+ 180K via bank gefinancieerd in 2016, met verpanding aan bank van de inventaris. En een huur van 60 k per jaar...quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 14:44 schreef peterc het volgende:
[..]
ter opm, betreft herfinanciering van de invest in verbouwing, moestuin en wijnvoorraad. De lening van 2016 was 180k 60mnd 7,5% , nu 175k 7% en ook 60 mnd . Zijn en worden termijn van 2 x 3,6k per maand, zijnde ¤ 86k op jr -basis, kasstroom, toch niet te onderschatten.
De totale behoefte aan langlopend vreemd vermogen bedraagt ¤ 360.000. Dit betreft de investering in de volledige inrichting van een kwalitatief hoogwaardig modern/eigentijds restaurant met circa 60 couverts, terrasfaciliteit en een professionele keuken. De bank financiert 50% van dit bedrag
En deze zit er uit de 1e pitch ook nog bij. Er wordt gesproken in de 1e pitch uit apr 2016 over 1.000k omzet verwachting.
Verder naar mijn visie, te weinig concrete (ken)getallen omtrent omzet, vrij kasstroom etc, pand in privé eigendom (nog hypo belast?) Vorige pitch ff nalezen.
Maar goed deze komt vol.
komt tot dezelfde conclusiequote:Op zaterdag 28 oktober 2017 14:51 schreef Frandderouw het volgende:
[..]
+ 180K via bank gefinancieerd in 2016, met verpanding aan bank van de inventaris. En een huur van 60 k per jaar...
Wordt voor mij allemaal iets te dun... maar komt inderdaad wonderbaarlijk snel vol
Wat mij opvalt dat de (grote) investeringen worden gedaan door series investeerdersnummers. Uitleg iemand?quote:
Scherp ; Vaste gasten & relaties met nw invest nrs ?, en die zin hebben in een 6 gangenlunch. de 3 gangenlunch blijft achter. Ze hebben mogelijk toch goed hun vaste gasten & relaties weten te enthousiasmeren. Ik wens ze alsvast smakelijk eten. Hoop niet dat de rekening achteraf toch nog komt in de vorm van een default.........., want daar krijgen ze geen bonnetje van..... kun je dus niet meer bij de zaak declareren.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 14:56 schreef Frandderouw het volgende:
[..]
Wat mij opvalt dat de (grote) investeringen worden gedaan door series investeerdersnummers. Uitleg iemand?
@Coelho. Valt me op dat veel investeerders 5500 of 5250 inleggen. Vreemd deze niet ronde bedragen. Stonden er in de brief andere incentives dan op de site?quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 12:06 schreef Coelho het volgende:
Zojuist van HCN een exclusief aanbod ontvangen om te investeren in tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Reden van het exclusieve aanbod is omdat de eigenaar het eerst aan zijn gasten beschikbaar wil stellen. Het klopt inderdaad dat ik er al eens ben wezen eten.
Mooi gebaar dus, maar gaan we in de privacywetgeving niet een aantal grenzen over als ondernemers hun database naast die van een crowdfundorganisatie gaan leggen? Lijkt me eerlijk gezegd niet zoals het hoort.
Zal wel met de incentive te maken hebben. Misschien lezen de mensen vanaf E 5.000 als meer dan E 5.000quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 15:30 schreef Frandderouw het volgende:
[..]
@Coelho. Valt me op dat veel investeerders 5500 of 5250 inleggen. Vreemd deze niet ronde bedragen. Stonden er in de brief andere incentives dan op de site?
Vaste gasten & relaties gaan vaker daar eten, dan scherpe en genuanceerde fokforummers & CF investeerders overal uit den lande ........... Ik wilde niet zeggen dat wij mogelijk teveel knoeien, te weinig fooi geven, te veel smakken, te luidruchtig zijn, teveel bier drinken en om ketchup bij de 3e gang vragenquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 15:44 schreef escortmk2 het volgende:
Opvallend dat ik als investeerder in het eerste tribeca-project nu geen mail heb gehad.
Inderdaad. Volgens HCN was het niet zo dat de database van het restaurant naast die van HCN was gelegd, maar zij hadden het verzoek van ondernemer gekregen om een mailing naar alle klanten in het bestand van het restaurant te sturen. Heb ze er toch maar op gewezen dat dit niet volgens de wetgeving is. Je kunt niet zomaar emailadressen aan een ander bedrijf geven.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 14:56 schreef Frandderouw het volgende:
[..]
Wat mij opvalt dat de (grote) investeringen worden gedaan door series investeerdersnummers. Uitleg iemand?
Edit: Allemaal nieuwe nummers, dus misschien is de oorzaak nieuwe investeerders via de klanten mailing.
Ik snap eigenlijk niet dat ze HCN vragen om hun eigen klanten te mailen. Het lukt blijkbaar om bij hun klanten interesse te kweken om te investeren. Dan hoef je ook HCN niet in te huren, scheelt weer in de kosten.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 18:05 schreef Coelho het volgende:
[..]
Inderdaad. Volgens HCN was het niet zo dat de database van het restaurant naast die van HCN was gelegd, maar zij hadden het verzoek van ondernemer gekregen om een mailing naar alle klanten in het bestand van het restaurant te sturen. Heb ze er toch maar op gewezen dat dit niet volgens de wetgeving is. Je kunt niet zomaar emailadressen aan een ander bedrijf geven.
Ze gaven aan het te gaan toetsen bij de Autoriteit Persoonsgegevens voor volgende situaties. Dat vind ik een positieve ontwikkeling!
Ik heb hem ook laten lopen i.v.m. de afname van 5 sterren naar 4 sterren rating. Blijkbaar is financiële gegoedheid van dit restaurant in de tijd sinds de vorige lening afgewaardeerd. Beetje veel financiering voor zo,n klein restaurant. Laat hem dus ook graag aan de klanten. Indien deze klanten zakelijk investeren kunnen ze het default verlies net als hun dinerbonnetje van de winst aftrekken.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 19:58 schreef marathon2000 het volgende:
Bedankt voor het delen van het HCN project; heb m toch laten lopen vanwege: behoorlijke financiering, te weinig info mbt zekerheden/EV en als laatste het rente%: pitch vorige aanvraag was een 5* project tegen 7.5%, deze aanvraag 4* 7.0%
Zondag en maandag zijn ze gesloten, je zou zeggen als je vaak nee moet verkopen en je wilt uitbreiden, zou je ook een extra avond bijv. de zondag er bij kunnen nemen.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:10 schreef NaRegenDeZon het volgende:
[..]
Ik heb hem ook laten lopen i.v.m. de afname van 5 sterren naar 4 sterren rating. Blijkbaar is financiële gegoedheid van dit restaurant in de tijd sinds de vorige lening afgewaardeerd. Beetje veel financiering voor zo,n klein restaurant. Laat hem dus ook graag aan de klanten. Indien deze klanten zakelijk investeren kunnen ze het default verlies net als hun dinerbonnetje van de winst aftrekken.
Ik wens je alvast smakelijk eten met je lunch,quote:Op zondag 29 oktober 2017 11:15 schreef obligataire het volgende:
[..]
Zondag en maandag zijn ze gesloten, je zou zeggen als je vaak nee moet verkopen en je wilt uitbreiden, zou je ook een extra avond bijv. de zondag er bij kunnen nemen.
Ik denk dat de gemiddelde besteding p/p erg hoog ligt met dito marges. Zie ook de menukaart op de site. Er wordt weer geld uitgegeven aan luxe. Als een vaste klant zomaar 5K inlegt doet hij dat niet omdat hij vaak lege plekken ziet denk ik Aan de kant denk ik inderdaad dat ze redelijk strak gefinancierd zitten nu. Ik doe wel mee, we zien het.
zakelijke huur wordt betaald, voor het pand dat in privé eigendom is van de huidige uitbaters van her restaurantis. Zij bezitten volgens mij het gehele pand, wonen prive boven, en zaak beneden en die betaald huurquote:Op zondag 29 oktober 2017 15:57 schreef escortmk2 het volgende:
49 investeerders die gemiddeld 3571euro per persoon inleggen
binnen 24 uur, geheel innercrowd en een enkele fokker?
Toch erg netjes.
Ik zit in het eerste project en heb 'm nu bewust overgeslagen. Het valt me wel op dat het pand nu eigendom is, in het vorige project werd nog gesproken over een huur.
Dit klinkt allemaal nog ingewikkelder en vager dan crowdfunding. Maar ze maken gebruik van blockchain, dus het zou een heeeeeel goede en veilige investering moeten zijn.quote:Op zondag 29 oktober 2017 15:53 schreef InvestorW het volgende:
Iemand dit platform al eens bekeken? https://www.blandlord.com/
werkt met blockchain.
quote:Op woensdag 18 oktober 2017 11:33 schreef crowdtocrowd het volgende:
[..]
Half augustus kreeg ik deze mail:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De afgelopen twee maanden lijkt er dus niet veel veranderd te zijn. Op mijn mail van twee weken geleden wordt niet gereageerd.
Zoals jij ook al aangeeft: het is volstrekt onduidelijk wat onze positie nu is. In ieder geval niet vooraan in de rij van schuldeisers.
Dit stond er (inmiddels ruim 2 jaar geleden) in de pitch van meat&co:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dan zou er nu toch wel voldoende exploitatie moeten zijn. Zo niet, dan geeft dat sowieso weinig vertrouwen.
Het zou helpen als geldvoorelkaar transparanter is. Of zou geldvoorelkaar misschien bang zijn dat ook niet meer aan de verplichtingen in het andere project (5849) voldaan kan worden als ze opkomen voor de investeerders van dit project (11905)? Iemand hier ideeen over?
Heb je hem nog kunnen spreken ofiets?quote:Op maandag 30 oktober 2017 00:48 schreef Remond1977 het volgende:
Project 11905 Meat&Co GvE
Ik had nog een incentive liggen wat eigenlijk voor Meat&Co bestemd was, met de eigenaar
overlegd en kon deze in Wijk bij Duurstede inleveren, dus ben hier vanavond wezen eten.
En wat een stom toeval het ook mag zijn, dit was hun laatste avond open, vanaf nu
is ook zijn zaak in Wijk bij Duurstede dicht!!
[..]
Tja, de update van half augustus. Eigenlijk wordt daar gewoon geschreven dat het restaurant in Wijk bij Duurstede ook niet goed loopt, en volgens een aangepaste formule gaat werken. Mocht dat aanslaan dan kan daar mogelijk een deel van aangewend worden om de investeerders in Meat and Co wat terug te gaan betalen.quote:Op maandag 30 oktober 2017 00:48 schreef Remond1977 het volgende:
Project 11905 Meat&Co GvE
Ik had nog een incentive liggen wat eigenlijk voor Meat&Co bestemd was, met de eigenaar
overlegd en kon deze in Wijk bij Duurstede inleveren, dus ben hier vanavond wezen eten.
En wat een stom toeval het ook mag zijn, dit was hun laatste avond open, vanaf nu
is ook zijn zaak in Wijk bij Duurstede dicht!!
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |