abonnement Unibet Coolblue
  maandag 11 november 2019 @ 10:58:22 #151
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189891975
Blijft een leuk topic, ga zo door! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_189898736
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2019 10:35 schreef Sicstus het volgende:
Afgelopen week waren de Hollandse maaltijden in de aanbieding bij het Albert Heijntje. Twee voor de prijs van 1! Dat kon ik niet laten liggen!

Mijn keuze viel op de spruitjesstamppot met braadworst en de hutspot met hachee:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dat ziet er heel behoorlijk uit. Vooral de hutspot ruikt goed na verhitting (6 minuutjes op 750 wattjes)

Op een bord is stamppot en hutspot natuurlijk altijd een lust voor het oog:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Kijk die heerlijke sappige braadworst toch eens! En die grote brokken hachee! En die rijke kleurenpracht van de groentes en aardappelen! En de zijdezachte, wellustig glinsterende jus...

Enfin, proeven dan maar! Allereerst de spruitjes. Sodeju, dat is bepaald geen babyvoer; er zitten zelfs nog hele spruiten in. En al zijn die niet echt ongaar, ze mogen wel een piets gaarder.
De spruitjessmaak mag overigens ook wel iets nadrukkelijker aanwezig, het is ietwat vlak en een beetje zoetig. Nu weet ik dat er hele volksstammen zijn die spruitjes niet zo zien zitten, en dat daarom de spruitjes in de afgelopen 30 jaar wat zoetiger zijn gekweekt, maar het hoeft nu ook weer niet door te schieten. Eet dan geen spruitjes.
De braadworst is prima! Lekker sappig en niet te zout. Toch jammer van de vlakke smaak van de spruitjes.

Dan de hutspot. Grote, malse stukken hacheevlees, een heerlijke mix van wortel, aardappel en wat uien; lekker! Alhoewel ook dit gerecht iets te zoet is naar mijn smaak, maar een lik mosterd lost dat wel op. Dit gerecht onthoud ik voor de volgende keer!

Eindoordeel: spuitjesstamppot 6,5; hutspot 7,5.

Statistieken:

Spruitjes Hutspot

kcal 535 425
groente 160gr 190gr
zout 3.6gr 4gr
suikers 5gr 18gr
vet 28gr 13gr
eiwitten 23gr 18gr
prijs 3.49 3.69
Ik had de witlof, is ook aan te raden!!
pi_189905048
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2019 20:10 schreef soapie het volgende:

[..]

Ik had de witlof, is ook aan te raden!!
Thnx ^O^ Goed om te weten!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Moderator dinsdag 12 november 2019 @ 13:47:17 #154
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189907829
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2019 09:11 schreef Sicstus het volgende:
Ben benieuwd ^O^
Goed, naar aanleiding van jouw review van de zuurkoolpie van de Lidl ben ik dus ook naar de Lidl geweest voor een Delicieux Pie. De zuurkool-variant hadden ze niet, maar wel twee anderen: Hazenpeper en Boeuf Bourguignon. Zoals gezegd heb ik beiden gekocht en gisteravond heb ik de eerste gegeten:

191112_61302_kenk1.jpg

Voor de goede kijker: Je hebt gelijk. Daar zit een leeg plastic zakje in. Dat komt omdat de pie al in de oven stond. In tegenstelling tot de voorschriften heb ik de oven wel op 190 graden gezet en na 18 minuten staat een warme pie op mijn bord. De buitenkant oogt goed, de geur is in orde en de onderkant, hoewel wat vettig, voelt verder droog aan. Geen soggy bottom is een plus. De buitenkant is knapperig. Mooi. Dan de binnenkant:

191112_61302_kenk2.jpg

Beetje een grijze massa en in de verste verte niet de kleurrijke vulling zoals die op de verpakking te zien is. De eerste hap van de 250 gram valt op zich goed. Een beetje aan de zoute kant (4 gram in de hele pie, geen idee of dat veel is) en er komt ook iets zoets (9 gram suikers) doorheen, maar geen uitgesproken haassmaak. Vind ik persoonlijk wel jammer, al zal dit voor het grotere publiek wellicht prettiger zijn.

Al met al best ok om op deze wijze 652 kcal te verorberen op een dag dat de kant en klaar oplossing de enige oplossing is.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_189908148
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2019 13:47 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Goed, naar aanleiding van jouw review van de zuurkoolpie van de Lidl ben ik dus ook naar de Lidl geweest voor een Delicieux Pie. De zuurkool-variant hadden ze niet, maar wel twee anderen: Hazenpeper en Boeuf Bourguignon. Zoals gezegd heb ik beiden gekocht en gisteravond heb ik de eerste gegeten:

[ afbeelding ]

Voor de goede kijker: Je hebt gelijk. Daar zit een leeg plastic zakje in. Dat komt omdat de pie al in de oven stond. In tegenstelling tot de voorschriften heb ik de oven wel op 190 graden gezet en na 18 minuten staat een warme pie op mijn bord. De buitenkant oogt goed, de geur is in orde en de onderkant, hoewel wat vettig, voelt verder droog aan. Geen soggy bottom is een plus. De buitenkant is knapperig. Mooi. Dan de binnenkant:

[ afbeelding ]

Beetje een grijze massa en in de verste verte niet de kleurrijke vulling zoals die op de verpakking te zien is. De eerste hap van de 250 gram valt op zich goed. Een beetje aan de zoute kant (4 gram in de hele pie, geen idee of dat veel is) en er komt ook iets zoets (9 gram suikers) doorheen, maar geen uitgesproken haassmaak. Vind ik persoonlijk wel jammer, al zal dit voor het grotere publiek wellicht prettiger zijn.

Al met al best ok om op deze wijze 652 kcal te verorberen op een dag dat de kant en klaar oplossing de enige oplossing is.
Held ^O^

Jammer dat er niet echt een wildsmaak aan zit, dus.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Moderator vrijdag 15 november 2019 @ 16:54:16 #156
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189956085
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 14:12 schreef Sicstus het volgende:
Held ^O^

Jammer dat er niet echt een wildsmaak aan zit, dus.
Gisteravond bleek ik ook opeens alleen te eten, dus gelijk maar de tweede klaargemaakt. Boeuf Bourguignon, ook van Delicieux:

191115_61302_IMG_20191114_181118.jpg

Wederom heb ik de voorschriften genegeerd en ditmaal zelfs 20 minuten op 190 graden Celsius in de oven gezet. Als hij eenmaal klaar is, komt de kwaliteit van de buitenkant overeen met de hazenpeper-pie; ruim voldoende dus. De binnenkant is wel wat kleurrijker:

191115_61302_IMG_20191114_184058.jpg

Volgens de omschrijving is het een hartige taart met rundvlees, champignons en rode wijn. Ik zie alleen wel stukjes wortel en ui, maar kan me niet herinneren een stukje champignon aangetroffen te hebben. Geeft verder niet. Hier zit duidelijk minder zout (slechts 3 gram) en minder zoet (6 gram) doorheen. Met 607 kcal is dit dan ook de light variant t.o.v. de hazenpeper. :P
Smaak is wederom ok, al zou ik een volgende keer toch eerder voor de hazenpeper-variant gaan.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_189959434
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2019 13:47 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Goed, naar aanleiding van jouw review van de zuurkoolpie van de Lidl ben ik dus ook naar de Lidl geweest voor een Delicieux Pie. De zuurkool-variant hadden ze niet, maar wel twee anderen: Hazenpeper en Boeuf Bourguignon. Zoals gezegd heb ik beiden gekocht en gisteravond heb ik de eerste gegeten:

[ afbeelding ]

Al met al best ok om op deze wijze 652 kcal te verorberen op een dag dat de kant en klaar oplossing de enige oplossing is.
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 16:54 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Gisteravond bleek ik ook opeens alleen te eten, dus gelijk maar de tweede klaargemaakt. Boeuf Bourguignon, ook van Delicieux:

[ afbeelding ]

Wederom heb ik de voorschriften genegeerd en ditmaal zelfs 20 minuten op 190 graden Celsius in de oven gezet. Als hij eenmaal klaar is, komt de kwaliteit van de buitenkant overeen met de hazenpeper-pie; ruim voldoende dus. De binnenkant is wel wat kleurrijker:

Smaak is wederom ok, al zou ik een volgende keer toch eerder voor de hazenpeper-variant gaan.
^O^
pi_190008983
Ik merk dat ik de laatste tijd veel vleesconserven heb gedaan, en vanavond is het weer zo ver:



Wildzwijngoulash uit het 'Delicieux'-assortiment van het Herrenvolk van de Lidl! Dit is wel een premiumproduct in vergelijking met sommige vorige vleesconserven die ik heb getest; als ik me goed herinner was deze pot 3,99. De prijs is wel gerechtvaardigd want deze pot bevat ruim 50% wildzwijnvlees, dus ca. 190 gram.



En dat is ook wel zichtbaar: kijk die grote stukken vlees toch eens! De instructies zijn simpel: een paar minuten laten sudderen in een pannetje. Op de pot staat ook nog de waarschuwing dat je de pot niet in de magnetron mag zetten om te verhitten. Het lijkt de USA wel met dat soort waarschuwingen.



Ik eet het gewoon met gekookte aardappels. Groenten had ik niet in huis en ik had geen zin om de deur uit te gaan (snipperdagje). Het ziet er wel verdomd goed uit!



En het smaakt ook erg goed! Een volle smaak van zwijnenvlees en een aroma van uien en specerijen streelt onze zintuigen. Qua gaarheid is het ook precies goed, mals maar nog wel met enige stevigheid; dit is geen slap babyvoer.

Zoals in een stoofpotje betaamt treffen we zelfs een laurierblaadje aan. Leuk.



Al met al een geslaagd product. Als ik een minpunt zou moeten noemen zou dat zijn dat ik het te zout vind, maar dat schijnt helaas onvermijdelijk te zijn bij conserven en andere kant-en-klaar producten. Laat ik gelijk even de voedingswaarden vermelden; voor de hele pot krijg je:

- 365 kcal
- 14 gr vetten (waarvan 5 gram verzadigd)
- 36 gram eiwitten
- 3.3 gram suikers
- 5.3 gram zout

Veel zout dus. Aan de andere kant: je houdt best wel veel saus over als je het vlees hebt opgegeten. Als je dit verder laat staan zul je dus minder zout binnenkrijgen.

Eindoordeel: 8. Met minder zout (die je dus wel proeft) zou ik wel op 8,5 uitkomen.

Toetje:

Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_190009597
Boh, oliebol :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190123687
Ik voelde me vandaag niet helemaal senang, dus ik wou een een vlug avondmaal. Bovendien had ik nog twee mini Turkse afbakbroodjes liggen die voor de 30e op moesten. Dus dacht ik aan hamburgertjes!

Nu wil het geval dat ik nog nooit de kant-en-klare Unox hamburgertjes geprobeerd heb, terwijl ik al sinds mijn jeugd geintrigeerd ben door dit product. Kortom, 1+1 = 2 en ik kocht een pakje Unox hamburgers.



Mijn gedachte was: een Turks broodje afbakken in de oven, dan de hamburgertjes een minuutje ofzo in de magnetron, en klaar is Sicstus.

Maar ik had me niet goed ingelezen: tot mijn afschuw staat er op de verpakking helemaal niet dat het een kant en klaar product is dat je zo kunt eten, of in de magnetron kunt opwarmen; de enige bereidingsinstructie is: bakken in de koekenpan!

Een grove misrekening dus. Moest er toch een pan aan te pas komen. Anyway, zo zien ze eruit:



Dat valt nog niet mee. Ik had altijd gedacht dat ze er min of meer uit zouden zien als die droge hamburgpatties van de Mac, maar deze lijken meer op platgeslagen frikandellen.

Enfin, ik voel me nog steeds niet zo goed dus ik heb geen fut meer om deze recensie af te maken: wordt morgen vervolgd!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_190123969
Omg, ik weet niet waarom ik dit 35 jaar geleden ooit lekker vond. Aten we als we in de zomer gingen kamperen oa.

Ik weet ook niet waar ik kamperen ooit leuk vond.

Zou één en ander samenhangen? :D

De Raak gazeuse of Champagne-pils die we dan bij hoge uitzondering mochten drinken vind ik trouwens nog steeds lekker op zijn tijd :@
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_190125123
Die hamburgers van Unox zijn echt lekker hoor! Heel af en toe neem ik ze ook mee en dan doe ik ze op een hamburgerbroodje of op een Italiaanse bol. Curry en mayo erop, uitjes meebakken bij de hamburgertjes en ook nog een spiegeleitje bakken. :9
pi_190125196
Ik had vanavond trouwens de zuurkoolstamppot met rookworst van de AH. Alle stamppotten waren in de aanbieding (twee voor 5 euro), dus ik heb er ook twee meegenomen.

Korte recensie: de stamppot was lekker, maar een beetje kaal. Ik miste de spekjes wel, evenals een beetje gesmolten kaas eroverheen. Daardoor was de zuurkool wat 'zuurder' (duh) dan ik gewend ben. De worst was erg goed, evenals de jus.
Al met al een prima maaltijd voor het geld en al helemaal als je geen tijd hebt om te koken. Ik zou deze maaltijd een 7 geven. A.s. zaterdag probeer ik de boerenkoolstamppot met worst. Daar heb ik wel hogere verwachtngen van nog.
pi_190130261
Het vervolg van gisteravond:



Dit zijn dus de burgertjes in het pannetje. Ze doen eigenlijk meer denken aan die goedkope diepvriesburgers. Tegen het eind legde ik een plak cheddar op elke burger zodat de kaas er lekker overheen kon smelten. Tegelijkertijd was het Turkse broodje afgebakken.



Als je het zo ziet is het een beetje een rommeltje. Ik was vergeten eerst de sla op het broodje te leggen, dus die moest ik nu onder de burgers zien te proppen en dat lukte niet helemaal. Overigens was het broodje veel te groot voor 1 burgertje, dus heb ik ze er beide maar opgelegd. En dat is dan weer net iets teveel... }:|



Afgemaakt met wat tomaat, augurk en uiensnippers, ketchup en mosterd.



Om de boel in het juiste perspectief te zetten: dit hierboven is dus geen boterhambordje, maar een normaal, full-size bord. Het was dus best een groot broodje :P

Al met al vond ik het niet eens slecht smaken. Het heeft de textuur en smaak van een frikandel, dus als je dat lekker vindt, zijn deze Unoxburgertjes ook prima te nassen. Als ik had geweten dat je ze moest bakken ipv in de magnetron bereiden, was ik toch voor 'verse' hamburgers gegaan, denk ik. Deze zijn gewoon aan de kleine kant en de echte (rund) vleessmaak ontbreekt.

Het broodje deed het geheel trouwens geen goed, er zat een chemisch zoetje aan wat me niet beviel. Die koop ik dus niet meer.

Kortom, niet slecht, maar volgende keer toch maar een echte koelverse (of zelfgemaakte) hambo. Als echter de zombie-apocalyps uitbreekt en we hebben genoeg tijd om voorraden in te slaan, dan zal daar wel een pakje van deze hamburgers bij zitten denk ik.

Eindoordeel: 6,5
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Tettenkoning dinsdag 26 november 2019 @ 10:33:33 #165
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_190130362
Het ziet er idd niet erg smakelijk uit allemaal.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_190130414
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2019 10:33 schreef Nine. het volgende:
Het ziet er idd niet erg smakelijk uit allemaal.
Jij ook niet.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Tettenkoning dinsdag 26 november 2019 @ 10:41:27 #167
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_190130452
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2019 10:37 schreef Sicstus het volgende:
Jij ook niet.
Buiten dat jij niet eens weet hoe ik eruit zie ben ik ook niet eetbaar.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  dinsdag 26 november 2019 @ 10:55:25 #168
194233 Friday12
Originele kloon
pi_190130613
Door jouw pie posts had ik vorige week eens 2 van die pies gekocht(pie factory)

Dat was serieus beter dan verwacht :9
  dinsdag 26 november 2019 @ 11:01:31 #169
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_190130673
Dit spul is 75% varken dus rund zal je niet proeven. Ze hebben/hadden ook beefburgers. Dat smaakt wel redelijk naar rund.
And so is the past
pi_190130687
Uitstekende beoordelingen ^O^
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_190131852
Vroeger aten we graag de dubbeldekkers met gebakken uiringen, ketchup en mayo.

Paar maanden geleden geprobeerd en ik had hele avond last van al het zout. Heb ik niet gauw.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_190132819
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 november 2019 10:41 schreef Nine. het volgende:

[..]

Buiten dat jij niet eens weet hoe ik eruit zie ben ik ook niet eetbaar.
Doe jezelf niet tekort, met wat Fava beans and a nice Chianti ben je best te pruimen hoor.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  Tettenkoning dinsdag 26 november 2019 @ 13:50:35 #173
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_190132842
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 november 2019 13:48 schreef Karstman het volgende:
Doe jezelf niet tekort, met wat Fava beans and a nice Chianti ben je best te pruimen hoor.
Volgens mij ben je abuis met Flappie. -O-
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_190140268
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 november 2019 13:48 schreef Karstman het volgende:

[..]

Doe jezelf niet tekort, met wat Fava beans and a nice Chianti ben je best te pruimen hoor.
Dat is ie niet.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_190254023
Sinds enige tijd heeft de Appie een select aantal zogenaamde 'Basis maaltijden' in het kant-en-klare assortiment, voor een schappelijke prijs van 3 ronde ekkermannen. Ik had daar al eerder de kipsate met rijst-variant van geprobeerd, maar was er niet enthousiast over.

Vorige week waren ze in de bonus, dus besloot ik me er nogmaals aan te wagen. Mijn keuze viel op dit Italiaanse gerecht:



Een bescheiden 470 kcal en een behoorlijke 155 gram aan groenten, dat ziet er niet slecht uit. Al vind ik de kipgehaktballetjes er niet meteen heel lekker uitzien. Ze doen me denken aan de voorverpakte hamburgers van de Unox die ik laatst geprobeerd heb.

Maar goed, na, vier minuutjes in het magnetronnetje is het klaar en kunnen we proberen.





Op de gehaktballetjes na ziet het er best goed uit. De penne is redelijk al dente, maar de tomatensaus is wat saai en zoetig, de courgette waterig en de stukjes olijf voelen wat misplaatst aan. En de gehaktballetjes, die vallen wel mee. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit kipgehakt op, misschien is dit wel hoe het hoort te smaken, een beetje mild, niet echt vlees-achtig. Ze zijn wat sponzig ook, zoals goedkope kant-en-klaar gehaktballetjes.

Al met al is dit een 6 waard, meer niet. Zelf zou ik liever 1 of 2 euro meer uitgeven voor de wat betere kant-en-klaar meuk.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_190254058
Dat stoort me ook aan Italiaanse gerechten. Overal zit tomaat in, ik hou niet van tomaat.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_190254327
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 19:45 schreef Sigaartje het volgende:
Dat stoort me ook aan Italiaanse gerechten. Overal zit tomaat in, ik hou niet van tomaat.
Dat stoort me ook aan Italiaanse gerechten. Overal zit pasta bij, ik hou niet van pasta.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_190263845
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 19:57 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Dat stoort me ook aan Italiaanse gerechten. Overal zit pasta bij, ik hou niet van pasta.
Niet in pizza.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_190263874
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Niet in pizza.
Scherp!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Tettenkoning woensdag 4 december 2019 @ 13:02:56 #180
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_190263879
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 19:57 schreef mascara-klodder het volgende:
Dat stoort me ook aan Italiaanse gerechten. Overal zit pasta bij, ik hou niet van pasta.
Sinds wanneer bestaat de Italiaanse keuken alleen maar uit pasta?
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  woensdag 4 december 2019 @ 13:04:09 #181
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_190263896
quote:
11s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:02 schreef Nine. het volgende:

[..]

Sinds wanneer bestaat de Italiaanse keuken alleen maar uit pasta?
Hij bestaat toch ook niet alleen maar uit tomaat?
AZ
ALKMAAR
pi_190264006
Ik zelf koop nooit kant en klaar spaghetti/macaroni ed. Vaak zwemt het in de saus en is het niet lekker. Niet bijzonder. Omdat er zoveel mogelijk eters tevreden gehouden moeten worden, dan kun je je als fabrikant uitstapjes niet permiteren.

Ik kook pasta's zelf, is een paar minuten koken en dan pleur ik mijn eigen (gesneden en gegaarde) ingredienten doorheen.
Voordeel is dat je een enorme pan kunt klaarmaken, in bakjes verdelen in invriezen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Tettenkoning woensdag 4 december 2019 @ 13:15:21 #183
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_190264038
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 19:45 schreef Sigaartje het volgende:
Dat stoort me ook aan Italiaanse gerechten. Overal zit tomaat in, ik hou niet van tomaat.
Tomaat zit lang niet overal in. Daarbij is tomaat hartstikke gezond.

1: Gezond hart en vaatstelsel
Regelmatig tomaat eten draagt bij aan een gezond hart en vaatstelsel. Tomaten zijn namelijk rijk aan kalium; een mineraal dat een bloeddrukverlagende werking heeft. Dit is een belangrijk mineraal als je bloeddruk verhoogd is, omdat een hoge bloeddruk een grote risicofactor is voor diverse hart- en vaatziektes.

Daarnaast bevatten tomaten ook nog eens verschillende antioxidanten (waaronder chlorogeenzuur) waarvan gedacht wordt dat ze een bloeddrukverlagende werking hebben bij patiënten met een hoge bloeddruk.

2: Rijk aan antioxidanten
Tomaten hebben hun mooie rode kleur te danken aan de grote hoeveelheid lycopeen die ze bevatten. Dit is een kleurstof die tegelijkertijd ook een zeer waardevolle antioxidant is. Over het algemeen geldt: hoe roder de tomaat, hoe meer lycopeen erin zit.

Lycopeen kan onder andere helpen bij:

Het beschermen van je lichaam tegen oxidatieve stress
Het verlagen van je LDL-cholesterol (het type cholesterol dat de kans op hart- en vaatziektes verhoogt)
Het beschermen van je huid tegen zonnebrand
Het bestrijden van verschillende schimmelinfecties
Het gezond houden van je ogen
Het sterk houden van je botten

Goed om te weten: als je tomaten combineert met een kleine hoeveelheid gezond vet, zoals olijfolie of avocado, neemt je lichaam de lycopeen beter op.

3: Bron van bètacaroteen
Tomaten bevatten een goede hoeveelheid bètacaroteen. Bètacaroteen wordt ook wel provitamine A genoemd, omdat het in je lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Ook deze stof is zowel een kleurstof als een antioxidant.

Bètacaroteen helpt onder andere bij:

Het bestrijden van vrije radicalen
Het gezond houden van je longen
Het vertragen van cognitieve achteruitgang
Het verkleinen van het risico op hart- en vaatziektes

Ook de opname van bètacaroteen verbetert als je het combineert met een kleine hoeveelheid vet.

4: Sterk immuunsysteem
Tomaten zijn een goede bron van vitamine C. Deze vitamine draagt bij aan een goed functionerend immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem is belangrijk om je lichaam te beschermen tegen allerlei virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Daarnaast helpt het ook bij het opruimen van afvalstoffen in je lichaam.

Verder draagt vitamine C bij aan een gezonde huid, de opname van plantaardig ijzer en het sterk houden van je botten en tanden.

5: Een gezonde stoelgang
Het eten van tomaten kan je helpen om je stoelgang gezond te houden en obstipatie te voorkomen. Dit komt doordat tomaten veel vocht en vezels bevatten. De combinatie van deze twee zorgt ervoor dat je ontlasting meer volume krijgt en soepel blijft.
https://www.dokterdokter.(...)jf-redenen/item29644
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  Tettenkoning woensdag 4 december 2019 @ 13:15:54 #184
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_190264048
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:04 schreef Durmada het volgende:
Hij bestaat toch ook niet alleen maar uit tomaat?
Klopt, was nog bezig met mijn reactie aan Sigaartje. Zie boven. :)
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_190264129
quote:
11s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:15 schreef Nine. het volgende:

[..]

Tomaat zit lang niet overal in. Daarbij is tomaat hartstikke gezond.

1: Gezond hart en vaatstelsel
Regelmatig tomaat eten draagt bij aan een gezond hart en vaatstelsel. Tomaten zijn namelijk rijk aan kalium; een mineraal dat een bloeddrukverlagende werking heeft. Dit is een belangrijk mineraal als je bloeddruk verhoogd is, omdat een hoge bloeddruk een grote risicofactor is voor diverse hart- en vaatziektes.

Daarnaast bevatten tomaten ook nog eens verschillende antioxidanten (waaronder chlorogeenzuur) waarvan gedacht wordt dat ze een bloeddrukverlagende werking hebben bij patiënten met een hoge bloeddruk.

2: Rijk aan antioxidanten
Tomaten hebben hun mooie rode kleur te danken aan de grote hoeveelheid lycopeen die ze bevatten. Dit is een kleurstof die tegelijkertijd ook een zeer waardevolle antioxidant is. Over het algemeen geldt: hoe roder de tomaat, hoe meer lycopeen erin zit.

Lycopeen kan onder andere helpen bij:

Het beschermen van je lichaam tegen oxidatieve stress
Het verlagen van je LDL-cholesterol (het type cholesterol dat de kans op hart- en vaatziektes verhoogt)
Het beschermen van je huid tegen zonnebrand
Het bestrijden van verschillende schimmelinfecties
Het gezond houden van je ogen
Het sterk houden van je botten

Goed om te weten: als je tomaten combineert met een kleine hoeveelheid gezond vet, zoals olijfolie of avocado, neemt je lichaam de lycopeen beter op.

3: Bron van bètacaroteen
Tomaten bevatten een goede hoeveelheid bètacaroteen. Bètacaroteen wordt ook wel provitamine A genoemd, omdat het in je lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Ook deze stof is zowel een kleurstof als een antioxidant.

Bètacaroteen helpt onder andere bij:

Het bestrijden van vrije radicalen
Het gezond houden van je longen
Het vertragen van cognitieve achteruitgang
Het verkleinen van het risico op hart- en vaatziektes

Ook de opname van bètacaroteen verbetert als je het combineert met een kleine hoeveelheid vet.

4: Sterk immuunsysteem
Tomaten zijn een goede bron van vitamine C. Deze vitamine draagt bij aan een goed functionerend immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem is belangrijk om je lichaam te beschermen tegen allerlei virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Daarnaast helpt het ook bij het opruimen van afvalstoffen in je lichaam.

Verder draagt vitamine C bij aan een gezonde huid, de opname van plantaardig ijzer en het sterk houden van je botten en tanden.

5: Een gezonde stoelgang
Het eten van tomaten kan je helpen om je stoelgang gezond te houden en obstipatie te voorkomen. Dit komt doordat tomaten veel vocht en vezels bevatten. De combinatie van deze twee zorgt ervoor dat je ontlasting meer volume krijgt en soepel blijft.
https://www.dokterdokter.(...)jf-redenen/item29644
Ik zal de laatste zijn die je tegen zal spreken. Natuurlijk weet ik dat.
Zelf ben ik een groot liefhebber van knoflook, ui en pepers. Die zijn ook zeer gezond. Maar ik krijg regelmatig eters en die willen geen ui, geen knoflook en geen scherpte in hun bord.
Ok, no problem.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Tettenkoning woensdag 4 december 2019 @ 18:20:53 #186
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_190268582
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:23 schreef Sigaartje het volgende:
Ik zal de laatste zijn die je tegen zal spreken. Natuurlijk weet ik dat.
Zelf ben ik een groot liefhebber van knoflook, ui en pepers. Die zijn ook zeer gezond. Maar ik krijg regelmatig eters en die willen geen ui, geen knoflook en geen scherpte in hun bord.
Ok, no problem.
Geen uien en knoflook? Dan kun je de meeste recepten net zo goed de deur uitdoen. Dan hebben ze hier mooi pech. Enige waar ik rekening mee hou is de hoeveelheid pepers. Niet iedereen kan overweg met scherpte. Dat vind ik wat anders dan essentiële basis ingrediënten weglaten.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  woensdag 4 december 2019 @ 18:32:33 #187
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190268823
Zullen we het weer over de kant en klaar experimenten van Sicstus hebben? :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_190269048
quote:
1s.gif Op woensdag 4 december 2019 18:32 schreef Muck het volgende:
Zullen we het weer over de kant en klaar experimenten van Sicstus hebben? :)
Dat is goed, maar geef ons tijd om lekker te lullen met elkaar :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_190269243
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 19:57 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Dat stoort me ook aan Italiaanse gerechten. Overal zit pasta bij, ik hou niet van pasta.
Dat heb ik nou met kaas. Gesmolten kaas. :r
En laat dat nou net standaard op elke pizza zitten :(
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  woensdag 4 december 2019 @ 18:50:52 #190
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190269269
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 18:41 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat is goed, maar geef ons tijd om lekker te lullen met elkaar :)
Tuurlijk mag dat!
Maar als je echt een discussie wilt voeren over de gezondheidsvoordelen van tomaten, zoek dan de SC eens op of.open een topic over tomaten :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 4 december 2019 @ 19:29:23 #191
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190270296
quote:
7s.gif Op woensdag 4 december 2019 18:49 schreef vosss het volgende:

[..]

Dat heb ik nou met kaas. Gesmolten kaas. :r
En laat dat nou net standaard op elke pizza zitten :(
Moet je vegan pizza bestellen. Tegenwoordig op veel plekken te koop toch?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 4 december 2019 @ 19:29:49 #192
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190270308
Perfecte kant en klaarvoer: spinazie a la crème en vissticks _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190271743
quote:
1s.gif Op woensdag 4 december 2019 19:29 schreef Molo het volgende:
Perfecte kant en klaarvoer: spinazie a la crème en vissticks _O_
Die heb je nog makkelijker. Weet ff niet hoe het heet iglo combino ofzoiets. Is een stuk witwis met een laagje spinazie eroverheen en dat samen in een krokant jasje.

Dat is echt geniaal _O_
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  Moderator / Miss SHO woensdag 4 december 2019 @ 20:41:49 #194
22592 crew  Ole
pi_190271888
quote:
3s.gif Op woensdag 4 december 2019 20:36 schreef vosss het volgende:

[..]

Die heb je nog makkelijker. Weet ff niet hoe het heet iglo combino ofzoiets. Is een stuk witwis met een laagje spinazie eroverheen en dat samen in een krokant jasje.

Dat is echt geniaal _O_
Viscuisine?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_190271928
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 20:41 schreef Ole het volgende:

[..]

Viscuisine?
https://www.iglo.nl/assor(...)vis/kombino-spinazie

Dees. Prima te happen dit. :9.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_190272083
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Niet in pizza.
Ook niet overal saus waar de basis tomaten is bij pasta ;)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_190272118
quote:
11s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:02 schreef Nine. het volgende:

[..]

Sinds wanneer bestaat de Italiaanse keuken alleen maar uit pasta?
Niet. Maar ook niet dat alles op basis van tomaat is, daar reageerde ik op.

Durmeda zei het ookal zie ik net.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  Tettenkoning woensdag 4 december 2019 @ 20:56:19 #198
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_190272240
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 20:51 schreef mascara-klodder het volgende:
Niet. Maar ook niet dat alles op basis van tomaat is, daar reageerde ik op.

Durmeda zei het ookal zie ik net.
Ja, en daar had ik ook al op gereageerd.

Beetje mosterd na de maaltijd dit.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_190273542
quote:
1s.gif Op woensdag 4 december 2019 20:56 schreef Nine. het volgende:

[..]

Ja, en daar had ik ook al op gereageerd.

Beetje mosterd na de maaltijd dit.
Las pas later terug. Had ff snel over die lappen text gescrolled.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_190277783
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2019 20:51 schreef Sicstus het volgende:
Ik voelde me vandaag niet helemaal senang, dus ik wou een een vlug avondmaal. Bovendien had ik nog twee mini Turkse afbakbroodjes liggen die voor de 30e op moesten. Dus dacht ik aan hamburgertjes!

Nu wil het geval dat ik nog nooit de kant-en-klare Unox hamburgertjes geprobeerd heb, terwijl ik al sinds mijn jeugd geintrigeerd ben door dit product. Kortom, 1+1 = 2 en ik kocht een pakje Unox hamburgers.

[ afbeelding ]

Mijn gedachte was: een Turks broodje afbakken in de oven, dan de hamburgertjes een minuutje ofzo in de magnetron, en klaar is Sicstus.

Maar ik had me niet goed ingelezen: tot mijn afschuw staat er op de verpakking helemaal niet dat het een kant en klaar product is dat je zo kunt eten, of in de magnetron kunt opwarmen; de enige bereidingsinstructie is: bakken in de koekenpan!

Een grove misrekening dus. Moest er toch een pan aan te pas komen. Anyway, zo zien ze eruit:

[ afbeelding ]

Dat valt nog niet mee. Ik had altijd gedacht dat ze er min of meer uit zouden zien als die droge hamburgpatties van de Mac, maar deze lijken meer op platgeslagen frikandellen.

Enfin, ik voel me nog steeds niet zo goed dus ik heb geen fut meer om deze recensie af te maken: wordt morgen vervolgd!
Ooooh, ik zie deze post nu pas..... jeugdsentiment!

Toen ik de burgers zag, kon ik de structuur letterlijk voelen. En ja, je vergelijking met een frikandel is inderdaad prima, al voegt het bakken in de pan wel een extra dimensie toe in vergelijking met het frituren van een frikandel (of mijn moeder gebruikte gewoon lekkere braadboter, dat kan ook)

Anyway, dit werd altijd meegenomen naar de camping, de beefburger variant dan.
Nu ik dit zo terug zie snap ik ook wel waarom:
die dingen zijn lang houdbaar, hoeven niet in een (piepkleine) camping koelkast, geen voedselvergiftigingen en ook nog eens blije koters (want wij vonden ze heerlijk).

Ik zie nu dat er in die beefburgers 2,2 gram zout per 100 gram burger zit, dat is niet misselijk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')