abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 23 november 2018 @ 00:29:53 #251
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183316368
Stokbrood in Nederland is witbrood in de vorm van een stok. Heeft dus niks te maken met een echte Franse baguette.
Dat werd wel weer duidelijk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_183318123


[ Bericht 51% gewijzigd door heiden6 op 23-11-2018 08:20:51 ]
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  vrijdag 23 november 2018 @ 12:44:29 #253
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183322674
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 08:20 schreef heiden6 het volgende:

Wat stond daar?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_183327181
quote:
15s.gif Op vrijdag 23 november 2018 00:29 schreef golfer het volgende:
Stokbrood in Nederland is witbrood in de vorm van een stok. Heeft dus niks te maken met een echte Franse baguette.
Dat werd wel weer duidelijk.
Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.

Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
  vrijdag 23 november 2018 @ 17:34:46 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183328126
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:

[..]

Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.

Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Geloof me, dat was 30-40 jaar geleden nog veel, veeeel erger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183328171
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geloof me, dat was 30-40 jaar geleden nog veel, veeeel erger.
Geloof ik best. Ergens is er vooruitgang geboekt, maar de kwaliteit van bakkers en zo in Nederland blijft dieptriest.
  vrijdag 23 november 2018 @ 20:08:30 #257
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_183330963
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:

[..]

Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.

Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Niet mis mee..... #trotsopnlcultuur
Met de nodige Franse achtergrond vind ik het weer vrij irritant dat de gemiddelde fransoos soms niet verder lijkt te kunnen denken aan eten, drinken en regeltjes daarover.
Ik kan eten waarderen en het ook prima vinden met fast-made-food... het is vaak wat je (aan)gewend bent.

Zelf vind ik kneedbaar brood prettiger om te gebruiken wat je vervolgen altijd nog kunt toasten om het knapperig of desnoods bruin (aangebakken) te krijgen.
Verder was het een ver(s)makelijke aflevering waarbij ze humorvol het brood van de Boulanger Artisan vergelijken met dat van SuperMarché.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_183339387
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 16:38 schreef Homey het volgende:

[..]

Wat eigenlijk steeds duidelijk wordt is dat je in Nederland gewoon geen eetcultuur hebt. Mensen nodig je uit voor een kopje koffie met 1 koekje, of een keer een borrel met wat bitterballen. That's it. Mensen uitnodigen en dan uitgebreid koken hoort er niet bij. Dat is in veel andere landen wel anders, dan heb je het wel over een cultuur van elkaar uitnodigen om samen te eten en dan ook echt lekker eten.

Omdat je geen eetcultuur hebt, moet eten zo goedkoop en zo snel mogelijk. Eten is een noodzakelijk kwaad. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit. Intussen heb je hele generaties die ook geen flauw benul hebben van echt lekker en goed eten is, die denken dus echt dat dat 'stokbrood' van de AH echt stokbrood is.
Net deze uitzending gezien en wilde hetzelfde typen. Geen eetcultuur hier. Het mag niks kosten. Kwantiteit boven kwaliteit. Deels kun je het de supermarkten verwijten die van de producent een goedkoop brood eist maar uiteindelijk is het de consument die dat blijkbaar wil. Neerwaartse spiraal dit. In sept een week in de Elzas gezeten en daar dagelijks voor heel weinig geld ontbeten bij de bakker. De hele dag door vers. Prima concept een bakker met tafeltjes maar wij hebben Bakker Bart met halffabrikaten. Geen reden om trots te zijn op onze cultuur. Ga er niet voor emigreren want zijn ook de nodige dingen hier beter geregeld natuurlijk maar zonde is het wel.

Klein puntje van hoop: de vele craft brouwerijen in ons land en het succes er van! Pilsener is natuurlijk net zo goed een voortvloeisel van eenheidsworst. De Nederlander is meer en meer bereid om enkele euro’s voor een flesje bier met smaak neer te leggen. De AH staat hier vol met Bird, De Molen, Jopen, Uiltje bier. Nu de andere afdelingen nog.

[ Bericht 9% gewijzigd door alpeko op 24-11-2018 11:34:55 ]
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:53:13 #259
4416 Da hopman
lamahangen = dierenmoord
pi_183339704
Gerda van de warme bakker
In de politiek werd inderdaad gesproken over de opkomst van het fabrieksbrood. PvdA-Tweede Kamerlid Gerda Brautigam zei in 1965 dat het fabrieksbrood kraak nog smaak had en stelde Kamervragen over de kwaliteit van het brood. Met haar pleidooi voor brood van zelfstandige bakkers verwierf ze populariteit onder de ambachtelijke bakkers. De broodindustrie probeerde haar te overtuigen van het tegendeel en bood haar in Nieuwspoort een broodmaaltijd aan. ‘Gerda van de warme bakker’, zoals haar bijnaam luidde, bleef echter bij haar mening.
‘Fabrieksbrood, zoals dat toen genoemd werd, kreeg in de productie niet de aandacht die het moest hebben’, zegt Leijten. ‘Er werd goedkope bloem gebruikt en het brood werd overdag gebakken om de volgende dag te worden gedistribueerd.’ Hij beweert dat King Corn de zelfstandige bakkers ook een kwaliteitsimpuls gegeven heeft. Ze werden ertoe aangezet brood te ontwikkelen dat langer smakelijk blijft. Daar schortte het toen aan.

Deze kwam in een ander nostalgietopic langs nav kingkorn en tarvo brood
De mensen zijn gek geworden
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 11:55:04 #260
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_183339737
Er wordt nog steeds goedkoop meel gebruikt, daarom voegen ze extra gluten toe en allemaal andere rommel, dat is goedkoper dan goed meel gebruiken en het de tijd geven. Waardeloos is het.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:34:33 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183340271
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:55 schreef djkoelkast het volgende:
Er wordt nog steeds goedkoop meel gebruikt, daarom voegen ze extra gluten toe en allemaal andere rommel, dat is goedkoper dan goed meel gebruiken en het de tijd geven. Waardeloos is het.
Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl

Met een krautfunding van fokker nota bene
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 12:38:25 #262
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_183340318
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl

Met een krautfunding van fokker nota bene
Toffe initiatieven. Hier zaten tot voorkort alleen fabrieksbakkers. Vroeg je de ingrediëntenlijst van een stokbrood kreeg je een half A4-tje mee aan rommel.
Nu zit er 1 bakker die een klein aantal broden bakt die wèl in orde zijn. Betaal je ook wel tussen 3 en 4 euro voor per brood, maar als het goed is dan is dat geen probleem.
Maar zo'n bakker als in je voorbeeld zou echt top zijn, al is er hier in dit gebied te weinig animo, wij hebben niet eens een biologische supermarkt, slager of dat soort dingen in de wijde omgeving.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_183340328
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl

Met een krautfunding van fokker nota bene
Met eigen topic ook: CUL / [Volgtopic] Bakkerij beginnen! #23 - Wie wil er opslag?
pi_183349448
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is idd kut, maar er zijn ook mensen die het anders doen.
http://www.jeroenbaktbrood.nl

Met een krautfunding van fokker nota bene
Painpadour in Amersfoort doet het ook :Y Wel duur :'(

Failliet :o -O-
Somebody that I used to know
  Moderator zondag 25 november 2018 @ 12:49:59 #266
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_183358897
In Duitsland kun je dan wel weer moeilijk een goede pizza vinden, heel veel van die "pizza"tenten zijn kebabzaken die pizza's aanbieden die je nog niet als frisbee zou willen gebruiken.

Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper. Dat kunnen ze in Duitsland dan weer wel. Voor een goede prijs een goed bord eten maken, zolang het geen pizza is :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 25 november 2018 @ 12:51:44 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183358925
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:
In Duitsland kun je dan wel weer moeilijk een goede pizza vinden, heel veel van die "pizza"tenten zijn kebabzaken die pizza's aanbieden die je nog niet als frisbee zou willen gebruiken.

Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper. Dat kunnen ze in Duitsland dan weer wel. Voor een goede prijs een goed bord eten maken, zolang het geen pizza is :P
Niet alleen in Duitsland is het moeilijk een goede pizza te vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 november 2018 @ 12:54:10 #268
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183358955
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:

Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper.
Ik weet niet waar jij zoal uit eten gaat, maar in de restaurants waar ik kom wordt gewoon vers gekookt met goede ingrediënten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Official ESF Kreviewer zondag 25 november 2018 @ 13:54:20 #269
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_183359785
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 12:49 schreef djkoelkast het volgende:

Ik kook nagenoeg iedere dag zelf, uit eten is geen lol aan. Opgewarmde groothandel prefabspullen tegen een premiumprijs. Dat kan ik zelf beter en goedkoper. Dat kunnen ze in Duitsland dan weer wel. Voor een goede prijs een goed bord eten maken, zolang het geen pizza is :P
Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.
  zondag 25 november 2018 @ 14:09:18 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183360014
quote:
14s.gif Op zondag 25 november 2018 13:54 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.
Of je weet beter wat groothandel prefab is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 25 november 2018 @ 15:11:46 #271
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_183361504
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Of je weet beter wat groothandel prefab is
Ik hoor zo vaak "zo lekker daar" maar dan is het weer prefab allemaal.
Laatst in Amsterdam nog bij een biologische snackbar gegeten. Satésaus was gewoon Wijko! (dat is dus totaal niet bio en het zit vol conserveermiddel, kunstmatige aroma's en goedkope ingredienten als verdikkingsmiddelen). En toen ik er wat van zei was het "nog nooit klachten over gehoord" en "biologisch is veel te duur". Zet het dan niet op je kaart.

Of dat je bij een echt Indonesisch restaurant eet (dus geen Chinees-Indisch) en dat ze spekkoek op de kaart hebben die gewoon van de groothandel komt.
Of overal waar je komt en patat bij je gerecht krijgt dat er fritessaus bij zit.

quote:
14s.gif Op zondag 25 november 2018 13:54 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dan kies je wel consequent de verkeerde soort restaurants.
Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel. Dat is bij onze oosterburen al veel beter.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 25 november 2018 @ 15:23:44 #272
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183361792
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 15:11 schreef djkoelkast het volgende:

Ik let er heel goed op, maar zelfs restaurants die pretenderen dat alles vers wordt gemaakt gebruiken nog steeds een hoop rommel.
Heb je daar voorbeelden van? Want nog steeds vraag ik mij af in welke restaurants jij zoal komt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_183362166
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 12:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet alleen in Duitsland is het moeilijk een goede pizza te vinden.
Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk.
Advocatus diaboli aiunt, non semper.
  Moderator zondag 25 november 2018 @ 15:48:15 #274
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_183362491
quote:
11s.gif Op zondag 25 november 2018 15:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Heb je daar voorbeelden van? Want nog steeds vraag ik mij af in welke restaurants jij zoal komt.
Tegenwoordig kom ik niet meer zo veel in restaurants, omdat het allemaal slecht is.
Ik zit in de kop van Noord-Holland, daar heb je niet zo veel interessants, het begint pas vanaf Haarlem een beetje leuk te worden en dat is hier minimaal 50 minuten vandaan met de auto.

Misschien beter om te zeggen wat ik wèl goed vind hier in de omgeving, zijn we sneller klaar.

Fort Westoever in Den Helder
Leuk! in Schagen (niet perfect, maar heeft wel goede dingen)
Natuurlijk in Egmond aan Zee

En pizzeria's:

Thup's in Alkmaar
La Terrazza in Bergen is ook wel ok

Dat zijn wat voorbeelden, er zullen er nog wel een paar zijn her en der, maar niet veel.

Restaurant "Bij ons Thuys" stond op de kaart: het enige pakje wat bij ons de keuken in komt is een pakje roomboter. En dat de mayonaise huisgemaakt was.
De krieltjes die bij het gerecht werden geserveerd waren niet gaar en kwamen duidelijk uit een zakje. De fritessaus die ze er bij gaven kwam uit een grote emmer. Er naar gevraagd en toen was het antwoord: ja verse mayonaise, dat kan helemaal niet in de horeca.
Zet het dan niet op je kaart.
Schijnt inmiddels verbeterd te zijn hoorde ik onlangs.

[ Bericht 17% gewijzigd door djkoelkast op 25-11-2018 15:55:00 ]
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zondag 25 november 2018 @ 15:49:16 #275
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_183362516
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 15:37 schreef Tikbalang het volgende:

[..]

Oh de enige plek waar ik ooit een echt lekkere pizza heb gegeten was in Duitsland. The Pizza Factory in Bruensbuettel, heerlijk.
De lekkerste pizza die ik at was in Munster, bij Café Prutt. Is echter wel vegetarisch, dus geen ham of bacon er op. Ik ben zelf geen vegetariër overigens, maar de pizza was daar gewoon ontzettend goed.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')