abonnement Unibet Coolblue
  maandag 18 maart 2019 @ 22:48:41 #1
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185703799
Wat weten we nu:

18:31 Hoofdverdachte aangehouden

quote:
15:01
Burgemeester Jan van Zanen meldt net dat er drie doden zijn gevallen en negen gewonden door de schietpartij in Utrecht.
GemeenteUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 14:54:05 Burgemeester Jan van Zanen reageert op het schietincident eerder vandaag https://t.co/PzI6t2tPtX reageer retweet
quote:
quote:
In de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft maandagochtend een schietpartij plaatsgevonden. Het vuur werd geopend op de inzittenden van een tram bij het 24 Oktoberplein. Dit is wat we tot nu toe weten over het incident.
In het kort

Schutter gevlucht, politie zoekt 37-jarige verdachte
Omgeving 24 Oktoberplein afgezet
Dreigingsniveau 5 voor provincie Utrecht
Terroristisch motief niet uitgesloten
Een schutter opent rond 10.45 uur het vuur in een tram. Volgens een getuige "begon een man in het wilde weg te schieten". Meerdere inzittenden raken gewond en moeten met spoed naar het ziekenhuis.

Voor de slachtoffers is in Utrecht een calamiteitenhospitaal geopend. Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl opengesteld voor mensen die zich ongerust maken over de situatie in Utrecht.

Het 24 Oktoberplein is na de schietpartij ruim afgezet. "Kom niet in de buurt van de plaats van het incident", meldt de politie. Bij een woning aan de Trumanlaan, in de buurt van het 24 Oktoberplein, zijn meerdere politie-eenheden ter plaatse. Volgens de NOS zijn hier en op andere plaatsen invallen gedaan.



https://www.nu.nl/schietp(...)rtij-in-utrecht.html


Livestream:

De verdachte:

PolitieUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 14:17:27 De politie vraagt u uit te kijken naar de 37-jarige Gökman Tanis (geboren in Turkije) in verband met het incident vanmorgen aan het #24oktoberplein in Utrecht. Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070 https://t.co/QZ88s3Wl0k reageer retweet
Laatste nieuwsberichten
quote:
Ooggetuige Niels (21): ‘Hij schoot op die mensen die die vrouw hielpen’

De 21-jarige Niels zat in de tram in Utrecht waar vanmorgen ‘mogelijke terreurverdachte’ Gökman Tanis begon te schieten. Niels ‘had het gevoel’ dat de dader zich op één persoon richtte. ,,Hij mikte op die mensen die die vrouw probeerde te helpen.”

Niels is net weer thuis, na door de politie te zijn gehoord, nog stevig onder de indruk van wat hij heeft gezien. ,,Het gebeurde in het tramstel achter mij. Er was ineens commotie. De tram kwam stil te staan in een bocht dus ik kon goed zien wat er in het tramstel achter mij gebeurde. De deur van de tram werd geforceerd en er werden ramen ingeslagen. In ons tramstel was verwarring maar bleef het redelijk kalm.”

,,Er was op dat moment op zeker al geschoten in dat tramstel achter mij. Je hoorde van die plop-plop-plop-geluiden, alsof er een geluiddemper op zat. Daarna zag ik mensen naar buiten rennen, echt voor hun leven. Ik had het gevoel dat hij zich speciaal op een iemand richtte want ik zag een vrouw naar buiten kruipen. Omstanders probeerden haar weg te trekken maar toen ze dat deden ging die man speciaal achter haar aan en mikte op die omstanders.”

,,Nee, ik kon niet goed zien hoe hij eruit zag. Hij had een donkere jas aan, normaal postuur, en had een lang pistool in zijn hand. Gewoon zo’n handpistool, geen automatisch wapen, voor zover ik kon zien. Daarna ging ie nog achter iemand aan, met een geel hesje, die die vrouw probeerde te helpen, en daarna kon ik het niet meer zien.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)uw-hielpen~abd214eb/
quote:
Gezochte Gökmen Tanis stond terecht wegens schieten met vuurwapen en verkrachting
UTRECHT - De 37-jarige Gökmen Tanis, die wordt gezocht vanwege het schietdrama bij het 24 Oktoberplein, is vaak in aanraking geweest met justitie. Hij stond in 2014 terecht omdat hij zou hebben geschoten met een vuurwapen en wegens poging tot doodslag.

Zijn strafblad is lang: hij zou in oktober 2014 een vrouw hebben beledigd en naar haar hebben gespuugd. Ook beledigde en bedreigde hij toen een agent. Tevens zou hij dat jaar onder invloed hebben gereden.

Zeer recent stond hij ook voor de rechter: twee weken terug nog omdat hij een vrouw zou hebben verkracht. Ook zou hij zich onlangs schuldig hebben gemaakt aan het stelen van een fiets en een inbraak in een bedrijfspand. Die delicten dateren van september en oktober vorig jaar.

De verkrachting zou zijn gebeurd in juli 2017 in Utrecht. Precies twee weken geleden was een zogenoemde regiezitting.

De politie heeft een foto van Tanis verspreid. De man, die Turkse roots heeft, zou vanochtend hebben geschoten in of bij een tram op het 24 Oktoberplein. Daarbij is een nog onbekend aantal mensen gewond geraakt en er zijn mogelijk ook mensen overleden. Tanis is nog voortvluchtig.
PolitieUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 16:28:03 Het aantal gewonden is zojuist naar beneden bijgesteld. Het gaat om 5 gewonden in plaats van de eerder genoemde 9. Het aantal overledenen is op dit moment onveranderd. https://t.co/9tStbq1f0B reageer retweet
Liveblogs
Schietpartij Utrecht: Tanis opgepakt, morgen vlaggen halfstok
https://nos.nl/liveblog/2(...)trecht-verlaten.html

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1895347/
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_185703805
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:43 schreef skrn het volgende:

[..]

Zou het? Dader in 1 dag gepakt, een opsteker voor de coalitie zou ik zeggen.
Het gaat geen direct effect hebben deze woensdag, maar later wel. Denk aan nog scherpere privacywet oftewel de regering mag NOG meer weten en controleren. Dat soort dingen.
pi_185703813
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:44 schreef YoshiBignose het volgende: [..] [..] Nee, maar wat kan je nog meer doen? Respect voor slachtoffers... kom op zeg. Je moet toch een land draaiende houden of wat. Denk je nou echt dat het iets helpt als iedereen de hele dag alleen maar loopt te huilen?
Sinds wanneer valt zieltjes winnen door de smakeloze opportunist uit te hangen onder 'het land draaiende houden'?
  maandag 18 maart 2019 @ 22:49:32 #4
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_185703814
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:42 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Ik behoor tot de Fokkers zonder Wajong dus was overdag met werk bezig..heb pas 's avonds mij wat meer verdiept
Post van de dag.
pi_185703825
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:49 schreef Poepz0r het volgende:

[..] Denk aan nog scherpere privacywet oftewel de regering mag NOG meer weten en controleren. Dat soort dingen.
Precies
pi_185703830
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:47 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Het land draaiende houden is wat anders dan in een zaal met blinde eigengeile toehoorders blaten dat het handelen van een individu moeiteloos is af te schuiven op politieke partijen en een grote bevolkingsgroep... of iets van die strekking tweeten
Why? Als ik het zo hoor gaat het de laatste maanden (jaren) alleen maar over immigratiebeleid, asielzoekers, allochtonen, afpakken van cultuur etc. etc. Blijkbaar zit dat veel mensen heel hoog. Dan is dit (als het al een terroristische aanslag was...) toch een vrij belangrijke gebeurtenis.

quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:49 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Sinds wanneer valt zieltjes winnen door de smakeloze opportunist uit te hangen onder 'het land draaiende houden'?
Omdat dat "zieltjes winnen" zou kunnen betekenen dat we een heel ander kabinet krijgen met ander beleid, wat gevolgen kan hebben voor het hele land.
Facts don't care about your feelings
pi_185703832
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:49 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Sinds wanneer valt zieltjes winnen door de smakeloze opportunist uit te hangen onder 'het land draaiende houden'?
Xa1pt ouwe D66er! Zieltjes winnen :') Het is maar net wat je wil zien he. Het is een constatering van de FEITEN die 15 JAAR GELEDEN al werden genoemd. Er is geen ene kankeritus in dit land veranderd, maar blijf lekker wegkijken.
pi_185703850
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:45 schreef Moneyfornothing1 het volgende:
De dader, ook aan het filmpje te zien, is niet al te slim. En ook vrij gestoord.

Las dat interview met de 47-jarige vrouw die hij heeft verkracht. Dat ze samen veel deden, samen drugs gebruiken en hij haar eens urenlang verkrachtte. Gok dat dit niks met eerwraak te maken heeft, ik denk zelfs dat ‘ie nog maar weinig familie heeft eigenlijk, gezien het feit dat hij al jarenlang een dikke drugsgebruiker is die niks vsn het leven maakt.

Het zal denk ik te maken hebben met zijn fucked up gesteldheid. Teveel drugs gehad, een beetje geradicaliseerd (net als zijn broer) en ook nog eens een laag IQ: dat maakt je wel heel gevaarlijk.

Tot zover mijn speculatie :+.
quote:
Burgemeester Van Zanen, het hoofd van de politie Midden-Nederland en de hoofdofficier van Justitie zeggen dat Gökmen Tanis verdacht wordt van doodslag met terroristisch motief, maar inmiddels is eerwraak het meest waarschijnlijke motief, aldus bronnen aan het AD. Ook de mogelijkheid van meerdere daders is nog niet uitgesloten.
https://www.hln.be/nieuws(...)-duidelijk~aecd02d7/
Zij weten duidelijk meer dan dat wij weten. En als het zelfs voor hun niet helemaal duidelijk is wat zijn motieven zijn geweest, dan is het voor ons al helemaal speculeren. Maar de burgemeester, hoofd van de politie en de hoofdofficier van Justitie roepen echt niet zomaar dat dat momenteel het hoofdmotief is.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator maandag 18 maart 2019 @ 22:51:53 #9
236264 crew  capricia
pi_185703853
Definitely not CIA
pi_185703854
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:49 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Het gaat geen direct effect hebben deze woensdag, maar later wel. Denk aan nog scherpere privacywet oftewel de regering mag NOG meer weten en controleren. Dat soort dingen.
Dat zou idd kunnen. Ik denk dat de PVV en Forum niet direct gaan profiteren. Ook moeilijk campagne voeren zonder ranzig te zijn trouwens, wat beide ook laten zien .
pi_185703858
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:50 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Why? Als ik het zo hoor gaat het de laatste maanden (jaren) alleen maar over immigratiebeleid, asielzoekers, allochtonen, afpakken van cultuur etc. etc. Blijkbaar zit dat veel mensen heel hoog. Dan is dit (als het al een terroristische aanslag was...) toch een vrij belangrijke gebeurtenis.
Ik heb net Nieuwsuur gekeken. Ik beweer niet dat het een terroristische aanslag was, maar er wijzen wel heel veel dingen die kant uit.

Je kan het nu nog niet terug kijken.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_185703862
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:51 schreef skrn het volgende:

[..]

Dat zou idd kunnen. Ik denk dat de PVV en Forum niet direct gaan profiteren. Ook moeilijk campagne voeren zonder ranzig te blijven trouwens.
EU gaat wel profiteren ;) Helaas
  maandag 18 maart 2019 @ 22:54:33 #13
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_185703891
Politiek bedrijven kan in POL, laten we hier enkel de directe link met het nieuws bespreken
Laffe huichelaar
pi_185703892
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:51 schreef skrn het volgende:

[..]

Dat zou idd kunnen. Ik denk dat de PVV en Forum niet direct gaan profiteren. Ook moeilijk campagne voeren zonder ranzig te blijven trouwens.
Lijkt me toch wel een abc'tje dat die partijen profiteren. Wat gebeurde er in de peilingen na Mohammed B.?
  maandag 18 maart 2019 @ 22:54:49 #15
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_185703903
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:52 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Ik heb net Nieuwsuur gekeken. Ik beweer niet dat het een terroristische aanslag was, maar er wijzen wel heel veel dingen die kant uit.
Ik sluit het ook nog niet uit.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_185703914
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:51 schreef capricia het volgende:
[ afbeelding ]
Wat is het nut hiervan vraag ik me altijd af. Er zijn 1000 mensen gestorven in Mozambique vandaag en in Nederland plegen er zo'n 7 mensen per dag zelfmoord. Als je de slachtoffers niet kent is het helemaal niet relevant wie het was. Of speur je iedere dag ook lijstjes af van alle overleden mensen in de buurt?
Facts don't care about your feelings
pi_185703918
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:51 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]


[..]

Zij weten duidelijk meer dan dat wij weten. En als het zelfs voor hun niet helemaal duidelijk is wat zijn motieven zijn geweest, dan is het voor ons al helemaal speculeren. Maar de burgemeester, hoofd van de politie en de hoofdofficier van Justitie roepen echt niet zomaar dat dat momenteel het hoofdmotief is.
Ik heb net Nieuwsuur gekeken. Er is niks gezegd over eerwraak of relationele sfeer. Wel over terrorisme. Die ‘bronnen’ kan ik niet serieus nemen, dan ga ik eerder op officiële uitspraken af.
pi_185703921
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:51 schreef skrn het volgende:

[..]

Dat zou idd kunnen. Ik denk dat de PVV en Forum niet direct gaan profiteren. Ook moeilijk campagne voeren zonder ranzig te blijven trouwens.
Of een sterk debat van 1 van de 2 leiders of zo'n aanslag door een Turk nu als laatste blijft hangen in het hoofd van de stemgerechtigde maakt verder ook niet veel uit. Baudet zou als enige niet eens bij het politieke debat van vanavond uitgenodigd zijn. Dat is, hoe cru dan ook, een opsteker voor hem.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator maandag 18 maart 2019 @ 22:56:12 #19
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_185703929
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:55 schreef Antaris het volgende:

[..]

Wat dan?
JaapJansen twitterde op maandag 18-03-2019 om 20:42:02 Theo Hiddema moet denken aan het stilleggen van de campagne na moord op Fortuyn en aan Rutte toen Turkse minister naar Rotterdam kwam en stoer deed ‘voor een overwinninkie’. ‘En nou zullen ze goddorie ons die gebeurtenissen in Kanaleneiland aanwrijven?’ https://t.co/1W61xCHfN5 reageer retweet
pi_185703942
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:56 schreef Slobeend het volgende:

[..]

JaapJansen twitterde op maandag 18-03-2019 om 20:42:02 Theo Hiddema moet denken aan het stilleggen van de campagne na moord op Fortuyn en aan Rutte toen Turkse minister naar Rotterdam kwam en stoer deed ‘voor een overwinninkie’. ‘En nou zullen ze goddorie ons die gebeurtenissen in Kanaleneiland aanwrijven?’ https://t.co/1W61xCHfN5 reageer retweet
Ik snap wel wat Hiddema bedoelt te zeggen. Ik herinner mij Fortuyn en de moord nog heel goed.
  Moderator maandag 18 maart 2019 @ 22:57:19 #21
236264 crew  capricia
pi_185703952
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:55 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Wat is het nut hiervan vraag ik me altijd af. Er zijn 1000 mensen gestorven in Mozambique vandaag en in Nederland plegen er zo'n 7 mensen per dag zelfmoord. Als je de slachtoffers niet kent is het helemaal niet relevant wie het was. Of speur je iedere dag ook lijstjes af van alle overleden mensen in de buurt?
Dit is een wijkgenoot van ons.
Ik ken deze man persoonlijk.

Dit is tevens de reden waarom de BSO vanmiddag dicht was. :'(
Mijn dochtertje zal kapot zijn morgen.
Definitely not CIA
pi_185703967
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:55 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Ik heb net Nieuwsuur gekeken. Er is niks gezegd over eerwraak of relationele sfeer. Wel over terrorisme. Die ‘bronnen’ kan ik niet serieus nemen, dan ga ik eerder op officiële uitspraken af.
Had ik dat nou goed gehoord dat die broer lid was van een salafistische beweging?
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_185703976
Vanmiddag was er een getuige op het journaal die vertelde dat hij meerdere mensen "Schieten Schieten" had horen roepen. Even later kwam er een bericht naar buiten dat er op meerdere plekken in Nederland invallen werden gedaan en gezocht werd naar personen. Ook is er voor de "echte dader" al iemand opgepakt waarvan verteld werd dat het niet de "echte dader" zou zijn maar dat hij er wel het een of ander mee te maken had.

Al met al krijg ik door dit hele verhaal het idee dat er meerdere mensen in/bij die tram waren die gezamenlijk deze daad hebben gepleegd?
Of is mijn gedachte uit zijn verband gerukt?
pi_185703985
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:57 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Had ik dat nou goed gehoord dat die broer lid was van een salafistische beweging?
Ja dat is dus ook zo’n feit. Werd ook gezegd.
pi_185703995
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:58 schreef HetDonkertAan het volgende:
Vanmiddag was er een getuige op het journaal die vertelde dat hij meerdere mensen "Schieten Schieten" had horen roepen. Even later kwam er een bericht naar buiten dat er op meerdere plekken in Nederland invallen werden gedaan en gezocht werd naar personen. Ook is er voor de "echte dader" al iemand opgepakt waarvan verteld werd dat het niet de "echte dader" zou zijn maar dat hij er wel het een of ander mee te maken had.

Al met al krijg ik door dit hele verhaal het idee dat er meerdere mensen in/bij die tram waren die gezamenlijk deze daad hebben gepleegd?
Of is mijn gedachte uit zijn verband gerukt?
Zou zomaar kunnen ja.
pi_185704004
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:56 schreef Slobeend het volgende:

[..]

JaapJansen twitterde op maandag 18-03-2019 om 20:42:02 Theo Hiddema moet denken aan het stilleggen van de campagne na moord op Fortuyn en aan Rutte toen Turkse minister naar Rotterdam kwam en stoer deed ‘voor een overwinninkie’. ‘En nou zullen ze goddorie ons die gebeurtenissen in Kanaleneiland aanwrijven?’ https://t.co/1W61xCHfN5 reageer retweet
tnx.
pi_185704015
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:58 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Ja dat is dus ook zo’n feit. Werd ook gezegd.
Fijn dat jij het ook hoorde. Want toen krabbelde ik ook wel even achter mijn oren.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_185704021
Is Nederland daadwerkelijk onveiliger en onleefbaarder geworden of zijn we gewoon nu beter en sneller op de hoogte dankzij (Social) Media?

Ik heb het gevoel alsof Nederland onveiliger en onleefbaarder is geworden. Erg teleurstellend!
pi_185704025
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:55 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Wat is het nut hiervan vraag ik me altijd af. Er zijn 1000 mensen gestorven in Mozambique vandaag en in Nederland plegen er zo'n 7 mensen per dag zelfmoord. Als je de slachtoffers niet kent is het helemaal niet relevant wie het was. Of speur je iedere dag ook lijstjes af van alle overleden mensen in de buurt?
Het nieuwsbericht tonen is een inhoudelijke reactie op de gebeurtenissen van vandaag en laat daarvan een gevolg zien.
Dat is het nut.
pi_185704036
Ik vind het overigens nogal opvallend dat half Nederland GEEN NL-Alert heeft ontvangen en dat terwijl het dreigingsniveau 5 was?
pi_185704037
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 22:58 schreef HetDonkertAan het volgende:
Vanmiddag was er een getuige op het journaal die vertelde dat hij meerdere mensen "Schieten Schieten" had horen roepen. Even later kwam er een bericht naar buiten dat er op meerdere plekken in Nederland invallen werden gedaan en gezocht werd naar personen. Ook is er voor de "echte dader" al iemand opgepakt waarvan verteld werd dat het niet de "echte dader" zou zijn maar dat hij er wel het een of ander mee te maken had.

Al met al krijg ik door dit hele verhaal het idee dat er meerdere mensen in/bij die tram waren die gezamenlijk deze daad hebben gepleegd?
Of is mijn gedachte uit zijn verband gerukt?
ik denk dat er een verschil is tussen ophitsen en medeplichtig zijn..
en met het ethische besef van een doperwt is dit onderscheid bij dergelijke kansenparels bijna niet te merken
  maandag 18 maart 2019 @ 23:01:23 #32
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_185704043
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:00 schreef GeschiktX het volgende:
Is Nederland daadwerkelijk onveiliger en onleefbaarder geworden of zijn we gewoon nu beter en sneller op de hoogte dankzij (Social) Media?

Ik heb het gevoel alsof Nederland onveiliger en onleefbaarder is geworden. Erg teleurstellend!
Dat gevoel heb ik eigenlijk absoluut niet.
Laffe huichelaar
  maandag 18 maart 2019 @ 23:01:38 #33
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_185704047
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:01 schreef Poepz0r het volgende:
Ik vind het overigens nogal opvallend dat half Nederland GEEN NL-Alert heeft ontvangen en dat terwijl het dreigingsniveau 5 was?
In Utrecht
Laffe huichelaar
  Moderator maandag 18 maart 2019 @ 23:01:39 #34
236264 crew  capricia
pi_185704048
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:01 schreef Poepz0r het volgende:
Ik vind het overigens nogal opvallend dat half Nederland GEEN NL-Alert heeft ontvangen en dat terwijl het dreigingsniveau 5 was?
Dat was alleen in Utrecht.
Definitely not CIA
pi_185704054
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:00 schreef GeschiktX het volgende:

Ik heb het gevoel alsof Nederland onveiliger en onleefbaarder is geworden. Erg teleurstellend!
Jij niet alleen ik ook, ik heb dat gevoel ook, alsof het land het aantrekken doet, echter niet alleen Nederland hoor, ik zou haast wensen grenzen terug.
pi_185704060
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:01 schreef timmmmm het volgende:

[..]

In Utrecht
Vrienden van mij wonen 1 KM van plaats delict. Niks ontvangen.
pi_185704067
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:01 schreef Poepz0r het volgende:
Ik vind het overigens nogal opvallend dat half Nederland GEEN NL-Alert heeft ontvangen en dat terwijl het dreigingsniveau 5 was?
Waarschijnlijk werkt het niet eens.
pi_185704072
thejermaine twitterde op maandag 18-03-2019 om 22:33:53 Verdachte #Gökmen T. stond op 4 + 5 maart terecht in maar liefst drie (!) rechtszaken. Een zaak ging om een verkrachting in juli 2017, de andere zaak om een inbraak in september 2018 en de andere zaak om een diefstal van een fiets in oktober vorig jaar. #Utrecht reageer retweet
  maandag 18 maart 2019 @ 23:03:36 #39
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185704088
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:00 schreef GeschiktX het volgende:
Is Nederland daadwerkelijk onveiliger en onleefbaarder geworden of zijn we gewoon nu beter en sneller op de hoogte dankzij (Social) Media?

Ik heb het gevoel alsof Nederland onveiliger en onleefbaarder is geworden. Erg teleurstellend!
Misdaadcijfers dalen. En ik voel me nooit onveilig eigenlijk.
pi_185704091
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
thejermaine twitterde op maandag 18-03-2019 om 22:33:53 Verdachte #Gökmen T. stond op 4 + 5 maart terecht in maar liefst drie (!) rechtszaken. Een zaak ging om een verkrachting in juli 2017, de andere zaak om een inbraak in september 2018 en de andere zaak om een diefstal van een fiets in oktober vorig jaar. #Utrecht reageer retweet
Reden genoeg om hem vrij rondt te laten lopen.
pi_185704097
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
thejermaine twitterde op maandag 18-03-2019 om 22:33:53 Verdachte #Gökmen T. stond op 4 + 5 maart terecht in maar liefst drie (!) rechtszaken. Een zaak ging om een verkrachting in juli 2017, de andere zaak om een inbraak in september 2018 en de andere zaak om een diefstal van een fiets in oktober vorig jaar. #Utrecht reageer retweet
Het OM gefaald?
pi_185704102
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:01 schreef john2406 het volgende:

[..]

Jij niet alleen ik ook, ik heb dat gevoel ook, alsof het land het aantrekken doet, echter niet alleen Nederland hoor, ik zou haast wensen grenzen terug.
Ik word hier gewoon verdrietig van. Bah :(
  maandag 18 maart 2019 @ 23:04:46 #43
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185704107
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:03 schreef Antaris het volgende:

[..]

Reden genoeg om hem vrij rondt te laten lopen.
*rond
pi_185704129
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:03 schreef Antaris het volgende:

[..]

Reden genoeg om hem vrij rondt te laten lopen.
Dat de rechtsgang niet zo snel is als we zouden willen zien heeft ook zijn redenen... Blijft lastig om iemand voordat er een proces heeft plaatsgevonden op te sluiten.
pi_185704139
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:03 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Misdaadcijfers dalen. En ik voel me nooit onveilig eigenlijk.
NWS / We moeten misdrijven verkeerd registreren, zeggen agenten
pi_185704158
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:04 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

*rond
Oeps.
pi_185704171
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:03 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Misdaadcijfers dalen. En ik voel me nooit onveilig eigenlijk.
Misdaadcijfers kunnen dalen, maar daar heb je als samenleving niets aan als de impact en grootte van de misdaden stijgen... :(
  maandag 18 maart 2019 @ 23:07:15 #48
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_185704172
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:01 schreef timmmmm het volgende:

[..]

In Utrecht
Ik woon zo'n beetje op loopafstand van die locatie, niks ontvangen hoor.
Huilen dan.
  maandag 18 maart 2019 @ 23:07:43 #49
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185704182
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:07 schreef GeschiktX het volgende:

[..]

Misdaadcijfers kunnen dalen, maar daar heb je als samenleving niets aan als de impact en grootte van de misdaden stijgen... :(
De impact door zo'n 'incident' als vandaag komt vooral door social media.
pi_185704186
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 23:05 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Dat de rechtsgang niet zo snel is als we zouden willen zien heeft ook zijn redenen... Blijft lastig om iemand voordat er een proces heeft plaatsgevonden op te sluiten.
Waarom zit die Limburger (B) dan nog vast?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-03-2019 23:10:34 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')