abonnement Unibet Coolblue
  maandag 11 november 2019 @ 10:58:22 #151
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189891975
Blijft een leuk topic, ga zo door! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_189898736
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2019 10:35 schreef Sicstus het volgende:
Afgelopen week waren de Hollandse maaltijden in de aanbieding bij het Albert Heijntje. Twee voor de prijs van 1! Dat kon ik niet laten liggen!

Mijn keuze viel op de spruitjesstamppot met braadworst en de hutspot met hachee:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dat ziet er heel behoorlijk uit. Vooral de hutspot ruikt goed na verhitting (6 minuutjes op 750 wattjes)

Op een bord is stamppot en hutspot natuurlijk altijd een lust voor het oog:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Kijk die heerlijke sappige braadworst toch eens! En die grote brokken hachee! En die rijke kleurenpracht van de groentes en aardappelen! En de zijdezachte, wellustig glinsterende jus...

Enfin, proeven dan maar! Allereerst de spruitjes. Sodeju, dat is bepaald geen babyvoer; er zitten zelfs nog hele spruiten in. En al zijn die niet echt ongaar, ze mogen wel een piets gaarder.
De spruitjessmaak mag overigens ook wel iets nadrukkelijker aanwezig, het is ietwat vlak en een beetje zoetig. Nu weet ik dat er hele volksstammen zijn die spruitjes niet zo zien zitten, en dat daarom de spruitjes in de afgelopen 30 jaar wat zoetiger zijn gekweekt, maar het hoeft nu ook weer niet door te schieten. Eet dan geen spruitjes.
De braadworst is prima! Lekker sappig en niet te zout. Toch jammer van de vlakke smaak van de spruitjes.

Dan de hutspot. Grote, malse stukken hacheevlees, een heerlijke mix van wortel, aardappel en wat uien; lekker! Alhoewel ook dit gerecht iets te zoet is naar mijn smaak, maar een lik mosterd lost dat wel op. Dit gerecht onthoud ik voor de volgende keer!

Eindoordeel: spuitjesstamppot 6,5; hutspot 7,5.

Statistieken:

Spruitjes Hutspot

kcal 535 425
groente 160gr 190gr
zout 3.6gr 4gr
suikers 5gr 18gr
vet 28gr 13gr
eiwitten 23gr 18gr
prijs 3.49 3.69
Ik had de witlof, is ook aan te raden!!
pi_189905048
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2019 20:10 schreef soapie het volgende:

[..]

Ik had de witlof, is ook aan te raden!!
Thnx ^O^ Goed om te weten!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Moderator dinsdag 12 november 2019 @ 13:47:17 #154
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189907829
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2019 09:11 schreef Sicstus het volgende:
Ben benieuwd ^O^
Goed, naar aanleiding van jouw review van de zuurkoolpie van de Lidl ben ik dus ook naar de Lidl geweest voor een Delicieux Pie. De zuurkool-variant hadden ze niet, maar wel twee anderen: Hazenpeper en Boeuf Bourguignon. Zoals gezegd heb ik beiden gekocht en gisteravond heb ik de eerste gegeten:

191112_61302_kenk1.jpg

Voor de goede kijker: Je hebt gelijk. Daar zit een leeg plastic zakje in. Dat komt omdat de pie al in de oven stond. In tegenstelling tot de voorschriften heb ik de oven wel op 190 graden gezet en na 18 minuten staat een warme pie op mijn bord. De buitenkant oogt goed, de geur is in orde en de onderkant, hoewel wat vettig, voelt verder droog aan. Geen soggy bottom is een plus. De buitenkant is knapperig. Mooi. Dan de binnenkant:

191112_61302_kenk2.jpg

Beetje een grijze massa en in de verste verte niet de kleurrijke vulling zoals die op de verpakking te zien is. De eerste hap van de 250 gram valt op zich goed. Een beetje aan de zoute kant (4 gram in de hele pie, geen idee of dat veel is) en er komt ook iets zoets (9 gram suikers) doorheen, maar geen uitgesproken haassmaak. Vind ik persoonlijk wel jammer, al zal dit voor het grotere publiek wellicht prettiger zijn.

Al met al best ok om op deze wijze 652 kcal te verorberen op een dag dat de kant en klaar oplossing de enige oplossing is.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_189908148
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2019 13:47 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Goed, naar aanleiding van jouw review van de zuurkoolpie van de Lidl ben ik dus ook naar de Lidl geweest voor een Delicieux Pie. De zuurkool-variant hadden ze niet, maar wel twee anderen: Hazenpeper en Boeuf Bourguignon. Zoals gezegd heb ik beiden gekocht en gisteravond heb ik de eerste gegeten:

[ afbeelding ]

Voor de goede kijker: Je hebt gelijk. Daar zit een leeg plastic zakje in. Dat komt omdat de pie al in de oven stond. In tegenstelling tot de voorschriften heb ik de oven wel op 190 graden gezet en na 18 minuten staat een warme pie op mijn bord. De buitenkant oogt goed, de geur is in orde en de onderkant, hoewel wat vettig, voelt verder droog aan. Geen soggy bottom is een plus. De buitenkant is knapperig. Mooi. Dan de binnenkant:

[ afbeelding ]

Beetje een grijze massa en in de verste verte niet de kleurrijke vulling zoals die op de verpakking te zien is. De eerste hap van de 250 gram valt op zich goed. Een beetje aan de zoute kant (4 gram in de hele pie, geen idee of dat veel is) en er komt ook iets zoets (9 gram suikers) doorheen, maar geen uitgesproken haassmaak. Vind ik persoonlijk wel jammer, al zal dit voor het grotere publiek wellicht prettiger zijn.

Al met al best ok om op deze wijze 652 kcal te verorberen op een dag dat de kant en klaar oplossing de enige oplossing is.
Held ^O^

Jammer dat er niet echt een wildsmaak aan zit, dus.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Moderator vrijdag 15 november 2019 @ 16:54:16 #156
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189956085
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 14:12 schreef Sicstus het volgende:
Held ^O^

Jammer dat er niet echt een wildsmaak aan zit, dus.
Gisteravond bleek ik ook opeens alleen te eten, dus gelijk maar de tweede klaargemaakt. Boeuf Bourguignon, ook van Delicieux:

191115_61302_IMG_20191114_181118.jpg

Wederom heb ik de voorschriften genegeerd en ditmaal zelfs 20 minuten op 190 graden Celsius in de oven gezet. Als hij eenmaal klaar is, komt de kwaliteit van de buitenkant overeen met de hazenpeper-pie; ruim voldoende dus. De binnenkant is wel wat kleurrijker:

191115_61302_IMG_20191114_184058.jpg

Volgens de omschrijving is het een hartige taart met rundvlees, champignons en rode wijn. Ik zie alleen wel stukjes wortel en ui, maar kan me niet herinneren een stukje champignon aangetroffen te hebben. Geeft verder niet. Hier zit duidelijk minder zout (slechts 3 gram) en minder zoet (6 gram) doorheen. Met 607 kcal is dit dan ook de light variant t.o.v. de hazenpeper. :P
Smaak is wederom ok, al zou ik een volgende keer toch eerder voor de hazenpeper-variant gaan.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_189959434
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2019 13:47 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Goed, naar aanleiding van jouw review van de zuurkoolpie van de Lidl ben ik dus ook naar de Lidl geweest voor een Delicieux Pie. De zuurkool-variant hadden ze niet, maar wel twee anderen: Hazenpeper en Boeuf Bourguignon. Zoals gezegd heb ik beiden gekocht en gisteravond heb ik de eerste gegeten:

[ afbeelding ]

Al met al best ok om op deze wijze 652 kcal te verorberen op een dag dat de kant en klaar oplossing de enige oplossing is.
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 16:54 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Gisteravond bleek ik ook opeens alleen te eten, dus gelijk maar de tweede klaargemaakt. Boeuf Bourguignon, ook van Delicieux:

[ afbeelding ]

Wederom heb ik de voorschriften genegeerd en ditmaal zelfs 20 minuten op 190 graden Celsius in de oven gezet. Als hij eenmaal klaar is, komt de kwaliteit van de buitenkant overeen met de hazenpeper-pie; ruim voldoende dus. De binnenkant is wel wat kleurrijker:

Smaak is wederom ok, al zou ik een volgende keer toch eerder voor de hazenpeper-variant gaan.
^O^
pi_190008983
Ik merk dat ik de laatste tijd veel vleesconserven heb gedaan, en vanavond is het weer zo ver:



Wildzwijngoulash uit het 'Delicieux'-assortiment van het Herrenvolk van de Lidl! Dit is wel een premiumproduct in vergelijking met sommige vorige vleesconserven die ik heb getest; als ik me goed herinner was deze pot 3,99. De prijs is wel gerechtvaardigd want deze pot bevat ruim 50% wildzwijnvlees, dus ca. 190 gram.



En dat is ook wel zichtbaar: kijk die grote stukken vlees toch eens! De instructies zijn simpel: een paar minuten laten sudderen in een pannetje. Op de pot staat ook nog de waarschuwing dat je de pot niet in de magnetron mag zetten om te verhitten. Het lijkt de USA wel met dat soort waarschuwingen.



Ik eet het gewoon met gekookte aardappels. Groenten had ik niet in huis en ik had geen zin om de deur uit te gaan (snipperdagje). Het ziet er wel verdomd goed uit!



En het smaakt ook erg goed! Een volle smaak van zwijnenvlees en een aroma van uien en specerijen streelt onze zintuigen. Qua gaarheid is het ook precies goed, mals maar nog wel met enige stevigheid; dit is geen slap babyvoer.

Zoals in een stoofpotje betaamt treffen we zelfs een laurierblaadje aan. Leuk.



Al met al een geslaagd product. Als ik een minpunt zou moeten noemen zou dat zijn dat ik het te zout vind, maar dat schijnt helaas onvermijdelijk te zijn bij conserven en andere kant-en-klaar producten. Laat ik gelijk even de voedingswaarden vermelden; voor de hele pot krijg je:

- 365 kcal
- 14 gr vetten (waarvan 5 gram verzadigd)
- 36 gram eiwitten
- 3.3 gram suikers
- 5.3 gram zout

Veel zout dus. Aan de andere kant: je houdt best wel veel saus over als je het vlees hebt opgegeten. Als je dit verder laat staan zul je dus minder zout binnenkrijgen.

Eindoordeel: 8. Met minder zout (die je dus wel proeft) zou ik wel op 8,5 uitkomen.

Toetje:

Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_190009597
Boh, oliebol :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190123687
Ik voelde me vandaag niet helemaal senang, dus ik wou een een vlug avondmaal. Bovendien had ik nog twee mini Turkse afbakbroodjes liggen die voor de 30e op moesten. Dus dacht ik aan hamburgertjes!

Nu wil het geval dat ik nog nooit de kant-en-klare Unox hamburgertjes geprobeerd heb, terwijl ik al sinds mijn jeugd geintrigeerd ben door dit product. Kortom, 1+1 = 2 en ik kocht een pakje Unox hamburgers.



Mijn gedachte was: een Turks broodje afbakken in de oven, dan de hamburgertjes een minuutje ofzo in de magnetron, en klaar is Sicstus.

Maar ik had me niet goed ingelezen: tot mijn afschuw staat er op de verpakking helemaal niet dat het een kant en klaar product is dat je zo kunt eten, of in de magnetron kunt opwarmen; de enige bereidingsinstructie is: bakken in de koekenpan!

Een grove misrekening dus. Moest er toch een pan aan te pas komen. Anyway, zo zien ze eruit:



Dat valt nog niet mee. Ik had altijd gedacht dat ze er min of meer uit zouden zien als die droge hamburgpatties van de Mac, maar deze lijken meer op platgeslagen frikandellen.

Enfin, ik voel me nog steeds niet zo goed dus ik heb geen fut meer om deze recensie af te maken: wordt morgen vervolgd!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_190123969
Omg, ik weet niet waarom ik dit 35 jaar geleden ooit lekker vond. Aten we als we in de zomer gingen kamperen oa.

Ik weet ook niet waar ik kamperen ooit leuk vond.

Zou één en ander samenhangen? :D

De Raak gazeuse of Champagne-pils die we dan bij hoge uitzondering mochten drinken vind ik trouwens nog steeds lekker op zijn tijd :@
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_190125123
Die hamburgers van Unox zijn echt lekker hoor! Heel af en toe neem ik ze ook mee en dan doe ik ze op een hamburgerbroodje of op een Italiaanse bol. Curry en mayo erop, uitjes meebakken bij de hamburgertjes en ook nog een spiegeleitje bakken. :9
pi_190125196
Ik had vanavond trouwens de zuurkoolstamppot met rookworst van de AH. Alle stamppotten waren in de aanbieding (twee voor 5 euro), dus ik heb er ook twee meegenomen.

Korte recensie: de stamppot was lekker, maar een beetje kaal. Ik miste de spekjes wel, evenals een beetje gesmolten kaas eroverheen. Daardoor was de zuurkool wat 'zuurder' (duh) dan ik gewend ben. De worst was erg goed, evenals de jus.
Al met al een prima maaltijd voor het geld en al helemaal als je geen tijd hebt om te koken. Ik zou deze maaltijd een 7 geven. A.s. zaterdag probeer ik de boerenkoolstamppot met worst. Daar heb ik wel hogere verwachtngen van nog.
pi_190130261
Het vervolg van gisteravond:



Dit zijn dus de burgertjes in het pannetje. Ze doen eigenlijk meer denken aan die goedkope diepvriesburgers. Tegen het eind legde ik een plak cheddar op elke burger zodat de kaas er lekker overheen kon smelten. Tegelijkertijd was het Turkse broodje afgebakken.



Als je het zo ziet is het een beetje een rommeltje. Ik was vergeten eerst de sla op het broodje te leggen, dus die moest ik nu onder de burgers zien te proppen en dat lukte niet helemaal. Overigens was het broodje veel te groot voor 1 burgertje, dus heb ik ze er beide maar opgelegd. En dat is dan weer net iets teveel... }:|



Afgemaakt met wat tomaat, augurk en uiensnippers, ketchup en mosterd.



Om de boel in het juiste perspectief te zetten: dit hierboven is dus geen boterhambordje, maar een normaal, full-size bord. Het was dus best een groot broodje :P

Al met al vond ik het niet eens slecht smaken. Het heeft de textuur en smaak van een frikandel, dus als je dat lekker vindt, zijn deze Unoxburgertjes ook prima te nassen. Als ik had geweten dat je ze moest bakken ipv in de magnetron bereiden, was ik toch voor 'verse' hamburgers gegaan, denk ik. Deze zijn gewoon aan de kleine kant en de echte (rund) vleessmaak ontbreekt.

Het broodje deed het geheel trouwens geen goed, er zat een chemisch zoetje aan wat me niet beviel. Die koop ik dus niet meer.

Kortom, niet slecht, maar volgende keer toch maar een echte koelverse (of zelfgemaakte) hambo. Als echter de zombie-apocalyps uitbreekt en we hebben genoeg tijd om voorraden in te slaan, dan zal daar wel een pakje van deze hamburgers bij zitten denk ik.

Eindoordeel: 6,5
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Tettenkoning dinsdag 26 november 2019 @ 10:33:33 #165
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_190130362
Het ziet er idd niet erg smakelijk uit allemaal.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_190130414
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2019 10:33 schreef Nine. het volgende:
Het ziet er idd niet erg smakelijk uit allemaal.
Jij ook niet.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  Tettenkoning dinsdag 26 november 2019 @ 10:41:27 #167
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_190130452
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2019 10:37 schreef Sicstus het volgende:
Jij ook niet.
Buiten dat jij niet eens weet hoe ik eruit zie ben ik ook niet eetbaar.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  dinsdag 26 november 2019 @ 10:55:25 #168
194233 Friday12
Originele kloon
pi_190130613
Door jouw pie posts had ik vorige week eens 2 van die pies gekocht(pie factory)

Dat was serieus beter dan verwacht :9
  dinsdag 26 november 2019 @ 11:01:31 #169
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_190130673
Dit spul is 75% varken dus rund zal je niet proeven. Ze hebben/hadden ook beefburgers. Dat smaakt wel redelijk naar rund.
And so is the past
pi_190130687
Uitstekende beoordelingen ^O^
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_190131852
Vroeger aten we graag de dubbeldekkers met gebakken uiringen, ketchup en mayo.

Paar maanden geleden geprobeerd en ik had hele avond last van al het zout. Heb ik niet gauw.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_190132819
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 november 2019 10:41 schreef Nine. het volgende:

[..]

Buiten dat jij niet eens weet hoe ik eruit zie ben ik ook niet eetbaar.
Doe jezelf niet tekort, met wat Fava beans and a nice Chianti ben je best te pruimen hoor.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  Tettenkoning dinsdag 26 november 2019 @ 13:50:35 #173
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_190132842
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 november 2019 13:48 schreef Karstman het volgende:
Doe jezelf niet tekort, met wat Fava beans and a nice Chianti ben je best te pruimen hoor.
Volgens mij ben je abuis met Flappie. -O-
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_190140268
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 november 2019 13:48 schreef Karstman het volgende:

[..]

Doe jezelf niet tekort, met wat Fava beans and a nice Chianti ben je best te pruimen hoor.
Dat is ie niet.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_190254023
Sinds enige tijd heeft de Appie een select aantal zogenaamde 'Basis maaltijden' in het kant-en-klare assortiment, voor een schappelijke prijs van 3 ronde ekkermannen. Ik had daar al eerder de kipsate met rijst-variant van geprobeerd, maar was er niet enthousiast over.

Vorige week waren ze in de bonus, dus besloot ik me er nogmaals aan te wagen. Mijn keuze viel op dit Italiaanse gerecht:



Een bescheiden 470 kcal en een behoorlijke 155 gram aan groenten, dat ziet er niet slecht uit. Al vind ik de kipgehaktballetjes er niet meteen heel lekker uitzien. Ze doen me denken aan de voorverpakte hamburgers van de Unox die ik laatst geprobeerd heb.

Maar goed, na, vier minuutjes in het magnetronnetje is het klaar en kunnen we proberen.





Op de gehaktballetjes na ziet het er best goed uit. De penne is redelijk al dente, maar de tomatensaus is wat saai en zoetig, de courgette waterig en de stukjes olijf voelen wat misplaatst aan. En de gehaktballetjes, die vallen wel mee. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit kipgehakt op, misschien is dit wel hoe het hoort te smaken, een beetje mild, niet echt vlees-achtig. Ze zijn wat sponzig ook, zoals goedkope kant-en-klaar gehaktballetjes.

Al met al is dit een 6 waard, meer niet. Zelf zou ik liever 1 of 2 euro meer uitgeven voor de wat betere kant-en-klaar meuk.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')