Hoort in ander topicquote:Op maandag 27 april 2020 16:07 schreef qltel het volgende:
Wij hebben zelf tompoucen gemaakt. Met een lollig oranje kleurtje.. De room was "iets" te dik waardoor het er niet zo geweldig uitziet. Maar de smaak was prima.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Fijne Koningsdag
Mooie deal!quote:Op woensdag 29 april 2020 19:15 schreef realbase het volgende:
Ik heb deze nu gekocht. bosch mum59m55
Was maar 337 EUR in de aanbieding bij Bol en je kreeg zelfs daarbovenop nog 40 EUR beaty tegoed.. Ik heb hem net weer bekeken - nu weer 469 EUR ! Dus dat was een lucky shot !
Vast welquote:Op donderdag 30 april 2020 09:45 schreef realbase het volgende:
zojuist volkoren deeg gemixed in de Bosch. even laten rusten en dan zien of het zn werk heeft gedaan
Hoeveel gram meel heb je gebruikt en ging het goed in de bosch? Motor kon het prima aan?quote:Op donderdag 30 april 2020 09:45 schreef realbase het volgende:
zojuist volkoren deeg gemixed in de Bosch. even laten rusten en dan zien of het zn werk heeft gedaan
VOlkoren meel van de molen - 500 gram met de ingredienten on top. Hij trok het prima.quote:Op donderdag 30 april 2020 19:06 schreef coccinelle het volgende:
[..]
Hoeveel gram meel heb je gebruikt en ging het goed in de bosch? Motor kon het prima aan?
Mijn handen worden wel flink gespierd van het kneden
Afgelopen dagen een licht volkorenbrood, pizzabroodjes en 2 honey-oat broden gebakken. De honey-oat is echt
nee meer gvoel gedaan..quote:Op donderdag 30 april 2020 18:11 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Vast wel
Heb je een bepaald recept gevolgd?
Ik heb dit recept grotendeels gevolgd. Wegens geen melkpoeder heb ik volle melk gebruikt i.p.v. water, en 9 gram instant gist gebruikt i.p.v. 4 gram droge gist. Ook had ik geen glutenpoeder in huis, maar mijn brood is echt niet compact geworden gelukkig.quote:Op donderdag 30 april 2020 19:07 schreef Molo het volgende:
Wat zijn honey-oat broden, hoe ziet het eruit me hoe maak ik het?
ik ben gister gestart - maar ik zie maar een paar bubbeltjes ( 16 uur verder nu)quote:Op zaterdag 2 mei 2020 09:07 schreef Tuindier het volgende:
De tweede poging om een zuurdesemstarter te maken lijkt beter te zijn gelukt. Het ruikt naar een combinatie tussen bananen en bier. Ik heb gisteren een voordeeg gemaakt (eigenlijk 2) voor een volkorenbrood vandaag, en een San Fransisco style brood op maandag. Wordt vervolgd!
Geef het 3 dagenquote:Op zaterdag 2 mei 2020 09:23 schreef realbase het volgende:
[..]
ik ben gister gestart - maar ik zie maar een paar bubbeltjes ( 16 uur verder nu)
Het ziet er mooi uit.quote:Op vrijdag 1 mei 2020 12:09 schreef coccinelle het volgende:
[..]
Ik heb dit recept grotendeels gevolgd. Wegens geen melkpoeder heb ik volle melk gebruikt i.p.v. water, en 9 gram instant gist gebruikt i.p.v. 4 gram droge gist. Ook had ik geen glutenpoeder in huis, maar mijn brood is echt niet compact geworden gelukkig.
[ afbeelding ]
En nog wat havervlokken op de korst
Dus niet elke 24 uur wat eruit gooien en bijvoeren ?quote:Op zaterdag 2 mei 2020 09:59 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Geef het 3 dagen
Dan verversen
Herhaal tot je een flink levende pasta hebt die naar nat bos ruikt
Eerst 3 dagen laten opstarten. Ik volg altijd deze met veel succesquote:Op zaterdag 2 mei 2020 10:59 schreef realbase het volgende:
[..]
Dus niet elke 24 uur wat eruit gooien en bijvoeren ?
Klopt. Nou ja, je kunt prima dezelfde hoeveelheid gebruiken als het recept droge gist aangeeft. Andersom niet volgens mij. Ik was alleen bang voor een compact brood. Dus op de gok meer gist gebruikt in de hoop dat het brood wel een luchtige kruim zou hebben. Dat is gelukt. Wellicht dat het met 4 gram ook wel was gelukt.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 10:28 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Het ziet er mooi uit.
Maar je maakt me wel in de war over de gist. Je hebt toch minder instant gist nodig dan droge gist, of was het andersom?
Thanks Hij is tot leven gekomen eind 2e dag. Net weer gevoerd.. eens zien hoe dit zich gaat ontwikkelen !quote:Op zaterdag 2 mei 2020 11:08 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Eerst 3 dagen laten opstarten. Ik volg altijd deze met veel succes
https://www.weekendbakery(...)arter-in-easy-steps/
Jazeker! Ik hou er af en toe wel van, van dat donzigedekbedbroodquote:Op maandag 4 mei 2020 15:20 schreef ASSpirine het volgende:
Iemand die hier de tangzhong methode gebruikt om brood te bakken?
Hiermee kan je een heel zachte, luchtige brood mee bakken. Dat is het type brood dat je in Japan/Korea & China meestal koopt.
Een keer iets anders dan een brood met een harde korst (wat ik zelf ook heel lekker vind), maar wat afwisseling kan geen kwaad.
die van mij zit op dag 4, vandaag bijgevoerd maar er lag net een flinke plas water op.quote:Op maandag 4 mei 2020 08:59 schreef Bleie het volgende:
Ik ben ook weer begonnen met een zuurdesemstarter. Nu dag 3, het bubbelt een beetje.
Rogge of tarwe?quote:Op maandag 4 mei 2020 18:09 schreef realbase het volgende:
[..]
die van mij zit op dag 4, vandaag bijgevoerd maar er lag net een flinke plas water op.
Ik roer ook maar even een keer of 2 per dag (op advies van de pagina)
spelt (ik las online ergens dat hij dan honger heeft.. dus heb hem bijgevoerd)quote:
Honger naar spelt?quote:Op dinsdag 5 mei 2020 17:30 schreef realbase het volgende:
[..]
spelt (ik las online ergens dat hij dan honger heeft.. dus heb hem bijgevoerd)
Dit vroeg ik me vandaag toevallig af. Gewoon omdat ik niet altijd rogge of tarwe wil eten. Nou nog aan een starter beginnen.quote:Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.
Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood
Thanks!quote:Op dinsdag 5 mei 2020 17:22 schreef coccinelle het volgende:
Je brood ziet er best goed uit @:Piles
Tegen een verbrande bovenkant kun je als de korst donker genoeg is wat aluminiumfolie op de bovenkant leggen.
Haha ja, toch wel hč Nieuw blik: op het lijstjequote:Ik denk dat jouw cakebakblik ook te groot is voor je deeghoeveelheid.
Ja, had niks anders. Maar het bubbelt steeds meer, dus komt vast wel goed.quote:Hoe heb jij je desemstarter gemaakt? Met alleen maar bloem?
Ik had het toevallig liggen.. geen specifieke keus dus.quote:Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Honger naar spelt?
Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.
Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood
Je moet er van houden, ik vind het heerlijk maar smaken verschillen natuurlijk
Ik wil nog een tweede banneton kopen en een nieuwe stevige spatel om mijn deeg om te scheppen en door te roeren. Iemand nog awesome tips voor websites?
Die zijn lekker!quote:Op woensdag 6 mei 2020 14:29 schreef Hupje het volgende:
Ik heb rozijnenbollen gemaakt, recept uit het kinderbakboek van Rutger. Zoals altijd aangepast naar koemelkvrij. En met een combinatie van blanke rozijnen en cranberries, ik had de verkeerde zak gekocht. Volgende keer iets lichter.
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Honger naar spelt?
Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.
Vandaag weer gevoerd.. na een paar uurtjes weer een plas water erop.. ik denk dat ik deze maar moeten laten gaan
Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood
Je moet er van houden, ik vind het heerlijk maar smaken verschillen natuurlijk
Ik wil nog een tweede banneton kopen en een nieuwe stevige spatel om mijn deeg om te scheppen en door te roeren. Iemand nog awesome tips voor websites?
Klinkt als de pan die te heet wordt. Zou bakpapier helpen? Of temperatuur iets lager.quote:Op donderdag 7 mei 2020 21:28 schreef Jahr00n het volgende:
Hey meesterbakkers. Ik bak regelmatig een brood in de oven. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren pan met deksel. Nu bakt de onderkant van het brood iets te hard en wordt net te zwart. Wat doe ik fout?
Hier is een mooie uitleg over het oprollen van het deeg. Misschien helpt dit.quote:Op donderdag 7 mei 2020 12:44 schreef MevrouwPuff het volgende:
Kan iemand mij helpen met dit probleem?
Onregelmatig gerezen deeg door oprollen
Als ik de instructies volg maak ik het deeg voor de voorrijd plat met de hand en dan rol ik het op, meestal Max 2 wendingen.
Daarna moet het nog langer rijzen.
Wat er gebeurt is dat het stuk van de bovenste wending veel luchtiger is dan daaronder (niet onlogisch, want de onderkant heeft veel minder expansieruimte).
Zeker bij brood in blik is het gevolg een enorme toet bovenop en de rest gewoon aardig gerezen. Hierdoor snijdt het moeilijker.
Hoe voorkom ik dit?
Daar heb ik over gelezen:quote:Op donderdag 7 mei 2020 21:28 schreef Jahr00n het volgende:
Hey meesterbakkers. Ik bak regelmatig een brood in de oven. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren pan met deksel. Nu bakt de onderkant van het brood iets te hard en wordt net te zwart. Wat doe ik fout?
Ik denk:quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:13 schreef Hupje het volgende:
Snapt iemand deze beschrijving voor het vormen van de broodjes in hartvorm en kan het mij uitleggen? https://www.xandrabaktbro(...)djes-voor-valentijn/
Ik snap er niks van
Dus toch gewoon met de deegroller!quote:Op donderdag 7 mei 2020 21:40 schreef Yinny het volgende:
[..]
Hier is een mooie uitleg over het oprollen van het deeg. Misschien helpt dit.
https://broodsmakelijk.nl(...)d-eenvoudige-methode
De plek waar de inkepingen zitten na het vouwen lijkt mij. Die verdwijnen niet ineens natuurlijkquote:Op zondag 10 mei 2020 08:36 schreef Hupje het volgende:
Maar wat zijn dan die stippellijnen in plaatje 3?
Het maakt verder niet uit, hoor, maar ik kan het niet hebben als ik zoiets niet snap
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |