Wat stond daar?quote:
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.quote:Op vrijdag 23 november 2018 00:29 schreef golfer het volgende:
Stokbrood in Nederland is witbrood in de vorm van een stok. Heeft dus niks te maken met een echte Franse baguette.
Dat werd wel weer duidelijk.
Geloof me, dat was 30-40 jaar geleden nog veel, veeeel erger.quote:Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:
[..]
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.
Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Geloof ik best. Ergens is er vooruitgang geboekt, maar de kwaliteit van bakkers en zo in Nederland blijft dieptriest.quote:Op vrijdag 23 november 2018 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof me, dat was 30-40 jaar geleden nog veel, veeeel erger.
Niet mis mee..... #trotsopnlcultuurquote:Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:
[..]
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.
Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Net deze uitzending gezien en wilde hetzelfde typen. Geen eetcultuur hier. Het mag niks kosten. Kwantiteit boven kwaliteit. Deels kun je het de supermarkten verwijten die van de producent een goedkoop brood eist maar uiteindelijk is het de consument die dat blijkbaar wil. Neerwaartse spiraal dit. In sept een week in de Elzas gezeten en daar dagelijks voor heel weinig geld ontbeten bij de bakker. De hele dag door vers. Prima concept een bakker met tafeltjes maar wij hebben Bakker Bart met halffabrikaten. Geen reden om trots te zijn op onze cultuur. Ga er niet voor emigreren want zijn ook de nodige dingen hier beter geregeld natuurlijk maar zonde is het wel.quote:Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:
[..]
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.
Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.quote:Op zaterdag 24 november 2018 11:55 schreef djkoelkast het volgende:
Er wordt nog steeds goedkoop meel gebruikt, daarom voegen ze extra gluten toe en allemaal andere rommel, dat is goedkoper dan goed meel gebruiken en het de tijd geven. Waardeloos is het.
Toffe initiatieven. Hier zaten tot voorkort alleen fabrieksbakkers. Vroeg je de ingrediëntenlijst van een stokbrood kreeg je een half A4-tje mee aan rommel.quote:Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl
Met een krautfunding van fokker nota bene
Met eigen topic ook: CUL / [Volgtopic] Bakkerij beginnen! #23 - Wie wil er opslag?quote:Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl
Met een krautfunding van fokker nota bene
Painpadour in Amersfoort doet het ook Wel duurquote:Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl
Met een krautfunding van fokker nota bene
Niet alleen in Duitsland is het moeilijk een goede pizza te vinden.quote:Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:
In Duitsland kun je dan wel weer moeilijk een goede pizza vinden, heel veel van die "pizza"tenten zijn kebabzaken die pizza's aanbieden die je nog niet als frisbee zou willen gebruiken.
Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper. Dat kunnen ze in Duitsland dan weer wel. Voor een goede prijs een goed bord eten maken, zolang het geen pizza is
Ik weet niet waar jij zoal uit eten gaat, maar in de restaurants waar ik kom wordt gewoon vers gekookt met goede ingrediënten.quote:Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:
Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper.
Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.quote:Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:
Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper. Dat kunnen ze in Duitsland dan weer wel. Voor een goede prijs een goed bord eten maken, zolang het geen pizza is
Of je weet beter wat groothandel prefab isquote:Op zondag 25 november 2018 13:54 schreef Kreator het volgende:
[..]
Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.
Ik hoor zo vaak "zo lekker daar" maar dan is het weer prefab allemaal.quote:Op zondag 25 november 2018 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Of je weet beter wat groothandel prefab is
Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel. Dat is bij onze oosterburen al veel beter.quote:Op zondag 25 november 2018 13:54 schreef Kreator het volgende:
[..]
Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.
Heb je daar voorbeelden van? Want nog steeds vraag ik mij af in welke restaurants jij zoal komt.quote:Op zondag 25 november 2018 15:11 schreef djkoelkast het volgende:
Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel.
Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk.quote:Op zondag 25 november 2018 12:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet alleen in Duitsland is het moeilijk een goede pizza te vinden.
Tegenwoordig kom ik niet meer zo veel in restaurants, omdat het allemaal slecht is.quote:Op zondag 25 november 2018 15:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Heb je daar voorbeelden van? Want nog steeds vraag ik mij af in welke restaurants jij zoal komt.
De lekkerste pizza die ik at was in Munster, bij Café Prutt. Is echter wel vegetarisch, dus geen ham of bacon er op. Ik ben zelf geen vegetariër overigens, maar de pizza was daar gewoon ontzettend goed.quote:Op zondag 25 november 2018 15:37 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |