Onder de naam "bokking" wordt gerookte en gezouten haring aangeboden. In het Engels wordt bokking ook wel bloater genoemd, maar bloater is ook de naam voor Coregonus hoyi en houtingen die vaak gerookt worden verkocht. De term bokking wordt enkel gebruikt voor de variëteit gemaakt van haring. In het Engels is "bloater" een "kipper" welke niet is schoongemaakt en nog alle ingewanden (inclusief hom of kuit) bevat.quote:Op zondag 14 juli 2019 17:36 schreef SVW6. het volgende:
[ afbeelding ]
Drie lekkerbekjes en 4 gerookte (?) haring. Weet niet precies wat het is maar het smaakt goddelijk.
Bedankt voor de uitleg!quote:Op zondag 14 juli 2019 17:42 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Onder de naam "bokking" wordt gerookte en gezouten haring aangeboden. In het Engels wordt bokking ook wel bloater genoemd, maar bloater is ook de naam voor Coregonus hoyi en houtingen die vaak gerookt worden verkocht. De term bokking wordt enkel gebruikt voor de variëteit gemaakt van haring. In het Engels is "bloater" een "kipper" welke niet is schoongemaakt en nog alle ingewanden (inclusief hom of kuit) bevat.
Ik vraag me al heel lang af of het een aanrader is.... dus misschien toch ook maar eens halen.quote:Op zondag 14 juli 2019 18:39 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Bedankt voor de uitleg!
Ze smaakten zo goed ik ga ze morgen weer halen.
Nu ben ik ook wel benieuwdquote:Op zondag 14 juli 2019 18:39 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ik vraag me al heel lang af of het een aanrader is.... dus misschien toch ook maar eens halen.
Welke visboer ga je heen? Je woont toch in DH?quote:Op zondag 14 juli 2019 18:39 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Bedankt voor de uitleg!
Ze smaakten zo goed ik ga ze morgen weer halen.
Kapitein Jack, Savornin Lohmanplein.quote:Op zondag 14 juli 2019 18:46 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Welke visboer ga je heen? Je woont toch in DH?
Hmm dat is niet helemaal in de buurt van waar ik normaal kom denk ik.quote:
Daar zit ook een goede vistent (weet de naam oprecht niet).quote:Op zondag 14 juli 2019 19:09 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hmm dat is niet helemaal in de buurt van waar ik normaal kom denk ik.
Zit op disndag altijd voor werk bij de leyweg.
Vaak visje van de markt aldaar
Waar moet ik aan denken qua smaak/beleving?quote:Op zondag 14 juli 2019 19:14 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Daar zit ook een goede vistent (weet de naam oprecht niet).
Die gerookte haringen waren in ieder geval heerlijk, kan het iedereen die van vis houdt aanraden.
Soort mix tussen een gerookte makreel en een haring. De huid is redelijk stug maar kan je gewoon mee eten (zitten ook geen graten in)quote:Op zondag 14 juli 2019 19:20 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Waar moet ik aan denken qua smaak/beleving?
Ik vind gerookte paling/makreel ook altijd erg lekker toch
Ha buufquote:Op zondag 14 juli 2019 19:09 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hmm dat is niet helemaal in de buurt van waar ik normaal kom denk ik.
Zit op disndag altijd voor werk bij de leyweg.
Vaak visje van de markt aldaar
Alleen op dinsdag hoorquote:Op zondag 14 juli 2019 20:01 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ha buuf
Leyweg is wel 1 vd meest troosteloze winkelcentra die ik ken maar toch kom ik er graag want echt alles heb je daar.
Meestal voor ik ga werken doe ik een rondje daar.
Ha, als ik naar NL ga is dat altijd het eerste eten wat ik bij moeders krijg voorgeschoteld: andijviestamppot met spekkiesquote:Op zondag 14 juli 2019 20:00 schreef Muck het volgende:
Stamppot andijvie met een saucijsje
Zowel de aardappelen als de (krul)andijvie kwamen uit de tuin van mijn ouders
De kringloop daar vind ik ook tof.quote:Op zondag 14 juli 2019 20:03 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Alleen op dinsdag hoor
En troosteloos wel ja... maar het winkelt prima.
Ga ook graag buiten lunchen daar.
En een leuke bieb ook.. toevallig laatst even koffie gehaald.
Ha en ik heb deze dinsdag vergadering in capelle dus ben er dan precies niet. Timingquote:Op zondag 14 juli 2019 20:13 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
De kringloop daar vind ik ook tof.
Woonde er eerst vlakbij. Nu kom ik er alleen op woensdag en toevallig deze week ook op dinsdag werken.
Vind de Hoogvliet ook een erg fijne supermarkt. Die hebben we helaas niet in Delft.
Ontopic: thee en kletskoppen
Waarom doe je er een plaatje van gerookt zalm bij?quote:Op maandag 15 juli 2019 12:59 schreef SVW6. het volgende:
[ afbeelding ]
Vanavond gekookte aardappels, sperziebonen en drie runderworsten.
Omdat ik dat vanmiddag heb gegeten.quote:Op maandag 15 juli 2019 15:27 schreef Karzai het volgende:
[..]
Waarom doe je er een plaatje van gerookt zalm bij?
wel een plaatje van het internet, maar ziet er net zo uit.quote:Op maandag 15 juli 2019 15:29 schreef SVW6. het volgende:
[..]
Godsamme dat ziet er verdomd lekker uit.
valsspelerquote:
Goed te kanenquote:
Was prima ja maar de double cheeseburger xxl vond ik beter. Ga die whopper volgende keer met kaas nemen, vlees was een beetje oververtegenwoordigd nu.quote:Op maandag 15 juli 2019 19:03 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Goed te kanen
Moet ik morgen eens over denken.
Moet je eens een triple whopper nemenquote:Op maandag 15 juli 2019 19:19 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Was prima ja maar de double cheeseburger xxl vond ik beter. Ga die whopper volgende keer met kaas nemen, vlees was een beetje oververtegenwoordigd nu.
quote:
Werd dus uiteindelijk restjes opmaken: spruitjes, paprika, uitje, knoflook lekker bakken in de hapjespan, kruidig chorizoworstje erbij, beetje terriyakisaus en weer die lekkere rijst. Nu wel even op de verpakking gekeken, het is Japanse yamaní rijst. Geen idee hoe dat in het Nederlands heet. Spaanse website: https://www.secretos-del-arroz.com/arroz-yamani/quote:Op maandag 15 juli 2019 16:16 schreef flipsen het volgende:
Kop koffiechino (half koffie, half cappucino) en een chocolademueslireep. Straks maar even het kookboek in duiken voor de lunch. Iets warms en hartigs in ieder geval, sterf van de kou hier
Zag dat het een familierecept was. Hebben of zijn wij toevallig dezelfde familie? Dit recept ken ik van mijn tante uit Zuid-Limburgquote:Op maandag 15 juli 2019 20:15 schreef realAIVD het volgende:
Duiveltjesvlees uit de slowcooker met krieltjes in de schil en rauwe shanghai paksoi met chogochujang om te dippen
[ afbeelding ]
had ik laatst ook met Nibbit en met Mama Mia’s ook.quote:
Was ook niet van plan morgen naar de markt te gaan want wilde hont meenemen naar werk maar plannen veranderd.quote:Op zondag 14 juli 2019 20:28 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ha en ik heb deze dinsdag vergadering in capelle dus ben er dan precies niet. Timing
En ik shop idd op weg naar huis weleens bij de hoogvliet (en de takko )
Vond het ook een mooi verhaal hoe dat stadsdeelkantoor er ooit gekomen is.
On topic ook: lasagne
Pomtips ook..quote:Op maandag 15 juli 2019 22:42 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
had ik laatst ook met Nibbit en met Mama Mia’s ook.
Normaal neem ik een schaaltje met chips maar die twee kan ik vaak niet stoppen met eten.
Ontopic: kop thee en zelfgemaakte kletskop
Nope, ik in ieder geval niet op basis van dit recept.quote:Op maandag 15 juli 2019 21:37 schreef flipsen het volgende:
[..]
Zag dat het een familierecept was. Hebben of zijn wij toevallig dezelfde familie? Dit recept ken ik van mijn tante uit Zuid-Limburg
Ik toch maar welquote:Op maandag 15 juli 2019 22:45 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Was ook niet van plan morgen naar de markt te gaan want wilde hont meenemen naar werk maar plannen veranderd.
Oppas van hont gaat mee naar de markt en dan ga ik daarna door naar werk en hont en boodschappen terug naar huis met de oppas
Dus geen sjouwwerk
Zo even lijstje maken
Staat saoto op het menu Eieren en lontong alvast vanavond gekookt
Naar de markt?quote:
Jups... had me vergist.quote:
Roerbakken dusquote:
Yup, lekker makkelijk, lekker saai, weinig moeite.quote:Op dinsdag 16 juli 2019 14:39 schreef Prego het volgende:
[..]
Roerbakken dus
OT: koude groene thee met een klein beetje citroensap
Ojee hebro saté nietwaar?quote:Op dinsdag 16 juli 2019 18:45 schreef Sigaartje het volgende:
Sate met brood en sambal oelek-ei
[ afbeelding ]
AH-merk. Ik had hard gewerkt, geen zin om iets te verzinnen.quote:Op dinsdag 16 juli 2019 19:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ojee hebro saté nietwaar?
Ik had net heerlijk twister friet, kaassouffle en een nasischijf. Met een glas orangina.
Wtf Ik had nog een bloemkool liggen en het is niet echt mijn favoriete groente, dus maar even recepten gegoogled. Kom ik inderdaad iets tegen over bloemkool in schijven snijden en zo hup, de oven in met wat olijfolie erop en zout en peper. En krijg nou niets, het was LEKKER! Grappig dat je dezelfde ingeving hadquote:Op dinsdag 16 juli 2019 17:17 schreef golfer het volgende:
Straks: geroosterde bloemkool uit de oven en in geklaarde boter gebakken tongscharfilets.
Ik heb het al vaker gemaakt.quote:Op dinsdag 16 juli 2019 19:15 schreef flipsen het volgende:
Ik had nog een bloemkool liggen en het is niet echt mijn favoriete groente, dus maar even recepten gegoogled. Kom ik inderdaad iets tegen over bloemkool in schijven snijden en zo hup, de oven in met wat olijfolie erop en zout en peper. En krijg nou niets, het was LEKKER! Grappig dat je dezelfde ingeving had
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |