Nope. Mijn normale banden doen het prima.quote:Op woensdag 3 november 2021 09:35 schreef Ridocar het volgende:
*Stoft topic af
Daar gaan we weer. Het wordt weer kouder. Winterbanden of niet?
Totdat je een noodstop moet maken.quote:Op donderdag 4 november 2021 19:59 schreef tstile het volgende:
Sinds ik rustig rij maakt het geen reet uit welke banden eronder zitten.
Dan kan je niet rijden, duh.quote:Op zaterdag 6 november 2021 19:34 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Totdat je een noodstop moet maken.
En jouw instelling is nog veel gevaarlijker dan kutbanden onder je auto.quote:
Leuk verhaal om jezelf te overtuigen, maar het verschil met zomerbanden is echt fors.quote:Op zondag 7 november 2021 18:10 schreef Fer het volgende:
Heb nu ook vaker met all-seasons gereden. Ruim voldoende voor in Nederland. Kon niet ontdekken, dat ze onderpresteren.
Misschien dat ze bij -15 op de Alpen of +40 in Zuid Frankrijk wat minder zijn, maar zolang je daar niet komt, geen bezwaar.
Bedenkt dat de werk range van rubber steeds groter wordt.
Maak jezelf maar wijs dat ze 'niet onderpresteren'.quote:Prestaties op droog wegdek
Van de zomerbanden scoorden 9 van de 12 geteste banden op droog wegdek een “goed”. In dezelfde bandenmaat, onder dezelfde omstandigheden en met dezelfde testauto scoort niet één van de allseasonbanden goed op droog. Twee banden, de Bidgestone Weather Control A005 en de Michelin CrossClimate + hebben slechts lichte tekortkomingen op rijeigenschappen (maar scoren wel goed op veiligheid en remmen). Bij de tekortkomingen gaat het om te weinig precisie. Vanwege een licht elastisch en sponzig reageren van de achteras loopt de testauto niet mooi rechtuit en verliest de berijder een beetje het gevoel met de auto. Er zijn dan ook steeds kleine stuurcorrecties nodig, eigenlijk niet alleen bij rechtuitrijden maar ook in een bocht omdat de loop van de bocht niet nauwkeurig genoeg gevolgd wordt. Autorijden wordt zo oncomfortabel en vermoeiend. Bij een plotselinge uitwijkmanoeuvre (noodsituatie) bieden deze 2 banden wel een goede veiligheid. Ze laten zich goed beheersen en stabiliseren de auto snel en gepast.
De andere 5 banden kunnen op droog niet overtuigen en scoren geen voldoende. Te weinig precisie is hier nog te zwak uitgedrukt, de banden werken sponzig en stuurcommando’s worden vertraagd uitgevoerd. Bij plotselinge uitwijkmanoeuvres is echt een goede reactie en voertuigbeheersing van de bestuurder vereist. Er is weinig grip en dat leidt al snel tot onder- en overstuur. Bij hoge temperaturen zitten deze allseasonbanden al heel snel aan de grens van wat er nog aan krachten overgedragen kan worden.
Remweg op droog asfalt
Heeft een goede zomerband in deze maat bij 100 km/u genoeg aan een remweg van 37 meter en het gemiddelde van de door ons geteste zomerbanden in deze maat 38,9 meter, de beste allseasonband op dit onderdeel (de Michelin) staat pas na 43,5 meter stil. Uniroyal scoorde het minst met een remweg van 51,6. Volgens onze maatstaven valt deze score nog in de Ø-categorie, ofwel voldoende. Toch zijn dit al duidelijke tekortkomingen die je moet compenseren door het aanpassen van je rijstijl.
Hoe groot de verschillen zijn wordt ook duidelijk als we naar de snelheid kijken die de testauto nog heeft op het punt waarop diezelfde testauto met een goede zomerband tot stilstand is gekomen. In het geval van de Michelin is dat 38,7 km/u, de testauto met Uniroyal-banden rijdt op dat moment zelfs nog 53,2 km/u! De overige geteste allseaonsbanden vallen daar dus tussenin. Dat zou dus, in een noodsituatie de snelheid kunnen zijn waarmee je op een (op tijd stilstaande) voorligger klapt.
En voor de andere automobilisten zijn als de omstandigheden daarom vragen winterbanden de beste optie. Opa en oma veroorzaken in winterse omstandigheden geen onveilige situaties op all-seasons en de rest van de verstandige mensen koopt een setje Nokians.quote:Op donderdag 11 november 2021 08:45 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Leuk verhaal om jezelf te overtuigen, maar het verschil met zomerbanden is echt fors.
[..]
Maak jezelf maar wijs dat ze 'niet onderpresteren'.
https://www.anwb.nl/auto/(...)5-r17-getest-in-2020
De BOVAG zegt over all-seasons: 'acceptabel voor automobilisten die minder dan 10000km per jaar rijden'.
Acceptabel.![]()
Kopieer de rest dan ook.quote:Op donderdag 11 november 2021 08:45 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Leuk verhaal om jezelf te overtuigen, maar het verschil met zomerbanden is echt fors.
[..]
Maak jezelf maar wijs dat ze 'niet onderpresteren'.
https://www.anwb.nl/auto/(...)5-r17-getest-in-2020
De BOVAG zegt over all-seasons: 'acceptabel voor automobilisten die minder dan 10000km per jaar rijden'.
Acceptabel.![]()
Hier wordt interessant, pas als het wegdek nat wordt en bezaait is met bladeren heb je je grip echt nodig. En dan zijn ze opeens niet zo slecht meerquote:Prestaties op nat wegdek
Op nat wegdek steekt de Bridgestone met kop en schouders boven het testveld uit. Vooral qua remweg, wegligging en zijdelingse grip is deze band een klasse beter dan de rest. De band laat zich precies sturen en heeft onder alle omstandigheden genoeg reserves.
Alle andere banden hebben lichte tekortkomingen op nat, maar scoren nog wel ruim voldoende. Als we naar de remprestaties kijken dan zien we dat de allseasonbanden hier niet slechter scoren dan de zomerbanden, in tegenstelling tot de teleurstellende resultaten op droog asfalt. De Bridgestone doet het zelfs beter dan de beste zomerband uit onze test. Ook de minste allseasonband op dit testonderdeel, de Nokian, scoort nog steeds ruim voldoende. We hebben zomerbanden getest met een langere remwag op nat wegdek dan deze Nokian.
Jouw denkwijze is in combinatie met die banden levensgevaarlijk: 'In de zomer heeft niemand problemen met grip, dus kan ik gewoon op kutbanden rijden'. Met dien verstande dat jij met 50km/h bij mij achterin komt zeilen als ik een noodstop moet maken. Dus doe me een lol en houdt geen 2 maar 4 seconden afstand. Want ik hoef niet zo'n sufkut als jij op mijn achterbank.quote:Op donderdag 11 november 2021 10:32 schreef Fer het volgende:
[..]
Kopieer de rest dan ook.
[..]
Hier wordt interessant, pas als het wegdek nat wordt en bezaait is met bladeren heb je je grip echt nodig. En dan zijn ze opeens niet zo slecht meer
Die paar meter op kurkdroog asfalt, die heb je nooit nodig als je normaal rijdt.
Hopelijk hebben ze deze marge mee gecalculeerd in de frontassist. Anders moet je je Zweedse hoofdsteuntje goed instellenquote:Op donderdag 11 november 2021 10:41 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Jouw denkwijze is in combinatie met die banden levensgevaarlijk: 'In de zomer heeft niemand problemen met grip, dus kan ik gewoon op kutbanden rijden'. Met dien verstande dat jij met 50km/h bij mij achterin komt zeilen als ik een noodstop moet maken. Dus doe me een lol en houdt geen 2 maar 4 seconden afstand. Want ik hoef niet zo'n sufkut als jij op mijn achterbank.
Overigens geldt dat uiteraard ook voor degenen die op winterbanden de zomer doorrijden.
Spoken like a true &^%$#@!quote:Op donderdag 11 november 2021 12:25 schreef Fer het volgende:
[..]
Hopelijk hebben ze deze marge mee gecalculeerd in de frontassist. Anders moet je je Zweedse hoofdsteuntje goed instellen
Sigaar uit eigen doos ivm hoger verbruikquote:Op donderdag 4 november 2021 19:59 schreef tstile het volgende:
Ik gooi datgene onder m'n auto wat ik op dat moment goedkoop kan krijgen.
Nu rij ik al maanden op winterbanden gratis van marktplaats. Had liever zomer gehad, rijdt wat stiller. Maargoed. In Nederland kom je alleen met stevig rijgedrag aan de grenzen van je banden.
Sinds ik rustig rij maakt het geen reet uit welke banden eronder zitten.
Dat is een misvatting, in Dutsland is het verplicht dat de auto aangepast is aan de omstandigheden, op een droge dag in februari ben je echt niet verplicht om op winterbanden te rijden.quote:Op zondag 5 december 2021 10:25 schreef ToT het volgende:
Toch maar wel winterbanden gekocht omdat ik wel eens in Duitsland moet rijden, en daar zijn ze verplicht. In Nederland kun je toch ook problemen met de verzekering krijgen als je 's winters op zomerbanden een ongeluk krijgt?
Daarnaast merk je echt, ÉCHT wel verschil tussen de bandensoorten 's winters. Zeker als je ff een bult op moet rijden of zo.
Okee, da's weer nieuw voor mij dan.quote:Op zondag 5 december 2021 10:33 schreef DrDarwin het volgende:
[..]
Dat is een misvatting, in Dutsland is het verplicht dat de auto aangepast is aan de omstandigheden, op een droge dag in februari ben je echt niet verplicht om op winterbanden te rijden.
Een leeg ruitensproeier reservoir tijdens winterse omstandigheden kan bijvoorbeeld wel tot een bekeuring lijden, ook als je dan netjes op winterbanden rijd.
Wegrijden met normale banden in lente achtige condities kan qua weer in bergachtige gebieden natuurlijk omslaan naar volledig winter en dan had je de auto van tevoren aan moeten passen.
Heel verstandig.quote:Op zondag 5 december 2021 10:39 schreef ToT het volgende:
[..]
Okee, da's weer nieuw voor mij dan.
Anyway, het is gewoon verstandig om goed voorbereid te zijn. Zeker met een kleine in de auto wil ik gewoon veilig zijn.
quote:Op zondag 5 december 2021 11:08 schreef DrDarwin het volgende:
[..]
Heel verstandig.
Nog wat van die dingen waar ze streng op zijn in winterse omstandigheden, rijden met een dik pak sneeuw op de auto, bevroren ruiten en spiegels, geen sneeuwkettingen in de auto in bergachtige gebieden, dat soort zaken.
Wij rijden in onze AWD op gewone banden en hebben ook nog nooit winterbanden gehad, in echt winterse omstandigheden blijf ik weg uit Duitsland tot de wegen weer schoon zijn.
In Nederland zijn die gewone banden echt geen enkel probleem, helemaal niet met een AWD, maar met onze vorige achterwiel aangedreven auto kwam ik hier de straat niet uit, en zwieberde je met de 255 banden alle kanten op.
En hoe helpt awd met remmen en grip in de bocht? Het enige voordeel dat je hebt is dat je gemakkelijker snelheid in de auto krijgt. Maar harder gaan als je minder remvermogen hebt, is niet echt een voordeel.quote:Op zondag 5 december 2021 11:08 schreef DrDarwin het volgende:
[..]
Heel verstandig.
Nog wat van die dingen waar ze streng op zijn in winterse omstandigheden, rijden met een dik pak sneeuw op de auto, bevroren ruiten en spiegels, geen sneeuwkettingen in de auto in bergachtige gebieden, dat soort zaken.
Wij rijden in onze AWD op gewone banden en hebben ook nog nooit winterbanden gehad, in echt winterse omstandigheden blijf ik weg uit Duitsland tot de wegen weer schoon zijn.
In Nederland zijn die gewone banden echt geen enkel probleem, helemaal niet met een AWD, maar met onze vorige achterwiel aangedreven auto kwam ik hier de straat niet uit, en zwieberde je met de 255 banden alle kanten op.
Als bedaagde rijdende, rustige en vooral vooruitkijkende bestuurder kom ik eigenlijk nooit in gevaarlijke situaties terecht.quote:Op zondag 5 december 2021 14:19 schreef VEM2012 het volgende:
[..]
En hoe helpt awd met remmen en grip in de bocht? Het enige voordeel dat je hebt is dat je gemakkelijker snelheid in de auto krijgt. Maar harder gaan als je minder remvermogen hebt, is niet echt een voordeel.
Waarom ga je dan niet voor all seasons?quote:Op zondag 5 december 2021 16:21 schreef DrDarwin het volgende:
[..]
Als bedaagde rijdende, rustige en vooral vooruitkijkende bestuurder kom ik eigenlijk nooit in gevaarlijke situaties terecht.
Mocht dat wel zo zijn dan kan ik terecht bij wat circuit ervaring en de nodige slipcursussen.
Ja superfijn die langere remweg pakweg 80 procent van het jaarquote:Op zondag 5 december 2021 18:13 schreef VEM2012 het volgende:
[..]
Waarom ga je dan niet voor all seasons?
Onze auto is fluisterstil op de huidige gloednieuwe normale banden, en dat wil ik graag zo houden.quote:Op zondag 5 december 2021 18:13 schreef VEM2012 het volgende:
[..]
Waarom ga je dan niet voor all seasons?
Met huidige all seasons kun je prima rijden. Een metertje extra ga je in het verkeer niet echt nodig hebben. Op het circuit is het belangrijk.quote:Op zondag 5 december 2021 19:44 schreef SOG het volgende:
[..]
Ja superfijn die langere remweg pakweg 80 procent van het jaar
Goede reden.quote:Op zondag 5 december 2021 21:14 schreef DrDarwin het volgende:
[..]
Onze auto is fluisterstil op de huidige gloednieuwe normale banden, en dat wil ik graag zo houden.
Een dure dealer vraagt een paar tientjes per velg monteren/balanceren, de goedkope op de hoek 5 (2.50 toeslag licht metalen velg). Voor sommige dingen ga ik naar de specialist, maar voor banden ga ik naar de hoek, dat is geen rocket science.quote:Op zondag 5 december 2021 14:27 schreef Leandra het volgende:
Mijn bandenman is helaas erg ziek en heeft de bedrijfsvoering moeten stoppen, ik heb mijn banden vrijdag opgehaald (ik kon ze gelukkig in één keer meenemen) en gebracht bij een bedrijf hier in de buurt dat ze er dinsdag onder gaat zetten.
Door onze verhuizing was het voor mij niet logisch klant te worden bij het bedrijf waar mijn bandenman zijn bedrijf aan heeft overgedaan.
Mind blown, niet bedacht dat die er ook zijn voor de motor. Ik denk dat ik dit jaar zo verstandig ben om gewoon pas na Pasen te gaan rijden, op 1 retourtje naar de grote beurt na.quote:Op zondag 5 december 2021 09:49 schreef Aiciu het volgende:
Ga ze er voor de motor binnenkort wel opzetten.
Voor de auto vind ik all season voldoende voor Nederland.
Ik heb de banden gewoon op velg, maar ik wil vooral een betrouwbare plek hebben die ook de opslag doet, en ik heb wel het idee dat ik dat weer gevonden heb.quote:Op zondag 5 december 2021 23:27 schreef loveli het volgende:
[..]
Een dure dealer vraagt een paar tientjes per velg monteren/balanceren, de goedkope op de hoek 5 (2.50 toeslag licht metalen velg). Voor sommige dingen ga ik naar de specialist, maar voor banden ga ik naar de hoek, dat is geen rocket science.
Bij pneus-online of een andere bandenboer kun je zo een montagepartner vinden. Of voor 2 tientjes rijden ze een bus voor, moest een keer voor vakantie 2 winterbanden op een velg hebben en er reed toevallig zo'n bus langs. Scheelde mij een afspraak en eind rijden, de monteur had een extraatje.
Ja, daar heb ik an sich wel ruimte voor, maar die wielen heb ik voor een cabrio... en dat is gewoon lastig vervoeren.quote:Op zondag 5 december 2021 23:37 schreef loveli het volgende:
Oh, ik heb gewoon een stapel wielen van 2 meter hoog in de berging
Hangt er vanaf waarvoor je ze gebruikt. Banden van Nokian (gemaakt in Finland, je weet wel, daar sneeuwt en vriest het vaak) zijn echt goed in winterse omstandigheden en in mijn maat niet duur. Ik selecteer banden altijd op grip op nat, zodat ik in de omstandigheden wanneer ik het nodig heb, de beste grip heb.quote:Op maandag 20 december 2021 10:19 schreef zoz het volgende:
Mijn winterbanden hebben een profiel van 4mm. Moet ik ze al vervangen of lekker doorrijden tot 2 mm?
Zijn goedkope winterbanden nog steeds beter dan premium zomerbanden? Ik zat eraan te denken om een goedkoop setje nankang te kopen voor de winter en in maart premium zomerbanden.
Thnx. Ik ga maar voor premium winter- en zomerbanden. Vooral omdat ik mijzelf niks wil kunnen verwijten als ik of mijn vrouw een ongeluk krijgen met de kinderen in de auto.quote:Op maandag 20 december 2021 11:02 schreef loveli het volgende:
Handige site:
https://www.tyrereviews.com
Voor iedereen die zich afvraagt wat all-seasons doen vs zomer- of winterbanden, hier een duidelijke review/test. Filmpje duurt een dik kwartier. Verschillende all-seasons worden getest naast een zomer- en winterband, alle omstandigheden. Conclusie: een goede winterband is nog steeds eng in de sneeuw.
https://www.tyrereviews.c(...)Season-Tyre-Test.htm
Ook een interessante die een hele range met elkaar vergelijkt:
https://www.tyrereviews.c(...)nd-Studded-Tyres.htm
Er is geen antwoord voor beste band voor iedereen, afhankelijk van je wensen en omstandigheden waarin je de banden gebruikt, maak je voor jou de beste keuze.
De Britten doen het erg goed, op wat politieke Corona gesteggel na. Goede keuze geweest.quote:Op zaterdag 18 december 2021 22:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Is dat je inmiddels duidelijk?
Premium hoeft niet duur te zijn he? Soms is montage of opslag duurder net zo duur als de band zelf.quote:Op maandag 20 december 2021 19:51 schreef zoz het volgende:
[..]
Thnx. Ik ga maar voor premium winter- en zomerbanden. Vooral omdat ik mijzelf niks wil kunnen verwijten als ik of mijn vrouw een ongeluk krijgen met de kinderen in de auto.
Wat doen ze goed?quote:Op maandag 20 december 2021 20:03 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
De Britten doen het erg goed, op wat politieke Corona gesteggel na. Goede keuze geweest.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 20 december 2021 22:17 schreef SOG het volgende:
Nou jongens, de komende 3 dagen kun je iig 12 uur per dag (als de zon onder is) de voordelen van winterbanden ervaren!Komt er sneeuw dan?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 20 december 2021 22:17 schreef SOG het volgende:
Nou jongens, de komende 3 dagen kun je iig 12 uur per dag (als de zon onder is) de voordelen van winterbanden ervaren!Toen een van m'n bejaarden afgelopen april naar de SEH moest, had ik geen twijfel of winterbanden zinvol zijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.https://www.weer.nl/nieuw(...)0-niet-zo-sneeuwrijkquote:Met 9 sneeuwdagen staat april 2021 op een 7e plek in de top-10 sneeuwrijkste aprilmaanden sinds 1951.
Daarom all seasons voor de bejaardenautomaat van pa en ma, juist voor die paar dagen.crap in = crap out
Ik bedoel dan de best geteste banden. En die vind ik best duur in 17 inch. Je komt al snel uit op 130 per band. Winterbanden heb ik op 15 inch stalen velgen. Dat is echt een stuk goedkoper. Je hebt dan premium banden voor 65 euro per band. Opslag doe ik zelf. Ik ga zo'n rek kopen.quote:Op maandag 20 december 2021 20:33 schreef loveli het volgende:
[..]
Premium hoeft niet duur te zijn he? Soms is montage of opslag duurder net zo duur als de band zelf.
Nee hoor. Dat is echt al meermaals getest. Zelfs met vries temperatuur en droge weg presenteren ze niet of nauwelijks beter dan zomerbanden.quote:Op maandag 20 december 2021 23:15 schreef SOG het volgende:
[..]
D8 dat die dingen beter waren dan zomerbanden in 2 situaties:
- vorst
- regen
Je kan er mee doorrijden, maar onder de 4mm is een winterband in principe geen winterband meer. In Nederland nog niet zo'n issue, maar in Oostenrijk bijvoorbeeld kan dat je aansprakelijk maken bij een ongeval.quote:Op maandag 20 december 2021 10:19 schreef zoz het volgende:
Mijn winterbanden hebben een profiel van 4mm. Moet ik ze al vervangen of lekker doorrijden tot 2 mm?
Dit is echt zo'n domme en gevaarlijke instelling.quote:Op zondag 5 december 2021 21:21 schreef VEM2012 het volgende:
Met huidige all seasons kun je prima rijden. Een metertje extra ga je in het verkeer niet echt nodig hebben.
https://www.anwb.nl/auto/(...)5-r17-getest-in-2020quote:Prestaties op droog wegdek
Van de zomerbanden scoorden 9 van de 12 geteste banden op droog wegdek een “goed”. In dezelfde bandenmaat, onder dezelfde omstandigheden en met dezelfde testauto scoort niet één van de allseasonbanden goed op droog. Twee banden, de Bidgestone Weather Control A005 en de Michelin CrossClimate + hebben slechts lichte tekortkomingen op rijeigenschappen (maar scoren wel goed op veiligheid en remmen). Bij de tekortkomingen gaat het om te weinig precisie. Vanwege een licht elastisch en sponzig reageren van de achteras loopt de testauto niet mooi rechtuit en verliest de berijder een beetje het gevoel met de auto. Er zijn dan ook steeds kleine stuurcorrecties nodig, eigenlijk niet alleen bij rechtuitrijden maar ook in een bocht omdat de loop van de bocht niet nauwkeurig genoeg gevolgd wordt. Autorijden wordt zo oncomfortabel en vermoeiend. Bij een plotselinge uitwijkmanoeuvre (noodsituatie) bieden deze 2 banden wel een goede veiligheid. Ze laten zich goed beheersen en stabiliseren de auto snel en gepast.
De andere 5 banden kunnen op droog niet overtuigen en scoren geen voldoende. Te weinig precisie is hier nog te zwak uitgedrukt, de banden werken sponzig en stuurcommando’s worden vertraagd uitgevoerd. Bij plotselinge uitwijkmanoeuvres is echt een goede reactie en voertuigbeheersing van de bestuurder vereist. Er is weinig grip en dat leidt al snel tot onder- en overstuur. Bij hoge temperaturen zitten deze allseasonbanden al heel snel aan de grens van wat er nog aan krachten overgedragen kan worden.
Remweg op droog asfalt
Heeft een goede zomerband in deze maat bij 100 km/u genoeg aan een remweg van 37 meter en het gemiddelde van de door ons geteste zomerbanden in deze maat 38,9 meter, de beste allseasonband op dit onderdeel (de Michelin) staat pas na 43,5 meter stil. Uniroyal scoorde het minst met een remweg van 51,6. Volgens onze maatstaven valt deze score nog in de Ø-categorie, ofwel voldoende. Toch zijn dit al duidelijke tekortkomingen die je moet compenseren door het aanpassen van je rijstijl.
Hoe groot de verschillen zijn wordt ook duidelijk als we naar de snelheid kijken die de testauto nog heeft op het punt waarop diezelfde testauto met een goede zomerband tot stilstand is gekomen. In het geval van de Michelin is dat 38,7 km/u, de testauto met Uniroyal-banden rijdt op dat moment zelfs nog 53,2 km/u! De overige geteste allseaonsbanden vallen daar dus tussenin. Dat zou dus, in een noodsituatie de snelheid kunnen zijn waarmee je op een (op tijd stilstaande) voorligger klapt.
En doe nu de vergelijking als je remt met zomerbanden in de sneeuw.quote:Op dinsdag 21 december 2021 11:43 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Dit is echt zo'n domme en gevaarlijke instelling.
[..]
https://www.anwb.nl/auto/(...)5-r17-getest-in-2020
Wat boeit dat nou weer? All-seasons zijn ruk in alle jaargetijden, zomerbanden alleen als het echt winter is en winterbanden alleen als het 10 graden of hoger is.quote:Op dinsdag 21 december 2021 12:27 schreef loveli het volgende:
[..]
En doe nu de vergelijking als je remt met zomerbanden in de sneeuw.
Een goede all-seasons is echt niet volledig ruk, kijk maar naar die tests in een van mijn vorige links. Voor sommige bestuurders een prima oplossing, afhankelijk van het gebruik. Waar je inlevert is op de extremen en de verschillen zijn dat je in winterse omstandigheden veel controle inlevert die je niet met rijkwaliteit en verkeersinzicht kunt compenseren. Wat je inlevert met all-seasons is veel kleiner. Voor mijn auto en mijn gebruik zijn all-seasons totaal niet geschikt, voor die van mijn ouders is het de beste keuze.quote:Op dinsdag 21 december 2021 12:31 schreef Nattekat het volgende:
[..]
Wat boeit dat nou weer? All-seasons zijn ruk in alle jaargetijden, zomerbanden alleen als het echt winter is en winterbanden alleen als het 10 graden of hoger is.
Alle tests laten zien dat all-seasons dik en dik verliezen van zomerbanden als het buiten 10 graden of warmer is, dus 9 maanden per jaar. Leuk hoor, lekker 9 maanden per jaar inleveren op kwaliteit. En dan gaan goede zomerbanden ook gewoon nog prima mee als het kouder begint te worden, het is gewoon het kantelpunt van waar winterbanden het stokje overnemen. All-seasons zijn gewoon gemaakt om het hele jaar door middelmaat te bieden, terwijl zomerbanden eigenlijk pas echt in de problemen komen als het echt winter wordt.quote:Op dinsdag 21 december 2021 13:06 schreef loveli het volgende:
[..]
Een goede all-seasons is echt niet volledig ruk, kijk maar naar die tests in een van mijn vorige links. Voor sommige bestuurders een prima oplossing, afhankelijk van het gebruik. Waar je inlevert is op de extremen en de verschillen zijn dat je in winterse omstandigheden veel controle inlevert die je niet met rijkwaliteit en verkeersinzicht kunt compenseren. Wat je inlevert met all-seasons is veel kleiner. Voor mijn auto en mijn gebruik zijn all-seasons totaal niet geschikt, voor die van mijn ouders is het de beste keuze.
Ok....die ene dag in de drie jaar tegen 1094 dagen in diezelfde drie jaar op kut-banden rijden. Goed vergelijk ook.quote:Op dinsdag 21 december 2021 12:27 schreef loveli het volgende:
En doe nu de vergelijking als je remt met zomerbanden in de sneeuw.
Heb je er zelf weleens op gereden?quote:Op dinsdag 21 december 2021 13:13 schreef Nattekat het volgende:
[..]
Alle tests laten zien dat all-seasons dik en dik verliezen van zomerbanden als het buiten 10 graden of warmer is, dus 9 maanden per jaar. Leuk hoor, lekker 9 maanden per jaar inleveren op kwaliteit. En dan gaan goede zomerbanden ook gewoon nog prima mee als het kouder begint te worden, het is gewoon het kantelpunt van waar winterbanden het stokje overnemen. All-seasons zijn gewoon gemaakt om het hele jaar door middelmaat te bieden, terwijl zomerbanden eigenlijk pas echt in de problemen komen als het echt winter wordt.
Mijn grootste miskoop ooit. Het verbruik alleen alquote:Op dinsdag 21 december 2021 14:10 schreef Fer het volgende:
[..]
Heb je er zelf weleens op gereden?
Valt echt enorm mee, zeker als je in Nederland blijft en niet de plattelandswegen opzoekt.
Het is natuurlijk ook logisch. Een band die zowel zomer- als wintereigenschappen moet combineren is altijd een compromis. Hij is minder dan een zomerband in zomerse omstandigheden en minder dan een winterband in winterse omstandigheden.quote:Op dinsdag 21 december 2021 13:13 schreef Nattekat het volgende:
Alle tests laten zien dat all-seasons dik en dik verliezen van zomerbanden als het buiten 10 graden of warmer is, dus 9 maanden per jaar. Leuk hoor, lekker 9 maanden per jaar inleveren op kwaliteit. En dan gaan goede zomerbanden ook gewoon nog prima mee als het kouder begint te worden, het is gewoon het kantelpunt van waar winterbanden het stokje overnemen. All-seasons zijn gewoon gemaakt om het hele jaar door middelmaat te bieden, terwijl zomerbanden eigenlijk pas echt in de problemen komen als het echt winter wordt.
Ja daar heb je gelijk in. De banden van nu scoren ook weer beter dan de houten wielen van koetsen van vroeger.quote:Op dinsdag 21 december 2021 13:46 schreef Lospedrosa het volgende:
Is allemaal relatief.
De all weather banden van nu scoren weer veel beter dan de zomerbanden van 2000 en zonder abs.
Ja en de banden en remmen van nu scoren over 10 jaar erg slecht.quote:Op dinsdag 21 december 2021 20:01 schreef SOG het volgende:
[..]
Ja daar heb je gelijk in. De banden van nu scoren ook weer beter dan de houten wielen van koetsen van vroeger.
Je weet pas of het meevalt, nadat je met 50km/h achter op je voorganger bent geklapt, die wel goede banden onder zijn auto had.quote:Op dinsdag 21 december 2021 14:10 schreef Fer het volgende:
Valt echt enorm mee, zeker als je in Nederland blijft en niet de plattelandswegen opzoekt.
1. Ze zijn enkele dagen beter dan zomerbanden, niet de hele periode dat ze er onder liggen.quote:Op donderdag 23 december 2021 18:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik snap niet zo goed waar het probleem bij de mensen zit die geen winterbanden willen
1. Ze zijn beter in de winter dan 4 seizoenen banden en veeel beter dan zomerbanden.
2. Zomerbanden zijn beter in de Zomer dan 4 seizoen banden
3. Je banden slijten minder, dus de meer uitgaven aan 2 setjes heft zich op
En de Ekte ik heb geen Winterbanden nodig, handbak rijdende, ARKO Mannen kunnen zelf banden wisselen, toch?
Het is, net zoals bij zo goed als alle tests gebruikelijk om nieuw met nieuw te vergelijken.quote:Op vrijdag 24 december 2021 07:16 schreef zoz het volgende:
Ik las dat winterbanden beter presteren bij temperaturen onder de 7 graden. Dat is het regelmatig in de winter ochtend.
Als je in Rotterdam woont is dat wat anders dan wanneer je in Twente of Limburg woont. In sommige winters ligt er maanden sneeuw. En ff snel je winterbanden er op zetten als het vriest/sneeuw valt is onzinnig.quote:Op donderdag 23 december 2021 19:04 schreef RealBizkit666 het volgende:
[..]
1. Ze zijn enkele dagen beter dan zomerbanden, niet de hele periode dat ze er onder liggen.
Alleen dit al is een reden voor Zomer en Winterbandenquote:2. Correct.
Ze slijten vooral als je ze bij warm weer rijdt, daarvoor is het veiliger en heb je minder risico je korting op je verzekering te verliezenquote:3. Winterbanden slijten sneller want zachter rubber en kun je niet zo lang rijden als zomerbanden want ze moeten meer profiel hebben.
Goedzo.quote:Dat gezegd hebbende. Ik heb ze er onder liggen omdat ik in de winter regelmatig richtig Eifel en Ardennen ga om de sneeuw op te zoeken.
Nou ik zou mijn geld niet op die gok zetten. Winterbanden presteren beter dan zomerbanden bij lagere temperaturen door een rubbersamenstelling die zachter is (bij lagere temperaturen) en daardoor meer grip geeft. Dat er dan iets profiel is afgesleten verandert natuurlijk niets aan deze eigenschap.quote:Op vrijdag 24 december 2021 07:34 schreef DrDarwin het volgende:
[..]
Het is, net zoals bij zo goed als alle tests gebruikelijk om nieuw met nieuw te vergelijken.
In de praktijk klopt dat natuurlijk niet, na drie jaar zijn de eigenschappen van zowat alle producten anders dan toen ze nieuw waren.
Dat is ook bij banden zo.
Bijvoorbeeld, iemand in dit topic vroeg zich af of winterbanden met 4 mm profieldiepte nog wel aanvaardbaar waren om mee te rijden in winterse omstandigheden.
Ik doe een voorzichtige gok dat je dan in Nederlandse omstandigheden beter af bent met nieuwe normale banden van een goed merk dan met een stel gare winterbanden.
Dat is een beetje achterhaald met de huidige stand van rubber techniekenquote:Op vrijdag 24 december 2021 16:21 schreef PzKpfw het volgende:
[..]
Nou ik zou mijn geld niet op die gok zetten. Winterbanden presteren beter dan zomerbanden bij lagere temperaturen door een rubbersamenstelling die zachter is (bij lagere temperaturen) en daardoor meer grip geeft. Dat er dan iets profiel is afgesleten verandert natuurlijk niets aan deze eigenschap.
Klik op je link, klik op de video in je link en hoor wat de tester zegt over zomerbanden op nat, koud wegdek.quote:Op zondag 26 december 2021 13:37 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Dat is een beetje achterhaald met de huidige stand van rubber technieken
Winterbanden zijn sec voor sneeuw en pulp condities.
https://topgear.nl/autoni(...)winterbanden-getest/
Kijk ook bij het koudste (droge) weer remt de zomerbanden het hardst
[ afbeelding ]
Ik zeg op droog koud wegdekquote:Op zondag 26 december 2021 14:00 schreef loveli het volgende:
[..]
Klik op je link, klik op de video in je link en hoor wat de tester zegt over zomerbanden op nat, koud wegdek.
?quote:Op zondag 26 december 2021 13:37 schreef Lospedrosa het volgende:
Winterbanden zijn sec voor sneeuw en pulp condities.
Droog, koud wegdek kan ook onder de 0 graden zijn.quote:
Dat maakt geen donder uit. Je kan nu op slicks rijden zonder hinder te ondervinden, dus de hardheid van het profiel maakt geen verschil. Winterbanden doen het nog steeds beter omdat ze zachter zijn, maar in deze omstandigheden presteren zomerbanden nog helemaal prima.quote:Op zondag 26 december 2021 14:25 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Droog, koud wegdek kan ook onder de 0 graden zijn.
Cross-climate doet het overigens dermate goed volgens die grafiek dat het me een prima compromis lijkt.
Eigenlijk alleen winterbanden kopen als je écht dagelijks moet rijden en er sneeuw ligt dus. Maarja die mindere prestaties zijn wel de accepteren voor 3-4 maanden per jaar. Want als het een keer heeft gesneeuwd wordt die mindere kwaliteit gecompenseerd.quote:Op zondag 26 december 2021 13:37 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Dat is een beetje achterhaald met de huidige stand van rubber technieken
Winterbanden zijn sec voor sneeuw en pulp condities.
https://topgear.nl/autoni(...)winterbanden-getest/
Kijk ook bij het koudste (droge) weer remt de zomerbanden het hardst
[ afbeelding ]
Juist ja, en heb je winterbanden dan heb je dus meer grip mocht het een keer sneeuwen, echter rijdt dan heel NL 10kmu op de snelweg.quote:Op zondag 26 december 2021 14:42 schreef ludovico het volgende:
[..]
Eigenlijk alleen winterbanden kopen als je écht dagelijks moet rijden en er sneeuw ligt dus. Maarja die mindere prestaties zijn wel de accepteren voor 3-4 maanden per jaar. Want als het een keer heeft gesneeuwd wordt die mindere kwaliteit gecompenseerd.
Desondanks heb ik de indruk dat je beter all seasons kan doen in dit land, voor die 3-4 maanden.
Dat was de conclusie uit die link, de grip van de zomerband bij koud, nat wegdek was dramatisch. Testrijder (wiens werk het is) werd erdoor verrast.quote:Op zondag 26 december 2021 14:42 schreef ludovico het volgende:
Desondanks heb ik de indruk dat je beter all seasons kan doen in dit land, voor die 3-4 maanden.
Schopje omdat mijn auto weer op zomerbanden staat. Meteen na de wissel in de winter had ik zoveel meer feeling met de weg met de winterbanden dan met mijn zomerbanden. Op dat moment overwoog ik betere zomerbanden te zoeken. Nu na de wissel (bij hogere temperatuur) voel ik amper verschil. Ik weet dat temperatuur uitmaakt, maar toch sta ik ervan te kijken hoe groot de invloed is.quote:Op woensdag 3 november 2021 19:56 schreef loveli het volgende:
Die van mij gaan eronder zodra ik op een droge dag bij de berging ben. Beter dan in de natte sneeuw te laat zijn.
Vorig jaar rond pasen moest ik met de nieuwe tweedehands van m'n pa naar de spoedeisende hulp, die dag met winterse buien. Baalde dat daar nog geen 4-seizoenenbanden op zaten. Nog steeds, die gaat op de to-do lijst.
Daarom gewoon het hele jaar op dezelfde band rijden (normale banden, geen winter of all season onzin). Dan voel je het best wat je banden doen.quote:Op vrijdag 20 mei 2022 23:56 schreef loveli het volgende:
[..]
Schopje omdat mijn auto weer op zomerbanden staat. Meteen na de wissel in de winter had ik zoveel meer feeling met de weg met de winterbanden dan met mijn zomerbanden. Op dat moment overwoog ik betere zomerbanden te zoeken. Nu na de wissel (bij hogere temperatuur) voel ik amper verschil. Ik weet dat temperatuur uitmaakt, maar toch sta ik ervan te kijken hoe groot de invloed is.
Ja, lekker een paar duizend km op m'n zomerbanden in Zweden door de sneeuw rijdenquote:Op woensdag 1 juni 2022 17:49 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Daarom gewoon het hele jaar op dezelfde band rijden (normale banden, geen winter of all season onzin). Dan voel je het best wat je banden doen.
Wie heeft het over Zweden?quote:Op woensdag 1 juni 2022 19:19 schreef loveli het volgende:
[..]
Ja, lekker een paar duizend km op m'n zomerbanden in Zweden door de sneeuw rijden
Hier al 20.000 klm gereden met een 4 season band.quote:Op dinsdag 21 december 2021 13:13 schreef Nattekat het volgende:
[..]
Alle tests laten zien dat all-seasons dik en dik verliezen van zomerbanden als het buiten 10 graden of warmer is, dus 9 maanden per jaar. Leuk hoor, lekker 9 maanden per jaar inleveren op kwaliteit. En dan gaan goede zomerbanden ook gewoon nog prima mee als het kouder begint te worden, het is gewoon het kantelpunt van waar winterbanden het stokje overnemen. All-seasons zijn gewoon gemaakt om het hele jaar door middelmaat te bieden, terwijl zomerbanden eigenlijk pas echt in de problemen komen als het echt winter wordt.
Onslijtbare bandenquote:Op zondag 3 december 2023 22:56 schreef suijkerbuijk het volgende:
[..]
Hi
En de waarheid is gewoon dat de 4 season of winterbanden ook al zijn ze versleten altijd nog groeven hebben .
Je vergis jequote:
Blizzak 6. Heb ik zelf ook.quote:Op woensdag 20 november 2024 15:05 schreef loveli het volgende:
De eerste sneeuw is gevallen, iedereen al aan de winterbanden?
Mijn auto moet weer een set nieuwe hebben en ik twijfel tussen Nokian snowproof en Bridgestone Blizzak. De laatste heeft klasse A grip op nat, de Nokian B.
Vakantie naar de sneeuw, dus ze worden echt gebruikt waar ze voor bedoeld zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |