abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175368173
registreer om deze reclame te verbergen
Pechtold is een rat.
"The Admiral was shot because the Prime Minister deserved to be hanged."
pi_175372077
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 11:33 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Dan is er echt veel geld over de balk gesmeten. Gelukkig hebben we het Finse leger gesubsidieerd dan hebben we er nog iets aan tegen de Russen.
Tja, dat krijg je als geen lange termijn visie hebt maar leeft van begroting naar begroting.
  Moderator / Redactie FP woensdag 29 november 2017 @ 17:58:33 #78
168091 crew  Cobra4
Alba gu bràth
pi_175386888
Medailles voor uitgezonden militairen Irak en Mali

Ruim 300 Nederlandse militairen krijgen op donderdag 30 november in Zwolle hun Herinneringsmedaille Internationale Missies. Commandant der Strijdkrachten, luitenant-admiraal Rob Bauer speldt de medailles op.

De militairen maakten de afgelopen periode deel uit van de missies in Mali en Irak.

Mali

De Verenigde Naties (VN) proberen de veiligheid en stabiliteit in Mali te bevorderen. Dit gebeurt met de Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali (Minusma). Nederland levert sinds april 2014 een belangrijke bijdrage aan deze VN-missie.

Irak

Nederlandse militairen trainen voor de Capacity Building Mission Iraq (CBMI) de Iraakse veiligheidstroepen. Dit doen zij in het Noorden van Irak waar zij onder meer de Peshmerga trainen. De Iraakse en Koerdische militairen strijden samen met de internationale coalitie tegen ISIS.

Waardering en erkenning

De Herinneringsmedaille Internationale Missies wordt toegekend aan militairen die ten minste 30 dagen onafgebroken aan een vredesoperatie hebben deelgenomen. Met deze medaille en de ceremonie spreekt Defensie haar waardering uit voor de inzet van militairen, die vaak onder moeilijke omstandigheden opereren.

De uitreiking vindt plaats in het bijzijn van familie en relaties en wordt opgeluisterd met militaire muziek. Niet alleen de militairen ontvangen een blijk van waardering en erkenning, ook hun thuisfront. Als dank voor steun tijdens de uitzending ontvangt de relatie van de militair een draagspeld in de vorm van een anjer. Voor de kinderen is er een speciaal kindermedaillon.

(Frontpage)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP zaterdag 2 december 2017 @ 12:13:14 #79
168091 crew  Cobra4
Alba gu bràth
pi_175446625
registreer om deze reclame te verbergen
Vandaag 200 jaar geleden kreeg het Korps Mariniers zijn huidige naam.

Toen Nederland na het verdrijven van de Fransen eind 1813 zijn onafhankelijkheid herkreeg en weer een eigen krijgsmacht op de been bracht, bestond er vanaf februari 1814 – na toestemming van de soevereine vorst, de latere koning Willem I – een bataljon mariniers. Dit richtte zich bij de werving, de organisatie en de administratie op reglementen van het leger. In juli 1814 werd de eenheid onder het bevel geplaatst van het Departement van Marine.

Op 2 december 1817 volgde een herstructurering van de Nederlandse mariniersorganisatie. Het bataljon werd uitgebreid en kreeg de naam Korps Mariniers. De eenheid omvatte voortaan een staf, vier ‘divisies’ en een opleidingsdepot. Een zeeofficier voerde het commando. Met de laatste maatregel hoopte de marineleiding dat de mariniers zich voldoende zouden gaan richten op inzet aan boord.

Met deze reorganisatie zag een mariniersverband het licht, dat tot de dag van vandaag aan de Nederlandse krijgsmacht verbonden zou blijven. Dit verband werd gemodelleerd naar het voorbeeld van de Britse mariniers, wat qua taakuitoefening inhield dat zij naast het werpen van handgranaten en het gebruik van het geweer bedreven moesten zijn in het (samen met matrozen) bedienen van de scheepskanons.

(NIMH)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP dinsdag 5 december 2017 @ 13:28:49 #80
168091 crew  Cobra4
Alba gu bràth
pi_175507174
Commandant der Strijdkrachten bezoekt PvdA

DEN HAAG - Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer bezoekt dinsdag de fractievergadering van de PvdA. Vermoedelijk is het bezoek bedoeld om de partij over de streep te trekken voor goedkeuring aan de verlenging van de Nederlandse deelname aan VN-missie Minusma in Mali.

(Telegraaf)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP zaterdag 23 december 2017 @ 11:41:18 #81
168091 crew  Cobra4
Alba gu bràth
pi_175942509
Marine onderschept transport 500 kg cocaïne

Het marineschip Zr. Ms. Van Speijk, het stationsschip van de Koninklijke Marine in de West, heeft in de nacht van 21 op 22 december ongeveer 500 kg cocaïne onderschept op een ‘go-fast’ in de Caribische Zee.

De Dash-8, het maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) werd ook ingezet ter ondersteuning van de Zr.Ms. Van Speijk. Na de detectie, werd de RHIB, het interceptievaartuig van de Van Speijk gelanceerd met een Law Enforcement Detachment (LEDET) van de Amerikaanse Kustwacht aan boord om de ‘go-fast’ te onderscheppen. Nadat het vaartuig was ge-board, zijn na onderzoek 27 balen cocaïne (zo’n 500 kg) aangetroffen en in beslag genomen. De opvarenden werden aangehouden en samen met de contrabande overgedragen aan een vaartuig van de U.S. Coast Guard.

Namens de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied voert Zr. Ms. Van Speijk momenteel anti-drugsoperaties uit in de Caribisch Zee. Het schip en haar bemanning maakt daarbij deel uit van een permanente multinationale drugsbestrijdingsoperatie geleid door het Joint Interagency Task Force South. Het schip opereert binnen een Taskgroup waarover de Commandant der Zeemacht in het Caribisch het commando voert. Anti-drugsoperaties zijn één van de hoofdtaken van Defensie in het Caribisch Gebied.

171223_168091_d141019zs1237.jpg
Zr. Ms. Van Speijk (Foto: Ministerie van Defensie)

(Frontpage)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP donderdag 11 januari 2018 @ 14:00:35 #82
168091 crew  Cobra4
Alba gu bràth
pi_176432095
registreer om deze reclame te verbergen
Cheque uit Mali voor Vereniging Gewonde Soldaat

De nieuwjaarsloterij op Kamp Castor in Mali heeft 1474 euro opgeleverd voor de Nederlandse vereniging De Gewonde Soldaat. Tijdens een 'interactief' videogesprek gisteravond, gaven de Duitse en Nederlandse contingentscommandanten een cheque aan het bestuur van de vereniging.

De Nederlandse, Duitse en Belgische militairen in het Noord-Malinese Gao vierden Oud en Nieuw gezamenlijk met livemuziek, oliebollen en alcoholvrij bier. De organisator van de loterij, de Duitse ontspanningscommissie van het contingentscommando, wees een Nederlands goed doel aan voor de opbrengst van de lotenverkoop.

Erkenning en waardering
Dat werd De Gewonde Soldaat, de vereniging van gewond geraakte militairen. Die streeft naar meer begrip voor deze groep, erkenning en waardering in de Nederlandse samenleving en (internationale) veteranenwereld.

De Duitse contingentscommandant kolonel Johannes Derichs noemde de gift een 'vanzelfsprekende' gunst. "Nederland en Duitsland zijn hier werkelijk 'brothers in arms'", zei hij. "We hebben beide slachtoffers geleden in Mali. Wij zijn verbonden en zorgen voor elkaar. De vereniging De Gewonde Soldaat geeft ons het goede voorbeeld. Deze cheque komt jullie daarom toe."

(Defensie)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP vrijdag 12 januari 2018 @ 10:34:30 #83
168091 crew  Cobra4
Alba gu bràth
pi_176448861
Koning benoemt Middendorp tot adjudant

Koning Willem-Alexander heeft generaal Tom Middendorp benoemd tot adjudant in buitengewone dienst. Middendorp is benoemd vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse krijgsmacht.

Adjudanten van de koning bereiden de openbare optredens voor van de leden van het Koninklijk Huis en bieden ondersteuning bij grote evenementen. Dit gebeurt over het algemeen samen met de persoonlijk adviseurs en hofdames.

d180109hh0020.jpg
(Foto: Ministerie van Defensie)

De adjudanten komen altijd van de marine, de landmacht, de luchtmacht of de marechaussee. Adjudanten worden benoemd bij Koninklijk Besluit. De koning kan een adjudant na zijn vertrek benoemen tot adjudant in buitengewone dienst. Dat betekent dat hij of zij in bijzondere omstandigheden tijdelijk kan worden teruggeroepen.

Herkenbaar
De adjudant-generaal en de adjudanten dragen op de rechterschouder van hun uniform een goudkleurige nestel (gevlochten koorden). Op de revers zijn de letters WA van Willem-Alexander te zien, met een kroontje erboven. Adjudanten van de marine dragen de letters WA op de schouder in plaats van op de revers.

CDS
Middendorp was van 2012 tot oktober 2017 Commandant der Strijdkrachten (CDS). De CDS is Defensies hoogste militair en is verantwoordelijk voor de planning, aansturing en inzet van de krijgsmacht. Hij is verantwoordelijk voor de inzet van militairen op missie en is de belangrijkste adviseur van Nederlands politieke leiders.

(Defensie)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_176473004
Marinierskazerne wordt compleet uitgekleed

VLISSINGEN - De nieuwe marinierskazerne in Vlissingen wordt volgens de mariniers compleet uitgekleed. Er komt geen schietbaan, geen landingsplaats voor helikopters en landingsvaartuigen kunnen niet op het strand aanlanden. Mariniers moeten straks uren reizen naar de Veluwe om te kunnen oefenen. Dat zegt althans de AFMP, de vakbond voor militairen. Maar het ministerie van Defensie weerspreekt dat.

De vakbond is nooit een voorstander geweest van de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. Maar de reden waarom de bond nu aan de bel trekt is dat ‘de mannen zich niet gehoord voelen', zegt Arjen Rozendal van de AFMP.

Volgens hem komt 'de ooit beloofde kazerne er niet'. ,,Het zou één van de beste kazernes moeten worden die de marine ooit heeft gehad. Nu houden ze slechts een kazerne over waar personeel eigenlijk alleen nog maar kan slapen'.

Volgens de mariniers die de vakbond spreekt komt er op de nieuwe kazerne in Vlissingen geen schietbaan, komt er geen plek voor helikopters om te landen en is het water niet diep genoeg voor landingsvaartuigen. Dat is volgens Rozendal afgelopen jaar getest. Daaruit blijkt dat vaartuigen makkelijk stranden en dat er moet worden gebaggerd om het strand te kunnen gebruiken.

,,Er was beloofd dat de mariniers voor oorlognabootsende handelingen niet meer van de kazerne af zouden moeten. Ze zouden er kunnen trainen, maar daar is niets meer van over.''

En de aangewezen oefenterreinen in de provincie dan? ,,Daar mag niet met scherp worden geschoten. Dat is nodig om te kunnen trainen.''

De trainingsmogelijkheden die overblijven liggen allemaal op de Veluwe, vlakbij de te sluiten kazerne in Doorn, stelt de vakbondsman. ,,Dus wat gaat er gebeuren? We verhuizen de mariniers van Doorn naar Vlissingen, maar als ze willen trainen dan stoppen we ze in een bus en rijden we tweeënhalf uur naar de Veluwe. In mijn ogen is dat waanzin en kapitaalsvernietiging. Dat zijn miljoenen euro's aan reiskosten. Dat is waanzin en kapitaalsvernietiging. De mariniers hebben nooit achter de verhuizing gestaan en staan dat nu helemaal niet meer.’’

Daar komt nog iets bij, stelt de AFMP. Afgesproken is dat de huisvesting op de kazerne voldoet aan de meest moderne eisen. ,,De meest moderne eis is dat je op een kazerne alleen op een kamer ligt. Maar de eenpersoonskamers zijn geschrapt. Want dat kost natuurlijk meer geld dan een paar slaapzalen. Er is 192 miljoen voor het project beschikbaar en er is gezegd dat het daar voor moet gebeuren.''

Volgens de vakbond voor militairen stagneert het 'hele proces', ook al is de aanbestedingsprocedure voor de bouw in volle gang. ,,Het lijkt erop dat de marine en defensie het niet zo’n belangrijk dossier vinden.''

Er is nog geen paal de grond in gegaan, dus terugdraaien van het besluit kan nog, stelt Rozendal. ,,Er zijn waarschijnlijk afspraken gemaakt die financieel gezien nagekomen moeten worden. Maar professioneel gezien zijn de mariniers beter af in Doorn en niet in Vlissingen. Dat is inderdaad altijd ons standpunt geweest. Het besluit om de kazerne te verhuizen is puur politiek geweest. Het zijn niet de mariniers of de medezeggenschap die op de verhuizing hebben aangedrongen zonder dat daar enige marinier in is gekend of het een goed idee is. Er is naar Vlissingen toegerekend.’’

Het ministerie van Defensie weerspreekt alle kritiek. Volgens woordvoerder kapitein Thomas van den Berg wordt de kazerne niet uitgekleed. Het uitgangspunt is en blijft volgens hem dat er in Vlissingen 'een moderne, functionele en toekomstbestendige kazerne wordt gerealiseerd'. Daar horen verschillende faciliteiten bij en die komen dus ook op dit complex, onderstreept hij. ,,Voorbeelden hiervan zijn: een helikopterlandingsplaats, twee schietbanen, een C-IED (counter Improvised Explosive Device) straat, mogelijkheden voor optreden in verstedelijkt gebied en ondersteuning voor het opereren op de grens van het land en water.''

Van den Berg stelt dat er in Zeeland al terreinen zijn waarop de mariniers kunnen oefenen. ,,In samenwerking met Staatsbosbeheer en havenbedrijf North Sea Port zijn hier afspraken over gemaakt.''

De provincie Zeeland wil inhoudelijk niet reageren op de kritiek van vakbond AFMP en verwijst naar het ministerie.

PZC

Kritiek van vakbond op verhuizing kazerne: 'Beloftes niet nagekomen'

De mariniers die moeten verhuizen van de kazerne in Doorn naar de nieuw te bouwen kazerne in Vlissingen zijn niet tevreden over de trainingsmogelijkheden van hun nieuwe onderkomen. Dat zegt de militaire vakbond AFMP. Er is 192 miljoen euro uitgetrokken voor het project, maar volgens de vakbond worden niet alle beloftes aan de mariniers vervuld.

Zo zou er een schietbaan komen voor gevechtstrainingen, maar daar blijkt volgens de vakbond geen geld meer voor beschikbaar te zijn. Daardoor moeten de mariniers volgens de vakbond straks op en neer reizen naar Doorn, omdat daar in de omgeving wél trainingsmogelijkheden zijn.

Ook zou er getraind worden met helikopters, maar worden de daarvoor benodigde voorzieningen niet aangelegd. Sterker nog: vanwege onwil vanuit zowel de omwonenden in Vlissingen, die klagen over geluidsoverlast, als vanuit de militaire vliegbasis Gilze-Rijen, waar ze die trainingen willen behouden, zou zijn besloten om die trainingen niet in Vlissingen te geven.

Vast op zandbank
Ook de belofte dat er getraind kon worden met strandlandingen wordt volgens de vakbond niet nagekomen. In juli liep bij een oefening van de marine bij Vlissingen een landingsvaartuig vast op een zandbank. Volgens Arjen Rozendal van de vakbond moet er gebaggerd worden om dit soort landingsoefeningen mogelijk te maken

Al met al zorgt dit voor veel onvrede bij de mariniers, zegt Rozendal. "De mariniers voelen zich niet gehoord. Er wordt niet naar ze geluisterd en ze voelen zich als een speelbal in de handen van de politiek."

'Geen argumenten meer om te verhuizen'
Ze hebben het gevoel dat er geen argumenten meer overblijven om te verhuizen, zegt de vakbondswoordvoerder. "Ze krijgen niet de beloofde trainingsmogelijkheden en ook het argument dat Doorn te klein zou worden gaat niet meer op. Dat was misschien zo in 2012, toen dat besluit genomen werd, maar de marine is nu juist aan het krimpen door de bezuinigingen door de overheid. Dus hadden de mariniers nog makkelijk tien jaar in Doorn kunnen blijven."

Dit alles versterkt volgens Rozendal het gevoel dat al bij de mariniers heerste dat deze verhuizing destijds een cadeautje was van van defensieminister Hillen aan de Zeeuwse commissaris van de Koning Karla Peijs, na een uitspraak van ex-VVD kamerlid Ybeltje Berckmoes in De Telegraaf, die door Peijs wordt ontkend. "Dit komt al met al over als een puur politiek besluit."

Niet meer terug te draaien
Tegelijkertijd is het besluit niet meer terug te draaien. De gemeente Utrechtse Heuvelrug bezint zich al op plannen voor de gebouwen nadat de mariniers er zijn vertrokken en ook het Rijk en de gemeente Vlissingen hebben al een onomkeerbaar besluit genomen.

Dat snapt Rozendal ook wel. "Ik wil dit ook niet proberen terug te draaien, dat gaat al lang niet meer. Maar er heerst nu grote onvrede onder de mariniers. Dus ga met hen in gesprek, om zo meer draagvlak te creëren."

Extra geld
Het liefste ziet hij dat er extra geld voor wordt vrijgemaakt, zodat de beloftes aan de mariniers alsnog kunnen worden waargemaakt. "Het mooiste zou zijn als het budget bijvoorbeeld wordt verdubbeld, zodat er genoeg geld is om alsnog de schietbaan en het helikopterplatform aan te leggen."

In een reactie laat het ministerie weten te blijven streven naar een 'moderne, functionele en toekomstbestendige kazerne, die past bij bedrijfsvoering en operationele taken van het Korps Mariniers'. Volgens het ministerie moeten 'aanvullende behoeften' nog worden onderzocht.

Omroep Zeeland
  Moderator / Redactie FP zaterdag 13 januari 2018 @ 12:18:09 #85
168091 crew  Cobra4
Alba gu bràth
pi_176473093
:X
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator zaterdag 13 januari 2018 @ 12:30:51 #86
257132 crew  Awsom
pi_176525180
quote:
German Engineering Yields New Warship That Isn't Fit for Sea

BERLIN—Germany’s naval brass in 2005 dreamed up a warship that could ferry marines into combat anywhere in the world, go up against enemy ships and stay away from home ports for two years with a crew half the size of its predecessor’s.

First delivered for sea trials in 2016 after a series of delays, the 7,000-ton Baden-Württemberg frigate was determined last month to have an unexpected design flaw: It doesn’t really work.

Defense experts cite the warship’s buggy software and ill-considered arsenal—as well as what was until recently its noticeable list to starboard—as symptoms of deeper, more intractable problems: Shrinking military expertise and growing confusion among German leaders about what the country’s armed forces are for.

De rest van het artikel
Wat een fiasco....
"The Admiral was shot because the Prime Minister deserved to be hanged."
pi_176529473
Ja, je hoort er niet zoveel over in de Nederlandse media, maar de staat van defensie is zo`n beetje overal in Europa bedroevend.

Maar wel klagen over Trump als hij de Navo-landen aanspoort om eens wat meer te investeren 8)7

Ook een mooie uit Duitsland:

Bundeswehr helicopterpiloten trainen op (trauma)helicopters van de ADAC (duitse ANWB) om aan hun vlieguren te komen 8)7 _O-
http://www.zeit.de/politi(...)ber-piloten-training
quote:
Der Zustand der Hubschrauberflotte der Bundeswehr ist offenbar so mangelhaft, dass die Piloten für ihr Training künftig auf Hubschrauber des ADAC ausweichen müssen. Wie der Spiegel berichtet, sollen Bundeswehrpiloten ab März kommenden Jahres Flugstunden auf zivilen Hubschraubern des Automobilclubs nehmen.
Dem Spiegel-Bericht zufolge hat sich das Bundesverteidigungsministerium mit dem ADAC vertraglich auf 6.500 Flugstunden geeinigt – für einen Preis von insgesamt rund 21 Millionen Euro. Am Truppenstandort Bückeburg in Niedersachsen sollen ab dem Frühjahr Hubschrauberpiloten der Bundeswehr auf zivilen Hubschraubern vom Typ EC 135 für ihre Basisausbildung trainieren oder Flugstunden leisten, um ihre Fluglizenzen zu erhalten.

Die Hubschrauberflotte der Bundeswehr leide unter erheblichen technischen Mängeln. Der erst vor wenigen Jahren eingeführte Militärhubschrauber Tiger, aber auch der Transporthubschrauber NH90 seien von Ausfällen betroffen und stünden für Ausbildungsflüge nicht in ausreichendem Maß zur Verfügung, berichtet die Zeitung.
  dinsdag 23 januari 2018 @ 21:57:20 #89
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_176704818
https://www.trouw.nl/same(...)ewone-baan~a7fb0161/

2800 man er irregulier uit in 1 jaar :o
  dinsdag 23 januari 2018 @ 22:07:54 #90
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_176705461
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 22:07 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wel weer patatgeneratie zeurpieten geinterviewd... :')
En dat terwijl we toch zeker 80 cent per dag vooruit zijn gegaan. Netto!!
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
pi_176705540
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 21:57 schreef detaris het volgende:
https://www.trouw.nl/same(...)ewone-baan~a7fb0161/

2800 man er irregulier uit in 1 jaar :o
Leuk. Er zat ook iemand tussen die ik wel goed kende!
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
pi_176705594
Ik vond het trouwens geen zeurpieten, want ze waren an sich geen van allen negatief. Alleen zagen ze voor zichzelf niet genoeg mogelijkheden, en dat snap ik wel.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  dinsdag 23 januari 2018 @ 22:40:32 #94
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_176706170
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 22:18 schreef LXIV het volgende:

[..]

En dat terwijl we toch zeker 80 cent per dag vooruit zijn gegaan. Netto!!
Na het bestuderen van de loonstrook van januari lijkt het mij meer in de richting van 80ct per maand te gaan... :')
  dinsdag 23 januari 2018 @ 22:47:15 #95
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_176706412
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 22:23 schreef LXIV het volgende:
Ik vond het trouwens geen zeurpieten, want ze waren an sich geen van allen negatief. Alleen zagen ze voor zichzelf niet genoeg mogelijkheden, en dat snap ik wel.
Maar dezen sloegen wel een beetje door, als je denkt dat je op je 30e wel even het beleid kunt bepalen met je "baanbrekende" ideeën dan heb je het echt mis. En oh ja, dat lukt je bij de grotere bedrijven in de burgermaatschappij ook niet. Dat icm met gemiereneuk over de reisafstand vond ik het toch wel spijkers op laag water zoeken.
pi_176707462
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 22:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Maar dezen sloegen wel een beetje door, als je denkt dat je op je 30e wel even het beleid kunt bepalen met je "baanbrekende" ideeën dan heb je het echt mis. En oh ja, dat lukt je bij de grotere bedrijven in de burgermaatschappij ook niet. Dat icm met gemiereneuk over de reisafstand vond ik het toch wel spijkers op laag water zoeken.
Reisafstand is echt wel een grote factor vind ik. Niet iedereen zit erop te wachten om binnenslaper te worden.
  dinsdag 23 januari 2018 @ 23:36:16 #97
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_176707710
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 23:24 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Reisafstand is echt wel een grote factor vind ik. Niet iedereen zit erop te wachten om binnenslaper te worden.
En jij weet ook dat het vaak maar voor een paar jaar is om vervolgens weer een plaatsing in de buurt te scoren als je dat wil.

In de laatste opleiding waar ik in zat daar zaten ook allemaal startende officieren in die hun plaatsingsvoorkeur aan mochten geven. Het enige wat telde was dat het maar dicht bij huis was... Lui gingen bijna janken omdat ze niet dicht genoeg bij huis geplaatst werden... Dat is het niveau een beetje tegenwoordig.

[ Bericht 20% gewijzigd door AchJa op 23-01-2018 23:41:40 ]
pi_176707884
Toevallig net de paar jaar dat je kinderen klein zijn ;)

Of dat 80% van je wapen/dienstvak ergens op de hei tussen schubbekutteveen en niemandsland ligt en de kans levensgroot is dat je daar je einde fps2 haalt(fps3 is een hoax).

(Bijna 8 van de 10 jaar ben ik binnenslaper geweest).
pi_176708230
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 23:43 schreef Bouke-p het volgende:
Toevallig net de paar jaar dat je kinderen klein zijn ;)
Dan is binnenslapen juist de bedoeling toch? >:)

quote:
Of dat 80% van je wapen/dienstvak ergens op de hei tussen schubbekutteveen en niemandsland ligt en de kans levensgroot is dat je daar je einde fps2 haalt(fps3 is een hoax).

(Bijna 8 van de 10 jaar ben ik binnenslaper geweest).
In dit geval heb ik het over die officier uit dat stuk die even zijn stafdienst moest afvinken.
  woensdag 24 januari 2018 @ 01:56:16 #100
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_176709301
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 23:24 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Reisafstand is echt wel een grote factor vind ik. Niet iedereen zit erop te wachten om binnenslaper te worden.
Gelukkig gaat het goed met Vlissingen.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')