TjjWester | vrijdag 1 juni 2018 @ 15:00 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
alpeko | vrijdag 1 juni 2018 @ 15:02 |
Nog een toevoeging: het zal de prijs niet ten goede komen als alle kibbeling opeens van kabeljauw gemaakt zou worden. De visboer moet er eerlijk over zijn, eens. | |
qajariaq | vrijdag 1 juni 2018 @ 15:10 |
Dat dus. Als een visboer claimt kabeljauw te gebruiken dat is het gewoon fraude als ie bakt met pollack. Het zelfde geld voor die wienersnitzel van Piet, als daar bij staat dat het kalfsvlees is dan mag het gewoon geen varken zijn. Dat is economische fraude en dat mag van mij behoorlijk bestraft worden. | |
christmastsunami | vrijdag 1 juni 2018 @ 15:10 |
Ik heb nog wat gepanneerde diepvries scholfilets in de asbak gegooit wat ruikte dat goor zeg miskoop, kosten 3 of 4 euro | |
Pietverdriet | zaterdag 2 juni 2018 @ 21:57 |
De Go-Tantes zijn sprekend mijn tantes | |
Joost-mag-het-weten | zondag 3 juni 2018 @ 07:45 |
Dit dus ... Ik heb trouwens het idee dat dit bedrog toch voornamelijk in Nederland voorkomt. Zelfs de kleinhandel wil zo graag verkopen dat ze de klanten gewoon vertellen wat ze willen horen ... Hier in België (en verder naar het zuiden al zeker) is dat eigenlijk ondenkbaar ... | |
alpeko | zondag 3 juni 2018 @ 08:13 |
Ik heb dat idee niet. https://www.trouw.nl/groe(...)uit-belgie~afd1d1ad/ https://www.demorgen.be/b(...)aar-begaan-b10c3e72/ Ok dat is groothandel maar ik heb nu niet het idee dat men in Nederland een monopolie op bedrog heeft. | |
golfer | donderdag 7 juni 2018 @ 17:48 |
Vanavond: Al jaren te vinden in het 'vlugklaar' schap van de supermarkt. De slavink. Een beetje gehakt gerold in een lapje spek. Maar waar komt die Nederlandse klassieker vandaan en wie gaf hem zijn merkwaardige naam? En dan is er ook nog de blinde vink. Niet van varkensvlees maar van rund. De Keuringsdienst zoekt naar de herkomst van het populaire vleesproduct en ontdekt hoe een kleine vogel model stond voor een ingepakte gehaktstaaf. | |
Pietverdriet | donderdag 7 juni 2018 @ 17:55 |
recent weer gegeten, echt in decennia daarvoor nooit gegeten. Vind gehakt gemengd met gekookte rijst of grutten in spek, druivenblad of koolblad beter te eten. | |
zoem | donderdag 7 juni 2018 @ 21:27 |
De leeuwerik in zn geheel mét bot opeten | |
jevl | donderdag 14 juni 2018 @ 19:23 |
| |
golfer | donderdag 14 juni 2018 @ 19:57 |
Herhaling. | |
#ANONIEM | donderdag 14 juni 2018 @ 20:01 |
Kijkt er nog iemand naar die quizzen? | |
golfer | donderdag 14 juni 2018 @ 20:08 |
Ik niet. | |
#ANONIEM | donderdag 14 juni 2018 @ 20:09 |
Ja, leuke luchtige quiz | |
kree | donderdag 14 juni 2018 @ 20:10 |
Nee ik niet, allemaal fragmenten in de herhaling, niet echt boeiend. | |
#ANONIEM | donderdag 14 juni 2018 @ 20:12 |
Zag laatst een aflevering met een kaasdame die nogal zuur over kwam Er is straks dus een finale met allemaal individuen? | |
Quyxz_ | donderdag 14 juni 2018 @ 21:54 |
Dat stukje op die vogelbeurs was echt ver over de drempel van infotainment heen. Dat was puur satire. | |
Zihuatanejo | vrijdag 15 juni 2018 @ 13:03 |
Vind Marijn Frank best wel een lekker wijf. Grrrr. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 juni 2018 @ 14:46 |
Met dat kinderstemmetje van haar? | |
Zihuatanejo | vrijdag 15 juni 2018 @ 15:10 |
Neem ik op de koop toe. Hmm hoop dat het niets over mij zegt. | |
Dunnevandale | vrijdag 15 juni 2018 @ 19:36 |
Met dat kinderstemmetje is toch die andere? | |
jevl | vrijdag 15 juni 2018 @ 20:55 |
Was best vermakelijk die quiz. Saté kambing is geit. | |
golfer | vrijdag 15 juni 2018 @ 21:00 |
Ja, Sofie van den Enk is dat. | |
Dunnevandale | vrijdag 15 juni 2018 @ 22:48 |
We hebben het over dezelfde 😀 | |
Oscar. | vrijdag 15 juni 2018 @ 22:55 |
🤣 | |
redcable | zaterdag 28 juli 2018 @ 13:42 |
Hmm KVW naar de KRO is natuurlijk veel gelikter voor de bühne al die presentatoren kouwen de callsheets voor die de redactie heeft bedacht. Ersin die iets zegt van “ DE KEURINGSDIENST ZET ZIJN KAKEN IN.. ” Daarna in de fabriek de antwoorden herhalen van de tourguide en daarna nog een keer samenvattend en stomverbaasd reageren op een andwoord wat de redactie al had uitgezocht. Ouwe rvu uitzendingen blijven het best met Klootwijk en die aziaat | |
dexamfetamine | maandag 30 juli 2018 @ 02:41 |
Roland Duong heet hij. [ Bericht 1% gewijzigd door dexamfetamine op 30-07-2018 18:00:27 ] | |
Tourniquet | maandag 30 juli 2018 @ 07:52 |
Roland Duong toch? http://nl.wikipedia.org/wiki/Roland_Duong | |
dexamfetamine | maandag 30 juli 2018 @ 18:00 |
foutje van mij | |
golfer | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:47 |
Vanaf 13 september weer nieuwe afleveringen. De eerste gaat over Witte Eieren. De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder dan bruine eieren. Tot wel 8 cent per stuk goedkoper. Hoe kan dat? Wat maakt het prijsverschil tussen bruin en wit zo groot? De Keuringsdienst onderzoekt het verschil tussen het bruine en witte ei en doet een opmerkelijke ontdekking. Keuringsdienst van Waarde, donderdag 13 september om 20.25 uur op NPO 3. | |
larry_flynt | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:06 |
Leuk! Koop eigenlijk altijd de goedkoopste eieren, omdat ik daar echt geen verschil met duurdere eieren in kan ontdekken (behalve natuurlijk biologische eieren). Maar qua smaak niets. Nu ik erover nadenkt. De goedkoopste zijn inderdaad wit. Is mij nooit opgevallen. | |
Pietverdriet | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:12 |
Ik koop altijd bio eieren, smaken tenminste niet naar vismeel, maar die zijn idd meestal bruin, soms wit | |
Klaploper | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:16 |
Ah, dit wordt weer zo'n seizoen waarbij alle informatie in het eerste Googleresultaat staat, maar ze alles zogenaamd in een zoektocht ontdekken, waarbij ze verbaasd spelen. | |
golfer | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:22 |
Je hoeft niet te kijken. | |
Pietverdriet | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:24 |
Heee, wat denk je, je mag geen terechte kritiek hebben op een programma wat 10 jaar geledem inhoudelijk goed was maar nu steeds meer af zakt. | |
maily | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:25 |
Een boel mensen vinden het leuker om naar die uitzending te kijken dan om zelf te googlen. En er zijn nog steeds mensen zonder computer. | |
Klaploper | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:27 |
Dat snap ik. Waarschijnlijk kijk ik toch wel, en misschien kom ik hier dan weer lekker klagen. | |
Klaploper | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:30 |
Ik zelf ook hoor, ik vind het nog steeds vermakelijk. Maar ik vind het zonde dat je steeds meer merkt dat vooraf het hele verhaal al duidelijk was, en dat het hele onderzoek gespeeld is. Met neppe verbazing. Deels hoort dat gespeelde er natuurlijk bij, maar het wordt me een beetje veel. Hoe durf ik?! | |
golfer | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:38 |
Wat lief en naïef. Jij gelooft nog in spontane TV, zonder productie, draaiboek en redactie vooraf? Dat is sinds de jaren 60 van de vorige eeuw al niet meer het geval. | |
Pietverdriet | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:38 |
Ik vrees dat dit steeds meer de doelgroep van de TV is | |
maily | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:39 |
| |
Pietverdriet | woensdag 29 augustus 2018 @ 14:45 |
Geef toe In het begin gingen de afleveringen over de Bosvruchten of over slavernij in de cacaoproductie Nu over bruine eieren vs witte eieren. | |
Klaploper | woensdag 29 augustus 2018 @ 15:00 |
Dat is echt compleet iets anders dan wat ik zeg. | |
redcable | zondag 2 september 2018 @ 22:43 |
Dat komt om dat mensen het tegenwoordig presenteren en daarnaast nog 10 andere dingen doen voor de KRO als presentator ter vergelijking: Wouter klootwijk :culinair journalist Teun van de Keuken: journalist Maurice Dekkers : Journalist Heden: Marijn Frank: presentatrice Ersin Kiris : presentator Sofie van den Enk: presentatrice Daan niber. presentator | |
jevl | donderdag 13 september 2018 @ 20:30 |
Zijn dit nieuwe afleveringen? | |
Van_Poppel | donderdag 13 september 2018 @ 20:31 |
Volgens mij wel | |
fespo | donderdag 13 september 2018 @ 20:47 |
je zou denken dat dit zo opgelost is als ze het even op het 20:00 uur Journaal vermelden. | |
Van_Poppel | donderdag 13 september 2018 @ 20:48 |
Morgen dus maar witte eieren kopen. | |
pvdplanet | donderdag 13 september 2018 @ 20:54 |
Nooit meer bruin hier in huis | |
alpeko | donderdag 13 september 2018 @ 21:10 |
#WhiteEggsMatter | |
golfer | donderdag 13 september 2018 @ 21:33 |
Precies! Duurzamer en goedkoper. | |
golfer | donderdag 13 september 2018 @ 21:37 |
10 stuks 2.38 10 stuks 1.57 | |
fespo | donderdag 13 september 2018 @ 23:36 |
deze gaan van 24 cent p/stuk naar 18 cent p/stuk dan scheelt het nog maar 2 cent met een wit ei. | |
djkoelkast | vrijdag 14 september 2018 @ 00:05 |
Ik hoop dat we nu hebben gezien hoe slecht "scharrel"kippen het hebben en dat we dus geen "scharrel"eieren meer gaan kopen. Wat een ellende zeg, die beesten zagen er niet uit. Wij hebben zelf kipjes (3 stuks) dus altijd zelf verse eieren. | |
golfer | vrijdag 14 september 2018 @ 00:29 |
Wit of bruin? | |
kwakz0r | vrijdag 14 september 2018 @ 00:36 |
Die laatste witte eierboer had drie sterren beter leven keurmerk. Die kippies zaten half buiten, met trapjes en alles. En dat is officieel niet eens vrije uitloop. Ik let op de sterren en koop meestal bio of minimaal vrije uitloop, of rondeel. Maar als er witte met drie sterren zijn pak ik die wel. | |
golfer | vrijdag 14 september 2018 @ 00:39 |
http://www.kipster.nl/ En dus alleen bij de Lidl te koop. | |
fespo | vrijdag 14 september 2018 @ 02:09 |
als ik het even snel zie scheelt het maar een paar centen voor een goed eitje. 24 t.o. 30 cent per stuk bij een doosje van 10. dat is een 10 euro per jaar als je elke week een paar eitjes eet. denk dat ik die voortaan maar Biologische i.p.v. witte ga kopen vroeger kocht ik ze bij de boer, maar dat is ook niet om de hoek. [ Bericht 3% gewijzigd door fespo op 14-09-2018 02:43:34 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 14 september 2018 @ 06:53 |
Scharreleieren, dat is het beroerdste wat nog is toegestaan. Als je wat voor de kip wil doen neem je vrije uitloop of biologische eieren | |
djkoelkast | vrijdag 14 september 2018 @ 12:04 |
Dat maakt niet uit, als het maar diervriendelijker is dan wat we gezien hebben. Biologisch bijvoorbeeld. | |
djkoelkast | vrijdag 14 september 2018 @ 12:04 |
Die zagen er ook niet heel best uit. En nog steeds kans op preventieve antibiotica. | |
golfer | vrijdag 14 september 2018 @ 14:01 |
Daad bij woord gevoegd: | |
Pietverdriet | vrijdag 14 september 2018 @ 19:48 |
Ik koop al 20 jaar biologische eieren, of van eigen kippen | |
Van_Poppel | vrijdag 14 september 2018 @ 19:57 |
Wilde ze vandaag kopen, maar ze worden helaas per 10 stuks verkocht. Zoveel eieren eet ik niet in 2 weken. | |
heiden6 | zaterdag 15 september 2018 @ 02:51 |
> mensen willen liever bruine eieren > waarom zijn bruine eieren duurder, ik snap er niets van > mensen willen liever bruine eieren, terwijl witte goedkoper zijn | |
Pietverdriet | zaterdag 15 september 2018 @ 08:07 |
Vraag niet hoe het kan, profiteer ervan! | |
derLudolf | zaterdag 15 september 2018 @ 09:14 |
Jouw eieren brengen per stuk wel veel meer milieuschade toe. | |
djkoelkast | zaterdag 15 september 2018 @ 09:40 |
Eieren met een 2-tje zijn van legbatterij-ish kippen | |
djkoelkast | zaterdag 15 september 2018 @ 09:41 |
Maar mijn kippen hebben een heerlijk en heel lang leven. | |
derLudolf | zaterdag 15 september 2018 @ 10:04 |
Ik kijk nu even alleen naar het milieu aspect. Die beesten van jou zijn super inefficiënt. Boeren moeten voldoen aan regelgeving omtrent milieu en dierenwelzijn. Die zijn in strijd met elkaar. En hebben ze daar een akkoord bereikt is er nog een markt die vindt dat het niet teveel mag kosten | |
derLudolf | zaterdag 15 september 2018 @ 10:08 |
2 is voor ronddeel en scharrel. Een legbatterij is compleet anders. Op milieu scoorde die beter. Op bepaalde punten ook qua dierwelzijn (minder stof en ammoniak in de lucht) | |
djkoelkast | zaterdag 15 september 2018 @ 10:11 |
Mijn 3 kippen vervuilen het milieu minder in hun hele leven dan dat jij 1x naar de andere kant van het land rijdt met een dieselauto. Dus dat aspect boeit me niet. | |
derLudolf | zaterdag 15 september 2018 @ 10:14 |
Een beter milieu begint bij jezelf Het boeit mij ook geen flikker of iemand zelf wat kippen heeft of niet, maar je moet de feiten wel onder ogen zien vind ik Voor een ondernemer die niet voldoen aan milieuwetten is zoiets geen optie. | |
djkoelkast | zaterdag 15 september 2018 @ 10:30 |
Het gaat mij om dat de dieren het goed hebben en dat ik weet dat ik een verantwoord product heb. Milieuschade is nihil voor 3 kippen. | |
fespo | zaterdag 15 september 2018 @ 11:00 |
| |
golfer | zaterdag 15 september 2018 @ 12:28 |
Nee, wijsneus. Lees je eerst in voordat je zaken gaat beweren. | |
djkoelkast | zaterdag 15 september 2018 @ 12:54 |
"scharrel" stelt geen reet voor. Ik vond die witte kippen er ook niet uitzien, die lellen op half elf, die nekken helemaal kaalgeplukt. | |
golfer | zaterdag 15 september 2018 @ 12:56 |
Rondeel ook niet? | |
Pietverdriet | zaterdag 15 september 2018 @ 12:58 |
Scharrel klinkt mooi, maar is gewoon heel veel kippen op de vloer van de stal. | |
golfer | dinsdag 18 september 2018 @ 23:59 |
Donderdag: Een paar jaar terug had nog niemand er van gehoord in Nederland, maar plots is het overal. Matcha. Verpulverde groene thee met allerlei gezonde eigenschappen. Als je de hippe thee bars en foodbloggers mag geloven tenminste. Wat is dat voor wonderlijk spul? En wat doet het in m’n icetea? De Keuringsdienst hoort dat het poeder is overgewaaid uit Japan en reist af. | |
Van_Poppel | donderdag 20 september 2018 @ 20:28 |
Nog nooit van dat groene goud gehoord | |
Oscar. | donderdag 20 september 2018 @ 20:31 |
praat nederlands | |
Van_Poppel | donderdag 20 september 2018 @ 20:33 |
Bijna even duur als saffraan | |
Oscar. | donderdag 20 september 2018 @ 20:34 |
op onze kosten even naar china vliegen | |
golfer | donderdag 20 september 2018 @ 20:46 |
Japan en Spanje. | |
Joene | donderdag 20 september 2018 @ 20:52 |
man man man | |
Van_Poppel | donderdag 20 september 2018 @ 20:52 |
0,007% | |
golfer | donderdag 20 september 2018 @ 20:56 |
In de fabriek waar ze die dure "echte" matcha maken kunnen ze dus met 1 machine slechts 800 gram per dag produceren. | |
golfer | donderdag 20 september 2018 @ 22:03 |
https://www.simonlevelt.nl/thee/matcha-akashi 35 euro voor 30 gram. | |
UncleSam | vrijdag 21 september 2018 @ 11:28 |
Leuke eerlijke gozer van Unilever! | |
Bravebart | zondag 23 september 2018 @ 20:58 |
https://www.orientalwebshop.nl/aha-tee-matcha-powder-japan-40g | |
DeeBee | zondag 23 september 2018 @ 21:00 |
Een van de beste souvenirs uit Tokio | |
golfer | zondag 23 september 2018 @ 21:01 |
Dat is dus die mindere kwaliteit. | |
Bravebart | maandag 24 september 2018 @ 16:30 |
Ah check, te snel gekeken | |
golfer | dinsdag 25 september 2018 @ 12:43 |
a.s. Donderdag: Je komt het steeds vaker tegen bij de supermarkt of de slager. Gerijpt vlees. Of ‘aged’ zoals dat mooi heet met een Engels woord. Van 7 dagen gerijpt tot minimaal 28 dagen. Maar wat is dat dan voor oud vlees? En waarom zou je een biefstuk, ribeye of entrecôte moeten laten rijpen? De Keuringsdienst bijt zich vast in een goed stuk vlees en gaat op zoek naar de rijpkamers van het nieuwe vlees. Keuringsdienst van Waarde donderdag 27 september om 20.25 op NPO 3. | |
Van_Poppel | donderdag 27 september 2018 @ 20:28 |
35 euro voor een kilo supermarktvlees | |
Oscar. | donderdag 27 september 2018 @ 20:34 |
ja, noms | |
Oscar. | donderdag 27 september 2018 @ 20:36 |
en dan dumpen in wcpot | |
ikweethetookniet | donderdag 27 september 2018 @ 20:38 |
Ze praat nog steeds door haar neus | |
Oscar. | donderdag 27 september 2018 @ 20:52 |
28 dagen is precies 4 weken | |
alpeko | donderdag 27 september 2018 @ 21:18 |
Zo leer ik nog eens wat | |
golfer | donderdag 27 september 2018 @ 21:18 |
Het verschil tussen nat aging en dry aging is enorm. Bij de supermarkt vrijwel alleen nat en vacuüm dus en heel toevallig is het vlees dan ook minimaal 4 weken onderweg vanuit Zuid-Amerika. Nog een verhaaltje over dry-aging: https://www.culy.nl/inspiratie/dry-aged-vlees/ En tenslotte nog een 15 jaar gerijpt stukje côte de boeuf van 3.000 euro: https://www.culy.nl/inspi(...)fst-15-jaar-gerijpt/ | |
christmastsunami | donderdag 27 september 2018 @ 21:20 |
'aanvriezen' heet dat volgens mij, bij kiwis uit nieuw zeeland kan ik dat nog begrijpen, maar bij vlees en vis eigenlijk niet | |
golfer | dinsdag 2 oktober 2018 @ 12:53 |
Donderdag: Massaal dopen we onze sushi, sashimi en rauwe vis in een zwart en vloeibaar goedje. Beter bekend als sojasaus. Maar de ene sojasaus is de andere niet. Althans zo lijkt het. Waar de ene fles rept over ‘natuurlijk gebrouwen’,zwijgt de andere over het productieproces. Hoe wordt sojasaus eigenlijk gemaakt en bestaat er dan ook zoiets als ‘onnatuurlijk gebrouwen’? De Keuringsdienst onderzoekt de smaakmaker van ver. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 oktober 2018 @ 18:47 |
Sojasaus kan gemaakt worden dmv fermentatie met schimmels, of dmv hydrolyse, een chemisch proces https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hydrolyse Hierbij worden de eiwitten uit de soja afgebroken. Industrieel geproduceerde sojasaus is vaak ook een mengsel van gefermenteerde en gehydrolyseerde soyasaus | |
Aventura | donderdag 4 oktober 2018 @ 21:06 |
Bizar. Maar het is nu nog niet duidelijk welke saus ik wél moet kopen. | |
Oscar. | donderdag 4 oktober 2018 @ 21:14 |
die je lekker vindt | |
golfer | donderdag 4 oktober 2018 @ 21:34 |
Die kankerverwekkende stof 3-MCPD zit ook in bijvoorbeeld choco-pasta. https://www.npo3.nl/zit-er-een-giftige-stof-in-jouw-chocopasta | |
kwakz0r | donderdag 4 oktober 2018 @ 21:35 |
ABC-ketjap (zoet) Van zoute sojasaus heb ik geen verstand maar aziatische-ingredienten.nl me dunkt wel | |
yosander | donderdag 4 oktober 2018 @ 21:41 |
Maar hoeveel? | |
Aventura | vrijdag 5 oktober 2018 @ 08:39 |
nou nee, want dan kan die kankerverwekkende stof er alsnog in zitten, en nu ik dat weet wil ik dat niet. Ik bedoel, als je toch kunt kiezen. | |
Aventura | vrijdag 5 oktober 2018 @ 08:43 |
ook hiervoor geld: ja goed om te weten hoeveel, maar als ik kan kiezen voor een product waar het niet in zit, neem ik dat. Het is ook een optelsom begrijp ik, wat je binnen kunt krijgen via verschillende producten. | |
golfer | vrijdag 5 oktober 2018 @ 11:53 |
https://www.volkskrant.nl(...)-sojasaus-~b0620139/ | |
Bronson | vrijdag 5 oktober 2018 @ 14:43 |
De uitslag van de test: https://www.npo3.nl/in-deze-sojasauzen-werd-3-mcpd-aangetroffen | |
golfer | vrijdag 5 oktober 2018 @ 14:46 |
De sojasauzen waarin 3-MCPD is aangetroffen: Blue Elephant sojasaus Amoy dark soy sauce Lee Kum Kee premium light soy sauce Jumbo sojasaus Datu Puti sojasaus Alleen Datu Puti sojasaus zat boven de norm. De producent heeft ons laten weten dit product uit de schappen te halen. Onderstaande sojasauzen hebben we ook getest, hier is géén 3-MCPD in aangetroffen: Albert Heijn sojasaus Yellow label sojasaus Yellow label black soy nr. 1 Haiyin bridge sojasaus Sempio sojasaus | |
Aventura | vrijdag 5 oktober 2018 @ 14:53 |
dankje! | |
golfer | vrijdag 5 oktober 2018 @ 14:55 |
Jammer dat ze de veel verkochte Kikkoman niet hebben getest. Maar zo te zien wordt die niet chemisch gebrouwen: https://www.kikkoman.nl/consument/kikkoman-kwaliteit/brouwproces/ [ Bericht 68% gewijzigd door golfer op 05-10-2018 15:00:55 ] | |
Black-Hole | vrijdag 5 oktober 2018 @ 15:00 |
De continue verbazing op het gezicht van die Japanner die traditionele sojasaus maakte was echt prachtig om te zien. Verder nooit geweten dat ze ook op chemische wijze sojasuas maken. Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe het dan met ketjap zit. | |
golfer | vrijdag 5 oktober 2018 @ 15:43 |
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 oktober 2018 @ 16:23 |
Ook soyasaus die gefermenteerd is bevat chemische stoffen, alles bevat chemische stoffen. | |
Black-Hole | vrijdag 5 oktober 2018 @ 16:42 |
Dat snap ik en wist ik al. Vroeg me meer af of de basis sojasuas voor ketjap op de reguliere manier gemaakt is of op via de snelle chemische methode. Zal vast wel allebei zijn. | |
golfer | dinsdag 9 oktober 2018 @ 18:39 |
Donderdag: Op veel flesjes vers sap staat tegenwoordig hoe het uit de vrucht kwam. Koud geperst of slow-juiced bijvoorbeeld. Maar wat betekent dat, en wat doet het ertoe hoe je een appel of wortel uitperst? Er blijken meerdere ideeën te bestaan over hoe je het beste sap ergens uit kunt halen. De juiste manier zou veel meer voedingsstoffen opleveren dan een andere. Maar is sap niet gewoon sap? De Keuringsdienst zoekt het uit. Keuringsdienst van Waarde, donderdag 11 oktober om 20.25 op NPO 3. | |
pfefferkatze | dinsdag 9 oktober 2018 @ 18:44 |
Naar aanleiding van de aflevering over sojasaus.... zou best een aflevering over oestersaus willen zien. ingrediënten inproba oestersaus o.a.: 6,8% weekdierenextract (mosselextract (weekdieren), zout, 20% oesterextract (weekdieren)) sojasauspoeder ingrediënten conimex oestersaus o.a.: aroma (bevat VIS,SOJABOON, TARWE, MELK, SCHAALDIEREN), smaakversterker (E621, E620), ananaspoeder Wie stuurt hem in? Wie wilt FOK!famous worden met een KvW kijkersvraag? | |
ikweethetookniet | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:31 |
Koud geperst sap | |
jevl | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:48 |
Of eet gewoon een stuk fruit | |
ikweethetookniet | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:02 |
Veels te goedkoop En je mist een hoop marketing gelul van knappe meisjes in hippe omgeving | |
golfer | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:51 |
Knap meisje inderdaad die flinke marketing-onzin duur stond te verkopen. En arme medewerkers van die fabriek. Die staan dus helemaal voor niks de hele tijd in de kou te werken om een product te maken dat niks beter of slechter is dan gewoon geperst fruit/groente. | |
ddx | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:53 |
Mja dat in de kou werken is dan wel weer goed voor de voedselveiligheid en houdbaarheid. | |
christmastsunami | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:58 |
knip [ Bericht 99% gewijzigd door christmastsunami op 11-10-2018 23:30:28 ] | |
jevl | vrijdag 12 oktober 2018 @ 09:45 |
Ik kreeg maar de kriebels van die sap-dame | |
qajariaq | vrijdag 12 oktober 2018 @ 12:30 |
Die kriebels kreeg ik vooral van die prijzen. Wat een onzin dat sap in een sapcentrifuge van een paar honderd Watt in die paar seconden een temperatuur kan bereiken van 49 graden. Als dat lukt dan biedt het volop innovatieve mogelijkheden voor de verwarmingsindustrie. Het argument van lucht er in slaan kan ik me nog wel iets bij voorstellen. Maar ook bij persen is er erg veel aanraking met lucht. | |
djkoelkast | vrijdag 12 oktober 2018 @ 12:59 |
Wij hebben zo'n snelle centrifuge gehad. Die is uit elkaargespat. Overal ijzer en plastic in het rond, mijn vrouw haar arm helemaal beschadigd door rondvliegend ijzer. Nooit meer komt hier een sapcentrifuge in huis. | |
Pietverdriet | vrijdag 12 oktober 2018 @ 17:23 |
Ik heb ook zo een slingeraar, faalaankoop, een slowjuicer met een Archimedesschroef is veel beter | |
Bocaj | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:07 |
Heb de aflevering ook gezien! Allemaal flauwekul dus. Pers een sinaasappeltje lekker zelf met de hand of eet heel fruit! Of een smoothie lijkt mij ook goed want je eet de gehele vrucht! Zo in de blender! En 7 of 8 euro voor een half litertje sap (groente/fruit) steek dat maar in je reet! | |
Pietverdriet | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:08 |
Het zijn niet de gekken die het maken | |
Bocaj | vrijdag 12 oktober 2018 @ 19:19 |
De gekken die het kopen dus.... maar dat (gladde) meisje in die winkel verkoopt een droom.... en dat moet je ook kunnen natuurlijk! Zulke winkeltjes bestaan naar mijn mening nooit echt lang, | |
ZwerverMetHuis | vrijdag 12 oktober 2018 @ 23:10 |
Ja zag gewoon aan haar gezicht dat ze zelf wist dat ze stond te liegen... | |
golfer | dinsdag 16 oktober 2018 @ 17:30 |
a.s. donderdag: Het haasje. Iedereen kent wel de varkenshaas of ossenhaas. Een exclusief en mals stukje vlees. Maar er duiken steeds meer haasjes op in het supermarktschap. Van de kip, zalm, forel, kalkoen of kabeljauw. Maar wat is een haasje precies en waar zit het precies bij al die dieren? En, waarom is het haasje altijd net even duurder dan de gewone filet? De Keuringsdienst bijt zich vast en gaat op zoek naar antwoorden. | |
Van_Poppel | donderdag 18 oktober 2018 @ 20:28 |
Flinke slager | |
Oscar. | donderdag 18 oktober 2018 @ 20:34 |
Doe je mondkapje goed. | |
jevl | donderdag 18 oktober 2018 @ 20:50 |
Marketing zoals gewoonlijk | |
wuuht | donderdag 18 oktober 2018 @ 20:50 |
Wat een mooi programma is het toch, Haas van een vis
| |
Pietverdriet | donderdag 18 oktober 2018 @ 20:54 |
Kabeljauwhaas, typisch iets wat golfer koopt | |
Blues | donderdag 18 oktober 2018 @ 22:50 |
Vandaag nog, maar eigenlijk wordt je genept en is het gewoon een dik stuk filet | |
Vallon | donderdag 18 oktober 2018 @ 23:15 |
Gewoon hilarisch hoe mensen nu eenmaal graag vermarketierd (willen) worden. Viel mij de afgelopen jaren sws ook al op... koop je kipfilet zit dat achterlelletje er niet meer bij. Dat wordt tegenwoordig verkocht als haas(tige)kip. Ook die slager heeft helemaal gelijk... het malste stukje vlees is hoegenaamd smakeloos wat natuurlijk wel lekker wegzchuigt. | |
golfer | vrijdag 19 oktober 2018 @ 00:15 |
Alles in de voedselindustrie draait om marketing. Vooral door de verkopende supermarkten. | |
Weltschmerz | vrijdag 19 oktober 2018 @ 09:30 |
Wat betreft de kipfilet wordt het 'goed in de markt gezet' maar ik vind het wel een goed idee om die stukken apart te verkopen. Toen ik nog weleens kipfilet bakte moest je dat namelijk uitvouwen en dan is het kleine stukje te lang gebakken als de dikke filet gaar is. Nog steeds wel een lekker stukje maar vaak te droog. Ik zou me dan ook wel enigzins bedrogen voelen als ik nu kipfilets zou kopen en dan mist er een stuk, de schade van de marketing lijkt me hier dan ook vooral dat de kipfilet stiekem gedegradeerd is. '1 kipfilet' is ook een maat van de hoeveelheid, ze zijn dan dus een procent of 10 kleiner geworden. Verder is het natuurlijk niet het beste stuk van de kip, dat zijn de oesters. | |
Kickinalfa | vrijdag 19 oktober 2018 @ 10:09 |
Dit zijn toch allemaal herhalingen? | |
golfer | vrijdag 19 oktober 2018 @ 11:47 |
Nee. | |
fotostarter | vrijdag 19 oktober 2018 @ 13:43 |
Toffe kerel lijkt me. Volgens mij is hij al vaker bij KVW geweest. Ik heb hem in ieder geval al vaker voorbij zien komen. | |
golfer | vrijdag 19 oktober 2018 @ 14:05 |
Klopt. https://www.demoslager.nl/ en https://www.demoslager.nl/index.php/in-de-media | |
fotostarter | vrijdag 19 oktober 2018 @ 14:19 |
Ah zie nou wel. Thanks | |
golfer | vrijdag 19 oktober 2018 @ 20:12 |
Stukje in het AD vandaag over KvW: https://www.ad.nl/dossier(...)gn=socialsharing_web | |
Pietverdriet | vrijdag 19 oktober 2018 @ 22:15 |
Een haasartikel | |
Joost-mag-het-weten | vrijdag 19 oktober 2018 @ 22:58 |
| |
pfefferkatze | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:39 |
altijd leuk als ze hun handen of vingers zo direct in het product steken, dan met de vinger proeven en met dezelfde vinger nogmaals, en het vervolgens meestal gewoon teruggooien. | |
pfefferkatze | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:43 |
maarten remmers is wel echt een van de chillste presentators van kvw. | |
yosander | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:46 |
Is ambachtelijk. | |
OxygeneFRL | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:17 |
Mensen willen tegenwoordig producten die langer dan 1 week houdbaar is. Maar zodra er natuurlijke conserveermiddelen worden gebruikt is het ook niet goed | |
Pietverdriet | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:22 |
Ach ja, zeg je E330 dan zijn ze bang voor kanker omdat het deel uitmaakt van de Krebsyclus en Krebs is Duits voor kanker, maar dat de citroenzuurcyclus ontdekt is door een meneer die Krebs als naam had gaat aan ze voorbij... https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Citroenzuurcyclus | |
golfer | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:34 |
Fabriekskarnemelk is dus geen karnemelk, want niet gekarnd. Is magere ondermelk met een toegevoegde melkzuurbacterie en 5% water. | |
yosander | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:37 |
Viel mij laatst op dat er aan veel producten die op boter moeten lijken of bevatten, maar dus geen (room)boter zijn, karnemelk is toegevoegd. Terwijl dat juist allesbehalve boter is | |
Oscar. | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:42 |
maar dat wijf zat dus wel met haar handen in de melk te wroeten en gooide het terug | |
OxygeneFRL | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:44 |
Is ambachtelijk. Dat willen mensen tegenwoordig | |
showtimer | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:45 |
Maar het was wel wat simpel gesteld dat je alleen deze variant in de supermarkt kunt vinden. | |
OxygeneFRL | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:50 |
Nee hoor je hebt ook boeren karnemelk | |
Zith | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:52 |
En kaas van rauwe melk komt uit klieren van een koe met koebacteriën enzo | |
showtimer | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:57 |
Is dat hét onderscheid? | |
OxygeneFRL | donderdag 25 oktober 2018 @ 22:17 |
yep aan gewone karnemelk zit geen wetgeving qua receptuur. Boerenkarnemelk wel. | |
golfer | donderdag 25 oktober 2018 @ 22:30 |
Die van de melkunie is ook niet echt gekarnd, volgens mij. Je zou deze moeten hebben: https://deneelder.nl/gouden-karnemelk/ | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2018 @ 22:47 |
Die in de supermarkt is goedkoop , smaakt prima in de zomer en heeft geen klontjes. | |
Vallon | vrijdag 26 oktober 2018 @ 00:02 |
Wat denk je dat die koe er mee doet of heeft gedaan...... ik snap het wel maar ergens zijn we doorgeslagen in een obsessie van (visuele) hygiëne. Verder heb je met "zure" producten minder risico dat gevaarlijke bacteriën dat milieu overleven.
| |
Oscar. | vrijdag 26 oktober 2018 @ 00:52 |
er was een rede waarom wij het pasteuriseren 🤔 | |
Oscar. | vrijdag 26 oktober 2018 @ 00:55 |
prima dat jij jezelf ziek maakt, daar geeft echt niemand om. Maar prima, ik lik morgen wel ff je aan je boterhammetjes. Eet smakelijk! | |
#ANONIEM | vrijdag 26 oktober 2018 @ 01:07 |
Hoe vaak ontsmet je toetsenbord? | |
OxygeneFRL | vrijdag 26 oktober 2018 @ 08:29 |
Das je eigen verantwoordelijkheid. Als een fabrikant voedsel maakt voor anderen zijn zij daar verantwoordelijk voor. Kans op besmetting bij ongepasteuriseerde producten is nou eenmaal groter. | |
Bronson | vrijdag 26 oktober 2018 @ 08:36 |
Zoals Marijn Frank er daar bij stond, zou ik haar best wel willen karnen. Evenals die boerin. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2018 @ 08:39 |
Je kan karnemelk heel eenvoudig zelf maken. Methode 1 Neem een liter melk, laat die op kamertemperatuur komen Voeg een beetje karnemelk toe, zeg een kopje Laat dit 24 uur staan. Et voilla Zo kan je dus ook volle karnemelk maken Methode 2 Neem 800 cc room en 100 cc karnemelk gemengd. Dit ongeveer 24 uur laten staan bij kamertemperatuur. Dan is dit een dikke zure room geworden. In de koelkast zetten ca 4 uur en dit stijfslaan zoals je slagroom stijf slaat Daarna ga je door met stijfslaan, de room gaat schiften na een tijdje, doorgaan met slaan, er vormen zich klonten boter, doorgaan tot het een paar grote klonten vormt. Handen in ijswater houden en de boter er uit nemen, leg de boter ook in ruim ijswater. De vloeistof die overblijft zeven, je haalt er dan nog vlokken boter uit. Dit kan je kneden in ijswater om de melkresten er uit te halen. De vloeistof die over is, is ca 600 cc karnemelk met kleine botervlokjes en je hebt een kluit van ca 250 gram boter. Karnemelk in de koelkast, om later te drinken. | |
Oscar. | vrijdag 26 oktober 2018 @ 09:28 |
hoe vaak zit jij aan andermans toetsenbord? | |
Kreator | vrijdag 26 oktober 2018 @ 09:37 |
Hoe vaak was je je handen voor het plassen? | |
Waterdrinker | vrijdag 26 oktober 2018 @ 09:53 |
Elke keer, anders wordt m'n piemel vies. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2018 @ 09:55 |
Daarom smaakt rauwemelkse kaas ook een stuk beter dan kaas van gepasteuriseerde melk. Kaas is melk+stremsel+bacterien of melk+stremsel+bacterien+schimmel | |
Oscar. | vrijdag 26 oktober 2018 @ 10:23 |
hoe vaak heb je andere met plassen? | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2018 @ 10:40 |
kan heel intiem zijn | |
OxygeneFRL | vrijdag 26 oktober 2018 @ 11:55 |
Ik denk dat je pasteuriseren en standaardiseren door elkaar haalt. | |
djkoelkast | vrijdag 26 oktober 2018 @ 12:03 |
Voor de Marijnfappers [ Bericht 10% gewijzigd door djkoelkast op 27-10-2018 11:32:49 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2018 @ 12:06 |
Nee, dat doe ik niet Flimpje voor je over rauwemelkse geitenkaas [ Bericht 17% gewijzigd door Pietverdriet op 26-10-2018 12:51:50 ] | |
Zith | vrijdag 26 oktober 2018 @ 13:50 |
Wie weet waar die handen geweest zijn | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2018 @ 14:16 |
zou maar nooit uit eten gaan als ik jou was | |
OxygeneFRL | vrijdag 26 oktober 2018 @ 17:11 |
Smaak van kaas heeft veelal te maken met vetgehalte | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2018 @ 17:30 |
vet, melkzuur en andere bacteriën, schimmels, rijping (waarbij de eiwitten worden omgezet in glutamaten en andere stoffen) Daarom smaken rauwemelkse kazen veel mooier dan gepasteuriseerde melkte kazen, er is weinig tot geen variatie in de bacteriën in de laatste en daarom smaken ze vlakker. | |
fotostarter | vrijdag 26 oktober 2018 @ 17:55 |
Je ziet amper iets. Of je moet je af willen beren op die koe | |
djkoelkast | vrijdag 26 oktober 2018 @ 19:46 |
Ik lees elke aflevering weer dat ze "er zo lekker uitzag" terwijl ik het echt een ontzettend oninteressant iemand vind, dus ik vond dit wel een leuke pose voor FOK!kers. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 oktober 2018 @ 19:54 |
Met haar kinderstemmetje | |
djkoelkast | vrijdag 26 oktober 2018 @ 19:56 |
Ik vind vooral dat mannelijke gezicht en dat 'ik heb tig kinderen'-lijf niet zo fijn om naar te kijken | |
Oscar. | vrijdag 26 oktober 2018 @ 20:14 |
ik vond die pissende koe inderdaad wel sexier dan haar kinderoutfitje. | |
fotostarter | zaterdag 27 oktober 2018 @ 11:29 |
Hahaha ok. Marijn is ook wel leuk, maar niet knap of zo. Slim is ze ook niet volgens mij. | |
fotostarter | zaterdag 27 oktober 2018 @ 11:30 |
😂 | |
djkoelkast | zaterdag 27 oktober 2018 @ 11:32 |
GIFje ook weer even gefixt: | |
golfer | dinsdag 30 oktober 2018 @ 14:24 |
Afgelopen zomer werd het weer volop gedronken op menig terras. Rosé. Een speciale wijn gemaakt op basis van blauwe druiven. Maar de Keuringsdienst zag iets geks. In de supermarkt staan roséwijnen van witte druiven. Hoe kan dat? Er gaan verhalen over witte wijnen die gemend worden met een scheutje rood, en voilà rosé! Maar volgens de Fransen die rosé uitvonden is dat een gotspe. De Keuringsdienst gaat op zoek naar de ware aard van de roze drank. Keuringsdienst van Waarde, donderdag 1 november om 20.25 uur op NPO 3. | |
Van_Poppel | donderdag 1 november 2018 @ 20:33 |
Sauvignon blanc rosé | |
chufi | donderdag 1 november 2018 @ 20:36 |
De blauwe druif.... | |
chufi | donderdag 1 november 2018 @ 20:36 |
ff kijken | |
golfer | donderdag 1 november 2018 @ 21:23 |
Ik hou erg van Souvignon Blanc en Flaxbourne is een heerlijke SB. Maar die rosé van ze kan natuurlijk niet. | |
Pietverdriet | vrijdag 2 november 2018 @ 06:24 |
De vraag is natuurlijk. Als er SB op de fles staat, wat wil dat zeggen? Hoe groot is het percentage dat de wijn van SB gemaakt is? Is het toevoegen van blauwe druivenschillen van andere wijndruiven toegestaan? | |
Joost-mag-het-weten | vrijdag 2 november 2018 @ 09:01 |
In deze uitzending valt het mij toch wat tegen dat ze geen snoepreisje naar Nieuw-Zeeland maakten om dat bij die wijn uit te zoeken ... | |
golfer | vrijdag 2 november 2018 @ 15:27 |
Ja. Dat viel mij ook tegen. | |
ThePlaneteer | vrijdag 2 november 2018 @ 15:30 |
Leuke uitzending, maar wijnboeren vind ik vaak net iets over het randje van prentieusheid (is geen woord) zitten. Je weet ook wel dat zo'n boer die wijn wegpleurt. | |
golfer | dinsdag 6 november 2018 @ 20:13 |
a.s. Donderdag: Zonnebloem Goedkope olie in goudgele flessen. Zonnebloemolie. Je koopt al snel veel voor weinig. In dezelfde supermarkt kochten we ook zonnebloempitten. Deze zijn in vergelijking met de olie hartstikke duur. Waar komt dit prijsverschil vandaan? En hoe maak je van een dure pit spotgoedkope olie? De Keuringsdienst struint door de zonnebloemvelden van Bulgarije, speurt naar de prijs van olie en pit en komt erachter dat de zonnebloempitjes duur betaald worden. | |
djkoelkast | dinsdag 6 november 2018 @ 21:46 |
Zonnebloemolie is rotzooi als je er in gaat bakken en toch doen we het allemaal. Onbegrijpelijk. Het is niet eens lekker ook. | |
golfer | dinsdag 6 november 2018 @ 21:50 |
Ik gebruik het nooit. Als ik olie om in te bakken gebruik is het arachideolie. | |
alpeko | dinsdag 6 november 2018 @ 21:56 |
Hooguit voor mayonaise. Bakken in roomboter, olijf of sesamolie. | |
djkoelkast | dinsdag 6 november 2018 @ 23:16 |
Ik gebruik vrijwel nooit vloeibare olie en dan is het rijstolie, voor de rest vaste vetten. Kokosolie, gecertificeerd verantwoorde palmolie, ossewit, reuzel, roomboter. Voor koude bereidingen een goede olijfolie, lijnzaadolie, raapolie soms. Maar in winkelproducten kun je niet meer om zonnebloemolie heen, heel vervelend. Zelfs de huismerken chips zijn nu gebakken in zonnebloemolie. Voorheen nog in palm. | |
fotostarter | donderdag 8 november 2018 @ 16:29 |
Binnenkort weer in de aanbieding voor de oliebollenbakkers | |
Van_Poppel | donderdag 8 november 2018 @ 20:26 |
Weer begonnen | |
Van_Poppel | donderdag 8 november 2018 @ 20:28 |
Die Bulgaar spreekt prima Engels | |
Van_Poppel | donderdag 8 november 2018 @ 20:47 |
Vogelvoer voor 20 euro/kilo | |
jevl | donderdag 8 november 2018 @ 20:49 |
Allemaal naar de dierenwinkel dus | |
golfer | donderdag 8 november 2018 @ 21:25 |
15 jaar in de USA gewoond. | |
golfer | dinsdag 13 november 2018 @ 15:19 |
a.s. donderdag: Plotseling waren ze daar, zwarte pakken yoghurt of melk in het schap van de supermarkt. Andere koe, andere melk rept het pak. Zuivel gemaakt met de melk van een speciaal koeienras, de Jersey koe. Maar van welke koe komt de melk voor de gewone halvolle melk of kaas eigenlijk? Dat staat er nooit op. De keuze aan koeien blijkt beperkt, bijna iedereen werkt met hetzelfde ras. Maar waarom eigenlijk? De Keuringsdienst over de melk en de koe. | |
OxygeneFRL | dinsdag 13 november 2018 @ 15:30 |
Mijn god wat een gejank weer. | |
Oscar. | donderdag 15 november 2018 @ 20:35 |
Hijs leuk | |
Oscar. | donderdag 15 november 2018 @ 20:36 |
Eigelijk zijn alle koeien bijna directe familie van elkaar | |
Oscar. | donderdag 15 november 2018 @ 20:37 |
Volledamse koeien dus | |
Oscar. | donderdag 15 november 2018 @ 20:38 |
Ook echt engels praten tegen een koei | |
Oscar. | donderdag 15 november 2018 @ 20:39 |
Homofiele stieren | |
Oscar. | donderdag 15 november 2018 @ 20:40 |
Maar een homofiele stier heeft dus voor meer nageslacht gezorgd dan ik | |
StephanL | donderdag 15 november 2018 @ 20:44 |
Een geldkoe | |
yosander | donderdag 15 november 2018 @ 21:14 |
Beetje uitgemolken onderwerp. | |
ikweethetookniet | donderdag 15 november 2018 @ 21:31 |
Verkeerde topic gepost | |
golfer | donderdag 15 november 2018 @ 21:36 |
Domme os. | |
#ANONIEM | donderdag 15 november 2018 @ 22:23 |
Zorgwekkend die beperkte genen diversiteit. | |
derLudolf | donderdag 15 november 2018 @ 22:43 |
Uitzending niet gezien, maar HF is het grootste ras, dus inmiddels is daar best een redelijke genenpool in ontstaan. Sommige boeren kruisen ook in met bijvoorbeeld Fleckvieh. | |
ddx | donderdag 15 november 2018 @ 22:46 |
Ik haal sinds de Jersey melk in de winkel staat alleen maar die melk. Veel meer smaak. Maar merendeel van de mensen koopt gewoon halfvolle melk en geeft weinig om de smaak. | |
derLudolf | donderdag 15 november 2018 @ 22:53 |
Geen idee of die Jersey melk nog wat wordt afgeroomd, maar Jerseys hebben een hoog vetpercentage in de melk. Vet=smaak Ben zelf geen melkdrinker, maar als ik een glas rauwe melk aangeboden krijg, lekker koud en volvet sla ik dat niet af | |
ddx | donderdag 15 november 2018 @ 23:25 |
Idd hoger vetpercentage (en eiwitt) beetje schudden van pak voordat je het inschekt en mooie laag bovenop | |
yosander | donderdag 15 november 2018 @ 23:38 |
Halfvolle melk snap ik sowieso niet, schenk dan je glas halfvol in. | |
yosander | donderdag 15 november 2018 @ 23:40 |
Laatst in Londen in de supermarkt een fles (volle) melk gehaald, weet niet wat er (niet) mee was gedaan, maar dat was alsof je bijna slagroom dronk. Zo romig | |
Oscar. | donderdag 15 november 2018 @ 23:42 |
Ik snap niet waarom mensen melk drinken | |
yosander | donderdag 15 november 2018 @ 23:48 |
Dat heb ik met tequila | |
Oscar. | donderdag 15 november 2018 @ 23:50 |
Vergeet je wel de smaak van melk! | |
yosander | donderdag 15 november 2018 @ 23:50 |
Of vice versa | |
Oscar. | donderdag 15 november 2018 @ 23:51 |
over het algemeen worden mensen niet dronken van melk | |
yosander | donderdag 15 november 2018 @ 23:52 |
haha nee maar met melk kun je wel goed de smaak van iets wegspoelen | |
pfefferkatze | woensdag 21 november 2018 @ 00:00 |
maarten remmers segmenten blijf ik zo chill vinden, die vent is gewoon een relaxede interviewer/presentator. | |
golfer | woensdag 21 november 2018 @ 01:05 |
Donderdag: Stokbrood. Of zoals de Fransen zeggen, baguette. Iedere supermarkt bakt ze tegenwoordig vers in de winkel af. Maar toch zit er veel verschil tussen de broden. De ene baguette is de andere niet. Hoe kan dat? Een belangrijk ingrediënt? Tijd. Een verhaal over langzaam bakken en snelle winst. De Keuringsdienst doet broodnodig onderzoek naar de Franse baguettes. | |
heiden6 | woensdag 21 november 2018 @ 06:36 |
Ik ook niet. | |
Mip1988 | donderdag 22 november 2018 @ 20:56 |
Zin in stokbrood nu | |
Papabear | donderdag 22 november 2018 @ 21:13 |
Die AH-medewerker: "ik verbind u wel even door met de broodafdeling, die hebben daar verstánd van jonge, da wil je nie weten!" | |
golfer | vrijdag 23 november 2018 @ 00:29 |
Stokbrood in Nederland is witbrood in de vorm van een stok. Heeft dus niks te maken met een echte Franse baguette. Dat werd wel weer duidelijk. | |
heiden6 | vrijdag 23 november 2018 @ 08:20 |
[ Bericht 51% gewijzigd door heiden6 op 23-11-2018 08:20:51 ] | |
golfer | vrijdag 23 november 2018 @ 12:44 |
Wat stond daar? | |
Homey | vrijdag 23 november 2018 @ 16:38 |
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten. Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 november 2018 @ 17:34 |
Geloof me, dat was 30-40 jaar geleden nog veel, veeeel erger. | |
Homey | vrijdag 23 november 2018 @ 17:37 |
Geloof ik best. Ergens is er vooruitgang geboekt, maar de kwaliteit van bakkers en zo in Nederland blijft dieptriest. | |
Vallon | vrijdag 23 november 2018 @ 20:08 |
Niet mis mee..... #trotsopnlcultuur Met de nodige Franse achtergrond vind ik het weer vrij irritant dat de gemiddelde fransoos soms niet verder lijkt te kunnen denken aan eten, drinken en regeltjes daarover. Ik kan eten waarderen en het ook prima vinden met fast-made-food... het is vaak wat je (aan)gewend bent. Zelf vind ik kneedbaar brood prettiger om te gebruiken wat je vervolgen altijd nog kunt toasten om het knapperig of desnoods bruin (aangebakken) te krijgen. Verder was het een ver(s)makelijke aflevering waarbij ze humorvol het brood van de Boulanger Artisan vergelijken met dat van SuperMarché. | |
alpeko | zaterdag 24 november 2018 @ 11:29 |
Net deze uitzending gezien en wilde hetzelfde typen. Geen eetcultuur hier. Het mag niks kosten. Kwantiteit boven kwaliteit. Deels kun je het de supermarkten verwijten die van de producent een goedkoop brood eist maar uiteindelijk is het de consument die dat blijkbaar wil. Neerwaartse spiraal dit. In sept een week in de Elzas gezeten en daar dagelijks voor heel weinig geld ontbeten bij de bakker. De hele dag door vers. Prima concept een bakker met tafeltjes maar wij hebben Bakker Bart met halffabrikaten. Geen reden om trots te zijn op onze cultuur. Ga er niet voor emigreren want zijn ook de nodige dingen hier beter geregeld natuurlijk maar zonde is het wel. Klein puntje van hoop: de vele craft brouwerijen in ons land en het succes er van! Pilsener is natuurlijk net zo goed een voortvloeisel van eenheidsworst. De Nederlander is meer en meer bereid om enkele euro’s voor een flesje bier met smaak neer te leggen. De AH staat hier vol met Bird, De Molen, Jopen, Uiltje bier. Nu de andere afdelingen nog. [ Bericht 9% gewijzigd door alpeko op 24-11-2018 11:34:55 ] | |
Da hopman | zaterdag 24 november 2018 @ 11:53 |
Gerda van de warme bakker In de politiek werd inderdaad gesproken over de opkomst van het fabrieksbrood. PvdA-Tweede Kamerlid Gerda Brautigam zei in 1965 dat het fabrieksbrood kraak nog smaak had en stelde Kamervragen over de kwaliteit van het brood. Met haar pleidooi voor brood van zelfstandige bakkers verwierf ze populariteit onder de ambachtelijke bakkers. De broodindustrie probeerde haar te overtuigen van het tegendeel en bood haar in Nieuwspoort een broodmaaltijd aan. ‘Gerda van de warme bakker’, zoals haar bijnaam luidde, bleef echter bij haar mening. ‘Fabrieksbrood, zoals dat toen genoemd werd, kreeg in de productie niet de aandacht die het moest hebben’, zegt Leijten. ‘Er werd goedkope bloem gebruikt en het brood werd overdag gebakken om de volgende dag te worden gedistribueerd.’ Hij beweert dat King Corn de zelfstandige bakkers ook een kwaliteitsimpuls gegeven heeft. Ze werden ertoe aangezet brood te ontwikkelen dat langer smakelijk blijft. Daar schortte het toen aan. Deze kwam in een ander nostalgietopic langs nav kingkorn en tarvo brood | |
djkoelkast | zaterdag 24 november 2018 @ 11:55 |
Er wordt nog steeds goedkoop meel gebruikt, daarom voegen ze extra gluten toe en allemaal andere rommel, dat is goedkoper dan goed meel gebruiken en het de tijd geven. Waardeloos is het. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 november 2018 @ 12:34 |
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen. http://www.jeroenbaktbrood.nl Met een krautfunding van fokker nota bene | |
djkoelkast | zaterdag 24 november 2018 @ 12:38 |
Toffe initiatieven. Hier zaten tot voorkort alleen fabrieksbakkers. Vroeg je de ingrediëntenlijst van een stokbrood kreeg je een half A4-tje mee aan rommel. Nu zit er 1 bakker die een klein aantal broden bakt die wèl in orde zijn. Betaal je ook wel tussen 3 en 4 euro voor per brood, maar als het goed is dan is dat geen probleem. Maar zo'n bakker als in je voorbeeld zou echt top zijn, al is er hier in dit gebied te weinig animo, wij hebben niet eens een biologische supermarkt, slager of dat soort dingen in de wijde omgeving. | |
NedKelly | zaterdag 24 november 2018 @ 12:39 |
Met eigen topic ook: CUL / [Volgtopic] Bakkerij beginnen! #23 - Wie wil er opslag? | |
Postbus100 | zaterdag 24 november 2018 @ 21:42 |
Painpadour in Amersfoort doet het ook Wel duur Failliet | |
Tim_Schuhmacher | zondag 25 november 2018 @ 12:47 |
https://news.ycombinator.com/item?id=18524157 zelfde verhaal eigenlijk | |
djkoelkast | zondag 25 november 2018 @ 12:49 |
In Duitsland kun je dan wel weer moeilijk een goede pizza vinden, heel veel van die "pizza"tenten zijn kebabzaken die pizza's aanbieden die je nog niet als frisbee zou willen gebruiken. Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper. Dat kunnen ze in Duitsland dan weer wel. Voor een goede prijs een goed bord eten maken, zolang het geen pizza is | |
Pietverdriet | zondag 25 november 2018 @ 12:51 |
Niet alleen in Duitsland is het moeilijk een goede pizza te vinden. | |
golfer | zondag 25 november 2018 @ 12:54 |
Ik weet niet waar jij zoal uit eten gaat, maar in de restaurants waar ik kom wordt gewoon vers gekookt met goede ingrediënten. | |
Kreator | zondag 25 november 2018 @ 13:54 |
Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants. | |
Pietverdriet | zondag 25 november 2018 @ 14:09 |
Of je weet beter wat groothandel prefab is | |
djkoelkast | zondag 25 november 2018 @ 15:11 |
Ik hoor zo vaak "zo lekker daar" maar dan is het weer prefab allemaal. Laatst in Amsterdam nog bij een biologische snackbar gegeten. Satésaus was gewoon Wijko! (dat is dus totaal niet bio en het zit vol conserveermiddel, kunstmatige aroma's en goedkope ingredienten als verdikkingsmiddelen). En toen ik er wat van zei was het "nog nooit klachten over gehoord" en "biologisch is veel te duur". Zet het dan niet op je kaart. Of dat je bij een echt Indonesisch restaurant eet (dus geen Chinees-Indisch) en dat ze spekkoek op de kaart hebben die gewoon van de groothandel komt. Of overal waar je komt en patat bij je gerecht krijgt dat er fritessaus bij zit. Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel. Dat is bij onze oosterburen al veel beter. | |
golfer | zondag 25 november 2018 @ 15:23 |
Heb je daar voorbeelden van? Want nog steeds vraag ik mij af in welke restaurants jij zoal komt. | |
Tikbalang | zondag 25 november 2018 @ 15:37 |
Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk. | |
djkoelkast | zondag 25 november 2018 @ 15:48 |
Tegenwoordig kom ik niet meer zo veel in restaurants, omdat het allemaal slecht is. Ik zit in de kop van Noord-Holland, daar heb je niet zo veel interessants, het begint pas vanaf Haarlem een beetje leuk te worden en dat is hier minimaal 50 minuten vandaan met de auto. Misschien beter om te zeggen wat ik wèl goed vind hier in de omgeving, zijn we sneller klaar. Fort Westoever in Den Helder Leuk! in Schagen (niet perfect, maar heeft wel goede dingen) Natuurlijk in Egmond aan Zee En pizzeria's: Thup's in Alkmaar La Terrazza in Bergen is ook wel ok Dat zijn wat voorbeelden, er zullen er nog wel een paar zijn her en der, maar niet veel. Restaurant "Bij ons Thuys" stond op de kaart: het enige pakje wat bij ons de keuken in komt is een pakje roomboter. En dat de mayonaise huisgemaakt was. De krieltjes die bij het gerecht werden geserveerd waren niet gaar en kwamen duidelijk uit een zakje. De fritessaus die ze er bij gaven kwam uit een grote emmer. Er naar gevraagd en toen was het antwoord: ja verse mayonaise, dat kan helemaal niet in de horeca. Zet het dan niet op je kaart. Schijnt inmiddels verbeterd te zijn hoorde ik onlangs. [ Bericht 17% gewijzigd door djkoelkast op 25-11-2018 15:55:00 ] | |
djkoelkast | zondag 25 november 2018 @ 15:49 |
De lekkerste pizza die ik at was in Munster, bij Café Prutt. Is echter wel vegetarisch, dus geen ham of bacon er op. Ik ben zelf geen vegetariër overigens, maar de pizza was daar gewoon ontzettend goed. | |
Pietverdriet | zondag 25 november 2018 @ 16:02 |
Stokbrood aflevering even terug gekeken, gosh, (Stok)brood is meestal volkomen kut in Nederland, dat wisten we nog niet... | |
Pietverdriet | zondag 25 november 2018 @ 16:03 |
Oh, er zijn nog wel goede pizza te eten in D, maar dan moet je wel bij een Italiaan zijn. | |
golfer | zondag 25 november 2018 @ 16:16 |
Dus je generaliseert op basis van in het verleden behaalde resultaten? Ja, wat is het nu? Allemaal slecht of toch niet? | |
Pietverdriet | zondag 25 november 2018 @ 16:39 |
Mwoah, ook in D serveren veel te veel restaurants prefab. Op zich is prefab niet zo fout maar als je asperges met hollandaise op de kaart zet en je krijgt een soort warme mayo uit een pakje waar het enige boter aroma is, dan is het wel triest. Nog triester is dat de meeste mensen niet beter weten dan dat een hollandaise iets is uit een pakje. Neem wel eens vrienden mee naar horecagroothandel die er nog nooit geweest zijn, en die herkennen ineens allerlei zaken uit restaurants die ze bezoeken of de leuke bakkerij waar ze komen. Zijn helemaal in de war dat het uit de diepvries prefab komt. | |
Isabeau | zondag 25 november 2018 @ 16:44 |
Ja, dit was ook mijn ervaring toen ik voor het eerst bij een groothandel kwam! Zo van: huh, dat is dus helemaal geen gerecht van ons favo eetcafé, maar gewoon k&k gekocht | |
TjjWester | zondag 25 november 2018 @ 16:51 |
De vraag is vond je het lekker voordat je wist dat het van de groothandel komt? | |
Pietverdriet | zondag 25 november 2018 @ 16:59 |
Hier noemen we dat Captain Scully’s catch of the day | |
Joene | zondag 25 november 2018 @ 17:05 |
ik vind dat je een behoorlijke beperkte kijk hebt , in den helder zit idd weinig fatsoenlijks . Schagen heb je sowieso loetje wat zeer redelijk is , en TOV wat echt gewoon goed is. Schoorl Merlet , zowel Bistro als Echte restaurant . Kolhorn de Rode Leeuw . en zo zijn er echt nog wel wat tentjes waar je echt prima kan eten! | |
qajariaq | zondag 25 november 2018 @ 19:53 |
Basalt in Den Oever. | |
djkoelkast | zondag 25 november 2018 @ 20:32 |
Ik hou van eenvoudig eten, goed bereid. Ik hou niet van parelhoen op een bedje van bladstro met een schuim van pompoen-achtige gerechten. Tenten als TOV en Merlet vallen dan dus niet in mijn smaak en kan niet verder niet over oordelen. Maar ik hoor graag in welke tenten in de Noordkop je goede, eenvoudige gerechten kunt krijgen. | |
djkoelkast | zondag 25 november 2018 @ 20:34 |
Voordeel in Duitsland is dat ze bepaalde toevoegingen op de kaart moeten melden. Als er dus 5 of 6 getallen achter je pizza of schnitzel staan dan weet je dat dat geen zelfgemaakte is, maar gewoon uit pakjes komt. Zo kun je een stuk makkelijker uitzoeken. | |
Vallon | zondag 25 november 2018 @ 20:51 |
Is mijn gedachte ook.... pas wanneer mensen echt weten hoe het zit gaan ze ineens negatieve smaakoordelen geven. Ook in La France wordt er (in goede restaurants, laat staan dorpstresto's ) vrolijk prefab gekookt touché à le chef. Regelmatig "onthutsende" TV onthullingen die tot doel hebben zo een (elitaire) markt te creëren. Strax op France5 ook weer een leuke docu over waar Le Chou kool vandaan kom. Verlekker mij nu al aan alle toevoegingen. Los daarvan is de prefab-kwaliteit van de Horecagroothandel weer te prefereren boven die van een supermarkt om die producten gemiddeld langer houdbaar moeten zijn. Natuurlijk is eten & smaak ook een beleving van het achterliggende proces waarbij men behoorlijk kan doorslaan. Hier haal ik 2 prima stokbroodjes voor ¤1 (at Lidl) die ik voor de zeikerds FF oppiep en zo men dat wilt. bruinbrand. Maar goed, zolang men zich heel druk kan maken of er zeezout danwel steenzout uit de Eifel of Himalaya is gebruik bij het opzouten van de aardappels, gaat het goed. Doet mij trouwens herinneren dat men vroeger wel's wat korrels zand in de groente flikkerde zodat men knarsetandend "wist¨ dat het natuurlijk was. [ Bericht 1% gewijzigd door Vallon op 25-11-2018 21:13:57 ] | |
golfer | woensdag 28 november 2018 @ 12:23 |
Donderdag geen KvW i.v.m. top-2000 quiz. | |
JayHovah | woensdag 28 november 2018 @ 13:01 |
Op één is de serie Over Eten ook weer begonnen, leuk alternatief: https://www.een.be/over-eten | |
Pietverdriet | woensdag 28 november 2018 @ 16:14 |
Amai, allenig spijtig nochtans da den Een gene Uitzending gemist heeft gelijk den Ollander | |
showtimer | donderdag 29 november 2018 @ 11:53 |
Zeker wel. | |
Pietverdriet | donderdag 29 november 2018 @ 12:38 |
Linkje? | |
showtimer | donderdag 29 november 2018 @ 12:47 |
https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/over-eten/3/over-eten-s3a5/# | |
liquid-orange | donderdag 29 november 2018 @ 12:57 |
Ik haal mijn broodjes bij de warme bakker in het dorp. Brood smaakt veel beter en vooral de krentenbollen en de eierkoeken. Die krentenbollen zijn niet zo slap en klef als uit de winkel en de eierkoeken lijken niet eens op die van de supermarkt. Die zijn echt heel lekker bij de bakker. O ja, en qua prijs maakt het niet eens zo gek veel uit. | |
pfefferkatze | donderdag 29 november 2018 @ 13:01 |
Keuringsdienst van Waarde: Hummus 6 dec 2018 om 20:25 Hoe je het uitspreekt weet bijna niemand. Hoe je het schrijft ook niet. Want er is hummus, houmous, humus en hoemoes te vinden in het schap naast de eier- en kipkerriesalades. Voorheen lag er één smaak in de winkel, inmiddels zijn er tientallen varianten te koop. Van kerrie tot tuinkruiden en van pesto tot zelfs chocolade. Maar wat is hummus precies en hoe eet je het? De Keuringsdienst over een klassieker uit het Midden Oosten. Keuringsdienst van Waarde, donderdag 6 december om 20.25 uur op NPO 3. | |
kree | donderdag 6 december 2018 @ 20:37 |
Kijkt iemand nog? | |
NoCigar | donderdag 6 december 2018 @ 20:41 |
| |
NoCigar | donderdag 6 december 2018 @ 20:42 |
Op zich natuurlijk niet vreemd dat een fabrieksproduct anders is dan zelfgemaakt. | |
NoCigar | donderdag 6 december 2018 @ 20:45 |
Zelf die ik er altijd knoflook en citroensap bij, ik dacht dat dat hoorde. En zout. | |
kree | donderdag 6 december 2018 @ 20:52 |
lol die naam is ook al iets om over te twijfelen Hoemoes Hummus Hummes? Wat de hel | |
golfer | donderdag 6 december 2018 @ 21:25 |
Die olie hoort dus niet. |