abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180605885
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
'Michael P. botste met scooter tegen Anne Faber op'

Moordverdachte Michael P. heeft aan de politie verklaard hoe hij Anne Faber is tegengekomen. Hij zou, toen hij met zijn scooter op pad was, tegen haar op zijn gebotst.

Na deze botsing, op 29 september in de buurt van de Aventurijnkliniek waar P. verbleef, zou er een woordenwisseling zijn ontstaan waarna P. de 25-jarige Utrechtse onder bedreiging van een mes zou hebben verkracht en uiteindelijk vermoord.

P. was op dat moment, zoals het AD al eerder meldde, met de scooter op inbrekerspad. Anne Faber was op die bewuste 29 september vanuit haar woonplaats Utrecht een eindje gaan fietsen, toen plots het weer omsloeg.

Ook heeft P. tijdens politieverhoren niet aangegeven spijt te hebben van zijn daad, meldt De Telegraaf op basis van bronnen.

Het AD meldde eerder al dat P. het lichaam van Anne Faber eerst op een andere plek had verborgen en pas later in de auto van zijn moeder naar Zeewolde bracht. Daar werd op 12 oktober het lichaam van Faber uiteindelijk op aanwijzing van verdachte P. gevonden.
quote:
Het OM vermoedt dat Michael P. de Utrechtse Anne Faber verkrachtte voor hij haar om het leven bracht. Na haar dood heeft hij haar met de auto naar Zeewolde gebracht. P. moet binnenkort een persoonlijkheidsonderzoek ondergaan bij het Pieter Baan Centrum.

Op basis van de onderzoeksbevindingen is volgens het OM nu de verdenking dat P. Anne van haar vrijheid heeft beroofd, verkracht en om het leven heeft gebracht. Hoe dat precies is gebeurd kan nog niet met zekerheid worden vastgesteld en wordt nog onderzocht. In de auto die P. tot zijn beschikking had zijn bloedsporen van Anne aangetroffen.

De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht verdween op vrijdagavond 29 september, toen ze niet meer thuis kwam na een fietstocht in de regio Utrecht. Anne vertrok rond 17.00 uur, toen het nog zonnig was. Die avond sloeg het weer om en kwam Anne kwam in een hoosbui terecht en is die avond op P. gestuit. De veroordeelde zedendelinquent verbleef in het kader van een resocialisatietraject bij de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn. In 2012 werd hij in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar, omdat hij twee minderjarige meisjes onder dreiging van een nepwapen had verkracht.

P. kwam in beeld bij de politie nadat zijn dna werd aangetroffen op de jas van Anne. Die werd door een voorbijganger gevonden op een fietspad bij Huis ter Heide. Later werd haar fiets gevonden in een vijver in Huis ter Heide, net als haar tas die even verderop lag. Na zijn aanhouding zat P. ruim twee weken in zogeheten beperking, wat betekent dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat. Die beperking is nu opgeheven.

Op 10 januari is de eerste zitting in de zaak. Dat is een zogeheten pro forma zitting, waarbij beide partijen hun onderzoekswensen bekend maken. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld.

https://www.ad.nl/binnenland/michael-p-wordt-verdacht-van-moord-en-verkrachting-anne-faber~ac77f7d6/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe ontwikkeling: het onderzoek van Wim Faber, vader van Anne.

quote:
zaterdag 26 mei 2018 08:33 schreef Ryan3 het volgende:
Aangrijpende reportage over Wim Faber, vader van Anne, die onderzoek deed naar hoe de rechtsgang verliep tegen verdachte in eerder delict:

Wim Faber deed eigen onderzoek naar de moord op zijn dochter: 'Ik zoek de pijn op die Anne heeft ervaren'

Faber stelt hierbij vast dat de voorzitter van het gerechtshof, prof. mr. dr. Rinus Otte, die de straf verlaagde van Michael P. van 16 naar 11 jaar wrs wel het eea te verwijten valt. Zie deze passage uit artikel:

[..]

Het moet realistischer en goedkoper, geen deskundigen met particuliere mening, klassieke opsluiting, als dat niet lukt moeten we treuren om het afglijden van iemand, niet meer dan dat en okee, staat wel haaks op maatschappelijke verlangen naar meer veiligheid.

What the...
De reactie van het parket:

quote:
Gefaald

Van der Winkel reageerde vandaag met een ongebruikelijk lange reactie op de kritiek van Wim Faber. Hij verwerpt het verwijt dat de rechtsgang in 2012 heeft gefaald, omdat de rechters van het hof niet alleen besloten om Michael P. geen tbs met dwangverpleging op te leggen, maar ook de gevangenisstraf van zestien jaar waartoe de rechtbank hem veroordeelde te verlagen naar twaalf.

Volgens Van der Winkel was dat weliswaar aanzienlijk lager dan de straf die de rechtbank oplegde, maar nog steeds relatief hoog als P.'s leeftijd (20) in aanmerking nam en zijn beperkte strafblad. Bovendien konden de rechters geen tbs opleggen, omdat er door deskundigen geen stoornis kon worden vastgesteld.
Stoornis

Volgens Faber hebben de rechters zich onvoldoende ingespannen om aanwijzingen te vinden voor een stoornis, ,,terwijl er zoveel signalen waren die verontrustend waren. Ik zie die inspanning nergens. Ik ben ervan overtuigd dat men met een actievere houding andere conclusies had getrokken."

Faber vindt dat het hof ten onrechte geen deskundigen nader heeft ondervraagd op de zitting. Ook zegt hij het onbegrijpelijk te vinden dat verklaringen buiten beschouwing werden gelaten van getuigen die Michael P. hoorden zeggen dat hij ,,trots" was op zijn daad, en ,,dat een droom was uitgekomen."
Vooringenomen

Volgens Faber hebben alle drie rechters die het oordeel velden gefaald, maar bij voorzitter Rinus Otte denkt hij zelfs aan vooringenomenheid. In artikelen die Otte schreef en in debatten, gaf hij er meermalen blijk van geen groot fan te zijn van het tbs-systeem. Rapporten van gedragsdeskundigen neemt hij niet of nauwelijks serieus, aldus Faber. Hij noemt het ,,particuliere meningen."

Volgens Faber duidt dat erop dat Otte de rapportage van de Reclassering van 2012 waarin stond dat er sprake was van een hoog gevaar voor herhaling, niet of nauwelijks serieus neemt, ,,of tenminste niet naar waarde inschat. En als dat zo is, dan heeft hij alle schijn tegen. Kunt u mij uitleggen hoe zo iemand rechter kan zijn?"
https://www.telegraaf.nl/(...)ie-hof-onbevredigend
https://www.ad.nl/binnenl(...)anne-faber~aa031eac/

https://nos.nl/artikel/22(...)ns-op-herhaling.html

https://www.rtlnieuws.nl/(...)inkje-van-anne-faber

https://www.rtlnieuws.nl/(...)-moord-op-anne-faber
pi_180605912
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 11:56 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dit is tijdens de behandeling van de rechtszaak al naar voren gekomen. Er is een bepaald fonds wat geld uitkeert aan slachtoffers van geweldsmisdrijven. Vervolgens verhaalt dat fonds het geld op de veroordeelde (en dat zal Met betalingstermijnen werken). Maar dader en slachtoffer hebben dus niets met elkaar te maken, en slachtoffer is dus niet afhankelijk van de vermogendheid van de dader.
Maar was dat geld wat ze al ontvangen hebben van het slachtofferfonds niet ernaast en zonder invloed op de schadevergoeding ( reiskosten, eigen risico, studievertraging, kosten voor uitvaart en immateriële schade), die de rechter nu heeft toegewezen. De broer heeft minder immateriële schadevergoeding toegewezen gekregen, omdat hij alleen naar de foto's van het lijk heeft gekeken en niet naar het stoffelijk overschot zelf, maar aan de ander kant wel meer omdat hij studievertraging heeft.
En de vriend heeft helemaal niets ( maar was ook niet gevorderd in deze rechtszaak)
pi_180606061
Hoe dat allemaal precies zit, weet ik niet, maar de schadevergoeding gaat in ieder geval via een tussenrekening.
Somebody that I used to know
pi_180606088
registreer om deze reclame te verbergen
Interessant linkje :

https://www.rijksoverheid(...)rgoeding-slachtoffer
Somebody that I used to know
pi_180652821
Zal al wel eerder voorbij zijn gekomen in dit topic, maar ik lees zojuist dit artikel over de zaak vanuit het perspectief van Annes vader.
(Van 26 mei)

https://www.volkskrant.nl/cs-b705eec0

Indrukwekkend :{
Somebody that I used to know
pi_180722534
Forever yours, forever mine, forever ours...
  woensdag 25 juli 2018 @ 17:32:30 #7
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_180723403
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 17:08 schreef Lief17 het volgende:
En hij gaat in hoger beroep....

https://www.rtlnieuws.nl/(...)aber-in-hoger-beroep
Tja, niks te verliezen.
pi_180723433
Zak hooi :')
  woensdag 25 juli 2018 @ 17:33:46 #9
195276 S95Sedan
No, not really...
pi_180723457
Wat een figuur :')
I know exactly what I'll do with the advice that you gave.
Watch me throw it all away.
pi_180723636
Stakker. Ze zouden er 0 aandacht aan moeten geven in de pers.
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_180723991
Betekent alleen maar dat hij nooit mee in de samenleving mag komen. Het gore lef om in beroep te gaan, die klootzak zou zich kapot moeten schamen :r
  woensdag 25 juli 2018 @ 18:01:52 #12
445480 Ingolstadt
RedStratocaster
pi_180724281
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 17:08 schreef Lief17 het volgende:
En hij gaat in hoger beroep....

https://www.rtlnieuws.nl/(...)aber-in-hoger-beroep
Dat mag.
Raken om ze te helpen herinneren dat die schat van ongekende vermogens die het van ons heeft een trigger zit om er ook iets mee te doen. - Rini Stoutjesdijk
It ain't over till ehh... till... till it's over - Erik ten Hag
pi_180724777
Het is geen juridische discussie w.m.b. maar een morele, het toont des te meer aan dat hij nul compassie heeft met de familie en puur met zijn eigen gewin bezig is. Het zou hem hebben gesierd (voor zover dat mogelijk is) als hij had gezegd dat hij eigenlijk in hoger beroep wilde gaan, maar dit niet doet uit respect voor alle ellende die hij heeft veroorzaakt. Dat zou ook aantonen dat hij serieus bezig wil gaan met zijn zeer ernstige problemen.

Stuk stront :r
  Moderator woensdag 25 juli 2018 @ 18:26:25 #14
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_180724798
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 18:24 schreef Harmankardon het volgende:
Het is geen juridische discussie w.m.b. maar een morele, het toont des te meer aan dat hij nul compassie heeft met de familie en puur met zijn eigen gewin bezig is. Het zou hem hebben gesierd (voor zover dat mogelijk is) als hij had gezegd dat hij eigenlijk in hoger beroep wilde gaan, maar dit niet doet uit respect voor alle ellende die hij heeft veroorzaakt. Dat zou ook aantonen dat hij serieus bezig wil gaan met zijn zeer ernstige problemen.

Stuk stront :r
Je zegt het zelf al. Het is een stuk menselijk afval, dat men hier verrast over is verrast mij dan weer.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_180724805
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 17:32 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Tja, niks te verliezen.
Hopen op 30 jaar + TBS. Heeft hij toch nog twee jaar extra verloren.
  woensdag 25 juli 2018 @ 18:36:12 #16
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_180724969
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 18:27 schreef Physsic het volgende:

[..]

Hopen op 30 jaar + TBS. Heeft hij toch nog twee jaar extra verloren.
Tja, dat is het risico natuurlijk waard. 2 jaar op de toch al zo goed als levenslange straf die hij nu heeft opgelegd gekregen.

Zeker omdat de inzet een flinke reductie is.
pi_180724972
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 18:03 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Dit is echt weer zo'n domme huisvrouwen reactie. Iedereen heeft dezelfde rechtsmiddelen tot zijn beschikking in deze samenleving.
Huisvrouwenreactie is één woord.

quote:
domme
Dat dus.
  woensdag 25 juli 2018 @ 18:40:37 #18
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_180725036
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 18:26 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Je zegt het zelf al. Het is een stuk menselijk afval, dat men hier verrast over is verrast mij dan weer.
Dit ja. Lekker verontwaardigd zijn met z'n allen.
Dit snap ik ook niet.
  woensdag 25 juli 2018 @ 18:45:06 #19
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_180725109
Dit is toch geen verrassing? De man is een psychopaat en maakt gebruik van de wettelijke mogelijkheden. Waarschijnlijk op aanraden van zijn advocaat of dat hij werkelijk zelf vindt dat hij te zwaar gestraft is. Het is een ziek dier. Uiteindelijk zal achter de streep het voor hem niet veel uitmaken. Of het nou 28,30 of 26 jaar is + TBS. Voor de nabestaanden zal het wellicht iets uitmaken maar daar heeft zo'n figuur geen boodschap aan.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
  woensdag 25 juli 2018 @ 18:46:33 #20
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_180725140
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 18:45 schreef Tem het volgende:
Dit is toch geen verrassing? De man is een psychopaat en maakt gebruik van de wettelijke mogelijkheden. Waarschijnlijk op aanraden van zijn advocaat of dat hij werkelijk zelf vindt dat hij te zwaar gestraft is. Het is een ziek dier. Uiteindelijk zal achter de streep het voor hem niet veel uitmaken. Of het nou 28,30 of 26 jaar is + TBS. Voor de nabestaanden zal het wellicht iets uitmaken maar daar heeft zo'n figuur geen boodschap aan.
Dit dus.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_180726004
Rechters hebben heel wat meer realiteitszin dan 15 jaar geleden. Ik ga er dan ook van uit dat er geen strafvermindering wordt gegeven omdat meneertje horizontaal in de bus is gegooid en zijn rechten niet zijn voorgelezen.
pi_180726006
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 18:36 schreef Saekerhett het volgende:

[..]

Huisvrouwenreactie is één woord.

[..]

Dat dus.
Sterk antwoord wel.

Hij mag in beroep gaan. Voor de familie is het kut ja, voor de strafmaat zal het waarschijnlijk niet zoveel uitmaken.
  woensdag 25 juli 2018 @ 19:35:05 #23
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_180726063
Laat hem lekker in beroep gaan, zal weinig zin hebben.
  woensdag 25 juli 2018 @ 19:45:57 #24
332000 Oerbeer
Sinds 2009
pi_180726280
Nvm
pi_180727124
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 17:49 schreef Saekerhett het volgende:
Het gore lef om in beroep te gaan, die klootzak zou zich kapot moeten schamen :r
Pardon?! Dat recht hééft hij gewoon hoor!
pi_180727145
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 17:08 schreef Lief17 het volgende:
En hij gaat in hoger beroep....

https://www.rtlnieuws.nl/(...)aber-in-hoger-beroep
Groot gelijk heeft hij. Dat recht heeft hij. En ik zou het ook doen.
  woensdag 25 juli 2018 @ 20:22:17 #27
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_180727175
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 20:19 schreef Krollie het volgende:

[..]

Pardon?! Dat recht hééft hij gewoon hoor!
Het recht, niet de verplichting.
  woensdag 25 juli 2018 @ 20:30:48 #28
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_180727391
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 18:45 schreef Tem het volgende:
Dit is toch geen verrassing? De man is een psychopaat en maakt gebruik van de wettelijke mogelijkheden. Waarschijnlijk op aanraden van zijn advocaat of dat hij werkelijk zelf vindt dat hij te zwaar gestraft is. Het is een ziek dier. Uiteindelijk zal achter de streep het voor hem niet veel uitmaken. Of het nou 28,30 of 26 jaar is + TBS. Voor de nabestaanden zal het wellicht iets uitmaken maar daar heeft zo'n figuur geen boodschap aan.
Dit ja.

Had iemand anders verwacht? Serieus?
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
pi_180727469
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 20:19 schreef Krollie het volgende:

[..]

Pardon?! Dat recht hééft hij gewoon hoor!
Anderen hebben het recht daar iets van te vinden.
pi_180728492
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 18:24 schreef Harmankardon het volgende:
Het is geen juridische discussie w.m.b. maar een morele, het toont des te meer aan dat hij nul compassie heeft met de familie en puur met zijn eigen gewin bezig is. Het zou hem hebben gesierd (voor zover dat mogelijk is) als hij had gezegd dat hij eigenlijk in hoger beroep wilde gaan, maar dit niet doet uit respect voor alle ellende die hij heeft veroorzaakt. Dat zou ook aantonen dat hij serieus bezig wil gaan met zijn zeer ernstige problemen.

Stuk stront :r
Precies.
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_180728524
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 20:19 schreef Krollie het volgende:

[..]

Pardon?! Dat recht hééft hij gewoon hoor!
Maar je hebt ook nog iets als moreel besef bij zo'n beestachtig daad als deze. Maar het was allang duidelijk dat dit beest 0.0 moreel heeft.
Maar ik kan 't mis hebben...
  woensdag 25 juli 2018 @ 21:16:21 #32
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_180728585
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 18:24 schreef Harmankardon het volgende:
Het is geen juridische discussie w.m.b. maar een morele, het toont des te meer aan dat hij nul compassie heeft met de familie en puur met zijn eigen gewin bezig is. Het zou hem hebben gesierd (voor zover dat mogelijk is) als hij had gezegd dat hij eigenlijk in hoger beroep wilde gaan, maar dit niet doet uit respect voor alle ellende die hij heeft veroorzaakt. Dat zou ook aantonen dat hij serieus bezig wil gaan met zijn zeer ernstige problemen.

Stuk stront :r
Dit klopt, maarja, in zijn plek en met zo een straf boven mijn hoofd zou ik ook schijt hebben aan de de publieke opinie of die van nabestaanden, en proberen te redden wat er te redden valt.

Maargoed, ik zou dan ook niet in die situatie terechtkomen.
pi_180728795
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 18:45 schreef Tem het volgende:
Dit is toch geen verrassing? De man is een psychopaat en maakt gebruik van de wettelijke mogelijkheden. Waarschijnlijk op aanraden van zijn advocaat of dat hij werkelijk zelf vindt dat hij te zwaar gestraft is. Het is een ziek dier. Uiteindelijk zal achter de streep het voor hem niet veel uitmaken. Of het nou 28,30 of 26 jaar is + TBS. Voor de nabestaanden zal het wellicht iets uitmaken maar daar heeft zo'n figuur geen boodschap aan.
Ja precies.

En als hij nu niet in hoger beroep was gegaan... Hadden de mensen die nu verontwaardigd zijn ineens wel een beetje respect voor hem gekregen? :')
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_180730041
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 21:13 schreef Patroon het volgende:

[..]

Maar je hebt ook nog iets als moreel besef bij zo'n beestachtig daad als deze. Maar het was allang duidelijk dat dit beest 0.0 moreel heeft.
Ah ja, als je moreel besef had, dan had je Anne niet zo behandeld. Dus in die zin ligt het in de lijn der verwachting.
Somebody that I used to know
pi_180730715
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 20:22 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Het recht, niet de verplichting.
Hij doet het niet omdat hij het verplicht is, maar omdat hij dat recht heeft.
  woensdag 25 juli 2018 @ 22:35:26 #36
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_180730737
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 22:34 schreef Krollie het volgende:

[..]

Hij doet het niet omdat hij het verplicht is, maar omdat hij dat recht heeft.
Exact. Het is een keuze.
pi_180733532
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 18:45 schreef Tem het volgende:
Dit is toch geen verrassing? De man is een psychopaat en maakt gebruik van de wettelijke mogelijkheden. Waarschijnlijk op aanraden van zijn advocaat of dat hij werkelijk zelf vindt dat hij te zwaar gestraft is. Het is een ziek dier. Uiteindelijk zal achter de streep het voor hem niet veel uitmaken. Of het nou 28,30 of 26 jaar is + TBS. Voor de nabestaanden zal het wellicht iets uitmaken maar daar heeft zo'n figuur geen boodschap aan.
Dit dus. Top verwoord.
Love is in the air!
  donderdag 26 juli 2018 @ 02:21:46 #38
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_180734429
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 00:42 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Dit dus. Top verwoord.
joh en laat zijn advocaat nog ff wat ¤ verdienen.

Ben benieuwd naar hun weerwoord, elke rechter maakt daar met alle feiten compleet gehakt van.
Kans is aanwezig dat de strafeis wat hoger gaat uitvallen.
pi_180735992
Hij heeft daar alle recht op.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 26 juli 2018 @ 05:47:09 #40
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_180736054
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 05:13 schreef superniger het volgende:
Hij heeft daar alle recht op.
Dat ontkent ook niemand
pi_180737251
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 05:13 schreef superniger het volgende:
Hij heeft daar alle recht op.
Absoluut. Ik deelde ook slechts een feit mee. Ik werk zelf in dit wereldje dus weet heel goed hoe het werkt allemaal.
Forever yours, forever mine, forever ours...
  donderdag 26 juli 2018 @ 09:40:36 #42
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_180737737
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 17:08 schreef Lief17 het volgende:
En hij gaat in hoger beroep....

https://www.rtlnieuws.nl/(...)aber-in-hoger-beroep
Wat zijn dat voor achterlijke advocaten. Deze advocaten van de duivel dienen het belang van hun cliënt voorop te stellen en dat houdt in deze zaak in dat de geesteszieke moordenaar van Anne, levenslang moet worden behandeld.
pi_180738466
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 09:40 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Wat zijn dat voor achterlijke advocaten. Deze advocaten van de duivel dienen het belang van hun cliënt voorop te stellen en dat houdt in deze zaak in dat de geesteszieke moordenaar van Anne, levenslang moet worden behandeld.
:')____!!!!
pi_180738750
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 09:40 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Wat zijn dat voor achterlijke advocaten. Deze advocaten van de duivel dienen het belang van hun cliënt voorop te stellen en dat houdt in deze zaak in dat de geesteszieke moordenaar van Anne, levenslang moet worden behandeld.
Hun cliënt zal daar anders over denken, en die heeft toch wel een vetorecht. :P
The objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players.
pi_180738812
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 09:40 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Wat zijn dat voor achterlijke advocaten. Deze advocaten van de duivel dienen het belang van hun cliënt voorop te stellen en dat houdt in deze zaak in dat de geesteszieke moordenaar van Anne, levenslang moet worden behandeld.
Wellicht hebben ze hem ook afgeraden in hoger beroep te gaan, maar als hij in hoger beroep wil gaan dan hebben zijn advocaten daar in principe niets over te zeggen.
pi_180738952
Wat ik me probeer voor te stellen is hoe je als advocaat zo iemand überhaupt WIL verdedigen.
pi_180739267
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 10:54 schreef Saekerhett het volgende:
Wat ik me probeer voor te stellen is hoe je als advocaat zo iemand überhaupt WIL verdedigen.
Dan kun je geen enkele crimineel verdedigen.
pi_180739333
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 11:11 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Dan kun je geen enkele crimineel verdedigen.
Weet ik, en het ene misdrijf is het andere niet, maar ik probeer me dat gewoon voor te stellen. Zou zo'n advocaat niet denken van "vuile teringlijer, stik er lekker in en ik hoop dat je nooit meer vrij komt"?
pi_180739402
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 11:15 schreef Saekerhett het volgende:

[..]

Weet ik, en het ene misdrijf is het andere niet, maar ik probeer me dat gewoon voor te stellen. Zou zo'n advocaat niet denken van "vuile teringlijer, stik er lekker in en ik hoop dat je nooit meer vrij komt"?
Dat denkt ie waarschijnlijk wel ja en er zullen ongetwijfeld ook advocaten hem niet willen verdedigen. Maar als advocaat zou je eigenlijk elke crimineel moeten verdedigen tenzij het jou direct treft of tenzij je gevaar loopt. Overwegingen als 'het is een hufter die bij voorkeur levenslang aan de ketting ligt' moet je als advocaat eigenlijk altijd loslaten.
  donderdag 26 juli 2018 @ 11:23:39 #50
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_180739496
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 11:19 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Dat denkt ie waarschijnlijk wel ja en er zullen ongetwijfeld ook advocaten hem niet willen verdedigen. Maar als advocaat zou je eigenlijk elke crimineel moeten verdedigen tenzij het jou direct treft of tenzij je gevaar loopt. Overwegingen als 'het is een hufter die bij voorkeur levenslang aan de ketting ligt' moet je als advocaat eigenlijk altijd loslaten.
Als strafrechtadvocaat is dat nou eenmaal je vak.
Er zijn wel meer smerige banen, maar dat betekent niet dat je er met de pet naar mag gooien.

Overigens is het alleen maar goed dat er strafrechtadvocaten zijn die hem willen verdedigen, want als niemand de verdediging op zich zou willen nemen zouden de rechters pas echt een probleem hebben, hij kan dan namelijk moeilijk eerlijk berecht worden.

Maar ik snap het wel, ik zou er ook geen behoefte aan hebben, daarom zou ik volstrekt ongeschikt zijn als strafrechtadvocaat. Ik zou een Holleeder ook niet willen verdedigen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')