abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 27 april 2020 @ 16:07:35 #205
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192829863
Wij hebben zelf tompoucen gemaakt. Met een lollig oranje kleurtje.. De room was "iets" te dik waardoor het er niet zo geweldig uitziet. Maar de smaak was prima.





Fijne Koningsdag
  maandag 27 april 2020 @ 16:08:46 #206
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_192829877
quote:
0s.gif Op maandag 27 april 2020 16:07 schreef qltel het volgende:
Wij hebben zelf tompoucen gemaakt. Met een lollig oranje kleurtje.. De room was "iets" te dik waardoor het er niet zo geweldig uitziet. Maar de smaak was prima.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Fijne Koningsdag
Hoort in ander topic :+

Maar ziet er goed uit! Eet smakelijk en fijne Koningsdag *O* w/
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_192862524
Ik heb deze nu gekocht. bosch mum59m55
Was maar 337 EUR in de aanbieding bij Bol en je kreeg zelfs daarbovenop nog 40 EUR beaty tegoed.. Ik heb hem net weer bekeken - nu weer 469 EUR ! Dus dat was een lucky shot !
pi_192862743
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2020 19:15 schreef realbase het volgende:
Ik heb deze nu gekocht. bosch mum59m55
Was maar 337 EUR in de aanbieding bij Bol en je kreeg zelfs daarbovenop nog 40 EUR beaty tegoed.. Ik heb hem net weer bekeken - nu weer 469 EUR ! Dus dat was een lucky shot !
Mooie deal!
pi_192870400
zojuist volkoren deeg gemixed in de Bosch. even laten rusten en dan zien of het zn werk heeft gedaan :)
pi_192877295
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 09:45 schreef realbase het volgende:
zojuist volkoren deeg gemixed in de Bosch. even laten rusten en dan zien of het zn werk heeft gedaan :)
Vast wel
Heb je een bepaald recept gevolgd?
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_192878151
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 09:45 schreef realbase het volgende:
zojuist volkoren deeg gemixed in de Bosch. even laten rusten en dan zien of het zn werk heeft gedaan :)
Hoeveel gram meel heb je gebruikt en ging het goed in de bosch? Motor kon het prima aan?

Mijn handen worden wel flink gespierd van het kneden :D

Afgelopen dagen een licht volkorenbrood, pizzabroodjes en 2 honey-oat broden gebakken. De honey-oat is echt :9
  donderdag 30 april 2020 @ 19:07:51 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_192878165
Wat zijn honey-oat broden, hoe ziet het eruit me hoe maak ik het?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_192887333
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2020 19:06 schreef coccinelle het volgende:

[..]

Hoeveel gram meel heb je gebruikt en ging het goed in de bosch? Motor kon het prima aan?

Mijn handen worden wel flink gespierd van het kneden :D

Afgelopen dagen een licht volkorenbrood, pizzabroodjes en 2 honey-oat broden gebakken. De honey-oat is echt :9
VOlkoren meel van de molen - 500 gram met de ingredienten on top. Hij trok het prima.
Ik het nog Poesta ook - meergranen en die is echt zwaar. Als hij dat ook kan - laat ik het weten !
pi_192887338
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2020 18:11 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Vast wel
Heb je een bepaald recept gevolgd?
nee :) meer gvoel gedaan..
pi_192888640
heb zojuist een starter gestart :) Eens zien of dat lukt !
pi_192888649
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2020 19:07 schreef Molo het volgende:
Wat zijn honey-oat broden, hoe ziet het eruit me hoe maak ik het?
Ik heb dit recept grotendeels gevolgd. Wegens geen melkpoeder heb ik volle melk gebruikt i.p.v. water, en 9 gram instant gist gebruikt i.p.v. 4 gram droge gist. Ook had ik geen glutenpoeder in huis, maar mijn brood is echt niet compact geworden gelukkig.


En nog wat havervlokken op de korst :9
pi_192903244
De tweede poging om een zuurdesemstarter te maken lijkt beter te zijn gelukt. Het ruikt naar een combinatie tussen bananen en bier. Ik heb gisteren een voordeeg gemaakt (eigenlijk 2) voor een volkorenbrood vandaag, en een San Fransisco style brood op maandag. Wordt vervolgd!
pi_192903380
iemand tips voor het rollen van pistoletjes ? Van de week geprobeerd maar het viel wat tegen :D
pi_192903389
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 09:07 schreef Tuindier het volgende:
De tweede poging om een zuurdesemstarter te maken lijkt beter te zijn gelukt. Het ruikt naar een combinatie tussen bananen en bier. Ik heb gisteren een voordeeg gemaakt (eigenlijk 2) voor een volkorenbrood vandaag, en een San Fransisco style brood op maandag. Wordt vervolgd!
ik ben gister gestart - maar ik zie maar een paar bubbeltjes ( 16 uur verder nu)
  zaterdag 2 mei 2020 @ 09:59:03 #220
34027 devlinmr
Trolivier
pi_192903729
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 09:23 schreef realbase het volgende:

[..]

ik ben gister gestart - maar ik zie maar een paar bubbeltjes ( 16 uur verder nu)
Geef het 3 dagen
Dan verversen
Herhaal tot je een flink levende pasta hebt die naar nat bos ruikt
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_192904071
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 mei 2020 12:09 schreef coccinelle het volgende:

[..]

Ik heb dit recept grotendeels gevolgd. Wegens geen melkpoeder heb ik volle melk gebruikt i.p.v. water, en 9 gram instant gist gebruikt i.p.v. 4 gram droge gist. Ook had ik geen glutenpoeder in huis, maar mijn brood is echt niet compact geworden gelukkig.

[ afbeelding ]
En nog wat havervlokken op de korst :9
Het ziet er mooi uit.
Maar je maakt me wel in de war over de gist. Je hebt toch minder instant gist nodig dan droge gist, of was het andersom?

[ Bericht 0% gewijzigd door MevrouwPuff op 02-05-2020 10:34:48 ]
pi_192904451
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 09:59 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Geef het 3 dagen
Dan verversen
Herhaal tot je een flink levende pasta hebt die naar nat bos ruikt
Dus niet elke 24 uur wat eruit gooien en bijvoeren ?
pi_192904551
Ik heb voor het eerst (volkoren) kaiserbroodjes gemaakt.
  zaterdag 2 mei 2020 @ 11:08:42 #224
34027 devlinmr
Trolivier
pi_192904571
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 10:59 schreef realbase het volgende:

[..]

Dus niet elke 24 uur wat eruit gooien en bijvoeren ?
Eerst 3 dagen laten opstarten. Ik volg altijd deze met veel succes
https://www.weekendbakery(...)arter-in-easy-steps/
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_192917668
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 10:28 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Het ziet er mooi uit.
Maar je maakt me wel in de war over de gist. Je hebt toch minder instant gist nodig dan droge gist, of was het andersom?
Klopt. Nou ja, je kunt prima dezelfde hoeveelheid gebruiken als het recept droge gist aangeeft. Andersom niet volgens mij. Ik was alleen bang voor een compact brood. Dus op de gok meer gist gebruikt in de hoop dat het brood wel een luchtige kruim zou hebben. Dat is gelukt. Wellicht dat het met 4 gram ook wel was gelukt.
pi_192931537
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 11:08 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Eerst 3 dagen laten opstarten. Ik volg altijd deze met veel succes
https://www.weekendbakery(...)arter-in-easy-steps/

Thanks :) Hij is tot leven gekomen eind 2e dag. Net weer gevoerd.. eens zien hoe dit zich gaat ontwikkelen !
pi_192931740

Mijn tweede brood van eigen zuurdesem.
Er is nog zo veel te leren! Ben al uren aan het lezen en filmpjes kijken op YouTube
pi_192936519
Ik ben ook weer begonnen met een zuurdesemstarter. Nu dag 3, het bubbelt een beetje.
pi_192937187
Mijn eerste brood was een succes! Ik heb tegelijk ook een San Fransisco style zuurdesem brood begonnen (dat 4 dagen 'rijpt' en dus zuurder zou moeten zijn). Dat ga ik vanavond afbakken. Ik ben benieuwd!
  maandag 4 mei 2020 @ 15:20:11 #230
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_192942411
Iemand die hier de tangzhong methode gebruikt om brood te bakken?

Hiermee kan je een heel zachte, luchtige brood mee bakken. Dat is het type brood dat je in Japan/Korea & China meestal koopt.

Een keer iets anders dan een brood met een harde korst (wat ik zelf ook heel lekker vind), maar wat afwisseling kan geen kwaad.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  maandag 4 mei 2020 @ 15:35:05 #231
221912 minilot
Nancy boy
pi_192942605
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 15:20 schreef ASSpirine het volgende:
Iemand die hier de tangzhong methode gebruikt om brood te bakken?

Hiermee kan je een heel zachte, luchtige brood mee bakken. Dat is het type brood dat je in Japan/Korea & China meestal koopt.

Een keer iets anders dan een brood met een harde korst (wat ik zelf ook heel lekker vind), maar wat afwisseling kan geen kwaad.
Jazeker! O+ Ik hou er af en toe wel van, van dat donzigedekbedbrood *;
Let me see you stripped down to the bone
pi_192945240
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 08:59 schreef Bleie het volgende:
Ik ben ook weer begonnen met een zuurdesemstarter. Nu dag 3, het bubbelt een beetje.
die van mij zit op dag 4, vandaag bijgevoerd maar er lag net een flinke plas water op.
Ik roer ook maar even een keer of 2 per dag (op advies van de pagina)
  maandag 4 mei 2020 @ 19:38:57 #233
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_192946864
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 18:09 schreef realbase het volgende:

[..]

die van mij zit op dag 4, vandaag bijgevoerd maar er lag net een flinke plas water op.
Ik roer ook maar even een keer of 2 per dag (op advies van de pagina)
Rogge of tarwe?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_192957471
Vandaag (door gebrek aan gist) m'n allereerste brood ooit gemaakt met de Aldi Broodmix (meergranen):



Smaakt prima! Alleen de korst aan de bovenkant is te donker en daardoor wat bitter. Oven is dus heter dan verwacht, leermoment. Ook het vullen van het (cake)blik ben ik nog niet echt blij mee. Ik wil sowieso een broodblik. Heb het deeg nu plat gemaakt en opgerold, maar ik weet niet of ik dat iets vind eigenlijk...
Sowieso wordt de volgende bak kleine broodjes denk ik. Kijken hoe dat gaat :)

Zondag wel een desem start gemaakt (met bloem, want had niks anders), dus binnenkort daarmee aan de slag. De Jumbo had hier gelukkig vandaag weer volkorenmeel en tarwebloem ^O^
pi_192959886
Je brood ziet er best goed uit @Piles ^O^

Tegen een verbrande bovenkant kun je als de korst donker genoeg is wat aluminiumfolie op de bovenkant leggen.

Ik rol mijn busbroden ook op. Dus dat gaat wel goed. Een echt broodbakblik gaat wel helpen om een betere vorm te krijgen. Ik denk dat jouw cakebakblik ook te groot is voor je deeghoeveelheid. Dan worden ze ook lager. Brood bakken is wel een leuk leerproces!

Hoe heb jij je desemstarter gemaakt? Met alleen maar bloem? Ik heb geen roggemeel in huis, dus wellicht alsnog een optie. Enig probleem: als het brood dan net zo smaakt als Deutsche Brot dan vinden wij het hier zum kotsen :') .
pi_192959982
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 19:38 schreef Molo het volgende:

[..]

Rogge of tarwe?
spelt :) (ik las online ergens dat hij dan honger heeft.. dus heb hem bijgevoerd)
  dinsdag 5 mei 2020 @ 17:56:59 #237
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_192960294
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 17:30 schreef realbase het volgende:

[..]

spelt :) (ik las online ergens dat hij dan honger heeft.. dus heb hem bijgevoerd)
Honger naar spelt? :D

Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.

Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood

Je moet er van houden, ik vind het heerlijk maar smaken verschillen natuurlijk

Ik wil nog een tweede banneton kopen en een nieuwe stevige spatel om mijn deeg om te scheppen en door te roeren. Iemand nog awesome tips voor websites?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 5 mei 2020 @ 18:10:52 #238
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192960480
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:

[..]


Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.

Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood
Dit vroeg ik me vandaag toevallig af. Gewoon omdat ik niet altijd rogge of tarwe wil eten. Nou nog aan een starter beginnen.
Spoilers!
pi_192960545
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 17:22 schreef coccinelle het volgende:
Je brood ziet er best goed uit @:Piles ^O^

Tegen een verbrande bovenkant kun je als de korst donker genoeg is wat aluminiumfolie op de bovenkant leggen.
Thanks!
Ja, matige/ongelijke oven met slecht lampje. Dus zag het pas toen ik het blik omdraaide ;(
Voor volgende keer!
quote:
Ik denk dat jouw cakebakblik ook te groot is voor je deeghoeveelheid.
Haha ja, toch wel hč :D Nieuw blik: op het lijstje :7
quote:
Hoe heb jij je desemstarter gemaakt? Met alleen maar bloem?
Ja, had niks anders. Maar het bubbelt steeds meer, dus komt vast wel goed.
pi_192961365
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:

[..]

Honger naar spelt? :D

Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.

Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood

Je moet er van houden, ik vind het heerlijk maar smaken verschillen natuurlijk

Ik wil nog een tweede banneton kopen en een nieuwe stevige spatel om mijn deeg om te scheppen en door te roeren. Iemand nog awesome tips voor websites?
Ik had het toevallig liggen.. geen specifieke keus dus.
Mocht dit falen probeer ik wel rogge :)
pi_192974048
Ik heb rozijnenbollen gemaakt, recept uit het kinderbakboek van Rutger. Zoals altijd aangepast naar koemelkvrij. En met een combinatie van blanke rozijnen en cranberries, ik had de verkeerde zak gekocht. Volgende keer iets lichter.
pi_192974778
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 14:29 schreef Hupje het volgende:
Ik heb rozijnenbollen gemaakt, recept uit het kinderbakboek van Rutger. Zoals altijd aangepast naar koemelkvrij. En met een combinatie van blanke rozijnen en cranberries, ik had de verkeerde zak gekocht. Volgende keer iets lichter.
[ afbeelding ]
Die zijn lekker!
pi_192981730
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:

[..]

Honger naar spelt? :D

Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.

Vandaag weer gevoerd.. na een paar uurtjes weer een plas water erop.. ik denk dat ik deze maar moeten laten gaan :)
Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood

Je moet er van houden, ik vind het heerlijk maar smaken verschillen natuurlijk

Ik wil nog een tweede banneton kopen en een nieuwe stevige spatel om mijn deeg om te scheppen en door te roeren. Iemand nog awesome tips voor websites?
pi_192993149
Kan iemand mij helpen met dit probleem?
Onregelmatig gerezen deeg door oprollen

