abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183871120
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 10:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken ze ook niet allemaal maar eekhoornbrood en canterellen zijn chique, pied de mouton lekker en trompette de la mort ook maar vaak vol zand.
Ik zou een aantal verschillende nemen, ze goed schoonborstelen en ze hard bakken in geklaarde boter. Dan blussen met wat witte wijn of sherry (is lekkerder). Die inkoken met laurier, thijm en rozemarijn, zout en peper. Knoflook niet vergeten
Dan room erbij en verse kruidenkaas.
Bedankt!
pi_183876788
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
waar ijdele ijsbeer piet culinaire
is leuker als iemand anders je vlijt / vleit,

nu lijkt het net alsof je je zelf kietelt..
  zaterdag 22 december 2018 @ 12:29:20 #103
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_183894188
Kan je een caramel dome maken door een ballon te dippen in caramel? Net als dat je dat met chocola zou doen? Of trekt zo'n ballon dat niet
  zaterdag 22 december 2018 @ 21:45:52 #104
259414 AlchemistOfSorrows
My name is Hopkins,Witchfinder
pi_183905941
registreer om deze reclame te verbergen
Hoe kan ik er het beste voor zorgen dat de tamme konijnenbouten die ik voor kerst ga stoven in bier een beetje mals blijven?
Heb hetzelfde wel eens eerder gemaakt, maar toen waren de bouten uiteindelijk toch iets te droog ;(
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
3DS: 1075-0709-7110 | discogs
pi_183906242
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2018 12:29 schreef ErkendFokker het volgende:
Kan je een caramel dome maken door een ballon te dippen in caramel? Net als dat je dat met chocola zou doen? Of trekt zo'n ballon dat niet
Waarschijnlijk klapt de ballon. Te heet. Sowieso licht invetten, want caramel plakt als een gek natuurlijk

Ik zou het wel aandurven met een ingevette RvS kom (van buitenaf). Wel een perforatie laten tegen vacum )
Whatever...
  zaterdag 22 december 2018 @ 22:48:31 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183907905
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2018 21:58 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Waarschijnlijk klapt de ballon. Te heet. Sowieso licht invetten, want caramel plakt als een gek natuurlijk

Ik zou het wel aandurven met een ingevette RvS kom (van buitenaf). Wel een perforatie laten tegen vacum )
Dit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 december 2018 @ 22:49:59 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183907951
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2018 21:45 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Hoe kan ik er het beste voor zorgen dat de tamme konijnenbouten die ik voor kerst ga stoven in bier een beetje mals blijven?
Heb hetzelfde wel eens eerder gemaakt, maar toen waren de bouten uiteindelijk toch iets te droog ;(
Zorgen dat je een moddervet konijn hebt en niet een mager supermarkt beest, niet te lang stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 23 december 2018 @ 10:04:08 #108
327191 crew  RobertNL
For your gear.
pi_183914136
Hoi Piet!
Is dit nog zo'n beetje je go to recept voor een varkensnek?
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Procureur, of uitgebeende varkensnek is heerlijk, eet het regelmatig van Livar, biologisch limburgs varken.
Snij het niet aan plakken maar laat het heel als braadstuk. Kruiden met zout, peper, eventueel wat nootmuskaat, foelie, of desnoods gewoon "vleeskruiden"
Braad het aan in de pan tot goudbruin en doe de oven op 150 graden. Gaar het vlees in de oven tot je vleesthermometer zegt dat de kerntemperatuur goed is.
Haal het uit de oven en doe er alu folie over en laat het 10-15 minuten rusten.
Serveren met een wittewijn mostersaus.
Daarbij, bloemige aardappels, boontjes.
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
  zondag 23 december 2018 @ 10:10:11 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183914224
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 10:04 schreef RobertNL het volgende:
Hoi Piet!
Is dit nog zo'n beetje je go to recept voor een varkensnek?

[..]

Ja, alleen ligt het wel een beetje aan je oven en als je hem langer gaart wordt ie beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183914560
Hey Piet!

Ik heb fazantenbouten en deze wil ik eenvoudig bereiden door ze te kleuren in de pan en daarna bijv. In de oven af te garen. Op het bord komt er vervolgens een appel calvadossaus overheen.

Nu lees ik alleen nogal wat wisselende temperatuen en bereidingstijden. Van een 20-tal minuutjes op 140 tot 120 minuten op 125. Maar zie ook veel wat er tussen in zit (al zitten daar ook gebraiseerde varianten bij).
Heb jij wellicht nog suggesties om de fazantenbouten mooi te garen?
  Moderator zondag 23 december 2018 @ 14:00:48 #111
327191 crew  RobertNL
For your gear.
pi_183918387
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, alleen ligt het wel een beetje aan je oven en als je hem langer gaart wordt ie beter
Rond de 150 voor een uurtje of 6, Zou dus prima moeten zijn?
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
  zondag 23 december 2018 @ 15:42:59 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183920791
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 14:00 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Rond de 150 voor een uurtje of 6, Zou dus prima moeten zijn?
Ja, klinkt goed, temp kan ook lager 125 bv
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 december 2018 @ 15:45:37 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183920857
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 10:36 schreef vivelafete het volgende:
Hey Piet!

Ik heb fazantenbouten en deze wil ik eenvoudig bereiden door ze te kleuren in de pan en daarna bijv. In de oven af te garen. Op het bord komt er vervolgens een appel calvadossaus overheen.

Nu lees ik alleen nogal wat wisselende temperatuen en bereidingstijden. Van een 20-tal minuutjes op 140 tot 120 minuten op 125. Maar zie ook veel wat er tussen in zit (al zitten daar ook gebraiseerde varianten bij).
Heb jij wellicht nog suggesties om de fazantenbouten mooi te garen?
Tja, fazant kan, als het wilde is, erg taai zijn. Langer garen worden ze malser, maar kunnen ze ook droog worden. Zou het gewoon proberen, als ze goed zijn stoppen en ze later voor het eten opwarmen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 december 2018 @ 22:18:45 #114
259414 AlchemistOfSorrows
My name is Hopkins,Witchfinder
pi_183931034
Hoe kan ik er het beste voor zorgen dat de tamme konijnenbouten die ik voor kerst ga stoven in bier een beetje mals blijven?
Heb hetzelfde wel eens eerder gemaakt, maar toen waren de bouten uiteindelijk toch iets te droog
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2018 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zorgen dat je een moddervet konijn hebt en niet een mager supermarkt beest, niet te lang stoven.
Het recept schrijft zo rond de 80 minuten voor op 180c, neem aan dat dat teveel van het goeie is?
Wil het gerecht trouwens meenemen naar familie, kan ik het eerst bijv 40 minuten thuis garen en dan daar verder garen, of wordt het dan te droog?
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
3DS: 1075-0709-7110 | discogs
pi_183932592
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 10:11 schreef Pietverdriet het volgende:
sherry (is lekkerder).
droog of zoet? :o
pi_183932835
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, fazant kan, als het wilde is, erg taai zijn. Langer garen worden ze malser, maar kunnen ze ook droog worden. Zou het gewoon proberen, als ze goed zijn stoppen en ze later voor het eten opwarmen
Dank je!
Ik ga qua bereidingstijd maar wat proberen en ga het veel bedruipen met vetstof en dan zien we wel waar het schip strandt 😀
  zondag 23 december 2018 @ 23:38:26 #117
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_183932948
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 23:20 schreef Fokpop het volgende:

[..]

droog of zoet? :o
Droog of Manzanilla, zoet is t zoet voor hartige gerechten

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 24-12-2018 18:00:02 ]
pi_183944036
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 23:38 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Droog of Mananilla, zoet is t zoet voor hartige gerechten
dank
  maandag 24 december 2018 @ 20:15:30 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183946567
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 23:20 schreef Fokpop het volgende:

[..]

droog of zoet? :o
Droog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2018 @ 09:48:52 #120
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_183954489
https://www.unique-products.nl/framboos-gel.html
Kan ik dit nu maken en vanavond opspuiten?

Of is er een ander leuk idee, ik wil het als sausje/mousse/schuim/whatever bij m'n dessert doen. Heb passievrucht en framboos in de vriezer.

[ Bericht 26% gewijzigd door ErkendFokker op 25-12-2018 10:05:17 ]
pi_183955591
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 09:48 schreef ErkendFokker het volgende:
https://www.unique-products.nl/framboos-gel.html
Kan ik dit nu maken en vanavond opspuiten?

Of is er een ander leuk idee, ik wil het als sausje/mousse/schuim/whatever bij m'n dessert doen. Heb passievrucht en framboos in de vriezer.
Ja, dat kan. De massa blijft spuitbaar gedurende langere tijd.
Je kunt het eventueel ook vlak voor het spuiten opdraaien.
  dinsdag 25 december 2018 @ 11:14:36 #122
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_183956259
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 10:41 schreef Wantie het volgende:

[..]

Ja, dat kan. De massa blijft spuitbaar gedurende langere tijd.
Je kunt het eventueel ook vlak voor het spuiten opdraaien.
thanks!
pi_184285806
Piet,

Ik heb een flinke hoeveelheid paddestoelenbouillon gemaakt. Nu heb ik een pan met uitgekookte prut (paddestoelen, stukken wortel, bleekselderij, etc) over. Valt daar nog iets mee te doen, anders dan de composthoop?

Edit: Ik zie dat een jaar geleden al eens bijna dezelfde vraag stelde, maar toen over het vet dat bij vleesbouillon vrijkomt en niet de groenteprut... Nou ja. Desnoods eet ik het wel als voedingsvezelsupplement.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  dinsdag 8 januari 2019 @ 20:15:31 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184285895
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:12 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet,

Ik heb een flinke hoeveelheid paddestoelenbouillon gemaakt. Nu heb ik een pan met uitgekookte prut (paddestoelen, stukken wortel, bleekselderij, etc) over. Valt daar nog iets mee te doen, anders dan de composthoop?
Proef het eens, en bedenk of je het tot een saus of ragout wilt verwerken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184286970
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Proef het eens, en bedenk of je het tot een saus of ragout wilt verwerken.
Dank... Was begonnen er een saus van te maken. Uiteindelijk is het een met behulp van 2 eiren, wat bloem en panneermeel een soort vega-burger geworden.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')