1,5 eetlepel tabasco op 300 gram vlees is best pittigquote:Op donderdag 25 oktober 2018 18:45 schreef Nielojram75 het volgende:
Hoi PV, ik ben gek op steak tartare, en heb nu dit recept gevonden:
300 gram kogelbiefstuk
3 tl peterselie, fijngehakt
3 tl bieslook, fijngehakt
3 tl sjalot, fijngehakt
3 tl kappertjes, fijngehakt
3 tl cornichons, fijngehakt
3 tl olijfolie
1,5 el tabasco
1,5 el worcestersaus
3 tl ketchup
3 tl mosterd
peper
zout
1 eigeel
Heb jij nog iets toe te voegen, of zegt, dat moet je er niet in doen?
Olijfolie hoeft er van mij ook niet in.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1,5 eetlepel tabasco op 300 gram vlees is best pittig
Zou met de sauzen erg terughoudend zijn en niet alles er al bij doen, je proeft niets meer van het vlees andets
Ik doe er goede mosterd in ook! Maar geen worcestershire en ook geen peterseliequote:Op donderdag 25 oktober 2018 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik tartaar maak zitten daar kappertjes, cornichons, peterselie, zout en peper, en wat worchestersaus in (paar druppels), eidooier er heel bij.
Je moet de smaak van het vlees accentueren, niet volledig overstemmen
Ik vermoed dat je het niet lekker gaat vinden.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:23 schreef Nielojram75 het volgende:
Als ik het mengsel, dus zonder de biefstuk, heb gemaakt, en ik meng het met het vlees, is het dan een kwestie van gelijk opeten? Of het even in laten trekken?
Je kunt het meteen opeten. Je mengel apart maken, is best slim. Maar doen dan ook niet alles er meteen bij. Proef gewoon terwijl je het erbij doet, zodat het niet alles helemaal gaat overheersen.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:23 schreef Nielojram75 het volgende:
Als ik het mengsel, dus zonder de biefstuk, heb gemaakt, en ik meng het met het vlees, is het dan een kwestie van gelijk opeten? Of het even in laten trekken?
Ja, de bloem dikt dat prima in.quote:Op maandag 29 oktober 2018 23:57 schreef SiGNe het volgende:
En goed doorbakken natuurlijk
Vraagje; je kan zeker geen roux maken met creme fraiche of wel?
Had een champignonsausje gemaakt voor bij de pasta maar had geen room in huis dus heb creme fraiche gebruikt maar ik vind de saus wat te dun.
Normaal gooi ik wat bloem in de pan (waar dan ook al ui, kip, champignons, spekjes in zit.. lekker makkelijk) , bak 't wat aan en doe er dan room bij, dan krijg je een lekker dikke saus.
Ik heb nu geen bloem gebruikt, alleen creme fraiche maar kan 't wel? Creme fraiche indikken met bloem?
Doe ik dat de volgende keer want 't smaakt wel prima verder.
Gegratineerde mosselenquote:Op dinsdag 30 oktober 2018 21:07 schreef tanteklara het volgende:
Vraagje: Ik heb vandaag mosselen gekookt en heb zeker de helft over.
Mosselen zijn gekookt in room, wijn, knoflook en groenten.
Wat voor leuks kan ik daar nog van maken voor morgen?
quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 23:14 schreef tanteklara het volgende:
[..]
Dat is een goed idee. Wordt weer jammie morgen.
Dat is een goed idee. Wordt weer jammie morgen.quote:
Het was heerlijk. Bedankt voor het recept!quote:
Is die Spelt-hype nog steeds niet over?quote:Op woensdag 7 november 2018 17:18 schreef Karstman het volgende:
Ik gebruik altijd speltbloem werkt ook prima.
Volkorenbloem zeven, kan prima, zal iets korrelig zijn.quote:Op woensdag 7 november 2018 16:29 schreef Aventura het volgende:
Vraagje, ik wil zometeen een bechamelsausje maken maar ik heb alleen volkorenbloem in huis en zelfrijzend bakmeel (van tarwebloem). Kan het met 1 van deze 2?
Volledig glutenvrij hopelijk. Voor hen die gaan hyperventileren van gluten. Het is echt naar dat de mens zo gevoelig is voor hypes die de commercie aanslingert. Kritiekloos, zo jammer. Men voelt zich bijzonder vanuit het foute idee dat ieder mens "anders" in elkaar zit. Terwijl iedereen gewoon voor 99,995321% hetzelfde is.quote:Op woensdag 7 november 2018 18:18 schreef Techno het volgende:
[..]
Is die Spelt-hype nog steeds niet over?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |