abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_187403081
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187405699
deze van een hollander aan charles lister _O-

D88dhHmXYAEjObw?format=jpg&name=medium
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187406581
quote:
10s.gif Op donderdag 13 juni 2019 15:32 schreef Slayage het volgende:
deze van een hollander aan charles lister _O-

[ afbeelding ]
_O-

Zelfs zonder dat antisemitisme is hij al rijp voor het gesticht.
pi_187443198
Dit zijn terroristen die een terroristisch kind redden volgens Richstorage. Hij vindt Poetin en Assad geweldig.

https://twitter.com/SyriaCivilDef/status/1139965015505743873?s=20
pi_187456689
ziekenhuis in london

D9MI5yyXsAI8kZf?format=jpg&name=medium
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 16 juni 2019 @ 18:20:51 #6
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_187456933
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 21:49 schreef polderturk het volgende:
Dit zijn terroristen die een terroristisch kind redden volgens Richstorage. Hij vindt Poetin en Assad geweldig.

https://twitter.com/SyriaCivilDef/status/1139965015505743873?s=20
Een terroristisch kind? Ik denk niet dat dat arme kind iemand iets heeft misdaan. Of het terroristen zijn weet ik niet, de White Helmets hebben een twijfelachtige track record en Pallywood is ze niet vreemd.

Assad mag gaan en van Poetin weet ik te weinig om er echt iets van te vinden. Ik heb nooit deze man gesteund op Fok! Assad voor een tijdje gedurende de oorlog omdat ik LibiŽ 2.0 wilde voorkomen. Nu is Assad wel ver over zijn houdbaarheid heen...
pi_187468308
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 16:35 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

_O-

Zelfs zonder dat antisemitisme is hij al rijp voor het gesticht.
Waar zie jij antisemitisme??
pi_187468349
quote:
10s.gif Op zondag 16 juni 2019 18:05 schreef Slayage het volgende:
ziekenhuis in london

[ afbeelding ]
WTF? is dit echt?
pi_187468752
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2019 13:17 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Waar zie jij antisemitisme??
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=neocohen

quote:
0s.gifOp maandag 17 juni 2019 13:20 schreef theunderdog het volgende:

[..]

WTF? is dit echt?
Ja.
pi_187468760
quote:
Ah, ok. Dat is inderdaad antisemitisme. Maar dat het neoconservatisme een sterk blok is in Amerika, is geen geheim.
pi_187512938
https://www.parool.nl/cs-b2b4ecf5


Vrouw, voet kwijt, psychische problemen, Nederlands, IS, kamp, Koerden.

Steekwoorden :7
pi_187514927
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2019 23:48 schreef WammesWaggel het volgende:
https://www.parool.nl/cs-b2b4ecf5


Vrouw, voet kwijt, psychische problemen, Nederlands, IS, kamp, Koerden.

Steekwoorden :7
IS-er en schrijnend in ťťn zin...

Ik kan er totŠŠl geen medelijden mee hebben.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_187518490
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juni 2019 05:46 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

IS-er en schrijnend in ťťn zin...

Ik kan er totŠŠl geen medelijden mee hebben.
Schrijnend en IS er kan allebei tegelijk. Medelijden is een ander verhaal. Heb zeer zeker geen medelijden met de mensen die helemaal tot aan baghouz trouw bleven. Ze hebben zatvtijd gehad om in te zien wat voor een organisatie het was. Als je zo lang trouw blijft verdien je geen enkele medelijden. Neemt niet weg dat ik vind dat de Nederlandse staat haar daar zou moeten weghalen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187518914
Ik vind het jammer, dat de kaart van de huidige militaire situatie ook steeds meebeweegt in de oudere topics.

Want ik meende dat de Koerden (YPG) ook altijd een hoekje in de noordwestelijke punt van SyriŽ onder controle hadden. Maar wanneer en hoe zijn ze dat kwijtgeraakt?
  donderdag 20 juni 2019 @ 13:54:13 #16
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_187519336
Moeten we inmiddels al pro-actief een topic aanmaken over de oorlog in Iran?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_187520719
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2019 13:20 schreef Idisrom het volgende:
Ik vind het jammer, dat de kaart van de huidige militaire situatie ook steeds meebeweegt in de oudere topics.

Want ik meende dat de Koerden (YPG) ook altijd een hoekje in de noordwestelijke punt van SyriŽ onder controle hadden. Maar wanneer en hoe zijn ze dat kwijtgeraakt?
https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Olive_Branch
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2019 13:49 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ah, ok. Dat is inderdaad antisemitisme. Maar dat het neoconservatisme een sterk blok is in Amerika, is geen geheim.
Nah. https://www.washingtonpos(...)m_term=.930260aebfea
pi_187520920
quote:
Kan dat niet lezen. Mot je betalen.

Maar je kan toch niet ontkennen dat het neoconservatisme een sterk blok is? Toen Irak, nu Iran. En talloze gingen hen voor.
pi_187523435
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2019 13:54 schreef DustPuppy het volgende:
Moeten we inmiddels al pro-actief een topic aanmaken over de oorlog in Iran?
Laten we hopen van niet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 21 juni 2019 @ 07:32:43 #20
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_187531440
quote:
10s.gif Op donderdag 20 juni 2019 18:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

Laten we hopen van niet.
Trump Approves Strikes on Iran, but Then Abruptly Pulls Back

Scheelde niks. :{
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_187533049
quote:
ik zag het :{

ik ben zeker geen fan van de mollahs uit tehran, maar ik vind dat de amerikanen genoeg tering zooi hebben veroorzaakt en nog steeds veroorzaken in het MO :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187538219
In Gaziantep spreken ze wel Arabisch toch?
pi_187538371
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 17:25 schreef BEFEM het volgende:
In Gaziantep spreken ze wel Arabisch toch?
geen antep kenner, maar ik meen van niet. volgens mij is alleen in hatay een grote arabische aanwezigheid. maar ook dat is heel erg gemixt, met turks en koerdisch. antep trekt ongetwijfeld wel veel mensen uit de regio omdat het een industrie stad is. lijkt me dat dat ook de voornaamste reden is dat veel syriers daar gevestigd zijn. er valt simpelweg geld te verdienen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187545741
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187560633
quote:
Ja laten we lekker andermans rotzooi opruimen. Ik snap sowieso niet waarom Europa dit zou willen. Vroeger bemoeide andere machten ook niet met ons toen b.v. de 30 jarige oorlog (1618 - 1648) volop bezig was. Is uiteindelijk ook uit zichzelf opgelost.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_187566406
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2019 09:09 schreef HSG het volgende:

[..]

Ja laten we lekker andermans rotzooi opruimen. Ik snap sowieso niet waarom Europa dit zou willen. Vroeger bemoeide andere machten ook niet met ons toen b.v. de 30 jarige oorlog (1618 - 1648) volop bezig was. Is uiteindelijk ook uit zichzelf opgelost.
Je bedoelt dat de Turken niet de Hollanders hielpen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187566608
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2019 15:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Kan dat niet lezen. Mot je betalen.
Probeer google translate oid. Of betaal, duur is het niet ;)

quote:
Maar je kan toch niet ontkennen dat het neoconservatisme een sterk blok is? Toen Irak, nu Iran. En talloze gingen hen voor.
Dat kan ik wel. Rumsfeld, Bush, Cheney zijn geen neoconservatieven, net als de senaat en het congres die toch echt met +-70% voor de oorlog hebben gestemd. De neoconservatieven hadden wel degelijk invloed, maar zaten toch echt lager in de rangorde.

Binnen de Trump-administratie noemt zelfs helemaal niemand zich een neocon, inclusief Bolton.

De term 'neoconservatisme' wordt steeds meer een antisemitische dogwhistle, zoals die e-mail aan Higgins laat zien, zodat collectieve fouten(Irak) toegeschreven kunnen worden aan een klein groepje.
pi_187566674
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2019 17:15 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Probeer google translate oid. Of betaal, duur is het niet ;)
[..]

Dat kan ik wel. Rumsfeld, Bush, Cheney zijn geen neoconservatieven, net als de senaat en het congres die toch echt met +-70% voor de oorlog hebben gestemd. De neoconservatieven hadden wel degelijk invloed, maar zaten toch echt lager in de rangorde.

Binnen de Trump-administratie noemt zelfs helemaal niemand zich een neocon, inclusief Bolton.

De term 'neoconservatisme' wordt steeds meer een antisemitische dogwhistle, zoals die e-mail aan Higgins laat zien, zodat collectieve fouten(Irak) toegeschreven kunnen worden aan een klein groepje.
Je doet aan semantiek. Neoconservatieven, Havikken. In elk geval politici (of andere mensen in Amerika met invloed) die nogal van de interventie zijn.

Dat sommige mensen de term 'neoconservatieven' gebruiken als antisemtisch dogwhistle, maakt het niet onbestaand.

Amerika is dan ook veel meer een lobbycratie, dan een democratie. Genoeg bronnen waaruit blijkt dat een lobbygroep als AIPAC een zeer grote invloed heeft. Ik vind het niet erg (want ben pro Israel), maar dit ontkennen is krankzinnig.
pi_187567043
quote:
10s.gif Op zondag 23 juni 2019 16:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

Je bedoelt dat de Turken niet de Hollanders hielpen?
Nee.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_187567202
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2019 17:21 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Je doet aan semantiek.
Semantiek is dan ook belangrijk ;)

quote:
Neoconservatieven, Havikken. In elk geval politici (of andere mensen in Amerika met invloed) die nogal van de interventie zijn.
Noem ze dan ook havikken. Of imperialisten oid. Een neoconservatief is toch echt een term voor iemand die vervreemd is van liberalisme en dmv interventies Amerikaanse idealen wil verspreiden. Bolton voldoet aan geen van beide, hij wil gewoon bloed zien. Zoals zoveel overheidsfunctionarissen. Dat allemaal toeschrijven aan neoconservatisme is nogal een gevaarlijke versimpeling.

quote:
Amerika is dan ook veel meer een lobbycratie, dan een democratie. Genoeg bronnen waaruit blijkt dat een lobbygroep als AIPAC een zeer grote invloed heeft. Ik vind het niet erg (want ben pro Israel), maar dit ontkennen is krankzinnig.
Gerontocratie, plutocratie, lobbycratie, het klopt allemaal. Maar ga geen termen toeschrijven die niet kloppen.
pi_187568842
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2019 18:01 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Semantiek is dan ook belangrijk ;)
[..]

Noem ze dan ook havikken. Of imperialisten oid. Een neoconservatief is toch echt een term voor iemand die vervreemd is van liberalisme en dmv interventies Amerikaanse idealen wil verspreiden. Bolton voldoet aan geen van beide, hij wil gewoon bloed zien. Zoals zoveel overheidsfunctionarissen. Dat allemaal toeschrijven aan neoconservatisme is nogal een gevaarlijke versimpeling.
[..]

Gerontocratie, plutocratie, lobbycratie, het klopt allemaal. Maar ga geen termen toeschrijven die niet kloppen.
Jij lijkt vooral graag antisemitisme te zien, daar waar geen antisemitisme is.

Mag ik nog zeggen dat de het oorloghitsen met Iran OOK is vanwege Israel?
pi_187569309
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2019 19:36 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Jij lijkt vooral graag antisemitisme te zien, daar waar geen antisemitisme is.
Neuh, ik stel dat eigenschappen die vooral worden toegeschreven aan een marginaal groepje neoconservatieven in werkelijkheid veel breder in de Amerikaanse politiek aanwezig zijn.

quote:
Mag ik nog zeggen dat de het oorloghitsen met Iran OOK is vanwege Israel?
Dat mag.
pi_187569346
quote:
14s.gif Op zondag 23 juni 2019 20:05 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Neuh, ik stel dat eigenschappen die vooral worden toegeschreven aan een marginaal groepje neoconservatieven in werkelijkheid veel breder in de Amerikaanse politiek aanwezig zijn.
[..]

Dat mag.
Het geloof in interventie, Amerika die de wereldpolitie speelt is alles behalve nihil.

Integendeel. Het is een doctrine. Zoals ik al zei: Amerika is een lobbycratie.
pi_187569910
interessante actie

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 23-06-2019 om 18:38:01 #Syria: unprecedented attack against the oil pipeline for Banyas Refinery which was sabotaged in multiple places. https://t.co/gcNAl57JTh reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187713616
achtergrond info filmpje omtrent het eerst amerikaanse bombardement op idlib in twee jaar

France24_en twitterde op maandag 01-07-2019 om 14:55:53 🇸🇾 Eight jihadists have reportedly been killed in the #US-led airstrike in #Syria, including six #AlQaeda commanders.France 24's @SimNasr clarifies the primary targets of the #airstrike, and explains the reasons behind the operation https://t.co/QYaaCXK9R8 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187761480
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187761818
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187784496
Assad Or We Burn the Country

Dr Bashar _O_
pi_187785298
gaat eindlijk het loodje leggen? niet al te frisse foto in de tweet

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 06-07-2019 om 19:14:30 #Syria: Mihrac Ural, the butcher of Banyas (massacre of civilians in 2013) & leader of so-called Syrian Resistance was severely wounded today by an IED in N. #Latakia. He survived an assassination attempt by Abu Amara Brigades in Sept. 2018. https://t.co/JdIPxEv8Rj reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_187866492
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator donderdag 11 juli 2019 @ 20:44:25 #48
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_187870057
doen ze voor bv Kosovo ook
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_187870359
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 20:38 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Nederland kan van Curacao een eigen GuantŠnamo Bay maken 😊
De VS is andere koek. Die gaan over lijken van hele landen/volkeren zolang het maar hun interesses ten goede komt dus een Bay om de ''rechtsstaat'' te omcirkelen is niet verrassend in het geval van Yankistan. Nederland is veel te braaf voor dat soort fratsen.
pi_187870362
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 20:44 schreef sp3c het volgende:
doen ze voor bv Kosovo ook
Chili schijnt daartegen de eigen terroristen te vliegen.😎
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')