Vroeger idd. We tellen van oost naar west met de datum en de uren vd dag.quote:
Eh. Nee. Wij tellen van Greenwich/de 0 meridiaan naar lokale tijd waarbij west negatief en oost positief is. Greenwich +/- correctie = lokale tijdquote:Op zondag 20 januari 2019 23:28 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Vroeger idd. We tellen van oost naar west met de datum en de uren vd dag.
Weinig.quote:Op zondag 20 januari 2019 20:55 schreef Prego het volgende:
[..]
je hebt gelijk
Maar toch, en wat dan nog, wat kan jou het schelen?
quote:
Even terug lezen doet wonderen voor jullie beidenquote:Op zondag 20 januari 2019 23:28 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Vroeger idd. We tellen van oost naar west met de datum en de uren vd dag.
quote:Op zondag 20 januari 2019 23:30 schreef Prego het volgende:
[..]
[..]
Even terug lezen doet wonderen voor jullie beide
Uh, ja gewoon wel. In het oosten is het gewoon echt eerder de volgende dag dan hier. En in het westen later. Zoals in de VS.quote:Op zondag 20 januari 2019 23:29 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Eh. Nee. Wij tellen van Greenwich/de 0 meridiaan naar lokale tijd waarbij west negatief en oost positief is. Greenwich +/- correctie = lokale tijd
De Britten tellen van lokale tijd naar Greenwich/0 meridiaan toe. Waarbij west positief is en oost negatief. Lokale tijd +/- correctie = Greenwich
Waarbij er ondertussen ook al veel afgestapt wordt van se Greenwich Mean Time en dat er overgestapt wordt naar Universal Time Coordinated. Scheelt in de praktijk niks qua tijdscorrectie.
Dat wel, maar! Er wordt geteld/gerekend vanuit de 0-meridiaan.. en niet van oost naar west.quote:Op zondag 20 januari 2019 23:38 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Uh, ja gewoon wel. In het oosten is het gewoon echt eerder de volgende dag dan hier. En in het westen later. Zoals in de VS.
Spinazie met omelet en tomaatquote:Op maandag 21 januari 2019 13:25 schreef maily het volgende:
Tijgerboterham, omelet met tomaat en spinazie.
[ afbeelding ]
Glas water erbij.
Heb jij de originele cracottes? Bij mij breken ze altijd net over de helft ..... als ik er iets opsmeer in ieder geval ....quote:Op maandag 21 januari 2019 15:22 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Spinazie met omelet en tomaat
Ik had 2 reepjes kaas op cracottes en wat bramen tussendoor.
Dat klinkt lekker!quote:Op maandag 21 januari 2019 18:37 schreef golfer het volgende:
Pulled pork met een salade van komkommer en mango.
Klopt!quote:Op maandag 21 januari 2019 15:23 schreef maily het volgende:
[..]
Heb jij de originele cracottes? Bij mij breken ze altijd net over de helft ..... als ik er iets opsmeer in ieder geval ....
De ochtend erna toen ik mijn hond weer zelf moest uitlaten had ik het nog slechterquote:Op zondag 20 januari 2019 21:02 schreef maily het volgende:
[..]
Het is winter in Nederland.
Welkom terug en proost
quote:Op dinsdag 22 januari 2019 15:16 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
De ochtend erna toen ik mijn hond weer zelf moest uitlaten had ik het nog slechter
Laten we het over vandaag maar niet hebben
Maaaar geïnspireerd door jou hadden we omelet met spinazie als lunch. Wel Spaans gemaakt met chorizo en manchego
plus wat tomaatjes die staan er hiet niet bijquote:Op dinsdag 22 januari 2019 15:39 schreef Karzai het volgende:
eerst koffie
toen een gekookt eitje een banaan en een flesje aardbei-druif-appel-sinaasappel smoothie
lunch 2 boterhammen met extra belegen kaas en bacon en een sinaasappel
vanavond kikkererwten curry maken met een knoflooknaan volgens dit recept
Ingrediënten voor 2/3 pers
150 gr basmati rijst of 2 grote naan broden
½ el kokosolie
180 gr kikkererwten (uit blik is sneller)
3 grote aardappelen (vastkokend)
200 ml soja yoghurt (voor vegetarische variant doe je biologische halfvolle yoghurt)
1 grote ui
1 rode peper fijgehakt (als je extra pittig wilt haal je de zaadjes er niet uit)
1 el gember (gesneden/geraspt wat je makkelijk vindt)
2 tenen knoflook fijngehakt
½ tl chilipoeder (of meer als je echte doorgewinterde curryeter bent)
½ tl kurkuma ¼ tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen koriander
½ tl garam masala
½ el kasoori methi (gedroogd fenegriekblad)
zout en peper naar smaak
Ik kom eraan Kquote:Op dinsdag 22 januari 2019 15:39 schreef Karzai het volgende:
eerst koffie
toen een gekookt eitje een banaan en een flesje aardbei-druif-appel-sinaasappel smoothie
lunch 2 boterhammen met extra belegen kaas en bacon en een sinaasappel
vanavond kikkererwten curry maken met een knoflooknaan volgens dit recept
Ingrediënten voor 2/3 pers
150 gr basmati rijst of 2 grote naan broden
½ el kokosolie
180 gr kikkererwten (uit blik is sneller)
3 grote aardappelen (vastkokend)
200 ml soja yoghurt (voor vegetarische variant doe je biologische halfvolle yoghurt)
1 grote ui
1 rode peper fijgehakt (als je extra pittig wilt haal je de zaadjes er niet uit)
1 el gember (gesneden/geraspt wat je makkelijk vindt)
2 tenen knoflook fijngehakt
½ tl chilipoeder (of meer als je echte doorgewinterde curryeter bent)
½ tl kurkuma ¼ tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen koriander
½ tl garam masala
½ el kasoori methi (gedroogd fenegriekblad)
zout en peper naar smaak
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |