abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_188809095
Ten eerste wou ik zeggen: bedankt Sietse dat je de fans en de gewone man zo meeneemt in dit proces!

Het lijkt me ook leuk om naast musicale intervalacts wat meer niet-musicale intervalacts te hebben. Aangezien het al een lange zit is om 26 nummers achter elkaar te luisteren.
Enkele voorbeelden:
Quizzen met de deelnemers. Welk land weet het meest over Nederland/het songfestival?
Live-reportages vanuit het land. Hoe beleeft Nederland en de toeristen het songfestival?
pi_188809227
Nederlandse kaas in de green room voor de delegaties.
pi_188809326
Alle Nederlandse winnaars laten optreden. Degenen die overleden zijn, kunnen door middel van een hologram weer even tot leven gewekt worden.
pi_188809409
Het podium in het midden van de zaal. Innovatie op het Songfestival!
pi_188809437
Ook de overzeese gebieden van Nederland in beeld brengen tijdens de postkaarten en graag ook de Waddeneilanden.
pi_188809482
In de postkaarten de kandidaten een bezienswaardigheid laten schilderen waar ze dan voor of naast staan. De Wallen, het Museum van Anne Frank, een bekende brug,... Op een of andere manier zou vanuit dat schilderij dan de vlag van dat land gehaald moeten worden.
pi_188809516
De Gouden Eeuw van Nederland mag ook zeker niet vergeten worden om in beeld te brengen. Misschien kan een filmpje van de geschiedenis van Nederland getoond worden dat dan leidt naar vandaag en duidelijk maakt hoe de Nederlander nu is en wat hem/haar zo gemaakt heeft.
Er zou ook een filmpje over de geschiedenis van Rotterdam moeten zijn, bijvoorbeeld tijdens de tweede halve finale om te kunnen linken aan het bombardement.
pi_188809536
PS: Als je rechts bovenaan je post op 'wijzig' drukt, kun je een bestaande post binnen een aantal uren nog aanvullen, in plaats van meerdere posts achter elkaar te plaatsen. Dat leest prettiger :Y
dag
  ESF Reporter vrijdag 6 september 2019 @ 07:55:36 #59
87554 Cee
Welluk?
pi_188810388
Extra content
Tijdens een festival als Pinkpop worden optredens uitgezonden op NPO extra, het lijkt me tof om de optredens op Eurovision Village en in de Euroclub ook (live) uit te zenden. Deze streams ook beschikbaar maken voor fans buiten Nederland, zodat ze niets hoeven te missen. Dit biedt ook de niet-ESF artiesten de kans zich te presenteren voor een publiek dat verder reikt dan wat voor het podium staat. Tussen de optredens door zijn er archiefbeelden te zien uit 65 jaar Eurovision, maar misschien leuker nog, de officile clips van de inzendingen van dit jaar. Voorzien van on screen informatie, bijvoorbeeld over de artiest en inhoudelijk over het nummer.

Rotterdam is een stad dat zichzelf opnieuw heeft opgebouwd. 80 jaar geleden was er haast niets van over, anno 2020 staat er een blinkende skyline.
Wat me k fascineert, maar waar we nooit veel van zien, is hoe tijdens het Songfestival een set in no time wordt opgebouwd tussen twee nummers in. Misschien is het mooi om daar iets van te laten zien, als een ode aan de stad maar ook aan de medewerkers backstage die dag in dag uit als een Zwitsers uurwerk met de gekste rekwisieten sjouwen.

Ik weet dat je de magie niet weg moet nemen van een show als het ESF maar het lijkt me voor zowel de casual kijker en zeker ook de fans interessant om te zien hoe dat te werk gaat, hoe ze dat zo snel voor elkaar krijgen. We zien dit vaak alleen sporadisch terug in filmpjes die fans uploaden.

Misschien dat dit als extra content via NPO extra/social media/YouTube op de officile kanalen beschikbaar is (desnoods na de finale, als een extraatje).

Eurovision Village
Mij laat het idee van het gebruik van zeecontainers niet los. Typisch havenstedelijks, lekker ruig, maar ook modern. Zouden deze misschien ingezet kunnen worden in de Village, ze moeten wel een beetje kleurrijk zijn van buiten. Per deelnemend land wordt een container ingericht als mini museum. Je kan er luisteren naar de nummers die ze al die jaren hebben ingezonden. Er hangen rekwisieten. Of je leest er meer over het land zelf, een soort mini Vakantiebeurs idee. :D Je kan er ook een Pin halen met het vlaggetje van het land erop zodat er straks fans rondlopen met allemaal vlaggetjes van hun favoriete land op hun kleding gespeld, dan kom je elkaar tegen en is het zo van HEY EEN MEDE MONTENEGRO FAN. *O*
In plaats van per land kan je ook per Eurovisiejaar een container inzetten maar dan moet je met ng meer containers slepen. :@ Ik vond het in Lissabon al leuk gedaan dat de Village was afgezet met doeken waar per jaargang informatie op was te lezen.

Oh en ik wil ook een silent disco, maakt me niet uit waar en wanneer, ik wil dat mensen met koptelefoons op op Woki mit dein Popo en Dancing Lasha dansen en voorbijgangers geen idee hebben of ze hulp moeten halen.

Jon Ola Sand
Is voor deze Rotterdamse gelegenheid de Euromaster.

Dat waren even mijn 2 cents... eh, pennies.

[ Bericht 2% gewijzigd door Cee op 06-09-2019 08:33:29 ]
pi_188810449
Als er een bekende DJ komt (NL heeft echt geluk met zoveel top-DJ's!), maak het echt een spektakel. Mensen verwachten vaak (zoals bij Darude dit jaar of Polen 2018) dat een performance met DJ vrij statisch is, waarbij de DJ zelf alleen nep achter de draaitafel staat en dat het nooit werkt. Maak er iets dynamisch van wat niemand verwacht, zoals het eerder aangehaalde concert van Kensington en Armin, nota bene in Ahoy;


Die ronddraaiende bol is echt krankzinnig en Armin staat precies tussen het publiek. Dit is de beste manier die ik heb gezien hoe je een DJ kunt betrekken bij een performance. Desnoods gebruik het idee van de bol nog een keer, niemand behalve wij die het opmerken ;)
pi_188811073
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 00:24 schreef MatthiasVisie het volgende:
Nederlandse kaas in de green room voor de delegaties.
Misschien nog meer Nederlandse producten: stroopwafels, bitterballs enz.

Oh en misschien een Mission impossible: ILSE EN WAYLON SAMEN OPTREDEN, misschien met Conchita erbij als peacemaker.
IK WIL DIT O+
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_188811651
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 23:29 schreef Japepk het volgende:
Het idee van tulpen in de vorm van de vlag (wat ook al viral nieuws gaat zijn op het moment dat die in bloei staan, ergens in april) vind ik hl tof. Zonde om dat te laten liggen, echt een unieke kans.

Oeh, een bollenteler die vlaggen laten telen (dat moet in de winter al, toch?). Alle landen (laten) doen. En dan overal een camera erop voor zo'n timelapse van een paar maanden. Dat je de vlaggen tot bloei ziet komen. Kunstzinnig gebeuren lijkt me dat.
Somebody that I used to know
pi_188811874
Hopelijk kan de organisatie Gemeente Rotterdam op het hart drukken dat voor het ESF het zwerfvuil opgeruimd moet worden. Het is echt geen porum als je als ESF fan lekker naar je overprijsde airbnb kamer in een achterbuurt loopt na een avondje Eurovillage en bij de eerste de beste windvlaag een KFC zak en lege lachgasbusjes op je oren vliegen.
De stad moet echt schoon, ook buiten de centrale locaties om, want ESF fans gaan overal verblijven en zo maak je echt geen goede reclame voor verder een prachtige stad.
pi_188811886
Misschien een idee om eens goed met de NS en RET te overleggen qua vervoer. Veelvuldig zie je bij grote concerten in de Ziggo Dome, AFAS Live, ArenA, Ahoy, Tivoli etc., etc., dat veel mensen moeten haasten voor de laatste treinen. Iemand die al vrij noordelijk of zuidelijk woont kan beter op de auto aan als het zulke concerten betreft. Als er dan gevraagd wordt bij de NS voor latere treinen geven ze altijd aan dat de organisator dit bij hun moet aanvragen.

Dus bij deze. Kunnen jullie ervoor zorgen dat half Nederland dan ook gewoon iets heeft om op te vertrouwen? Want treinen rijden er sowieso niet echt op de tijdstippen dat de halve finales en de finale afgelopen is.
  vrijdag 6 september 2019 @ 11:37:23 #65
160617 saul_tigh
Battlestarter!
pi_188812751
Introductie van de deelnemers (postcards): Hans Klok tovert ze tevoorschijn op een plek in Nederland.
Of
Dominoday, de dominostenen vallen en op het eind zie je een persoon/gebeurtenis/gebouw in Nederland tevoorschijn komen, eerst in dominostenen en daarna gaat dat beeld over naar de 'echte' persoon met de deelnemer ernaast.
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator vrijdag 6 september 2019 @ 15:39:30 #66
163650 crew  Greys
Nee.
pi_188815964
Er bestaat iets als een soort armbandje volgens mij met daarin een lampje dat op afstand regelbaar is. Dus dat het publiek in de zaal iets om hun pols krijgt en dat de regie op een bepaald moment tijdens een lied die lampjes een bepaalde - bij het optreden/LEDscreen passende - kleur laat krijgen zodat het zaalshot op tv op dat moment vl is met lichtjes in die bepaalde kleur. Dan wordt de gekleurde zee van publiek op dat moment onderdeel van de act van dat moment.

Uiteraard maar n of twee keer per lied gebruiken, de grootste focus op het podium. Maar ls er dan dat zaalshot komt ziet het er wel heel tof uit.
Koutist in opleiding.
pi_188816033
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 september 2019 15:39 schreef Greys het volgende:
Er bestaat iets als een soort armbandje volgens mij met daarin een lampje dat op afstand regelbaar is. Dus dat het publiek in de zaal iets om hun pols krijgt en dat de regie op een bepaald moment tijdens een lied die lampjes een bepaalde - bij het optreden/LEDscreen passende - kleur laat krijgen zodat het zaalshot op tv op dat moment vl is met lichtjes in die bepaalde kleur. Dan wordt de gekleurde zee van publiek op dat moment onderdeel van de act van dat moment.

Uiteraard maar n of twee keer per lied gebruiken, de grootste focus op het podium. Maar ls er dan dat zaalshot komt ziet het er wel heel tof uit.
Ja gaaf is dat, Coldplay gebruikte die.
pi_188818039
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 september 2019 15:39 schreef Greys het volgende:
Er bestaat iets als een soort armbandje volgens mij met daarin een lampje dat op afstand regelbaar is. Dus dat het publiek in de zaal iets om hun pols krijgt en dat de regie op een bepaald moment tijdens een lied die lampjes een bepaalde - bij het optreden/LEDscreen passende - kleur laat krijgen zodat het zaalshot op tv op dat moment vl is met lichtjes in die bepaalde kleur. Dan wordt de gekleurde zee van publiek op dat moment onderdeel van de act van dat moment.

Uiteraard maar n of twee keer per lied gebruiken, de grootste focus op het podium. Maar ls er dan dat zaalshot komt ziet het er wel heel tof uit.
Die techniek gebruikten ze ook in de zaal in Stockholm, met lampjes om de nek
Op maandag voel ik me als Robinson Cruso: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_188821499
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 00:35 schreef MatthiasVisie het volgende:
Alle Nederlandse winnaars laten optreden. Degenen die overleden zijn, kunnen door middel van een hologram weer even tot leven gewekt worden.
Zeke een ode aan Teddy, Corry, Sandra..
Life can be a bitch, so like it..
  vrijdag 6 september 2019 @ 21:29:09 #70
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_188822258
Chantal Janzen. Als iemand kan omgaan met spontane grapjes, flair en een link met entertainment als presentatrice, dan is zij het. Sorry, ik kan het niet laten, maar als Nikki de Jager of Doutzen of Carice van Houten zou kunnen, waarom Chantal Janzen dan niet? Alleen maar omdat ze bij RTL werkt? Ik moet het in dit topic gezegd hebben. Het ESF verdient presentatoren met schwung, spontaniteit en chemie en ik zie dat met alle respect niet in Dionne Stax.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_188823376
Nog een idee voor een logo/postcards-logo: Een gestyleerde Erasmusbrug die in een zwaan verandert en wegvliegt (en een staart van regenboogkleuren achterlaat)..
dag
  vrijdag 6 september 2019 @ 23:13:16 #72
333571 verified  SietseBakker
ESF2020 Executive Producer
pi_188825514
Ja, ik lees echt mee! Keep up the good work 🙌🏼
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator vrijdag 6 september 2019 @ 23:16:09 #73
163650 crew  Greys
Nee.
pi_188825584
*O* w/
Koutist in opleiding.
  Moderator vrijdag 6 september 2019 @ 23:23:53 #74
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_188825787
Hallo Sietse, Welkom op het forum!
  vrijdag 6 september 2019 @ 23:24:10 #75
357663 Aoibhin
Salvadorable
pi_188825794
Leuk dat je meeleest @SietseBakker!

En wat tof dat jij en de rest van het team ook zoveel tips willen horen van fans. Wat jullie er ook mee doen; de betrokkenheid van jullie die wordt getoond is echt tof. ^O^
Op maandag 13 mei 2019 16:16 schreef Guanabana het volgende:
Vind het een rustgevend iets dat je er altijd van op aan kan dat Aoibhin hier is. :P
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')