abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 17 januari 2019 @ 22:44:48 #126
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184464602
Haha, bij zijn eigen mama! O+ .

Ik ben wel benieuwd hoeveel melk die 1/2/3-jarige nou nog binnenkrijgen, zeker bijvoorbeeld met maar 1x drinken per etmaal. Ik heb echt geen idee. Ik heb nooit meer stuwing en Jacob drinkt tussen de 0 en tig glazen water ernaast. Soms vraag ik me af of er überhaupt wel wat uitkomt, maar toen hij vanmorgen losliet om me te melden dat er een vliegtuig over kwam ( ^O^ ) zag ik voor het eerst in lange tijd melk uit zijn mond lopen. Dus er is in ieder geval iets!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 17 januari 2019 @ 22:58:43 #127
171422 LadyBlack
paint it black
pi_184464890
Als ik op een willekeurig moment in mijn rechter borst knijp komt er nog wat melk uit sijpelen. Links moet ik meer moeite doen en is t een speldenknopje. S lijkt af en toe nog wat te slikken, maar hier is het dus echt nog vooral speenfunctie, met een lekker smaakje ofzo ;)
  donderdag 17 januari 2019 @ 23:00:40 #128
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_184464930
Ik denk hier nog best veel, ze drinkt ‘s ochtends vaak 30-40 min achter elkaar. Laatst kwam er onder de douche nog een straaltje uit ook. Maar gelukkig geen stuwing meer als ik een nacht weg ben ofzo.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 17 januari 2019 @ 23:17:05 #129
269689 crew  Viv
pi_184465294
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 13:19 schreef Elleska het volgende:
die eerste weken O+ achteraf was het zo knus
de salontafel met eten/drinken voor de hele dag want je weet nooit hoe lang je vastgeplakt zit. direct naar de wc wanneer je even de handen vrij hebt want je weet niet wanneer het volgende moment is.
O+
Van het "mislukken" van de borstvoeding hier is het bovenstaande wel wat ik het meest jammer vind. Ik keek heel erg uit naar dat knusse bankhangen, en dat heb ik maar heel kort meegemaakt. Mijn baby was er wel het type voor om lekker de hele dag dutjes op mama te doen, maar dat gaat niet samen met kolven. :{
quote:
en dingen zoals de vaatwasser inruimen. als het kan is het mooi, als het niet lukt is het ook goed. Man kan nog steeds aan het aanrecht zien hoe de dag was ;)
ZZ is inmiddels ruim 2 jaar en ik voel me nog steeds niet verplicht om wat nuttigs in het huishouden te doen als ik een dag met haar thuis ben, het eten staat ook niet op tafel als man thuiskomt. :Y)
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 20:53 schreef Lemijn het volgende:
Ik vind dat vooral een beetje getikt. Die ultraruns sowieso, maar waarom zou je het jezelf nog moeilijker maken door ook nog te gaan kolven? Misschien was het nodig maar zou je lichaam niet in een overlevingsstand staan waarbij er weinig productie is? En anders even 5 minuten met je kind gaan zitten.
Ja? Hoe dan? Die run was 83 uur lang, dan zou iemand haar kind dagenlang naar de tussenstops moeten brengen, ook 's nachts. ;) Ik vind het wel stoer van haar, juist ook omdat ze het niet als statement deed zoals eerder iemand:
https://www.telegraph.co.(...)-while-running-half/
Die ging na 8 van de in totaal 13 mijl kolven terwijl ze bleef lopen, en ze postte er zelf een foto over met #normalizebreastfeeding. Dat activistische hoeft van mij niet zo. :N
pi_184468075
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 22:02 schreef Lemijn het volgende:
Mooi, Nolita. Mijn dreumes drinkt op vrije dagen nog meerdere keren overdag. Ik kan desondanks inmiddels zeker 24 uur zonder legen. Ik vind het ideaal en zou het best jammer vinden als hij zou afbouwen. Voorlopig zie ik niks dat op afbouwen lijkt maar de nachtvoedingen liet hij los met bijzonder weinig strijd dus in die zin weet ik dat alles mogelijk is.

En echt helemaal bij hem laten doe ik het niet. Ik bied altijd de andere kant aan (door alleen maar te vragen: andere kant?). En ik vraag 's avonds, als ik het tijd vind om richting bed te gaan, of hij wil drinken. Dat wil hij altijd :') . Als ik dat niet zou doen slaat hij misschien over maar hij zou er dan ook zelf om kunnen vragen na het tandenpoetsen en dat wil ik niet.
Hier vroeg ze er voorheen in de avond ook heel duidelijk om en plots was dat over. Ze zei dan ook nee als ik vroeg of ze wilde drinken, na een tijdje stop je wel met vragen. Bij het wakker worden wijst ze altijd naar mijn telefoon (hou nog steeds de kant bij op de app) en moet mijn kussen rechtop. Ze wil duidelijk heel graag drinken, na de eerste kant vraag ik ook altijd of ze de andere kant nog wil, maar ik krijg een hoofdschuddende nee terug.

Oh en idd ladyblack, weer gewone bh’s en (voor borstvoeding) onmogelijke kleding. :D

Volle borsten hier ook al lang geleden, heb de kolf opgeborgen en vroeg me ook wel eens af of er überhaupt nog melk was. Na een keer een druppel gezien te hebben bij loslaten ben ik daar wel weer van overtuigd.
  vrijdag 18 januari 2019 @ 08:47:33 #131
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184468248
Ik nam jullie adviezen ter harte en liet prul gisteren toen ze na de voeding van 15:15 niet tevreden was lekker liggen. Ze bleef af en toe kleine slokjes drinken en deed hazeslaapjes. So far, so good. Clusteren, check! Op de bank, met wat lekkers en later een bord eten, kop thee, een serietje...

Totdat het 22:00 uur was en ik na bijna 7 uur doodmoe was en heel nodig moest plassen en ze nog steeds niet tevreden was. Ze dronk vervolgens 90 ml kolfmelk van ‘s middags weg en sliep daarop 2 uur.

Heb ik nou iets niet handig aangepakt? Zonder dat ik de bv-maffia over me heen wil krijgen, ben ik niet van plan om dit wekenlang vol te houden...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184468355
Hier duurde het clusteren ongeveer 2-4 dagen ^O^

Maar mocht je het echt niet trekken, dan moet je het niet doen. Het moet wel leuk en haalbaar blijven voor jezelf.
pi_184468358
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 08:47 schreef Tink89 het volgende:
Ik nam jullie adviezen ter harte en liet prul gisteren toen ze na de voeding van 15:15 niet tevreden was lekker liggen. Ze bleef af en toe kleine slokjes drinken en deed hazeslaapjes. So far, so good. Clusteren, check! Op de bank, met wat lekkers en later een bord eten, kop thee, een serietje...

Totdat het 22:00 uur was en ik na bijna 7 uur doodmoe was en heel nodig moest plassen en ze nog steeds niet tevreden was. Ze dronk vervolgens 90 ml kolfmelk van ‘s middags weg en sliep daarop 2 uur.

Heb ik nou iets niet handig aangepakt? Zonder dat ik de bv-maffia over me heen wil krijgen, ben ik niet van plan om dit wekenlang vol te houden...
Is dat dan ook kolfmelk van gisteren? Ik bedoel, heb je tijdens het clusteren gekolfd? Of is dat melk van een andere dag?

En in mijn ervaring is meestal 1 a 2 dagen clusteren eerst voldoende, maar het kan ook iets langer zijn. Maar ik geloof echt niet dat je dit weken moet volhouden hoor! Probeer het zo nog even een dag of 1-3. Lukt dat? Heb je nog verlof?
pi_184468403
Volgens mij doe je niks verkeerd, Tink. En je hoeft ook niks vol te houden als jij dat niet wil. Niet iedereen kan en/of wil hele dagen en avonden met een baby aan de borst zitten/hangen/liggen. Probeer te doen wat goed voelt voor jou. Als je kan leven met het idee van afbouwen, zou ik dit soort acties om de bv op gang te houden/krijgen niet koste wat het kost uitvoeren als jij je daar niet goed bij voelt.
Als je toch per se heel graag bv wil blijven geven, dan horen dit soort dagen/avonden daar misschien wel bij en dan is ‘t niet anders, denk ik. Mijn ervaring is dat die fases geen weken duren, eerder dagen.
Maar volgens mij las ik ergens dat je toch al wilde afbouwen; afhankelijk van het tempo waarop je dat zou willen doen, zou ik mezelf zulke avonden dan niet “aandoen” als je op een andere manier (met een fles) een prima tevreden en slapende baby hebt.

Maar goed, ik ben dan ook niet zo’n hardcore voedster, denk ik :)
  vrijdag 18 januari 2019 @ 09:55:27 #135
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184469141
Een paar dagen zijn te overzien :Y Ik zet nog even door. Prul ontwikkelt zich ook razendsnel momenteel, dus heeft wrs ook gewoon nog meer behoefte aan eten en geborgenheid.

En de kolfmelk was van gisteren ja, maar dan van de voeding die ze uit de fles gehad had (rond 12:15) Ik kolf dan terwijl m'n man de fles geeft. Die ene voeding per dag hoeft er ook niet af, maar ik wil de rest graag wel blijven geven voorlopig.

Of ik kan leven met afbouwen, is een goede vraag. Ik heb al twee keer 'de knoop doorgehakt' om vervolgens weer terug te krabbelen zodra prul goed blijkt te groeien. Het voelt als te vroeg, maar de voorwaarde om bv te blijven geven, is wel dat prul blijft groeien. Als ze weer gaat afvallen, stop ik ermee.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184469714
fijn om te lezen hoe oudere kindjes nog drinken. ben benieuwd hoe dat hier gaat. nu met vaste voeding merk ik dat het minder wordt maar als ik het zo lees kan dat nog heel lang zo blijven.

quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 20:29 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Precies dit!!! O+

Bij mij werd trouwens een bordje met boterhammen naast mn bed gezet, en dan sliep ik na mn ontbijt nog even verder met E in het grote bed *;
ideaal :D ik denk dat ik dan helemaal niet uit bed was gekomen :@
Man zijn ochtend begint ook een aantal uur eerder dan mijn ochtend. ik ontbijt al jaren sochtens met pap of yoghurt met muesli. dat is ook zo klaar en niet geheel onbelangrijk: het kan worden gemaakt en gegeten met baby op de arm :Y

quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 23:17 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

O+
Van het "mislukken" van de borstvoeding hier is het bovenstaande wel wat ik het meest jammer vind. Ik keek heel erg uit naar dat knusse bankhangen, en dat heb ik maar heel kort meegemaakt. Mijn baby was er wel het type voor om lekker de hele dag dutjes op mama te doen, maar dat gaat niet samen met kolven. :{

[..]

ZZ is inmiddels ruim 2 jaar en ik voel me nog steeds niet verplicht om wat nuttigs in het huishouden te doen als ik een dag met haar thuis ben, het eten staat ook niet op tafel als man thuiskomt. :Y)
dat is wel echt een groot nadeel van kolven. Het lijkt me dan ook lastiger om de productie hoog te krijgen/te houden.

Eten op tafel als man thuis komt gebeurt hier sowieso niet, daarvoor is hij veel te vroeg thuis.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 18 januari 2019 @ 14:50:57 #137
269689 crew  Viv
pi_184474185
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 09:55 schreef Tink89 het volgende:
de voeding die ze uit de fles gehad had (rond 12:15) Ik kolf dan terwijl m'n man de fles geeft.
Wáárom doen jullie dit eigenlijk, wat levert het jullie op? Jij bent thuis en bent kennelijk geen dutje aan het doen, jouw baby is thuis en heeft kennelijk honger, waarom niet gewoon aanleggen?
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 10:34 schreef Elleska het volgende:
Het lijkt me dan ook lastiger om de productie hoog te krijgen/te houden.
Ja, zoals hier altijd gezegd wordt is een baby (die een goede techniek heeft) efficiënter in het legen van de borst dan de kolf. Daaruit volgt dat je er met kolven ter compensatie heel veel tijd in moet stoppen om de productie voor de langere termijn goed te regelen.
pi_184474255
Die fles is kunstvoeding toch? En met die ene fles erbij komt ze geloof ik in ieder geval wel aan. Je zou natuurlijk over kunnen stappen op volledig borst en kijken wat dat nu doet, maar kan me voorstellen dat je daar geen zin in hebt na al dat gedoe met haar gewicht.
  vrijdag 18 januari 2019 @ 15:23:16 #139
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184474789
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 14:54 schreef Aure het volgende:
Die fles is kunstvoeding toch? En met die ene fles erbij komt ze geloof ik in ieder geval wel aan. Je zou natuurlijk over kunnen stappen op volledig borst en kijken wat dat nu doet, maar kan me voorstellen dat je daar geen zin in hebt na al dat gedoe met haar gewicht.
Precies. Prul groeide in de weken dat we niet bijvoedden niet en viel zelfs af, soms zelfs 90 gram per week. Ze krijgt nu dus een voeding of 7 bv, waarvan 6 live en eentje gekolfd en aangevuld met kv tot 120 ml en een volle fles kv (120 + 4).
Dus rond middernacht krijgt ze een fles kolf + aanvulling, dan drie voedingen aan de borst, dan een fles kv (ik kolf dan dus) en dan weer drie voedingen aan de borst.

De reden dat ik die voeding kolf, is dat er twijfels waren over of prul wel genoeg te eten had (na hg en een heftige bevalling en bijvoeding vanaf het eerste moment vanwege een veel te lage bloedsuiker bij prul, was bv producten een uitdaging, ik heb ook nooit stuwing gehad en maar twee keer gelekt). Door te kolven en dan 's avonds te geven, weten we van 2 voedingen per 24 uur zeker dat ze genoeg krijgt. Aanpak is in overleg met kinderarts en lactatiekundige overigens. Die hameren erop dat prul echt niet meer mag afvallen en dat snap ik, ze heeft geen reserves. Nu is ze de afgelopen twee weken goed aangekomen, maar toch is ze maar heel smalletjes. We hebben rond kerst ook weken gehad dat ze steeds langer tussen voedingen ging laten en de kinderarts het had over stille ondervoeding. Onze prul had gewoon geen energie om te laten merken dat ze honger had en ook niet om effectief te drinken.

Mijn doel is dan ook niet per se om die fles kv eraf te halen, maar wel om de andere voedingen in stand te houden. En als ik ooit over kan op volledige bv is dat prima, maar als dat niet kan, is het ook goed. Het belangrijkste is dat prul groeit en dat ik hier niet aan onderdoor ga.


Edit: en als ze vaker om voeding komt, krijgt ze meer voedingen natuurlijk. Het uitgangspunt is echter wel dat ze overdag minimaal elke 3,5 uur eet. 'S ochtends en redt ze dat soms, maar meestal zit er drie uur tussen ongeveer. 'S avonds komt ze vaker, 's nachts maakt ze soms een ruk van 4 uur.

[ Bericht 6% gewijzigd door Tink89 op 18-01-2019 15:26:54 (Aanvulling ) ]
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  vrijdag 18 januari 2019 @ 16:09:40 #140
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_184475607
Even een :* voor jou Tink.
KuikenGuppy
  vrijdag 18 januari 2019 @ 16:13:28 #141
149959 SQ
snelle trees
pi_184475666
Weet je Tink, je kan er van vinden wat je wil, maar ik zie eigenlijk alleen maar voordelen in je huidige situatie. Jij bent geruster, je kind is tevredener, maar ook: als jij straks weer gaat werken heb je in elk geval niet dat flesweigergezeik omdat prul het kennelijk allemaal prima vindt. Dus score, wat mij betreft ;) *O* Goed bezig!
disclaimer
pi_184475801
Eens met SQ hoor. Ik zou in jouw situatie ook niet meer aankloten met die ene fles, lekker zo laten, want sinds dit schema doet ze het wel gewoon goed :)

Alleen qua boosten van je productie ga je denk ik geen beter advies krijgen dan zo vaak mogelijk aanleggen. En als dit zoals jullie het nu doen, voor jullie zo vaak mogelijk is (waar iedereen zich nog prettig bij voelt), dan zou ik het ook gewoon lekker zo laten.
  vrijdag 18 januari 2019 @ 16:24:18 #143
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184475875
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 16:13 schreef Stormqueen het volgende:
Weet je Tink, je kan er van vinden wat je wil, maar ik zie eigenlijk alleen maar voordelen in je huidige situatie. Jij bent geruster, je kind is tevredener, maar ook: als jij straks weer gaat werken heb je in elk geval niet dat flesweigergezeik omdat prul het kennelijk allemaal prima vindt. Dus score, wat mij betreft ;) *O* Goed bezig!
Van iemand die ik al jaaaaren virtueel (en een keertje irl met ketjapballen) ken en die ik hoog heb zitten, doet dit me heel veel O+ txs lieverd!

En txs Burdie en Aure!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184476181
Tink, ik wil gewoon even zeggen wat een supermama ik je vind! Voor de eerste keer mama worden is vaak al een hele transformatie. En veel dingen zijn nieuw en maken je (soms) onzeker. Dat je toch zo je gevoel én je baby bent blijven volgen, met alles wat er gebeurde, groot respect!

Je hebt een hartstikke mooie oplossing gevonden zo, die voor jou en je kindje werkt. En je zult merken, alles is een fase ;) en voortdurend veranderen er dingen. Wie weet wat er nog allemaal gaat gebeuren. Het is in ieder geval heel fijn dat jullie voor nu een ritme en methode hebben gevonden die jullie een wat rustiger vaarwater brengt. Nu weer terug naar elkaar leren kennen en samen de wereld ontdekken.

:*
  vrijdag 18 januari 2019 @ 21:44:56 #145
171422 LadyBlack
paint it black
pi_184481920
Hier net zo'n (eerste) kindje Tink, en ook die heeft vrijwel altijd kv erbij gekregen. Mss heel eventjes niet, maar zodra ik weer ging werken kolfde ik maar zelden genoeg voor op de opvang. Mijn insteek was altijd dat ik iig zelf geen flesjes wilde maken maar dat alle voedingen die ik thuis was, live waren.

Voedingen uit de fles zodat ik zelf kon slapen heb ik nooit gedaan omdat ik als de doooood was dat mn productie instortte en bovendien deed ik t prima op de slaap die ik kreeg. Maar dat kan wel een heel relevante keuze zijn natuurlijk. Van slaapgebrek wordt niemand beter.

Ohja en die fases zijn, zeker in het begin, vaak alweer over voor je er erg in hebt. :*
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 18 januari 2019 @ 22:32:25 #146
269689 crew  Viv
pi_184482985
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 15:23 schreef Tink89 het volgende:
Het belangrijkste is dat prul groeit en dat ik hier niet aan onderdoor ga.
Dit sowieso! :*

Sorry, ik reageerde ook teveel vanuit mijn situatie van destijds geredeneerd, als in: kolven is gedoe en dat doe je dus bij voorkeur alleen als je niet bij je kind kan zijn of als je kind niet kan drinken aan de borst.
  vrijdag 18 januari 2019 @ 22:37:49 #147
131016 mspoez
Crazy catlady
pi_184483079
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 15:23 schreef Tink89 het volgende:

[..] Het belangrijkste is dat prul groeit en dat ik hier niet aan onderdoor ga.

Laat ze allemaal doen en zeggen wat ze willen. Jij weet wat goed is, pas als je je af gaat cragen of het wel klopt moet je aan de bel trekken. Fles of tiet, het maakt mekaar niet zoveel.
Prrrrr
  zaterdag 19 januari 2019 @ 10:20:46 #148
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184488349
O+
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  zondag 20 januari 2019 @ 21:42:42 #149
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184521162
Het lukt me inmiddels nauwelijks om de hoeveelheid die O drinkt, bij elkaar te kolven. Hij drinkt nu flessen van 150 ml (3 x per kdv dag, 3 x per week). Mn vriezervoorraad is op en ik kom morgen nog net uit omdat ik 1 kant gekolfd heb tijdens het voeden, maar ik weet niet hoe ik het verder op peil moet krijgen / houden. Ik werk 3 dagen per week en kolf dan 2 x per werkdag (3 x vind ik zelf geen optie). Mijn opbrengst is meestal 150-180 ml in totaal per kolfsessie.

O is ontzettend veel wakker s nachts en ik voed hem vrij vaak omdat ik hem daarmee uiteindelijk weer in slaap krijg. Overdag drinkt hij ongeveer elke 2-4 uur bij mij. Denk dat we per etmaal nog steeds wel op 8-9 voedingen zitten, hij is ruim 5 maanden.

Ik zou niet weten hoe ik nog kan zorgen dat ik meer kolf, hij drinkt zo vaak bij mij dat ik geen momenten tussendoor meer in kan passen in mijn gezin met 3 kinderen :{. Bij zoveel mogelijk voedingen de kant waar niet gedronken wordt kolven kan, maar dat vind ik wel behoorlijk bewerkelijk eigenlijk.

Ik snap ook niet dat ik mijn kolfopbrengst niet omhoog krijg. Hij drinkt zo vaak, en de laatste tijd soms wel 4-5 x per nacht ( :@ ) en ik kolf op een werkdag geen druppel meer. Ook niet als ik thuis werk en dus in mn eigen omgeving kolf.

Hebben jullie nog tips :? Omdat ik nog twee andere jonge kinderen heb, is een halve dag met Ollie op me in bed gaan liggen niet echt een optie :+
  zondag 20 januari 2019 @ 23:00:13 #150
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_184522858
Spees, je kunt domperidon proberen of oxytocine neusspray, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee (Chanty dacht ik wel?).
KuikenGuppy
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')