FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag #425 Enjoy your meal
Karzaizondag 30 september 2018 @ 14:07
tumblr_mqpt16soK91sxfovto1_400.gif
Haagszondag 30 september 2018 @ 14:11
Melk
#ANONIEMzondag 30 september 2018 @ 14:12
Net sushi laten bezorgen.
Haagszondag 30 september 2018 @ 14:13
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 14:12 schreef Blue_note het volgende:
Net sushi laten bezorgen.
Geniet er van :)
#ANONIEMzondag 30 september 2018 @ 14:14
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 14:13 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Geniet er van :)
Is al op Haags :'(

Voordeel van eten met stokjes is wel dat je met de andere hand kunt FOK!ken.
Of je ballen toucheren.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2018 14:16:03 ]
Haagszondag 30 september 2018 @ 14:16
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 14:14 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Is al op Haags :'(

Voordeel van eten met stokjes is wel dat je met de andere hand kunt FOK!ken.
Of je ballen toucheren.
Was het lekker?
#ANONIEMzondag 30 september 2018 @ 14:17
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 14:16 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Was het lekker?
Mwah. Ben te verwend op het gebied van Sushi.
Na Jiro is alles mehhhh.

Of bedoelde je het toucheren van de ballen?

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2018 14:17:27 ]
#ANONIEMzondag 30 september 2018 @ 15:23
Koffie c_/
marc0871zondag 30 september 2018 @ 15:51
Vanmorgen een paar puntjes met hagelslag.
Vanmiddag heb ik nog niks gegeten, want laat ontbijt. Wel een handje Venco Schoolkrijt.
Vanavond Kip kerrie met Basmatirijst.
ChilllayDzondag 30 september 2018 @ 16:18
Maak zo een patatje oorlog. Beetje inspiratieloos en makkelijk mag vandaag.
boriszzondag 30 september 2018 @ 19:09
Zondagsgemak. Wokgroente en een stukje lamsvlees :9
Lucky_Strikezondag 30 september 2018 @ 19:12
Hier ook zondagsgemak. Aardappels in ganzenvet, broccoli en met brie gevulde kip omwikkeld met spek. Alles uit de oven.
marc0871zondag 30 september 2018 @ 19:19
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 15:51 schreef marc0871 het volgende:
Kip kerrie met Basmatirijst.
Hij was weer lekker :9
Nu een Leffe Tripel om hem weg te spoelen B:)B
_Hestia_zondag 30 september 2018 @ 19:21
Stoofpeertjes :9, rosti rondjes, vegan Javaanse schijf.
#ANONIEMzondag 30 september 2018 @ 19:25
Net nogmaals Sushi laten komen :')
FutureFairytalezondag 30 september 2018 @ 19:28
Vanmiddag quesadilla chicken mole en wat heerlijke nacho's.

Nasi met garnalen en kippendijen saté net was ook heerlijk.
uniekhoornzondag 30 september 2018 @ 20:18
Had 2 kipsouflaki en 1 lamsouflaki m t pita, rijst en champignons
MissGiraffezondag 30 september 2018 @ 20:23
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 14:14 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Is al op Haags :'(

Voordeel van eten met stokjes is wel dat je met de andere hand kunt FOK!ken.
Of je ballen toucheren.
Want dat kan niet als je met een vork je sushi eet?
#ANONIEMzondag 30 september 2018 @ 21:24
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 20:23 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Want dat kan niet als je met een vork je sushi eet?
Vork en sushi :'(

En vork zonder mes :'(
FutureFairytalezondag 30 september 2018 @ 22:37
Pittige senbei crackers :9
FutureFairytalemaandag 1 oktober 2018 @ 09:56
Al 3 (kleine) kopjes thee.
Straks 2 peren en een graanreep.

Vanmiddag crackers met kaas, ham en mosterd.
mascara-kloddermaandag 1 oktober 2018 @ 11:39
Thee en een krentenbol met roomboter en kaas
FutureFairytalemaandag 1 oktober 2018 @ 15:16
Zakje 'fire' amandelen :9
De pittigste amandelen die er zijn. Met de smaak van fire noodles O+
Sigaartjemaandag 1 oktober 2018 @ 15:19
Ik heb een paar bamiblokken voor mezelf gemaakt voor vanavond.
Karzaimaandag 1 oktober 2018 @ 15:44
Vanavond tartaartjes en rode kool met appeltjes, gebakken aardappeltjes met ui en spekjes
toe chocolade mousse
Zo-is-datmaandag 1 oktober 2018 @ 15:45
Vandaag restjes dag, Vega enchilladas
uniekhoornmaandag 1 oktober 2018 @ 17:15
Net een kip gyros pitta en een Mythos.
Denk dat ik voor zeebaars ga straks. Of gegrilde octopus.
realAIVDmaandag 1 oktober 2018 @ 17:55
quote:
1s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Zakje 'fire' amandelen :9
De pittigste amandelen die er zijn. Met de smaak van fire noodles O+
Klinkt goed! Waar haal je die?
Zelf net een blikje wasabi-erwten gehaald bij de toko, heerlijk!

Vanavond gestoomde krieltjes in de schil, gewokte broccoli en bloemkool en een pot kipgehaktballetjes in piri piri saus van AH (nieuw in het assortiment, dus dat moet getest)
Dr.Mikeymaandag 1 oktober 2018 @ 17:59
Andijvie stampot.
FutureFairytalemaandag 1 oktober 2018 @ 18:25
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 17:55 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Klinkt goed! Waar haal je die?
Zelf net een blikje wasabi-erwten gehaald bij de toko, heerlijk!

Vanavond gestoomde krieltjes in de schil, gewokte broccoli en bloemkool en een pot kipgehaktballetjes in piri piri saus van AH (nieuw in het assortiment, dus dat moet getest)
Wah Nam Hong (toko). Zitten op meerdere locaties in R'dam en Den Haag. Wasabi erwten zijn ook lekker ja!
Ben benieuwd hoe de balletjes zijn..
realAIVDmaandag 1 oktober 2018 @ 19:29
Ah ja, die hebben we hier in Utrecht niet...nou ja, ik schrijf het wel op voor het geval ik weer eens in Rotjeknor of The Hague ben, haha.

De balletjes waren...klein en een beetje (te) zacht, de saus was best goed te doen (dat had ik eigenlijk niet verwacht), het geheel was zeker niet vies. Ik hou teveel van koken om vaak dit soort potjes-oplossingen te kiezen, maar het is vast niet voor het laatst (er is ook een variant in satesaus die ik zeker wel zal gaan proberen)

voor de duidelijkheid, ik had het nu over dit product:
https://www.ah.nl/product(...)lletjes-in-piri-piri
FutureFairytalemaandag 1 oktober 2018 @ 21:51
Ik heb eigenlijk niks tegen zachte balletjes :@ Maar toch uit pot of blik durf ik nog niet. Onzin want ik kan ook Mora saté uit de vriezer eten.

Nu lekker blokjes belegen komijnekaas met dijon mosterd.
KapiteinIglomaandag 1 oktober 2018 @ 23:02
Twee pakjes wicky aardbei _O_
FutureFairytaledinsdag 2 oktober 2018 @ 10:59
Vanmorgen yoghurt met een peer.
Nu liga en thee.

Vanmiddag ramyun.
JaafkeJuniordinsdag 2 oktober 2018 @ 11:44
Met het druilerige weer lekker verse Erwtensoep aan het maken voor vanavond.
Zometeen een broodje tonijn met kaas uit de oven.
Bienelientjeedinsdag 2 oktober 2018 @ 11:57
Het is restjes uit de vriezer week. Dus spaghetti bolognese saus eruit gehaald. Met knoflook stokbroodje vanavond.

Nu koffie en een peer. :9
#ANONIEMdinsdag 2 oktober 2018 @ 12:30
Broodje met cervelaatworst :9
Karzaidinsdag 2 oktober 2018 @ 14:39
paar bakkies koffie
Saucijzenbroodje en chocolademelk
Druiven, zalmslaatje en een twix en thee
vanavond bestel ik een moksi meti denk ik
4EverBlackEyeddinsdag 2 oktober 2018 @ 15:27
Lunch: broodjes rosbief :9
Diner: Tagliatelle met champignon-roomsaus met biefstuk en champignons/ courgette
#ANONIEMdinsdag 2 oktober 2018 @ 15:47
Appeltaart
uniekhoorndinsdag 2 oktober 2018 @ 18:28
Eerder een pita kipgyros.
Ik ga zo aan de Zakynthos Rabbit beginnen.
Moussaka voor lief.

Laatste avond Griekenland :'( :'(
Sigaartjedinsdag 2 oktober 2018 @ 18:37
Erwtensoep extra ham met stokbrood uit de oven en knoflookboter.
Smallishdinsdag 2 oktober 2018 @ 18:38
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 19:29 schreef realAIVD het volgende:
Ah ja, die hebben we hier in Utrecht niet...nou ja, ik schrijf het wel op voor het geval ik weer eens in Rotjeknor of The Hague ben, haha.

De balletjes waren...klein en een beetje (te) zacht, de saus was best goed te doen (dat had ik eigenlijk niet verwacht), het geheel was zeker niet vies. Ik hou teveel van koken om vaak dit soort potjes-oplossingen te kiezen, maar het is vast niet voor het laatst (er is ook een variant in satesaus die ik zeker wel zal gaan proberen)

voor de duidelijkheid, ik had het nu over dit product:
https://www.ah.nl/product(...)lletjes-in-piri-piri
Als ik kipgehaktballetjes in tomatensaus maak, zijn die balletjes ook zacht. De structuur van kipgehakt is volgens mij gewoon anders dan bijvoorbeeld rundergehakt. Dat is veel steviger.
Smallishdinsdag 2 oktober 2018 @ 18:39
Ontopic: spaghetti bolognese. :9
Aesthetics_dinsdag 2 oktober 2018 @ 18:43
Saltimbocca
FutureFairytaledinsdag 2 oktober 2018 @ 19:12
Zalm met pesto, aardappelgratin en broccoli/courgette
Sigaartjedinsdag 2 oktober 2018 @ 21:02
Zo, dat was werkelijk een heerlijk erwtensoepje. Zeer smakelijk. :P
FutureFairytaledinsdag 2 oktober 2018 @ 21:57
Blokjes komijnekaas en pomtips
#ANONIEMdinsdag 2 oktober 2018 @ 21:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 21:02 schreef Sigaartje het volgende:
Zo, dat was werkelijk een heerlijk erwtensoepje. Zeer smakelijk. :P
Zelf gemaakt|?
realAIVDwoensdag 3 oktober 2018 @ 08:12
quote:
7s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 18:38 schreef Smallish het volgende:

[..]

Als ik kipgehaktballetjes in tomatensaus maak, zijn die balletjes ook zacht. De structuur van kipgehakt is volgens mij gewoon anders dan bijvoorbeeld rundergehakt. Dat is veel steviger.
Ach ja, dat kan inderdaad de reden zijn, ik gebruik zelf eigenlijk nooit kipgehakt.

Hoe dan ook heeft AH het goed voor elkaar met die pot, had ik niet verwacht. Er zaten 16 balletjes in en de saus was goed te doen (al was die niet pittig, en dat had ik toch wel verwacht van een piri piri saus, haha).
Sigaartjewoensdag 3 oktober 2018 @ 08:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 21:59 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Zelf gemaakt|?
Nee, van de slager. Kan ik twee dagen van eten. Erg goed gevuld! :Y)
#ANONIEMwoensdag 3 oktober 2018 @ 09:04
Koffie c_/
mascara-klodderwoensdag 3 oktober 2018 @ 09:57
Thee, boerenbeschuit met kaas, gekookt eitje en verse jus d’orange
FutureFairytalewoensdag 3 oktober 2018 @ 10:14
Yoghurt en sultana just good reep
Karzaiwoensdag 3 oktober 2018 @ 11:08
bakje yoghurt met banaan en roereitjes
Karzaiwoensdag 3 oktober 2018 @ 11:09
Vanmiddag druiven en kaas/uienbrood
vanavond 2 lekkerbekken en aardappelsalade
realAIVDwoensdag 3 oktober 2018 @ 11:13
Vanavond Phat Phrik Khing met tofu, sperziebonen en rijst,
naar dit recept maar dan wel met Thaise rode curry pasta uit een zakje/potje/whatever, want het moet vanavond wel makkelijk.
https://www.seriouseats.c(...)ry-vegan-recipe.html

Ik heb totaal geen ervaring met rode curry pasta's, heeft iemand een favoriet, of is het allemaal bagger?
AH zou een eigen boemboe hebben, een pasta van conimex en een pasta van blue elephant, daarnaast kom ik vandaag nog wel langs een toko, dus eventuele andere merken om naar te speuren zijn ook welkom.

Iemand?
Karzaiwoensdag 3 oktober 2018 @ 11:13
Drinken koffie, topvit drinkyoghurt, citroenwater en een biertje
Goitskewoensdag 3 oktober 2018 @ 11:15
Ik val van mijn stoel van verbazing. De oudste (bijna 6) mama vandaag zouden we eten wat ik wil hè? Ik wil stamppot die met wortels :o
Vrijwillig groente eten dat is ook voor het eerst _O-

Dus dan eten we naar hutspot O+
Karzaiwoensdag 3 oktober 2018 @ 11:44
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 11:13 schreef realAIVD het volgende:
Vanavond Phat Phrik Khing met tofu, sperziebonen en rijst,
naar dit recept maar dan wel met Thaise rode curry pasta uit een zakje/potje/whatever, want het moet vanavond wel makkelijk.
https://www.seriouseats.c(...)ry-vegan-recipe.html

Ik heb totaal geen ervaring met rode curry pasta's, heeft iemand een favoriet, of is het allemaal bagger?
AH zou een eigen boemboe hebben, een pasta van conimex en een pasta van blue elephant, daarnaast kom ik vandaag nog wel langs een toko, dus eventuele andere merken om naar te speuren zijn ook welkom.

Iemand?
geen idee ben niet thuis in de Aziatische keuken, vind het heerlijk maar kan het niet zelf maken
Mijn moeder haalt wel eens zo'n potje curry, weet het merk niet, niet van conimex in elk geval wel van AH
Karzaiwoensdag 3 oktober 2018 @ 11:46
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 11:15 schreef Goitske het volgende:
Ik val van mijn stoel van verbazing. De oudste (bijna 6) mama vandaag zouden we eten wat ik wil hè? Ik wil stamppot die met wortels :o
Vrijwillig groente eten dat is ook voor het eerst _O-

Dus dan eten we naar hutspot O+
Ik waardeerde mijn moeders kookkunsten ook later, er is hoop :*
FutureFairytalewoensdag 3 oktober 2018 @ 11:48
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 11:15 schreef Goitske het volgende:
Ik val van mijn stoel van verbazing. De oudste (bijna 6) mama vandaag zouden we eten wat ik wil hè? Ik wil stamppot die met wortels :o
Vrijwillig groente eten dat is ook voor het eerst _O-

Dus dan eten we naar hutspot O+
En dat op 3 oktober w/
Goitskewoensdag 3 oktober 2018 @ 12:09
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 11:48 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

En dat op 3 oktober w/
ben alleen niet in Leiden
Goitskewoensdag 3 oktober 2018 @ 12:10
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 11:46 schreef Karzai het volgende:

[..]

Ik waardeerde mijn moeders kookkunsten ook later, er is hoop :*
ik waardeer nog steeds niet mijn vaders/moeders kookkunst. Gelukkig heb ik een schoonmoeder die wel kan koken en blijkbaar heb ik zelf ook aanleg om te koken/bakken. Ben vast geadopteerd kan niet anders _O-
FutureFairytalewoensdag 3 oktober 2018 @ 12:12
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 11:13 schreef realAIVD het volgende:
Vanavond Phat Phrik Khing met tofu, sperziebonen en rijst,
naar dit recept maar dan wel met Thaise rode curry pasta uit een zakje/potje/whatever, want het moet vanavond wel makkelijk.
https://www.seriouseats.c(...)ry-vegan-recipe.html

Ik heb totaal geen ervaring met rode curry pasta's, heeft iemand een favoriet, of is het allemaal bagger?
AH zou een eigen boemboe hebben, een pasta van conimex en een pasta van blue elephant, daarnaast kom ik vandaag nog wel langs een toko, dus eventuele andere merken om naar te speuren zijn ook welkom.

Iemand?
liefst toko maar in de supermarkt kun je Asli of Kumar's pakken.
FutureFairytalewoensdag 3 oktober 2018 @ 12:13
Nu kippensoep met veel vermicelli en kip.

Verder lekker happen in Leiden w/
boriszwoensdag 3 oktober 2018 @ 13:12
Broodje grillworst en broodje salami. Broodje als in kampioentje.
#ANONIEMwoensdag 3 oktober 2018 @ 13:26
o8gf2t.png

Mijn oom is vanochtend een makreel komen brengen, vers van de visrokerij.

[ Bericht 13% gewijzigd door minilot op 03-10-2018 15:37:45 ]
mascara-klodderwoensdag 3 oktober 2018 @ 13:43
Kom zelfgemaakte tomaten-groentensoep :9
mailywoensdag 3 oktober 2018 @ 13:47
Noodles, shrimp taste :9
4EverBlackEyedwoensdag 3 oktober 2018 @ 13:51
Lunch: kaasbroodje met een innocent smoothie
Diner: chicken tonight hawai met extra verse paprika
realAIVDwoensdag 3 oktober 2018 @ 15:34
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 11:44 schreef Karzai het volgende:

[..]

geen idee ben niet thuis in de Aziatische keuken, vind het heerlijk maar kan het niet zelf maken
Mijn moeder haalt wel eens zo'n potje curry, weet het merk niet, niet van conimex in elk geval wel van AH
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 12:12 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

liefst toko maar in de supermarkt kun je Asli of Kumar's pakken.
Dank voor de tips Karzai en FF,
vlak na het posten las ik op Robins site de post over rode Thaise curry pasta's en toen ik even later bij de toko langs ging, zag ik dat ze het merk dat daar bovenaan stond (Mae Ploy) netjes in het schap stond, dus die heb ik meegenomen.

Ik ben benieuwd!

(goed nieuws: de ingrediënten lijst begint met knoflook, dus iedereen op dit forum mag blij zin dat ze morgen geen collega van mij zijn ;-))
minilotwoensdag 3 oktober 2018 @ 15:38
Topic opgeschoond, carry on! :Y)
#ANONIEMwoensdag 3 oktober 2018 @ 16:01
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 15:38 schreef minilot het volgende:
Topic opgeschoond, carry on! :Y)
33a8lf6.png

Makreel met crackers, sambal oelek en peper. Heb het grootste deel van de makreel nog over, die gooi ik vanavond naar binnen.
minilotwoensdag 3 oktober 2018 @ 16:15
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 16:01 schreef -Ondskapt- het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Makreel met crackers, sambal oelek en peper. Heb het grootste deel van de makreel nog over, die gooi ik vanavond naar binnen.
^O^ :9
uniekhoornwoensdag 3 oktober 2018 @ 16:40
Na 10 dagen Grieks eiland ten, gaan wij vanavond naar de Chinees. Extra grote portie tjap tjoy met garnalen. Eindelijk groenten O+
FutureFairytalewoensdag 3 oktober 2018 @ 16:52
Smerige falafel van een Syrisch kraampje. Weggespoeld met sinaasappel-aardbeisap en een halve lekkere oliebol.
golferwoensdag 3 oktober 2018 @ 17:33
Straks: gekookte Opperdoezer aardappeltjes, gebakken flat iron steaks (gesneden van de sucade) met een saus van wildfond met shii-takes en geroosterde puntpaprika's. :9
realAIVDwoensdag 3 oktober 2018 @ 19:46
Oke, m'n Phat Phrik Khing met tofu en sperziebonen is prima gelukt....het begon allemaal niet zo pittig, maar eindigde met een brandende tong, haha, dus ik ga nu een biertje zoeken om de boel te blussen ;-)

SmbvAp9.jpg
kipje1234woensdag 3 oktober 2018 @ 19:47
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:46 schreef realAIVD het volgende:
Oke, m'n Phat Phrik Khing met tofu en sperziebonen is prima gelukt....het begon allemaal niet zo pittig, maar eindigde met een brandende tong, haha, dus ik ga nu een biertje zoeken om de boel te blussen ;-)

[ afbeelding ]
dat ziet er heerlijk uit!
realAIVDwoensdag 3 oktober 2018 @ 19:50
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:47 schreef kipje1234 het volgende:

[..]

dat ziet er heerlijk uit!
Dank, het was ook echt lekker,
naar dit recept: https://www.seriouseats.c(...)ry-vegan-recipe.html
alleen de curry pasta gewoon gekocht wegens ontzettend lui ;-) (bij de toko een bakje Thaise rode curry pasta van Mae Ploy gehaald, dat was erg lekker)
JayHovahwoensdag 3 oktober 2018 @ 21:49
Voor mij Tempura garnalen met chilisaus uit de oven:
2hz4qoy.jpg
Met bistro krieltjes en ijsbergsla met Heksenkaasdressing!
Culinair hoogtepuntje van de week voor mij :)
FutureFairytalewoensdag 3 oktober 2018 @ 21:58
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:46 schreef realAIVD het volgende:
Oke, m'n Phat Phrik Khing met tofu en sperziebonen is prima gelukt....het begon allemaal niet zo pittig, maar eindigde met een brandende tong, haha, dus ik ga nu een biertje zoeken om de boel te blussen ;-)

[ afbeelding ]
Ziet er top uit!
Ik at vnv een halve pizza ham & champignons en een halve pizza salami. Toe een donut.

Nu limonade.
Sunshine1982woensdag 3 oktober 2018 @ 22:09
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 21:58 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ziet er top uit!
Ik at vnv een halve pizza ham & champignons en een halve pizza salami. Toe een donut.

Nu limonade.
Goed dat je het zegt! Ik heb nog een donut in de kast :D Was die alweer vergeten
FutureFairytaledonderdag 4 oktober 2018 @ 11:13
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 22:09 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Goed dat je het zegt! Ik heb nog een donut in de kast :D Was die alweer vergeten
Was voor mij alweer ruim een jaar geleden dat ik er een had. Best lekker zo nu en dan :).

Ontbijt was een breaker en 2 gele kiwi's. Nu paar dropjes.
larry_flyntdonderdag 4 oktober 2018 @ 11:33
Net bakje trostomaatjes erbij gepakt die ik in mijn koelkast vond. Helft was niet meer goed helaas :'(
Sigaartjedonderdag 4 oktober 2018 @ 12:49
Dierendag dus iets zonder vlees.
#ANONIEMdonderdag 4 oktober 2018 @ 12:52
Broodje Cervelaat en koffie c_/
golferdonderdag 4 oktober 2018 @ 14:53
Nu: harinkje met ui en zuur. :9
NutKeesdonderdag 4 oktober 2018 @ 14:59
Nu: bakkie pleur
Straks: Pasta met pesto, gegrilde groenten, stukje zalm op de huid
Oledonderdag 4 oktober 2018 @ 15:12
Wijntje :o
Dag begon al om half 6. Lekker vroeg :Z
FutureFairytaledonderdag 4 oktober 2018 @ 15:22
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 12:49 schreef Sigaartje het volgende:
Dierendag dus iets zonder vlees.
bij ons op werk ging de grill aan want er waren ongelooflijk veel kippenbouten en drumsticks over. Heb 1,5 grote kippenbout en 2 drumsticks geluncht dus dierendag was niet gelukt voor mij :')

Vanavond Chinese spaghetti met zz komkommer *O*
golferdonderdag 4 oktober 2018 @ 15:29
Vanavond: gemengde groentes uit de oven en zelfgemaakte vissticks van kabeljauwhaas met panko. :9
uniekhoorndonderdag 4 oktober 2018 @ 15:45
Je kan heerljke tomatensoep maken met de gepureerde afdankertjes tomaten van de Lidl. :9

Vanavond bloemkool, aardappelkroketten, zelfgemaakte kipcordon bleu
Karzaidonderdag 4 oktober 2018 @ 15:56
Andijvie stamppot en speklappen
Karzaidonderdag 4 oktober 2018 @ 15:57
Nu een bittergarnituurtje in de oven kleine kaassoufleetjs, kipnuggets en bitterballen
kipje1234donderdag 4 oktober 2018 @ 19:41
veganistische pannenkoeken met een witlof/wortelsalade
Sunshine1982donderdag 4 oktober 2018 @ 20:56
Peer, 2 kiwi's en een kop brandnetelthee.
FutureFairytaledonderdag 4 oktober 2018 @ 20:57
Kopje thee en mini speculaaskoek
uniekhoornvrijdag 5 oktober 2018 @ 00:01
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Kopje thee en mini speculaaskoek
Hoe was de spaghetti?? Heb jij het recept nog zo voorhanden??
En hoe maak jij je zz komkommer?
zz komkommer doe ik met azijn, dille, suiker, zout, peper, fijngesnipperd uitje en klein knoflookteentje.
uniekhoornvrijdag 5 oktober 2018 @ 09:43
boterham runderlever en boterham biefstukworst, beschuit kaas, gekookt eitje
Thee met melk en suiker
FutureFairytalevrijdag 5 oktober 2018 @ 10:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 00:01 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Hoe was de spaghetti?? Heb jij het recept nog zo voorhanden??
En hoe maak jij je zz komkommer?
zz komkommer doe ik met azijn, dille, suiker, zout, peper, fijngesnipperd uitje en klein knoflookteentje.
https://thewoksoflife.com/2015/12/chinese-spaghetti-bolognese/

Ik vond het best lekker maar had het bijzonderder verwacht. Hielp ook niet mee dat ik bijna niet kon eten vanwege te zware kippenlunch.
Komkommer gebruik ik rijstazijn, suiker, zout en rood pepertje. Van jou klinkt ook goed!

Net skyr en 2 kiwi's. Vanmiddag wordt het 2 McKroket.
DeHoveniervrijdag 5 oktober 2018 @ 12:55
Tosti hamkaas, 2 gekookte eieren, 4 cherrytomaatjes en een klodder ketchup.

En water.
Pregovrijdag 5 oktober 2018 @ 13:06
Thee, cracottes met humus.
uniekhoornvrijdag 5 oktober 2018 @ 13:55
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 10:24 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

https://thewoksoflife.com/2015/12/chinese-spaghetti-bolognese/

Ik vond het best lekker maar had het bijzonderder verwacht. Hielp ook niet mee dat ik bijna niet kon eten vanwege te zware kippenlunch.
Komkommer gebruik ik rijstazijn, suiker, zout en rood pepertje. Van jou klinkt ook goed!

Net skyr en 2 kiwi's. Vanmiddag wordt het 2 McKroket.
Thanks! Jammer dat het wat tegenviel.

Net 2 borden Italiaanse tomatensoep met verse basilicum.

Nu een granaatappel, zelf geplukt op Zakynthos

Vanavond sperziebonen, gegrilde puntpaprika, aardappelen uit de oven en een hertenbiefstukje :9
Karzaivrijdag 5 oktober 2018 @ 14:56
2 mini pizzaatjes
vanavond andijvie deel twee
Sigaartjevrijdag 5 oktober 2018 @ 17:35
De nieuwe Allerhande is uit. Waar is het topic daarvoor gebleven? Ik ga hem even uitpluizen tijdens Met het oog op morgen.

Vanavond hamburgers trouwens.
golfervrijdag 5 oktober 2018 @ 17:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 17:35 schreef Sigaartje het volgende:
De nieuwe Allerhande is uit. Waar is het topic daarvoor gebleven? Ik ga hem even uitpluizen tijdens Met het oog op morgen.

CUL / Koken uit tijdschriften
Sigaartjevrijdag 5 oktober 2018 @ 17:51
quote:
Dank je!
NutKeesvrijdag 5 oktober 2018 @ 18:08
Een bodempje Ardmore. Gewoon, omdat het kan.
#ANONIEMvrijdag 5 oktober 2018 @ 18:34
Boerenkool met spekjes en een rookworst.
mailyvrijdag 5 oktober 2018 @ 18:47
Grote loempia :9
#ANONIEMvrijdag 5 oktober 2018 @ 19:07
Chicken tonight (restant van gister) :9
christmastsunamivrijdag 5 oktober 2018 @ 20:03
spiraal pasta
buffelmozerella
gedroogde tomaten
diepvries spinazie a la creme
kastanjechampions
rooie ui
italiaanse kruiden
veel knoflook

de kipdijfilet in kleine stukjes gesneden, met pezo bestrooit, bruin gebakken in olijfolie
dan ui en knoflook even meebakken champions ook
ff kruiden mee bakken
dan in pan met spinazie a la creme en mozerella

en hutsieklus alles door elkaar

extra verse bladspinazie en geroosterde stukjes walnoot bovenop
marc0871vrijdag 5 oktober 2018 @ 21:20
Lekkerbek van de viskraam :9
#ANONIEMzaterdag 6 oktober 2018 @ 04:43
Millies kaasknabbels.
FANNzaterdag 6 oktober 2018 @ 04:46
Bordje Brinta ik had honger :@
minilotzaterdag 6 oktober 2018 @ 05:15
Offtopicgezwam, ondanks lief :+ , verwijderd.

Ontopic: koffie en een krentenbol!
Karzaizaterdag 6 oktober 2018 @ 09:49
2 kaiserbroodjes met oude komijnenkaas en flesje kiwi/sinaasappelsap
voor de lunch 2 harinkjes gehaald
Vanavond Andijvie deel 3! beetje veel gemaakt
Sicstuszaterdag 6 oktober 2018 @ 11:34
ih8xnq.png

2j134t5.png

10r0r9f.jpg

25thgr7.png

Zalig! ^O^ Maar die afprijzing zal wel weer betekenen dat dit topproduct alweer uit het assortiment gaat :(
RobinOokzaterdag 6 oktober 2018 @ 15:26
45085438022_e14282b4ce_z.jpg
Kaiserbroodje met gerookte kip en mosterdhoningsausje
Lucky_Strikezaterdag 6 oktober 2018 @ 16:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 11:34 schreef Sicstus het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zalig! ^O^ Maar die afprijzing zal wel weer betekenen dat dit topproduct alweer uit het assortiment gaat :(
Ik zag het van de week bij Jumbo liggen dus er is hoop voor je :)
#ANONIEMzaterdag 6 oktober 2018 @ 16:25
Net een flink plankje met andjovis, fuet en olijven O+
#ANONIEMzaterdag 6 oktober 2018 @ 16:59
3e zak kaaskbabbels vandaag. #viesdik
Qunixzaterdag 6 oktober 2018 @ 19:08
Vandaag lekker gebbq't met vleesch en groente.

PtGpZFu.jpg

:9
RobinOokzaterdag 6 oktober 2018 @ 19:12
quote:
6s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 19:08 schreef Qunix het volgende:
Vandaag lekker gebbq't met vleesch en groente.

[ afbeelding ]

:9
Yum! :9
uniekhoornzaterdag 6 oktober 2018 @ 20:16
Wij hadden hutspot met klapstuk.

Zo nog wat toastjes met kaas, biefstukworst en tonijn.
RobinOokzaterdag 6 oktober 2018 @ 20:33
Kippetje gegaard in meestersaus met frieten en een maïskolf met srirachaboter.
#ANONIEMzaterdag 6 oktober 2018 @ 20:38
Biertje :9

Het is tenslotte weekend :)
Printerkabelzaterdag 6 oktober 2018 @ 20:39
Kipburgers
FutureFairytalezaterdag 6 oktober 2018 @ 20:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Kippetje gegaard in meestersaus met frieten en een maïskolf met srirachaboter.
Dit klinkt allemaal goed! :o

Ik maakte vanavond mee goreng.
Toe hazelnoot yoghurtje.
golferzaterdag 6 oktober 2018 @ 20:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Kippetje gegaard in meestersaus met frieten en een maïskolf met srirachaboter.
Je website is veranderd en ik heb nu een soort half scherm?
golferzaterdag 6 oktober 2018 @ 20:52
Espresso met Limello Versante (ja, die van Ollolai).
RobinOokzaterdag 6 oktober 2018 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Je website is veranderd en ik heb nu een soort half scherm?
Dat is niet de bedoeling. :'(
Op je phone?
golferzaterdag 6 oktober 2018 @ 21:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:56 schreef RobinOok het volgende:


Dat is niet de bedoeling. :'(
Op je phone?
Nee. Op de PC.
RobinOokzaterdag 6 oktober 2018 @ 21:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 21:06 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee. Op de PC.
Fuck. Ik ga kijken...

*edit*

Hier ziet alles er okay uit. Mobiele versie had een issue, dat wist ik, maar heb ik nu ook uitgevogeld waar die gedefinieerd stond. Dus die moet nu ook normaal doen. Ik denk echt dat het aan jouw computer ligt, Golfer.
Of heel misschien omdat ik (per ongeluk) laatst een advertentie in de header had gepropt. Toen ik daar achter kwam was ik het gepruts zo zat dat ik het maar zo heb gelaten. Heb nu zojuist alle horizontale advertenties eruit gesloopt. En alle kastjes geleegd. Hopelijk helpt dat? Anders zou ik het echt niet meer weten... :{

*edit 2*

Kut. Te vroeg gejuicht...

Klaar nu. Typhussite.

[ Bericht 22% gewijzigd door RobinOok op 06-10-2018 22:26:00 ]
FANNzondag 7 oktober 2018 @ 05:46
Koffie! :O
Karzaizondag 7 oktober 2018 @ 08:10
Ook koffie
straks weer kaiserbroodjes met komijnekaas
Denk dat ik vandaag een pan groentesoep maak
#ANONIEMzondag 7 oktober 2018 @ 10:50
Koffie en broodje kaas :9
emmyemmy2zondag 7 oktober 2018 @ 11:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 21:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Fuck. Ik ga kijken...

*edit*

Hier ziet alles er okay uit. Mobiele versie had een issue, dat wist ik, maar heb ik nu ook uitgevogeld waar die gedefinieerd stond. Dus die moet nu ook normaal doen. Ik denk echt dat het aan jouw computer ligt, Golfer.
Of heel misschien omdat ik (per ongeluk) laatst een advertentie in de header had gepropt. Toen ik daar achter kwam was ik het gepruts zo zat dat ik het maar zo heb gelaten. Heb nu zojuist alle horizontale advertenties eruit gesloopt. En alle kastjes geleegd. Hopelijk helpt dat? Anders zou ik het echt niet meer weten... :{

*edit 2*

Kut. Te vroeg gejuicht...

Klaar nu. Typhussite.
https://i.imgur.com/SmO94sf.png

Zo ziet t er bij mij uit
#ANONIEMzondag 7 oktober 2018 @ 12:25
vbnlf83dg.jpeg

Tosti kaas-chorizo en een glas melk.
golferzondag 7 oktober 2018 @ 12:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 21:10 schreef RobinOok het volgende:

Klaar nu. Typhussite.
Nu is de site weer gecentreerd in het midden van de pagina te lezen. ^O^
Smallishzondag 7 oktober 2018 @ 14:03
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 11:01 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

https://i.imgur.com/SmO94sf.png

Zo ziet t er bij mij uit
Zo ziet het er bij mij ook uit. Op IPad...
RobinOokzondag 7 oktober 2018 @ 14:06
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 11:01 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

https://i.imgur.com/SmO94sf.png

Zo ziet t er bij mij uit
Ja, zo zag de mobiele setting eruit.
En soms nog/weer.
Ik word er strontchagrijnig van, want elke keer als je denkt dat het nu goed staat en je kijkt even later weer, hup, doet ie weer kut. Zit ook een cache-plug-in te frustreren. Gooi ik alle kastjes leeg, lijkt alles goed, even later hop.
Ik laat het nu even. Hier staat het goed, bij Golfer ook. Maar bedankt voor de printshot!
Karzaizondag 7 oktober 2018 @ 15:42
zout en peper chips en een vedett blond
#ANONIEMzondag 7 oktober 2018 @ 17:53
Nog misselijk van de hete bami gisteren (waarvan ik te veel heb gegeten), vandaag ietsje frissere crêpes. Ik heb poedersuiker en vanille in het beslag toegevoegd.
En de plakjes appels in roomboter gebakken met kaneelsuiker erover.

SPOILER
zSX9490.jpg
naatje_1zondag 7 oktober 2018 @ 18:03
Broodje shoarma met ijsbergsla en knoflooksaus, appelsap ernaast :9
wollahzondag 7 oktober 2018 @ 18:05
Stokbrood met kruidenboter en blikje colaatje
golferzondag 7 oktober 2018 @ 18:21
In de schil gekookte Opperdoeze ronde aardappeltjes, de gehaktballen van de Librije en een frisse salade erbij. :9
RobinOokzondag 7 oktober 2018 @ 20:22
Wij aten stukken geroosterde pompoen met een pittige tomatensaus met knoflookraïta en (afbak)naans. Was lekker. :9

En stomme varkensfiletlapjes gemarineerd in olie, knoflook en k&k-tandoorikruiden. Wegens dat we geen vegetariërs zijn en dat was stiekem ook gewoon lekker.
FutureFairytalezondag 7 oktober 2018 @ 21:27
Halve kip met zwarte bonen, sesam, limoen en meer. Daarbij truffelrisotto.

Nu limonade.
SoS87maandag 8 oktober 2018 @ 09:39
Koffie. Afbakbroodjes.
klappernootopreismaandag 8 oktober 2018 @ 11:17
Wit bolletje met boterhamworst en veeeeel koffie

veeel. :')
Academicusmaandag 8 oktober 2018 @ 11:19
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 11:17 schreef klappernootopreis het volgende:
Wit bolletje met boterhamworst en veeeeel koffie

veeel. :')
Ik doe nooit koffie op mijn bolletje
klappernootopreismaandag 8 oktober 2018 @ 11:25
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 11:19 schreef Academicus het volgende:

[..]

Ik doe nooit koffie op mijn bolletje
ik spoel daartegen het bolletje met liters koffie weg. En probeer en passant mijn kater mee weg te werken. Want het is weer Bokbier tijd.. B:)B
FutureFairytalemaandag 8 oktober 2018 @ 12:19
Kommetje bruine bonensoep en crackers selderijsalade.
Karzaimaandag 8 oktober 2018 @ 14:45
Groninger koek, druiven en kip kerry slaatje
kommetje groentesoep
vanavond hutspot

[ Bericht 37% gewijzigd door Karzai op 08-10-2018 14:57:25 ]
SoS87maandag 8 oktober 2018 @ 16:39
Koffie. Straks bier.
Avondeten wordt aardappelpartjes, rode kool en zalm in bladerdeeg.
FutureFairytalemaandag 8 oktober 2018 @ 18:34
Witlof met ham en kaas en aardappelgratin. Tijd geleden O+
emmyemmy2maandag 8 oktober 2018 @ 18:49
SPOILER
4i8H1wV.jpg
'Nasi' van bloemkoolrijst met garnalen

en dumplings :P
Arizonamaandag 8 oktober 2018 @ 18:58
Ik had schijnbaar bijzonder lekkere tomatensoep gemaakt volgens vriend en kind. Zelf pratisch niets van geproefd want ik ben heel verkouden :')
Goitskemaandag 8 oktober 2018 @ 19:00
Pannenkoeken uit polles pannenkoekenboek met half bloem half boekweitmeel
Sigaartjemaandag 8 oktober 2018 @ 19:04
Gehaktballen met aardappelpuree en boontjes met jus. Zo lekker. :Y)
#ANONIEMmaandag 8 oktober 2018 @ 19:06
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 18:49 schreef emmyemmy2 het volgende:
SPOILER
'Nasi' van bloemkoolrijst met garnalen

en dumplings :P
:9~
Myraelamaandag 8 oktober 2018 @ 19:34
Restjes opmaken. :') Een stuk Turks brood als 'pizza' met chorizo, champignons en ui. En een stuk Turks brood met een restje worst en gebakken courgette.
kipje1234maandag 8 oktober 2018 @ 19:40
indiaas gerecht met rijstvlokken (poha), ui, bloemkool, pinda's en allerlei specerijen
RobinOokmaandag 8 oktober 2018 @ 21:51
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:40 schreef kipje1234 het volgende:
indiaas gerecht met rijstvlokken (poha), ui, bloemkool, pinda's en allerlei specerijen
Poe hee, poha! Lekker! *O*
mailymaandag 8 oktober 2018 @ 22:13
quote:
9s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:34 schreef Myraela het volgende:
Restjes opmaken. :') Een stuk Turks brood als 'pizza' met chorizo, champignons en ui. En een stuk Turks brood met een restje worst en gebakken courgette.
Niks mis met Turks brood als pizza :9. En ook niks mis met restjes opmaken :Y) ^O^
christmastsunamimaandag 8 oktober 2018 @ 22:21
quote:
9s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:34 schreef Myraela het volgende:
Restjes opmaken. :') Een stuk Turks brood als 'pizza' met chorizo, champignons en ui. En een stuk Turks brood met een restje worst en gebakken courgette.
tot dat ik er achter kwam dat ik een gluten intolerantie had
vond ik turksbrood ook erg lekker, kennelijk trok ik dat beter

ff een stukkie in de oven met roomboter en zeezout of 1 of ander knoflook iets ,was best lekker

ik weet niet hoe het nu is en of ik daar wel nog tegen kan, echt jammer
FutureFairytaledinsdag 9 oktober 2018 @ 09:57
Kwark, kiwi's en thee.
Karzaidinsdag 9 oktober 2018 @ 11:38
Bakje yoghurt met banaan
en ik heb 4 oliebolletjes gekocht de kraam stond er alweer *O*

[ Bericht 37% gewijzigd door Karzai op 09-10-2018 11:51:40 ]
klappernootopreisdinsdag 9 oktober 2018 @ 11:58
vanavond home-made Sloppy Joe. Op zo'n enorme italiaanse bol.
hunker ik al de hele dag naar.

:P
FutureFairytaledinsdag 9 oktober 2018 @ 12:48
3 Meerzaden beschuiten met selleriesalade
wollahdinsdag 9 oktober 2018 @ 12:54
Broodje gezond + blikje red bull
christmastsunamidinsdag 9 oktober 2018 @ 12:58
voor brunch

tostie, ham kaas

hostie, tostie, niks kostie, die tostie
realAIVDdinsdag 9 oktober 2018 @ 14:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 11:58 schreef klappernootopreis het volgende:
vanavond home-made Sloppy Joe. Op zo'n enorme italiaanse bol.
hunker ik al de hele dag naar.

:P
ooh, lekker!! Dat heb ik al lang niet meer gemaakt.

Hier vanavond bloemkool en broccoli roerbakken met wat doubanjiang, sojasaus en suiker. Met rijst, lap cheong en een omeletje.
SoS87dinsdag 9 oktober 2018 @ 15:01
Vanavond chinees bestellen. Wordt denk ik mini loempias, nasi, babi pangang, foe yong hai en kip kerrie.
realAIVDdinsdag 9 oktober 2018 @ 15:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 15:01 schreef SoS87 het volgende:
Vanavond chinees bestellen. Wordt denk ik mini loempias, nasi, babi pangang, foe yong hai en kip kerrie.
Lekker!
.....zeg, aan je "FC Utereg" te zien kom je hoogstwaarschijnlijk uit het hartsie van ons land. Mag ik vragen welke Chinees jouw voorkeur heeft (ik ben nog steeds aan het bijkomen van de sluiting van Paradijs en ben daardoor redelijk Chineesloos)
klappernootopreisdinsdag 9 oktober 2018 @ 15:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 15:01 schreef SoS87 het volgende:
Vanavond chinees bestellen. Wordt denk ik mini loempias, nasi, babi pangang, foe yong hai en kip kerrie.
probeer eens Vietnamees. da's heerlijk knapperig en fris :9
SoS87dinsdag 9 oktober 2018 @ 15:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Lekker!
.....zeg, aan je "FC Utereg" te zien kom je hoogstwaarschijnlijk uit het hartsie van ons land. Mag ik vragen welke Chinees jouw voorkeur heeft (ik ben nog steeds aan het bijkomen van de sluiting van Paradijs en ben daardoor redelijk Chineesloos)
Ik bestel eigenlijk altijd hetzelfde menu bij dezelfde chinees.
SoS87dinsdag 9 oktober 2018 @ 15:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

probeer eens Vietnamees. da's heerlijk knapperig en fris :9
Mijn zwager kookt wel eens vietnamees voor ons.
realAIVDdinsdag 9 oktober 2018 @ 15:32
Vietnamees is heerlijk, ik kan in Utrecht trouwens Kimmade van harte aanbevelen (die bezorgen niet thuis, maar je kunt wel online bestellen en een tijdstip doorgeven dat je het af komt halen).

...maar goed, als je een zwager hebt die Vietnamees kookt, dan is dat natuurlijk nog handiger!
Gripperdinsdag 9 oktober 2018 @ 16:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Lekker!
.....zeg, aan je "FC Utereg" te zien kom je hoogstwaarschijnlijk uit het hartsie van ons land. Mag ik vragen welke Chinees jouw voorkeur heeft (ik ben nog steeds aan het bijkomen van de sluiting van Paradijs en ben daardoor redelijk Chineesloos)
Ik weet niet of ik voor mn beurt mag praten, maar toen wij nog aan de Amsterdamsestraatweg woonden, haalden we bij Hing Kee. Dat komt qua keuken bij paradijs in de buurt, maar is meer voor afhaal dan "gezellig" daar eten.
Gezellig en chinees restaurant in 1 zin gaan toch al slecht samen :P
realAIVDdinsdag 9 oktober 2018 @ 16:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 16:49 schreef Gripper het volgende:
Hing Kee
Hey, wat een pracht-tip!
Dat is (bijna) op loop afstand, maar ik had er nog nooit van gehoord,
die ga ik ZEKER proberen :)
golferdinsdag 9 oktober 2018 @ 17:25
Risotto met venkel en varkensworst en rode (!!) wijn uit Piemonte zoals Jamie die afgelopen zondag maakte bij 24Kitchen. :9
realAIVDdinsdag 9 oktober 2018 @ 20:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 17:25 schreef golfer het volgende:
Risotto met venkel en varkensworst en rode (!!) wijn uit Piemonte zoals Jamie die afgelopen zondag maakte bij 24Kitchen. :9
Lekker...ik gebruik veel te weinig venkel, leuk spul is dat (en knolselderij, maar dat komt met de herfst/winter vanzelf wel goed)


Hier hetgeen ik eerder noemde gemaakt, maar ik wil de groenten toch nog even in het zonnetje zetten met een foto...simpel en ontzettend lekker.

Dus voor alle mensen die nog geen overtuigde bloemkool/broccoli liefhebbers zijn, bij deze een recept om uit te proberen ;)

- 400 gram bloemkool en broccoli in niet al te grote roosjes
- 1 lap cheong in schuine plakjes (chinees worstje, is lekker, maar kan je ook prima weglaten zonder verder iets aan dit recept aan te hoeven passen)
- 1 eetlepel doubanjiang (Bijvoorbeeld Lee Kum Kee chili bean sauce, verkrijgbaar bij iedere toko)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 zakje suiker (4 gram)
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels (olijf) olie

verhit de olie in een ruime (hapjes)pan, roerbak de bloemkool en broccoli roosjes op hoog vuur tot ze hier en daar wat bruin verkleuren
voeg de lap cheong toe en roerbak die nog een minuutje mee
verlaag de temperatuur naar medium en voeg de doubanjiang, sojasaus, suiker en water toe en roerbak tot de groenten iets garen... (het vocht moet wel relatief vlot verdampen, dus zo nodig het vuur iets hoger)

Klaar.

HR5GKWN.jpg

(btw, dit is de helft van hetgeen ik hierboven heb opgegeven, heel veel is dat dus niet)
FutureFairytaledinsdag 9 oktober 2018 @ 20:51
Kalkoendijshoarma, geroosterde aardappeltjes uit de oven en wokgroenten.
#ANONIEMdinsdag 9 oktober 2018 @ 21:15
Water
FutureFairytaledinsdag 9 oktober 2018 @ 23:13
Blokjes komijnekaas
RobinOokdinsdag 9 oktober 2018 @ 23:17
Wij aten stamppot zuurkool met rookworst. De eerste van het seizoen. :9
christmastsunamidinsdag 9 oktober 2018 @ 23:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 20:02 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Lekker...ik gebruik veel te weinig venkel, leuk spul is dat (en knolselderij, maar dat komt met de herfst/winter vanzelf wel goed)

Hier hetgeen ik eerder noemde gemaakt, maar ik wil de groenten toch nog even in het zonnetje zetten met een foto...simpel en ontzettend lekker.

Dus voor alle mensen die nog geen overtuigde bloemkool/broccoli liefhebbers zijn, bij deze een recept om uit te proberen ;)

- 400 gram bloemkool en broccoli in niet al te grote roosjes
- 1 lap cheong in schuine plakjes (chinees worstje, is lekker, maar kan je ook prima weglaten zonder verder iets aan dit recept aan te hoeven passen)
- 1 eetlepel doubanjiang (Bijvoorbeeld Lee Kum Kee chili bean sauce, verkrijgbaar bij iedere toko)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 zakje suiker (4 gram)
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels (olijf) olie

verhit de olie in een ruime (hapjes)pan, roerbak de bloemkool en broccoli roosjes op hoog vuur tot ze hier en daar wat bruin verkleuren
voeg de lap cheong toe en roerbak die nog een minuutje mee
verlaag de temperatuur naar medium en voeg de doubanjiang, sojasaus, suiker en water toe en roerbak tot de groenten iets garen... (het vocht moet wel relatief vlot verdampen, dus zo nodig het vuur iets hoger)

Klaar.

[ afbeelding ]

(btw, dit is de helft van hetgeen ik hierboven heb opgegeven, heel veel is dat dus niet)
ze gebruiken vaak bepaalde merkjes in de aziatische keuken, soms denk je ligt het nou aan mij?!

nee je hebt niet het juiste merkje gekocht
Limoentjuhwoensdag 10 oktober 2018 @ 06:21
Koffie
de_boswachterwoensdag 10 oktober 2018 @ 06:28
Pinda’s (gezouten)
realAIVDwoensdag 10 oktober 2018 @ 09:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 23:21 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

ze gebruiken vaak bepaalde merkjes in de aziatische keuken, soms denk je ligt het nou aan mij?!

nee je hebt niet het juiste merkje gekocht
Doet het anders prima bij de bloemkool ;)


on topic:
koffie!!! c_/
klappernootopreiswoensdag 10 oktober 2018 @ 10:02
bruine bol met plak jonge kaas en een banaan
kipje1234woensdag 10 oktober 2018 @ 10:03
vanochtend ontbeten met sojayoghurt, muesli en een banaan
nu paar speculaasjes en een flinke kop thee
#ANONIEMwoensdag 10 oktober 2018 @ 10:16
Koffie c_/
FutureFairytalewoensdag 10 oktober 2018 @ 11:11
Thee, kiwi en dropjes.
Nu een opkikker, kan het gebruiken.
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 12:27
Ik heb gewoon mijn lunchpakket op mijn werk. Niks mis mee. Even krantje lezen.
Sicstuswoensdag 10 oktober 2018 @ 12:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 23:17 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten stamppot zuurkool met rookworst. De eerste van het seizoen. :9
Welke verhouding zuurkool-aardappel gebruik jij?
klappernootopreiswoensdag 10 oktober 2018 @ 13:08
lunch: gegrillde plakjes speenvarken op stokbroodje.
SoS87woensdag 10 oktober 2018 @ 13:37
Vanavond bier en bbq.
Graf..Coudenhove..Kalergiwoensdag 10 oktober 2018 @ 13:44
:o :@ zoete drop :9 :P

:@
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 14:05
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 12:38 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Welke verhouding zuurkool-aardappel gebruik jij?
500g pakje zuurkool + scheut witte wijn
700g geschilde aardappelen
100-200ml warme melk
klein blikje ananas
4 jeneverbessen
8 korianderzaden
Sicstuswoensdag 10 oktober 2018 @ 14:14
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 14:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

500g pakje zuurkool + scheut witte wijn
700g geschilde aardappelen
100-200ml warme melk
klein blikje ananas
4 jeneverbessen
8 korianderzaden
Ah ja, ik deed vroeger ook 500/700, tegenwoordig 500/650, ik wilde het toch een pietsie zuurder.
Jeneverbessen klinkt interessant! Ga ik ook eens proberen!
christmastsunamiwoensdag 10 oktober 2018 @ 14:38
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 14:14 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Ah ja, ik deed vroeger ook 500/700, tegenwoordig 500/650, ik wilde het toch een pietsie zuurder.
Jeneverbessen klinkt interessant! Ga ik ook eens proberen!
moet je wel zuinig mee zijn hoor, dat kruid overheerst heel snel
met sommige kruiden kan je best uitschieten, met jeneverbes niet
mailywoensdag 10 oktober 2018 @ 14:47
Bounty .... :9
mascara-klodderwoensdag 10 oktober 2018 @ 14:55
Laat ontbijt/vroege lunch was een German Breakfast op een zonnig terras op Mallorca O+
Daarbij verse jus d’orange en cola.

Daarna een mojito :9

Nu water met bubbeltjes en voor het avondeten had ik een restauranttip gekregen waar ze heerlijke biefstuk hebben. Zin in!
realAIVDwoensdag 10 oktober 2018 @ 15:19
Zojuist een pistoletje pikante kip van de bakker aan de overkant (late lunch)

Vanavond lavash en kabab kobida bij de Afghaan halen of toch maar gewoon koken, ben er nog niet uit.
Karzaiwoensdag 10 oktober 2018 @ 15:41
Groninger koek, gekookt eitje
broodje kaas, broodje chorizo
vanavond 2 ribkarbonaadjes met gebakken aardappels en farmer rauwkost salade
toe bakje double toffee
gd_double-toffee_en.png
#ANONIEMwoensdag 10 oktober 2018 @ 15:43
Soepje (kip).
Limoentjuhwoensdag 10 oktober 2018 @ 16:07
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 10:16 schreef aloa het volgende:
Koffie c_/
FutureFairytalewoensdag 10 oktober 2018 @ 16:37
Lunch was curry noedelsoep.
Net een liga en limo.
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 16:44
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 16:37 schreef FutureFairytale het volgende:
Lunch was curry noedelsoep.
Net een liga en limo.
en wat wordt het vanavond?
FutureFairytalewoensdag 10 oktober 2018 @ 17:01
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 16:44 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

en wat wordt het vanavond?
Weet ik nog niet. Eet vanavond bij m'n ouders dus is nog een verrassing ;)

Wat jij?
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 17:09
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 17:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Weet ik nog niet. Eet vanavond bij m'n ouders dus is nog een verrassing ;)

Wat jij?
Eh, wat ik vanavond ga proberen (met een klein fotoverslagje hier), uit pure nieuwsgierigheid, omdat iedereen er zo vol van is, is Unox Goodpasta. Dus dat wordt een review.
Verder een broodje hamburger.

Vanmiddag was het gewoon mijn lunchbox: volkorenboterhammen met kaas en boterhamworst.
FranticDJwoensdag 10 oktober 2018 @ 17:19
Pannenkoeken :7
christmastsunamiwoensdag 10 oktober 2018 @ 17:36
pasta staat in olijfolie af te koelen

ik had kip spinazie champions in mozerella ingevroren

ff in de magnetron en doe er nog wat kaas overheen, en wat gedroogde tomaatjes, die ik ook ingevroren had
golferwoensdag 10 oktober 2018 @ 17:50
Straks: gebraden Black Angus burgers, salade, fungi ravioli en een wildsaus met gemengde paddenstoelen.
christmastsunamiwoensdag 10 oktober 2018 @ 17:59
quote:
14s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 17:50 schreef golfer het volgende:
Straks: gebraden Black Angus burgers, salade, fungi ravioli en een wildsaus met gemengde paddenstoelen.
soms heb ik ook zo'n trek in zo'n ultra vette dikke hamburger

maar in de praktijk wordt het dan ook weer zo'n zooitje

kan maar beter een slabbertje om doen ofzo
Zo-is-datwoensdag 10 oktober 2018 @ 18:03
Kimchi-speklap broodjes van Marley spoon, dat was errug lekker! :9~
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 18:04
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 17:59 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

soms heb ik ook zo'n trek in zo'n ultra vette dikke hamburger

maar in de praktijk wordt het dan ook weer zo'n zooitje

kan maar beter een slabbertje om doen ofzo
Mes en vork. :)
christmastsunamiwoensdag 10 oktober 2018 @ 18:09
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 18:04 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Mes en vork. :)
ik krijg trek, ik ga deze week weel wat hamburger broodje shit doen, koop ik die diepvries angus burgers
zijn best goedkoop
ik vouw van bakpapier wel een hoesje, zodat ik kan knoeien
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 18:11
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 18:09 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

ik krijg trek, ik ga deze week weel wat hamburger broodje shit doen, koop ik die diepvries angus burgers
zijn best goedkoop
ik vouw van bakpapier wel een hoesje, zodat ik kan knoeien
Die zijn eevvveeenttuuueeel te doen, heb ze ook gehad. Maar als je ze van de slager hebt gehad, dan lust je de diepvrieshamburgers niet meer.
Mocht je in de buurt van een slager zijn, koop ze daar. Ik kan je verzekeren, die zijn fantastisch. Moeten wel Angus zijn.

Vanavond eet ik er ook een.
FANNwoensdag 10 oktober 2018 @ 18:30
Nasi, (zonder vlees), gebakken eitje, beetje pindasaus en en beetje Kroepoek

Ik had alleen geen toetje meer, die was over datum :{
FutureFairytalewoensdag 10 oktober 2018 @ 18:35
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 17:09 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Eh, wat ik vanavond ga proberen (met een klein fotoverslagje hier), uit pure nieuwsgierigheid, omdat iedereen er zo vol van is, is Unox Goodpasta. Dus dat wordt een review.
Verder een broodje hamburger.

Vanmiddag was het gewoon mijn lunchbox: volkorenboterhammen met kaas en boterhamworst.
Je houdt wel van hamburgers he ;)
Good Pasta jaren geleden ooit gehad en vond het een kleffe chemische zooi in een veels te klein bekertje. Hoe vond jij het?

Ik kreeg zojuist prakkie spinazie, ei, saucijs en stoofpeertjes. Toe wat chocoladevla.
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 18:37
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 18:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Je houdt wel van hamburgers he ;)
Good Pasta jaren geleden ooit gehad en vond het een kleffe chemische zooi in een veels te klein bekertje. Hoe vond jij het?

Ik kreeg zojuist prakkie spinazie, ei, saucijs en stoofpeertjes. Toe wat chocoladevla.
Ja, ben gek op hamburgers, dat is na de gehaktbal/aardappels/sperziebonen mijn favoriet, vooral omdat je daar je eigen dingen mee kunt doen.

De Good Pasta komt zo aan de beurt, zie straks mijn topic: Review hier je snelle supermarkteten

Maar die komt over een half uurtje of zo.
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 18:44
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 18:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Je houdt wel van hamburgers he ;)
Good Pasta jaren geleden ooit gehad en vond het een kleffe chemische zooi in een veels te klein bekertje. Hoe vond jij het?

Ik kreeg zojuist prakkie spinazie, ei, saucijs en stoofpeertjes. Toe wat chocoladevla.
Als ik de doodstraf zou krijgen (gaat nooit gebeuren, want ik ben erg braaf, uche uche), dan zou ik als galgemaal willen een enorme echte Amerikaanse hamburger, twee stuks met vers gesneden lekker geurende grote frieten en heel veel bier, zodat ik straal bezopen naar de elektrische stoel zou gaan. Ik snap trouwens niet waarom ter doodveroordeelden dat niet doen. Het is toch beter dat je half bewusteloos van de drank de laatste schok van 3200 volt krijgt? :)
Whiskers2009woensdag 10 oktober 2018 @ 19:00
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 18:44 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Als ik de doodstraf zou krijgen (gaat nooit gebeuren, want ik ben erg braaf, uche uche), dan zou ik als galgemaal willen een enorme echte Amerikaanse hamburger, twee stuks met vers gesneden lekker geurende grote frieten en heel veel bier, zodat ik straal bezopen naar de elektrische stoel zou gaan. Ik snap trouwens niet waarom ter doodveroordeelden dat niet doen. Het is toch beter dat je half bewusteloos van de drank de laatste schok van 3200 volt krijgt? :)
Ze mogen volgens mij geen alcohol kiezen.
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 19:02
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 18:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Good Pasta jaren geleden ooit gehad en vond het een kleffe chemische zooi in een veels te klein bekertje.
Dit ontmoedigt me wel, want ik ben gewend aan zelfgemaakte spaghetti, met vers vlees en een groentemix, dus ik vrees het ergste. Ik denk dat ik het maar laat zitten.
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 19:02
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 19:00 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ze mogen volgens mij geen alcohol kiezen.
Kun je jezelf niet bewusteloos eten? :)
Whiskers2009woensdag 10 oktober 2018 @ 19:08
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 19:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Kun je jezelf niet bewusteloos eten? :)
Denk het niet :N
mascara-klodderwoensdag 10 oktober 2018 @ 19:32
Calamaris met aïoli, frietjes en salade daarbij een cola :9
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 19:36
Aubergines boerenstijl met rijst. Altijd lekker. :9
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 19:37
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 19:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Kun je jezelf niet bewusteloos eten? :)
Het is een straf hè? Het is de bedoeling dat je die ondergaat. Als je bewusteloos zou zijn stellen ze de executie uit.
mascara-klodderwoensdag 10 oktober 2018 @ 19:53
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 19:36 schreef RobinOok het volgende:
Aubergines boerenstijl met rijst. Altijd lekker. :9
Dat is het eerste wat ik ga maken straks van jouw site. Zooooo lekker! :9
christmastsunamiwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:00
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 19:36 schreef RobinOok het volgende:
Aubergines boerenstijl met rijst. Altijd lekker. :9
die aubergines bij de reguliere supermarkt zijn niet zo geschikt om te bakken, ze moeten wat groener zijn om te bakken
echt zonde maar het is echt heel moeilijk om daar een soort vlees achtig produkt van te bakke, het wordt te zacht
die aubergines moeten om te bakken veel minder zacht zijn
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:06
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:00 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

die aubergines bij de reguliere supermarkt zijn niet zo geschikt om te bakken, ze moeten wat groener zijn om te bakken
echt zonde maar het is echt heel moeilijk om daar een soort vlees achtig produkt van te bakke, het wordt te zacht
die aubergines moeten om te bakken veel minder zacht zijn
Speak for yourself.
Groene aubergines klinkt niet als iets wat ik hoef. :N

Ik bak mijn aubergines ook vrijwel nooit. Teveel moeite.
realAIVDwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:12
groene aubergines heb ik nog nooit gezien? Wel grote dikke, lange dunne, kleintjes, lange dunne lila-kleurige..?

Je kan bij aubergines trouwens zien of ze "mannelijk" of "vrouwelijk" zijn, die eerste bevatten minder zaadjes (die zaadjes zijn niet zo mooi en vaak ook wat bitter), maar ik vergeet steeds "which is which"....ff googelen


edit, ik had dit verhaal van Chef John (Foodwishes.com), lol

blijkt niet zomaar een waar verhaal te zijn:
"There is long-standing controversy about male and female eggplants, which is an inaccurate approach considering the fact that fruits are the product of sex and do not have it. However, it is folk wisdom worth some attention. Eggplants have a dimple at the blossom end. The dimple can be very round or oval in shape. The round ones seem to have more seeds and tend to be less meaty, so select the oval dimpled eggplant."

ach, ik ga het vast in de praktijk testen, al zal het belangrijker zijn om een stevige aubergine te kiezen en niet eentje die al te oud is.

fish fragrant eggplant staat wel weer op m'n lijsje, heerlijk!

[ Bericht 53% gewijzigd door realAIVD op 10-10-2018 20:19:56 ]
christmastsunamiwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:12
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Speak for yourself.
Groene aubergines klinkt niet als iets wat ik hoef. :N
je gaat het eerst wat uitdrogen met zout, zodat het wat uitdroogt
dan probeer je ze wat aan te bakken

als die aubergine te los en te slap is, bakt het niet goed, maar wordt het een drapje
de truuk is om er een soort vegatarische tournedos van te maken, dat lukt alleen als de aubergine jong is, dan blijft ie z'n vorm en struktuur houden, tijdens grillen of bakken
mascara-klodderwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:17
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:12 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

je gaat het eerst wat uitdrogen met zout, zodat het wat uitdroogt
dan probeer je ze wat aan te bakken

als die aubergine te los en te slap is, bakt het niet goed, maar wordt het een drapje
de truuk is om er een soort vegatarische tournedos van te maken, dat lukt alleen als de aubergine jong is, dan blijft ie z'n vorm en struktuur houden, tijdens grillen of bakken
Ga jij Robin nu vertellen hoe ze iets moet bereiden? _O-
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:22
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:12 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

je gaat het eerst wat uitdrogen met zout, zodat het wat uitdroogt
dan probeer je ze wat aan te bakken

als die aubergine te los en te slap is, bakt het niet goed, maar wordt het een drapje
de truuk is om er een soort vegatarische tournedos van te maken, dat lukt alleen als de aubergine jong is, dan blijft ie z'n vorm en struktuur houden, tijdens grillen of bakken
Ja joh, ga jij lekker je aubergine uitdrogen met zout.
Doe ik het gewoon op mijn manier.
christmastsunamiwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:29
quote:
15s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:17 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ga jij Robin nu vertellen hoe ze iets moet bereiden? _O-
ik zou niet weten waarom niet, op kook gebied ben ik opgegroeid in de slagerij
Atakwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:29
33z5jdc.jpg
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:32
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:29 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

op kook gebied ben ik opgegroeid in de slagerij
Oh, dat verklaart het misschien. :X
#ANONIEMwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:34
quote:
15s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:17 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ga jij Robin nu vertellen hoe ze iets moet bereiden? _O-
Want zij weet alles :')? Denkt ze misschien wel, maar zie haar vooral een grote mond hebben, en niks van een ander aannemen. Met haar gespam van die waardeloze site er nog bij ook.
christmastsunamiwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:36
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:29 schreef Atak het volgende:
[ afbeelding ]
dat is sushi, is het niet

eeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuwww
echt zo overschat, ik weet het niet, sushi, weetje

en ik ben niet eens indo, maar ik vind lemper wel de tijd waard om te maken

shhhhht, ik maak mijn eigen indonesische sushi, lempers

ongeveer 5x lekkerder
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:47
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:34 schreef Fokker89 het volgende:

[..]
en niks van een ander aannemen.
Ik heb alles wat ik weet van koken ooit van iemand aangenomen. Ik heb het koken niet uitgevonden. Maar bullshit vreet ik niet.
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:49
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:36 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

ik maak mijn eigen indonesische sushi, lempers

Dit soort bullshit. Echt, rillingen over mijn rug, wat een gelul. Blablablablabla.
christmastsunamiwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:54
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dit soort bullshit. Echt, rillingen over mijn rug, wat een gelul. Blablablablabla.
hoeveel uur per dag sta jij gemiddeld te koken dan?
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 20:56
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:54 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

hoeveel uur per dag sta jij gemiddeld te koken dan?
1

Doet dat er wat toe dan?
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 20:57
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:36 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

dat is sushi, is het niet

eeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuwww
echt zo overschat, ik weet het niet, sushi, weetje

en ik ben niet eens indo, maar ik vind lemper wel de tijd waard om te maken

shhhhht, ik maak mijn eigen indonesische sushi, lempers

ongeveer 5x lekkerder
Sushi is voor mensen die een beetje interessant willen doen.
Smaakt voor geen meter.
Maar ja, het klinkt zo van: Ik ben geen gepeupel. Dat begon al met mensen die naar Japanse restaurants gingen.
christmastsunamiwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:01
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

1

Doet dat er wat toe dan?
ja want als ik goed voor mijzelf of kinderen zou willen zorgen, wil ik iets betere aandacht voor eten

kijk , ik kan koken, en had ooit een regel ik tover gewoon een verse maaltijd in 20 minuten

daar ben ik op terug gekomen, nu kook ik voor een hele tafel, en vries de shit in
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:05
20 minuten voor een maaltijd is mij nog nooit gelukt, denk ik. Of het moet de broodmaaltijd zijn. :s)
Myraelawoensdag 10 oktober 2018 @ 21:06
Ik had vanavond gekookte aardappels met jus, spinazie met ei en een speklapje. Zo lang geleden, zo lekker. :D
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:06
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:57 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Sushi is voor mensen die een beetje interessant willen doen.

Teringlijers ja, die kutjappen.
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:08
quote:
14s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:06 schreef Myraela het volgende:
Ik had vanavond gekookte aardappels met jus, spinazie met ei en een speklapje. Zo lang geleden, zo lekker. :D
Ik eet dat regelmatig, alleen dan een tartaartje ipv een speklapje.
Speklapje aten wij nooit, dus dat zit niet in mijn comfortfoodsysteem.
#ANONIEMwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:13
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik eet dat regelmatig, alleen dan een tartaartje ipv een speklapje.
Speklapje aten wij nooit, dus dat zit niet in mijn comfortfoodsysteem.
Kijk dit bedoel ik dus, even interessant doen, want speklapjes zijn voor de mindere mensen, en jij bent beter, dus jij moet even zeggen dat je er Tataar bij eet.
marc0871woensdag 10 oktober 2018 @ 21:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 23:17 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten stamppot zuurkool met rookworst. De eerste van het seizoen. :9
Oeh :9
Had ik vandaag.
Gisteren gehaald, samen met witlof en drumsticks, en heb mijn vader laten kiezen.
Die koos meteen voor zuurkool.
Morgen dus dat andere.
Lucky_Strikewoensdag 10 oktober 2018 @ 21:16
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:13 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Kijk dit bedoel ik dus, even interessant doen, want speklapjes zijn voor de mindere mensen, en jij bent beter, dus jij moet even zeggen dat je er Tataar bij eet.
Maak het niet zo persoonlijk joh. Smaken verschillen. Dit geldt voor iedereen hier.

En wat at jij vandaag Fokker?
#ANONIEMwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:17
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Maak het niet zo persoonlijk joh. Smaken verschillen. Dit geldt voor iedereen hier.

En wat at jij vandaag Fokker?
Ja dat post ik dus niet meer, want dan krijg je hier meteen een baksteen in je bek, want dat had je anders moeten doen.

Maar als je het echt wil weten, spaghetti carbonara, lekker makkelijk.
Lucky_Strikewoensdag 10 oktober 2018 @ 21:22
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:17 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Ja dat post ik dus niet meer, want dan krijg je hier meteen een baksteen in je bek, want dat had je anders moeten doen.

Maar als je het echt wil weten, spaghetti carbonara, lekker makkelijk.
Lekker :9~
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:23
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:13 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Kijk dit bedoel ik dus, even interessant doen, want speklapjes zijn voor de mindere mensen, en jij bent beter, dus jij moet even zeggen dat je er Tataar bij eet.
Whoehahahaha! Verder alles goed?! _O-
Spek gaat altijd boven tartaar, mop.
Sta maar weer op.
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 21:25
Laatst nog lekkere tartaar klaargemaakt :7
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:26
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:17 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Ja dat post ik dus niet meer, want dan krijg je hier meteen een baksteen in je bek, want dat had je anders moeten doen.

Ja, vond ik ook jammer, ik post gewoon wat ik gegeten heb, komt er zo'n betweter overheen. En daarna nog een. Altijd hetzelfde gezeik hier. :7
christmastsunamiwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:27
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:05 schreef RobinOok het volgende:
20 minuten voor een maaltijd is mij nog nooit gelukt, denk ik. Of het moet de broodmaaltijd zijn. :s)
het is mogelijk om tussen rijst pasta of aardappels koken
iets anders tekoken wat binnen 20 minuten bijmekaar komt
Sigaartjewoensdag 10 oktober 2018 @ 21:31
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:27 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

het is mogelijk om tussen rijst pasta of aardappels koken
iets anders tekoken wat binnen 20 minuten bijmekaar komt
Het water moet eerst koken.
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:32
Rijst of aardappelen kost me minstens een half uur.
Pasta kan inderdaad sneller, maar dat eet ik 12 keer per jaar en dan nog is de kans klein dat de maaltijd waar het bijhoort met 20 minuten op tafel staat.

Nou is het ook nooit mijn ambitie om binnen 20 minuten eten op tafel te toveren. Dan eet ik dus net zo lief een boterham.
Arizonawoensdag 10 oktober 2018 @ 21:39
spinazie met aardappels en een runderlapje is mijn lievelingseten O+

Ot: we hadden afhaalchinees. Vind ik niks aan. De soep was wel heel lekker.
uniekhoornwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:45
Sperziebonen, rijst met zelfgemaakte pindasaus, gehaktballetjes .
En ik had wat kastanjes gekookt en wat gepoft... Tis en blijft droog he?
realAIVDwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:47
Gepofte kastanjes, heerlijk!

Hier een glaasje wit(te wijn), proost
mailywoensdag 10 oktober 2018 @ 21:48
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:47 schreef realAIVD het volgende:

Hier een glaasje witte wijn, proost
Yeey! Cheers! #MeToo :@
RobinOokwoensdag 10 oktober 2018 @ 21:52
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:45 schreef uniekhoorn het volgende:
En ik had wat kastanjes gekookt en wat gepoft... Tis en blijft droog he?
Ja. Ik vind ze eigenlijk niet te doen.
kapitein_Schettinowoensdag 10 oktober 2018 @ 22:03
Gisteren

Een souse vide bereide runderwang van de sligro met een potje witte bonen in tomatensaus.

Heerlijk
kapitein_Schettinowoensdag 10 oktober 2018 @ 22:05
Vandaag

Een schweinehaxe met snijboontjes brocolie en aardappeltjes

Ook heerlijk
FutureFairytalewoensdag 10 oktober 2018 @ 22:06
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:29 schreef Atak het volgende:
[ afbeelding ]
Heb je weer wat over? :9
FutureFairytalewoensdag 10 oktober 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 21:39 schreef MaLo het volgende:
spinazie met aardappels en een runderlapje is mijn lievelingseten O+

Ot: we hadden afhaalchinees. Vind ik niks aan. De soep was wel heel lekker.
Vind gewone afhaalchinees ook niet zoveel aan. Te zoet. De nasi en bami vind ik eigenlijk het lekkerst.
Maar echte Chinees als bv Pekingeend of Dim Sum behoort wel tot mijn favoriete eten O+
realAIVDdonderdag 11 oktober 2018 @ 07:17
nu eerst koffie c_/

en daarna havermout, amandelen, blauwe bessen en amandelmelk
Haagsdonderdag 11 oktober 2018 @ 07:20
Koffie c_/
#ANONIEMdonderdag 11 oktober 2018 @ 07:36
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 07:20 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Koffie c_/
c_/
Atakdonderdag 11 oktober 2018 @ 09:56
quote:
1s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 22:06 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Heb je weer wat over? :9
Ik heb alleen 1/3 kunnen opeten. :')
FutureFairytaledonderdag 11 oktober 2018 @ 10:03
quote:
1s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 09:56 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik heb alleen 1/3 kunnen opeten. :')
of niet meer zoveel bestellen (zonde!) of mij uitnodigen :Y)

Goeiemorgen. Begonnen met skyr.
Zo wat dropjes.

Vanmiddag meerzaden beschuiten met zachtgekookte eitjes.
Atakdonderdag 11 oktober 2018 @ 10:14
quote:
1s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 10:03 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

of niet meer zoveel bestellen (zonde!) of mij uitnodigen :Y)


Wat heb je zelf aan te bieden? :@

quote:
Vanmiddag meerzaden beschuiten met zachtgekookte eitjes.
Zaden heb ik altijd op voorraad. :@

[ Bericht 16% gewijzigd door Atak op 11-10-2018 10:20:47 ]
mascara-klodderdonderdag 11 oktober 2018 @ 10:23
Ontbijt op mijn zonovergoten balkon met uitzicht op zee was toast met ham, toast met chorizo, vruchtenyoghurt, jus d’orange en thee O+
4EverBlackEyeddonderdag 11 oktober 2018 @ 12:17
Boterhammen met ham :')
naatje_1donderdag 11 oktober 2018 @ 12:18
Oja, lunchtijd, kaiserbroodje met chocopasta
#ANONIEMdonderdag 11 oktober 2018 @ 12:27
quote:
1s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 09:56 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik heb alleen 1/3 kunnen opeten. :')
Een kleine maag hebben. :')
mascara-klodderdonderdag 11 oktober 2018 @ 12:39
Mini-baguette met chorizo
Arizonadonderdag 11 oktober 2018 @ 12:48
Broodje met gebakken ei en broodje met speculaasjes :9
Sicstusdonderdag 11 oktober 2018 @ 12:54
Spaghetti met kip en pindasaus
christmastsunamidonderdag 11 oktober 2018 @ 12:56
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 12:54 schreef Sicstus het volgende:
Spaghetti met kip en pindasaus
gadverdegadver

is daar ook een naam voor?, 'spaghetti oorlog' ofzo?
christmastsunamidonderdag 11 oktober 2018 @ 13:01
ik heb volgens mij de beste truuk voor huisgemaakte pindasaus gevonden

die pindakaas kopen zonder toevoegingen, 100% pinda, zonder palmolie, of verdikkingsmiddelen en extra suikers

als je van die standaard pindakaas van calve ofzo, pinda saus maakt met wat water sojasaus knoflook en peper
dan smaakt de eerste hap lekker, maar al snel wordt het nogal heftig en valt het als een steen op je maag
ik denk de palmolie

maar met die 100% pinda pindakaas lukt het wmb wel
Karzaidonderdag 11 oktober 2018 @ 13:31
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 13:01 schreef christmastsunami het volgende:
ik heb volgens mij de beste truuk voor huisgemaakte pindasaus gevonden

die pindakaas kopen zonder toevoegingen, 100% pinda, zonder palmolie, of verdikkingsmiddelen en extra suikers

als je van die standaard pindakaas van calve ofzo, pinda saus maakt met wat water sojasaus knoflook en peper
dan smaakt de eerste hap lekker, maar al snel wordt het nogal heftig en valt het als een steen op je maag
ik denk de palmolie

maar met die 100% pinda pindakaas lukt het wmb wel
Mja ik heb het laatst met biologische pindakaas gemaakt, maakte weinig uit
ot broodje haring met ui en zuur en een heineken
Karzaidonderdag 11 oktober 2018 @ 13:33
Vanavond schnitzel met gebakken aardappeltjes en tuinerwtjes
toe chocolade toetje
christmastsunamidonderdag 11 oktober 2018 @ 13:39
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 13:31 schreef Karzai het volgende:

[..]

Mja ik heb het laatst met biologische pindakaas gemaakt, maakte weinig uit
ot broodje haring met ui en zuur en een heineken
ik moet eigenlijk ook es onderzoek doen naar soja saus
ik ben me laatst rot geschokken toen , de keuringsdienst v waarde' ff een aantal merken liet onderzoeken

ik dacht dat ik wist waarover ik het wist over sojasuas, ik kan altijd het mis gehad hebben

er zijn een paar dingen die me niet bevallen

1 traditioneel mengt men die gefermenteerde bonen met tarwe?, dat is probleem 1
ik wil weten of het waar is dat soja saus traditioneel gemengt werd met tarwe

2 dat versnelde proces mbv zoutzuur

3 hoe en wie en wat , beschrijft het produktie proces

en denk je misshien wat zeur je nou, nou ik vind dat pindasaus met een liter consumptie gewoon mogelijk is
Karzaidonderdag 11 oktober 2018 @ 13:43
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 13:39 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

ik moet eigenlijk ook es onderzoek doen naar soja saus
ik ben me laatst rot geschokken toen , de keuringsdienst v waarde' ff een aantal merken liet onderzoeken

ik dacht dat ik wist waarover ik het wist over sojasuas, ik kan altijd het mis gehad hebben

er zijn een paar dingen die me niet bevallen

1 traditioneel mengt men die gefermenteerde bonen met tarwe?, dat is probleem 1
ik wil weten of het waar is dat soja saus traditioneel gemengt werd met tarwe

2 dat versnelde proces mbv zoutzuur

3 hoe en wie en wat , beschrijft het produktie proces
ik heb die aflevering ook gezien ja :D
Ik heb dit flesje in mijn keukenkastje staan
mee-chun-best-soy-sauce-mee-chun-250-ml.jpg
staat een indrukwekkende Europacup op
Vind hem wel lekker
Karzaidonderdag 11 oktober 2018 @ 13:53
Maar hoe die geproduceerd is, is niet duidelijk
Karzaidonderdag 11 oktober 2018 @ 13:58
Beste ketjap haal ik bij de surinaamse toko dat is zeker niet met zoutzuur gemaakt
Karzaidonderdag 11 oktober 2018 @ 13:59
wat is trouwens het verschil tussen ketjap en sojasaus?
christmastsunamidonderdag 11 oktober 2018 @ 14:02
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 13:59 schreef Karzai het volgende:
wat is trouwens het verschil tussen ketjap en sojasaus?
ketjap is het 'indonesische' woord/gramatica
meer niet
christmastsunamidonderdag 11 oktober 2018 @ 14:05
laatste post