Ik had de witlof, is ook aan te raden!!quote:Op maandag 11 november 2019 10:35 schreef Sicstus het volgende:
Afgelopen week waren de Hollandse maaltijden in de aanbieding bij het Albert Heijntje. Twee voor de prijs van 1! Dat kon ik niet laten liggen!
Mijn keuze viel op de spruitjesstamppot met braadworst en de hutspot met hachee:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat ziet er heel behoorlijk uit. Vooral de hutspot ruikt goed na verhitting (6 minuutjes op 750 wattjes)
Op een bord is stamppot en hutspot natuurlijk altijd een lust voor het oog:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kijk die heerlijke sappige braadworst toch eens! En die grote brokken hachee! En die rijke kleurenpracht van de groentes en aardappelen! En de zijdezachte, wellustig glinsterende jus...
Enfin, proeven dan maar! Allereerst de spruitjes. Sodeju, dat is bepaald geen babyvoer; er zitten zelfs nog hele spruiten in. En al zijn die niet echt ongaar, ze mogen wel een piets gaarder.
De spruitjessmaak mag overigens ook wel iets nadrukkelijker aanwezig, het is ietwat vlak en een beetje zoetig. Nu weet ik dat er hele volksstammen zijn die spruitjes niet zo zien zitten, en dat daarom de spruitjes in de afgelopen 30 jaar wat zoetiger zijn gekweekt, maar het hoeft nu ook weer niet door te schieten. Eet dan geen spruitjes.
De braadworst is prima! Lekker sappig en niet te zout. Toch jammer van de vlakke smaak van de spruitjes.
Dan de hutspot. Grote, malse stukken hacheevlees, een heerlijke mix van wortel, aardappel en wat uien; lekker! Alhoewel ook dit gerecht iets te zoet is naar mijn smaak, maar een lik mosterd lost dat wel op. Dit gerecht onthoud ik voor de volgende keer!
Eindoordeel: spuitjesstamppot 6,5; hutspot 7,5.
Statistieken:
Spruitjes Hutspot
kcal 535 425
groente 160gr 190gr
zout 3.6gr 4gr
suikers 5gr 18gr
vet 28gr 13gr
eiwitten 23gr 18gr
prijs 3.49 3.69
Thnx Goed om te weten!quote:Op maandag 11 november 2019 20:10 schreef soapie het volgende:
[..]
Ik had de witlof, is ook aan te raden!!
Goed, naar aanleiding van jouw review van de zuurkoolpie van de Lidl ben ik dus ook naar de Lidl geweest voor een Delicieux Pie. De zuurkool-variant hadden ze niet, maar wel twee anderen: Hazenpeper en Boeuf Bourguignon. Zoals gezegd heb ik beiden gekocht en gisteravond heb ik de eerste gegeten:quote:
Heldquote:Op dinsdag 12 november 2019 13:47 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Goed, naar aanleiding van jouw review van de zuurkoolpie van de Lidl ben ik dus ook naar de Lidl geweest voor een Delicieux Pie. De zuurkool-variant hadden ze niet, maar wel twee anderen: Hazenpeper en Boeuf Bourguignon. Zoals gezegd heb ik beiden gekocht en gisteravond heb ik de eerste gegeten:
[ afbeelding ]
Voor de goede kijker: Je hebt gelijk. Daar zit een leeg plastic zakje in. Dat komt omdat de pie al in de oven stond. In tegenstelling tot de voorschriften heb ik de oven wel op 190 graden gezet en na 18 minuten staat een warme pie op mijn bord. De buitenkant oogt goed, de geur is in orde en de onderkant, hoewel wat vettig, voelt verder droog aan. Geen soggy bottom is een plus. De buitenkant is knapperig. Mooi. Dan de binnenkant:
[ afbeelding ]
Beetje een grijze massa en in de verste verte niet de kleurrijke vulling zoals die op de verpakking te zien is. De eerste hap van de 250 gram valt op zich goed. Een beetje aan de zoute kant (4 gram in de hele pie, geen idee of dat veel is) en er komt ook iets zoets (9 gram suikers) doorheen, maar geen uitgesproken haassmaak. Vind ik persoonlijk wel jammer, al zal dit voor het grotere publiek wellicht prettiger zijn.
Al met al best ok om op deze wijze 652 kcal te verorberen op een dag dat de kant en klaar oplossing de enige oplossing is.
Gisteravond bleek ik ook opeens alleen te eten, dus gelijk maar de tweede klaargemaakt. Boeuf Bourguignon, ook van Delicieux:quote:Op dinsdag 12 november 2019 14:12 schreef Sicstus het volgende:
Held
Jammer dat er niet echt een wildsmaak aan zit, dus.
quote:Op dinsdag 12 november 2019 13:47 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Goed, naar aanleiding van jouw review van de zuurkoolpie van de Lidl ben ik dus ook naar de Lidl geweest voor een Delicieux Pie. De zuurkool-variant hadden ze niet, maar wel twee anderen: Hazenpeper en Boeuf Bourguignon. Zoals gezegd heb ik beiden gekocht en gisteravond heb ik de eerste gegeten:
[ afbeelding ]
Al met al best ok om op deze wijze 652 kcal te verorberen op een dag dat de kant en klaar oplossing de enige oplossing is.
quote:Op vrijdag 15 november 2019 16:54 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Gisteravond bleek ik ook opeens alleen te eten, dus gelijk maar de tweede klaargemaakt. Boeuf Bourguignon, ook van Delicieux:
[ afbeelding ]
Wederom heb ik de voorschriften genegeerd en ditmaal zelfs 20 minuten op 190 graden Celsius in de oven gezet. Als hij eenmaal klaar is, komt de kwaliteit van de buitenkant overeen met de hazenpeper-pie; ruim voldoende dus. De binnenkant is wel wat kleurrijker:
Smaak is wederom ok, al zou ik een volgende keer toch eerder voor de hazenpeper-variant gaan.
Jij ook niet.quote:Op dinsdag 26 november 2019 10:33 schreef Nine. het volgende:
Het ziet er idd niet erg smakelijk uit allemaal.
Doe jezelf niet tekort, met wat Fava beans and a nice Chianti ben je best te pruimen hoor.quote:Op dinsdag 26 november 2019 10:41 schreef Nine. het volgende:
[..]
Buiten dat jij niet eens weet hoe ik eruit zie ben ik ook niet eetbaar.
Volgens mij ben je abuis met Flappie.quote:Op dinsdag 26 november 2019 13:48 schreef Karstman het volgende:
Doe jezelf niet tekort, met wat Fava beans and a nice Chianti ben je best te pruimen hoor.
Dat is ie niet.quote:Op dinsdag 26 november 2019 13:48 schreef Karstman het volgende:
[..]
Doe jezelf niet tekort, met wat Fava beans and a nice Chianti ben je best te pruimen hoor.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |