'aanvriezen' heet dat volgens mij, bij kiwis uit nieuw zeeland kan ik dat nog begrijpen, maar bij vlees en vis eigenlijk nietquote:Op donderdag 27 september 2018 21:18 schreef golfer het volgende:
Het verschil tussen nat aging en dry aging is enorm. Bij de supermarkt vrijwel alleen nat en vacuüm dus en heel toevallig is het vlees dan ook minimaal 4 weken onderweg vanuit Zuid-Amerika.
Nog een verhaaltje over dry-aging:
https://www.culy.nl/inspiratie/dry-aged-vlees/
En tenslotte nog een 15 jaar gerijpt stukje côte de boeuf van 3.000 euro:
https://www.culy.nl/inspi(...)fst-15-jaar-gerijpt/
die je lekker vindtquote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:06 schreef Aventura het volgende:
Bizar. Maar het is nu nog niet duidelijk welke saus ik wél moet kopen.
ABC-ketjap (zoet)quote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:06 schreef Aventura het volgende:
Bizar. Maar het is nu nog niet duidelijk welke saus ik wél moet kopen.
Maar hoeveel?quote:Op donderdag 4 oktober 2018 21:34 schreef golfer het volgende:
Die kankerverwekkende stof 3-MCPD zit ook in bijvoorbeeld choco-pasta.
https://www.npo3.nl/zit-er-een-giftige-stof-in-jouw-chocopasta
nou nee, want dan kan die kankerverwekkende stof er alsnog in zitten, en nu ik dat weet wil ik dat niet. Ik bedoel, als je toch kunt kiezen.quote:
ook hiervoor geld: ja goed om te weten hoeveel, maar als ik kan kiezen voor een product waar het niet in zit, neem ik dat. Het is ook een optelsom begrijp ik, wat je binnen kunt krijgen via verschillende producten.quote:
dankje!quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 14:46 schreef golfer het volgende:
De sojasauzen waarin 3-MCPD is aangetroffen:
Blue Elephant sojasaus
Amoy dark soy sauce
Lee Kum Kee premium light soy sauce
Jumbo sojasaus
Datu Puti sojasaus
Alleen Datu Puti sojasaus zat boven de norm. De producent heeft ons laten weten dit product uit de schappen te halen.
Onderstaande sojasauzen hebben we ook getest, hier is géén 3-MCPD in aangetroffen:
Albert Heijn sojasaus
Yellow label sojasaus
Yellow label black soy nr. 1
Haiyin bridge sojasaus
Sempio sojasaus
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:00 schreef Black-Hole het volgende:
Verder nooit geweten dat ze ook op chemische wijze sojasuas maken. Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe het dan met ketjap zit.
Ook soyasaus die gefermenteerd is bevat chemische stoffen, alles bevat chemische stoffen.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.
Dat snap ik en wist ik al. Vroeg me meer af of de basis sojasuas voor ketjap op de reguliere manier gemaakt is of op via de snelle chemische methode. Zal vast wel allebei zijn.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 15:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus (melasse of palmsuiker erbij). Dus als de sojasaus al chemisch wordt gemaakt zal de ketjap die daar uit voorkomt dus ook die chemische stoffen bevatten.
Veels te goedkoopquote:
Mja dat in de kou werken is dan wel weer goed voor de voedselveiligheid en houdbaarheid.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:51 schreef golfer het volgende:
En arme medewerkers van die fabriek. Die staan dus helemaal voor niks de hele tijd in de kou te werken om een product te maken dat niks beter of slechter is dan gewoon geperst fruit/groente.
Ik kreeg maar de kriebels van die sap-damequote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:02 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Veels te goedkoop
En je mist een hoop marketing gelul van knappe meisjes in hippe omgeving
Die kriebels kreeg ik vooral van die prijzen.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 09:45 schreef jevl het volgende:
[..]
Ik kreeg maar de kriebels van die sap-dame
Ik heb ook zo een slingeraar, faalaankoop, een slowjuicer met een Archimedesschroef is veel beterquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 12:59 schreef djkoelkast het volgende:
Wij hebben zo'n snelle centrifuge gehad. Die is uit elkaargespat. Overal ijzer en plastic in het rond, mijn vrouw haar arm helemaal beschadigd door rondvliegend ijzer. Nooit meer komt hier een sapcentrifuge in huis.
Het zijn niet de gekken die het makenquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:07 schreef Bocaj het volgende:
Heb de aflevering ook gezien!
Allemaal flauwekul dus.
Pers een sinaasappeltje lekker zelf met de hand of eet heel fruit! Of een smoothie lijkt mij ook goed want je eet de gehele vrucht! Zo in de blender!
En 7 of 8 euro voor een half litertje sap (groente/fruit) steek dat maar in je reet!
De gekken die het kopen dus.... maar dat (gladde) meisje in die winkel verkoopt een droom.... en dat moet je ook kunnen natuurlijk! Zulke winkeltjes bestaan naar mijn mening nooit echt lang,quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het zijn niet de gekken die het maken
Ja zag gewoon aan haar gezicht dat ze zelf wist dat ze stond te liegen...quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 09:45 schreef jevl het volgende:
Ik kreeg maar de kriebels van die sap-dame
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vandaag nog, maar eigenlijk wordt je genept en is het gewoon een dik stuk filetquote:Op donderdag 18 oktober 2018 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Kabeljauwhaas, typisch iets wat golfer koopt
Nee.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 10:09 schreef Kickinalfa het volgende:
Dit zijn toch allemaal herhalingen?
Toffe kerel lijkt me.quote:
Klopt.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:43 schreef fotostarter het volgende:
Toffe kerel lijkt me.
Volgens mij is hij al vaker bij KVW geweest. Ik heb hem in ieder geval al vaker voorbij zien komen.
Ah zie nou wel.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 14:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt.
https://www.demoslager.nl/
en https://www.demoslager.nl/index.php/in-de-media
Een haasartikelquote:Op vrijdag 19 oktober 2018 20:12 schreef golfer het volgende:
Stukje in het AD vandaag over KvW:
https://www.ad.nl/dossier(...)gn=socialsharing_web
quote:
Is ambachtelijk.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 20:39 schreef racerdkb het volgende:
altijd leuk als ze hun handen of vingers zo direct in het product steken, dan met de vinger proeven en met dezelfde vinger nogmaals, en het vervolgens meestal gewoon teruggooien.
Ach ja, zeg je E330 dan zijn ze bang voor kanker omdat het deel uitmaakt van de Krebsyclus en Krebs is Duits voor kanker, maar dat de citroenzuurcyclus ontdekt is door een meneer die Krebs als naam had gaat aan ze voorbij...quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:17 schreef OxygeneFRL het volgende:
Mensen willen tegenwoordig producten die langer dan 1 week houdbaar is. Maar zodra er natuurlijke conserveermiddelen worden gebruikt is het ook niet goed
Is ambachtelijk. Dat willen mensen tegenwoordigquote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:42 schreef Oscar. het volgende:
maar dat wijf zat dus wel met haar handen in de melk te wroeten en gooide het terug
Maar het was wel wat simpel gesteld dat je alleen deze variant in de supermarkt kunt vinden.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:34 schreef golfer het volgende:
Fabriekskarnemelk is dus geen karnemelk, want niet gekarnd. Is magere ondermelk met een toegevoegde melkzuurbacterie en 5% water.
Nee hoor je hebt ook boeren karnemelkquote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:45 schreef showtimer het volgende:
[..]
Maar het was wel wat simpel gesteld dat je alleen deze variant in de supermarkt kunt vinden.
En kaas van rauwe melk komt uit klieren van een koe met koebacteriën enzoquote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:42 schreef Oscar. het volgende:
maar dat wijf zat dus wel met haar handen in de melk te wroeten en gooide het terug
Is dat hét onderscheid?quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:50 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Nee hoor je hebt ook boeren karnemelk
yepquote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:57 schreef showtimer het volgende:
[..]
Is dat hét onderscheid?
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Wat denk je dat die koe er mee doet of heeft gedaan...... ik snap het wel maar ergens zijn we doorgeslagen in een obsessie van (visuele) hygiëne.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:42 schreef Oscar. het volgende:
maar dat wijf zat dus wel met haar handen in de melk te wroeten en gooide het terug
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
er was een rede waarom wij het pasteuriseren 🤔quote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:52 schreef Zith het volgende:
[..]
En kaas van rauwe melk komt uit klieren van een koe met koebacteriën enzo
quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 00:02 schreef Vallon het volgende:
[..]
Wat denk je dat die koe er mee doet of heeft gedaan...... ik snap het wel maar ergens zijn we doorgeslagen in een obsessie van (visuele) hygiëne.
