abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 25 oktober 2018 @ 19:02:49 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182740196


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 64 alweer ;)
Alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom hij deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn zijn enorme ego, dan zou het wel "het grote hoe maak ik Piet klaar topic" heten, maar vooral wil hij er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 19:16:53 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182740469
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 18:45 schreef Nielojram75 het volgende:
Hoi PV, ik ben gek op steak tartare, en heb nu dit recept gevonden:
300 gram kogelbiefstuk
3 tl peterselie, fijngehakt
3 tl bieslook, fijngehakt
3 tl sjalot, fijngehakt
3 tl kappertjes, fijngehakt
3 tl cornichons, fijngehakt
3 tl olijfolie
1,5 el tabasco
1,5 el worcestersaus
3 tl ketchup
3 tl mosterd
peper
zout
1 eigeel

Heb jij nog iets toe te voegen, of zegt, dat moet je er niet in doen?
1,5 eetlepel tabasco op 300 gram vlees is best pittig
Zou met de sauzen erg terughoudend zijn en niet alles er al bij doen, je proeft niets meer van het vlees andets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182741194
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1,5 eetlepel tabasco op 300 gram vlees is best pittig
Zou met de sauzen erg terughoudend zijn en niet alles er al bij doen, je proeft niets meer van het vlees andets
Olijfolie hoeft er van mij ook niet in.

Maargoed in Belgiė krijg je in een restaurant vaak een hele reeks aan ingrediėnten om erbij te doen.

Tabasco en ketchup erin. Liever niet voor mij. Als je goed vlees hebt dan houd ik liever simpel.
Whatever...
pi_182741268
Vind het een "over the top" recept. Veel teveel ingrediėnten. Uitsloverij. Kan minstens de helft weg. En met 1,5 EETlepel tabasco proef je sowieso niets meer. Onzinrecept.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 20:56:39 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182742828
Als ik tartaar maak zitten daar kappertjes, cornichons, peterselie, zout en peper, en wat worchestersaus in (paar druppels), eidooier er heel bij.
Je moet de smaak van het vlees accentueren, niet volledig overstemmen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182742878
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik tartaar maak zitten daar kappertjes, cornichons, peterselie, zout en peper, en wat worchestersaus in (paar druppels), eidooier er heel bij.
Je moet de smaak van het vlees accentueren, niet volledig overstemmen
Ik doe er goede mosterd in ook! Maar geen worcestershire en ook geen peterselie
Whatever...
pi_182743396
Als ik het mengsel, dus zonder de biefstuk, heb gemaakt, en ik meng het met het vlees, is het dan een kwestie van gelijk opeten? Of het even in laten trekken?
  donderdag 25 oktober 2018 @ 21:24:53 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182743431
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 21:23 schreef Nielojram75 het volgende:
Als ik het mengsel, dus zonder de biefstuk, heb gemaakt, en ik meng het met het vlees, is het dan een kwestie van gelijk opeten? Of het even in laten trekken?
Ik vermoed dat je het niet lekker gaat vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182743635
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 21:23 schreef Nielojram75 het volgende:
Als ik het mengsel, dus zonder de biefstuk, heb gemaakt, en ik meng het met het vlees, is het dan een kwestie van gelijk opeten? Of het even in laten trekken?
Je kunt het meteen opeten. Je mengel apart maken, is best slim. Maar doen dan ook niet alles er meteen bij. Proef gewoon terwijl je het erbij doet, zodat het niet alles helemaal gaat overheersen.
pi_182743657
Ik zou de basis mengen, dus vlees, ei , kappers, cirnichon. En dan een klein hapje mengen met de saus, uitspugen. En daarna gewoon zonder saus maken en lekker opeten.

Sowieso regelmatig proeven als je tartaar maakt.
Whatever...
  maandag 29 oktober 2018 @ 23:57:14 #11
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_182826830
En goed doorbakken natuurlijk ;)

Vraagje; je kan zeker geen roux maken met creme fraiche of wel?
Had een champignonsausje gemaakt voor bij de pasta maar had geen room in huis dus heb creme fraiche gebruikt maar ik vind de saus wat te dun.
Normaal gooi ik wat bloem in de pan (waar dan ook al ui, kip, champignons, spekjes in zit.. lekker makkelijk) , bak 't wat aan en doe er dan room bij, dan krijg je een lekker dikke saus.

Ik heb nu geen bloem gebruikt, alleen creme fraiche maar kan 't wel? Creme fraiche indikken met bloem?
Doe ik dat de volgende keer want 't smaakt wel prima verder.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 06:18:28 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182828635
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 23:57 schreef SiGNe het volgende:
En goed doorbakken natuurlijk ;)

Vraagje; je kan zeker geen roux maken met creme fraiche of wel?
Had een champignonsausje gemaakt voor bij de pasta maar had geen room in huis dus heb creme fraiche gebruikt maar ik vind de saus wat te dun.
Normaal gooi ik wat bloem in de pan (waar dan ook al ui, kip, champignons, spekjes in zit.. lekker makkelijk) , bak 't wat aan en doe er dan room bij, dan krijg je een lekker dikke saus.

Ik heb nu geen bloem gebruikt, alleen creme fraiche maar kan 't wel? Creme fraiche indikken met bloem?
Doe ik dat de volgende keer want 't smaakt wel prima verder.
Ja, de bloem dikt dat prima in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 21:07:59 #13
277985 tanteklara
fly farfaraway
pi_182845476
Vraagje: Ik heb vandaag mosselen gekookt en heb zeker de helft over.
Mosselen zijn gekookt in room, wijn, knoflook en groenten.
Wat voor leuks kan ik daar nog van maken voor morgen?
  Spellchecker dinsdag 30 oktober 2018 @ 21:16:19 #14
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_182845652
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 21:07 schreef tanteklara het volgende:
Vraagje: Ik heb vandaag mosselen gekookt en heb zeker de helft over.
Mosselen zijn gekookt in room, wijn, knoflook en groenten.
Wat voor leuks kan ik daar nog van maken voor morgen?
Gegratineerde mosselen :9
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 23:14:15 #15
277985 tanteklara
fly farfaraway
pi_182848036
quote:
Dat is een goed idee. Wordt weer jammie morgen.
  Spellchecker dinsdag 30 oktober 2018 @ 23:14:51 #16
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_182848046
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 23:14 schreef tanteklara het volgende:

[..]

Dat is een goed idee. Wordt weer jammie morgen.
:Y)
  woensdag 31 oktober 2018 @ 21:22:13 #17
277985 tanteklara
fly farfaraway
pi_182865449
quote:
Dat is een goed idee. Wordt weer jammie morgen.
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 23:14 schreef maily het volgende:

[..]

:Y)
Het was heerlijk. Bedankt voor het recept!
pi_182875696
foutje
  woensdag 7 november 2018 @ 16:29:56 #19
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_183001864
Vraagje, ik wil zometeen een bechamelsausje maken maar ik heb alleen volkorenbloem in huis en zelfrijzend bakmeel (van tarwebloem). Kan het met 1 van deze 2?
  woensdag 7 november 2018 @ 16:49:30 #20
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_183002341
Het lijkt mij dat het met volkorenbloem gewoon moet lukken.
pi_183002981
Ik gebruik altijd speltbloem werkt ook prima.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_183004189
quote:
2s.gif Op woensdag 7 november 2018 17:18 schreef Karstman het volgende:
Ik gebruik altijd speltbloem werkt ook prima.
Is die Spelt-hype nog steeds niet over?
  woensdag 7 november 2018 @ 19:55:23 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183006675
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 16:29 schreef Aventura het volgende:
Vraagje, ik wil zometeen een bechamelsausje maken maar ik heb alleen volkorenbloem in huis en zelfrijzend bakmeel (van tarwebloem). Kan het met 1 van deze 2?
Volkorenbloem zeven, kan prima, zal iets korrelig zijn.
Zelfrijzend bakmeel waarschijnlijk ook, maar weet niet wat het rijsmiddel met de smaak doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183006932
quote:
Volledig glutenvrij hopelijk. Voor hen die gaan hyperventileren van gluten. Het is echt naar dat de mens zo gevoelig is voor hypes die de commercie aanslingert. Kritiekloos, zo jammer. Men voelt zich bijzonder vanuit het foute idee dat ieder mens "anders" in elkaar zit. Terwijl iedereen gewoon voor 99,995321% hetzelfde is.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_183007377
Hou eens op met zeuren over spelt. Het staat iedereen vrij om die bloem te gebruiken waar hij zich best beste bij voelt.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')