Eigenlijk zou je het een beetje moeten vervormen. Dus niet letterlijk de woorden van Seven moeten overnemen. Dat doet Nu.nl immers ook niet.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 13:25 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
En waarom zou Nu.nl niet 'objectief en neutraal' zijn? (zie je wat ik doe luxerobots!!)
Je weet wat een parafrase is?quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 13:32 schreef luxerobots het volgende:
[..]
Eigenlijk zou je het een beetje moeten vervormen. Dus niet letterlijk de woorden van Seven moeten overnemen. Dat doet Nu.nl immers ook niet.
Wat is onderbelicht en wat is overbelicht? Hoe bepaal je dat?quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 13:30 schreef Seven. het volgende:
[..]
Omdat je daar leest over witte mannen, onderwerpen die vanuit rechts al beladen zijn (immigratie) worden onderbelicht, onderwerpen die de linkse agenda drijven worden overbelicht. En het is eigendom van Sanoma.
En ik denk dus dat media-objectiviteit niet mogelijk is.
Sanoma is in handen van beleggers: https://sanoma.com/investors/quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 13:36 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Wat is onderbelicht en wat is overbelicht? Hoe bepaal je dat?
En wat heeft het feit dat Sanoma eigenaar is met de objectiviteit te maken?
Ik weet niet of investeerders in het Finse moederbedrijf zich heel druk maken om de tone of voice op één van de tig mediakanalen die onder SanomaNL vallen.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 14:17 schreef Seven. het volgende:
[..]
Sanoma is in handen van beleggers: https://sanoma.com/investors/
En je kunt je zodoende afvragen of die mensen niet een dikke vinger in de pap hebben. Je kunt je afvragen of Sanoma een bepaalde tone of voice doorvoert in al zijn kanalen, om een bepaald (links) publiek aan te trekken en tevreden te houden.
Klopt, dat weet je inderdaad niet. Het kan wél zo zijn. Of niet. Feit is wel dat iemand daar de geldstekker beheert, en diegene zou zomaar invloed uit kunnen oefenen.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 14:21 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Ik weet niet of investeerders in het Finse moederbedrijf zich heel druk maken om de tone of voice op één van de tig mediakanalen die onder SanomaNL vallen.
Die lijst klopt niet meer, Nieuwe Revu is bijvoorbeeld al een tijdje afgestoten. Ze zijn zich in het tijdschriftensegment gaan richten op vrouwen, kinderen en auto's, maar ik vind het nogal stellig om te zeggen dat die keuze invloed heeft op de redactie van Nu.nl, die toch voornamelijk ANP-berichten doorsluizen.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 14:26 schreef Seven. het volgende:
[..]
Klopt, dat weet je inderdaad niet. Het kan wél zo zijn. Of niet. Feit is wel dat iemand daar de geldstekker beheert, en diegene zou zomaar invloed uit kunnen oefenen.
Ik ken deze mediakanalen niet goed, maar het zou wel interessant zijn als blijkt dat al deze media eerder links dan rechts zijn. Wat ik zie is veel kanalen die zich richten op vrouwen en kinderen, dat is in de regel vaak links van het centrum.
-- knip --
Is ook nogal stellig, ik zeg ook niet dat ik gelijk hebquote:Op dinsdag 13 augustus 2019 14:29 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Die lijst klopt niet meer, Nieuwe Revu is bijvoorbeeld al een tijdje afgestoten. Ze zijn zich in het tijdschriftensegment gaan richten op vrouwen, kinderen en auto's, maar ik vind het nogal stellig om te zeggen dat die keuze invloed heeft op de redactie van Nu.nl, die toch voornamelijk ANP-berichten doorsluizen.
Als je verder alleen in NWS komt snap ik wel dat je denkt dat er niet zoveel aandacht aan "rechtse" onderwerpen wordt gegeven, maar ik denk ook dat die onderwerpen op NWS dusdanig oververtegenwoordigd zijn dat dat nogal vertekent.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 14:31 schreef Seven. het volgende:
[..]
Is ook nogal stellig, ik zeg ook niet dat ik gelijk heb. Maar het is wel goed om zo nu en dan wat betreft je eigen mediaconsumptie door te denken. Ik kijk écht alleen nu.nl, verder zie ik geen nieuws buiten NWS op fok. Dus mijn volgende doordenkvraag: hoe objectief is ANP? Wie is de eigenaar van ANP?
Ik ben eigenlijk van mening dat nu.nl links overbelicht en rechts onderbelicht (in een ultieme poging om zelf wel objectief te blijven). En eigenlijk wil ik NWS weer verbergen in actieve topics want ik vind het vaak ziekmakend en er posten hier een paar mensen mee waarvan ik verwacht dat ze de volgende lone wolves zullen zijn.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 14:34 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Als je verder alleen in NWS komt snap ik wel dat je denkt dat er niet zoveel aandacht aan "rechtse" onderwerpen wordt gegeven, maar ik denk ook dat die onderwerpen op NWS dusdanig oververtegenwoordigd zijn dat dat nogal vertekent.
Dat zeg ik toch?quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 14:37 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik ben eigenlijk van mening dat nu.nl links overbelicht en rechts onderbelicht (in een ultieme poging om zelf wel objectief te blijven).
Ik kan je verzekeren dat een uitgever zich niet bemoeit met de inhoud van de berichtgeving, tenzij er bepaalde grenzen worden overschreden (als Nu.nl aan de lopende band leugens verspreidt, dan zal de eigenaar daar inderdaad wat van vinden). Redactionele vrijheid is de hoeksteen van de journalistiek en een absolute voorwaarde voor het goed functioneren van een (nieuws)medium.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 14:17 schreef Seven. het volgende:
[..]
Sanoma is in handen van beleggers: https://sanoma.com/investors/
En je kunt je zodoende afvragen of die mensen niet een dikke vinger in de pap hebben. Je kunt je afvragen of Sanoma een bepaalde tone of voice doorvoert in al zijn kanalen, om een bepaald (links) publiek aan te trekken en tevreden te houden.
Wat ik hier zie, zijn tien nieuwswaardige onderwerpen met legitieme invalshoeken.quote:Verder: https://www.nu.nl/politiek
1. Krijgt extreem rechts voet aan de grond in Nederland?
2. Bedreigde kinderen maken meer kans op tijdelijk verblijf in Nederland (Telegraaf zou het hier over IS kinderen hebben in de kop)
3. Eurobarometer: Die kwart van Nederlanders voelt zich EU-burger (Telegraaf zou hier benoemen dat maar liefst een kwart van de Nederlanders zich geen EU-burger voelt)
4. FVD-senator Rookmaker overweegt overstap naar nieuwe partij van Otten (overbelichting, de helft van de eerste 10 nieuwsberichten gaat hierover)
5. Otten definitief uit de FVD, senator wil openheid betalingen aan partijleden (overbelichting)
6. Uit FVD gezette Henk Otten wil eigen politieke beweging oprichten (overbelichting)
5. Manager van partijbureau 50PLUS weggestuurd vanwege gift
7. Geroyeerde FVD'er Otten doet aangifte tegen Baudet wegens smaad (overbelichting)
8. Forum voor Democratie zet Henk Ottuen uit partij om fraudeverdenkingen (overbelichting)
9. PvdA dreight ook tegen woonplannen van kabinet te stemmen
10. Rutte naar Witte Huis: Wat gaat hij bespreken met Trump?
Het ANP is van Talpa, maar normaal toch wel echt redelijk objectief. ANP berichten en ook nu.nl zijn als nieuwsbron wel zeer beknopt, bijna geen enkele achtergrond achter het nieuws. Ik ben dan toch wel blij met mijn krantenabnonnement, met daarbij ook toegang tot topics en dus diverse kranten.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 14:31 schreef Seven. het volgende:
[..]
Is ook nogal stellig, ik zeg ook niet dat ik gelijk heb. Maar het is wel goed om zo nu en dan wat betreft je eigen mediaconsumptie door te denken. Ik kijk écht alleen nu.nl, verder zie ik geen nieuws buiten NWS op fok. Dus mijn volgende doordenkvraag: hoe objectief is ANP? Wie is de eigenaar van ANP?
Het ANP maakt heel veel berichten, ook nog meer berichten dan die nu.nl halen. 160.000 berichten per jaar, meer dan 400 per dag. Dan bericht je echt wel over alle serieuze onderwerpen, zowel links als rechts.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:21 schreef Seven. het volgende:
Los daarvan, het gaat in de media ook om de media-agenda. Het ANP lijkt daarin een redelijk bepalende factor. En ik heb nog een mooie stelling: wie de media-agenda beïnvloedt, is oppermachtig.
https://www.anp.nl/anp-zakelijk/mediamonitoring/quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:24 schreef Hanca het volgende:
[..]
Het ANP maakt heel veel berichten, ook nog meer berichten dan die nu.nl halen. 160.000 berichten per jaar, meer dan 400 per dag. Dan bericht je echt wel over alle serieuze onderwerpen, zowel links als rechts.
Als ANP betaald wordt voor dit soort diensten, kun je dan nog wel beweren dat je onafhankelijk bent? Let wel, ik zeg niet dat het niet zo is, maar dit is natuurlijk raar. Als een klokkenluider een schandaal aan de grote klok wil hangen over Schiphol, gaat het ANP daar dan in mee?quote:Met ANP 360+ krijg je een compleet overzicht van berichtgeving rondom je organisatie, merk en branche in RTV, print-, online en social media. Dit is inclusief het aanbod van ANP-redacties. Onze mediamonitoringtool geeft je 24/7 inzicht, zodat je snel en beter geïnformeerd kunt reageren op berichten en ontwikkelingen.
ANP 360+ is de nieuwe tool van ANP Zakelijk voor mediamonitoring. In één overzichtelijk dashboard, en via de ANP 360+ App, krijg je volledige inzage in berichtgeving in landelijke en regionale dagbladen, huis-aan-huisbaden, magazines, weekbladen, RTV en ruim 4.000 nieuwssites en blogs. Dit alles op basis van gepersonaliseerde zoekopdrachten gericht op jouw bedrijf, organisatie, merk, product of bepaalde thema’s of kernwoorden. Onze informatiespecialisten richten samen met jou een op maat gemaakt ANP 360+ Dashboard in. Het organische dashboard wordt vervolgens steeds verder doorontwikkeld op basis van jouw wensen, om de beste mediamonitoring-ervaring te creëren.
Zo'n klokkenluider benadert nooit het ANP, die zal een krant of tvprogramma benaderen. ANP zal vervolgens echt wel over die klokkenluider rapporteren. ANP is gewoon een bureau wat meer dan 400 korte berichten per dag er uit spuugt. Geen interviews, geen achtergronden, geen of weinig duiding. Maar meer dan 400 korte en zeer snelle berichten.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:30 schreef Seven. het volgende:
[..]
https://www.anp.nl/anp-zakelijk/mediamonitoring/
Best kwalijk dat Schiphol, bol.com, Unilever, ministerie van Algemene zaken en Achmea door ANP kunnen laten monitoren:
[..]
Als ANP betaald wordt voor dit soort diensten, kun je dan nog wel beweren dat je onafhankelijk bent? Let wel, ik zeg niet dat het niet zo is, maar dit is natuurlijk raar. Als een klokkenluider een schandaal aan de grote klok wil hangen over Schiphol, gaat het ANP daar dan in mee?
Volgens mij snap je niet helemaal hoe die tool werkt. Schiphol (of andere bedrijf) betaalt het ANP en krijgt vervolgens alle berichtgeving die wordt gepubliceerd over de luchthaven direct toegestuurd. Zo weet je direct wat er over je wordt gezegd en geschreven.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:30 schreef Seven. het volgende:
[..]
https://www.anp.nl/anp-zakelijk/mediamonitoring/
Best kwalijk dat Schiphol, bol.com, Unilever, ministerie van Algemene zaken en Achmea door ANP kunnen laten monitoren:
[..]
Als ANP betaald wordt voor dit soort diensten, kun je dan nog wel beweren dat je onafhankelijk bent? Let wel, ik zeg niet dat het niet zo is, maar dit is natuurlijk raar. Als een klokkenluider een schandaal aan de grote klok wil hangen over Schiphol, gaat het ANP daar dan in mee?
Dat snap ik, ik heb ook ooit journalistiek gestudeerdquote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:37 schreef Hanca het volgende:
[..]
Zo'n klokkenluider benadert nooit het ANP, die zal een krant of tvprogramma benaderen. ANP zal vervolgens echt wel over die klokkenluider rapporteren. ANP is gewoon een bureau wat meer dan 400 korte berichten per dag er uit spuugt. Geen interviews, geen achtergronden, geen of weinig duiding. Maar meer dan 400 korte en zeer snelle berichten.
Ik snap dondersgoed hoe die tool werkt en ik zie er zelfs wel brood in voor mijn werkgever. Maar wat ik ook snap is dat er dus een rechtstreekse inkomstenbron ligt tussen grote bedrijven die mogelijk de media-agenda willen bepalen, en dit onafhankelijke persbureau.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:38 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Volgens mij snap je niet helemaal hoe die tool werkt. Schiphol (of andere bedrijf) betaalt het ANP en krijgt vervolgens alle berichtgeving die wordt gepubliceerd over de luchthaven direct toegestuurd. Zo weet je direct wat er over je wordt gezegd en geschreven.
Ik zou me dan als ik jou was eerder richten op Talpa, dat is immers de daadwerkelijke eigenaar van het ANP, in plaats van bedrijven die zich inschrijven op een nieuwsbrief-plus.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:43 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik snap dondersgoed hoe die tool werkt en ik zie er zelfs wel brood in voor mijn werkgever. Maar wat ik ook snap is dat er dus een rechtstreekse inkomstenbron ligt tussen grote bedrijven die mogelijk de media-agenda willen bepalen, en dit onafhankelijke persbureau.
Ik vind die twee zaken onverenigbaar.
Allemaal hele goede vragen die je als kritische consument niet zomaar terzijde moet schuiven.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:45 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Ik zou me dan als ik jou was eerder richten op Talpa, dat is immers de daadwerkelijke eigenaar van het ANP, in plaats van bedrijven die zich inschrijven op een nieuwsbrief-plus.
Mogen ze daar nog negatief over schrijven?
Zie het conflict eerlijk gezegd niet. ANP stuurt voornamelijk berichten door die niet door henzelf zijn gemaakt. Het persbureau gaat dus niet over de inhoud.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:43 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik snap dondersgoed hoe die tool werkt en ik zie er zelfs wel brood in voor mijn werkgever. Maar wat ik ook snap is dat er dus een rechtstreekse inkomstenbron ligt tussen grote bedrijven die mogelijk de media-agenda willen bepalen, en dit onafhankelijke persbureau.
Ik vind die twee zaken onverenigbaar.
Wellicht dat iemand die links is georiënteerd eerder voor het vak kiest. Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Maar ik heb bijvoorbeeld een FvD'er als chef en zelf stem ik VVD.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:49 schreef Seven. het volgende:
Ondertussen nog steeds de vraag: waarom zijn journalisten in de regel eerder links dan rechts?
Ik zal je op weg helpen; Talpa heeft een dienst waarmee ze zakelijke consumenten helpen om efficiënt hun (reclame)boodschap uit te venten, en zag de data-analyse afdeling van het ANP als waardevolle toevoeging aan die dienst.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:49 schreef Seven. het volgende:
Allemaal hele goede vragen die je als kritische consument niet zomaar terzijde moet schuiven.
Ik persoonlijk vertrouw eigenlijk alleen nu.nl en dus vertrouw ik op ANP en Talpa. Ik ga eens naar Talpa googelen.
Waarom denk je dat journalisten in de regel eerder links dan rechts zijn? Kan ik gemist hebben in dit topic hoor.quote:Ondertussen nog steeds de vraag: waarom zijn journalisten in de regel eerder links dan rechts?
Waarom ga jij als steuntrekker dan voor de VVD?quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 10:58 schreef Plompzakker het volgende:
[..]
En derhalve een fatsoenlijk inkomen. Genoeg reden om voor de VVD te gaan
quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 10:49 schreef KoosVogels het volgende:
denken jullie dat ze onder één hoedje spelen met bepaalde politici en dat er ook daarin corruptie is?
Voor alle duidelijkheid: de tekst in de OP is niet van mij.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:56 schreef Zolderkamer het volgende:
Is niets nieuws.. en dat jij pas bent gaan denken toen er iets met een vluchtelingenstroom was zegt genoeg..
We hebben al eeuwen migranten.. we zijn een maritiem exportland..
Chinezen.. Surinamers.. het is niets nieuws.. alleen omdat er een paar schreeuwlui zijn met een internetaansluiting denk je dat het nieuw is..
Populistisch, krampachtig en kortzichtig geleuter, meer is het niet.. Toen dat gereutel er niet was, was het gezelliger en was er een beter leefklimaat dan met die schreeuwtokkies..
[..]
Handig dat je het er even bijzet dan... Maargoed, ik zie dat je vvd stemt, en dan past mn post ook prima bij jou..quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:58 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Voor alle duidelijkheid: de tekst in de OP is niet van mij.
Zijn er andere overkoepelende eigenschappen van deze grote corporaties en machthebbers? Bepaalde geografische locatie, bepaald geloof, dat soort zaken?quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 16:05 schreef LelijKnap het volgende:
Omdat veel media in de zakken zit van grote corporaties en grote corporaties zijn meestal voorstanders globalisme: een groot aanbod (goedkope) arbeiders en een grote afzetmarkt. En als linkse deugverhaaltjes dat helpt realiseren, dan verkopen ze linkse deugverhaaltjes.
quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 10:58 schreef SpecialK het volgende:
[..]
Oh wow...
Ik dacht serieus even dat ik wakker was geworden in een andere dimensie. Eentje waar Koos dit soort stukken schreef maar waar de chocolademelk functie van het koffiezetapparaat op mijn werk nog steeds wel stuk was.
Goede vraag, ik weet niet echt of dit zo is.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 15:52 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Ik zal je op weg helpen; Talpa heeft een dienst waarmee ze zakelijke consumenten helpen om efficiënt hun (reclame)boodschap uit te venten, en zag de data-analyse afdeling van het ANP als waardevolle toevoeging aan die dienst.
[..]
Waarom denk je dat journalisten in de regel eerder links dan rechts zijn? Kan ik gemist hebben in dit topic hoor.
Dat is dus de vraag: is dat zo?quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 16:05 schreef LelijKnap het volgende:
Omdat veel media in de zakken zit van grote corporaties en grote corporaties zijn meestal voorstanders globalisme: een groot aanbod (goedkope) arbeiders en een grote afzetmarkt. En als linkse deugverhaaltjes dat helpt realiseren, dan verkopen ze linkse deugverhaaltjes.
Ja, er werd altijd gezegd op school: RTL nieuws is kut, SBS ook, je moet het NOS journaal kijken want dat is het enige objectieve nieuwsprogramma van Nederland.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 16:09 schreef PzKpfw het volgende:
Als kind/tiener geloofde ik nog dat journalisten, en met name de NPO, objectieve informatie gaven. Zo werd dat immers op school gezegd. Van die verkeerde gedachte was ik al snel genezen.
Welke leraar zei dat? Of waren het medeleerlingen? Het was iig geen onderdeel van de lesstof, dat kan helemaal niet.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 17:28 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
Ja, er werd altijd gezegd op school: RTL nieuws is kut, SBS ook, je moet het NOS journaal kijken want dat is het enige objectieve nieuwsprogramma van Nederland.
Soms word ik nog schaterlachend wakker.
RTL is leugen en bedrog, zonder democratische of publieke controle.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 17:28 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
Ja, er werd altijd gezegd op school: RTL nieuws is kut, SBS ook, je moet het NOS journaal kijken want dat is het enige objectieve nieuwsprogramma van Nederland.
Soms word ik nog schaterlachend wakker.
Onzin, RTL nieuws en NOS Journaal zijn echt ontzettend vergelijkbaar. Brengen het nieuws echt hetzelfde.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 17:44 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
RTL is leugen en bedrog, zonder democratische of publieke controle.
Ik denk wel dat veel creatieve mensen (schrijven is toch een creatief vak) inderdaad links zijn. Hoe dat preciew komt weet ik niet. Maar ik zie het niet echt in de berichtvorming. Ja, er zijn zelden berichten vanuit het extreemrechtse FvD persperctief geschreven, maar er worden ook nooit berichten vanuit het extreemlinkse SP perspectief geschreven. Als je zelf extreemrechts bent is dus alles links, als je zelf extreemlinks bent is alles rechts.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 17:47 schreef Eendenkooi het volgende:
Veel journalisten komen uit de alpha-hoek waar je immers veel moet schrijven. De alpha hoek is vrij links, wanneer het over linkse universiteiten gaat gaat het bijna altijd over de alpha faculteiten, dus daarmee zijn de meeste journalisten ook automatisch links.
Het heeft ook met de onderwerpen te maken. Over economische onderwerpen lijkt de media in het midden te zitten. Economie is voor SPers een belangrijk thema dus die zien elke keer hun gelijk bevestigd dat de media te rechts is.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 17:51 schreef Hanca het volgende:
[..]
Ik denk wel dat veel creatieve mensen (schrijven is toch een creatief vak) inderdaad links zijn. Hoe dat preciew komt weet ik niet. Maar ik zie het niet echt in de berichtvorming. Ja, er zijn zelden berichten vanuit het extreemrechtse FvD persperctief geschreven, maar er worden ook nooit berichten vanuit het extreemlinkse SP perspectief geschreven. Als je zelf extreemrechts bent is dus alles links, als je zelf extreemlinks bent is alles rechts.
De media is niet pro-migratie. Over het algemeen berichten ze daar zelfs zeer feitelijk over zonder een kant te kiezen, gewoon omdat het een gevoelig onderwerp is. Meer dan pure feiten zie je eigenlijk zelden over dat onderwerp op de journaals. In kranten wel meer, maar dan wordt het vaak belicht vanuit de eigen achtergrond. Tegen elke wat linksere krant, is dan ook wel een rechtsere krant op dat gebied te vinden.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 17:54 schreef Eendenkooi het volgende:
[..]
Het heeft ook met de onderwerpen te maken. Over economische onderwerpen lijkt de media in het midden te zitten. Economie is voor SPers een belangrijk thema dus die zien elke keer hun gelijk bevestigd dat de media te rechts is.
Als het gaat om migratie is de media behoorlijk links. De vraag had misschien beter kunnen zijn: waarom is de media pro-migratie?
Misschien dat het anno 2019 veranderd is, maar zeg 10 - 20 jaar geleden was MSM gewoon pro-migratie. Kranten brengen niet alleen nieuws he, ze kunnen over alles berichten zonder dat het direct nieuwswaarde heeft, vaak zie je in de keuzes voor dat soort onderwerpen hun pro-migratie mening bovenkomen. Heb je verder een journalist ooit wel eens een kritische vraag horen stellen over migratie?quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 17:59 schreef Hanca het volgende:
[..]
De media is niet pro-migratie. Over het algemeen berichten ze daar zelfs zeer feitelijk over zonder een kant te kiezen, gewoon omdat het een gevoelig onderwerp is. Meer dan pure feiten zie je eigenlijk zelden over dat onderwerp op de journaals. In kranten wel meer, maar dan wordt het vaak belicht vanuit de eigen achtergrond. Tegen elke wat linksere krant, is dan ook wel een rechtsere krant op dat gebied te vinden.
Kranten belichten nieuws inderdaad meer, gelukkig wel. En ja, je hoeft de telegraaf maar open te slaan of het staat vol vraagtekens bij migraties (of liever gezegd: meestal schreeuwerige uitroeptekens en chocoladekoppen). Bij bijvoorbeeld een ND of Trouw zul je dat minder vinden. Als je je daarover verbaast, is het eerder zo dat jij je beter kunt verdiepen in de achtergrond van de kranten. Kranten schrijven niet voor een algemeen publiek, maar voor een bepaalde doelgroep. Waarom zouden ze dan een perspectief gebruiken dat hun achterban niet wil hebben?quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 18:04 schreef Eendenkooi het volgende:
[..]
Misschien dat het anno 2019 veranderd is, maar zeg 10 - 20 jaar geleden was MSM gewoon pro-migratie. Kranten brengen niet alleen nieuws he, ze kunnen over alles berichten zonder dat het direct nieuwswaarde heeft, vaak zie je in de keuzes voor dat soort onderwerpen hun pro-migratie mening bovenkomen. Heb je verder een journalist ooit wel eens een kritische vraag horen stellen over migratie?
Aha, grote corporaties zijn het nieuwe links? Links wil een groot aanbod aan goedkope arbeiders? Shit heb ik nooit begrepen en ben ik zomaar rechts geworden.quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 16:05 schreef LelijKnap het volgende:
Omdat veel media in de zakken zit van grote corporaties en grote corporaties zijn meestal voorstanders globalisme: een groot aanbod (goedkope) arbeiders en een grote afzetmarkt. En als linkse deugverhaaltjes dat helpt realiseren, dan verkopen ze linkse deugverhaaltjes.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |