abonnement Unibet Coolblue
pi_188361405
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 14:36 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Die indruk gaf je me, toen je opnoemde hoe vaak je Blavatsky hebt gelezen, hoeveel boeken je op je harde schijf hebt, etc. Maar buiten dat, is het nog steeds niet erg slim om te oordelen zonder kennis.
Dus omdat ik zeg veel gelezen te hebben ben ik mysticus? Weer wat geleerd..... En hoezo, zonder kennis? Echt, volgens mij heb jij een veel te grote broek aan voor iemand die geindoctrineerd is als de pest.

quote:
Ik kan je alleen maar afraden om zulke ervaringen na te streven.
Mijn vader mediteert zijn hele leven al en heeft er naar gezocht en ze ook gehad, en hij is vandaag de dag nog steeds op zoek (ook heel veel blavatsky gelezen trouwens, en andere werken, recent nog over boeddhisme).
Goede man die vader van jou.

quote:
Wat wij mensen nodig hebben is geen verlichting, maar vergeving. De dag dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen verkeerde daden, ongeacht je goede daden, en ongeacht de redenen ervoor en het feit of je er iets aan had kunnen doen of niet, is dat de eerste stap naar verlichting.
Mystici vragen vergeving aan de mensen als ze iets verkeerd hebben gedaan. Lijkt mij zinvoller dan vergeving te vragen aan je denkbeeldig vriendje die denkbeeldig aan het kruis gehangen is.

quote:
Ik heb echt geen flauw idee waar je het over hebt. Je vergist je, of je liegt, of ik heb een heel slecht geheugen en in dat geval zou ik graag bewijs zien om mijn geheugen op te frissen, want ik vind het zeer bizar wat je zegt. Maar wat mij betreft heb ik nooit zoiets gezegd, of je hebt me verkeerd begrepen.
Dat krijg je ervan als je zelf als eerste liegt en dan jaren later nog met die leugens om de oren geslagen wordt. Doet mij denken aan die charlatans die de ene dag A zeggen en zich een dag later vast praten. Altijd de waarheid spreken is veel zinvoller.

quote:
Alcohol heb ik natuurlijk wel gedronken, dus dat is niet zo moeilijk.
Ik had veel mensen in mijn omgeving die van alles gebruikten. Ik las er veel over. Ik observeerde de effecten. Die waren niet hetzelfde als bij psychedelica. Niet zo moeilijk om vast te stellen.
dan zie je de innerlijke reizen van die drugsgebruikers nog niet.

quote:
Adam en Eva vielen omdat ze God niet langer geloofden, maar de duivel.
Hoe draai je dit weer om? Door God te geloven. Daarom is geloof zo belangrijk.
Adam en Eva hebben met de duivel niks te maken gehad. Het was de slang. En in de oudheid stond de slang voor het geweten. En andere positieve zaken. Je bent weereens geindoctrineerd door de christenen.

quote:
Jezus is voor je gestorven al boog je niet voor hem. Hij is gestorven terwijl wij nog zondig waren.
ach, het heidebergs catechismus.
Als jij niet buigt voor Jezus dan is hij niet voor jou gestorven.
Zoals Maradonna scoorde voor Napoli. Als jij niet voor Napoli wordt dan scoorde hij niet voor jou. Pas als je voor Napoli wordt heeft Maradonna met terugwerkende kracht ook voor jou gescoord.

quote:
Als je twijfelt aan de slechtheid van de mens, zet dan het nieuws aan. Of probeer objectief terug te kijken op je verleden. Het kwaad is gewoon aanwezig in de mens. Dat is een feit wat je onder ogen kunt zien of niet.
Dat zullen mystici ook niet ontkennen. Het wordt een probleem als je jouw god gaat zien als het goede. Want dan heb je de Bijbel gewoon niet gelezen. Zoals het er staat. Genocide pleegde God op alle volkeren. Zelfs zijn eigen volk moest het ontgelden.

quote:
Een vers zonder context zegt vrij weinig.
Je hebt toch de bijbel gelezen? Nadat Adam en Eva van de vrucht van de boom van goed en kwaad gegeten hadden zeide God "nu, ze zijn de goden gelijk geworden, kennende goed en kwaad". Precies wat de slang al zei. "Nu, laten we ze verwijderen uit het paradijs anders nemen ze van de boom des levens en leve in eeuwigheid". Dus pas nadat ze verwijderd waren uit het paradijs konden ze niet meer eeuwig leven...

Gewoon logisch nadenken Ali. Jij kan dat ook.
pi_188361450
Ook Adam en Eva zijn als slangen uitgebeeld, zoals in de Caduceus, de self is het midden. Feminin Masculin
As above, so below.
pi_188361503
quote:
3s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 14:56 schreef Mijk het volgende:
Ook Adam en Eva zijn als slangen uitgebeeld, zoals in de Caduceus, de self is het midden. Feminin Masculin
en wat denk je van het verhaal van Mozes toen de Israëlieten ziek werden. Ze werden gebeten door slangen, maar moesten ook naar een slang kijken om beter te worden.

Het idee dat de slang de duivel is komt uit Openbaring. In de rest van de bijbel kom je dit niet tegen. Vandaar dat ik schreef dat Ali geïndoctrineerd is. En maar doen alsof hij alles ervaren heeft en wetende is..

Dit staat trouwens ook allemaal ergens in de geheime leer van Blavatsky. Zij wist.
pi_188361589
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 14:59 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

en wat denk je van het verhaal van Mozes toen de Israëlieten ziek werden. Ze werden gebeten door slangen, maar moesten ook naar een slang kijken om beter te worden.

Het idee dat de slang de duivel is komt uit Openbaring. In de rest van de bijbel kom je dit niet tegen. Vandaar dat ik schreef dat Ali geïndoctrineerd is. En maar doen alsof hij alles ervaren heeft en wetende is..

Dit staat trouwens ook allemaal ergens in de geheime leer van Blavatsky. Zij wist.
De slang op de staf van mozes is een passend symbool voor Jezus die zonde voor ons is geworden.

Verder heb ik nu geen tijd meer. Fijne dag nog.
pi_188361608
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 14:49 schreef Mijk het volgende:

[..]

Ik denk dat er iets anders gebeurt in een trip, je komt je ware zelf onder ogen, je shadow ontvouwt zich letterlijk voor je ogen. Niets is hallucinatie, alles komt uit je zelf, je ziet letterlijk je emoties voor je. Toen ik de eerste verlichting kreeg op een trip, was dan ook alles direct kraakhelder, er waren geen golvende "hallucinaties" meer, niets meer.
[..]

Ik geloof niet in demonen en kwade entiteiten en zulks, dat klinkt meteen alweer buitenaards en bovennatuurlijk. Dus dit is voor mij niet van toepassing. Je doet alles zelf, in je hoofd. Er komt ook geen "seperate" god aan te pas, ook geen seperate duivel.
We hebben het er nog wel over. Ik heb nu geen tijd meer. Dus fijne dag nog.
pi_188361622
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 15:04 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

We hebben het er nog wel over. Ik heb nu geen tijd meer. Dus fijne dag nog.
Van hetzeflde
As above, so below.
pi_188362039
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 15:03 schreef Ali_Kannibali het volgende:

De slang op de staf van mozes is een passend symbool voor Jezus die zonde voor ons is geworden.
Het symbool ' slang ' is reeds van voor Jezus' tijd en heeft niks met zonde te maken. In verband met Mozes ( ' kind van ' zoals de naam Toethmoses ) droeg de farao dit symbool op zijn dubbelkroon als teken van wijsheid en kennis . Of dit ook op zijn staf voorkwam is zeer twijfelachtig.
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 16:29:19 #133
458427 Panterjong
I Refuse Limitation
pi_188362971
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 01:43 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Dat kan je eruit halen ja, je kan alles uit de bijbel halen.
Behalve dus dat de God van het verbond mensenoffers eist van zijn volk. (Al kregen figuren als Charles Manson dat wel voor elkaar).

quote:
Overal zie je dat God op pagina 1 dit zegt en op pagina 666 iets anders, maar in het geval van Abraham en mensenoffers blijft hij wel bij zijn standpunt?
Ik haal eruit dat God niet wilde dat Abraham zijn zoon opofferde, niet dat God überhaupt geen mensenoffers wilde. God heeft namelijk wel vaker een dubbele standaard. Geen mensen doden bijvoorbeeld, maar wel heidenen. Die werden door het volk van God vermoord waar ze bij stonden. David liet mensen doden, maar werd toch Gods kind genoemd.

Antwoord op je vraag is: Ja. Al ga ik daarmee kort door de bocht.

Daarom het volgende....
God heeft inderdaad een dubbele moraal. Maar als het gaat om het offeren van mensen door zijn volk dan zijn daar geen voorbeelden van te vinden in het OT. Wat je zegt is allemaal waar maar het doden in naam van God van bijvoorbeeld vijanden is natuurlijk wel wat anders dan het ritueel offeren van eigen volksgenoten om God gunstig te stemmen.
En daarvan, dat God dus geen mensenoffers van zijn volk eist, zijn meerdere voorbeelden te vinden. Het volk wordt in meerdere teksten duidelijk opgeroepen van mensenoffers af te zien. Mensenoffers deed men aan Moloch, niet aan God. En dat is de God van het verbond dat literair aanving met Abraham na het offer. Mogelijk is, en volgens sommige geleerden staat dat vast bijv. Feitse Boerwinkel, dat God hiermee de joodse adaptie is van Moloch of equivalent Baal.

quote:
En literair is wat anders dan in het eggie. In het eggie heeft Abraham waarschijnlijk niet bestaan, dus er is geen tijd voor Abraham en na Abraham.
Dat klopt. Als mensen hier spreken (met uitzondering van Sjoemie en Doedelzak) over Abraham dan gaat het altijd over het verzonnen personage Abraham, dat weet je zelf toch ook wel? De tijd na Abraham startte dus niet zo'n 7.000 jaar geleden maar na het moment dat het volk kennismaakte met het karakter Abraham, en dat was naar alle waarschijnlijkheid pas in de tijd van de grote profeten.
Rest your mind in distant wilderness
Take your time and concentrate on it
Take a stand and make your hand a fist
We got a reason to resist
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 19:48:53 #134
16305 Jappie
parttime reverend
pi_188365868
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 14:17 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

Ik verwar je niet met iemand anders. Ooit had ik een discussie met jou over gnosis, en toen vertelde jij mij dit. Ik heette toen anders.. Dus ik weet dat je gewoon graag doet ergens ervaring in te hebben zonder dat je dit daadwerkelijk hebt.

Mja...wie zou dat nou zijn geweest afgaande op je huidige username....je stijl van posten en het onderwerp waar je in geinteresseerd bent. 8)7
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 19:56:37 #135
16305 Jappie
parttime reverend
pi_188365986
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 14:04 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ja, dat heb ik meegemaakt. Alsof 'ik' als individuele materiele entiteit niet meer bestond. De buitenwereld was ikzelf, en ik de buitenwereld. Alsof alles een illusie is. Individualiteit bestaat dan niet meer, er is geen grens meer tussen het universele bewustzijn en je eigen lichaam en geest, alles lijkt immaterieel bewustzijn te zijn en het besef daarvan geeft je de mogelijkheid om een cocreator met het universum te worden. Je wordt een kanaal van de universele liefde omdat je ego dat niet langer meer blokkeert. Het is de staat waarin je perfecte balans hebt bereikt en je inzicht in alles hebt.

Die indruk heb je in ieder geval.
Wat precies maakte eigenlijk dat je het niet langer zag als waar maar als onwaar ?
pi_188368543
quote:
5s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 19:56 schreef Jappie het volgende:

[..]

Wat precies maakte eigenlijk dat je het niet langer zag als waar maar als onwaar ?
Ik was ervan overtuigd dat het de waarheid was, maar het gaf geen bevredigend antwoord op al mijn vragen. Ik zat bijvoorbeeld nog met het volgende:

1) als het universele goddelijke bewustzijn puur goed is, en ik maak daar deel van uit, waar komt dan het ego vandaan? Maw, hoe kan het een puur goede bron iets slechts voorkomen.
2) waar komt dat bewustzijn uberhaupt vandaan, waarom is er uberhaupt iets

Ook bleek het toepassen van die ideeën in de praktijk niet altijd even verhelderend. Want als je er constant vanuit gaat dat je leefwereld een projectie is van je onbewuste gedachten, dan ga je automatisch ook proberen om te decoderen wat je ervaringen dan eigenlijk bedoelen/betekenen/te zeggen hebben, wat de onderliggende gedachtenprocessen zijn waar je je niet van bewust bent, maar die de grondslag vormen voor je realiteitservaring. Ik bedoel, tijdens een trip is alles superhelder en duidelijk, maar als je gewoon aan het vakkenvullen bent bijv., of naar school gaat, dan is het ineens niet allemaal meer even logisch, duidelijk en vanzelfsprekend. Dat riep dus eigenlijk nog steeds vragen op.

Toen Bush Irak aanviel, begreep ik niet waarom mensen op hoge posities constant de geschiedenis herhalen en maar oorlog voeren, wetend waar het toe kon leiden. Ik kreeg toen een tip van iemand dat hooggeplaatsen praktisch allemaal lid zijn van elitaire clubs, zoals de vrijmetselarij. Daar had ik nog nooit van gehoord, dus ik ging lezen.

De jaren daarop bleef ik gewoon esoterische ideeën aanhangen, maar ik begon me dus te verdiepen in politieke, economische en religieuze kwesties. Daaruit bleek dus inderdaad dat er allerlei groepen met belangen hun eigen mensen op strategische plekken proberen te krijgen, en dat die mensen er niet om schromen om duizenden, miljoenen over de kling te jagen om hun doelen te bereiken. Uiteindelijk leek men te streven naar een wereldregering, waarbij verschillende partijen voor tegengestelde systemen zorgen, oorlogen en economische depressies in de hand werken etc. om dat doel te bereiken. Dus evil wat mij betreft.

Op een gegeven moment kwam ik een lezing tegen van een Christen, die zelf eerst zeer actief was met magie, hekserij, vrijmetselarij, en andere takken. Later heeft hij zich bekeerd. Zijn verhaal was ontzettend interessant, het werd goed gebracht, en ik het leek te bevestigen wat ik eerder allemaal al had gelezen (Al bleef ik sceptisch). Hij predikte echter ook tussendoor dat alleen Jezus verlossing kon brengen.

Ik geloofde echter al dat ik gered was, want ik kende god al. Ik had die kennis al. Maar toch overtuigde hij me om een keer te bidden, om vergeving voor mijn zonden te vragen. Dat was meer een kwestie van 'better safe than sorry', dan een heel sterke overtuiging.

Niet lang daarna werd ik op straat benaderd door een christen die een gesprekje met me aanging. Het ging al gauw over geloof. Ik zei dus dat ik ook gewoon gelovig was (dat was ik ook, maar op mijn eigen manier). Aan het einde vroeg hij of hij voor me mocht bidden. Dat accepteerde ik. Hij legde zijn hand op mijn schouder en bad iets, ik hoorde niet wat, maar ik voelde wel wat, alsof er iets door mijn ruggengraat heenging. Ik vraag me af of dat gewoon een reactie was op het feit dat hij me aanraakte, en de hele situatie op zich, of dat er toen daadwerkelijk iets is gebeurd.

Na die gebeurtenis kwam ik nog een reeks presentaties tegen, ditmaal van een zevendedagsadventist. Die presentatie ging over de VN, een vrij oude vent, met een pak en stropdag. Ik dacht: wat kan hij er nou van afweten. Maar toen hij met bronnen aankwam, bleek dat allemaal razend interessant te zijn en hij gaf antwoorden op vragen waar ik al jaren niet uit kon komen. Hij had zelf ook een occulte achtergrond, zijn schoonvader genoot blijkbaar veel aanzien. Zodoende kon hij belangrijke vrijmetselaarswerken in handen krijgen, boeken die normaal niet naar buiten mogen komen.

Toen hij die boeken citeerde, en ook de filosofie van de VN, was dat alsof ik mijn eigen geloofsysteem hoorde. Ik geloofde exact dezelfde dingen. Zonder het te weten, was ik dus geïndoctrineerd met de esoterie die ingewijden normaal gesproken te horen krijgen. Daar stond ik versteld van.

Tegelijkertijd liet hij echter ook zien dat dezelfde mensen die die filosofie aanhangen, ook verantwoordelijk zijn voor een heleboel kwaad in de wereld, in naam van het doel wat ze nastreven: wereldeenheid, zowel politiek als religieus/spiritueel. Het doel heiligt daarbij de middelen.

Daarnaast toonde hij aan, dat volgens de experts (want ik beschouw mensen als Blavatsky, Manly P. Hall als autoriteiten op het gebied, zij genieten ook veel aanzien in de occulte wereld) die filosofie Luciferianisme is. Ik besefte dus dat ik een Luciferianist was, zonder daar zelf erg in te hebben. Maar voor mij leek het nog steeds wel de waarheid. Ik bleef dus presentaties kijken om te zien hoe volgens die man de vork in de steel zat.

Tegelijkertijd preekte hij over de bijbel. Ik had altijd het idee bij het christelijk geloof dat het 'goedkope genade' is: je vraagt vergeving en hop, alles is OK. Maar deze man bracht een heel andere boodschap: God is genade en vergeeft, maar God heeft ook een wet, een morele standaard waarnaar je dient op te leven. Dat sprak mij gigantisch aan, omdat ik zelf altijd een hekel heb gehad aan onrecht. De manier waarop Gods wet toen werd gepresenteerd, hoe dat in de praktijk gaat, en hoe dat in de hemel zou gaan, waarin niemand van nature meer slecht doet, was een schitterende boodschap die mij diep raakte. De woorden die ik hoorden kwamen overeen met dat wat ik van binnen altijd al verlangde en had gezocht. Dat bewoog mij tot tranen toen, zo mooi was het. En ik huilde normaal nooit.

In combinatie met alle andere informatie die ik ondertussen had verzameld, _moest_ ik een keuze maken: of al mijn oude esoterische ideeën waren de waarheid, of de bijbel was de waarheid. Ik liep toen letterlijk rond in mijn kamer, woog alle argumenten af, ik moest wel kiezen.

Uiteindelijk waren de profeties van de bijbel die mij een rationele grond hebben gegeven om ervoor te kiezen dat de bijbel wel geïnspireerd moet zijn, dat het geen door mensen uitgevonden werk is. Daarvoor waren er te veel toevalligheden, te veel spijkers op koppen, daarvoor was het te nauwkeurig. En de boodschap zelf was gewoon gigantisch mooi.

Ik ben toen dus voor het eerst echt met overtuiging op mijn knieën gegaan om vergeving te vragen, en zei dat ik deel uit wilde maken van dat Koninkrijk van God. Dat was voor mij het moment van mijn echte bekering.

Meteen daarna was het alsof het leven zelf in mij was gekomen, alsof ik uit een coma was ontwaakt. Ik voelde mij anders, levend, wakker, kwik, fit, de ogen geopend, en had enorme vreugde. Het was alsof mijn hele kamer was gevuld met een pure aanwezigheid van licht, alsof er een soort deken van licht overal overheen lag.

Meteen daarna begon ik inzichten te krijgen in hoe ik mij had gedragen ten opzichte van bepaalde dierbare mensen in mijn leven. Dat ik gemotiveerd was door egoistische motieven. Ik kreeg daar berouw van. Nooit eerder had ik de dingen zo gezien. Wat mij betreft was het duidelijk een invloed van buiten die me die inzichten gaf.

Er brak ook een tijd van genezing aan. Ik begon me dingen te herinneren over mijn verleden. Ik begon veel te huilen en dat deed me goed. Ik heb niet echt een goede relatie met mijn ouders gehad, vooral met mijn vader. Die was ook niet de meest liefdevolle man die je kunt wensen en dat heeft me veel gekwetst. Nadat ik mij had bekeerd, is er een genezing in gang gezet.

Ik voelde me bevrijd en was ervan overtuigd dat dit daadwerkelijk de waarheid was, dat dit was wat ik altijd al had gezocht. Ik had God gevonden! En dat wilde ik met iedereen delen. Natuurlijk stuitte ik op veel onbegrip.

Daarna heb ik nog een heleboel andere dingen meegemaakt. Acht maanden later woonde ik niet meer in Nederland, na een aantal zeer heftige gebeurtenissen. Ik begon vanuit het geloof te leven, te vertrouwen op God. Daardoor heb ik dus nieuwe spirituele ervaringen opgedaan: niet met drugs of via meditatie etc., maar door God te vertrouwen en sprongen in het diepe te maken. Vervolgens heb ik zijn macht en kracht kunnen aanschouwen en beleven. Dat gaat nu nog steeds door. Die ervaringen en de resultaten die ze opleveren, komen overeen met hoe de bijbel de dingen voorstelt. Ik zie dus in mijn eigen leven worden bevestigd wat de bijbel zegt. Daardoor kan ik erop vertrouwen.

Het is de puurheid, de zuiverheid van de God die ik ken die voor mij duidelijk aantoont dat dit de waarheid is, en het Luciferianisme een leugen. Omdat ik achteraf kan zien hoe het mij heeft beïnvloed, en heb meegemaakt hoe het is om ervan te worden verlost. Dat heeft tot zeer ingrijpende veranderen geleid: qua muzieksmaak, qua kledingsmaak, qua manier van praten, voelen, denken, alles is veranderd. De dingen waar ik vroeger van hield, had ik nu een aversie tegen, ik verdroeg ze niet meer. Ik heb dus ook al mijn oude dingen weggegooid: mijn mini-paddokwekerijtje, mijn Afrikaanse maskers, alle rotzooi op mijn computer, de muziek. Ik wilde het niet meer, omdat ik nu duidelijk zag hoe het als een spirituele gevangenis werkte.

Dat is zo'n beetje mijn getuigenis en de reden waarom ik omgeslagen ben: een combinatie van informatie en praktijkervaring met beide spiritualiteiten, waardoor ik ze kan vergelijken.

Er zijn ontzettend veel mensen die vanuit het occulte uiteindelijk tot het Christelijk geloof zijn gekomen, hun verhalen zijn vergelijkbaar met met mijne.

Helaas constateer ik ook dat veel occultisten voormalige Christenen zijn, en door teleurstelling met het geloof uiteindelijk op dat pad terecht zijn gekomen. Ik ben bang dat dat grotendeels ligt aan hoe het geloof is overgedragen. Je ziet het hier ook op fok: mensen tekenen een beeld van een schrikgod die je om het minste of geringste afstraft. Dit is niet de God die ik ken, het is een infantiele voorstelling van zaken.

Sorry voor het lange verhaal, maar je vroeg erom ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door Ali_Kannibali op 09-08-2019 22:19:27 ]
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 22:36:36 #137
16305 Jappie
parttime reverend
pi_188368954
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 22:14 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik was ervan overtuigd dat het de waarheid was, maar het gaf geen bevredigend antwoord op al mijn vragen. Ik zat bijvoorbeeld nog met het volgende:

1) als het universele goddelijke bewustzijn puur goed is, en ik maak daar deel van uit, waar komt dan het ego vandaan? Maw, hoe kan het een puur goede bron iets slechts voorkomen.
2) waar komt dat bewustzijn uberhaupt vandaan, waarom is er uberhaupt iets

Ook bleek het toepassen van die ideeën in de praktijk niet altijd even verhelderend. Want als je er constant vanuit gaat dat je leefwereld een projectie is van je onbewuste gedachten, dan ga je automatisch ook proberen om te decoderen wat je ervaringen dan eigenlijk bedoelen/betekenen/te zeggen hebben, wat de onderliggende gedachtenprocessen zijn waar je je niet van bewust bent, maar die de grondslag vormen voor je realiteitservaring. Ik bedoel, tijdens een trip is alles superhelder en duidelijk, maar als je gewoon aan het vakkenvullen bent bijv., of naar school gaat, dan is het ineens niet allemaal meer even logisch, duidelijk en vanzelfsprekend. Dat riep dus eigenlijk nog steeds vragen op.

