Dat he'j mooi emoaken. Mooie foto trouwensquote:Op woensdag 13 november 2019 16:49 schreef golfer het volgende:
Wat staat er nu weer op het menu?
[ afbeelding ]
Heerlijk!quote:Op woensdag 13 november 2019 16:49 schreef golfer het volgende:
Wat staat er nu weer op het menu?
[ afbeelding ]
Lekker uit de tuinquote:Op woensdag 13 november 2019 19:08 schreef Muck het volgende:
[..]
Heerlijk!
Ik heb zaterdag bij mijn ouders boerenkool gegeten, uit eigen tuin
OT: gekookte aardappelen, spinazie en een gehaktbal
Was de vorst er wel al overheen gegaan?quote:Op woensdag 13 november 2019 19:08 schreef Muck het volgende:
Ik heb zaterdag bij mijn ouders boerenkool gegeten, uit eigen tuin
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op woensdag 13 november 2019 23:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Was de vorst er wel al overheen gegaan?
Nee, niet deze:Hehe, nee, Willem blijft van onze kool afSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn ouders hebben al een paar jaar een ander ras boerenkool die al vroeg van het land kan.
Zo staat mijn ouwe vadertje niet in de kou in de tuin en is alles lekker op tijd de vriezer in gewerktIt's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
Dit zou ik willen eten.quote:Op vrijdag 15 november 2019 17:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gnocchi, champignons, tijm, spek, geitenkaas.
Lekkerquote:Op vrijdag 15 november 2019 17:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gnocchi, champignons, tijm, spek, geitenkaas.
Is die een beetje te eten?quote:
Viel mij erg mee. Natuurlijk maak ik hem zelf lekkerder, maar voor een keertje ging het wel.quote:
Is dat een berenklauw (zonder ui)quote:Op vrijdag 15 november 2019 19:04 schreef Sicstus het volgende:
Geen winterkost, maar wel weekendkost:
[ afbeelding ]
Mensen die warm eten tussen de middagquote:Op zaterdag 16 november 2019 12:46 schreef Kaneelstokje het volgende:
Zojuist bloemkool en krieltjes gegeten met bratwurst van de vegetarische slager.
Het was behoorlijk lekker. Vooral dankzij de kruiden over de krieltjes en de jus.
Alleen als vriendin avonddienst heeft.quote:Op zaterdag 16 november 2019 13:05 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Mensen die warm eten tussen de middag
Was het te eten?quote:Op zaterdag 16 november 2019 19:43 schreef Uhmmpie het volgende:
Hm wij aten zuurkool met wordt bij de hema.
Ja hoor... vind het altijd verrassend eetbaar bij de hema. De boerenkool ook.quote:Op zondag 17 november 2019 03:20 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Was het te eten?
Net bij de Mc geweest en 2 McKroketten in m'n mik gestopt.
Nu hopelijk slapen met m'n volle buik
Jij zit weer lekker in n hotelquote:Op zondag 17 november 2019 11:20 schreef uniekhoorn het volgende:
Scrabbled eggs, verse verschillende soorten brood, rosbief, kaas, goede ham, kaas, cakejes, klein worstenbroodje, verse jus enzo.
Daar kan ik de hele dag op teren. Vanavond maar iets met weinig calorieën en veel groente
Jup hier ookquote:
Dat klopt, gistermiddag alweer thuis.quote:Op zondag 17 november 2019 11:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jij zit weer lekker in n hotel
Vnv groente is goed, weinig calorieën hoeft niet toch? Wat je had is denk ontbijt en lunch
Prima gezond avondeten zegquote:Op maandag 18 november 2019 10:56 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Dat klopt, gistermiddag alweer thuis.
Sperziebonen, rijst met zelfgemaakte satesaus, gevulde rode paprika gevuld met tauge uit de airfryer.
Net op: boterham rosbief, beschuit kaas en een zacht gekookt eitje
Hier ook champignonsoep En 2 broodjes rookkaas.quote:Op maandag 18 november 2019 12:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Prima gezond avondeten zeg
Hoop dat je hebt genoten van je hotelovernachting.
Lunchtijd! Champignonsoep en 3 Vitalu crackers met Pain d'Ardenne.
Voor straks nog 2 kiwi's.
Aparte combo...was het wel lekker?quote:Op zondag 17 november 2019 20:10 schreef stokj het volgende:
Bami moet bloemkool en brocolli en tempeh en pittige aardappeltjes erop en een kop thee.
Eer ik er ben, is het vast al opquote:Op maandag 18 november 2019 17:13 schreef golfer het volgende:
Straks: Librije gehaktballen, jus met shiitakes, gebakken aardappeltjes en een salade van jonge bladsla.
Ja het was heerlijk (mede door de pittige aardappel).quote:Op maandag 18 november 2019 15:57 schreef Nadinarama het volgende:
[..]
Aparte combo...was het wel lekker?
Die heb ik dus serieus nog nooit gegetenquote:
Crunch?quote:Op maandag 18 november 2019 21:59 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik had vanavond Franse frietjes, bitterballen met mayo en zelfgemaakte appelcompôte
Nu kop thee en wat blokjes Crunch.
Chocolade Nouja, cacao-fantasie zal het meer zijnquote:
Oh! Dat wordt tijd dan!quote:Op maandag 18 november 2019 22:01 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Die heb ik dus serieus nog nooit gegeten
Ik ben volgens mij bijna door mijn chocolade heen dus zal het op te lijstje zetten.quote:Op maandag 18 november 2019 23:56 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Oh! Dat wordt tijd dan!
Echt heel lekker
Rauwe melk.. lekkerquote:Op dinsdag 19 november 2019 01:34 schreef drakin het volgende:
Vandaag 1,5 bakje koffie gehad, glas rauwe melk, beetje yoghurt mer cruesli en een spinaziesalade
Boer uit lauwersmeergebied staat ernee op de markt hier, geen rand, wel stad. Maar stukje stad uitfietsen? Vlak buiten Amersfoort weet ik een melktap waar je het kunt halen met eigen flessen.quote:Op dinsdag 19 november 2019 07:18 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Rauwe melk.. lekker
Als randstedeling blijft dat toch een vakantie-ding.
Hier de laatste chocomuesli met “fabrieksmelk”.
Ik heb hier echt té lang over na moeten denken....hoog tijd voor nog een koffiequote:Op dinsdag 19 november 2019 07:23 schreef manny het volgende:
koffie, groot glad water en banaanpannekoek
Mja ik woon alleen niet echt in de buurt van amersfoortquote:Op dinsdag 19 november 2019 09:19 schreef drakin het volgende:
[..]
Boer uit lauwersmeergebied staat ernee op de markt hier, geen rand, wel stad. Maar stukje stad uitfietsen? Vlak buiten Amersfoort weet ik een melktap waar je het kunt halen met eigen flessen.
Ik bedoel daarmee om ook uit te zoeken of er iets in de buurt is, zijn vaak hele onbekende plekken die je maar net even moet weten.quote:Op dinsdag 19 november 2019 09:33 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Mja ik woon alleen niet echt in de buurt van amersfoort
Zag laatst wel dat je in rotterdam floating farms hebt. Drijvende koeienboerderij in de haven.
Als het mooier weer wordt en we weer wat meer tijd hebben ga ik met dochterlief eens kijken.
I know... maar ik woon midden in rotterdamquote:Op dinsdag 19 november 2019 09:38 schreef drakin het volgende:
[..]
Ik bedoel daarmee om ook uit te zoeken of er iets in de buurt is, zijn vaak hele onbekende plekken die je maar net even moet weten.
Nee snap ik, dat zou je moeten combineren met iets. Voor mij is het vrijdags nog geen 10 minuten lopen.quote:Op dinsdag 19 november 2019 10:10 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
I know... maar ik woon midden in rotterdam
Dus de kans dat zoiets op fietsafstand is.. is beperkt.
Voor een keertje misschien.. maar niet voor standaard daar melk halen.
Kan niet elke keer een hele middag bezig zijn met melk kopen tenslotte.
Broodje kipshoarma uit de kantinequote:Op dinsdag 19 november 2019 13:36 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wat is het? Ziet er goed uit.
Zo’n melktap is verder wel ideaal.quote:Op dinsdag 19 november 2019 13:08 schreef drakin het volgende:
[..]
Nee snap ik, dat zou je moeten combineren met iets. Voor mij is het vrijdags nog geen 10 minuten lopen.
In Amersfoort was het ook een half uur fietsen dus dat deed ik niet of ik kwam er langs en was weer eens een fles vergeten
quote:Op dinsdag 19 november 2019 13:51 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Zo’n melktap is verder wel ideaal.
En dochterlief vindt het geweldig.
Ook meteen wat fruit als je mazzel hebt.
In de vakantie wel paar keer gedaan ondanks dat het best een eind fietsen was.
(Zeker op de terugweg )
Maarja dan heb je toch net ff meer tijd
Oma in de stress... dat moet je eerst koken hoor.
Nahja of snel opdrinken dus... en dat was nou niet direct een probleem.
Moet nog ergens een foto hebben van dochterlief in een tuinstoel met in dr ene hand de bijna lege fles en in de andere een vol glas.
Hmm waarom geen koelkast?quote:Op dinsdag 19 november 2019 13:54 schreef drakin het volgende:
[..]
Ik heb het vanmorgen weer opgemaakt, verbaast dat het nog goed was omdat ik geen koelkast heb.
Kan pas volgende week vrijdag weer halen
sorry, sorry.... glas glas!quote:Op dinsdag 19 november 2019 09:28 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik heb hier echt té lang over na moeten denken....hoog tijd voor nog een koffie
Ik dacht eerst dat je water zonder koolzuur bedoelde. Maar dat heet plat waterquote:
Omdat hij in een koude bijkeuken staat teveel ijs maakte en rubbers niet goed sluiten = stroomvreter.quote:Op dinsdag 19 november 2019 15:19 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hmm waarom geen koelkast?
Lijkt me vooral zomers toch ietwat onpractisch.
En volgende week vrijdag is nog heel ver weg
Wel practisch ja.quote:Op dinsdag 19 november 2019 16:48 schreef drakin het volgende:
Ja maar ik kan deze vrijdag helaas niet naar de markt, moet centjes verdienen om de winter een beetje door te komen.
Ja zeker als ik deze week op mijn zakelijke rekening in de min staquote:
*burb*quote:Op dinsdag 19 november 2019 17:28 schreef golfer het volgende:
Straks: helemaal zelfgemaakte (ook de boemboe) daging rendang met tevens zelfgemaakte sayur lodeh en basmati-rijst.
Dat ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 19 november 2019 18:35 schreef golfer het volgende:
[..]
*burb*
Was goed gelukt en lekker:
[ afbeelding ]
Gelukt:quote:Op dinsdag 19 november 2019 16:16 schreef realAIVD het volgende:
Straks een curry frittata met kikkererwten maken
Rendangquote:Op dinsdag 19 november 2019 18:35 schreef golfer het volgende:
[..]
*burb*
Was goed gelukt en lekker:
[ afbeelding ]
Niet zo'n grote eierfan, maar ik denk dat ik het zou proberen.quote:Op dinsdag 19 november 2019 19:35 schreef realAIVD het volgende:
Gelukt:
[ afbeelding ]
Lekker en erg simpel, handig voor een doordeweeksedag.
Nu op zoek aan wat leuke en lekkere variaties voor een volgende keer!
Lekker!!quote:Op woensdag 20 november 2019 15:48 schreef Karzai het volgende:
toch niet zo'n trek in spaghetti bolognese
Ik heb tjauw min moksi meti besteld
Altijd lekkerquote:Op woensdag 20 november 2019 15:48 schreef Karzai het volgende:
toch niet zo'n trek in spaghetti bolognese
Ik heb tjauw min moksi meti besteld
Met sausje of gewoon droge rijst en groente?quote:Op woensdag 20 november 2019 20:46 schreef stokj het volgende:
Rijst met chinese wokgroente en een groenteschnitzel en een kop thee.
Dit was droge rijst (was voor de verandering wel lekker, vooral als het warm en vers is i.p.v. gekookt en uren daarna opgewarmd in de magnetron).quote:Op woensdag 20 november 2019 22:02 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Met sausje of gewoon droge rijst en groente?
Nu thee en dikke plak snijkoek
Bah dat laatste lijkt me echt smerig.quote:Op woensdag 20 november 2019 22:34 schreef stokj het volgende:
[..]
Dit was droge rijst (was voor de verandering wel lekker, vooral als het warm en vers is i.p.v. gekookt en uren daarna opgewarmd in de magnetron).
quote:Op donderdag 21 november 2019 17:41 schreef golfer het volgende:
Gebakken tongscharfilets met gebraden coquilles, gebakken portobello's met een sausje en gerilde little gems. Coquilles die heb ik nooit gegeten, die hoef je toch alleen heel kort te bakken om en om?
Sow, klinkt goed!quote:Op donderdag 21 november 2019 17:41 schreef golfer het volgende:
Gebakken tongscharfilets met gebraden coquilles, gebakken portobello's met een sausje en gerilde little gems.
Jaaa!quote:Op donderdag 21 november 2019 17:36 schreef Karzai het volgende:
Lekker spareribs kluiven vieze vingers en vet langs je kin
Dat pistache yoghurtje van het restaurant meegenomen? Of in de winkel gekocht? Zo ja....waaaaaar?quote:Op donderdag 21 november 2019 20:16 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jaaa!
Nou tafelgenoot was pissig omdat ze wat hadden gewijzigd en wilde weg. Dus geen spareribs
Vervolgens naar pannenkoekenboerderij, waren ze vandaag een dag gesloten wegens onderhoud. Met verwijzing naar hun partner restaurant.
Die was vol...
Uiteindelijk Italiaan gebeld en daar konden we terecht.
Avondeten was een heerlijke pizza quattro formaggi. Pistache yoghurtje thuis toe.
Ik las toch even... plastic yoghurtjequote:Op donderdag 21 november 2019 20:40 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dat pistache yoghurtje van het restaurant meegenomen? Of in de winkel gekocht? Zo ja....waaaaaar?
Sinds ik vorig jaar op Sicilië ben geweest ben ik echt pistache-verslaafd geworden
Van de supermarktquote:Op donderdag 21 november 2019 20:40 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dat pistache yoghurtje van het restaurant meegenomen? Of in de winkel gekocht? Zo ja....waaaaaar?
Sinds ik vorig jaar op Sicilië ben geweest ben ik echt pistache-verslaafd geworden
ziet er goed uit. Meestal is het kantinevoer niet te kanen.quote:Op vrijdag 22 november 2019 12:01 schreef Sicstus het volgende:
Weer een meesterwerkje uit onze kantine:
[ afbeelding ]
Viswok met rijst.
Bij ons het vaak prima! Ik heb het inmiddels op en het was echt lekker. En voor maar 3,42.quote:Op vrijdag 22 november 2019 12:15 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
ziet er goed uit. Meestal is het kantinevoer niet te kanen.
Ik ga dit keer voor de erwtensoep. Met vers brood er bij.quote:Op vrijdag 22 november 2019 12:19 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Bij ons het vaak prima! Ik heb het inmiddels op en het was echt lekker. En voor maar 3,42.
Klopt, kantine eten van jou ziet er lekker uit!quote:Op vrijdag 22 november 2019 12:19 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Bij ons het vaak prima! Ik heb het inmiddels op en het was echt lekker. En voor maar 3,42.
Snap ik! Van en tot wanneer is t eigenlijk mosselseizoen?quote:Op vrijdag 22 november 2019 09:43 schreef realAIVD het volgende:
Vanavond mosselen met patat én stokbrood, nu al zin in!
Van mij mag het altijd wel mosselseizoen zijn:quote:Op vrijdag 22 november 2019 12:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Snap ik! Van en tot wanneer is t eigenlijk mosselseizoen?
Eten ziet er niet verkeerd uit bij jullie! Vond dat broodje er van de week ook heel smakelijk uit zien, zou zo aanschuiven. Ik moet helaas zelf voor mijn lunch zorgen, geen idee wat nog. Zo maar even supermarkt.quote:Op vrijdag 22 november 2019 12:01 schreef Sicstus het volgende:
Weer een meesterwerkje uit onze kantine:
[ afbeelding ]
Viswok met rijst.
kibbelingquote:Op vrijdag 22 november 2019 12:52 schreef Uhmmpie het volgende:
hmm kibbeling zo als het goed is...
collega neemt het mee is de planning.
Ik had een keer Thaise mosselpan. Mèn, dat was zo lekker!quote:Op vrijdag 22 november 2019 12:38 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
Van mij mag het altijd wel mosselseizoen zijn:
[ afbeelding ]
Ik kan niet wachten tot ik weer op het strand van Blankenberghe kan zitten om me vol te proppen.
of de befaamde vispannetjes..
Is het geld op?quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tosti met kaas en een kop thee.
quote:Op zaterdag 23 november 2019 10:22 schreef stokj het volgende:
[..]
Is het geld op?Ik was doodmoe van de week. Ik had geen honger.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tosti met kaas en een kop thee.
Vanavond vegetarische hamburgers. De japelenoburgers van AH vegetarisch zijn goed. Ovenpatat erbij. Morgen erwtensoep in de planning, maar wel met worst, dus niet vegetarisch.Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.nomnomnom"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
quote:Op zaterdag 23 november 2019 12:50 schreef Pumpalov het volgende:
En mix van alles en nogwat voor lunch
Salade, tortelloni met zalmvulling en een pesto (die gemaakt is door een vriend van me, met alle ingrediënten van zijn landgoed op Sicilië ), spareribs en een saladeZiet er gezellig uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.nomnomnom
quote:Op zaterdag 23 november 2019 12:50 schreef Pumpalov het volgende:
En mix van alles en nogwat voor lunch
Salade, tortelloni met zalmvulling en een pesto (die gemaakt is door een vriend van me, met alle ingrediënten van zijn landgoed op Sicilië ), spareribs en een saladeOoh wat een lunch! PrachtigSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.nomnomnom
Had vanmiddag 2 eieren, kiwi en thee.
Net warme chocomel en thee. En een koekje.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
quote:Op zaterdag 23 november 2019 12:50 schreef Pumpalov het volgende:
En mix van alles en nogwat voor lunch
Salade, tortelloni met zalmvulling en een pesto (die gemaakt is door een vriend van me, met alle ingrediënten van zijn landgoed op Sicilië ), spareribs en een saladeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.nomnomnom
As we speak: er wordt nu voor me gekookt
Stamppot zuurkool met spekjes en rookworst
Ik hou van mijn vriendenOp woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
Lekker hoor.quote:Op zaterdag 23 november 2019 17:48 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
As we speak: er wordt nu voor me gekookt
Stamppot zuurkool met spekjes en rookworst
Ik hou van mijn vrienden
Aha vandaar.quote:Op zaterdag 23 november 2019 11:29 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik was doodmoe van de week. Ik had geen honger.
Vanavond vegetarische hamburgers. De japelenoburgers van AH vegetarisch zijn goed. Ovenpatat erbij. Morgen erwtensoep in de planning, maar wel met worst, dus niet vegetarisch.
even een late reactie:quote:Op vrijdag 22 november 2019 12:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Snap ik! Van en tot wanneer is t eigenlijk mosselseizoen?
Als ik je visite was was ik blij met witlofschotelquote:Op zondag 24 november 2019 22:20 schreef uniekhoorn het volgende:
Had alles al klaar voor witlof schotel, toen onverwachte visite, tja dan moet je uit eten hè? Voor een tomatensoep met bruschetta, Hooft zeevruchten pasta, na dame blanche
Vaak betaal je qua gewicht zelfs meer dan voor gewoon vlees.quote:Op maandag 25 november 2019 08:50 schreef klappernootopreis het volgende:
Ik had van de postcode loterij zo'n pakketje veganvoer gewonnen en die dus meegenomen. Het is doorgaans niet mijn ding om prefab voer naar binnen te werken dus maakte ik zondag allereerst een pannetje tomatensoep uit dit pakket klaar. Als je tomatensoep verprutst, dan is er iets mis met je kookkunst, dus het was te verteren. Als ik vegetarisch eten maak wil ik toch liever graag zien welke ingrediënten in mijn eten verwerkt wordt. Ook het feit dat je voor zo'n vleesvervanger net zo veel betaalt dan voor gewoon vlees is een beetje bizar. De volle mep betalen voor een handvol gemalen kikkererwten is IMHO ronduit lachwekkend.
Misschien is vlees wel te goedkoop.quote:Op maandag 25 november 2019 08:50 schreef klappernootopreis het volgende:
Ik had van de postcode loterij zo'n pakketje veganvoer gewonnen en die dus meegenomen. Het is doorgaans niet mijn ding om prefab voer naar binnen te werken dus maakte ik zondag allereerst een pannetje tomatensoep uit dit pakket klaar. Als je tomatensoep verprutst, dan is er iets mis met je kookkunst, dus het was te verteren. Als ik vegetarisch eten maak wil ik toch liever graag zien welke ingrediënten in mijn eten verwerkt wordt. Ook het feit dat je voor zo'n vleesvervanger net zo veel betaalt dan voor gewoon vlees is een beetje bizar. De volle mep betalen voor een handvol gemalen kikkererwten is IMHO ronduit lachwekkend.
Bij de plaatselijke Turkse toko haal ik van die 5 kilozakken van die kikkererwten, een nachtje wellen en even door de blender halen met de juiste specerijen en een paar olijven, en je hebt een betere en verser vleesvervanger. Én een stuk goedkoper.quote:Op maandag 25 november 2019 09:06 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Vaak betaal je qua gewicht zelfs meer dan voor gewoon vlees.
Niks is goedkoop in Nederland. De hebzucht van de detailhandel hier is ronduit stuitend. Ik haal mijn groente en fruit van de markt, olie en specerijen bij de toko en het basisvoedsel soms over de grens. Scheelt enorm.quote:Op maandag 25 november 2019 09:15 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Misschien is vlees wel te goedkoop
Ik vind onze boodschappen juist redelijk betaalbaar vergeleken met andere West-Europese landen. Duitsland en België zijn hier wel een beetje de uitzondering in.quote:Op maandag 25 november 2019 09:19 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
Niks is goedkoop in Nederland. De hebzucht van de detailhandel hier is ronduit stuitend. Ik haal mijn groente en fruit van de markt, olie en specerijen bij de toko en het basisvoedsel soms over de grens. Scheelt enorm.
Mijn schoonmoeder maakt rond deze tijd meestal een kalkoen ivm Thanksgiving. Voor het hele maal (12 personen) betaalt ze in Louisville ongeveer 35 Euro. Hier betaal je voor een kalkoen voor pakweg 8 personen meer dan 70 euro. En dan moet de rest er nog bij.quote:Op maandag 25 november 2019 09:21 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Ik vind onze boodschappen juist redelijk betaalbaar vergeleken met andere West-Europese landen. Duitsland en België zijn hier wel een beetje de uitzondering in.
En zelfs dan kan vlees nog steeds te goedkoop zijn.
Dat zegt natuurlijk alleen dat het daar goedkoper is, maar niks over wat een "normale" prijs zou zijn. Ik heb geen idee hoe het daar gesteld is met diervriendelijk enzo. Tevens ga je altijd een plek vinden waar het goedkoop is, in Vietnam kost het ook geen klap, en dan krijg je hem vers uit het kooitje.quote:Op maandag 25 november 2019 09:27 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
Mijn schoonmoeder maakt rond deze tijd meestal een kalkoen ivm Thanksgiving. Voor het hele maal (12 personen) betaalt ze in Louisville ongeveer 35 Euro. Hier betaal je voor een kalkoen voor pakweg 8 personen meer dan 70 euro. En dan moet de rest er nog bij.
Ik denk dat er hier in Nederland teveel producten worden verkocht onder het mom van "exclusiviteit". neem nu zalm, wat jaren geleden eigenlijk een volksvis was. Nu zie je een bakjes sushi liggen met een piepklein flintertje zalm van 3 gram, een stukje komkommer en wat rijst voor bijna 5 euro. Een beetje Japanner zou gelijk naar zijn Katana grijpen en de deatilhandelaar tot vliesdunne plakjes reduceren.quote:Op maandag 25 november 2019 09:45 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Dat zegt natuurlijk alleen dat het daar goedkoper is, maar niks over wat een "normale" prijs zou zijn. Ik heb geen idee hoe het daar gesteld is met diervriendelijk enzo. Tevens ga je altijd een plek vinden waar het goedkoop is, in Vietnam kost het ook geen klap, en dan krijg je hem vers uit het kooitje.
Oe, wat is dat? speenvarken?quote:Op maandag 25 november 2019 11:56 schreef Sicstus het volgende:
Het kantinetje op het werkje stelt weer niet teleur:
[ afbeelding ]
Varken ja, geroosterd buikspekquote:Op maandag 25 november 2019 12:16 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
Oe, wat is dat? speenvarken?
Dat is toch wel een prima kantinetje daar zo als ik dat steeds zie. Zou ik best elke dag uit kunnen eten zonder tegenzin.quote:Op maandag 25 november 2019 11:56 schreef Sicstus het volgende:
Het kantinetje op het werkje stelt weer niet teleur:
[ afbeelding ]
Jam! Hoe duur is het eten bij jullie in de kantine?quote:
Een warme hap tussen de middag is momenteel 3,42. De maaltijden 's avonds iets duurder.quote:Op maandag 25 november 2019 12:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jam! Hoe duur is het eten bij jullie in de kantine?
Lunch: Champignonsoep en 3 Vitalu crackers. 2 Met kaassalade, 1 met smeerkaas.
Je kunt toch ook gewoon in een (wok-)pan frituren? En dan naderhand de olie weer in de fles teruggieten.quote:Op maandag 25 november 2019 12:47 schreef anndb het volgende:
Eet nu een noodle soepje, had eigenlijk soep uit de vriezer gehaald maar die smaakte toch niet meer top vond ik net dus weg gegooid. Vanavond wou ik eigenlijk deze maken: https://www.savorysweets.(...)ip-in-zoetzure-saus/
Maar zie beetje op tegen het frituren en die frituurpan weer vullen, had hem tijdje terug schoongemaakt en op zolder gezet omdat ik die eigenlijk niet meer wou gebruiken.
Dat ziet er niet alleen ontzettend lekker, maar ook erg feestelijk uit!quote:Op maandag 25 november 2019 11:56 schreef Sicstus het volgende:
Het kantinetje op het werkje stelt weer niet teleur:
[ afbeelding ]
Het was verrassend lekker. Komt vaker op het menuquote:Op maandag 25 november 2019 18:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Zelfgemaakte Foe Yong Hai, nouja....soort van
Ooh dit was voor herhaling vatbaarquote:Op maandag 25 november 2019 12:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanavond cajun noodles met eieren en garnalen.
Goed, dat was dus een enorme berg bakjes die open moesten, nogal een klus!quote:Op maandag 25 november 2019 18:05 schreef realAIVD het volgende:
Hier is het wachten op het thuisbezorgende Indiase restaurant, ben benieuwd... #trek
Dat is een gestoomd broodje, barbaarquote:Op maandag 25 november 2019 18:11 schreef Karzai het volgende:
Mja mis een beetje saus en dat broodje lijkt ook niet gebakken
Ik vind altijd geweldig, al die bakjes met verschillende dingen erinquote:Op maandag 25 november 2019 19:45 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Goed, dat was dus een enorme berg bakjes die open moesten, nogal een klus!
[ afbeelding ]
Wel allemaal erg lekker. Had eerder al eens in dat restaurant (Krishna Vilas) gegeten en heb nu een 1 persoons gerecht (South Indian Thali) en een bijgerechtje (Idli) besteld.
Het geheel was wel wat teveel...dat wil zeggen, ik had de helft van de rijst over. Al die bakjes gaan sowieso niet leeg, het één is ook lekkerder dan het ander.
Het was wel leuk eten, bij ieder hapje een ander dipje
Veel voor 1 persoonquote:Op maandag 25 november 2019 19:45 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Goed, dat was dus een enorme berg bakjes die open moesten, nogal een klus!
[ afbeelding ]
Wel allemaal erg lekker. Had eerder al eens in dat restaurant (Krishna Vilas) gegeten en heb nu een 1 persoons gerecht (South Indian Thali) en een bijgerechtje (Idli) besteld.
Het geheel was wel wat teveel...dat wil zeggen, ik had de helft van de rijst over. Al die bakjes gaan sowieso niet leeg, het één is ook lekkerder dan het ander.
Het was wel leuk eten, bij ieder hapje een ander dipje
De rijst was maar een dun laagje in een ondiep bakje hoor (en ik kreeg het niet op).quote:
Ja, ik ben geen fanaticus wat milieu betreft, maar ik vond dit ook een beetje ver gaanquote:Op maandag 25 november 2019 21:21 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Ik vind altijd geweldig, al die bakjes met verschillende dingen erin
Niet zo goed voor het milieu helaas
Ahquote:Op maandag 25 november 2019 21:20 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Dat is een gestoomd broodje, barbaar
Receptje?quote:Op maandag 25 november 2019 18:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Zelfgemaakte Foe Yong Hai, nouja....soort van
Wat is een ugly?quote:Op dinsdag 26 november 2019 09:31 schreef klappernootopreis het volgende:
Gisteren hamlapjes gehad met zelfgemaakte championsaus en dunne spercieboontjes met gebakken aardappeltjes.
Er staat nu een ugly op me te wachten en een broodje ham-kaas
Geen minneola? Lijkt er wel op eigenlijkquote:Op dinsdag 26 november 2019 12:23 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
da's een groot soort zoete sinaasappel met dikke schil.
[ afbeelding ]
nee deze is aardig wat groter. er blijft maar een kleine tractatie over. je hebt een boel schillen.quote:Op dinsdag 26 november 2019 12:25 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Geen minneola? Lijkt er wel op eigenlijk
Ooh dat is wel jammer. Sowieso altijd een schilwerk maar als je dan ook nog bijna niets overhoudt..quote:Op dinsdag 26 november 2019 12:36 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
nee deze is aardig wat groter. er blijft maar een kleine tractatie over. je hebt een boel schillen.
Groot gelijk! Enjoyquote:Op dinsdag 26 november 2019 13:47 schreef Zomaar85 het volgende:
Ik dacht doe eens gek, ik haal m'n raclette stel tevoorschijn en we (dochter en ik) gaan allemaal lekkere vleesjes en wat koude bijgerechten eten op deze dinsdag. Met een kaas uien stokbrood.
Heb biefstuk, filet lapjes, kipfilet en ik maak nog kleine hamburgers en slavinken.
zelfgemaakt?quote:
Nee ik ben luiquote:
Je brengt me eigenlijk op een idee, ik heb nog een kilo tomaten liggen, een stukje sucadelap en selderij en andere groentes. Ik zou best wel eens een tomaten soepje in elkaar kunnen draaien vanavond.quote:
Ik zei al: soort van zelfgemaakt, hè.quote:
Wat is een fluffy omelet?quote:Op dinsdag 26 november 2019 17:28 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik zei al: soort van zelfgemaakt, hè.
Wilde de saus zelf maken, had een vriend laatst gedaan adh van recepten op internet en daar een combi van naar smaak.
Ik was lui en had nog zakje Conimex Babi Pangang-saus liggen. En die viel dus niet tegen.
In een ovenschaal atjar gedaan. Champignons, ui, wortel, taugé en prei in wat bouillon niet te gaar gekookt.
Fluffy omelet gebakken.
Saus gemaakt, groenten erin gedaan.
Omelet in stukken op de atjar en dan saus met groenten eroverheen gieten.
Volgende keer maak ik de saus zelf
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |