abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183856058
registreer om deze reclame te verbergen
Wanneer: 19-12-2018
Waar: https://www.restaurantpepenero.nl/
Wat:

Vanwege de verjaardag van mij dit Italiaanse restaurant uitgekozen. Mede naar aanleiding van de verkiezing tot beste Italiaan in Nederland door het Italië-magazine en de verkiezing tot restaurant van het jaar in Amsterdam. Ook op de diverse recensiesites wordt het zeer hoor gewaardeerd.

De zaak bestaat uit twee delen en is met leuke foto's aan de wanden gedecoreerd (Sophia Loren mag natuurlijk niet ontbreken).
Loren.jpg?timestamp=1545306684850
risto-enoteca-pepenero-amsterdam-italiaans-restaurant-1a.jpg?timestamp=1545306707834

We worden hartelijk ontvangen door Marco Spina die samen met de kok Daniele Lauritano mede-eigenaar van de zaak is. Mede door de publiciteit is de zaak elke dag volgeboekt en kan je er zeer veel 'celebrities' tegenkomen. (Mooie anekdote is dat Marco Mick Jagger een keer wegstuurde omdat z'n zaak vol zat).
Marco blijft ook de rest van de avond vriendelijk, attent en steeds een praatje makend. Hij geeft je echt het gevoel dat je zijn persoonlijke gast bent.

Het menu van Pepenero biedt een prima variatie aan gerechten, maar je kunt ook besluiten de chef zijn gang te laten gaan en dan zelf kiezen voor een aantal gangen.
Wij besloten dat laatste te doen en te gaan voor een 4-gangenmenu, met vis als hoofdgerecht, waarbij we wel de opmerking maakten dat Bluezz liever geen schelpen of mosselen wilde.

De stijl van Pepenero kan je het best omschrijven als zeer authentiek, een beetje 'boers', maar erg goed van smaak.
Ze proberen zoveel mogelijk ook te werken met producten die ze zelf vanuit Italië laten komen.

Antipasti:
vooraf.jpg?timestamp=1545307227291
Een assortiment van allerlei voorgerechten met burrata, aubergine, champignons, courgette en tomaten.
DSC03353.JPG?timestamp=1545307183527
Een schaal met melanzane alla Parmigiana en ei met tomaat.
Carpaccio van zwaardvis en ossenhaas en vitello tonato.
mossels.jpg?timestamp=1545312738479
En een schaaltje (voor mij) met vongole en mosselen.
We dronken hierbij een glas Pinot Grigio en hadden verder voor de rest van de avond een fles bruisend water erbij.

Paste:
We waanden ons weer even terug in de jaren 70 van de vorige eeuw toen Marco bij ons aan tafel met een trolley met daarop een enorme Parmezaanse kaas die kaas begon te flamberen met brandy en daarna samen met prima spaghetti een ragù begon te maken in die kaas:
DSC03355.JPG?timestamp=1545312620471
DSC03357.JPG?timestamp=1545312782494
Heerlijke volle smaken, veel Parmezaan.
Ik dronk hierbij een witte Brusìo Inzolia - Chardonnay 2017 uit Sicilië.
Bluezz nam een rode wijn, een glas Montepulciano d'Abruzzo.

Pesce (hoofdgerecht):
DSC03358.JPG?timestamp=1545314028402
Branzino al forno con cozze e vongole al vino bianco e limone oftewel zeebaars uit de oven met mosselen en vongole met citroen en witte wijn met krielaardappeltjes en tomaten. (jammer dat Bluezz, ondanks haar eerdere verzoek toch ook de mossels en schelpjes erbij kreeg, maar daar ontfermde ik mij graag over.)
Heerlijk hoofdgerecht, prima van smaak en met name de saus was het oplikken met brood daarna waard.
Bij het hoofdgerecht dronken we allebei weer de witte Brusìo Inzolia - Chardonnay 2017 uit Sicilië

Marco begreep dat we best wel al een beetje voldaan waren, dus stelde hij voor om voor ons een verfrissende scroppino te maken.
Ook dat gebeurde ouderwets aan tafel. In een kom werd citroenijs gemengd en geklopt met vodka en prosecco en vervolgens in onze glazen geschonken. Lekker verfrissend!
scroppino.jpg?timestamp=1545314650532
DSC03361.JPG?timestamp=1545314670266
Nadat we de rekening gevraagd hadden kregen we elk nog een glaasje zelfgemaakte limoncello en meloncello (van meloen gemaakt).
limoncello.jpg?timestamp=1545314779168

Niet goedkoop. We waren alles bij elkaar 139 euro kwijt
Conclusie: inderdaad één van de betere Italiaanse restaurants van Nederland met vooral een zeer hartelijke en attente bedienende eigenaar, een prima kok en daarnaast allemaal Italiaans personeel dat voldoende Nederlands spreekt.

8,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 20-12-2018 15:41:21 (typo) ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_183856195
Water loopt me in de mond! Maar 139 voor 2 personen? Dat valt met best mee.
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 20 december 2018 @ 15:42:06 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183856363
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183856411
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Wij schrokken ook een beetje, hadden het in deze tent niet verwacht.. maar het smaakte prima en we zijn niet ziek geworden :+
pi_183856457
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Die gaat toch s avonds ook gewoon even in de snelwasser (ondersteboven zodat het sop er wel uitloopt natuurlijk) en is dan de volgende dag weer klaar voor een nieuwe ronde? :P
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 20 december 2018 @ 16:03:39 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183856869
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:45 schreef Gripper het volgende:

[..]

Die gaat toch s avonds ook gewoon even in de snelwasser (ondersteboven zodat het sop er wel uitloopt natuurlijk) en is dan de volgende dag weer klaar voor een nieuwe ronde? :P
Zoals ik zei, onsmakelijk idee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 december 2018 @ 16:05:25 #57
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_183856891
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Superzout, zal qua hygiëne wel meevallen. En als er niet een flink korte omlooptijd is zal een toko als deze het wel niet aanbieden
Respect to the man in the ice cream van
  was: Cat22 zondag 23 december 2018 @ 13:22:33 #58
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_183917406
Waar: Tribeca in Heeze

CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #27

Ik at hier gisteren ook en heb voor het gemak de link van Golfer gekopieerd. Veel gerechten waren identiek en alles was even heerlijk. De amuse met eendenlever was heerlijk en het bietjes voorgerecht fantastisch! Ook de granité was tongstrelend.
Wat ik hier erg prettig vond was de alcoholvrije optie. Twee van de vier disgenoten dronken geen alcohol en wij kregen bij elk gerecht een bijpassende alcoholvrije cocktail. Zoals karnemelk (!) met limoen en gember (lekker!), sinaasappelsap met tijm, een koude infusie van oolong thee, en een sap van rode biet, rode vrucht en rooibos (wat dan weer perfect paste bij de patrijs die erbij geserveerd werd).
Bij het dessert een alcoholvrije wijn die ook echt een zuurtje toevoegde. Ik heb eerder alcoholvrije wijnen gehad en meestal had ik net zo goed voor frisdrank kunnen kiezen. Deze keer dus niet!

Wel wat kanttekeningen.
Mijn gezelschap koos voor het 8 gangen menu. Ik vind dat altijd wat veel qua smaken en ging voor zes gangen.
Volgens de menukaart hield dat ik dat ik de kreeft en zwezerik zou overslaan. Kreeft is niet mijn favoriete schaaldier en zwezerik vind ik niet lekker dus dat was prima.

Zowel bij reservering als aan tafel werd naar voorkeuren gevraagd en we hadden onder andere voor mij aangegeven dat ik liever geen kaas heb. Disgenoot had liever geen champignons. Hiermee werd zelfs tijdens het serveren van de amuses al rekening gehouden, dat maak ik niet altijd mee.

Tot mijn verrassing bleek wel dat ik bij de vierde gang (gnocchi) werd overgeslagen bij het indekken. Toen het gerecht werd geserveerd was het duidelijk waarom: hoooopen kaas. Mijn disgenoten sluiten bij Golfer aan: goddelijk gerecht en duidelijk waarom het een signature dish is.
‘Helaas’ betekende dat wel voor mij dat ik alsnog de zwezerik kreeg. De combinatie met fenegriek saus werkte wel, maar ik blijf het niet echt lekker vinden. Gelukkig zaten er genoeg andere afnemers aan tafel dus we hebben bordjes gewisseld.
Ik snap de keuze van de keuken, maar het even overleggen/aankondigen was fijn geweest.

Maar verder een prima avond gehad. Fijne sfeer, ontspannen personeel en goede uitleg over gerechten, wijnen, alcohol,vrije opties en kazen. Het werd een latertje, gelukkig woon ik er maar 20 minuten rijden er vandaan.

Totaalprijs met 4 gasten: 850 euro.
Waarvan ik 170 euro voor mijn rekening had en dat vond ik een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Cijfer: 8,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 23-12-2018 13:49:23 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 23 december 2018 @ 13:40:27 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183917861
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 13:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Waar: Tribeca in Heeze

Tot mijn verrassing bleek wel dat ik bij de vierde gang (gnocchi) werd overgeslagen bij het indekken. Toen het gerecht werd geserveerd was het duidelijk waarom: hoooopen kaas. Mijn disgenoten sluiten bij Golfer aan: goddelijk gerecht en duidelijk waarom het een signature dish is.
‘Helaas’ betekende dat wel voor mij dat ik alsnog de zwezerik kreeg. De combinatie met fenegriek saus werkte wel, maar ik blijf het niet echt lekker vinden. Gelukkig zaten er genoeg andere afnemers aan tafel dus we hebben bordjes gewisseld.
Ik snap de keuze van de keuken, maar het even overleggen/aankondigen was fijn geweest.

Wat was jullie 4e gang? En wat jammer dat er toch zwezerik en kaas voor je op tafel kwam. Heb je daarover wel gereclameerd bij de keuken?
Poef.....gone! ©golfer
pi_183917965
Slecht gelezen golfer. Er kwam geen kaas. In plaats daarvan de zwezerik die eigenlijk niet in haar menu zat.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  was: Cat22 zondag 23 december 2018 @ 13:47:30 #61
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_183918009
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 13:40 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat was jullie 4e gang? En wat jammer dat er toch zwezerik en kaas voor je op tafel kwam. Heb je daarover wel gereclameerd bij de keuken?
Ik zie dat ik me heb verteld in de gangen. Van hun site:

zwbjSPt.png

Waarbij de gerechten met * dus zouden vervallen als je voor zes gangen koos.

Kaas kwam er voor mij dus niet op tafel. Die was voor de twee tafelgenoten die dat als extra gang kozen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 23 december 2018 @ 13:54:37 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183918217
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 13:47 schreef Cat-astrophe het volgende:

[ afbeelding ]

Waarbij de gerechten met * dus zouden vervallen als je voor zes gangen koos.

Kaas kwam er voor mij dus niet op tafel. Die was voor de twee tafelgenoten die dat als extra gang kozen.
Oh, verkeerd gelezen over die kaas en dat is wel toch een geheel ander menu dan wij hadden.
Poef.....gone! ©golfer
  was: Cat22 zondag 23 december 2018 @ 13:57:34 #63
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_183918284
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 13:54 schreef golfer het volgende:

[..]

Oh, verkeerd gelezen over die kaas en dat is wel toch een geheel ander menu dan wij hadden.
Ik meen dat kreeft, gnocchi, patrijs en granité hetzelfde waren?
Het is wel zo dat jullie sommige gerechten als amuse of pré dessert hebben gehad of andersom.

Maar hey, heb je weer wat om voor terug te komen. :)

Of een keer 12 gangen dineren in de keukenkamer?
Dat was eigenlijk ons plan voor gisteren, maar toen we de reservering wilden wijzigen bleek daar geen plaats meer te zijn... omdat een kennis van een van mijn disgenoten er met collega’s had gereserveerd :D
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 23 december 2018 @ 14:02:00 #64
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183918410
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 13:57 schreef Cat-astrophe het volgende:

Ik meen dat kreeft, gnocchi, patrijs en granité hetzelfde waren?
Het is wel zo dat jullie sommige gerechten als amuse of pré dessert hebben gehad of andersom.
Wij hadden geen gnocchi, kabeljauw, zwezerik of patrijs.
Wel een kreeft/languoustinegerecht.

quote:
Of een keer 12 gangen dineren in de keukenkamer?
Dat was eigenlijk ons plan voor gisteren, maar toen we de reservering wilden wijzigen bleek daar geen plaats meer te zijn... omdat een kennis van een van mijn disgenoten er met collega’s had gereserveerd :D
Zeker nog een keer op het verlanglijstje. Eerst even doorsparen. ;)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 23 december 2018 @ 14:33:01 #65
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_183919230
Ik denk dat ik dat was. ;)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  was: Cat22 zondag 23 december 2018 @ 16:10:28 #66
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_183921560
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 14:33 schreef Kopstoot het volgende:
Ik denk dat ik dat was. ;)
Serieus :D
Zat jij gisteren in de keukenkamer met je collega’s? _O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 23 december 2018 @ 20:10:17 #67
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_183927238
Nee die beknopte recensie in dit topic met daarin een vergelijkbaar menu als jij gisteren kreeg. ;)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  zondag 23 december 2018 @ 20:23:03 #68
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183927541
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 13:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Totaalprijs met 4 gasten: 850 euro.
Waarvan ik 170 euro voor mijn rekening had en dat vond ik een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Ik weet dat het niet hier moet, sowieso moet ik er niet over beginnen, maar ik kan het niet laten :%
Dan ga je duur uit eten met 4 man, bent bereid om flink wat stuk te slaan. En dan ga je bij het vragen van de rekening toch met de calculator erbij zitten uitrekenen wat iedereen apart heeft genuttigd, zodat niemand te veel en niemand te weinig betaalt? Ik snap dat nooit zo eerlijk gezegd :@ Deel de rekening door 4 en klaar?

Uiteraard niet persoonlijk bedoeld, maar ik zie het zo vaak en dan voornamelijk met Hollanders volgens mij?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  was: Cat22 zondag 23 december 2018 @ 20:51:25 #69
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_183928380
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 20:23 schreef flipsen het volgende:

[..]

Ik weet dat het niet hier moet, sowieso moet ik er niet over beginnen, maar ik kan het niet laten :%
Dan ga je duur uit eten met 4 man, bent bereid om flink wat stuk te slaan. En dan ga je bij het vragen van de rekening toch met de calculator erbij zitten uitrekenen wat iedereen apart heeft genuttigd, zodat niemand te veel en niemand te weinig betaalt? Ik snap dat nooit zo eerlijk gezegd :@ Deel de rekening door 4 en klaar?

Uiteraard niet persoonlijk bedoeld, maar ik zie het zo vaak en dan voornamelijk met Hollanders volgens mij?
En toch begin je erover...

Als het verschil tussen alcohol en non-alcohol 50 euro pp is gaan we dat doen ja. :')
Gelukkig vindt mijn gezelschap dat niet flauw, maar gewoon redelijk.

Dat degene die de rekening die avond voorschiet de dag erna alle elementen doorrekent en een prijs pp maakt is fijne service. Hadden we allemaal hetzelfde drank arrangement gehad dan had je mij niet gehoord over de twee tientjes verschil tussen mijn en hun menu.

En om je helemaal gerust te stellen: ik heb ongeveer 30 km omgereden om iedereen thuis te brengen en heb daar geen cent voor gerekend.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 23 december 2018 @ 22:54:19 #70
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183931908
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 20:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Dat degene die de rekening die avond voorschiet de dag erna alle elementen doorrekent en een prijs pp maakt is fijne service. Hadden we allemaal hetzelfde drank arrangement gehad dan had je mij niet gehoord over de twee tientjes verschil tussen mijn en hun menu.

En om je helemaal gerust te stellen: ik heb ongeveer 30 km omgereden om iedereen thuis te brengen en heb daar geen cent voor gerekend.
^O^ Dus niet een half uur aan tafel gaan discussiëren met zijn allen over ieder dubbeltje, daar ging het me een beetje om. Zo is het natuurlijk prima, zouden meer groepjes moeten doen ^O^
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_183935563
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 22:54 schreef flipsen het volgende:

[..]

^O^ Dus niet een half uur aan tafel gaan discussiëren met zijn allen over ieder dubbeltje, daar ging het me een beetje om. Zo is het natuurlijk prima, zouden meer groepjes moeten doen ^O^
Heb van uit eten met collega’s geleerd dat best veel restaurants het oké vinden om per persoon af te rekenen. Dan kan je ook zelf bepalen of je fooi wil. Ik blijf het een beetje gênant vinden, zou ook liever losse tikkies sturen dan het restaurant ermee lastig vallen.
pi_183936802
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2018 09:02 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Heb van uit eten met collega’s geleerd dat best veel restaurants het oké vinden om per persoon af te rekenen. Dan kan je ook zelf bepalen of je fooi wil. Ik blijf het een beetje gênant vinden, zou ook liever losse tikkies sturen dan het restaurant ermee lastig vallen.
Ze zullen best vriendelijk zijn geweest maar om bij een grote groep met iedereen individueel af te gaan rekenen is echt de hel voor die mensen joh.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_183936914
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2018 10:55 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Ze zullen best vriendelijk zijn geweest maar om bij een grote groep met iedereen individueel af te gaan rekenen is echt de hel voor die mensen joh.
Ja ik weet het :(. Maar als mensen dit al jaren doen, kan ik ze er niet vanaf brengen.
  woensdag 2 januari 2019 @ 14:32:41 #74
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_184160697
op verzoek van golfer :

review Gastrobar A'dam 2e kerstdag Lunch.

Al eerder zijn we bij Ron geweest ( gastrobar A'dam, Oriental en Central Park @ DHG) en K is helemaal Fan. vooral het concept van kleine hapjes die je kunt delen en " uit kunt vragen " heeft zijn goedkeuring. dus toen we bedachten dat we 2e kerstdag lekker samen zouden vieren kwam hij meteen met een lunch/dagje& nachtje amsterdam aanzetten.. ik ben de moeilijkste niet ( ;) ) dus we gingen samen op stap. lekker makkelijk met de trein. Eerst de koffer op A'dam CS afgeleverd en daarna door met de tram richting sophialaan.

we hadden om 13:30 gereserveerd en kwamen dus tegen het einde van de lunch binnen.. we werden netjes ontvangen en naar de tafel geleid. toeval wil dat we de vorige keer aan precies dezelfde tafel hebben gezeten dus dat was wel grappig :P

Daarna was het wachten. op de vraag van de bediening wat we wilden drinken vertelden we dat we dat bij het menu willen laten passen. 20 minuten later was de drank er al wel ( Spa rood en een swinkels biertje) en een zakje brood met de befaamde gezouten boter met spekkies

cgpjvthce.jpg

maar nog steeds geen menukaart. Misschien snap ik de horeca tegenwoordig niet meer of is het chique ofzo ( bij parkheuvel was het immers ook zo) maar waarom moet je zo enorm lang wachten op de kaart??

na 20 minuten werden we attent gemaakt op een mini-kaartje op de tafel waarvan we een extra gerechtje konden kiezen. Ik koos voor de hete gruyere (flammkuchen) en K. koos voor de wagyu bom. de flammkuchen was enorm lekker, de Wagyu bom vond ik wat teveel smaak hebben..

e0tqm041b.jpg

Daarna kwam ein-de-lijk de menukaart ( dus na 40/45 min) en bestelden we het eten. ik was benieuwd naar de coquille cheesecake en de Trofie Pasta, K koos de kalfshersenen en de spare ribs. daarnaast wilden we ook een van de " grote " gerechten proberen en kozen de anjou duif.

we hadden aangegeven om de wijn bij de gerechten te willen dus besloot de keuken dat de cheesecake en de trofie pasta tegelijkertijd uitgeserveerd zouden worden.. we kregen daar een erg lekker wijn bij ( sorry guys de wijnen ben ik vergeten) maar goed.. " mijn" gerechten werden dus als eerste uitgeserveerd. gelukkig was K niet vervelend en deelden we de gerechten ( zoals het ook een beetje hoort :) ) van deze gerechten heb ik helaas geen foto. De pasta was TO-DIE-FOR _O_ de cheesecake vond ik iets minder maar K. vond hem erg lekker.

Daarna kwamen de kalfshersenen en de spare ribs. de kalfshersenen vond ik eerst een gek idee, maar gefrituurd en al waren ze best prima. De spare ribs zijn geloof ik signature dish en K. is er enorm fan van. de spareribs worden geserveerd met sambal . ik ben geen enorme fan van spare ribs en kon er op zich wel van genieten. de sambal deed het niet echt voor mij..

9wketfl5xy.jpg

K. was helemaal lyrisch over de sambal tegenover de serveerster en ze beloofde hem om later wat sambal mee te geven. de middag van K. kon nu al niet meer stuk :P

Daarna kwam nog de anjou duif. die kwam als een soort duif wellington, in een deegje met wat foie gras..NOM! dat was echt weer genieten! we hadden er frieten en brocolli met gecaremelliseeerde pecan noten en ponzu boter bij.. het was aangenaam :@

5nssu5.jpg

als dessert nam ik vervolgens 6 kazen ( omdat het kan ;) ) en K . had het surprise ei. alles werd tevreden opgepeuzeld.

ar6l8o.jpg

Daarna nog koffie en thee . Omdat de brigade 's avonds ook door moest nam de serveerster afscheid van ons. als verrassing voor K. leverde ze een hele spuitzak met sambal af. HE-LE-MAAL in zijn nopjes!..

Ik rekende alles bij elkaar incl 4 wijnen per persoon en tafelwater 250 Eur af en rond 17:15 stonden we uiteindelijk weer buiten..

al met al goed en lekker gegeten, met wat kleine aandachtspuntjes.. ^O^
ik geef het een 8/10
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Klus snacks - Barrels Basic Binnen en Buitenhuis klut topic
  woensdag 2 januari 2019 @ 14:40:20 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184160834
Ziet er over het algemeen, zoals altijd bij Ron, wel weer goed uit, maar 45 minuten wachten op een menukaart bij een 1-Michelinster hebbend restaurant is echt een minpunt.
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')