Toen Bush Irak aanviel, begreep ik niet waarom mensen op hoge posities constant de geschiedenis herhalen en maar oorlog voeren, wetend waar het toe kon leiden. Ik kreeg toen een tip van iemand dat hooggeplaatsen praktisch allemaal lid zijn van elitaire clubs, zoals de vrijmetselarij. Daar had ik nog nooit van gehoord, dus ik ging lezen.

De jaren daarop bleef ik gewoon esoterische ideeën aanhangen, maar ik begon me dus te verdiepen in politieke, economische en religieuze kwesties. Daaruit bleek dus inderdaad dat er allerlei groepen met belangen hun eigen mensen op strategische plekken proberen te krijgen, en dat die mensen er niet om schromen om duizenden, miljoenen over de kling te jagen om hun doelen te bereiken. Uiteindelijk leek men te streven naar een wereldregering, waarbij verschillende partijen voor tegengestelde systemen zorgen, oorlogen en economische depressies in de hand werken etc. om dat doel te bereiken. Dus evil wat mij betreft.

Op een gegeven moment kwam ik een lezing tegen van een Christen, die zelf eerst zeer actief was met magie, hekserij, vrijmetselarij, en andere takken. Later heeft hij zich bekeerd. Zijn verhaal was ontzettend interessant, het werd goed gebracht, en ik het leek te bevestigen wat ik eerder allemaal al had gelezen (Al bleef ik sceptisch). Hij predikte echter ook tussendoor dat alleen Jezus verlossing kon brengen.

Ik geloofde echter al dat ik gered was, want ik kende god al. Ik had die kennis al. Maar toch overtuigde hij me om een keer te bidden, om vergeving voor mijn zonden te vragen. Dat was meer een kwestie van 'better safe than sorry', dan een heel sterke overtuiging.

Niet lang daarna werd ik op straat benaderd door een christen die een gesprekje met me aanging. Het ging al gauw over geloof. Ik zei dus dat ik ook gewoon gelovig was (dat was ik ook, maar op mijn eigen manier). Aan het einde vroeg hij of hij voor me mocht bidden. Dat accepteerde ik. Hij legde zijn hand op mijn schouder en bad iets, ik hoorde niet wat, maar ik voelde wel wat, alsof er iets door mijn ruggengraat heenging. Ik vraag me af of dat gewoon een reactie was op het feit dat hij me aanraakte, en de hele situatie op zich, of dat er toen daadwerkelijk iets is gebeurd.

Na die gebeurtenis kwam ik nog een reeks presentaties tegen, ditmaal van een zevendedagsadventist. Die presentatie ging over de VN, een vrij oude vent, met een pak en stropdag. Ik dacht: wat kan hij er nou van afweten. Maar toen hij met bronnen aankwam, bleek dat allemaal razend interessant te zijn en hij gaf antwoorden op vragen waar ik al jaren niet uit kon komen. Hij had zelf ook een occulte achtergrond, zijn schoonvader genoot blijkbaar veel aanzien. Zodoende kon hij belangrijke vrijmetselaarswerken in handen krijgen, boeken die normaal niet naar buiten mogen komen.

Toen hij die boeken citeerde, en ook de filosofie van de VN, was dat alsof ik mijn eigen geloofsysteem hoorde. Ik geloofde exact dezelfde dingen. Zonder het te weten, was ik dus geïndoctrineerd met de esoterie die ingewijden normaal gesproken te horen krijgen. Daar stond ik versteld van.

Tegelijkertijd liet hij echter ook zien dat dezelfde mensen die die filosofie aanhangen, ook verantwoordelijk zijn voor een heleboel kwaad in de wereld, in naam van het doel wat ze nastreven: wereldeenheid, zowel politiek als religieus/spiritueel. Het doel heiligt daarbij de middelen.

Daarnaast toonde hij aan, dat volgens de experts (want ik beschouw mensen als Blavatsky, Manly P. Hall als autoriteiten op het gebied, zij genieten ook veel aanzien in de occulte wereld) die filosofie Luciferianisme is. Ik besefte dus dat ik een Luciferianist was, zonder daar zelf erg in te hebben. Maar voor mij leek het nog steeds wel de waarheid. Ik bleef dus presentaties kijken om te zien hoe volgens die man de vork in de steel zat.

Tegelijkertijd preekte hij over de bijbel. Ik had altijd het idee bij het christelijk geloof dat het 'goedkope genade' is: je vraagt vergeving en hop, alles is OK. Maar deze man bracht een heel andere boodschap: God is genade en vergeeft, maar God heeft ook een wet, een morele standaard waarnaar je dient op te leven. Dat sprak mij gigantisch aan, omdat ik zelf altijd een hekel heb gehad aan onrecht. De manier waarop Gods wet toen werd gepresenteerd, hoe dat in de praktijk gaat, en hoe dat in de hemel zou gaan, waarin niemand van nature meer slecht doet, was een schitterende boodschap die mij diep raakte. De woorden die ik hoorden kwamen overeen met dat wat ik van binnen altijd al verlangde en had gezocht. Dat bewoog mij tot tranen toen, zo mooi was het. En ik huilde normaal nooit.

In combinatie met alle andere informatie die ik ondertussen had verzameld, _moest_ ik een keuze maken: of al mijn oude esoterische ideeën waren de waarheid, of de bijbel was de waarheid. Ik liep toen letterlijk rond in mijn kamer, woog alle argumenten af, ik moest wel kiezen.

Uiteindelijk waren de profeties van de bijbel die mij een rationele grond hebben gegeven om ervoor te kiezen dat de bijbel wel geïnspireerd moet zijn, dat het geen door mensen uitgevonden werk is. Daarvoor waren er te veel toevalligheden, te veel spijkers op koppen, daarvoor was het te nauwkeurig. En de boodschap zelf was gewoon gigantisch mooi.

Ik ben toen dus voor het eerst echt met overtuiging op mijn knieën gegaan om vergeving te vragen, en zei dat ik deel uit wilde maken van dat Koninkrijk van God. Dat was voor mij het moment van mijn echte bekering.

Meteen daarna was het alsof het leven zelf in mij was gekomen, alsof ik uit een coma was ontwaakt. Ik voelde mij anders, levend, wakker, kwik, fit, de ogen geopend, en had enorme vreugde. Het was alsof mijn hele kamer was gevuld met een pure aanwezigheid van licht, alsof er een soort deken van licht overal overheen lag.

Meteen daarna begon ik inzichten te krijgen in hoe ik mij had gedragen ten opzichte van bepaalde dierbare mensen in mijn leven. Dat ik gemotiveerd was door egoistische motieven. Ik kreeg daar berouw van. Nooit eerder had ik de dingen zo gezien. Wat mij betreft was het duidelijk een invloed van buiten die me die inzichten gaf.

Er brak ook een tijd van genezing aan. Ik begon me dingen te herinneren over mijn verleden. Ik begon veel te huilen en dat deed me goed. Ik heb niet echt een goede relatie met mijn ouders gehad, vooral met mijn vader. Die was ook niet de meest liefdevolle man die je kunt wensen en dat heeft me veel gekwetst. Nadat ik mij had bekeerd, is er een genezing in gang gezet.

Ik voelde me bevrijd en was ervan overtuigd dat dit daadwerkelijk de waarheid was, dat dit was wat ik altijd al had gezocht. Ik had God gevonden! En dat wilde ik met iedereen delen. Natuurlijk stuitte ik op veel onbegrip.

Daarna heb ik nog een heleboel andere dingen meegemaakt. Acht maanden later woonde ik niet meer in Nederland, na een aantal zeer heftige gebeurtenissen. Ik begon vanuit het geloof te leven, te vertrouwen op God. Daardoor heb ik dus nieuwe spirituele ervaringen opgedaan: niet met drugs of via meditatie etc., maar door God te vertrouwen en sprongen in het diepe te maken. Vervolgens heb ik zijn macht en kracht kunnen aanschouwen en beleven. Dat gaat nu nog steeds door. Die ervaringen en de resultaten die ze opleveren, komen overeen met hoe de bijbel de dingen voorstelt. Ik zie dus in mijn eigen leven worden bevestigd wat de bijbel zegt. Daardoor kan ik erop vertrouwen.

Het is de puurheid, de zuiverheid van de God die ik ken die voor mij duidelijk aantoont dat dit de waarheid is, en het Luciferianisme een leugen. Omdat ik achteraf kan zien hoe het mij heeft beïnvloed, en heb meegemaakt hoe het is om ervan te worden verlost. Dat heeft tot zeer ingrijpende veranderen geleid: qua muzieksmaak, qua kledingsmaak, qua manier van praten, voelen, denken, alles is veranderd. De dingen waar ik vroeger van hield, had ik nu een aversie tegen, ik verdroeg ze niet meer. Ik heb dus ook al mijn oude dingen weggegooid: mijn mini-paddokwekerijtje, mijn Afrikaanse maskers, alle rotzooi op mijn computer, de muziek. Ik wilde het niet meer, omdat ik nu duidelijk zag hoe het als een spirituele gevangenis werkte.

Dat is zo'n beetje mijn getuigenis en de reden waarom ik omgeslagen ben: een combinatie van informatie en praktijkervaring met beide spiritualiteiten, waardoor ik ze kan vergelijken.

Er zijn ontzettend veel mensen die vanuit het occulte uiteindelijk tot het Christelijk geloof zijn gekomen, hun verhalen zijn vergelijkbaar met met mijne.

Helaas constateer ik ook dat veel occultisten voormalige Christenen zijn, en door teleurstelling met het geloof uiteindelijk op dat pad terecht zijn gekomen. Ik ben bang dat dat grotendeels ligt aan hoe het geloof is overgedragen. Je ziet het hier ook op fok: mensen tekenen een beeld van een schrikgod die je om het minste of geringste afstraft. Dit is niet de God die ik ken, het is een infantiele voorstelling van zaken.

Sorry voor het lange verhaal, maar je vroeg erom ;)
Idd I did, :D Had deze stortvloed ook niet verwacht maar ik waardeer het ten zeerste dus sowieso bedankt voor sharing,

Laten we voorop stellen dat ik je integriteit niet in twijfel trek en daarmee bedoel ik dat voor mijn gevoel elk woord wat je schrijft en elke conclusie of connectie die je vervolgens trekt ook daadwerkelijk zo door jou worden beleefd.

Zo in de gauwigheid zie ik wel een paar hiaten of in mijn optiek onlogische overgangen maar gezien de tijd en moeite die je genomen hebt om te antwoorden wil ik dat eerst even een paar keer opnieuw lezen en op me in laten werken vooraleer ik daar op reageer.

Voor nu nogmaals dank iig :)
pi_188369068
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 22:36 schreef Jappie het volgende:

[..]

Idd I did, :D Had deze stortvloed ook niet verwacht maar ik waardeer het ten zeerste dus sowieso bedankt voor sharing,

Laten we voorop stellen dat ik je integriteit niet in twijfel trek en daarmee bedoel ik dat voor mijn gevoel elk woord wat je schrijft en elke conclusie of connectie die je vervolgens trekt ook daadwerkelijk zo door jou worden beleefd.

Zo in de gauwigheid zie ik wel een paar hiaten of in mijn optiek onlogische overgangen maar gezien de tijd en moeite die je genomen hebt om te antwoorden wil ik dat eerst even een paar keer opnieuw lezen en op me in laten werken vooraleer ik daar op reageer.

Voor nu nogmaals dank iig :)
Ik heb het inderdaad zo beschreven zoals ik het heb beleefd.

Dat is ondertussen ook alweer zo'n 13 jaar geleden en ik heb een periode van ongeveer 5 jaar beschreven. Dus een heleboel details ook weggelaten, kan niet anders. Ik kan je niet alle details geven, maar heb de belangrijkste schakels proberen te geven.

Ik analyseerde de dingen met de kennis die ik had, de ervaringen die ik opdeed, de informatie die ik tot me kon krijgen en ook vanuit een aangeboren scepsis voor alles wat niet perfect is. Als het niet perfect is, dan is het niet te vertrouwen, dan moet er meer zijn. Dat dreef me tot vragen blijven stellen en proberen de cognitieve dissonanties op te lossen.

Die perfectie, perfecte liefde, ervaarde ik uiteindelijk bij de Christelijke God. Als je die ervaringen eenmaal hebt, wordt je geloof een realiteit die je ziet zonder je ogen, je kan er niet meer omheen. Het is zo, alle twijfel verdwijnt. En daardoor dus ook alle twijfel dat die andere, omgekeerde uitleg, waarbij je zelf zogenaamd goddelijk zou zijn, waar zou kunnen zijn. Mijn eerdere ervaringen verbleken bij wat ik bij het christelijke geloof heb ervaren.
pi_188372433
Verhalen zoals die van Ali zijn erg mooi om te lezen (ik had al eerder zijn ervaringen gelezen), maar de euforie en het gevoel dat alles op z'n plek valt ondergaan mensen ook door andere religies en seculiere levenswijzen; zo ken ik mensen die helemaal om zijn nadat ze boeddhist zijn geworden, workshops van Tony Robbins hebben gevolgd, Ayahuascaceremonies zijn gaan volgen of Non Violent Communication zijn gaan toepassen.

Als buitenstaander denk ik dan: de mens hunkert naar zingeving, liefde en acceptatie, en ieder vindt dat in iets anders. Het "probleem" wordt natuurlijk wanneer mensen in hun euforie gaan claimen dat hun methode "de enige manier" is en deze mensen hun methoden gaan evangeliseren. Die mensen ken ik ook, en daar is ooit een treffend woord voor bedacht: spirituele masturbatie.

Als zodanig vind ik de nederigheid die christenen vaak uitspreken, dan ook altijd wat wrang. Ze stellen zich nederig op naar hun god, maar er is natuurlijk niks nederigs aan om te claimen dat je "de weg, de waarheid en het leven" hebt gevonden en dat de rest dwaalleren zijn. Het is volstrekt begrijpelijk in de apocalyptische context van het vroege christendom, waarin de werkelijkheid op het punt stond om radicaal te veranderen. Het zijn nog steeds uitingen van je ego, alleen verpak je het dan als god. En als ik Ali begrijp, riekt dat weer naar Luciferianisme. Zoals Alan Watts zei: het is weinig anders dan het verlangen waarvan veel mensen denken dat het bevredigt zal worden door onze consumptiemaatschappij. Zelfde koekje, andere verpakking.

Ik heb ook weinig op met het hoge gehalte aan complotdenken. Ja, hoge piefen hebben hun old boys school-netwerken, maar ik denk dat al die verbanden deels gewoon doorgeschoten patroonherkenning zijn. En de basis van het christendom drijft daarop (denk alleen al aan al die profetieën die Jezus zou hebben "vervuld"), dus het is niet zo gek dat christenen gevoelig zijn voor complotdenken en doorgeschoten patroonherkenning. Je ziet het ook op sites zoals Logos.nl, waar creationisme wordt gepropageerd: niet alleen zijn de artikelen slechte pseudowetenschap, maar trekt de site ook maanlandingsontkenners, Flat Earthers en klimaat"sceptici" aan.

Kortom: erg mooi dat Ali zich zo in zijn religie heeft gevonden, maar het christendom is lang niet voor iedereen aantrekkelijk. En dat is geen probleem, want gelukkig hangt onze zielenheil daar ook niet van af ;)
-
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 10:22:38 #140
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_188372725
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 14:59 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Het idee dat de slang de duivel is komt uit Openbaring. In de rest van de bijbel kom je dit niet tegen.
Veel christenen zien in de slang uit Genesis ook de duivel.
pi_188373218
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 10:22 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Veel christenen zien in de slang uit Genesis ook de duivel.
En zij dwalen. :Y
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 11:11:41 #142
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_188373239
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 11:10 schreef ATON het volgende:

[..]

En zij dwalen. :Y
Langs bergen en langs daa-halen...
pi_188373305
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 11:11 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Langs bergen en langs daa-halen...
:D ^O^
pi_188374691
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 22:14 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik was ervan overtuigd dat het de waarheid was, maar het gaf geen bevredigend antwoord op al mijn vragen. Ik zat bijvoorbeeld nog met het volgende:

1) als het universele goddelijke bewustzijn puur goed is, en ik maak daar deel van uit, waar komt dan het ego vandaan? Maw, hoe kan het een puur goede bron iets slechts voorkomen.
Ego is een reactie op de buitenwereld, "a path, energy once took".
quote:
2) waar komt dat bewustzijn uberhaupt vandaan, waarom is er uberhaupt iets
Heb je nu wel antwoord op die vraag? Waarom is er uberhaupt iets?

quote:
Toen Bush Irak aanviel, begreep ik niet waarom mensen op hoge posities constant de geschiedenis herhalen en maar oorlog voeren, wetend waar het toe kon leiden. Ik kreeg toen een tip van iemand dat hooggeplaatsen praktisch allemaal lid zijn van elitaire clubs, zoals de vrijmetselarij. Daar had ik nog nooit van gehoord, dus ik ging lezen.
Skulls'n'Bones

quote:
Sorry voor het lange verhaal, maar je vroeg erom ;)
Bedankt ! Erg mooi verhaal, goed geschreven ook.

Al die toevalligheden herken ik ook, dat ineens extreem veel op z'n plek valt, in mijn ogen is dat het universum wat reageert op "jouw ontdekkingen". Je creeert zelf uiteindelijk de realiteit.

Ik had het met the flower of life, nu zou dat een gevalletje "doorgeslagen patroonherkenning" kunnen zijn, maar het is bijzonder als je je erin verdiept hebt om te zien waar je dat allemaal tegen komt. En niet een "lijkend" patroon, nee echt exact hetzelfde plaatje, elke keer weer.

Goed, toen ik daarmee bezig was had ik die flower of life ergens uit het Shamanisme. Ik verdiepte met verder en verder en kwam toen uiteindelijk bij metatronscube en de kaballah. Het moment dat ik de link legde, en bij mezelf dacht; o-m-f-g.... dit is ook hun god, dit is ook wat zij bedoelen... toen doorzag ik het, alle religies leren datzelfde, alles tegelijk viel op zn plek. Er ging ook iets door mijn hoofd alsof alles tegelijk gesynced werd en ging zo weer Nirvana in, in compleet nuchtere toestand. Dit bewees voor mij direct dat de staten die ik eerder op psychedelics had gezien, echt waren en dat de psychedelics slechts helpende tooling was ipv dat het die staten door chemie veroorzaakte. Dit is ook waarom ik hier wel ns geroepen heb; verdiep je in geometrie als je de geheimen wilt vinden.

Dus bedankt voor het delen hiervan, ik herken ook zaken. Voor mij is het alleen nog steeds puur bewustzijn allemaal, en geen seperate God. Wellicht ben ik nog niet ver genoeg, en zal ik later ook zien dat het een God is. Voor mij is er geen reden om te denken dat er een seperate God zou zijn.

Voorlopig backtest ik alles ook heel sterk omdat ik ook het idee heb dat dit soort zaken doorzien, heel dicht bij een psychose kan liggen (zeker als men hierin doorslaat, in snelle verbanden leggen.) Het is een dunne lijn, Spirituele ontwaking versus Psychose.

"The Psychotics drown in the same water the Mystics swim."
As above, so below.
pi_188374938
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2019 18:40 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Stel nou... Als die vraag op een manier beantwoord zou zijn door een stel wetenschappers dat zelfs jij zoiets hebt van "oh.. ok .. logisch... ik zie nu hoe dan zonder externe intelligentie tot stand zou kunnen komen"...

Zou dat voldoende zijn om jouw zekerheid in je geloof te verlagen of zou dat dan eigenlijk niet belangrijk zijn?
Nou als ze tegen God zijn is het sowieso onzin en de wetenschap weet dat iets intelligent ons gemaakt heeft maar ze willen het geen God noemen en zullen ze wel met aliens komen.
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 14:02:30 #146
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_188374945
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 14:01 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Nou als ze tegen God zijn is het sowieso onzin en de wetenschap weet dat iets intelligent ons gemaakt heeft maar ze willen het geen God noemen en zullen ze wel met aliens komen.
Maar wat nou als het blijkt dat het niet iets intelligents was?

Zou dat voldoende zijn om jouw zekerheid in je geloof te verlagen of zou dat dan eigenlijk niet belangrijk zijn?
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_188374967
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2019 22:20 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Je kan niet uit de bijbel halen dat God nooit meer mensenoffers wilde. De bijbel evolueert, dus ook het idee over mensenoffers.
[..]

Nou dan? Waarom praat je dan over "Terwijl er duidelijk vanaf Abraham er geen menselijke offers meer gebracht mochten worden."

Er is geen vanaf Abraham. Abraham is misschien pas 500vC bedacht door joodse priesters.
Mensenoffers heeft God nooit gewild en Abraham werd getest maar God had al een ander offer klaarstaan. En op dezelfde berg waar later Jezus gekruisigd werd dus was ook symbolisch voor wat er komen zou...
pi_188375010
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 14:02 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Maar wat nou als het blijkt dat het niet iets intelligents was?

Zou dat voldoende zijn om jouw zekerheid in je geloof te verlagen of zou dat dan eigenlijk niet belangrijk zijn?
Dat moet want anders kon niks bestaan snap je dat nou niet, want niets kan niet iets creëren dus dat vergt veel meer geloof dan in God. En de wetenschap weet nu ook dat alles uit wiskundige berekeningen bestaat en voor wiskunde heb je nou eenmaal intelligentie nodig dat komt er niet uit zichzelf.
pi_188375407
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 14:07 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Dat moet want anders kon niks bestaan snap je dat nou niet, want niets kan niet iets creëren dus dat vergt veel meer geloof dan in God. En de wetenschap weet nu ook dat alles uit wiskundige berekeningen bestaat en voor wiskunde heb je nou eenmaal intelligentie nodig dat komt er niet uit zichzelf.
Dat is zeker bij jou merkbaar.
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 15:04:07 #150
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_188375672
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 22:43 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Die perfectie, perfecte liefde, ervaarde ik uiteindelijk bij de Christelijke God. Als je die ervaringen eenmaal hebt, wordt je geloof een realiteit die je ziet zonder je ogen, je kan er niet meer omheen. Het is zo, alle twijfel verdwijnt. En daardoor dus ook alle twijfel dat die andere, omgekeerde uitleg, waarbij je zelf zogenaamd goddelijk zou zijn, waar zou kunnen zijn. Mijn eerdere ervaringen verbleken bij wat ik bij het christelijke geloof heb ervaren.
Ik denk dat het accepteren van het bestaan van het kwaad veel mensen aanspoort om het Nieuwe Testament te lezen (in een moderne vertaling) om meer te leren over het goede en het kwade.

De grootste leugen die Satan ooit verteld heeft is dat hij niet bestaat, en die leugen is vandaag de dag groter dan ooit, ook al is het bewijs dat het kwaad bestaat toren hoog en mijlen breed.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')