abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_188809095
Ten eerste wou ik zeggen: bedankt Sietse dat je de fans en de gewone man zo meeneemt in dit proces!

Het lijkt me ook leuk om naast musicale intervalacts wat meer niet-musicale intervalacts te hebben. Aangezien het al een lange zit is om 26 nummers achter elkaar te luisteren.
Enkele voorbeelden:
Quizzen met de deelnemers. Welk land weet het meest over Nederland/het songfestival?
Live-reportages vanuit het land. Hoe beleeft Nederland en de toeristen het songfestival?
pi_188809227
Nederlandse kaas in de green room voor de delegaties.
pi_188809326
Alle Nederlandse winnaars laten optreden. Degenen die overleden zijn, kunnen door middel van een hologram weer even tot leven gewekt worden.
pi_188809409
Het podium in het midden van de zaal. Innovatie op het Songfestival!
pi_188809437
Ook de overzeese gebieden van Nederland in beeld brengen tijdens de postkaarten en graag ook de Waddeneilanden.
pi_188809482
In de postkaarten de kandidaten een bezienswaardigheid laten schilderen waar ze dan voor of naast staan. De Wallen, het Museum van Anne Frank, een bekende brug,... Op een of andere manier zou vanuit dat schilderij dan de vlag van dat land gehaald moeten worden.
pi_188809516
De Gouden Eeuw van Nederland mag ook zeker niet vergeten worden om in beeld te brengen. Misschien kan een filmpje van de geschiedenis van Nederland getoond worden dat dan leidt naar vandaag en duidelijk maakt hoe de Nederlander nu is en wat hem/haar zo gemaakt heeft.
Er zou ook een filmpje over de geschiedenis van Rotterdam moeten zijn, bijvoorbeeld tijdens de tweede halve finale om te kunnen linken aan het bombardement.
pi_188809536
PS: Als je rechts bovenaan je post op 'wijzig' drukt, kun je een bestaande post binnen een aantal uren nog aanvullen, in plaats van meerdere posts achter elkaar te plaatsen. Dat leest prettiger :Y
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
  ESF Reporter vrijdag 6 september 2019 @ 07:55:36 #59
87554 Cee
Welluk?
pi_188810388
Extra content
Tijdens een festival als Pinkpop worden optredens uitgezonden op NPO extra, het lijkt me tof om de optredens op Eurovision Village en in de Euroclub ook (live) uit te zenden. Deze streams ook beschikbaar maken voor fans buiten Nederland, zodat ze niets hoeven te missen. Dit biedt ook de niet-ESF artiesten de kans zich te presenteren voor een publiek dat verder reikt dan wat voor het podium staat. Tussen de optredens door zijn er archiefbeelden te zien uit 65 jaar Eurovision, maar misschien leuker nog, de officiële clips van de inzendingen van dit jaar. Voorzien van on screen informatie, bijvoorbeeld over de artiest en inhoudelijk over het nummer.

Rotterdam is een stad dat zichzelf opnieuw heeft opgebouwd. 80 jaar geleden was er haast niets van over, anno 2020 staat er een blinkende skyline.
Wat me óók fascineert, maar waar we nooit veel van zien, is hoe tijdens het Songfestival een set in no time wordt opgebouwd tussen twee nummers in. Misschien is het mooi om daar iets van te laten zien, als een ode aan de stad maar ook aan de medewerkers backstage die dag in dag uit als een Zwitsers uurwerk met de gekste rekwisieten sjouwen.

Ik weet dat je de magie niet weg moet nemen van een show als het ESF maar het lijkt me voor zowel de casual kijker en zeker ook de fans interessant om te zien hoe dat te werk gaat, hoe ze dat zo snel voor elkaar krijgen. We zien dit vaak alleen sporadisch terug in filmpjes die fans uploaden.

Misschien dat dit als extra content via NPO extra/social media/YouTube op de officiële kanalen beschikbaar is (desnoods na de finale, als een extraatje).

Eurovision Village
Mij laat het idee van het gebruik van zeecontainers niet los. Typisch havenstedelijks, lekker ruig, maar ook modern. Zouden deze misschien ingezet kunnen worden in de Village, ze moeten wel een beetje kleurrijk zijn van buiten. Per deelnemend land wordt een container ingericht als mini museum. Je kan er luisteren naar de nummers die ze al die jaren hebben ingezonden. Er hangen rekwisieten. Of je leest er meer over het land zelf, een soort mini Vakantiebeurs idee. :D Je kan er ook een Pin halen met het vlaggetje van het land erop zodat er straks fans rondlopen met allemaal vlaggetjes van hun favoriete land op hun kleding gespeld, dan kom je elkaar tegen en is het zo van HEY EEN MEDE MONTENEGRO FAN. *O*
In plaats van per land kan je ook per Eurovisiejaar een container inzetten maar dan moet je met nóg meer containers slepen. :@ Ik vond het in Lissabon al leuk gedaan dat de Village was afgezet met doeken waar per jaargang informatie op was te lezen.

Oh en ik wil ook een silent disco, maakt me niet uit waar en wanneer, ik wil dat mensen met koptelefoons op op Woki mit dein Popo en Dancing Lasha dansen en voorbijgangers geen idee hebben of ze hulp moeten halen.

Jon Ola Sand
Is voor deze Rotterdamse gelegenheid de Euromaster.

Dat waren even mijn 2 cents... eh, pennies.

[ Bericht 2% gewijzigd door Cee op 06-09-2019 08:33:29 ]
pi_188810449
Als er een bekende DJ komt (NL heeft echt geluk met zoveel top-DJ's!), maak het echt een spektakel. Mensen verwachten vaak (zoals bij Darude dit jaar of Polen 2018) dat een performance met DJ vrij statisch is, waarbij de DJ zelf alleen nep achter de draaitafel staat en dat het nooit werkt. Maak er iets dynamisch van wat niemand verwacht, zoals het eerder aangehaalde concert van Kensington en Armin, nota bene in Ahoy;


Die ronddraaiende bol is echt krankzinnig en Armin staat precies tussen het publiek. Dit is de beste manier die ik heb gezien hoe je een DJ kunt betrekken bij een performance. Desnoods gebruik het idee van de bol nog een keer, niemand behalve wij die het opmerken ;)
pi_188811073
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 00:24 schreef MatthiasVisie het volgende:
Nederlandse kaas in de green room voor de delegaties.
Misschien nog meer Nederlandse producten: stroopwafels, bitterballs enz.

Oh en misschien een Mission impossible: ILSE EN WAYLON SAMEN OPTREDEN, misschien met Conchita erbij als peacemaker.
IK WIL DIT O+
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_188811651
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 23:29 schreef Japepk het volgende:
Het idee van tulpen in de vorm van de vlag (wat ook al viral nieuws gaat zijn op het moment dat die in bloei staan, ergens in april) vind ik héél tof. Zonde om dat te laten liggen, echt een unieke kans.

Oeh, een bollenteler die vlaggen laten telen (dat moet in de winter al, toch?). Alle landen (laten) doen. En dan overal een camera erop voor zo'n timelapse van een paar maanden. Dat je de vlaggen tot bloei ziet komen. Kunstzinnig gebeuren lijkt me dat.
Somebody that I used to know
pi_188811874
Hopelijk kan de organisatie Gemeente Rotterdam op het hart drukken dat voor het ESF het zwerfvuil opgeruimd moet worden. Het is echt geen porum als je als ESF fan lekker naar je overprijsde airbnb kamer in een achterbuurt loopt na een avondje Eurovillage en bij de eerste de beste windvlaag een KFC zak en lege lachgasbusjes op je oren vliegen.
De stad moet echt schoon, ook buiten de centrale locaties om, want ESF fans gaan overal verblijven en zo maak je echt geen goede reclame voor verder een prachtige stad.
pi_188811886
Misschien een idee om eens goed met de NS en RET te overleggen qua vervoer. Veelvuldig zie je bij grote concerten in de Ziggo Dome, AFAS Live, ArenA, Ahoy, Tivoli etc., etc., dat veel mensen moeten haasten voor de laatste treinen. Iemand die al vrij noordelijk of zuidelijk woont kan beter op de auto aan als het zulke concerten betreft. Als er dan gevraagd wordt bij de NS voor latere treinen geven ze altijd aan dat de organisator dit bij hun moet aanvragen.

Dus bij deze. Kunnen jullie ervoor zorgen dat half Nederland dan ook gewoon iets heeft om op te vertrouwen? Want treinen rijden er sowieso niet echt op de tijdstippen dat de halve finales en de finale afgelopen is.
  vrijdag 6 september 2019 @ 11:37:23 #65
160617 saul_tigh
Battlestarter!
pi_188812751
Introductie van de deelnemers (postcards): Hans Klok tovert ze tevoorschijn op een plek in Nederland.
Of
Dominoday, de dominostenen vallen en op het eind zie je een persoon/gebeurtenis/gebouw in Nederland tevoorschijn komen, eerst in dominostenen en daarna gaat dat beeld over naar de 'echte' persoon met de deelnemer ernaast.
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator vrijdag 6 september 2019 @ 15:39:30 #66
163650 crew  Greys
Nee.
pi_188815964
Er bestaat iets als een soort armbandje volgens mij met daarin een lampje dat op afstand regelbaar is. Dus dat het publiek in de zaal iets om hun pols krijgt en dat de regie op een bepaald moment tijdens een lied die lampjes een bepaalde - bij het optreden/LEDscreen passende - kleur laat krijgen zodat het zaalshot op tv op dat moment vól is met lichtjes in die bepaalde kleur. Dan wordt de gekleurde zee van publiek op dat moment onderdeel van de act van dat moment.

Uiteraard maar één of twee keer per lied gebruiken, de grootste focus op het podium. Maar áls er dan dat zaalshot komt ziet het er wel heel tof uit.
Koutist in opleiding.
pi_188816033
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 september 2019 15:39 schreef Greys het volgende:
Er bestaat iets als een soort armbandje volgens mij met daarin een lampje dat op afstand regelbaar is. Dus dat het publiek in de zaal iets om hun pols krijgt en dat de regie op een bepaald moment tijdens een lied die lampjes een bepaalde - bij het optreden/LEDscreen passende - kleur laat krijgen zodat het zaalshot op tv op dat moment vól is met lichtjes in die bepaalde kleur. Dan wordt de gekleurde zee van publiek op dat moment onderdeel van de act van dat moment.

Uiteraard maar één of twee keer per lied gebruiken, de grootste focus op het podium. Maar áls er dan dat zaalshot komt ziet het er wel heel tof uit.
Ja gaaf is dat, Coldplay gebruikte die.
pi_188818039
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 september 2019 15:39 schreef Greys het volgende:
Er bestaat iets als een soort armbandje volgens mij met daarin een lampje dat op afstand regelbaar is. Dus dat het publiek in de zaal iets om hun pols krijgt en dat de regie op een bepaald moment tijdens een lied die lampjes een bepaalde - bij het optreden/LEDscreen passende - kleur laat krijgen zodat het zaalshot op tv op dat moment vól is met lichtjes in die bepaalde kleur. Dan wordt de gekleurde zee van publiek op dat moment onderdeel van de act van dat moment.

Uiteraard maar één of twee keer per lied gebruiken, de grootste focus op het podium. Maar áls er dan dat zaalshot komt ziet het er wel heel tof uit.
Die techniek gebruikten ze ook in de zaal in Stockholm, met lampjes om de nek
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_188821499
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 00:35 schreef MatthiasVisie het volgende:
Alle Nederlandse winnaars laten optreden. Degenen die overleden zijn, kunnen door middel van een hologram weer even tot leven gewekt worden.
Zeke een ode aan Teddy, Corry, Sandra..
Life can be a bitch, so like it..
  vrijdag 6 september 2019 @ 21:29:09 #70
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_188822258
Chantal Janzen. Als iemand kan omgaan met spontane grapjes, flair en een link met entertainment als presentatrice, dan is zij het. Sorry, ik kan het niet laten, maar als Nikki de Jager of Doutzen of Carice van Houten zou kunnen, waarom Chantal Janzen dan niet? Alleen maar omdat ze bij RTL werkt? Ik moet het in dit topic gezegd hebben. Het ESF verdient presentatoren met schwung, spontaniteit en chemie en ik zie dat met alle respect niet in Dionne Stax.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_188823376
Nog een idee voor een logo/postcards-logo: Een gestyleerde Erasmusbrug die in een zwaan verandert en wegvliegt (en een staart van regenboogkleuren achterlaat)..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
  vrijdag 6 september 2019 @ 23:13:16 #72
333571 SietseBakker
ESF2020 Executive Producer
pi_188825514
Ja, ik lees echt mee! Keep up the good work 🙌🏼
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator vrijdag 6 september 2019 @ 23:16:09 #73
163650 crew  Greys
Nee.
pi_188825584
*O* w/
Koutist in opleiding.
  Moderator vrijdag 6 september 2019 @ 23:23:53 #74
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_188825787
Hallo Sietse, Welkom op het forum!
  vrijdag 6 september 2019 @ 23:24:10 #75
357663 Aoibhin
Salvadorable
pi_188825794
Leuk dat je meeleest @SietseBakker!

En wat tof dat jij en de rest van het team ook zoveel tips willen horen van fans. Wat jullie er ook mee doen; de betrokkenheid van jullie die wordt getoond is echt tof. ^O^
Op maandag 13 mei 2019 16:16 schreef Guanabana het volgende:
Vind het een rustgevend iets dat je er altijd van op aan kan dat Aoibhin hier is. :P
  Moderator / KerstCrewQuizWinner vrijdag 6 september 2019 @ 23:25:03 #76
39237 crew  H_T
2733
pi_188825820
:W SietseLeuk dat je meeleest en dat we mee mogen denken :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_188825841
Ik ben echt zo benieuwd hoeveel ideeën er achteraf hier afgevinkt kunnen worden.
Somebody that I used to know
  vrijdag 6 september 2019 @ 23:33:33 #78
345170 Roger_Epiales
Beheerder vd ijs_beer fanclub
pi_188826018
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 23:13 schreef SietseBakker het volgende:
Ja, ik lees echt mee! Keep up the good work 🙌🏼
Welkom terug! w/
Reality is for people who can't imagine anything better.
--------------------------------------------------------------------
Feel free to insult me.
pi_188826189
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 23:13 schreef SietseBakker het volgende:
Ja, ik lees echt mee! Keep up the good work 🙌🏼
Hallooo *O* :W
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  Moderator vrijdag 6 september 2019 @ 23:41:46 #80
351614 crew  ijs_beer
Voor wat zeg je?
pi_188826200
Hai Sietse! Leuk dat je zo benaderbaar bent dat jullie open staan voor ideeën uit allerlei invalshoeken. *O* w/
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_188826215
Ook ik denk aan DJ Martin Garrix en André Rieu. Garrix voor het jongere publiek, Rieu voor de oudere kijker. Beide zijn echt bekend over de hele wereld. Zet ze in de interval act tegenover elkaar, als in een battle zoals rappers of dansgroepen met elkaar battelen. Martin met dance-dansers, André met dansers in 18e-eeuwse kledij. Beide groepen op een eigen podium in de zaal. Om en om spelen ze een fragment van een songfestivalliedje; maar niet alleen Nederlandse inzendingen (die kennen alleen wij, de meeste kijkers zullen die niet meer kennen), maar winnende songfestivalliedjes uit allerlei landen.
Maak het ludiek door André Rieu Hardrock Hallelujah van de Lordies te laten spelen, terwijl Martin Garrix Ein bisschen Frieden van Nicole doet.
pi_188826594
Meerdere dj’s in combinatie met het Metropole Orkest kan ook
pi_188826607
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 23:13 schreef SietseBakker het volgende:
Ja, ik lees echt mee! Keep up the good work 🙌🏼
Dag Sietse w/
Life can be a bitch, so like it..
pi_188826929
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 22:04 schreef Peter het volgende:
Nog een idee voor een logo/postcards-logo: Een gestyleerde Erasmusbrug die in een zwaan verandert en wegvliegt (en een staart van regenboogkleuren achterlaat)..
Mooi idee!
pi_188827084
Als opening kan er misschien een ‘arcade’ gemaakt worden waar Duncan doorheen loopt. Ergens in een hoekje staat een jukebox, en toevallig vindt hij in z’n broekzak een muntje.
Hij gooit dat muntje erin, en ja..Arcade.
  zaterdag 7 september 2019 @ 00:49:55 #86
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_188827317
Ik denk dat jullie in het thema iets met ontmoeten van verschillende mensen/culturen gaan doen. Als ik afga op de fantastische bekendmakingsvideo. Dat kun je ook doortrekken in de postcards. Waarin de artiest die net klaar is even contact maakt met de artiest die zometeen moet. Misschien ook beide een slagzin of hallo in de eigen taal oplezen.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_188827409
Laat de kleren van de presentatoren ontwerpen door Nederlandse ontwerpers die met geweldige outfits komen. Ik denk aan Iris van Herpen.[ Bericht 20% gewijzigd door Greys op 07-09-2019 13:16:15 (Foto's verkleind ) ]
pi_188827836
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 september 2019 00:49 schreef Andromache het volgende:
Ik denk dat jullie in het thema iets met ontmoeten van verschillende mensen/culturen gaan doen. Als ik afga op de fantastische bekendmakingsvideo. Dat kun je ook doortrekken in de postcards. Waarin de artiest die net klaar is even contact maakt met de artiest die zometeen moet. Misschien ook beide een slagzin of hallo in de eigen taal oplezen.
Mooi ook om dat te doen in de taal van het land dat na hen moet!
Op maandag 13 mei 2019 16:16 schreef Guanabana het volgende:
Vind het een rustgevend iets dat je er altijd van op aan kan dat Aoibhin hier is. :P
pi_188828197
I think it would be cool to approach The Netherlands' history in Eurovision. To pay tribute to the ones who made history to the country, and unfortunately are no longer with us. Jetty Paerl, Corry Brokken, Teddy Scholten; I think it would be emotional to have them honored, maybe to have their songs sung by some artists, or maybe the hosts themselves - And for this You need hosts who can sing... perhaps Ilse DeLange; Tim Douwsma; Douwe Bob, ahn? - Also Getty Kaspers, the last Dutch victory until Duncan, should be present as well.
For the Flag Parade, I think Martin Garrix should be part. And Max Verstappen could appear in the Grand Final also, as they are spokespersons for the country in the international scenario nowadays.
Another thing should change is less interviews with artists in the green room during the interval acts. This time could be better enjoyed with videos or with more propely saying interval acts. It's so annoying to see this "fast talk", because sometimes the artist wants to speak more, or need to; and the hosts have to cut them, sometimes being even Impolite. And for us, clearly seems that the interview wasn't necessary, was just Occupying time.
Eurovision Lover. Sometimes I think I love to love.
pi_188828384
In 2009 (Moskou) lieten ze tijdens de postcards een Russisch woord verschijnen met de Engelse vertaling eronder (zoals op 0:31 in het filmpje). Aangezien je in de 2020-editie een mooie boodschap kunt verspreiden naar het buitenland zou zoiets ook kunnen (op een creatievere manier waarbij de artiesten zelf iets met de woorden doen i.p.v. dat het alleen op het scherm verschijnt). Denk daarbij aan Nederlandse woorden waar Nederlanders echt waarde aan hechten. Woorden als vrijheid, gelijkheid, saamhorigheid, gezelligheid. Als je daarmee kijkers in minder ontwikkelde gebieden, oorlogsgebieden, gebieden waar meningen worden onderdrukt, aan het denken kan zetten of zelfs kan inspireren en zelfvertrouwen te hebben in de toekomst, dan is dat al heel mooi n.m.m.

Plus buitenlanders leren ook nog eens wat Nederlandse woorden wat wel leuk is. Zo kan ik me nog goed een paar Russische woorden herinneren, ook al is het al tien jaar geleden :)

pi_188828622
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 23:42 schreef Azjemenou het volgende:
Ook ik denk aan DJ Martin Garrix en André Rieu. Garrix voor het jongere publiek, Rieu voor de oudere kijker. Beide zijn echt bekend over de hele wereld. Zet ze in de interval act tegenover elkaar, als in een battle zoals rappers of dansgroepen met elkaar battelen. Martin met dance-dansers, André met dansers in 18e-eeuwse kledij. Beide groepen op een eigen podium in de zaal. Om en om spelen ze een fragment van een songfestivalliedje; maar niet alleen Nederlandse inzendingen (die kennen alleen wij, de meeste kijkers zullen die niet meer kennen), maar winnende songfestivalliedjes uit allerlei landen.
Maak het ludiek door André Rieu Hardrock Hallelujah van de Lordies te laten spelen, terwijl Martin Garrix Ein bisschen Frieden van Nicole doet.
Als zoiets gekoppeld kan worden aan zo ongeveer de drie grootste exportproducten van Nederland, de zangeressen Floor Jansen (Nightwish), Simone Simons (Epica) en Sharon den Adel (Within Temptation) (tezamen goed voor ruim 10 miljoen volgers op FB) dan bereik je er én een nog ruimer publiek mee, zet je een knallende act neer (those ladies can sing!) en geef je een enorm visitekaartje af! (Ondanks dat de drie dames relatief onbekend zijn in NL, maar daarbuiten des te meer).
pi_188830644
Ik moest denken aan wat Sietse zei in een interview: minder fratsen, het gevoel terugbrengen, oprecht. Ik neem aan dat daarmee ook bedoeld wordt dat muziek voorop komt te staan. Dan denk ik aan muziek en de gevoelens die het kan oproepen. Zo kwam ik op deze ideeën voor een openings- of interval-act:

1. Liedjes waar mensen een emotionele band mee hebben: teken die verhalen op in een kort interview en laat een goede zanger/zangeres een deel van dat lied zingen. Er zullen vast hele mooie verhalen achter liedjes te vinden zijn binnen en buiten Nederland.

2. Liedjes die speciaal zijn voor specifieke landen in Europa. Iets dat staat voor hun cultuur. Een Keltisch lied, een lied in Samisch (weet je wel, van het lied van Noorwegen dit jaar), een aboriginal lied, een Italiaanse aria, een Nederlands visserskoor, enz. Als je die stijlen aan het eind ook nog aan elkaar kan breien tot 1 nieuw lied, dat zou mooi zijn.

3. Neem een onderwerp dat bij iedereen in Europa een gevoelige snaar raakt: moeders. Elk land heeft wel een mooi lied over een moeder. Maak daar een medley van, met op de achtergrond de vertaling van de tekst.
Een ander universeel onderwerp (dat ook goed bij Nederland past) is 'vrijheid'. Maar dan zou je je wel eens op glad ijs kunnen gaan begeven, en zou het politiek kunnen worden.
pi_188830740
Sietse, alsjeblieft, geen orkest van André Rieu. Hij mag dan over de hele wereld bekend zijn, hij maakt niet het soort muziek dat bij de gemiddelde ESF kijker nou het hart sneller laat kloppen. Dat zijn twee verschillende (muzikale) werelden. De Rieu/Maastricht link zijn we (gelukkig) ook kwijt, dus laat hem lekker zijn ding ergens anders doen. Er is een ander Nederlands orkest dat veel beter op zijn plek is op het ESF podium, omdat het er een lange geschiedenis mee heeft: Het Metropole Orkest. Hoe vet zou het zijn om dat orkest met een aantal oud kandidaten als Anouk, Douwe Bob, Ilse, Edsilia, Ruth (en oké, Trijntje, kan ze eindelijk laten zien dat ze echt wel een vet goede zangeres is) etc een potpourri van geweldig swingende ESF hits te laten zingen als pauzeact.
pi_188830828
quote:
1s.gif Op donderdag 5 september 2019 22:00 schreef ato het volgende:
Artiesten in postcards van 40-43 steden in Nederland.
André Rieu, Martin Garrix etc. beginnen met de 5 winnende Nederlandse inzendingen.
Podium moet met water te maken hebben.
Ik vind het decor van Zomergasten altijd heel mooi: ze zitten op het dak van een caravan die onder water staat. Een podium dat onder water staat: super!

En ik las dat iemand anders voorstelde om het podium in het midden van de zaal te zetten. Ook een goed idee! En dan bij de vlaggenparade lopen de artiesten naar het podium door een tunnel met water eromheen, zoals in die aquarium-dierentuinen. Kan ook een tunnel met twee lagen glas zijn, waar water tussen zit. In het water kunnen mooie regenboogvissen zitten. We zijn tenslotte een land onder zeeniveau, we zijn de lowlands!

[ Bericht 14% gewijzigd door Azjemenou op 07-09-2019 17:22:52 ]
pi_188831001
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2019 08:49 schreef Pluto1975 het volgende:

[..]

Als zoiets gekoppeld kan worden aan zo ongeveer de drie grootste exportproducten van Nederland, de zangeressen Floor Jansen (Nightwish), Simone Simons (Epica) en Sharon den Adel (Within Temptation) (tezamen goed voor ruim 10 miljoen volgers op FB) dan bereik je er én een nog ruimer publiek mee, zet je een knallende act neer (those ladies can sing!) en geef je een enorm visitekaartje af! (Ondanks dat de drie dames relatief onbekend zijn in NL, maar daarbuiten des te meer).
Je moet wel 3 keer een show openen en meerdere interval acts hebben, dus eigenlijk hoeft ook niet alles gekoppeld te worden.

Een medley van de successen van de afgelopen jaren zou ook leuk zijn, alleen dan moet je Trijntje skippen en Ilse en Waylon bij elkaar brengen, dus dat zal wel onmogelijk zijn :+ misschien alleen de beelden dan :D
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator zaterdag 7 september 2019 @ 12:32:20 #96
163650 crew  Greys
Nee.
pi_188831075
Jongens, hou even in gedachten dat we hadden afgesproken alleen posts met concrete ideeën. ;) Er was even een uitzondering voor jubelen over Sietse z'n aanwezigheid maar nu dus weer even rekening houden ermee. Niet te veel reacties op elkaar zonder dat er in je reactie een nieuw of aanvullend idee staat. En kijk ook even of iets al eerder hier genoemd is. Anders is het voor Sietse niet meer te lezen straks want die heeft het druk genoeg. Dank voor jullie medewerking. w/ O+

[ Bericht 3% gewijzigd door Greys op 07-09-2019 12:56:51 ]
Koutist in opleiding.
pi_188832847
Nederland heeft bekende filmmakers. Misschien kan Paul Verhoeven de postkaarten regisseren.
Misschien kan Anton Corbijn een foto shoot doen met alle kandidaten.
  zaterdag 7 september 2019 @ 15:01:38 #98
2681 Dave
Aardig op drave
pi_188832873
Vlaggenparade
Beweeg via (goede!) augmented reality over de wereldbol, van land naar land, naar een bekende trekpleister uit het land waarvan de deelnemer wordt voorgesteld. Gebruik dezelfde techniek bij de puntentelling (alle puntengevers voor een green screen?)

Presentatoren
Gebruik alleen duopresentatoren met voldoende onderlinge chemie, anders volstaat een single presentatie (die je evt na elk presentatiemoment wisselt). Kies presentatoren die (in het Engels) kunnen improviseren, en niet volledige afhankelijk zijn van autocue, zodat met name greenroom gesprekken vlotter/spontaner zijn.

Intervalacts
- Varieer, hou het bij de tijd (klompendans als kwinkslag, maar al snel overgaand naar hiphop/popping)
- 65e editie - laat recente winnaars een duet zingen met vroegere winnaars (hologrammen/projecties van vroeger, recente winnaar live op het podium)
- Denk ook aan niet muzikale acts (Hans Klok die Erasmusbrug laat verdwijnen)

Postcards
- Afsluiten met “My name is <artiestennaam>. Welcome to the Netherlands, welcome to <locatie postcard>. (Evt. zoals gezegd in eigen taal, of taal volgende deelnemer (moet je het einde wel 40+ keer opnemen, dus niet realistisch)).
- Laat elke deelnemer de vraag “What is it really about? For me it’s about...” beantwoorden.
- Eventueel niet beeldvullend laten zien, maar op led-scherm in de zaal, zodat je publiek ziet, en de set-wissel.

Second screen (via ESF app of eigen app)
- opmaken door/chatten met Nikki de Jager
- “Live” meekijken met de set-wissel/kandidaten die backstage zenuwachtig klaarstaan tijdens de postcards
- Tijdens optreden kennisquiz met vra(a)g(en) over het optredende land (a la “Weet ik veel” app)
- Gebarentolk voor elk nummer (ASL/Gestuno)
:o)
pi_188835750
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2019 14:59 schreef MatthiasVisie het volgende:
Nederland heeft bekende filmmakers. Misschien kan Paul Verhoeven de postkaarten regisseren.
Misschien kan Anton Corbijn een foto shoot doen met alle kandidaten.
Erwin Olaf heb je ook nog.
Somebody that I used to know
pi_188836116
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2019 14:59 schreef MatthiasVisie het volgende:
Nederland heeft bekende filmmakers. Misschien kan Paul Verhoeven de postkaarten regisseren.
Misschien kan Anton Corbijn een foto shoot doen met alle kandidaten.
Cinema is nou niet iets waar Nederland beroemd om staat... bijna elk land heeft meer goede filmmakers dan Nederland. Fotografie is wel een sterk punt, Anton Corbijn en Erwin Olaf inderdaad.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')