Als ik de instructies volg maak ik het deeg voor de voorrijd plat met de hand en dan rol ik het op, meestal Max 2 wendingen.
Daarna moet het nog langer rijzen.
Wat er gebeurt is dat het stuk van de bovenste wending veel luchtiger is dan daaronder (niet onlogisch, want de onderkant heeft veel minder expansieruimte).
Zeker bij brood in blik is het gevolg een enorme toet bovenop en de rest gewoon aardig gerezen. Hierdoor snijdt het moeilijker.
Hoe voorkom ik dit?
  donderdag 7 mei 2020 @ 21:28:14 #245
264415 Jahr00n
Fakkelteit
pi_193002518
Hey meesterbakkers. Ik bak regelmatig een brood in de oven. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren pan met deksel. Nu bakt de onderkant van het brood iets te hard en wordt net te zwart. Wat doe ik fout?
pi_193002627
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 21:28 schreef Jahr00n het volgende:
Hey meesterbakkers. Ik bak regelmatig een brood in de oven. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren pan met deksel. Nu bakt de onderkant van het brood iets te hard en wordt net te zwart. Wat doe ik fout?
Klinkt als de pan die te heet wordt. Zou bakpapier helpen? Of temperatuur iets lager.
pi_193002809
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 12:44 schreef MevrouwPuff het volgende:
Kan iemand mij helpen met dit probleem?
Onregelmatig gerezen deeg door oprollen

Als ik de instructies volg maak ik het deeg voor de voorrijd plat met de hand en dan rol ik het op, meestal Max 2 wendingen.
Daarna moet het nog langer rijzen.
Wat er gebeurt is dat het stuk van de bovenste wending veel luchtiger is dan daaronder (niet onlogisch, want de onderkant heeft veel minder expansieruimte).
Zeker bij brood in blik is het gevolg een enorme toet bovenop en de rest gewoon aardig gerezen. Hierdoor snijdt het moeilijker.
Hoe voorkom ik dit?
Hier is een mooie uitleg over het oprollen van het deeg. Misschien helpt dit.
https://broodsmakelijk.nl(...)d-eenvoudige-methode
pi_193002941
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 21:28 schreef Jahr00n het volgende:
Hey meesterbakkers. Ik bak regelmatig een brood in de oven. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren pan met deksel. Nu bakt de onderkant van het brood iets te hard en wordt net te zwart. Wat doe ik fout?
Daar heb ik over gelezen:
https://www.theperfectloaf.com/how-to-bake-bread-in-a-dutch-oven/
pi_193030350
Snapt iemand deze beschrijving voor het vormen van de broodjes in hartvorm en kan het mij uitleggen? https://www.xandrabaktbro(...)djes-voor-valentijn/
Ik snap er niks van 8)7
pi_193030617
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:13 schreef Hupje het volgende:
Snapt iemand deze beschrijving voor het vormen van de broodjes in hartvorm en kan het mij uitleggen? https://www.xandrabaktbro(...)djes-voor-valentijn/
Ik snap er niks van 8)7
Ik denk:
Langwerpig uitrollen
Dubbel vouwen, maar niet helemaal overlappen
Dan gedeeltelijk inkeping maken
pi_193031350
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2020 21:40 schreef Yinny het volgende:

[..]

Hier is een mooie uitleg over het oprollen van het deeg. Misschien helpt dit.
https://broodsmakelijk.nl(...)d-eenvoudige-methode
Dus toch gewoon met de deegroller!
Vandaag zal ik dat eens proberen.
pi_193036191
@HaverMoutKoekje Ja, zo heb ik het uiteindelijk ook gedaan. Maar in de beschrijving begin je met een inkeping, dan dubbelvouwen en dan iets opzij draaien ofzo.
pi_193039302
Als je het gedeelte dubbel vouwt heb je door die inkeping aan de ene kant twee stukken deeg (op het plaatje aan de rechter kant). Een van die stukken vastpakken en een kwartslag draaien, daarna hetzelfde met het andere stuk. Klaar, dat is alles.
pi_193044812
Maar wat zijn dan die stippellijnen in plaatje 3? :?
Het maakt verder niet uit, hoor, maar ik kan het niet hebben als ik zoiets niet snap :D
  zondag 10 mei 2020 @ 08:51:12 #255
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_193044931
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 08:36 schreef Hupje het volgende:
Maar wat zijn dan die stippellijnen in plaatje 3? :?
Het maakt verder niet uit, hoor, maar ik kan het niet hebben als ik zoiets niet snap :D
De plek waar de inkepingen zitten na het vouwen lijkt mij. Die verdwijnen niet ineens natuurlijk :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')