Wat stond daar?quote:
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.quote:Op vrijdag 23 november 2018 00:29 schreef golfer het volgende:
Stokbrood in Nederland is witbrood in de vorm van een stok. Heeft dus niks te maken met een echte Franse baguette.
Dat werd wel weer duidelijk.
Geloof me, dat was 30-40 jaar geleden nog veel, veeeel erger.quote:Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:
[..]
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.
Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Geloof ik best. Ergens is er vooruitgang geboekt, maar de kwaliteit van bakkers en zo in Nederland blijft dieptriest.quote:Op vrijdag 23 november 2018 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof me, dat was 30-40 jaar geleden nog veel, veeeel erger.
Niet mis mee..... #trotsopnlcultuurquote:Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:
[..]
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.
Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Net deze uitzending gezien en wilde hetzelfde typen. Geen eetcultuur hier. Het mag niks kosten. Kwantiteit boven kwaliteit. Deels kun je het de supermarkten verwijten die van de producent een goedkoop brood eist maar uiteindelijk is het de consument die dat blijkbaar wil. Neerwaartse spiraal dit. In sept een week in de Elzas gezeten en daar dagelijks voor heel weinig geld ontbeten bij de bakker. De hele dag door vers. Prima concept een bakker met tafeltjes maar wij hebben Bakker Bart met halffabrikaten. Geen reden om trots te zijn op onze cultuur. Ga er niet voor emigreren want zijn ook de nodige dingen hier beter geregeld natuurlijk maar zonde is het wel.quote:Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:
[..]
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.
Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.quote:Op zaterdag 24 november 2018 11:55 schreef djkoelkast het volgende:
Er wordt nog steeds goedkoop meel gebruikt, daarom voegen ze extra gluten toe en allemaal andere rommel, dat is goedkoper dan goed meel gebruiken en het de tijd geven. Waardeloos is het.
Toffe initiatieven. Hier zaten tot voorkort alleen fabrieksbakkers. Vroeg je de ingrediëntenlijst van een stokbrood kreeg je een half A4-tje mee aan rommel.quote:Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl
Met een krautfunding van fokker nota bene
Met eigen topic ook: CUL / [Volgtopic] Bakkerij beginnen! #23 - Wie wil er opslag?quote:Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl
Met een krautfunding van fokker nota bene
Painpadour in Amersfoort doet het ook Wel duurquote:Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl
Met een krautfunding van fokker nota bene
Niet alleen in Duitsland is het moeilijk een goede pizza te vinden.quote:Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:
In Duitsland kun je dan wel weer moeilijk een goede pizza vinden, heel veel van die "pizza"tenten zijn kebabzaken die pizza's aanbieden die je nog niet als frisbee zou willen gebruiken.
Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper. Dat kunnen ze in Duitsland dan weer wel. Voor een goede prijs een goed bord eten maken, zolang het geen pizza is
Ik weet niet waar jij zoal uit eten gaat, maar in de restaurants waar ik kom wordt gewoon vers gekookt met goede ingrediënten.quote:Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:
Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper.
Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.quote:Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:
Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper. Dat kunnen ze in Duitsland dan weer wel. Voor een goede prijs een goed bord eten maken, zolang het geen pizza is
Of je weet beter wat groothandel prefab isquote:Op zondag 25 november 2018 13:54 schreef Kreator het volgende:
[..]
Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.
Ik hoor zo vaak "zo lekker daar" maar dan is het weer prefab allemaal.quote:Op zondag 25 november 2018 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Of je weet beter wat groothandel prefab is
Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel. Dat is bij onze oosterburen al veel beter.quote:Op zondag 25 november 2018 13:54 schreef Kreator het volgende:
[..]
Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.
Heb je daar voorbeelden van? Want nog steeds vraag ik mij af in welke restaurants jij zoal komt.quote:Op zondag 25 november 2018 15:11 schreef djkoelkast het volgende:
Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel.
Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk.quote:Op zondag 25 november 2018 12:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet alleen in Duitsland is het moeilijk een goede pizza te vinden.
Tegenwoordig kom ik niet meer zo veel in restaurants, omdat het allemaal slecht is.quote:Op zondag 25 november 2018 15:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Heb je daar voorbeelden van? Want nog steeds vraag ik mij af in welke restaurants jij zoal komt.
De lekkerste pizza die ik at was in Munster, bij Café Prutt. Is echter wel vegetarisch, dus geen ham of bacon er op. Ik ben zelf geen vegetariër overigens, maar de pizza was daar gewoon ontzettend goed.quote:Op zondag 25 november 2018 15:37 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk.
Oh, er zijn nog wel goede pizza te eten in D, maar dan moet je wel bij een Italiaan zijn.quote:Op zondag 25 november 2018 15:37 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk.
Dus je generaliseert op basis van in het verleden behaalde resultaten?quote:Op zondag 25 november 2018 15:48 schreef djkoelkast het volgende:
Tegenwoordig kom ik niet meer zo veel in restaurants, omdat het allemaal slecht is.
Ja, wat is het nu? Allemaal slecht of toch niet?quote:Schijnt inmiddels verbeterd te zijn hoorde ik onlangs.
Mwoah, ook in D serveren veel te veel restaurants prefab. Op zich is prefab niet zo fout maar als je asperges met hollandaise op de kaart zet en je krijgt een soort warme mayo uit een pakje waar het enige boter aroma is, dan is het wel triest. Nog triester is dat de meeste mensen niet beter weten dan dat een hollandaise iets is uit een pakje.quote:Op zondag 25 november 2018 15:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik hoor zo vaak "zo lekker daar" maar dan is het weer prefab allemaal.
Laatst in Amsterdam nog bij een biologische snackbar gegeten. Satésaus was gewoon Wijko! (dat is dus totaal niet bio en het zit vol conserveermiddel, kunstmatige aroma's en goedkope ingredienten als verdikkingsmiddelen). En toen ik er wat van zei was het "nog nooit klachten over gehoord" en "biologisch is veel te duur". Zet het dan niet op je kaart.
Of dat je bij een echt Indonesisch restaurant eet (dus geen Chinees-Indisch) en dat ze spekkoek op de kaart hebben die gewoon van de groothandel komt.
Of overal waar je komt en patat bij je gerecht krijgt dat er fritessaus bij zit.
[..]
Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel. Dat is bij onze oosterburen al veel beter.
Ja, dit was ook mijn ervaring toen ik voor het eerst bij een groothandel kwam! Zo van: huh, dat is dus helemaal geen gerecht van ons favo eetcafé, maar gewoon k&k gekochtquote:Op zondag 25 november 2018 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Mwoah, ook in D serveren veel te veel restaurants prefab. Op zich is prefab niet zo fout maar als je asperges met hollandaise op de kaart zet en je krijgt een soort warme mayo uit een pakje waar het enige boter aroma is, dan is het wel triest. Nog triester is dat de meeste mensen niet beter weten dan dat een hollandaise iets is uit een pakje.
Neem wel eens vrienden mee naar horecagroothandel die er nog nooit geweest zijn, en die herkennen ineens allerlei zaken uit restaurants die ze bezoeken of de leuke bakkerij waar ze komen. Zijn helemaal in de war dat het uit de diepvries prefab komt.
De vraag is vond je het lekker voordat je wist dat het van de groothandel komt?quote:Op zondag 25 november 2018 16:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, dit was ook mijn ervaring toen ik voor het eerst bij een groothandel kwam! Zo van: huh, dat is dus helemaal geen gerecht van ons favo eetcafé, maar gewoon k&k gekocht
Hier noemen we dat Captain Scully’s catch of the dayquote:Op zondag 25 november 2018 16:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, dit was ook mijn ervaring toen ik voor het eerst bij een groothandel kwam! Zo van: huh, dat is dus helemaal geen gerecht van ons favo eetcafé, maar gewoon k&k gekocht
ik vind dat je een behoorlijke beperkte kijk hebt , in den helder zit idd weinig fatsoenlijks . Schagen heb je sowieso loetje wat zeer redelijk is , en TOV wat echt gewoon goed is. Schoorl Merlet , zowel Bistro als Echte restaurant . Kolhorn de Rode Leeuw . en zo zijn er echt nog wel wat tentjes waar je echt prima kan eten!quote:Op zondag 25 november 2018 15:48 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Tegenwoordig kom ik niet meer zo veel in restaurants, omdat het allemaal slecht is.
Ik zit in de kop van Noord-Holland, daar heb je niet zo veel interessants, het begint pas vanaf Haarlem een beetje leuk te worden en dat is hier minimaal 50 minuten vandaan met de auto.
Misschien beter om te zeggen wat ik wèl goed vind hier in de omgeving, zijn we sneller klaar.
Fort Westoever in Den Helder
Leuk! in Schagen (niet perfect, maar heeft wel goede dingen)
Natuurlijk in Egmond aan Zee
En pizzeria's:
Thup's in Alkmaar
La Terrazza in Bergen is ook wel ok
Dat zijn wat voorbeelden, er zullen er nog wel een paar zijn her en der, maar niet veel.
Restaurant "Bij ons Thuys" stond op de kaart: het enige pakje wat bij ons de keuken in komt is een pakje roomboter. En dat de mayonaise huisgemaakt was.
De krieltjes die bij het gerecht werden geserveerd waren niet gaar en kwamen duidelijk uit een zakje. De fritessaus die ze er bij gaven kwam uit een grote emmer. Er naar gevraagd en toen was het antwoord: ja verse mayonaise, dat kan helemaal niet in de horeca.
Zet het dan niet op je kaart.
Schijnt inmiddels verbeterd te zijn hoorde ik onlangs.
Ik hou van eenvoudig eten, goed bereid. Ik hou niet van parelhoen op een bedje van bladstro met een schuim van pompoen-achtige gerechten. Tenten als TOV en Merlet vallen dan dus niet in mijn smaak en kan niet verder niet over oordelen.quote:Op zondag 25 november 2018 17:05 schreef Joene het volgende:
[..]
ik vind dat je een behoorlijke beperkte kijk hebt , in den helder zit idd weinig fatsoenlijks . Schagen heb je sowieso loetje wat zeer redelijk is , en TOV wat echt gewoon goed is. Schoorl Merlet , zowel Bistro als Echte restaurant . Kolhorn de Rode Leeuw . en zo zijn er echt nog wel wat tentjes waar je echt prima kan eten!
Voordeel in Duitsland is dat ze bepaalde toevoegingen op de kaart moeten melden. Als er dus 5 of 6 getallen achter je pizza of schnitzel staan dan weet je dat dat geen zelfgemaakte is, maar gewoon uit pakjes komt. Zo kun je een stuk makkelijker uitzoeken.quote:Op zondag 25 november 2018 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mwoah, ook in D serveren veel te veel restaurants prefab. Op zich is prefab niet zo fout maar als je asperges met hollandaise op de kaart zet en je krijgt een soort warme mayo uit een pakje waar het enige boter aroma is, dan is het wel triest. Nog triester is dat de meeste mensen niet beter weten dan dat een hollandaise iets is uit een pakje.
Neem wel eens vrienden mee naar horecagroothandel die er nog nooit geweest zijn, en die herkennen ineens allerlei zaken uit restaurants die ze bezoeken of de leuke bakkerij waar ze komen. Zijn helemaal in de war dat het uit de diepvries prefab komt.
Is mijn gedachte ook.... pas wanneer mensen echt weten hoe het zit gaan ze ineens negatieve smaakoordelen geven.quote:Op zondag 25 november 2018 16:51 schreef TjjWester het volgende:[..]De vraag is vond je het lekker voordat je wist dat het van de groothandel komt?
Amai, allenig spijtig nochtans da den Een gene Uitzending gemist heeft gelijk den Ollanderquote:Op woensdag 28 november 2018 13:01 schreef JayHovah het volgende:
Op één is de serie Over Eten ook weer begonnen, leuk alternatief:
https://www.een.be/over-eten
Zeker wel.quote:Op woensdag 28 november 2018 16:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Amai, allenig spijtig nochtans da den Een gene Uitzending gemist heeft gelijk den Ollander
Linkje?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |