abonnement Unibet Coolblue
pi_187771981






Huidige cast:


SPOILER: En dan hebben we dit nog:
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat vooraf ging, in de GTST-topicreeks:

quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2019 23:08 schreef Claude_Viole het volgende:
Net op RTL Lounge de cliffhanger gezien! Echt wat een waardeloze meuk bij elkaar.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoelang heeft GTST nog bestaansrecht 8)7

Dit had echt anders gekund:

- Ludo die op slinkse wijze Billy te grazen neemt, en alles afneemt
- Daan die wakker wordt en een blik heeft van: "Wat doe ik hier, waar ben ik"
- Die ontvoeringszaak van Janine en Aysen door Toontjelekker skippen, ik vrees dat dit zo'n langdradig verhaal wordt wat nergens op slaat.
- Die grapjassen ook skippen. Hoeveel vlog-verhalen hebben we in Meerdijk al gehad?
- De verhaallijn van die trien in die rolstoel had wel in wat spannend kunnen uitmonden, heb ik niet echt gevolgd. Maar had wel wat anders doen Loes gemogen, leek er in mijn ogen behoorlijk op.
- Valentijn op een andere manier laten terugkomen, heeft niet echt veel meerwaarde op deze manier. Desnoods via Nick _O_

quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 16:34 schreef Mr.Pomtip het volgende:
Het begint nogal sneu te worden nu. Heeft die Rohan en dat 'geweldige schrijversteam' van hem nu echt niet door, dat niet DIE vorm van realisme wordt bedoeld? In een soap gaat het er niet om of je het zelf kun meemaken of niet. In een soap kunnen zelfs de meest onmogelijke dingen realistisch worden, zolang het maar goed gebracht wordt via opbouw en een logisch verloop. Dat is juist een probleem nu: onderwerpen zijn SAAI. Er is geen spanning aanwezig of binding met de nogal onstabiele cast, dus waarom kijken? Zij zien in missend realisme dat het herkenbaar moet zijn. Volgens mij moet het herkenbaar zijn, omdat de kijker meegaat in het verhaal. Niet omdat hij het 'van thuis kent'.

Het missende realisme zit erin hoe personages tegenover elkaar staan. Voorbeeld: Nina en Daan kennen elkaar amper, hij ligt in coma en ineens lijken ze goede vrienden. Nina en Bing krijgen ruzie, waarna het blijkbaar logisch is dat ze gaan zoenen. Dingen gebeuren ineens, zonder aanleiding, opbouw of reden. Dingen gebeuren, omdat ze in een script staan. Komen uit de lucht vallen. Dat is al langer zo, maar nu wordt ALLES achter elkaar afgevuurd. Misschien wrijven de schrijvers dan in hun klamme handjes, met het idee van: 'dat verwachten de kijkers NOOIT! Wat zijn we goed bezig! Wat een verrassing!' Het is geen verrassing. Het is kortzichtig, dom en gemakzuchtig.

De kijker heeft geen tijd om aan de nieuwe situatie te wennen en de personages te leren kennen. Het is NIET realistisch dat mensen met ruzie elkaar meteen gaan zoenen. Het is NIET realistisch hoe personages die elkaar amper kennen ineens bij elkaar worden gedumpt als vrienden. Het is NIET realistisch hoe dingen gebeuren zonder reden. Steeds dingen aan het toeval toeschrijven, is een schrijffout. Toeval mag in een goed verhaal GEEN reden zijn.

Dan is er nog de pay-off. Het resultaat. Het wordt voorspelbaar: cliffhanger, DUS er zal wel iemand dood gaan of een ongeluk krijgen. Ook hier mist de opbouw. Nog snel even een aanloopje in de laatste week, om na de zomer terug te kunnen keren naar hetzelfde suffe niveau. Voorspelbaarheid ten top. Voorbeeld: de spannendste verhaallijn van dit seizoen was de terugkeer van De Beer. Prima vertolkt door de acteur en redelijk spannend. Zodra Hein in beeld kwam, was de spanning weg. Jos verdween, het verslaan van Hein was slechts tijd rekken en uitzitten. PAF! Dood. Neergeschoten door een tijdelijke rol, waarvan je kon verwachten dat die er na Marieke ook uit zou gaan. Weg spanning.

Lezen hoe Rohan het vervolgens weer allemaal geweldig vond dit seizoen, is een verschrikking. Getuigd van geen enkele kijk op het schrijven van een geslaagd verhaal of hoe de kijker dit ziet. Die introductie van Valentijn bijvoorbeeld: volg je geen Instagram, dan heb je de intro gemist. Vervolgens weer zo'n jongere, terwijl ze al niet weten wat ze met het bestaande groepje jongeren moeten aanvangen. Eerst is hij mysterieus, maar na een week gaat hij vloggen. Niemand die zit te wachten op De Grapjassen. Complete mislukking. Doe er wat aan? Welee, Rohan is er trots op...

Ik ben al wat langer gestopt met kijken. Normaal kijk ik de cliffhanger wel, maar die klinkt ook nogal inspiratieloos deze keer. Weet niet of ik volgens seizoen nog zin heb in Rohan's realisme, zeker als ze het dan weer in hun hoofd halen het seizoen te starten met 'drie maanden later'. Dat was meteen een mislukte binnenkomer, voor seizoen 29: weer de opgebouwde spanning weg, vanwege laks schrijfwerk. Het zit niet in situaties die in het echt niet zouden kunnen. Het missende realisme zit in hoe de personages tegenover elkaar staan en hoe het verhaal is opgebouwd. DAT is het voornaamste wat mist. Deze schrijfsels kun je GEEN verhaal noemen! :( :( :(
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 20:42 schreef James1988 het volgende:
Maar goed, dit was dus de cliffhanger.

Ludo trouwt ineens uit het niets met het frietkraamvrouwtje. Een boze automobilist heeft toevallig een honkbalknuppel bij zich en slaat Amir neer. Jojo valt om. En Daan is wakker en heeft ineens een zwak voor Nina.

Al met al best een paar verhaallijnen met potentie. Maar nu wordt het ineens als een voldongen feit gepresenteerd zonder introductie of opbouw. Ik weet gewoon niet wat ik, als kijker, hiermee aan moet.


quote:
Poll: Hoe kijken jullie gtst?
Tv reguliere uitzending
Online reguliere uitzending
Vooruit op videoland
Ik volg alleen dit topic
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
Handige links:
De officiële GTST site
GTST tunes/themes
Bol.com
GTST Courant

[ Bericht 48% gewijzigd door PeterKelder op 05-07-2019 22:25:30 ]
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  vrijdag 5 juli 2019 @ 22:27:17 #2
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_187772095
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 22:18 schreef PeterKelder het volgende:

Ik zit dus serieus met één hele grote vraag nu: was er een cliffhanger? :?
"Overleeft Amir dit?" lijkt de cliffhanger te zijn.

Maar eigenlijk boeit het me niet _O-
pi_187772148
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 22:27 schreef James1988 het volgende:

[..]

"Overleeft Amir dit?" lijkt de cliffhanger te zijn.

Maar eigenlijk boeit het me niet _O-
Het doet mij ook niet in spanning afwachten tot september :')

Hell, zelfs een gemiddelde weekcliff in de jaren '90 en '00 was spannender dan deze bijeen gegooide rommel _O-
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_187772206
quote:
Bartho Braat over de cliffhanger van GTST: 'Dood is dood'

Vrijdagavond wordt het 29e seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden afgesloten met de traditionele zomercliffhanger. Bartho Braat, die in de soap jarenlang het personage Jef Alberts speelde, keek voor NU.nl naar de slotaflevering. "Hoeveel begraafplaatsen hebben wij wel niet bezocht?"

De 68-jarige Braat speelde 23 jaar in de langstlopende soapserie van Nederland en heeft minstens evenveel zomercliffhangers meegemaakt. Maar waar moet een ideale ontknoping aan voldoen?

Braat: "Over een goede cliffhanger praten de mensen de hele zomer en die zorgt ervoor dat acteurs continu worden lastiggevallen met vragen. De cliffhanger waarin Bowien Galema (Tanja Jess, in 2000, red.) aan een rots hing en kwam te overlijden, omdat Ludo haar al dan niet geduwd zou hebben, intrigeerde mensen enorm. Ik kan me dat nog goed herinneren. Je kon bij wijze van spreken geen winkel of benzinepomp betreden of mensen vroegen je het hemd van het lijf."

Hoe werden cliffhangers in jouw tijd onderling besproken?

"Dat viel wel mee, omdat het meestal om een individuele verhaallijn gaat. De desbetreffende acteur vertelde er vaak wel wat over, maar het was niet zo dat het direct ging rondzingen. Toen mijn laatste seizoen er bijna opzat, liep ik naar producent Rohan Gottschalk en zei: 'Ik heb nog nooit in een zomercliffhanger gezeten.' Hij reageerde vol ongeloof en zei: 'Dit jaar zit je er wel in. Maar je hebt pech, want je moet hem delen met andere acteurs.' Er liepen namelijk meerdere verhaallijnen door elkaar heen. Ik heb dus nooit een exclusieve zomercliffhanger gekregen."

Wat is daar de reden voor denk je?

"Met Jef is het eigenlijk raar gelopen. In de eerste seizoenen was hij een rechtse, lompe zakenman. Zijn vrouw mocht niet werken, hij was tegen homo's en 'kleurlingen'. Toen zijn vrouw Karin per se wilde werken, mocht dat alleen bij hem op kantoor. Nadat zij het wijselijk besluit had genomen hem te verlaten, trouwde Jef met Sylvia. Toen is hij een beetje moderner geworden. Hij ging over gevoelens praten en langzaam maar zeker werd hij een stabiele factor in de serie; 'het geweten van Meerdijk'. Vanaf toen zat hij niet meer in de spannende verhaallijnen. Ja oké, hij is failliet gegaan en werd zwerver. Maar hij viel nooit in een ravijn, dat kwam gewoon net niet uit. Ik ben weleens uit een raam gevallen, geloof ik."

Dit seizoen wordt afgesloten door drie verschillende verhaallijnen die op hun eigen cliffhanger afstevenen. Is dat slim?

"Door die veelheid aan verhalen vertraagt de aflevering enigszins. Je kunt je het beste focussen op één, hooguit twee verhaallijnen die dan het liefst nog met elkaar worden verbonden. De kijker moet nu tijdens de zomer drie verhalen onthouden. Ik denk dat één verhaal spannender is. 'Bowien valt van een rots', 'Pang! De kogels vliegen in het rond, wie is er dood?', of: 'Een jongerencentrum brandt af, wie heeft het overleefd?' Wat ik wel heel slim vind, is dat ze tegenwoordig gebruikmaken van schaduwprogramma's en -apps om naderhand een tipje van de sluier te lichten."

Een cliffhanger in combinatie met de dood werkt, maar zijn amoureuze cliffhangers net zo sterk?

"Dood en liefde roepen de sterkste emoties op. 'Hebben ze het nou met elkaar gedaan en wat is daar dan de consequentie van?' Als dat wat voor eeuwig lijkt vast te liggen wordt doorbroken, ontstaat een emotionele betrokkenheid. Vaak zie je het als kijker al aankomen en roep je: 'Doe dat niet, doe dat niet!' Dat is een eeuwenoude wisselwerking, die Aristoteles al in zijn werk Poetica (circa 335 voor Christus, red.) heeft beschreven."

In een oudere cliffhanger van GTST zitten minstens tien castleden vast in een brandend gebouw. Is dat een goed recept of te makkelijk?

"Dat vind ik wel een goede, dat is een ongelofelijke ramp! Stel dat ze alle tien dood gaan. Je weet dat de producent dat niet laat gebeuren, maar dat er één of twee aan zullen gaan, verminkt raken of in een rolstoel belanden is zeker. Het is interessant om te zien wat er steeds weer uit de kast wordt getrokken om die kijkcijfers hoog te houden."

Die staan op dit moment enigszins onder druk.

"RTL begint daar altijd in april en begin mei over. Dat is ieder jaar zo. Het wordt dan langer licht, mensen kijken minder televisie of een cliffhanger moet concurreren met een wedstrijd tijdens het WK voetbal. En het is ook helemaal niet meer te vergelijken met de tijd waarin we begonnen. Je hebt nu zo veel zenders, streamingdiensten en andere media."

Amir is een van de personages die bij de cliffhanger van dit seizoen betrokken is. Terwijl hij voor zijn leven vecht, bidt zijn vriendin Sjors hardop. Dat religieuze element is toch best uniek in GTST?

"Ja, dat is zeldzaam. Ik wilde een keer een toepasselijk Bijbelvers door mijn tekst weven, maar dat kon niet. De serie moest altijd een soort waardevrijheid hebben. Aan Sinterklaas wilden ze vroeger ook niet beginnen. Dat geldt ook voor Kerstmis, dat in de serie zorgvuldig is ontdaan van iedere verwijzing naar het kindeke Jezus. Nou weten de meeste mensen in de huidige maatschappij ook niet meer precies waar het kerstfeest over gaat."

Dode personages zijn vaak teruggekomen in de serie, dat doet in mijn optiek een beetje afbreuk aan de cliffhangers. Heeft jou dat nooit verbaasd?

"Hé, hallo! Hoeveel begraafplaatsen hebben wij wel niet bezocht in de serie? Ik denk dat ik zeker wel twintig begrafenissen heb meegemaakt en die personages bleven allemaal hartstikke dood. De zus van Janine is weleens teruggekomen en we hebben een keer een personage gehad dat een tijd als geest in de serie rondwaarde. Persoonlijk vind ik dat een beetje onwaarschijnlijk: dood is dood."
Bartho is zeker zijn aandeel in de seizoensfinale van seizoen 4 vergeten, waarin hij in paniek om een dokter roept als Helen een schaal met hapjes van de tafel laat vallen een flauwte krijgt? _O-
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  vrijdag 5 juli 2019 @ 22:46:38 #5
403253 Meke
after all this time? always.
pi_187772360
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 22:18 schreef PeterKelder het volgende:



Hoe geniaal zouden ze zichzelf vinden dat ze ontzettend hebben geteased met deze foto en dat iedereen dacht dat daar een hoofdrolspeler lag :') En dat dat dan een figurante was -O-
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_187772561
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 20:36 schreef Meke het volgende: [..]

Samen met Alex :7
En Barry :P
  vrijdag 5 juli 2019 @ 23:49:49 #7
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_187773392
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 22:46 schreef Meke het volgende:

[..]

Hoe geniaal zouden ze zichzelf vinden dat ze ontzettend hebben geteased met deze foto en dat iedereen dacht dat daar een hoofdrolspeler lag :') En dat dat dan een figurante was -O-
[/quote]

Heel geniaal waarschijnlijk.

Ze vinden zichzelf vast superdebuberfantastisch omdat ze wat “realistische” zaken erin hebben verwerkt 🙄
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_187774967
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 22:46 schreef Meke het volgende:

[..]

Hoe geniaal zouden ze zichzelf vinden dat ze ontzettend hebben geteased met deze foto en dat iedereen dacht dat daar een hoofdrolspeler lag :') En dat dat dan een figurante was -O-
[/quote]
LOL.
Ligt daar gewoon een figurant?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_187775933
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 22:46 schreef Meke het volgende:

[..]

quote:
Hoe geniaal zouden ze zichzelf vinden dat ze ontzettend hebben geteased met deze foto en dat iedereen dacht dat daar een hoofdrolspeler lag :') En dat dat dan een figurante was -O-
Best een belediging naar de kijkers toe :').

Ik begrijp sowieso niet hoe ze daar terecht is gekomen. Als ze bij die man hoort neem ik aan dat ze in de auto zat. Hoe komt de dan zo'n end van die auto terecht? Ze lag er er een paar meter achter aan de andere kant van de weg :?.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 10:02:35 #10
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_187776219
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 22:27 schreef James1988 het volgende:

[..]

"Overleeft Amir dit?" lijkt de cliffhanger te zijn.

Maar eigenlijk boeit het me niet _O-
Maar als hij echt dood gaat, heeft GTST volgens mij geen getinte acteurs meer uit het buitenland? Aysen is er ook uit (op zeer beroerde wijze).
pi_187776280
775.000 kijkers gisteren :X
Ter vergelijking: vorig jaar trok de seizoensfinale 780.000 kijkers, maar dat was tijdens een hittegolf en een WK-wedstrijd België-Brazilië wat 3,1 miljoen kijkers trok.

Maar gelukkig denken de makers dat ze nog altijd aan twee miljoen kijkers zitten:

quote:
Erik de Vogel: ‘GTST trekt nog steeds 2 miljoen kijkers’

Erik de Vogel denkt dat Goede Tijden Slechte Tijden nog steeds 2 miljoen kijkers trekt, als je de lineaire scores en de Videoland-scores bij elkaar optelt. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard. GTST trekt op televisie nog maar zo’n 600 à 700 duizend kijkers per avond. Dat móet hoger als de soapserie wil overleven op het hoofdpodium van RTL. Volgens De Vogel valt het allemaal wel mee. Hij beweert dat er op Videoland meer mensen naar GTST kijken dan op de lineaire televisie.

De Vogel herkent zich niet in het beeld van ingestorte kijkcijfers. “Een hot item is nu de kijkcijfers, maar men kijkt tegenwoordig op zo veel diverse platformen. Elke kijker neemt elke dag nog wel zijn shot Goede Tijden Slechte Tijden, maar dan op het moment dat het hem uitkomt.”

Er kijken nog steeds evenveel mensen als vroeger, denkt hij. “Ik vraag me ook af als je het lineair kijken optelt bij alle andere platforms, dat je dan nog wel op dezelfde 2 miljoen komt als er een paar jaar geleden lineair keken.”

Het is volstrekt ongeloofwaardig dat er op Videoland meer mensen zouden kijken dan op de lineaire televisie. De kijkcijfers van Videoland worden ook niet meegenomen in de publieke kijkcijfermeting en zijn alleen bij RTL bekend.

Bovendien is er een hoop kritiek op GTST, omdat de verhaallijnen volstrekt ongeloofwaardig zouden zijn. “We doen al een aantal jaartjes mee natuurlijk en om de aantal jaar komt er zoiets. Dat wordt dan door iedereen nagesproken.”

“Er zal ongetwijfeld wel een iets mindere periode zijn, maar wat nu ook altijd al is gebeurd is dat men bij de productie keihard werkt om daarop in te spelen.”
Nu lijkt Erik mij toch geen domme kerel, dus waar hij deze nonsens vandaan haalt... :') :N
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  zaterdag 6 juli 2019 @ 10:12:49 #12
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_187776343
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:07 schreef PeterKelder het volgende:
775.000 kijkers gisteren :X
Ter vergelijking: vorig jaar trok de seizoensfinale 780.000 kijkers, maar dat was tijdens een hittegolf en een WK-wedstrijd België-Brazilië wat 3,1 miljoen kijkers trok.

Maar gelukkig denken de makers dat ze nog altijd aan twee miljoen kijkers zitten:
[..]

Nu lijkt Erik mij toch geen domme kerel, dus waar hij deze nonsens vandaan haalt... :') :N
Ze tellen nu per week ipv per aflevering?🤣
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 10:50:44 #13
308538 Piebe
Van alle markten thuis.
pi_187776847
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:07 schreef PeterKelder het volgende:
775.000 kijkers gisteren :X
Ter vergelijking: vorig jaar trok de seizoensfinale 780.000 kijkers, maar dat was tijdens een hittegolf en een WK-wedstrijd België-Brazilië wat 3,1 miljoen kijkers trok.

Maar gelukkig denken de makers dat ze nog altijd aan twee miljoen kijkers zitten:
[..]

Nu lijkt Erik mij toch geen domme kerel, dus waar hij deze nonsens vandaan haalt... :') :N
Misschien krijgen de acteurs net als voetballers cursussen?
Ja ja
  zaterdag 6 juli 2019 @ 10:51:12 #14
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_187776855
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:02 schreef Claude_Viole het volgende:

[..]

Maar als hij echt dood gaat, heeft GTST volgens mij geen getinte acteurs meer uit het buitenland? Aysen is er ook uit (op zeer beroerde wijze).
Bing.
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
pi_187777117
Kan me niet voorstellen dat minstens 1 miljoen mensen videoland hebben en dat ze ook nog allemaal GTST daarop kijken.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 11:16:25 #16
403253 Meke
after all this time? always.
pi_187777126
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 04:37 schreef superniger het volgende:
LOL.
Ligt daar gewoon een figurant?
Jep :P
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 11:40:47 #17
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_187777380
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:51 schreef Devil010 het volgende:

[..]

Bing.
Komt wel uit Curacao...
pi_187782983
Wat mij opviel toen die gast zo tegen Amir begon te schreeuwen was dat als alleen Amir reageerde, dat andere personeel had toch ook kunnen reageren en zeggen dat hij rustig moest doen? :?
India, ga er na toe!
  zaterdag 6 juli 2019 @ 19:30:00 #19
323349 LetsGame
NANANA NANA NANANA
pi_187783718
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 18:31 schreef Miss_Paraplu85 het volgende:
Wat mij opviel toen die gast zo tegen Amir begon te schreeuwen was dat als alleen Amir reageerde, dat andere personeel had toch ook kunnen reageren en zeggen dat hij rustig moest doen? :?
Maar echt :')
Tegenslag werpt schaduw op geluk.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 22:46:03 #20
308538 Piebe
Van alle markten thuis.
pi_187786957
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 19:30 schreef LetsGame het volgende:

[..]

Maar echt :')
Ook niemand die iets riep van Hé joh. GEK!
Ja ja
pi_187787921
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 09:40 schreef miaeak het volgende:

[..]


[..]

Best een belediging naar de kijkers toe :').

Ik begrijp sowieso niet hoe ze daar terecht is gekomen. Als ze bij die man hoort neem ik aan dat ze in de auto zat. Hoe komt de dan zo'n end van die auto terecht? Ze lag er er een paar meter achter aan de andere kant van de weg :?.
Die vent zei volgens mij dat ze haar riem niet aan had en uit de auto geslingerd was. Dan zou het logisch zijn dat ze zo’n stuk van de auto vandaan lag. Wat niet logisch is, is dat iemand rond rijd met een honkbalknuppel op de achterbank :P
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 6 juli 2019 @ 23:36:12 #22
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_187788017
is de cliffhanger scene ergens online te vinden?
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  zaterdag 6 juli 2019 @ 23:39:57 #23
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_187788085

Erik zegt dat de 'oude Ludo' weer terug komt.
Zou het :o?

quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 23:36 schreef Dr.Mikey het volgende:
is de cliffhanger scene ergens online te vinden?
Niet alles, maar we weten wat RTL doet met scenes op YT
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 6 juli 2019 @ 23:44:26 #24
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_187788161
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 23:39 schreef Claude_Viole het volgende:

Erik zegt dat de 'oude Ludo' weer terug komt.
Zou het :o?
[..]

Niet alles, maar we weten wat RTL doet met scenes op YT
bedankt
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_187791116
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 23:39 schreef Claude_Viole het volgende:

Erik zegt dat de 'oude Ludo' weer terug komt.
Zou het :o?
Erik zegt ook dat er gemakkelijk nog twee miljoen mensen naar GTST kijken.
Ik neem het maar met een flinke korrel zout :P
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  zondag 7 juli 2019 @ 23:32:41 #26
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_187806036
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2019 09:38 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Erik zegt ook dat er gemakkelijk nog twee miljoen mensen naar GTST kijken.
Ik neem het maar met een flinke korrel zout :P
Zou best kunnen. De kijkcijfers van de herhalingen op rtl 4, 8, en RTL lounge moet je ook nog mee rekenen
  maandag 8 juli 2019 @ 10:20:12 #27
269767 miaeak
haw haw!
pi_187809174
Lana is er ook uit nu, toch?
Of wordt dit weer een vage insta story over een paar maanden?

Ik zag dat ze een nieuwe insta story gaan beginnen met Nina en haar bestie. Wie zeg je? No clue, maar Nina heeft ineens een beste vriendin buiten Meerdijk.
Nou boeit het me niet zo dat ze nieuwe cast introduceren met een random personage die we blijkbaar al jaren hadden moeten kennen, maar die Instagram sidetracks vind ik nogsteeds geen handige zet.
Hebben ze niet gezien hoeveel verwarring er was rond Valentijn die eerst mega geheim moest worden gehouden en nu ineens een openbare vlogchannel begint waarin hij zijn verblijfplaats en zelfs het adres van box publiekelijk bekend maakt :').

Blijkbaar was het allemaal om Charlie te doen die niet wist waar hij was. Na een leugen van hem dat hij daar ging studeren was het ineens goed. :?
Mega anticlimax na een potentieel spannende introductie van de zoon van uberbadguy Nick Sanders. -O-

IK volg die insta stories niet, voor een groot deel omdat ik de selfmade memes van gtst nauwelijks kan handelen :').
  maandag 8 juli 2019 @ 11:01:32 #28
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_187809770
quote:
1s.gif Op maandag 8 juli 2019 10:20 schreef miaeak het volgende:
Lana is er ook uit nu, toch?
Of wordt dit weer een vage insta story over een paar maanden?

Ik zag dat ze een nieuwe insta story gaan beginnen met Nina en haar bestie. Wie zeg je? No clue, maar Nina heeft ineens een beste vriendin buiten Meerdijk.
Nou boeit het me niet zo dat ze nieuwe cast introduceren met een random personage die we blijkbaar al jaren hadden moeten kennen, maar die Instagram sidetracks vind ik nogsteeds geen handige zet.
Hebben ze niet gezien hoeveel verwarring er was rond Valentijn die eerst mega geheim moest worden gehouden en nu ineens een openbare vlogchannel begint waarin hij zijn verblijfplaats en zelfs het adres van box publiekelijk bekend maakt :').

Blijkbaar was het allemaal om Charlie te doen die niet wist waar hij was. Na een leugen van hem dat hij daar ging studeren was het ineens goed. :?
Mega anticlimax na een potentieel spannende introductie van de zoon van uberbadguy Nick Sanders. -O-

IK volg die insta stories niet, voor een groot deel omdat ik de selfmade memes van gtst nauwelijks kan handelen :').
wat ik begreep uit en interview met die actrice, heeft Nina haar leren kennen in dar half jaar dar Nina in Amerika studeerde
  maandag 8 juli 2019 @ 11:25:13 #29
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_187810062
Toevallig staat de TV nu op RTL4 en ik zit te kijken met een half oog. Wat ik zie is een scène met een traumaarts in een heli die twee wielrenners en een automobilist moet helpen. Compleet ongeloofwaardige scene, hoe de neuk kan een vrouw uit een auto worden geslingerd bij een aanrijding met een fietser maar dat terzijde.

MIJN.GROTE.GOD wat een dramatische acteer"prestaties" :') _O- dat er mensen zijn die vrijwillig dit soort bagger kijken _O- zelden zoiets slechts geacteerd zien worden als dit :')

Die kerel akn echt niet acteren :')
pi_187818937
quote:
1s.gif Op maandag 8 juli 2019 10:20 schreef miaeak het volgende:
Lana is er ook uit nu, toch?
Of wordt dit weer een vage insta story over een paar maanden?

Ik zag dat ze een nieuwe insta story gaan beginnen met Nina en haar bestie. Wie zeg je? No clue, maar Nina heeft ineens een beste vriendin buiten Meerdijk.
Nou boeit het me niet zo dat ze nieuwe cast introduceren met een random personage die we blijkbaar al jaren hadden moeten kennen, maar die Instagram sidetracks vind ik nogsteeds geen handige zet.
Hebben ze niet gezien hoeveel verwarring er was rond Valentijn die eerst mega geheim moest worden gehouden en nu ineens een openbare vlogchannel begint waarin hij zijn verblijfplaats en zelfs het adres van box publiekelijk bekend maakt :').

Blijkbaar was het allemaal om Charlie te doen die niet wist waar hij was. Na een leugen van hem dat hij daar ging studeren was het ineens goed. :?
Mega anticlimax na een potentieel spannende introductie van de zoon van uberbadguy Nick Sanders. -O-

IK volg die insta stories niet, voor een groot deel omdat ik de selfmade memes van gtst nauwelijks kan handelen :').
Mag ik hopen. Wat een irritant kind is dat zeg.
  dinsdag 9 juli 2019 @ 00:04:27 #31
269767 miaeak
haw haw!
pi_187823459
quote:
1s.gif Op maandag 8 juli 2019 11:25 schreef RedFever007 het volgende:
Toevallig staat de TV nu op RTL4 en ik zit te kijken met een half oog. Wat ik zie is een scène met een traumaarts in een heli die twee wielrenners en een automobilist moet helpen. Compleet ongeloofwaardige scene, hoe de neuk kan een vrouw uit een auto worden geslingerd bij een aanrijding met een fietser maar dat terzijde.

MIJN.GROTE.GOD wat een dramatische acteer"prestaties" :') _O- dat er mensen zijn die vrijwillig dit soort bagger kijken _O- zelden zoiets slechts geacteerd zien worden als dit :')

Die kerel akn echt niet acteren :')
Ja, want wie wil er nu een spannende aanloop waarin meerdere verhaallijnen bij elkaar komen en uitmonden in een bloedstollende cliffhanger die ons tot na de zomer in z'n greep houdt? Nee joh. Pleur Jojo maar van het podium en geef die figurant een knuppel. 8)7
  dinsdag 9 juli 2019 @ 01:16:51 #32
436222 Japepk
Padvinder
pi_187823942
Oké, ik besloot dus dat het me een leuk idee leek om de cliffhangers te gaan ranken, met 'korte' motivatie. Inmiddels ben ik ruim 6000 woorden verder en heb ik de cliffs chronologisch gemaakt of gekraakt. Morgen de ranking erbij gooien en dan zal ik eens kijken of ik mijn relaas hier kan posten :P
't Echte en 't ware!
  dinsdag 9 juli 2019 @ 12:40:09 #33
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_187827784
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 01:16 schreef Japepk het volgende:
Oké, ik besloot dus dat het me een leuk idee leek om de cliffhangers te gaan ranken, met 'korte' motivatie. Inmiddels ben ik ruim 6000 woorden verder en heb ik de cliffs chronologisch gemaakt of gekraakt. Morgen de ranking erbij gooien en dan zal ik eens kijken of ik mijn relaas hier kan posten :P
Ik ben benieuwd....
Zelf ben ik weer verder gegaan aan het zeventiende seizoen van GTST op DVD. Momenteel volg ik de verhaallijn waarbij Morris helemaal psychotisch wordt gemaakt door Ludo en de omgekochte psycholoog Emma Sneijder (Elvira Out _O_ ),met zo nu en dan de ruzies tussen Florien ( O+ ) en Nina die na een week weer voorbij zijn. En natuurlijk Jack die Valentijn zoekt _O_
  dinsdag 9 juli 2019 @ 23:37:50 #34
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_187839037
Beetje stil hier😁😂
pi_187840109
Heb de cliffaflevering eindelijk gezien, mijn god wat een dramatisch slechte aflevering _O-

Ik vrees toch voor een exit van Amir

En die exit van Aysen, is er enig idee wie die schim zou moeten zijn die die hangar binnen kwam lopen :?
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_187842619
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 00:37 schreef TheVulture het volgende:
Heb de cliffaflevering eindelijk gezien, mijn god wat een dramatisch slechte aflevering _O-

Ik vrees toch voor een exit van Amir

En die exit van Aysen, is er enig idee wie die schim zou moeten zijn die die hangar binnen kwam lopen :?
Geen idee. Jos lijkt me niet, of hij moet weer ontsnapt zijn :').
Zou ook een beetje laat zijn.
Om eerlijk te zijn heb ik niet het idee dat het een relevant persoon is.

De manier waarop ze die teaser foto voor de cliff gemaakt hebben zegt genoeg. Ze lieten het lijken alsof het iemand was van de vaste cast door haar hoofd te verbergen achter een paal. Wij speculeren. Is het Janine? Is het sjors? Nina? Blijkt het een random figurant te zijn waar we geen zak om geven.
Krijg niet het idee dat ze ons nog erg serieus nemen op deze manier :{w .
pi_187854040
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 00:37 schreef TheVulture het volgende:
Heb de cliffaflevering eindelijk gezien, mijn god wat een dramatisch slechte aflevering _O-

Ik vrees toch voor een exit van Amir

En die exit van Aysen, is er enig idee wie die schim zou moeten zijn die die hangar binnen kwam lopen :?
Goeie vraag. Als de schrijvers het al zouden hebben geweten, zijn ze dat inmiddels alweer vergeten :') _O-
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_187854081
Ik heb trouwens het kleine vermoeden dat we het karakter Aysen na de zomer wel weer terug zien in een recast, en dat daarom deze wat vreemde exit is bedacht... of het is echt gewoon knudde natuurlijk :P
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_187854255
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:18 schreef TheVulture het volgende:
Ik heb trouwens het kleine vermoeden dat we het karakter Aysen na de zomer wel weer terug zien in een recast, en dat daarom deze wat vreemde exit is bedacht... of het is echt gewoon knudde natuurlijk :P
Ik denk het niet hoor.
Die hele cliffhanger was te triest, daar hoorde deze vreemde exit ook bij.Net zoals de exit van Zoë :')
Treurig dat ze voor Aysen geen mooiere, spannendere exit hebben bedacht, dat had ze wel verdiend in mijn ogen.
pi_187859367
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:26 schreef mereltjuhh34 het volgende:

[..]

Ik denk het niet hoor.
Die hele cliffhanger was te triest, daar hoorde deze vreemde exit ook bij.Net zoals de exit van Zoë :')
Treurig dat ze voor Aysen geen mooiere, spannendere exit hebben bedacht, dat had ze wel verdiend in mijn ogen.
Eens.
Ik heb een reactie achter gelaten op de gtst courant hierover.

quote:
Ik vind het ronduit beledigend naar Dilan toe dat ze haar uit de serie hebben geschreven middels een sms’je. Ze is 7 jaar lang een van de mains in GTST geweest. Ik genoot ervan haar te zien groeien in haar rol als Aysen en genoot van haar edgy karakter.
En dan zo’n non-exit in dezelfde aflevering waarin Anouk een emotioneel afscheidsshot krijgt die zelfs wordt herhaald in de aftiteling?

Dilan, bedankt voor alles en je verdiende meer dan dat.

pi_187862126
Dilan is er tijdelijk uit komt over 6 maanden terug.
pi_187862333
Ingmar heeft zogenaamd besloten niet meer in gtst terug te keren. Keihard ontslagen.
speak only if it improves the silence.
pi_187862366
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:07 schreef PeterKelder het volgende:

Nu lijkt Erik mij toch geen domme kerel, dus waar hij deze nonsens vandaan haalt... :') :N
Gewoon informatie van endemol,
speak only if it improves the silence.
  donderdag 11 juli 2019 @ 13:20:57 #44
323349 LetsGame
NANANA NANA NANANA
pi_187862614
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 13:08 schreef TjjWester het volgende:
Ingmar heeft zogenaamd besloten niet meer in gtst terug te keren. Keihard ontslagen.
Maar echt! Komt over een paar jaar net Brûni Heinke en Ingeborg Wieten vertellen dat het de uitvoerend producent was dr eruit bonjourde. :P
Tegenslag werpt schaduw op geluk.
  donderdag 11 juli 2019 @ 13:21:54 #45
323349 LetsGame
NANANA NANA NANANA
pi_187862629
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 12:58 schreef laracroftonline het volgende:
Dilan is er tijdelijk uit komt over 6 maanden terug.
Ze heeft aangegeven definitief te stoppen voor nu. Ze wil werkzaamheden uitvoeren die niet met een soap gecombineerd gaan dus ik denk niet dat ze er over een half jaar weer is.
Tegenslag werpt schaduw op geluk.
  donderdag 11 juli 2019 @ 13:53:23 #46
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_187863158
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 12:58 schreef laracroftonline het volgende:
Dilan is er tijdelijk uit komt over 6 maanden terug.
Staat een afscheidsfilmpje van haar op gtst.nl, dus die komt niet terug
  donderdag 11 juli 2019 @ 15:12:49 #47
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_187864375
Inge/Ingmar Schrama keert niet meer terug in gtst.

https://www.nu.nl/film/59(...)t-terug-in-gtst.html
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_187865677
Toch wel jammer dat ingmar niet terug komt vind melissa nou niet zo denderend
pi_187867122
Dus dit was de exit van Dilan ? :{
Had wel wat beter gekund..
"Although the world is full of suffering, it is also full of overcoming it."
  Hardste schreeuwer 2022 donderdag 11 juli 2019 @ 18:18:34 #50
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_187867678
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 15:12 schreef AgnesGru het volgende:
Inge/Ingmar Schrama keert niet meer terug in gtst.

https://www.nu.nl/film/59(...)t-terug-in-gtst.html
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 16:19 schreef laracroftonline het volgende:
Toch wel jammer dat ingmar niet terug komt vind melissa nou niet zo denderend
jammer maar wel terecht zit al twee jaar thuis met een burn-out en de vervangster doet het prima.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  donderdag 11 juli 2019 @ 19:44:11 #51
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_187869066
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 18:18 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]


[..]

jammer maar wel terecht zit al twee jaar thuis met een burn-out en de vervangster doet het prima.
Vermoed een gevalletje ontslag na twee jaar ziek.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_187869600
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 13:09 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Gewoon informatie van endemol,
Nee hoor, want RTL geeft zelfs aan Endemol geen cijfers vrij over het aantal kijkers van GTST op Videoland. Het is dus puur giswerk van Erik.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_187870468
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 20:16 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Nee hoor, want RTL geeft zelfs aan Endemol geen cijfers vrij over het aantal kijkers van GTST op Videoland. Het is dus puur giswerk van Erik.
Ze krijgen bij elk interview een ruime samenvatting met informatie die gedeeld mag/moet worden. Dit soort antwoorden zijn bedacht en niet zomaar giswerk.
speak only if it improves the silence.
pi_187870751
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 18:18 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]

[..]

jammer maar wel terecht zit al twee jaar thuis met een burn-out en de vervangster doet het prima.
Dit zet wel de deur open voor exit Sjors. Inge had nog een vast contract volgens mij. Ik zie het gebeuren.
't Echte en 't ware!
pi_187870901
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 21:25 schreef Japepk het volgende:

[..]

Dit zet wel de deur open voor exit Sjors. Inge had nog een vast contract volgens mij. Ik zie het gebeuren.
Denk het juist niet, ze kunnen zich ook weer niet teveel exits permitteren, zo slim zijn ze nog wel...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_187873159
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 21:25 schreef Japepk het volgende:

[..]

Dit zet wel de deur open voor exit Sjors. Inge had nog een vast contract volgens mij. Ik zie het gebeuren.
Als iemand twee jaar ziek is kun je diegene lozen. Kost een godsvermogen al zal endemol wel verzekerd zijn.
speak only if it improves the silence.
pi_187873335
Loos eerst maar die kinderen :+
SOONY
  vrijdag 12 juli 2019 @ 00:12:02 #58
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_187874156
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 21:33 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Denk het juist niet, ze kunnen zich ook weer niet teveel exits permitteren, zo slim zijn ze nog wel...
Are you sure...
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
pi_187876011
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 16:19 schreef laracroftonline het volgende:
Toch wel jammer dat ingmar niet terug komt vind melissa nou niet zo denderend
Oh ik vind Melissa juist een betere actrice dan Ingmar, mijn irritatie voor het personage " Sjors" is iig verdwenen toen Melissa erin kwam.
  vrijdag 12 juli 2019 @ 15:59:35 #60
323349 LetsGame
NANANA NANA NANANA
pi_187883602
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 05:26 schreef mereltjuhh34 het volgende:

[..]

Oh ik vind Melissa juist een betere actrice dan Ingmar, mijn irritatie voor het personage " Sjors" is iig verdwenen toen Melissa erin kwam.
Klopt. Ook sprak ze moeilijke woorden fout uit.. wie herinnert zich nog "compromiS"? En je zag ook aan dr dat ze op was.
Tegenslag werpt schaduw op geluk.
  vrijdag 12 juli 2019 @ 16:07:26 #61
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_187883743
-O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb dus echt helemaal niks met dit personage he.
  vrijdag 12 juli 2019 @ 19:12:21 #62
433862 Mr.Pomtip
Voor u ist menéér Pomtip!
pi_187887368
He jammer, Ingmar komt niet meer terug en er is ook geen afscheid voor haar, zelfs na al die jaren. Zonde, want ik hoopte eerst nog dat ze terug zou keren. Melissa doet het ook goed, maar zet Sjors nog truttiger neer. Een beetje een uitvergrootte versie van hoe Ingmar die kant van het personage deed. Beetje de belerende schooljuf van de serie haast tegenwoordig. Toch is het wel duidelijk: de versie van hoe Ingmar het personage speelde was al lang op.

Dat was te merken. Zodra Melissa erin kwam, hebben ze heel het personage veranderd. Ook om er meer kanten mee uit te kunnen. Bij 'de oude Sjors' kwamen er steeds minder noemenswaardige verhaallijnen voorbij. Iedere keer weer terug naar Bing. Vooral toen het bij het personage ineens alleen nog maar om het krijgen van 'kindsjes' ging, merkte je het eigenlijk wel: de ideeën waren op en Sjors maakte een stuk minder mee erna. Grappig, in 2019 ging heel de serie over 'kindsjes' krijgen, dus dat zegt ook iets? Ik stel een wisseling van de wacht voor, na al die waardeloze schrijfsels van de afgelopen maanden.

De verandering was ook een voorteken. De rol is zoveel veranderd dat er eigenlijk geen weg terug meer was. Als Ingmar wel terugkwam zou de rol heel anders neergezet moeten worden. Melissa lijkt in de serie een wat oudere Sjors, waardoor Lana ook wat ouder gemaakt kon worden. Dat vind ik overigens geen leuk personage (en geen knappe actrice, die compleet niet op Ingmar zou lijken), maar het gaf het personage wel een nieuwe richting. Ook lijkt RTL veel blijer met de 'nieuwe Sjors'. Je ziet Melissa veel meer buiten de afleveringen, dan Ingmar destijds. Ze schuift aan bij programma's, is van de partij bij activiteiten en mag nu richting geven aan het GTST Magazine. Ingmar bleef meer op de achtergrond en dook minder vaak op buiten GTST, wat ik overigens ook mooi vond. Stoor me eerder aan acteurs en actrices die continu in de aandacht willen staan, waar er in GTST ook genoeg van voorbij zijn gekomen.

Ik vind het zonde. Een actrice met zo'n lange levensloop in de serie, die nu geen afscheid kan krijgen omdat de rol nog bestaat. Misschien zit ze ook niet zo te wachten op al die aandacht. Zou me niets verbazen als ze stopt met acteren om huismoeder te worden. Dan zien we haar niet meer op TV. Zonde, want ze is een goede actrice.

Misschien was het beter geweest als de verhaallijn met Martine ook een exit voor Sjors was geworden. Het had het personage een conclusie gegeven, het had mogelijk die vreselijke verhaallijn gered (alhoewel die schrijvers het dan nog zouden kunnen verzieken) en het was voor Ingmar een ronde cirkel geweest. Melissa had dan een soortgelijk eigen personage kunnen spelen, dat geen recast is. Mocht niet zo zijn. Hoe Ingmar de rol speelde is als een nachtkaarsje gedoofd. Vraag me af of Melissa de rol nog lang gaat voortzetten. Met al die wisselingen in de cast is ze nu een vertrouwd gezicht, dus laat haar maar blijven. Houdt ook een deur open, mocht Ingmar misschien eens willen invallen of de rol terug willen nemen.

Geef het best toe: vond Ingmar de mooiste en leukste van de serie en was fan van haar, vanaf toen ze in de serie kwam. Of dat dan haar Sjors of Ingmar zelf was doet er even niet veel toe. Dat ze verdween was een reden om niet meer te kijken. Eigenlijk de zoveelste reden. Melissa doet het ook goed, maar was erg wennen. Ik vind haar als Sjors ook wat oppervlakkiger, maar dat geldt eigenlijk voor de hele serie. Ik zag Sjors altijd als een soort brug tussen het oude en nieuwe GTST. Ingmar zat er echt lang in. De échte' Sjors is nu weg, dus die brug is ingezakt. Weet zeker dat Melissa de beste keuze was om de rol voort te zetten, toen de 'echte Sjors' moest stoppen. Als het niet meer gaat met de gezondheid, dan houdt het op. Zou graag zeggen dat Ingmar gemist gaat worden, maar ik kijk eigenlijk nog nauwelijks.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Pomtip op 12-07-2019 19:38:46 ]
  vrijdag 12 juli 2019 @ 19:36:12 #63
436222 Japepk
Padvinder
pi_187887819
Moord, brand, huwelijken, ontvoeringen: we hebben het allemaal voorbij zien komen de afgelopen 29 jaar. En al die gebeurtenissen hadden hetzelfde doel: ons met zoveel vragen opzadelen dat we 2 maanden lang zouden verlangen naar de antwoorden en verder zouden kijken in een nieuw GTST-seizoen.

Niet elke cliffhanger was even spectaculair. Een hoop effecten en explosies hoeven nog geen goede cliffhanger te maken natuurlijk. Het helpt eraan mee, maar een goed opgebouwd verhaal dat tot een bepaalde climax komt kan veel spannender zijn dan het zoveelste pistoolschot. Laura die een broodje hagelslag eet kan net zo spannend zijn als een random pistool op iemands hoofd, als we de weken ervoor maar hebben gezien dat er rattengif door verschillende pakken hagelslag is gemengd.

Dat is wat me vooral opvalt tijdens het herbekijken van fragmenten en verhaallijnen, de opbouw die soms al wekenlang gaande is en zo’n typische ‘einde-seizoen’ spanning met zich meebrengt. Soms zat een laatste uitzendweek vól kleine onthullingen en afrondingen, én natuurlijk openingen voor nieuwe verhalen. Dan werd het seizoen echt afgesloten en naar een bepaald moment toegewerkt.

Het lijkt me leuk een overzicht te maken van de beste seizoenscliffhangers die we hebben gehad. Om goed af te trappen heb ik ze hier álle 29 gerangschikt naar mijn smaak. Ik heb ze vanaf seizoen 8 bewust meegemaakt (ik was toen 5, maar we keken thuis wel fanatiek) en die daarvoor heb ik al vaak teruggezien. Sinds kort staan er ook oude seizoenen op videoland en kijk ik ook de aanloop naar de cliffs terug.

Mijn rangschikking is dus gebaseerd op mijn persoonlijke mening. Niet van alle seizoenen weet ik evenveel. Bij sommige cliffs speelt het sentiment van héél de laatste aflevering, uitzendweek of verhaallijn mee. Bij anderen minder of niet. Ik merkte gaandeweg het proces dat ik de cliffs met een goed of spannend aanloop verhaal beter waardeer dan cliff zonder, hoewel die op zichzelf misschien spectaculairder waren. Ik zal steeds uitleggen hoe ik tot mijn keuze ben gekomen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om deze trip down memory lane te maken en met jullie eigen ranking (top 10 of 5 ofzo kan natuurlijk ook!) te komen.

Omdat mijn bericht teveel woorden bevat, post ik het in meerdere keren. Wordt vervolgd!
't Echte en 't ware!
  vrijdag 12 juli 2019 @ 19:36:40 #64
436222 Japepk
Padvinder
pi_187887829
We gaan beginnen! Ik zet mijn ranking steeds in spoilers, omdat het anders wel een erg lang bericht wordt. We beginnen natuurlijk onderaan. Ik had graag gezegd ‘met de minst goede cliffs’, maar helaas zijn het gewoon de meest slechte cliffs. Misschien is het mijn eigen sentiment, maar hier treffen we vooral de cliffhangers van de laatste jaren aan. Daar zaten enkele doodsaaie of onmogelijk absurde bij.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
't Echte en 't ware!
  vrijdag 12 juli 2019 @ 19:37:01 #65
436222 Japepk
Padvinder
pi_187887833
Het ergste hebben we nu gehad :P De volgende cliffhangers zijn er vooral die in een nogal ongeloofwaardige/absurde setting plaats vonden en waarvan ik het allemaal een beetje moeilijk te geloven vond.

Nummers 24 t/m 21, in volgorde van slechtheid aan u gepresenteerd:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
't Echte en 't ware!
  vrijdag 12 juli 2019 @ 19:37:19 #66
436222 Japepk
Padvinder
pi_187887843
De meest absurde cliffs hebben we nu gehad. We komen aan bij het gedeelte wat op zich prima verhalen waren, maar waarvan de cliff weinig spanning bood. Belangrijke karakters die de dood in de ogen kijken, maar waarvan je vaak al kon aanvoelen dat het allemaal met een sisser af ging lopen. We doorlopen de nummers 20 t/m 16:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door Japepk op 12-07-2019 19:43:00 ]
't Echte en 't ware!
  vrijdag 12 juli 2019 @ 19:37:45 #67
436222 Japepk
Padvinder
pi_187887853
We zijn op de helft! De cliffhangers die volgen misten op één of andere manier de genialiteit van de cliffs uit de top 10, maar waren evengoed prima seizoensafsluiters. Ofwel zaten ze an sich goed in elkaar, ofwel sloten ze hun verhaal en seizoen goed af.
Hier komen de nummer 15 t/m 11!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
't Echte en 't ware!
  vrijdag 12 juli 2019 @ 19:38:06 #68
436222 Japepk
Padvinder
pi_187887863
We zijn aangekomen bij de top 10! Het is jammer dat we het de laatste tijd met minder moeten stellen, maar GTST heeft echt een aantal retespannende verhaallijnen en dito cliffhangers voortgebracht. Het komt ook deels door het niveau van de goede, dat de mindere zo tegenvallen. Nummers 10 t/m 6…

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
't Echte en 't ware!
  vrijdag 12 juli 2019 @ 19:38:25 #69
436222 Japepk
Padvinder
pi_187887868
Ik hoop dat een ieder die van het begin tot het eind heeft meegelezen weer net zo aan het genieten is als ik tijdens het opstellen van deze ranking. We zijn aangekomen bij de top 5 van beste cliffhangers van Goede Tijden, Slechte Tijden. 5 spannende verhalen. 5 bloedstollende scènes. 5 keer puntje van je stoel en 5 lange zomers tot de ontknoping. En iedereen die heeft meegelezen weet wat er nog gaat komen. Geniet van de 5 beste cliffhangers van GTST, naar mijn bescheiden mening:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door Japepk op 13-07-2019 01:21:17 ]
't Echte en 't ware!
  vrijdag 12 juli 2019 @ 19:39:03 #70
436222 Japepk
Padvinder
pi_187887882
Conclusie
Ik had niet verwacht dat dit zo’n enorm epistel zou worden. Ik heb veel fragmenten terug zitten kijken en je ziet toch bepaalde patronen. Feit is dat het vroeger altijd beter was. Ga de topics maar terug lezen; we vinden alles hier kut. Zelfs de moord op Simon Dekker, wat ik een van de meest epische afleveringen ever vind, vonden we hier toen maar zo-zo. Duidelijk is wel dat de serie de laatste jaren op een dieptepunt zit. Wij roepen het al langer, maar nu gaat de kijker het ook af laten weten. Het komt niet door onrealistische verhalen; die hebben we altijd gezien en vaak van genoten. Het komt door onrealistische karakters en onrealistische relaties.

Karakters worden minder diepgaand gecreëerd én krijgen geen vast contract waardoor het gros er na 3 jaar weer uit gaat. Zo verlies je binding, omdat de vaste garde tegenwoordig nauwelijks veranderd. Nina blijft de Achilleshiel van Ludo en komt continu in levensbedreigende situaties die ze toch wel overleefd. Laura is supporting en Rik is vlees noch vis. Op zich had Anton dit seizoen een leuk verhaal, alleen is het enorm overdreven neergezet. Bovendien toveren ze bij hem dan steeds nieuwe kinderen uit de hoge hoed. Robert kreeg ook ineens overal kinderen vandaan, maar dat ging wel steeds samen met een heel verhaal. Daantje en Milan werden geïntroduceerd doordat een ex van Robert moeilijk kwam doen, geloof ik.

Zo accepteren we dus dat Laura betrokken is bij moord, dat Janine en Ludo steeds weer bij elkaar komen en dat Robert ineens een zoon en dochter heeft. Het wordt opgebouwd en laat zijn sporen na. We zien wat een karakter drijft om bepaalde dingen te doen, en als karakters dingen doen die off-character zijn, dan waren de schrijvers zich daar soms van bewust en lieten ze een karakter bewust boete doen of gewoon een tijdje uit de spotlights. Bowien bijvoorbeeld, na heel dat gedoe met Robert en Pete Jenssens had het karakter veel meegemaakt en was ‘op’. Tanja Jess zou daarom de serie verlaten, maar toen bedacht men de twist met de baby’s en hadden ze iemand nodig om Ludo daar achter te laten komen. Dus werd ze gepaaid met buitenlandscènes én een spectaculair einde om nog een half jaartje te blijven en zo een nieuw verhaal in gang te zetten.

Ik merk een bepaalde ‘moeheid’ bij de schrijvers nu. Op dit moment schaar ik me achter de mensen die zeggen; stop er maar mee na 30 jaar. De serie heeft eerder teruglopende kijkcijfers gehad, maar nu voelt het inhoudelijk ook als ‘op’. Doe nog één keer je best en bedenk een meeslepend verhaal voor Ludo, zodat hij en Janine de serie kunnen verlaten en het onduidelijk is of ze dood of levend zijn en laat Laura sprakeloos Arnie tegen het lijf lopen in de Lidl. Eind goed, al goed.
't Echte en 't ware!
pi_187894311
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 19:39 schreef Japepk het volgende:
Conclusie
Ik had niet verwacht dat dit zo’n enorm epistel zou worden. Ik heb veel fragmenten terug zitten kijken en je ziet toch bepaalde patronen. Feit is dat het vroeger altijd beter was. Ga de topics maar terug lezen; we vinden alles hier kut. Zelfs de moord op Simon Dekker, wat ik een van de meest epische afleveringen ever vind, vonden we hier toen maar zo-zo. Duidelijk is wel dat de serie de laatste jaren op een dieptepunt zit. Wij roepen het al langer, maar nu gaat de kijker het ook af laten weten. Het komt niet door onrealistische verhalen; die hebben we altijd gezien en vaak van genoten. Het komt door onrealistische karakters en onrealistische relaties.

Karakters worden minder diepgaand gecreëerd én krijgen geen vast contract waardoor het gros er na 3 jaar weer uit gaat. Zo verlies je binding, omdat de vaste garde tegenwoordig nauwelijks veranderd. Nina blijft de Achilleshiel van Ludo en komt continu in levensbedreigende situaties die ze toch wel overleefd. Laura is supporting en Rik is vlees noch vis. Op zich had Anton dit seizoen een leuk verhaal, alleen is het enorm overdreven neergezet. Bovendien toveren ze bij hem dan steeds nieuwe kinderen uit de hoge hoed. Robert kreeg ook ineens overal kinderen vandaan, maar dat ging wel steeds samen met een heel verhaal. Daantje en Milan werden geïntroduceerd doordat een ex van Robert moeilijk kwam doen, geloof ik.

Zo accepteren we dus dat Laura betrokken is bij moord, dat Janine en Ludo steeds weer bij elkaar komen en dat Robert ineens een zoon en dochter heeft. Het wordt opgebouwd en laat zijn sporen na. We zien wat een karakter drijft om bepaalde dingen te doen, en als karakters dingen doen die off-character zijn, dan waren de schrijvers zich daar soms van bewust en lieten ze een karakter bewust boete doen of gewoon een tijdje uit de spotlights. Bowien bijvoorbeeld, na heel dat gedoe met Robert en Pete Jenssens had het karakter veel meegemaakt en was ‘op’. Tanja Jess zou daarom de serie verlaten, maar toen bedacht men de twist met de baby’s en hadden ze iemand nodig om Ludo daar achter te laten komen. Dus werd ze gepaaid met buitenlandscènes én een spectaculair einde om nog een half jaartje te blijven en zo een nieuw verhaal in gang te zetten.

Ik merk een bepaalde ‘moeheid’ bij de schrijvers nu. Op dit moment schaar ik me achter de mensen die zeggen; stop er maar mee na 30 jaar. De serie heeft eerder teruglopende kijkcijfers gehad, maar nu voelt het inhoudelijk ook als ‘op’. Doe nog één keer je best en bedenk een meeslepend verhaal voor Ludo, zodat hij en Janine de serie kunnen verlaten en het onduidelijk is of ze dood of levend zijn en laat Laura sprakeloos Arnie tegen het lijf lopen in de Lidl. Eind goed, al goed.
Tijd om Robert terug te halen en Arnie erbij te slepen voor een mooi afscheidsshot met Robert, Laura en Linda die ontdekken dat Arnie nog leeft.
Laura en Robert die weer bij elkaar komen, op vakantie gaan. Ze sluiten de deur achter zich. Shot naar Arnie en Linda in bed, die elkaar diep in de ogen kijken. Arnie reikt naar het nachtlampje en het beeld gaat op zwart. ^O^

[ Bericht 1% gewijzigd door miaeak op 13-07-2019 02:06:47 ]
pi_187897089
Mooie uiteenzetting, @Japepk ^O^
Met veel dingen aardig eens (sowieso de nummer 1), al had ik de cliff van seizoen 20 toch wel in de laagste regionen verwacht :P Want wat was dat voor een afgrijselijke klucht :') _O-
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_187897680
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 15:12 schreef AgnesGru het volgende:
Inge/Ingmar Schrama keert niet meer terug in gtst.

https://www.nu.nl/film/59(...)t-terug-in-gtst.html
Ik had eigenlijk verwacht dat ze misschien in het aankomende seizoen terug zou komen. Voelde een beetje alsof ze Amir en Lana weg wilden werken zodat Ingmar weer met een schone lei kon inspringen. Hopelijk blijft Melissa nu wel nog een tijdje en gooien ze haar er niet meteen uit omdat ze geen vast contract heeft.
pi_187898989
Oh ik vond juist dat Ingmar " Sjors" truttiger neerzette.
pi_187904126
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2019 11:24 schreef PeterKelder het volgende:
Mooie uiteenzetting, @:Japepk ^O^
Met veel dingen aardig eens (sowieso de nummer 1), al had ik de cliff van seizoen 20 toch wel in de laagste regionen verwacht :P Want wat was dat voor een afgrijselijke klucht :') _O-
Thanks! Dat vond ik destijds ook, maar met terugkijken en ranken vond ik het qua verhaal wel meevallen. En plaats 22 is nou ook niet wat je noemt een topprestatie :P

Het is wel interessant om alles zo naast elkaar te zien. Je vraagt je af hoe het komt dat zo'n serie zo kan schommelen qua verhaal. Er zijn acteurs die er al behoorlijke tijd rondlopen en achter de schermen heb je toch ook vaste krachten lijkt me. Ook het schrijversteam verandert niet bijzonder drastisch. Dan weet je toch wat je successen waren?

Zeker omdat steeds dezelfde fouten worden gemaakt. Steeds als de serie in een dip kwam, lag dat voor een deel aan 'verjonging'. Een begrip wat wel vaker televisieprogramma's om zeep helpt. Een soap heeft herkenbaarheid nodig. We willen ons spiegelen aan de sprookjesmaatschappij die we voorgeschoteld krijgen. We zien dat de karakters mensen zijn zoals wij, maar dan een veel spannender of leuker leven hebben en dat willen wij dan ook. Daarom heeft zo'n serie baat bij stabiele factoren.

Hier zijn ze niet populair, maar ik vond het gezin Jef-Barbara-Charlie-Morris enorm leuk. Huismoeder, 9-5 vader en 2 pubers. Sowieso vond ik Barbara tof als moederfiguur. Haar laatste jaren waren minder, omdat ze niet meer hoefde te moederen. Haar ziekte was nog een goed verhaal, dat hele gedoe met Martijn niet.

Nu zie je weer zo'n beetje hetzelfde gebeuren.

quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juli 2019 02:01 schreef miaeak het volgende:

[..]

Tijd om Robert terug te halen en Arnie erbij te slepen voor een mooi afscheidsshot met Robert, Laura en Linda die ontdekken dat Arnie nog leeft.
Laura en Robert die weer bij elkaar komen, op vakantie gaan. Ze sluiten de deur achter zich. Shot naar Arnie en Linda in bed, die elkaar diep in de ogen kijken. Arnie reikt naar het nachtlampje en het beeld gaat op zwart. ^O^
Wel tof dat meer mensen de terugkeer van Arnie zien als het ultieme einde van GTST :D Voor mijn gevoel is/was Laura ook altijd veel meer de moeder-met-verloren-kinderen dan Jef, terwijl die het toch ook zwaar voor zijn kiezen heeft gekregen wat dat betreft.
't Echte en 't ware!
  zaterdag 13 juli 2019 @ 23:41:49 #76
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_187908245
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 19:39 schreef Japepk het volgende:
Conclusie
Ik had niet verwacht dat dit zo’n enorm epistel zou worden. Ik heb veel fragmenten terug zitten kijken en je ziet toch bepaalde patronen. Feit is dat het vroeger altijd beter was. Ga de topics maar terug lezen; we vinden alles hier kut. Zelfs de moord op Simon Dekker, wat ik een van de meest epische afleveringen ever vind, vonden we hier toen maar zo-zo. Duidelijk is wel dat de serie de laatste jaren op een dieptepunt zit. Wij roepen het al langer, maar nu gaat de kijker het ook af laten weten. Het komt niet door onrealistische verhalen; die hebben we altijd gezien en vaak van genoten. Het komt door onrealistische karakters en onrealistische relaties.

Karakters worden minder diepgaand gecreëerd én krijgen geen vast contract waardoor het gros er na 3 jaar weer uit gaat. Zo verlies je binding, omdat de vaste garde tegenwoordig nauwelijks veranderd. Nina blijft de Achilleshiel van Ludo en komt continu in levensbedreigende situaties die ze toch wel overleefd. Laura is supporting en Rik is vlees noch vis. Op zich had Anton dit seizoen een leuk verhaal, alleen is het enorm overdreven neergezet. Bovendien toveren ze bij hem dan steeds nieuwe kinderen uit de hoge hoed. Robert kreeg ook ineens overal kinderen vandaan, maar dat ging wel steeds samen met een heel verhaal. Daantje en Milan werden geïntroduceerd doordat een ex van Robert moeilijk kwam doen, geloof ik.

Zo accepteren we dus dat Laura betrokken is bij moord, dat Janine en Ludo steeds weer bij elkaar komen en dat Robert ineens een zoon en dochter heeft. Het wordt opgebouwd en laat zijn sporen na. We zien wat een karakter drijft om bepaalde dingen te doen, en als karakters dingen doen die off-character zijn, dan waren de schrijvers zich daar soms van bewust en lieten ze een karakter bewust boete doen of gewoon een tijdje uit de spotlights. Bowien bijvoorbeeld, na heel dat gedoe met Robert en Pete Jenssens had het karakter veel meegemaakt en was ‘op’. Tanja Jess zou daarom de serie verlaten, maar toen bedacht men de twist met de baby’s en hadden ze iemand nodig om Ludo daar achter te laten komen. Dus werd ze gepaaid met buitenlandscènes én een spectaculair einde om nog een half jaartje te blijven en zo een nieuw verhaal in gang te zetten.

Ik merk een bepaalde ‘moeheid’ bij de schrijvers nu. Op dit moment schaar ik me achter de mensen die zeggen; stop er maar mee na 30 jaar. De serie heeft eerder teruglopende kijkcijfers gehad, maar nu voelt het inhoudelijk ook als ‘op’. Doe nog één keer je best en bedenk een meeslepend verhaal voor Ludo, zodat hij en Janine de serie kunnen verlaten en het onduidelijk is of ze dood of levend zijn en laat Laura sprakeloos Arnie tegen het lijf lopen in de Lidl. Eind goed, al goed.
_O_ _O_ _O_ _O_ _O_ Japepk-god _O_ _O_ _O_

Ik zou zeggen: Arnie aan de deur bij Laura is nog steeds mijn droomfinale.

En die kan niet gauw genoeg komen. De tijd van onbezorgdheid is voorbij. Maar is het inmiddels al morgen?
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  zondag 14 juli 2019 @ 00:57:44 #77
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_187909270
Echt prachtig verwoord allemaal, Japepk! _O_

Ik ben hier de laatste tijd nauwelijks nog actief geweest, omdat ik, net als de schrijvers, telkens weer in herhaling val. Ik vind het gewoon allemaal helemaal niks meer en het doet gewoon pijn om een serie waarvan je zoveel gehouden hebt kapot te zien gaan.

Vandaag heb ik nog de slotaflevering van seizoen 21 teruggekeken... Je weet wel, toen we al liepen te zeiken dat het allemaal zo slecht geworden was. Maar wat was dat een sterke zomercliffhanger! Niet alleen door alle spanning in die tent, maar ook door de opbouw toen. Lorena die eindelijk ontdekte dat Tineke eigenlijk Tanya was, Wiet die helemaal was doorgedraaid... De personages hadden toen toch nog wel een bepaalde binding met elkaar en met de kijkers.

Dat was anders tijdens die brand van een paar jaar geleden. In potentie had dat een van de sterkste zomercliffhangers kunnen zijn, maar ik was alle binding met de personages gewoon kwijt. Over de opbouw kan ik niet veel zeggen, omdat ik het toen al niet meer volgde. Ik keek alleen stukjes voor Bas Keijzer, want die vind ik fantastisch. _O_

De zomercliffhanger van seizoen 14 op 1 zie ik! Helemaal mee eens, wat was dat spannend zeg. En inderdaad, het vervolg was nog beter! Voor mij is de eerste aflevering van seizoen 15 nog altijd de spannendste uit de historie van GTST.

En verder... Ik was wel klaar toen ik eindelijk de eerste 15 seizoenen weer teruggekeken had op DVD. 15 Geweldige seizoenen die ik koester, dat was de serie waar ik zo ontzettend veel van hield. Ik weet dat er in de jaren daarna ook zeker nog vele sterke momenten waren en boeiende verhaallijnen. Zeker als je het vergelijkt met de laatste paar seizoenen die ik nog een beetje actief volgde hier, dan is er nog genoeg wat de moeite waard is om weer eens te zien.

Ook met de foilers had ik nog flink wat lol enkele jaren geleden. Ik weet wat we vooral teerden op tijden van weleer, maar ach... Ik zie liever Ludo voor de zoveelste keer de strijd met iemand aangaan en Robert voor de twintigste keer vreemdgaan dan al die bagger die we later voorgeschoteld kregen.

Ik weet bijna niets van het afgelopen seizoen, maar als ik het dus goed begrijp dan is er dus even snel een zomercliff in elkaar geflanst met wat figuranten? Totaal geen opbouw, niks? Zeker geen cliffhanger die ze een half jaar geleden... Nee, langer... In januari hadden bedacht. Tot nu toe konden ze zich nog altijd een beetje achter de kijkcijfers verschuilen, maar die zijn tegenwoordig ook drama vergeleken met vroeger toen regelmatig de 2 miljoen werd aangetikt. En de acteurs mogen er blijkbaar niets over zeggen...(dat interview met Ferri dat door iemand werd afgekapt, of zelfs Erik de Vogel die ze onzin laten uitkramen...)

Het was altijd een warm bad daar, maar nu het minder gaat, begint het een beetje op een sekte te lijken zo. Er heerst duidelijk grote paniek. Terecht, het is gewoon heel erg slecht allemaal. En het komt helaas niet meer goed ook, het is te laat. Er is te veel om zeep geholpen door beruchte namen als Bos en Gottschalk. En Servies niet te vergeten. Misschien moeten we blij zijn dat Ronald zijn muziek niet misbruikt hoeft te worden voor deze bende.
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
pi_187913005
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 00:57 schreef Frey het volgende:
Echt prachtig verwoord allemaal, Japepk! _O_

Ik ben hier de laatste tijd nauwelijks nog actief geweest, omdat ik, net als de schrijvers, telkens weer in herhaling val. Ik vind het gewoon allemaal helemaal niks meer en het doet gewoon pijn om een serie waarvan je zoveel gehouden hebt kapot te zien gaan.

Vandaag heb ik nog de slotaflevering van seizoen 21 teruggekeken... Je weet wel, toen we al liepen te zeiken dat het allemaal zo slecht geworden was. Maar wat was dat een sterke zomercliffhanger! Niet alleen door alle spanning in die tent, maar ook door de opbouw toen. Lorena die eindelijk ontdekte dat Tineke eigenlijk Tanya was, Wiet die helemaal was doorgedraaid... De personages hadden toen toch nog wel een bepaalde binding met elkaar en met de kijkers.

Dat was anders tijdens die brand van een paar jaar geleden. In potentie had dat een van de sterkste zomercliffhangers kunnen zijn, maar ik was alle binding met de personages gewoon kwijt. Over de opbouw kan ik niet veel zeggen, omdat ik het toen al niet meer volgde. Ik keek alleen stukjes voor Bas Keijzer, want die vind ik fantastisch. _O_

De zomercliffhanger van seizoen 14 op 1 zie ik! Helemaal mee eens, wat was dat spannend zeg. En inderdaad, het vervolg was nog beter! Voor mij is de eerste aflevering van seizoen 15 nog altijd de spannendste uit de historie van GTST.

En verder... Ik was wel klaar toen ik eindelijk de eerste 15 seizoenen weer teruggekeken had op DVD. 15 Geweldige seizoenen die ik koester, dat was de serie waar ik zo ontzettend veel van hield. Ik weet dat er in de jaren daarna ook zeker nog vele sterke momenten waren en boeiende verhaallijnen. Zeker als je het vergelijkt met de laatste paar seizoenen die ik nog een beetje actief volgde hier, dan is er nog genoeg wat de moeite waard is om weer eens te zien.

Ook met de foilers had ik nog flink wat lol enkele jaren geleden. Ik weet wat we vooral teerden op tijden van weleer, maar ach... Ik zie liever Ludo voor de zoveelste keer de strijd met iemand aangaan en Robert voor de twintigste keer vreemdgaan dan al die bagger die we later voorgeschoteld kregen.

Ik weet bijna niets van het afgelopen seizoen, maar als ik het dus goed begrijp dan is er dus even snel een zomercliff in elkaar geflanst met wat figuranten? Totaal geen opbouw, niks? Zeker geen cliffhanger die ze een half jaar geleden... Nee, langer... In januari hadden bedacht. Tot nu toe konden ze zich nog altijd een beetje achter de kijkcijfers verschuilen, maar die zijn tegenwoordig ook drama vergeleken met vroeger toen regelmatig de 2 miljoen werd aangetikt. En de acteurs mogen er blijkbaar niets over zeggen...(dat interview met Ferri dat door iemand werd afgekapt, of zelfs Erik de Vogel die ze onzin laten uitkramen...)

Het was altijd een warm bad daar, maar nu het minder gaat, begint het een beetje op een sekte te lijken zo. Er heerst duidelijk grote paniek. Terecht, het is gewoon heel erg slecht allemaal. En het komt helaas niet meer goed ook, het is te laat. Er is te veel om zeep geholpen door beruchte namen als Bos en Gottschalk. En Servies niet te vergeten. Misschien moeten we blij zijn dat Ronald zijn muziek niet misbruikt hoeft te worden voor deze bende.
Frey! :D _O_
Bij het lezen van deze post kan ik eigenlijk alleen maar instemmend knikken. We vonden al sinds het regime van Kennard als uitvoerend producent dat de serie een schim van zichzelf was, maar in retrospective waren die seizoenen inhoudelijk nog acceptabel, zeker in vergelijk met afgelopen seizoen wat gewoon de nagel aan de doodskist is geweest. Ik heb er een handvol afleveringen en fragmenten van gezien, en dat was (samen met de reacties in deze topicreeks) voldoende om te merken dat de makers van gekkigheid niet meer weten hoe ze een serie moeten maken. Best vreemd, aangezien de meeste schrijvers er toch al jaren werken en iemand als Rohan Gottschalk al sinds 2000 betrokken is bij de serie en dan toch wel zou moeten weten wat de kracht van GTST is - en nee, dat is niet een maatschappelijk thema door de strot duwen, of met tijdsprongen te gaan werken omdat een Netflix-serie dat doet, of half SpangaS naar de serie te halen in de hoop dat de jongere doelgroepen meeverhuizen.

Maar misschien schuilt daar ook het grote probleem: de schrijvers zitten er te lang. Ze hebben alles al een keer bedacht, geschreven, dat op een andere manier in de herhaling gegooid... Op een gegeven moment is de inspiratie op, is er nieuw bloed nodig om de serie naar een nieuw doel te krijgen. In het verleden gebeurde dat nog met enige regelmaat, en ook toen zat een schrijversteam er soms te lang, of te kort om echt hun stempel op de serie te kunnen drukken, maar daardoor bleef de serie fris. En hoewel we iemand als Idse Grotenhuis 'de schuld' kunnen geven voor de revamp in seizoen 10, waarbij gezichtsbepalende personages en decors verdwenen of veranderden, was het wel nodig om de serie nieuw elan te geven zodat het weer jaren mee kon.

Alleen vrees ik ook steeds meer dat het daarvoor nu echt te laat is. Sommige dingen die zijn bedacht door de schrijvers "met hun niet aflatende creativiteit" (nog bedankt, Jette) kunnen niet meer worden teruggedraaid. Had je mij een paar jaar geleden mijn visie voor een nieuw GTST gevraagd, had ik je die zo kunnen geven - sterker nog, die heb hier in de reeks meermaals gedeeld. Zou je het mij nu vragen, dan zou ik het eerlijk gezegd niet weten. Vaste waarden zijn verdwenen, legendarische personages zijn met tijdelijke comebacks (soms letterlijk) om zeep geholpen en als ik naar de huidige cast kijk, zou ik amper 5 procent willen behouden. Het zou dan een compleet andere soap worden onder de naam GTST, en dan kun je evengoed een compleet nieuwe soap starten.

Als de serie de 30 jaar haalt hoop ik dat men zo verstandig is dat te zien als eindpunt. Haal Reinout Oerlemans terug voor een cameo (desnoods zonder tekst) om Laura te herenigen met haar enige echte Arnoud en sluit daarmee het fotoboek voorgoed af. De serie zal dan weliswaar niet meer in complete schoonheid eindigen, maar wie weet zet zo'n deadline de makers wel aan het denken om nog eenmaal alles te geven wat ze hebben.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  zondag 14 juli 2019 @ 11:49:28 #79
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_187913123
Van de huidige castleden zijn degenen die ik zou behouden: Ludo, Janine, Nina, Lucas, de familie Bouwhuis (excl. Rover), Laura en Rik. En dat is het wel.

De jongere personages hebben geen interessante verhaallijnen, hebben geen driedimensionale karakters, en blijven vaak niet lang genoeg plakken om interessant te worden. Of ze sluiten totaal niet aan bij hun familie: wat hebben Kimberly en Valentijn nou met de Sanders-clan gemeen?

Aan de andere kant heb je personages zoals Bing en Sjors: bekende gezichten, maar als je ze zes maanden op vakantie stuurt zal niemand ze missen. En dat is met Ludo toch wel anders.
pi_187915561
Rik heeft tegenwoordig ook niet heel veel interessants meer te doen hoor. Ik ben hem ook wel een beetje beu. Hij is opa van 3 kleinkinderen maar met Zoe wilde hij nog wel een baby maken :')
pi_187929251
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juli 2019 19:28 schreef Japepk het volgende:

[..]

Thanks! Dat vond ik destijds ook, maar met terugkijken en ranken vond ik het qua verhaal wel meevallen. En plaats 22 is nou ook niet wat je noemt een topprestatie :P

Het is wel interessant om alles zo naast elkaar te zien. Je vraagt je af hoe het komt dat zo'n serie zo kan schommelen qua verhaal. Er zijn acteurs die er al behoorlijke tijd rondlopen en achter de schermen heb je toch ook vaste krachten lijkt me. Ook het schrijversteam verandert niet bijzonder drastisch. Dan weet je toch wat je successen waren?

Zeker omdat steeds dezelfde fouten worden gemaakt. Steeds als de serie in een dip kwam, lag dat voor een deel aan 'verjonging'. Een begrip wat wel vaker televisieprogramma's om zeep helpt. Een soap heeft herkenbaarheid nodig. We willen ons spiegelen aan de sprookjesmaatschappij die we voorgeschoteld krijgen. We zien dat de karakters mensen zijn zoals wij, maar dan een veel spannender of leuker leven hebben en dat willen wij dan ook. Daarom heeft zo'n serie baat bij stabiele factoren.

Hier zijn ze niet populair, maar ik vond het gezin Jef-Barbara-Charlie-Morris enorm leuk. Huismoeder, 9-5 vader en 2 pubers. Sowieso vond ik Barbara tof als moederfiguur. Haar laatste jaren waren minder, omdat ze niet meer hoefde te moederen. Haar ziekte was nog een goed verhaal, dat hele gedoe met Martijn niet.

Nu zie je weer zo'n beetje hetzelfde gebeuren.
[..]

Wel tof dat meer mensen de terugkeer van Arnie zien als het ultieme einde van GTST :D Voor mijn gevoel is/was Laura ook altijd veel meer de moeder-met-verloren-kinderen dan Jef, terwijl die het toch ook zwaar voor zijn kiezen heeft gekregen wat dat betreft.
Ja toch? Full circle ^O^ . Nu wil dat niet zeggen dat ik wil dat GTST stopt, maar het op deze manier door te zien bloeden is pijnlijker ;( .

En wat betreft Sjors. Ik denk dat het feit dat Ingmar definitief niet meer terug komt best nog wel eens de exit van Sjors zou kunnen betekenen. Ik heb het idee dat ze al langer geen idee meer hebben wat ze met haar karakter aanmoeten. Eerst dat gedoe rond Amir wel niet wel niet (en toen wel niet wel niet trouwen en wel niet wel niet de loop van het huis afblazen) en steeds dat ge-emmer met Lana.

En waar ze met Amir heen willen begrijp ik ook niet helemaal. Het ene moment is hij het poeslieve onderdanige vriendje die zijn verloofde met de staart tussen zijn benen ontbijt op bed brengt, en het volgende moment loopt hij tegen Sjors te verkondigen dat vrouwen volgzaam moeten zijn. Principes hebben is prima, maar wat is het nou?

Die verhaallijn met Romy was even leuk, maar die vloog al snel ook compleet uit de bocht met die exorcist tafferelen. En net zoals alle potentieel boeiende verhaallijnen was ook zij plots ineens weer verdwenen zonder enige consequentie.

Wat de zomercliff betreft:
Een zomercliff is pas geslaagd als de kijker een kans krijgt om in het verhaal te zitten. Daarbij hoort een goede inleiding die genoeg vragen oproept, maar niet te veel. Het verhaal moet voldoende opbouw, hebben om tot een goede climax te kunnen komen.
Denk aan de cliff met het moordspel. Dit was een goede opbouw. We wisten dat er iets zou gaan gebeuren, maar wat? En de hele zomer zaten we met de vraag "wie was het?" "Is Ludo dood?". Iedereen had een motief en hieraan werden we nog eens extra herinnerd toen we tijdens het schot de close ups van de reacties van de verschillende verdachten kregen. Voor mij was dit een echte gtst cliff zoals ik deze graag zie.

Waar voorheen de klacht was dat de aanloop naar de cliff te langdradig was hebben ze nu de aanloop totaal overgeslagen. Er gebeuren 3 dingen die zich diezelfde dag nog hebben geïntroduceerd. Een figurant waar we niets mee hebben slaat Amir neer. Waar komt dit vandaan?
Jojo die neervalt tijdens het optreden, want? Buiten dat we dit natuurlijk al de hele aflevering zagen aankomen (want niemand in Meerdijk voelt zich zomaar niet lekker zonder een Helen Helminkje te doen) was het ook niet bar interessant. Ik kreeg de tijd niet om me er emotioneel in te investeren, dus het resultaat is dat het me niet zo veel boeit.
Ludo en Billy had een sterke cliff kunnen zijn. Eric bewijst hiermee zijn acteervermogen nogmaals. Hij had niet veel om mee te werken, maar aan zijn lichaamstaal in CS kon je zien dat er iets goed mis was. Dat Janine naar buiten werd gelokt en ze daar elkaar het ja-woord geven is natuurlijk geen toeval.
Het hád sterk kunnen zijn, MITS die opbouw er was. In dezelfde aflevering als dat hij het jawoord geeft duikt hij ineens op na weken vermist te zijn. Janine heeft zich totaal niet bezig gehouden met zijn verdwijning en was gefocust op Rob. Nogmaals, geen tijd gehad om dat personage goed te leren kennen, dus maakt me ook niet uit wat er met hem is gebeurd. Al vond ik de acteur wel fijn spelen.

Ik denk dat ze het beter alleen bij Ludo en Janine hadden kunnen houden deze aflevering (met de week ervoor als opbouw en niet steeds jojo in beeld die zich vol zit te vreten of een of andere prank channel die kant nog wal raakt). Amir die neergeslagen wordt en jojo die neervalt was voor mij erg afleidende ruis waardoor ik totaal gemist heb wat een goede cliff had kunnen zijn. Ludo en Janine.

Dat was mijn rant. :s)
Truste!

[ Bericht 0% gewijzigd door miaeak op 15-07-2019 01:51:39 ]
  maandag 15 juli 2019 @ 09:57:00 #82
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_187930854
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 11:37 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Tja, niets aan toe te voegen verder... Heb totaal geen binding meer met de serie.

quote:
1s.gif Op maandag 15 juli 2019 01:42 schreef miaeak het volgende:
Wat de zomercliff betreft:
Een zomercliff is pas geslaagd als de kijker een kans krijgt om in het verhaal te zitten. Daarbij hoort een goede inleiding die genoeg vragen oproept, maar niet te veel. Het verhaal moet voldoende opbouw, hebben om tot een goede climax te kunnen komen.
Denk aan de cliff met het moordspel. Dit was een goede opbouw. We wisten dat er iets zou gaan gebeuren, maar wat? En de hele zomer zaten we met de vraag "wie was het?" "Is Ludo dood?". Iedereen had een motief en hieraan werden we nog eens extra herinnerd toen we tijdens het schot de close ups van de reacties van de verschillende verdachten kregen. Voor mij was dit een echte gtst cliff zoals ik deze graag zie.
Truste!
De spijker op zijn kop. De laatste zomercliff die echt goed in elkaar zat qua opbouw en spanning was die van seizoen 23, wat toen nog vrij verrassend was. Iedereen lag met elkaar in de clinch. Iedereen kon de dader zijn en 9 mensen het slachtoffer. Top gedaan, inclusief de prima "pre-cliff" op de donderdag. Dat deden ze bij seizoen 21 ook nog erg goed, met Tanya die op het punt stond te worden ontmaskerd. Voor de rest was de zomercliffhanger, wat HET hoogtepunt van het seizoen hoort te zijn, de afgelopen 10 jaar een aanfluiting. En er zijn in het verleden veel minder spectaculaire cliffhangers geweest, maar je wilde toch wel graag zien hoe het verder zou gaan. Vooral omdat er zich nog meer boeiende dingen afspeelden naast de eigenlijke zomercliffhanger.

Denk maar bijvoorbeeld aan seizoen 3: Helen die op het punt stond aan Peter te vertellen dat hij haar zoon was. Was dat nou zo boeiend? Jazeker! Er was immers al 3 jaar, in fases weliswaar, naar dit moment toegewerkt en je was toch wel benieuwd of het hoge woord er nu eindelijk uit zou komen. Bovendien had je op de achtergrond nog de gijzeling in huize Alberts door de sekte Karma en de creep die achter Linda aanzat. De opbouw was goed, het was spannend en je leefde mee met de personages die in de problemen zaten. De laatste jaren interesseerde het me geen bal meer of iemand het wel of niet zou overleven. Totaal geen beleving meer, slechts ergernis.
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
  maandag 15 juli 2019 @ 12:40:25 #83
436222 Japepk
Padvinder
pi_187933114
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 09:57 schreef Frey het volgende:

Denk maar bijvoorbeeld aan seizoen 3: Helen die op het punt stond aan Peter te vertellen dat hij haar zoon was. Was dat nou zo boeiend? Jazeker! Er was immers al 3 jaar, in fases weliswaar, naar dit moment toegewerkt en je was toch wel benieuwd of het hoge woord er nu eindelijk uit zou komen. Bovendien had je op de achtergrond nog de gijzeling in huize Alberts door de sekte Karma en de creep die achter Linda aanzat. De opbouw was goed, het was spannend en je leefde mee met de personages die in de problemen zaten. De laatste jaren interesseerde het me geen bal meer of iemand het wel of niet zou overleven. Totaal geen beleving meer, slechts ergernis.
Dat viel me ook op bij het terugkijken van de cliffs en verhaallijnen. Als scène op zich, zoals ik hem vaak had gezien, is het natuurlijk weinig spectaculair. Maar door de opbouw de laatste week/weken was het toch een geslaagde cliff, met inderdaad die gijzeling van het gezin Alberts als spanningmaker. Dat vond ik echt een ontdekking. Seizoen 2 had ook zo'n lekkere opbouw. Daar was het ook gaaf omdat het tussen dé grote slechteriken van die tijd ging. Dat Arnie er in de laatste aflevering ook nog opaf ging maakte het spannend; misschien werd hij wel slachtoffer. Dan (b)lijkt hij vervolgens dader, echt top gedaan!
't Echte en 't ware!
  maandag 15 juli 2019 @ 13:28:37 #84
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_187933944
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 12:40 schreef Japepk het volgende:

[..]

Dat viel me ook op bij het terugkijken van de cliffs en verhaallijnen. Als scène op zich, zoals ik hem vaak had gezien, is het natuurlijk weinig spectaculair. Maar door de opbouw de laatste week/weken was het toch een geslaagde cliff, met inderdaad die gijzeling van het gezin Alberts als spanningmaker. Dat vond ik echt een ontdekking.
Ja, dat had je dus bijna altijd wel, van die subcliffs (zoals ik ze noem) die soms nog spannender waren dan de daadwerkelijke slotscènes. Net zoals seizoen 12. De cliff was dat dat Rik en Anita werden opgepakt, maar nog spannender was natuurlijk Janine die levend begraven was, terwijl Sophia haar plaats innam en met Ludo trouwde.

quote:
Seizoen 2 had ook zo'n lekkere opbouw. Daar was het ook gaaf omdat het tussen dé grote slechteriken van die tijd ging. Dat Arnie er in de laatste aflevering ook nog opaf ging maakte het spannend; misschien werd hij wel slachtoffer. Dan (b)lijkt hij vervolgens dader, echt top gedaan!
Ook een heerlijke cliff inderdaad. _O_
En dan dat onverwachte vervolg, dat Herman doodleuk weer opstaat. :D

Eigenlijk was er bij iedere zomercliff wel iets boeiends, waardoor je niet kon wachten op het vervolg. Zelfs al leek het in eerste instantie misschien wat tegen te vallen, uiteindelijk weren er altijd wel boeiende verhaallijnen aan de gang die of tot een hoogtepunt kwamen, of nog tot een hoogtepunt moesten komen. Mooi voorbeeld is seizoen 1: Daniël die de dood gewaande Simon ziet lopen. Niet zo bijzonder toch? Maar ik wilde toch wel de reacties van iedereen zien. En ondertussen was de verhaallijn met Helen en haar "zoon" David Harkema nog aan de gang.
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
pi_187978902

Effe tussendoor..
13 minuutjes bloopers van het laatste seizoen.
Vond ik dan wel weer grappig.
"Although the world is full of suffering, it is also full of overcoming it."
pi_188007039
"Dit jaar is er gekozen voor één seizoensfinale, met verschillende spannende wendingen. “We doen al twee jaar iets groots en elke keer moet je daar weer overheen. Dat kan gewoon niet. Dus moet je het weer klein maken. Dus in de verhalen op zoek gaan naar de onverwachte momenten. Dat is wat we dit jaar hebben gedaan”, vertelt hoofdschrijver Pia Blanco in het GTST magazine. “Je vraag je echt af: what the fuck is hier aan de hand. Dit is namelijk echt bizar.”

Wow ja Pia, wat was dit allemaal vreselijk onverwacht. En zo vakkundig als jullie alles weer klein gemaakt hebben... zo klein dat er niemand meer keek en niemand er wat aan vond. Chapeau.
Vakvrouw.

https://www.rtlboulevard.(...)er-genieten-van-gtst
  zaterdag 20 juli 2019 @ 20:12:44 #87
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_188028637

Kijk eens naar de leuke personages en de boeiende verhaallijnen van toen. Om nog maar te zwijgen over het fantastische acteerwerk van onder andere Wilbert Gieske en Erik de Vogel.
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
pi_188029373
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 20:12 schreef Frey het volgende:

Kijk eens naar de leuke personages en de boeiende verhaallijnen van toen. Om nog maar te zwijgen over het fantastische acteerwerk van onder andere Wilbert Gieske en Erik de Vogel.
Nice!

Ik heb nu het seizoen erna in de dvd speler. Je ziet daar best een grote omslag. Naast een enorme leegloop en een reeks nieuwe personages, waaronder Morris 2, Yasmin en Valerie. De comebacks van Remco, Mickey en Simon zijn toch best wel mooi gedaan en er is echt tijd geïnvesteerd om een zorgvuldig verhaal voor iedereen te bedenken. Mooie verwevingen ook.

Richting het eind van het seizoen is de sfeer behoorlijk anders. Geëmmer over Tracy, Morris en geneuzel met Pascale en Benjamin. Ik weet nog goed dat ik daar toen en nu ook weinig aan vond. Ook het ondoordachte stalken van Charlie door Isabella is matig, maar wordt wel doorgezet in een mooi vervolg verhaal waar ze ook een obsessie voor Ludo ontwikkeld.

Dit is ook het seizoen dat Dag Neijzen uitvoerend producent wordt en hij in mijn optiek een beetje een krankzinnig GTST begint te creëren waar alles steeds een beetje absurdistischer wordt. (Hoewel dat vooral vanaf seizoen 15 echt doorslaat) Maar, eerlijk is eerlijk, de introductie van Sjors en de comeback van Hafkamp was fantastisch.

Het is mooi en pijnlijk tegelijk om te vergelijken met het huidige GTST. Moeilijk ook te geloven dat de twee belangrijkste mensen die het zo aan het verzieken zijn toch echt al werkzaam waren voor GTST rond deze tijd. In alles voel je meer binding, diepgang, empathie voor karakters, hun beleving maar ook hun onderlinge verstandhoudingen.
  zaterdag 20 juli 2019 @ 22:17:05 #89
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_188030831
Meer dan ooit vind ik dat seizoen 15 het jumping the shark-moment is.

Plus ik kom random dit artikel tegen wat me écht laat inzien wat de grote problemen zijn van de reeks.

ZESTIEN JAAR. Toen, dus nu inmiddels NEGENTIEN JAAR. Dat klopt niet! Die horen niet zo lang met hun reet die posities te beklijven! :o
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  zaterdag 20 juli 2019 @ 23:37:52 #90
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188032497
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 22:17 schreef ArnieAlberts het volgende:
Die horen niet zo lang met hun reet die posities te beklijven!
Het lijkt me eigenlijk ook best wel ongezond voor die mensen zelf. Daar zit op een gegeven moment toch geen uitdaging meer in, qua carrièreontwikkeling?
pi_188041994
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 22:17 schreef ArnieAlberts het volgende:
Meer dan ooit vind ik dat seizoen 15 het jumping the shark-moment is.

Plus ik kom random dit artikel tegen wat me écht laat inzien wat de grote problemen zijn van de reeks.

ZESTIEN JAAR. Toen, dus nu inmiddels NEGENTIEN JAAR. Dat klopt niet! Die horen niet zo lang met hun reet die posities te beklijven! :o
Tja, dat is zeker waar. Maar goed, kijk eens naar Amerika, waar een Bradley Bell al meer dan 20 jaar de uitvoerend producent van The Bold is. Of waar een hoofdschrijver die jaren geleden ontslagen is bij een serie wegens slechte prestaties, nu weer terug mag komen bij diezelfde serie in diezelfde rol - simpelweg omdat de soapmarkt de laatste tien jaar tanende is, er geen nieuwe aanwas is van talent achter de schermen (want budget cuts all over the place) maar de zender het ook niet kan maken om de soap te schrappen; immers scoort het nog prima en een talkshow op dat tijdstip is ook een wilde gok.

Ga je dat naar ons land vertalen, zie je eigenlijk exact hetzelfde. Twintig jaar geleden zaten er ruim 50 man bij ScriptStudio voor drie dagelijkse soaps, plus nog andere projecten. Het was een broedplaats voor beginnende scenarioschrijvers die later zouden doorgroeien (denk aan een Karin van der Meer, of de broers Marc en Roeland Linssen), en dat kon ook, want er was werk genoeg. En was je als schrijver wel uitgekeken op GTST, dan kon je nog altijd aan de slag bij ONM of Goudkust en vice versa.
Anno nu is dat wel anders. De soapmarkt hier is eveneens tanende, budgetten zijn hier nooit zo toereikend geweest, en nieuwe schrijftalenten ontplooien liever zelf initiatieven dan hun hoofd te breken op hoe ze de zoveelste "GA WEG!!!" van Prinses Stampvoetje in het script kunnen omzeilen. Wat overblijft zijn dus mensen die er al jaren zitten, soms met onderbrekingen. Kijk maar naar een Jantien van der Meer: was een aantal jaar hoofdschrijver, vertrok om de soapflop StartUp te schrijven, ging daarna door met het matige succes Nieuwe Tijden, en is nu sinds kort weer hoofdschrijver van GTST. Simpelweg omdat ze enerzijds bekend is met de serie, en anderzijds omdat er geen andere soapprojecten zijn waar ze aan slag kan.

Dit artikel, gepubliceerd ten tijde van het 25 jarig jubileum, omschrijft het 'probleem' van beide kanten. Enerzijds zitten de mensen er te lang, maar dat komt ook omdat er van nieuwe aanwas nog amper sprake is. En als die er al is, zijn ze in no time weer vertrokken.
Het enige wat zou kunnen, is wat ze ook in Vlaanderen doen bij Familie: iedere drie jaar een wijziging van schrijversteam. Het enige probleem daaraan is dat de serie inhoudelijk elke drie jaar weer verandert. Soms goed, maar soms kan het ook verkeerd uitpakken waardoor een opvolger er daarna weer minstens een jaar voor nodig heeft om puin te ruimen alvorens hij/zij de eigen visie op de serie kan loslaten.

[ Bericht 3% gewijzigd door PeterKelder op 21-07-2019 17:27:58 ]
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  zondag 21 juli 2019 @ 20:15:12 #92
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_188044662
quote:
0s.gif Op zondag 21 juli 2019 17:18 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Tja, dat is zeker waar. Maar goed, kijk eens naar Amerika, waar een Bradley Bell al meer dan 20 jaar de uitvoerend producent van The Bold is. Of waar een hoofdschrijver die jaren geleden ontslagen is bij een serie wegens slechte prestaties, nu weer terug mag komen bij diezelfde serie in diezelfde rol - simpelweg omdat de soapmarkt de laatste tien jaar tanende is, er geen nieuwe aanwas is van talent achter de schermen (want budget cuts all over the place) maar de zender het ook niet kan maken om de soap te schrappen; immers scoort het nog prima en een talkshow op dat tijdstip is ook een wilde gok.

Ga je dat naar ons land vertalen, zie je eigenlijk exact hetzelfde. Twintig jaar geleden zaten er ruim 50 man bij ScriptStudio voor drie dagelijkse soaps, plus nog andere projecten. Het was een broedplaats voor beginnende scenarioschrijvers die later zouden doorgroeien (denk aan een Karin van der Meer, of de broers Marc en Roeland Linssen), en dat kon ook, want er was werk genoeg. En was je als schrijver wel uitgekeken op GTST, dan kon je nog altijd aan de slag bij ONM of Goudkust en vice versa.
Anno nu is dat wel anders. De soapmarkt hier is eveneens tanende, budgetten zijn hier nooit zo toereikend geweest, en nieuwe schrijftalenten ontplooien liever zelf initiatieven dan hun hoofd te breken op hoe ze de zoveelste "GA WEG!!!" van Prinses Stampvoetje in het script kunnen omzeilen. Wat overblijft zijn dus mensen die er al jaren zitten, soms met onderbrekingen. Kijk maar naar een Jantien van der Meer: was een aantal jaar hoofdschrijver, vertrok om de soapflop StartUp te schrijven, ging daarna door met het matige succes Nieuwe Tijden, en is nu sinds kort weer hoofdschrijver van GTST. Simpelweg omdat ze enerzijds bekend is met de serie, en anderzijds omdat er geen andere soapprojecten zijn waar ze aan slag kan.

Dit artikel, gepubliceerd ten tijde van het 25 jarig jubileum, omschrijft het 'probleem' van beide kanten. Enerzijds zitten de mensen er te lang, maar dat komt ook omdat er van nieuwe aanwas nog amper sprake is. En als die er al is, zijn ze in no time weer vertrokken.
Het enige wat zou kunnen, is wat ze ook in Vlaanderen doen bij Familie: iedere drie jaar een wijziging van schrijversteam. Het enige probleem daaraan is dat de serie inhoudelijk elke drie jaar weer verandert. Soms goed, maar soms kan het ook verkeerd uitpakken waardoor een opvolger er daarna weer minstens een jaar voor nodig heeft om puin te ruimen alvorens hij/zij de eigen visie op de serie kan loslaten.
Ik ben het altijd met je eens, in dit bericht ook vele raakvlakken, maar toch een kanttekening.

Nederland is geen Amerika, noch zal het ooit worden als in Amerika (zelfs al zouden ze dat bij Endemol in Amsterdam nog zo graag willen). Ze laten veel te veel de Amerikaanse stijltjes erop los, hebben al meermaals aangegeven ook naar Amerikaanse soaps te hebben gekeken ter inspiratie, maar na zo'n aanhoudende kritiek (nu zelfs vanuit sites die normaliter enkel de feiten en verhaallijnen deelde, zoals GTST Courant; echt de fansites dus) moet voor de crew toch wel duidelijk zijn dat dit niet the way to go is? (Blijkbaar niet dus trouwens, anders laat je Erik en Caroline niet mooi weer spelen in de media)

In Amerika is een Bradley Bell wat Olga Madsen in de beginjaren voor GTST was, en hij is dat omdat hij tot in lengte van dagen de teugels stevig in handen heeft gehouden. Hij staat achter zijn product en tuurlijk, The Bold heeft ook zijn fair share aan kritiek gehad door de jaren heen. Maar die soap staat nog altijd meer als een huis dan GTST de afgelopen 15 jaar al staat. As The World Turns was als ONM, maar GTST nú doet me meer denken aan de laatste seizoenen van Goudkust. Het kabbelt maar voort met bizarre verjongingspraktijken, net zolang tot de kijker roept 'KILL IT OFF ALREADY'.

Aanvulling: GTST had de eerste zoveel jaren ook redelijk wat transitieperiodes. Van vertalingen naar eigen werk, van Doctor Proctor naar (de in sommige ogen tirannie van) Johan Nijenhuis, en van daar uit weer langzaam door ontwikkelend naar wat het nu is. Maar het voelt alsof de serie is voort-ontwikkeld vanuit 'de dokterspraktijk van dokter Gijs' (nu net het meest lullige van heel Meerdijk in ruim 25 jaar als je het mij vraagt) en leest nu als een bouquet-reeksje.

Seizoen 30 komt eraan. Het is mooi geweest.
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_188045462
quote:
0s.gif Op zondag 21 juli 2019 20:15 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]

Ik ben het altijd met je eens, in dit bericht ook vele raakvlakken, maar toch een kanttekening.

Nederland is geen Amerika, noch zal het ooit worden als in Amerika (zelfs al zouden ze dat bij Endemol in Amsterdam nog zo graag willen). Ze laten veel te veel de Amerikaanse stijltjes erop los, hebben al meermaals aangegeven ook naar Amerikaanse soaps te hebben gekeken ter inspiratie, maar na zo'n aanhoudende kritiek (nu zelfs vanuit sites die normaliter enkel de feiten en verhaallijnen deelde, zoals GTST Courant; echt de fansites dus) moet voor de crew toch wel duidelijk zijn dat dit niet the way to go is? (Blijkbaar niet dus trouwens, anders laat je Erik en Caroline niet mooi weer spelen in de media)
Kanttekening van mijn kant: ik had het enkel over de Amerikaanse soapmarkt die tanende is, waardoor er achter de schermen geen goede roulatie is van creatives, om daarmee de vergelijking te trekken met wat hier in Nederland speelt. Het is niet alsof ze dat ook maar van de Amerikanen hebben afgekeken - alhoewel, je weet maar nooit. Over het inhoudelijke gedeelte heb ik het niet gehad, enkel over degenen die over het inhoudelijke gaan.

quote:
In Amerika is een Bradley Bell wat Olga Madsen in de beginjaren voor GTST was, en hij is dat omdat hij tot in lengte van dagen de teugels stevig in handen heeft gehouden. Hij staat achter zijn product en tuurlijk, The Bold heeft ook zijn fair share aan kritiek gehad door de jaren heen. Maar die soap staat nog altijd meer als een huis dan GTST de afgelopen 15 jaar al staat.
In Amerika is een Bradley Bell onder de soapfans wat Rohan hier voor ons is. Kijk de soap-boards er maar op na: de man wordt bedolven onder bakken kritiek omdat hij de kijker al meer dan 20 jaar hetzelfde recept voorschotelt, soms met opzienbarende verhaallijnen komt enkel voor de publiciteit, acteurs/personages zonder reden plots uit de serie verdwijnen, en de kijker het inmiddels spuugzat is - maar hij trekt zich er niks van aan en gaat vrolijk verder. Bradley zit er enkel omdat zijn voorganger(s) een dijk van een serie hebben neergezet. Zijn vader William J. Bell, ja, die zou je kunnen vergelijken met Olga. Maar goed, dat is een andere discussie :P

quote:
As The World Turns was als ONM, maar GTST nú doet me meer denken aan de laatste seizoenen van Goudkust. Het kabbelt maar voort met bizarre verjongingspraktijken, net zolang tot de kijker roept 'KILL IT OFF ALREADY'.
Als het nou zou voortkabbelen, maar bij GTST hebben ze afgelopen seizoen juist vol op het gaspedaal getrapt _O-

quote:
Aanvulling: GTST had de eerste zoveel jaren ook redelijk wat transitieperiodes. Van vertalingen naar eigen werk, van Doctor Proctor naar (de in sommige ogen tirannie van) Johan Nijenhuis, en van daar uit weer langzaam door ontwikkelend naar wat het nu is. Maar het voelt alsof de serie is voort-ontwikkeld vanuit 'de dokterspraktijk van dokter Gijs' (nu net het meest lullige van heel Meerdijk in ruim 25 jaar als je het mij vraagt) en leest nu als een bouquet-reeksje.
Natuurlijk, maar dat zijn ook altijd wel transities geweest met een bepaalde zorg voor de continuïteit en zonder de basis van de serie onherroepelijk te raken; de ene keer iets beter dan de andere keer. Iets wat pas echt fout ging toen ze aan seizoen 16 begonnen. Sindsdien ging het van GTST Bizar XXL (seizoen 16/17), via de GTST Bouquetreeks (seizoen 18 tot 27) naar GTSpangasT (seizoen 28-heden). En aangezien Jantien intussen sinds mei terug hoofdschrijver is, verwacht ik voor de nabije toekomst GTST Bouquetreeks 2.0, want "de kijker wil de invoelbaarheid terug". Yeah, no. :')
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  zondag 21 juli 2019 @ 21:09:52 #94
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_188045721
quote:
0s.gif Op zondag 21 juli 2019 20:57 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Kanttekening van mijn kant: ik had het enkel over de Amerikaanse soapmarkt die tanende is, waardoor er achter de schermen geen goede roulatie is van creatives, om daarmee de vergelijking te trekken met wat hier in Nederland speelt. Het is niet alsof ze dat ook maar van de Amerikanen hebben afgekeken - alhoewel, je weet maar nooit. Over het inhoudelijke gedeelte heb ik het niet gehad, enkel over degenen die over het inhoudelijke gaan.
[..]

In Amerika is een Bradley Bell onder de soapfans wat Rohan hier voor ons is. Kijk de soap-boards er maar op na: de man wordt bedolven onder bakken kritiek omdat hij de kijker al meer dan 20 jaar hetzelfde recept voorschotelt, soms met opzienbarende verhaallijnen komt enkel voor de publiciteit, acteurs/personages zonder reden plots uit de serie verdwijnen, en de kijker het inmiddels spuugzat is - maar hij trekt zich er niks van aan en gaat vrolijk verder. Bradley zit er enkel omdat zijn voorganger(s) een dijk van een serie hebben neergezet. Zijn vader William J. Bell, ja, die zou je kunnen vergelijken met Olga. Maar goed, dat is een andere discussie :P
[..]

Als het nou zou voortkabbelen, maar bij GTST hebben ze afgelopen seizoen juist vol op het gaspedaal getrapt _O-
[..]

Natuurlijk, maar dat zijn ook altijd wel transities geweest met een bepaalde zorg voor de continuïteit en zonder de basis van de serie onherroepelijk te raken; de ene keer iets beter dan de andere keer. Iets wat pas echt fout ging toen ze aan seizoen 16 begonnen. Sindsdien ging het van GTST Bizar XXL (seizoen 16/17), via de GTST Bouquetreeks (seizoen 18 tot 27) naar GTSpangasT (seizoen 28-heden). En aangezien Jantien intussen sinds mei terug hoofdschrijver is, verwacht ik voor de nabije toekomst GTST Bouquetreeks 2.0, want "de kijker wil de invoelbaarheid terug". Yeah, no. :')
Touché, wat meer begrip voor de strekking van je eerdere bericht en zodoende ook volmondig met je eens :o
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_188108608
Even iets heel anders. Sinds een tijdje volg ik Neighbours en ik kwam deze aflevering tegen.

https://www.dailymotion.com/video/x425n0o

Is zeker het kijken waard. In mijn ogen mag GTST hier nog heel wat van leren. En ook de grotere families en vriendenbanden in die serie zijn veel fijner dat in GTST.
pi_188111931
Ook stond er dit op Mediacourant:

quote:
Het is een publiek geheim dat acteren bij Goede Tijden Slechte Tijden niet bepaald een vetpot is. Als soapster mag je al blij zijn als je de 2.500 euro per maand haalt. Babette van Veen moest al eens gieren om de suggestie dat een GTST-acteur 5.000 euro netto per maand zou krijgen (“Haha! Van welke planeet kom jij?“) en ook Robine van der Meer lachte om de salariëring (“Wauw, wat betaalde dat slecht”). Nu onthult Fajah Lourens wat ze tussen 2002 en 2005 verdiende bij GTST.

Lourens speelde drie seizoenen lang de rol van Yasmin Fuentes. “Het eerste jaar dat ik in Goede Tijden, Slechte Tijden zat, verdiende ik 1350 euro per maand. Na drie jaar ging ik weg met 2000 euro. Dat is echt slecht.”
Nu moet je dat wel relativeren naar 15 jaar geleden én het feit dat Fajah begon als 21-jarige. Onder een Facebookbericht beginnen mensen te roepen dat 'sommige mensen moeten rondkomen van 1000 euro in de maand.' Voor een acteur in een goedlopende serie is dit natuurlijk niet bijster veel. Fajah relativeert het later ook, ze vond het een geweldige tijd en is blij dat er door GTST zoveel deuren zijn open gegaan.

Het geeft me des te meer respect voor acteurs als Erik en Caroline, die dit gewoon al 25+ jaar doen. Het schijnt toch een pittige werkweek te zijn, hoewel het ook zijn voordelen heeft. Zij hebben nooit echt veel bijgeklust ofzo. Of wat te denken van Jette of Inge Schrama.
't Echte en 't ware!
pi_188112526
Jeetje. En ik maar denken dat een actrice (in gtst dan) veel verdiend. Kantoorbaan is dus zo slecht nog niet.
pi_188113666
Maar wie zegt dat het de 2500 per maand nu is dan ?
En hoeveel uur werken ze dan etc?

Als je na gaat dat op google staat dat het minimumloon +/-1200 was. En dat voor Fajah op haar 21e dus waarschijnlijk wel een stuk minder was op basis van 40 uur werken. Dan zat ze dus later mer die 2000 er stuk boven.
Dan zitten ze misschien nu ook wel tussen de 2500 a 3000?

We weten het niet natuurlijk. Je levert privacy in, maar verder weten we niet hoeveel uur je op de planken staat voor dat geld. Ben stiekem wel benieuwd naar de daadwerkelijke bedragen en uren werk etc.

5000 euro zou ik namelijk ook wel veel vinden. Al ligt dat aan mijn persoonlijke leven. Denk dat ik maar 1 iemand ken die in de buurt komt van dat salaris.
"Although the world is full of suffering, it is also full of overcoming it."
pi_188117362
Het is best pittig werk volgens mij. Lange dagen, veel druk door het beperkte aantal takes en je hebt ook nog huiswerk (tekst leren). Als het salaris dan ook niet heel bijzonder is snap ik wel dat veel nieuwe castleden na 2 jaar weer vertrekken. Ik denk dat de mensen met een vast contract meer verdienen.
  donderdag 25 juli 2019 @ 22:12:43 #100
436222 Japepk
Padvinder
pi_188123070
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2019 18:03 schreef YT123 het volgende:
Het is best pittig werk volgens mij. Lange dagen, veel druk door het beperkte aantal takes en je hebt ook nog huiswerk (tekst leren). Als het salaris dan ook niet heel bijzonder is snap ik wel dat veel nieuwe castleden na 2 jaar weer vertrekken. Ik denk dat de mensen met een vast contract meer verdienen.
Dat heeft er ook mee te maken dat ze geen vast contract aangeboden krijgen. Als je dan een half jaar zonder inkomsten zit, ga je je heil ergens anders zoeken.

Je hoort in interviews vaak dat de acteurs om 7 uur aanwezig moeten zijn. Dan gaan ze naar de visagie etc. en is er volgens mij nog repetitie. Maar volgens mij zijn ze dan vervolgens niet om 16.00 klaar of zo. En het leren van de scripts gebeurd ook buiten werktijd denk ik.
't Echte en 't ware!
pi_188149563
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juli 2019 16:37 schreef SAMBAM het volgende:
"Dit jaar is er gekozen voor één seizoensfinale, met verschillende spannende wendingen. “We doen al twee jaar iets groots en elke keer moet je daar weer overheen. Dat kan gewoon niet. Dus moet je het weer klein maken. Dus in de verhalen op zoek gaan naar de onverwachte momenten. Dat is wat we dit jaar hebben gedaan”, vertelt hoofdschrijver Pia Blanco in het GTST magazine. “Je vraag je echt af: what the fuck is hier aan de hand. Dit is namelijk echt bizar.”

Wow ja Pia, wat was dit allemaal vreselijk onverwacht. En zo vakkundig als jullie alles weer klein gemaakt hebben... zo klein dat er niemand meer keek en niemand er wat aan vond. Chapeau.
Vakvrouw.

https://www.rtlboulevard.(...)er-genieten-van-gtst
Ons Blanco blaadje staat de plank weer eens totaal mis.
Luister nou eens... Wij HOEVEN geen mega grote dure supercliff met spektakel en champagne. Ludo die trouwt met Billy in de Rozenboom is prima. Maar dan moet er wel een logische aanloop naar zijn zodat we een beetje weten wat er aan de hand is en we de juiste vragen kunnen stellen die we beantwoord willen hebben na de cliff.
Door deze "verrassende" wending werd er pats boem een cliff met (voor ons) 3 totaal random wendingen waar wij geen tijd voor hebben gehad om met logische vragen te komen.
Het verste dat ik kom is: "Wat?? Hoezo dan?". Dat zijn vragen, maar niet de vragen die je wilt bereiken.

Een zomercliff is geen cliff als je de kijker zich af laat vragen wat er is gebeurd,maar wat er gaat gebeuren.
  zaterdag 27 juli 2019 @ 16:56:41 #102
436222 Japepk
Padvinder
pi_188156542
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juli 2019 10:21 schreef miaeak het volgende:

[..]


Een zomercliff is geen cliff als je de kijker zich af laat vragen wat er is gebeurd,maar wat er gaat gebeuren.
Tenzij het volgende seizoen begint met '3 maanden eerder' 😂😂
't Echte en 't ware!
  zondag 28 juli 2019 @ 02:38:13 #103
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_188166167
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juli 2019 10:21 schreef miaeak het volgende:

[..]

Ons Blanco blaadje staat de plank weer eens totaal mis.
Luister nou eens... Wij HOEVEN geen mega grote dure supercliff met spektakel en champagne. Ludo die trouwt met Billy in de Rozenboom is prima. Maar dan moet er wel een logische aanloop naar zijn zodat we een beetje weten wat er aan de hand is en we de juiste vragen kunnen stellen die we beantwoord willen hebben na de cliff.
Door deze "verrassende" wending werd er pats boem een cliff met (voor ons) 3 totaal random wendingen waar wij geen tijd voor hebben gehad om met logische vragen te komen.
Het verste dat ik kom is: "Wat?? Hoezo dan?". Dat zijn vragen, maar niet de vragen die je wilt bereiken.

Een zomercliff is geen cliff als je de kijker zich af laat vragen wat er is gebeurd,maar wat er gaat gebeuren.
De enige juiste vraag na deze cliff is: Wanneer? (stopt GTST of pleuren deze waardeloze schrijvers op?)
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
  zondag 28 juli 2019 @ 10:55:54 #104
269767 miaeak
haw haw!
pi_188168018
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2019 16:56 schreef Japepk het volgende:

[..]

Tenzij het volgende seizoen begint met '3 maanden eerder' 😂😂
Man wat ben ik blij dat ze daar mee zijn gekapt :'). Ze doen het nog een enkele keer, maar aan het begin van het seizoen was het echt 3 keer per aflevering |:(

Al vind ik het nog steeds eeuwig zonde dat ze geen terug in de tijd dingetje met Jos ( _O_ ) hebben gedaan om te zien hoe hij alles heeft opgezet met dat boek enzo. Maar waarschijnlijk weten ze het zelf niet, want dat met die pop met Marieke was natuurlijk te random :').
  zondag 28 juli 2019 @ 21:32:56 #105
436222 Japepk
Padvinder
pi_188179217
En dan ook echt met de reden dat ze het bij een Netflix-serie zo leuk vonden. Je maakt verdomme een soap, dat moet niet zo moeilijk zijn. Als je Engelse series als Hollyoaks of Coronation Street ziet, daar zit nog dat lekkere drama in.

Vroeger vond ik flashbacks in GTST wel echt de max. Fragmenten van vroeger met oude acteurs, dat kon me niet vaak genoeg gebeuren. Mij staat bij dat ze daar ooit, volgens mij ten tijde van de verjongingskuur in seizoen 16, bewust vanaf zijn gestapt omdat ze niet in het verleden wilden blijven hangen.
't Echte en 't ware!
pi_188192355
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2019 21:32 schreef Japepk het volgende:
En dan ook echt met de reden dat ze het bij een Netflix-serie zo leuk vonden. Je maakt verdomme een soap, dat moet niet zo moeilijk zijn. Als je Engelse series als Hollyoaks of Coronation Street ziet, daar zit nog dat lekkere drama in.

Vroeger vond ik flashbacks in GTST wel echt de max. Fragmenten van vroeger met oude acteurs, dat kon me niet vaak genoeg gebeuren. Mij staat bij dat ze daar ooit, volgens mij ten tijde van de verjongingskuur in seizoen 16, bewust vanaf zijn gestapt omdat ze niet in het verleden wilden blijven hangen.
Dat is dus wat ik laatst bedoelde met de Australische Neighbours. Waar iedereen ook nog een band heeft met elkaar. Waar mensen ECHTE vrienden hebben en waar regelmatig oud-personages (dan wel vaak door een andere acteur) terugkeren. Bij een begravenis begin dit jaar kwamen serieus 7 oud-castleden terug. Allemaal veel realistischer, maar ook beter en spannender. :)
  dinsdag 30 juli 2019 @ 19:19:39 #107
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_188208562
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2019 21:32 schreef Japepk het volgende:
En dan ook echt met de reden dat ze het bij een Netflix-serie zo leuk vonden. Je maakt verdomme een soap, dat moet niet zo moeilijk zijn. Als je Engelse series als Hollyoaks of Coronation Street ziet, daar zit nog dat lekkere drama in.

Vroeger vond ik flashbacks in GTST wel echt de max. Fragmenten van vroeger met oude acteurs, dat kon me niet vaak genoeg gebeuren. Mij staat bij dat ze daar ooit, volgens mij ten tijde van de verjongingskuur in seizoen 16, bewust vanaf zijn gestapt omdat ze niet in het verleden wilden blijven hangen.
In seizoen 16 (of 17?) voor het laatst echt fatsoenlijk aangepakt met de moord op Frits van Houten. Já, het was diep treurig en sneu dat ze er de hele goede verhaallijn voor kapotmaakten ("Hans Ramoray, his evil twin!"), maar op technisch gebied, de remake van de badkamer, keurig gedaan.

GTST wordt hoe langer ik er over nadenk, hoe kutter. Ik word er ook gewoon steeds bozer om dat ze serieus denken dat ze goed bezig zijn :') Je hebt 'niks aantrekken van de kritiek', en je hebt 'slecht bezig zijn en het niet doorhebben'.

Pia is van het laatste.
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  woensdag 31 juli 2019 @ 15:40:34 #108
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188222556
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2019 19:19 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]

In seizoen 16 (of 17?) voor het laatst echt fatsoenlijk aangepakt met de moord op Frits van Houten. Já, het was diep treurig en sneu dat ze er de hele goede verhaallijn voor kapotmaakten ("Hans Ramoray, his evil twin!"), maar op technisch gebied, de remake van de badkamer, keurig gedaan.
Huh, hebben ze tijdens die Amulet-verhaallijn in de scenes de 'badkamer en televisie' scene uit de herinneringen opnieuw nagespeeld? :?
pi_188225222
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2019 15:40 schreef Claude_Viole het volgende:

[..]

Huh, hebben ze tijdens die Amulet-verhaallijn in de scenes de 'badkamer en televisie' scene uit de herinneringen opnieuw nagespeeld? :?
Jazeker!


Dit is het origineel uit 1995. En als ik mij goed herinner is er ook nog een versie wanneer Hannie de moord bekent.


En dit is de remake uit 2005/2006: een langere scène waarvoor dus ook nieuw materiaal van Casper als Frits in bad is gebruikt, samengevoegd met de originele shots uit 1995.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_188249105
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2019 18:52 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Jazeker!


Dit is het origineel uit 1995. En als ik mij goed herinner is er ook nog een versie wanneer Hannie de moord bekent.


En dit is de remake uit 2005/2006: een langere scène waarvoor dus ook nieuw materiaal van Casper als Frits in bad is gebruikt, samengevoegd met de originele shots uit 1995.
Oh shit dat is wel echt vet gedaan!
Lijkt me wel vet vreemd voor Casper om een scene te moeten spelen tegen zichzelf 10 jaar geleden :') :D
  vrijdag 2 augustus 2019 @ 12:26:58 #111
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188250372
Wauw, er is nieuws over het spontane Ja-woord tussen Ludo en Billy. Je zult het niet geloven, maar die vage vrouw heeft er inderdaad mee te maken... 8)7

gtst twitterde op vrijdag 02-08-2019 om 12:15:00 Voor wie dacht dat #Ludo en #Billy elkaar vrijwillig het jawoord gaven, think again. Niets is wat het lijkt in #Meerdijk… Seizoen 30 van #GTST is vanaf 2 september te zien bij RTL 4! #nieuwseizoen #spoileralert #seizoen30 https://t.co/uHrn5nZMXM reageer retweet
Video staat in de Tweet op Twitter!
Maar het blijft zeer treurig dat we dit opeens tijdens de zomerstop op social media zien, en dat we geen aanloop van de verhaal zagen in de laatste twee weken voordat de cliffhanger ( :') ) kwam.
pi_188263476
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 augustus 2019 12:26 schreef Claude_Viole het volgende:
Wauw, er is nieuws over het spontane Ja-woord tussen Ludo en Billy. Je zult het niet geloven, maar die vage vrouw heeft er inderdaad mee te maken... 8)7

gtst twitterde op vrijdag 02-08-2019 om 12:15:00 Voor wie dacht dat #Ludo en #Billy elkaar vrijwillig het jawoord gaven, think again. Niets is wat het lijkt in #Meerdijk… Seizoen 30 van #GTST is vanaf 2 september te zien bij RTL 4! #nieuwseizoen #spoileralert #seizoen30 https://t.co/uHrn5nZMXM reageer retweet
Video staat in de Tweet op Twitter!
Maar het blijft zeer treurig dat we dit opeens tijdens de zomerstop op social media zien, en dat we geen aanloop van de verhaal zagen in de laatste twee weken voordat de cliffhanger ( :') ) kwam.
Niemand:....
Gtst: "Voor wie dacht dat Ludo en Billy elkaar vrijwillig het jawoord gaven! Think again!"

Gasten... Echt niemand dacht dat he..
:{ :')

Ik vind het trouwens nog steeds maar vaag dat ze super officieel aankondigde dat Loretta Schijver in de cliff zou zitten en ze is nergens te zien. :?
Ze was zelfs niet de ambtenaar die Ludo en Billy "trouwde".

Edit: video bekeken. Gaat dit serieus over die inkt op dat schilderij????? Wat een non-actie was dat zeg en daar is nu deze hele verhaallijn ineens op gebaseerd? :? Waarom boeit het haar genoeg dat ze een hele ontvoering regelt en vage trouwerij en wat de fuck heeft Janine hier mee te maken.

Deze preview sluit trouwens naadloos aan bij mijn rant over de cliffhanger. Gtst bevestigt hiermee min of meer dat Ludo en Billy de echte cliffhanger was. Buiten het totale gebrek aan inleiding/opbouw naar deze verhaallijn, waren Amir en jojo vervelende "ruis" dat ons heeft afgeleid van wat een cliffhanger had kunnen zijn.

[ Bericht 2% gewijzigd door miaeak op 03-08-2019 11:26:09 ]
  zaterdag 3 augustus 2019 @ 12:00:46 #113
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188263873
En hoe heeft die miep Ludo en Billy dan bedreigd dat ze het Ja-woord moesten geven? En Ludo die zich laat bedreigen? Of kan sidekick-mattie Leon niks doen, dan enkel op het huis passen.

Zal mij niks verbazen dat die ambtenaar uiteindelijk door Ludo is omgekocht om de huwelijksakte niet officieel te laten ondertekenen, zodat het een papieren bruiloft is. Gezien de verhaallijn van Nina v.s Loes en de opeens binnengerolde Carlos, vrees ik dat deze 'Ludo v.s. Billy v.s die kunstmiep 'verhaallijn eind september wel klaar zal zijn.
pi_188330217
Ze gaan weeeer iets met instagram doen bij GTST :N Zelfs Donny Roelvink wordt erbij gehaald...
Ik ga even zoeken naar een linkje want ik zag dit op facebook.
"Although the world is full of suffering, it is also full of overcoming it."
pi_188330268
https://www.google.com/am(...)pdorp-meerdijk%3famp


Even RTL Bullshit linkje. De foto waar ik op kan klikken op gtst.nl linkt mij meteen door naar instagram :{
"Although the world is full of suffering, it is also full of overcoming it."
  woensdag 7 augustus 2019 @ 14:08:59 #116
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188330390
quote:
De diehard fans van de soap kennen Puck al uit het GTST Magazine. Hierin was de geschiedenis van de vriendinnen uitgebreid te lezen. Puck zal na de verhaallijn op Instagram ook in GTST te zien zijn.
En de mensen die dat magazine niet lezen en die ook de Stories niet volgen, krijgen dus ineens een volkomen onbekende voorgeschoteld als de 'hartsvriendin van Nina'? :{
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 18:47:48 #117
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_188365023

Ook weer een mooi voorbeeld van hoe goed de chemie vroeger was tussen de personages. Harmsen was sowieso altijd geniaal. Stan met zijn droge opmerkingen als "laat mij dan maar schitteren door afwezigheid" en "ik geloof dat de buren nu al beginnen te klagen" wanneer de telefoon gaat. En Arthur die maar wat staat aan te klooien op de achtergrond. _O-
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
  vrijdag 9 augustus 2019 @ 23:07:30 #118
403253 Meke
after all this time? always.
pi_188369436
Oh dear ik lees net op Facebook dat

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_188375182
Nice! Ik mis die onderlinge connecties echt.

Wat anders uit het verleden.. Ik zit middenin seizoen 14 en kom net die scenes tegen waarin gestreden wordt voor het Merenpark project. Ik was vergeten dat daar hele rare scenes tussen zitten die nagesynchroniseerd zijn. De namen Merenpark en Atlantrix zijn afleveringen lang aangepast en best wel knullig ook haha!

Wie weet nog hoe dit zat en waarom dit was?

[ Bericht 0% gewijzigd door SAMBAM op 10-08-2019 15:04:50 ]
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 14:38:10 #120
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188375361
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 augustus 2019 23:07 schreef Meke het volgende:
Oh dear ik lees net op Facebook dat

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 15:23:10 #121
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_188375911
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 14:24 schreef SAMBAM het volgende:
Nice! Ik mis die onderlinge connecties echt.

Wat anders uit het verleden.. Ik zit middenin seizoen 14 en kom net die scenes tegen waarin gestreden wordt voor het Merenpark project. Ik was vergeten dat daar hele rare scenes tussen zitten die nagesynchroniseerd zijn. De namen Merenpark en Atlantrix zijn afleveringen lang aangepast en best wel knullig ook haha!

Wie weet nog hoe dit zat en waarom dit was?
https://www.gemistvoornmt(...)ark-er-maar-overheen
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 16:55:06 #122
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188410335
Ben via Videoland maar begonnen met oude afleveringen te kijken. Nu bezig met seizoen 4, de afgelopen weken zijn de afleveringen online gezet waar Laura Robert betrapt bij Linda en hem door de spiegel duwt, en de verhaallijn met Helen Helmink-Martine Hafkamp-Koen Heeze.
pi_188410510
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 18:26 schreef Alieda-R het volgende:
Ben via Videoland maar begonnen met oude afleveringen te kijken. Nu bezig met seizoen 4, de afgelopen weken zijn de afleveringen online gezet waar Laura Robert betrapt bij Linda en hem door de spiegel duwt, en de verhaallijn met Helen Helmink-Martine Hafkamp-Koen Heeze.
Dat waren nog eens mooie seizoenen O+
pi_188410610
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2019 18:35 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Dat waren nog eens mooie seizoenen O+
Zeker, mooi om terug te kijken. Zodra de seizoenen op Videoland werden gezet ben ik begonnen met kijken. Elke dag wordt er een aflevering geplaatst, dus ook op zaterdag en zondag.
pi_188415724
achteraf hadden ze nooit Maxime dood moeten laten gaan maar had ze gewoon moeten vertrekken met Bill zodat ze af en toe nog eens terug kon komen
Maxime was echt een leuk en goed neergezet personage
pi_188430635
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2019 18:26 schreef Alieda-R het volgende:
Ben via Videoland maar begonnen met oude afleveringen te kijken. Nu bezig met seizoen 4, de afgelopen weken zijn de afleveringen online gezet waar Laura Robert betrapt bij Linda en hem door de spiegel duwt, en de verhaallijn met Helen Helmink-Martine Hafkamp-Koen Heeze.
Hoeveel seizoenen staan er op Videoland?
pi_188432244
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2019 21:12 schreef SAMBAM het volgende:

[..]

Hoeveel seizoenen staan er op Videoland?
Er komt nu elke dag van seizoen 4 één aflevering online
  donderdag 15 augustus 2019 @ 20:29:01 #130
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_188465739
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 augustus 2019 10:51 schreef miaeak het volgende:

[..]

Oh shit dat is wel echt vet gedaan!
Lijkt me wel vet vreemd voor Casper om een scene te moeten spelen tegen zichzelf 10 jaar geleden :') :D
Vet gedaan, misschien, maar compleet bespottelijk en een smet op het originele, goede verhaal. Also, genoeg continuity-foutjes her en der. Maargoed, hè.

It's HÁNS van Houten, his evil twin! _O-
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  donderdag 15 augustus 2019 @ 21:32:45 #131
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_188467419

"Hans van Houten? Was dat niet de tweelingzus van Lucas? Of was het nou het geadopteerde zoontje van de figurant in aflevering 4635? In ieder geval was het voor seizoen 4. Of toch na seizoen 32?"
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
pi_188501976
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 20:29 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]

Vet gedaan, misschien, maar compleet bespottelijk en een smet op het originele, goede verhaal. Also, genoeg continuity-foutjes her en der. Maargoed, hè.

It's HÁNS van Houten, his evil twin! _O-
Ja wel belachelijk natuurlijk :'). Maar dat was dat hele Sophia verhaal ook met Janines dubbelganger :').
Heeft Caroline wel goed gedaan. Ze maakt er zelf nu ook grapjes over.
pi_188507839
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 10:39 schreef miaeak het volgende:

[..]

Ja wel belachelijk natuurlijk :'). Maar dat was dat hele Sophia verhaal ook met Janines dubbelganger :').
Heeft Caroline wel goed gedaan. Ze maakt er zelf nu ook grapjes over.
Met dat verschil dat Sophia van begin af aan als twee druppels water leek op Janine. In seizoen 6, nog geen paar maanden na de intrede van Ludo, werd dat al duidelijk toen Janine een foto van Sophia en Stefano onder ogen kreeg. Al is het hele 'Sophia is nog in leven'-verhaal natuurlijk pas in seizoen 12 geïntroduceerd.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  maandag 19 augustus 2019 @ 01:15:24 #134
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_188514919
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
  maandag 19 augustus 2019 @ 11:16:55 #135
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_188517931


Gefeliciteerd PeterKelder! *O*
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
pi_188518844
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 11:16 schreef Frey het volgende:
[ afbeelding ]

Gefeliciteerd PeterKelder! *O*
Dankjewel :D
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_188544402
Ik ben bezig om die compilatie afleveringen te kijken aangezien ik vorig jaar haast niet gekeken heb... maar mijn god, er valt echt geen touw aan vast te knopen ?!!

Waarom zenden ze dit uit? Wat een slechte montage.
pi_188556432
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 20:38 schreef rvtm het volgende:
Ik ben bezig om die compilatie afleveringen te kijken aangezien ik vorig jaar haast niet gekeken heb... maar mijn god, er valt echt geen touw aan vast te knopen ?!!

Waarom zenden ze dit uit? Wat een slechte montage.
Je bent niet de enige :D

https://www.ad.nl/show/rt(...)telde-fans~a7b911cd/

De bewering dat kijkers niet op het nieuwe seizoen kunnen wachten _O- Heel eerlijk denk ik dat het echt 5 voor 12 is nu... kijkers die je kwijt bent krijg je echt niet zomaar meer terug...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  woensdag 21 augustus 2019 @ 14:38:49 #139
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188556629
quote:
Na het uitzenden van de compilatie afleveringen maakten de fans duidelijk niet langer te willen wachten op het verdere verloop van de spannende zomercliff
Hebben zij een andere zomercliff gezien dan wij? :?
  woensdag 21 augustus 2019 @ 15:20:52 #140
403253 Meke
after all this time? always.
pi_188557158
https://www.televizier.nl(...)vallende-kijkcijfers

Heel andere, meer waarschijnlijke, insteek dit stuk :D
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  woensdag 21 augustus 2019 @ 15:33:49 #141
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188557305
De nieuwe castfoto, van de GTST-website:

pi_188557637
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 15:33 schreef James1988 het volgende:
De nieuwe castfoto, van de GTST-website:

[ afbeelding ]
Het zou fijn als deze castleden nu ook gewoon eens een tijd zouden blijven, de nieuwkomers dan tenminste.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_188559448
En hoe gaat videoland dit oppakken?
Dubbele afleveringen volgende week?
pi_188560010
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 15:33 schreef James1988 het volgende:
De nieuwe castfoto, van de GTST-website:

[ afbeelding ]
Op zich leuk bedacht om de castfoto gewoon eens in een decor te doen, alleen is dat gefotoshopte uitzicht op Meerdijk weer pijnlijk slecht :')
En waarom steken JoJo en Lana helemaal boven de rest uit? Een goed evenwicht in de foto ontbreekt daardoor :|W
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  woensdag 21 augustus 2019 @ 18:44:01 #145
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188560079
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 18:39 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
En waarom steken JoJo en Lana helemaal boven de rest uit? Een goed evenwicht in de foto ontbreekt daardoor :|W
Dat is het hoekje voor karakters die verder geen band hebben met de rest, en waar wij als kijkers ook niet zo veel om geven. Kimberly, Rover en Laura staan ook aan die kant van de foto :P
pi_188560880
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 18:06 schreef Fokkie83 het volgende:
En hoe gaat videoland dit oppakken?
Dubbele afleveringen volgende week?
Ik quote uit de link van Meke:
"Op Videoland is de hele eerste week al op vrijdag 23 augustus te zien, zo bevestigde een RTL-voorlichter aan Televizier.nl "
"Although the world is full of suffering, it is also full of overcoming it."
pi_188561314
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 19:30 schreef ConqueringChaos het volgende:

[..]

Ik quote uit de link van Meke:
"Op Videoland is de hele eerste week al op vrijdag 23 augustus te zien, zo bevestigde een RTL-voorlichter aan Televizier.nl "
O thanks!
  woensdag 21 augustus 2019 @ 21:15:13 #148
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_188562545
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 18:39 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Op zich leuk bedacht om de castfoto gewoon eens in een decor te doen, alleen is dat gefotoshopte uitzicht op Meerdijk weer pijnlijk slecht :')
En waarom steken JoJo en Lana helemaal boven de rest uit? Een goed evenwicht in de foto ontbreekt daardoor :|W
Denk dat Jojo en Lana de belangrijkste rollen dit seizoen gaan spelen :P :P
pi_188562588
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 21:15 schreef GwaiLow het volgende:

[..]

Denk dat Jojo en Lana de belangrijkste rollen dit seizoen gaan spelen :P :P
Dan stop ik met kijken. Hoop dat Jojo zo snel mogelijk de serie weer verlaat.
  woensdag 21 augustus 2019 @ 21:19:10 #150
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188562615
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 21:17 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Dan stop ik met kijken. Hoop dat Jojo zo snel mogelijk de serie weer verlaat.
....en dat ze Lana meeneemt.
pi_188562643
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 15:33 schreef James1988 het volgende:
De nieuwe castfoto, van de GTST-website:

[ afbeelding ]
Eerlijk is eerlijk, het is wel een mooie foto.De acteurs staan er verder goed op.
Nu de verhaallijnen nog goed maken :s)
pi_188562917
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 21:15 schreef GwaiLow het volgende:

[..]

Denk dat Jojo en Lana de belangrijkste rollen dit seizoen gaan spelen :P :P
Dan hebben ze weer eens niet geluisterd naar de kijkers, want die willen dat jonge grut juist niet :') Ach ja, what else is new met Gottschalk en zijn vriendjes o|O
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  donderdag 22 augustus 2019 @ 00:46:05 #153
323349 LetsGame
NANANA NANA NANANA
pi_188566518
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 01:15 schreef Frey het volgende:
[ afbeelding ]
Dit blijft vreemd. :P
Tegenslag werpt schaduw op geluk.
pi_188568013
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 15:33 schreef James1988 het volgende:
De nieuwe castfoto, van de GTST-website:

[ afbeelding ]
Daar staat iedereen op. Er gaat niemand dood dit keer? :P
pi_188571331
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 21:15 schreef GwaiLow het volgende:

[..]

Denk dat Jojo en Lana de belangrijkste rollen dit seizoen gaan spelen :P :P
ALs lijk? :D
pi_188574412
https://www.shownieuws.nl(...)rg-reageert-op-gtst/

Wat grappig dat die David Harkema dat is xD
pi_188574838
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 17:40 schreef Nathvi het volgende:
https://www.shownieuws.nl(...)rg-reageert-op-gtst/

Wat grappig dat die David Harkema dat is xD
O die is nog best oké opgedroogd.
pi_188574851
quote:
1s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 18:12 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

O die is nog best oké opgedroogd.
Vind hem er beter uit zien dan in zijn gtst tijd.
pi_188575517
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 18:13 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

Vind hem er beter uit zien dan in zijn gtst tijd.
Dat bedoelde ik ook ;)
pi_188575536
quote:
1s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 18:57 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Dat bedoelde ik ook ;)
Vond hem in zijn gtst tijd een enge kop hebben, paste wel bij het personage dat hij speelde.
pi_188581093

Ik vind het oprecht jammer (ergens ook wel terecht) voor de makers dat de serie nu zo onder vuur ligt. Er ligt natuurlijk al een hoop materiaal wat vrolijk verder gaat op de lijn van vorig seizoen. Als ze veranderingen in schrijfstijl doorvoeren zullen die pas tegen december op de buis te zien zijn denk/vrees ik. Ik geloof wel dat GTST véél krediet heeft bij RTL, dus dit seizoen zingen ze nog wel uit op 4, prime time.

Maar zie nu deze promo. Het shot met de bruiloft is tenenkrommend. Wat we al gezien hebben van de motieven van die Celblok H bitch is ook niet je-van-het en wat in deze promo getoond wordt maakt het nog niet echt een thriller die we van Ludo gewend zijn.

Verder is Daan in de cliffaflevering dus out of nowhere voor Nina gevallen. Dat lijkt een dingetje te worden maar in deze promo papt hij alweer aan met haar zogenaamde hartsvriendin. Die hele move naar Nina (en waarschijnlijk dat hele nieuwe figuur) zijn er dus alleen maar bijgehaald om Nina nóg meer relatiegedoe te geven. Ik ben benieuwd hoe ze gaan puinruimen. Het is ze eerder gelukt, maar voor mijn gevoel is de schade nu veel groter. Zelfs Ludo is niet meer onschendbaar als personage wat altijd wel boeiend was.
't Echte en 't ware!
pi_188581355
Rik zijn huis leeg? Waar zou hij naartoe gaan? Samen met Daan naar Kimberly en Lucas nu Aysen en Zoë weg zijn?
pi_188581914
Op 1 of andere manier vind ik Daan & Nina wel beter bij elkaar passen.
  donderdag 22 augustus 2019 @ 23:47:39 #164
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188582595
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 22:43 schreef Alieda-R het volgende:
Rik zijn huis leeg?
Hij had zich toch diep in de schulden gestoken om Zoë gelukkig te kunnen maken? En zodra zij zich besefte dat Rik geen gouden eieren legt maakte ze dat ze wegkwam om met prins Biostabil naar Dubai te gaan?
quote:
Waar zou hij naartoe gaan?
Ver weg naar een hutje op de hei, om z'n zonder te overdenken? :P
quote:
Samen met Daan naar Kimberly en Lucas nu Aysen en Zoë weg zijn?
Het zou me niet verbazen als Lucas straks met Kimberly en Tiffy woont in dat 'peperdure Paleis'. Wat ze met z'n vieren al amper konden betalen. Daan zal wel boven De Koning blijven wonen.
pi_188585231
God eerste twee afleveringen gezien, we gaan weer verder op dezelfde halflauwe koek 😭
14.gif RaymanNL vindt dit leuk
pi_188586373
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 15:33 schreef James1988 het volgende:
De nieuwe castfoto, van de GTST-website:

[ afbeelding ]
Oh jottem! Hier ga ik weer mooi mee aan de slag :D

quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 18:06 schreef Fokkie83 het volgende:
En hoe gaat videoland dit oppakken?
Dubbele afleveringen volgende week?
Oh ja... Denk het wel dan he? Die hadden natuurlijk maandag moeten beginnen en liggen in 1 klap geen week meer voor. Dus denk dat ze die 2 weken er ineens uitgooien. Jeetje wat een puinhoop :').
pi_188586621
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 11:05 schreef miaeak het volgende:

[..]

Oh jottem! Hier ga ik weer mooi mee aan de slag :D
[..]

Oh ja... Denk het wel dan he? Die hadden natuurlijk maandag moeten beginnen en liggen in 1 klap geen week meer voor. Dus denk dat ze die 2 weken er ineens uitgooien. Jeetje wat een puinhoop :').
Staat online op Videoland hoor, je kunt de eerste week al zien :)
14.gif RaymanNL vindt dit leuk
pi_188587183
Lol de eerste aflevering: zo slecht meteen :') Die b-acteur mag weer opdraven. Hopelijk krijgt die hierna nooit meer een acteer-job want dat kan die echt niet :D
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_188587208
Eerste aflevering aan het kijken en het is weer meteen chaos. Die vrouw van die vent is nu dood? Oke...

En even mezelf een klopje op de schouder geven, want: Called it!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Al vind ik het debiel dat Anton meteen aan bulimia denkt, want met die symptomen (veel suiker eten, moe, vaak plassen) is suikerziekte nogsteeds een vrij grote optie lijkt me.

Edit: Never mind. Ik ga maar even solliciteren bij het AMC denk ik :P ^O^ .


Erik had wel gelijk met zijn statement dat de oude Ludo terug zou komen. Hij acteert de ballen uit zijn broek, maar het verhaal is er gewoon niet.

Ik ga even bingen en pleur de rest in een spoiler:
SPOILER: Afl 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: afl3
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Afl 4
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Afl 5
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 9% gewijzigd door miaeak op 23-08-2019 13:56:22 ]
  vrijdag 23 augustus 2019 @ 18:09:04 #170
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_188591184
Dat vloggen hangt me nu al enorm de vot uit.
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
pi_188593889
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 18:09 schreef Devil010 het volgende:
Dat vloggen hangt me nu al enorm de vot uit.
Zit niemand op te wachten.
En gtst is ook wel lekker aan het gaan op mensen die meteen een doodswens hebben als ze in een ziekenhuis bed liggen. Vorig jaar Rik en nu Jojo en Amir maar gelijk. Toe maar toe maar.

En dat eindeloze slutshaming van Kimberly ben ik ook echt zat.
  zaterdag 24 augustus 2019 @ 01:15:34 #172
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188597110
Voor de liefhebbers de spoilers:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En dan blijf ik benieuwd:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_188601301
Wat een saaie start week, verhaallijnen schieten weer alle kanten op en logica is nergens te vinden.

En juffrouw
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En over Ludo
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maarja, dat zullen de schrijvers inmiddels allemaal al wel weer vergeten zijn....
14.gif RaymanNL vindt dit leuk
pi_188626529
quote:
99s.gif Op zaterdag 24 augustus 2019 01:15 schreef Claude_Viole het volgende:
Voor de liefhebbers de spoilers:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 12:08 schreef miaeak het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je mist echt weer opbouw hier. Afscheid nemen van een set is bijna net zo waardevol als afscheid nemen van een personage. De flashbacks waren leuk, maar voor mijn gevoel bedacht Rik in dezelfde aflevering dat hij ging verhuizen als in de aflevering waarin hij de deur achter zich dicht trok. Waar is de aanloop hier naartoe? Wat langer zoeken naar woonruimte, inpakken, herinneringen etc. Überhaupt, waarom weer een woning van een personage afnemen. Wie wonen er nu nog in een eigen huis? Ludo en Anton?

[ Bericht 43% gewijzigd door Japepk op 25-08-2019 23:42:29 ]
't Echte en 't ware!
  zondag 25 augustus 2019 @ 23:38:04 #175
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188626584
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2019 23:33 schreef Japepk het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sinds Daan hem een loer draaide door die chick in te huren die zei dat hij haar had aangerand.
pi_188630157
SPOILER: volgende week maandag
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_188630564
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2019 10:30 schreef miaeak het volgende:
SPOILER: volgende week maandag
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat heeft een goede reden:



"We waren het vergeten. Of waren we het verloren...? Naja, in ieder geval waren we het kwijt. Maar we luisteren zeker naar de kritiek dat Jamin teveel obese veroorzaakt. Vandaag hebben we eigenlijk pas de kennis dat het een verkeerde sponsor is. Dat vinden wij heel spijtig uiteraard. Dus bij een volgende keer zal Lucas aan de beurt zijn met een gemuteerde Haribo-beer van de Lidl."
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  maandag 26 augustus 2019 @ 11:47:16 #178
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188631050
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2019 23:33 schreef Japepk het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[..]

Je mist echt weer opbouw hier. Afscheid nemen van een set is bijna net zo waardevol als afscheid nemen van een personage. De flashbacks waren leuk, maar voor mijn gevoel bedacht Rik in dezelfde aflevering dat hij ging verhuizen als in de aflevering waarin hij de deur achter zich dicht trok. Waar is de aanloop hier naartoe? Wat langer zoeken naar woonruimte, inpakken, herinneringen etc. Überhaupt, waarom weer een woning van een personage afnemen. Wie wonen er nu nog in een eigen huis? Ludo en Anton?
Volgens mij missen ze in de studio ook een hoop ruimte voor meerdere sets. :')
maar dat speelt al jaren zo, anders hadden ze half Meerdijk niet bij vrienden en kennissen laten inwonen. Het verbaast me nog steeds dat Lucas bij Aysen in het huis woonde, die Lucas in 2013 ofzo een keer ontvoerd had, en erg bruut had behandeld in de gevangenis. _O- _O-

Ze hadden Maxime en Bill erin moeten houden, dan had je nog wat leuke verhaallijnen gehad. Ook die alzheimer van Marieke is te snel gegaan. Doe dat na een paar jaar, en niet een half jaar na intrede in GTST. Mark hadden ze ook beter als sidekick naast Ludo moeten houden, met een nieuw bedrijf. En Billy.... daar hadden ze eigenlijk niet aan moeten beginnen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Claude_Viole op 26-08-2019 11:56:13 ]
pi_188634926
Diabetes vereniging zal wel weer betaald hebben hiervoor.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  maandag 26 augustus 2019 @ 20:09:18 #180
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188637938
Wat een wazige eerste paar minuten.
  maandag 26 augustus 2019 @ 20:31:21 #181
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188638361
Dag mevrouw Brinkhorst _O_
  maandag 26 augustus 2019 @ 20:51:23 #182
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188638811
Vroeger zat ik op het puntje van mijn stoel tijdens de nieuwe aflevering van het nieuwe seizoen. Nu totaal niet......

En waarom laat Ludo zich onder druk zetten door die Carmen? Mijn god...
Ik heb betere acties van Ludo gezien. Hoe de schrijvers zoiets 8 jaar geleden hadden opgelost.

Ludo staat op, zegt dat hij akkoord gaat met het huwelijk. Deelt een flinke vuist uit tegen Carmen, en zegt tegen haar: "Dat is niet zo slim!". Regel voor de zekerheid wat beveiliging voor zijn hele familie. En vervolgens laat hij haar lekker in het geheim afvoeren door wat mannetjes, en zien we haar een graf voor haar delven, of een onder dwang een boot nemen naar Engeland. Opgelost.... :)

Maar nee, hij laat zich gewoon chanteren :') :') :') :') :')

(en waarom is Carmen in godsnaam een link :') )
pi_188639052
quote:
99s.gif Op maandag 26 augustus 2019 11:47 schreef Claude_Viole het volgende:

[..]

Volgens mij missen ze in de studio ook een hoop ruimte voor meerdere sets. :')
maar dat speelt al jaren zo, anders hadden ze half Meerdijk niet bij vrienden en kennissen laten inwonen. Het verbaast me nog steeds dat Lucas bij Aysen in het huis woonde, die Lucas in 2013 ofzo een keer ontvoerd had, en erg bruut had behandeld in de gevangenis. _O- _O-

Ze hadden Maxime en Bill erin moeten houden, dan had je nog wat leuke verhaallijnen gehad. Ook die alzheimer van Marieke is te snel gegaan. Doe dat na een paar jaar, en niet een half jaar na intrede in GTST. Mark hadden ze ook beter als sidekick naast Ludo moeten houden, met een nieuw bedrijf. En Billy.... daar hadden ze eigenlijk niet aan moeten beginnen.
Marieke had geen Alzheimer maar FTD. In het echte leven komt het bij die vorm van dementie ook vaak voor dat mensen heel snel aftakelen, sommigen kunnen binnen een paar maanden helemaal niets meer. Paar jaar geleden was er iets over op tv in het EO programma Jong, een man van begin 30 had FTD en binnen een paar maanden na de diagnose moest hij naar een verpleeghuis, hij kon bijna niets meer. Helaas niet meer terug te kijken, alle afleveringen van dat programma zijn inmiddels verwijderd van npo.nl
  maandag 26 augustus 2019 @ 21:21:09 #184
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188639708
@Alieda-R Daar heb je gelijk in. Maar jammer dat het al in het begin van de soap al langzamerhand duidelijker werd. Ze hadden hadden haar er nog wel langer in mogen houden. Vooral na een come-back na vele jaren.
pi_188640643
Janine tegen Ludo: "Jij verdient een Oscar voor deze grootse acteerprestatie."
En dat kwam ergens wel overeen met wat ik bij die scène dacht, want man man man, dat Erik de Vogel dit soort belachelijke verhaallijnen en scènes niet gewoon weigert is mij een raadsel :{

En naast die vreselijke B-acteur, ook graag een applaus voor dat naturelle spel van die arts van JoJo. Als je zou zeggen dat ze haar tekst van de autocue oplas geloof ik het ook :')

Wat mij ook opviel is de oproep: "Dokter Vroman naar de SEH". Ben benieuwd wie er nog meer van het AZB naar het AZM zijn overgestapt :P
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_188645451
650.000 :D vrije val! Zelfs Lingo scoorde meer.

UWV gaat het druk krijgen.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_188645582
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 08:55 schreef RipCity het volgende:
650.000 :D vrije val! Zelfs Lingo scoorde meer.

UWV gaat het druk krijgen.
Ik heb er een hard hoofd in dat ze dit tij nog kunnen keren..
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_188647461
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 12:24:01 #189
18561 Giggio
kijk naar jezelf...
pi_188648274
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 08:55 schreef RipCity het volgende:
650.000 :D vrije val! Zelfs Lingo scoorde meer.

UWV gaat het druk krijgen.
de nieuwsgierigheid voor de 1ste vernieuwde LINGO
moeten ze nog maar vast zien te houden - voor mij was 1 x voldoende
wat moet ik nu kijken om 20.00 uur?
GTST al jaren geleden afgezworen - zit totaal geen ziel meer in

ben blij dat de britse soaps een goed alternatief bieden (ook met ups and downs perioden)
... en huiver mee
pi_188648332
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 11:37 schreef miaeak het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lol :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_188648630
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 12:27 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Lol :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nah vals alarm. Linda probeerde haar te verleiden en ze deed net of ze erin trapte.

Ah en Amir heeft een paniek aanval.
Gtst moet even beetje research doen hoe dat eruit ziet, want ze hebben het nu regelmatig geprobeerd en het lukt niet zo goed.
Ludo kwam nog het dichtste bij.
pi_188649993
Schrijversteam ontslaan lijkt me nog de enige redding :Y
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 27 augustus 2019 @ 15:38:35 #193
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_188651249
ik heb de eerste aflevering na de cliffhanger geprobeerd te kijken,toch maar stopgezet.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 16:23:57 #194
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_188652079
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 11:37 schreef miaeak het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zou het wel gezellig kunnen maken met die twee...
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 20:14:55 #195
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188656678
Ja dus, dat Jojo diabetes heeft is vanwege een samenwerking met het Diabetesfonds. Ze adverteren er zelfs mee.

edit: en Amir trapt z'n vrouw weer eens de grond in. 'Je snapt er niets van', 'wat je zegt slaat nergens op', enzovoorts. Dat wordt vast een heel goed huwelijk :')

[ Bericht 29% gewijzigd door James1988 op 27-08-2019 20:32:35 ]
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 20:35:46 #196
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_188657084
Ik moet zeggen dat het nieuwe seizoen me aardig bevalt. Heb ook het idee dat de volwassen personages nu wat meer aan bod komen, en de plottwist van de eerste week (ik kijk via Videoland) had ik niet zien aankomen
pi_188659491
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 12:24 schreef Giggio het volgende:

[..]

de nieuwsgierigheid voor de 1ste vernieuwde LINGO
moeten ze nog maar vast zien te houden - voor mij was 1 x voldoende
wat moet ik nu kijken om 20.00 uur?
GTST al jaren geleden afgezworen - zit totaal geen ziel meer in

ben blij dat de britse soaps een goed alternatief bieden (ook met ups and downs perioden)
Geen idee hoe ik er ooit bij ben gekomen maar ik kijk nogal regelmatig die britse soap Hollyoaks. Zitten af en toe best goede verhaallijnen tussen met ook actuele dingen en af en toe ook verhaallijnen dat ik denk wtf! :D haha wie dat verzint heeft wel een zwarte ziel _O-
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 23:19:32 #198
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_188660254
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 20:35 schreef GayGuy het volgende:
Ik moet zeggen dat het nieuwe seizoen me aardig bevalt. Heb ook het idee dat de volwassen personages nu wat meer aan bod komen, en de plottwist van de eerste week (ik kijk via Videoland) had ik niet zien aankomen
Jaja RobbieBoy. Ik geloof er geen sikkepit van.

Paniekvoetbal bij RTL.
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_188661980
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 23:19 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]

Jaja RobbieBoy. Ik geloof er geen sikkepit van.

Paniekvoetbal bij RTL.
Ja beetje raar wel toch? Hij werd toch onder druk gezet door Billy? Dat is nu ineens omgedraaid?
Ik snap het niet zo geloof ik. Is dit een plot twist om maar een plot twist te hebben of waren ze dit al vanaf het begin van plan? Kan het me nauwelijks voorstellen.

@PeterKelder wat vind jij?
pi_188664251
quote:
1s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 01:49 schreef miaeak het volgende:

[..]

Ja beetje raar wel toch? Hij werd toch onder druk gezet door Billy? Dat is nu ineens omgedraaid?
Ik snap het niet zo geloof ik. Is dit een plot twist om maar een plot twist te hebben of waren ze dit al vanaf het begin van plan? Kan het me nauwelijks voorstellen.

@:peterkelder wat vind jij?
Het voelt inderdaad alsof ze nu met terugwerkende kracht logica willen brengen in een gatenkaas-verhaallijn. Want o, wat waren ze trots over hun 'shock twist' dat Ludo ineens zijn jawoord aan Billy gaf. Alleen moesten ze daarna nog met een logische verklaring komen voor dit alles en proberen ze dat nu te geven door die hele ontvoering door Carmen (want o ja, die had ook nog ergens een scène vorig seizoen), die dan nu weer werkt in opdracht van Rob, die dit dus alleen maar weer doet om Janine zo voor zich te winnen - denk ik.

Alleen, zelfs met deze 'logische' verklaring klopt er nog geen reet van. Maar dat doet het vanaf het begin al niet. Billy kwam in de serie als de grote macht achter een groot drugs- en witwasimperium middels een frietkraamketen waar Aysen infiltreerde, toen werd Ludo er ineens in gefietst want Billy was ineens kunstliefhebber en na een lachwekkende apotheose verdween Billy, om een paar maanden doodleuk terug te keren. En iedereen was blijkbaar vergeten dat ze meerdere strafbare feiten op haar naam had staan.
Rob kwam binnen als relatietherapeut van Linda en Anton en bleek later ineens vanaf het begin te zijn ingehuurd door Billy om Ludo en Janine uit elkaar te drijven - terwijl Janine dankzij Linda bij Rob in therapie ging. Dus hoe de fucksels kan dat zelfs gearrangeerd zijn?
Dan nog dat hele kinderachtige gedoe tussen Ludo en Billy en die Bansky-actie met dat schilderij (enter Carmen), niet veel later slaat Rob in duidelijke angst voor represailles op de vlucht, verdwijnt spoorloos, evenals Ludo en Billy. Janine gaat op zoek naar Rob, stuit nog even tegen een of andere gastrolcrimineel (wat had die er zelfs mee te maken?!), waarbij Aysen en passant ook ineens verdwijnt en nu zitten we met deze hele zooi waarin de rollen ineens totaal zijn omgedraaid. Rob is het grote brein en werkt samen met Carmen (uhm, hoe kennen die twee elkaar ook weer?) en Ludo en Billy zijn de marionetten geworden. Natuurlijk, logisch.

Serieus, zelfs Pittige Tijden had meer logica in de verhalen.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_188664732
De verhaallijn van Carmen gaat wel wat spannender worden.Ze hebben nu 2 goede actrices ( Billy en Carmen ) erbij dus hoop dat ze er echt gebruik van maken.

Wat een gezeur dat huwelijk tussen Sjors en Amir. Ze hebben Amir ineens een rot karakter gegeven.

En Ludo en Janine mogen nu wel eens voorgoed uit elkaar blijven maar die komen natuurlijk ook weer bij elkaar over een tijdje.

Jojo moet er gewoon per direct uit.Ze kan gewoon echt niet acteren.
Valentijn zijn verhaallijn valt me ook vies tegen.
pi_188666129
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 6% gewijzigd door miaeak op 28-08-2019 12:17:23 ]
pi_188666721
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 12:08 schreef miaeak het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als ik het zo lees zijn de schrijvers afgestapt van alles na een week weggooien en opnieuw beginnen en voeren ze dit procedé nu elke dag uit :')

Voer de serie gewoon af, dit is niet meer te redden.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  woensdag 28 augustus 2019 @ 14:56:00 #204
35154 James1988
Schommelbotenlover
  woensdag 28 augustus 2019 @ 20:10:21 #205
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188674949
Gaat deze diabetesverhaallijn van Jojo net zo'n einde krijgen als de hiv-lijn van Lucas? Dat was even een groot ding en nu heeft niemand het er meer over.
pi_188679200
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 20:10 schreef James1988 het volgende:
Gaat deze diabetesverhaallijn van Jojo net zo'n einde krijgen als de hiv-lijn van Lucas? Dat was even een groot ding en nu heeft niemand het er meer over.
Linda heeft toch ook een conversie stoornis of wat ook? Waardoor ze dood lijkt, haar hart stopt en alles en dan het ineens weer prima is?
  woensdag 28 augustus 2019 @ 23:52:45 #207
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188680833
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 22:39 schreef miaeak het volgende:

[..]

Linda heeft toch ook een conversie stoornis of wat ook? Waardoor ze dood lijkt, haar hart stopt en alles en dan het ineens weer prima is?
Daar is ze al weer een poosje overheen. Na haar comeback zijn de schrijvers dat allang weer vergeten :')
  donderdag 29 augustus 2019 @ 00:25:06 #208
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188681285
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 14:19 schreef TheVulture het volgende:
Schrijversteam ontslaan lijkt me nog de enige redding :Y
Gewoon weer vanaf seizoen 1 beginnen en nu alvast voor over 25 jaar een aflevering maken waarmee GTST vroegtijdig in de herhaling ten einde komt met een ander einde. Gewoon alle verhaallijnen aan elkaar knopen en de serie afvoeren. Ludo en Janine die trouwen en Meerdijk verlaten, Billy die nooit in GTST is geweest, Laura die een nieuwe vriend heeft gevonden. Lucas die een nieuwe vriend vindt, Maxime die nog leeft en de loterij wint en verhuist. Noud en Nina die gaan trouwen enzo....
pi_188682079
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 20:10 schreef James1988 het volgende:
Gaat deze diabetesverhaallijn van Jojo net zo'n einde krijgen als de hiv-lijn van Lucas? Dat was even een groot ding en nu heeft niemand het er meer over.
Zolang ze betalen.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_188683771
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 20:10 schreef James1988 het volgende:
Gaat deze diabetesverhaallijn van Jojo net zo'n einde krijgen als de hiv-lijn van Lucas? Dat was even een groot ding en nu heeft niemand het er meer over.
Het wordt af en toe nog wel genoemd bij Lucas.
Vorig seizoen was er toch ook een verhaallijn dat hij het niet durfde te vertellen aan een nieuwe lover?
pi_188683909
quote:
1s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 09:52 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Het wordt af en toe nog wel genoemd bij Lucas.
Vorig seizoen was er toch ook een verhaallijn dat hij het niet durfde te vertellen aan een nieuwe lover?
Ja het werd nu ook even genoemd toen jojo loog dat ze pfeiffer had en Valentijn bang was ziek te worden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 13% gewijzigd door miaeak op 29-08-2019 11:01:17 ]
  donderdag 29 augustus 2019 @ 16:39:47 #213
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188689568
quote:
Blanco, die in 2010 als hoofdschrijver Onderweg Naar Morgen met vaste hand naar de afgrond leidde, was helemaal klaar met die vervelende Erik de Vogel.
Mooie reputatie heb je dan _O-
pi_188690037
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 16:39 schreef James1988 het volgende:

[..]

Mooie reputatie heb je dan _O-
Jezus... Als je zakelijke beslissingen laat beinvloeden door een persoonlijk akkefietje ben je echt niet goed bezig hoor.
Het is ook niet alsof Ludo een rol is die je er even uit kunt schrijven omdat je zijn bek niet kan hebben :').

quote:
Blanco, die in 2010 als hoofdschrijver Onderweg Naar Morgen met vaste hand naar de afgrond leidde, was helemaal klaar met die vervelende Erik de Vogel. Ze zette een verhaallijn op waarin Ludo zoveel mogelijk werd vernederd: eerst zou hij Janine verliezen, daarna zijn geld en vervolgens zijn huis. Uiteindelijk zou hij berooid vertrekken naar onbestemde oorden. Na meer dan twintig jaar was het exit Ludo Sanders. Maar dat laatste kreeg ze er niet doorheen. Uiteindelijk kwam Ludo wel diep in de ellende, maar bleef hij in de serie.
En wat is dit voor onzin? Gaan we nu verhaallijnen schrijven om je cast terug te pakken? Wat een kleuter gedrag zeg.
(Ook wel beetje kansloos van Erik dat hij per se niet wilde dat Rik Janine kwam redden natuurlijk :') )
  donderdag 29 augustus 2019 @ 17:20:29 #215
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188690227
Het verklaart wel waarom het in GTST gaat zoals het nu gaat. De schrijvers bepalen alles en voor inbreng van buitenaf is geen ruimte. Als je dat wel doet kun je je carrière kennelijk vaarwel zeggen.

Vervang "Ludo Sanders" door "Kimberly Sanders" en er had waarschijnlijk geen haan naar gekraaid. Dan was dat personage nu gewoon verdwenen.
  Hardste schreeuwer 2022 donderdag 29 augustus 2019 @ 17:26:41 #216
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_188690311
quote:
positief hieraan is wel dat Erik zijn mond opentrekt als het hem niet aanstaat als je ziet welke onzin ze hem wel allemaal hebben laten meemaken denk je soms van niet.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_188690627
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 17:26 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]

positief hieraan is wel dat Erik zijn mond opentrekt als het hem niet aanstaat als je ziet welke onzin ze hem wel allemaal hebben laten meemaken denk je soms van niet.
Ja, maar dat hij zijn mond open trekt over zoiets onbenulligs is beetje zonde.. Laat hem zich druk maken over die frietkraam verhaallijn.
pi_188691357
quote:
Nee joh... :')
  Hardste schreeuwer 2022 donderdag 29 augustus 2019 @ 18:23:58 #219
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_188691400
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 17:49 schreef miaeak het volgende:

[..]

Ja, maar dat hij zijn mond open trekt over zoiets onbenulligs is beetje zonde.. Laat hem zich druk maken over die frietkraam verhaallijn.
ik weet nog wel toen Rick en Janine opeens een stel waren de users hier ook iets hadden van wat is dit voor random gedoe.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_188692664
quote:
Dit is nog maar een deel van het volledige artikel uit de Nieuwe Revu, waarin écht een boekje open wordt gedaan over de giftige sfeer binnen het schrijversteam. Zeker een aanrader om te lezen, en sterk geschreven door voormalig scenarioschrijver Ralph Schippers. Eén van de conclusies uit het artikel: Pia Blanco is de Tante Heks van het schrijversteam.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_188692827
Binnenkort broodjes kaas in GTST


https://www.ad.nl/show/rt(...)erk-welkom~a02a0f83/
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_188693073
quote:
1s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 19:14 schreef RipCity het volgende:
Binnenkort broodjes kaas in GTST


https://www.ad.nl/show/rt(...)erk-welkom~a02a0f83/
Dat luxe lunchen enzo was er 25 seizoenen geleden ook al, over de jonge cast heeft hij natuurlijk gewoon een punt.
  Hardste schreeuwer 2022 donderdag 29 augustus 2019 @ 19:28:05 #223
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_188693201
Ook gewoon weer veel meer buiten opnames niet altijd maar die onzin in die kartonnen studio setjes.

vroeger in gtst en in soaps in landen om ons heen doen ze dat veel beter.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  donderdag 29 augustus 2019 @ 20:01:06 #224
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_188694161
Goede Tijden Slechte Tijden krijgt de tijd om zich te herstellen op het achtuurslot van RTL 4. Wel gaat de soap rigoureus op de schop. Dat vertelt de nieuwe tv-baas Peter van der Vorst aan het AD en De Telegraaf. GTST is het nieuwe seizoen deze week begonnen met zo’n 650.000 kijkers per aflevering. Dinsdag en woensdag zat Lingo de oersoap op de hielen, maandag trok Lingo zelfs meer kijkers. “Natuurlijk had ik liever gewild dat het andersom was. Maar we hebben het over één dag.“

De verbinding met de kijker is een beetje zoekgeraakt, aldus Van der Vorst. “Er hoeft niet meteen geluncht te worden met champagne bij de Rozenboom. Er kan ook een boterhammetje pindakaas gegeten worden aan de keukentafel. Zo kan je de verandering misschien het beste typeren.”

De cast is ook vrij jong, vindt hij. “Waardoor de oudere kijker zich niet helemaal meer in de personages herkent. Met producent Endemol zijn we daar actief op aan het bijsturen. De komende maanden ga je dat terugzien.”

Als de kijkcijfers zo blijven of verder dalen is de huidige plek op RTL 4 natuurlijk niet te handhaven, maar een vertrek is voorlopig niet aan de orde. “GTST blijft gewoon iedere avond om 20.00 uur te zien op RTL. Er zijn elke dag honderdduizenden mensen die op verschillende platforms de serie kijken. Het succes van series is allang niet meer alleen af te meten aan de lineaire kijkcijfers.”

“Wel moet er wat gebeuren. De tijd van onbezorgdheid is inderdaad voorbij.” (mediacourant)
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
pi_188694292
Nog een tip voor de schrijvers: laat personages op een normale manier met elkaar praten.

Tegenwoordig bestaan veel scènes uit hysterisch geschreeuw, zijn de karakters om de haverklap boos en beledigd, of overdreven dolverliefd. Ze gaan alle kanten op en dat wekt irritatie op.

Laatst een aantal afleveringen uit de beginjaren gezien maar wat een verademing: personages praatten op normale, rationele toon met elkaar over zaken waar ze mee te maken hadden.

Tegenwoordig hoor ik alleen dramatisch geschreeuw over liefdes die ze niet kunnen krijgen, over vriendinnen die ze nooit meer willen zien etc..
  donderdag 29 augustus 2019 @ 20:08:47 #226
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188694348
Ik ben benieuwd hoe lang het duurt totdat Amir gaat revalideren in Oxford ofzo :')

edit: dus Shanti (wie hier geeft iets om Shanti?) gaat bij Kimberly en Lucas wonen en Rik heeft een baan voor zichzelf weten te creëren. En gaat meteen in Boks wonen. En dat is allemaal in 20 minuten geregeld. 8)7

[ Bericht 47% gewijzigd door James1988 op 29-08-2019 20:31:31 ]
  donderdag 29 augustus 2019 @ 20:32:44 #227
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_188694970
quote:
Wel gaat de soap rigoureus op de schop.
Rohan Gottschalk staat al klaar.

Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
pi_188696197
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 20:32 schreef Frey het volgende:

[..]

Rohan Gottschalk staat al klaar.

[ afbeelding ]
_O- _O- _O-
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_188697484
Dus in 1 aflevering heeft Rik én zijn woning verkocht én een nieuwe baan én nieuwe woonruimte gevonden? Hier gaat het dus volledig mis met GTST.
  donderdag 29 augustus 2019 @ 21:46:35 #230
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188697575
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 21:44 schreef AnnaWietFan het volgende:
Dus in 1 aflevering heeft Rik én zijn woning verkocht én een nieuwe baan én nieuwe woonruimte gevonden? Hier gaat het dus volledig mis met GTST.
En zijn huurder (Shanti) heeft ook al meteen nieuwe woonruimte.
pi_188699694
quote:
1s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 19:23 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Dat luxe lunchen enzo was er 25 seizoenen geleden ook al, over de jonge cast heeft hij natuurlijk gewoon een punt.
Jup, een serie hoeft echt niet over Jan met de Pet te gaan om herkenbaar te zijn. Ik denk dat een deel van de kracht van GTST hem er juist in zit dat het over het algemeen gaat over mensen/gezinnen in de hogere lagen van de maatschappij. Waar we dus een beetje verlangend naar opkijken, maar die vervolgens ook te maken krijgen met tegenslag. De tijd van onbezorgdheid is voorbij.

Een serie drijft op goed geschreven karakters en goede onderlinge verhoudingen. Koppels die een goede chemie hebben kunnen gerust een aantal jaar bij elkaar blijven. De serie draait al bijna 10 jaar grotendeels om liefdesverhalen, met hier en daar een spannendere verhaallijn.

Dus zeker champagne in de Rozenboom, alleen niet door Valentijn en Jojo.
't Echte en 't ware!
pi_188701552
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 19:08 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Dit is nog maar een deel van het volledige artikel uit de Nieuwe Revu, waarin écht een boekje open wordt gedaan over de giftige sfeer binnen het schrijversteam. Zeker een aanrader om te lezen, en sterk geschreven door voormalig scenarioschrijver Ralph Schippers. Eén van de conclusies uit het artikel: Pia Blanco is de Tante Heks van het schrijversteam.
Is dat ook ergens online te lezen?
pi_188702169
quote:
1s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 21:46 schreef James1988 het volgende:

[..]

En zijn huurder (Shanti) heeft ook al meteen nieuwe woonruimte.
Ze kon in de kamer van Aysen en als die terug is gaat ze naar de kamer van Zoe. Waarom gaat ze dan niet direct naar de kamer van Zoe? _O-
pi_188703126
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 23:06 schreef Japepk het volgende:

[..]

Jup, een serie hoeft echt niet over Jan met de Pet te gaan om herkenbaar te zijn. Ik denk dat een deel van de kracht van GTST hem er juist in zit dat het over het algemeen gaat over mensen/gezinnen in de hogere lagen van de maatschappij. Waar we dus een beetje verlangend naar opkijken, maar die vervolgens ook te maken krijgen met tegenslag. De tijd van onbezorgdheid is voorbij.

Een serie drijft op goed geschreven karakters en goede onderlinge verhoudingen. Koppels die een goede chemie hebben kunnen gerust een aantal jaar bij elkaar blijven. De serie draait al bijna 10 jaar grotendeels om liefdesverhalen, met hier en daar een spannendere verhaallijn.

Dus zeker champagne in de Rozenboom, alleen niet door Valentijn en Jojo.
Ludo aan een krentenbol met kaas en en een glaasje houdbare melk, omdat Pia Erik terug wil pakken :').

SPOILER: Afl vrijdag 6 sept
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 11% gewijzigd door miaeak op 30-08-2019 15:35:23 ]
pi_188710873
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2019 04:35 schreef Clemanyana het volgende:

[..]

Is dat ook ergens online te lezen?
Online via Blende, en anders natuurlijk fysiek te vinden in de betere boekhandel :P
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  vrijdag 30 augustus 2019 @ 20:05:30 #236
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188712187
Oh hoi Rob, lang niet gezien :W
  vrijdag 30 augustus 2019 @ 20:24:21 #237
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188712379
Ludo die een beetje staat te ape-gapen nadat Carmen hem bedreigt zijn dochter wat aan te doen. "Aan deze poppenkast doe ik niet mee".
:{ :{

Ik had eerder verwacht:
*Ludo grijpt Carmen bij de keel. En zegt op een machtige en strenge toon:
"Dacht je nu echt dat ik hieraan mee zou werken?!? Ik geef je 24 uur om op te donderen uit Meerdijk, voordat ik jouw helemaal te gronde richt en niets van je overlaat."
*Carmen verlaat Huize Sanders
*Ludo pakt telefoon, drukt op wat knopjes en zegt: "Leon, zoek alles uit over Carmen. Ik ben nu klaar met haar".

Daar genieten de kijkers van. Een Ludo die als een pitbull iemand vastgrijpt.

[ Bericht 6% gewijzigd door Claude_Viole op 30-08-2019 20:35:19 ]
  vrijdag 30 augustus 2019 @ 20:32:06 #238
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188712477
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 augustus 2019 20:24 schreef Claude_Viole het volgende:

Daar genieten de kijkers van. Een Ludo die zich van zijn duivelse kant laat zien!
Dat is niet eens de duivelse kant, dat is gewoon Ludo. De Ludo die we nu zien is een slap aftreksel van de Ludo van een paar jaar geleden.
  vrijdag 30 augustus 2019 @ 20:36:02 #239
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188712543
True....
Daarom dus aangepast. :P
pi_188714351
Onze grote vriend Rohan heeft bij Boulevard gereageerd op het artikel in de Nieuwe Revu:

quote:
"We vinden het jammer dat deze ex-werknemer ervoor heeft gekozen zijn onvrede via een artikel in de media te uiten. Het zet elke werknemer vrij om zijn positieve en negatieve ervaringen over onze organisatie te delen, maar wij doen dat doorgaans in een vertrouwelijk gesprek. We vinden het enorm belangrijk dat werknemers zich veilig voelen bij ons en dat zij de ruimte krijgen om feedback te geven en te ontvangen. Wat we echt kwalijk vinden is dat onze (oud)collega's in diskrediet worden gebracht en dat hun reputatie en privacy wordt geschaad, zonder dat zij de kans hebben gekregen om te reageren."
Gewoon weer rond de pot draaien, in plaats van gewoonweg toegeven dat de sfeer en werkwijze binnen het schrijversteam wellicht beter kan. Zo kennen we Rohan weer :')
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_188714515
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2019 22:32 schreef PeterKelder het volgende:
Onze grote vriend Rohan heeft bij Boulevard gereageerd op het artikel in de Nieuwe Revu:
[..]

Gewoon weer rond de pot draaien, in plaats van gewoonweg toegeven dat de sfeer en werkwijze binnen het schrijversteam wellicht beter kan. Zo kennen we Rohan weer :')
Wat een gezelligheid daar..
  vrijdag 30 augustus 2019 @ 23:35:32 #242
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188715364
Ik vond dat hacker-talent van Kimberly echt enorm triest :')
Opeens vanuit het niets komt het nichtje aan met: Kijk Ome Ludo, ik kan hacken. Kijk mijn l33t skillz. Ik kom zo bij Maddy Everest B.V. in het netwerk naar binnen.
Daarna zien we niks meer van haar talent terug. :')

Laat Ludo dan van zijn laatste geld een hacker inhuren ofzo. Dat is nog wat geloofwaardiger.
Ook snap ik nog steeds niet waarom hij niet het Huize Sanders van Bill had teruggekocht? Je woont er iets van 15 jaar, waarbij je er een hoop avonturen hebt beleefd, en opeens nadat iemand je ten voor de tweede keer ten gronde richt heb je er geen behoefte meer aan, en woon je gezellig in een kamer van de Rozenboom en daarna voor een klein jaar in een klein appartementje :'). Het nieuwe huis is gewoon weer een oude set van 13 jaar geleden. :')


Dat Martine het huis gekocht had, en in het contract had laten plaatsen dat Sanders en/of familie het nooit mag kopen, dat is nooit rechtsgeldig en eenvoudig te omzeilen. Vooral nadat ze uit beeld verdween na haar geweldige sprong uit de helicopter.

Ik geef toe dat ik een anderhalf jaar geleden echt enorm had verheugd op Martine haar comeback, en daarvoor echt serieus 13 jaar op de comeback had gewacht. En uiteindelijk was het einde van Hafkamp in de serie echt zeer matig dat ze uit de helikopter sprong. Ook zei ze dat er na haar verdwijning en dan twee weken later een mail zou worden gestuurd naar de politie over alle daden van Ludo tegen haar, om hem nog dieper ten gronde te richten. Ook dat waren de schrijvers weer...... vergeten :').
  zaterdag 31 augustus 2019 @ 01:06:25 #243
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188716654
quote:
99s.gif Op vrijdag 30 augustus 2019 23:35 schreef Claude_Viole het volgende:
Ik vond dat hacker-talent van Kimberly echt enorm triest :')
Opeens vanuit het niets komt het nichtje aan met: Kijk Ome Ludo, ik kan hacken. Kijk mijn l33t skillz. Ik kom zo bij Maddy Everest B.V. in het netwerk naar binnen.
Daarna zien we niks meer van haar talent terug. :')
Nee, in plaats daarvan werkt ze in de kledingwinkel annex sapjesbar van haar nicht. Want dat is logisch als je een hacker/IT-achtergrond hebt. :')
pi_188717016
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2019 01:06 schreef James1988 het volgende:

[..]

Nee, in plaats daarvan werkt ze in de kledingwinkel annex sapjesbar van haar nicht. Want dat is logisch als je een hacker/IT-achtergrond hebt. :')
Ze weten echt niet wat ze met Kimberly moeten doen. Eerst dat hacken inderdaad en vorig seizoen opeens die lesbische affaire met Tiffy. Of toen ze terugkwam uit India en daarna een paar afleveringen een soort positivity guru was. :')

Vooral met dat hacken hadden ze nog wel iets kunnen doen denk ik qua verhaallijnen. Nu vallen ze weer terug op die body shaming..
pi_188747821
Wat me ook stoort is dat ze nooit eens de moeite nemen om wat research te doen. Vooral met juridische zaken zitten ze er altijd keihard naast. Vooral lachwekkend wanneer Sjors, die een geschoold juriste moet voorstellen, als slachtoffer in hoger beroep wilt gaan in een zaak tussen het OM en een verdachte....
pi_188749332
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2019 23:12 schreef Shenti het volgende:
Wat me ook stoort is dat ze nooit eens de moeite nemen om wat research te doen. Vooral met juridische zaken zitten ze er altijd keihard naast. Vooral lachwekkend wanneer Sjors, die een geschoold juriste moet voorstellen, als slachtoffer in hoger beroep wilt gaan in een zaak tussen het OM en een verdachte....
Laura was toch ook advocate? Realiseer ik me net opeens weer.
  Hardste schreeuwer 2022 maandag 2 september 2019 @ 03:19:35 #247
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_188749495
Wie is die grijze viezerik bij Janine.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  maandag 2 september 2019 @ 11:40:18 #248
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188751953
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2019 03:19 schreef Dr.Mikey het volgende:
Wie is die grijze viezerik bij Janine.
Rob, een therapeut die die Ludo en Janine uit elkaar hebben gedreven, en steeds verder Janine naar hem toetrok. Blijkbaar door Billy ingehuurd,die zich vervolgens met Ludo ging bemoeien.
Inmiddels schijnt Rob instructies te hebben gekregen van die ene Carmen, waar hij het niet eens mee is.

Ik snap de kromme verhaallijn nu opeens niet meer. Hoe kent Rob die Carmen en omgekeerd? En waarom mogelijk al voordat Carmen haar snuit liet zien na dat gedoe met dat vernietigde schilderij?
pi_188752700
quote:
99s.gif Op maandag 2 september 2019 11:40 schreef Claude_Viole het volgende:

[..]

Rob, een therapeut die die Ludo en Janine uit elkaar hebben gedreven, en steeds verder Janine naar hem toetrok. Blijkbaar door Billy ingehuurd,die zich vervolgens met Ludo ging bemoeien.
Inmiddels schijnt Rob instructies te hebben gekregen van die ene Carmen, waar hij het niet eens mee is.

Ik snap de kromme verhaallijn nu opeens niet meer. Hoe kent Rob die Carmen en omgekeerd? En waarom mogelijk al voordat Carmen haar snuit liet zien na dat gedoe met dat vernietigde schilderij?
Ik dacht dat Rob juist instructies aan Carman gaf?

Ik zal even in een spoiler zetten want ik kijk vooruit dus weet niet waar we op tv zijn gebleven.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Although the world is full of suffering, it is also full of overcoming it."
  maandag 2 september 2019 @ 13:14:26 #250
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_188753337
Hm.... op die manier dus... :P
  maandag 2 september 2019 @ 20:10:11 #251
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188759456
Ook al slaat deze verhaallijn nergens op, Barbara Pouwels blijft een geweldige badwoman _O_
pi_188759551
Lol ik had gewoon niet door dat ze een week eerder begonnen. En kan dus niet de 1e aflevering meer gratis terug kijken.

Naaiers :(
pi_188759616
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2019 20:14 schreef Redbullkid het volgende:
Lol ik had gewoon niet door dat ze een week eerder begonnen. En kan dus niet de 1e aflevering meer gratis terug kijken.

Naaiers :(
Even een Videoland account aanmaken voor 1ct. Kun je 2 weken kijken. Als je het meteen weer op stopzetten zet dan stopt het na die 2 weken weer.
pi_188760031
Kan die vent die smerige neus niet ff poetsen? :{
  maandag 2 september 2019 @ 21:28:14 #255
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_188761150
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 19:08 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Dit is nog maar een deel van het volledige artikel uit de Nieuwe Revu, waarin écht een boekje open wordt gedaan over de giftige sfeer binnen het schrijversteam. Zeker een aanrader om te lezen, en sterk geschreven door voormalig scenarioschrijver Ralph Schippers. Eén van de conclusies uit het artikel: Pia Blanco is de Tante Heks van het schrijversteam.
Deel dat artikel gewoon hier Peter _O_
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  maandag 2 september 2019 @ 21:29:12 #256
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_188761177
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2019 22:32 schreef PeterKelder het volgende:
"We vinden het jammer dat deze ex-werknemer ervoor heeft gekozen zijn onvrede via een artikel in de media te uiten. Het zet elke werknemer vrij om zijn positieve en negatieve ervaringen over onze organisatie te delen, maar wij doen dat doorgaans in een vertrouwelijk gesprek. We vinden het enorm belangrijk dat werknemers zich veilig voelen bij ons en dat zij de ruimte krijgen om feedback te geven en te ontvangen. Wat we echt kwalijk vinden is dat onze (oud)collega's in diskrediet worden gebracht en dat hun reputatie en privacy wordt geschaad, zonder dat zij de kans hebben gekregen om te reageren."
Want deze reactie van Rohan is natuurlijk je reinste bullshit. Hier met dat artikel, laat iedereen meegenieten _O_ :D
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  maandag 2 september 2019 @ 21:59:14 #257
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188761712
Helaas weten we nu al dat mevrouw Brinkhorst Carmen een boontje heeft voor Rob en dat ze hem alleen daarom helpt. En wat er straks (over een week of 2) wel weer voor zal zorgen dat Janine ontvoerd wordt door Carmen, die hoopt zo Rob voor haar te winnen. Beetje voorspelbaar :s)
pi_188765512
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2019 20:16 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

Even een Videoland account aanmaken voor 1ct. Kun je 2 weken kijken. Als je het meteen weer op stopzetten zet dan stopt het na die 2 weken weer.
Ja dat heb ik inderdaad gedaan
Maar blijft een rare move van gtst om het ineens te wijzigen.
pi_188766681
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2019 06:43 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

Ja dat heb ik inderdaad gedaan
Maar blijft een rare move van gtst om het ineens te wijzigen.
Dat hebben ze besloten omdat er klachten waren over de compilatie uitzendingen.
pi_188766847
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2019 09:31 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

Dat hebben ze besloten omdat er klachten waren over de compilatie uitzendingen.
Of zoals Rohan zei:"De kijkers willen niet wachten op het nieuwe seizoen." :')
Ja hoor. Ze zenden al sinds ik me kan herinneren een week voor de start de laatste uitzendingen uit en nu kunnen we opeens niet wachten? :D

Ik heb de compilaties niet gezien, maar als ik af ga op het materiaal waar ik die frietkraam compilatie mee moest maken zal het wel een grote onduidelijke bende zijn geweest.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_188767513
Oke ik ben nu wel officieel klaar met dat maatschappelijk verantwoorde gedoe.
Impact van een valse bedchuldiging van seksuele intimidatie bij Rik.
Geweld tegen hulpverleners bij Amir.
Slutshaming bij Kimberly.

Het lijkt verdorie wel een postbus51 programma. :r

Dat is als soap toch ook helemaal hun taak niet.
Veel mensen kijken GTST om even uit hun eigen dagelijkse sleur en problemen te komen.
Niet om vervolgens dezelfde onderwerpen doodleuk bij gtst voorbij te zien komen.
Ik hoef geen dingen te zien die mij ook kunnen overkomen.
We vinden het prima als er hier en daar een verloren tweelingbroer op komt draven, mensen levend worden begraven of Ludo 10 mensen ontvoert op een boot.
Ga alsjeblieft terug naar dat en houd op met je relatable onzin want daar zit echt NIEMAND op te wachten.

Je taak is entertainment. Maak entertainment en stop alsjeblieft met dat geforceerde zelfbewustwordings gedoe. Daar zijn genoeg programma's voor.

[ Bericht 22% gewijzigd door miaeak op 03-09-2019 10:47:02 ]
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 3 september 2019 @ 18:57:14 #262
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_188774690
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2019 21:59 schreef James1988 het volgende:
Helaas weten we nu al dat mevrouw Brinkhorst Carmen een boontje heeft voor Rob en dat ze hem alleen daarom helpt. En wat er straks (over een week of 2) wel weer voor zal zorgen dat Janine ontvoerd wordt door Carmen, die hoopt zo Rob voor haar te winnen. Beetje voorspelbaar :s)
Alleen is die Rob net zo gek door eerst die Carmen zelf te vragen tussen Ludo en Janine te zitten na 3 ontmoetingen.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  dinsdag 3 september 2019 @ 20:04:00 #263
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188775885
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2019 18:57 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]

Alleen is die Rob net zo gek door eerst die Carmen zelf te vragen tussen Ludo en Janine te zitten na 3 ontmoetingen.
Oh god, sprookjesverwijzingen zojuist door Carmen.

Ok, die is koek-koek. 8)7
  Moderator / Kerstkaart terrorist dinsdag 3 september 2019 @ 20:51:42 #264
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_188776684
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2019 10:36 schreef miaeak het volgende:
Oke ik ben nu wel officieel klaar met dat maatschappelijk verantwoorde gedoe.
Impact van een valse bedchuldiging van seksuele intimidatie bij Rik.
Geweld tegen hulpverleners bij Amir.
Slutshaming bij Kimberly.

Het lijkt verdorie wel een postbus51 programma. :r

Dat is als soap toch ook helemaal hun taak niet.
Veel mensen kijken GTST om even uit hun eigen dagelijkse sleur en problemen te komen.
Niet om vervolgens dezelfde onderwerpen doodleuk bij gtst voorbij te zien komen.
Ik hoef geen dingen te zien die mij ook kunnen overkomen.
We vinden het prima als er hier en daar een verloren tweelingbroer op komt draven, mensen levend worden begraven of Ludo 10 mensen ontvoert op een boot.
Ga alsjeblieft terug naar dat en houd op met je relatable onzin want daar zit echt NIEMAND op te wachten.

Je taak is entertainment. Maak entertainment en stop alsjeblieft met dat geforceerde zelfbewustwordings gedoe. Daar zijn genoeg programma's voor.

_O_
helemaal mee eens
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_188783144
quote:
99s.gif Op dinsdag 3 september 2019 20:51 schreef Nizno het volgende:

[..]

_O_
helemaal mee eens
O+

Aflevering van 11 sept was weer een hoop slap gezever.
Er is op het moment echt geen enkele verhaallijn die me ook maar iets interesseert.
Heel misschien dat gedoe met Rob/Janine/Ludo nog als ze het een beetje anders gaan aanpakken.

Ik zou het jammer vinden als gtst stopt, maar meer om wat het was en niet om wat het nu is. }:|
  woensdag 4 september 2019 @ 20:12:03 #266
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188791114
Wedden dat Rover achter die slutshamingactie zit?
pi_188792030
Dacht ik ook inderdaad ;).
  woensdag 4 september 2019 @ 21:38:30 #268
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_188792538
Wat een dom gedoe..

Maar goed, dit zeg ik al tijden en ik blijf toch steeds weer kijken. Wat is dat toch? Soort gewoonte als ik niets te doen heb zeker..
pi_188795557
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 21:38 schreef GwaiLow het volgende:
Wat een dom gedoe..

Maar goed, dit zeg ik al tijden en ik blijf toch steeds weer kijken. Wat is dat toch? Soort gewoonte als ik niets te doen heb zeker..
Ik kijk het elke ochtend vooruit op videoland tijdens het opstarten van de dag. Beetje gewoonte denk ik.
Ik erger me kapot maar ik merk dat ik toch wel ergens hoop heb dat er ineens iets waanzinnigs gaat gebeuren ( :') ). Bowien die ineens voor de deur van Ludo staat, ik noem maar wat :+

Al hebben ze de laatste tijd niet veel succes behaald met het terughalen van oude bekenden... ;(

En die verhaallijn van Nina en die Whatshername zou zich toch op Instagram afspelen en niet op tv?
  donderdag 5 september 2019 @ 06:29:35 #270
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_188796017
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 01:33 schreef miaeak het volgende:

[..]

Ik kijk het elke ochtend vooruit op videoland tijdens het opstarten van de dag. Beetje gewoonte denk ik.
Ik erger me kapot maar ik merk dat ik toch wel ergens hoop heb dat er ineens iets waanzinnigs gaat gebeuren ( :') ). Bowien die ineens voor de deur van Ludo staat, ik noem maar wat :+

Al hebben ze de laatste tijd niet veel succes behaald met het terughalen van oude bekenden... ;(

En die verhaallijn van Nina en die Whatshername zou zich toch op Instagram afspelen en niet op tv?
Haha ja zo doe ik het ook. Elke ochtend bij het ontbijt.
pi_188797302
Lol, een arts die bij de echo zegt: "Geniet nog maar even van je rust."

_O-
pi_188798947
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 01:33 schreef miaeak het volgende:
En die verhaallijn van Nina en die Whatshername zou zich toch op Instagram afspelen en niet op tv?
Haha ja het is net als met Valentijn dat er een heel achtergrondverhaal op Insta wordt behandeld waar je in de serie niets van mee krijgt. Puck heeft namelijk een geheim.. :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Hardste schreeuwer 2022 donderdag 5 september 2019 @ 14:44:31 #273
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_188800780
quote:
1s.gif Op woensdag 4 september 2019 20:12 schreef James1988 het volgende:
Wedden dat Rover achter die slutshamingactie zit?
ik kan dat nare ventje nog steeds niet als Rover zien omdat die vorige juist zijn rol goed had neergezet.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_188802403
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 12:15 schreef YT123 het volgende:

[..]

Haha ja het is net als met Valentijn dat er een heel achtergrondverhaal op Insta wordt behandeld waar je in de serie niets van mee krijgt. Puck heeft namelijk een geheim.. :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De wibra :D
  donderdag 5 september 2019 @ 18:14:38 #275
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_188804020
Die scene waar Lucas en Jojo in een soort van dronken slappe-lach schieten was wel echt heeeeuuul slecht he. Lucas deed gewoon exact Gordon na qua manier van overdreven lachen.
  Hardste schreeuwer 2022 donderdag 5 september 2019 @ 18:36:38 #276
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_188804318
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 12:15 schreef YT123 het volgende:

[..]

Haha ja het is net als met Valentijn dat er een heel achtergrondverhaal op Insta wordt behandeld waar je in de serie niets van mee krijgt. Puck heeft namelijk een geheim.. :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is een transgender weer een lekker maatschappelijk politiekcorrect thema.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  vrijdag 6 september 2019 @ 10:49:53 #277
323349 LetsGame
NANANA NANA NANANA
pi_188812180
Jammer dat Rob niet tot de vaste cast behoort en bv Noud #2 (Rover) die niks te doen heeft wel... wtf man.
Tegenslag werpt schaduw op geluk.
pi_188812236
Ik weet niet veel van suikerziekte, maar hoe wist Bing nou of ze een hypo of een hyper had?
Als je een hyper hebt is nog meer suiker innemen niet zo heel handig...
  Hardste schreeuwer 2022 vrijdag 6 september 2019 @ 18:55:58 #279
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_188818973
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 10:49 schreef LetsGame het volgende:
Jammer dat Rob niet tot de vaste cast behoort en bv Noud #2 (Rover) die niks te doen heeft wel... wtf man.
Rob is een engerd en een creep die blijft nooit lang die vrouw is slachtoffer van hem niet andersom.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_188819105
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 10:49 schreef LetsGame het volgende:
Jammer dat Rob niet tot de vaste cast behoort en bv Noud #2 (Rover) die niks te doen heeft wel... wtf man.
Jep. En dan hebben ze Jop de Vries als castlid, geven ze hem ook nog eens zo'n rol :|W
Ze hadden hem beter kunnen introduceren als de gehaaide broer van Laura (want besef: behalve haar meisjesnaam weten we niks over haar familie, en dan had Jette ook meteen weer een rol), die met zijn gezin in de stad komt wonen en voor opschudding zorgt. Konden ze meteen dat hybride gezin Bouwhuis-Dekker lozen, want daar zit al tijden geen verhaal meer in.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_188819932
Nu 3x teruggeluisterd. Maar Anton vraagt ipv ben je zwanger, Ben je zwaar?? Aan Tiffy
  vrijdag 6 september 2019 @ 20:19:28 #282
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188820236
Het vrijgezellenfeest van Billy de Palma en het schoonmaakfeestje van Sjors. Hoogstandjes hoor _O-
pi_188832239
Die outfit van Janine op vrijdag 13 sept.. Die vrouw wordt geen dag ouder zeg :D

Dat achtervolgen van die Mia is wel weer uberslecht geacteerd :D Kinder-theater niveau.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 7 september 2019 @ 14:33:44 #284
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_188832574
die vrouw heeft wel wat van Barbara.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_188837589
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2019 14:33 schreef Dr.Mikey het volgende:
die vrouw heeft wel wat van Barbara.
Ooh dat is het ja! Kon het al niet thuisbrengen.

quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2019 19:06 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Jep. En dan hebben ze Jop de Vries als castlid, geven ze hem ook nog eens zo'n rol :|W
Ze hadden hem beter kunnen introduceren als de gehaaide broer van Laura (want besef: behalve haar meisjesnaam weten we niks over haar familie, en dan had Jette ook meteen weer een rol), die met zijn gezin in de stad komt wonen en voor opschudding zorgt. Konden ze meteen dat hybride gezin Bouwhuis-Dekker lozen, want daar zit al tijden geen verhaal meer in.
Tenzij Jop geen rol voor langer wilde is dit inderdaad eeuwig zonde. Die belandt ook in de bak natuurliik :{
pi_188840563
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2019 21:28 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]

Deel dat artikel gewoon hier Peter _O_
Nu de Nieuwe Revu het complete artikel online heeft gegooid kan ik dat wel even linken: https://revu.nl/artikel/5051/de-tijd-van-onbezorgdheid-is-voorbij

Voor wie het nog niet gelezen heeft: hou je vast, want dit is mind blowing. En ja, in de tijd dat Rogier Proper er nog de scepter zwaaide leverde hij (naar het schijnt) met gemak commentaar op het soms abominabele niveau van de serie tijdens de schrijversvergaderingen, maar hey, hij had tenminste wel het besef dat het hier om goedkope soap ging, niet om een uit de kluiten gewassen Postbus 51-spotje :')
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  zaterdag 7 september 2019 @ 23:49:49 #287
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188840872
Goed dat iemand het eens aandurft om z'n mond open te trekken. Wel leuk om zo eens een inkijkje te geven over hoe een soap tot stand komt, ik wist niet dat er zo veel mensen en revisierondes bij betrokken waren.

quote:
Waar de cast van de serie alsmaar jonger wordt, worden de scenaristen alsmaar ouder. De kern van het team bestaat uit veertigers, vijftigers en zestigers die er al jaren, sommige zelfs decennia, zitten. (...) Het hoofd drama van Endemol, dat zich nooit vertoont bij de serie, heeft er blijkbaar nog steeds vertrouwen in. Want ingegrepen wordt er niet. Zelfs niet na de slechtst bekeken (775.000 kijkers) zomercliffooit.
GTST trekt wel steeds een gevarieerde hoeveelheid acteurs aan, maar de laatste jaren zijn alleen de jongere acteurs de echte blijvertjes. Voor hun is het een springplank naar een verdere carrière (op het scherm of op de planken), voor de oudere acteurs is het vooral bijschnabbelen.

Dat het schrijversteam steeds ouder wordt lijkt me niet gezond, dan raak je vastgeroest in bestaande patronen en is het moeilijk om wat te veranderen. Een niet-betrokken directie bij Endemol zal het niet beter maken. Gelukkig ziet de directie van RTL4 in dat er iets moet gebeuren, de vraag is of dat genoeg is om het tij te doen keren zonder afbreuk te doen aan GTST zelf.
  maandag 9 september 2019 @ 00:40:21 #288
323349 LetsGame
NANANA NANA NANANA
pi_188856017
Rob _O_
Tegenslag werpt schaduw op geluk.
pi_188858211
Gaan ze nou serieus weer over Martine beginnen :').
Dat is toch al lang klaar joh.

En oh kijk! Rob en Janine zitten in Spanje Zeeland :P

[ Bericht 4% gewijzigd door miaeak op 09-09-2019 11:54:01 ]
pi_188876286
Shanti en Bing? :?

En oh my god wat is dat prank gedoe van Valentijn sneu zeg :').
Houd alsjeblieft op!
pi_188876496
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 10:43 schreef miaeak het volgende:
Gaan ze nou serieus weer over Martine beginnen :').
Dat is toch al lang klaar joh.

En oh kijk! Rob en Janine zitten in Spanje Zeeland :P
Dat leek idd in de verste verte niet op Spanje :') Wat slecht dit weer. :D
pi_188876555
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 september 2019 10:29 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Dat leek idd in de verste verte niet op Spanje :') Wat slecht dit weer. :D
Was dezelfde set,vandaar mijn opmerking :P.
Ik had trouwens 100% het strandhuisje verwarcht. Zouden ze die set getrashed hebben?
  dinsdag 10 september 2019 @ 20:06:35 #293
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188884473
Sjors helemaal verongelijkt omdat ze een contactverbod heeft gekregen nadat ze die man thuis heeft opgezocht en daarna dingen in zijn tuin heeft vernield. Lekker hypocriet, Sjors. :')
pi_188884760
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2019 20:06 schreef James1988 het volgende:
Sjors helemaal verongelijkt omdat ze een contactverbod heeft gekregen nadat ze die man thuis heeft opgezocht en daarna dingen in zijn tuin heeft vernield. Lekker hypocriet, Sjors. :')
VInd het ook nogal ver van het personage staan. Ja hij sloeg Amir met een knuppel, maar ZIJN VROUW IS DOOD. HALLO!?
  dinsdag 10 september 2019 @ 21:37:03 #295
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_188886293
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2019 23:30 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Nu de Nieuwe Revu het complete artikel online heeft gegooid kan ik dat wel even linken: https://revu.nl/artikel/5051/de-tijd-van-onbezorgdheid-is-voorbij

Voor wie het nog niet gelezen heeft: hou je vast, want dit is mind blowing. En ja, in de tijd dat Rogier Proper er nog de scepter zwaaide leverde hij (naar het schijnt) met gemak commentaar op het soms abominabele niveau van de serie tijdens de schrijversvergaderingen, maar hey, hij had tenminste wel het besef dat het hier om goedkope soap ging, niet om een uit de kluiten gewassen Postbus 51-spotje :')
En nu ook een Mediacourant-artikel:

https://www.mediacourant.(...)chter-schermen-gtst/
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_188888516
Ik heb het idee dat Jef ook weer terugkeert dit seizoen
pi_188892510
Waarom heb ik het idee dat het kindje van Tiffy en Lucas niet levend ter wereld komt of tijdens of kort na de bevalling overlijdt? :?
pi_188893149
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2019 10:33 schreef miaeak het volgende:

[..]

Was dezelfde set,vandaar mijn opmerking :P.
Ik had trouwens 100% het strandhuisje verwarcht. Zouden ze die set getrashed hebben?
Geen idee, weet alleen dat dit echt super slecht was/ is. :')
  woensdag 11 september 2019 @ 12:37:00 #299
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_188893692
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 11:36 schreef miaeak het volgende:
Waarom heb ik het idee dat het kindje van Tiffy en Lucas niet levend ter wereld komt of tijdens of kort na de bevalling overlijdt? :?
Of Tiffy krijgt last van een postnatale depressie en verdwijnt, laat Lucas achter met een kind waar hij niet alleen voor kan zorgen, totdat ineens hulpverleners van stichting Het Vergeten Kind komen opdraven? Zou ook wel maatschappelijk relevant zijn enzo.
pi_188895550
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2019 12:37 schreef James1988 het volgende:

[..]

Of Tiffy krijgt last van een postnatale depressie en verdwijnt, laat Lucas achter met een kind waar hij niet alleen voor kan zorgen, totdat ineens hulpverleners van stichting Het Vergeten Kind komen opdraven? Zou ook wel maatschappelijk relevant zijn enzo.
Nah de onverantwoordelijke vader hebben ze Daan al voor ;).
pi_188896907
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 11:36 schreef miaeak het volgende:
Waarom heb ik het idee dat het kindje van Tiffy en Lucas niet levend ter wereld komt of tijdens of kort na de bevalling overlijdt? :?
Hmm ja ik heb ook het gevoel dat er iets gaat gebeuren. Met het kind of met Tiffy.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')