abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181002070
registreer om deze reclame te verbergen
zie artikel in het AD
https://www.ad.nl/delft/i(...)ar-zwemles~ace05faf/

quote:
Het appartementencomplex van Isabelle ligt in een gezellig buurtje in Delft-Zuid. ,,Er hangt hier een goede buurtsfeer en ik pas wel eens op een van de kinderen uit de buurt”, vertelt Isabelle aan Indebuurt. Iets voor een ander doen, dat past helemaal bij haar. Ze staat voor een liefdevol leven, en vanuit dat idee kwam zij terecht bij Takecarebnb. De Syrische Ahmad zocht een woonplek in Delft. Hij was op zoek naar een plek bij een gezin, zodat hij van de kinderen snel en veel van de Nederlandse taal zou leren. Toen Isabelle dit bericht las wist ze dat dit was wat ze wilde: ,,Hoe mooi is dat, een vluchteling een plek kunnen geven in mijn huis.”

Logeerplek
Takecarebnb bemiddelt tussen inburgeraars verblijvend in een AZC (asielzoekers met een verblijfsvergunning) en gastgezinnen. Zij zoeken een logeerplek voor een periode van maximaal drie maanden bij die gastgezinnen thuis. Ahmad kwam tijdens zijn verblijf in het AZC Hogeveen via de organisatie ‘Takecarebnb’ in contact met Isabelle.

Ahmad was doodnerveus voor hun eerste ontmoeting. Maar de match bleek succesvol, en middels een proeftijd is toen gekeken of het thuis goed zou gaan met de kinderen van Isabelle. Ook dat was een daverend succes: Isabelle’s kinderen zijn gek op Ahmad. Hij leert veel van hen. Ze praten alleen Nederlands tegen hem, een snellere leerschool is er niet. ,,De band tussen de kids en Ahmad wordt alleen maar sterker en hij heeft echt gevoel voor omgang met kinderen’’, vertelt Isabelle. ,,Ook helpt hij mee in het huishouden. We gaan samen boodschappen doen, hij gaat met de kinderen naar zwemles en brengt ze af en toe naar bed.”

We gaan samen boodschap­pen doen, hij gaat met de kinderen naar zwemles en brengt ze af en toe naar bed

Isabella
Aanpassen
Als hij niet met het huishouden bezig is, kijkt Ahmad graag voetbal. Maar Isabelle heeft geen tv. Daar hebben ze een oplossing voor gevonden: hij keek het WK voetbal gewoon op de iPad. ,,Natuurlijk is het een beetje aanpassen, zowel voor hem als voor ons, maar dat is juist leuk’’, vertelt Isabelle. ,,Onze eetgewoontes moest ik, maar vooral Ahmad, wel veranderen. Ik eet geen kip en hij is er gek op.” Isabelle koopt nu Arabisch brood voor Ahmad, aangezien zij glutenvrij eet. ,,In principe zet ik alles voor wat wij eten en voor Ahmad was dat in het begin allemaal nieuw. Hij leerde al snel: Dan kwam ik thuis na werk en dan had hij alle spullen gekocht in de supermarkt die ik altijd koop. Hij keek gewoon naar wat ik kocht en bracht dat mee naar huis.”

Ondanks dat het eten hem goed smaakt en hij langzaam went aan bepaalde gewoontes bij Isabella thuis, ging het Suikerfeest niet zoals Ahmad gewend was. Hij vierde het altijd met familie en in Nederland was dat nu toch echt anders: ,,Ik miste mijn familie, de rituelen en alles wat er bij zo’n periode komt kijken.”

Gifgasaanval
Ahmad’s reis naar Nederland was natuurlijk geen makkelijke. Het begon met een gifgasaanval in Syrië, waarbij zijn longen behoorlijk zijn aangetast. ,,Ik heb maanden lang ernstige pijn gehad. In mijn thuisland konden ze niet veel voor me doen. Ze hebben er niet de juist medicijnen of de situatie is niet stabiel genoeg om te behandelen.” Dat is voor Ahmad de reden geweest om te vluchten naar Europa, om te kijken of ze hem hier konden helpen met zijn longproblemen.

Ik heb maanden lang ernstige pijn gehad

Ahmad
Vanuit Syrië is Ahmad via Turkije, waar hij drie maanden verbleef, naar Griekenland gevlucht. Dat werd een reis waarbij hij tien uur heeft gelopen en twee dagen zonder eten en drinken zat, maar uiteindelijk Griekenland bereikte. Om vanuit Griekenland naar Nederland te komen heeft hij zijn paspoort moeten vervalsen. ,,Toen ik in Nederland aankwam, waren mijn kleren nat en had ik geen andere spullen bij me.”

Plek
Ahmad kwam terecht in het AZC in Hogeveen, maar vond het geen fijne plek. Hij voelde zich daar gevangen en iedereen bleef binnen. ,,Ik wilde bijna terug naar Turkije”, zegt hij. Totdat hij per toeval een vriend tegenkwam, die hem in contact bracht met Takecarebnb.

Inmiddels is hij alweer 6 maanden in Nederland, en woont hij nu sinds één maand bij Isabelle in huis. ,,Het gaat heel erg goed en het is heel gezellig”, vertelt Isabelle. Ahmad is echt een ‘member of the family’ geworden. Om in te burgeren in Nederland gaat Ahmad naar de bibliotheek voor het ‘Taalhuis’ om Nederlands te leren. ,,‘s Avonds schrijf ik woorden op, die ik de kinderen die dag heb horen zeggen”, zegt hij. Inmiddels kan Ahmad al wel wat Nederlands begrijpen, maar spreekt hij de taal uiteraard nog niet.

In Syrië volgde Ahmad een vijfjarige Universitaire opleiding: Mechanical Engineering. Hij had gehoopt hier in Delft aan de TU zijn studie te kunnen afronden. Maar zoals inmiddels elk mens weet, moet je als inburgeraar eerst inburgeren en een inburgeringsexamen doen en het NT2 (ofwel Nederlands als tweede taal) afronden. ,,Misschien moet hij zich laten omscholen’’, oppert Isabelle lachend, ,,Bijvoorbeeld leraar voor het basisonderwijs worden, of wiskunde gaan geven.”

Aleppo
Hier wordt vaak gedacht dat vluchtelingen slecht opgeleid zijn of het niet goed hadden in Syrië. Maar dat is een groot misverstand. ,,Ahmad komt uit een rijk gezin. Hij heeft een grote familie van 8 zussen en 1 broer’’, vertelt Isabelle. ,,Hij ging met een paar vrienden op duikvakantie op de Maladiven, woonde in een groot huis in de grote stad Aleppo en hadden een grote moestuin, waar ze hun eigen groenten en fruit teelden. Zijn familie woont door de oorlog nu overal verspreid over de wereld: Zijn ouders en broer wonen nog in Turkije en zijn zussen wonen in Syrië, Turkije en Saoedi-Arabië. Dat hij ze mist kunnen we wel aannemen, ook al laat hij daar eigenlijk weinig van los.”

Zijn familie woont door de oorlog nu overal verspreid over de wereld

Isabella
Na drie maanden logeren bij Isabelle, is het afwachten of de beloofde woning voor Ahmad in Delft inderdaad beschikbaar is, of dat hij langer bij dit gastgezin blijft.
Ben dit met grote verbazing aan het lezen. Alles wordt hier zo gekleurd dat het positief is. Er is echter zoveel fout aan dit verhaal.

Eerst is het wel stereotypisch: Een alleenstaande vrouw met 2 kinderen, zonder tv in huis, glutenvrij eet en geen kip (of vlees misschien) die iets goeds wil doen door een vluchteling in huis te halen.

Verder is Ahmad uiteraard goed opgeleid en komt uit een rijk gezin en moest te voet via Griekenland/Turkije naar Nederland komen en had het in AZC zo slecht dat hij naar Turkije terug wilde.
Zijn familie woont nu door heel Europa en hij mist ze erg.

Hier komen de fouten. Dit komt doordat ik met echt rijke Syrische vluchtelingen hebt gewerkt en veel verhalen van hun heb gehoord. (Heb 10 Syriers in dienst momenteel, goede mensen maar heel berekenend en weten alle wetten beter dan de Nedelanders zelf)

De echte rijke Syriers zijn hun land al in 2014-2015 gevlucht. Dit voornamelijk gewoon met de vliegtuig. De syriers die achterbleven zijn de middenklasse of armere bevolking.

De hoogopgeleide syriers voltooien hun inburgeringscursus vrij snel. En beginnen inderdaad al aan een opleiding. De Syriers die na 2016 zijn gekomen, hebben gehoord dat ze moeten zeggen dat ze hoog opgeleid zijn. In feite zijn ze dat niet, maar ze weten hoeveel ze geld ze krijgen als ze studeren. De Mechanical Enginering studie wordt door 90% aangegeven door jonge vluchtelingen. Als je simpel gaat nadenken kan het gewoon niet dat er zoveel vluchtelingen die studie heeft gevolgd. Hoogstwaarschijnlijk vallen ze eerder door de mand door een andere studie te zeggen? Of kan je meer kanten op in Nederland? Wie weet, maar Mechanical Enginering is heel populair onder vluchtelingen. Wellicht een 1 op 1 verhaal.

Je leest dat zijn hele familie verspreid is door heel Europa. Waarom? De Syriers die ik ken wonen allemaal net buiten de randstad. Met de hele familie. De reden waarom sommige zijn verhuisd naar de randstad is dat ze een studie zijn gaan volgen en op kamers gaan.
Als je ouders in het veilige Turkije zit, waarom reis je als alleenstaande man door naar Nederland? Wederom om het geld. Zit je als familie bij elkaar krijg je gewoon minder geld.
Ze weten precies hoe ze moeten handelen om aan het meeste geld te komen. (niet mijn woorden) Dit loopt als een lopend vuurtje onder Syriers.

Waarom hebben wij nooit gehoord van TakecarBNB? En een Syrier die helemaal niet van NL afweet wel? Ze weten precies hoe en wie ze moeten aankloppen om het meeste eruit te krijgen. Onderaan de tekst ook de zin :
" Na drie maanden logeren bij Isabelle, is het afwachten of de beloofde woning voor Ahmad in Delft inderdaad beschikbaar is, of dat hij langer bij dit gastgezin blijft."

Ik denk dus dat je meer kans maakt als je via deze weg sneller inburgert. Denk je dat Ahmad echt leuk vind om daar te zitten of dat hij dan meer kans maakt op een woning door dit te doen?

We moeten stoppen met zo gekleurde berichtgevingen.
pi_181002148
Isabelle snollebelle
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:39:45 #3
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_181002164
Goede analyse, ik dacht ook al dat er het één en ander niet klopte aan dit verhaal. Iemand heeft een beetje creatief met de feiten omgesprongen.
pi_181002185
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:39 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Goede analyse, ik dacht ook al dat er het één en ander niet klopte aan dit verhaal. Iemand heeft een beetje creatief met de feiten omgesprongen.
Het kan ook puur verzonnen zijn met een in scene gezette foto. Daar krijgen nieuwsmedia geld voor.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:40:56 #5
448036 Achterhoker
Hauptsache Alkohol
pi_181002195
De naïviteit.
Fade to Black
pi_181002230
Bij dat soort mensen heb ik altijd een beetje het idee dat het voor hen net is alsof ze een hondje uit het asiel gaan halen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  Redactie Frontpage dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:48:17 #7
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181002391
registreer om deze reclame te verbergen
Ik krijg wel medelijden met die Ahmad als ik lees waar die terecht is gekomen, arme jongen ;(
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:51:57 #8
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_181002499
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:42 schreef Hathor het volgende:
Bij dat soort mensen heb ik altijd een beetje het idee dat het voor hen net is alsof ze een hondje uit het asiel gaan halen.
Haha, heel treffend. _O-
pi_181002548
quote:
Om vanuit Griekenland naar Nederland te komen heeft hij zijn paspoort moeten vervalsen.
Wat een pareltje :')
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_181002558
Zou die Isabella die Ahmed ook seksueel misbruiken? Zij heeft natuurlijk wel een machtspositie en heeft niet gekozen voor een asiel zoekende vrouw, wat met een gezin wellicht logischer is.


Goede baard bij Ahmed, salafist?
pi_181002630
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:53 schreef WammesWaggel het volgende:
Zou die Isabella die Ahmed ook seksueel misbruiken? Zij heeft natuurlijk wel een machtspositie en heeft niet gekozen voor een asiel zoekende vrouw, wat met een gezin wellicht logischer is.


Goede baard bij Ahmed, salafist?
Ja.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_181002692
Hij brengt soms ook de kinderen naar bed.....en daar gaat helemaal geen enkele alarmbel bij rinkelen????
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:00:18 #13
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_181002725
Die krijgt af en toe een besneden pik naar binnen.
Hij blij , zij blij , ik zie het probleem niet
Ik ben inmiddels overleden
pi_181002727
Dit gaat weer een goed topic worden.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:01:19 #15
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_181002742
Man man man.

Is er eens iemand die echt wat doet, is het weer niet goed.
Fan van Kim-Holland
pi_181002773
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:53 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

Wat een pareltje :')
Ik dacht: leuk verhaal, niets mis mee.

Over die zin had ik kennelijk heen gelezen.
pi_181002824
Het is wel grappig want mijn zus had pak hem beet 15 jaar geleden een relatie met een vluchteling uit Irak en die had ook mechanical engineering gedaan.
pi_181002884
Verzonnen verhalen om vluchtelingen in een beter daglicht te plaatsen :')
pi_181002938
Chocolove....
pi_181002973
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:00 schreef Enchanter het volgende:
Die krijgt af en toe een besneden pik naar binnen.
Hij blij , zij blij , ik zie het probleem niet
Amen
pi_181002989
Liever 10 Isabelles dan die BNers die hetzelfde beloofden maar nooit meer wat van gehoord hebt. Of die Amerikanen die beloofden naar Canada te verhuizen en dat ook nalieten.

Ik wens daar veel succes en leefplezier iig.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_181003005
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:53 schreef WammesWaggel het volgende:
Zou die Isabella die Ahmed ook seksueel misbruiken? Zij heeft natuurlijk wel een machtspositie en heeft niet gekozen voor een asiel zoekende vrouw, wat met een gezin wellicht logischer is.

Goede baard bij Ahmed, salafist?
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:00 schreef Enchanter het volgende:
Die krijgt af en toe een besneden pik naar binnen.
Hij blij , zij blij , ik zie het probleem niet
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:11 schreef bloodymary1 het volgende:
Chocolove....
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181003143
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:01 schreef BoneThugss het volgende:
Man man man.

Is er eens iemand die echt wat doet, is het weer niet goed.
Dit dus. ^O^
pi_181003207
quote:
_O- Leuk om weer terug te zien, een van mijn favoriete Jiskefetpersonages. Had ze'm nou nog om? En nat met'n of droog met'n.
pi_181003224
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:01 schreef BoneThugss het volgende:
Man man man.

Is er eens iemand die echt wat doet, is het weer niet goed.
Jawel
indien
1. Bewoning permanent is.
2. Ahmad geen uitkering krijgt maar geheel kost en inwoning krijgt van Isabel
3. Isabel afstand doet van gemeentelijke hulpmiddelen
pi_181003250
Het is er allemaal wel erg dik bovenop gelegd.
pi_181003282
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:25 schreef YebCar het volgende:

[..]

Jawel
indien
1. Bewoning permanent is.
2. Ahmad geen uitkering krijgt maar geheel kost en inwoning krijgt van Isabel
3. Isabel afstand doet van gemeentelijke hulpmiddelen
Oh, dus een stap in de goede richting moet je niet zetten omdat het nog niet goed genoeg is?
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:28:33 #28
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_181003320
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:42 schreef Hathor het volgende:
Bij dat soort mensen heb ik altijd een beetje het idee dat het voor hen net is alsof ze een hondje uit het asiel gaan halen.
pi_181003342
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:40 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het kan ook puur verzonnen zijn met een in scene gezette foto. Daar krijgen nieuwsmedia geld voor.
Nieuwsmedia krijgen geld voor verzonnen verhalen?

Oh? Dat is nieuw voor mij. We krijgen er vooral veel gedonder mee.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:30:05 #31
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181003373
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:29 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Nieuwsmedia krijgen geld voor verzonnen verhalen?

Oh? Dat is nieuw voor mij. We krijgen er vooral veel gedonder mee.
De Telegraaf moet meestal betalen als ze weer eens een verhaal (deels) verzinnen.
pi_181003417
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:30 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

De Telegraaf moet meestal betalen als ze weer eens een verhaal (deels) verzinnen.
Dat kan in uiterste geval, inderdaad.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_181003510
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:58 schreef Hathor het volgende:
Hij brengt soms ook de kinderen naar bed.....en daar gaat helemaal geen enkele alarmbel bij rinkelen????
Je kent iemand een maand en brengt de kinderen naar bed? Dan spoor je ook niet
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_181003573
quote:
Na drie maanden logeren bij Isabelle, is het afwachten of de beloofde woning voor Ahmad in Delft inderdaad beschikbaar is.
quote:
Bijna 3,5 jaar wachten op sociale huurwoning

Wie in Delft en omstreken een goedkope woning zoekt, moet steeds langer wachten. Gemiddeld slaagt de zoektocht naar een gesubsidieerd huis in Haaglanden pas na 3,5 jaar, zo blijkt uit de regionale Woonvisie.
https://www.ad.nl/delft/b(...)huurwoning~a2ba255a/
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:37:04 #35
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181003611
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:28 schreef AchJa het volgende:
I call bullshit.
Waarom?

Het kan nooit en te nimmer ok zijn? Echt alle, maar dan ook alle vluchtelingen zijn vies tuig waarmee niet te leven valt? Barbaren die amper menselijk zijn? Graaien het vlees van tafel om dat grommend in een hoekje met blote handen op te eten?

Deze initiatieven bestaan echt en het gros daarvan gaat prima of zelfs goed.
Natuurlijk is dit een vb van gaat goed en zijn er ook vb van gaat niet goed. Maar het idee dat hier wordt neergezet dat dit perse onwaar moet zijn spreekt echt van een fucked up wereldbeeld.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:39:28 #36
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:39:39 #37
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_181003687
Lekker boeiend, is toch prima joh als zij dat wil doen. Gezeik
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_181003733
Ach, als zij er blij mee is, en Ahmet ook.

En wat dan nog als ze wellicht neuken. Who cares. Of ze neuken niet, ook niet belangrijk.

Zolang ze zich netjes gedragen is het wat het is.
Whatever...
pi_181003815
quote:
Kan ik niet lezen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_181003843
quote:
Maar wat zou precies het verdienmodel moeten zijn achter het verzinnen van dit verhaal?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_181003847
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:37 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Waarom?

Het kan nooit en te nimmer ok zijn? Echt alle, maar dan ook alle vluchtelingen zijn vies tuig waarmee niet te leven valt? Barbaren die amper menselijk zijn? Graaien het vlees van tafel om dat grommend in een hoekje met blote handen op te eten?

Deze initiatieven bestaan echt en het gros daarvan gaat prima of zelfs goed.
Natuurlijk is dit een vb van gaat goed en zijn er ook vb van gaat niet goed. Maar het idee dat hier wordt neergezet dat dit perse onwaar moet zijn spreekt echt van een fucked up wereldbeeld.
Ho, wacht eens even. Ik als TS beschouw deze mensen niet als tuig. Integendeel. De meeste zijn gewone mensen en waarschijnlijk prima mee te leven. En wellicht dat sommige hier het niet weten. Inwoners uit Aleppo (vooral uit rijke gezinnen) zijn 40% niet moslim en dragen vaak Westerse voornamen.

Ik erger me alleen aan dat de feiten worden verdraaid en dat ze tot in de puntjes onze zwakheden van ons asielbeleid weten en deze volledig uit weten te buiten/benutten. Daar erger ik mij aan.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:44:20 #42
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_181003857
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:43 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Kan ik niet lezen.
Ik ook niet maar aan de titel te zien gaat het over Nick en zijn Tesla
https://www.metronieuws.n(...)-gewiekste-marketeer
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:45:53 #44
3647 B.R.Oekhoest
Berend Rinus is de naam
pi_181003908
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:35 schreef YebCar het volgende:
zie artikel in het AD
https://www.ad.nl/delft/i(...)ar-zwemles~ace05faf/

[..]

Ben dit met grote verbazing aan het lezen. Alles wordt hier zo gekleurd dat het positief is. Er is echter zoveel fout aan dit verhaal.

Eerst is het wel stereotypisch: Een alleenstaande vrouw met 2 kinderen, zonder tv in huis, glutenvrij eet en geen kip (of vlees misschien) die iets goeds wil doen door een vluchteling in huis te halen.

Verder is Ahmad uiteraard goed opgeleid en komt uit een rijk gezin en moest te voet via Griekenland/Turkije naar Nederland komen en had het in AZC zo slecht dat hij naar Turkije terug wilde.
Zijn familie woont nu door heel Europa en hij mist ze erg.

Hier komen de fouten. Dit komt doordat ik met echt rijke Syrische vluchtelingen hebt gewerkt en veel verhalen van hun heb gehoord. (Heb 10 Syriers in dienst momenteel, goede mensen maar heel berekenend en weten alle wetten beter dan de Nedelanders zelf)

De echte rijke Syriers zijn hun land al in 2014-2015 gevlucht. Dit voornamelijk gewoon met de vliegtuig. De syriers die achterbleven zijn de middenklasse of armere bevolking.

De hoogopgeleide syriers voltooien hun inburgeringscursus vrij snel. En beginnen inderdaad al aan een opleiding. De Syriers die na 2016 zijn gekomen, hebben gehoord dat ze moeten zeggen dat ze hoog opgeleid zijn. In feite zijn ze dat niet, maar ze weten hoeveel ze geld ze krijgen als ze studeren. De Mechanical Enginering studie wordt door 90% aangegeven door jonge vluchtelingen. Als je simpel gaat nadenken kan het gewoon niet dat er zoveel vluchtelingen die studie heeft gevolgd. Hoogstwaarschijnlijk vallen ze eerder door de mand door een andere studie te zeggen? Of kan je meer kanten op in Nederland? Wie weet, maar Mechanical Enginering is heel populair onder vluchtelingen. Wellicht een 1 op 1 verhaal.

Je leest dat zijn hele familie verspreid is door heel Europa. Waarom? De Syriers die ik ken wonen allemaal net buiten de randstad. Met de hele familie. De reden waarom sommige zijn verhuisd naar de randstad is dat ze een studie zijn gaan volgen en op kamers gaan.
Als je ouders in het veilige Turkije zit, waarom reis je als alleenstaande man door naar Nederland? Wederom om het geld. Zit je als familie bij elkaar krijg je gewoon minder geld.
Ze weten precies hoe ze moeten handelen om aan het meeste geld te komen. (niet mijn woorden) Dit loopt als een lopend vuurtje onder Syriers.

Waarom hebben wij nooit gehoord van TakecarBNB? En een Syrier die helemaal niet van NL afweet wel? Ze weten precies hoe en wie ze moeten aankloppen om het meeste eruit te krijgen. Onderaan de tekst ook de zin :
" Na drie maanden logeren bij Isabelle, is het afwachten of de beloofde woning voor Ahmad in Delft inderdaad beschikbaar is, of dat hij langer bij dit gastgezin blijft."

Ik denk dus dat je meer kans maakt als je via deze weg sneller inburgert. Denk je dat Ahmad echt leuk vind om daar te zitten of dat hij dan meer kans maakt op een woning door dit te doen?

We moeten stoppen met zo gekleurde berichtgevingen.
Dit moet toch van De Speld zijn?
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_181003975
Een oude vriend van me werkt (ik denk nu nog steeds) als werkeloze met dit soort mensen in Delft.

Hij geeft ze Engelse en Nederlandse taallessen terwijl ze in een Kringloop daar ook werk kunnen / moeten verzetten.

Ik sprak hem anderhalf jaar geleden bij een avond uit.

Volgens hem waren het bij hem op die locatie veelal niet gemotiveerde mensen die maar met moeite kunnen worden aangespoord iets te leren en te doen..

Toch liep hij echt enorm met ze weg en vond het prachtig en erg inspirerend werk.

Ik hoorde het met (snel) stijgende verbazing aan.
pi_181004005
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:44 schreef AchJa het volgende:

[..]

Oh...
Aan die artikelen hebben de media niets verdiend. Je voorbeeld sloeg dus nergens op.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_181004017
quote:
De gemiddelde Delftenaar heeft echt al een dak boven zijn hoofd, wel een verschil dus.
pi_181004064
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:44 schreef YebCar het volgende:

[..]

Ho, wacht eens even. Ik als TS beschouw deze mensen niet als tuig. Integendeel. De meeste zijn gewone mensen en waarschijnlijk prima mee te leven. En wellicht dat sommige hier het niet weten. Inwoners uit Aleppo (vooral uit rijke gezinnen) zijn 40% niet moslim en dragen vaak Westerse voornamen.

Ik erger me alleen aan dat de feiten worden verdraaid en dat ze tot in de puntjes onze zwakheden van ons asielbeleid weten en deze volledig uit weten te buiten/benutten. Daar erger ik mij aan.
Dit dus.
pi_181004084
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:47 schreef DrMabuse het volgende:
Een oude vriend van me werkt (ik denk nu nog steeds) als werkeloze met dit soort mensen in Delft.

Hij geeft ze Engelse en Nederlandse taallessen terwijl ze in een Kringloop daar ook werk kunnen / moeten verzetten.

Ik sprak hem anderhalf jaar geleden bij een avond uit.

Volgens hem waren het bij hem op die locatie veelal niet gemotiveerde mensen die maar met moeite kunnen worden aangespoord iets te leren en te doen..

Toch liep hij echt enorm met ze weg en vond het prachtig en erg inspirerend werk.

Ik hoorde het met (snel) stijgende verbazing aan.
Waren dat ook allemaal Syriërs of van verschillende afkomst? Ik geloof namelijk ook wel dat daar nog verschil in kan zitten (net zoals verschil tussen personen onderling, natuurlijk).

En ach; als hij het naar zijn zin heeft.. :)
pi_181004101
Goede analyse van ts

[ Bericht 81% gewijzigd door the-eye op 07-08-2018 13:59:05 ]
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:52:10 #51
286575 Roces18
Chef de party
pi_181004182
wanneer gaan ze met elkaar trouwen voor een verblijfsvergunning??
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_181004187
Ik moest binnensmonds overgeven toen ik deze linkse propaganda zag. :') het hersenspoelen van de burgers door een enkel goed nieuws verhaaltje te brengen. Had Ahmed in Den Haag 3 mensen neergestoken dan waren de media niet zo enthousiast geweest om 10x de afkomst in het artikel te melden, dan hadden we weer gelezen "verwarde man".

:')
pi_181004212
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:52 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Ik moest binnensmonds overgeven toen ik deze linkse propaganda zag. :') het hersenspoelen van de burgers door een enkel goed nieuws verhaaltje te brengen. Had Ahmed in Den Haag 3 mensen neergestoken dan waren de media niet zo enthousiast geweest om 10x de afkomst in het artikel te melden, dan hadden we weer gelezen "verwarde man".

:')
AD is toch een rechtse krant?
pi_181004215
Ik vind het wel een heel mooi iets, maar ik zou het echt niet durven met jonge kinderen in huis
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:54:24 #57
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_181004275
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:52 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Ik moest binnensmonds overgeven toen ik deze linkse propaganda zag. :') het hersenspoelen van de burgers door een enkel goed nieuws verhaaltje te brengen. Had Ahmed in Den Haag 3 mensen neergestoken dan waren de media niet zo enthousiast geweest om 10x de afkomst in het artikel te melden, dan hadden we weer gelezen "verwarde man".

:')
Lol ze vertellen gewoon vrijwel altijd waar de dader vandaan komt hoor

En over die steekpartij is meer dan genoeg geschreven
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_181004319
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:54 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Wat is deze? :')
Hipstervluchtelingen, hun land ontvlucht voor het mainstream werd. :D
pi_181004374
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:54 schreef richolio het volgende:

[..]

Lol ze vertellen gewoon vrijwel altijd waar de dader vandaan komt hoor

En over die steekpartij is meer dan genoeg geschreven
Als mensen opperen om de afkomst continue te vermelden krijg je hysterie en nazi verwijten. Zodra mensen opperen dat de afkomst zelden tot nooit vermeld wordt bij negatieve zaken worden ze opeens wel continue gemeld door dezelfde personen die hysterisch worden zodra mensen opperen om de afkomst te vermelden.

Heerlijk, gewoon blijven draaien totdat het in het idealistische straatje past. :')
pi_181004402
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:54 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Wat is deze? :')
Komt van de website van de club in kwestie.

Allemaal heel erg lief en positief daar als ik het zo lees.

IMG_0280.jpg

quote:
Willem en Joshua: “We hebben een superklik”
ervaringen

Het is alsof ze al járen vrienden zijn. Maar pas vorig jaar leerden ze elkaar kennen. In het huis waar hij zelf nog maar net woonde, ving Willem (28) zijn eerste gast Joshua (30) op. Na een verwarrende tijd in het AZC vond Joshua bij Willem een fijn logeeradres waar hij de ruimte kreeg om op verhaal te komen. En waar hij helemaal zichzelf kon zijn.

Tekst: Iris Stam Fotografie: Bas Evers

Willem noemt zichzelf een sociaal dier. Hij spreekt veel af met familie en vrienden en gaat graag naar publieke evenementen die ‘een beetje geëngageerd zijn’. Bijna elke avond is hij op pad. Overdag werkt hij als programmedewerker bij een subsidiefonds dat gericht is op onafhankelijke, kritische media en een inclusieve, democratische rechtstaat. Zijn leven is druk. Toch voelde hij de behoefte om iets voor mensen te doen, die vanwege oorlogsgeweld of andere redenen huis en haard moesten verlaten.

Makkelijk en concreet

Willem: “Ik heb verschillende vrienden met een vluchtelingenachtergrond. Van hen wist ik hoe heftig het is om in den vreemde je leven weer op te bouwen. En hoe moeilijk het is om in contact te komen met Nederlanders. Een collega – die net als ik alleen woonde en een kamer over had – vertelde mij over Takecarebnb. Was dat misschien ook iets voor mij? Ik verdiepte me er wat meer in en besloot het te proberen. Het leek me een makkelijke en concrete manier om nieuwkomers op weg te helpen.”

De positieve energie kwam terug

Die nieuwkomer was Joshua, die door zijn seksuele geaardheid niet meer veilig in zijn geboorteland Maleisië kon wonen. In de lente van 2017 vluchtte hij naar Nederland. In het eerste AZC in Ter Apel was hij een vreemde eend in de bijt. Op de tweede opvanglocatie, gelegen in een bosrijk vakantiepark, werd hij ernstig bedreigd door medebewoners. Vrienden uit de LGBTQ+-gemeenschap brachten hem in contact met Takecarebnb.

Joshua: “De eerste anderhalve maand verbleef ik in Amsterdam, in het huis van Ruth. Ze liet me kennismaken met haar vrienden, nam me mee naar etentjes en feestjes. Het voelde alsof ik bij familie was. Het negatieve verdween, de positieve energie kwam terug. Ik kijk met een goed en dankbaar gevoel op deze noodopvang terug.”

Klussen op kerstavond

Bij Willem, in Amsterdam-Zuidoost, vond Joshua de ruimte om verder op verhaal te komen. Ook bij hem kon hij helemaal zichzelf zijn. De twee bleken ‘een superklik’ te hebben. Bijvoorbeeld op het gebied van interieurstyling. Willems eerste eigen woning, in een gerenoveerde Bijlmerflat, is strak en smaakvol ingericht, met designspullen en retro-meubels die een nieuw verfje kregen. Zoals de schoolstoelen bij de eettafel en de lichtblauwe dekenkist, een klusproject waarop Joshua en hij zich met veel plezier stortten.

Willem: “Als ik erop terugkijk, was dat voor mij het meest bijzondere moment van de logeerperiode. Eerst gingen we naar de bouwmarkt om de schilderspullen te kopen, waarmee we op kerstavond aan de slag gingen. Urenlang zaten we te schuren, om vervolgens met de rollers en de verf in de weer te gaan. Ondertussen maakten we flauwe grappen en kletsten we over alles wat ons beiden interesseert: woninginrichting, kunst, koken, uitgaan en jongens.”

Spinnensurprise

Joshua: “In Maleisië heb ik architectuurdesign gestudeerd. Ik vond het erg leuk om Willem te assisteren bij het opknappen van de meubels, het uitzoeken van woonaccessoires en natuurlijk met het shoppen voor de kerstversiering. Ik ben gek op winkelen!” Een paar weken daarvoor hielp hij Willem bij het maken van een ingewikkelde sinterklaassurprise. Ze kenden elkaar nog maar net, Joshua kwam proeflogeren. Willem: “Ik vroeg of hij zin had om mee te knutselen. ‘Als je niet wilt, hoeft het niet,’ zei ik nog. Maar hij kon niet wachten. Er ontstond een fantastische rugzak in de vorm van een spin, met een bijpassend masker.”

Aanvoelen wat je gast wil

Fingerspitzengefühl is volgens Willem belangrijk. “Aftasten en aanvoelen wat je gast wil en er soms gewoon naar vragen. De behoefte van Joshua om samen dingen te doen was groot. Maar dat sprak hij niet altijd direct uit.”

Joshua kwam door zijn logeerervaringen meer te weten over de manier waarop je Nederlanders benadert. “Je kunt makkelijk met mensen praten, maar ze zetten niet de eerste stap. Ze lachen op straat vaak niet uit zichzelf naar je, zoals we in Maleisië doen. Ik moet in Nederland, als ik contact met iemand wil, zelf het initiatief nemen. Een nieuwe techniek, die ik mezelf nu heb aangeleerd.”

Een bus vol huisraad

Joshua vond half februari een eigen woning, vlakbij Amsterdam. Willem plaatste een bericht op Facebook, met de vraag of vrienden en familie misschien spullen voor Joshua hadden. Het aanbod bleek groot. Met een busje reden Willem en Joshua op één dag van Noord-Holland naar Limburg, om op twintig adressen de meubels en andere huisraad op te halen. Willem: “Vermoeiend! Dat was het enige moment waarop mijn lontje wat korter was. In de twee maanden daarvoor, toen Joshua bij mij logeerde, hebben we verder geen enkele keer een aanvaring gehad.”

Een perfecte match

Natuurlijk had Willem, bij aanvang van het Takecarebnb-avontuur, wat zorgen. Hij was bang dat hij met zijn gast – zoals in zijn studententijd met huisgenoten – botsingen over de afwas en rommel zou krijgen. Maar Joshua bleek net zo gesteld te zijn op een schoon en opgeruimd huis als hij. Ook op het gebied van privacy ging het prima.

Willem: “Doordat de match zo perfect was, voelde het helemaal niet of ik een deel van mijn persoonlijke ruimte moest opgeven. Ik vond het heel gezellig om na mijn werk met hem te koken, te eten en de dag door te nemen. En we hebben veel over onze emoties gepraat. Ik voel Joshua aan, hij is ook enorm empatisch. We zijn vrienden voor het leven geworden.”

Voor herhaling vatbaar

Op de vraag of hij zijn huis nogmaals zou openstellen, antwoordt Willem volmondig ‘ja’. “Het is een verrijkende ervaring.” Lachend: “De volgende gast, de Iraanse dichter Alireza, komt over een paar weken al bij me logeren. Ten tijde van publicatie van dit artikel zal hij bij me wonen.”
pi_181004409
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:55 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

Hipstervluchtelingen, hun land ontvlucht voor het mainstream werd. :D
Doet toch pijn aan je ogen dit. Man, man, man.
pi_181004432
Ik vraag dit voor een goede vriend van mij:
Iedere FOKker kan dus een Irakees meisje met dikke tieten die in nood verkeert in huis halen met geld toe?
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:00:08 #63
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_181004449
Goed topic. Ik heb mij al aangemeld. Dank voor het delen.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_181004489
SjaakVerboomArtikelND01_web.jpg

Een Syrische zoon voor een Fries gezin

https://takecarebnb.org/p(...)oor-een-fries-gezin/
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:01:32 #65
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181004505
Die foto's ook echt :')
pi_181004595
unT-e1496826753418.jpg

En ze lachen veel en zijn steeds heel blij als ik de website moet geloven.
pi_181004617
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:58 schreef DrMabuse het volgende:

Komt van de website van de club in kwestie.
quote:
Na een verwarrende tijd in het AZC vond Joshua bij Willem een fijn logeeradres waar hij de ruimte kreeg om op verhaal te komen. En waar hij helemaal zichzelf kon zijn.
Jesus wat een zoetsappige kuttekst.... ik ben duidelijk niet de doelgroep voor dit tijdschrift.

Oh wacht... het is geen tijdschrift!?
I wished for my computer to be as easy to use as my telephone; my wish has come true because I can no longer figure out how to use my telephone.
pi_181004647
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:01 schreef WheeledWarrior het volgende:
Die foto's ook echt :')
hanneke-jansen.jpg

Hanneke Jansen heeft een tijdje haar huis opengesteld voor Mahmoud, een Syrische vluchteling.

https://takecarebnb.org/ervaringen/nederlands-snelle-integratie/
pi_181004649
Altijd lachen dit soort topics hier.
Eens kijken
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:09:34 #70
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_181004783
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:04 schreef DrMabuse het volgende:
[ afbeelding ]

En ze lachen veel en zijn steeds heel blij als ik de website moet geloven.
WAT?? ZE LACHEN??? SCHANDE!
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:09:37 #71
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181004785
quote:
Vind de site erg positief. Natuurlijk moet er goed gescreend worden om misstanden zoveel mogelijk te voorkomen, maar het onderliggende idee is niet verkeerd.

Mensen burgeren veel sneller in als ze echt contact maken, er in ondergedompelt worden. Er kan ook beter ingespeeld worden op individuele behoeften, ingespeeld worden op wat kan iemand bijdragen aan de maatschappelij, zijn/haar plek vinden in de maatschappij.

Van heel vroeger weet ik dat asielzoekers centra best deprimerende plekken zijn. Hier en daar is dat wel verbeterd in de tijd, maar nogsteeds is het best treurig.
Mensen die willen, inzet tonen, ergens heen willen mogelijkheden bieden om dat te doen helpt.
Er zijn verschillende wegen nodig, niet alleen om een kans te bieden, maar ook om het kaf van het koren te scheiden. Mensen die vooruit willen moeten mogelijkheden krijgen en daar hebben wij ook baat bij.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181004811
quote:
als asielzoeker krijg je natuurlijk wel gewoon een urgentieverklaring .
pi_181004914
quote:
8s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:09 schreef Ryon het volgende:

[..]

WAT?? ZE LACHEN??? SCHANDE!
Kom op zeg.

Die foto's en de hemelhoog juichende verhalen zijn toch vreselijk.

Naïef op z'n minst.
pi_181004937
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:13 schreef DrMabuse het volgende:

[..]

Kom op zeg.

Die foto's en de hemelhoog juichende verhalen zijn toch vreselijk.

Naïef op z'n minst.
Zo wordt ik ook altijd woedend als ik op booking.com een hotelkamer zoek en die zien er allemaal piekfijn en perfect schoongemaakt uit.

Naïef, vind ik dat.

Kom op zeg.

Is toch vreselijk.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181004988
quote:
8s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:14 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Zo wordt ik ook altijd woedend als ik op booking.com een hotelkamer zoek en die zien er allemaal piekfijn en perfect schoongemaakt uit.

Naïef, vind ik dat.

Kom op zeg.

Is toch vreselijk.
En in het echt valt het ook altijd (toch wat) tegen.

Precies.
pi_181005005
quote:
8s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:14 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Zo wordt ik ook altijd woedend als ik op booking.com een hotelkamer zoek en die zien er allemaal piekfijn en perfect schoongemaakt uit.

Naïef, vind ik dat.

Kom op zeg.

Is toch vreselijk.
We hebben het over een verhaal in een landelije krant. Hoewel het inderdaad meer lijkt op een reclame.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181005010
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:15 schreef DrMabuse het volgende:

[..]

En in het echt valt het ook altijd (toch wat) tegen.

Precies.
Mensen lachen niet de hele tijd. Baanbrekend inzicht heb je hier te pakken.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181005068
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:16 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

We hebben het over een verhaal in een landelije krant. Hoewel het inderdaad meer lijkt op een reclame.
Nee, die foto's komen van die TakeCareBNB-website. Die zijn blijkbaar te vrolijk, want vluchtelingen zijn dusdanig kut dat het nu al niet meer netjes is om ze lachend op je website te zetten.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181005073
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:09 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Van heel vroeger weet ik dat asielzoekers centra best deprimerende plekken zijn. Hier en daar is dat wel verbeterd in de tijd, maar nogsteeds is het best treurig.
Zo lees ik in eigenlijk alle artikelen op die site waar het specifiek homoseksuele asielzoekers betreft, dat ze graag zo snel mogelijk uit het azc wilden omdat ze daar ook stelselmatig gepest en bedreigd werden. Als je je thuisland vanwege je geaardheid ontvlucht en vervolgens weer tussen mensen met dezelfde denkbeelden wordt gestopt (en waar kennelijk niet echt tegenop getreden wordt) is dat best kut.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:18:45 #80
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181005114
Goed verhaal. Lekker kort.
pi_181005137
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:16 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Mensen lachen niet de hele tijd. Baanbrekend inzicht heb je hier te pakken.
Daarom.

Evenwichtig je website, artikel, etc.opbouwen i.p.v.. teveel met roze bril presenteren.

Niks mis mee.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:20:45 #82
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_181005200
quote:
8s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:14 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Zo wordt ik ook altijd woedend op mensen welke 'wordt ik' schrijven.
Fan van Kim-Holland
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:22:42 #83
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181005272
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:17 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

Zo lees ik in eigenlijk alle artikelen op die site waar het specifiek homoseksuele asielzoekers betreft, dat ze graag zo snel mogelijk uit het azc wilden omdat ze daar ook stelselmatig gepest en bedreigd werden. Als je je thuisland vanwege je geaardheid ontvlucht en vervolgens weer tussen mensen met dezelfde denkbeelden wordt gestopt (en waar kennelijk niet echt tegenop getreden wordt) is dat best kut.
Idd.

Dan een gastgezin hebben waardoor je meer in de maatschappij staat ipv in dat bubbeltje wat een asielzoekerscentra is (en waar homofobie/andersfobie en frustratie hoog oplopen, wat een enge combinatie is) kan veel bijdragen aan intergratie.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181005274
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:19 schreef DrMabuse het volgende:

[..]

Daarom.

Evenwichtig je website, artikel, etc.opbouwen i.p.v.. teveel met roze bril presenteren.

Niks mis mee.
'Neem deze vluchteling in huis. Pas op, hoewel ze lachend op de foto staan is het niet zo dat ze permanent lachen. Sommige vluchtelingen zijn soms zelfs helemaal niet blij. Het zijn soms net mensen, die rare wezentjes!'
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181005282
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:20 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Dit is wel echt een gênante fout. Mijn excuses.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181005321
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:54 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Wat is deze? :')
Dat zijn nou homoseksuele mannen.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_181005354
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:17 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Nee, die foto's komen van die TakeCareBNB-website. Die zijn blijkbaar te vrolijk, want vluchtelingen zijn dusdanig kut dat het nu al niet meer netjes is om ze lachend op je website te zetten.
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:47 schreef DrMabuse het volgende:
Een oude vriend van me werkt (ik denk nu nog steeds) als werkeloze met dit soort mensen in Delft.

Hij geeft ze Engelse en Nederlandse taallessen terwijl ze in een Kringloop daar ook werk kunnen / moeten verzetten.

Ik sprak hem anderhalf jaar geleden bij een avond uit.

Volgens hem waren het bij hem op die locatie veelal niet gemotiveerde mensen die maar met moeite kunnen worden aangespoord iets te leren en te doen..

Toch liep hij echt enorm met ze weg en vond het prachtig en erg inspirerend werk.

Ik hoorde het met (snel) stijgende verbazing aan.
Snap je wellicht meer wat ik bedoel.

Het is niet alleen zwart of alleen wit.

Als je de bewuste website bezoekt en de verhalen leest krijg je een op z'n minst gekleurde indruk.

En dat is mijn mening.
pi_181005403
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:05 schreef DrMabuse het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Hanneke Jansen heeft een tijdje haar huis opengesteld voor Mahmoud, een Syrische vluchteling.

https://takecarebnb.org/ervaringen/nederlands-snelle-integratie/
Janneke heeft ook haar benen opengesteld voor Mahmoud.

Haha, lekker bezig wijffie.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:26:32 #89
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_181005412
Ik dacht dat het om Isabelle Nanninga ging, maar die heet natuurlijk Annabel. :D
Fine, fuck you then!
Getrouwd met een Fok!ster; wie had dat ooit gedacht! :o
Gay! MohMi O+
pi_181005437
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:58 schreef Hathor het volgende:
Hij brengt soms ook de kinderen naar bed.....en daar gaat helemaal geen enkele alarmbel bij rinkelen????
Nou, ik schok er ook van toen ik het las. Slim is de dame niet. :N
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
pi_181005482
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:26 schreef SicSicSics het volgende:
Ik dacht dat het om Isabelle Nanninga ging, maar die heet natuurlijk Annabel. :D
Die heeft toch ook een vluchteling in huis gehad?
pi_181005521
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:27 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:

[..]

Nou, ik schok er ook van toen ik het las. Slim is de dame niet. :N
Wat kan er nou gebeuren?
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:31:04 #93
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_181005577
Als volwassen man bij een alleenstaande moeder gaan wonen, omdat je het AZC niet zo leuk vindt. Ik snap wel dat hij gevlucht is, wat een slapzak. Hier zal Nederland nog veel profijt van hebben.
Bedankt Hans.
pi_181005605
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:27 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:

[..]

Nou, ik schok er ook van toen ik het las. Slim is de dame niet. :N
Want alle vluchtelingen offeren/vermoorden/verkrachten kleine kindjes ofzo?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:32:29 #95
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181005613
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:24 schreef DrMabuse het volgende:

[..]


[..]

Snap je wellicht meer wat ik bedoel.

Het is niet alleen zwart of alleen wit.

Als je de bewuste website bezoekt en de verhalen leest krijg je een op z'n minst gekleurde indruk.

En dat is mijn mening.
Alsof er geen bemiddeling is en geen aandacht voor cultuurverschillen en eventueel trauma.

Het is maar wat je will lezen, want ook dat zie ik wel aangestipt.
En ja de site is uitnodigend, reclame makend voor hun visie. Maar er wordt ook verteld hoe er een match gemaakt wordt, hoe de vluchtelingen bijkomtijd nodig hebben e.d.

In de werkelijke communicatie tussen potientele gastgezinnen en organisatie verwacht ik dat dat meer benadrukt/behandeld wordt.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:32:43 #96
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_181005615
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:28 schreef the-eye het volgende:
Die heeft toch ook een vluchteling in huis gehad?
Jazeker! ^O^ Linkse propaganda. ;)
Fine, fuck you then!
Getrouwd met een Fok!ster; wie had dat ooit gedacht! :o
Gay! MohMi O+
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:33:56 #97
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181005658
quote:
5s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:32 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Want alle vluchtelingen offeren/vermoorden/verkrachten kleine kindjes ofzo?
En helpen de kinderen op bed te leggen betekend automatisch helemaal alleen met de kinderen zijn zodat je alle tijd hebt ze sadistisch te misbruiken...
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181005695
quote:
5s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:32 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Want alle vluchtelingen offeren/vermoorden/verkrachten kleine kindjes ofzo?
Uberhaupt iemand anders je kinderen naar bed laten brengen is risicovol. Zo vaak dat zgn `huisvrienden` kinderen misbruiken. Kranten staan er vol mee. Een beetje kat op het spek binden dit. Maar ieder z,n hobbie. Ze doet maar, zolang ze maar niet in mijn voortuin komen.
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:44:00 #99
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_181005995
Tjonge, wat een trieste reacties hier. Al het nieuws dat positief is over immigranten direct afdoen als propaganda en leugens. :r
pi_181005997
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:35 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:

[..]

Uberhaupt iemand anders je kinderen naar bed laten brengen is risicovol. Zo vaak dat zgn `huisvrienden` kinderen misbruiken. Kranten staan er vol mee. Een beetje kat op het spek binden dit. Maar ieder z,n hobbie. Ze doet maar, zolang ze maar niet in mijn voortuin komen.
Oke.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181006035
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:44 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Tjonge, wat een trieste reacties hier. Al het nieuws dat positief is over immigranten direct afdoen als propaganda en leugens. :r
Welnee. Ik erger me alleen aan de tekst. Verder niks.
I wished for my computer to be as easy to use as my telephone; my wish has come true because I can no longer figure out how to use my telephone.
pi_181006114
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:44 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Tjonge, wat een trieste reacties hier. Al het nieuws dat positief is over immigranten direct afdoen als propaganda en leugens. :r
Een minderheid is geen juiste vertegenwoordiging van de meerderheid. Alleen gaat dat verhaal met goed nieuws propaganda nooit op merk ik. :')
pi_181006142
Als een Nederlandse vrouw voor gutmensch speelt spelen meestal hormonen een grote rol. Ik denk dat Isabelle wel warm wordt van mannen met baarden uit de woestijn
It ain't over t-t-till it's over
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:49:28 #104
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_181006206
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:47 schreef Pleun2011 het volgende:
Als een Nederlandse vrouw voor gutmensch speelt spelen meestal hormonen een grote rol. Ik denk dat Isabelle wel warm wordt van mannen met baarden uit de woestijn
klopt, vaak is het ook alleen maar de vruchtbare periode van de maand dat vrouwen op echte mannen vallen. De overige weken maken ook autochtonen gewoon een kans.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:49:30 #105
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_181006207
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:46 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Een minderheid is geen juiste vertegenwoordiging van de meerderheid. Alleen gaat dat verhaal met goed nieuws propaganda nooit op merk ik. :')
Ik ga deze opmerking even bookmarken. Die komt me vast nog van pas.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:50:49 #106
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_181006257
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:47 schreef Pleun2011 het volgende:
Als een Nederlandse vrouw voor gutmensch speelt spelen meestal hormonen een grote rol. Ik denk dat Isabelle wel warm wordt van mannen met baarden uit de woestijn
Ja, want Nederlandse vrouwen kennen geen emotie behalve het ratelen van de eierstokken en het zuigen van de baarmoedermond.
pi_181006313
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:50 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

Ja, want Nederlandse vrouwen kennen geen emotie behalve het ratelen van de eierstokken en het zuigen van de baarmoedermond.
Ik wist niet dat die twee zaken emoties waren. :)
I wished for my computer to be as easy to use as my telephone; my wish has come true because I can no longer figure out how to use my telephone.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:56:24 #108
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_181006403
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:52 schreef Mr_Belvedere het volgende:

[..]

Ik wist niet dat die twee zaken emoties waren. :)
Zo leer je nog eens wat.
pi_181006421
Isabella krijgt dus oppas in de ruil voor grote pik in haar kontje
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:57:37 #110
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_181006448
quote:
9s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:48 schreef LTVDK het volgende:
Ik krijg wel medelijden met die Ahmad als ik lees waar die terecht is gekomen, arme jongen ;(
Dit ja :{

Zelfs mijn grootste vijand gun ik dat niet.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 14:59:47 #111
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_181006513
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:56 schreef kurk_droog het volgende:
Isabella krijgt dus oppas in de ruil voor grote pik in haar kontje
:') dat je dit uit je toetsenbord krijgt
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:00:22 #112
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181006523
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:57 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Dit ja :{

Zelfs mijn grootste vijand gun ik dat niet.
Glutenvrij idd. Ik snap wel dat hij aan het eten moest 'wennen'. Hij is nu iig instaat het zonder kokhalsen binnen te houden en beleefd doch ongemeend te bedanken ervoor ;)

Eindelijk eens een asielzoeker die gare omstandigheden accepteert en zelfs dankbaar doet erover en het is nogsteeds niet goed.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181006557
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:46 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Een minderheid is geen juiste vertegenwoordiging van de meerderheid. Alleen gaat dat verhaal met goed nieuws propaganda nooit op merk ik. :')
Geen zorgen, wanneer iemand wordt neergestoken dan maken de kranten daar ook melding van. En als het even kan wordt ook de etniciteit van de verdachte genoemd. Dergelijke berichten leveren namelijk de meeste kliks op en dus ook de meeste centjes.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:07:06 #114
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_181006702
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:00 schreef Cause_Mayhem het volgende:

Eindelijk eens een asielzoeker die gare omstandigheden accepteert en zelfs dankbaar doet erover en het is nogsteeds niet goed.
Dit is onzin. Hij accepteerde de situatie in Syrië niet, in Griekenland niet en in het AZC niet. Hij zocht steeds iets beter. Ook nu is hij alweer opzoek naar een eigen sociale woning.
Bedankt Hans.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:08:03 #115
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181006728
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:07 schreef bascross het volgende:

[..]

Dit is onzin. Hij accepteerde de situatie in Syrië niet, in Griekenland niet en in het AZC niet. Hij zocht steeds iets beter. Ook nu is hij alweer opzoek naar een eigen sociale woning.
Glutenvrij eten!!!!!!

Geloof me, een gifgasaanval stelt niets voor daarbij..
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:08:26 #116
251549 SpaceOddity
Allah is gay.
pi_181006736
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:17 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

Zo lees ik in eigenlijk alle artikelen op die site waar het specifiek homoseksuele asielzoekers betreft, dat ze graag zo snel mogelijk uit het azc wilden omdat ze daar ook stelselmatig gepest en bedreigd werden. Als je je thuisland vanwege je geaardheid ontvlucht en vervolgens weer tussen mensen met dezelfde denkbeelden wordt gestopt (en waar kennelijk niet echt tegenop getreden wordt) is dat best kut.
Homofiele en afvallige vluchtlingen, die gevlucht zijn omdat zij hun seks.geaardheid en afvalligheid voor zichzelf moesten houden omdat ze anders in problemen zouden kunnen komen door een intolerante religie/ideologie, krijgen hier te horen dat zij hun seksuele geaardheid en/of afvalligheid voor de intolerante religie/ideologie aanhangers beter voor zich zelf kunnen houden, omdat ze anders problemen zouden kunnen krijgen.

Dit zou eigenlijk iedereen eens goed op zichzelf moeten laten inwerken.

Fijn voor die vluchtelingen dat er zoiets is als een ''vluchtmogenlijkheid uit een opvang vóór vluchtelingen'', maar ziekelijk triest en bedroevend dat dat nodig is. Ik zou toch ook eens graag een bericht willen lezen waarbij islamtische gezinnen zulke homo's en afvalligen vluchtelingen thuis opvangen.

Verder is die site pure propaganda, wat begrijpelijk is, maar de ware ziekmakende reden erachter word opnieuw maar niet benoemd. En de belichting in het stuk uit de OP is zeer bedenkelijk, met terechte kritische noten van TS.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:09:29 #117
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_181006769
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:08 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Glutenvrij eten!!!!!!

Geloof me, een gifgasaanval stelt niets voor daarbij..
Leuk, Hans. Je kan alleen maar onzin uitslaan zie ik. Feitelijk zit je er gewoon weer naast.
Bedankt Hans.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:10:37 #118
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181006796
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:09 schreef bascross het volgende:

[..]

Leuk, Hans. Je kan alleen maar onzin uitslaan zie ik. Feitelijk zit je er gewoon weer naast.
Kind toch...

Aai over je bol hoor.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181006883
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:35 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:

[..]

Uberhaupt iemand anders je kinderen naar bed laten brengen is risicovol. Zo vaak dat zgn `huisvrienden` kinderen misbruiken. Kranten staan er vol mee. Een beetje kat op het spek binden dit. Maar ieder z,n hobbie. Ze doet maar, zolang ze maar niet in mijn voortuin komen.
Niemand komt in de buurt van m’n kinderen.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_181006909
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:10 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Kind toch...

Aai over je bol hoor.
Aai terug.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:20:24 #121
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181007042
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:15 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Aai terug.
Dank, wordt gewaardeerd 😘
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181007086
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:20 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Dank, wordt gewaardeerd 😘
Ik voelde dat je een beetje liefde nodig had.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_181007248
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:01 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Geen zorgen, wanneer iemand wordt neergestoken dan maken de kranten daar ook melding van. En als het even kan wordt ook de etniciteit van de verdachte genoemd. Dergelijke berichten leveren namelijk de meeste kliks op en dus ook de meeste centjes.
Nou nee, hier weer een mooi voorbeeld: Hoge strafeis groepsmishandeling

Van de FP net ģeplaatst. "Nederlandse" broers, waarom niet het beestje bij de naam noemen en zeggen dat het Iraniërs zijn? Hadden deze jongens een goede daad gedaan had er echt niet "Nederlanders" gestaan maar waren er meerdere verwijzingen te lezen naar hun Iraanse afkomst.

Pak de "aanslag" in Den Haag. Er werd meteen groepen "verwarde man" na de ophef en de filmpjes kwam uit dat het een syrier was. En dan heb jij munitie om mee te schieten want dan kun je roepen "Ja maar de media meld ook de afkomst als het om criminelen gaat". Terwijl we beiden weten als dit niet gefilmd was geworden niemand de feiten had vermeld en allemaal hadden ze vastgehouden aan "verwarde man".
pi_181007347
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:29 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Nou nee, hier weer een mooi voorbeeld: Hoge strafeis groepsmishandeling

Van de FP net ģeplaatst. "Nederlandse" broers, waarom niet het beestje bij de naam noemen en zeggen dat het Iraniërs zijn? Hadden deze jongens een goede daad gedaan had er echt niet "Nederlanders" gestaan maar waren er meerdere verwijzingen te lezen naar hun Iraanse afkomst.

Pak de "aanslag" in Den Haag. Er werd meteen groepen "verwarde man" na de ophef en de filmpjes kwam uit dat het een syrier was. En dan heb jij munitie om mee te schieten want dan kun je roepen "Ja maar de media meld ook de afkomst als het om criminelen gaat". Terwijl we beiden weten als dit niet gefilmd was geworden niemand de feiten had vermeld en allemaal hadden ze vastgehouden aan "verwarde man".
Beste jongen, ik kan je verzekeren dat geen enkele journalist (en al helemaal niet van het AD) erover peinst om de achtergrond van de dader te benoemen als die bekend is. De verslaggever wil gewoon een compleet mogelijk stuk aanleveren. Die maakt zich druk over hoe lezers reageren op het feit dat de verdachte een Marokkaanse achtergrond heeft.

Probleem is dat je in de meeste gevallen afhankelijk bent van de informatie die wordt aangeleverd door de politie. En die vermeldt niet altijd de achtergrond van de verdachte.

Maar het is een misvatting te denken dat journalisten bewust informatie achterhouden.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_181007758
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:32 schreef KoosVogels het volgende:

[..]


Maar het is een misvatting te denken dat journalisten bewust informatie achterhouden.
Je bent naïef om te denken dat het niet gebeurd. Ieder mens heeft een eigen mening, zo ook journalisten. Pak FOX in Amerika, het is wel aannemelijk dat die mensen onzin verkopen want ze zijn rechts, en die discussie is hier ook al meermaals gevoerd. Maar zodra iemand links is dan beroept hij/zij zich alleen op de feiten aldus mensen die niet willen inzien dat journalisten meer hun mening verkopen dan feiten. Daarbij niet te vergeten dat die journalisten hun opleiding genoten hebben ik veelal linkse bolwerken waar rechtse meningen verketterd worden. Het is ook niet dat dit zo maar uit de lucht komt vallen, hoeveel voorbeelden zijn er inmiddels an geweest de laatste jaren? Honderden? Duizenden? Maar ja zodra je kritiek geeft op de linkse media komen de dooddoeners weer om de bocht, alleen rechtse media liegt en verdraait feiten natuurlijk.
pi_181007878
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:46 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Je bent naïef om te denken dat het niet gebeurd. Ieder mens heeft een eigen mening, zo ook journalisten. Pak FOX in Amerika, het is wel aannemelijk dat die mensen onzin verkopen want ze zijn rechts, en die discussie is hier ook al meermaals gevoerd. Maar zodra iemand links is dan beroept hij/zij zich alleen op de feiten aldus mensen die niet willen inzien dat journalisten meer hun mening verkopen dan feiten. Daarbij niet te vergeten dat die journalisten hun opleiding genoten hebben ik veelal linkse bolwerken waar rechtse meningen verketterd worden. Het is ook niet dat dit zo maar uit de lucht komt vallen, hoeveel voorbeelden zijn er inmiddels an geweest de laatste jaren? Honderden? Duizenden? Maar ja zodra je kritiek geeft op de linkse media komen de dooddoeners weer om de bocht, alleen rechtse media liegt en verdraait feiten natuurlijk.
Tsja, ik spreek nou eenmaal uit ervaring. Werkelijk niemand van mijn collega's zou het in z'n hoofd halen de achtergrond van de verdachte te verzwijgen op het moment dat die informatie voorhanden is. De praktijk wijst dat ook uit. In de meeste media wordt braaf melding gemaakt van die 'licht getinte' verdachte waar de politie naar op zoek is.

Nogmaals, het probleem is dat je voor je informatie afhankelijk bent van hetgeen de woordvoering van de politie verstrekt. Als die meldt dat de verdachte lichtgetint is, dan wordt dat niet verzwegen. Zou ook niet weten waarom.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:53:55 #127
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_181007935
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:32 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Beste jongen, ik kan je verzekeren dat geen enkele journalist (en al helemaal niet van het AD) erover peinst om de achtergrond van de dader te benoemen als die bekend is.

[...]

Maar het is een misvatting te denken dat journalisten bewust informatie achterhouden.
Nou Koos, gelukkig hebben we jouw erewoord, dat is natuurlijk meer dan voldoende om ons gerust te stellen.
pi_181007955
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:51 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, ik spreek nou eenmaal uit ervaring. Werkelijk niemand van mijn collega's zou het in z'n hoofd halen de achtergrond van de verdachte te verzwijgen op het moment dat die informatie voorhanden is. De praktijk wijst dat ook uit. In de meeste media wordt braaf melding gemaakt van die 'licht getinte' verdachte waar de politie naar op zoek is.

Nogmaals, het probleem is dat je voor je informatie afhankelijk bent van hetgeen de woordvoering van de politie verstrekt. Als die meldt dat de verdachte lichtgetint is, dan wordt dat niet verzwegen. Zou ook niet weten waarom.
Ik heb ook een eigen ervaring, met het Limburgs dagblad. Een zware mishandeling door meerdere Marokkanen waarbij ze mij en anderen voor een verklaring hadden gevraagd werd beschreven als "Nederlanders" alleen maar omdat ze een Nederlands kenteken hadden. Het feitje dat ze marokkanen waren die iemand met een londsdale trui aanvielen werd totaal genegeerd.

Zo hebben we toch beiden onze eigen ervaringen.
pi_181007990
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:53 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Nou Koos, gelukkig hebben we jouw erewoord, dat is natuurlijk meer dan voldoende om ons gerust te stellen.
Om hem dadelijk weer los te zien gaan op fox news want rechts, racisten en ze verkopen nepnieuws. Dan zijn de journalisten opeens niet integer genoeg.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:56:58 #130
405850 Eiwitshake
Provinciaaltje
pi_181007994
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:42 schreef Hathor het volgende:
Bij dat soort mensen heb ik altijd een beetje het idee dat het voor hen net is alsof ze een hondje uit het asiel gaan halen.
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op Neêrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:57:39 #131
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_181008008
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:37 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Waarom?

Het kan nooit en te nimmer ok zijn?
Natuurlijk wel, maar dit ligt er gewoon te dik bovenop. Dit doet me aan een reclamefolder denken. Net zoals die NRC link die ik postte maar die kan schijnbaar niet door iedereen gelezen worden.
pi_181008061
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:54 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Ik heb ook een eigen ervaring, met het Limburgs dagblad. Een zware mishandeling door meerdere Marokkanen waarbij ze mij en anderen voor een verklaring hadden gevraagd werd beschreven als "Nederlanders" alleen maar omdat ze een Nederlands kenteken hadden. Het feitje dat ze marokkanen waren die iemand met een londsdale trui aanvielen werd totaal genegeerd.

Zo hebben we toch beiden onze eigen ervaringen.
Dus als ik het goed begrijp, heeft een journalist van De Limburger jullie geïnterviewd en vervolgens geschreven dat de verdachten 'Nederlanders' waren?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_181008166
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:56 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Om hem dadelijk weer los te zien gaan op fox news want rechts, racisten en ze verkopen nepnieuws. Dan zijn de journalisten opeens niet integer genoeg.
Bij FOX werken geen journalisten.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_181008192
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:59 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dus als ik het goed begrijp, heeft een journalist van De Limburger jullie geïnterviewd en vervolgens geschreven dat de verdachten 'Nederlanders' waren?
Een mishandeling in België, auto reed langs stopte en er stapten wat Marokkanen uit. Er liep een jongen in een londsdale trui en kreeg meteen klappen. Jongen moest naar het ziekenhuis, wij waren getuigen en ik heb één Marokkaan van die jongen afgetikt. Enkele vrouwen die tussenbeide kwamen hebben ook klappen gekregen waarvan er één naar het ziekenhuis moest. De krant had vervolgens gebeld, nummer gekregen via die jongen denk ik. Verhaal gedaan, dag later stond in de krant "Nederlandse jongeren" met een verhaal alsof het gewoon een simpel mat partijtje was. Maar dit was immers een racistische aanval, en toen ik dat verhaal last moest ik kosten van de onzin die ze vertelden. Klopte niks van. Inmiddels alweer zo'n 17 jaar geleden.
pi_181008240
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 16:06 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Een mishandeling in België, auto reed langs stopte en er stapten wat Marokkanen uit. Er liep een jongen in een londsdale trui en kreeg meteen klappen. Jongen moest naar het ziekenhuis, wij waren getuigen en ik heb één Marokkaan van die jongen afgetikt. Enkele vrouwen die tussenbeide kwamen hebben ook klappen gekregen waarvan er één naar het ziekenhuis moest. De krant had vervolgens gebeld, nummer gekregen via die jongen denk ik. Verhaal gedaan, dag later stond in de krant "Nederlandse jongeren" met een verhaal alsof het gewoon een simpel mat partijtje was. Maar dit was immers een racistische aanval, en toen ik dat verhaal last moest ik kosten van de onzin die ze vertelden. Klopte niks van. Inmiddels alweer zo'n 17 jaar geleden.
Aha, een voorbeeld dat zeventien jaar oud is. Toen zat ik nog op de middelbare school en werd er nog zeer krampachtig gedaan over het vermelden van de etniciteit van verdachten. Dat is tegenwoordig wel anders, simpelweg omdat het taboe al geruime tijd terug is doorbroken.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 16:10:44 #136
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_181008292
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:32 schreef KoosVogels het volgende:

[..]
Maar het is een misvatting te denken dat journalisten bewust informatie achterhouden.
Nou, ik ben helemaal om hoor. Immers iemand die van de brache afhankelijk is zal altijd een eerlijk verhaal vertellen. Overal, altijd.
Fan van Kim-Holland
pi_181008298
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 16:08 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Aha, een voorbeeld dat zeventien jaar oud is. Toen zat ik nog op de middelbare school en werd er nog zeer krampachtig gedaan over het vermelden van de etniciteit van verdachten. Dat is tegenwoordig wel anders, simpelweg omdat het taboe al geruime tijd terug is doorbroken.
Dan verschillen we in mening, en de waarheid zal wel in het midden liggen. Er zullen er zijn die wel de afkomst vermelden bij negatief nieuws maar ook genoeg die hun eigen idealen belangrijker vinden dan feiten en daarmee niet het "populisme" in de kaart willen spelen.

Ook journalisten zijn mensen met meningen en het is zeer naïef om te denken dat ze geen eigen mening in hun artikelen verwerken. Anders werd er wel eens meer aandacht besteed aan alle kanten van een verhaal en niet alleen de kant verteld die partijen zoals de NPO goed uitkomen. Zaken waar ook al genoeg over te vinden is op het internet.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 16:13:11 #138
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_181008363
De 'Hardewijkse Courant' voor al uw nieuws uit de randstad!
Fan van Kim-Holland
pi_181008515
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 16:11 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Dan verschillen we in mening, en de waarheid zal wel in het midden liggen. Er zullen er zijn die wel de afkomst vermelden bij negatief nieuws maar ook genoeg die hun eigen idealen belangrijker vinden dan feiten en daarmee niet het "populisme" in de kaart willen spelen.

Ook journalisten zijn mensen met meningen en het is zeer naïef om te denken dat ze geen eigen mening in hun artikelen verwerken. Ander werd er wel eens meer aandacht besteed aan alle kanten van een verhaal en niet alleen de kant verteld die partijen zoals de NPO goed uitkomen. Zaken waar ook al genoeg over te vinden is op het internet.
Veruit de meeste berichtgeving over misdaad is afkomstig uit informatie die wordt verstrekt door de politie. Er is niet eens ruimte om je 'idealen' te verwerken in dergelijke stukjes. Je tikt wat de politie je heeft verteld en als het incident boeiend genoeg is, ga je de straat op.

Nogmaals, ik heb nog nooit meegemaakt dat een collega de etniciteit van verdachten heeft verzwegen als die werd vermeld door de politie.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_181009031
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 15:32 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Beste jongen, ik kan je verzekeren dat geen enkele journalist (en al helemaal niet van het AD) erover peinst om de achtergrond van de dader te benoemen als die bekend is. De verslaggever wil gewoon een compleet mogelijk stuk aanleveren. Die maakt zich druk over hoe lezers reageren op het feit dat de verdachte een Marokkaanse achtergrond heeft.

Probleem is dat je in de meeste gevallen afhankelijk bent van de informatie die wordt aangeleverd door de politie. En die vermeldt niet altijd de achtergrond van de verdachte.

Maar het is een misvatting te denken dat journalisten bewust informatie achterhouden.
Het maakt natuurlijk niet zoveel uit, wie de info achterhoudt, de politie of de journo's

Feit is, dat we iets anders dan de waarheid voorgeschoteld krijgen!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_181009072
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 16:18 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Veruit de meeste berichtgeving over misdaad is afkomstig uit informatie die wordt verstrekt door de politie. Er is niet eens ruimte om je 'idealen' te verwerken in dergelijke stukjes. Je tikt wat de politie je heeft verteld en als het incident boeiend genoeg is, ga je de straat op.

Nogmaals, ik heb nog nooit meegemaakt dat een collega de etniciteit van verdachten heeft verzwegen als die werd vermeld door de politie.
Eh, eh er werd een tijdje terug wel geroepen dat een programma als Opsporing Verzocht….eens wat minder br...eh getinte daders moest laten zien!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 16:44:50 #142
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181009162
quote:
9s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:48 schreef LTVDK het volgende:
Ik krijg wel medelijden met die Ahmad als ik lees waar die terecht is gekomen, arme jongen ;(
Gescheiden moedertjes hebben ook behoefte aan seks :Y
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 16:46:31 #143
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_181009194
Mooi toch iemand die ook iets doet. Dingen als mijn kinderen naar bed laten brengen door een vreemde zou ik zelf alleen nooit doen. :{
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 17:10:22 #144
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181009612
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 16:46 schreef FlippingCoin het volgende:
Mooi toch iemand die ook iets doet. Dingen als mijn kinderen naar bed laten brengen door een vreemde zou ik zelf alleen nooit doen. :{
Och, dat doen ze op de kinderopvang waar kinderen massaal gedumpt worden ook. Maar inderdaad mooi dat mensen zoiets doen. Beter dan al die BN'ers die zeggen een asielzoeker in huis te nemen maar het uiteindelijk niet doen.

Wat ik alleen even niet snap in dit verhaal. Waarom verwacht ie binnen 3 maanden 'zoals beloofd" zn eigen huisje te krijgen in Delft?
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 19:02:13 #145
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_181012445
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 16:10 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Nou, ik ben helemaal om hoor. Immers iemand die van de brache afhankelijk is zal altijd een eerlijk verhaal vertellen. Overal, altijd.
Kan je inderdaad beter een stel anonieme FOK!kers geloven die niet zo dicht op het vuur zitten en elke kans aangrijpen om te jammeren op vluchtelingen.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 19:06:03 #146
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_181012568
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 17:10 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Och, dat doen ze op de kinderopvang waar kinderen massaal gedumpt worden ook. Maar inderdaad mooi dat mensen zoiets doen. Beter dan al die BN'ers die zeggen een asielzoeker in huis te nemen maar het uiteindelijk niet doen.

Wat ik alleen even niet snap in dit verhaal. Waarom verwacht ie binnen 3 maanden 'zoals beloofd" zn eigen huisje te krijgen in Delft?
Bij een kinderopvang is er gelukkig een 4 ogen beleid en screening volgens mij. Maar goed daar ben ik ook niet zo'n fan van. :P
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn
pi_181012650
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 19:06 schreef FlippingCoin het volgende:
kinderopvang is er gelukkig een 4 ogen beleid en screening volgens mij. Maar goed daar ben ik ook niet zo'n fan van.
Zoals bij robert m gebeurd is ?
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 19:12:55 #148
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_181012756
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 19:02 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Kan je inderdaad beter een stel anonieme FOK!kers geloven die niet zo dicht op het vuur zitten en elke kans aangrijpen om te jammeren op vluchtelingen.
Godverdomme zeg :')
Fan van Kim-Holland
pi_181013076
Vlucht kan niet meer Ahmed, jaren moet je met haar door het leven.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 19:25:16 #150
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_181013099
quote:
19s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 19:09 schreef kiffer het volgende:

[..]

Zoals bij robert m gebeurd is ?
Ik dacht dat het toen nog niet was. Maar natuurlijk zal je misbruik overal vinden, maar niet in gelijke hoeveelheden.
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn
pi_181013339
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 19:25 schreef FlippingCoin het volgende:
dat het toen nog niet was. Maar natuurlijk zal je misbruik overal vinden, maar niet in gelijke hoeveelheden.
Klopt maar ik vind het nogal wat hoe sommige hier insinueren of hij pedo is lijkt me vrij normaal als hij bij deze mensen inwoont dat hij ook in aanraking komt met de kinderen en desnoods naar bed brengt.Zelf zou ik dit ook niet doen maar dit is een keuze die de vrouw maakt door een vreemde in huis te halen.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 19:39:06 #152
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181013422
Wat een klef verhaal.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_181013916
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:59 schreef richolio het volgende:

[..]

:') dat je dit uit je toetsenbord krijgt
het zal de hitte wel zijn
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 20:07:04 #154
168739 Red_85
'echt wel'
pi_181014102
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:42 schreef Hathor het volgende:
Bij dat soort mensen heb ik altijd een beetje het idee dat het voor hen net is alsof ze een hondje uit het asiel gaan halen.
Met een enorm 'kijk mij eens goedvolk zijn' gehalte.

Pretentieuze dommelingen zijn het.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_181014269
Wat ik mij wel afvraag is waarom ze zo nodig moeten inburgeren aangezien ze terug zouden gaan als het vrede is wat eigenlijk al is in Syrië aangezien I.S zo goed als verslagen is.
pi_181014754
Ik wens ze veel succes. Boeit me verder geen ene fuck wat die vrouw of man wel of niet doen.

Tada, hartstikke makkelijk die multiculturele samenleving.
"Pools are perfect for holding water"
pi_181015104
quote:
19s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 20:13 schreef kiffer het volgende:
Wat ik mij wel afvraag is waarom ze zo nodig moeten inburgeren aangezien ze terug zouden gaan als het vrede is wat eigenlijk al is in Syrië aangezien I.S zo goed als verslagen is.
De voorzieningen in Nederland zijn van dusdanig hoog niveau, vooral als je het vergelijkt met waar men vandaan komt, dat men echt niet meer teruggaat.

Als je je kinderen hier naar school kan laten gaan, een prima verwarmd huis hebt en genoeg geld om van te leven. Moet je wel haast gek zijn om hier te vertrekken.
pi_181015519
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 20:42 schreef luxerobots het volgende:

[..]

De voorzieningen in Nederland zijn van dusdanig hoog niveau, vooral als je het vergelijkt met waar men vandaan komt, dat men echt niet meer teruggaat.

Als je je kinderen hier naar school kan laten gaan, een prima verwarmd huis hebt en genoeg geld om van te leven. Moet je wel haast gek zijn om hier te vertrekken.
Als ik om de een of andere reden zou moeten vluchten uit mijn land en uiteindelijk terecht zou komen in een cultuur waar ik totaal niks van begrijp of die haaks staat op alles in die waarin ik ben grootgebracht, zou ik denk ik meteen terug willen zodra het weer veilig is. Geld is niet zaligmakend. Home sweet home.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_181016017
Gezien de baard is meneer waarschijnlijk een aanhanger van nusra of isis en een tegenstander van Assad, die blijft gewoon.
pi_181017229
Dit is trouwens wel een interessante radiodocumentaire: https://www.2doc.nl/speel(...)t-van-mohammed~.html

Een vrijwilligster volgt een jaar lang een Syrisch asielzoekersgezin in Nederland. Het gezin komt overigens niet rechtstreeks uit Syrië, maar heeft ook in Egypye en Saoedi-Arabië gezeten.

Ze krijgen een huis in de gemeente Oss, de ambtenaar die het huis komt overhandigen zegt al dat hij het eigenlijk niet aan zijn burgers uit kan leggen, de wachttijd voor zo'n huis is normaal gesproken 15 jaar.

Het eerste wat Mohammed zegt is dat hij niet blij is met de trap, een trap in een huis met kinderen, dat is hartstikke gevaarlijk. Kan daar niet iets aan gedaan worden?

Verder proberen ze nog een visum te krijgen om familie naar hier te krijgen. Daar frauderen ze zelfs voor met een contract dat niet klopt. De IND wil het visum niet geven, omdat ze verwachten dat ook die familie dan een asielverzoek indient. Je moet immers wel naar Nederland komen om hier asiel aan te vragen (iets waar we overigens de hele mensenhandel ook mee in stand houden).

Het extra geld dat ze krijgen om in te burgeren wordt gebruikt om een auto te kopen.

Voor mij is het wel duidelijk, dit zijn mensen op zoek naar een zo goed als mogelijk leven (begrijpelijk), maar met echte vluchtelingen heeft het allemaal weinig van doen.
pi_181017968
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 21:09 schreef WammesWaggel het volgende:
Gezien de baard is meneer waarschijnlijk een aanhanger van nusra of isis en een tegenstander van Assad, die blijft gewoon.
Waarom generaliseer je zo? :')
pi_181018176
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 21:47 schreef luxerobots het volgende:
Dit is trouwens wel een interessante radiodocumentaire: https://www.2doc.nl/speel(...)t-van-mohammed~.html

Een vrijwilligster volgt een jaar lang een Syrisch asielzoekersgezin in Nederland. Het gezin komt overigens niet rechtstreeks uit Syrië, maar heeft ook in Egypye en Saoedi-Arabië gezeten.

Ze krijgen een huis in de gemeente Oss, de ambtenaar die het huis komt overhandigen zegt al dat hij het eigenlijk niet aan zijn burgers uit kan leggen, de wachttijd voor zo'n huis is normaal gesproken 15 jaar.

Het eerste wat Mohammed zegt is dat hij niet blij is met de trap, een trap in een huis met kinderen, dat is hartstikke gevaarlijk. Kan daar niet iets aan gedaan worden?

Verder proberen ze nog een visum te krijgen om familie naar hier te krijgen. Daar frauderen ze zelfs voor met een contract dat niet klopt. De IND wil het visum niet geven, omdat ze verwachten dat ook die familie dan een asielverzoek indient. Je moet immers wel naar Nederland komen om hier asiel aan te vragen (iets waar we overigens de hele mensenhandel ook mee in stand houden).

Het extra geld dat ze krijgen om in te burgeren wordt gebruikt om een auto te kopen.

Voor mij is het wel duidelijk, dit zijn mensen op zoek naar een zo goed als mogelijk leven (begrijpelijk), maar met echte vluchtelingen heeft het allemaal weinig van doen.
Mensen voor wie dit als nieuws komt... :')

Dit moet je toch wel weten? Toch...?!
pi_181018655
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 22:15 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Mensen voor wie dit als nieuws komt... :')

Dit moet je toch wel weten? Toch...?!
Wat mij het meest irriteert is dat wij alle Syriërs als vluchteling zien. De gedachte is dat heel Syrië onveilig is, en we dus geen enkele Syriër terug kunnen sturen. We proberen alleen nog de oorlogsmisdadigers eruit te halen, maar ook die worden niet teruggestuurd en verblijven dus (onder de radar) in de illegaliteit.

Terwijl de meeste Syriërs gewoon hun leven in Syrië kunnen voortzetten, het grootste geweld is gaan liggen en vrijwel het hele land is veilig. We hoeven dus helemaal niet alle Syriërs hier op te vangen.

Voor de categorie die rechtstreeks gezocht wordt, die op dodenlijsten staan, zou ik nog best een uitzondering willen maken. Maar ook dan, moet de opvang sober zijn en moeten deze mensen zo snel als mogelijk op eigen benen gaan staan.
pi_181018762
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:00 schreef Ludachrist het volgende:
Dit gaat weer een goed topic worden.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 22:45:21 #165
251549 SpaceOddity
Allah is gay.
pi_181018902
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 22:37 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Beetje laat @ the party T.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_181019495
quote:
15s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 22:45 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Beetje laat @ the party T.
A day late and a lira short ;(
pi_181021591
Laat maar zitten.

[ Bericht 16% gewijzigd door Jellereppe op 08-08-2018 01:09:41 ]
pi_181022266
Arme kinderen
Op donderdag 5 april 2018 18:50 schreef Le_Professeur het volgende:
Haha CK rare imbeciel
pi_181022643
quote:
8s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:09 schreef Ryon het volgende:

[..]

WAT?? ZE LACHEN??? SCHANDE!
Jij ziet niet wat wij zien, linksche kerk. Het is een gemene kwaadaardige lach. Weet je wel wat in die hoofden omgaat? "MUHAHAHAHA Hide yo kids, hide yo wives".
  woensdag 8 augustus 2018 @ 08:34:08 #170
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_181024527
Je neemt een wildvreemde, mogelijk getraumatiseerde, man in huis. En je hebt kleine kinderen.

Ik weet het niet, hoor....

Zou ze ook een 'gewone', Nederlandse, verwarde man in huis nemen, die toevallig even geen vast woon-en-verblijf plaats heeft?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_181024546
Ich bin achmed die kleine krokodil.
pi_181026073
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 21:47 schreef luxerobots het volgende:
Dit is trouwens wel een interessante radiodocumentaire: https://www.2doc.nl/speel(...)t-van-mohammed~.html

Een vrijwilligster volgt een jaar lang een Syrisch asielzoekersgezin in Nederland. Het gezin komt overigens niet rechtstreeks uit Syrië, maar heeft ook in Egypye en Saoedi-Arabië gezeten.

Ze krijgen een huis in de gemeente Oss, de ambtenaar die het huis komt overhandigen zegt al dat hij het eigenlijk niet aan zijn burgers uit kan leggen, de wachttijd voor zo'n huis is normaal gesproken 15 jaar.

Het eerste wat Mohammed zegt is dat hij niet blij is met de trap, een trap in een huis met kinderen, dat is hartstikke gevaarlijk. Kan daar niet iets aan gedaan worden?

Verder proberen ze nog een visum te krijgen om familie naar hier te krijgen. Daar frauderen ze zelfs voor met een contract dat niet klopt. De IND wil het visum niet geven, omdat ze verwachten dat ook die familie dan een asielverzoek indient. Je moet immers wel naar Nederland komen om hier asiel aan te vragen (iets waar we overigens de hele mensenhandel ook mee in stand houden).

Het extra geld dat ze krijgen om in te burgeren wordt gebruikt om een auto te kopen.

Voor mij is het wel duidelijk, dit zijn mensen op zoek naar een zo goed als mogelijk leven (begrijpelijk), maar met echte vluchtelingen heeft het allemaal weinig van doen.
Jammer dat niet de hele doc (uit 2015) te beluisteren is.

Het soms ronduit tenenkrommende en gênante beeld dat naar voren komt klopt totaal met wat vele critici al jaren zeggen.

En wat door vele voorstanders van het asielbeleid al jaren wordt bestreden en gemarginaliseerd.

Hoe blijf je als (lokale) overheid dit soort verhalen en beleid verdedigen en uitleggen aan je medeburgers vraag ik me af.

Een gezin uit Oss dat gemiddeld 15 jaar moet wachten tegenover een Syrisch gezin dat na in andere veilige landen gewoond te hebben liever hierheen komt de woning gratis krijgt.

Een gezin dat naar verwachting jarenlang in de bijstand zal zitten en plannen had / heeft om op kosten van de gemeente Oss de familie te laten overkomen en te laten leven.

En vooral de man die ondanks alles meermaals loopt te klagen, te draaien en geld voor inburgering besteed aan de aanschaf van een auto.

Dit is een goed voorbeeld van wat ik al eerder in dit topic probeerde duidelijk te maken.

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 14:24 schreef DrMabuse het volgende:

[..]

[..]

Snap je wellicht meer wat ik bedoel.

Het is niet alleen zwart of alleen wit.

Als je de bewuste website bezoekt en de verhalen leest krijg je een op z'n minst gekleurde indruk.

En dat is mijn mening.
pi_181026088
En straks gaat Ahmed lekker werken voor al die import uit Afrika die niks willen doen.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_181026180
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 08:34 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Je neemt een wildvreemde, mogelijk getraumatiseerde, man in huis. En je hebt kleine kinderen.

Ik weet het niet, hoor....

Zou ze ook een 'gewone', Nederlandse, verwarde man in huis nemen, die toevallig even geen vast woon-en-verblijf plaats heeft?
Ze is geen overheidsinstelling, ze mag dat helemaal zelf weten.
pi_181026337
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 10:16 schreef DrMabuse het volgende:

[..]

Jammer dat niet de hele doc (uit 2015) te beluisteren is.

Het soms ronduit tenenkrommende en gênante beeld dat naar voren komt klopt totaal met wat vele critici al jaren zeggen.

En wat door vele voorstanders van het asielbeleid al jaren wordt bestreden en gemarginaliseerd.

Hoe blijf je als (lokale) overheid dit soort verhalen en beleid verdedigen en uitleggen aan je medeburgers vraag ik me af.

Een gezin uit Oss dat gemiddeld 15 jaar moet wachten tegenover een Syrisch gezin dat na in andere veilige landen gewoond te hebben liever hierheen komt de woning gratis krijgt.

Een gezin dat naar verwachting jarenlang in de bijstand zal zitten en plannen had / heeft om op kosten van de gemeente Oss de familie te laten overkomen en te laten leven.

En vooral de man die ondanks alles meermaals loopt te klagen, te draaien en geld voor inburgering besteed aan de aanschaf van een auto.

Dit is een goed voorbeeld van wat ik al eerder in dit topic probeerde duidelijk te maken.

[..]

Dit is trouwens de originele docu zoals hij ook uitgezonden is. Het gezin kwam in 2014 naar Nederland, na een jaar is het volgen/documentaire maken gestopt.

De docu eindigt opnieuw bij de gemeente. Waarbij de desbetreffende ambtenaar vraagt hoe het ze bevalt en of ze gewend zijn aan de uitkering ( :') ). Mohammed klaagt over te weinig geld. Maar de ambtenaar heeft goed nieuws, werken hoeft ook het tweede jaar nog niet, en ze krijgen extra geld om meer onder de mensen te komen.

Als de documentarieameker/vrijwilligsters vraagt waarom ze klagen, ze krijgen toch geld, iets dat er in Egypte niet was. Is Mohammed duidelijk, als er in Egypte gratis geld was, waren ze niet naar Nederland gekomen.
pi_181026429
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 08:34 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Je neemt een wildvreemde, mogelijk getraumatiseerde, man in huis. En je hebt kleine kinderen.

Ik weet het niet, hoor....

Zou ze ook een 'gewone', Nederlandse, verwarde man in huis nemen, die toevallig even geen vast woon-en-verblijf plaats heeft?
Dat soort mensen leert het eigenlijk alleen maar op de harde manier. En dan soms nog steeds niet.
Zo was er jaren terug een vrouw die een relatie had met een asielzoeker uit een Afrikaans land.
Die vrouw is door hem met een brandblusser doodgeslagen (dan blijft er niks van je gezicht en hoofd over :X ).
Haar ouder hebben het hem vergeven en zijn hem in de gevangenis op blijven zoeken. Sterker nog: ze hebben gezegd dat hij na zijn straf bij hen in huis mag komen wonen. |:( 8)7
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  woensdag 8 augustus 2018 @ 10:43:56 #177
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_181026560
Misschien is het artikel overdreven positief, maar het verhaal van OP is overdreven negatief, schiet je ook niks mee op.

Tegenover mij woont iemand die Syriers laat couchsurfen. Inderdaad vaak hoogopgeleide mensen die hier snel inburgeren. Maar die couchsurfen niet per se om snel in te burgeren (en sinds wanneer is zo snel mogelijk in willen burgeren iets slechts? Ik zweer voor sommigen van jullie is het ook nooit goed), maar gewoon omdat asielzoekerscentra depressieve gevangeniscomplexen in the middle of fucking nowhere zijn. En als je gaat couchsurfen zit je midden in de leuke stad met lokale bewoners die je zo nu en dan uitnodigen voor buurtfeestjes.

Lijkt me veel gezonder dan weg te kwijnen tussen de kanslozen die nooit een status gaan krijgen en de tijd wegkijken.
pi_181026666
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 10:43 schreef speknek het volgende:
Misschien is het artikel overdreven positief, maar het verhaal van OP is overdreven negatief, schiet je ook niks mee op.

Tegenover mij woont iemand die Syriers laat couchsurfen. Inderdaad vaak hoogopgeleide mensen die hier snel inburgeren. Maar die couchsurfen niet per se om snel in te burgeren (en sinds wanneer is zo snel mogelijk in willen burgeren iets slechts? Ik zweer voor sommigen van jullie is het ook nooit goed), maar gewoon omdat asielzoekerscentra depressieve gevangeniscomplexen in the middle of fucking nowhere zijn. En als je gaat couchsurfen zit je midden in de leuke stad met lokale bewoners die je zo nu en dan uitnodigen voor buurtfeestjes.

Lijkt me veel gezonder dan weg te kwijnen tussen de kanslozen die nooit een status gaan krijgen en de tijd wegkijken.
Volgens mij is het vooral zaak om in zijn algemeenheid minder immigranten hier binnen te laten. Teveel bakken er namelijk niets van.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 10:56:18 #179
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_181026821
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 10:49 schreef Rangono het volgende:

[..]

Volgens mij is het vooral zaak om in zijn algemeenheid minder immigranten hier binnen te laten. Teveel bakken er namelijk niets van.
Ja natuurlijk, de regels voor asiel moeten liefst nog gisteren aangepast worden dat je alleen bij buurlanden asiel kan aanvragen (mits deze niet in het conflict betrokken zijn), maar dat staat los van het verhaal in de OP.
pi_181026874
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 10:56 schreef speknek het volgende:

[..]

Ja natuurlijk, de regels voor asiel moeten liefst nog gisteren aangepast worden dat je alleen bij buurlanden asiel kan aanvragen (mits deze niet in het conflict betrokken zijn), maar dat staat los van het verhaal in de OP.
Zozo, dan ben je nog rechtser dan ik op dat gebied...
pi_181027932
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 10:31 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Dit is trouwens de originele docu zoals hij ook uitgezonden is. Het gezin kwam in 2014 naar Nederland, na een jaar is het volgen/documentaire maken gestopt.

De docu eindigt opnieuw bij de gemeente. Waarbij de desbetreffende ambtenaar vraagt hoe het ze bevalt en of ze gewend zijn aan de uitkering ( :') ). Mohammed klaagt over te weinig geld. Maar de ambtenaar heeft goed nieuws, werken hoeft ook het tweede jaar nog niet, en ze krijgen extra geld om meer onder de mensen te komen.

Als de documentarieameker/vrijwilligsters vraagt waarom ze klagen, ze krijgen toch geld, iets dat er in Egypte niet was. Is Mohammed duidelijk, als er in Egypte gratis geld was, waren ze niet naar Nederland gekomen.
Tering wat gênant.

Bij mij stopt de docu vrij abrupt op een bepaald moment (37:30 als ze het hebben waarom hij niet met de fiets wil gaan) en ik dacht dat ie niet compleet was.

Dat bewuste stuk waar jij het over hebt mist dus,
  woensdag 8 augustus 2018 @ 11:58:29 #182
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181028091
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 10:31 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Dit is trouwens de originele docu zoals hij ook uitgezonden is. Het gezin kwam in 2014 naar Nederland, na een jaar is het volgen/documentaire maken gestopt.

De docu eindigt opnieuw bij de gemeente. Waarbij de desbetreffende ambtenaar vraagt hoe het ze bevalt en of ze gewend zijn aan de uitkering ( :') ). Mohammed klaagt over te weinig geld. Maar de ambtenaar heeft goed nieuws, werken hoeft ook het tweede jaar nog niet, en ze krijgen extra geld om meer onder de mensen te komen.

Als de documentarieameker/vrijwilligsters vraagt waarom ze klagen, ze krijgen toch geld, iets dat er in Egypte niet was. Is Mohammed duidelijk, als er in Egypte gratis geld was, waren ze niet naar Nederland gekomen.
Wat moet Mohammed uit Egypte hier überhaupt? Werd hij politiek vervolgd daar?
pi_181028098
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 11:51 schreef DrMabuse het volgende:

[..]

Tering wat gênant.

Bij mij stopt de docu vrij abrupt op een bepaald moment (37:30 als ze het hebben waarom hij niet met de fiets wil gaan) en ik dacht dat ie niet compleet was.

Dat bewuste stuk waar jij het over hebt mist dus,
Dat is het einde. Dat hij niet naar de pingpongclub kan met de fiets komt na het stukje met de ambtenaar.
pi_181028158
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 11:58 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Wat moet Mohammed uit Egypte hier überhaupt? Werd hij politiek vervolgd daar?
Nee. Maar hij is eigenlijk Mohammed de Syriër (al heb ik daar ook mijn vraagtekens bij, we horen ook dat hij een vervalst paspoort gekocht had omdat zijn oude waterschade had).

Maar goed, je mag toch verwachten dat ze bij de IND vluchtverhalen en achtergronden checken?

Geboorte- en verblijfaktes inzien, paspoorten willen zien, een taaltest doen om te achterhalen of iemand Syrisch-Arabisch spreekt.
pi_181028203
Ik snap werkelijk niet waarom je gelukszoekers/profiteurs en "vluchtelingen" niet kan filteren.
Asielbeleid is te bureacratisch geworden en alle regelgevingen en wetten zijn te omslachtig. Mediacencuur heeft de afgelopen jaren te weinig mistanden aan het licht gebracht en in heel Nederland is gewoon links wat de klok slaat.

Voor publieke opninie is heel Nederland links, ze durven niet te zeggen wat ze daadwerkelijk vinden (overigens raar, want ik dacht dat Nederlanders gewoon recht voor zijn raap waren.
Daardoor heb je dat overdreven links media/gemeentelijk bestuur en is multiculti tot een grap geworden die het nu is.

Kom je op fora, waar je veelal anoniem je geluid kan laten horen, lees en zie je dus een compleet ander verhaal. Hoewel op Fok altijd wel een beetje links is :D
pi_181028271
quote:
2s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:04 schreef YebCar het volgende:
Ik snap werkelijk niet waarom je gelukszoekers/profiteurs en "vluchtelingen" niet kan filteren.
Asielbeleid is te bureacratisch geworden en alle regelgevingen en wetten zijn te omslachtig. Mediacencuur heeft de afgelopen jaren te weinig mistanden aan het licht gebracht en in heel Nederland is gewoon links wat de klok slaat.

Voor publieke opninie is heel Nederland links, ze durven niet te zeggen wat ze daadwerkelijk vinden (overigens raar, want ik dacht dat Nederlanders gewoon recht voor zijn raap waren.
Daardoor heb je dat overdreven links media/gemeentelijk bestuur en is multiculti tot een grap geworden die het nu is.

Kom je op fora, waar je veelal anoniem je geluid kan laten horen, lees en zie je dus een compleet ander verhaal. Hoewel op Fok altijd wel een beetje links is :D
Het is juist heel erg links om vluchtelingen (die zielig en getraumatiseerd zijn) wel op te willen vangen en gelukszoekers (die graag een bijdrage aan de maatschappij willen leveren) de deur te wijzen.

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_141120181931 op 08-08-2018 12:09:02 ]
pi_181028349
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:07 schreef Igen het volgende:

[..]

Het is juist heel erg links om vluchtelingen (die zielig en getraumatiseerd zijn) wel op te willen vangen en gelukszoekers (die graag een bijdrage aan de maatschappij willen leveren) de deur te wijzen.
Nu defineer je gelukszoekers heel anders hoe ik het doe :D

Ik zou jouw definite waarschijnlijk omschrijven als arbeidsmigranten.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 12:12:09 #188
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181028398
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 11:58 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Wat moet Mohammed uit Egypte hier überhaupt? Werd hij politiek vervolgd daar?
Nope.

quote:
Daar is Mohammed duidelijk in, als er in Egypte gratis geld was, waren ze niet naar Nederland gekomen.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  woensdag 8 augustus 2018 @ 12:13:47 #189
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181028443
quote:
2s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:12 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Nope.

[..]

Maar op basis waarvan heeft hij dan een verblijfsvergunning gekregen? Bij de IND zijn ze helemaal de weg kwijt.
pi_181028458
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:13 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Maar op basis waarvan heeft hij dan een verblijfsvergunning gekregen? Bij de IND zijn ze helemaal de weg kwijt.
De standaardprocedure is dat Syrië een onveilig land is en een Syriër hier mag blijven.
pi_181028630
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 11:58 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Dat is het einde. Dat hij niet naar de pingpongclub kan met de fiets komt na het stukje met de ambtenaar.
Ja , nu wel gelukt helemaal te luisteren. (de player versprong steeds op 3 punten vanzelf).

Maar goed.

Een jaar lang hebben hij en zij een (huis en) uitkering en de ambtenaar vraagt :

"En...ben je inmiddels gewend aan de uitkering...lukt het met betalen?".

Wat een vraag......tering.

Bij navraag of hij al wat heeft ondernomen gaat hij (heel) toevallig later op die dag van het gesprek ergens kijken of hij daar misschien wat vrijwilligerswerk kan gaan doen.

De ambtenaar is echt tenenkrommend bezig : "oh heel mooi dan kunt u daar eventueel de 300 landgenoten als ze komen gaan helpen met de taal".

Terwijl de man in kwestie verdomme zelf amper / geen Nederlands spreekt.

En nee hoor, geen zorgen, hij hoeft voorlopig echt niet te gaan werken, eerst nog maar een jaar inburgeren.

Dit soort geitenwollen pamper beleid, daar zakt toch verdomme je broek echt spontaan van af.
pi_181028682
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:14 schreef luxerobots het volgende:

[..]

De standaardprocedure is dat Syrië een onveilig land is en een Syriër hier mag blijven.
Elke Syrier die ik sprak wil nooit meer terug naar hun thuisland.
De reden is gewoon dat het hier beter is dan daar (ook zonder oorlog)
Ze willen niet terug om hun land te herbouwen, ze willen niet terug voor familie.

18 miljoen inwoners waarvan er naar schatting nu 6-7 miljoen verspreid over Europa zitten.
Als je dat even voor het gemak 1% voor Nederland optelt is dat een belasting van 70000 inwoners in krap 4 jaar tijd erbij. :D (alleen Syriers.)

Totale vluchtelingen in 4 jaar is 200.000. En is vermoed eigenlijk niet dat dit de echte cijfers zijn.
pi_181028750
quote:
2s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:28 schreef YebCar het volgende:

[..]

Elke Syrier die ik sprak wil nooit meer terug naar hun thuisland.
De reden is gewoon dat het hier beter is dan daar (ook zonder oorlog)
Ze willen niet terug om hun land te herbouwen, ze willen niet terug voor familie.

18 miljoen inwoners waarvan er naar schatting nu 6-7 miljoen verspreid over Europa zitten.
Als je dat even voor het gemak 1% voor Nederland optelt is dat een belasting van 70000 inwoners in krap 4 jaar tijd erbij. :D (alleen Syriers.)

Totale vluchtelingen in 4 jaar is 200.000. En is vermoed eigenlijk niet dat dit de echte cijfers zijn.
Het sociale stelsel gaat op den duur natuurlijk klappen.

Dan is uiteindelijk iedereen (inclusief de echte vluchtelingen) de dikke lul.
pi_181028797
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:26 schreef DrMabuse het volgende:

[..]

Ja , nu wel gelukt helemaal te luisteren. (de player versprong steeds op 3 punten vanzelf).

Maar goed.

Een jaar lang hebben hij en zij een (huis en) uitkering en de ambtenaar vraagt :

"En...ben je inmiddels gewend aan de uitkering...lukt het met betalen?".

Wat een vraag......tering.

Bij navraag of hij al wat heeft ondernomen gaat hij (heel) toevallig later op die dag van het gesprek ergens kijken of hij daar misschien wat vrijwilligerswerk kan gaan doen.

De ambtenaar is echt tenenkrommend bezig : "oh heel mooi dan kunt u daar eventueel de 300 landgenoten als ze komen gaan helpen met de taal".

Terwijl de man in kwestie verdomme zelf amper / geen Nederlands spreekt.

En nee hoor, geen zorgen, hij hoeft voorlopig echt niet te gaan werken, eerst nog maar een jaar inburgeren.

Dit soort geitenwollen pamper beleid, daar zakt toch verdomme je broek echt spontaan van af.
Gelukkig gaat dat inburgering cursus veranderen. Er wordt kritischer naar gekeken (zeggen ze).
Ik vind vooral dat er kritisch gekeken mag worden naar de Nederlandse taal.
Toch zie ik in mijn omgeving diverse mensen wel hun best doen.
Life can be a bitch, so like it..
  woensdag 8 augustus 2018 @ 12:37:59 #195
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181028838
quote:
2s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:28 schreef YebCar het volgende:

[..]

Elke Syrier die ik sprak wil nooit meer terug naar hun thuisland.
De reden is gewoon dat het hier beter is dan daar (ook zonder oorlog)
Ze willen niet terug om hun land te herbouwen, ze willen niet terug voor familie.

18 miljoen inwoners waarvan er naar schatting nu 6-7 miljoen verspreid over Europa zitten.
Als je dat even voor het gemak 1% voor Nederland optelt is dat een belasting van 70000 inwoners in krap 4 jaar tijd erbij. :D (alleen Syriers.)

Totale vluchtelingen in 4 jaar is 200.000. En is vermoed eigenlijk niet dat dit de echte cijfers zijn.
Er zijn er zat die wel terug willen. Is zelfs media aandacht over geweest.

En hoe kom jij bij die 6-7 miljoen verspreid over Europa? Er zijn in totaal zo'n 5/5.5 miljoen syrische vluchtelingen. Waarvan er al 3 miljoen in turkije alleen zitten. Europa heeft er tussen een half miljoen en een miljoen opgevangen. Heel Europa dus.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181028853
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:32 schreef DrMabuse het volgende:

[..]

Het sociale stelsel gaat op den duur natuurlijk klappen.

Dan is uiteindelijk iedereen (inclusief de echte vluchtelingen) de dikke lul.
Dat klopt, maar voordat het zover komt gaat de overheid geheid de eigen bevolking zover uitmangelen dat er niets meer te halen valt:

dus hoogstwaarschijnlijk :

1. belastingdruk opvoeren
2. sociale heffingen opvoeren
3. verplichte pensioenen afschaffen
4. accijnezen opvoeren
5. uitkeringen zoals WW, WIA etc verder verlagen
6. Sociale uitkeringen zoals WAJONG stoppen.

Dit alles om ons asielbeleid maar in stand te houden. En als het dan uiteindelijk gaat klappen Is het de schuld van iedereen. Behalve van degene die dit beleid heeft toegelaten.
pi_181028896
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:35 schreef ato het volgende:

[..]

Gelukkig gaat dat inburgering cursus veranderen. Er wordt kritischer naar gekeken (zeggen ze).
Ik vind vooral dat er kritisch gekeken mag worden naar de Nederlandse taal.
Toch zie ik in mijn omgeving diverse mensen wel hun best doen.
We zouden beter kritisch kunnen kijken naar wie we hier opvangen.

Mohammed de Egyptenaar Syriër had zich prima zonder Nederland gered, natuurlijk is het leven in het Midden-Oosten minder prettig, maar er was absoluut geen urgente reden voor hem om naar Nederland te komen.
pi_181028969
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:37 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Er zijn er zat die wel terug willen. Is zelfs media aandacht over geweest.

En hoe kom jij bij die 6-7 miljoen verspreid over Europa? Er zijn in totaal zo'n 5/5.5 miljoen syrische vluchtelingen. Waarvan er al 3 miljoen in turkije alleen zitten. Europa heeft er tussen een half miljoen en een miljoen opgevangen. Heel Europa dus.
Daar heb je die media aandacht weer. Vluchtelingen die wel terug willen. Gelijk camera erop en filmen maar. Over welke aantallen hebben we het? Hoeveel zijn er al teruggegaan sinds 2018? Eigenlijk sinds 2017 juli is het daar veilig genoeg.

Nog steeds vluchten mensen UIT dat gebied. Niet omdat het niet veilig is. Nee, omdat er geen economische toekomst voor hun is.

5.6 miljoen in maart 2018 vluchtelingen uit Syrie, meldt wikipedia
Dan zouden het er nu onderhand boven de 6 zijn toch?

En die 70000 in Nederland?
https://www.werkwijzervlu(...)tallen-herkomst.aspx

dat klopt wel ongeveer.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 12:46:51 #199
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181029016
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:40 schreef luxerobots het volgende:

[..]

We zouden beter kritisch kunnen kijken naar wie we hier opvangen.

Mohammed de Egyptenaar Syriër had zich prima zonder Nederland gered, natuurlijk is het leven in het Midden-Oosten minder prettig, maar er was absoluut geen urgente reden voor hem om naar Nederland te komen.
Er weleens aan gedacht dat die buurlanden dat niet alleen aan kunnen?
Dat er geholpen en ook wat verdeeld moet worden, dat gewoon noodzaak is?

Ben er absoluut voorstander van meer te richten op opvang in de regio, maar ook dat zal fiks geld kosten. En enkel en alleen nog in de regio gaat heel erg moeilijk worden door de enorme omvang.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 12:53:46 #200
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181029130
quote:
2s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:44 schreef YebCar het volgende:

[..]

Daar heb je die media aandacht weer. Vluchtelingen die wel terug willen. Gelijk camera erop en filmen maar. Over welke aantallen hebben we het? Hoeveel zijn er al teruggegaan sinds 2018? Eigenlijk sinds 2017 juli is het daar veilig genoeg.

Nog steeds vluchten mensen UIT dat gebied. Niet omdat het niet veilig is. Nee, omdat er geen economische toekomst voor hun is.

5.6 miljoen in maart 2018 vluchtelingen uit Syrie, meldt wikipedia
Dan zouden het er nu onderhand boven de 6 zijn toch?

En die 70000 in Nederland?
https://www.werkwijzervlu(...)tallen-herkomst.aspx

dat klopt wel ongeveer.
Die media aandacht was niet enkel positief gericht. Maar ze mogen eigenlijk nog niet naar huis. Dat is een beetje een probleem. Lees je eens in zou ik zo zeggen.
Ondanks dat vertrekken er toch mensen, geheel op eigen kracht.

En nee, het zit nog rond die 5.6. wat het totaal aantal vluchtelingen is en niet die in Europa zijn. Zoals al gezegd, in Turkije zitten er al ruim 3 miljoen van die 5.6., in Libanon zit er ruim een miljoen van dat totaal. Daarna komt Jordanie en pas daarna Europa (als geheel).

Europa heeft ergens tussen half miljoen en een miljoen syrische vluchtelingen. Zeer zeker geen miljoenen en al helemaal niet het totaal aan syrische vluchtelingen.
Er zitten er meer in Irak dan in Nederland...
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181029153
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:46 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Er weleens aan gedacht dat die buurlanden dat niet alleen aan kunnen?
Dat er geholpen en ook wat verdeeld moet worden, dat gewoon noodzaak is?

Ben er absoluut voorstander van meer te richten op opvang in de regio, maar ook dat zal fiks geld kosten. En enkel en alleen nog in de regio gaat heel erg moeilijk worden door de enorme omvang.
quote:
Er weleens aan gedacht dat die buurlanden dat niet alleen aan kunnen?
Dat er geholpen en ook wat verdeeld moet worden, dat gewoon noodzaak is?
Volkomen mee eens.

Alleen is het probleem dat als mensen uit dat soort veelal armere landen hier worden opgevangen zoals ze nu worden ze liever niet meer terug (willen) gaan.

De cijfers en het verleden zeggen daar genoeg over.

Ja, het is in sommige gevallen allemaal echt wel te begrijpen maar (op den duur) totaal niet houdbaar, werkbaar en vooral niet meer betaalbaar.

En, zeker zoals in situaties als die van het gezin in Oss, soms totaal niet meer uit te leggen.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 13:01:12 #202
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181029248
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:14 schreef luxerobots het volgende:

[..]

De standaardprocedure is dat Syrië een onveilig land is en een Syriër hier mag blijven.
Maar hij is Egyptenaar toch? :?
pi_181029272
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:53 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Die media aandacht was niet enkel positief gericht. Maar ze mogen eigenlijk nog niet naar huis. Dat is een beetje een probleem. Lees je eens in zou ik zo zeggen.
Ondanks dat vertrekken er toch mensen, geheel op eigen kracht.

En nee, het zit nog rond die 5.6. wat het totaal aantal vluchtelingen is en niet die in Europa zijn. Zoals al gezegd, in Turkije zitten er al ruim 3 miljoen van die 5.6., in Libanon zit er ruim een miljoen van dat totaal. Daarna komt Jordanie en pas daarna Europa (als geheel).

Europa heeft ergens tussen half miljoen en een miljoen syrische vluchtelingen. Zeer zeker geen miljoenen en al helemaal niet het totaal aan syrische vluchtelingen.
Er zitten er meer in Irak dan in Nederland...
Ik heb die artikel gelezen hoor. En zoveel artikelen waren er niet over.

Snap je het zelf?

Even reden tot nadenken.
Thuisland met een Tirannieke regime is in oorlog. Je probeert te ontvluchten, Doet er alles aan om te vluchten. Je betaalt mensenhandelaren voor een route of je gaat via heel oost Europa door om het veilige Nederland te bereiken.

In Nederland wil je wel terug:
Nederland zegt. Ho eens even. Het mag niet. Dus je blijft braaf zitten waar je makkelijk een visum voor Turkije aan kan vragen (ja, dat kan. Heb syriers in dienst die gewoon naar Lebanon/.Turkije zijn gegaan voor vakantie) en dan een kwestie van de grens overgaan is.
(zelfde medewerker van mij zegt dat het appeltje eitje is om van Lebanon naar Syrie te gaan) Maar ik zal het wel niet weten

Mediacensuur ten volle dit. Als je wil, is er altijd een weg terug.
pi_181029377
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 13:01 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Maar hij is Egyptenaar toch? :?
Nee, hij is een Syriër, geboren in Syrië, maar omdat Syrië niet zo prettig was om te leven. Vertrokken ze naar landen om Syrië heen. Zo zaten ze in Egypte en in Saoedi-Arabië.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 13:08:40 #205
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181029406
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 13:07 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Nee, hij is een Syriër, geboren in Syrië, maar omdat Syrië niet zo prettig was om te leven. Vertrokken ze naar landen om Syrië heen. Zo zaten ze in Egypte en in Saoedi-Arabië.
Aha, oke.
pi_181029512
even ook nog de betreffende artikel bijgehaald:

https://www.volkskrant.nl(...)-naar-huis~b37a6e06/

cijfertjes:
20 die in 2017 zijn teruggekeerd,

TWINTIG!!!!! op de 20000 die in 2017 zijn gekomen.
0,01% dus. Als we volgens de berekeningen van de overheid een woord daarom mogen koppelen is dat niet benoemenswaardig of 0%

maar omdat het wel eens voorkomt zie je dus weer een groot media artikel dat het WEL waar is .

Andersom als 20 asielzoekers trammelant trappen (mocht het maar zo laag zijn) dan zie je dezelfde media nergens
pi_181029573
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:35 schreef YebCar het volgende:
zie artikel in het AD
https://www.ad.nl/delft/i(...)ar-zwemles~ace05faf/

De Mechanical Enginering studie wordt door 90% aangegeven door jonge vluchtelingen. Als je simpel gaat nadenken kan het gewoon niet dat er zoveel vluchtelingen die studie heeft gevolgd. Hoogstwaarschijnlijk vallen ze eerder door de mand door een andere studie te zeggen? Of kan je meer kanten op in Nederland? Wie weet, maar Mechanical Enginering is heel populair onder vluchtelingen. Wellicht een 1 op 1 verhaal.
(Niet geheel?) Toevallig hadden 80-90% van de Arabische medemenschen die ik ken ook Mechanical Engineering gestudeerd. Denk dat het gewoon een ontiegelijk populaire studie is in die landen.

Zou mij niets verbazen dat het gewoon waar is, allicht op mbo-niveau, of dat ze inderdaad daarover liegen omdat het het meest voorkomende studie is of zo.
pi_181029717
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 13:17 schreef Drxx het volgende:

[..]

(Niet geheel?) Toevallig hadden 80-90% van de Arabische medemenschen die ik ken ook Mechanical Engineering gestudeerd. Denk dat het gewoon een ontiegelijk populaire studie is in die landen.

Zou mij niets verbazen dat het gewoon waar is, allicht op mbo-niveau, of dat ze inderdaad daarover liegen omdat het het meest voorkomende studie is of zo.
Ik kan je vertellen dat in geen enkel land 1 soort studie voor meer dan 30% voorkomt. Economische gezien kan dat gewoon niet. Tenzij je als land bijna alleenl bestaat uit industriele welwaart. Geen enkel land in de wereld momenteel en een land als Syrie dus totaal niet
  woensdag 8 augustus 2018 @ 13:55:44 #209
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181030466
quote:
2s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 13:03 schreef YebCar het volgende:

[..]

Ik heb die artikel gelezen hoor. En zoveel artikelen waren er niet over.

Snap je het zelf?

Even reden tot nadenken.
Thuisland met een Tirannieke regime is in oorlog. Je probeert te ontvluchten, Doet er alles aan om te vluchten. Je betaalt mensenhandelaren voor een route of je gaat via heel oost Europa door om het veilige Nederland te bereiken.

In Nederland wil je wel terug:
Nederland zegt. Ho eens even. Het mag niet. Dus je blijft braaf zitten waar je makkelijk een visum voor Turkije aan kan vragen (ja, dat kan. Heb syriers in dienst die gewoon naar Lebanon/.Turkije zijn gegaan voor vakantie) en dan een kwestie van de grens overgaan is.
(zelfde medewerker van mij zegt dat het appeltje eitje is om van Lebanon naar Syrie te gaan) Maar ik zal het wel niet weten

Mediacensuur ten volle dit. Als je wil, is er altijd een weg terug.
Uit hetzelfde artikel blijkt dat er meer 'illegale' terugkeerders zijn, maar geen harde cijfers over zijn. En dat er vrij veel geinformeerd wordt naar hoe en wanneer het wel kan.

Iig is er geen 'toestemming' om te vertrekken, heeft dat mogelijke stevige gevolgen. En gaat dat grotendeels weer via smokkelaars e.d.
De verwachtingen zijn dat zeker eenderde terug zal keren. Wat geen abnormaal getal is, zie bv de joegoslaven.
Alhoewel de rappe onteigeningen die nu plaats vinden in syrie dat geen goed zullen doen.

Wat mensen zoals jij een groot probleem gaan vinden zijn degene die grotendeels zullen blijven. Dat zullen voornamelijk de mensen uit de buitengebieden zijn die al intern gevlucht zijn eerder en die niets hebben om naar terug te gaan.
Degene uit de steden die daar hun werk en leven hadden zullen voor een significant deel terug gaan keren.
Dat begint nu al te lopen, terwijl het allemaal nog erg wankel is allemaal en zeker niet zo fijn en veilig als bepaalde mensen hier je voor willen houden.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181030650
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:40 schreef luxerobots het volgende:

[..]

We zouden beter kritisch kunnen kijken naar wie we hier opvangen.

Mohammed de Egyptenaar Syriër had zich prima zonder Nederland gered, natuurlijk is het leven in het Midden-Oosten minder prettig, maar er was absoluut geen urgente reden voor hem om naar Nederland te komen.
Ook hier mee eens hoor, beleid mag voor mij kritischer.
Life can be a bitch, so like it..
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:52:47 #211
188813 de_boswachter
Viesdik varken (ja jij ja!)
pi_181031895
Af en toe eens een cuckold met manlief, heerlijk.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_181032321
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 14:52 schreef de_boswachter het volgende:
Af en toe eens een cuckold met manlief, heerlijk.
Een wat?
Life can be a bitch, so like it..
pi_181032936
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:08 schreef ato het volgende:

[..]

Een wat?
Doe maar niet of je die term niet kent, ouwe snoeperd. 😋
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_181033520
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:31 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Doe maar niet of je die term niet kent, ouwe snoeperd. 😋
Nee deze ouwe snoepert was niet vies van sex. Maar die term kende ik niet.
Toch maar opgezocht.
_O-
Life can be a bitch, so like it..
  woensdag 8 augustus 2018 @ 16:19:39 #215
188813 de_boswachter
Viesdik varken (ja jij ja!)
pi_181034450
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:51 schreef ato het volgende:

[..]

Nee deze ouwe snoepert was niet vies van sex. Maar die term kende ik niet.
Toch maar opgezocht.
_O-
En wat vond je er van?
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_181034529
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 16:19 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

En wat vond je er van?
Interressant, maar dat was niet mijn ding.
Life can be a bitch, so like it..
pi_181038220
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 13:55 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Uit hetzelfde artikel blijkt dat er meer 'illegale' terugkeerders zijn, maar geen harde cijfers over zijn. En dat er vrij veel geinformeerd wordt naar hoe en wanneer het wel kan.

Iig is er geen 'toestemming' om te vertrekken, heeft dat mogelijke stevige gevolgen. En gaat dat grotendeels weer via smokkelaars e.d.
De verwachtingen zijn dat zeker eenderde terug zal keren. Wat geen abnormaal getal is, zie bv de joegoslaven.
Alhoewel de rappe onteigeningen die nu plaats vinden in syrie dat geen goed zullen doen.

Wat mensen zoals jij een groot probleem gaan vinden zijn degene die grotendeels zullen blijven. Dat zullen voornamelijk de mensen uit de buitengebieden zijn die al intern gevlucht zijn eerder en die niets hebben om naar terug te gaan.
Degene uit de steden die daar hun werk en leven hadden zullen voor een significant deel terug gaan keren.
Dat begint nu al te lopen, terwijl het allemaal nog erg wankel is allemaal en zeker niet zo fijn en veilig als bepaalde mensen hier je voor willen houden.
Ik durf nu al te wedden dat geen 1/3 gaat terugkeren :D
zeker nooit never niet.

We mogen al blij zijn dat 1/10 gaat terugkeren, maar dit zal teniet worden gedaan door alle talloze gezinsherenigingen in de toekomst.

Mijn schatting is dat er in 2025 ongeveer 200.000 tot 250.000 Syriers in Nederland zitten. (excl die hier worden geboren)
  woensdag 8 augustus 2018 @ 21:48:08 #218
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181041053
quote:
2s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 19:40 schreef YebCar het volgende:

[..]

Ik durf nu al te wedden dat geen 1/3 gaat terugkeren :D
zeker nooit never niet.

We mogen al blij zijn dat 1/10 gaat terugkeren, maar dit zal teniet worden gedaan door alle talloze gezinsherenigingen in de toekomst.

Mijn schatting is dat er in 2025 ongeveer 200.000 tot 250.000 Syriers in Nederland zitten. (excl die hier worden geboren)
Valt dat in lijn met je schatting dat er 6 miljoen syriers in Europa zijn? Want dan weet ik hoe ik jouw schatting in moet schalen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Cause_Mayhem op 09-08-2018 00:31:06 ]
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181042028
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 21:48 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Valt dat in lijn met je schattig dat er 6 miljoen syriers in Europa zijn? Want dan weet ik hoe ik jouw schatting in moet schalen.
Over 7 jaar zal ik vast nog wel hier op Fok te vinden zijn. Weet niet of jij er nog bent. Dan kijken we of er inderdaad 1/3 is teruggekeerd.

Ik ben een pessimist wat betreft ons asielbeleid en jij een optimist. We zullen zien.
pi_181042197
quote:
Degene uit de steden die daar hun werk en leven hadden zullen voor een significant deel terug gaan keren.
Dat begint nu al te lopen, terwijl het allemaal nog erg wankel is allemaal en zeker niet zo fijn en veilig als bepaalde mensen hier je voor willen houden.
Hier heb ik over heen gelezen.

Van wie heb je deze flauwekul? Degene die uit de steden komen. De meeste uit welvarende gezinnen die gaan juist nooit meer terug. Vooral als ze een veilige haven in west europa hebben bereikt. (degene die in Nederland zitten dus)

Syriers die in kampen in libanon of Turkije verblijven, die gaan met grote getalen terug. Omdat ze in Libanon/Turkije niet veel beter hebben. Eenmaal hier met dito voorzieningen en ze gaan nooit meer weg.

Dit is een van de redenen dat asielopvang sober moet en in de regio.

even wat artikelen om mijn ' theorie' te ondersteunen

https://www.newsdeeply.co(...)ians-return-to-syria

https://www.reuters.com/a(...)n-soon-idUSKCN1J31YH
pi_181042764
Er zullen toch vast vergelijkbare cijfers zijn van asielzoekers die we 'tijdelijk' vanwege oorlog hier opgevangen hebben en waar het al jaren weer veilig is?

Hoe zit het met Irakezen of Afghanen bijvoorbeeld?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 8 augustus 2018 @ 23:03:39 #222
471419 Otger
Reconquista
pi_181042791
Ah leuk, net zoals in Zweden hebben we hier dus ook feministische oude wijven die vluchtelingen als neukertje houden.

Ach ja, misschien dat haar kinderen zo tenminste wel een vaderfiguur krijgen. Ik krijg namelijk behoorlijk een smerig gevoel van deze quinoa-kut.


batikhaxorscandal.jpeg
pi_181043533
Ik heb er ook nog even over gedacht, maar uiteindelijk toch gekozen voor een kitten. Die eten ook niet zo veel.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 23:54:21 #224
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181043730
Isabelle is een aleenstaande moeder die gewoon een goedkope oppas zocht..

quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:43 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik heb er ook nog even over gedacht, maar uiteindelijk toch gekozen voor een kitten. Die eten ook niet zo veel.
Dat niet alleen, maar als je die zat bent dump je die een stuk makkelijker dan een asielzoekers die een vinger heeft gekregen maar de hele hand wil.

[ Bericht 1% gewijzigd door Kamelenteen op 09-08-2018 00:46:24 ]
pi_181043795
Ach en meneer heeft zijn paspoort vervalst.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 23:59:55 #226
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181043826
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:02 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Er zullen toch vast vergelijkbare cijfers zijn van asielzoekers die we 'tijdelijk' vanwege oorlog hier opgevangen hebben en waar het al jaren weer veilig is?

Hoe zit het met Irakezen of Afghanen bijvoorbeeld?
Die zijn nog steeds hier. Want waarom zou je teruggaan als je hier alles gratis krijgt voor de rest van je leven. Dat hele asielsysteen klopt gewoon niet.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 00:00:28 #227
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181043843
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:03 schreef Otger het volgende:
Ah leuk, net zoals in Zweden hebben we hier dus ook feministische oude wijven die vluchtelingen als neukertje houden.

Ach ja, misschien dat haar kinderen zo tenminste wel een vaderfiguur krijgen. Ik krijg namelijk behoorlijk een smerig gevoel van deze quinoa-kut.


[ afbeelding ]
Wat zijn dit? Allemaal minderjarige asielzoekers met een oedipoes-complex?
  donderdag 9 augustus 2018 @ 10:10:56 #228
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181048177
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 00:00 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Wat zijn dit? Allemaal minderjarige asielzoekers met een ouwepoes-complex?
ftfy
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  donderdag 9 augustus 2018 @ 10:14:05 #229
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181048223
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 23:58 schreef HSG het volgende:
Ach en meneer heeft zijn paspoort vervalst.
Da's m.i. geen goede basis en voor mij een reden om te zeggen, sorry, you're out.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_181048646
Ook nog paspoort vervalst.... Moet je eens doen als rasechte blanke Hollander.
Discriminatie en racisme in overvloed in Nederland. Maar dan wel naar de 'boze witte mensen' toe gericht.
pi_181048679
Wonderbaarlijk weer dat hij mag blijven met zijn paspoort vervalsen.
pi_181059560
quote:
2s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 10:14 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Da's m.i. geen goede basis en voor mij een reden om te zeggen, sorry, you're out.
Dat zeg je zeker omdat hij niet bank is.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 19:02:25 #233
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181059584
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 19:01 schreef HSG het volgende:

[..]

Dat zeg je zeker omdat hij niet bank is.
Uiteraard.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')