Verder heb je met "zure" producten minder risico dat gevaarlijke bacteriën dat milieu overleven.prima dat jij jezelf ziek maakt, daar geeft echt niemand om.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar prima, ik lik morgen wel ff je aan je boterhammetjes. Eet smakelijk!0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
Hoe vaak ontsmet je toetsenbord?quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 00:52 schreef Oscar. het volgende:
[..]
er was een rede waarom wij het pasteuriseren 🤔
Das je eigen verantwoordelijkheid. Als een fabrikant voedsel maakt voor anderen zijn zij daar verantwoordelijk voor. Kans op besmetting bij ongepasteuriseerde producten is nou eenmaal groter.quote:
hoe vaak zit jij aan andermans toetsenbord?quote:
Hoe vaak was je je handen voor het plassen?quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 09:28 schreef Oscar. het volgende:
[..]
hoe vaak zit jij aan andermans toetsenbord?
Elke keer, anders wordt m'n piemel vies.quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 09:37 schreef Kreator het volgende:
[..]
Hoe vaak was je je handen voor het plassen?
Daarom smaakt rauwemelkse kaas ook een stuk beter dan kaas van gepasteuriseerde melk. Kaas is melk+stremsel+bacterien of melk+stremsel+bacterien+schimmelquote:Op donderdag 25 oktober 2018 21:52 schreef Zith het volgende:
[..]
En kaas van rauwe melk komt uit klieren van een koe met koebacteriën enzo
hoe vaak heb je andere met plassen?quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 09:37 schreef Kreator het volgende:
[..]
Hoe vaak was je je handen voor het plassen?
kan heel intiem zijnquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 10:23 schreef Oscar. het volgende:
[..]
hoe vaak heb je andere met plassen?
Ik denk dat je pasteuriseren en standaardiseren door elkaar haalt.quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 09:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daarom smaakt rauwemelkse kaas ook een stuk beter dan kaas van gepasteuriseerde melk. Kaas is melk+stremsel+bacterien of melk+stremsel+bacterien+schimmel
Nee, dat doe ik nietquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 11:55 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Ik denk dat je pasteuriseren en standaardiseren door elkaar haalt.
Wie weet waar die handen geweest zijnquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat doe ik niet
Flimpje voor je over rauwemelkse geitenkaas
zou maar nooit uit eten gaan als ik jou wasquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 13:50 schreef Zith het volgende:
[..]
Wie weet waar die handen geweest zijn
Smaak van kaas heeft veelal te maken met vetgehaltequote:Op vrijdag 26 oktober 2018 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat doe ik niet
Flimpje voor je over rauwemelkse geitenkaas
vet, melkzuur en andere bacteriën, schimmels, rijping (waarbij de eiwitten worden omgezet in glutamaten en andere stoffen)quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 17:11 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Smaak van kaas heeft veelal te maken met vetgehalte
Je ziet amper iets. Of je moet je af willen beren op die koequote:Op vrijdag 26 oktober 2018 12:03 schreef djkoelkast het volgende:
Voor de Marijnfappers
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik lees elke aflevering weer dat ze "er zo lekker uitzag" terwijl ik het echt een ontzettend oninteressant iemand vind, dus ik vond dit wel een leuke pose voor FOK!kers.quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 17:55 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Je ziet amper iets. Of je moet je af willen beren op die koe
Met haar kinderstemmetjequote:Op vrijdag 26 oktober 2018 19:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik lees elke aflevering weer dat ze "er zo lekker uitzag" terwijl ik het echt een ontzettend oninteressant iemand vind, dus ik vond dit wel een leuke pose voor FOK!kers.
Ik vind vooral dat mannelijke gezicht en dat 'ik heb tig kinderen'-lijf niet zo fijn om naar te kijkenquote:
ik vond die pissende koe inderdaad wel sexier dan haar kinderoutfitje.quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 17:55 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Je ziet amper iets. Of je moet je af willen beren op die koe
Hahaha ok. Marijn is ook wel leuk, maar niet knap of zo.quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 19:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik lees elke aflevering weer dat ze "er zo lekker uitzag" terwijl ik het echt een ontzettend oninteressant iemand vind, dus ik vond dit wel een leuke pose voor FOK!kers.
😂quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 20:14 schreef Oscar. het volgende:
[..]
ik vond die pissende koe inderdaad wel sexier dan haar kinderoutfitje.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |