Durmada*quote:Op woensdag 4 december 2019 20:51 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Niet. Maar ook niet dat alles op basis van tomaat is, daar reageerde ik op.
Durmeda zei het ookal zie ik net.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. voor hun vlees?
quote:Op dinsdag 10 december 2019 18:56 schreef Nielojram75 het volgende:
Konijnenvlees met 1 ster..
Worden konijnen gefoktJa, het zijn geen wilde konijnen natuurlijk.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. voor hun vlees?Jep!quote:Op dinsdag 10 december 2019 19:03 schreef Remco het volgende:
Is dat buiten de vriezer 3 maand houdbaar?Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
Het is al gezegd/geraden, maar het is m.i. duidelijk konijn door bepaalde botjes op je bord. Ik ken die botjes alleen van konijn. Ik bedoel de wigvormige botjes (schouderblad).quote:Op maandag 9 december 2019 09:50 schreef Sicstus het volgende:
Vanavond een recensie van een wat minder gangbaar kant-en-klaarproduct. Het bestond voornamelijk uit vlees. Hieronder een foto van wat ervan is overgebleven nadat ik er klaar mee was. Wie kan raden welk beest het betreft?
[ afbeelding ]
Wijsneusjequote:Op dinsdag 10 december 2019 21:28 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Het is al gezegd/geraden, maar het is m.i. duidelijk konijn door bepaalde botjes op je bord. Ik ken die botjes alleen van konijn. Ik bedoel de wigvormige botjes (schouderblad).
Leuk weetje!quote:Op dinsdag 10 december 2019 21:52 schreef Candaasje het volgende:
Op verzoek van Whiskers:
De lange haak aan het schouderblad (of nouja, aan de richel in het midden ervan, de spina scapulae) verraadt dat het om een konijn gaat.
Was ooit een manier om te kunnen zien of soldaten katten of konijn op het menu hadden staan.
quote:Op dinsdag 10 december 2019 22:30 schreef Candaasje het volgende:
Het is niet duur. Maar het is natuurlijk wel de prijs die door de konijnen betaald wordt.
(Zie het nieuws. AR heeft in 9 bedrijven in Nederland gefilmd, een jaar lang. Ook als je niet tegen vlees eten bent, is de commerciële konijnenindustrie wel echt een industrie vol enorme, doffe ellende en verschrikkelijk en veel leed.)
Een schitterende recensiequote:Op dinsdag 17 december 2019 13:00 schreef Karstman het volgende:
In de aanloop naar de kerst hebben alle supermarkten weer speciale producten waarvan je zou willen dat ze die het hele jaar hadden. Zo struinde ik vanochtend door de Appie en daar viel mijn ook op het volgende product https://www.ah.nl/producten/product/wi379549/ah-hertenpie
Een hertenpie, een op Britse leest gestoelde hartige taart gevuld met hertenvlees. Omdat een mens toch moet lunchen heb ik het maar meegenomen. Die 2,89 is natuurlijk geen geld.
Thuisgekomen de oven aangeslingerd en de pie voor de voorgeschreven 18 minuten opgewarmd
[ afbeelding ]
Uit de oven en op het bord ziet hij er appetijtelijk uit, goeie kleur en bladerdeeg ziet er goed knapperig uit
[ afbeelding ]
Dan het mes erin, ook de binnenkant stelt niet teleur, goed gevuld met een mengeling van groenten en vlees en zelfs een rozijntje her en der. Dat doet het altijd goed voor een mooi zoetje in een herfstig gerecht.
[ afbeelding ]
Dan de lakmoesproef, de smaak... En die klopt! Kruidig en warm, ik proef kaneel, peper, nootmuskaat en het zoetje van de rozijnen. Goede verhouding tussen vlees en groenten. Het vlees is wel heel fijn, soort hertengehakt of hertenseperatorvlees, op zich is dat niet erg, de pie is te klein voor hele brokken hert. Het bladerdeeg is knapperig aan de bovenkant en lekker stevig aan de onderkant en goed smeuig. Iedere hap is vol van smaak en warm, precies wat je op een herfstdag wil hebben.
[ afbeelding ]
En toen was hij op:
[ afbeelding ]
De Pie is vullend maar duidelijk formaat lunchgerecht. Zeker te groot als voorgerecht maar als hoofdgerecht 's avonds zou ik er toch nog wat groenten en een ovenaardappeltje ofzo bij serveren.
Conclusie, prima pie voor een uitstekende prijs. Dit moeten ze het hele jaar hebben. Nou ja misschien niet in de zomer, het is wel een herfstig/winters gerecht.
Dit is een kleintje zelfs, zag hem nu ook voor het eerst. Heb vrijdag in de XL niet gezien maar ook niet naar gezocht. Zag hem nu toevallig in een schap met andere kerstige dingen en kaasjes.quote:Op dinsdag 17 december 2019 14:07 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Een schitterende recensie![]()
![]()
Bij mijn Albert Heijntje (XL nota bene!) hebben ze hem nog steeds niet
Nee hoor, alleen slapendquote:
quote:Op dinsdag 14 januari 2020 06:29 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Nee hoor, alleen slapendMaar voor deze week staan er maar liefst 2 nieuwe recensies op het programma!
Deze week is al bijna al een week geleden hequote:Op dinsdag 14 januari 2020 06:29 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Nee hoor, alleen slapendMaar voor deze week staan er maar liefst 2 nieuwe recensies op het programma!
Een kant en klaar nieuw toetsenbord hoeft ook niet veel te kosten.quote:Op maandag 20 januari 2020 07:28 schreef Sicstus het volgende:
OVerigen ligen e batterien van mijntoetsenbor opsterven, shet typen van deze recensie was en lijedsenweg
Nooit slecht om tomaten te eten maar je moet er best veel van eten om aan die lycopeen voordelen te komen.quote:Op woensdag 4 december 2019 13:15 schreef Nine. het volgende:
[..]
Tomaat zit lang niet overal in. Daarbij is tomaat hartstikke gezond.
1: Gezond hart en vaatstelsel
Regelmatig tomaat eten draagt bij aan een gezond hart en vaatstelsel. Tomaten zijn namelijk rijk aan kalium; een mineraal dat een bloeddrukverlagende werking heeft. Dit is een belangrijk mineraal als je bloeddruk verhoogd is, omdat een hoge bloeddruk een grote risicofactor is voor diverse hart- en vaatziektes.
Daarnaast bevatten tomaten ook nog eens verschillende antioxidanten (waaronder chlorogeenzuur) waarvan gedacht wordt dat ze een bloeddrukverlagende werking hebben bij patiënten met een hoge bloeddruk.
2: Rijk aan antioxidanten
Tomaten hebben hun mooie rode kleur te danken aan de grote hoeveelheid lycopeen die ze bevatten. Dit is een kleurstof die tegelijkertijd ook een zeer waardevolle antioxidant is. Over het algemeen geldt: hoe roder de tomaat, hoe meer lycopeen erin zit.
Lycopeen kan onder andere helpen bij:
Het beschermen van je lichaam tegen oxidatieve stress
Het verlagen van je LDL-cholesterol (het type cholesterol dat de kans op hart- en vaatziektes verhoogt)
Het beschermen van je huid tegen zonnebrand
Het bestrijden van verschillende schimmelinfecties
Het gezond houden van je ogen
Het sterk houden van je botten
Goed om te weten: als je tomaten combineert met een kleine hoeveelheid gezond vet, zoals olijfolie of avocado, neemt je lichaam de lycopeen beter op.
3: Bron van bètacaroteen
Tomaten bevatten een goede hoeveelheid bètacaroteen. Bètacaroteen wordt ook wel provitamine A genoemd, omdat het in je lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Ook deze stof is zowel een kleurstof als een antioxidant.
Bètacaroteen helpt onder andere bij:
Het bestrijden van vrije radicalen
Het gezond houden van je longen
Het vertragen van cognitieve achteruitgang
Het verkleinen van het risico op hart- en vaatziektes
Ook de opname van bètacaroteen verbetert als je het combineert met een kleine hoeveelheid vet.
4: Sterk immuunsysteem
Tomaten zijn een goede bron van vitamine C. Deze vitamine draagt bij aan een goed functionerend immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem is belangrijk om je lichaam te beschermen tegen allerlei virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Daarnaast helpt het ook bij het opruimen van afvalstoffen in je lichaam.
Verder draagt vitamine C bij aan een gezonde huid, de opname van plantaardig ijzer en het sterk houden van je botten en tanden.
5: Een gezonde stoelgang
Het eten van tomaten kan je helpen om je stoelgang gezond te houden en obstipatie te voorkomen. Dit komt doordat tomaten veel vocht en vezels bevatten. De combinatie van deze twee zorgt ervoor dat je ontlasting meer volume krijgt en soepel blijft.
https://www.dokterdokter.(...)jf-redenen/item29644
Dat haal je wel als je een blikje tomatenpuree per dag eet.quote:Op dinsdag 11 februari 2020 09:53 schreef vipergts het volgende:
Nooit slecht om tomaten te eten maar je moet er best veel van eten om aan die lycopeen voordelen te komen.
Nee zelfs dan niet ik heb ooit tomaten verpakt die extra veel van dat spul hadden en daar moest je kilo's per dag van eten voordat die claim ook maar zin had. Ook een blikje tomaten puree per dag eten heeft geen nut omdat de lycopeen voordelen niet opwegen tegen de nadelen. Ik heb wat mensen aan de deur gehad die tomaten kwamen halen omdat ze hadden gegoogeld dat het tegwn kanker beschermt. Dat is met al die gezondheidsclaims je kunt beter gevarieerd en gezond eten dan je op dit soort dingen te richten.quote:Op dinsdag 11 februari 2020 10:15 schreef Nine. het volgende:
[..]
Dat haal je wel als je een blikje tomatenpuree per dag eet.
Omdat jij toevallig wat tomaatjes hebt verpakt weet jij het beter dan wetenschappelijk onderzoek?quote:Op dinsdag 11 februari 2020 12:22 schreef vipergts het volgende:
Nee zelfs dan niet ik heb ooit tomaten verpakt die extra veel van dat spul hadden en daar moest je kilo's per dag van eten voordat die claim ook maar zin had. Ook een blikje tomaten puree per dag eten heeft geen nut omdat de lycopeen voordelen niet opwegen tegen de nadelen. Ik heb wat mensen aan de deur gehad die tomaten kwamen halen omdat ze hadden gegoogeld dat het tegwn kanker beschermt. Dat is met al die gezondheidsclaims je kunt beter gevarieerd en gezond eten dan je op dit soort dingen te richten.
Neemt niet weg dat het veruit de lekkerste tomaat van Nederland is.
Wat is de lekkerste tomaat van Nederland?quote:Op dinsdag 11 februari 2020 12:22 schreef vipergts het volgende:
[..]
Nee zelfs dan niet ik heb ooit tomaten verpakt die extra veel van dat spul hadden en daar moest je kilo's per dag van eten voordat die claim ook maar zin had. Ook een blikje tomaten puree per dag eten heeft geen nut omdat de lycopeen voordelen niet opwegen tegen de nadelen. Ik heb wat mensen aan de deur gehad die tomaten kwamen halen omdat ze hadden gegoogeld dat het tegwn kanker beschermt. Dat is met al die gezondheidsclaims je kunt beter gevarieerd en gezond eten dan je op dit soort dingen te richten.
Neemt niet weg dat het veruit de lekkerste tomaat van Nederland is.
En en en?quote:Op maandag 24 februari 2020 15:29 schreef mascara-klodder het volgende:
Heb er straks ook weer eentje voor dit topic
Kan het vergelijken met een ander merk omdat ik die ookal een paar keer gegeten had.
Ben benieuwd naar het verschil.
Eerder had ik deze:
[ afbeelding ]
Nu van een ander merk. Maak vnv wel een nieuwe post met de details en foto.
Vanavond had ik deze:quote:
quote:Op maandag 24 februari 2020 23:12 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Vanavond had ik deze:
[ afbeelding ]
¤2,89 voor 550gr.
Had het in de bonus gekocht. Was nu maar ¤1,45 per zak.
Het was netals die van Bonduelle een dikke prima.
Van Bonduelle had ik trouwens van Scoupy voor ¤1 de zak.
Ik kook er wat rijst bij en voor mij is het een prima maaltje.
Verder zal ik het nooit kopen als het niet zo erg in de aanbieding is. De zak van HAKis 550 gram en daar eet ik dus 3x van.
Heb zelf in de regel altijd linzen en bonen in huis en alle kruiden/specerijen ook. Als je dan gaat uitrekenen dan ben je nog veel goedkoper uit en ook met ietwat meer groenten.
Speciaal voor @:Lucky_Strike mijn weegschaal van de LidlRijst had ik ookal voor morgen gekookt.
[ afbeelding ]
Ben verder dus een kleine eter. Dit was voor mij meer dan voldoende
[ afbeelding ]
Net als van bonduelle is het dus gewoon prima gekruid.quote:Op dinsdag 25 februari 2020 15:25 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]![]()
Voor jou hartstikke goedkoop dus. ¤ 1,45 voor een zak waar je 3x mee doet
Mij lijkt het een beetje smaakloos. Of is de saus smaakvol genoeg?
Ik heb Bonduelle ook nooit gehad. Dacht eigenlijk dat HAK hiermee was begonnen.quote:Op dinsdag 25 februari 2020 16:34 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Net als van bonduelle is het dus gewoon prima gekruid.
Had weleens de dahl gehad van volgens mij Conimex en dat rook best ook oké maar was totaal smakeloos
Dit ruikt als een dikke prima en smaakt ook echt zo
En voor mij inderdaad een koopje als het zo in de aanbieding is. Zo’n zak is normaal voor 2-3 personen en dat klopt ook wel ja.
Goed bezig! Sterkte met de verzorging van je moeder.quote:Op zondag 1 maart 2020 15:46 schreef Sicstus het volgende:
Voor mijn fans die zich afvragen waar mijn recensies blijven: mijn moeder heeft begin februari een nieuwe schouder gekregen en ik logeer sindsdien bij haar om te mantelzorgen! Dus even geen mogelijkheden om blikvoer en andere zooi te maken
Maar zij hoeft die blikken toch niet open te draaien met die schouder? Dat kan je toch wel zelf?quote:Op zondag 1 maart 2020 15:46 schreef Sicstus het volgende:
Voor mijn fans die zich afvragen waar mijn recensies blijven: mijn moeder heeft begin februari een nieuwe schouder gekregen en ik logeer sindsdien bij haar om te mantelzorgen! Dus even geen mogelijkheden om blikvoer en andere zooi te maken
quote:Op zondag 1 maart 2020 16:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar zij hoeft die blikken toch niet open te draaien met die schouder? Dat kan je toch wel zelf?
quote:Op zondag 1 maart 2020 16:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar zij hoeft die blikken toch niet open te draaien met die schouder? Dat kan je toch wel zelf?
Wel eens gehaald dit. Ik vond er niks aan. Echt een miskoop. Een blik bruinebonensoep is een stuk lekkerder.quote:Op dinsdag 25 februari 2020 15:25 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]![]()
Voor jou hartstikke goedkoop dus. ¤ 1,45 voor een zak waar je 3x mee doet
Mij lijkt het een beetje smaakloos. Of is de saus smaakvol genoeg?
Werkt ook uitstekend met wat sla en tomaat in een wrap.quote:Op woensdag 25 maart 2020 16:32 schreef Sicstus het volgende:
Vandaag valt de keuze op een klassiek Tex-Mex gerecht:
[ afbeelding ]
Chili con carne! Deze is volgens mij afkomstig van de Lidl, tijdens 1 van de buitenlandse weken. Maar ik weet het niet meer zeker.
quote:Op woensdag 25 maart 2020 18:22 schreef Näsenbar het volgende:
[..]
Werkt ook uitstekend met wat sla en tomaat in een wrap.
Die hoef je dan ook niet op te eten.quote:Op donderdag 26 maart 2020 10:39 schreef Myraela het volgende:
Ik vind het blik er niet zo lekker uitzien.
Alleen jammer dat de inhoud van dat blik niets met Chili Con Carne te maken heeft.quote:Op woensdag 25 maart 2020 16:32 schreef Sicstus het volgende:
Quarantine! Bij uitstek de gelegenheid voor blikvoer om te shinen! Vandaar dat jullie Sicstus ook zo min mogelijk naar buiten gaat en dat is dus een perfecte gelegenheid om zijn voorraad blikvoer eens te gaan aanspreken.
Vandaag valt de keuze op een klassiek Tex-Mex gerecht:
Hey! Thnx! Ja met m'n moeder gaat het beter, ze kan weer min of meer voor zichzelf zorgen. Ze heeft alleen wel nog steeds pijn aan haar schouder, waarschijnlijk aan een ontsteking. Maar door dat coronavirus is haar afspraak met de arts afgezegd, ze heeft blijkbaar geen recht meer op zorg.quote:Op donderdag 26 maart 2020 20:01 schreef Yinny het volgende:
Joepie! Sicstus is terug!
Hoe gaat het nu met je moeder?
Doe niet zo flauw man. Je ging ff over een grens. Post is weg. Geen note, geen ban. Niks aan de hand verder hoor.quote:Op donderdag 26 maart 2020 20:36 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Hey! Thnx! Ja met m'n moeder gaat het beter, ze kan weer min of meer voor zichzelf zorgen. Ze heeft alleen wel nog steeds pijn aan haar schouder, waarschijnlijk aan een ontsteking. Maar door dat coronavirus is haar afspraak met de arts afgezegd, ze heeft blijkbaar geen recht meer op zorg.
Anyway, ik zie dat de moderators posts van mij aan het verwijderen zijn, dus ik hou ermee op. Dit topic mag dichtBedankt voor alle belangstelling in dit deel en het vorige deel!
Die is niet van hem natuurlijkquote:Op donderdag 26 maart 2020 15:59 schreef Nine. het volgende:
[..]
Alleen jammer dat de inhoud van dat blik niets met Chili Con Carne te maken heeft.
[ afbeelding ]
Als je echte Chili wil eten, probeer dan dit recept van wijlen @:MaximusTG eens uit.
Als je niet tegen reacties/commentaar kan moet je überhaupt niet op een openbaar forum (willen) posten.quote:Op donderdag 26 maart 2020 20:36 schreef Sicstus het volgende:
Anyway, ik zie dat de moderators posts van mij aan het verwijderen zijn, dus ik hou ermee op. Dit topic mag dichtBedankt voor alle belangstelling in dit deel en het vorige deel!
Op FOK! en Tweakers staat dit bekend als de chili van Maximus. Vandaar.quote:Op donderdag 26 maart 2020 21:14 schreef Whiskers2009 het volgende:
Die is niet van hem natuurlijk
Het kaartje met dat recept heb ik 25 a 30 jaar geleden van mijn moeder gekregen. En ik vermoed dat het kaartje uit de jaren '70 stamt.
Een recept als dit en deze ingrediënten in de jaren 70??quote:Op donderdag 26 maart 2020 21:14 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Die is niet van hem natuurlijk
Het kaartje met dat recept heb ik 25 a 30 jaar geleden van mijn moeder gekregen. En ik vermoed dat het kaartje uit de jaren '70 stamt.
Jaquote:Op donderdag 26 maart 2020 21:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Een recept als dit en deze ingrediënten in de jaren 70??
Tortillachips, verse koriander en avocado waren toen al verkrijgbaar in Nederland?quote:
Geen idee wat er allemaal na mij is verwijderd, maar doe niet zo melodramatisch joh. Je lijkt Sigaartje wel of nog erger Iwaniusquote:Op donderdag 26 maart 2020 20:36 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Anyway, ik zie dat de moderators posts van mij aan het verwijderen zijn, dus ik hou ermee op. Dit topic mag dichtBedankt voor alle belangstelling in dit deel en het vorige deel!
Ahhhh jij had al gereageerdquote:Op donderdag 26 maart 2020 21:52 schreef Molo het volgende:
[..]
Tortillachips, verse koriander en avocado waren toen al verkrijgbaar in Nederland?
Dat dus.quote:Op donderdag 26 maart 2020 21:17 schreef Nine. het volgende:
Als je niet tegen reacties/commentaar kan moet je überhaupt niet op een openbaar forum (willen) posten.
25 a 30 jaar geleden was het niet echt de jaren 70.quote:Op donderdag 26 maart 2020 21:44 schreef Molo het volgende:
Een recept als dit en deze ingrediënten in de jaren 70??
zat even te goodlen wanneer de eerste avocado's hier werden geimporteerd, kon niet echt iets vinden maar van de wiki wel een leuk feitje, wist dit helemaal nietquote:Op donderdag 26 maart 2020 22:04 schreef golfer het volgende:
[..]
25 a 30 jaar geleden was het niet echt de jaren 70.
En dit getoonde recept stamt zeker niet uit die tijd. Dat is inderdaad jaren 90.
quote:Avocadomoes werd op de Antillen gemengd met alcohol tot een geel drankje. Door zeevaarders werd dit meegebracht naar Nederland, maar door gebrek aan avocado's ging men het drankje hier maken met eieren omdat die dezelfde kleur hadden als avocado's. Zo is in Nederland de likeur met de naam advocaat ontstaan.
Niet weten waar het recept vandaan komt maar wel claimen dat het ‘echte’ chili isquote:Op donderdag 26 maart 2020 21:19 schreef Nine. het volgende:
[..]
Op FOK! en Tweakers staat dit bekend als de chili van Maximus. Vandaar.
Plaatje met dat recept doet me ook denken aan die soepkommen waar het recept met zulke plaatjes opstond. Pannen en borden had je er volgens mij ook van.quote:Op donderdag 26 maart 2020 22:04 schreef golfer het volgende:
[..]
25 a 30 jaar geleden was het niet echt de jaren 70.
En dit getoonde recept stamt zeker niet uit die tijd. Dat is inderdaad jaren 90.
Ik zei alleen dat het op FOK! en op Tweakers bekend is onder die naam.quote:Op donderdag 26 maart 2020 22:08 schreef Prego het volgende:
Niet weten waar het recept vandaan komt maar wel claimen dat het ‘echte’ chili is![]()
Meh dat is echt zonde, want dit topic volgt menig FOK!er met veel belangstelling.quote:Op donderdag 26 maart 2020 20:36 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Hey! Thnx! Ja met m'n moeder gaat het beter, ze kan weer min of meer voor zichzelf zorgen. Ze heeft alleen wel nog steeds pijn aan haar schouder, waarschijnlijk aan een ontsteking. Maar door dat coronavirus is haar afspraak met de arts afgezegd, ze heeft blijkbaar geen recht meer op zorg.
Anyway, ik zie dat de moderators posts van mij aan het verwijderen zijn, dus ik hou ermee op. Dit topic mag dichtBedankt voor alle belangstelling in dit deel en het vorige deel!
Ja, helaas heeft het virus nogal de aandacht, maar hopelijk kan ze wel snel terecht voor goede zorgquote:Op donderdag 26 maart 2020 20:36 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Hey! Thnx! Ja met m'n moeder gaat het beter, ze kan weer min of meer voor zichzelf zorgen. Ze heeft alleen wel nog steeds pijn aan haar schouder, waarschijnlijk aan een ontsteking. Maar door dat coronavirus is haar afspraak met de arts afgezegd, ze heeft blijkbaar geen recht meer op zorg.
Anyway, ik zie dat de moderators posts van mij aan het verwijderen zijn, dus ik hou ermee op. Dit topic mag dichtBedankt voor alle belangstelling in dit deel en het vorige deel!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |