19 |
Nee, van de een op andere dag eigenlijk. Al aten we thuis al niet dagelijks vlees. Ik denk wel dat het makkelijker is om vegetariër te zijn nu dan een jaar of twintig geleden. Er is veel meer en beter aanbod aan vleesvervangers. | |
Zalmslaatje | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:19 |
Waarom? *zie toevoeging vorige post | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:23 |
Wij zijn de meest ontwikkelde diersoort op aarde. We leven niet in het wild. We hoeven ondergeschikte dieren niet te doden om aan voldoende essentieel voedsel te komen. Maar zoals ik al, ik eet zelf ook nog vlees dus dat is absoluut hypocriet. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:24 |
True. Ik ambieer zelf ook niet om volledig vegetarisch te eten verder. Misschien later wel, maar nu nog niet. Maar wel meerdere dagen per week geen vlees. Dat moet ook gewoon gemakkelijk kunnen. | |
Zalmslaatje | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:29 |
| |
Lunatiek | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:30 |
Kweekvlees is niet vega. | |
Lunatiek | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:32 |
![]() Lijkt toch wel op bepaalde onderdelen van koeienstieren? | |
Zalmslaatje | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:34 |
Nee, dat is echt een maatje groter. | |
Lunatiek | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:42 |
Het klinkt meer als kistkalveren. Als vleeseter wil ik dat het dier een goed leven heeft gehad, beetje buitenspelen, nu en dan een aai, lekker in het zonnetje rondhangen, bezemmassages, door de modder rollen en zo. Dat geeft het een spirituele meerwaarde. Het is ook raar te bedenken dat wanneer kweekvlees massaal beschikbaar komt het dier als vee geen economisch nut meer heeft. Omdat vee niet meer in het wild kan leven, houdt het op te bestaan. | |
Elan | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:47 |
Lekkere vergelijking. Kweekvlees is gewoon vlees, die sojatroep lijkt niet eens op vlees maar wil dat wel graag doen. Vegetarische mensen zijn van het padje af. Ze verafschuwen vlees, maar willen wel eten dat het exact imiteert ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:48 |
Als je er voor kiest om vega te zijn, waarom wil je dan toch iets hebben wat lijkt op vlees? Om het gat van het gemis op te vullen? Omdat vega's toch hetliefste wel een stuk dood dier in hun grote bekken willen schuiven... ? Verder prima dat er iets komt. Maar wel naast, niet in plaats van. En 'vegetarische slager', wat een naam. Noem je 'vleeskopieërders' ofso. Want een slager is het niet. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:49 |
En veganisten hebben nooit een pas gezien. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:51 |
Er zijn al duizenden topics hierover op FOK! verschenen, nota bene 3 actieve op dit moment waarin meermaals is uitgelegd waarom vegetariërs iets willen eten wat op vlees lijkt. Als je de argumentatie na 100 keer nog niet begrijpt wil je het ook gewoon niet horen, maar dan vooral niet telkens weer met hetzelfde riedeltje komen. | |
Stray_cat | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:51 |
Dat bekt toch niet? Vleeskopieërders | |
Stray_cat | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:53 |
Moet er ook een topic quotum komen? | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:55 |
Mooi alleen maar beter | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:56 |
En elke feminist haat mannen, elke transgender plamuurt zn gezicht met 50 kg makeup en elke homo loopt dwars door Amsterdam met zijn latexpakje. Iets met een zwijgende meerderheid enzo. De nuance die je niet op social media ziet | |
Stray_cat | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:56 |
Een frikandel is gemaakt van vlees, dus opzouten met je vegetarisch. Verzin zelf een naam, hele teams zijn daarvoor aanwezig, jullie kunnen het. ![]() | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:56 |
Van mij niet. Misschien begrijpen sommige het na topic nummer zoveel opeens wel. Weinig hoop op maar soit | |
Stray_cat | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:57 |
Idd soit, lekker laten gaan. | |
Zalmslaatje | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:58 |
peulenpijpje met saus. | |
Stray_cat | vrijdag 17 januari 2020 @ 00:59 |
Kijk daar is het eerste idee al, binnen een minuut ![]() | |
Zalmslaatje | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:00 |
Bonne appetit! ![]() | |
Stray_cat | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:02 |
Niks mis met peulen en saus ![]() ![]() | |
Discombobulate | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:05 |
Och wat doet het sommige mensen toch pijn dat er een vega variant is van een frikadel. Het lijkt wel een ideologie. Ben overigens erg benieuwd hoe die smaakt. Zou echt heel cool zijn als ik deze zou verkiezen boven een normale frikadel. Zal wel niet aangezien het altijd heel lastig is met vega producten, maar wie weet. ![]() | |
Dr.Mikey | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:09 |
eens | |
Dr.Mikey | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:11 |
goh fok-it die het heftig opneemt voor vervelende nieuwe hype dingen in de wereld.![]() | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:12 |
Vegetariërs zijn 'nieuwe hype dingen'. Oke Mikey | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:13 |
Heftig ook echt ![]() | |
Dr.Mikey | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:13 |
zijn het de transgenders niet zijn het de vegetariërs wel. gluten vrij neem je het zeker ook voor op. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:14 |
Dag Mikey ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:14 |
Zal ook we stuk gezonder zijn. | |
Dr.Mikey | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:15 |
ja jij ook warrior van alle irritante hype dingen. | |
Stray_cat | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:16 |
Wat is een stuk gezonder? | |
Zalmslaatje | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:19 |
Frikandellen zijn eigenlijk niet te vreten, (ok de eerste paar happen zijn best aardig, daarna gaat het tegen staan). Met tofu kan je de slappe en zompige structuur waarschijnlijk best imiteren zeker als je het goed kruidt hoef je niet veel van het oorspronkelijke product te proeven. Dat geld voor beiden varianten. ![]() Goedkope eiwitten, daar valt best wat voor te zeggen. | |
Cattivo | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:38 |
Vegetarische slager sla·ger (de; m,v; meervoud: slagers) 1 iem. die vlees en vleeswaren in het klein verkoopt Dat zo iets maar word aangepakt. | |
Zalmslaatje | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:40 |
Dus niet, deze form van misleidende reclame mag dus blijkbaar. | |
Nober | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:47 |
![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:49 |
Makkelijk kopiëren dan voor je. Ik ga geen 100x301 posts uitpluizen... Lekker man, dood dier. Heerlijk. Dat mis je vast, daarom een substituut. Maar alles wat je kopieert is een slap aftreksel. Niks is zo lekker als het echte. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:51 |
Eensch! | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:51 |
Nou gelukkig maar dat ik het dit topic ook nog heb uitgelegd. Paar pagina's terug klikken moet lukken. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:54 |
Allez, die hale gij bij ene frietkot he.. Zo'n staaf van restvlees (moet immers alles gebruiken toch?) met een open ruggetje met uitjes en saus. Dat is de echte. Lekker man. Naast een lekker patatje! | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:54 |
Kijk zelf maar is geen uitleg. Dus leg het maar uit. Of quote maar. Jij weet waar het staat. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 01:55 |
Waarom zou ik. Je gaat er toch niet inhoudelijk op reageren | |
superniger | vrijdag 17 januari 2020 @ 02:39 |
![]() | |
PiyeReloaded | vrijdag 17 januari 2020 @ 04:15 |
Eerst kwamen ze voor onze 'iAmsterdam' en ik zei niks, want ik woonde niet in Amsterdam. Toen kwamen ze voor onze 130 km/u en ik zei niks, want ik reed geen auto. Toen kwamen ze vooe onze frikandellen en ik zei niks, want ik vrat die troep niet. Nu komen ze voor mij en is er niemand meer om er iets van te zeggen. Kom in verzet mensen! ![]() Tot nu toe vond ik nog geen enkel vegetarische vleesvervanger echt naar vlees smaken. Bovendien vraag ik me af of je dat wel moet willen. Juist die pogingen om het na te bootsen scheppen verwachtingen die niet per se vervuld kunnen worden, terwijl er eigenlijk slechts een plekje op je bord vervangen hoeft te worden. Dat mag best anders smaken, als het maar lekker is. Een scharrelkip is geen kip die buiten loopt, dus met een scharrelkip is vooral de misleidende naam mis. [ Bericht 8% gewijzigd door PiyeReloaded op 17-01-2020 04:27:32 ] | |
Montagui | vrijdag 17 januari 2020 @ 06:15 |
Noem het dan gewoon vegadel, jeetje. Stuk meer duidelijkheid. | |
Moustachio | vrijdag 17 januari 2020 @ 06:27 |
De beyond burger en beyond sausage zijn echt goed. Veel mensen laten proeven die dachten dat het echt vlees was. Was het lekker? "Jahoor, heerlijk!". En dan vertel je ze dat het vegan was en zeggen ze "ja ik dacht al dat er iets anders was". Ik proef zelf amper verschil met echt vlees en de beyond burger/sausage. Het is dat je het weet dus je bent extra kritisch maar als je het niet vooraf weet denk je dat het echt is. | |
Twiitch | vrijdag 17 januari 2020 @ 06:42 |
Boeiend. Een frikadel heeft amper textuur (voor mij het grootste euvel van vegetarische alternatieven) en is vooral flink gekruid. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2020 @ 06:51 |
niks mis mee, zou het zelf nooit eten, maar een optie voor mensen die het willen kan geen kwaad. kan niet wachten dat ik over 2 weken weer frikandellen kan eten | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2020 @ 06:58 |
Groenten | |
Haags | vrijdag 17 januari 2020 @ 07:01 |
Moeten ze lekker zelf weten. | |
Notorious_Roy | vrijdag 17 januari 2020 @ 07:03 |
Als naam hadden ze vegadel kunnen doen maar vegetarische frikandel is ook prima. Who cares echt ![]() Naast Mora zijn er meer getoond op de Horecava. Zie de Snackspert https://www.instagram.com/p/B7Y4hfUlVXr/?igshid=rzo7j2g3736j Schijnbaar ook gezonder dan 'gewone' frikandellen. Ik ga het zeker proberen. | |
Starhopper | vrijdag 17 januari 2020 @ 07:03 |
Ik heb het weleens geprobeerd. En ja, het was best te vreten! Prima spul. Tenminste, dat wat ik gehad heb. Alleen de prijs.Het is belachelijk duur. Ik zie er eerder een goed verdienmodel in. "Wij hebben een product dat veel te duur is en niemand wil kopen dus praten we mensen maar een schuldgevoel aan en zeggen dat als ze ons vlees niet kopen ze dierenbeulen zijn." | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2020 @ 08:23 |
Veganisten/vegetariërs zouden ze moeten oppakken en in werkkampen stoppen. Wat een volk. [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 17-01-2020 08:25:01 ] | |
Messina | vrijdag 17 januari 2020 @ 08:30 |
Ik houd van vlees ![]() Maar deze wil ik zeker wel proberen! Het is toch vooral kruiden die de smaak maken bij een frikandel. De vega kipcorn vond ik echt dusdanig oneetbaar dat 'ie de prullenbak in verdween. ![]() | |
manny | vrijdag 17 januari 2020 @ 08:35 |
wild idee: als mensen die het wel een keer willen proberen nou eens zo een ding kopen en als je het maar niets lijkt, dan niet. | |
GereDathan | vrijdag 17 januari 2020 @ 08:39 |
Feit is dat de veestapel omlaag moet. Maar feit is ook dat het aantal mensen op aarde omlaag moet. Door deze vega kronkels houdt je de tweede in stand. In een normale situatie zou er op den duur gewoon geen eten meer zijn en sterven er een paar miljard mensen. Maar iets serieuzer. Het is een goede zaak. Zelf heb ik er eigenlijk weinig behoefte aan, al is het het proberen wel waard. Ik sta niet achter alles maar een vlees-naam geven (bedenk eens iets nieuws zeg!), maar als we op deze manier het vlees eten kunnen reduceren en dus iets goed doen dan zie ik er geen problemen in. Mits hij smaakt natuurlijk, anders kan je net zo goed gaan grazen. | |
QWARQTAARTJE | vrijdag 17 januari 2020 @ 08:52 |
Eet je dan ei en noten als alternatief ? | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2020 @ 08:59 |
Sowieso is het kipseparatorvlees dat in een frikandel gaat geheel smakeloos. Het zijn de kruiden die de frikandel z'n smaak geven. | |
Speekselklier | vrijdag 17 januari 2020 @ 09:51 |
Een frikandel vegetarisch maken en dan trots zijn dat je geen verschil proeft. Een frikandel staat wel heel ver weg van een sudderlapje of ander vlees. na 20 jaar hebben we het voor elkaar, een eetbare vega-frikandel. Wie weet over 1000 jaar wel een vega-bieflapje. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:01 |
Omdat de meeste vlees wel lekker vinden? Het is echt vrij simpel hoor. De smaak en textuur wel lekker vinden, maar er geen beestje voor dood willen maken. Ook telt soms mee dat de overgang lastiger is, men nog niet een heel recepten boek onder de arm heeft of gewoon iets vertrouwds will eten. De vleesvervangers zorgen dan dat dezelfde maaltijden nogsteeds gegeten kunnen worden. In deze dus een frietje met frikandel. En vergis je niet in hoeveel mensen gewoon wat minder vlees willen eten. Niet vegetarisch zijn, maar wel vegetarische producten eten. Voor de dagje geen vlees mensen zijn dit soort dingen ideaal. Niet voor niets hebben dit soort producten een vlucht genomen sinds de en dagje/paar daagjes geen vlees per week mensen zijn toegenomen. Het maakt het heel erg makkelijk te kiezen voor geen/minder vlees. En mensen zijn nu eenmaal best wel gemaksbeestjes. Het verminderd ook de (wat overdreven) angst voor tekorten, want in die vleesvervangers zit meestal alles wat ook in vlees zit. Toen ik begon met minder vlees eten was dat er amper en wat er was was echt heel erg slecht. Daardoor ben ik zelf niet zo van de vleesvervangers, maar meer van maaltijden waarin vlees gewoon niet nodig is. Maar het is tegenwoordig wel veel beter. Zoveel meer recepten en allerlei alternatieven. Daardoor kan ieder die dat wil vrij makkelijk kiezen voor minder/geen vlees. Ook als ze vlees zo lekker vinden dat ze zich geen complete maaltijd zonder vlees voor kunnen stellen. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:04 |
Nou mooi toch, dus als er meer vegetariërs komen en er is te weinig restvlees dan kunnen we toch nog frikandellen eten. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:10 |
Oftewel: er is geen enkele reden voor vegetariërs om deze nieuwe snack te gaan eten ipv echte frikandellen. Sterker: de productie van deze nieuwe vegetarische snack is veel milieu vervuilender dan echte frikandellen. | |
Dutchguy | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:11 |
Ik ga hem in ieder geval proberen. De Vegetarische Slager vind ik wel een van de beteren. Vegetarische kroketten zijn ook prima te doen inmiddels. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:17 |
Dat zie je toch echt verkeerd. Die vegetariërs eten niet de kip, niet het varken, niet het paard, niet de koe, waarom dan wel het restafval van die dieren? 850.000 vegetariërs, 170.000 veganisten maar ook flexitariërs zorgen al voor dat er minder dieren sneuvelen. En van die dieren komt ook geen restafval, geen stikstof uitstoot, geen methaan, ze hebben geen voer nodig, etc. Als het nu om 3 vegetariërs in het hele land ging dan had je een punt maar dan had die "Vegetarische Slager" ook niet zo'n succesvolle onderneming. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:19 |
Omdat die delen anders gewoon weggegooid worden. Er worden 0 dieren geslacht vanwege het separatorvlees. En andersom moet er voor de vegetarische frikandel wel veel plantaardige eiwitten worden geproduceerd uit natuurlijke producten. Op vlees na zijn die producten en de manier waarop ze verkregen worden uit plantaardige producten het meest milieuvervuilend. Separatorvlees is er al in overvloed en het overschot daarvan wordt vaak al gewoon weggegooid. | |
Gunner | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:22 |
Dat heb ik ook nooit begrepen dat iemand die vegetarische zaken maakt zichzelf slager durft te noemen. Je zou kunnen zeggen dat de term 'slager' oorspronkelijk stamt van iemand die (professioneel) dieren slacht en het is niet eens vlees te noemen dus in ieder geval twee redenen waarom de naam nergens op slaat. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:22 |
Je bent niet goed in lezen. 850.000 vegetariërs, 170.000 veganisten maar ook flexitariërs eten (vrijwel) geen vlees. Voor hen worden er geen dieren geslacht, er is dus ook geen restafval beschikbaar van die dieren. Of stel jij nu dat er een onuitputtelijke voorraad restvlees is? | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:24 |
Inderdaad. Separatorvlees heeft maar een beperkte economische waarde er word soms niet benut. Als je het nog wilt weten: vele andere delen van dieren worden ook amper gegeten en hebben daardoor te weinig economische waarde. Orgaanvlees word ook meestal weggegooid. Als je toch vlees wilt eten, maar zo min mogelijk milieu vervuilend en zo diervriendelijk mogelijk wil zijn, ga dan bijvoorbeeld orgaanvlees eten. Een heerlijk product, veel beter dan vegetarisch nepvlees, spotgoedkoop en enorm milieuvriendelijk. Maar ja, mensen die dat eten scheppen niet zo op als vegetariers. Blijkbaar is dat niet hip ofzo. | |
Vader_Aardbei | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:24 |
Correctie: die dieren zien uberhaupt nooit het levenslicht, want ze worden niet meer gefokt als de vraag naar vlees daalt. En wat niet leeft hoeft ook niet te ''sneuvelen'' inderdaad. ![]() | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:26 |
Maar de vleeseters eten al het restvlees van de dieren die ze eten. Vegetariërs eten geen dieren dus er is ook geen restvlees van die dieren. Hoe moeilijk kan het zijn. | |
Bocaj | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:26 |
The real deal is toch nog steeds ECHT vlees! Maar zo nu en dan een keer wat anders is niet zo heel erg, het moet wel goed smaken natuurlijk! | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:27 |
Nee, klopt. En je hoeft er ook geen soja uit Zuid-Amerika voor te importeren, ze stoten geen methaan uit, etc. Het is belachelijk van voetbalmanager2 om te denken dat er restafval kan zijn van dieren die niet bestaan. Dat is hetzelfde als redeneren "ja, maar als jij niet vliegt vliegt dat toestel toch wel". Dat geldt voor 1 individu maar als 1 miljoen mensen nooit vliegen scheelt dat natuurlijk wel minimaal 3000 vluchten. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:29 |
Eh nee. Dat is nu juist wat ik je probeer uit te leggen. Maar jij wil of kan dat niet inzien. Veel delen van dieren worden niet of nauwelijks gegeten en gewoon weggegooid. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:30 |
Vegetariërs eten geen dieren dus worden er voor hen geen dieren geslacht en is er dus ook geen restvlees waar je een frikandel van kan maken. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:32 |
Dat restvlees is er in overvloed. Als alle vegetariërs vanaf nu die delen van dieren gaan eten in plaats van hun nepvlees dan hoef je 0 dieren extra te slachten en bespaar je gigantische hoeveelheden soja en andere plantaardige eiwitten. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:33 |
Dat laatste is niet waar. Alhoewel de frikandel goed gebruik is van restvlees e.d. is het wel deel van een keten. Zonder die zeer milieuvervuilende keten geen frikandel. Dat staat niet los van elkaar. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:34 |
Oh? Jij hebt de exacte cijfers? Dus als morgen iedereen vegetarisch wordt dan kunnen we toch restvlees blijven eten want ondanks dat er geen dieren geslacht worden is er wel magisch restvlees. En zeggen dat je "gigantische hoeveelheden soja" bespaart is natuurlijk belachelijk. Je hebt 5x meer plantaardige eiwitten nodig voor een stuk vlees dan wanneer je dat plantaardige eiwit direct in een product verwerkt. Het scheelt 4 van de 5 scheepsladingen soja als iedereen vegetarisch zou zijn. En dat scheelt weer regenwoud, dat nu weggekapt wordt om soja te verbouwen. | |
FlippingCoin | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:34 |
Dit. Al is een frikandel wel inderdaad grotendeels slachtafval maar de beweging van steeds meer vegetarisch alternatief is mooi. | |
ToT | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:37 |
Zo af en toe wil ik wel wat van dat vega-spul uitproberen, maar meestal mis ik er toch wel wat aan (of is het gewoonweg ranzig, droog, smakeloos enz.) | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:39 |
Nee, nu draai jij de zaken om. En de kans dat morgen ineens iedereen vegetarier is is uitgesloten. We praten verder als er 80% minder vlees gegeten word terwijl de vraag naar frikandellen en kroketten gelijk blijft. Want alleen dan dreigt er een tekort aan separatorvlees en zouden er mogelijk dieren geslacht moeten worden voor dat vlees. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:39 |
Dat laatste is niet waar. Alhoewel de frikandel goed gebruik is van restvlees e.d. is het wel deel van een keten. Zonder die zeer milieuvervuilende keten geen frikandel. Dat staat niet los van elkaar. En dat is best een goed iets. Het zijn er namelijk nogal erg veel. Niet geboren worden is echt geen probleem. En maak je geen zorgen, er blijven altijd wel dieren over die als (buiten) huisdier gehouden worden. Grappig dat de mensen die praten over een verlaging van de mensenpopulatie ineens dit als argument nemen. Dat terwijl het aantal consumptiedieren het aantal mensen ver overtreft. En dat ten koste van andere biodiversiteit. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:41 |
Nogmaals: als je geen vlees eet, worden er geen dieren voor je geslacht en kan je ook niet het restvlees daarvan eten. Het aantal vegetariërs, veganisten en flexitariërs neemt toe dus dat verband zal alleen nog maar sterker worden. Blijf jij maar geloven dat er onbeperkt restvlees is en dat er geen honden- en kattenbrokken bestaan. | |
pokkerdepok | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:41 |
prima toch.. raar dat vleesfanaten hier geïrriteerd over zijn. veel mensen vinden vlees best wel lekker, maar eten het niet meer voor allerlei redenen. dan is een vega versie toch een goeie zaak.. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:42 |
Nope, want die dieren groeien niet zonder vreten. Wat altijd meer is dan plantaardige voeding direct eten. Elk dier dat niet geslacht wordt is winst. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:42 |
Klopt, als de hoeveelheid vee wereldwijd met ongeveer 20% zou afnemen, zou je zoveel landbouwgrond beschikbaar hebben dat je de hele wereldbevolking kan voeden. Toch wel bizar als je daar over nadenkt. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:43 |
Onbeperkt zijn jouw woorden. Ik probeer je de hele tijd uit te leggen dat separatorvlees er in overvloede is en dat het anders alleen maar weggegooid word.
| |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:44 |
En er worden 0 dieren extra geslacht voor het vlees in de frikandellen. Als vanaf morgen niemand meer frikandellen eet dan worden er nog exact dezelfde hoeveelheid dieren geslacht. | |
DrMabuse | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:44 |
![]() Dit. Er zijn zat zeer voedzame en ook zeer lekkere vleesvervangers op de markt. Echter , het blijft voor de critici : wat de boer niet kent ,dat vreet hij niet. Maar onderwijl wel zonder enig bezwaar allerlei soorten versneden, gehakseld en gemende stukken dier naar binnen werken. Karkasresten, mmmmmm smullen maar. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:44 |
Natuurlijk wordt het niet weggegooid, je kan er in het ergste geval ook "betere kwaliteit" honden- en kattenvoer van maken en als "premium brand" verkopen. Maar ondertussen heb je met 850.000 vegetariërs toch flink minder vlees geconsumeerd. | |
Jor_Dii | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:45 |
Snap de boze mensen niet zo: alsof een fricadel ook maar iets met vlees te maken heeft. Als ze de structuur en de smaak (kruiden) kunnen nabootsen zal er weinig verschil te merken zijn. Geldt overigens voor meerdere producten die al op de markt zijn: er zijn prima vleesvervangers te koop. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:46 |
Maar er worden wel minder dieren geslacht voor de 850.000 vegetariërs (alleen al in Nederland) dus is daar geen seperatorvlees meer van, geen voer voor nodig, geen methaanuitstoot. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:46 |
Ik vind vegetarische kroketten echt een uitkomst. De vleesvariant hield ik nooit van, want afhankelijk van het merk wilden daar nog weleens dubieuze sliertjes inzitten. ![]() De vegakroket smaakt mi hetzelfde als een gewone, maar dan zijn er gegarandeerd geen sliertjes. ![]() Zou dat ondertussen niet al gebeuren? Je huisdier echt vlees voeren is wel in tegenwoordig. En genoeg baasjes die wel de portemonnee trekken voor kwaliteitsvoer. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:46 |
Is iets genuanceerder, niet elk land is even geschikt voor alles. Maar nogsteeds idd significant. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:47 |
Nee, uiteraard. Maar als het puur om overleven en het stillen van honger gaat dan zou dat voldoende zijn. Het is ook meer om aan te geven hoeveel landbouwgrond er nodig is voor de veeteelt. Overigens val ik onder de flexitariër goep. Dus minder vaak vlees en soms probeer ik ook (met wisselend resultaat) een vegetarisch hapje bij het eten. Zo'n nepfrikandel komt zeker eens naast mijn patat op een bord. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:51 |
Dat er minder mensen op de wereld moeten zijn zie ik vaak in topics voorbij komen. En als je dan gaat rondvragen blijkt dan vreemd genoeg niemand te willen sterven voor die goede zaak ![]() | |
BertV | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:54 |
Het zou me niet verbazen als de meeste vegetariers geen vlees eten vanwege het milieu/ belachelijke schaalgrootte. Als je tegen dieren slachten an sich bent ben je namelijk veganist. Voor melk / kaas/ ei / leer worden nog steeds dieren geslacht. Af en toe een frikandel is lekker, maar vegetarisch en net zo lekker... waarom niet? | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:55 |
Patat. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:55 |
Of het nu om spiervlees gaat, orgaanvlees of restvlees. Om het te verkrijgen is minstens het dubbele nodig aan grondstoffen dan wanneer je die grondstoffen direct zou gebruiken. Verreweg in de meeste gevallen geld dat het dubbele een extreem lage inschatting is. De minder vlees eter, vegetarier en de veganist eten ook geen/minder spiervlees. Waardoor er ook minder restvlees is. Het is dus onwaar dat er exact evenveel dieren geslacht worden als de groep minder/geen vleeseters toeneemt. Ze gaan echt niet gewoon door met beesten slachten waarvoor er geen afzetmarkt is. Het is niet dat ze het gewoon leuk vinden beesten te slachten. De hoeveelheid is afhankelijk van de afzetmarkt. Verlaag de behoefte en er worden minder dieren geslacht. Minder dieren die meer nodig hebben aan grondstoffen. Serieus, elk dier minder is winst. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:57 |
Het is dus een soort liegen tegen jezelf / jezelf voor de gek houden. Als ik een dag geen vlees eet, is het gewoon geen vlees. Ook geen vleesvervangers. En dat doe ik totaal onbewust. Als je dit soort zaken nodig hebt, nepvlees, ben je gewoon een zwakke lul/kut. | |
arvensis | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:57 |
Deze burger ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:57 |
Daarom eet ik ze ook. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:58 |
Wat jij wil, ik vind het allemaal best. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:59 |
Misschien doe ik dat wel, misschien doe ik dat ook niet. Dus gooi er maar in. | |
pokkerdepok | vrijdag 17 januari 2020 @ 10:59 |
ja, of tegen het idee dat je een dier moet doden voor je eten. terwijl dat ook gewoon anders kan. vegetariers zijn gewoon een stuk minder radicaal, maar nemen voor hun eten wel een principiele houding aan. klopt nooit helemaal natuurlijjk. als je ei eet, accepteer je ook dat de helft van de kuikentjes, die haan zijn, worden versnipperd. wat moet je er anders mee.. koeien hetzelfde, aan stieren hebben ze niet veel. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:00 |
Beesten worden geslacht voor allerlei soorten vlees. Daar word niets van weggegooid omdat er genoeg vraag naar is. Maar stukken vlees als orgaanvlees en separatorvlees is er in overvloed en word soms of in veel gevallen meestal weggegooid omdat er amper vraag naar is. Voor die delen vlees worden 0 beesten extra geslacht en als niemand die delen vanaf vandaag meer zou eten dan zouden er 0 beesten minder voor worden geslacht omdat die stukken vlees amper economische waarde hebben. Zo moeilijk is het echt niet hoor. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:01 |
Bullshit. Ik doe het hetzelfde hoor, ben niet zo van de vleesvervangers. Maar waarom maak je je er zo druk over dat anderen daar wel zo van zijn? Dat zit vooral in jouw hoofd, is jouw probleem. Maak je wat minder druk om anderen. Denk wat minder voor ze. Dat is veel gezonder. | |
Vader_Aardbei | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:02 |
Jij en Cause_Mayhem blijven maar om de kern heen lullen. Er is altijd een overschot aan seperatorvlees, omdat het nergens anders voor gebruikt wordt. Het is een BIJPRODUCT van een geheel ander product, namelijk kwaliteitsvlees. Het gaat helemaal niet om het wel of niet slachten van dieren, om het klimaat of milieu, of over gebruik van landbouwgrond. Het gaat erom dat een vegetarische frikandel overbodige luxe is, want er is niet echt zoiets als ''vegetarisch junkfood''. Het is een heel ander type product dan een vleesfrikandel. Er worden geen bijproducten voor gebruikt, maar dezelfde grondstoffen als een dure vleesvervanger die bij de Appie in de schappen ligt. Ongelofelijk dat dit na 3 pagina's gezever nog steeds niet door lijkt te dringen. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:03 |
Wordt het weggegooid? Heb je daar cijfers van? Als je geen vlees eet, eet je geen vlees, ook geen restvlees, oogballen of stierenkloten. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:03 |
Nogsteeds geld dat voor de geen vleeseter er minder dieren geslacht hoeven te worden. Dat de wel vlees eters breder gebruik zouden moeten maken van het dier dat geslacht wordt doet daar niets aan af. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:05 |
Als je geen vlees eet, wordt er voor jou geen dier geslacht en is er ook geen restafval. Je kan het wel recht proberen te lullen en bij 100 vegetariërs heb ik natuurlijk geen verhaal maar we gaan langzamerhand richting de 1 miljoen vegetariërs in Nederland en dat is wel een serieuze hoeveelheid koeien, kippen en varkens die nooit het levenslicht hoeven te zien. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:05 |
Als jullie te stom zijn om zoiets simpels als dit te begrijpen dan gaan jullie het nooit begrijpen. Veel makkelijker is het niet uit te leggen. | |
TheFreshPrince | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:06 |
Stel dat je gelijk hebt. Dan zouden vleeseters meer frikandellen moeten eten want dan hoeven er minder dieren geslacht te worden. Blijft nog steeds dat er voor vegetariërs geen dieren geslacht worden. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:07 |
Nu ben ik de gek natuurlijk. Vega's, dat zijn gekkies. 'ik wil geen vleeeeeeeeees, vlees is moord, vlees wil ik niet eten'. Maar missen dat ze het doen. En dan tegen de ander zeggen dat ze moordenaars zijn en gek. Maar niet naar zichzelf kijken.. Vast chagrijnig ofso | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:08 |
Er is niet zoiets als vegetarische junk food????? Euhm, nogal wel? Al wat eeuwtjes zelfs... Wat zeg ik, sinds de mens ging koken/bakken zelfs. Dat moderne vleeseters voor veel hun neus ophalen zegt vooral wat over de wel vleeseters en niets over de niet vleeseters. Vegetarisch staat niet gelijk aan enkel gezond en doeltreffend, enkel aan geen vlees. Jij hebt een zeer raar beeld bij geen vlees. | |
BertV | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:11 |
Kan kloppen. Vegetariërs (maar vooral veganisten) zijn per definitie niet in de eerste plaats met hun eigen gezondheid bezig maar met het milieu en dierenwelzijn. Verder is de kans op depressie bij een gevoelig type vast groter dan bij zo'n botte lul als jij. ![]() | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:11 |
Ja. Goed gezien. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:12 |
Nou, dat klopt. Als je vlees eet dan kan je zonder enig schuldgevoel vanwege dier of milieu frikandellen, bitterballen, kipnuggets, gewone kroketten of zoals in de meeste supermarkten tegenwoordig bepaalde soorten vlees die in overvloed is eten. Als jij als flexitarier echt om het milieu of om dieren geeft dan raad ik je aan om dat te doen. Albert Heijn heeft in hun meeste filialen tegenwoordig prima orgaanvlees wat je in plaats van gehakt kan gebruiken. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:13 |
De enige hier in deze discussie die zuur en sjago lijkt te zijn ben jij... Wel vlees eten lijkt niet veel te helpen daarin zeg maar ![]() | |
MrBadGuy | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:13 |
Ik vind het wel mooi, al die vegetariërs. Dan blijft er tenminste meer vlees voor mij over ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:13 |
Eigenlijk zou ik die in mijn sig moeten zetten. Maar die plek is al bezet. Vrolijk door het leven als botte lul. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:18 |
Leer jij eerst maar een lezen voordat je denkt jolig te gaan doen naar anderen.
![]() | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:18 |
En weer nope. De minder/geen vleeseter zorgt ook voor minder behoefte aan dat spiervlees. Waardoor er minder restvlees/orgaanvlees is. Jij als wel vleeseter zou meer gebruik moeten maken van rest en orgaanvlees. Dan zou jij er ook voor zorgen dat er minder dieren nodig zijn om op te kweken en te slachten. Hang dat niet aan de vegerarier die ook al dat andere niet vraagt. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:19 |
Gisteren geen vlees gegeten inderdaad. Zal eens een dikke steak halen vandaag ![]() | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:19 |
Nog meer??? Eet je niet al wat je wil? | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:20 |
Draag jij eigenlijk schoenen van leer? Of een riem ofso? | |
MrBadGuy | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:21 |
Kan altijd wel meer... vlees is er nooit genoeg ![]() | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:26 |
Nou goh jongen, wat rebels zeg. Aai over de bol hoor. Echt, wat voegt dit toe? Gefeliciteerd, je bent doodnormaal. Fijn voor je dat je het even laat weten. Heb je een schouderklopje nodig? Zo ja, klopt op schouder. Blij voor je jongen! | |
Selqae | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:26 |
Zo'n sojastaaf lijkt me niet te vreten maar goed, ieder z'n eigen ding. | |
Messina | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:29 |
??? Wij hebben hier best veel kippen rondlopen, maar die gaan alleen hemelen als ze erg ziek zijn, hoor. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:30 |
Schatje van me. Ik eet wel vlees, alleen niet iedere dag. Heb ik alleen in deze discussie al meerdere keren aangegeven, zelfs in directe reacties naar jou toe. Ik ben geen vegetarier en al zeker geen veganist. Je hoeft geen die hard veganist te zijn om de feiten onder ogen te zien. Dat het best wat minder kan. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:32 |
Heel vreemd inderdaad dat je je kennelijk alleen kan uitspreken hierover als je vegetariër bent. Wat een plaat heb je dan voor je kop | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:34 |
Je kan nu ook al enkel vlees eten. Leuk dat je op het internet stoer doet, maar de waarheid is dat je dat niet echt wil. Zelfs de inuit die zo graag aangehaald worden door vleeseters zijn zo blij als een mongool met een lolly dat ze niet enkel meer dierlijk hoeven te eten. Gaat ook veel beter met ze sinds ze niet uit pure noodzaak enkel dat kunnen eten. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:34 |
Was alleen maar even om je een klein beetje uit te lokken omdat ik weet dat je snel hapt (hi hi)op dit onderwerp. Om aan te geven dat ik graag vlees eet, maar wel groot voorstander ben van het hele dier gebruiken. Nothing goes to waste is wel een voorwaarde. En wat ik nog wel vaak zie is dat zo'n vega een leuk stel schoenen draagt, of een riem om heeft. Waarvoor toch echt wel dierlijke materialen inzitten. | |
BertV | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:35 |
De legkip wordt na een jaar geslacht terwijl hij ze in natuurlijke omstandigheden 20 jaar zou kunnen worden. Minder eieren? Weg ermee. Logisch ook wel weer als het om maximale productie met minimale kosten gaat. edit: wie zijn wij? Hebben jullie kippen? | |
Messina | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:38 |
Ja, maar ik heb zelf kippen, dus daar geldt dat niet voor. ![]() | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:38 |
Ja en? Ben jij het niet die voor hun denkt wat ze wel of niet zouden moeten doen? Dit zit in jouw hoofd, niet perse in de hunne. Jij wil ze graag wegzetten, zodat jij je beter voelt. Je hebt geen idee of interesse in hun denkwijze. Het gaat enkel om jou. Daarom stel je die vraag ook aan mij, terwijl ik al uitgebreid heb aangegeven hoe ik erin sta. Het boeit je geen flikker, je wil enkel tegen je paaltje pissen. | |
MrBadGuy | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:39 |
Volgens mij schaad een gebrek aan vlees je gevoel voor humor ![]() Neem gewoon ff een lekker groot stuk vlees en neem niet alles zo serieus joh. | |
Monolith | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:39 |
Een gezond voedingspatroon betekent dat je 40-70% van je energie uit koolhydraten haalt. Dat wordt wat lastig als je alleen vlees eet. ![]() | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:41 |
Je vindt jezelf echt grappig? Owwwkee. Kan, beter dat dan zuur zijn. Beetje om jezelf lachen is niet verkeerd. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:41 |
Doe ik al. | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:44 |
Ik lees hier dat je jezelf een gek vindt. Dat heb je goed gezien. Acceptatie is de eerste stap naar een beter leven. ![]() | |
BertV | vrijdag 17 januari 2020 @ 11:45 |
Het is mogelijk. Die eskimo's zijn het bewijs. Rauw vlees incl organen en functioneren zonder koolhydraten. Je lichaam maakt dan zelf de suikers uit eiwitten en vetten. De gebeurt ook met lange-afstandslopers als ze op hun vetreserve lopen. Gezonder dan de westerse levensstijl met suikers. (voor de persoon zelf dan) Die bewerkte frikandel met 70-80% vlees gaat zo niet werken. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 12:34 |
En hier het inuit argument... De inuit konden overleven idd, met een berg aan problemen. Nu ze meer plantaardig kunnen eten gaat het beter met ze. Worden ze gezonder ouder. Vrijwel elke inuit is verdomd blij dat ze nu toegang hebben tot meer voedsel. De inuit bewijzen vooral dat de mens een omnivoor is, kan overleven op enkel vlees als dat echt moet en men de kans heeft zich aan te passen. Maar bewijzen ook dat het om overleven gaat, niet over wat beter is. De inuit hadden een vrij korte levensspanne. En kampte met allerlei problemen. Die verminderd zijn door import van plantaardig voedsel. | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 12:58 |
Jij denkt dat frikandel een dier is? Zoals kip een kip is? | |
GereDathan | vrijdag 17 januari 2020 @ 12:59 |
Dat komt omdat het probleem niet aan die kant zit, je moet het aan de andere kant beperken. | |
Vader_Aardbei | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:15 |
De Inuit leven nabij de fucking Noordpool. Lijkt mij niet echt een geschikte case als vergelijkmateriaal voor de rest van de mensheid. | |
Cause_Mayhem | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:18 |
Klopt. Daarom ook geen goed vb om aan te halen mbt de pro's van vlees. Een uitzondering die in karige omstandigheden moest overleven. Niet ideaal, maar overleven. | |
Tourniquet | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:22 |
Ben benieuwd naar de supermarkt-variant voor de oven/airfryer. De kroketten en bitterballen van Mora/Vegetarische Slager zijn fenomenaal! | |
luxerobots | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:26 |
Het is niet zo dat er bepaalde soorten vlees in overvloed zijn. Als een dier geslacht wordt, heeft het karkas een bepaalde waarde. De mooiere stukken vlees worden biefstuk, terwijl het restvlees in de kipnuggets of knakworsten verdwijnt. Het is dus niet zo dat er vlees over is dat anders weggegooid wordt. Overigens bestaat een frikandel, waar dit topic mee begon, niet voor 100% uit restvlees. Er zit goedkoop, maar ook minder goedkoop vlees in. | |
CRYPT0SK4TE | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:28 |
Geef het een andere naam dan. Waarom 'vegatarische kip' en dat soort meuk. KIP is een Dier is vlees. | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:28 |
Dit gaat om frikandellen. Niet om kip. | |
PippenScottie | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:32 |
Het verbaast mij hoe defensief de niet-vegetariërs op dit nieuws reageren. Het heeft toch geen enkele invloed op jouw kwaliteit van leven, lijkt mij? | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:33 |
Geef het op joh. Dit soort figuren luisteren alleen naar zichzelf | |
CRYPT0SK4TE | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:33 |
Begrijpend lezen bijdehandje. | |
voetbalmanager2 | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:33 |
Ik zou zeggen: stap bij een willekeurige slager die zelf nog slacht binnen en vraag om tong, schapenhart of een willekeurig ander stuk orgaanvlees en de kans is groot dat je dat gewoon gratis krijgt als je er klant bent of iets anders bij koopt. Dat komt omdat al dat vlees gewoon vernietigd word nadat het goede vlees weggesneden is. Zulk vlees heeft gewoon zo weinig waarde dat alleen grote industriële slachterijen er nog iets van economische waarde uit kunnen halen. En ook die bedrijven gooien het vaak weg omdat niemand het wil. Separatorvlees heeft zelfs een negatieve waarde voor een kleine slager. Dat eraf halen is al veel duurder zelfs als er klanten zouden zijn die daar behoefte aan hebben. En die zijn er niet. | |
Grrrrrrrr | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:36 |
Dat bedacht ik me ook al ja. Als de textuur en de bite van zo'n frikandel goed gemaakt zijn moet een vegetarische frikandel prima te maken zijn. | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:36 |
Lees anders de TT nog even. Misschien dat het je dan gaat dagen. | |
Nober | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:40 |
Moet nepvlees eigenlijk ook in de vriezer zoals al de supermarkten dat doen? | |
Monolith | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:44 |
Klopt, dat kan je lichaam, maar dat maakt het nog niet gezond. Zo hoog is de levensverwachting van de Inuit ook niet. Bovendien is er daar vermoedelijk een redelijke selectiedruk geweest op het dieet, waardoor ze beter in staat zijn om te gaan met de grote hoeveelheid meervoudig onverzadige vetten in hun dieet (Science). | |
FlippingCoin | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:44 |
Ah ja herkenbaar ja, daarom hou ik niet van veel van zulke voorgemaakte dingen dingen, bij een rare structuur denk je al gauw wat hebben ze er nou weer ingeflikkerd. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 13:52 |
Van sarcasme snap je ook al niks zie ik. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:00 |
Niet zo selectief reageren he ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:17 |
Wat denk je wel niet? Ik bepaal zelf naar wie ik reageer en wanneer. Ga lekker aan je quorn blokjes zitten sabbelen ofso. Steekje los? | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:20 |
![]() Wat een alpha-man. Komen de stukjes biefstuk al uit je neusgaten van frustratie? | |
Messina | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:29 |
Het zou zo fijn zijn als vegetariërs/vegans en vleeseters elkaar eens gewoon lekker met rust laten. Goed bezig als je geen vlees eet. Als je het wel wilt eten, helemaal prima. Kap eens even lekker, joh. | |
Jor_Dii | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:32 |
Inderdaad - het is net alsof de headline kopt: fricadellen voortaan alleen nog maar vegetarisch! Nee mensen, het is slechts een aanvulling op een reeds overvol aanbod van eten en drinken dat we kennen hier in Nederland. Koop en consumeer lekker wat je zelf wilt ![]() | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:34 |
Het is natuurlijk zo dat vlees dat het voornamelijk van de kruiden moet hebben, zoals frikandel, shoarma, kroket - en niet zozeer van de unieke structuur - een stuk gemakkelijker vegetarisch gekopieerd kan worden. Dat zijn dan ook vaak de vleesvarianten die niet direct van 1 dier afkomstig zijn en waar al verschillende (kalfs-, lams-, kip-, varkens-) soorten op de markt zijn. Het toch al bespottelijke 'waarom zou je het vegetarische xxx noemen, dat hoort toch niet' is dan nog eens extra lachwekkend. Er zijn bijvoorbeeld zo al 10 verschillende schnitzelsoorten afkomstig van 3 dieren - wat er dan in godesnaam extra verwarrend is aan een 'vegetarische schnitzel' als zodanig benoemen, is voor niemand duidelijk. Ik zou ook niet weten wat er in een frikandel zit; bij het begrip 'vegetarische frikandel' krijg ik meer informatie dan bij het verder nietszeggende woord 'frikandel' - waar er volgens deze site toch ook al weer tig varianten van zijn: Nee, echt heel gek zeg, dat ze soms vegetarische varianten maken van vleesproducten. | |
luxerobots | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:37 |
Dit is een flauw voorbeeld. Voor kleine ondernemers is iets vaak teveel werk. Daarom worden taken ook uitbesteed. Een kleine slager gaat echt niet zelf al zijn vlees bewerken en omzetten in gehakt, biefstukken, worsten etc. En dit is gewoon niet waar. [ Bericht 8% gewijzigd door luxerobots op 17-01-2020 14:46:44 ] | |
Monolith | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:41 |
Maar dat past nou eenmaal niet zo lekker bij de 'ZE PAKKEN ME ALLES AF!!!!'-slachtofferrol. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:44 |
Zijn het niet de vega's die de vleeseters bijna sommeren dat niet meer te doen met al hun kul argumenten en gedrag? Niet voor niets zijn er genoeg meme's over de bemoeizucht van ze. ![]() ![]() ![]() Ofwel, doet een ander het een keer, dan wekt het opeens irritatie? Lastig he, zo'n spiegeltje. Over beter voelen dan een ander... Zijn het niet de vegagekkies die zich verheven voelen boven de rest terwijl ze ze wegzetten als 'moordenaars'? Zijn het niet de vegagekkies die zomaar binnen dringen bij boeren omdat zij in hun hoofd hebben dat alle boeren idioot met hun dieren omgaan? Zijn het niet de vega gekkies die voor restaurants gaan staan mensen tegenhouden omdat zij er van overtuigd zijn dat vlees eten ook niet voor anderen mag? Zijn het niet de vega's die zo enorm opdringerig zijn dat ze voor een ander gaan bepalen wat ze mogen eten? Ze staan totaal niet open voor een normale dialoog. Alle aandacht op hun, schreeuwen vooral en zoveel mogelijk. Het gaat ook immers enkel om zichzelf te profileren boven de rest met hun verheven moraaltje.
![]() | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:46 |
Als je beargumenteert met behulp van memes ![]() ![]() | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:47 |
Terwijl je 34/35 jaar oud bent ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:48 |
Ben ik het wel mee eens ja. Ik zie trouwens niet vaak een vleeseters mars ofso. Wel continu vega protesten. Zelfs als je zoekt op meat eaters rally, krijg je alleen vleeseters die reageren bij een vegetariers protest. Zegt genoeg. Ik denk wel dat ik weet waar dat moet beginnen. | |
nostra | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:48 |
Wel benieuwd naar. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:52 |
Ik zie inderdaad wel steeds vaker vleeseters zich schuldig maken aan wat in jouw memes als vegan gedrag wordt beschreven. Als er bijvoorbeeld een nieuwsbericht is dat er gemiddeld minder vlees wordt gegeten zijn er tegenwoordig tal van mensen die even moeten melden dat ze voortaan een extra biefstukje zullen eten. ![]() | |
Bosbeetle | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:53 |
Frikandel lijkt me het ultieme product om vegetarisch te maken.. je proeft toch alleen maar kruiden ![]() Hetzelfde trouwens met unox rookworst de vegetarische rookworsten zijn ook prima (als het van die fijngemalen unox dingen moet nadoen) dat is ook alleen maar zout kruiden en vet. | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:54 |
Ik dacht altijd dat _85 op je geboortejaar sloeg, maar dat lijkt me nu onwaarschijnlijk gezien je iets van 11 jaar oud bent volgens mij. | |
Jor_Dii | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:54 |
Zo kinderachtig inderdaad ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:54 |
Gossiepossie. Je wordt persoonlijk. En we weten allemaal wat dat betekend. De tegenargumenten zijn op. Prozac kuurtje dan maar om je mentale gestel bij te staan? | |
Messina | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:54 |
Maar vleeseters hier die komen roepen: BWOAAAAAAAAAAAH ik vreet lekker toch m'n kilo's biefstuk per week voegen ook geen reet toe, puur provocatie. Net als vega(n)'s die proberen de les te lezen aan anderen. Allebei bahbah. Leven en laten leven. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:55 |
Ja, inderdaad. Als reactie op de tomeloze bemoeizucht van de vega's. Is de bemoeizucht er niet, dan krijg je ook niet die reacties. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:55 |
Ik heb in dit topic al meerdere inhoudelijke reacties gegeven. Jij daarentegen was degene die vertelde dat je geen behoefte voelde deze op te zoeken. Opnieuw een heel volwassen tegenreactie | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:56 |
Je verwijst continu naar een reactie die ik nog steeds niet gezien heb van je. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:57 |
Onzin. Die reacties zijn er ook als er geen sprake is van bemoeizucht. Tegenwoordig is men gewoon al op hun teentjes getrapt als blijkt dat iets minder vlees eten gezond en beter voor het milieu is. Want dat is in het ogen van de vleesetende sneeuwvlokjes dan gelijk het opdringen van propaganda. ![]() | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:57 |
Tegenargumenten, aldus iemand die over 3 weken de CITO-toets moet maken en niet veel verder komt dan het plaatsen van memes omdat ie nog niet in staat is om zijn gedachten zelf onder woorden te kunnen brengen. ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:57 |
Nogmaals, dat zijn reacties op. Voor de rest ben ik het eens met het laatste. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:58 |
| |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:58 |
Even op jouw vraag waarom vegetariërs iets eten wat op vlees lijkt. Niet dat ik verwacht dat je er inhoudelijk op gaat reageren, maar vooruit. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:58 |
Leg die eens uit. Een reactie is per definitie iets dat ontstaat vanwege een actie. | |
Bosbeetle | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:59 |
Soms heb ik het idee dat BBQ hipsters en Vegans eigenlijk dezelfde personen zijn met een ander soort hobby ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 14:59 |
Hey, Ik heb tenminste een cito toets gemaakt en volbracht. Jij kon tot gisteren niet eens lezen. | |
Bosbeetle | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:00 |
Omdat worst vorm of hamburger vorm gewoon handige vormen zijn. Die vormen lijken trouwens ook niet op vlees.... Je ziet zelden vegetarische producten in de vorm van een kip of ribbenkast. Nooit begrepen waarom mensen zeggen dat hamburgers en worsten vleesvormig zijn, ik herken graag het dier als ik mijn vlees eet ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:01 |
Zelfs bij unox hadden ze het nog knap lastig om de structuur te krijgen van een originele rookworst. | |
Bosbeetle | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:02 |
ja structuur is het enige probleem bij zulke overgekruide dingen. Maar de originele unox rookworst is zo ontzettend naar pulp gemaald dat het met vlees structuur nog weinig te maken heeft. | |
Jor_Dii | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:02 |
Dus? Het is ze wel gelukt en mensen vinden het lekker (en soms zelfs niet te onderscheiden van de echte van vlees). | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:03 |
een gebraden konijn op je bord waar de flapoortjes nog intact zijn? | |
Bosbeetle | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:04 |
ja vroeger aten we regelmatig konijn of haan, en er is niks leuker om na het kluiven de kip weer in elkaar proberen te zetten. Of uit te zoeken welk bot waar hoort. Of verbaasd te zijn over hoeveel botjes er wel niet in het strottehoofd van een haan zitten. Ook bij varken of koe weet ik wel waar het vlees ongeveer vandaan komt ik heb het idee dat dat bewustzijn van vlees een beetje verdwenen is of zelf naar gevonden wordt. Trouwens eet ik wel wat minder vlees omdat ik lekkere gerechten ontdekt heb zonder vlees, of dat vlees bij sommige gerechten eigenlijk weinig toevoegd. Maar het liefst heb ik nog wel vlees waarvan duidelijk is welk dier het was ![]() | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:05 |
Op komen dagen is niet hetzelfde als volbrengen he ![]() Ik moet zeggen dat ik er erg weinig van geloof en je weerwoord is precies zo zwak als we van je gewend zijn. Kon je niet een plaatje op het internet vinden waarin stond wat je bedoelde? Dat komt sterker over dan deze poging tot repliek. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:05 |
He he. Het is gewoon een soort van stillen van behoefte inderdaad. Mijn mening is dat dat gewoon puur zwak is. Je kiest ergens voor om het niet te doen, maar vervolgens ga je naar een zwaar bewerkt alternatief wat in kleur en structuur hetzelfde er uit moet zien. Om jezelf voor de gek te houden? Vandaar mijn 'zwakke lul/kut' post. Maargoed, dat is mijn mening. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:05 |
Hm, ik kan me leukere hobby's bedenken, maar ieder zijn ding | |
Bosbeetle | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:07 |
Als we vroeger vlees aten en mijn moeder vroeg welk stuk ik wilde zei ik altijd die met bot... "ook als we schnitzel aten ![]() Maarja ik bioloog geworden dus interesse over hoe dieren in elkaar zitten is gewoon gebleven ![]() | |
soeverein | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:08 |
Die scharrelkip moet geboren worden. Om dat voor elkaar te krijgen worden er talloze haantjes geboren die geen economisch nut hebben. Al die haantjes worden vergast. Dat is wat er mis is mer scharrelkip. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:10 |
Dan kom je toch gewoon even langs? Laat ik je ook zien dat ik redelijk verder ben gekomen dan de cito toets. Als iemand het heeft over een zwak weerwoord, verwijs ik je even naar dit topic. Gewoon volhouden in iets wat totaal niet waar is. En het dan hier hebben over een poging tot repliek. Goed hoor ![]() ![]() | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:11 |
Heh? Nee, natuurlijk niet. Ze zouden zich voor de gek houden als blijkt dat er wel echt vlees in zit maar het wordt verkocht als vega. Ze willen geen vlees eten en nu eten ze iets waar geen vlees in zit? Hoe is dat jezelf voor de gek houden? ![]() Ook totaal geen enkele vorm van begrip te bekennen ![]() | |
soeverein | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:11 |
En al die mensen die denken dat vegetariërs millieu gekkies zijn. Diehard FvD er hier die ook gewoon vegetarisch eet. Niet voor het millieu. Gewoon voor mijn eigen gezondheid. Als je dat als begin reden hebt zie je ook al snel hoe ongelofelijk her dierenleed is dat aan de vleesindustrie hangt wat een reden is om door te gaan en ook geen melk meer te drinken. Millieu is mooi mee genomen maar niet een reden voor mij om te beginnen. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:12 |
Goed voor je biologische kennis ook. Heb meer geleerd voor en tijdens het eten, dan tijdens de biologie les. Tof inderdaad. Voor de rest: dit. | |
Bosbeetle | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:12 |
Wij kochten vroeger eens in de zoveel tijd een haan (die er puur was om kuikens te fokken) heerlijk zijn die. Zit rood vlees aan van die dikke gespierde poten. Dus die haantjes kunnen ze ook laten scharrelen en daarna gewoon opeten, zijn prima te eten ![]() | |
soeverein | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:16 |
Dat kunnen ze doen maar dat is niet hoe het gaat. Kippen leggen eerst eiren en als hun "productie" afneemt worden ze geslacht. Haantjes leggen geen eieren en zijn daarom al minder efficiënt vergleken met kippen. Jij kan voor jezelf wel proberen goed te praten dat jullie soms een haantje kopen en op eten maar dat neemt niet weg dat elk ei of stukje kip een dood haantje betekent. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:17 |
Omdat het een substituut is voor een behoefte die ze toch blijkbaar nog hebben. In mijn ogen is een keuze maken een keuze maken. Dan laat je het. Dan ga je ook niet op zoek naar een alternatief om je zwakte te verbloemen. Nee, je stopt er gewoon mee. Is dat bashen in jouw ogen? Grow some balls. Ah, en weer persoonlijk. Denk dat jij gewoon dik in je vooroordelen zit. Jij bent zelfvoorzienend snap ik hieruit? | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:18 |
Het is inderdaad je mening, en eentje gebaseerd op zelfbedachte nonsens, want enige vorm van solide onderbouwing - of überhaupt iets van logische structuur - ontbreekt zoals altijd. Je komt niet veel verder dan niet-samenhangende zinnen, vaak doorspekt met onjuiste aannames, achter elkaar plaatsen, willekeurig woordjes 'dus' als 'vandaan' er tussen gooiend, in de hoop daarmee iets als een redenatie te hebben geproduceerd. Neem nou dit: Ok, iets is naar jouw mening 'puur zwak' - whatever that may be. Je volgt dit zinnetje, waar je al niet de leesbaarheidsprijs voor krijgt, op met het volgende, onduidelijk gerelateerde: In dit geval: vlees eten. Vervolgens eet je inderdaad andere dingen dan vlees. En nu? Nu stopt het. Er komt geen verheldering over waarom dit een probleem is. Noch heb je het over de bewerktheid van vlees in het algemeen, hoe de frikandel, de hamburgers ook bewerkt worden, niets. Gewoon twee zinnen die vrijwel los van elkaar staan, zonder conclusie, een paar loze kreten. De maagdenburgse bollen hadden nog meer inhoud dan dit. En dit is dan je fantastische on-topic 'dit is mijn mening' uitleg nadat je natuurlijk jezelf alweer onsterfelijk belachelijk gemaakt had door als een 11-jarige met wat kinderachtige plaatjes van het internet te komen, omdat we natuurlijk niet allemaal de stap van kind naar volwassene succesvol afgerond kunnen hebben ![]() | |
soeverein | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:19 |
Veel gerechten zijn gebaseerd op vlees. Stel jij wilt een lekkere burger maken met een blaatje sla, wat tomaten vegan mayo en ketchup. Dan mis je een stukje textuur als je geen hamburger hebt en is je gerecht incompleet. Dan doe je daar dus een vegetarische burger bij en dan heb je een heerlijke burger met wat friet. Alleen is die dan dierenleed vrij en zit er geen karkas op je broodje. | |
Vader_Aardbei | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:21 |
Wat een oneerbiedige uitspraak zeg. Een hamburger is geen "karkas", ik ben tenminste nog nooit een bot tegengekomen. https://www.encyclo.nl/begrip/karkas | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:23 |
![]() ![]() Het is wel schattig hoe je je wanhopig probeert te verbergen achter een foute lezing in een ander topic, een lezing die je zelf natuurlijk ook fout leest omdat, nja, je bent niet bepaald de scherpste hier he, en dus denkt dat je hiermee iets op het spoor bent ofzo? ![]() Kun je even uitleggen waar je op doelt, met verwijzingen enzo? En dan dat het leesbaar is? En overigens ook wat de relevantie is met dit onderwerp, als je toch bezig bent. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:24 |
Dat. Enige wat ik wel begrijp is dood dier is dood dier. En dat vind ik juist weer interessant om te zien hoe een dier geslacht wordt en wat er daarna mee gebeurd. Maarja.. soms kan je gewoon mensen niet verder helpen omdat ze vol zitten met hun eigen overtuiging. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:24 |
Fijn dat je zelf inziet dat jij niet te redden bent. | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:25 |
De username @Red_85 suggereert wel dat ie gered wil worden. | |
Vader_Aardbei | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:26 |
Dat zie je wel vaker met die geradicaliseerde vega-gekkies. Ze gebruiken graag woorden als "moord", "lijk", "dierenleed", "karkas". Totaal geen respect voor de mening of lifestyle van een ander mens. Alleen daarom al voer ik komende jaar mijn vleesconsumptie verder op. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:26 |
Je zat daar gewoon te liegen omdat je het niet goed gelezen had. En nu kom je hier met persoonlijke posts en veel smiley's, zoals iedere dag, om lekker te kunnen trollen. ![]() | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:27 |
Haha ja lekker rebels zeg!! Dat zal zew allemaal ff leren!! | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:28 |
Wat een gezwel ben je dan als je je vleesconsumptie wilt opvoeren omdat je vegetariërs te extreem vind ![]() Sla je ook een paar extra transgenders neer omdat je diversiteit te ver door ziet slaan? | |
Bosbeetle | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:28 |
Zeg maar gerust haan hoor ![]() ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:29 |
Weer een persoonlijke post. Kom je niet verder? | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:29 |
Zoek maar wat memes op als tegenreactie | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:30 |
Nu ook nog mensen weg zetten als gezwel en veronderstellen dat ze iemand neer slaan om hun 'zijn'.. Gaat lekker met je hoor. Echt super. Helemaal goed. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:31 |
Mensen die anderen wegzetten als kanker of gelijke, hebben afgedaan. Verloren. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:31 |
Gelukkig ben je wel fris in je bovenkamer als je een ongezonder dieet aanneemt alleen omdat een subgroep je niet aan staat ![]() | |
Jor_Dii | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:33 |
Mensen doe dit lekker via DM ofzo.. godverdomme zeg ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:35 |
Vegetariers zijn juist diegene waar wat meer mis mee is in de bovenkamer. Jij komt met 'gezwel' en denkt dat iemand gewelddadig is. Beetje niveau diederik stapel. Ook zo'n idiote leugenaar. | |
Case4891 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:36 |
Voor de vleeseters die zich hierdoor aangevallen voelen moet Mora wellicht nog een andere snack op de markt brengen:![]() | |
de_boswachter | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:37 |
hanenbouten ![]() | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:37 |
![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:38 |
Sorry, maar nu heb je me overtuigd hoor. Ik wil in geen velden of wegen geassocieerd worden met sylvana 'alles is racisme' simons. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:39 |
Pareltje weer dit. Helemaal compleet ![]() | |
soeverein | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:43 |
Een levend wezen het leven ontnemen is ook gewoon moord. Het gebeurt namelijk met voor bedachten raden. Dieren hebben bewustzijn en zijn instaat stress en pijn te ervaren. Als iemand een rotje in de kont van een kat stopt dan is dat dierenleed. Als iemand een paard met een schroevendraaier inwendig mishandelt is dat dierenleed. Daar ben jij het gewoon mee eens neem ik aan? Maar als je een dier vroegtijdig dood maakt met als doel het op te eten is het geen dierenleed? | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:55 |
Aan jouw overtuiging kan toch niemand meer iets veranderen.. daar ga ik niks over zeggen want dat ik verspeelde moeite. Maar wat je wel vergeet is dat de dieren die voor vlees geslacht worden, ook met die gedachte gefokt zijn. Voor de rest moet je het mogelijke leed inderdaad tot het minimum beperken. Wat gewoon ook gebeurd als je volgens de regels dieren slacht. Zo'n 'Anton Chigurh' pin werkt prima om een dier leedvrij te krijgen bij de slacht. En als je het niet geloofd, mag je dat wel op jezelf testen als je dat zou willen ![]() | |
soeverein | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:56 |
Grappig dat je dat zegt. Heel veel kinderen willen vegetarisch zijn als ze erachter komen waar vlees vandaan komt. Zij moeten overtuigd worden vlees te gaan eten en dat als normaal te beschouwen. Wij vinden het zielig dat ze in China honden eten of in Japan walvis. Hindoes vinden het raar dat wij koeien eten, moslims vinden het raar dat wij varken eten. Vlees eten is cultureel bepaald, in iedergeval welke soort dieren men eet. Vlees eten is dus niet universeel normaal. De consumptie van vlees is ook nog is enorm toegenomen de afgelopen 100 jaar. Nu pas kan een jan modaal het zich veroorloven elke dag vlees te eten. Dat is niet gezond voor de mensen zelf, het is niet goed voor de dieren en het is niet goed voor het millieu en het klimaat. Daarnaast is het een hele recente trent in de geschiedenis. Waarom zou een samenleving op deze schaal vlees willen eten? | |
soeverein | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:57 |
Ik ben zelf pas een halfjaar vegetariër. Ik heb mijn overtuiging op tal van onderwerpen meermaals aangepast inclusief vlees eten. Mooie aannames van jou dus weer. | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:58 |
Lekker consequent weer van de moraalpolitie ![]() | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 15:58 |
even Tr gezet voor deze verwerpelijke opmerking ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:00 |
Ik ook voor je gezwel post. Succes er mee ![]() | |
VoMy | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:01 |
![]() ![]() ![]() Jij komt over als een stabiel genie inderdaad. | |
Fok-it | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:01 |
Dat was alleen geen verkapte doodsverwensing | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:03 |
Jij hebt de overtuiging dat het zeer doet en het moord is. Daar blijf je ongetwijfeld ook bij. | |
Toefjes | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:04 |
Haha een hele discussie om een vegetarische frikadel ![]() | |
Cherni | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:06 |
Och prima dat het er is en vegetariërs nu ook hun frikandel hebben. Ik vraag mij af hoe het smaakt. Zelf blijf ik bij mijn stuk vlees. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:06 |
Zet er nog meer icoontjes in. Meer! Voor de rest kom jij ook niet echt bepaald over als 'sharpest tool in the box' met al je persoonlijke aanvallen. Volgens mij kom jij gewoon in NWS om je dagelijkse irl frustraties lekker anoniem te botvieren. Dat komt ook echt over als 'stabiel genie' inderdaad. Maar ga gerust verder hoor, als dat je helpt. | |
Maharski | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:06 |
Zou mij benieuwen! Vind veel vleesvervangers heerlijk. ![]() ![]() | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:09 |
| |
soeverein | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:13 |
Jij wilt beweren dat het geen pijn doet om dood gemaakt te worden? Dat een varken geen stress ervaart als ze ruiken en horen hoe hun soorr genoten gedood worden? Dat is geen overtuiging dat is gewoon hoe het is. Varkens hebben het mentale niveau van een klein kind van 5 a 6. Die kinderen ervaren ook stress en kunnen bang zijn. Jij stelt jou behoefte aan vlees boven de pijn van levende wezens. Die pijn kan je zo veel mogelijk minimaliseren maar zelfs dan lijden de dieren nog altijd. Kijk even de zondag met Lubach aflevering over Varkens. Zie jij in 20 minuten wat er mis is met vlees eten. Zo fijn dat Lubach daar aandacht aan besteed heeft. Sindsdien staan veel mensen er meer voor open. Jij hopelijk ook | |
Hathor | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:16 |
Hoeveel druiven zouden er vermoord zijn voor die fles wijn hier naast me? | |
soeverein | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:18 |
Planten ervaren pijn, maar niet op dezelfde manier als dieren. Planten lijden niet onder pijn omdat ze geen bewustzijn hebben. Dat is meermaals onderzocht en daar is consensus over in de wetenschap. Drink dus gerust nog een glaasje. | |
Cherni | vrijdag 17 januari 2020 @ 16:51 |
Dat gaat wel erg ver. Betrek nu niet het dierenleed op deze manier op een vleeseter. Ik vind het prima dat je bepaalde idealen hebt en daardoor vegetariër bent. En gelukkig heb je de mogelijkheid om producten te eten die aan je wens voldoen. | |
soeverein | vrijdag 17 januari 2020 @ 17:00 |
Ik zeg niet dat dierenmishandeling de schuld is van een vlees eter. Ik geef die voorbeeld om vast te stellen dat iedereen ook vlees eters het eens zijn dat dierenleed een fenomeen is. Er zijn in dit topic namelijk mensen die claimen dat dierenleed een vegagekkie concept is. Dat is het niet. Als men het eens is dat dierenleed bestaat dan volgt daaruit dat het geen gekke stelling is dat het doden van een dier dierenleed is. Juist dat punt wordt betwist. | |
Red_85 | vrijdag 17 januari 2020 @ 17:02 |
En maar doorgaan met het spreiden van de ideologie. Als je de andere maar kan beïnvloeden. | |
Tarado | vrijdag 17 januari 2020 @ 17:06 |
een frikandel is sowieso niet te vreten dus ook geen interesse in de vegetarische versie, ben ook geen voorstander van vleesvervangers, eet dan gewoon groente | |
MissFluttershyyy | vrijdag 17 januari 2020 @ 17:08 |
Toch zijn er verbeteringen, en smaken steeds meer vleesvervangers als echt vlees. Een tijdje terug heb ik een hamburger gegeten in een vegetarisch restaurant, de smaak was niet van echt vlees te onderscheiden. ![]() |