Thanks Hij is tot leven gekomen eind 2e dag. Net weer gevoerd.. eens zien hoe dit zich gaat ontwikkelen !quote:Op zaterdag 2 mei 2020 11:08 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Eerst 3 dagen laten opstarten. Ik volg altijd deze met veel succes
https://www.weekendbakery(...)arter-in-easy-steps/
Jazeker! Ik hou er af en toe wel van, van dat donzigedekbedbroodquote:Op maandag 4 mei 2020 15:20 schreef ASSpirine het volgende:
Iemand die hier de tangzhong methode gebruikt om brood te bakken?
Hiermee kan je een heel zachte, luchtige brood mee bakken. Dat is het type brood dat je in Japan/Korea & China meestal koopt.
Een keer iets anders dan een brood met een harde korst (wat ik zelf ook heel lekker vind), maar wat afwisseling kan geen kwaad.
die van mij zit op dag 4, vandaag bijgevoerd maar er lag net een flinke plas water op.quote:Op maandag 4 mei 2020 08:59 schreef Bleie het volgende:
Ik ben ook weer begonnen met een zuurdesemstarter. Nu dag 3, het bubbelt een beetje.
Rogge of tarwe?quote:Op maandag 4 mei 2020 18:09 schreef realbase het volgende:
[..]
die van mij zit op dag 4, vandaag bijgevoerd maar er lag net een flinke plas water op.
Ik roer ook maar even een keer of 2 per dag (op advies van de pagina)
spelt (ik las online ergens dat hij dan honger heeft.. dus heb hem bijgevoerd)quote:
Honger naar spelt?quote:Op dinsdag 5 mei 2020 17:30 schreef realbase het volgende:
[..]
spelt (ik las online ergens dat hij dan honger heeft.. dus heb hem bijgevoerd)
Dit vroeg ik me vandaag toevallig af. Gewoon omdat ik niet altijd rogge of tarwe wil eten. Nou nog aan een starter beginnen.quote:Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.
Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood
Thanks!quote:Op dinsdag 5 mei 2020 17:22 schreef coccinelle het volgende:
Je brood ziet er best goed uit @:Piles
Tegen een verbrande bovenkant kun je als de korst donker genoeg is wat aluminiumfolie op de bovenkant leggen.
Haha ja, toch wel hč Nieuw blik: op het lijstjequote:Ik denk dat jouw cakebakblik ook te groot is voor je deeghoeveelheid.
Ja, had niks anders. Maar het bubbelt steeds meer, dus komt vast wel goed.quote:Hoe heb jij je desemstarter gemaakt? Met alleen maar bloem?
Ik had het toevallig liggen.. geen specifieke keus dus.quote:Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Honger naar spelt?
Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.
Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood
Je moet er van houden, ik vind het heerlijk maar smaken verschillen natuurlijk
Ik wil nog een tweede banneton kopen en een nieuwe stevige spatel om mijn deeg om te scheppen en door te roeren. Iemand nog awesome tips voor websites?
Die zijn lekker!quote:Op woensdag 6 mei 2020 14:29 schreef Hupje het volgende:
Ik heb rozijnenbollen gemaakt, recept uit het kinderbakboek van Rutger. Zoals altijd aangepast naar koemelkvrij. En met een combinatie van blanke rozijnen en cranberries, ik had de verkeerde zak gekocht. Volgende keer iets lichter.
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Honger naar spelt?
Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.
Vandaag weer gevoerd.. na een paar uurtjes weer een plas water erop.. ik denk dat ik deze maar moeten laten gaan
Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood
Je moet er van houden, ik vind het heerlijk maar smaken verschillen natuurlijk
Ik wil nog een tweede banneton kopen en een nieuwe stevige spatel om mijn deeg om te scheppen en door te roeren. Iemand nog awesome tips voor websites?
Klinkt als de pan die te heet wordt. Zou bakpapier helpen? Of temperatuur iets lager.quote:Op donderdag 7 mei 2020 21:28 schreef Jahr00n het volgende:
Hey meesterbakkers. Ik bak regelmatig een brood in de oven. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren pan met deksel. Nu bakt de onderkant van het brood iets te hard en wordt net te zwart. Wat doe ik fout?
Hier is een mooie uitleg over het oprollen van het deeg. Misschien helpt dit.quote:Op donderdag 7 mei 2020 12:44 schreef MevrouwPuff het volgende:
Kan iemand mij helpen met dit probleem?
Onregelmatig gerezen deeg door oprollen
Als ik de instructies volg maak ik het deeg voor de voorrijd plat met de hand en dan rol ik het op, meestal Max 2 wendingen.
Daarna moet het nog langer rijzen.
Wat er gebeurt is dat het stuk van de bovenste wending veel luchtiger is dan daaronder (niet onlogisch, want de onderkant heeft veel minder expansieruimte).
Zeker bij brood in blik is het gevolg een enorme toet bovenop en de rest gewoon aardig gerezen. Hierdoor snijdt het moeilijker.
Hoe voorkom ik dit?
Daar heb ik over gelezen:quote:Op donderdag 7 mei 2020 21:28 schreef Jahr00n het volgende:
Hey meesterbakkers. Ik bak regelmatig een brood in de oven. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren pan met deksel. Nu bakt de onderkant van het brood iets te hard en wordt net te zwart. Wat doe ik fout?
Ik denk:quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:13 schreef Hupje het volgende:
Snapt iemand deze beschrijving voor het vormen van de broodjes in hartvorm en kan het mij uitleggen? https://www.xandrabaktbro(...)djes-voor-valentijn/
Ik snap er niks van
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |