FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Grote doorbraak in zaak Nicky Verstappen #15 - Jos Brech opgepakt
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 14:54
quote:
De politie heeft een verdachte in beeld in de zaak van Nicky Verstappen, die in 1998 tijdens een zomerkamp werd verkracht en om het leven werd gebracht op de Brunssummerheide.

Op een persconferentie maakte de politie bekend dat de verdachte de 55-jarige Jos Brech is. Hij woonde ten tijde van de dood van Nicky bij zijn moeder in het naburige Simpelveld en vertrok oktober vorig jaar naar een chalet in de Franse Vogezen.

Sinds 19 februari heeft niemand nog iets van hem vernomen. In april is hij als vermist opgegeven. Hij had geen partner en geen kinderen en organiseerde survivaltochten in de Vogezen. Hij staat nu op de Europese opsporingslijst.

Brech kwam in beeld door het dna-verwantschapsonderzoek waaraan het afgelopen half jaar ongeveer 15.000 mannen hebben meegedaan. Hij deed daar zelf niet aan mee, maar dna van zijn familieleden leidde naar hem.

Dat leidde tot een match:

De Nederlandse politie is samen met Franse collega's naar het chalet van de verdachte in de Vogezen gegaan, maar daar was hij niet meer. Het chalet is doorzocht en er zijn spullen in beslag genomen, en daar is zijn dna op aangetroffen. Volgens de politie gaf dat 100 procent zekerheid.

Zedendelict
Brech was in het verleden actief bij de scouting en heeft enkele jaren op een peuterspeelzaal gewerkt. In 1985 kwam hij in beeld vanwege een zedendelict, maar die zaak werd geseponeerd. Welk delict dat was, kan de politie niet meer achterhalen. Zijn contactgegevens waren bekend, doordat hij in 1998 na de moord op Nicky Verstappen al door de politie is gehoord.

Op basis van de sporen die zijn gevonden, spreekt de politie van "daderspoor". De politie gaat ervan uit dat Brech in de laatste uren van Verstappen bij hem is geweest. Ook gaat de politie ervan uit dat hij nog leeft en buiten beeld probeert te blijven. Omdat hij door zijn werk overlevingstechnieken in de natuur beheerst, kan het lastig zijn hem op te sporen.

Nicky Verstappen verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden in de omgeving van het kamp.

De afgelopen jaren werden verscheidene verdachten aangehouden, maar allemaal wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Brech zelf was op 12 augustus 1998 een passant op de Brunssumerheide. Hij werd naar aanleiding daarvan twee keer gehoord, maar er waren geen aanwijzingen voor betrokkenheid.

Peter R. de Vries
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die de familie bijstaat en veel aandacht besteedde aan de verdwijning van Nicky Verstappen, liet vanochtend al op Twitter weten dat er een doorbraak was in de zaak en dat een strijd van twintig jaar wordt beloond. Hij bedankte politie en justitie voor hun vasthoudendheid de afgelopen jaren.

De moeder van Nicky Verstappen nam daarna het woord en richtte zich geëmotioneerd tot Peter R. de Vries. "Zonder jou was het nooit tot een oplossing gekomen. Je was een enorme steun voor ons en stond altijd klaar, ook tijdens je vakanties konden we je altijd bellen", zei ze.


De persconferentie:


De verdachte:

Naam: Jos Brech
Geboortedatum: 29-10-1962
Lengte: 1,80 m.
Haarkleur: Bruin (inmiddels grijs), golvend kort model
Opvallende lichaamskenmerken: Grote oren

Foto's:
DlMpRIQW4AUJ30z.jpg

SPOILER: +3 foto's van Jos:
DlMpRISXoAAQw5x.jpg
DlMpRISXsAAMCau.jpg
DlMpRITW0AAHM1l.jpg

SPOILER: VERMISSING JOS BRECH - DE FEITEN EN VRAGEN
VERMISSING JOS BRECH - DE FEITEN EN VRAGEN
(update op 05-06-2018)

Sinds 20 februari wordt Jos Brech vermist vanuit Basecamp Old Crow in de Franse Vogezen.
Old Crow ligt ca. 5 kilometer ten westen van Saint Marie Aux Mines, middenin de bossen.
Jos was beheerder op het terrein van Old Crow.

WAT WETEN WE ZEKER:
- Hij is vertrokken op 20 februari
- Hij heeft geen mobiele telefoon bij zich
- Hij heeft wel een outdoor uitrusting bij zich. -> we maken hier een foto-collage van! -> de collage is in de groep te downloaden!
- Hij heeft een GPS bij zich.
- Hij is zeer kundig en ervaren op het gebied van Bushcraft en Outdoor en lange hikes.
- Hij is bekend met de omgeving en omstandigheden in de Vogezen
- Hij kent veel hutten en grotten in die regio
- Hij heeft niet meer gepind sinds 14 februari. Toen kocht hij boodschappen voor 25 euro in Saint Marie Aux Mines. Nog voor zijn reis.
- Jos is niet meer op OId Crow geweest, er is in elk geval geen spoor van.
- Jos had nog veel zin in de toekomst op Old Crow en had leuke plannen en projecten lopen.
- Zijn route is niet te vinden op de PC die hij gebruikte om zijn GPS te uploaden en zijn mail te checken. Deze bevat uberhaupt geen bruikbare data.
- Jos was bekend als OakleafNL op diverse Bushcraftfora, en als Gillwell op Geocaching sites. Zijn account is door het zoekteam meermaals bekeken en we hebben erop ingelogd.
- Jos is 56 jaar oud (geboren 29-10-1962)
- Jos is slank, fit en sterk maar ziet er niet sterk uit. en 1.75 groot.
- Jos is niet opgenomen in een ziekenhuis.
- Het spoor van Jos leidt tot Niedebronn les Bains, een plaats op 40km afstand van Wissembourg (zijn vermoedelijke eindbestemming)
- Jos heeft zijn tarp en hangmat niet meegenomen. Wellicht heeft hij een set van Old Crow meegenomen (niet zeker). Het kan ook zijn dat hij vooral in hutten, grotten en onder bomen wilde gaan slapen.

WAT ZIJN NOG TWIJFELS
- We vermoeden dat hij via de GR53, GR531 en GR532 van Old Crow naar Wissembourg is gaan lopen. We weten echter niet zeker of hij ook écht Wissembourg zelf wilde bezoeken. Wellicht is Jos doorgelopen naar Duitsland
- We vermoeden dat hij, gezien de temperaturen, vooral in hutten zou slapen.
- We vermoeden dat hij geen stad of dorp meer heeft bezocht buitenom Saverne waar hij vermoedelijk boodschappen heeft gedaan en contant heeft betaald.
- Jos zou naar Spanje kunnen zijn vertrokken blijkt uit wat gegevens die hij bekeken heeft op zijn computer. Dit spoor loopt vooralsnog dood.
- Waarom heeft Jos zijn wintergear achtergelaten, had hij alternatieven?
- Welke alternatieven had Jos voor zijn hangmat en tarp die beiden zijn aangetroffen onderin een tas van Jos.

WAT WILLEN WE NOG WETEN
Om de tijdlijn smaller te krijgen en dus het zoekgebied te verkleinen is contactinformatie belangrijk.
- Wie heeft Jos nog gesproken / gezien na 20 februari en op welke wijze?
- Wie heeft Jos voor die tijd gesproken over zijn hike en kan ons daar meer over vertellen (elk detail is welkom!)
- Wie weet hoe Jos zich voelde vlak voor vertrek (ziek, gezond, sterk, zwak, verward, verdrietig, blij...)
- Wie heeft info over de verdere toekomstplannen van Jos?
- Wie weet iets over Jos zijn interesses voor Spanje en verlaten dorpen?
- Wie is in het bezit van een GPX file van Jos of Erik Versantvoort met bruikbare overnachtingslocaties in de Vogezen. We vermoeden dat deze file bestaat en dat Jos deze van Erik Versantvoort heeft gehad.

WAT KUN JIJ DOEN!
- Deel berichten van deze groep zoveel mogelijk voor een groot bereik!
- Check de punten die we nog willen weten of waar twijfels over zijn en geef tips of antwoord als je het hebt!
- Als je de Vogezen bezoekt, download de flyers en hang deze in de hutten die je tegenkomt!
- Houd deze groep in de gaten voor het geval we je hulp vragen bij bijv. een zoektocht.
- Heb je tips, advies, mensen in je netwerk die kunnen helpen of heb je zelf ervaring met zoeken en wil je helpen: LAAT HET WETEN! We kunnen iedereen gebruiken, misschien niet direct maar wellicht later!
- Gebruik de hashtag #FindJos bij elk bericht wat je post op Instagram, Facebook of Youtube!

ZOEKEN? WAAR DAN!
Op dit moment zoeken we met speurhonden nabij Niederbronn les Bains en zullen we controleren of hij Duitsland in is gelopen of Wissembourg heeft bereikt. Helaas is het vanwege het grote zoekgebied en de dichte begroeiing momenteel zinloos om met zoekteams routes af te lopen.
----

Wij speuren op de achtergrond naar mogelijkheden en sturen de zoektocht bij als we info hebben!

----
Hier een uitgebreide tijdlijn van de gebeurtenissen:

Begin 2018:
Jos maakt plannen voor een lange wandeltocht van 3 weken, een route van 140km enkele reis richting Wissembourg vanuit Old Crow
Hij weet dat het slecht gaat met de gezondheid van zijn moeder en geeft aan dat hij na 3 weken terugkomt en direct doorreist naar Nederland voor 1 week of misschien langer.
Tevens geeft hij aan dat hij wellicht zijn reis eerder af zal breken als hij eerder terug naar Nederland moet. Hij zal dus regelmatig contact moeten hebben met zijn familie.
--> Onzeker is of Jos terug wilde gaan naar Old Crow of wellicht direct na zijn hike door wilde reizen naar Nederland. Het kan dus zijn dat hij vanuit Wissembourg of een plaats in Duitsland is doorgereisd naar Nederland.

14 Februari:
Laatste mails worden door Jos verstuurd.
Jos stuurt zijn zus voor het laatst een mail, ook ik ontvang een mail met daarin foto's, een overzicht met coördinaten van de hutten in de omgeving en een kaart met indeling en plantenlijst voor de mogelijke aanvulling van natuurlijke eetbare begroeiing van Old Crow.
Dit was zijn laatste mail, verzonden vanaf een PC van de vriendin van de oud-eigenaar van Old Crow en goede vriendin van mij en Jos.

16 t/m 18 Februari:
Een groep Duitse vrienden van Jos is op bezoek in Old Crow. Ze bespreken zijn reis en horen zijn mogelijke route. Zijn plan is te lopen vanaf Old Crow richting Wissembourg, via de GR53, GR531 en GR532.

19 februari:
Jos stuurt mij een laatste SMS met de mededeling dat hij de volgende dag vertrekt voor zijn Hike. Dit bericht kwam om 17:16.

20 februari:
Jos is ZEKER vandaag vertrokken uit Old Crow. Er worden nog SMS berichten naar hem verstuurd op 26 en 27 februari, maar die zal hij niet meer ontvangen.
Hij heeft zijn telefoon, die hij voor het beheerders werk van de Stichting Randoloup Naturewise heeft gekregen, bewust op Old Crow achtergelaten.

22 februari:
Zijn zus stuurt hem een bericht per email, hierop komt geen antwoord.

22-27 februari:
Via een groep wandelaars die door de omgeving trekt weten we dat het extreem koud was in de Vogezen met temperaturen van rond de -20 graden. Jos zal een zware reis hebben en 's nachts gebruik moeten maken van hutten. Zijn uitrusting is vermoedelijk niet geschikt voor dergelijke kou, maar in de hutten staan vaak houtkachels. We weten echter dat deze niet altijd werken en soms weg zijn gehaald. De temperatuur tijdens zijn hike was waarschijnlijk hoger (ca. -10/-15) in het gebied waar hij liep.

23-26 februari:
Normaal gesproken zou Jos nu inkopen moeten doen, hij nam meestal voor 3-4 dagen eten mee en bezocht daarna een stad/dorp om nieuwe proviand te kopen. We zouden verwachten dat hij dan ook zijn email zou checken. Een reactie op de mail van zijn zus zou dan normaal zijn.
Jos heeft echter niet gepind bij een winkel en ook geen reactie gestuurd. Wel weten we dat hij mogelijk contant geld bij zich had.

1 maart:
Zijn zus stuurt hem nog een email, hierop komt geen antwoord, evenals op alle andere emails die zowel ik als zijn zus hebben gestuurd in maart en april.

20 Maart:
-Omdat ik weet dat Jos graag zonder mobiel reist, en ik weet dat hij 3 weken op pad zou zijn met aansluitend 1-2 weken een bezoek aan zijn zieke moeder, maak ik me nog geen grote zorgen. Hij zou op zijn vroegst 20 maart terugkomen. Misschien is hij een week langer gebleven...

--> Helaas heb ik, en niemand in mijn netwerk, een idee hoe zijn familie precies heet en waar ze wonen. Ook geen telefoonnummers of emailadressen bekend.

22 Maart
We versturen diverse SMS-jes en Emails in Maart naar Jos, er komt geen reactie. De SMS-jes komen sowieso niet aan, het blijkt dat zijn telefoon op Old Crow is achtergebleven horen we vandaag van de vriendin in de Vogezen. Ze vindt deze in Old Crow.

2 April:
Ik stuur Jos nog een email, urgent gemarkeerd, met een dringende oproep contact op te nemen. Hij is nu 6 weken weg en reageert op geen enkel bericht en ook niet op mails over de stichting waarmee we samen Old Crow beheren.
Jos wist ook dat er veel aanvragen waren om Old Crow te bezoeken en wist dat we plannen maakten voor een Klusweekend. Ik ben eigenlijk nogal boos op dat moment, dat hij niets laat horen. Begripvol aan de andere kant, omdat het met zijn moeder slecht ging. Misschien heeft hij het heel druk met haar of is ze zelfs overleden en is Jos daar druk mee.
Ik besluit het nog 1 week af te wachten.

9 April:
Nog geen reactie van Jos. Ik besluit dit te escaleren en waarschuw de vriendin in de Vogezen die ook al van plan is naar de Gendarmes te gaan. Ik meld het bij de NL politie en geef aan dat ik zijn familie moet zien te vinden.
Op Facebook plaats ik een opsporingbericht met foto's van Jos en ik neem contact op met vele mensen in de BC wereld en de Vogezen.
Uiteindelijk vind ik per toeval zijn zus, door een nummer te bellen van een adres wat ik ergens in de papieren van de stichting terugvind. Het is raak!
Helaas is zij net zo bezorgd als wij... Jos is nooit aangekomen bij haar of hun moeder. Hun moeder is helaas in de laatste levensfase, waardoor Jos snel langs zal moeten komen.
Ik meld dit 's avonds nog aan de politie.

25 April:
Helaas overlijd de moeder van Jos voordat we hem hebben kunnen vinden.

3 Mei:
De speurhonden pikken een spoor op en leiden ons uiteindelijk naar het bos ten zuidwesten van Saverne. Hier kan de hond het spoor helaas niet verder uitwerken en vinden we ook geen sporen op de uitgaande routes. Het idee is dat Jos zich nog in dit gebied bevind.

Eind Mei
Later blijkt hij toch via een route het gebied verlaten te hebben en in Saverne waarschijnlijk boodschappen te hebben gedaan. Het pad leidt naar een supermarkt.
Een vervolg van de zoektocht leidt ons naar Niederbronn Les Bains op 40km afstand van Wissembourg.

Begin Juni
Er wordt ingebroken in Old Crow en er worden vooral items welke geschikt zijn voor outdoor mensen gestolen. De beveiliging van Old Crow wordt verbeterd.

