abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_192931537
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 11:08 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Eerst 3 dagen laten opstarten. Ik volg altijd deze met veel succes
https://www.weekendbakery(...)arter-in-easy-steps/

Thanks :) Hij is tot leven gekomen eind 2e dag. Net weer gevoerd.. eens zien hoe dit zich gaat ontwikkelen !
pi_192931740
s962ILK.jpg
Mijn tweede brood van eigen zuurdesem.
Er is nog zo veel te leren! Ben al uren aan het lezen en filmpjes kijken op YouTube
pi_192936519
Ik ben ook weer begonnen met een zuurdesemstarter. Nu dag 3, het bubbelt een beetje.
pi_192937187
Mijn eerste brood was een succes! Ik heb tegelijk ook een San Fransisco style zuurdesem brood begonnen (dat 4 dagen 'rijpt' en dus zuurder zou moeten zijn). Dat ga ik vanavond afbakken. Ik ben benieuwd!
  maandag 4 mei 2020 @ 15:20:11 #230
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_192942411
Iemand die hier de tangzhong methode gebruikt om brood te bakken?

Hiermee kan je een heel zachte, luchtige brood mee bakken. Dat is het type brood dat je in Japan/Korea & China meestal koopt.

Een keer iets anders dan een brood met een harde korst (wat ik zelf ook heel lekker vind), maar wat afwisseling kan geen kwaad.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  maandag 4 mei 2020 @ 15:35:05 #231
221912 minilot
Nancy boy
pi_192942605
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 15:20 schreef ASSpirine het volgende:
Iemand die hier de tangzhong methode gebruikt om brood te bakken?

Hiermee kan je een heel zachte, luchtige brood mee bakken. Dat is het type brood dat je in Japan/Korea & China meestal koopt.

Een keer iets anders dan een brood met een harde korst (wat ik zelf ook heel lekker vind), maar wat afwisseling kan geen kwaad.
Jazeker! O+ Ik hou er af en toe wel van, van dat donzigedekbedbrood *;
Let me see you stripped down to the bone
pi_192945240
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 08:59 schreef Bleie het volgende:
Ik ben ook weer begonnen met een zuurdesemstarter. Nu dag 3, het bubbelt een beetje.
die van mij zit op dag 4, vandaag bijgevoerd maar er lag net een flinke plas water op.
Ik roer ook maar even een keer of 2 per dag (op advies van de pagina)
  maandag 4 mei 2020 @ 19:38:57 #233
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192946864
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 18:09 schreef realbase het volgende:

[..]

die van mij zit op dag 4, vandaag bijgevoerd maar er lag net een flinke plas water op.
Ik roer ook maar even een keer of 2 per dag (op advies van de pagina)
Rogge of tarwe?
I'm being blown back by my blow dryer
pi_192957471
Vandaag (door gebrek aan gist) m'n allereerste brood ooit gemaakt met de Aldi Broodmix (meergranen):

brood.png

Smaakt prima! Alleen de korst aan de bovenkant is te donker en daardoor wat bitter. Oven is dus heter dan verwacht, leermoment. Ook het vullen van het (cake)blik ben ik nog niet echt blij mee. Ik wil sowieso een broodblik. Heb het deeg nu plat gemaakt en opgerold, maar ik weet niet of ik dat iets vind eigenlijk...
Sowieso wordt de volgende bak kleine broodjes denk ik. Kijken hoe dat gaat :)

Zondag wel een desem start gemaakt (met bloem, want had niks anders), dus binnenkort daarmee aan de slag. De Jumbo had hier gelukkig vandaag weer volkorenmeel en tarwebloem ^O^
pi_192959886
Je brood ziet er best goed uit @Piles ^O^

Tegen een verbrande bovenkant kun je als de korst donker genoeg is wat aluminiumfolie op de bovenkant leggen.

Ik rol mijn busbroden ook op. Dus dat gaat wel goed. Een echt broodbakblik gaat wel helpen om een betere vorm te krijgen. Ik denk dat jouw cakebakblik ook te groot is voor je deeghoeveelheid. Dan worden ze ook lager. Brood bakken is wel een leuk leerproces!

Hoe heb jij je desemstarter gemaakt? Met alleen maar bloem? Ik heb geen roggemeel in huis, dus wellicht alsnog een optie. Enig probleem: als het brood dan net zo smaakt als Deutsche Brot dan vinden wij het hier zum kotsen :') .
pi_192959982
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 19:38 schreef Molo het volgende:

[..]

Rogge of tarwe?
spelt :) (ik las online ergens dat hij dan honger heeft.. dus heb hem bijgevoerd)
  dinsdag 5 mei 2020 @ 17:56:59 #237
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_192960294
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 17:30 schreef realbase het volgende:

[..]

spelt :) (ik las online ergens dat hij dan honger heeft.. dus heb hem bijgevoerd)
Honger naar spelt? :D

Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.

Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood

Je moet er van houden, ik vind het heerlijk maar smaken verschillen natuurlijk

Ik wil nog een tweede banneton kopen en een nieuwe stevige spatel om mijn deeg om te scheppen en door te roeren. Iemand nog awesome tips voor websites?
I'm being blown back by my blow dryer
  PR en moderator dinsdag 5 mei 2020 @ 18:10:52 #238
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192960480
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:

[..]


Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.

Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood
Dit vroeg ik me vandaag toevallig af. Gewoon omdat ik niet altijd rogge of tarwe wil eten. Nou nog aan een starter beginnen.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_192960545
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 17:22 schreef coccinelle het volgende:
Je brood ziet er best goed uit @:Piles ^O^

Tegen een verbrande bovenkant kun je als de korst donker genoeg is wat aluminiumfolie op de bovenkant leggen.
Thanks!
Ja, matige/ongelijke oven met slecht lampje. Dus zag het pas toen ik het blik omdraaide ;(
Voor volgende keer!
quote:
Ik denk dat jouw cakebakblik ook te groot is voor je deeghoeveelheid.
Haha ja, toch wel h :D Nieuw blik: op het lijstje :7
quote:
Hoe heb jij je desemstarter gemaakt? Met alleen maar bloem?
Ja, had niks anders. Maar het bubbelt steeds meer, dus komt vast wel goed.
pi_192961365
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:

[..]

Honger naar spelt? :D

Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.

Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood

Je moet er van houden, ik vind het heerlijk maar smaken verschillen natuurlijk

Ik wil nog een tweede banneton kopen en een nieuwe stevige spatel om mijn deeg om te scheppen en door te roeren. Iemand nog awesome tips voor websites?
Ik had het toevallig liggen.. geen specifieke keus dus.
Mocht dit falen probeer ik wel rogge :)
pi_192974048
Ik heb rozijnenbollen gemaakt, recept uit het kinderbakboek van Rutger. Zoals altijd aangepast naar koemelkvrij. En met een combinatie van blanke rozijnen en cranberries, ik had de verkeerde zak gekocht. Volgende keer iets lichter.
XxEiJPI.jpg
pi_192974778
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 14:29 schreef Hupje het volgende:
Ik heb rozijnenbollen gemaakt, recept uit het kinderbakboek van Rutger. Zoals altijd aangepast naar koemelkvrij. En met een combinatie van blanke rozijnen en cranberries, ik had de verkeerde zak gekocht. Volgende keer iets lichter.
[ afbeelding ]
Die zijn lekker!
pi_192981730
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 17:56 schreef Molo het volgende:

[..]

Honger naar spelt? :D

Je kunt trouwens prima met roggemeel starter maken en dan je brood maken met tarwebloem of andere granen.

Vandaag weer gevoerd.. na een paar uurtjes weer een plas water erop.. ik denk dat ik deze maar moeten laten gaan :)
Of roggestarter maken en die vervolgens bijvoeren met tarwe. Dan heb je wel de giststartkracht van rogge en geen roggesmaak in je brood

Je moet er van houden, ik vind het heerlijk maar smaken verschillen natuurlijk

Ik wil nog een tweede banneton kopen en een nieuwe stevige spatel om mijn deeg om te scheppen en door te roeren. Iemand nog awesome tips voor websites?
pi_192993149
Kan iemand mij helpen met dit probleem?
Onregelmatig gerezen deeg door oprollen

Als ik de instructies volg maak ik het deeg voor de voorrijd plat met de hand en dan rol ik het op, meestal Max 2 wendingen.
Daarna moet het nog langer rijzen.
Wat er gebeurt is dat het stuk van de bovenste wending veel luchtiger is dan daaronder (niet onlogisch, want de onderkant heeft veel minder expansieruimte).
Zeker bij brood in blik is het gevolg een enorme toet bovenop en de rest gewoon aardig gerezen. Hierdoor snijdt het moeilijker.
Hoe voorkom ik dit?
  donderdag 7 mei 2020 @ 21:28:14 #245
264415 Jahr00n
Fakkelteit
pi_193002518
Hey meesterbakkers. Ik bak regelmatig een brood in de oven. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren pan met deksel. Nu bakt de onderkant van het brood iets te hard en wordt net te zwart. Wat doe ik fout?
pi_193002627
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 21:28 schreef Jahr00n het volgende:
Hey meesterbakkers. Ik bak regelmatig een brood in de oven. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren pan met deksel. Nu bakt de onderkant van het brood iets te hard en wordt net te zwart. Wat doe ik fout?
Klinkt als de pan die te heet wordt. Zou bakpapier helpen? Of temperatuur iets lager.
pi_193002809
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 12:44 schreef MevrouwPuff het volgende:
Kan iemand mij helpen met dit probleem?
Onregelmatig gerezen deeg door oprollen

Als ik de instructies volg maak ik het deeg voor de voorrijd plat met de hand en dan rol ik het op, meestal Max 2 wendingen.
Daarna moet het nog langer rijzen.
Wat er gebeurt is dat het stuk van de bovenste wending veel luchtiger is dan daaronder (niet onlogisch, want de onderkant heeft veel minder expansieruimte).
Zeker bij brood in blik is het gevolg een enorme toet bovenop en de rest gewoon aardig gerezen. Hierdoor snijdt het moeilijker.
Hoe voorkom ik dit?
Hier is een mooie uitleg over het oprollen van het deeg. Misschien helpt dit.
https://broodsmakelijk.nl(...)d-eenvoudige-methode
pi_193002941
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 21:28 schreef Jahr00n het volgende:
Hey meesterbakkers. Ik bak regelmatig een brood in de oven. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren pan met deksel. Nu bakt de onderkant van het brood iets te hard en wordt net te zwart. Wat doe ik fout?
Daar heb ik over gelezen:
https://www.theperfectloaf.com/how-to-bake-bread-in-a-dutch-oven/
pi_193030350
Snapt iemand deze beschrijving voor het vormen van de broodjes in hartvorm en kan het mij uitleggen? https://www.xandrabaktbro(...)djes-voor-valentijn/
Ik snap er niks van 8)7
pi_193030617
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:13 schreef Hupje het volgende:
Snapt iemand deze beschrijving voor het vormen van de broodjes in hartvorm en kan het mij uitleggen? https://www.xandrabaktbro(...)djes-voor-valentijn/
Ik snap er niks van 8)7
Ik denk:
Langwerpig uitrollen
Dubbel vouwen, maar niet helemaal overlappen
Dan gedeeltelijk inkeping maken
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')