FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Mladic krijgt levenslang voor genocide
spijkerbroekwoensdag 22 november 2017 @ 14:22
quote:
Oorlogsmisdadiger Mladic krijgt levenslang voor genocide

De voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic is woensdag schuldig bevonden aan het plegen van genocide in Srebrenica. Het JoegoslaviŽ-tribunaal in Den Haag heeft hem woensdag een levenslange gevangenisstraf opgelegd.

Zijn misdaden behoren tot de "meest gruwelijke misdaden die de mensheid heeft gekend", zei de rechter.

Mladic wordt door het tribunaal verantwoordelijk gehouden voor de massaslachtingen rond de Bosnische plaats Srebrenica in 1995. Meer dan zevenduizend moslimjongens en -mannen werden om het leven gebracht.

Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor het stelselmatig beschieten van burgers in omsingeld Sarajevo en het nalaten iets te doen tegen ondergeschikten die oorlogsmisdaden pleegden. De rechters oordelen dat Mladic niet schuldig is aan de andere genocide-aanklacht tegen hem.

De straf is conform de eis van de aanklagers. Het proces tegen Mladic duurde ruim vijf jaar. Mladic, inmiddels 74 jaar oud, werd in 2011 in ServiŽ opgepakt na een klopjacht van zestien jaar. Na de uitspraak liet de oud-Bosnisch Servische legerleider via zijn advocaat en zijn zoon weten in hoger beroep te zullen gaan.

Volgens zoon Darko hebben de rechters van het tribunaal niet eerlijk naar de feiten gekeken en hadden ze geen oog voor de Servische slachtoffers. ''Gerechtigheid is vervangen door propaganda."

De advocaat van Mladic sprak van het ''totale falen'' van het tribunaal.

Premier Kok
Voor het verwerkingsproces van alle betrokkenen en in het bijzonder de nabestaanden van de slachtoffers van de afschuwelijke gebeurtenissen in onder meer Srebrenica is dit een uitspraak van grote betekenis, stelt Wim Kok, die tijdens de JoegoslaviŽ-oorlog de Nederlandse premier was en wiens kabinet viel in de nasleep van Srebrenica.

Kok zegt van van harte te hopen dat de nabestaanden deze veroordeling door het JoegoslaviŽ-tribunaal als een belangrijke morele steun in de rug zullen ervaren en dat zij daaruit de nodige kracht zullen putten.

De Servische premier Ana Brnabic zei dat het vonnis over Ratko Mladic niet als een verrassing kwam. ''We moeten naar de toekomst kijken, dan hebben we uiteindelijk een stabiel land'', zei ze tegen journalisten op bezoek in Oslo. ''We moeten het verleden achter ons laten.''

De Bosnische premier Denis Zvizdic zei dat ''zij die nog steeds oproepen tot nieuwe verdeling en conflicten zorgvuldig het vonnis moeten lezen, voor het geval ze nog niet klaar zij om hun verleden onder ogen te zien''. Hij zinspeelde daarmee op het voortdurende separatisme in de autonome Servische regio in BosniŽ.

Dutchbat

Het Nederlandse VN-bataljon Dutchbat kon de volkenmoord in Srebrenica op duizenden Bosnische moslims niet voorkomen. De circa zeshonderd Nederlandse blauwhelmen bij de VN-enclave werden op 11 juli 1995 overrompeld door Mladic' troepen. Het JoegoslaviŽ-Tribunaal bestempelde de slachtpartij al in 2004 als volkerenmoord. De nasleep van de Srebrenica-slachting leidde tot de val van het kabinet-Kok II in 2002.

De Nederlandse rechter Fons Orie, die het vonnis uitsprak, zei dat de misdaden in en rond Srebrenica niet waren begaan zonder Mladic. Het tribunaal oordeelt dat hij een belangrijk oordeel had in deze operatie en daarmee schuldig is aan genocide, uitroeiing en gedwongen verhuizing.

Ook misleidde Mladic de media door niet te vertellen wat er met de moslimmannen en -jongens gebeurd was.

Sarajevo
Tijdens de belegering van Sarajevo tussen 1992 en 1995 schoten de strijdkrachten volgens de rechter met opzet op de bevolking. Daarbij werden honderden burgers gedood en raakten duizenden mensen gewond. Het tribunaal oordeelt dat Mladic persoonlijk bevel gaf voor deze aanvallen. Hij was volgens de rechter persoonlijk betrokken bij het bepalen van wie er wel en niet beschoten werden.

Ook oordeelt het tribunaal onder andere dat Mladic in 1995 voorstelde om Sarajevo te bombarderen en daarbij niet op de bevolking te letten. In 1996 gaf hij volgens de rechter bevel om water- en elektrische voorzieningen in de stad af te sluiten, zodat mensen gedwongen werden de stad te verlaten. Buiten hun huizen werden burgers vervolgens blootgesteld aan beschietingen door scherpschutters.

De aanklagers stelden de oud-generaal daarnaast verantwoordelijk voor volkerenmoord in diverse andere dorpen, maar de rechters hebben hiervan geen overtuigend bewijs gezien.

Vrijspraak
De advocaten van Mladic eisten vorig jaar vrijspraak. Zij stelden dat Mladic nooit het bevel heeft gegeven tot moordpartijen en de slachting rond Srebrenica in juli 1995. Deze zouden uit wraak zijn uitgevoerd door personen over wie Mladic geen enkele controle had, aldus de verdediging.

De strijdkrachten hebben onder het bevel van Mladic volgens zijn advocaten ook nooit opzettelijk burgers in bijvoorbeeld Sarajevo beschoten. Het verhaal dat de Bosnische moslims in omsingeld Sarajevo tijdens de burgeroorlog (1992-1995) belaagd werden door Servische scherpschutters, was een verzinsel van de machthebbers daar. Zij wilden daarmee westerse steun winnen voor hun zaak en kregen die ook.

Zijn advocaten vinden van meet af aan dat de generaal als zondebok wordt geofferd. Ze beschuldigen het tribunaal van vooringenomenheid.

Verwijderd
Mladic, die woensdag zelf aanwezig was in de rechtszaal, werd tijdens het voorlezen van het vonnis uit de zaal verwijderd. Hij wilde een schorsing, maar dit verzoek werd geweigerd.

Kort daarvoor had de rechter wel een korte plaspauze van vijf minuten toegestaan, maar een half uur later was Mladic nog niet terug in de zaal.

Tijdens de schorsing is een aantal keren zijn bloeddruk gemeten, zei zijn verdediging. Die bloeddruk is volgens de advocaten gevaarlijk hoog.

Ze vroegen om uitstel van het voorlezen van het vonnis maar daar wilde de rechter niet aan. Toen het verzoek om schorsing door de rechter van het JoegoslaviŽ-Tribunaal werd afgewezen werd Mladic kwaad.

De advocaat van Mladic verklaarde voorafgaand aan de zitting dat zijn cliŽnt "onder protest" aanwezig zou zijn bij het voorlezen van het vonnis. Volgens de raadsman is de gezondheid van Mladic dermate slecht, dat hij door de spanning elk moment kon overlijden. Het tribunaal achtte hem fit genoeg om te komen.
https://www.nu.nl/buitenl(...)nslang-genocide.html

Mooi zo, laat hem maar wegrotten in een celletje.

En "boehoehoe ik ben ziek dus ik mag niet veroordeeld worden". Flikker op, lul. Je had ook geen medelijden met de mensen die je neer hebt laten knallen.

[ Bericht 1% gewijzigd door sp3c op 22-11-2017 19:28:36 ]
supernigerwoensdag 22 november 2017 @ 14:25
Die zie we nooit meer terug.
Toefjeswoensdag 22 november 2017 @ 14:28
Ik las in een ander topic dat het bloeddruk meten nooit goed gebeurt, dus dat verweer is ook discutabel.

Jammer dat de doodstraf niet meer bestaat, al is dat misschien iets te gemakkelijk voor Mladic.
NoXiawoensdag 22 november 2017 @ 14:29
Nu de blauwhelmen nog.
Nobuwoensdag 22 november 2017 @ 14:33
Deze uitkomst van dit showproces stond al jaren vast natuurlijk. Heeft voor de rest ook niets met gerechtigheid te maken en alles met het klein houden van de Russische invloed op de Balkan.
loni55woensdag 22 november 2017 @ 14:34
Hij blijft altijd wel een held voor de ServiŽrs.
NoXiawoensdag 22 november 2017 @ 14:43
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:34 schreef loni55 het volgende:
Hij blijft altijd wel een held voor de ServiŽrs.
Zou het?
Twentsche_Roswoensdag 22 november 2017 @ 14:46
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:28 schreef Toefjes het volgende:
Ik las in een ander topic dat het bloeddruk meten nooit goed gebeurt, dus dat verweer is ook discutabel.

Jammer dat de doodstraf niet meer bestaat, al is dat misschien iets te gemakkelijk voor Mladic.
Helemaal niet jammer. Dan krijg je martelaarschap. Hij wil graag in de voetsporen van zijn vader treden. Die overleed toen Ratko 2 jaar oud was. Als soldaat, strijdend tegen de Ustasji's. Levenslang is beter. Uiteindelijk toch veroordeeld door een internationaal tribunaal. Een goede zaak.
Twentsche_Roswoensdag 22 november 2017 @ 14:49
quote:
14s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:29 schreef NoXia het volgende:
Nu de blauwhelmen nog.
Niet! Dutchbat deed wat hij kon met de middelen en het mandaat die het op dat moment had. En dat was dus idd niet veel. Maar als je te veel doet, is het ook niet goed. Denk maar aan Erik O. en aan de mariniers bij "De Punt (NL)" in 1977.
Je hebt je mandaat en je "Rules of Engagement" en daar dien je je aan te houden.
spijkerbroekwoensdag 22 november 2017 @ 14:52
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:49 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Niet! Dutchbat deed wat hij kon met de middelen en het mandaat die het op dat moment had. En dat was dus idd niet veel. Maar als je te veel doet, is het ook niet goed. Denk maar aan Erik O. en aan de mariniers bij "De Punt (NL)" in 1977.
Je hebt je mandaat en je "Rules of Engagement" en daar dien je je aan te houden.
Daarom juist wťl voor de rechter brengen en dan vrijspreken.
spijkerbroekwoensdag 22 november 2017 @ 14:53
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:34 schreef loni55 het volgende:
Hij blijft altijd wel een held voor de ServiŽrs.
Lang niet voor alle ServiŽrs. Voor een stelletje malloten wel idd.
DUTCHKOwoensdag 22 november 2017 @ 14:57
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:53 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Lang niet voor alle ServiŽrs. Voor een stelletje malloten wel idd.
Voor de Bosnische Serviers absoluut.

Het is natuurlijk discutabel dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor slachtpartijen waar hij geen hand in kon houden (kleine terreurgroepen) en voor Srebrenica waarvan de 8000 doden nooit keihard zijn bewezen. (eerder tegengesproken door Rode Kruis onderzoeken etc maar dat werd allemaal onder tafel geveegd)
Maar als leider houdt men hem gewoon verantwoordelijk.

Beetje lachwekkend is het wel, want de meeste Moslim moordenaars zijn nooit veroordeeld en lopen lekker vrij rond in Bosnie en gaan door met het plannen van de Islamitische Republiek Bosnie-Herz.
Kim-Hollandwoensdag 22 november 2017 @ 14:59
'Justice has won': Concentration camp prisoner whose emaciated body shocked the world watches Mladic being jailed for life

469A70D400000578-5107569-image-a-60_1511356040447.jpg
Survivor: Fikret Alic holds holds a copy of Time Magazine from 1992 bearing his image as he emerges after the UN tribunal found Ratko Mladic guilty of genocide and war crimes

2BF10DD300000578-5107569-image-a-61_1511356043637.jpg

469A327E00000578-5107569-Outburst_Bosnian_Serb_military_chief_Ratko_Mladic_had_to_be_remo-a-62_1511356596073.jpg
Outburst: Bosnian Serb military chief Ratko Mladic had to be removed after shouting in the Yugoslav War Crimes Tribunal in The Hague, but the verdict continued and he has been found guilty of genocide and war crimes
http://www.dailymail.co.u(...)-guilty-verdict.html

en; http://www.dailymail.co.u(...)crimes-tribunal.html
spijkerbroekwoensdag 22 november 2017 @ 14:59
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:57 schreef DUTCHKO het volgende:
Beetje lachwekkend is het wel, want de meeste Moslim moordenaars zijn nooit veroordeeld en lopen lekker vrij rond in Bosnie en gaan door met het plannen van de Islamitische Republiek Bosnie-Herz.
Want omdat Pietje niet is veroordeeld, moet Jantje ook maar niet veroordeeld worden? Bullshit natuurlijk.

En hij was uiteraard wel gewoon verantwoordelijk. Terechte straf.
haags_kwartiertjewoensdag 22 november 2017 @ 14:59
Dat had de doodstraf mogen/moeten zijn.
spijkerbroekwoensdag 22 november 2017 @ 15:02
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:59 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Dat had de doodstraf mogen/moeten zijn.
Nee, want daar doen we gelukkig niet meer aan.
JubaUrbicuswoensdag 22 november 2017 @ 15:07
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:02 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Nee, want daar doen we gelukkig helaas niet meer aan.
NoXiawoensdag 22 november 2017 @ 15:10
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:59 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Dat had de doodstraf mogen/moeten zijn.
Lekker makkelijk weer. Laat die man lekker bedenken wat hij fout heeft gedaan.
DUTCHKOwoensdag 22 november 2017 @ 15:10
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:59 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Want omdat Pietje niet is veroordeeld, moet Jantje ook maar niet veroordeeld worden? Bullshit natuurlijk.

En hij was uiteraard wel gewoon verantwoordelijk. Terechte straf.
Dat zeg ik toch niet?

Het is wederom een typisch staaltje Westerse "zij zijn slecht en wij zijn goed" propaganda en uitspraken.
Marsenalwoensdag 22 november 2017 @ 15:12
Opgeruimd staat netjes
spijkerbroekwoensdag 22 november 2017 @ 15:19
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:10 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Dat zeg ik toch niet?

Het is wederom een typisch staaltje Westerse "zij zijn slecht en wij zijn goed" propaganda en uitspraken.
Als tienduizenden mensen vermoorden slecht is en de verantwoordelijke berechten goed, dan heb ik daar geen problemen mee.
Nobuwoensdag 22 november 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:59 schreef Kim-Holland het volgende:
'Justice has won': Concentration camp prisoner whose emaciated body shocked the world watches Mladic being jailed for life

[ afbeelding ]
Survivor: Fikret Alic holds holds a copy of Time Magazine from 1992 bearing his image as he emerges after the UN tribunal found Ratko Mladic guilty of genocide and war crimes

[ afbeelding ]

:')

Je mag van een journalist toch verwachten dat ze het ware verhaal achter deze foto inmiddels wel kennen. Deze man nog steeds opvoeren als gevangene in een 'concentratiekamp' is beneden alle peil, zelfs voor de dailymail.
Weltschmerzwoensdag 22 november 2017 @ 15:25
quote:
13s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:20 schreef Nobu het volgende:

[..]

:')

Je mag van een journalist toch verwachten dat ze het ware verhaal achter deze foto inmiddels wel kennen. Deze man nog steeds opvoeren als gevangene in een 'concentratiekamp' is beneden alle peil, zelfs voor de dailymail.
Inderdaad zeg. Ik was al bijna vergeten hoe oud fake news is en welke rol dat heeft gespeeld bij het stuk maken van Joegoslavie.
KebabRemovalTeamwoensdag 22 november 2017 @ 15:31
Een totaal non-issue dit. In BosniŽ gaat niks veranderen, het is een hopeloos verdeeld land en zal dit blijven. Dit gaat natuurlijk de verdeeldheid nog meer verdiepen.

Al hopen de bosniakken natuurlijk, dat ze na het vonnis, steun krijgen om de Republika Srpska af te kunnen schaffen.
Frikandelbroodjewoensdag 22 november 2017 @ 15:33
Die uitbarsting van hem ook :') Wees een vent en aanhoor je vonnis gewoon.

quote:
13s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:20 schreef Nobu het volgende:

[..]

:')

Je mag van een journalist toch verwachten dat ze het ware verhaal achter deze foto inmiddels wel kennen. Deze man nog steeds opvoeren als gevangene in een 'concentratiekamp' is beneden alle peil, zelfs voor de dailymail.
Nee hoor, dat verhaal klopt gewoon.
HenkieVdVwoensdag 22 november 2017 @ 15:33
Die zal ook wel over een tijdje heel mysterieus "ziek" worden en dan binnen een paar maanden sterven.
Van mij mag hij nog even lekker lang zitten.
Glazenmakerwoensdag 22 november 2017 @ 15:35
Prima dat deze dude zijn hele leven achter de tralies verdwijnt, maar als het doel van het JoegoslaviŽ-tribunaal was om dit soort shit in de toekomst te voorkomen is het een jammerlijke faal. De belangrijkste lessen van het tribunaal zijn namelijk dat je moet winnen en aan de westerse kant moet staan om een veroordeling te voorkomen.

Ik ben trouwens benieuwd hoeveel van de schandesprekers wel geheel volgens het oorlogsrecht zouden reageren wanneer groepen moslims wekenlang gaan voetballen met de afgehakte hoofden van wat blonde Nederlandsche kindertjes of vice versa.
2dopewoensdag 22 november 2017 @ 15:38
Ff advocaat van de duivel spelen, RT.com-berichtgeving doet het waarschijnlijk wel goed bij de Četnik-supporters op FOK!

quote:
‘It is NATO court!’ Former Bosnian Serb commander Mladic slams UN court that gave him life sentence

A United Nations tribunal has convicted General Ratko Mladic on 10 out of 11 counts of crimes he was accused of committing during the Balkan Wars of the 1990s. Critics of the prosecution of crimes during the violent collapse of Yugoslavia question its fairness.

The International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) handed down its verdict on Wednesday. The justices found Mladic guilty on most of the allegations dating back to the 1992-1995 war, including the massacre of Bosnian men in Srebrenica. Mladic pleaded not guilty on all charges.

Presiding Judge Alphons Orie said the court found that Mladic’s actions during the war were “among the most heinous known to humankind” and amounted to genocide. The court sentenced the Serb to life in prison.

Mladic heard the verdict from a separate room, having been ousted by bailiffs after an outburst of criticism against the judges. The former general said in the courtroom that everything the judges said was a lie, the general’s son, Darko, told TASS. According to Darko, his father said: “This is all lies, this is a NATO court!”

The tirade came in response to the court’s rejection of a request by Mladic’s lawyer to postpone the hearings due to the defendant’s high blood pressure. Darko added that he was not surprised by the ruling, saying: “The court was totally biased from the start.”

The conviction is likely to fuel resentment in Serbia that the international prosecution of crimes committed during the Balkan Wars was one-sided and failed to bring justice to victims of Albanians and Croats. Of the 161 individuals indicted by the ICTY, the body created specifically to prosecute wartime crimes, 94 are ethnic Serbs, compared to 29 Croats, nine Albanians and nine Bosniaks.

Only a handful of Serbs, including politician Milan Milutinovic, General Momcilo Perisic and Yugoslav army captain Miroslav Radic were acquitted by the tribunal, compared to well over a dozen defendants of other nationalities. The tribunal insists the statistics reflect the actual crimes committed during the hostilities.

The case of Mladic, 74, was the last for the ICTY to pass a verdict on. Among the crimes he was found guilty of were the killings of an estimated 8,000 Muslim males in the UN-designated safe zone in Srebrenica and the 43-month siege of the Bosnian capital, Sarajevo, during which over 11,000 civilians are estimated to have been killed. Mladic’s defense team said it would appeal the verdict, with his case joining some two dozen others pending new rulings.

Belgrade and Moscow have on various occasions criticized the tribunal for a perceived anti-Serb bias. In 2015, Russia used its UN veto right to block a resolution on the 20th anniversary of the Srebrenica tragedy, saying that the draft document depicted the Serbian people as the sole guilty party in the complex armed conflict in Yugoslavia.
https://www.rt.com/news/4(...)l-criminal-tribunal/
Twentsche_Roswoensdag 22 november 2017 @ 15:48
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:35 schreef Glazenmaker het volgende:
Prima dat deze dude zijn hele leven achter de tralies verdwijnt, maar als het doel van het JoegoslaviŽ-tribunaal was om dit soort shit in de toekomst te voorkomen is het een jammerlijke faal. De belangrijkste lessen van het tribunaal zijn namelijk dat je moet winnen en aan de westerse kant moet staan om een veroordeling te voorkomen.

Ik ben trouwens benieuwd hoeveel van de schandesprekers wel geheel volgens het oorlogsrecht zouden reageren wanneer groepen moslims wekenlang gaan voetballen met de afgehakte hoofden van wat blonde Nederlandsche kindertjes of vice versa.
Ben je ook tegen het Neurenbergtribunaal?
Dat was immers een de rechtspraak van de Westerse "Siegermšchte".
Dan ga je ook niet afvragen of toekomstige communistische moordenaars zullen worden berecht.
Oorlogsmisdaad is oorlogsmisdaad.
DUTCHKOwoensdag 22 november 2017 @ 15:57
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:35 schreef Glazenmaker het volgende:
Prima dat deze dude zijn hele leven achter de tralies verdwijnt, maar als het doel van het JoegoslaviŽ-tribunaal was om dit soort shit in de toekomst te voorkomen is het een jammerlijke faal. De belangrijkste lessen van het tribunaal zijn namelijk dat je moet winnen en aan de westerse kant moet staan om een veroordeling te voorkomen.

Ik ben trouwens benieuwd hoeveel van de schandesprekers wel geheel volgens het oorlogsrecht zouden reageren wanneer groepen moslims wekenlang gaan voetballen met de afgehakte hoofden van wat blonde Nederlandsche kindertjes of vice versa.
Dat gebeurde aan het begin van de oorlog in Oost Bosnie aan de grens met Servie toen de Islamitische doods eskaders van Nassar Oric complete dorpen uitmoorden.
Maar die is nauwlijks veroordeeld door den Haag. Die weet te veel.
spijkerbroekwoensdag 22 november 2017 @ 16:18
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:57 schreef DUTCHKO het volgende:
Dat gebeurde aan het begin van de oorlog in Oost Bosnie aan de grens met Servie toen de Islamitische doods eskaders van Nassar Oric complete dorpen uitmoorden.
Maar die is nauwlijks veroordeeld door den Haag. Die weet te veel.
Dit is NWS, niet BNW. :{w
wuuhtwoensdag 22 november 2017 @ 16:35
(((internationaalrecht)))
Beathovenwoensdag 22 november 2017 @ 17:05
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:28 schreef Toefjes het volgende:
Ik las in een ander topic dat het bloeddruk meten nooit goed gebeurt, dus dat verweer is ook discutabel.

Jammer dat de doodstraf niet meer bestaat, al is dat misschien iets te gemakkelijk voor Mladic.
Doodgaan schijnt best mooi te zijn. Je hersenen schijnen je in een trance te zetten en laten je mooie herinneringen nog even zien voor alles de geest geeft.

Dus de doodstraf lijkt me niet gewenst. Het is beter om m te laten wegkwijnen.
Glazenmakerwoensdag 22 november 2017 @ 17:10
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:48 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Ben je ook tegen het Neurenbergtribunaal?
Dat was immers een de rechtspraak van de Westerse "Siegermšchte".
Dan ga je ook niet afvragen of toekomstige communistische moordenaars zullen worden berecht.
Oorlogsmisdaad is oorlogsmisdaad.
Precies waarom dit tribunaal een lachertje is. Ik ben wel vaker in deze val gevallen daarom had ik getracht jouw domme post al met de eerste zin te voorkomen.
quote:
Prima dat deze dude zijn hele leven achter de tralies verdwijnt,
Kritiek op een bias van een tribunaal is niet hetzelfde als zeggen dat de oorlogsmisdadigers vrij moeten komen, maar er juist wat meer in de cel moeten verdwijnen. Of ben je er zo een die Stalin niet op had willen sluiten voor al zijn misdrijven voor, tijdens en na de oorlog want ja hij had ook gevochten tegen iemand die wij stom vinden?
IPA35woensdag 22 november 2017 @ 18:14
Het staat wel vast dat de Servische zijde de meeste doden op zijn geweten heeft. Het gaat echter te ver hier vervolgens conclusies uit te trekken wie de good/bad guys zijn. Feit blijft immers dat Izetbegovic de oorlog begonnen is door koppig autonomie voor Kroaten en ServiŽrs te blijven weigeren.
Stephen_Dedaluswoensdag 22 november 2017 @ 18:17
Mooi!

Maar wanneer zijn de Bosnische oorlogsmisdadigers aan de beurt?
LXIVwoensdag 22 november 2017 @ 18:24
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:33 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Die uitbarsting van hem ook :') Wees een vent en aanhoor je vonnis gewoon.

[..]

Nee hoor, dat verhaal klopt gewoon.
Was nepnieuws. Maar olitiek correct nepnieuws dus toch waar?
Frikandelbroodjewoensdag 22 november 2017 @ 18:31
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2017 18:24 schreef LXIV het volgende:

[..]

Was nepnieuws. Maar olitiek correct nepnieuws dus toch waar?
Correct, het was nepnieuws van het vodje Living Marxism.

https://www.theguardian.c(...)e-bosnia-libel-trial
Fir3flywoensdag 22 november 2017 @ 18:50
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Inderdaad zeg. Ik was al bijna vergeten hoe oud fake news is en welke rol dat heeft gespeeld bij het stuk maken van Joegoslavie.
Geweldig weer, altijd consequent aan de verkeerde kant van de geschiedenis gaan staan _O-.
Twiitchwoensdag 22 november 2017 @ 18:52
Sowieso dat duurde even. De gepakte nazi kopstukken hingen in 1946 al aan een touw.
Nobuwoensdag 22 november 2017 @ 18:53
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 18:31 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Correct, het was nepnieuws van het vodje Living Marxism.

https://www.theguardian.c(...)e-bosnia-libel-trial
Dat was een smaadzaak, het draaide daarin enkel en alleen om de vraag of ITN bewust een verkeerde voorstelling van zaken had gegeven. Let wel, bewust, en niet of. Dat er in werkelijkheid geen sprake was van een concentratiekamp achtte de rechter in die zaak ook gewoon bewezen.
Pistolenhenkiewoensdag 22 november 2017 @ 18:53
Onterecht. Taakstraf was voldoende geweest.
Frikandelbroodjewoensdag 22 november 2017 @ 18:58
quote:
7s.gif Op woensdag 22 november 2017 18:53 schreef Nobu het volgende:

[..]

Dat was een smaadzaak, het draaide daarin enkel en alleen om de vraag of ITN bewust een verkeerde voorstelling van zaken had gegeven. Let wel, bewust, en niet of. Dat er in werkelijkheid geen sprake was van een concentratiekamp achtte de rechter in die zaak ook gewoon bewezen.
Nee hoor.

quote:
Instead, the court accepted that the true state of affairs at the camp was accurately described by Idriz Merdzanic, a Bosnian Muslim doctor interned at Trnopolje, who was ITN's star witness and had appeared in the original broadcasts.

Merdzanic insisted that Trnopolje was a camp where Muslims were imprisoned, beaten, tortured, raped and killed by their Serb guards.
ITN heeft hier een juiste voorstelling van zaken gegeven.
IPA35woensdag 22 november 2017 @ 19:13
quote:
7s.gif Op woensdag 22 november 2017 18:53 schreef Nobu het volgende:

[..]

Dat was een smaadzaak, het draaide daarin enkel en alleen om de vraag of ITN bewust een verkeerde voorstelling van zaken had gegeven. Let wel, bewust, en niet of. Dat er in werkelijkheid geen sprake was van een concentratiekamp achtte de rechter in die zaak ook gewoon bewezen.
Jamaar, jamaar "rape camps"!!!1!!11!
Twentsche_Roswoensdag 22 november 2017 @ 19:15
quote:
14s.gif Op woensdag 22 november 2017 18:17 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Mooi!

Maar wanneer zijn de Bosnische oorlogsmisdadigers aan de beurt?
Heb jij gegevens van de namen van de daders en de slachtoffers? Na 1945 hebben ook incidentele geallieerde militairen misstanden begaan. Deze zijn echter niet in vergelijking met de misdaden tegen de mensheid die voor 1945 de Duitsers begingen en die in de 90 er jaren de ServiŽrs en sommige Kroaten hebben begaan. Izetbegowic heeft zich altijd als een redelijk diplomaat getoond. Maar tegenwoordig moeten uit alle hoeken en gaten van de geschiedenis de moslims op hun lazer hebben. Dus wordt de geschiedenis herschreven. Veelal door lieden die deze Balkanoorlog helemaal niet hebben meegemaakt.
IPA35woensdag 22 november 2017 @ 19:19
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:15 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Heb jij gegevens van de namen van de daders en de slachtoffers? Na 1945 hebben ook incidentele geallieerde militairen misstanden begaan. Deze zijn echter niet in vergelijking met de misdaden tegen de mensheid die voor 1945 de Duitsers begingen en die in de 90 er jaren de ServiŽrs en sommige Kroaten hebben begaan. Izetbegowic heeft zich altijd als een redelijk diplomaat getoond. Maar tegenwoordig moeten uit alle hoeken en gaten van de geschiedenis de moslims op hun lazer hebben. Dus wordt de geschiedenis herschreven. Veelal door lieden die deze Balkanoorlog helemaal niet hebben meegemaakt.
Wel zo diplomatisch om het Cutileiro plan te verwerpen natuurlijk.

Of het, na lange tijd sinds de eerste druk, laten herdrukken van zijn boek waarin hij pleit voor een islamistische staatsvorm vlak vůůr de verkiezingen om het te gebruiken als verkiezingspamflet. Jaagde dat niet-moslims niet nodeloos tegen hem in het harnas? Ook niet heel diplomatiek...
Frikandelbroodjewoensdag 22 november 2017 @ 19:20
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:13 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Jamaar, jamaar "rape camps"!!!1!!11!
Wat?
IPA35woensdag 22 november 2017 @ 19:25
quote:
11s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:20 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Wat?
We moeten geloven dat de ServiŽrs "verkrachtingskampen" runden en dat hier "verkrachtingsgenocide" werd gepleegd.
sp3cwoensdag 22 november 2017 @ 19:27
zet er nou gewoon een bronnetje bij joooooh -O-
Frikandelbroodjewoensdag 22 november 2017 @ 19:27
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:25 schreef IPA35 het volgende:

[..]

We moeten geloven dat de ServiŽrs "verkrachtingskampen" runden en dat hier "verkrachtingsgenocide" werd gepleegd.
Dat staat er niet.
IPA35woensdag 22 november 2017 @ 19:31
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:27 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Dat staat er niet.
Dat is wel de orthodoxe leer.
Net zoals Srebrenica door de meeste Nederlanders ťťn op ťťn geÔdentificeerd wordt met het afvoeren en executeren van mannen bij Potočari. Men gaat er gemakshalve van uit dat dit alle ~8000 doden betreft.
Frikandelbroodjewoensdag 22 november 2017 @ 19:40
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:31 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Dat is wel de orthodoxe leer.
Net zoals Srebrenica door de meeste Nederlanders ťťn op ťťn geÔdentificeerd wordt met het afvoeren en executeren van mannen bij Potočari. Men gaat er gemakshalve van uit dat dit alle ~8000 doden betreft.
Wat is de orthodoxe leer?
Wat heeft dat te maken met het feit dat Trnopolje wel degelijk functioneerde als concentratiekamp en daarmee ITN's verslaggeving een adequate voorstelling van de feiten was.
Weltschmerzwoensdag 22 november 2017 @ 19:44
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:48 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Ben je ook tegen het Neurenbergtribunaal?
Dat was immers een de rechtspraak van de Westerse "Siegermšchte".
Dan ga je ook niet afvragen of toekomstige communistische moordenaars zullen worden berecht.
Oorlogsmisdaad is oorlogsmisdaad.
Ja, en selectieve vervolging is een politieke daad met dito uitkomst. Vergeet ook de selectieve waarheidsvinding niet. Ik twijfel niet erg over de schuld van Mladic, maar Milosevic kreeg een schijnproces, en niet eens een hele.
IPA35woensdag 22 november 2017 @ 20:06
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:44 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, en selectieve vervolging is een politieke daad met dito uitkomst. Vergeet ook de selectieve waarheidsvinding niet. Ik twijfel niet erg over de schuld van Mladic, maar Milosevic kreeg een schijnproces, en niet eens een hele.
Maar hij en Sesejl werden vrijgesproken. Toen waren de moslims ineens van mening dat we niet alles klakkeloos moeten overnemen van wat het Tribunaal allemaal beweert. Als het Tribunaal iemand veroordeelt is diens woord heilig.
Ferwoensdag 22 november 2017 @ 20:34
Los van Srebrenica was de belegering en beschieting van Sarajevo niet erg genoeg?

Burger beschieten die zich naar buiten wagen voor voedsel of die in de rij stonden bij de waterkraan?
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 05:32
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2017 20:34 schreef Fer het volgende:
Los van Srebrenica was de belegering en beschieting van Sarajevo niet erg genoeg?

Burger beschieten die zich naar buiten wagen voor voedsel of die in de rij stonden bij de waterkraan?
Dat deden ALLE partijen.
Ik weet niet of jullie het marktincident kennen, dat er granaten werden afgevuurd op een markt.
Alle vingertjes direkt naar de Serven. Totdat een onafhankelijk Brits team onderzoek deed en concludeerde dat de granaten van de Moslim kant kwam.
Snel onder tafel geveegd, de Serven bleven de boosdoeners.
Lijkt een beetje op de gasaanval farce van Syrie.
Megumidonderdag 23 november 2017 @ 05:34
quote:
7s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:33 schreef Nobu het volgende:
Deze uitkomst van dit showproces stond al jaren vast natuurlijk. Heeft voor de rest ook niets met gerechtigheid te maken en alles met het klein houden van de Russische invloed op de Balkan.
Wat een heerlijke onzin weer. _O-
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 05:35
https://nl.wikipedia.org/(...)n_gedetineerd_.28o.a..29

Alles wat veroordeeld is zijn Serven, wat vrij gesproken is is 1 Kroaat.
Geen Moslim te bekenen terwijl Nasar Oric de meest beruchte slachter is van alles.
En dan nog beweren dat het tribunaal onafhankelijk is???? :r :r :r

http://www.aljazeera.com/(...)171009091453582.html

En hier staat de "held" nadat hij wat servische burgers heeft afgemaakt...

[ Bericht 16% gewijzigd door sp3c op 23-11-2017 11:17:33 ]
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 05:36
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 05:34 schreef Megumi het volgende:

[..]

Wat een heerlijke onzin weer. _O-
Ik weet niet wat jij van de Balkan weet maar dit klopt zeker wel. De Serven waren de grootste Sovjet vrienden en dat zat het Westen behoorlijk dwars.
Megumidonderdag 23 november 2017 @ 05:38
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 05:36 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Ik weet niet wat jij van de Balkan weet maar dit klopt zeker wel. De Serven waren de grootste Sovjet vrienden en dat zat het Westen behoorlijk dwars.
Dat klopt. Ook trouwens voor het bestaan van de USSR. Maar dat is het verleden. En het Rusland van nu zou ik geen vriend van Europa willen noemen. En het is verstandig dat landen binnen Europa zich daar op voorbereiden.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 05:42
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 05:38 schreef Megumi het volgende:

[..]

Dat klopt. Ook trouwens voor het bestaan van de USSR. Maar dat is het verleden. En het Rusland van nu zou ik geen vriend van Europa willen noemen. En het is verstandig dat landen binnen Europa zich daar op voorbereiden.
Ja ja, en de USA is wel een vriend?
En voorbereiden op wat? De Russen verdienen goudgeld met de olie en gas transacties. Die willen het liefst de EU als vrienden/handelspartners hebben.
Megumidonderdag 23 november 2017 @ 05:44
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 05:42 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Ja ja, en de USA is wel een vriend?
En voorbereiden op wat? De Russen verdienen goudgeld met de olie en gas transacties. Die willen het liefst de EU als vrienden/handelspartners hebben.
In elk geval is het voor Europa verstandig om op het gebied van defensie op eigen benen te staan. Daarbij denk ik ook aan de USA. En ja de USA is in elk geval in het verleden wel een duidelijke vriend van Europa gebleken. Als het er op aan kwam.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 05:53
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 05:44 schreef Megumi het volgende:

[..]

In elk geval is het voor Europa verstandig om op het gebied van defensie op eigen benen te staan. Daarbij denk ik ook aan de USA. En ja de USA is in elk geval in het verleden wel een duidelijke vriend van Europa gebleken. Als het er op aan kwam.
Wat, WW2? Het scheelde weinig of ze hadden niet eens meegedaan. De rest wat de USA heeft laten zien is een allesvernietigende honger naar macht en een niet aflatende stroom van oorlogen en het opwekken van conflikten.
Als je de USA als eerlijk en betrouwbaar ziet tegenwoordig dan mankeert er flink wat aan je kennis.
Megumidonderdag 23 november 2017 @ 05:57
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 05:53 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Wat, WW2? Het scheelde weinig of ze hadden niet eens meegedaan. De rest wat de USA heeft laten zien is een allesvernietigende honger naar macht en een niet aflatende stroom van oorlogen en het opwekken van conflikten.
Als je de USA als eerlijk en betrouwbaar ziet tegenwoordig dan mankeert er flink wat aan je kennis.
Ik zie dit meer als een mening eigenlijk. Want jij bent wel eenzijdig anti-usa altijd. En vergeet WO1 trouwens niet. Zonder de industriŽle en defensie bijdrage van de USA bestond het Europa van nu niet. Waardoor jij in vrijheid je meningen mag posten op FOK.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 06:18
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 05:57 schreef Megumi het volgende:

[..]

Ik zie dit meer als een mening eigenlijk. Want jij bent wel eenzijdig anti-usa altijd. En vergeet WO1 trouwens niet. Zonder de industriŽle en defensie bijdrage van de USA bestond het Europa van nu niet. Waardoor jij in vrijheid je meningen mag posten op FOK.
Aannames. Ik heb heel goed gevolgd wat er de laatste decennia gebeurd en zeker nu Trump president is zie je de hele gore beerput open gaan van de elite in de USA, uiteraard ook dankzij Clinton die hun lelijke gezichten laten zien van "DEmocratische" zijde.
Ja ik loop niet meer als een blind paard achter de USA aan, dat klopt.
USA, China en Rusland zijn grootste bullies op deze wereld en de rest interesseerd ze niets.
Het liefst zie ik een vrij zelfstandig Europa maar de EU zal altijd een marionet blijven van de US, gezien het zooitje ongeregeld wat de EU bestuurd.
Maar het ging over het tribunaal en de oorlogsmisdadigers, het hersenspoelen van het Westen en het onder de tafel vegen van wat er werkelijk gebeurd is in Bosnie en waarom.
Maar dat heeft weinig zin want de meeste mensen hier weten niet eens waar ze over praten en kwekken klakkeloos alles na wat er in de kranten gepubliceerd wordt.
Megumidonderdag 23 november 2017 @ 06:21
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 06:18 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Aannames. Ik heb heel goed gevolgd wat er de laatste decennia gebeurd en zeker nu Trump president is zie je de hele gore beerput open gaan van de elite in de USA, uiteraard ook dankzij Clinton die hun lelijke gezichten laten zien van "DEmocratische" zijde.
Ja ik loop niet meer als een blind paard achter de USA aan, dat klopt.
USA, China en Rusland zijn grootste bullies op deze wereld en de rest interesseerd ze niets.
Het liefts zie ik een vrij zelfstandig Europa maar de EU zal altijd een marionet blijven van de US, gezien het zooitje ongeregeld wat de EU bestuurd.
Maar het ging over het tribunaal en de oorlogsmisdadigers, het hersenspoelen van het Westen en het onder de tafel vegen van wat er werkelijk gebeurd is in Bosnie en waarom.
Maar dat heeft weinig zin want de meeste mensen hier weten niet eens waar ze over praten en kwekken klakkeloos alles na wat er in de kranten gepubliceerd wordt.
Op zich helemaal met je eens. Maar als ik moet kiezen tussen de Russen of de Amerikanen kies ik liever voor het laatste. En dat zonder de bijdrage van de USA het Europa van na WO1 en 2 is natuurlijk geen aanname.
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 06:24
quote:
14s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:29 schreef NoXia het volgende:
Nu de blauwhelmen nog.
Dat je die steun moet geven omdat men geen steun kreeg?
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 06:33
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 06:21 schreef Megumi het volgende:

[..]

Op zich helemaal met je eens. Maar als ik moet kiezen tussen de Russen of de Amerikanen kies ik liever voor het laatste. En dat zonder de bijdrage van de USA het Europa van na WO1 en 2 is natuurlijk geen aanname.
Ik kies niemand.
En de USA gebruikte schaamteloos Nazi's om zich te bewapenen tegen de Russen, die dat ook deden.

Maar goed: terug naar de schertsvertoning genaamd DenHaag tribunaal.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 06:34
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 06:24 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat je die steun moet geven omdat men geen steun kreeg?
De blauwhelmen weten heel goed wat er gebeurd is maar worden eveneens kapot gemaakt voor de "waarheid"...
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 06:38
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 06:34 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

De blauwhelmen weten heel goed wat er gebeurd is maar worden eveneens kapot gemaakt voor de "waarheid"...
Men had geen keus. Totaal met niets in je handen staan en daar een grote bek over krijgen. Men wilde wel.
Twentsche_Rosdonderdag 23 november 2017 @ 07:14
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 05:35 schreef DUTCHKO het volgende:
https://nl.wikipedia.org/(...)n_gedetineerd_.28o.a..29

Alles wat veroordeeld is zijn Serven, wat vrij gesproken is is 1 Kroaat.
Geen Moslim te bekenen terwijl Nasar Oric de meest beruchte slachter is van alles.
En dan nog beweren dat het tribunaal onafhankelijk is???? :r :r :r

http://www.aljazeera.com/(...)171009091453582.html

En hier staat de "held" nadat hij wat servische burgers heeft afgemaakt...
[ afbeelding ]
Deze foto is eindeloos gecopieerd door vele Russiche en Servische sites, zie ik via Google Afbeeldingen. En de Russische kant, weten we inmiddels, is gespecialiseerd in nepnieuws. Nu zal dit wellicht geen nepnieuws zijn, maar ik ben wel een beetje klaar met "gruwelijke foto's" van incidenten om daarmee de hele problematiek te duiden. Geallieerden hebben zich ook misdragen tov Duitsers, nazi's of niet. Maar je kunt toch moeilijk het conflict van WO II afdoen als 2 gelijkwaardige partijen. Duidelijk is dat de werkelijke genocide op burgers is gepleegd door Mladic, Karadzic, Tadic en (indirect) Milosovic. Maar ja, destijds in de 90er jaren bekeek men het gewoon feitelijk, nuchter en objectief en niet via de anti-moslim-agenda. En dat wil men tegenwoordig (vooral jongeren van in de twintig) even met terugwerkende kracht rechtgezet zien. Die denken: HŤ? Moslims vermoord door Christenen? Dat klopt niet met mijn huidige wereldbeeld. Even wat foto's verzamelen...
Jip141donderdag 23 november 2017 @ 07:53
Sommige users proberen hier een moslimding van te maken omdat dat tegenwoordig scoort, om de genocide te bagetalliseren.

Ranzig wel.
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 07:57
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 07:53 schreef Jip141 het volgende:
Sommige users proberen hier een moslimding van te maken omdat dat tegenwoordig scoort, om de genocide te bagetalliseren.

Ranzig wel.
Jij maakt er een probleem van. De genocide pleegt men zelf.
Twentsche_Rosdonderdag 23 november 2017 @ 08:35
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 07:57 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Jij maakt er een probleem van. De genocide pleegt men zelf.
Feit is dat veel met name jongeren van in de twintig (met het huidige vijandbeeld) een andere invulling wil geven aan de balkan-oorlog in de 90 er jaren. Veel Duitse neo-nazi's proberen mbt WO II de holocaust op de Joden te "compenseren" met het bombardement op Dresden, of met het verdrijven van de Sudeten-Duitsers door de Tsjechen. Je mag kritiek hebben op de laatste twee gebeurtenissen, maar het unieke binnen WO II is en blijft natuurlijk de holocaust.
Hetzelfde geldt voor de genocide in Srebrenica. Dit blijft een uniek element in de Balkan-oorlog. En in die bewuste 90'er jaren was er in NL en Europa en binnen de VN niemand die allerlei incidentele misdaden verzamelde van moslims tov ServiŽrs en Kroaten.
Deze verzamelwoede van incidenten is de hobby van menige twintiger die zijn huidige anti-islamitische wereldbeeld graag overeind wil houden.
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 08:37
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 08:35 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Feit is dat men (met het huidige vijandbeeld) een andere invulling wil geven aan de balkan-oorlog in de 90 er jaren. Veel Duitse neo-nazi's proberen mbt WO II de holocaust op de Joden te "compenseren" met het bombardement op Dresden. Je mag kritiek hebben op het tweede, maar het unieke binnen WO II is en blijft natuurlijk de holocaust.
Hetzelfde geldt voor de genocide in Srebrenica. Dit blijft een uniek element in de Balkan-oorlog. En tussen de 90'er jaren t/m ca 2015 was er in NL niemand die allerlei misdaden verzamelde van moslims tov ServiŽrs en Kroaten. Deze verzamelwoede van incidenten is de hobby van menige twintiger die zijn huidige anti-islamitische wereldbeeld graag overeind wil houden.
Ja. En die genocide pleegde men zelf. Ik heb zelf dingen gedaan. Nooit zo en dat.
Twentsche_Rosdonderdag 23 november 2017 @ 08:55
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 08:37 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ja. En die genocide pleegde men zelf. Ik heb zelf dingen gedaan. Nooit zo en dat.
Ik begrijp dit niet helemaal.
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 11:05
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 08:55 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Ik begrijp dit niet helemaal.
Dat Mensen misschien iets deden uit landsbelang.
Twentsche_Rosdonderdag 23 november 2017 @ 11:15
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:05 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat Mensen misschien iets deden uit landsbelang.
Net zoals de holocaust op de Joden in het belang was van het Germaanse volk? Zoiets?
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 11:18
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:15 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Net zoals de holocaust op de Joden in het belang was van het Germaanse volk? Zoiets?
Die vergelijking trek ik niet direct. Ik heb wel te maken gehad met ex Vietnam mensen die daar respect voor eisen. Dat krijg je dan niet. Dan wordt men heel boos.
Rangonodonderdag 23 november 2017 @ 11:21
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 18:14 schreef IPA35 het volgende:
Het staat wel vast dat de Servische zijde de meeste doden op zijn geweten heeft. Het gaat echter te ver hier vervolgens conclusies uit te trekken wie de good/bad guys zijn. Feit blijft immers dat Izetbegovic de oorlog begonnen is door koppig autonomie voor Kroaten en ServiŽrs te blijven weigeren.
Genocide = niet slecht?
Rangonodonderdag 23 november 2017 @ 11:24
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:25 schreef IPA35 het volgende:

[..]

We moeten geloven dat de ServiŽrs "verkrachtingskampen" runden en dat hier "verkrachtingsgenocide" werd gepleegd.
Dat was niet zo?
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 11:35
http://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/wortelgewassen/wortel/
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 11:36
Ik geloof verder wel het misbruik.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:03
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 07:14 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Deze foto is eindeloos gecopieerd door vele Russiche en Servische sites, zie ik via Google Afbeeldingen. En de Russische kant, weten we inmiddels, is gespecialiseerd in nepnieuws. Nu zal dit wellicht geen nepnieuws zijn, maar ik ben wel een beetje klaar met "gruwelijke foto's" van incidenten om daarmee de hele problematiek te duiden. Geallieerden hebben zich ook misdragen tov Duitsers, nazi's of niet. Maar je kunt toch moeilijk het conflict van WO II afdoen als 2 gelijkwaardige partijen. Duidelijk is dat de werkelijke genocide op burgers is gepleegd door Mladic, Karadzic, Tadic en (indirect) Milosovic. Maar ja, destijds in de 90er jaren bekeek men het gewoon feitelijk, nuchter en objectief en niet via de anti-moslim-agenda. En dat wil men tegenwoordig (vooral jongeren van in de twintig) even met terugwerkende kracht rechtgezet zien. Die denken: HŤ? Moslims vermoord door Christenen? Dat klopt niet met mijn huidige wereldbeeld. Even wat foto's verzamelen...
Tja ware het niet dat ik er vlak bij zat en nu nog in de Balkan woon en veel meer info tot mijn beschikking had.
En om alles als Rusland propaganda weg te zetten is zooooooooooooooooooo droevig...
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:12
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:05 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat Mensen misschien iets deden uit landsbelang.
Landsbelang...ja....laat mij iets verduidelijken aan jullie.

Izetbegovic wenste de Islamitische staat Bosnie-Herz. uit te roepen, gesteund door Saoedi Arabie. Een feit wat velen niet weten.
De Serven EN de Kroaten waren de duivels hier over (niet zo vreemd na 500 jaar onderdrukking door de ottomanen) en wensten hier niet aan mee te doen.
Izetbegovic zette door en schreef verkiezingen uit welke de Serven en Kroaten boycotten. Uitslag: uiteraard was de uitkomst iets van 99% voor. (alleen moslims stemden)
En toen barstte de bom en riepen de Serven zich uit om bij Servie aan te sluiten. Het Oostelijke deel wel te verstaan.

Leuk feit: er werden Jihad strijders (met amerikaanse vliegtuigen!!) vanuit het buitenland ingevlogen die de meest walgelijke misdaden begingen tegen de Servische bevolking dat zelfs het Bosnische leger protesteerde bij Izetbegovic om die gasten tegen te laten houden. Uiteraard gebeurde er niets.
En nu zijn er nog steeds meer dan 600 Jihadisten die zich in Bosnie hebben genesteld (getrouwd enzo) en daar terreur opleidingskampen runnen.

Leuk toch?
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 13:14
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:12 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Landsbelang...ja....laat mij iets verduidelijken aan jullie.

Izetbegovic wenste de Islamitische staat Bosnie-Herz. uit te roepen, gesteund door Saoedi Arabie. Een feit wat velen niet weten.
De Serven EN de Kroaten waren de duivels hier over (niet zo vreemd na 500 jaar onderdrukking door de ottomanen) en wensten hier niet aan mee te doen.
Izetbegovic zette door en schreef verkiezingen uit welek de Serven en Kroaten boycotten. UitslaG uiteraard was de uitkomst iets van 99% voor.
En toen barstte de bom en riepen de Serven zich uit om bij Servie aan te sluiten. Het OPostelijke deel wel te verstaan.

Leuk feit: er werden Jihad strijders (met amerikaanse vliegtuigen!!) vanuit het buitenland ingevlogen die de meest walgelijke misdaden begingen tegen de Servische bevolking dat zelfs het Bosnische leger protesteerde bij Izetbegovic om die gasten tegen te laten houden. Uiteraard geeburde er niets.
En nu zijn er nog steeds meer dan 600 Jihadisten die zich in Bosnie hebben genesteld (getrouwd enzo) en daar terreur opleidingskampen runnen.

Leuk toch?
Niet leuk.
Jip141donderdag 23 november 2017 @ 13:15
Jaja achteraf is genocide altijd in “landsbelang”.

Zo lees je in sommige Turkse bronnen dat Armenen stiekem uit waren op vernietiging van het Turkse volk en daarom het natuurlijk niet netjes is maar wel “te begrijpen”.

Walgelijke genocidaire taal. Opbokken.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:16
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:14 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Niet leuk.
Maar wel de waarheid.

Maar ja de Westerse propaganda machine heeft alles weggemoffeld en de meeste mensen trappen hier in.
Ach ja...niets nieuws... Syrie is ook zo'n voorbeeld...
Jip141donderdag 23 november 2017 @ 13:17
Een Bosnische islamitische staat ook echt. _O-

Bosnische moslims zijn doorgaans alleen cultureel moslim.
Gaan vrwijwel nooit naar de moskee, drinken lekker veel alcohol en het socialistische JoegoslaviŽ met religie-onderdrukking speelt ook een grote tol.

Lekker achteraf genocide goedpraten met huidige islamofobie.
Jip141donderdag 23 november 2017 @ 13:18
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:16 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Maar wel de waarheid.

Maar ja de Westerse propaganda machine heeft alles weggemoffeld en de meeste mensen trappen hier in.
Ach ja...niets nieuws... Syrie is ook zo'n voorbeeld...
Nee. Jij trapt in extreem-rechtse propaganda uit de troll-farm hoek.

En het is ook nog ziek omdat je genocide goedpraat.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:18
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:17 schreef Jip141 het volgende:
Een Bosnische islamitische staat ook echt. _O-

Bosnische moslims zijn doorgaans alleen cultureel moslim.
Gaan vrwijwel nooit naar de moskee, drinken lekker veel alcohol en het socialistische JoegoslaviŽ met religie-onderdrukking speelt ook een grote tol.

Lekker achteraf genocide goedpraten met huidige islamofobie.
Geloof je het toch niet?
Alle groepen pleegden misdaden alleen de Serven worden nu overal van beschuldigd terwijl dit absolute onzin is.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:19
quote:
1s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:18 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Nee. Jij trapt in extreem-rechtse propaganda uit de troll-farm hoek.

En het is ook nog ziek omdat je genocide goedpraat.
Gaat het wel met je? Pilletje vergeten of zo?
Je komt zo lekker gehersenspoeld over...
Jip141donderdag 23 november 2017 @ 13:20
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:18 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Geloof je het toch niet?
Alle groepen pleegden misdaden alleen de Serven worden nu overal van beschuldigd terwijl dit absolute onzin is.
Niemand ontkent dat alle groepen dingen hebben gedaan.

Wat jij doet is echter van heel andere orde.

Jij linkt het aan je anti-islam verhaal en doet alsof de genocide logisch is omdat het van die enge moslims waren allemaal.
Jip141donderdag 23 november 2017 @ 13:20
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:19 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Gaat het wel met je? Pilletje vergeten of zo?
Je komt zo lekker gehersenspoeld over...
Ik of jij?


Is er een genocide waarbij mensen niet zeggen dat het “in landsbelang” is geweest?

Wil je echt bij dat soort slag volk horen?
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:22
quote:
1s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:20 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Niemand ontkent dat alle groepen dingen hebben gedaan.

Wat jij doet is echter van heel andere orde.

Jij linkt het aan je anti-islam verhaal en doet alsof de genocide logisch is omdat het van die enge moslims waren allemaal.
Zeg ik dat dan?
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:22
quote:
1s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:20 schreef Jip141 het volgende:

[..]

Ik of jij?

Is er een genocide waarbij mensen niet zeggen dat het “in landsbelang” is geweest?

Wil je echt bij dat soort slag volk horen?
Weet jij wel wat genocide inhoud?
spijkerbroekdonderdag 23 november 2017 @ 13:28
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:22 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Weet jij wel wat genocide inhoud?
Jij schijnt niet te snappen dat het geen donder uitmaakt wat anderen al dan niet gedaan hebben en welke reden Mladic en zijn kleik had; hij heeft genocide gepleegd en is daar terecht voor vervolgd en veroordeeld.
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 13:30
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:22 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Weet jij wel wat genocide inhoud?
Iets dat je doet tegen een groep mensen waar je een hekele aan hebt.
Twentsche_Rosdonderdag 23 november 2017 @ 13:31
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:16 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Maar wel de waarheid.

Maar ja de Westerse propaganda machine heeft alles weggemoffeld en de meeste mensen trappen hier in.
Ach ja...niets nieuws... Syrie is ook zo'n voorbeeld...
Veel Nederlanders hadden in den beginnen veel sympathie voor ServiŽ (vijanden van de moffen).
En antipathie voor de Kroaten (vrienden van de moffen).
(WO II was in de negentiger jaren nog redelijk recent).
En toch vond ook NL de boosdoener bij de ServiŽrs.
Wat voor belang had de internationale gemeenschap bij dit "ServiŽ pesten".
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:32
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:28 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Jij schijnt niet te snappen dat het geen donder uitmaakt wat anderen al dan niet gedaan hebben en welke reden Mladic en zijn kleik had; hij heeft genocide gepleegd en is daar terecht voor vervolgd en veroordeeld.
Dat ZEG ik toch. Lees toch eens een keertje!
Maar het is een eenzijdig verhaal wat Den Haag laat zien en dat steekt mij.
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 13:33
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:31 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Veel Nederlanders hadden in den beginnen veel sympathie voor ServiŽ (vijanden van de moffen).
En antipathie voor de Kroaten (vrienden van de moffen).
(WO II was in de negentiger jaren nog redelijk recent).
En toch vond ook NL de boosdoener bij de ServiŽrs.
Wat voor belang had de internationale gemeenschap bij dit "ServiŽ pesten".
Het gaat ook niet over pesten maar mensen aanpakken die fout zijn.
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 13:33
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:32 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Dat ZEG ik toch. Lees toch eens een keertje!
Maar het is een eenzijdig verhaal wat Den Haag laat zien en dat steekt mij.
Wat is er eenzijdig aan?
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:33
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:31 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Veel Nederlanders hadden in den beginnen veel sympathie voor ServiŽ (vijanden van de moffen).
En antipathie voor de Kroaten (vrienden van de moffen).
(WO II was in de negentiger jaren nog redelijk recent).
En toch vond ook NL de boosdoener bij de ServiŽrs.
Wat voor belang had de internationale gemeenschap bij dit "ServiŽ pesten".
Servie was pro Russisch en dat stond de plannen ven de Eu en de USA in de weg.
spijkerbroekdonderdag 23 november 2017 @ 13:35
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:32 schreef DUTCHKO het volgende:
Dat ZEG ik toch. Lees toch eens een keertje!
Maar het is een eenzijdig verhaal wat Den Haag laat zien en dat steekt mij.
Als er geen bewijzen zijn tegen anderen, dan is dat zwaar kut, maar daar kan het JoegoslaviŽtribunaal ook niks aan doen.
Twentsche_Rosdonderdag 23 november 2017 @ 13:36
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:33 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Het gaat ook niet over pesten maar mensen aanpakken die fout zijn.
Toch wordt hier beweerd, en ook elders, dat de Internationale gemeenschap te veel de vinger wijst naar de ServiŽrs.
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 13:37
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:36 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Toch wordt hier beweerd, en ook elders, dat de Internationale gemeenschap te veel de vinger wijst naar de ServiŽrs.
Naar deze figuur in dit geval. Niet onterecht.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:37
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:33 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Wat is er eenzijdig aan?
Jezus heb jij de linkjes wel geopend van het Tribunaal?
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 13:38
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:37 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Jezus heb jij de linkjes wel geopend van het Tribunaal?
Nee. Twijfel jij aan zijn fout zijn?
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:40
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:36 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Toch wordt hier beweerd, en ook elders, dat de Internationale gemeenschap te veel de vinger wijst naar de ServiŽrs.
Maar dat is toch logisch. De Serven waren de vijand en Bosnische Moslims en Kroaten onze vrienden.
"Grappig" genoeg snapten de meeste mensen die op de Balkan woonden totaal niet wat het Westen bezielde want de meesten waren pro Servie.

Maar als we toch aan het veroordelen zijn: wie wordt er veroordeeld voor de 6000 burgerdoden door de bombardementen op Belgrado?
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:40
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:38 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Nee. Twijfel jij aan zijn fout zijn?
?????? je snapt het echt niet he?
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 13:41
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:40 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

?????? je snapt het echt niet he?
Nee. :Leg het uit.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 13:49
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:41 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Nee. :Leg het uit.
Zoek maar eens op veroordelingen yougoslavie tribunal - alles wat veroordeeld is is Serf, wat vrijgelaten is is Kroaat. Geen enkele Moslim ZELFS Naser Oric niet, de slachter van vele onschuldige burgers.
Nogmaals: de mensen die veroordeeld zijn verdienen het maar dit is een walgelijk eenzijdig verhaal!
spijkerbroekdonderdag 23 november 2017 @ 13:55
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:49 schreef DUTCHKO het volgende:
Zoek maar eens op veroordelingen yougoslavie tribunal - alles wat veroordeeld is is Serf, wat vrijgelaten is is Kroaat. Geen enkele Moslim ZELFS Naser Oric niet, de slachter van vele onschuldige burgers.
Nogmaals: de mensen die veroordeeld zijn verdienen het maar dit is een walgelijk eenzijdig verhaal!
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:35 schreef spijkerbroek het volgende:
Als er geen bewijzen zijn tegen anderen, dan is dat zwaar kut, maar daar kan het JoegoslaviŽtribunaal ook niks aan doen.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 14:23
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:55 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

[..]

Onzin. Er zijn talloze serven die tegen Oric kunnen getuigen.
Den Haag wil gewoon niet.

En nogmaals: wat gaan we doen aan die 6000 burger doden van Belgrado?
spijkerbroekdonderdag 23 november 2017 @ 14:33
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 14:23 schreef DUTCHKO het volgende:
Onzin. Er zijn talloze serven die tegen Oric kunnen getuigen.
Den Haag wil gewoon niet.
Nogmaals: dit is NWS, niet BNW.
Twentsche_Rosdonderdag 23 november 2017 @ 15:17
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 14:23 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Onzin. Er zijn talloze serven die tegen Oric kunnen getuigen.
Den Haag wil gewoon niet.

En nogmaals: wat gaan we doen aan die 6000 burger doden van Belgrado?
Wat gaan we doen aan al die burger doden van Dresden?
De bombardementen op Belgrado waren gericht op het uitschakelen van de militaire doelen. Dat was niet het geval bij Dresden.
Bovendien kunnen beide bombardementen de misdaden tegen de mensheid van de holocaust of Srebrenica niet compenseren.
DUTCHKOdonderdag 23 november 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 15:17 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Wat gaan we doen aan al die burger doden van Dresden?
De bombardementen op Belgrado waren gericht op het uitschakelen van de militaire doelen. Dat was niet het geval bij Dresden.
Bovendien kunnen beide bombardementen de misdaden tegen de mensheid van de holocaust of Srebrenica niet compenseren.
Met als gevolg 6000 burgerdoden, hetzelfde aantal wat er in Serajevo sneuvelden.
Maar daar wordt wel moord en brand over geschreeuwd (en terecht) maar belgrado is wel ok omdat de Serven de vijand was?
Lekker hypocriet jongens! ^O^
Jaroondonderdag 23 november 2017 @ 17:19
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:49 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Zoek maar eens op veroordelingen yougoslavie tribunal - alles wat veroordeeld is is Serf, wat vrijgelaten is is Kroaat. Geen enkele Moslim ZELFS Naser Oric niet, de slachter van vele onschuldige burgers.
Nogmaals: de mensen die veroordeeld zijn verdienen het maar dit is een walgelijk eenzijdig verhaal!
Dat zou dan raar en eenzijdig zijn.
Megumidonderdag 23 november 2017 @ 19:14
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 06:33 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Ik kies niemand.
En de USA gebruikte schaamteloos Nazi's om zich te bewapenen tegen de Russen, die dat ook deden.

Maar goed: terug naar de schertsvertoning genaamd DenHaag tribunaal.
Rusland deed precies hetzelfde het is een pot nat.
Hathordonderdag 23 november 2017 @ 19:16
Free Ratko *O*
bamibijdonderdag 23 november 2017 @ 22:26
Mooi dat die smeerlap gaat wegrotten in de cel.
A_S_Rdonderdag 23 november 2017 @ 23:52
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:59 schreef Kim-Holland het volgende:
'Justice has won': Concentration camp prisoner whose emaciated body shocked the world watches Mladic being jailed for life

]
Survivor: Fikret Alic holds holds a copy of Time Magazine from 1992 bearing his image as he emerges after the UN tribunal found Ratko Mladic guilty of genocide and war crimes

[ afbeelding ]

[ [/i]

deze man in het midden woont in Nederland
A_S_Rdonderdag 23 november 2017 @ 23:59
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:49 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Zoek maar eens op veroordelingen yougoslavie tribunal - alles wat veroordeeld is is Serf, wat vrijgelaten is is Kroaat. Geen enkele Moslim ZELFS Naser Oric niet, de slachter van vele onschuldige burgers.
Nogmaals: de mensen die veroordeeld zijn verdienen het maar dit is een walgelijk eenzijdig verhaal!
jullie hebben toch overal met de oorlog begonnen:
in Slovenie
in Kroatie
in Bosnie
in Kosovo
big serbia my ass
wat is gebeurd en door wie is begonnen in het kroatische Vukowar ?
ook de schuld van Amerika en Duitsland zeker
vukovar.jpg
199d8ca7c5249d034931.jpeg
https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/379534

[ Bericht 8% gewijzigd door A_S_R op 24-11-2017 00:43:07 ]
Begripvolvrijdag 24 november 2017 @ 00:12
8400 moslimmannen zijn daar op beestachtige wijze wreed losgescheurd van hun geliefden, terwijl ze hoogstwaarschijnlijk gered hadden kunnen worden. Tenminste daar verlangden deze mannen naar en hoopten zij op dat cruciale moment vurig op.

Het zijn grootvaders, vaders, zonen en kleinzonen die gehoopt en vertrouwd hadden op hulp, maar deze hulp werd hen tevergeefs niet aangeboden. Hoe afschuwelijk zou dat moment voor hen dan niet geweest zijn, toen ze beseften dat zij er alleen machteloos voorstonden en in tranen, wanhoop en verwarring mijmerend dan wel luidkeels ťťn voor ťťn heel vluchtig de namen van hun geliefden nog net voor hun dood probeerden te roepen. En nu zitten hun nabestaanden voor altijd met heel veel vragen waar ze nooit een antwoord op zullen krijgen.

De voornaamste vragen die voor altijd generaties lang bij hen en bij vele anderen zal blijven doorklinken, zijn bijvoorbeeld: Hoe eenzaam en verlaten hebben deze mannen zich op dat cruciaal moment dan niet gevoeld? En had hun dood echt niet voorkomen kunnen worden? Echt niet?

Ontkenning bevrijdt helaas het geweten niet.
(Begripvol)
DUTCHKOvrijdag 24 november 2017 @ 06:28
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 23:59 schreef A_S_R het volgende:

[..]

jullie hebben toch overal met de oorlog begonnen:
in Slovenie
in Kroatie
in Bosnie
in Kosovo
big serbia my ass
wat is gebeurd en door wie is begonnen in het kroatische Vukowar ?
ook de schuld van Amerika en Duitsland zeker
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/379534
Ik zou je mond maar snel houden als ik jou was.

https://szrzlj3.blogspot.(...)gen-joegoslavie.html

De Ustasha zette speciale tribunalen op, zodat degenen die ‘het nieuwe KroatiŽ’ niet accepteerden, gearresteerd, gedeporteerd naar concentratiekampen en geŽxecuteerd konden worden. Het voornaamste doel was duidelijk: een volledige eliminatie van de orthodoxe ServiŽrs. De eliminatie werd op grotere schaal aangepakt door de oprichting van verschillende concentratiekampen, waarvan concentratiekamp Jasenovac wel de meest beruchte is en waar de meeste Serviers en Joden werden vermoord.Op gruwelijke wijze werden mensen afgeslacht: de keel afgesneden,emmers vol met ogen,tongen uitgetrokken, onthoofd, verkracht en alle andere mogelijkheden. Naar schatting zijn in de oorlog 700000 ServiŽrs vermoord [maar ook duizenden joden en zigeuners] , een kwart miljoen is verdreven en een kwart miljoen heeft zich gedwongen bekeerd tot het katholicisme.Ante Pavelic, de FŁhrer van KroatiŽ,citaat Pavelic: "Een goede Ustasa is iemand die zijn mes kan gebruiken om een kind uit de buik van de moeder te snijden."


spijkerbroekvrijdag 24 november 2017 @ 06:39
Ik vind het eigenlijk wel mooi geweest met het hele "Ja, maar zij hebben ůůk oorlogsmisdaden gepleegd (dus dan is het ook wel te begrijpen dat een andere kant dat ook doet)" gezeik.
Doe dat maar in een eigen, apart topic. Niet hier.
Dit topic gaat over de veroordeling van Mladic.
Jaroonvrijdag 24 november 2017 @ 09:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 00:12 schreef Begripvol het volgende:
8400 moslimmannen zijn daar op beestachtige wijze wreed losgescheurd van hun geliefden, terwijl ze hoogstwaarschijnlijk gered hadden kunnen worden. Tenminste daar verlangden deze mannen naar en hoopten zij op dat cruciale moment vurig op.

Het zijn grootvaders, vaders, zonen en kleinzonen die gehoopt en vertrouwd hadden op hulp, maar deze hulp werd hen tevergeefs niet aangeboden. Hoe afschuwelijk zou dat moment voor hen dan niet geweest zijn, toen ze beseften dat zij er alleen machteloos voorstonden en in tranen, wanhoop en verwarring mijmerend dan wel luidkeels ťťn voor ťťn heel vluchtig de namen van hun geliefden nog net voor hun dood probeerden te roepen. En nu zitten hun nabestaanden voor altijd met heel veel vragen waar ze nooit een antwoord op zullen krijgen.

De voornaamste vragen die voor altijd generaties lang bij hen en bij vele anderen zal blijven doorklinken, zijn bijvoorbeeld: Hoe eenzaam en verlaten hebben deze mannen zich op dat cruciaal moment dan niet gevoeld? En had hun dood echt niet voorkomen kunnen worden? Echt niet?

Ontkenning bevrijdt helaas het geweten niet.
(Begripvol)
De vraag is altijd of we iets niet hadden kunnen voorkomen. We waren er ook nog bij tenslotte. Het wordt moeilijk als je geen steun krijgt en niet werkelijk mag ingrijpen. Niemand blij natuurlijk.
Twentsche_Rosvrijdag 24 november 2017 @ 09:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 06:28 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Ik zou je mond maar snel houden als ik jou was.

https://szrzlj3.blogspot.(...)gen-joegoslavie.html

De Ustasha zette speciale tribunalen op, zodat degenen die ‘het nieuwe KroatiŽ’ niet accepteerden, gearresteerd, gedeporteerd naar concentratiekampen en geŽxecuteerd konden worden. Het voornaamste doel was duidelijk: een volledige eliminatie van de orthodoxe ServiŽrs. De eliminatie werd op grotere schaal aangepakt door de oprichting van verschillende concentratiekampen, waarvan concentratiekamp Jasenovac wel de meest beruchte is en waar de meeste Serviers en Joden werden vermoord.Op gruwelijke wijze werden mensen afgeslacht: de keel afgesneden,emmers vol met ogen,tongen uitgetrokken, onthoofd, verkracht en alle andere mogelijkheden. Naar schatting zijn in de oorlog 700000 ServiŽrs vermoord [maar ook duizenden joden en zigeuners] , een kwart miljoen is verdreven en een kwart miljoen heeft zich gedwongen bekeerd tot het katholicisme.Ante Pavelic, de FŁhrer van KroatiŽ,citaat Pavelic: "Een goede Ustasa is iemand die zijn mes kan gebruiken om een kind uit de buik van de moeder te snijden."


De wandaden van Ante Pavelic werden na 1945 dan ook duidelijk erkend door de internationale gemeenschap. Net als de Duitse en Oostenrijkse oorlogsmisdadigers vluchtte hij naar Z-Amerika. Maar nťt zo goed dat de Internationale Gemeenschap Pavelic veroordeelde, veroordeelde zij ook de genocide van Srebrenica door Mladic, Karadzic en Milosovic. Van hetzelfde laken een pak.
A_S_Rvrijdag 24 november 2017 @ 16:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 06:28 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Ik zou je mond maar snel houden als ik jou was.

https://szrzlj3.blogspot.(...)gen-joegoslavie.html

De Ustasha zette speciale tribunalen op, zodat degenen die ‘het nieuwe KroatiŽ’ niet accepteerden, gearresteerd, gedeporteerd naar concentratiekampen en geŽxecuteerd konden worden. Het voornaamste doel was duidelijk: een volledige eliminatie van de orthodoxe ServiŽrs. De eliminatie werd op grotere schaal aangepakt door de oprichting van verschillende concentratiekampen, waarvan concentratiekamp Jasenovac wel de meest beruchte is en waar de meeste Serviers en Joden werden vermoord.Op gruwelijke wijze werden mensen afgeslacht: de keel afgesneden,emmers vol met ogen,tongen uitgetrokken, onthoofd, verkracht en alle andere mogelijkheden. Naar schatting zijn in de oorlog 700000 ServiŽrs vermoord [maar ook duizenden joden en zigeuners] , een kwart miljoen is verdreven en een kwart miljoen heeft zich gedwongen bekeerd tot het katholicisme.Ante Pavelic, de FŁhrer van KroatiŽ,citaat Pavelic: "Een goede Ustasa is iemand die zijn mes kan gebruiken om een kind uit de buik van de moeder te snijden."


typisch servisch
terug naar de geschiedenis van 100 jaar geleden gaan
doen toch Nederlanders ook niet meer over 2wo?
we leven nu, jou volk heeft in deze moderne tijd volksmoorden(genocide) gemaakt ,weinig te maken met de gebeurtenissen uit het verleden . genocide van deze moderne tijd hebben we allemaal mogen zien
typisch servisch
wat hebben Pavelic,Ustasha uit 1941.te maken ?met de Slovenen,Bosniers,Kosovaren uit oorlog van 1990.tot 1999.waarover deze onderwerp ging,namelijk over jouw held Mladic.
wie is schuldig aan deze oorlog:amerikanen,duitsers,kroaten,kosovaren,bosniers,,iedereen behalve heilige medelijdende serviers?jullie maken van 2 door NAVO gegooide granaten naar Belgrado een showspel ,zo van ´´kijk ons slachtoffers´´
je roept nog steeds Kosovo is Servie ,terwijl Kosovo allang onafhankelijk is.waarom dat?
ben benieuwd naar je antwoord.Kosovaren en iedereen lacht jullie uit,ze hebben hun land,terwijl jullie nog leven in ged8en dat Kosovo Servie is
https://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_je_Srbija

dit is het artikel van 12 dagen geleden uit het servische blad Politika
maandag 12.november 2017.

het titel luidt:Maakt het ons echt uit?

http://www.politika.rs/sc(...)B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE


"Kosovo en Metohija vertegenwoordigen het territorium dat de belichaming is van onze identiteit: spiritueel, cultureel, religieus en nationaal.


"Ik denk dat iedereen moet helpen om Kosovo niet zo gemakkelijk op te geven," verklaarde Jovanovic kort tijdens zijn deelname aan de campagne "Solidariteit en verantwoordelijkheid - Kosovo is ServiŽ".

[ Bericht 3% gewijzigd door A_S_R op 24-11-2017 16:43:47 ]
DUTCHKOzaterdag 25 november 2017 @ 07:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:26 schreef A_S_R het volgende:

[..]

typisch servisch
terug naar de geschiedenis van 100 jaar geleden gaan
doen toch Nederlanders ook niet meer over 2wo?
we leven nu, jou volk heeft in deze moderne tijd volksmoorden(genocide) gemaakt ,weinig te maken met de gebeurtenissen uit het verleden . genocide van deze moderne tijd hebben we allemaal mogen zien
typisch servisch
wat hebben Pavelic,Ustasha uit 1941.te maken ?met de Slovenen,Bosniers,Kosovaren uit oorlog van 1990.tot 1999.waarover deze onderwerp ging,namelijk over jouw held Mladic.
wie is schuldig aan deze oorlog:amerikanen,duitsers,kroaten,kosovaren,bosniers,,iedereen behalve heilige medelijdende serviers?jullie maken van 2 door NAVO gegooide granaten naar Belgrado een showspel ,zo van ´´kijk ons slachtoffers´´
je roept nog steeds Kosovo is Servie ,terwijl Kosovo allang onafhankelijk is.waarom dat?
ben benieuwd naar je antwoord.Kosovaren en iedereen lacht jullie uit,ze hebben hun land,terwijl jullie nog leven in ged8en dat Kosovo Servie is
https://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_je_Srbija

dit is het artikel van 12 dagen geleden uit het servische blad Politika
maandag 12.november 2017.

het titel luidt:Maakt het ons echt uit?

http://www.politika.rs/sc(...)B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE

"Kosovo en Metohija vertegenwoordigen het territorium dat de belichaming is van onze identiteit: spiritueel, cultureel, religieus en nationaal.

"Ik denk dat iedereen moet helpen om Kosovo niet zo gemakkelijk op te geven," verklaarde Jovanovic kort tijdens zijn deelname aan de campagne "Solidariteit en verantwoordelijkheid - Kosovo is ServiŽ".
Tegen zoveel hersenspoelings onzin kan ik niet op.

Maar blijf maar lekker dom je haat verspreiden.
Dat merk ik wel vaker bij de Balkan volkeren. Het is altijd iemand anders die het gedaan heeft.

Maar goed als je de rol van de EU en de USA niet begrijpt in dit uiteenrukken van voormalig Jougoslavie (want daar was het om te doen) dan zal je ook wel niets begrijpen van alle conflikten in het Midden Oosten en wie daar achter zitten.

En als je 6000 Servische burgers een showspel vind dan ben je wel een hele grote loser!
DeParozaterdag 25 november 2017 @ 07:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 07:36 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Tegen zoveel hersenspoelings onzin kan ik niet op.

Maar blijf maar lekker dom je haat verspreiden.
Dat merk ik wel vaker bij de Balkan volkeren. Het is altijd iemand anders die het gedaan heeft.

Maar goed als je de rol van de EU en de USA niet begrijpt in dit uiteenrukken van voormalig Jougoslavie (want daar was het om te doen) dan zal je ook wel niets begrijpen van alle conflikten in het Midden Oosten en wie daar achter zitten.

En als je 6000 Servische burgers een showspel vind dan ben je wel een hele grote loser!
Ik kan Servische emoties prima begrijpen ttv deze oorlog, en het is echt niet zo dat Serviers alleen fout waren, maar Serviers waren wel relatief vele malen sterker en de Serviers hebben ook heel veel rottigheid uitgehaald, dat hadden andere partijen wellicht ook gedaan als ze de kans hadden gekregen of dezelfde organisatie, maar dat was nu eenmaal niet zo en de Serviers hebben het ook zelf behoorlijk vernacheld met hun misdaden tegen de menselijkheid ttv deze oorlog.
DUTCHKOzaterdag 25 november 2017 @ 07:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 07:45 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik kan Servische emoties prima begrijpen ttv deze oorlog, en het is echt niet zo dat Serviers alleen fout waren, maar Serviers waren wel relatief vele malen sterker en de Serviers hebben ook heel veel rottigheid uitgehaald, dat hadden andere partijen wellicht ook gedaan als ze de kans hadden gekregen of dezelfde organisatie, maar dat was nu eenmaal niet zo en de Serviers hebben het ook zelf behoorlijk vernacheld met hun misdaden tegen de menselijkheid ttv deze oorlog.
Dat hebben beide kanten gedaan, misdaden tegen de menselijkheid.

Maar het blijft nu eenmaal zo dat de Serven in onze ogen de vijand waren en dus alle misdaden die hun begingen breeduit belicht werden.

Hier in de Balkan kregen we ander nieuws. Wist je bijvoorbeeld dat er een Amerikaanse raket in Bulgarije is terecht gekomen vlak naast een Bulgaars huis met gezin?
Dat werd een "afzwaaierdje" genoemd van een paar honder kilometer. Hahahahaha.
Net als die granaat die "zomaar" in de Chines Ambassade vloog. :)
Nu nog zijn er grote delen in Servie en Kosovo totaal vergiftigd door de verijkte granaten die de Amerikanen gebruikten om alles kapot te bombarderen.

Laat je niets wijs maken. Er werd ongenadig gemoord door ALLE partijen.

DeParozaterdag 25 november 2017 @ 09:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 07:50 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Dat hebben beide kanten gedaan, misdaden tegen de menselijkheid.

Maar het blijft nu eenmaal zo dat de Serven in onze ogen de vijand waren en dus alle misdaden die hun begingen breeduit belicht werden.

Hier in de Balkan kregen we ander nieuws. Wist je bijvoorbeeld dat er een Amerikaanse raket in Bulgarije is terecht gekomen vlak naast een Bulgaars huis met gezin?
Dat werd een "afzwaaierdje" genoemd van een paar honder kilometer. Hahahahaha.
Net als die granaat die "zomaar" in de Chines Ambassade vloog. :)
Nu nog zijn er grote delen in Servie en Kosovo totaal vergiftigd door de verijkte granaten die de Amerikanen gebruikten om alles kapot te bombarderen.

Laat je niets wijs maken. Er werd ongenadig gemoord door ALLE partijen.

Ik heb veel meer sympathie voor de Serviers, echt waar, maar in deze oorlog hebben zij echt wel de zwaardere en meer georganiseerde misdaden begaan en daartoe hadden ze ook veel meer de mogelijkheden dan andere partijen.
IPA35zaterdag 25 november 2017 @ 13:14
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:21 schreef Rangono het volgende:

[..]

Genocide = niet slecht?
8000 doden op de 2+ miljoen is "genocide"?
Rangonozaterdag 25 november 2017 @ 13:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:14 schreef IPA35 het volgende:

[..]

8000 doden op de 2+ miljoen is "genocide"?
Uh, ja?

Genocide is niet per definitie afhankelijk van het aantal doden. Het gaat om de intentie. De nazi's deden het effectiever, dan is een feit. Neemt niet weg dat er genoeg aanwijzingen zijn dat Mladic zoveel mogelijk moslims wou uitroeien.
IPA35zaterdag 25 november 2017 @ 13:16
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 23:59 schreef A_S_R het volgende:

[..]

jullie hebben toch overal met de oorlog begonnen:
in Slovenie
in Kroatie
in Bosnie
in Kosovo
big serbia my ass
wat is gebeurd en door wie is begonnen in het kroatische Vukowar ?
ook de schuld van Amerika en Duitsland zeker
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/379534
Speltip #1: beleger geen legerbasis.
IPA35zaterdag 25 november 2017 @ 13:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:16 schreef Rangono het volgende:

[..]

Uh, ja?

Genocide is niet per definitie afhankelijk van het aantal doden. Het gaat om de intentie. De nazi's deden het effectiever, dan is een feit. Neemt niet weg dat er genoeg aanwijzingen zijn dat Mladic zoveel mogelijk moslims wou uitroeien.
"Inwoners van Srebrenica en omstreken, van Islamitische achtergrond" zijn geen volk. Als we de best wel lachwekkende geschiedschrijving van Zulfikarpasic als waar aannemen dan zouden we Servo-Kroatisch sprekende soennieten in de westerlijke Balkan (die hij "Bosniakken" noemt, iets wat sinds de jaren 90 in zwang is) als volk kunnen omschrijven. Maar daar zijn er iets van 2 miljoen van...

Verder is een aanzienlijk deel van de 8300 omgekomen door de verschillende hinderlagen waarin zij liepen tijdens de uitbraak naar Tuzla. Ook is het nogal onduidelijk welk aandeel hiervan militairen waren.
Rangonozaterdag 25 november 2017 @ 13:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:21 schreef IPA35 het volgende:

[..]

"Inwoners van Srebrenica en omstreken, van Islamitische achtergrond" zijn geen volk. Als we de best wel lachwekkende geschiedschrijving van Zulfikarpasic als waar aannemen dan zouden we Servo-Kroatisch sprekende soennieten in de westerlijke Balkan (die hij "Bosniakken" noemt, iets wat sinds de jaren 90 in zwang is) als volk kunnen omschrijven. Maar daar zijn er iets van 2 miljoen van...

Verder is een aanzienlijk deel van de 8300 omgekomen door de verschillende hinderlagen waarin zij liepen tijdens de uitbraak naar Tuzla. Ook is het nogal onduidelijk welk aandeel hiervan militairen waren.
Hij heeft een grote slachting aangericht bij Bosnische-moslims. Doelbewust. Dan spreek je van (etnische) zuiveringen.
IPA35zaterdag 25 november 2017 @ 13:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:27 schreef Rangono het volgende:

[..]

Hij heeft een grote slachting aangericht bij Bosnische-moslims. Doelbewust. Dan spreek je van (etnische) zuiveringen.
Ja klopt.
De vraag is alleen wel deel van de doden zijn omgekomen door executies en welke door gevechtshandelingen. Een andere vraag is welk deel burger was en welk deel militair.

Oric had immers 5500 man in de enclave, die wilde uitbreken naar Tuzla en namen iets van 10000+ burgers mee (ik ken het exacte aantal niet). Zij werden onderweg bestookt met machinegeweren, mortieren, etc. Het klopt wel dat gevangenen geŽxecuteerd werden, dus je kunt je afvragen in hoeverre het uitmaakt...

In Nederland wordt Srebrenica vereenzelvigd met Potocari lijkt het wel.
Rangonozaterdag 25 november 2017 @ 13:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:32 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ja klopt.
De vraag is alleen wel deel van de doden zijn omgekomen door executies en welke door gevechtshandelingen. Een andere vraag is welk deel burger was en welk deel militair.

Oric had immers 5500 man in de enclave, die wilde uitbreken naar Tuzla en namen iets van 10000+ burgers mee (ik ken het exacte aantal niet). Zij werden onderweg bestookt met machinegeweren, mortieren, etc. Het klopt wel dat gevangenen geŽxecuteerd werden, dus je kunt je afvragen in hoeverre het uitmaakt...

In Nederland wordt Srebrenica vereenzelvigd met Potocari lijkt het wel.
Ik snap je punt niet. Het maakt in deze context toch helemaal niet uit welk deel door executies en welk deel door gevechtshandelingen zijn omgekomen?

Waar het omgaat is dat Mladic als doel had om zoveel mogelijk Bosnische moslims af te slachten. En daarvoor heeft hij zijn verdiende straf gekregen.
IPA35zaterdag 25 november 2017 @ 13:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:35 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ik snap je punt niet. Het maakt in deze context toch helemaal niet uit welk deel door executies en welk deel door gevechtshandelingen zijn omgekomen?

Waar het omgaat is dat Mladic als doel had om zoveel mogelijk Bosnische moslims af te slachten. En daarvoor heeft hij zijn verdiende straf gekregen.
Hij heeft een deal gemaakt met een van de leiders in die enclave en de veiligheid gegarandeerd van iedereen die zijn wapens zou inleveren. De meesten gaven daar echter geen gehoor aan en kozen er liever voor om zich al vechtend een weg naar Tuzla te banen. Dat was ook gewoon erg dom.

Oric en de mannen van Srebrenica hadden immer 50 Servische dorpen vernietigd. Uiteindelijk kwamen daarbij niet enorm veel mensen om het leven maar toch... Bij Kravica liet Oric enkele tientallen mensen doden door middel van kruiziging, onthoofdingen en werden mensen de penis afgesneden als soort van "grappige" versie van een islamitische besnijdenis. Daarbij werden teksten achtergelaten als "Islam zal overwinnen want BosniŽ is Islamitisch". Dat Oric een rakija tankende mafioso was doet daar weinig aan af. Zwaaien met de vlag van de Bosnische Vilayet uit Ottomaanse tijd, toen Bosnische moslims de ServiŽrs en Kroaten genadeloos onderdrukten, etc...

Dat er slachtingen zouden plaatsvinden is dan ook niet geheel verwonderlijk.
Rangonozaterdag 25 november 2017 @ 13:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:47 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Hij heeft een deal gemaakt met een van de leiders in die enclave en de veiligheid gegarandeerd van iedereen die zijn wapens zou inleveren. De meesten gaven daar echter geen gehoor aan en kozen er liever voor om zich al vechtend een weg naar Tuzla te banen. Dat was ook gewoon erg dom.

Oric en de mannen van Srebrenica hadden immer 50 Servische dorpen vernietigd. Uiteindelijk kwamen daarbij niet enorm veel mensen om het leven maar toch... Bij Kravica liet Oric enkele tientallen mensen doden door middel van kruiziging, onthoofdingen en werden mensen de penis afgesneden als soort van "grappige" versie van een islamitische besnijdenis. Daarbij werden teksten achtergelaten als "Islam zal overwinnen want BosniŽ is Islamitisch". Dat Oric een rakija tankende mafioso was doet daar weinig aan af. Zwaaien met de vlag van de Bosnische Vilayet uit Ottomaanse tijd, toen Bosnische moslims de ServiŽrs en Kroaten genadeloos onderdrukten, etc...

Dat er slachtingen zouden plaatsvinden is dan ook niet geheel verwonderlijk.
1: Ah, voor jezelf opkomen = dom. Ze hadden zich quasi-vrijwillig naar de slachtbank moeten sturen?

2: Dus? waar ontken ik de misdaden van Oric. Vind het ook vreemd dat hij niet wordt bestraft.

3: Dat de holocaust heeft plaatsgevonden misschien ook wel niet. Maakt het niet minder verschrikkelijk.
DUTCHKOzaterdag 25 november 2017 @ 14:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 13:51 schreef Rangono het volgende:

[..]

1: Ah, voor jezelf opkomen = dom. Ze hadden zich quasi-vrijwillig naar de slachtbank moeten sturen?

2: Dus? waar ontken ik de misdaden van Oric. Vind het ook vreemd dat hij niet wordt bestraft.

3: Dat de holocaust heeft plaatsgevonden misschien ook wel niet. Maakt het niet minder verschrikkelijk.
Wat punt 1 betreft: dat deden de Serven dus ook. Die wilden niet horen bij een Islamitisch bestuurd Bosnie.
KoosVogelszaterdag 25 november 2017 @ 14:30
Wel mooi, dat vergoelijken van de misdaden van Mladic. Wel wat apart.
raptorixzaterdag 25 november 2017 @ 14:33
Hij had moeten zeggen: I am just a pianist.
Gruj0zaterdag 25 november 2017 @ 21:18
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:22 schreef spijkerbroek het volgende:
Kok zegt van van harte te hopen dat de nabestaanden deze veroordeling door het JoegoslaviŽ-tribunaal als een belangrijke morele steun in de rug zullen ervaren en dat zij daaruit de nodige kracht zullen putten.
Hoopt Wim Kok, als hij zo van het zegevierende recht is, ook zelf berecht te worden voor het illegaal bombarderen van Klein-Joegoslavie in 1999?

quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 15:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Inderdaad zeg. Ik was al bijna vergeten hoe oud fake news is en welke rol dat heeft gespeeld bij het stuk maken van Joegoslavie.
Inderdaad, al lang door de BCC ontkracht. Dat die man daar nog durft te staan spreekt niet voor zijn betrouwbaarheid.

quote:
14s.gif Op woensdag 22 november 2017 18:17 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Mooi!

Maar wanneer zijn de Bosnische oorlogsmisdadigers aan de beurt?
Het enige normale antwoord in dit topic.
Rangonozondag 26 november 2017 @ 00:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 14:28 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Wat punt 1 betreft: dat deden de Serven dus ook. Die wilden niet horen bij een Islamitisch bestuurd Bosnie.
Dus dan maar op moslim-jacht. ja, logisch.....
Jaroonzondag 26 november 2017 @ 00:15
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 00:13 schreef Rangono het volgende:

[..]

Dus dan maar op moslim-jacht. ja, logisch.....
Dat slaat ook nergens op.
Dakterraszondag 26 november 2017 @ 00:25
Die regio, met name tussen Repubika Srpska) (Serven, Bosnie (moslim) en Hercegovina (kroaten), gaan nog een hoop gezeik opleveren en zie het in de nabije toekomst nog wel uiteenvallen. Ook economisch is het slecht.
Jaroonzondag 26 november 2017 @ 00:29
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 00:25 schreef Dakterras het volgende:
Die regio, met name tussen Repubika Srpska) (Serven, Bosnie (moslim) en Hercegovina (kroaten), gaan nog een hoop gezeik opleveren en zie het in de nabije toekomst nog wel uiteenvallen. Ook economisch is het slecht.
Men mag nu half meedoen met Europa.
loni55zondag 26 november 2017 @ 01:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 06:28 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Ik zou je mond maar snel houden als ik jou was.

https://szrzlj3.blogspot.(...)gen-joegoslavie.html

De Ustasha zette speciale tribunalen op, zodat degenen die ‘het nieuwe KroatiŽ’ niet accepteerden, gearresteerd, gedeporteerd naar concentratiekampen en geŽxecuteerd konden worden. Het voornaamste doel was duidelijk: een volledige eliminatie van de orthodoxe ServiŽrs. De eliminatie werd op grotere schaal aangepakt door de oprichting van verschillende concentratiekampen, waarvan concentratiekamp Jasenovac wel de meest beruchte is en waar de meeste Serviers en Joden werden vermoord.Op gruwelijke wijze werden mensen afgeslacht: de keel afgesneden,emmers vol met ogen,tongen uitgetrokken, onthoofd, verkracht en alle andere mogelijkheden. Naar schatting zijn in de oorlog 700000 ServiŽrs vermoord [maar ook duizenden joden en zigeuners] , een kwart miljoen is verdreven en een kwart miljoen heeft zich gedwongen bekeerd tot het katholicisme.Ante Pavelic, de FŁhrer van KroatiŽ,citaat Pavelic: "Een goede Ustasa is iemand die zijn mes kan gebruiken om een kind uit de buik van de moeder te snijden."


Idi jebi se majmune jedan. Picka ti materina.
loni55zondag 26 november 2017 @ 01:15
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 01:14 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik denk niet dat ik jou hoef te gaan wijzen op de handelingen van de Kroaten of de lui van Oric, of wel?
Er is een verschil tussen defensief als aanvallend gedrag. ServiŽrs dachten even iedereen uit te kunnen moorden. Nou mooi niet dus.
Hathorzondag 26 november 2017 @ 01:19
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 01:15 schreef loni55 het volgende:

[..]

Er is een verschil tussen defensief als aanvallend gedrag. ServiŽrs dachten even iedereen uit te kunnen moorden. Nou mooi niet dus.
Vergeten we voor het gemak maar even alles wat de Serviers is aangedaan toen de Duitsers de Kroatische ustasja nog dirigeerden? En alle onderhuidse haat die dan nog jaren blijft sluimeren en er ooit weer uit komt?
loni55zondag 26 november 2017 @ 01:22
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 01:19 schreef Hathor het volgende:

[..]

Vergeten we voor het gemak maar even alles wat de Serviers is aangedaan toen de Duitsers de Kroatische ustasja nog dirigeerden? En alle onderhuidse haat die dan nog jaren blijft sluimeren en er ooit weer uit komt?
Hahaha nederlanders hebben een ander leven gehad onder de duitsers?? Toch kan ik nu naar duitsland en duitsers hierheen?? Nou zou het toch niet aan het soort volk liggen dan die genocide plegrn in de naam van wat er 60 jaar geleden plaats heeft gevonden??!
Hathorzondag 26 november 2017 @ 01:26
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 01:22 schreef loni55 het volgende:

[..]

Hahaha nederlanders hebben een ander leven gehad onder de duitsers?? Toch kan ik nu naar duitsland en duitsers hierheen?? Nou zou het toch niet aan het soort volk liggen dan die genocide plegrn in de naam van wat er 60 jaar geleden plaats heeft gevonden??!
Kan ik niet over oordelen, ik was toen nog niet geboren, maar dat was de insteek ook helemaal niet, ik vroeg je waar je denkt dat die opgekropte haat jegens de Kroaten vandaan komt, maar die vraag ontwijk je nogal onhandig.
KebabRemovalTeamzondag 26 november 2017 @ 01:32
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 01:26 schreef Hathor het volgende:

[..]

Kan ik niet over oordelen, ik was toen nog niet geboren, maar dat was de insteek ook helemaal niet, ik vroeg je waar je denkt dat die opgekropte haat jegens de Kroaten vandaan komt, maar die vraag ontwijk je nogal onhandig.
Hij hangt de grote Bosnische nationalist uit terwijl zijn vader in 1992 gevlucht is naar Nederland. Die vluchtelingen nemen allemaal hun haat en conflict mee.
Hathorzondag 26 november 2017 @ 01:34
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 01:32 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Hij hangt de grote Bosnische nationalist uit terwijl zijn vader in 1992 gevlucht is naar Nederland. Die vluchtelingen nemen allemaal hun haat en conflict mee en verspeiden deze.
:Y
KebabRemovalTeamzondag 26 november 2017 @ 01:36
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 01:34 schreef Hathor het volgende:

[..]

:Y
En waarschijnlijk ook nog gewoon 2e generatie vluchteling.
loni55zondag 26 november 2017 @ 01:37
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 01:36 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

En waarschijnlijk ook nog gewoon 2e generatie vluchteling.
Hahahaha geweldig.
loni55zondag 26 november 2017 @ 01:37
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 01:27 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik heb zo'n idee dat ik ouder ben als jou.
Leeftijd maakt je helaas niet slim. Als ik zo naar je onzin lees zou ik je niet meer dan 2 geven.
loni55zondag 26 november 2017 @ 01:38
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 01:36 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

En waarschijnlijk ook nog gewoon 2e generatie vluchteling.
Jij, een fucking russische zigeuner, bepaalt voor mij wie en wat ik ben?
Hathorzondag 26 november 2017 @ 01:39
Iedereen geeft de Serviers altijd maar de schuld van alles wat er in dat Balkan conflict gebeurt is, geen haan die kraait naar de slachtingen die de Kroaten en de Bosniers van Nasser Oric hebben aangericht, te gek voor woorden.
Hathorzondag 26 november 2017 @ 01:40
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 01:37 schreef loni55 het volgende:

[..]

Leeftijd maakt je helaas niet slim. Als ik zo naar je onzin lees zou ik je niet meer dan 2 geven.
Ik kan alleen maar glimlachen om je frustratie.
loni55zondag 26 november 2017 @ 01:42
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 01:39 schreef Hathor het volgende:
Iedereen geeft de Serviers altijd maar de schuld van alles wat er in dat Balkan conflict gebeurt is, geen haan die kraait naar de slachtingen die de Kroaten en de Bosniers van Nasser Oric hebben aangericht, te gek voor woorden.
Raar he? Serviers zijn engeltjes gewoon maar hej al die duivelse iedereen is zo erg op de serviers gemunt. Al die doden zijn eigenlijk gewoon zelfmoorden geweest. Echt.
loni55zondag 26 november 2017 @ 01:42
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 01:40 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik kan alleen maar glimlachen om je frustratie.
Inderdaad. Zo kennen we de serviers en hun sympathisanten weer. Lachen om andermans leed.
Hathorzondag 26 november 2017 @ 01:50
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 01:42 schreef loni55 het volgende:

[..]

Inderdaad. Zo kennen we de serviers en hun sympathisanten weer. Lachen om andermans leed.
Om te beginnen ben ik geen Servier, ik ben gewoon een kaaskop, maar wel een die zich geen zand in de ogen laat strooien door de bevoordeelde media hier. En ik herhaal het nogmaals, de Serviers zijn niet de aggressors in dit verhaal, dat zijn de lui die met alle geweld links en rechts onafhankelijke staatjes wilden uitroepen zodat ze hun illegale knaken niet meer aan Belgrado hoefden af te staan.
loni55zondag 26 november 2017 @ 01:53
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 01:50 schreef Hathor het volgende:

[..]

Om te beginnen ben ik geen Servier, ik ben gewoon een kaaskop, maar wel een die zich geen zand in de ogen laat strooien door de bevoordeelde media hier. En ik herhaal het nogmaals, de Serviers zijn niet de aggressors in dit verhaal, dat zijn de lui die met alle geweld links en rechts onafhankelijke staatjes wilden uitroepen zodat ze hun illegale knaken niet meer aan Belgrado hoefden af te staan.
Heb je ook zitten dansen toen karremans en zijn mede "soldaten" dansten terwijl er 8000 onschuldige mensen vermoord werden of heb je gewoon zitten glimlachen?
Hathorzondag 26 november 2017 @ 01:58
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 01:53 schreef loni55 het volgende:

[..]

Heb je ook zitten dansen toen karremans en zijn mede "soldaten" dansten terwijl er 8000 onschuldige mensen vermoord werden of heb je gewoon zitten glimlachen?
Ik heb me zitten ergeren aan de laffe houding van Karremans, maar wat heeft dat er verder mee te maken?
KebabRemovalTeamzondag 26 november 2017 @ 02:01
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 01:42 schreef loni55 het volgende:

[..]

Raar he? Serviers zijn engeltjes gewoon maar hej al die duivelse iedereen is zo erg op de serviers gemunt. Al die doden zijn eigenlijk gewoon zelfmoorden geweest. Echt.
Ja, nu heb je het door.


19.30 min zegt Ilijaz Pilav dat 15000 bosnische soldaten tijdens hun heldhaftige vlucht, waarbij ze hun vrouwen en kinderen hebben achtergelaten, door mijnenvelden liepen.

Tussen minuut 24.00 en 24.30 hebben ze het over massale zelfmoorden onder bosnische soldaten.

Minuut 21.05 Generaal Mladic zegt zelf dat iedereen mag blijven.

Dit is gewoon een BBC documentaire, geen servische shit.

Toen de Amerikanen tijdens golfoorlog 1 terugtrekkende Irakese strijdkrachten bombardeerden kwamen er 250000 soldaten om. Je hoort er geen Irakees over. Bosnische Serviers schieten 7500 terugtrekkende Bosniers neer en jullie janken 25 jaar lang.

Ik zeg Mladic is onschuldig!
Hathorzondag 26 november 2017 @ 02:04
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 02:01 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Ja, nu heb je het door.


19.30 min heeft Ilijaz Pilav over dat ze tijdens hun heldhaftige vlucht, waarbij ze hun vrouwen en kinderen hebben achtergelaten, door mijnenvelden liepen. Tussen minuut 24.00 en 24.30 hebben ze het over massale zelfmoorden onder bosnische soldaten.

Minuut 21.05 Generaal Mladic zegt zelf dat iedereen mag blijven.

Dit is gewoon een BBC documentaire, geen servische shit.

Toen de Amerikanen tijdens golfoorlog 1 terugtrekkende Irakese strijdkrachten bombardeerden kwamen er 250000 soldaten om. Je hoort er geen Irakees over. Bosnische Serviers schieten 7500 terugtrekkende Bosniers neer en jullie janken 25 jaar lang.

Ik zeg Mladic is onschuldig!
_O_
hpeopjeszondag 26 november 2017 @ 02:05
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 01:53 schreef loni55 het volgende:

[..]

Heb je ook zitten dansen toen karremans en zijn mede "soldaten" dansten terwijl er 8000 onschuldige mensen vermoord werden of heb je gewoon zitten glimlachen?
Ik geloof er helemaal niets van dat dat "onschuldige mensen" waren.
6star6lord6zondag 26 november 2017 @ 02:07
Hij heeft gedaan wat er moest worden gedaan om het land te redden.
Hathorzondag 26 november 2017 @ 02:20
https://nl.wikipedia.org/wiki/Naser_Ori%C4%87
hpeopjeszondag 26 november 2017 @ 02:22
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 02:18 schreef Hathor het volgende:

[..]

Nasser Oric.
Bizar dat dat stuk stront is vrijgesproken, terwijl een held als Mladic, die alleen maar geprobeerd heeft om de onschuldige bevolking te beschermen tegen de islamitische beesten, levenslang krijgt.
Hathorzondag 26 november 2017 @ 03:29
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 02:22 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

Bizar dat dat stuk stront is vrijgesproken, terwijl een held als Mladic, die alleen maar geprobeerd heeft om de onschuldige bevolking te beschermen tegen de islamitische beesten, levenslang krijgt.
Dat is ook weer wat overdreven, maar om de Bosniers nu weg te zetten als onschuldige slachtoffers in dit hele verhaal is natuurlijk ook weer een hoot in a holler. Mladic is wel degelijk een oorlogsmisdadiger, maar aan de andere kant was het van hetzelfde laken een pak.
DUTCHKOzondag 26 november 2017 @ 07:48
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 02:22 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

Bizar dat dat stuk stront is vrijgesproken, terwijl een held als Mladic, die alleen maar geprobeerd heeft om de onschuldige bevolking te beschermen tegen de islamitische beesten, levenslang krijgt.
Naser wist teveel van de vieze deals die de EU en de USA hebben gekostoofd tussen hun en de Bosniers.

Er zijn talloze onderzoeken naar gedaan en die onderzoeken hebben bewezen dat Srebrenica is gecreeerd om het Westen definitief over te halen om oorlog te voeren tegen de Serven.

http://www.voltairenet.org/article164273.html
After 14 years of investigating events that took place in Srebrenica in 1995 I can attest there was no genocide over Muslims in that enclave — the myth about the massacre of Muslims was invented by the late Bosnian Muslim war leader Alija Izetbegović and then-U.S. president Bill Clinton”, Swiss researcher Alexander Dorin, author of the book Srebrenica — die Geschichte eines salonfahigen Rassismus) (Srebrenica — The History of Salon Racism) told Belgrade Daily Press in an exclusive interview.After 14 years of investigating events that took place in Srebrenica in 1995 I can attest there was no genocide over Muslims in that enclave — the myth about the massacre of Muslims was invented by the late Bosnian Muslim war leader Alija Izetbegović and then-U.S. president Bill Clinton”, Swiss researcher Alexander Dorin, author of the book Srebrenica — die Geschichte eines salonfahigen Rassismus) (Srebrenica — The History of Salon Racism) told Belgrade Daily Press in an exclusive interview.


After many years of investigating the war events in and around Srebrenica, I have reached a definite conclusion that there was no genocide. In July 1995, as the town was being taken over by the Serb forces, some 2,000 Muslim men lost their lives — not 8,000 as the Bosnian Muslim propaganda machinery claims, with the backing of certain Western politicians and media. Those 2,000 men fell in a battle against the Serbian Army, while they were breaking through to Tuzla. “Srebrenica genocide” is Izetbegović’s and Clinton’s invention, – Dorin said.
Twentsche_Roszondag 26 november 2017 @ 08:16
Laten we niet om de hete brij heendraaien. Al die gasten die nu op de proppen komen met Moslim "oorlogsmisdadigers" zijn allemaal jochies van in de twintig, die verblind zijn door "de waan van de dag", namelijk dat de moslims de "all time enemy" zijn, en waardoor de geschiedenis moet worden herschreven.
Stel dat wij Nederlanders na 1945 opeens mot zouden krijgen met de Engelsen en Amerikanen. Dan hadden we ons uiterste best gedaan om mbt de Tweede Wereldoorlog oorlogsmisdaden te ontdekken bij de Engelsen en Amerikanen. En dat moet dan als "wisselgeld" dienen voor de holocaust.
Maar iedereen begrijpt (inclusief de Duitsers zelf) dat tijdens WO II de Duitsers met hun holocaust de ultieme misdaad tegen de mensheid uitvoerden. Daar vallen die incidentele excessen van de individuele geallieerde soldaten mee in het niet.
In 1995 had men (de internationale gemeenschap) veel betere middelen om de misdaden in kaart te brengen dan zoals men die had in 1945.
Waarom zou de genocide mbt Srebrenica door de ServiŽrs dan minder zwart wit zijn dan de holocaust uit 1945.
Het JoegoslaviŽ-tribunaal heeft net zoveel bestaansrecht dan dat het Neurenberg-tribunaal dat had in 1945. En in Neurenberg werden ook geen Engelse en Amerikaanse militairen berecht.


Even Off Topic:
Er is best wel reden om anno 2017 wenkbrauwfronsend naar de islam kijken. Maar een aantal decennia geleden waren er weer hele andere vijanden. Bv in Nederland had je gewapende Molukse milities, waardoor het Nederlandse leger op meerdere cruciale fronten (De Punt, Bovensmilde) in opperste staat van paraatheid werd gebracht en na een verbeten gewapend treffen de Molukse strijdeenheden uiteindelijk op de knieŽn heeft weten te krijgen.
Dat soort taferelen hebben we nog lang niet gehad met de Moslims. (Eťn mafkees met een mes in 2004 bij Theo van Gogh)
En de rest van Europa werd destijds overspoeld door terreur van RAF, IRA, ETA etc.
Dat kunnen die jochies van 20 zich tegenwoordig niet meer voorstellen, omdat die leven in de waan van de dag (anti-moslim).
Maar over een jaar of 10 kun je al weer een hele andere vijand hebben.

On Topic:
En zo is het dus ook met die verbetenheid en frustratie die anti-moslim-jochies van 20 hebben wanneer ze ineens geconfronteerd raken met het JoegoslaviŽ-tribunaal waarbij Christelijke oorlogsmisdadigers zich moeten verantwoorden tov de moord op onschuldige moslims.

[ Bericht 8% gewijzigd door Twentsche_Ros op 26-11-2017 08:24:30 ]
Twentsche_Roszondag 26 november 2017 @ 08:28
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 07:48 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Naser wist teveel van de vieze deals die de EU en de USA hebben gekostoofd tussen hun en de Bosniers.

Er zijn talloze onderzoeken naar gedaan en die onderzoeken hebben bewezen dat Srebrenica is gecreeerd om het Westen definitief over te halen om oorlog te voeren tegen de Serven.

http://www.voltairenet.org/article164273.html
After 14 years of investigating events that took place in Srebrenica in 1995 I can attest there was no genocide over Muslims in that enclave — the myth about the massacre of Muslims was invented by the late Bosnian Muslim war leader Alija Izetbegović and then-U.S. president Bill Clinton”, Swiss researcher Alexander Dorin, author of the book Srebrenica — die Geschichte eines salonfahigen Rassismus) (Srebrenica — The History of Salon Racism) told Belgrade Daily Press in an exclusive interview.After 14 years of investigating events that took place in Srebrenica in 1995 I can attest there was no genocide over Muslims in that enclave — the myth about the massacre of Muslims was invented by the late Bosnian Muslim war leader Alija Izetbegović and then-U.S. president Bill Clinton”, Swiss researcher Alexander Dorin, author of the book Srebrenica — die Geschichte eines salonfahigen Rassismus) (Srebrenica — The History of Salon Racism) told Belgrade Daily Press in an exclusive interview.


After many years of investigating the war events in and around Srebrenica, I have reached a definite conclusion that there was no genocide. In July 1995, as the town was being taken over by the Serb forces, some 2,000 Muslim men lost their lives — not 8,000 as the Bosnian Muslim propaganda machinery claims, with the backing of certain Western politicians and media. Those 2,000 men fell in a battle against the Serbian Army, while they were breaking through to Tuzla. “Srebrenica genocide” is Izetbegović’s and Clinton’s invention, – Dorin said.
Zoiets heet nu holocaust-ontkenning. Die kunnen ook overal een intelligent verhaal aan breien. Onderzoek dit en onderzoek dat. Getuigenverslag zus, en getuigenverslag zo. Succes met je holocaust-ontkenning.
Jaroonzondag 26 november 2017 @ 09:59
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 01:39 schreef Hathor het volgende:
Nasser Oric
Die is gewoon veroordeeld en uitgeleverd las ik net.
hpeopjeszondag 26 november 2017 @ 10:03
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 09:59 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Die is gewoon veroordeeld en uitgeleverd las ik net.
Die is vrijgesproken door het tribunaal.
Jaroonzondag 26 november 2017 @ 10:04
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 10:03 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

Die is vrijgesproken door het tribunaal.
Ik las dat hij twee jaar had gekregen. Ook niet veel trouwens.
YazooWzondag 26 november 2017 @ 10:04
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 10:03 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

Die is vrijgesproken door het tribunaal.
Niet waar, hij is veroordeeld. Heeft 2 jaar gekregen.
Jaroonzondag 26 november 2017 @ 10:08
‹berhaupt verbaas je je soms over strafmaat.
hpeopjeszondag 26 november 2017 @ 10:08
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 10:04 schreef YazooW het volgende:

[..]

Niet waar, hij is veroordeeld. Heeft 2 jaar gekregen.
"In juli 2008 werd hij door het tribunaal in hoger beroep vrijgesproken van al het hem ten laste gelegde."

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Naser_Orić;
YazooWzondag 26 november 2017 @ 10:10
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 10:08 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

"In juli 2008 werd hij door het tribunaal in hoger beroep vrijgesproken van al het hem ten laste gelegde."

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Naser_Orić;
Ah ok, dan zit ik fout.
Jaroonzondag 26 november 2017 @ 10:10
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 10:08 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

"In juli 2008 werd hij door het tribunaal in hoger beroep vrijgesproken van al het hem ten laste gelegde."

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Naser_Orić;
Ja. Dat had ik ook niet gezien. Bepaalde mensen komen met veel weg blijkbaar.
hpeopjeszondag 26 november 2017 @ 10:11
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 10:10 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ja. Dat had ik ook niet gezien. Bepaalde mensen komen met veel weg blijkbaar.
Ach, een beetje het algemene beeld bij islamitische misdadigers.
ludovicozondag 26 november 2017 @ 10:14
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 08:16 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Laten we niet om de hete brij heendraaien. Al die gasten die nu op de proppen komen met Moslim "oorlogsmisdadigers" zijn allemaal jochies van in de twintig, die verblind zijn door "de waan van de dag", namelijk dat de moslims de "all time enemy" zijn, en waardoor de geschiedenis moet worden herschreven.
Stel dat wij Nederlanders na 1945 opeens mot zouden krijgen met de Engelsen en Amerikanen. Dan hadden we ons uiterste best gedaan om mbt de Tweede Wereldoorlog oorlogsmisdaden te ontdekken bij de Engelsen en Amerikanen. En dat moet dan als "wisselgeld" dienen voor de holocaust.
Maar iedereen begrijpt (inclusief de Duitsers zelf) dat tijdens WO II de Duitsers met hun holocaust de ultieme misdaad tegen de mensheid uitvoerden. Daar vallen die incidentele excessen van de individuele geallieerde soldaten mee in het niet.
In 1995 had men (de internationale gemeenschap) veel betere middelen om de misdaden in kaart te brengen dan zoals men die had in 1945.
Waarom zou de genocide mbt Srebrenica door de ServiŽrs dan minder zwart wit zijn dan de holocaust uit 1945.
Het JoegoslaviŽ-tribunaal heeft net zoveel bestaansrecht dan dat het Neurenberg-tribunaal dat had in 1945. En in Neurenberg werden ook geen Engelse en Amerikaanse militairen berecht.


Even Off Topic:
Er is best wel reden om anno 2017 wenkbrauwfronsend naar de islam kijken. Maar een aantal decennia geleden waren er weer hele andere vijanden. Bv in Nederland had je gewapende Molukse milities, waardoor het Nederlandse leger op meerdere cruciale fronten (De Punt, Bovensmilde) in opperste staat van paraatheid werd gebracht en na een verbeten gewapend treffen de Molukse strijdeenheden uiteindelijk op de knieŽn heeft weten te krijgen.
Dat soort taferelen hebben we nog lang niet gehad met de Moslims. (Eťn mafkees met een mes in 2004 bij Theo van Gogh)
En de rest van Europa werd destijds overspoeld door terreur van RAF, IRA, ETA etc.
Dat kunnen die jochies van 20 zich tegenwoordig niet meer voorstellen, omdat die leven in de waan van de dag (anti-moslim).
Maar over een jaar of 10 kun je al weer een hele andere vijand hebben.

On Topic:
En zo is het dus ook met die verbetenheid en frustratie die anti-moslim-jochies van 20 hebben wanneer ze ineens geconfronteerd raken met het JoegoslaviŽ-tribunaal waarbij Christelijke oorlogsmisdadigers zich moeten verantwoorden tov de moord op onschuldige moslims.
Ik denk dat oorlog altijd smerig is... Geen idee of dat lieverdjes waren dien 8000 moslim mannen.

Dat burgers worden beschoten in Sarajevo is wel erg idioot....

Maareh, in oorlog gebeuren verrotte dingen, zeker als die in het voordeel van je zaak kunnen zijn ook al zijn die daden te smerig voor woorden.

Oorlog is smerig vies en fout. In die zin is zo een persoon slachtoffer van de situatie maar goed.
Jaroonzondag 26 november 2017 @ 10:16
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 10:11 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

Ach, een beetje het algemene beeld bij islamitische misdadigers.
Niet zo vreemd in dit geval dus.
DUTCHKOzondag 26 november 2017 @ 10:18
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 08:16 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Laten we niet om de hete brij heendraaien. Al die gasten die nu op de proppen komen met Moslim "oorlogsmisdadigers" zijn allemaal jochies van in de twintig, die verblind zijn door "de waan van de dag", namelijk dat de moslims de "all time enemy" zijn, en waardoor de geschiedenis moet worden herschreven.
Stel dat wij Nederlanders na 1945 opeens mot zouden krijgen met de Engelsen en Amerikanen. Dan hadden we ons uiterste best gedaan om mbt de Tweede Wereldoorlog oorlogsmisdaden te ontdekken bij de Engelsen en Amerikanen. En dat moet dan als "wisselgeld" dienen voor de holocaust.
Maar iedereen begrijpt (inclusief de Duitsers zelf) dat tijdens WO II de Duitsers met hun holocaust de ultieme misdaad tegen de mensheid uitvoerden. Daar vallen die incidentele excessen van de individuele geallieerde soldaten mee in het niet.
In 1995 had men (de internationale gemeenschap) veel betere middelen om de misdaden in kaart te brengen dan zoals men die had in 1945.
Waarom zou de genocide mbt Srebrenica door de ServiŽrs dan minder zwart wit zijn dan de holocaust uit 1945.
Het JoegoslaviŽ-tribunaal heeft net zoveel bestaansrecht dan dat het Neurenberg-tribunaal dat had in 1945. En in Neurenberg werden ook geen Engelse en Amerikaanse militairen berecht.

Even Off Topic:
Er is best wel reden om anno 2017 wenkbrauwfronsend naar de islam kijken. Maar een aantal decennia geleden waren er weer hele andere vijanden. Bv in Nederland had je gewapende Molukse milities, waardoor het Nederlandse leger op meerdere cruciale fronten (De Punt, Bovensmilde) in opperste staat van paraatheid werd gebracht en na een verbeten gewapend treffen de Molukse strijdeenheden uiteindelijk op de knieŽn heeft weten te krijgen.
Dat soort taferelen hebben we nog lang niet gehad met de Moslims. (Eťn mafkees met een mes in 2004 bij Theo van Gogh)
En de rest van Europa werd destijds overspoeld door terreur van RAF, IRA, ETA etc.
Dat kunnen die jochies van 20 zich tegenwoordig niet meer voorstellen, omdat die leven in de waan van de dag (anti-moslim).
Maar over een jaar of 10 kun je al weer een hele andere vijand hebben.

On Topic:
En zo is het dus ook met die verbetenheid en frustratie die anti-moslim-jochies van 20 hebben wanneer ze ineens geconfronteerd raken met het JoegoslaviŽ-tribunaal waarbij Christelijke oorlogsmisdadigers zich moeten verantwoorden tov de moord op onschuldige moslims.
Wat een in en in triest gelul zonder bewijs.
Maar blijf maar lekker geloven in de propaganda die zo glorieus over je heen gestrooid is.
Lees de verslagen van de Dutchbat en hoor de verhalen hoe de Islamitische strijders hun landgenoten in de steek lieten en zelfs een granaat gooide naar een NL rupsvoertuig wat een Nederlandse Dutchbatter het leven kostte.
Vooral niet verder kijken dan je neus lang is hoor.....

En ga je nu werkelijk die 10 molukkers vergelijken met Bosnie? _O- _O- _O-
#ANONIEMzondag 26 november 2017 @ 10:41
Klets verhaal van begin tot eind. Ik heb het dan niet sedert 9-11 maar daarvoor.
Twentsche_Roszondag 26 november 2017 @ 11:33
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 10:18 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Wat een in en in triest gelul zonder bewijs.
Maar blijf maar lekker geloven in de propaganda die zo glorieus over je heen gestrooid is.
Lees de verslagen van de Dutchbat en hoor de verhalen hoe de Islamitische strijders hun landgenoten in de steek lieten en zelfs een granaat gooide naar een NL rupsvoertuig wat een Nederlandse Dutchbatter het leven kostte.
Vooral niet verder kijken dan je neus lang is hoor.....

En ga je nu werkelijk die 10 molukkers vergelijken met Bosnie? _O- _O- _O-
De crisis met de Molukkers wordt achteraf natuurlijk weggebagatelliseerd. Want het is al weer een tijdje geleden, en het past niet in het huidige vijandbeeld. Dus ik begrijp je honende houding op deze Molukse gewapende terreur.

Bovendien: welke moslim-terreur hebben we de afgelopen decennia in NL gehad, behalve Mohammed B met zijn mes die Theo van Gogh vermoorde?
Werden er ook treinen, scholen en provinciehuizen gekaapt en gijzelaars geliquideerd?

Tip: Kijk eens naar de film "Der Ewige Jude". Dan zul je ontdekken (als je eerlijk bent) dat destijds net zo subjectief en selectief de anti-semitische argumenten werden verzameld om de Joden als "all time enemy te zien, als dat nu de moslims als "all time enemy" worden beschouwd. Compleet met "herschrijven van de geschiedenis".

[ Bericht 8% gewijzigd door Twentsche_Ros op 26-11-2017 11:39:32 ]
Twentsche_Roszondag 26 november 2017 @ 11:40
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 10:11 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

Ach, een beetje het algemene beeld bij islamitische misdadigers.
Tsja, het is ook heel gek dat tijdens de Neurenberg-tribunalen geen Engelse en Amerikaanse en Canadese oorlogsmisdadigers zijn veroordeeld. Heel vreemd ja.
Jip141zondag 26 november 2017 @ 12:30
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 11:40 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Tsja, het is ook heel gek dat tijdens de Neurenberg-tribunalen geen Engelse en Amerikaanse en Canadese oorlogsmisdadigers zijn veroordeeld. Heel vreemd ja.
Hopjes voert dan ook sinds jaar en dag onder heel veel verschillende usernames een ontmenselijkingscampagne tegen moslims waar Goebbels jaloers op zou zijn.

Zelfs op plekken waar slachtoffers van een genocide toevallig dus moslims zijn, doet hij dit met min of meer verhullende termen waarin de boodschap is: de islamitische beesten die het hebben verdiend.

Het veelvuldig gebruik van de term “islamitische-beesten” is daar een belangrijk onderdeel van. Ontmenselijking werkt goed, weet hij.
HendrikVzondag 26 november 2017 @ 12:44
Eenzijdige onzin dat tribunaal. Beetje afrikanen pesten + nog wat christenen.

Erg spijtig dat de westerse wereld als grootste bongenoot de sunnies heeft uitgekozen. En mede christenen heeft gebombardeerd in Europa.
Twentsche_Roszondag 26 november 2017 @ 12:57
Ik begrijp nog steeds niet waarom de Internationale gemeenschap meer redenen zou hebben om de moslims te ontzien in 1995 tijdens het JoegoslaviŽ-tribunaal, dan dat ze redenen hadden om in 1945 de Duitsers te ontzien tijdens het Neurenberg-proces.
KebabRemovalTeamzondag 26 november 2017 @ 13:19
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 08:16 schreef Twentsche_Ros het volgende:

In 1995 had men (de internationale gemeenschap) veel betere middelen om de misdaden in kaart te brengen dan zoals men die had in 1945.
Waarom zou de genocide mbt Srebrenica door de ServiŽrs dan minder zwart wit zijn dan de holocaust uit 1945.

Het JoegoslaviŽ-tribunaal heeft net zoveel bestaansrecht dan dat het Neurenberg-tribunaal dat had in 1945. En in Neurenberg werden ook geen Engelse en Amerikaanse militairen berecht.

On Topic:
En zo is het dus ook met die verbetenheid en frustratie die anti-moslim-jochies van 20 hebben wanneer ze ineens geconfronteerd raken met het JoegoslaviŽ-tribunaal waarbij Christelijke oorlogsmisdadigers zich moeten verantwoorden tov de moord op onschuldige moslims.
Deze vergelijking wordt vaker gemaakt. Het woord genocide, heeft een bepaalde zwaarte, die hier totaal uit context is gehaald om politieke doelen te bewerkstelligen. Diverse joodse organisaties maken zich hier kwaad om.

15000 vluchtende mannen, die worden geneutraliseerd door Bosnische Serviers is geen oorlogsmisdaad en zeker geen genocide. De Amerikanen hebben terugtrekkende Irakese soldaten uit Koeweit gebombardeerd in 1991. Geen verontwaardiging op CNN.

Maar je hebt gelijk dat de overwinnaar een tribunaal opstelt en de anderen straft. In het geval van Joegoslavie tribunaal heeft het niks met gerechtigheid te maken.

Amerikanen gaan nooit bestraft worden voor de 10 duizenden burgerslachtoffers die gevallen zijn in Raqqa en Mosul. Bosnische Serviers wel voor de slachtoffers in Sarajevo.

Je anti-moslim jongeren betoog slaat de plank totaal mis. Dat zijn geen frustraties, dat is een gevolg van al die aanslagen. Dit gaat alleen erger worden, want het gaat niet ophouden. Toen Bosnie werd overspoeld door figuren die we nu IS en alqaida noemen en Servische koppen snelden was dit niet nieuwswaardig. Deze lieden werden geholpen door CIA en consortium om naar Bosnie te komen, zolang ze maar tegen Serviers vochten. Dat deze gasten uitgroeiden tot iets groters en nu Europese steden bedreigen heb je te danken aan bovengenoemden en aan je eigen politici, die dit soort immorele acties in het verleden goedkeurden
sp3czondag 26 november 2017 @ 13:26
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 13:19 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

15000 vluchtende mannen, die worden geneutraliseerd door Bosnische Serviers is geen oorlogsmisdaad en zeker geen genocide.
wel als je de overlevenden tegen de muur zet
KebabRemovalTeamzondag 26 november 2017 @ 13:38
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 13:26 schreef sp3c het volgende:

[..]

wel als je de overlevenden tegen de muur zet
Klopt, degene die zich overgeven hoor je niet te executeren, maar dit was een minderheid.

De mannen hebben duidelijk de opdracht gekregen van Sarajevo om de bossen in te vluchtenen en zich niet aan de Bosnische Serviers over te geven.
sp3czondag 26 november 2017 @ 13:49
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 13:38 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Klopt, degene die zich overgeven hoor je niet te executeren, maar dit was een minderheid.

De mannen hebben duidelijk de opdracht gekregen van Sarajevo om de bossen in te vluchtenen en zich niet aan de Bosnische Serviers over te geven.
duizenden

dit was gewoon genocide
Twentsche_Roszondag 26 november 2017 @ 13:55
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 13:19 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Maar je hebt gelijk dat de overwinnaar een tribunaal opstelt en de anderen straft. In het geval van Joegoslavie tribunaal heeft het niks met gerechtigheid te maken.
Het JoegoslaviŽ tribunaal is niet het "tribunaal van de overwinnaars". Het is immer in het leven geroepen door de VN, en niet door de Bosnische moslims.
Het Neurenberg-tribunaal echter, is wel puur het tribunaal der overwinnaars.
Vreemd genoeg vindt iedereen het correct dat "Neurenberg" de Duitsers (of nazi's van andere nationaliteit) heeft veroordeeld op grond van "misdaden tegen de mensheid". Terwijl je toch zou kunnen zeggen dat zo'n "tribunaal der overwinnaars" per definitie al partijdig is.
Het JoegoslaviŽ-tribunaal is een VN-tribunaal. Niks Amerikaans, of westers. Maar de "internationale gemeenschap". Dus dat is veel "onpartijdiger", plus dat door moderne communicatiemiddelen veel meer bekend was bij de internationale gemeenschap.
En desondanks worden er grote vraagtekens gezet bij de onpartijdigheid van het tribunaal. Je zou toch zeggen dat wanneer de Amerikanen partijdig zouden zijn, ze eerder zouden kiezen voor mede-Christenen als de ServiŽrs, dan voor de moslims.
KebabRemovalTeamzondag 26 november 2017 @ 13:59
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 13:49 schreef sp3c het volgende:

[..]

duizenden

dit was gewoon genocide
Genocide is wat de Armeniers en Grieken in 1885-1915 is gebeurd.

Genocide is wat de Joden en Serviers in 1941-1945 is gebeurd.

Paar duizend soldaten die kiezen om te vluchten naar regeringsbied is geen genocide, ook geen lokale genocide.
KebabRemovalTeamzondag 26 november 2017 @ 14:01
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 13:55 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

En desondanks worden er grote vraagtekens gezet bij de onpartijdigheid van het tribunaal. Je zou toch zeggen dat wanneer de Amerikanen partijdig zouden zijn, ze eerder zouden kiezen voor mede-Christenen als de ServiŽrs, dan voor de moslims.
Wel als je moet balanceren tussen je bondgenoot Saudi en Turkije.
sp3czondag 26 november 2017 @ 14:02
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 13:59 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Genocide is wat de Armeniers en Grieken in 1985-1915 is gebeurd.

Genocide is wat de Joden en Serviers in 1941-1945 is gebeurd.

Paar duizend soldaten die kiezen om te vluchten naar regeringsbied is geen genocide, ook geen lokale genocide.
wel als je de overlevenden tegen de muur zet
KebabRemovalTeamzondag 26 november 2017 @ 14:03
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 14:02 schreef sp3c het volgende:

[..]

wel als je de overlevenden tegen de muur zet
Op zijn best een oorlogsmisdaad en trouwens onbelangrijk voor de politieke toekomst van Bosnie.

Bosnie heeft geen toekomst met 3 bevolkingsgroepen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

Na de 2e wereldoorlog had je Tito, die het nationalisme de kop indrukte. Deze cohesieve kracht heb je nu niet met 3 generatie jongeren die zijn opgegroeid zonder buren die niet tot hun ethniciteit behoren, zoals voor 1991.

Bosnie is nu etnisch schoon, dus ook geen samenleven meer. De hoofdstad is notabene etnisch schoon, waar je voor de oorlogen een mooie verdeling had van kroaten, mislims en serviers.

Conclusie: Bosnie als 1 land gaat nooit functioneren, confederatie op zijn best.

[ Bericht 21% gewijzigd door KebabRemovalTeam op 26-11-2017 14:15:12 ]
HendrikVzondag 26 november 2017 @ 14:05
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 13:59 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Genocide is wat de Armeniers en Grieken in 1885-1915 is gebeurd.

Genocide is wat de Joden en Serviers in 1941-1945 is gebeurd.

Paar duizend soldaten die kiezen om te vluchten naar regeringsbied is geen genocide, ook geen lokale genocide.
Jammer dat wij actief hebben meegewerkt aan de genocide op de serviers:(
sp3czondag 26 november 2017 @ 14:06
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 14:03 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Op zijn best een oorlogsmisdaad
dat zeker, namelijk genocide

er is geen andere term voor
HendrikVzondag 26 november 2017 @ 14:08
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 13:55 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Het JoegoslaviŽ tribunaal is niet het "tribunaal van de overwinnaars". Het is immer in het leven geroepen door de VN, en niet door de Bosnische moslims.
Het Neurenberg-tribunaal echter, is wel puur het tribunaal der overwinnaars.
Vreemd genoeg vindt iedereen het correct dat "Neurenberg" de Duitsers (of nazi's van andere nationaliteit) heeft veroordeeld op grond van "misdaden tegen de mensheid". Terwijl je toch zou kunnen zeggen dat zo'n "tribunaal der overwinnaars" per definitie al partijdig is.
Het JoegoslaviŽ-tribunaal is een VN-tribunaal. Niks Amerikaans, of westers. Maar de "internationale gemeenschap". Dus dat is veel "onpartijdiger", plus dat door moderne communicatiemiddelen veel meer bekend was bij de internationale gemeenschap.
En desondanks worden er grote vraagtekens gezet bij de onpartijdigheid van het tribunaal. Je zou toch zeggen dat wanneer de Amerikanen partijdig zouden zijn, ze eerder zouden kiezen voor mede-Christenen als de ServiŽrs, dan voor de moslims.
Usa staat al deccenia aan de sunny kant. EN al helemaal als de andere kant rusland gezind is dan maakt kleur,religie en afkomst weinig uit. En spijtig genoeg volgen wij de amerikanen.
Twentsche_Roszondag 26 november 2017 @ 14:18
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 14:08 schreef HendrikV het volgende:

[..]

Usa staat al deccenia aan de sunny kant. EN al helemaal als de andere kant rusland gezind is dan maakt kleur,religie en afkomst weinig uit. En spijtig genoeg volgen wij de amerikanen.
Wat is de "sunny kant"?
HendrikVzondag 26 november 2017 @ 14:33
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 14:18 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Wat is de "sunny kant"?
Bosnie... buiten dit conflict natuurlijk de Saudies.

[ Bericht 4% gewijzigd door HendrikV op 26-11-2017 14:38:48 ]
Twentsche_Roszondag 26 november 2017 @ 14:38
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 14:33 schreef HendrikV het volgende:

[..]

Bosnie...
Wat heeft de VS daar voor voordeel bij. De VS is toch ook onvoorwaardelijk fan van Israel. Waarom heulen ze dan met de moslims.
HendrikVzondag 26 november 2017 @ 14:40
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 14:38 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Wat heeft de VS daar voor voordeel bij. De VS is toch ook onvoorwaardelijk fan van Israel. Waarom heulen ze dan met de moslims.
Israel en saudies zijn partners in crime misschien?
spijkerbroekzondag 26 november 2017 @ 16:20
Zullen we Israel en Saudi Arabie even in een ander topic bespreken? Er is al genoeg geblaat in de kantlijn hier.
Dit topic gaat over de veroordeling van Mladic.
Gruj0zondag 26 november 2017 @ 17:19
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 07:14 schreef Twentsche_Ros het volgende:
...Duidelijk is dat de werkelijke genocide op burgers is gepleegd door Mladic, Karadzic, Tadic en (indirect) Milosovic. ...
Welke Tadic bedoel je? Vertel, wat heeft hij op zijn geweten?

quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 12:57 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Ik begrijp nog steeds niet waarom de Internationale gemeenschap meer redenen zou hebben om de moslims te ontzien in 1995 tijdens het JoegoslaviŽ-tribunaal, dan dat ze redenen hadden om in 1945 de Duitsers te ontzien tijdens het Neurenberg-proces.
De bondgenoten van Rusland moesten een flink kopje kleiner worden gemaakt en de Russische invloed op die regio geminimaliseerd.

quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 13:55 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Het JoegoslaviŽ-tribunaal is een VN-tribunaal. Niks Amerikaans, of westers. Maar de "internationale gemeenschap". Dus dat is veel "onpartijdiger", plus dat door moderne communicatiemiddelen veel meer bekend was bij de internationale gemeenschap.
En desondanks worden er grote vraagtekens gezet bij de onpartijdigheid van het tribunaal.
De Amerikanen weigeren hun eigen burgers te laten berechten door het Internationale Gerechtshof omdat ze van mening zijn dat hun burgers kans hebben op een oneerlijk proces, vandaar de Patriot Act en alle heisa eromheen. Als de zelfbenoemde World Police, dat mensenrechten, zelfbeschikkingsrecht, vrede en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, al sterk twijfelt aan de onpartijdigheid van het Internationale Gerechtshof, hoe durf jij dan nog hoog bij laag te beweren dat partijdigheid is uitgesloten?

quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 13:55 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Je zou toch zeggen dat wanneer de Amerikanen partijdig zouden zijn, ze eerder zouden kiezen voor mede-Christenen als de ServiŽrs, dan voor de moslims.
Amerikanen zien veel door vingers zolang het henzelf maar goed uit komt. Saudi Arabie moet tevreden worden gehouden voor de petrodollar en de wapenverkoop.

[ Bericht 0% gewijzigd door Gruj0 op 26-11-2017 17:53:33 ]
spijkerbroekzondag 26 november 2017 @ 17:52
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 17:19 schreef Gruj0 het volgende:
Amerikanen zien veel door vingers zolang het henzelf maar goed uit komt. Saudi Arabie moet tevreden worden gehouden voor de petrodollar en de wapenverkoop.
Of je leest mijn post vlak voor deze van jou...
Peligrossozondag 26 november 2017 @ 18:18
quote:
De bondgenoten van Rusland moesten een flink kopje kleiner worden gemaakt en de Russische invloed op die regio geminimaliseerd.

Dat las ik al eerder in het topic, maar ik kan me niet herinneren dat Rusland in de jaren 90 erg bezig was met invloed in andere landen. Rusland lag op zijn rug en had de handen vol aan het eigen land.

?u=http%3A%2F%2Fwww.wired.com%2Fimages_blogs%2Fphotos%2Funcategorized%2F2007%2F04%2F23%2Fyeltsin.jpg&f=1
IPA35zondag 26 november 2017 @ 18:33
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 13:59 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Genocide is wat de Armeniers en Grieken in 1885-1915 is gebeurd.

Genocide is wat de Joden en Serviers in 1941-1945 is gebeurd.

Paar duizend soldaten die kiezen om te vluchten naar regeringsbied is geen genocide, ook geen lokale genocide.
5500 soldaten en 10000+ burgers (deels ook wel bewapend).
Als je "Srebrenica. A town betrayed." kijkt, een docu van een lokale moslim, dan zegt een voormalige NSA medewerker dat er zo'n 5000 zijn omgekomen tijdens de uitbraak en 2000 door executies.
Gruj0zondag 26 november 2017 @ 18:36
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 18:18 schreef Peligrosso het volgende:

[..]

Dat las ik al eerder in het topic, maar ik kan me niet herinneren dat Rusland in de jaren 90 erg bezig was met invloed in andere landen. Rusland lag op zijn rug en had de handen vol aan het eigen land.
Het Westen heeft zich toen gewoon voorbereid op wat er ging komen, de terugkomst van de Russische invloed. En je kunt niet zeggen dat de invloed niet geleidelijk weer naar Rusland is teruggeŽbd sinds Putin aan de macht is.
Peligrossozondag 26 november 2017 @ 19:02
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 18:36 schreef Gruj0 het volgende:

[..]

Het Westen heeft zich toen gewoon voorbereid op wat er ging komen, de terugkomst van de Russische invloed.
Hoe weet jij dit?
Ik zou hier graag meer over lezen.
Twentsche_Roszondag 26 november 2017 @ 20:51
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 17:19 schreef Gruj0 het volgende:

[..]

Welke Tadic bedoel je? Vertel, wat heeft hij op zijn geweten?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Du%C5%A1ko_Tadi%C4%87
Rangonozondag 26 november 2017 @ 21:18
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 18:33 schreef IPA35 het volgende:

[..]

5500 soldaten en 10000+ burgers (deels ook wel bewapend).
Als je "Srebrenica. A town betrayed." kijkt, een docu van een lokale moslim, dan zegt een voormalige NSA medewerker dat er zo'n 5000 zijn omgekomen tijdens de uitbraak en 2000 door executies.
Vind ik totaal oninteressant. Cijfers zijn niet zo heel relevant. Er zijn executies uitgevoerd. enkel en alleen omdat het moslims waren.

Wat ik veel schokkender vind is het feit de westerse verontwaardiging zeer selectief is. Waar zijn de strafzaken van de misdadigers aan de andere kant?
IPA35zondag 26 november 2017 @ 21:24
Het probleem is m.i. dat men Srebrenica gebruikt om Izetbegović en de zijnen te promoten. Beetje als Dresden gebruiken om Hitler te vergoelijken.
Rangonozondag 26 november 2017 @ 21:26
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 21:24 schreef IPA35 het volgende:
Het probleem is m.i. dat men Srebrenica gebruikt om Izetbegović en de zijnen te promoten. Beetje als Dresden gebruiken om Hitler te vergoelijken.
Het geopolitieke beleid van het westen is sowieso nogal pervers. Maar het is wel heel schaamteloos allemaal.
IPA35zondag 26 november 2017 @ 21:32
Doel van de moslims is ook vandaag de dag het omvormen van BosniŽ tot een unitaire staat. Srebrenica is daarbij een stok om mee te slaan, om het Dayton akkoord open te breken.
HenkieVdVmaandag 27 november 2017 @ 12:40
Hahah super ernstig en triest om te zien hoe een topic als dit misbruikt wordt om ongenoegen over moslims naar voren te brengen door sommige users.

Iemand wordt berecht vanwege oorlogsmisdaden; "Maar hunnie dan?!?!!?!?"
Rangonomaandag 27 november 2017 @ 12:44
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 21:32 schreef IPA35 het volgende:
Doel van de moslims is ook vandaag de dag het omvormen van BosniŽ tot een unitaire staat. Srebrenica is daarbij een stok om mee te slaan, om het Dayton akkoord open te breken.
Dat is uiteindelijk altijd het doel van salafisten.
IPA35maandag 27 november 2017 @ 14:29
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 12:44 schreef Rangono het volgende:

[..]

Dat is uiteindelijk altijd het doel van salafisten.
Ik zou de Bosnische moslims niet 1, 2, 3 als Salafisten omschrijven.

Heeft meer met hun nationalisme te maken. Het idee dat zij bekeerde Bogomielen (dat de "Bosnische Kerk" daadwerkelijk gerelateerd was aan de Bogomielen is overigens maar zeer de vraag) zijn en dus de "echte" BosniŽrs zijn.
2dopemaandag 27 november 2017 @ 14:40
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 12:44 schreef Rangono het volgende:

[..]

Dat is uiteindelijk altijd het doel van salafisten.
Je hebt dus geen flauw benul wat een salafist is.
2dopemaandag 27 november 2017 @ 14:40
quote:
13s.gif Op maandag 27 november 2017 12:40 schreef HenkieVdV het volgende:
Hahah super ernstig en triest om te zien hoe een topic als dit misbruikt wordt om ongenoegen over moslims naar voren te brengen door sommige users.

Iemand wordt berecht vanwege oorlogsmisdaden; "Maar hunnie dan?!?!!?!?"
Begint wel een beetje trieste vormen aan te nemen ja.
DUTCHKOmaandag 27 november 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 13:49 schreef sp3c het volgende:

[..]

duizenden

dit was gewoon genocide
Weet je wel wat genocide is? A|s je mannen vrouwen en kinderen systematisch afslacht.
De vrouwen en kinderen konden gaan.
De mannen die verdacht werden van militaire akties werden afgeschoten (wat ik absoluut afwijs ) en de rest sneuvelde toen men door de Servische linies probeerden te breken.

Het is niet fraai wat er gebeurd is maar wij zijn systematisch belogen en bedrogen door de media en nieuwsberichten van NAVO kant.
DUTCHKOmaandag 27 november 2017 @ 15:22
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 14:29 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ik zou de Bosnische moslims niet 1, 2, 3 als Salafisten omschrijven.

Heeft meer met hun nationalisme te maken. Het idee dat zij bekeerde Bogomielen (dat de "Bosnische Kerk" daadwerkelijk gerelateerd was aan de Bogomielen is overigens maar zeer de vraag) zijn en dus de "echte" BosniŽrs zijn.
Bogomielen hebben niets met de islam te maken maar hebben hun afstammelingen absoluut in Bosnie nog zitten.
spijkerbroekmaandag 27 november 2017 @ 16:10
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 15:20 schreef DUTCHKO het volgende:
Weet je wel wat genocide is? A|s je mannen vrouwen en kinderen systematisch afslacht.
De vrouwen en kinderen konden gaan.
De mannen die verdacht werden van militaire akties werden afgeschoten (wat ik absoluut afwijs ) en de rest sneuvelde toen men door de Servische linies probeerden te breken.
*kuch*
De definitie van de VN is als volgt.
[Genocide is] "een van de volgende handelingen, gepleegd met de bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen: 'het doden van leden van de groep; het toebrengen van ernstig lichamelijk of geestelijk letsel aan leden van de groep; het opzettelijk aan de groep opleggen van levensvoorwaarden die gericht zijn op haar gehele of gedeeltelijke lichamelijke vernietiging; het nemen van maatregelen, bedoeld om geboorten binnen de groep te voorkomen en het gewelddadig overbrengen van kinderen van de groep naar een andere groep."
KoosVogelsmaandag 27 november 2017 @ 16:14
quote:
9s.gif Op maandag 27 november 2017 14:40 schreef 2dope het volgende:

[..]

Begint wel een beetje trieste vormen aan te nemen ja.
Bepaalde users vinden Mladic zelfs een held.

Tsja.
Rangonomaandag 27 november 2017 @ 16:30
quote:
2s.gif Op maandag 27 november 2017 14:40 schreef 2dope het volgende:

[..]

Je hebt dus geen flauw benul wat een salafist is.
Ik weet vrijwel zeker dat ik meer kennis heb van de islam dan jij.
Buurtzwaanmaandag 27 november 2017 @ 16:31
Goed nieuws dat ze hem hebben berecht, maar ik heb altijd een dubbel gevoel bij het internationaal gerechtshof en in dit geval het JoegoslaviŽ tribunaal. Ze gaan altijd voor de kopstukken zoals dictators en militairen uit de hogere rangs, die onpopulair waren bij de bevolking en huidige regering. Zolang er geen algemene weerstand is in een land om zo iemand uit te leveren gebeurt er in principe niks. Nu snap ik vanuit het soevereiniteitsprincipe dat je ook niet een internationaal gerechtshof moet hebben met vergaande bevoegdheden, maar toch vraag ik me af wat dan nog het nut is van zo'n gerechtshof. Slachtoffers krijgen in principe gerechtigheid bij de gratie van de regering die uitlevering toestaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door Buurtzwaan op 27-11-2017 17:20:32 ]
Rangonomaandag 27 november 2017 @ 16:33
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 14:29 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ik zou de Bosnische moslims niet 1, 2, 3 als Salafisten omschrijven.

Heeft meer met hun nationalisme te maken. Het idee dat zij bekeerde Bogomielen (dat de "Bosnische Kerk" daadwerkelijk gerelateerd was aan de Bogomielen is overigens maar zeer de vraag) zijn en dus de "echte" BosniŽrs zijn.
Ah, interessant. Dat wist ik niet. Wel ironisch, dat nationalisme en islam. Als er iets tegenstrijdig is....
2dopemaandag 27 november 2017 @ 16:41
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 16:30 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ik weet vrijwel zeker dat ik meer kennis heb van de islam dan jij.
Wat fijn. Leg onderstaande post dan eens uit m.b.t. BosniŽ-Herzegovina, waar je 'moslims' gelijkschakelt met salafisten?
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 12:44 schreef Rangono het volgende:

[..]

Dat is uiteindelijk altijd het doel van salafisten.
hpeopjesmaandag 27 november 2017 @ 16:53
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 21:32 schreef IPA35 het volgende:
Doel van de moslims is ook vandaag de dag het omvormen van BosniŽ tot een unitaire staat. Srebrenica is daarbij een stok om mee te slaan, om het Dayton akkoord open te breken.
Men zal daar ook nooit mee ophouden, niet zolang nog niet heel de Balkan is omgetoverd tot ťťn groot achterlijk, fundamentalistisch kruitvat, waar andersdenkenden actief worden vervolgd en vermoord. Net als het Midden-Oosten.

Daarna is de rest van Europa aan de beurt.
spijkerbroekmaandag 27 november 2017 @ 17:15
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 16:53 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

Men zal daar ook nooit mee ophouden, niet zolang nog niet heel de Balkan is omgetoverd tot ťťn groot achterlijk, fundamentalistisch kruitvat, waar andersdenkenden actief worden vervolgd en vermoord. Net als het Midden-Oosten.

Daarna is de rest van Europa aan de beurt.
Ga lekker in een ander topic je moslimhaat spuien.
Dit topic gaat over de veroordeling van Mladic.
sp3cmaandag 27 november 2017 @ 18:05
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 15:20 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Weet je wel wat genocide is? A|s je mannen vrouwen en kinderen systematisch afslacht.
De vrouwen en kinderen konden gaan.
De mannen die verdacht werden van militaire akties werden afgeschoten (wat ik absoluut afwijs ) en de rest sneuvelde toen men door de Servische linies probeerden te breken.

Het is niet fraai wat er gebeurd is maar wij zijn systematisch belogen en bedrogen door de media en nieuwsberichten van NAVO kant.
ja ik weet exact wat genocide is

dit was het, 100% volgens het boekje
Rangonomaandag 27 november 2017 @ 19:17
quote:
2s.gif Op maandag 27 november 2017 16:41 schreef 2dope het volgende:

[..]

Wat fijn. Leg onderstaande post dan eens uit m.b.t. BosniŽ-Herzegovina, waar je 'moslims' gelijkschakelt met salafisten?

[..]

Dat doe ik niet. Maar zij die ergens een quasi kalifaat willen stichten hangen vaak een vorm van het salafisme aan (binnen het salafisme heb je ook nog nuances).
DUTCHKOdinsdag 28 november 2017 @ 14:09
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 16:10 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

*kuch*
De definitie van de VN is als volgt.
[Genocide is] "een van de volgende handelingen, gepleegd met de bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen: 'het doden van leden van de groep; het toebrengen van ernstig lichamelijk of geestelijk letsel aan leden van de groep; het opzettelijk aan de groep opleggen van levensvoorwaarden die gericht zijn op haar gehele of gedeeltelijke lichamelijke vernietiging; het nemen van maatregelen, bedoeld om geboorten binnen de groep te voorkomen en het gewelddadig overbrengen van kinderen van de groep naar een andere groep."
Dus als je 1 persoon afschiet is het al genocide... juist ja...

Ok dus de NAVO heeft ook genocide gepleegd op de Serviers, Irakezen en Libiers.
Eindelijk dus duidelijkheid.
DUTCHKOdinsdag 28 november 2017 @ 14:11
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 18:05 schreef sp3c het volgende:

[..]

ja ik weet exact wat genocide is

dit was het, 100% volgens het boekje
Volgens het "boekje".... proest...
spijkerbroekdinsdag 28 november 2017 @ 14:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:09 schreef DUTCHKO het volgende:
Ok dus de NAVO heeft ook genocide gepleegd op de Serviers, Irakezen en Libiers.
Eindelijk dus duidelijkheid.
Ja, want de NAVO had de 'bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen'. Tuurlijk joh :')
DUTCHKOdinsdag 28 november 2017 @ 14:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:13 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Ja, want de NAVO had de 'bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen'. Tuurlijk joh :')
Ik snap niet wat je nu lult.

Jij plakt het stickertje op de Serven maar niet op de Moslims, Kroaten en de NAVO.
Waarom niet?
spijkerbroekdinsdag 28 november 2017 @ 14:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:14 schreef DUTCHKO het volgende:
Jij plakt het stickertje op de Serven maar niet op de Moslims, Kroaten en de NAVO.
Waarom niet?
Graag mij even quoten waar ik zeg dat Moslims en Kroaten geen genocide hebben gepleegd. Of leg je mij woorden in de mond? Dat zal toch niet??

Omdat de NAVO niet de 'bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen' had.

Aanvulling: ik zeg ook niet dat Šlle Serven genocide hebben gepleegd. Een select groepje echter wel. En ťťn van hen is veroordeeld tot levenslang.
DUTCHKOdinsdag 28 november 2017 @ 14:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:17 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Graag mij even quoten waar ik zeg dat Moslims en Kroaten geen genocide hebben gepleegd. Of leg je mij woorden in de mond? Dat zal toch niet??

Omdat de NAVO niet de 'bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen' had.
Meer dan een half miljoen Irakezen spreken je tegen....maar goed dat is dus niet de discussie.

In de Bosnie oorlog zijn zo'n 95.000 tot 100.000 mensen omgekomen.
Er woonden zo'n 3.5 miljoen mensen in Bosnie. Nee, niet echt genocide...
Hathordinsdag 28 november 2017 @ 14:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:17 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Graag mij even quoten waar ik zeg dat Moslims en Kroaten geen genocide hebben gepleegd. Of leg je mij woorden in de mond? Dat zal toch niet??

Omdat de NAVO niet de 'bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen' had.
Dat hadden de Serviers ook niet, anders hadden ze de vrouwen en kinderen ook wel vermoord, ze hebben zich beperkt tot de mannen van wie een groot deel ook daadwerkelijk combatanten waren, omdat vanuit de enclave Srebrenica met regelmaat raids werden uitgevoerd op omringende Servische nederzettingen waarbij op grote schaal werd gemoord, verkracht, en geplunderd door diezelfde combatanten.
spijkerbroekdinsdag 28 november 2017 @ 14:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:22 schreef DUTCHKO het volgende:
In de Bosnie oorlog zijn zo'n 95.000 tot 100.000 mensen omgekomen.
Er woonden zo'n 3.5 miljoen mensen in Bosnie. Nee, niet echt genocide...
Leg het bewijs maar voor aan het internationaal gerechtshof, dan zullen ze de schuldigen vervolgen.
spijkerbroekdinsdag 28 november 2017 @ 14:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:22 schreef Hathor het volgende:
Dat hadden de Serviers ook niet, anders hadden ze de vrouwen en kinderen ook wel vermoord, ze hebben zich beperkt tot de mannen van wie een groot deel ook daadwerkelijk combatanten waren, omdat vanuit de enclave Srebrenica met regelmaat raids werden uitgevoerd op omringende Servische nederzettingen waarbij op grote schaal werd gemoord, verkracht, en geplunderd door diezelfde combatanten.
"Ja maar hullie deden het oowk!"
Claim dismissed.
Hathordinsdag 28 november 2017 @ 14:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:25 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

"Ja maar hullie deden het oowk!"
Claim dismissed.
Ja hullie deden het inderdaad ook, sterker nog, de moordpartij in Srebrenica is een direct gevolg van die raids die van daaruit werden uitgevoerd. Het gebied werd omsingeld en de oorzaak geelimineerd, kraakhelder.
spijkerbroekdinsdag 28 november 2017 @ 14:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:27 schreef Hathor het volgende:
Ja hullie deden het inderdaad ook, sterker nog, de moordpartij in Srebrenica is een direct gevolg van die raids die van daaruit werden uitgevoerd. Het gebied werd omsingeld en de oorzaak geelimineerd, kraakhelder.
Dat is nog geen legitieme reden om zelf dan ook maar genocide te gaan plegen.
Hathordinsdag 28 november 2017 @ 14:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:28 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Dat is nog geen legitieme reden om zelf dan ook maar genocide te gaan plegen.
Oog om oog, wat had je anders verwacht in een oorlogsgebied?
spijkerbroekdinsdag 28 november 2017 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:28 schreef Hathor het volgende:
Oog om oog, wat had je anders verwacht in een oorlogsgebied?
Dan ook niet klagen dat je achteraf wordt veroordeeld voor je wandaden.
Hathordinsdag 28 november 2017 @ 14:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:29 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Dan ook niet klagen dat je achteraf wordt veroordeeld voor je wandaden.
Ik klaag ook niet, Mladic heeft zijn straf gewoon verdiend. Al is het alleen al maar vanwege de langdurige beschieting van Sarajevo.
HendrikVdinsdag 28 november 2017 @ 14:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:29 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Dan ook niet klagen dat je achteraf wordt veroordeeld voor je wandaden.
Als ze beide partijen nou eens zouden aanpak. Waarom wij de moslims in dit conflict een vrijbrief geven is mij vreemd.
DUTCHKOdinsdag 28 november 2017 @ 15:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:29 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Dan ook niet klagen dat je achteraf wordt veroordeeld voor je wandaden.
Daar GAAT het niet om man.
Het gaat om de EENZIJDIGE veroordelingen.
Er is geen enkele Kroaat en Bosnische Moslim adequaat veroordeeld voor oorlogsmisdaden laat staan de NAVO piloten die hun bommen op woonwijken wierpen.

Daar gaat het om.

Dat hele tribunaal is EEN grote grap!
spijkerbroekdinsdag 28 november 2017 @ 15:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 15:08 schreef DUTCHKO het volgende:
Daar GAAT het niet om man.
Het gaat om de EENZIJDIGE veroordelingen.
Er is geen enkele Kroaat en Bosnische Moslim adequaat veroordeeld voor oorlogsmisdaden laat staan de NAVO piloten die hun bommen op woonwijken wierpen.

Daar gaat het om.

Dat hele tribunaal is EEN grote grap!
Je snapt dit hele topic niet, hŤ? Daar gaat het wťl om.
Open lekker een eigen topic over eenzijdige veroordelingen.
DUTCHKOdinsdag 28 november 2017 @ 15:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 15:12 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Je snapt dit hele topic niet, hŤ? Daar gaat het wťl om.
Open lekker een eigen topic over eenzijdige veroordelingen.
Het enige wat ik bij jou zie is een eenzijdige blik en geen enkele nuance.
Ik reageer op de veroordeling van Mladic en de belachelijk Srebrenica claims die al door zoveel partijen onderuit geschoffeld zijn.

Mladic veroordelen prima. Maar ik zet vraagtekens bij de eenzijdigheid van het Tribunaal en dat is prima on topic.
En dat mag ik doen. Ik snap jou bemoeienis niet als je vind dat Mladic terecht is veroordeeld.
spijkerbroekdinsdag 28 november 2017 @ 15:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 15:21 schreef DUTCHKO het volgende:
Het enige wat ik bij jou zie is een eenzijdige blik en geen enkele nuance.
_O-
Pot - ketel
quote:
Ik reageer op de veroordeling van Mladic en de belachelijk Srebrenica claims die al door zoveel partijen onderuit geschoffeld zijn.
Kennelijk vonden de rechters, die toegang hebben tot alle bewijs, dat hij veroordeeld moest worden.
quote:
Maar ik zet vraagtekens bij de eenzijdigheid van het Tribunaal en dat is prima on topic.
Dat is niet ontopic. Nogmaals: open je eigen topic als je daarover wilt discussiŽren.
quote:
En dat mag ik doen. Ik snap jou bemoeienis niet als je vind dat Mladic terecht is veroordeeld.
Mij (pun intended) bemoeienis? Ik ben TS.

Dus:
- discussiŽren over eenzijdigheid tribunaal: open ander topic
- "het tribunaal is een farce!": niet hier
- "ja maar hullie deden het ook": mag ook in een ander topic, niet hier
Anders mag wat mij betreft een slotje op dit topic. Er is al teveel geblaat geweest.
Triggershotdinsdag 28 november 2017 @ 15:52
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 21:32 schreef IPA35 het volgende:
Doel van de moslims is ook vandaag de dag het omvormen van BosniŽ tot een unitaire staat. Srebrenica is daarbij een stok om mee te slaan, om het Dayton akkoord open te breken.
Lijken wel ArmeniŽrs.
DUTCHKOdinsdag 28 november 2017 @ 15:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 15:43 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

_O-
Pot - ketel

[..]

Kennelijk vonden de rechters, die toegang hebben tot alle bewijs, dat hij veroordeeld moest worden.

[..]

Dat is niet ontopic. Nogmaals: open je eigen topic als je daarover wilt discussiŽren.

[..]

Mij (pun intended) bemoeienis? Ik ben TS.

Dus:
- discussiŽren over eenzijdigheid tribunaal: open ander topic
- "het tribunaal is een farce!": niet hier
- "ja maar hullie deden het ook": mag ook in een ander topic, niet hier
Anders mag wat mij betreft een slotje op dit topic. Er is al teveel geblaat geweest.
Jouw antwoorden geven al aan dat je geen kaas heb gegeten van dit hele conflict en absoluut geen idee heb hoe het er in de Balkan aan toe gaat.
Gooir er maar fijn een slotje op.
spijkerbroekdinsdag 28 november 2017 @ 16:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 15:57 schreef DUTCHKO het volgende:
Jouw antwoorden geven al aan dat je geen kaas heb gegeten van dit hele conflict en absoluut geen idee heb hoe het er in de Balkan aan toe gaat.
Gooir er maar fijn een slotje op.
Goeie sneer, man.

Zo, nu terug ontopic voor iedereen. Dank.
DUTCHKOdinsdag 28 november 2017 @ 16:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 16:00 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Goeie sneer, man.

Zo, nu terug ontopic voor iedereen. Dank.
Dat is geen sneer dat is een conclusie.

De topic had snel over kunnen zijn met de vraag: is de veroordeling terecht of niet?
Maar dan moet je dit wel aangeven anders krijg een te verwachten diepere discussie over het gehele conflict en daar heb jij dus inderdaad geen kaas van gegeten. :Y
En dat is frustrerend voor je dat snappen we wel. ;)
spijkerbroekdinsdag 28 november 2017 @ 16:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 16:05 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Dat is geen sneer dat is een conclusie.

De topic had snel over kunnen zijn met de vraag: is de veroordeling terecht of niet?
Maar dan moet je dit wel aangeven anders krijg een te verwachten diepere discussie over het gehele conflict en daar heb jij dus inderdaad geen kaas van gegeten. :Y
En dat is frustrerend voor je dat snappen we wel. ;)
En dit was jouw laatste post in dit topic.
HendrikVdinsdag 28 november 2017 @ 17:17
Het is een beetje apart dat ze er elke keer een show van maken. Terwijl je weet dat het een beetje gek is bij `recht spreken` dat er alleen gekeken wordt in een bepaalde richting. Noem het dan het Servie tribunaal.

Of doe is gek en gooi er een paar oorlogsmisdadigers van de andere kant bij....
FlipjeHollanddinsdag 28 november 2017 @ 17:36
Vraag mij af hoeveel bestaansrecht dat tribunaal nog heeft en hoe partijdig ze zijn. Elke verdachte die daar terecht staat krijgt levenslang.
sp3cdinsdag 28 november 2017 @ 17:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:11 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Volgens het "boekje".... proest...
ja sorry
sp3cdinsdag 28 november 2017 @ 17:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 17:36 schreef FlipjeHolland het volgende:
Vraag mij af hoeveel bestaansrecht dat tribunaal nog heeft en hoe partijdig ze zijn. Elke verdachte die daar terecht staat krijgt levenslang.
nee hoor

vooral de grote namen die je in de krant tegenkomt maar die zijn ook wel zo schuldig als wat
DUTCHKOwoensdag 29 november 2017 @ 06:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 16:36 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

En dit was jouw laatste post in dit topic.
Nee hoor. :)
Jaroonwoensdag 29 november 2017 @ 06:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 17:36 schreef FlipjeHolland het volgende:
Vraag mij af hoeveel bestaansrecht dat tribunaal nog heeft en hoe partijdig ze zijn. Elke verdachte die daar terecht staat krijgt levenslang.
misschien was men zo fout.
A_S_Rvrijdag 1 december 2017 @ 18:10
deze Lidija is Servische,haar moeder is kroatische,vader servisch
maar heb enorm respekt voor haar,hoe ze haar ideale verdedigd zelfs ten koste van haar vader,vriend ea
ze draait niet om ,maar eerlijk vertelt wat iedereen daar weet
op het einde wil haar vriend Servier,boos, niet meer geinterviewd worden...
een wereldvrouw die Lidija

https://npo.nl/2doc-my-own-private-war/29-11-2017/VPWON_1283570
Begripvolmaandag 4 december 2017 @ 15:07
quote:
14s.gif Op zondag 26 november 2017 14:05 schreef HendrikV het volgende:

[..]

Jammer dat wij actief hebben meegewerkt aan de genocide op de serviers:(
‘… Nadat de Bosnische ServiŽrs echter de safe area Srebrenica omsingelden, lieten de 400 Dutchbatmilitairen zich verzetloos terugdringen tot de compound in Potocari. Hierop besloot het Nederlandse contingent om Srebrenica te verlaten, terwijl de vluchtelingen in de safe area aan haar lot werden overgelaten. Hierdoor zouden uiteindelijk naar schatting 8000 ongewapende moslimmannen worden vermoord door de Bosnische ServiŽrs onder bevel van Ratko Mladić. Al snel barstte er een storm van kritiek los op het laffe Nederlandse optreden. Juist toen de knoop doorgehakt moest worden over de Kosovo-interventie, stonden de kranten vol van nieuwe onthullingen over Srebrenica. Naar aanleiding van het NIOD-rapport over Srebrenica viel uiteindelijk het tweede kabinet Kok, waardoor het Srebrenica-drama bestempeld kan worden als ťťn van de meest traumatische gebeurtenissen in de recente Nederlandse geschiedenis. De Nederlandse regering wilde maar al te graag de schande van Srebrenica wegpoetsen, door onder anderen de Servische daders alsnog voor het gerecht te brengen … ‘
KommandantMarkwoensdag 6 december 2017 @ 12:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 14:31 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik klaag ook niet, Mladic heeft zijn straf gewoon verdiend. Al is het alleen al maar vanwege de langdurige beschieting van Sarajevo.
Sarajevo werd gebruikt als uitvalsbasis waaruit aanvallen werden uitgevoerd op de stellingen van Bosnische-Serviers binnen en buiten de stad.

Uit jouw redenatie is het beschieten van Mosul en Raqqa ook een oorogsmisdaad.

Mladic is gewoon onschuldig.
KommandantMarkwoensdag 6 december 2017 @ 12:33
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 15:07 schreef Begripvol het volgende:

[..]

‘… Nadat de Bosnische ServiŽrs echter de safe area Srebrenica omsingelden, lieten de 400 Dutchbatmilitairen zich verzetloos terugdringen tot de compound in Potocari. Hierop besloot het Nederlandse contingent om Srebrenica te verlaten, terwijl de vluchtelingen in de safe area aan haar lot werden overgelaten. Hierdoor zouden uiteindelijk naar schatting 8000 ongewapende moslimmannen worden vermoord door de Bosnische ServiŽrs onder bevel van Ratko Mladić. Al snel barstte er een storm van kritiek los op het laffe Nederlandse optreden. Juist toen de knoop doorgehakt moest worden over de Kosovo-interventie, stonden de kranten vol van nieuwe onthullingen over Srebrenica. Naar aanleiding van het NIOD-rapport over Srebrenica viel uiteindelijk het tweede kabinet Kok, waardoor het Srebrenica-drama bestempeld kan worden als ťťn van de meest traumatische gebeurtenissen in de recente Nederlandse geschiedenis. De Nederlandse regering wilde maar al te graag de schande van Srebrenica wegpoetsen, door onder anderen de Servische daders alsnog voor het gerecht te brengen … ‘
Die mannen waren niet onbewapend en kregen het bevel uit Sarajevo om te vluchten naar Tuzla. Wat 50km ten zuidwesten ligt door voor hun vijandelijk gebied. Met zo'n bevel moet je achteraf niet gaan klagen.

Een groot nuance verschil.
HendrikVwoensdag 6 december 2017 @ 12:53
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 12:31 schreef KommandantMark het volgende:

[..]

Sarajevo werd gebruikt als uitvalsbasis waaruit aanvallen werden uitgevoerd op de stellingen van Bosnische-Serviers binnen en buiten de stad.

Uit jouw redenatie is het beschieten van Mosul en Raqqa ook een oorogsmisdaad.

Mladic is gewoon onschuldig.
jogywoensdag 6 december 2017 @ 13:06
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 12:31 schreef KommandantMark het volgende:

[..]

Sarajevo werd gebruikt als uitvalsbasis waaruit aanvallen werden uitgevoerd op de stellingen van Bosnische-Serviers binnen en buiten de stad.

Uit jouw redenatie is het beschieten van Mosul en Raqqa ook een oorogsmisdaad.

Mladic is gewoon onschuldig.
Meh, voor het aanvallen van Sarajevo valt genoeg te zeggen als het inderdaad gebruikt werd als uitvalsbasis voor gevechtsoperaties etc. Daar is hij ook niet voor gepakt. Wat hij naderhand met de mensen deed, dŠŠr is hij voor veroordeeld. Zodra je gewonnen hebt is het niet de bedoeling dat je de overwonnen bevolking uitmoord, is nogal een bezwaarlijk dingetje zeg maar.
2dopewoensdag 6 december 2017 @ 13:07
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 12:31 schreef KommandantMark het volgende:

[..]

Sarajevo werd gebruikt als uitvalsbasis waaruit aanvallen werden uitgevoerd op de stellingen van Bosnische-Serviers binnen en buiten de stad.

Uit jouw redenatie is het beschieten van Mosul en Raqqa ook een oorogsmisdaad.

Mladic is gewoon onschuldig.
Haha, zelden zulk dom gelul gelezen. Ten eerste waren die 'aanvallen' wanhopige pogingen om iets van een reactie te geven aan de massale bombardementen die met extreem grof geschut werden uitgevoerd op de hoofdstad.

Ten tweede werd Sarajevo al maanden voordat er oorlog was stukje bij beetje bezet door Bosnisch-Servische troepen, politiebureau's werden overgenomen, handelswegen afgesloten en geschut werd geplaatst in de omringende bergen. Allemaal puur om druk uit te oefenen op de regering om zich niet onafhankelijk te verklaren.
Nobuwoensdag 6 december 2017 @ 13:26
quote:
10s.gif Op woensdag 6 december 2017 13:07 schreef 2dope het volgende:

[..]

Haha, zelden zulk dom gelul gelezen. Ten eerste waren die 'aanvallen' wanhopige pogingen om iets van een reactie te geven aan de massale bombardementen die met extreem grof geschut werden uitgevoerd op de hoofdstad.

Die ServiŽrs zaten voor de lol in de heuvels? Je zou toch denken dat ze zonder vijand gewoon in het centrum waren gaan zuipen.
KommandantMarkwoensdag 6 december 2017 @ 13:43
quote:
10s.gif Op woensdag 6 december 2017 13:07 schreef 2dope het volgende:

[..]

Haha, zelden zulk dom gelul gelezen. Ten eerste waren die 'aanvallen' wanhopige pogingen om iets van een reactie te geven aan de massale bombardementen die met extreem grof geschut werden uitgevoerd op de hoofdstad.

Ten tweede werd Sarajevo al maanden voordat er oorlog was stukje bij beetje bezet door Bosnisch-Servische troepen, politiebureau's werden overgenomen, handelswegen afgesloten en geschut werd geplaatst in de omringende bergen. Allemaal puur om druk uit te oefenen op de regering om zich niet onafhankelijk te verklaren.
Zelfs voor 'wanhopige pogingen' moet je een prijs betalen. Zeker als je kasernes van het toe nog regeringsleger omsingelt en beschiet en daarna klaagt dat er een oorlog uitbreekt. En dit alles om de belangen te dienen van onafhankelijkheids dromen van Bosnische-moslims. Dit alles in een land dar etnisch zo divers was en etnisch zo fragiel.

Nu heb je een hopeloos verdeeld land met duidelijke etnische grenzen. Zelfs de hoofdstad Sarajevo die een perfect mix van bevolkingsgroepen had is nu 98% moslim. Als alles afgelopen is maar klagen, dat ze de Europese Palestijnen zijn en niet eens een derde van het land hebben. En janken dat kunnen ze heel goed in Kalimerostan.

[ Bericht 2% gewijzigd door KommandantMark op 06-12-2017 14:07:00 ]
Fir3flywoensdag 6 december 2017 @ 13:46
Hmm. Ik weet niet genoeg van dit conflict af om te oordelen maar dat een bepaald slag users deze kerel verdedigt zegt mij eigenlijk wel genoeg.
KommandantMarkwoensdag 6 december 2017 @ 14:02
Mladic zat aan de verkeerde kant van het Amerikaanse buitenlandse politieke beleid, daar is hij schuldig aan.

In Bosnie zijn 104.000 mensen omgekomen volgens ICTY

Militaire doden totaal 70.000:
Bos.moslims 42500
Bos.serviers 15300
Bos. Kroaten 7200

Burgerslachtoffers totaal 30.000:
Bos.moslims 21000
Bos. Serviers 7500
Bos. Kroaten 1700

Bij bombardementen op Raqqa en Mosul zijn meer bugerslachtoffers gevallen. Zeker geen genocide maar lokale oorlogsmisdaden, gezien de cijfers gepleegd door alle partijen.
2dopewoensdag 6 december 2017 @ 14:12
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 13:43 schreef KommandantMark het volgende:

[..]

Zelfs voor 'wanhopige pogingen' moet je een prijs betalen. Zeker als je kasernes van het toe nog regeringsleger omsingelt en beschiet en daarna klaagt dat er een oorlog uitbreekt. En dit alles om de belangen te dienen van onafhankelijkheids dromen van Bosnische-moslims. Dit alles in een land die etnisch zo divers was en etnisch zo fragiel.

Nu heb je een hopeloos verdeeld land met duidelijke etnische grenzen. Zelfs de hoofdstad Sarajevo die een perfect mix van bevolkingsgroepen had is nu 98% moslim. Als alles afgelopen is maar klagen, dat ze de Europese Palestijnen zijn en niet eens een derde van het land hebben. En janken dat kunnen ze heel goed in Kalimerostan.
Het verbaast me weinig dat je geen fluit begrijpt van dit hele conflict en je jezelf zoals zovelen laat verblinden door louter moslimhaat. Jammer wel.

Lees je eens in over hoe het conflict is ontstaan. Dat lag niet aan het 'omsingelen van kazernes'. Bedenk je eens dat er drie jaar lang driehonderd mortierbommen per dag zijn gegooid op een dichtbevolkte stad vanuit strategisch gelegen stellingen die vťr voor de oorlog al geplaatst waren. Bedenk je dat daarbij naast 6000 militairen ook 5500 burgers zijn omgekomen. 'Collateral damage'. Bedenk je dat van 73% van alle inwoners van Sarajevo hun huis vernietigd of zwaar beschadigd werd.

Dat er tegenwoordig voornamelijk Bosniakken wonen lijkt me niet heel verwonderlijk te noemen na een dergelijke belegering. Je percentages zijn zoals verwacht ook uit de lucht gegrepen, dit is geen 98% maar ligt ergens rond de 75-80%.

Verder is Sarajevo helemaal geen enge stad hoor, het is allemaal vrij westers en modern. Kijk anders eens naar de eerste paar afleveringen van Islam in Europa met Jan Leyers, krijg je een beetje een indruk. Maar dat zal wel te policor/fakenews voor je zijn.
ErikHoltenwoensdag 6 december 2017 @ 14:26
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 14:34 schreef loni55 het volgende:
Hij blijft altijd wel een held voor de ServiŽrs.
Net als Hitler voor sommige Duitsers.
KommandantMarkwoensdag 6 december 2017 @ 14:28
quote:
2s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:12 schreef 2dope het volgende:

[..]

Het verbaast me weinig dat je geen fluit begrijpt van dit hele conflict en je jezelf zoals zovelen laat verblinden door louter moslimhaat. Jammer wel.

Lees je eens in over hoe het conflict is ontstaan. Dat lag niet aan het 'omsingelen van kazernes'. Bedenk je eens dat er drie jaar lang driehonderd mortierbommen per dag zijn gegooid op een dichtbevolkte stad vanuit strategisch gelegen stellingen die vťr voor de oorlog al geplaatst waren. Bedenk je dat daarbij naast 6000 militairen ook 5500 burgers zijn omgekomen. 'Collateral damage'. Bedenk je dat van 73% van alle inwoners van Sarajevo hun huis vernietigd of zwaar beschadigd werd.

Dat er tegenwoordig voornamelijk Bosniakken wonen lijkt me niet heel verwonderlijk te noemen na een dergelijke belegering. Je percentages zijn zoals verwacht ook uit de lucht gegrepen, dit is geen 98% maar ligt ergens rond de 75-80%.

Verder is Sarajevo helemaal geen enge stad hoor, het is allemaal vrij westers en modern. Kijk anders eens naar de eerste paar afleveringen van Islam in Europa met Jan Leyers, krijg je een beetje een indruk. Maar dat zal wel te policor/fakenews voor je zijn.
Wat is dat voor goedpraterij, 300 granaten. Net alsof de moslims geen bommen gooiden en serviers sniperden.

Niet verwonderlijk meerderheid? Onze misdaden goedpraten, de anderen die waren pas fout.

Jij hebt mijn punt bevestigd. BosniŽ is een mislukt land, met mislukte bestuurders, die opgedeeld moet worden om herhaling te voorkomen. Zodat wij hier worden ontzien van toekomstige vluchtelingen, die hun interne conflicten meenemen.
HSGwoensdag 6 december 2017 @ 15:57
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 13:49 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Zoek maar eens op veroordelingen yougoslavie tribunal - alles wat veroordeeld is is Serf, wat vrijgelaten is is Kroaat. Geen enkele Moslim ZELFS Naser Oric niet, de slachter van vele onschuldige burgers.
Nogmaals: de mensen die veroordeeld zijn verdienen het maar dit is een walgelijk eenzijdig verhaal!
Het was allemaal de schuld van de Nederlanders.
HenkieVdVwoensdag 6 december 2017 @ 16:22
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:02 schreef KommandantMark het volgende:
Mladic zat aan de verkeerde kant van het Amerikaanse buitenlandse politieke beleid, daar is hij schuldig aan.

In Bosnie zijn 104.000 mensen omgekomen volgens ICTY

Militaire doden totaal 70.000:
Bos.moslims 42500
Bos.serviers 15300
Bos. Kroaten 7200

Burgerslachtoffers totaal 30.000:
Bos.moslims 21000
Bos. Serviers 7500
Bos. Kroaten 1700

Bij bombardementen op Raqqa en Mosul zijn meer bugerslachtoffers gevallen. Zeker geen genocide maar lokale oorlogsmisdaden, gezien de cijfers gepleegd door alle partijen.
Hahah jij snapt duidelijk niet wat genocide inhoudt. Lees je even in zou ik zeggen. Tevens:
quote:
2s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:12 schreef 2dope het volgende:

[..]

Het verbaast me weinig dat je geen fluit begrijpt van dit hele conflict en je jezelf zoals zovelen laat verblinden door louter moslimhaat. Jammer wel.

IPA35woensdag 6 december 2017 @ 16:53
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 15:57 schreef HSG het volgende:

[..]

Het was allemaal de schuld van de Nederlanders.
650 Nederlanders en 5500 Bosnische strijders die onder de voet gelopen werden door 400 ServiŽrs met ťťn tank. Ergens moeten ze zich wel diep schamen ja.
Nobuwoensdag 6 december 2017 @ 17:14
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:53 schreef IPA35 het volgende:

[..]

650 Nederlanders en 5500 Bosnische strijders die onder de voet gelopen werden door 400 ServiŽrs met ťťn tank. Ergens moeten ze zich wel diep schamen ja.
Want Bosniakken en de Nederlanders waren grote vrinden van elkaar natuurlijk.
IPA35woensdag 6 december 2017 @ 17:17
quote:
9s.gif Op woensdag 6 december 2017 17:14 schreef Nobu het volgende:

[..]

Want Bosniakken en de Nederlanders waren grote vrinden van elkaar natuurlijk.
Nee, Nederlanders zouden wel knettergek zijn om te gaan vechten voor mensen die meerdere keren hebben geprobeerd Dutchbatters te doden.
Maar ja 5500 man...
KommandantMarkwoensdag 6 december 2017 @ 18:00
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:53 schreef IPA35 het volgende:

[..]

650 Nederlanders en 5500 Bosnische strijders die onder de voet gelopen werden door 400 ServiŽrs met ťťn tank. Ergens moeten ze zich wel diep schamen ja.
Tja heldhaftige strijders. Maar een T55 kun je niet eens een tank noemen, compromis 400 man een een 1/2 tank.

2dopewoensdag 6 december 2017 @ 19:50
Veel verzinsels weer. Het Srpska-leger was een regelrechte erfenis van het Joegoslavisch volksleger en was vele malen beter uitgerust dan zowel HVO als ARBIH. 400 tanks trouwens, niet ťťn. Maar ik zal niet ontkennen dat coole plaatjes van zonnebrildragende rambo's en patriotische YouTube-filmpjes het goed doen bij bepaalde mensen.
KommandantMarkwoensdag 6 december 2017 @ 20:21
quote:
7s.gif Op woensdag 6 december 2017 19:50 schreef 2dope het volgende:
Veel verzinsels weer. Het Srpska-leger was een regelrechte erfenis van het Joegoslavisch volksleger en was vele malen beter uitgerust dan zowel HVO als ARBIH. 400 tanks trouwens, niet ťťn. Maar ik zal niet ontkennen dat coole plaatjes van zonnebrildragende rambo's en patriotische YouTube-filmpjes het goed doen bij bepaalde mensen.
Wij hebben het niet over het Bosnisch Servische leger, maar over de brilliant opgezette Srebrenica operatie.

Hier heeft de heldhaftige armada van 400 strijders en ťťn tank onder leiding van frontlijn generaal Mladic, de hele enclave ingenomen. Enclave werd verdedigd door 5500 man en 7500 reservisten, deze namen de benen na confrontatie met de furie van welgeteld 400 strijders.

De Bosniakken leger, die hun vrouwen en kinder moedig bij de Serviers achterlieten, vluchten de bossen in en deden er 5-7 dagen over om Tuzla te bereiken 50km vederop. Na deze lange tocht door vijandig gezind gebied, bereikten deze zwaar gedecimeerd Tuzla en janken hier 22 jaar na dato nog steeds over.

De reden dat ze deze order gekregen hadden was de hoop van Sarajevo om 15000 soldaten elders in te kunnen zetten.
KommandantMarkwoensdag 6 december 2017 @ 20:24


[ Bericht 100% gewijzigd door KommandantMark op 06-12-2017 20:26:01 ]
2dopewoensdag 6 december 2017 @ 20:27
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 20:21 schreef KommandantMark het volgende:

[..]

Wij hebben het niet over het Bosnisch Servische leger, maar over de brilliant opgezette Srebrenica operatie.

Hier heeft de heldhaftige armada van 400 strijders en ťťn tank onder leiding van frontlijn generaal Mladic, de hele enclave ingenomen. Enclave werd verdedigd door 5500 man en 7500 reservisten, deze namen de benen na confrontatie met de furie van welgeteld 400 strijders.

De Bosniakken leger, die hun vrouwen en kinder moedig bij de Serviers achterlieten, vluchten de bossen in en deden er 5-7 dagen over om Tuzla te bereiken 50km vederop. Na deze lange tocht door vijandig gezind gebied, bereikten deze zwaar gedecimeerd Tuzla en janken hier 22 jaar na dato nog steeds over.

De reden dat ze deze order gekregen hadden was de hoop van Sarajevo om 15000 soldaten elders in te kunnen zetten.
quote:
When the war began, Nenad was 19 and living in Gorazde in eastern Bosnia. Putting aside his hopes of becoming an engineer, he immediately answered the call to mobilization issued by Srpska’s president, Radovan Karadzic — “As a Serb, I was glad to do it” — and was dispatched to Bratunac for military training. He spent the next three years patrolling the Srebrenica siege line.

“It was almost like a game,” Nenad said, “a cat-and-mouse hunt. But of course we greatly outnumbered the Muslims, so in almost all cases, we were the hunters and they were the prey.” Aiding that hunt was a natural bait. “We needed them to surrender, but how do you get someone to surrender in a war like this? You starve them to death. So very quickly we realized that it wasn’t really weapons being smuggled into Srebrenica that we should worry about, but food. They were truly starving in there, so they would send people out to steal cattle or gather crops, and our job was to find and kill them.”

NYT
quote:
Between April 1992 and March 1993, the town of Srebrenica and the villages in the area held by Bosniak were constantly subjected to Serb military assaults, including artillery attacks, sniper fire, as well as occasional bombing from aircraft. Each onslaught followed a similar pattern. Serb soldiers and paramilitaries surrounded a Bosnian Muslim village or hamlet, called upon the population to surrender their weapons, and then began with indiscriminate shelling and shooting. In most cases, they then entered the village or hamlet, expelled or killed the population, who offered no significant resistance, and destroyed their homes. During this period, Srebrenica was subjected to indiscriminate shelling from all directions on a daily basis. Potočari in particular was a daily target for Serb artillery and infantry because it was a sensitive point in the defence line around Srebrenica. Other Bosnian Muslim settlements were routinely attacked as well. All this resulted in a great number of refugees and casualties.

ICTY
Wat een bazen! Briljant opgezet inderdaad. Heldhaftig.
KommandantMarkwoensdag 6 december 2017 @ 20:33
quote:
14s.gif Op woensdag 6 december 2017 20:27 schreef 2dope het volgende:


Wat een bazen! Briljant opgezet inderdaad. Heldhaftig.
Nog meer gejank.

Toen in 1993 de Bos.moslims heel dat gebied innamen en talloze burgers ombrachten toen hoorde je ze niet.

Mislukt land, mislukte leiders hopeloos ongeletterde bevolking.
IPA35woensdag 6 december 2017 @ 23:44
quote:
7s.gif Op woensdag 6 december 2017 19:50 schreef 2dope het volgende:
Veel verzinsels weer. Het Srpska-leger was een regelrechte erfenis van het Joegoslavisch volksleger en was vele malen beter uitgerust dan zowel HVO als ARBIH. 400 tanks trouwens, niet ťťn. Maar ik zal niet ontkennen dat coole plaatjes van zonnebrildragende rambo's en patriotische YouTube-filmpjes het goed doen bij bepaalde mensen.
Niet bij de inname van Srebrenica...
ootjekatootjedonderdag 7 december 2017 @ 01:17
Gewoon allemaal kut, superland en een kutoorlog. Alleen maar verliezers, ernstig dat dat anno 2017 pas voor de rechter wordt afgesloten.
HenkieVdVdonderdag 7 december 2017 @ 08:52
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 20:33 schreef KommandantMark het volgende:

[..]

Nog meer gejank.

Toen in 1993 de Bos.moslims heel dat gebied innamen en talloze burgers ombrachten toen hoorde je ze niet.

Haha weer ben je inhoudelijk uitgepraat en ga je op de tour "ja maar hunnie dan".
Domme moslimhater.
ErikHoltendonderdag 7 december 2017 @ 15:55
Topic niet gelezen maar zal waarschijnlijk vol trollen zijn die moslims de schuld geven over hun eigen genocide.

Nog 1 post end an sluit dit topic anyway