VERVOLG
Het 2e weekend van Juni komen de speurhonden weer terug om te checken of Jos Wissembourg heeft bereikt, of een tip bij Lemberg in Duitsland daadwerkelijk om Jos gaat, en of hij wellicht ergens de Duitse grens is overgestoken.
SPOILER: Krantenknipsels:
1985:
Brech-knipsel-8-juli-1985.png

Brech heeft in 1985 twee jaar proeftijd gekregen voor ontucht met twee jongens van 10 tijdens een speurtocht... als hij zich twee jaar zou gedragen zou het OM hem niet vervolgen. RHCL (archief) in Maastricht heeft dat uit het rechtbankarchief getrokken. (Bron: teletekst/nos.nl) zie ook:

https://www.1limburg.nl/j(...)985?context=topstory

1983:
Brech-knipsel-jongerenwerk-web-590x360.jpg

1980:
Brech-knipsel-speurtocht.jpg
SPOILER: Reconstructie DNA match Brech
In de papieren Limburger van 25-08-2018 staat een groot achtergrond artikel van Claire van Dyck over de ontdekking van de DNA match. Het lost een aantal zaken waar we het hier over gehad hebben en nieuwe informatie omtrent de DNA sporen in het algemeen. Een samenvatting (met de credits aan de schrijfster):

* Brech valt op in het second opinion onderzoek. Zijn aanwezigheid in die nacht wordt als vreemd gezien en hij wordt verhoord. Hij bekent uit eigen beweging zijn zedenverleden en komt met het verhaal over brieven rondbrengen. Als scouting meldt dat hij dat vaker doet en daarbij vaker over de hei fietst en als blijkt dat zijn zedenzaak geseponeerd is laten ze hem gaan “maar het schuurt”...

* Zoals bekend wordt hij -gemiste kans wordt het nu genoemd- in 2009 samen met andere passanten uit het eerste grootschalige DNA onderzoek geschrapt

* In 2012(!) wordt team hei opgericht dat in het geheim de hele zaak nog eens helemaal doorlicht met het oog op een nieuw enorm DNA onderzoek. Er worden 1500 mannen geselecteerd die direct voor een 1 op 1 onderzoek uitgenodigd zullen worden (gevolgd door een verwantschapsonderzoek onder 22.000 mannen) Daarin zitten de volgende categorieën:
- Aanwezig op de heide tijdens verdwijning NV
- Mannen met kennis van de heide
- Veroordeelde zedendelinquenten die niet in de DNA database zitten
- Passanten
Brech zit in de laatste groep (net als in 2009) maar heeft inmiddels de bijzondere aandacht van team Hei gekregen. Er zijn volgens het team te veel ‘toevalligheden’ die argwaan wekken:
- Hij wordt nagenoeg op de plaats delict aangetroffen
- Hij heeft een zedenverleden
- Hij heeft een vreemd verhaal dat zijn aanwezigheid verklaart
- Hij voldoet aan het profiel van een pedofiel

* Als een van de kandidaten met de bijzondere aandacht van het team krijgt hij meteen bezoek van twee rechercheurs; huis lijkt onbewoond en bij het tweede vergeefse bezoek gaat een brief met uitleg en visitekaartje de brievenbus in. Die brief komt - via de woningstichting - bij de zus van Brech terecht. Brech’s moeder zit sinds kort in een verzorgingshuis in Groningen waar ook zijn zus woont. Hij heeft zich uitgeschreven op het adres in Simpelveld. Via de zus wordt het verzoek van team Hei doorgespeeld aan Brech, hij zegt -via zijn zus- toe om in maart DNA te doneren.

*Begin april zoekt team hei contact met de zus, Brech blijkt verdwenen. De zus zegt aangifte van vermissing te willen doen nu hij niet op het overlijden van zijn moeder (op 25 maart) heeft gereageerd.

*Alarmbellen gaan rinkelen bij team hei en ze slaan - los van de vermissing- een ‘eigen technische weg in’ (ik denk dat hij hier formeel als verdachte is aangemerkt). De zussen van Brech willen geen DNA afstaan, en 4e en 5e graads familieleden worden - via stamboomonderzoek- benaderd en bereid gevonden DNA af te staan.

* De zus van Brech doet aangifte van vermissing in Groningen en vermeldt bij de aangifte meteen dat Brech gezocht wordt door de politie ivm Nicky Verstappen. Het vermissingsteam in Groningen vraagt de zus om persoonlijke spullen van Brechter isolatie van DNA. Ze geeft onder meer een harde schijf van Brech aan de politie die door van ‘t Padje samen met andere spullen van Brech al eerder naar de zus gestuurd zijn.

* Team hei heeft weinig vertrouwen in de bruikbaarheid van de harde schijf en gaat verder met de verwanten. Tevens wordt op dit moment van ‘t Padje onder strikte geheimhouding op de hoogte gesteld van de verdenking jegens Brech en er wordt hem om spullen van Brech gevraagd. Hij staat deze vrijwillig af. Een tandenborstel en vuile was.

*Vrijdagochtend 8 juni komt er een telefoontje van het NFI. Er is een bruikbaar DNA-profiel van de harde schijf geïsoleerd. Een zaakofficier geeft het NFI meteen opdracht om dit profiel te toetsten tegen de sporen in de zaak Nicky Verstappen. Een uur (!) later belt het NFI terug en zegt 100% match. Hierop springt een zaaksofficier van team hei in de auto met de spullen van Brech uit Frankrijk (was en tandenborstel) en rijdt naar het NFI en daar wordt ter plekke getoetst, wederom 100% match. Ook de verwanten matchen. Brech is hun man..

*team gaat opgetogen naar Frankrijk om daar de Vogezen ondersteboven te halen maar wordt uitgelachen door de Gendarmerie, schier onmogelijk...

Terloops nieuws: het spoor dat match met Brech bestaat uit meerdere sporen achtergelaten op verdachte plekken op onderbroek en pyjamabroek van Nicky.

Conclusie: al voor de match verdacht dus, door een samenspel van ‘toevalligheden’ gecombineerd met de verdwijning.

PeterRdeV twitterde op woensdag 22-08-2018 om 08:31:08 BREAKING NEWS: Jaaaa....! Er is - eindelijk - een DOORBRAAK in de zaak van Nicky Verstappen! Hoera! Met de familie zal ik om 12:00 uur op persco van politie/justitie in Maastricht een uitgebreide verklaring afleggen. Een strijd van 20 jaar... wordt toch beloond! Today is the day! https://t.co/Mk0Mb35m2J reageer retweet
_103123039_nicky_composite.jpg

_______________________________________

Overige nuttige links:


Onderzoek naar dood Nicky Verstappen | Politie.nl (veel informatie!)

Dood van Nicky Verstappen | Wikipedia.com

Dossier over Nicky Verstappen

Overzicht zaak Nicky Verstappen (bron is niet neutraal, pusht een landelijke DNA databank; overzicht komt neutraal over)

overzicht NOS
Valerie.zondag 26 augustus 2018 @ 14:55
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 14:49 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Jazeker. Maar ooit gehoord dat daar in Europa zomaar mensen door aangevallen en opgegeten zijn? En beren komen voor (sporadisch) in de Pyreneeen, niet in de Vogezen. Naar de Vogezen is 4,5 uur rijden van hier, qua natuur en fauna beetje vergelijkbaar met de Ardennen. Een enkele wolf zal daar misschien rondlopen, maar is ook heel zeldzaam.
Nee, ik wist dus niets over de populatie verder, vandaar mijn vraag ook. Weet wel dat grizzlyberen echt fucking nasty kunnen zijn, dus dacht wellicht deze bruine beer ook. Maar goed, hij hoeft maar net 1 verkeerde tegen te komen natuurlijk :6

Al lijken wilde zwijnen met baby's me nog gevaarlijker :+
Stupidiscozondag 26 augustus 2018 @ 14:56
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 13:56 schreef einzeinz het volgende:
Ik lees in dat artikel van NOS het volgende:

Begin juni, worden er survivalspullen gestolen uit Old Crow, waaronder kaarten en een wildcamera. De andere beheerders van het basiskamp vermoeden dat Brech hier verantwoordelijk voor is.

Werden die spullen nu gestolen uit een nabijgelegen chalet of uit zijn eigen 'Old Crow'?
Zijn 2 verschillende zaken?

Trouwens nergens is Brech hier gezien, kan dus ook iemand anders geweest zijn.
Inbraak was bij Old Crow.

2zoi71h.jpg
bloodymary1zondag 26 augustus 2018 @ 14:58
Dan zou het kunnen dat hij gewoon de sleutel heeft gebruikt. Als er zo'n groot vermoeden is dat hij het was, en er staat nergens iets over braakschade.
Valerie.zondag 26 augustus 2018 @ 14:58
In een artikel dat hier werd gepost over Old Crow stond dat er geen beveiligingscamera te vinden was daar, hebben ze die inmiddels wel?
Fietsertje70zondag 26 augustus 2018 @ 14:59
De kans dat je een beer tegenkomt in de Pyreneeën is echt zo ongeveer 0, en hij moet echt getriggerd worden om je aan te vallen. Hoe vaak kom jij een vos tegen in Nederland, en die zitten er echt veel en die zie je ook nauwelijks.
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 15:00
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 14:56 schreef Stupidisco het volgende:

[..]

Inbraak was bij Old Crow.

[ afbeelding ]
Call me crazy, maar dat lijkt er toch op dat van ‘t Padje een donkerbruin vermoeden had wie er achter die inbraak zat... die inbraak was in juni toch? Toen was hij al door de politie ingelicht over Brech..
Valerie.zondag 26 augustus 2018 @ 15:01
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 15:00 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Call me crazy, maar dat lijkt er toch op dat van ‘t Padje een donkerbruin vermoeden had wie er achter die inbraak zat... die inbraak was in juni toch? Toen was hij al door de politie ingelicht over Brech..
Het lijkt me ook geen plek waar een random iemand iets gaat lopen jatten, anyway.
Zazondag 26 augustus 2018 @ 15:07
quote:
De zus van Brech doet aangifte van vermissing in Groningen. Het vermissingsteam in Groningen vraagt de zus om persoonlijke spullen van Brech ter isolatie van DNA. Ze geeft onder meer een harde schijf van Brech aan de politie.

Vrijdagochtend 8 juni komt er een telefoontje van het NFI. Er is een bruikbaar DNA-profiel van de harde schijf geïsoleerd. Een zaakofficier geeft het NFI meteen opdracht om dit profiel te toetsten tegen de sporen in de zaak Nicky Verstappen. Een uur later belt het NFI terug en zegt 100% match.
Dit is toch al bij voorbaat een vormfout, DNA verstrekt ivm een vermissing toetsen tegen sporen van een misdrijf? YOP
Physsiczondag 26 augustus 2018 @ 15:13
Ik weet dat de recherche wel eens vaker op een alternatieve manier het DNA van iemand verkrijgt, als er op dat moment geen andere mogelijkheid is. Als met dat DNA blijkt dat ze op het juiste spoor zitten, kunnen ze die persoon verplichten DNA af te staan (volgens de officiele procedures dus) omdat hij bijvoorbeeld kan worden aangemerkt als verdachte.

Komt volgens mij ook terug in een van de afleveringen van Zaak Van Je Leven.
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 15:13
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 15:07 schreef Za het volgende:

[..]

Dit is toch al bij voorbaat een vormfout, DNA verstrekt ivm een vermissing toetsen tegen sporen van een misdrijf? YOP
Niet als hij als verdachte is aangemerkt. Hoewel het er niet staat als zodanig wordt dat wel geïmpliceerd... dat is ook de enige manier waarop de DNA samples van team Hei getoetst konden worden..

Ik denk dat hij na zijn verdwijnen officieel als verdachte is aangemerkt...
Physsiczondag 26 augustus 2018 @ 15:17
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 15:13 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Niet als hij als verdachte is aangemerkt. Hoewel het er niet staat als zodanig wordt dat wel geïmpliceerd... dat is ook de enige manier waarop de DNA samples van team Hei getoetst konden worden..

Ik denk dat hij na zijn verdwijnen officieel als verdachte is aangemerkt...
Voor de DNA-match werkten de twee teams ook al “nauw samen”, werd gezegd in de persco, dus hij was sowieso een POI en mogelijk ook al lang officieel verdachte.
Inboxzondag 26 augustus 2018 @ 15:18
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 14:59 schreef Fietsertje70 het volgende:
De kans dat je een beer tegenkomt in de Pyreneeën is echt zo ongeveer 0, en hij moet echt getriggerd worden om je aan te vallen. Hoe vaak kom jij een vos tegen in Nederland, en die zitten er echt veel en die zie je ook nauwelijks.
Vossen ben ik het afgelopen paar jaar een paar keer tegengekomen. Binnen de bebouwde kom, in de nabijheid van woningen ook. Wel mooie diertjes om te zien :Y
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 15:19
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 15:17 schreef Physsic het volgende:

[..]

Voor de DNA-match werkten de twee teams ook al “nauw samen”, werd gezegd in de persco, dus hij was sowieso een POI en mogelijk ook al lang officieel verdachte.
Yep - en het artikel insinueert verder dat er meerdere POI’s waren omdat gezegd wordt dat hij een van de ‘moeilijke gevallen’ was die meteen bezoek krijgen van de recherche...
Inboxzondag 26 augustus 2018 @ 15:19
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 15:00 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Call me crazy, maar dat lijkt er toch op dat van ‘t Padje een donkerbruin vermoeden had wie er achter die inbraak zat... die inbraak was in juni toch? Toen was hij al door de politie ingelicht over Brech..
Correct. Maar hij mocht niets zeggen, dus zo'n bericht was prima en conform de verwachting die men zou hebben. Wellicht -ietwat vergezocht- was het ook een test van Brech om te testen of ze al op de hoogte waren van zn daden?
Inboxzondag 26 augustus 2018 @ 15:21
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 15:01 schreef Valerie. het volgende:

[..]

Het lijkt me ook geen plek waar een random iemand iets gaat lopen jatten, anyway.
Dat zal dan ook geen random dader geweest zijn, maar iemand met kennis. In ieder geval iemand die wist waar die hut lag. Ook tussen bushcrafters zit rotvolk dat niet vies is van een diefstalletje. Het zijn net mensen..
Inboxzondag 26 augustus 2018 @ 15:23
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 15:13 schreef Physsic het volgende:
Ik weet dat de recherche wel eens vaker op een alternatieve manier het DNA van iemand verkrijgt, als er op dat moment geen andere mogelijkheid is. Als met dat DNA blijkt dat ze op het juiste spoor zitten, kunnen ze die persoon verplichten DNA af te staan (volgens de officiele procedures dus) omdat hij bijvoorbeeld kan worden aangemerkt als verdachte.

Komt volgens mij ook terug in een van de afleveringen van Zaak Van Je Leven.
Dat mag volgens mij ook gewoon. Zie je wel vaker in Amerika ook, als ze een verdachte hebben die ze niet direct wakker willen maken dat ze proberen zn dna te achterhalen zonder achterdocht te wekken.

Zolang het dna maar niet onrechtmatig verkregen is.
Sigaartjezondag 26 augustus 2018 @ 15:46
Zitten allemaal spullen bij waarmee een gemiddelde inbreker weinig mee kan. Stapel kaarten? Slaapzakken? Die zijn allemaal niet fijn door te verkopen.
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 15:59
https://www.trouw.nl/home(...)ega-s-niet~ae8480e1/
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 16:03
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 15:46 schreef Sigaartje het volgende:
Zitten allemaal spullen bij waarmee een gemiddelde inbreker weinig mee kan. Stapel kaarten? Slaapzakken? Die zijn allemaal niet fijn door te verkopen.
Stel het was Brech, wat moet hij met een wildcamera? In de gaten houden of er mensen in de buurt van zijn schuilplaats komen?
Physsiczondag 26 augustus 2018 @ 16:07
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:03 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Stel het was Brech, wat moet hij met een wildcamera? In de gaten houden of er mensen in de buurt van zijn schuilplaats komen?
Voorkomen dat anderen de wildcamera gebruiken om in de gaten te houden of hij nog terug maar Old Crow komt. :+
Valerie.zondag 26 augustus 2018 @ 16:12
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:03 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Stel het was Brech, wat moet hij met een wildcamera? In de gaten houden of er mensen in de buurt van zijn schuilplaats komen?
Lijkt me best handig
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 16:14
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:07 schreef Physsic het volgende:

[..]

Voorkomen dat anderen de wildcamera gebruiken om in de gaten te houden of hij nog terug maar Old Crow komt. :+
Dat kan ook idd!
tomatenroodzondag 26 augustus 2018 @ 16:32
Die discussie over vormfouten/al dan niet onrechtmatig verkregen bewijs/DNA komt steeds weer terug in deze topicreeks. Mijn gedachten daarover:

1. Er hebben zich elite-eenheden binnen politie en OM beziggehouden met deze zaak. ik denk dat we er echt wel op mogen vertrouwen dat dit professionals zijn die weten wat ze doen, en dat ze echt niet hun eigen onderzoek gaat saboteren met onrechtmatig verkregen bewijs. Uit de FAQ van de politiesite blijkt ook dat ze toestemming van de rechter hadden voor het één en ander kwa bewijsverzameling.

2. Dat onrechtmatig verkregen bewijs per definitie leidt tot vrijspraak of per definitie ontoelaatbaar is, is een fabeltje uit Amerikaanse politie-series. De rechter kan er hooguit rekening mee houden bij de strafmaat. Maar nogmaals: Het bewijs is waarschijnlijk gewoon rechtmatig verkregen.

3. Misschien nog wel belangrijker dan de strafmaat is het denk ik voor de familie dat de dader gaat praten, zodat ze weten wat er gebeurd is, en of hij het alleen heeft gedaan enz. Dan kunnen ze het na 20 jaar misschien eindelijk een plekje geven.
Momozondag 26 augustus 2018 @ 16:36
quote:
Twee Nederlandse drama’s kruisen elkaar in de Vogezen

Als de Vogezen eens hadden kunnen praten. De bergen aan de Franse oostgrens hebben gezien waar Jos Brech heenging toen het net zich om hem begon te sluiten. Ze weten ook wat er is geworden van de jonge Nederlander Sidney Lute, die nog steeds spoorloos is.

Twee zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben maar die toevallig heel dicht bij elkaar komen in de toch uitgestrekte Vogezen. De chalet waar de verdachte kindermoordenaar Brech zich schuil hield, bij Sainte-Marie-aux-Mines, ligt hemelsbreed maar twintig kilometer van het verlaten hospitaal waar Sidney Lute voor het laatst is gesignaleerd. De een was op de loop voor de politie, de ander liep weg van huis.

Brech en Lute beiden verbleven in hetzelfde gebied en naar beiden is op verzoek van familieleden en vrienden gezocht met speurhonden van de Nederlandse stichting Signi. ,,We zitten ook te piekeren of er verband bestaat”, zegt Esther van Neerbos van Signi. ,,Ook Sydney houdt van de natuur en wil van de natuur leven, dan is de Vogezen een uitgelezen plek. We hebben geprobeerd na te trekken of ze elkaar ooit zijn tegengekomen maar vooralsnog hebben we daarvoor geen aanwijzing.”

Een aantal keren zochten de vrijwilligers van Signi in dezelfde streek voor twee verschillende zoekopdrachten. Het spoor van Jos Brech liep dood omdat die volgens Van Neerbos moedwillig buiten de paden ging. De van huis weggelopen Sidney (die inmiddels 20 is) zou nog wel eens in de buurt kunnen zijn, vermoedt ze. De plek waar de nu al bijna twee jaar vermiste jongeman uit Assendelft voor het laatst is gezien, is bijna luguber. Een verlaten en door krakers half gesloopt ziekenhuis net onder een Vogezentop. Het is er een puinhoop. Patiëntendossiers zwerven er nog rond. Een groot complex waar nog steeds zwervers slapen. Drie mountainbikers vertellen dat er hier geen mensen meer overnachten. ,,Ze hebben alles gesloopt.”

Als je tussen de mistige bergen langs de locaties rijdt die aan zoveel verdriet verbonden zijn, kun je alleen maar meeleven met de nabestaanden. Bij The Old Crow, het chalet van de Nederlandse bushcrafters zijn de luiken open. Er logeren Fransen. Nee, het chalet is niet alweer verhuurd dat zou heel respectloos zijn naar de ouders van Nicky, benadrukt beheerder Erik van ’t Padje. Hij heeft Franse vrienden gevraagd op te passen, zegt hij. Ramptoeristen zijn tot alles in staat al ligt het chalet erg afgelegen en de paden zijn gevaarlijk in de regen.

Beneden in het naar oude zilvermijnen vernoemde dorp Saint-Marie-aux-Mines, zegt de dame van de lokale VVV dat niemand naar de locatie van het chalet heeft gevraagd. “Misschien is dat maar beter zo. Dit is niet de publiciteit die je wilt. Die man zat vlakbij het dorp.” Net als iedereen die je er in het dorp over aanspreekt hoopt ze dat Jos Brech snel wordt gevonden.

Dan is er nog Aubure, een dorp waar Jos Brech ook geweest moet zijn. Hier woonde de inmiddels overleden Erik Versantvoort, die geen idee had van Brechs geheimen en hem toeliet als beheerder van Old Crow en ook als bestuurslid van Randoloup Nature Wise. Een stichting die vanuit de chalet wandeltochten organiseerde.

De stichting heeft het kantoor na de dood van Versantvoort gesloten. In het bergdorp herkent niemand de foto van Brech, behalve dan uit de krant. Versantvoort zou alles wat er rond zijn lievelingsplek te doen is verschrikkelijk hebben gevonden, zegt medebestuurder Van ’t Padje aan de telefoon. De associatie met Brech is een open wond geworden voor de wandelaars en ook de familie van Versantvoort. ,,Erik heeft zich vaak omgedraaid in zijn graf”, zegt Van ’t Padje. Op Facebook schreef hij eerder: ‘Erik had deze ellende nooit gewild voor zijn mooie plek in de Vogezen.’

Ik kan heel goed gezichten onthouden maar de eerste keer dat ik dat van Brech zag was in de krant
Frequent Vogezen-bezoeker Djems Gagueche

Saint-Marie-aux-Mines was zijn naam bijna alweer vergeten. In Nederland is Brech voorpaginanieuws, hier hoorde men zijn naam maanden geleden en in twee keer. Eerste hebben Van ’t Padje en andere bushcraft-vrienden naar hem gezocht omdat hij vermist was. Ze wisten toen nog niet van het afschuwelijke geheim van Jos Brech. Inmiddels zijn hun verweerde affiches met een bezorgde toon voor een verdwenen kameraad achterhaald. Het intensieve Frans-Nederlandse politieonderzoek dateert ook al weer van weken geleden. Wegen afzetten heeft geen zin want Brechtverplaatst zich door de bossen en zijn telefoon liet hij achter dus die kan hem ook niet verraden.

Ondertussen is er geen spoor meer van Brech in de Vogezen. “Het lijkt wel of hij hier de onzichtbare man heeft gespeeld”, concludeert Vivien Montag, de lokale verslaggever van de grote regionale krant DNA. Een belronde langs mensen die vaak door de bossen zwerven leverde niets op. Bergliefhebber Djems Gagueche die twee keer per week het gebied doorkruist op zijn mountainbike is Brech nooit tegengekomen. ,,Ik kan heel goed gezichten onthouden maar de eerste keer dat ik dat van Brech zag was in de krant.”

Montag belde ook met instanties die met kinderen werken in de regio. ,,Hij is nooit bij ons geweest en heeft nooit meegedaan aan een van onze activiteiten”, noteert de verslaggever steeds weer. Jos Brech was hier vaak maar bleef onder alle radars.
AD.nl
DeParozondag 26 augustus 2018 @ 16:40
Waarschijnlijk naar Duitsland gelopen dan.
qajariaqzondag 26 augustus 2018 @ 16:41
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 15:46 schreef Sigaartje het volgende:
Zitten allemaal spullen bij waarmee een gemiddelde inbreker weinig mee kan. Stapel kaarten? Slaapzakken? Die zijn allemaal niet fijn door te verkopen.
Maar wel prima zelf te gebruiken. Er is wel eens eerder spul gestolen wat alleen bruikbaar is voor eigen gebruik. De meeste hutten zijn vrij toegankelijk, als er iemand langs kwam die dat van deze hut ook dacht en daarin teleurgesteld was dan kan het zomaar zijn dat ie een eenvoudig slot kraakt en alleen spullen meeneemt voor zijn eigen reis.

Dat Jos het was valt niet uit te sluiten maar het zou me wel verbazen dat iemand die wil verdwijnen na enkele maanden weer op punt nul terug komt. Of zou die wel gepakt willen worden, een dag na de moord verbleef hij ook weer in de buurt van plaats delict.
Loekie1zondag 26 augustus 2018 @ 16:45
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:40 schreef DeParo het volgende:
Waarschijnlijk naar Duitsland gelopen dan.
Dat lijkt me ook waarschijnlijk. Hij kan wel eens dichterbij zitten dan we denken.
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 16:45
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:03 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Stel het was Brech, wat moet hij met een wildcamera? In de gaten houden of er mensen in de buurt van zijn schuilplaats komen?
Nagaan waar wild loopt, zodat hij het kan vangen? Hoewel wel op een gegeven moment de batterij van zo'n ding leeg is.
Loekie1zondag 26 augustus 2018 @ 16:46
Vreemd dat de zussen geen dna wilden afstaan. Ik heb ook nog geen interview gezien met de familie.
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 16:48
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:45 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Nagaan waar wild loopt, zodat hij het kan vangen? Hoewel wel op een gegeven moment de batterij van zo'n ding leeg is.
Er zat ook een solar-lader bij de ‘buit’ dus dat kan idd ook..
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 16:49
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:45 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook waarschijnlijk. Hij kan wel eens dichterbij zitten dan we denken.
Denk je in Nederland?
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 16:51
quote:
99s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:41 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Maar wel prima zelf te gebruiken. Er is wel eens eerder spul gestolen wat alleen bruikbaar is voor eigen gebruik. De meeste hutten zijn vrij toegankelijk, als er iemand langs kwam die dat van deze hut ook dacht en daarin teleurgesteld was dan kan het zomaar zijn dat ie een eenvoudig slot kraakt en alleen spullen meeneemt voor zijn eigen reis.

Dat Jos het was valt niet uit te sluiten maar het zou me wel verbazen dat iemand die wil verdwijnen na enkele maanden weer op punt nul terug komt. Of zou die wel gepakt willen worden, een dag na de moord verbleef hij ook weer in de buurt van plaats delict.
Ik heb het gevoel dat hij het ‘vanaf de rand van het bos’ in de gaten houdt (figuurlijk gezien, dus op een redelijke afstand, maar niet al te ver weg). Bij de zoektocht van zijn collega’s bestond met name door het gedrag van de speurhonden dat hij in de buurt was...
Loekie1zondag 26 augustus 2018 @ 16:51
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:49 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Denk je in Nederland?
Misschien heeft ie wel een kuil gegraven in de Brunsummer heide.
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 16:52
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:51 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Misschien heeft ie wel een kuil gegraven in de Brunsumse heide.
Zouden ze - just to be sure- op de vindplaats van Nicky zijn gaan kijken?
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 16:52
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:51 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Misschien heeft ie wel een kuil gegraven in de Brunsummer heide.
Voor zichzelf en daarna dicht gegooid?
Loekie1zondag 26 augustus 2018 @ 16:53
Het lijkt mij logisch dat hij in een gebied zit dat hij goed kent. Polen kan ook nog. Zijn familie kan misschien zeggen of het iemand is die zelfmoord zou kunnen plegen. Niet iedereen kan dat.
Morgen krijgen we een update van de politie heb ik begrepen.
Vooralsnog lijkt mij een grot in de Vogezen het meest logisch, want dan kun je hem niet ontdekken met warmtecamera's.
Leandrazondag 26 augustus 2018 @ 17:04
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:53 schreef Loekie1 het volgende:
Het lijkt mij logisch dat hij in een gebied zit dat hij goed kent. Polen kan ook nog. Zijn familie kan misschien zeggen of het iemand is die zelfmoord zou kunnen plegen. Niet iedereen kan dat.
Morgen krijgen we een update van de politie heb ik begrepen.
Vooralsnog lijkt mij een grot in de Vogezen het meest logisch, want dan kun je hem niet ontdekken met warmtecamera's.
Familie weet daar vaak niets van, vandaar ook vaak de verbazing, of zelfs weigering te accepteren, als iemand zelfmoord gepleegd heeft.
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 17:14
En? Weten jullie al waar ie zit?
Inboxzondag 26 augustus 2018 @ 17:19
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:14 schreef J0kkebr0k het volgende:
En? Weten jullie al waar ie zit?
:Y
in de shit.
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 17:25
Niemand kende Jos Brech echt zelfs zijn collega,s niet
Bron Dagblad Trouwhttps://www.trouw.nl/home(...)ega-s-niet~ae8480e1/
MichaelScottzondag 26 augustus 2018 @ 17:26
Als bushcrafter die zich verborgen wil houden zou ik zelf voor Oost-Europa gaan. Dunbevolkter gebied en uitgestrekte bossen.

Maar met 20 kilometer per dag sinds 19 februari kan hij ondertussen overal zitten.

Die gaan ze alleen nog maar vinden als hij gevonden wil worden.
HaverMoutKoekjezondag 26 augustus 2018 @ 17:30
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:46 schreef Loekie1 het volgende:
Vreemd dat de zussen geen dna wilden afstaan. Ik heb ook nog geen interview gezien met de familie.
dan ga je er van uit dat de kans dat hij schuldig is aan misdrijven groter is dan de kans dat hij onschuldig is.
Ik had wel dna afgestaan denk ik, maar heel veel anderen ook niet gok ik
Mo_Muffinzondag 26 augustus 2018 @ 17:32
quote:
10s.gif Op zondag 26 augustus 2018 14:40 schreef Greys het volgende:
Tussen 1983 en 1988 zijn in de Vogezen 14 lynxen uitgezet (negen mannetjes en vijf vrouwtjes). In 2000 zijn het er 20 à 30. Geen idee hoeveel nu.
Die beesten zijn schuw jegens mensen, zullen alleen aanvallen wanneer ze in het nauw komen.
Geldt voor wolven net zo.
En Jos heeft vuur.
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 17:34
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:03 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Stel het was Brech, wat moet hij met een wildcamera? In de gaten houden of er mensen in de buurt van zijn schuilplaats komen?
Het kan ook een wildcamera zijn die daar al hing. En dat ie die heeft meegenomen zodat niemand de beelden kan bekijken.
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 17:39
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 16:46 schreef Loekie1 het volgende:
Vreemd dat de zussen geen dna wilden afstaan. Ik heb ook nog geen interview gezien met de familie.
Waarom is dat vreemd?
Als iemand geen DNA af wil staan is dat zijn goed recht. Begrijp dat familie denkt : No way dat ik het dan wel af ga staan zodat ze de zijne alsnog kunnen checken.
Mo_Muffinzondag 26 augustus 2018 @ 17:45
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:39 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Waarom is dat vreemd?
Als iemand geen DNA af wil staan is dat zijn goed recht. Begrijp dat familie denkt : No way dat ik het dan wel af ga staan zodat ze de zijne alsnog kunnen checken.
Je zal maar familie van die flapdrol zijn.
Loekie1zondag 26 augustus 2018 @ 17:46
Zal hij niet voor de winter in warmer gebied willen zitten? Kleine dorpjes in Spanje had ie toch opgezocht op de computer?
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 17:49
quote:
15s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:45 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Je zal maar familie van die flapdrol zijn.
Ik neem aan dat ze toen nog niet wisten dat hij iets met Nicky te maken had.
Motizondag 26 augustus 2018 @ 17:49
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 15:46 schreef Sigaartje het volgende:
Zitten allemaal spullen bij waarmee een gemiddelde inbreker weinig mee kan. Stapel kaarten? Slaapzakken? Die zijn allemaal niet fijn door te verkopen.
plus een slaapzak met samengeklonterde vulling van het wassen.
Loekie1zondag 26 augustus 2018 @ 17:50
Als hij stukje voor stukje zuidelijker trekt, is hij voor de winter in Spanje.
Mo_Muffinzondag 26 augustus 2018 @ 17:51
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:49 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Ik neem aan dat ze toen nog niet wisten dat hij iets met Nicky te maken had.
Nee, je hebt gelijk, afstaan van DNA was voor de familie niet verplicht, ze mogen weigeren, da's hun goed recht, daar heb ik niet eens een oordeel over.
Ik bedoel gewoon in het algemeen, het zal je broer maar zijn, daar heb je als familielid toch ongevraagd last van.
Motizondag 26 augustus 2018 @ 17:51
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 14:58 schreef bloodymary1 het volgende:
Dan zou het kunnen dat hij gewoon de sleutel heeft gebruikt. Als er zo'n groot vermoeden is dat hij het was, en er staat nergens iets over braakschade.
maar dan zouden ze het toch geen inbraak kunnen noemen?
Leandrazondag 26 augustus 2018 @ 17:52
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:25 schreef Woonbootjes het volgende:
Niemand kende Jos Brech echt zelfs zijn collega,s niet
Bron Dagblad Trouwhttps://www.trouw.nl/home(...)ega-s-niet~ae8480e1/
En dan de term "collega's" gebruiken in de kop terwijl daaronder staat dat ze niet weten hoe hij zijn geld verdiende...
bloodymary1zondag 26 augustus 2018 @ 18:02
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:51 schreef Moti het volgende:

[..]

maar dan zouden ze het toch geen inbraak kunnen noemen?
Mwah, inbraak betekent dat men illegaal een gebouw binnen treedt met het oogmerk om te stelen. kan me voorstellen dat ze het wel zo noemen ondanks dat er geen braakschade is. Maar het is maar een speculatie. Leek mij logisch omdat ze er zo zeker van lijken dat hij de inbreker is en hij de sleutel had.
Mo_Muffinzondag 26 augustus 2018 @ 18:03
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:52 schreef Leandra het volgende:

[..]

En dan de term "collega's" gebruiken in de kop terwijl daaronder staat dat ze niet weten hoe hij zijn geld verdiende...
Ik begrijp echt niet dat iemand die zo een wereldvreemde indruk maakt überhaupt in aanmerking kan komen voor het begeleiden van kinderen/jongeren.
Als je dat niet bij het eerste gesprek in de gaten hebt dan toch op zijn minst op dag twee.
Michieloszondag 26 augustus 2018 @ 18:06
Ik denk nog altijd dat er een soort team in tandem samenwerkte en hij nu dichterbij is dan wij allemaal denken, namelijk gewoon omgeving Simpelveld.

De kampoudste was zoals ik eerder al zei, de informatiegever, Brech was de bushcrafter die ronddoolde en vluchtroutes bekeek en Martin Ney greep het kind. Hij deed dit wel vaker en was vooral actief op campings, jeugdkampen en pas later brak ie in huizen in.

Die drie kenden elkaar, gewoon te ziek voor woorden dit. Laat me je wel zeggen, als dit mijn kind was geweest had ik de hele Vogezen al uitgekamd en had ik ze alle drie persoonlijk omgelegd.
Rewimozondag 26 augustus 2018 @ 18:10
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:02 schreef bloodymary1 het volgende:

Mwah, inbraak betekent dat men illegaal een gebouw binnen treedt met het oogmerk om te stelen. kan me voorstellen dat ze het wel zo noemen ondanks dat er geen braakschade is. Maar het is maar een speculatie. Leek mij logisch omdat ze er zo zeker van lijken dat hij de inbreker is en hij de sleutel had.
Gebruik van een sleutel wijst op iemand die in het bezit was van een sleutel (waaronder Jos - zoveel mensen zullen er niet zijn die een sleutel hebben). Veel slimmer dus om die niet te gebruiken want dan kan het iedere willekeurige persoon zijn die ingebroken heeft.
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 18:11
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:52 schreef Leandra het volgende:

[..]

En dan de term "collega's" gebruiken in de kop terwijl daaronder staat dat ze niet weten hoe hij zijn geld verdiende...
Dat is idd heel merkwaardig maar dat is wel met meer dingen bij Jos
Leandrazondag 26 augustus 2018 @ 18:13
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:11 schreef Woonbootjes het volgende:

[..]

Dat is idd heel merkwaardig maar dat is wel met meer dingen bij Jos
Dit is vooral Trouw die zijn bushcraftmatties als collega's presenteert.
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 18:20
Jos is wel bereisd dit was in 1987 dus na de proeftijd van 2 jaar die hij kreeg in 1985 voor de ontucht op 2 minderjarige jongens van 10 jaar https://m.limburger.nl/cn(...)-als-een-psychopaat/
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 18:21
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:10 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Gebruik van een sleutel wijst op iemand die in het bezit was van een sleutel (waaronder Jos - zoveel mensen zullen er niet zijn die een sleutel hebben). Veel slimmer dus om die niet te gebruiken want dan kan het iedere willekeurige persoon zijn die ingebroken heeft.
Idd
Michieloszondag 26 augustus 2018 @ 18:23
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:20 schreef Woonbootjes het volgende:
Jos is wel bereisd dit was in 1987 dus na de proeftijd van 2 jaar die hij kreeg in 1985 voor de ontucht op 2 minderjarige jongens van 10 jaar https://m.limburger.nl/cn(...)-als-een-psychopaat/
Artikel niet volledig leesbaar :(
Sigaartjezondag 26 augustus 2018 @ 18:24
Er werd geinsiuneerd dat ik iets insinueerde. (kreeg vervelende opmerkingen)

Maar dit bedoelde ik.

Waar zou hij dan voor veroordeeld kunnen worden?

Jos Brech wordt verdacht van ‘betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen’, maar van welke concrete strafbare feiten hij precies verdacht wordt is niet bekend. Een exacte doodsoorzaak is nooit vastgesteld, maar de politie heeft wel altijd gezegd dat Nicky een volkomen gezonde jongen was van wie je niet verwacht dat hij zomaar een natuurlijke dood sterft.

Bovendien lijkt het er op dat hij op de plaats delict is achtergelaten door iemand. Wanneer een doodsoorzaak onbekend is, zijn moord of doodslag moeilijk te bewijzen. Bovendien vermoedt de politie wel dat Nicky seksueel is misbruikt, maar onderzoek heeft dat nooit officieel uitgewezen.

De vraag is dus of deze feiten kunnen worden bewezen. Iets anders waar politie en justitie rekening mee houden is het feit dat Nicky door de verdachte is meegenomen naar een plek. Wanneer een volwassene een minderjarige opzettelijk meeneemt en onttrekt aan het bevoegd gezag, zoals ouders of begeleiders, dan is dat strafbaar.


bron: https://www.rtlnieuws.nl/(...)brech-gevonden-wordt
tomatenroodzondag 26 augustus 2018 @ 18:30
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:06 schreef Michielos het volgende:
Ik denk nog altijd dat er een soort team in tandem samenwerkte en hij nu dichterbij is dan wij allemaal denken, namelijk gewoon omgeving Simpelveld.

De kampoudste was zoals ik eerder al zei, de informatiegever, Brech was de bushcrafter die ronddoolde en vluchtroutes bekeek en Martin Ney greep het kind. Hij deed dit wel vaker en was vooral actief op campings, jeugdkampen en pas later brak ie in huizen in.

Die drie kenden elkaar, gewoon te ziek voor woorden dit. Laat me je wel zeggen, als dit mijn kind was geweest had ik de hele Vogezen al uitgekamd en had ik ze alle drie persoonlijk omgelegd.
Heb ik iets gemist? Waar haal je die connectie met seriemoordenaar Martin Ney vandaan? Hoe weet je dat kampoudste en J.B. hem kende?
bloodymary1zondag 26 augustus 2018 @ 18:31
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:10 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Gebruik van een sleutel wijst op iemand die in het bezit was van een sleutel (waaronder Jos - zoveel mensen zullen er niet zijn die een sleutel hebben). Veel slimmer dus om die niet te gebruiken want dan kan het iedere willekeurige persoon zijn die ingebroken heeft.
Alsof hem dat nog iets uitmaakt. Maar dit is een zinloze discussie, want speculatie.
SecretStoryWouszondag 26 augustus 2018 @ 18:38
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:50 schreef Loekie1 het volgende:
Als hij stukje voor stukje zuidelijker trekt, is hij voor de winter in Spanje.
Denk je echt dat hij zo dom is om op zijn laptop te zoeken naar 'verlaten dorpen in Spanje' en vervolgens ook daadwerkelijk richting Spanje te gaan?
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 18:45
[quote]0s.gif [b]Op Rosita reisde met Jos Brech door Azië: 'Hij kwam zeker niet over als een psychopaat'
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 18:46
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:45 schreef Woonbootjes het volgende:
[quote][ afbeelding ] [b]Op Rosita reisde met Jos Brech door Azië: 'Hij kwam zeker niet over als een psychopaat'
Michieloszondag 26 augustus 2018 @ 18:46
wat doe je :D
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 18:47
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:45 schreef Woonbootjes het volgende:
[quote][ afbeelding ] [b]Op Rosita reisde met Jos Brech door Azië: 'Hij kwam zeker niet over als een psychopaat'
Ja. Artikel gelezen. 8 maanden door Azië getrokken. Dus daar kent ook ie ook wel wat van de omgeving.
Die man kan overal zitten.
Gorraayzondag 26 augustus 2018 @ 18:50
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 13:56 schreef einzeinz het volgende:
Ik lees in dat artikel van NOS het volgende:

Begin juni, worden er survivalspullen gestolen uit Old Crow, waaronder kaarten en een wildcamera. De andere beheerders van het basiskamp vermoeden dat Brech hier verantwoordelijk voor is.

Werden die spullen nu gestolen uit een nabijgelegen chalet of uit zijn eigen 'Old Crow'?
Zijn 2 verschillende zaken?

Trouwens nergens is Brech hier gezien, kan dus ook iemand anders geweest zijn.
Old Crow is dat chalet (plus erf), of ik moet me sterk vergissen.
12 foto’s hier.
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 18:52
Rosita reisde met Jos Brech door Azië: 'Hij kwam zeker niet over als een psychopaat'
http://www.limburger.nl/c(...)r-als-een-psychopaat

Hoop nu wel volledig 🤔
Loekie1zondag 26 augustus 2018 @ 18:53
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:50 schreef Gorraay het volgende:

[..]

Old Crow is dat chalet (plus erf), of ik moet me sterk vergissen.
12 foto’s hier.
Zou het niet kunnen dat hij nog zoiets heeft waar niemand wat van afweet?
Spectator19zondag 26 augustus 2018 @ 18:53
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:50 schreef Gorraay het volgende:

[..]

Old Crow is dat chalet (plus erf), of ik moet me sterk vergissen.
12 foto’s hier.
en dat chalet staat een landgoed met een oppervlakte van 2,2 hectare
Michieloszondag 26 augustus 2018 @ 18:54
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:52 schreef Woonbootjes het volgende:
Rosita reisde met Jos Brech door Azië: 'Hij kwam zeker niet over als een psychopaat'
http://www.limburger.nl/c(...)r-als-een-psychopaat

Hoop nu wel volledig 🤔
nop, kun jij niet gewoon het volledige stuk hier even copy pasten? :)
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 18:55
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:47 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Ja. Artikel gelezen. 8 maanden door Azië getrokken. Dus daar kent ook ie ook wel wat van de omgeving.
Die man kan overal zitten.
Dat denk ik ook hij is aardig bereisd
Inboxzondag 26 augustus 2018 @ 18:59
Nou, ga dan maar zoeken tussen de pedo's in Azie..
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 19:03
Is het nu volledig ?
Inboxzondag 26 augustus 2018 @ 19:04
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:03 schreef Woonbootjes het volgende:
Is het nu volledig ?
nope, denk dat je dat een screenshot moet plaatsen.
Physsiczondag 26 augustus 2018 @ 19:10
Mag niet.
Loekie1zondag 26 augustus 2018 @ 19:13
Hij heeft zich waarschijnlijk al heel heel lang voorbereid. Wat doet iemand die zich heel lang kan voorbereiden? Een dwaalweg uitzetten, Spanje kan inderdaad een afleiding zijn. Misschien zit ie dichterbij het chalet dan iedereen denkt. Iedereen denkt dat ie verder trekt. De inbraak kan een afleiding zijn. Hij kan zich vermomd hebben.
Michieloszondag 26 augustus 2018 @ 19:16
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:30 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Heb ik iets gemist? Waar haal je die connectie met seriemoordenaar Martin Ney vandaan? Hoe weet je dat kampoudste en J.B. hem kende?
Logisch nadenken. Er zijn gewoon teveel toevalligheden. Laten we beginnen met stellen dat als ik die desbetreffende avond de marechaussee was, die Brech never nooit weg gekomen was.
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 19:17
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:13 schreef Loekie1 het volgende:
Hij heeft zich waarschijnlijk al heel heel lang voorbereid. Wat doet iemand die zich heel lang kan voorbereiden? Een dwaalweg uitzetten, Spanje kan inderdaad een afleiding zijn. Misschien zit ie dichterbij het chalet dan iedereen denkt. Iedereen denkt dat ie verder trekt. De inbraak kan een afleiding zijn. Hij kan zich vermomd hebben.
Ik zit ook op deze lijn...
Loekie1zondag 26 augustus 2018 @ 19:20
Hoofd kaalgeschoren, snor opgezet...
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 19:20
"Een aparte jongeman die zich enigszins buiten de groep plaatste. Mijn andere reisgenoten leerde ik kennen van haver tot gort, maar Jos Brech bleef altijd op afstand."

Zo beschrijft Rosita Custers uit Geleen de man die door de politie als hoofdverdachte wordt gezien in de moordzaak Nicky Verstappen. Custers, destijds 24 jaar, maakte in 1987 deel uit van een groep jongeren die 8,5 maand door een aantal landen in het westen van Azië reisde. In het gezelschap zat ook Brech, die toen 25 was.

Avontuur
Trektochten naar verre landen waren ruim dertig jaar geleden, de tijd zonder internet en mobiele telefoon, nog echte avonturen. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming was je vooral aangewezen op jezelf en je metgezellen.

Custers vertelt dat zij en haar vijftien metgezellen (vijf mannen en tien vrouwen) via een reisorganisatie naar Pakistan vlogen. "Daar hebben we ruim zeven weken rondgetrokken, in afwachting van onze bus die vanuit Nederland per schip naar Karachi, de grootste stad van Pakistan, gebracht zou worden. Met die bus zijn we vervolgens door India, Nepal, Sri Lanka, Bangladesh en Iran getrokken. We waren dag en nacht onder primitieve omstandigheden bij elkaar. De meesten mensen leerde ik goed kennen maar Jos amper. Hij liet nooit het achterste van zijn tong zien en sprong nooit uit de band. Als een van de weinigen dronk hij niet en gebruikte geen wiet. Hij was apart, maar ook weer geen zonderling. Hij was kalm en had ook een zachtaardige kant. Hij kwam zeer zeker niet over als een psychopaat."

Irritatie
Zijn afhoudend gedrag leidde zo nu en dan tot irritatie in de groep, wanneer er bijvoorbeeld geholpen moest worden bij schoonmaken of het opbreken van een kampement. "Hij stelde zich niet altijd ten dienste op van de groep, drukte zich vaker bij allerlei klussen. Soms vroeg ik me af waarom hij in hemelsnaam voor een groepsreis had gekozen."

Afwijkend gedrag heeft de Geleense bij Brech in die ruim acht maanden niet kunnen ontdekken. "We hadden in India veel contacten met kinderen; hij gedroeg zich daar afstandelijk maar correct. In elk geval heb ik niks gemerkt van een rare seksuele belangstelling", kijkt Custers terug op Brech. "En dan hoor je nu over zijn vermoedelijke betrokkenheid in de zaak-Verstappen. Wat is er in hemelsnaam gebeurd in zijn leven, vraag ik me af."

Ontheemd
Na de trip door Azië heeft Rosita Custers Jos Brech nog een keer gezien tijdens een reünie. "Ik heb toen even met hem gepraat. Hij vertelde dat hij na de Azië-reis niet meer kon wennen thuis en aan Nederland. Twee dagen na thuiskomst was hij met zijn rugzak vertrokken naar de Ardennen. Hij maakte toen een ontheemde indruk op me. Ik denk dat tijdens onze gezamenlijke expeditie de kiem is gelegd voor het bushcraften, waardoor Jos in staat is om te overleven in de wildernis."

Hoop nu wel 🤔
Inboxzondag 26 augustus 2018 @ 19:20
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:20 schreef Loekie1 het volgende:
Hoofd kaalgeschoren, snor opgezet...
Burka gekocht op de markt..
Loekie1zondag 26 augustus 2018 @ 19:33
Was hij nou zelf ooit scoutingleider op de Brunsummerheide geweest dat hij het gebied zo goed kende?
Kim-Hollandzondag 26 augustus 2018 @ 19:34
Is meneer Brech al gevonden?
Michieloszondag 26 augustus 2018 @ 19:36
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:33 schreef Loekie1 het volgende:
Was hij nou zelf ooit scoutingleider op de Brunsummerheide geweest dat hij het gebied zo goed kende?
onder een hoedje met de kampleider en Martin Ney ofc!
gynaikazondag 26 augustus 2018 @ 19:42
Twee Nederlandse drama’s kruisen elkaar in de Vogezen:

https://www.hln.be/nieuws(...)de-vogezen~a20c74a7/
Inboxzondag 26 augustus 2018 @ 19:43
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:53 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Zou het niet kunnen dat hij nog zoiets heeft waar niemand wat van afweet?
Met een beetje geluk binnenkort wel. Dan noemen ze het "Huize lijkkist" ;)
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:42 schreef gynaika het volgende:
Twee Nederlandse drama’s kruisen elkaar in de Vogezen:

https://www.hln.be/nieuws(...)de-vogezen~a20c74a7/
Ook een vreemde zaak 🤔
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 19:58
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:43 schreef Inbox het volgende:

[..]

Met een beetje geluk binnenkort wel. Dan noemen ze het "Huize lijkkist" ;)
Of Traliezicht 😀
Claude_Violezondag 26 augustus 2018 @ 20:21
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:58 schreef Woonbootjes het volgende:

[..]

Of Traliezicht 😀
Of Huize 'Bukken voor Bubba'
ikweethetooknietzondag 26 augustus 2018 @ 20:25
Artikel 279
1Hij die opzettelijk een minderjarige onttrekt aan het wettig over hem gesteld gezag of aan het opzicht van degene die dit desbevoegd over hem uitoefent, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vierde categorie.
2 Gevangenisstraf van ten hoogste negen jaren of geldboete van de vijfde categorie wordt opgelegd indien list, geweld of bedreiging met geweld is gebezigd, of indien de minderjarige beneden de twaalf jaren oud is.

http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/279.html

Dat is iig 9 jaar voor Jos _O_
ikweethetooknietzondag 26 augustus 2018 @ 20:28
Hieronder wordt per categorie de strafbandbreedte aangegeven voor straffen bij seksueel misbruik van kinderen en toegelicht welke ontuchtige handelingen eronder worden begrepen.

Categorie 1: seksueel corrumperen, verleiden minderjarige, geen betasting
Alle ontuchtige handelingen waarbij de minderjarige door de verdachte wordt geconfronteerd met seksuele handelingen zoals bedoeld in 248d (seksueel corrumperen). Ook vallen hieronder de situaties waarbij de minderjarige ertoe wordt gebracht zichzelf uit te kleden en zich (gedeeltelijk) naakt te tonen, zonder dat er sprake is van betasting door het slachtoffer zelf of door de verdachte of een derde.

> 2 weken tot 6 maanden gevangenisstraf

Categorie 2: betasten, muv naakte geslachtsdelen
Alle ontuchtige handelingen waarbij er sprake is van aanraking tussen verdachte en slachtoffer of door het slachtoffer bij zichzelf of bij of door een ander. Zowel aanraking over de kleding als over de naakte huid valt binnen deze categorie, met uitzondering van aanraking van de naakte geslachtsdelen. Er valt onder meer te denken aan het aaien of wrijven over en betasten, grijpen, kussen of likken van de borsten, billen of overige lichaamsdelen. Ook het betasten van het kruis over de kleding behoort hiertoe. De tongzoen is uitgezonderd en valt onder categorie 3.

> 3 - 12 maanden gevangenisstraf

Categorie 3: seksueel binnendringen, niet met geslachtsdeel
Het ontuchtig aanraken van de naakte geslachtsdelen en het oraal, vaginaal of anaal binnendringen anders dan met een geslachtsdeel. Anders dan voor de bewezenverklaring, doet het er voor de strafmaat niet toe of er wordt binnengedrongen door de verdachte bij het slachtoffer of dat de verdachte het slachtoffer laat binnendringen. De handelingen kunnen variëren van het betasten tot het stimuleren van de geslachtsdelen, zoals aftrekken of vingeren. Ook de tongzoen valt binnen deze categorie.

> 12 - 36 maanden gevangenisstraf

Categorie 4: seksueel binnendringen
Alle ontuchtige handelingen waarbij er sprake is van oraal, vaginaal of anaal binnendringen met een geslachtsdeel. Anders dan voor de bewezenverklaring, doet het er voor de strafmaat niet toe of er wordt binnengedrongen door de verdachte bij het slachtoffer of dat de verdachte het slachtoffer laat binnendringen.

> 15 - 48 maanden gevangenisstraf

https://www.zedenadvocaat(...)k-van-minderjarigen/

Dat is dan weer een stuk lager :(
grimselmanzondag 26 augustus 2018 @ 20:30
quote:
6s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:25 schreef ikweethetookniet het volgende:
Artikel 279
1Hij die opzettelijk een minderjarige onttrekt aan het wettig over hem gesteld gezag of aan het opzicht van degene die dit desbevoegd over hem uitoefent, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vierde categorie.
2 Gevangenisstraf van ten hoogste negen jaren of geldboete van de vijfde categorie wordt opgelegd indien list, geweld of bedreiging met geweld is gebezigd, of indien de minderjarige beneden de twaalf jaren oud is.

http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/279.html

Dat is iig 9 jaar voor Jos _O_
Alle feiten behalve moord zijn toch verjaard?
ikweethetooknietzondag 26 augustus 2018 @ 20:35
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:30 schreef grimselman het volgende:
Alle feiten behalve moord zijn toch verjaard?
:N
Geen verjaring bij ernstige misdrijven de volgende misdrijven kunnen niet verjaren:

misdrijven waarop een levenslange gevangenisstraf staat (zoals moord);

misdrijven met een gevangenisstraf van 12 jaar of meer (zoals verkrachting, mensensmokkel en doodslag);

zedenmisdrijven tegen kinderen met een straf van 8 jaar. ^O^ _O_

https://www.rijksoverheid(...)gstermijn-misdrijven

Gelukkig *O*
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 20:37
quote:
6s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:25 schreef ikweethetookniet het volgende:
Artikel 279
1Hij die opzettelijk een minderjarige onttrekt aan het wettig over hem gesteld gezag of aan het opzicht van degene die dit desbevoegd over hem uitoefent, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vierde categorie.
2 Gevangenisstraf van ten hoogste negen jaren of geldboete van de vijfde categorie wordt opgelegd indien list, geweld of bedreiging met geweld is gebezigd, of indien de minderjarige beneden de twaalf jaren oud is.

http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/279.html

Dat is iig 9 jaar voor Jos _O_
Maar ja, hoe bewijs je dat?
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 20:41
quote:
6s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:35 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:N
Geen verjaring bij ernstige misdrijven de volgende misdrijven kunnen niet verjaren:

misdrijven waarop een levenslange gevangenisstraf staat (zoals moord);

misdrijven met een gevangenisstraf van 12 jaar of meer (zoals verkrachting, mensensmokkel en doodslag);

zedenmisdrijven tegen kinderen met een straf van 8 jaar. ^O^ _O_

https://www.rijksoverheid(...)gstermijn-misdrijven

Gelukkig *O*
De doodsoorzaak ik nooit achterhaald. Dus moord lijkt me lastig te bewijzen.
En of Nicky seksueel misbruikt is, konden ze ook niet met zekerheid zeggen.

Denk dat een verklaring van Jos dan ook belangrijk is in deze zaak. Als ie zijn mond open doet.
Waterdrinkerzondag 26 augustus 2018 @ 20:41
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:41 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

De doodsoorzaak ik nooit achterhaald. Dus moord lijkt me lastig te bewijzen.
En of Nicky seksueel misbruikt is, konden ze ook niet met zekerheid zeggen.

Denk dat een verklaring van Jos dan ook belangrijk is in deze zaak. Als ie zijn mond open doet.
Als hij ooit levend gevonden wordt.
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 20:49
Jos in februari vertrokken naar de Vogezen.
Wanneer heeft ie zijn (post)adres over gezet naar zijn zus in Veendam?
Want zijn moeder is in April overleden.
8 juni was de DNA match.
Dat is niet zo’n groot gat. April-begin juni.
Vraag me af of er over gegaan is tot huiszoeking in de woning van de overleden moeder.
Bij koopwoning is het wellicht nog niet verkocht. En bij huurwoning kun je ook nog wel eens een maand nodig hebben om leeg te ruimen.
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:49 schreef Black_Baron het volgende:
Jos in februari vertrokken naar de Vogezen.
Wanneer heeft ie zijn (post)adres over gezet naar zijn zus in Veendam?
Want zijn moeder is in April overleden.
8 juni was de DNA match.
Dat is niet zo’n groot gat. April-begin juni.
Vraag me af of er over gegaan is tot huiszoeking in de woning van de overleden moeder.
Bij koopwoning is het wellicht nog niet verkocht. En bij huurwoning kun je ook nog wel eens een maand nodig hebben om leeg te ruimen.
Hier staat hoop Info
Moeder is 25 Maart overleden
*
In de papieren Limburger van vandaag staat een groot achtergrond artikel van Claire van Dyck over de ontdekking van de DNA match. Het lost een aantal zaken waar we het hier over gehad hebben en nieuwe informatie omtrent de DNA sporen in het algemeen. Een samenvatting (met de credits aan de schrijfster):

* Brech valt op in het second opinion onderzoek. Zijn aanwezigheid in die nacht wordt als vreemd gezien en hij wordt verhoord. Hij bekent uit eigen beweging zijn zedenverleden en komt met het verhaal over brieven rondbrengen. Als scouting meldt dat hij dat vaker doet en daarbij vaker over de hei fietst en als blijkt dat zijn zedenzaak geseponeerd is laten ze hem gaan “maar het schuurt”...

* Zoals bekend wordt hij -gemiste kans wordt het nu genoemd- in 2009 samen met andere passanten uit het eerste grootschalige DNA onderzoek geschrapt

* In 2012(!) wordt team hei opgericht dat in het geheim de hele zaak nog eens helemaal doorlicht met het oog op een nieuw enorm DNA onderzoek. Er worden 1500 mannen geselecteerd die direct voor een 1 op 1 onderzoek uitgenodigd zullen worden (gevolgd door een verwantschapsonderzoek onder 22.000 mannen) Daarin zitten de volgende categorieën:
- Aanwezig op de heide tijdens verdwijning NV
- Mannen met kennis van de heide
- Veroordeelde zedendelinquenten die niet in de DNA database zitten
- Passanten
Brech zit in de laatste groep (net als in 2009) maar heeft inmiddels de bijzondere aandacht van team Hei gekregen. Er zijn volgens het team te veel ‘toevalligheden’ die argwaan wekken:
- Hij wordt nagenoeg op de plaats delict aangetroffen
- Hij heeft een zedenverleden
- Hij heeft een vreemd verhaal dat zijn aanwezigheid verklaart
- Hij voldoet aan het profiel van een pedofiel

* Als een van de kandidaten met de bijzondere aandacht van het team krijgt hij meteen bezoek van twee rechercheurs; huis lijkt onbewoond en bij het tweede vergeefse bezoek gaat een brief met uitleg en visitekaartje de brievenbus in. Die brief komt - via de woningstichting - bij de zus van Brech terecht. Brech’s moeder zit sinds kort in een verzorgingshuis in Groningen waar ook zijn zus woont. Hij heeft zich uitgeschreven op het adres in Simpelveld. Via de zus wordt het verzoek van team Hei doorgespeeld aan Brech, hij zegt -via zijn zus- toe om in maart DNA te doneren.

*Begin april zoekt team hei contact met de zus, Brech blijkt verdwenen. De zus zegt aangifte van vermissing te willen doen nu hij niet op het overlijden van zijn moeder (op 25 maart) heeft gereageerd.

*Alarmbellen gaan rinkelen bij team hei en ze slaan - los van de vermissing- een ‘eigen technische weg in’ (ik denk dat hij hier formeel als verdachte is aangemerkt). De zussen van Brech willen geen DNA afstaan, en 4e en 5e graads familieleden worden - via stamboomonderzoek- benaderd en bereid gevonden DNA af te staan.

* De zus van Brech doet aangifte van vermissing in Groningen en vermeldt bij de aangifte meteen dat Brech gezocht wordt door de politie ivm Nicky Verstappen. Het vermissingsteam in Groningen vraagt de zus om persoonlijke spullen van Brechter isolatie van DNA. Ze geeft onder meer een harde schijf van Brech aan de politie die door van ‘t Padje samen met andere spullen van Brech al eerder naar de zus gestuurd heeft.

* Team hei heeft weinig vertrouwen in de bruikbaarheid van de harde schijf en gaat verder met de verwanten. Tevens wordt op dit moment van ‘t Padje onder strikte geheimhouding op de hoogte gesteld van de verdenking jegens Brech en er wordt hem om spullen van Brech gevraagd. Hij staat deze vrijwillig af. Een tandenborstel en vuile was.

*Vrijdagochtend 8 juni komt er een telefoontje van het NFI. Er is een bruikbaar DNA-profiel van de harde schijf geïsoleerd. Een zaakofficier geeft het NFI meteen opdracht om dit profiel te toetsten tegen de sporen in de zaak Nicky Verstappen. Een uur (!) later belt het NFI terug en zegt 100% match. Hierop springt een zaaksofficier van team hei in de auto met de spullen van Brech uit Frankrijk (was en tandenborstel) en rijdt naar het NFI en daar wordt ter plekke getoetst, wederom 100% match. Ook de verwanten matchen. Brech is hun man..

*team gaat opgetogen naar Frankrijk om daar de Vogezen ondersteboven te halen maar wordt uitgelachen door de Gendarmerie, schier onmogelijk...

Terloops nieuws: het spoor dat match met Brech bestaat uit meerdere sporen achtergelaten op verdachte plekken op onderbroek en pyjamabroek van Nicky.

Conclusie: al voor de match verdacht dus, door een samenspel van ‘toevalligheden’ gecombineerd met de verdwijning... sorry voor de lap.
zaterdag 25 augustus 2018 @ 21:40 • 34
ikweethetooknietzondag 26 augustus 2018 @ 20:57
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:41 schreef Black_Baron het volgende:
De doodsoorzaak ik nooit achterhaald. Dus moord lijkt me lastig te bewijzen.
Denk dat een verklaring van Jos dan ook belangrijk is in deze zaak. Als ie zijn mond open doet.
Wanneer iemand een ander van het leven berooft, wordt er in de volksmond al snel van moord gesproken. Toch is dat (juridisch gezien) niet altijd terecht. In dit artikel zal aan de orde komen wat moord precies is, wat het verschil is met bijvoorbeeld doodslag of dood door schuld, welke straf iemand voor moord kan krijgen en hoe het zit met onder andere poging tot moord.

Moord
Moord is een zwaar delict: het is een misdrijf. Ook binnen de categorie ‘misdrijven’ behoort het tot de zwaarste misdrijven: moord is een misdrijf dat tegen het leven is gericht.

Volgens de wet is moord het opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven beroven. Iemand die schuldig wordt geacht aan moord, heeft dus 1. een ander van het leven beroofd, 2. heeft dat opzettelijk gedaan en 3. heeft dat met voorbedachten rade gedaan.

Voorbedachten rade (ook vaak ‘voorbedachte rade’ genoemd) houdt in dat de dader zich vooraf heeft kunnen ‘beraden’ op zijn daad. Hij heeft dus vooraf kunnen nadenken over wat hij ging doen, het gebeurde niet in een opwelling. Uiteraard is er een grijs gebied tussen wanneer iemand zich wel nog vooraf heeft kunnen beraden (en er dus sprake is van moord) en wanneer niet. Daar beslist de rechter.

Verschil moord – doodslag – dood door schuld – dood door mishandeling
Er zijn een aantal verschillende delicten waarbij iemand om het leven komt. Naast moord bestaat ook nog doodslag, dood door schuld en (zware) mishandeling met de dood tot gevolg. Hierna zal worden uitgelegd waar de verschillen zitten tussen deze vormen.

Moord is een ander, opzettelijk en met voorbedachten rade van het leven vermoorden;

Doodslag is een ander opzettelijk van het leven beroven: er is géén voorbedachten rade nodig;

Dood door schuld is het geval wanneer iemand is overleden, er wel schuld was, maar dit niet opzettelijk gebeurde;

Mishandeling met de dood tot gevolg is een vorm waarbij er wél sprake is van opzet bij de mishandeling, maar de opzet niet gericht was op het van het leven beroven van een ander.

http://www.wetrecht.nl/moord/

Moord zal het dan ook niet worden, dood door schuld lijkt me een stuk aannemelijker

Jos heeft zwijgrecht, dus ja als bewijs voldoende is veroordeling en straf hoger door houding van Jos
Als Jos gaat praten dan straf lager
Motizondag 26 augustus 2018 @ 21:12
Ik vraag me af, gezien de verhalen..of Joske, (als hij nog leeft) überhaupt zijn mond zou opendoen. Die heeft geen moeite zich te beroepen op zijn zwijgrecht zo te lezen.
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 21:21
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 21:12 schreef Moti het volgende:
Ik vraag me af, gezien de verhalen..of Joske, (als hij nog leeft) überhaupt zijn mond zou opendoen. Die heeft geen moeite zich te beroepen op zijn zwijgrecht zo te lezen.
En ik vind het een vrij dun dossier tot nu toe. Wat wij weten dan.
Motizondag 26 augustus 2018 @ 21:26
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 21:21 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

En ik vind het een vrij dun dossier tot nu toe. Wat wij weten dan.
klopt. Toch vermoed ik dat ze niet alles aan de grote klok zullen hangen. Er zal vast meer zijn dan bekend is, tenminste dat hoop ik dan maar gezien het hele circus.
Domnivoorzondag 26 augustus 2018 @ 21:32
quote:
6s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:35 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:N
Geen verjaring bij ernstige misdrijven de volgende misdrijven kunnen niet verjaren:

misdrijven waarop een levenslange gevangenisstraf staat (zoals moord);

misdrijven met een gevangenisstraf van 12 jaar of meer (zoals verkrachting, mensensmokkel en doodslag);

zedenmisdrijven tegen kinderen met een straf van 8 jaar. ^O^ _O_

https://www.rijksoverheid(...)gstermijn-misdrijven

Gelukkig *O*
Geen van de feiten is verjaard. De verjaring is gestuit door een daad van rechtsvervolging waardoor een nieuwe verjaringstermijn is ingegaan.

Jos moet nog twintig jaar bramen eten voordat er iets verjaart.
Patroonzondag 26 augustus 2018 @ 21:52
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:56 schreef Woonbootjes het volgende:

[..]

Hier staat hoop Info
Moeder is 25 Maart overleden
*
In de papieren Limburger van vandaag staat een groot achtergrond artikel van Claire van Dyck over de ontdekking van de DNA match. Het lost een aantal zaken waar we het hier over gehad hebben en nieuwe informatie omtrent de DNA sporen in het algemeen. Een samenvatting (met de credits aan de schrijfster):

* Brech valt op in het second opinion onderzoek. Zijn aanwezigheid in die nacht wordt als vreemd gezien en hij wordt verhoord. Hij bekent uit eigen beweging zijn zedenverleden en komt met het verhaal over brieven rondbrengen. Als scouting meldt dat hij dat vaker doet en daarbij vaker over de hei fietst en als blijkt dat zijn zedenzaak geseponeerd is laten ze hem gaan “maar het schuurt”...

* Zoals bekend wordt hij -gemiste kans wordt het nu genoemd- in 2009 samen met andere passanten uit het eerste grootschalige DNA onderzoek geschrapt

* In 2012(!) wordt team hei opgericht dat in het geheim de hele zaak nog eens helemaal doorlicht met het oog op een nieuw enorm DNA onderzoek. Er worden 1500 mannen geselecteerd die direct voor een 1 op 1 onderzoek uitgenodigd zullen worden (gevolgd door een verwantschapsonderzoek onder 22.000 mannen) Daarin zitten de volgende categorieën:
- Aanwezig op de heide tijdens verdwijning NV
- Mannen met kennis van de heide
- Veroordeelde zedendelinquenten die niet in de DNA database zitten
- Passanten
Brech zit in de laatste groep (net als in 2009) maar heeft inmiddels de bijzondere aandacht van team Hei gekregen. Er zijn volgens het team te veel ‘toevalligheden’ die argwaan wekken:
- Hij wordt nagenoeg op de plaats delict aangetroffen
- Hij heeft een zedenverleden
- Hij heeft een vreemd verhaal dat zijn aanwezigheid verklaart
- Hij voldoet aan het profiel van een pedofiel

* Als een van de kandidaten met de bijzondere aandacht van het team krijgt hij meteen bezoek van twee rechercheurs; huis lijkt onbewoond en bij het tweede vergeefse bezoek gaat een brief met uitleg en visitekaartje de brievenbus in. Die brief komt - via de woningstichting - bij de zus van Brech terecht. Brech’s moeder zit sinds kort in een verzorgingshuis in Groningen waar ook zijn zus woont. Hij heeft zich uitgeschreven op het adres in Simpelveld. Via de zus wordt het verzoek van team Hei doorgespeeld aan Brech, hij zegt -via zijn zus- toe om in maart DNA te doneren.

*Begin april zoekt team hei contact met de zus, Brech blijkt verdwenen. De zus zegt aangifte van vermissing te willen doen nu hij niet op het overlijden van zijn moeder (op 25 maart) heeft gereageerd.

*Alarmbellen gaan rinkelen bij team hei en ze slaan - los van de vermissing- een ‘eigen technische weg in’ (ik denk dat hij hier formeel als verdachte is aangemerkt). De zussen van Brech willen geen DNA afstaan, en 4e en 5e graads familieleden worden - via stamboomonderzoek- benaderd en bereid gevonden DNA af te staan.

* De zus van Brech doet aangifte van vermissing in Groningen en vermeldt bij de aangifte meteen dat Brech gezocht wordt door de politie ivm Nicky Verstappen. Het vermissingsteam in Groningen vraagt de zus om persoonlijke spullen van Brechter isolatie van DNA. Ze geeft onder meer een harde schijf van Brech aan de politie die door van ‘t Padje samen met andere spullen van Brech al eerder naar de zus gestuurd heeft.

* Team hei heeft weinig vertrouwen in de bruikbaarheid van de harde schijf en gaat verder met de verwanten. Tevens wordt op dit moment van ‘t Padje onder strikte geheimhouding op de hoogte gesteld van de verdenking jegens Brech en er wordt hem om spullen van Brech gevraagd. Hij staat deze vrijwillig af. Een tandenborstel en vuile was.

*Vrijdagochtend 8 juni komt er een telefoontje van het NFI. Er is een bruikbaar DNA-profiel van de harde schijf geïsoleerd. Een zaakofficier geeft het NFI meteen opdracht om dit profiel te toetsten tegen de sporen in de zaak Nicky Verstappen. Een uur (!) later belt het NFI terug en zegt 100% match. Hierop springt een zaaksofficier van team hei in de auto met de spullen van Brech uit Frankrijk (was en tandenborstel) en rijdt naar het NFI en daar wordt ter plekke getoetst, wederom 100% match. Ook de verwanten matchen. Brech is hun man..

*team gaat opgetogen naar Frankrijk om daar de Vogezen ondersteboven te halen maar wordt uitgelachen door de Gendarmerie, schier onmogelijk...

Terloops nieuws: het spoor dat match met Brech bestaat uit meerdere sporen achtergelaten op verdachte plekken op onderbroek en pyjamabroek van Nicky.

Conclusie: al voor de match verdacht dus, door een samenspel van ‘toevalligheden’ gecombineerd met de verdwijning... sorry voor de lap.
zaterdag 25 augustus 2018 @ 21:40 • 34
Hoe kan er 6 jaar zitten tussen dat Brech opviel in 2012 en de nu bekendmaking? Hij is toch pas begin 2018 gevlucht?
Leandrazondag 26 augustus 2018 @ 22:00
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 21:52 schreef Patroon het volgende:

[..]

Hoe kan er 6 jaar zitten tussen dat Brech opviel in 2012 en de nu bekendmaking? Hij is toch pas begin 2018 gevlucht?
Hij viel (wel) op bij het team dat in 2012 gevormd is, daarom zat hij ook bij de groep van 1.500 mannen die voorafgaand aan het verwantschapsonderzoek één op één benaderd zouden worden.

Er staat niet dat hij in 2012 opviel, hij viel op bij het in 2012 gevormde team.
Kim-Hollandzondag 26 augustus 2018 @ 22:04
Hij viel al veel eerder op maar niemand gaf een fuck :')
Zo ging het toen, zo gaat het nu en zo zal het altijd zijn B-)
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:05
Hij is gepakt in Spanje
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:05
WE GOT HIM
JaneDoezondag 26 augustus 2018 @ 22:05
jaaaa, hij is gepakt!
Amazondag 26 augustus 2018 @ 22:05
Ze hebben hem!
trein2000zondag 26 augustus 2018 @ 22:05
Hij is gepakt *O*
Infectionzondag 26 augustus 2018 @ 22:05
Ladies and gentlemen, we got him.
JohnBercowzondag 26 augustus 2018 @ 22:05
LADIES AND GENTLEMAN, WE GOT HIM
Jor_Diizondag 26 augustus 2018 @ 22:05
AANGEHOUDEN *O*
Amazondag 26 augustus 2018 @ 22:05
Jaaaaa
koemleitzondag 26 augustus 2018 @ 22:05
Hij is gepakt.
Wereldgozerzondag 26 augustus 2018 @ 22:05
PUSHMELDINGGODEN
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:05
LADIES AND GENTLEMEN

WE GOT HIM
Jojoortjezondag 26 augustus 2018 @ 22:06
JAAAAAA EN LEVEND OOK NOG.
MissBlisszondag 26 augustus 2018 @ 22:06
*O*
JaneDoezondag 26 augustus 2018 @ 22:06
toetertjes, toetertjes! *O*
tja77zondag 26 augustus 2018 @ 22:06
*O* *O* *O*
Gelukkig
Liftdeurzondag 26 augustus 2018 @ 22:06
LEKKER DAN
Lov1zondag 26 augustus 2018 @ 22:06
Ooh wat zal die familie blij zijn!
Klapharkzondag 26 augustus 2018 @ 22:06
Bier en tieten!
electroniquezondag 26 augustus 2018 @ 22:07
Yessss!!
Leandrazondag 26 augustus 2018 @ 22:07
Aangehouden in Spanje!!!
Ryan3zondag 26 augustus 2018 @ 22:07
Ik kreeg ene push-bericht, hij is opgepakt.
Momozondag 26 augustus 2018 @ 22:07
*O*
Amazondag 26 augustus 2018 @ 22:07
Blij dat hij nog leeft!
Jojoortjezondag 26 augustus 2018 @ 22:07
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:06 schreef Lov1 het volgende:
Ooh wat zal die familie blij zijn!
Verdomme nou.
Kim-Hollandzondag 26 augustus 2018 @ 22:07
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:05 schreef Cyanide- het volgende:
Hij is gepakt in Spanje
Ik dacht dat je een grap maakte..maar daar issie dan;

Jos Brech opgepakt in Spanje

De 55-jarige Jos Brech die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is zondagmiddag in Spanje aangehouden.
https://www.telegraaf.nl/(...)h-opgepakt-in-spanje

Goh..dit verwacht je echt niet..
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 22:07
Zo dan...
Sigaartjezondag 26 augustus 2018 @ 22:07
Dus toch in Spanje. Geweldig nieuws!
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:07
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:07 schreef Amarantha het volgende:
Blij dat hij nog leeft!
Bluesdudezondag 26 augustus 2018 @ 22:07
PeterRdeV twitterde op zondag 26-08-2018 om 22:03:37 BREAKING NEWS: WE GOT HIM!! JOS BRECH IS GEPAKT IN SPANJE BIJ BARCELONA!! De familie en ik zijn vanavond ingelicht door politie. Geweldig!! Eindelijk!!! Hulde voor het rechercheteam. Familie is enorm opgelucht, er valt 25.000 kolo van hen af!! Recht krijgt zijn loop!!! https://t.co/MclEt9oXoj reageer retweet
_Arual_zondag 26 augustus 2018 @ 22:07
Dat had ik nooit verwacht!
grimselmanzondag 26 augustus 2018 @ 22:07
Mooi zeg :)
Jor_Diizondag 26 augustus 2018 @ 22:07
Niet echt heel pienter dus die Jos :P
Straatcommando.zondag 26 augustus 2018 @ 22:08
TT change.
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:08
Laten we overigens niet vergeten dat ook Jos nog gewoon onschuldig is totdat justitie het tegendeel heeft kunnen aantonen.
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:08
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:07 schreef Bluesdude het volgende:
PeterRdeV twitterde op zondag 26-08-2018 om 22:03:37 BREAKING NEWS: WE GOT HIM!! JOS BRECH IS GEPAKT IN SPANJE BIJ BARCELONA!! De familie en ik zijn vanavond ingelicht door politie. Geweldig!! Eindelijk!!! Hulde voor het rechercheteam. Familie is enorm opgelucht, er valt 25.000 kolo van hen af!! Recht krijgt zijn loop!!! https://t.co/MclEt9oXoj reageer retweet
Kolo.
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:08
quote:
11s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:07 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

Ik dacht dat je een grap maakte..maar daar issie dan;

Jos Brech opgepakt in Spanje

De 55-jarige Jos Brech die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is zondagmiddag in Spanje aangehouden.
https://www.telegraaf.nl/(...)h-opgepakt-in-spanje

Goh..dit verwacht je echt niet..
??
Tourniquetzondag 26 augustus 2018 @ 22:08
Wow, toch Spanje dus. Ben benieuwd hoe ze 'm hebben gevonden.
onlogischzondag 26 augustus 2018 @ 22:08
Haha. Benieuwd waar nu al die mensen blijven die zeiden 'JA MAAR HIJ HEEFT WE ALLABF EEN EINDE AANGEMAAKT JOH'
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:08
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:07 schreef Bluesdude het volgende:
PeterRdeV twitterde op zondag 26-08-2018 om 22:03:37 BREAKING NEWS: WE GOT HIM!! JOS BRECH IS GEPAKT IN SPANJE BIJ BARCELONA!! De familie en ik zijn vanavond ingelicht door politie. Geweldig!! Eindelijk!!! Hulde voor het rechercheteam. Familie is enorm opgelucht, er valt 25.000 kolo van hen af!! Recht krijgt zijn loop!!! https://t.co/MclEt9oXoj reageer retweet
kolo
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:08
Stel je nou voor dat Jos Brech niet de dader is :X.

Kutkolere.
StephanLzondag 26 augustus 2018 @ 22:08
Sow snel
Kim-Hollandzondag 26 augustus 2018 @ 22:08
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:07 schreef Jor_Dii het volgende:
Niet echt heel pienter dus die Jos :P
Nou, idd.. :')
Liftdeurzondag 26 augustus 2018 @ 22:08
Kan het nieuwsbericht niet openen, staat daar meer informatie in?
Leandrazondag 26 augustus 2018 @ 22:09
Wow, dit had ik echt niet verwacht.
DKUpzondag 26 augustus 2018 @ 22:09
Wow!
Drekkoningzondag 26 augustus 2018 @ 22:09
Sow koekoek
Moluruszondag 26 augustus 2018 @ 22:09
Oh, kennelijk hebben ze hem opgepakt.
electroniquezondag 26 augustus 2018 @ 22:09
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:08 schreef westwoodblvd het volgende:
Laten we overigens niet vergeten dat ook Jos nog gewoon onschuldig is totdat justitie het tegendeel heeft kunnen aantonen.
Nee, maar hij heeft wel even wat uit te leggen
JohnBercowzondag 26 augustus 2018 @ 22:09
Op de site van de politie heeft Jos Brecht inmiddels Jos B

:')
Jor_Diizondag 26 augustus 2018 @ 22:09
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:08 schreef westwoodblvd het volgende:
Laten we overigens niet vergeten dat ook Jos nog gewoon onschuldig is totdat justitie het tegendeel heeft kunnen aantonen.
Ja ja moraalridder
tja77zondag 26 augustus 2018 @ 22:09
Wie had er Spanje gezegd?
Die wint de Jackpot.
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:09
quote:
8s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:08 schreef O_o_ het volgende:
Stel je nou voor dat Jos Brech niet de dader is :X.

Kutkolere.
inb4 vrijspraak
emil23zondag 26 augustus 2018 @ 22:09
Hebbes!!
Tourniquetzondag 26 augustus 2018 @ 22:09
quote:
De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag op de persconferentie zijn getoond en de mediaberichten van de afgelopen dagen.
Rodgrodzondag 26 augustus 2018 @ 22:09
Dat is snel :o
Drekkoningzondag 26 augustus 2018 @ 22:10
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:08 schreef onlogisch het volgende:
Haha. Benieuwd waar nu al die mensen blijven die zeiden 'JA MAAR HIJ HEEFT WE ALLABF EEN EINDE AANGEMAAKT JOH'
Hoi ik ben hier, en ik had het fout.

Gr gr
Drekkoning
StephanLzondag 26 augustus 2018 @ 22:10
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:08 schreef Liftdeur het volgende:
Kan het nieuwsbericht niet openen, staat daar meer informatie in?
hij zit in een spaanse cel. Later meer info.
silliegirlzondag 26 augustus 2018 @ 22:10
https://nos.nl/artikel/22(...)ouden-in-spanje.html
Domnivoorzondag 26 augustus 2018 @ 22:10
En we zijn nog maar in #15. Goed speurwerk ^O^
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:10
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:08 schreef onlogisch het volgende:
Haha. Benieuwd waar nu al die mensen blijven die zeiden 'JA MAAR HIJ HEEFT WE ALLABF EEN EINDE AANGEMAAKT JOH'
Allabf :)
Infectionzondag 26 augustus 2018 @ 22:10
quote:
Jose B?

_O-
niepleujezondag 26 augustus 2018 @ 22:10
Zo... Opgepakt en wel. Mooi.
Amazondag 26 augustus 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:09 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

_O_
JaneDoezondag 26 augustus 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:08 schreef Tourniquet het volgende:
Wow, toch Spanje dus. Ben benieuwd hoe ze 'm hebben gevonden.
we zitten aan t eind van het vakantieseizoen, grote kans dat toeristen hem daar hebben gespot
dichtbij barcelona ook nog, dus niet echt ondergedoken
Sicstuszondag 26 augustus 2018 @ 22:11
Op teletekst staat dit:

quote:
Jos B.,de verdachte in de zaak van
Nicky Verstappen,is vanmiddig in Spanje
aangehouden.De politie meldt dat hij op
termijn wordt uitgeleverd aan Spanje.
Hoe zit dat nou? Hij is in Spanje aangehouden, maar hij wordt ook aan Spanje uitgeleverd? :?
Mo_Muffinzondag 26 augustus 2018 @ 22:11
Mooi zo. ^O^
JohnBercowzondag 26 augustus 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:10 schreef Infection het volgende:

[..]

Jose B?

_O-
Ze hebben z'n zus opgepakt
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:09 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Zo dan keer 2 goede beslissing dus om naar buiten te komen met zijn naam...
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:11
Grappig dat hij nu ineens bij NOS Jos B. heet. Alsof iemand het nu nog niet weet. :')
tja77zondag 26 augustus 2018 @ 22:11
quote:
Jose B?
Is meteen Spaans geworden?
Kim-Hollandzondag 26 augustus 2018 @ 22:11
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:08 schreef onlogisch het volgende:
Haha. Benieuwd waar nu al die mensen blijven die zeiden 'JA MAAR HIJ HEEFT WE ALLABF EEN EINDE AANGEMAAKT JOH'
:W
Hoooooii

Ja euh..niet dan? ;)
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:11
OPKNOPEN OP HET DORPSPLEIN
Jor_Diizondag 26 augustus 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:10 schreef Infection het volgende:

[..]

Jose B?

_O-
Heeft ie zich toch om laten bouwen _O-
silliegirlzondag 26 augustus 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:10 schreef Infection het volgende:

[..]

Jose B?

_O-
Ja dat heb ik ook niet verzonnen. Ze hadden haast met het nieuwsbericht denk ik.
tja77zondag 26 augustus 2018 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:11 schreef Schuimpjes het volgende:

[..]

Ze hebben z'n zus opgepakt
Jose is Spaans.
Mo_Muffinzondag 26 augustus 2018 @ 22:12
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:11 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Zo dan keer 2 goede beslissing dus om naar buiten te komen met zijn naam...
Vanaf nu is ie weer Jos B. :7
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:11 schreef Sicstus het volgende:
Op teletekst staat dit:

[..]

Hoe zit dat nou? Hij is in Spanje aangehouden, maar hij wordt ook aan Spanje uitgeleverd? :?
Spaanse bureaucratie, hè. :')
Infectionzondag 26 augustus 2018 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:11 schreef Schuimpjes het volgende:

[..]

Ze hebben z'n zus opgepakt
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:11 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]

Heeft ie zich toch om laten bouwen _O-
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:11 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Ja dat heb ik ook niet verzonnen. Ze hadden haast met het nieuwsbericht denk ik.
Gelijk maar de Spaanse versie van z'n naam gebruikt.
JaneDoezondag 26 augustus 2018 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:09 schreef Schuimpjes het volgende:
Op de site van de politie heeft Jos Brecht inmiddels Jos B

:')
wie is jos brecht?
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:12
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:08 schreef onlogisch het volgende:
Haha. Benieuwd waar nu al die mensen blijven die zeiden 'JA MAAR HIJ HEEFT WE ALLABF EEN EINDE AANGEMAAKT JOH'
we allabf _O-

Wat sta jij voor lul.
Zazondag 26 augustus 2018 @ 22:12
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:08 schreef onlogisch het volgende:
Haha. Benieuwd waar nu al die mensen blijven die zeiden 'JA MAAR HIJ HEEFT WE ALLABF EEN EINDE AANGEMAAKT JOH'
Hier, ik had het mis, proficiat.
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:11 schreef Sicstus het volgende:
Op teletekst staat dit:

[..]

Hoe zit dat nou? Hij is in Spanje aangehouden, maar hij wordt ook aan Spanje uitgeleverd? :?
elk mediakanaal wil de primeur, feiten en fouten zijn dan minder belangrijk. Welkom in de 00's.
Inboxzondag 26 augustus 2018 @ 22:12
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*

^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^ ^O^
JaneDoezondag 26 augustus 2018 @ 22:13
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:09 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

geef die man/vrouw een ton voor de gouden tip
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:13
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:07 schreef Bluesdude het volgende:
PeterRdeV twitterde op zondag 26-08-2018 om 22:03:37 BREAKING NEWS: WE GOT HIM!! JOS BRECH IS GEPAKT IN SPANJE BIJ BARCELONA!! De familie en ik zijn vanavond ingelicht door politie. Geweldig!! Eindelijk!!! Hulde voor het rechercheteam. Familie is enorm opgelucht, er valt 25.000 kolo van hen af!! Recht krijgt zijn loop!!! https://t.co/MclEt9oXoj reageer retweet
d5a11295460209cdad74f182b7397aca.png
Vijf_voorzondag 26 augustus 2018 @ 22:13
Peter R mag fok wel bedanken
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:14
quote:
7s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:13 schreef Vijf_voor het volgende:
Peter R mag fok wel bedanken
Zonder ons hadden ze hem nooit gepakt.
RobjeGeuszondag 26 augustus 2018 @ 22:14
En nu afwachten..
Jor_Diizondag 26 augustus 2018 @ 22:14
Hoe dom ben je dan om je in een dichtbevolkt gebied als Barcelona rond te gaan lopen.. :’-)
HaverMoutKoekjezondag 26 augustus 2018 @ 22:14
En dan volgt vrijspraak wegens gebrek aan bewijs
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:15
quote:
7s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:13 schreef Vijf_voor het volgende:
Peter R mag fok wel bedanken
FOK!
Sigaartjezondag 26 augustus 2018 @ 22:15
Pek en veren...
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:15
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:14 schreef RobjeGeus het volgende:
En nu afwachten..
Dat was het al die jaren toch al?
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 22:15
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:13 schreef JaneDoe het volgende:

[..]

geef die man/vrouw een ton voor de gouden tip
Nou, echt hè!
trein2000zondag 26 augustus 2018 @ 22:15
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:14 schreef Jor_Dii het volgende:
Hoe dom ben je dan om je in een dichtbevolkt gebied als Barcelona rond te gaan lopen.. :’-)
Barca is in de zomer een nl enclave man... vreemd verhaal
JohnBercowzondag 26 augustus 2018 @ 22:15
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:14 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
En dan volgt vrijspraak wegens gebrek aan bewijs
Of hij is al voldoende gestraft door alle media-aandacht :')
Rodgrodzondag 26 augustus 2018 @ 22:15
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:14 schreef Jor_Dii het volgende:
Hoe dom ben je dan om je in een dichtbevolkt gebied als Barcelona rond te gaan lopen.. :’-)
Hij was in ieder geval niet aan het bushcraften
Postbus100zondag 26 augustus 2018 @ 22:15
Er zit een spelfoutje in de TT. Jos Brech t

Net als bij de NOS

U2mQO5X.png
KlapMongeaulzondag 26 augustus 2018 @ 22:15
De correctheid :’) x 100.000


2qnxtf7.png

En

1 minuut later:



2nqqeqa.png
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:15
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:15 schreef Rodgrod het volgende:

[..]

Hij was in ieder geval niet aan het bushcraften
Citycraften.

Overleven in hotels.

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 26-08-2018 22:17:40 ]
Leandrazondag 26 augustus 2018 @ 22:15
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:14 schreef Jor_Dii het volgende:
Hoe dom ben je dan om je in een dichtbevolkt gebied als Barcelona rond te gaan lopen.. :’-)
Daar zochten ze hem niet hè...
Jojoortjezondag 26 augustus 2018 @ 22:15
En nu ook hopen dat hij zichzelf niks kan aan doen... dat zou toch wat zijn.

:{
Kim-Hollandzondag 26 augustus 2018 @ 22:16
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:14 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Zonder ons hadden ze hem nooit gepakt.
Jammer dat ik me deze keer afzijdig heb gehouden. Krijg ik nog steeds geen credits voor het speurwerk via Google ;(
wollahzondag 26 augustus 2018 @ 22:16
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:14 schreef Jor_Dii het volgende:
Hoe dom ben je dan om je in een dichtbevolkt gebied als Barcelona rond te gaan lopen.. :’-)
echt he :')
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:16
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:15 schreef Leandra het volgende:

[..]

Daar zochten ze hem niet hè...
internationaal opsporingsbevel?
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:16
Barcelona? Waar staat dat?
Moluruszondag 26 augustus 2018 @ 22:16
Ik ben benieuwd of ie direct bekent.
Momozondag 26 augustus 2018 @ 22:16
Al zou die man niet veroordeeld worden die kan nergens meer normaal rondlopen straks...
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:16
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:16 schreef westwoodblvd het volgende:
Barcelona? Waar staat dat?
In Spanje.
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:16
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:16 schreef westwoodblvd het volgende:
Barcelona? Waar staat dat?
Twitter peter R
Postbus100zondag 26 augustus 2018 @ 22:16
Nice :)
Leandrazondag 26 augustus 2018 @ 22:17
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:16 schreef westwoodblvd het volgende:
Barcelona? Waar staat dat?
In de tweet van PeterRRRR onder andere
woxxelzondag 26 augustus 2018 @ 22:17
Hopelijk is het niet iemand die er toevallig op leek
Jor_Diizondag 26 augustus 2018 @ 22:17
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:15 schreef Leandra het volgende:

[..]

Daar zochten ze hem niet hè...
Spanje had hij zelf opgezocht dus zeker wel hoog op het lijstje..
Knipzondag 26 augustus 2018 @ 22:17
Een aantal punten in deze zaak blijven mij verbazen.

1 De houding van de zussen van Jos. Zij weigerden beiden om DNA af te staan, terwijl ik het idee zou hebben dat zij niets liever zouden willen dan aantonen dat hun broer niets met deze zaak te maken had. Verder zou de woonomgeving van deze zussen inmiddels al hoogte hebben gekregen van deze zaak en hun familieverwantschap. De zus uit Veendam is samen met haar man ook al enige tijd onvindbaar https://www.rtvnoord.nl/n(...)ts-in-staat-zou-zijn, zij zullen waarschijnlijk niet ook van de aardbodem verdwenen zijn. Over de andere zus is niets bekend

2 Nergens in de publicaties wordt duidelijk hoe Jos in zijn levensonderhoud voorzag. Had hi een goedlopend bedrijfje met zijn bushcraft? Een uitkering? Een erfenis? De werkzaamheden op het kinderdagverblijf kunnen nooit veel geweest zijn dus ergens moet nog geld vandaan komen

3 Ik begrijp dat hij ook tripjes organiseerde de bossen in. Het ziet er ook erg leuk uit op de video's. Het lijkt erop dat er ook wel eens mensen met hem op stap gegaan zijn. Willen die hun verhaal doen in de (social) media? Ik kan mij wel voorstellen dat je graag wilt vertellen dat je al die tijd al een akelig gevoel bij die man had, of dat je dat werkelijk nooit had verwacht. Behalve wat van zijn "vrienden" of "collega's" is er niemand die er iets over zegt. Zo een trip lijkt prima voor een vrijgezellenfeestje, met je maten nog even de natuur in om je echt "man" te voelen, voordat je achter de maxi cosi loopt

4 Behalve de "zedenzaak" uit de jaren 80 en de zaak NV is er geen enkel ander verhaal bekend van misbruik van minderjarigen door JB. Hij is meer dan eens in de nabijheid van minderjarigen gekomen en ook in situaties waarbij hij kansen had om zich aan hen te vergrijpen. Is het werkelijk bij deze paar keer gebleven? Een zaak waarbij een "off-hands" zedendelict werd gepleegd (bijvoorbeeld bezit van kinderporno, begluren van minderjarigen die zich ontkleden) en de zaak NV, waarbij het nog steeds volstrekt onduidelijk is wat er gebeurd is. Zou een pedoseksueel niet vaker in de verleiding komen en daaraan toegeven? Zijn er mensen die hem hebben meegemaakt en daar iets over willen vertellen?
tja77zondag 26 augustus 2018 @ 22:17
quote:
2s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:16 schreef Postbus100 het volgende:
Nice :)
Nee, in Spanje.
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:17
quote:
2s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:16 schreef Postbus100 het volgende:
Nice :)
Nee, Barcelona.
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 22:17
Verlaten dorpjes in Spanje. En dan opgepakt worden bij Barcelona. :D
Kim-Hollandzondag 26 augustus 2018 @ 22:17
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:15 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Citycraften.
Bedcraften is de enige optie die je nog over hebt als de hele wereld naar je op zoek is ~O>
Zazondag 26 augustus 2018 @ 22:18
In alle eerlijkheid, ik denk dat er allang een stakeout gaande was in Spanje.

Geen twijfel dat hij nog in leven was en ze hem zouden vinden, de desinteresse aangaande de april login, ze wisten allang waar hij was. MO.
Postbus100zondag 26 augustus 2018 @ 22:18
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:17 schreef tja77 het volgende:

[..]

Nee, in Spanje.
quote:
8s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:17 schreef O_o_ het volgende:

[..]

Nee, Barcelona.
:|W
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:18
"Bij Barcelona". Dat kan dus net zo goed buiten de stad zijn.
Leandrazondag 26 augustus 2018 @ 22:18
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:16 schreef JanCees het volgende:

[..]

internationaal opsporingsbevel?
Ja, maar geen agent die op basis daarvan actief zoekt.
Het zou me niets verbazen als hij gewoon door een Nederlander herkend is.
tja77zondag 26 augustus 2018 @ 22:18
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:17 schreef woxxel het volgende:
Hopelijk is het niet iemand die er toevallig op leek
Ik neem aan dat ze om een paspoort of id hebben gevraagd.
Postbus100zondag 26 augustus 2018 @ 22:18
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:18 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ja, maar geen agent die op basis daarvan actief zoekt.
Het zou me niets verbazen als hij gewoon door een Nederlander herkend is.
Volgens NOS door een getuige herkend.

"De politie kwam hem op het spoor na een tip van een getuige. Die had hem herkend van foto's die afgelopen woensdag zijn verspreid."
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 22:18
quote:
6s.gif Op zondag 26 augustus 2018 21:32 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Geen van de feiten is verjaard. De verjaring is gestuit door een daad van rechtsvervolging waardoor een nieuwe verjaringstermijn is ingegaan.

Jos moet nog twintig jaar bramen eten voordat er iets verjaart.
Jos aangehouden in Spanje !!!
wollahzondag 26 augustus 2018 @ 22:18
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:15 schreef KlapMongeaul het volgende:
De correctheid :’) x 100.000


[ afbeelding ]

En

1 minuut later:



[ afbeelding ]
wordt uitgeleverd aan Spanje :') :') :')
Harvest89zondag 26 augustus 2018 @ 22:18
Wauw, hij leeft dus toch nog.
En zat in Barcelona? What the fuck.

En iedereen maar denken dat hij in de Oost-Europese wildernis leefde van wilde zwijnen.
Jor_Diizondag 26 augustus 2018 @ 22:18
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:18 schreef westwoodblvd het volgende:
"Bij Barcelona". Dat kan dus net zo goed buiten de stad zijn.
Blijft een zeer dichtbevolkt gebied
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:19
Graag even een bericht als die craft fora weer gaan reageren :7
SureD1zondag 26 augustus 2018 @ 22:19
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:18 schreef Za het volgende:
In alle eerlijkheid, ik denk dat er allang een stakeout gaande was in Spanje.

Geen twijfel dat hij nog in leven was en ze hem zouden vinden, de desinteresse aangaande de april login, ze wisten allang waar hij was. MO.
Plausibel
Sigaartjezondag 26 augustus 2018 @ 22:19
Laten we een woedende menigte organiseren als aankomt in NL.
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:19
quote:
2s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:18 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Volgens NOS door een getuige herkend.
Geef die man/vrouw maar een lintje.

Moet wel hard werken geweest zijn voor de politie om door waarschijnlijk honderden tips met bullshit heen te ploegen om die ene te vinden die wel bleek te kloppen .
Kim-Hollandzondag 26 augustus 2018 @ 22:19
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:18 schreef Za het volgende:
In alle eerlijkheid, ik denk dat er allang een stakeout gaande was in Spanje.

Geen twijfel dat hij nog in leven was en ze hem zouden vinden, de desinteresse aangaande de april login, ze wisten allang waar hij was. MO.
Iemand heeft hem verraden O-)
woxxelzondag 26 augustus 2018 @ 22:19
Misschien was ie niet op de vlucht. Anders ga je toch niet in Barcelona lopen.
capuchon_jongenzondag 26 augustus 2018 @ 22:19
Jongens:

We hebben hem!
Guanabanazondag 26 augustus 2018 @ 22:19
Jeetje. Hier kijk ik wel van op. Had ik echt niet verwacht, laat staan zo snel al.
Sjors_Peterzondag 26 augustus 2018 @ 22:19
Krijgen we nog een tv uitzending?
Greyszondag 26 augustus 2018 @ 22:20
Wauw :o

Herkend aan de hand van de foto van de persconferentie. _O_ _O_ _O_
ACT-Fzondag 26 augustus 2018 @ 22:20
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:09 schreef tja77 het volgende:
Wie had er Spanje gezegd?
Die wint de Jackpot.
NWS / Grote doorbraak in zaak Nicky Verstappen #3 - 55-jarige man verdachte

O-)
Snowbombzondag 26 augustus 2018 @ 22:20
22.22 extra journaal npo1
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:20
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:18 schreef Za het volgende:
In alle eerlijkheid, ik denk dat er allang een stakeout gaande was in Spanje.

Geen twijfel dat hij nog in leven was en ze hem zouden vinden, de desinteresse aangaande de april login, ze wisten allang waar hij was. MO.
grote kans ja
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:20
Wel lachen... heel FOK! dacht dat ie als een soort Rambo door de bossen aan het tijgeren was en in grotten woonde. _O-
Rodgrodzondag 26 augustus 2018 @ 22:20
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:19 schreef woxxel het volgende:
Misschien was ie niet op de vlucht. Anders ga je toch niet in Barcelona lopen.
Idd. Lijkt mij ook niet.
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:20
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:19 schreef woxxel het volgende:
Misschien was ie niet op de vlucht. Anders ga je toch niet in Barcelona lopen.
Als hij in de stad zat kan dat hem toch moeilijk ontgaan zijn.
Jor_Diizondag 26 augustus 2018 @ 22:20
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:19 schreef woxxel het volgende:
Misschien was ie niet op de vlucht. Anders ga je toch niet in Barcelona lopen.
Andersom: denk je dat hij niets van dit mediacircus heeft meegekregen dan? Zeer kleine kans..
Postbus100zondag 26 augustus 2018 @ 22:21
PeterRdeV twitterde op zondag 26-08-2018 om 22:03:37 BREAKING NEWS: WE GOT HIM!! JOS BRECH IS GEPAKT IN SPANJE BIJ BARCELONA!! De familie en ik zijn vanavond ingelicht door politie. Geweldig!! Eindelijk!!! Hulde voor het rechercheteam. Familie is enorm opgelucht, er valt 25.000 kolo van hen af!! Recht krijgt zijn loop!!! https://t.co/MclEt9oXoj reageer retweet
Dat 'We got him' is dan wel weer een beetje over the top. Het is geen dictator met duizenden doden op z'n geweten :')
ikweethetooknietzondag 26 augustus 2018 @ 22:21
Peter die even zijn vriendjes bij de Telegraaf vroeg of Jos met zijn kop op de voorpagina kon _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Vallonzondag 26 augustus 2018 @ 22:21
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:08 schreef westwoodblvd het volgende:
Laten we overigens niet vergeten dat ook Jos nog gewoon onschuldig is totdat justitie het tegendeel heeft kunnen aantonen.
Exact, laten we niet te vroeg juichen.
Het zal nog wel even duren voordat er duidelijkheid is.
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:21
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:20 schreef Snowbomb het volgende:
22.22 extra journaal npo1
Als ik inschakel zie ik drie dansende plumeau's. :')
capuchon_jongenzondag 26 augustus 2018 @ 22:21
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:20 schreef Snowbomb het volgende:
22.22 extra journaal npo1
Ik hoor dancing queen
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 22:21
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:18 schreef tja77 het volgende:

[..]

Ik neem aan dat ze om een paspoort of id hebben gevraagd.
DNA natuurlijk. :P
Jojoortjezondag 26 augustus 2018 @ 22:21
quote:
2s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:21 schreef Postbus100 het volgende:
PeterRdeV twitterde op zondag 26-08-2018 om 22:03:37 BREAKING NEWS: WE GOT HIM!! JOS BRECH IS GEPAKT IN SPANJE BIJ BARCELONA!! De familie en ik zijn vanavond ingelicht door politie. Geweldig!! Eindelijk!!! Hulde voor het rechercheteam. Familie is enorm opgelucht, er valt 25.000 kolo van hen af!! Recht krijgt zijn loop!!! https://t.co/MclEt9oXoj reageer retweet
Dat 'We got him' is dan wel weer een beetje over the top. Het is geen dictator met duizenden doden op z'n geweten :')
Idd. Hij heeft alleen maar 1 kind vermoord.
StephanLzondag 26 augustus 2018 @ 22:21
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:20 schreef Snowbomb het volgende:
22.22 extra journaal npo1
Meestal zeggen ze niet veel bijzonders.
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:22
quote:
2s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:21 schreef Postbus100 het volgende:
PeterRdeV twitterde op zondag 26-08-2018 om 22:03:37 BREAKING NEWS: WE GOT HIM!! JOS BRECH IS GEPAKT IN SPANJE BIJ BARCELONA!! De familie en ik zijn vanavond ingelicht door politie. Geweldig!! Eindelijk!!! Hulde voor het rechercheteam. Familie is enorm opgelucht, er valt 25.000 kolo van hen af!! Recht krijgt zijn loop!!! https://t.co/MclEt9oXoj reageer retweet
Dat 'We got him' is dan wel weer een beetje over the top. Het is geen dictator met duizenden doden op z'n geweten :')
Peter had hem al gelijk gesteld met Saddam Hussein en Bin Laden, dus ja. :')
capuchon_jongenzondag 26 augustus 2018 @ 22:22
quote:
15s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:21 schreef Jojoortje het volgende:

[..]

Idd. Hij heeft alleen maar 1 kind vermoord.
1 kind teveel
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:22
quote:
2s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:21 schreef Postbus100 het volgende:
PeterRdeV twitterde op zondag 26-08-2018 om 22:03:37 BREAKING NEWS: WE GOT HIM!! JOS BRECH IS GEPAKT IN SPANJE BIJ BARCELONA!! De familie en ik zijn vanavond ingelicht door politie. Geweldig!! Eindelijk!!! Hulde voor het rechercheteam. Familie is enorm opgelucht, er valt 25.000 kolo van hen af!! Recht krijgt zijn loop!!! https://t.co/MclEt9oXoj reageer retweet
Dat 'We got him' is dan wel weer een beetje over the top. Het is geen dictator met duizenden doden op z'n geweten :')
Wat een ontzettende LUL is die Peter toch ook. :')
ACT-Fzondag 26 augustus 2018 @ 22:22
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:17 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

Bedcraften is de enige optie die je nog over hebt als de hele wereld naar je op zoek is ~O>
Celkraften met zijn kamermatties oO<
tja77zondag 26 augustus 2018 @ 22:22
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:20 schreef J0kkebr0k het volgende:
Wel lachen... heel FOK! dacht dat ie als een soort Rambo door de bossen aan het tijgeren was en in grotten woonde. _O-
Ik had mijn kampeerspullen al klaar staan om de Vogezen onveilig te gaan maken en hem op te sporen.
Snowbombzondag 26 augustus 2018 @ 22:22
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:21 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Als ik inschakelen zie ik drie dansende plumeau's. :')
Ja na de musical sing a long. Bijna afgelopen.
Greyszondag 26 augustus 2018 @ 22:22
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:21 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Als ik inschakel zie ik drie dansende plumeau's. :')
_O- :@
tja77zondag 26 augustus 2018 @ 22:23
quote:
6s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:22 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Celkraften met zijn kamermatties oO<
Aarscraften denk ik eerder.
Harvest89zondag 26 augustus 2018 @ 22:23
quote:
2s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:21 schreef Postbus100 het volgende:
PeterRdeV twitterde op zondag 26-08-2018 om 22:03:37 BREAKING NEWS: WE GOT HIM!! JOS BRECH IS GEPAKT IN SPANJE BIJ BARCELONA!! De familie en ik zijn vanavond ingelicht door politie. Geweldig!! Eindelijk!!! Hulde voor het rechercheteam. Familie is enorm opgelucht, er valt 25.000 kolo van hen af!! Recht krijgt zijn loop!!! https://t.co/MclEt9oXoj reageer retweet
Dat 'We got him' is dan wel weer een beetje over the top. Het is geen dictator met duizenden doden op z'n geweten :')
Ja, belachelijke vergelijking inderdaad.
capuchon_jongenzondag 26 augustus 2018 @ 22:23
We hebben hem! Gerechtigheid is geschied voor Nicky
Kim-Hollandzondag 26 augustus 2018 @ 22:23
Misschien juist door het weigeren van DNA door de zussen hebben ze een ingang gekregen?
DKUpzondag 26 augustus 2018 @ 22:23
Peter R. nu
Greyszondag 26 augustus 2018 @ 22:24
quote:
2s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:21 schreef Postbus100 het volgende:
PeterRdeV twitterde op zondag 26-08-2018 om 22:03:37 BREAKING NEWS: WE GOT HIM!! JOS BRECH IS GEPAKT IN SPANJE BIJ BARCELONA!! De familie en ik zijn vanavond ingelicht door politie. Geweldig!! Eindelijk!!! Hulde voor het rechercheteam. Familie is enorm opgelucht, er valt 25.000 kolo van hen af!! Recht krijgt zijn loop!!! https://t.co/MclEt9oXoj reageer retweet
Dat 'We got him' is dan wel weer een beetje over the top. Het is geen dictator met duizenden doden op z'n geweten :')
In zijn geval snap ik het. Zo'n big deal voor de familie en hem.
JaneDoezondag 26 augustus 2018 @ 22:24
extra journaal
Black_Baronzondag 26 augustus 2018 @ 22:24
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:23 schreef capuchon_jongen het volgende:
We hebben hem! Gerechtigheid is geschied voor Nicky
Er komt nog een stukje.. eerst het recht laten zegevieren.
JaneDoezondag 26 augustus 2018 @ 22:24
nos noemt op tv nog gewoon brech en zonder balkje
JohnBercowzondag 26 augustus 2018 @ 22:24
Over die tweet van Peter R.; wat is de relatie tussen zijn bericht en deze foto die hij mee getweet heeft?

DljSJ9BXoAA73QW.jpg
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:25
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:22 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Wat een ontzettende LUL is die Peter toch ook. :')
Eens.
Kim-Hollandzondag 26 augustus 2018 @ 22:25
quote:
6s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:22 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Celkraften met zijn kamermatties oO<
Binnenkort wel. Blijkbaar vindt hij dat niet zo heel erg.
Anders had die zich wel opgehangen
Zazondag 26 augustus 2018 @ 22:25
Respect dat ze van de duizenden Jos-sightings van over de hele wereld precies de goede eruit hebben gepikt om asap verder uit te rechercheren, klasse hoor.
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:25
Waar was jij op zondag 26 augustus 2018?
RingBewonerzondag 26 augustus 2018 @ 22:25
Matig journaal dit.
Greyszondag 26 augustus 2018 @ 22:25
Als ik iets niet zo snel verwacht had.. Werkt lekker dus, zo'n foto voluit in de media. _O_
monkyyyzondag 26 augustus 2018 @ 22:25
capuchon_jongenzondag 26 augustus 2018 @ 22:25
Noem je dat een extra journaal :')
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:25
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:24 schreef Schuimpjes het volgende:
Over die tweet van Peter R.; wat is de relatie tussen zijn bericht en deze foto die hij mee getweet heeft?

[ afbeelding ]
Dat is Brechje.
electroniquezondag 26 augustus 2018 @ 22:26
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:21 schreef ikweethetookniet het volgende:
Peter die even zijn vriendjes bij de Telegraaf vroeg of Jos met zijn kop op de voorpagina kon _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Alle Hollanders aan de costa brava lezen wel de Telegraaf
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:26
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:50 schreef Loekie1 het volgende:
Als hij stukje voor stukje zuidelijker trekt, is hij voor de winter in Spanje.
Eng dit
#ANONIEMzondag 26 augustus 2018 @ 22:26
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:25 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Dat is Brechje.
Is dat Peter z'n kechje?
westwoodblvdzondag 26 augustus 2018 @ 22:26
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:23 schreef capuchon_jongen het volgende:
We hebben hem! Gerechtigheid is geschied voor Nicky
Er is nog niet eens een rechtszaak geweest man.
Sigaartjezondag 26 augustus 2018 @ 22:26
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:25 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Eens.
want?
Ryan3zondag 26 augustus 2018 @ 22:26
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:21 schreef capuchon_jongen het volgende:

[..]

Ik hoor dancing queen
Wat een baggerzooi op de reguliere tv, niet te geloven.
Woonbootjeszondag 26 augustus 2018 @ 22:26
https://www.telegraaf.nl/(...)h-opgepakt-in-spanje
capuchon_jongenzondag 26 augustus 2018 @ 22:27
Tijdens de ondervraging
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 22:26 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Er is nog niet eens een rechtszaak geweest man.
rechtzaak? :') meteen opknopen die handel.