abonnement Unibet Coolblue
pi_190960750
quote:
Boeing-medewerker: '737 MAX ontworpen door clowns, onder toezicht van apen'

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in de nacht van donderdag op vrijdag honderden interne berichten vrijgegeven, die de fabrikant eerder aan Amerikaanse luchtvaartautoriteiten had doorgespeeld. In sommige berichten zijn medewerkers bijzonder kritisch op het ontwerp van de 737 MAX-toestellen: "Het toestel is ontworpen door clowns, onder toezicht van apen."

Een medewerker plaatste die kritische noot in 2017 bij de vluchtcomputer van de 737 MAX. Andere berichten tonen aan dat Boeing simulatortrainingen voor het 737 MAX-toestel probeerde te voorkomen. "We hebben daarvoor ondersteuning nodig van hogere posities", citeert The Guardian.

Boeing neemt in een statement afstand van de interne berichten en noemt deze "volstrekt onaanvaardbaar", maar wil ze in het kader van transparantie naar reizigers toch openbaren. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA vindt de inhoud van de berichten "teleurstellend".

'Zou mijn familie niet op getest 737 MAX-toestel zetten'
Boeing-toestellen staan sinds maart vorig jaar aan de grond na twee fatale ongelukken met het 737 MAX-toestel, waar in totaal 346 mensen bij omkwamen. Beide crashes werden veroorzaakt door problemen met het stuursysteem. De productie van de 737 MAX ligt tijdelijk stil.

Acht maanden voor de eerste crash zouden medewerkers al onderling naar elkaar hebben geappt dat zij hun eigen familie niet op een getest 737 MAX-toestel zouden zetten, schrijft Reuters.

Amerikaans Congreslid Peter DeFazio, tevens voorzitter van een commissie die onderzoek doet naar het toestel, vindt het "alarmerende meldingen" van een "schokkend beeld" achter de schermen bij Boeing. Volgens DeFazio wordt de vliegtuigbouwer afgeschilderd als een organisatie die "tot alles in staat is" om controles van toezichthouders te ontwijken, terwijl de eigen medewerkers alarm sloegen.
Ik vraag me af wat Boeing denkt te bereiken door deze berichten vrij te geven? Lijkt me niet dat het vertrouwen in de 737 Max hierdoor verbeterd, eerder het tegenovergestelde.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 6 februari 2020 @ 22:23:18 #152
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_191384431
quote:
Opnieuw problemen: Boeing heeft nieuw softwareprobleem ontdekt bij 737 MAX



Vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuw softwareprobleem ontdekt bij de toestellen van het type 737 MAX. Dat probleem moet eerst worden opgelost voordat de vliegtuigen weer de lucht in mogen, heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gezegd.

Volgens FAA-baas Steve Dickson is zijn organisatie nog bezig het nieuwe probleem te analyseren. Het zou gaan om een probleem bij een lichtje dat aangeeft wanneer het hoogteroer aan de achtervleugels van het vliegtuig niet goed werkt. Dat lampje zou te lang blijven branden.

Het nieuwe softwareprobleem hoeft de planning die Boeing hanteert voor heringebruikname van de 737 MAX niet door de war te gooien, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. De Amerikaanse vliegtuigbouwer verwacht halverwege dit jaar weer groen licht te krijgen voor de toestellen die al sinds maart vorig jaar aan de grond staan. Dat schema van Boeing zou al aan de voorzichtige kant zijn.

De 737 MAX werd aan de grond gezet na twee ongelukken binnen vijf maanden. Bij vliegtuigen van maatschappijen uit Indonesië en Ethiopië was een systeem dat moest zorgen dat het vliegtuig niet te steil steeg te agressief. Daardoor werd de neus van het vliegtuig herhaaldelijk naar beneden gedrukt wat tot de fatale ongelukken leidde.

https://www.hln.be/geld/e(...)ij-737-max~a8cc5a94/
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_191458867
quote:
Boeing heeft voor het eerst sinds 1962 nul bestellingen in januari

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in de maand januari geen enkele nieuwe bestelling ontvangen. Het is voor het eerst sinds 1962 dat dit is voorgekomen. Het laatste toestel van Boeing dat op de markt kwam, de 737 MAX, staat wereldwijd sinds maart vorig jaar aan de grond na twee fatale ongelukken.

De Boeing 737 MAX kan daardoor ook niet geleverd worden. Bij de fabriek van Boeing staan nog tientallen vliegtuigen van het type te wachten tot ze naar de nieuwe eigenaren kunnen.

Maatschappijen bestellen ook geen nieuwe toestellen van het type meer. Het wachten is nog steeds op aanpassingen in het ontwerp, die dan moeten worden goedgekeurd door de autoriteiten. Er moeten testvluchten mee worden uitgevoerd en ook moeten de piloten nog extra trainingen krijgen.

Concurrent Airbus maakte vorig week bekend netto 274 bestellingen te hebben ontvangen in januari. Dat was het hoogste aantal in meer dan een decennium.
De langdurige problemen bij Boeing levert Airbus ondertussen veel bestellingen op. De problemen bij Boeing spelen op meerdere fronten want ook hun ruimtecapsule Starliner lijkt aanzienlijke extra kosten en vertraging op te lopen. De reputatie van Boeing heeft flink te lijden.

quote:
NASA Will Only Tolerate So Much Danger
An investigation into what really went wrong with Boeing's last space mission turned up serious issues.
"We don't know how many software errors we have," Doug Loverro, NASA's associate administrator for human exploration and operations, told reporters on Friday. "We don't know if we have just two or we have many hundreds."
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_191579851
quote:
Afval gevonden in brandstoftanks nieuwe Boeings 737 Max

In de brandstoftanks van al afgebouwde toestellen van het geplaagde Boeing-toestel 737 Max is afvalmateriaal gevonden. Dit is een nieuwe tegenslag voor Het gaat onder meer om stukjes metaal, gereedschap en lappen stof, die de bouwers waarschijnlijk hebben achtergelaten in ‘meerdere’ van de 400 toestellen, die werden gebouwd in de Amerikaanse plaats Renton. De vliegtuigbouwer heeft het probleem bevestigd.de vliegtuigbouwer.

Boeing heeft tegen het personeel gezegd dat de slordigheden ‘absoluut onaanvaardbaar’ zijn. Ook heeft het bedrijf maatregelen aangekondigd om dit probleem aan te pakken. Boeing verwacht niet dat het tot verdere vertraging zal leiden.

Honderden vliegtuigen staan klaar voor levering aan klanten, maar alle 737's van het type Max worden sinds vorig jaar maart aan de grond gehouden om veiligheidsredenen. Twee van die toestellen van Boeing stortten binnen een halfjaar neer vanwege technische problemen. Daarbij vielen 346 doden. Door een softwarefout werd de neus van het toestel naar beneden geduwd.

Sinds de toestellen door de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA aan de grond werden gehouden, bouwde Boeing zo'n 400 extra toestellen. De productie werd in januari tijdelijk stilgelegd.

Goedkeuring
De vliegtuigbouwer moet goedkeuring krijgen van de FAA voordat de 737 MAX weer in gebruik mag worden genomen. Ook moet de aangepaste software voor die toestellen goedgekeurd worden.

Geen enkele Amerikaanse luchtvaartmaatschappij met Max-toestellen in de vloot lijkt erop te vertrouwen dat dit voor de zomer gebeurt. Southwest heeft tot 10 augustus geen plannen met de toestellen, aldus het zomerschema van de maatschappij. Voor American Airlines geldt hetzelfde, maar dan tot 17 augustus. United Airlines rekent voor 4 september nergens op.
https://www.ad.nl/buitenl(...)gs-737-max~a18c138a/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_191580066
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 08:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Iets met werkdruk?
No amount of money ever bought a second of time.
  woensdag 19 februari 2020 @ 08:43:14 #156
8369 speknek
Another day another slay
pi_191580101
Je zou bijna denken bewuste sabotage.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_191580131
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 08:41 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Iets met werkdruk?
Het is wel heel slordig. Zoiets komt zelden voor en ineens is bij 1 model meerdere vliegtuigen waarin de bouwers afval achterlaten in de brandstoftanks.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_191580164
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 08:43 schreef speknek het volgende:
Je zou bijna denken bewuste sabotage.
https://www.nytimes.com/2(...)iner-charleston.html
quote:
Natalie Kitroeff
What was your title when you moved to Charleston?

Swampy
Quality manager, multifamily quality manager.

Natalie Kitroeff
So as a quality control manager, part of Swampy’s job was to check the insides of planes to make sure that, as workers are building the planes, nothing is left behind, no debris is left inside the aircraft.

Swampy
So I was called out to the airplane to look at an issue. And that’s where we discovered all this debris, these three-inch-long titanium slivers laying around. It’s just debris everywhere.

Natalie Kitroeff
And while he’s doing these inspections, he begins to notice that there are clusters of metal slivers that are hanging over the wires that control the plane.

Swampy
The risk here is these metal slivers will migrate into a power panel, any kind of power, any kind of electronic equipment, and short it out and cause a fire. And if it’s at 40,000 feet, that’s a problem.

Natalie Kitroeff
Is this normal?

Swampy
No. No. Absolutely not. This is a first.

Natalie Kitroeff
And so he brings the issue to his managers. And he says, we need to clean this.

Swampy
I physically showed him the airplane. I took pictures, sent him pictures. And a peer of mine walked in on the conversation. And he was telling my peer, you need to go inspect line 230. I said, that’s what we just looked at. These are the pictures I sent you. I said, I won’t sign off on it. I won’t accept it. So I was removed from it.

Natalie Kitroeff
So you’re saying, you alerted your manager to the debris that you found on this plane. And in response, he took you off the plane and gave it to someone else to inspect.

Swampy
Yes, that’s correct.

Natalie Kitroeff
Did that ever get cleaned?

Swampy
It was delivered without being cleaned.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  woensdag 19 februari 2020 @ 09:02:58 #159
8369 speknek
Another day another slay
pi_191580321
quote:
Dus dit nieuws is al een half jaar oud?
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 19 februari 2020 @ 09:08:59 #160
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_191580375
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 09:02 schreef speknek het volgende:

[..]

Dus dit nieuws is al een half jaar oud?
nee zes maanden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_191580376
quote:
Ik mag toch ten zeerste hopen dat dit niet echt is :')
No amount of money ever bought a second of time.
pi_191582613
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 09:09 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Ik mag toch ten zeerste hopen dat dit niet echt is :')
Dat leest toch als een klassiek gevalletje van management wat omzet/winst/aandeelwaarde veel belangrijker vindt dan kwaliteit en veiligheid van wat ze verkopen.

Iets met kan, deksel.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
pi_191595198
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 08:45 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Het is wel heel slordig. Zoiets komt zelden voor en ineens is bij 1 model meerdere vliegtuigen waarin de bouwers afval achterlaten in de brandstoftanks.
KLM moet nieuwe afgeleverde Dreamliners ook helemaal nakijken omdat bouten slecht zijn aangedraaid, stoelen los zitten en meer van dat soort ongein.

KLM uit zorgen over kwaliteitscontrole bij Boeing

Meer nieuws over het ramptoestel.

quote:
Boeing betwist bij rechtbank vrijgeven van documenten over 737 MAX

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing wil bij de rechter voorkomen dat documenten moeten worden vrijgegeven over het ontwerp van de 737 MAX, de ontwikkeling van het toestel en de twee dodelijke crashes. Advocaten van nabestaanden van de slachtoffers hebben om die stukken gevraagd.

Boeing kan zo'n honderd rechtszaken tegemoet zien van nabestaanden van de 157 slachtoffers van de crash van de 737 MAX van Ethiopian Airlines op 10 maart vorig jaar, vijf maanden nadat een toestel van Lion Air van hetzelfde type was neergestort, waarbij 189 mensen om het leven kwamen.

De juristen willen erachter komen hoe het kan dat het toestel na de eerste ramp niet aan de grond is gehouden en of Boeing toen informatie heeft achtergehouden voor de autoriteiten. "Of en in welke mate Boeing informatie heeft achtergehouden die relevant was met betrekking tot het neerstorten van het toestel van Lion Air is van kritiek belang in het bepalen van de schuldvraag en schadevergoedingen", staat in een stuk dat is ingediend door een advocaat.

Boeing is bezig schikkingen te treffen met nabestaanden van de ramp met de 737 MAX van Lion Air, maar de familieleden van de slachtoffers van Ethiopian Airlines willen Boeing voor de rechter brengen.
bron
pi_191595229
quote:
0s.gif Op woensdag 19 februari 2020 08:43 schreef speknek het volgende:
Je zou bijna denken bewuste sabotage.
Iets met je betaalt peanuts dan krijg je apen.

Bij bepaalde functies horen verantwoordelijkheden en beloningen in verhouding te staan. Wat ik begrepen heb is dat dit ook niet meer het geval is. :D
  zaterdag 22 februari 2020 @ 15:00:53 #166
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_191630826
Men moet sowieso minder gaan vliegen of de bek houden over het klimaat. Totdat we stoppen met het massaal vliegen naar verre oorden is iedereen gewoon hypocriet bezig.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  maandag 9 maart 2020 @ 16:50:55 #167
16715 Mylene
*schatje*
pi_191924410
‘Boeing moet bekabeling 737 Max waarschijnlijk alsnog aanpassen’

Boeing’s voorstel om niets te doen aan de bekabeling van de 737 Max, krijgt geen steun van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit. Dat zegt een bron rondom de kwestie tegen persbureau Reuters.

Kabels
Het gaat om twee bundels kabels die dicht bij elkaar liggen en kortsluiting zouden kunnen veroorzaken. Boeing is vooralsnog niet van plan dit probleem op te lossen. Wel zou er een plan in de maak zijn om de kabels met een barrière van elkaar te scheiden, mocht het alsnog nodig zijn. Dat zou dan wel een verdere vertraging kunnen betekenen voor de terugkeer van het toestel.

Veiligheidsvereisten
De bron zegt tegen Reuters dat de FAA niet akkoord gaat met de argumenten van Boeing dat de kabels voldoen aan de veiligheidsvereisten. Hoe het nu verder gaat, is aan Boeing. Er zijn drie mogelijkheden: de bouwer komt met een nieuw voorstel, de bundels worden verplaatst, of Boeing probeert de FAA zijn standpunt te laten herzien. Volgens de bron zou dat laatste onwaarschijnlijk zijn, omdat de FAA niet van mening zal veranderen over de kabels.

bron

quote:
(ABM FN-Dow Jones) Boeing ziet zich opnieuw geconfronteerd met mogelijke vertragingen bij de herintroductie van zijn 737 MAX vliegtuigen in de commerciële luchtvaart. Dit meldde The Wall Street Journal maandag op basis van personen die bekend zijn met de situatie.

Volgens de bronnen eisen de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten dat Boeing de elektrische draden in de Boeing 737 MAX vliegtuigen verplaatst. Het besluit zou tevens betrekking hebben op bijna alle 800 MAX vliegtuigen die tot nu toe zijn geproduceerd.

Managers en ingenieurs van de Federal Aviation Administration (FAA) zijn volgens de bronnen tot de conclusie gekomen dat de potentieel gevaarlijke opmaak van de bedrading in strijd is met de veiligheidsnormen.

Onder extreme omstandigheden kunnen bedradingsfouten ertoe leiden dat het geautomatiseerde vluchtcontrole-systeem de neus van een vliegtuig naar beneden drukt, zoals het geval was bij de twee MAX-vliegtuigen die zijn neergestort.

Volgens Boeing voldoet het huidige bedradingsontwerp aan de internationale veiligheidsnormen en die van de FAA. Boeing zou naar verluidt tevens tegen de FAA gemeld hebben dat omdat de risico's zo klein zijn - en omdat een relatief klein aantal kortsluitingen hebben plaatsgevonden in de geschiedenis van het model en zijn voorgangers - geen herontwerp van de bedrading nodig is.
bron

Dit ramptoestel gaat ook dit jaar niet mee vliegen :N .
  maandag 9 maart 2020 @ 17:03:19 #168
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_191924636
En dan zal je zien, gaat hij in 2022 eindelijk weer vliegen, flikkert er alsnog eentje uit de lucht na een paar maanden :')
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 28 juni 2020 @ 23:15:15 #169
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193837925
quote:
Boeing testvluchten van 737 Max starten



Nadat de Boeing 737 MAX al meer dan een jaar aan de grond staat, mag de Amerikaanse vliegtuigbouwer starten met testvluchten. De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA heeft daarvoor het licht op groen gezet.

De 737 MAX was het best verkopende vliegtuig van Boeing, totdat twee toestellen kort na elkaar crashten door een besturingsfout. Bij de twee ongelukken kwamen in totaal 346 mensen om het leven. In maart 2019 werd besloten dat het vliegtuig niet meer gebruikt mocht worden.

Om het type van vliegtuig geregistreerd te krijgen, moet Boeing nog verschillende hindernissen overwinnen. Volgens het financiële nieuwsagentschap Bloomberg zou een registratie ten vroegste in september kunnen gebeuren.

https://www.hln.be/nieuws(...)ax-starten~a21993e1/
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 29 juni 2020 @ 22:04:11 #170
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193850976
quote:
Eerste testvlucht met Boeing 737 MAX aan de gang



De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft vanavond een eerste testvlucht uitgevoerd met zijn 737 MAX, zo maakte de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA bekend. Het toestel stond al meer dan een jaar verplicht aan de grond na twee dodelijke crashes.

Gisteren zette de FAA het licht op groen voor testvluchten. Vandaag was er een eerste, later deze week volgen er nog meer. De bedoeling is om de aanpassingen die Boeing heeft uitgevoerd aan het toestel, te evalueren. De testvlucht zal meerdere uren duren.

De 737 MAX was het best verkopende vliegtuig van Boeing, totdat eind 2018 en begin 2019 twee toestellen kort na elkaar crashten door een besturingsfout. Bij de twee ongelukken kwamen in totaal 346 mensen om het leven. In maart 2019 werd besloten dat het vliegtuig niet meer gebruikt mocht worden.

Boeing moet na de testvluchten nog verschillende hindernissen overwinnen vooraleer zijn MAX 737 weer zal mogen vliegen. Volgens het financiële persagentschap Bloomberg zou dat ten vroegste in september kunnen gebeuren.



https://www.hln.be/nieuws(...)an-de-gang~acf73611/
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 29 juni 2020 @ 22:08:56 #171
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193851050
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_193854660
quote:
Heeft het toestel het overleefd? :P
pi_193855147
ben benieuwd of dit vliegtuig z'n slechte imago ook nog kan afschudden als er straks weer mee gevlogen mag worden...

heb er vorig jaar ook een keer mee gevlogen en vond het op zich wel mooie dingen.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_193879784
quote:
6s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:35 schreef Nielsch het volgende:
ben benieuwd of dit vliegtuig z'n slechte imago ook nog kan afschudden als er straks weer mee gevlogen mag worden...

heb er vorig jaar ook een keer mee gevlogen en vond het op zich wel mooie dingen.
Norwegian Air Cancels Order for 97 Boeing Aircraft, Sues Boeing
https://airlinegeeks.com/(...)ircraft-sues-boeing/
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_195093581
quote:
Boeing hid design flaws in 737 Max jets from pilots and regulators

Boeing hid design flaws in its 737 Max jet from both pilots and regulators as it raced to have the airplane certified as fit to fly, according to a damning congressional report into why two of the aircraft crashed within months of each other last year, killing 346 people.

The report by the US House of Representatives transport committee found the US aircraft maker cut corners and pressured regulators to overlook aspects of its new design in its attempts to catch up with European rival Airbus. It also accused US regulators of being too concerned with pleasing the company to exercise proper oversight.

[...]
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_195681807
Europese luchtvaartautoriteit: Boeing 737 Max mag weer vliegen
De Boeing 737 Max is veilig genoeg om weer ingezet te worden voor commerciële vluchten. Dat zegt Patrick Ky, directeur van de Europese luchtvaartautoriteit EASA, tegen persbureau Bloomberg. Hij verwacht volgende maand officieel toestemming te kunnen geven voor vluchten met het door problemen geplaagde toestel.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_195681990
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 20:59 schreef Aether het volgende:
Europese luchtvaartautoriteit: Boeing 737 Max mag weer vliegen
De Boeing 737 Max is veilig genoeg om weer ingezet te worden voor commerciële vluchten. Dat zegt Patrick Ky, directeur van de Europese luchtvaartautoriteit EASA, tegen persbureau Bloomberg. Hij verwacht volgende maand officieel toestemming te kunnen geven voor vluchten met het door problemen geplaagde toestel.
Je zou maar bij de wachtruimte van de gate aankomen en zo’n Boeing 737 Max uit het raam zien staan waarmee je vertrekt. Kunnen we misschien in de toekomst als passagier tijdens het boeken ook informatie krijgen met welk vliegtuig de vlucht wordt uitgevoerd?
West-Melanesia
  vrijdag 16 oktober 2020 @ 21:17:23 #178
8369 speknek
Another day another slay
pi_195682238
Dat kun je meestal vrij makkelijk achterhalen ja aan het vluchtnummer. Als je vluchten voorgeschoteld krijgt hebben ze een vluchtnummer en als je dat vluchtnummer opzoekt vind je welk vliegtuig er op vliegt.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_195682440
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 21:17 schreef speknek het volgende:
Dat kun je meestal vrij makkelijk achterhalen ja aan het vluchtnummer. Als je vluchten voorgeschoteld krijgt hebben ze een vluchtnummer en als je dat vluchtnummer opzoekt vind je welk vliegtuig er op vliegt.
Ook als je lang van te voren boekt? De registratie van het vliegtuig is namelijk vaak onderhevig aan verandering.
West-Melanesia
  vrijdag 16 oktober 2020 @ 21:29:48 #180
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_195682556
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 21:17 schreef speknek het volgende:
Dat kun je meestal vrij makkelijk achterhalen ja aan het vluchtnummer. Als je vluchten voorgeschoteld krijgt hebben ze een vluchtnummer en als je dat vluchtnummer opzoekt vind je welk vliegtuig er op vliegt.
Not really. Kan makkelijk tot 2 uur voor vertrek nog wijzigen.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_195682867
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 21:06 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Je zou maar bij de wachtruimte van de gate aankomen en zo’n Boeing 737 Max uit het raam zien staan waarmee je vertrekt. Kunnen we misschien in de toekomst als passagier tijdens het boeken ook informatie krijgen met welk vliegtuig de vlucht wordt uitgevoerd?
Elk denkbaar type vliegtuig is wel eens dramatisch neergestort. Als je elk vliegtuig gaat vermijden wat ooit een technisch mankement heeft gehad dan kan je net zo goed niet meer gaan vliegen :')
No amount of money ever bought a second of time.
pi_195682991
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 21:40 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Elk denkbaar type vliegtuig is wel eens dramatisch neergestort. Als je elk vliegtuig gaat vermijden wat ooit een technisch mankement heeft gehad dan kan je net zo goed niet meer gaan vliegen :')
Er zijn relatief weinig vliegtuigongelukken vergeleken met auto ongelukken. Maar een nieuwe boeing die vrij recentelijk meteen een paar keer achter mekaar is neerstort vanwege een technische fout, dat is geen leuk vooruitzicht als je die geparkeerd ziet staan bij de gate.
West-Melanesia
pi_195683006
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 21:45 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Er zijn relatief weinig vliegtuigongelukken vergeleken met auto ongelukken. Maar een nieuwe boeing die vrij recentelijk meteen een paar keer achter mekaar is neerstort vanwege een technische fout, dat is geen leuk vooruitzicht als je die geparkeerd ziet staan bij de gate.
Juist daardoor is het nu waarschijnlijk één van de veiligste type vliegtuigen die er bestaat.
No amount of money ever bought a second of time.
pi_195683149
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 21:46 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Juist daardoor is het nu waarschijnlijk één van de veiligste type vliegtuigen die er bestaat.
Laten we het hopen.
West-Melanesia
pi_195684360
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 21:06 schreef Oceanier het volgende:

[..]

Je zou maar bij de wachtruimte van de gate aankomen en zo’n Boeing 737 Max uit het raam zien staan waarmee je vertrekt. Kunnen we misschien in de toekomst als passagier tijdens het boeken ook informatie krijgen met welk vliegtuig de vlucht wordt uitgevoerd?
Ach de meeste mensen kunnen toch geen merken onderscheiden laat staan types. Ze zijn veel te druk met hun status te veranderen van verveelt wachten naar chill op vakantie ofzoiets
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_195684837
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 22:50 schreef vipergts het volgende:

[..]

Ach de meeste mensen kunnen toch geen merken onderscheiden laat staan types. Ze zijn veel te druk met hun status te veranderen van verveelt wachten naar chill op vakantie ofzoiets
Ja dat is ook wel zo
West-Melanesia
  † In Memoriam † zaterdag 17 oktober 2020 @ 00:20:23 #187
137787 Snowsquall
Noord Brabant
pi_195685760
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 21:46 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Juist daardoor is het nu waarschijnlijk één van de veiligste type vliegtuigen die er bestaat.
Doet me denken aan: Ik heb waarschijnlijk de loterij gewonnen :')
Ik kan het je wel uitleggen maar het niet voor je begrijpen........
pi_196166659
quote:
'Boeing 737 MAX mag van luchtvaartautoriteit VS snel weer de lucht in'

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA is dicht bij goedkeuring van de aanpassingen die Boeing heeft gedaan aan zijn 737 MAX. Dat zegt de topman van de FAA. Het is mogelijk dat de toezichthouder al op woensdag 18 november akkoord gaat met de wijzigingen.

Het toestel kan dan nog niet meteen de lucht in. Luchtvaartmaatschappijen die het toestel gebruiken, moeten eerst software-updates uitvoeren en piloten trainen. Dit duurt naar verwachting minimaal dertig dagen.
Genoeg tijd nu om de piloten te trainen na de software-updates want veel vraag naar vluchten is er vanwege de pandemie niet.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_197629932
Boeing 737 Max cleared to fly again 'too early'
https://www.bbc.com/news/business-55751150

A former senior manager at Boeing's 737 plant in Seattle has raised new concerns over the safety of the company's 737 Max.

The aircraft, which was grounded after two accidents in which 346 people died, has already been cleared to resume flights in North America and Brazil, and is expected to gain approval in Europe this week.

But in a new report, Ed Pierson claims that further investigation of electrical issues and production quality problems at the 737 factory is badly needed.
Regulators in the US and Europe insist their reviews have been thorough, and that the 737 Max aircraft is now safe.

In his report, Mr Pierson claims that regulators and investigators have largely ignored factors, which he believes, may have played a direct role in the accidents.
He explicitly links them to conditions at the company's factory in Renton, near Seattle at the time. Boeing says this is unfounded.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  maandag 25 januari 2021 @ 12:51:50 #190
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_197629949
Wat een shitshow
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  vrijdag 16 juli 2021 @ 11:23:16 #191
16715 Mylene
*schatje*
pi_200391205
Nieuwe klap Boeing: hele Amerikaanse 737-vloot moet worden nagekeken

quote:
De hele Amerikaanse Boeing 737-vloot, die bestaat uit in totaal zo'n 2.500 toestellen, moet worden onderzocht. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA bepaald. Volgens FAA zijn er mogelijk problemen met de drukschakelaar van de toestellen.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit heeft geen bevoegdheid over andere landen, maar het is waarschijnlijk dat de 737's ook in de rest van de wereld worden gecontroleerd. Wereldwijd zijn er ruim negenduizend 737-toestellen.

De kans dat een drukschakelaar uitvalt, is volgens de FAA veel groter dan eerst werd aangenomen en dat vormt een risico voor de veiligheid. Als de druk wegvalt in de cockpit kunnen piloten snel buiten bewustzijn raken wanneer ze op grote hoogte vliegen. Ze moeten dan binnen enkele tientallen seconden een zuurstofmasker opzetten. Dat heeft in het verleden meermaals tot een vliegtuigcrash geleid.

Zo stortte een gecharterd vliegtuig van Helios in augustus 2005 neer op een berg ten noorden van de Griekse hoofdstad Athene. Uit onderzoek bleek naderhand dat de luchtdruk in het toestel was weggevallen door een fout van de piloten. Daardoor verloren alle 121 inzittenden het bewustzijn. Stuurloos vloog het toestel verder, tot de brandstof op was.

Alle 737-modellen worden nagegaan, zo ook de 737 MAX-toestellen. De vliegtuigen van dit type stonden meer dan een jaar aan de grond na twee crashes die werden veroorzaakt door problemen in het computersysteem. Bij de crashes kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Het hoofdpijndossier heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer inmiddels miljarden gekost.

Eerder deze week werd ook bekend dat de vliegtuigbouwer dit jaar veel minder 787 Dreamliners gaat leveren dan voorzien. In de toestellen werd een fabricagefout in de buurt van de neus ontdekt.
pi_200391514
quote:
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 oktober 2020 21:46 schreef TigerXtrm het volgende:
Juist daardoor is het nu waarschijnlijk één van de veiligste type vliegtuigen die er bestaat.
Waarschijnlijk nog even niet.
West-Melanesia
pi_200392354
Het hele probleem bij Boeing is dat MBA's de macht hebben overgenomen van de engineers..
pi_201761740
Former Boeing 737 MAX Chief Technical Pilot Indicted for Fraud
https://www.justice.gov/u(...)pilot-indicted-fraud

A federal grand jury in the Northern District of Texas returned an indictment today charging a former Chief Technical Pilot for Boeing with deceiving the Federal Aviation Administration’s Aircraft Evaluation Group in connection with their evaluation of Boeing’s 737 MAX airplane, and scheming to defraud Boeing’s U.S. based airline customers to obtain tens of millions of dollars for Boeing.

According to court documents, Mark A. Forkner, 49, formerly of Washington State and currently of Keller, Texas, allegedly deceived the FAA AEG during the agency’s evaluation and certification of Boeing’s 737 MAX airplane. As alleged in the indictment, Forkner provided the agency with materially false, inaccurate, and incomplete information about a new part of the flight controls for the Boeing 737 MAX called the Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS).
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_202630108
Aviation Safety Whistleblower Report on 737 Max

https://www.commerce.sena(...)02-BADF-8926F551B670
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_203476822
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_211935485
Deel romp vliegtuig Alaska Airlines blaast open en maakt noodlanding: alle toestellen aan de grond
https://nos.nl/l/2503927

Alaska Airlines houdt tijdelijk alle 737 Max 9-vliegtuigen aan de grond om inspecties uit te voeren. Dat heeft de Amerikaanse vliegmaatschappij besloten nadat een toestel van dit type gisteren een noodlanding had moeten maken. Ongeveer 35 minuten na het opstijgen verloor het vliegtuig een deel van de romp.

"Naar aanleiding van de gebeurtenis op vlucht 1282 van vanavond hebben we besloten de voorzorgsmaatregel te nemen om onze vloot van 65 Boeing 737-9-vliegtuigen tijdelijk aan de grond te houden", zegt Ben Minicucci, CEO van Alaska Airlines, in een verklaring. "Mijn hart gaat uit naar degenen die op deze vlucht zaten. Het spijt me dat ze dit hebben meegemaakt."


twitter
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_211935941
Boeing houdt er wel van om Airbus gratis reclame te geven.
pi_211943556
Amerikaanse luchtvaartautoriteit houdt 737 Max 9-vliegtuigen aan de grond
https://nos.nl/l/2503985

De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA heeft bevolen dat een deel van de 737 Max 9-vliegtuigen aan de grond moet blijven. Het gaat om de toestellen op Amerikaans grondgebied en om toestellen van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')