Jaja. We nemen bij CUL graag ruim de tijd voor onze kerstdiners.quote:Op donderdag 21 september 2017 18:37 schreef _--_ het volgende:
Overigens zit de "-ber" in de laatste 4 maanden.
Ze zelf laten kokenquote:Op donderdag 26 oktober 2017 16:26 schreef ASSpirine het volgende:
Wat doen mensen hier met vegetariërs of andere "Tariërs"?
Barbecuemeneer.nl heeft mooie low en slow stukken vlees. Zelf heb ik vorig jaar nog een grote ham bereid op de barbecue, dat was ook een succes.quote:Op woensdag 25 oktober 2017 10:58 schreef Akilla het volgende:
Ik ga dit zeker in de gaten houden voor ideeën.
Normaal gesproken gourmetten we met kerst, maar dit jaar is het met mijn familie een keer in ons nieuwe huis. We dachten eraan om weer eens een menu te gaan maken, maar hebben nog niks verzonnen.
Het enige dat we weten: We willen een stuk vlees op de BBQ gaan doen, iets dat een aardig tijdje erop moet, we hebben alleen nog geen idee wat...
Kan wel het menu delen dat we 2 jaar geleden met m'n schoonouders hadden, wat erg beviel en waarschijnlijk ook wat dingen van hergebruikt worden:
Voor
- Mais soepje
-Trio van toast (toastjes met 3 zelfgemaakte smeersels)
- Eendenborstfilet met cranberry saus
Tussen
- Italiaans groente taartje
- Hamrolletjes met spinazie
- Carpaccio bonbon
Hoofd
- Zoete aardappel puree
- Paddenstoelen met madeiraroom
- Kippakketje met kruidenroomkaas
Na
- Aardbei panna cotta
- Advocaat met slagroom en chocola
Hammetjes, varkensnek, brisket, kan allemaal.quote:Op zondag 29 oktober 2017 14:06 schreef Secricible het volgende:
[..]
Barbecuemeneer.nl heeft mooie low en slow stukken vlees. Zelf heb ik vorig jaar nog een grote ham bereid op de barbecue, dat was ook een succes.
Goede tip, ga ik even kijken!quote:Op zondag 29 oktober 2017 14:06 schreef Secricible het volgende:
[..]
Barbecuemeneer.nl heeft mooie low en slow stukken vlees. Zelf heb ik vorig jaar nog een grote ham bereid op de barbecue, dat was ook een succes.
Ziet er heel holland bakt achtig moeilijk uit maar lijkt me wel machtig lekkerquote:Op donderdag 12 oktober 2017 22:22 schreef Tree het volgende:
Ik denk dat ik dit jaar voor het kerstetentje met de schoonfamilie voor de croquembouche ga
[ afbeelding ]
Films als inspiratie?quote:Op vrijdag 3 november 2017 10:15 schreef essnhills het volgende:
Ik ga dit jaar weer samen met m'n tante het Kerstdiner koken. Voor een man of 10 waarschijnlijk.
Vorig jaar hadden we als thema 'rood'. Het was een 7 gangen diner met in iedere gang iets roods (rood vlees, rode kool, rood fruit etc.). Dit jaar willen we weer een thema, maar we zijn nog niet erg concreet.
Ik zat te denken aan een eurotrip of wereldreis thema. Iedere gang een ander land/werelddeel.. Maar misschien zijn er nog meer leuke thema's te bedenken. Iemand ideeën?
Dat bestaat?quote:Op donderdag 9 november 2017 09:06 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik heb hier verschillende filmkookboeken , ik denk aan een harry potter, hunger games of downton abbey thema
Coolquote:Op donderdag 9 november 2017 09:06 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik heb hier verschillende filmkookboeken , ik denk aan een harry potter, hunger games of downton abbey thema
Als je zelf een aardappelgratin maakt heb je in ieder geval al het kookhydraten segment van je kerstdiner vervangen door iets dat glutenvrij is. In groenten en vlees zitten ook geen gluten, (meen ik) dus de rest van je hoofdgang moet ook geen probleem zijn. Voor een voorgerecht kun je een heldere soep doen, dan heb je ook geen zetmeel nodig..quote:Op donderdag 9 november 2017 14:06 schreef rhubarb het volgende:
Alle tips voor een glutenvrij (ook geen rijst of mais) en schimmelvrij (geen paddenstoelen, gist etc.) kerstdiner zijn welkom.
Gezellig samen koken voor veel manquote:Op vrijdag 3 november 2017 10:15 schreef essnhills het volgende:
Ik ga dit jaar weer samen met m'n tante het Kerstdiner koken. Voor een man of 10 waarschijnlijk.
Vorig jaar hadden we als thema 'rood'. Het was een 7 gangen diner met in iedere gang iets roods (rood vlees, rode kool, rood fruit etc.). Dit jaar willen we weer een thema, maar we zijn nog niet erg concreet.
Ik zat te denken aan een eurotrip of wereldreis thema. Iedere gang een ander land/werelddeel.. Maar misschien zijn er nog meer leuke thema's te bedenken. Iemand ideeën?
Ja gewoon via bijvoorbeeld bol.com te bestellenquote:
Nagerecht als bijv. Eton mess? ( meringues met slagroom en rood fruit) of ijs met banaan en caramelsaus en gehakte noten?quote:Op donderdag 9 november 2017 14:06 schreef rhubarb het volgende:
Alle tips voor een glutenvrij (ook geen rijst of mais) en schimmelvrij (geen paddenstoelen, gist etc.) kerstdiner zijn welkom.
Is sashimi van ossenhaas niet gewoon carpaccio😂. Je kan hem eventueel heel kort bakken om hem tataki stijl te maken. Voor het krokante bij coquilles kan je denken aan chorizo of een krokante ham, past er altijd goed bij.quote:Op vrijdag 17 november 2017 11:32 schreef JaafkeEHV het volgende:
Amuse: Kogel van palingmousse, komkommer en gerookte paling
1e voor: Sashimi van Ossenhaas
2e voor: Coquille met iets krokants (twijfel nog)
3e voor: Kleine garnalenkroket
Tussen: kreeftenbisque
Hoofd: Kreeft met ik denk pasta en groente
toetje: Uitbesteed aan vrouwlief.
inderdaad meer een tataki achtige bereiding.quote:Op vrijdag 17 november 2017 12:20 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Is sashimi van ossenhaas niet gewoon carpaccio😂. Je kan hem eventueel heel kort bakken om hem tataki stijl te maken. Voor het krokante bij coquilles kan je denken aan chorizo of een krokante ham, past er altijd goed bij.
Geen probleem. Als je jezelf nog meer werk wilt bezorgen kan je ook ravioli maken met het kreeftenvlees;)quote:Op vrijdag 17 november 2017 12:24 schreef JaafkeEHV het volgende:
[..]
inderdaad meer een tataki achtige bereiding.
Krokante ham klinkt dan ook weer prima! thanks :-)
Helaas, de familie is gek op mijn spaghetti aglio olio dus die mag ik niet weglaten.quote:Op vrijdag 17 november 2017 12:55 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Geen probleem. Als je jezelf nog meer werk wilt bezorgen kan je ook ravioli maken met het kreeftenvlees;)
Heb dit altijd al een keer willen maken, maar hoe kom je in Nederland aan groene tomaten? in de zomer uit eigen tuin zou nog kunnen, maar met kerstmis?quote:
Ik heb het 6 jaar geleden geprobeerd. Wat een ellende om dat goed mooi te krijgen. Als het lukt heb je echt een prachtig nagerecht, maar het ziet er vaak eerder een klein beetje triestig uitquote:Op donderdag 12 oktober 2017 22:22 schreef Tree het volgende:
Ik denk dat ik dit jaar voor het kerstetentje met de schoonfamilie voor de croquembouche ga
[ afbeelding ]
Het is ook nog maar een eerste opzetjequote:Op maandag 27 november 2017 19:40 schreef Molo het volgende:
Vind het qua smaken bij elkaar als een drama klinken Ess 😅
Heb je receptje van eclairs met kersenroom? Dat klinkt lekker zeg
Een kerstham is normaal gesproken de dij van het achterbeen van een varken, met het bot er nog in. Hier (buitenland) heet dat gewoon een 'ham'. Een hele ham is ongeveer 8-9 kg en een halve ergens tussen 3-5 kg. Normaal gesproken kook je de ham eerst, voordat je 'm mariners en roostert in de oven, maar soms kun je een ham ook al gekookt kopen.quote:Op zondag 26 november 2017 19:46 schreef koekepannekoek het volgende:
Ik wil graag een kerstham maken en heb wel al wat filmpjes van foodwishes en gorden ramsay bekeken. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk wel stuk varken ik het beste kan bestellen. Ik denk nu aan een beenham met bot, maar tips zijn welkom
Een caramel slice met een bolletje ijs? Lekker simpel, maar errug lekker.quote:Op maandag 27 november 2017 09:39 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Hoi allemaal,
Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het nagerecht van het kerstdiner en ik ben eigenlijk op zoek naar wat advies hiervoor. Dit jaar heb ik geleerd om karamelsaus te maken, dus het lijkt me leuk om dat te verwerken of te gebruiken bij het nagerecht. Iemand een tip/idee?
Is inderdaad al wel een simpel, maar leuk idee! Thanks. Wellicht kan ik er nog wat bij maken.quote:Op dinsdag 28 november 2017 03:36 schreef dodoria het volgende:
[..]
Een caramel slice met een bolletje ijs? Lekker simpel, maar errug lekker.
Picanha van de bbq hoop ik?quote:Op dinsdag 28 november 2017 15:02 schreef MutedFaith het volgende:
Thema-kerst bij de schoonfamilie deze keer. Met als thema: Zuid Amerika.
Warm voorgerecht worden empanadas, hoofdgerecht wordt picanha.
Ik ga het koude voorgerecht maken: Ceviche. Waarbij de 2 niet-viseters een vegetarische variant voorgeschoteld gaan krijgen.
Super, dank je wel, hier kan ik mee verderquote:Op dinsdag 28 november 2017 03:33 schreef dodoria het volgende:
[..]
Een kerstham is normaal gesproken de dij van het achterbeen van een varken, met het bot er nog in. Hier (buitenland) heet dat gewoon een 'ham'. Een hele ham is ongeveer 8-9 kg en een halve ergens tussen 3-5 kg. Normaal gesproken kook je de ham eerst, voordat je 'm mariners en roostert in de oven, maar soms kun je een ham ook al gekookt kopen.
Ik zou gewoon eens aan je slager vragen of je een ham aan het been kunt krijgen en aangeven hoe groot je de ham hebben wil.
Mijn schoonzus maakt t. Dus waarschijnlijk niet.quote:
quote:Op woensdag 29 november 2017 09:06 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Mijn schoonzus maakt t. Dus waarschijnlijk niet.
Een exotische kipcocktail... https://www.ah.nl/allerha(...)iemayonaise-en-mangoquote:Op woensdag 29 november 2017 13:57 schreef JaafkeEHV het volgende:
Ben voor 2e kerstdag nog opzoek naar een klein, koud voorgerecht.
absoluut niet culinaire personen + zwangere vrouw
iemad nog leuke tips? geen carpaccio oid. wel iets bijzonders
edit: Geen vis, te exotisch voor de mensen daar.
Karamelbrownies?quote:Op maandag 27 november 2017 09:39 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Hoi allemaal,
Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het nagerecht van het kerstdiner en ik ben eigenlijk op zoek naar wat advies hiervoor. Dit jaar heb ik geleerd om karamelsaus te maken, dus het lijkt me leuk om dat te verwerken of te gebruiken bij het nagerecht. Iemand een tip/idee?
Vorig jaar had ik 2 erg lekkere amuses:quote:Op dinsdag 28 november 2017 13:06 schreef dedude87 het volgende:
14 man dit jaar, helaas moeilijke eters, dus trek ze beetje uit hun comfortzone, maar niet teveel.
Amuse; staat nog open, dus lees mee
Kiprollade met sinaasappel-mosterdsaus? (gewoon plakjes kiprollade op een beetje sla en met die saus erbij)quote:Op woensdag 29 november 2017 13:57 schreef JaafkeEHV het volgende:
Ben voor 2e kerstdag nog opzoek naar een klein, koud voorgerecht.
absoluut niet culinaire personen + zwangere vrouw
iemad nog leuke tips? geen carpaccio oid. wel iets bijzonders
edit: Geen vis, te exotisch voor de mensen daar.
Die rosbiefroosjes zien er lekker semi erotisch uit zegquote:Op woensdag 29 november 2017 19:52 schreef essnhills het volgende:
[..]
Karamelbrownies?
[..]
Vorig jaar had ik 2 erg lekkere amuses:
https://www.ah.nl/allerha(...)iet-en-mierikswortel
en
https://www.ah.nl/allerha(...)-met-pecorinokoekjes (alleen had ik de kaaskoekjes van parmezaanse kaas gemaakt ipv pecorino). Waren allebei erg lekker.
Of is dit al te exotisch?
[..]
Kiprollade met sinaasappel-mosterdsaus? (gewoon plakjes kiprollade op een beetje sla en met die saus erbij)
Wel nee joh, je hebt nog ruim de tijd. Daar ga je gewoon even een middagje een uurtje of 2 voor zitten en dan kun je wel een mooi kerstdiner bedenken hoor.quote:Op donderdag 30 november 2017 13:43 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner.Laat, slechte planning.
Ik heb ook nog geen idee hoor. Helemaal niet erg.quote:Op donderdag 30 november 2017 13:43 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner.Laat, slechte planning.
Ik zie hier toch altijd weer dingen waarvan ik denk 'hoe krijg je t voor elkaar'
Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.quote:Op vrijdag 1 december 2017 08:50 schreef dodoria het volgende:
[..]
Wel nee joh, je hebt nog ruim de tijd. Daar ga je gewoon even een middagje een uurtje of 2 voor zitten en dan kun je wel een mooi kerstdiner bedenken hoor.
Waar zit je aan te denken? Misschien dat wij nog ideen hebben om je te helpen?
Tomaat is een fruit toch?quote:Op maandag 4 december 2017 15:25 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.
En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soepzonder dat het té zomers wordt
vorig jaar had ik rode koolsoep met gekarameliseerde appeltjes, erg lekkerquote:Op maandag 4 december 2017 15:25 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.
En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soepzonder dat het té zomers wordt
Niet alleen, maar 2de kerstdag is gewoon vaste prik friet met frikandellenquote:Op woensdag 6 december 2017 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw?
Paddenstoelen vallen inderdaad ook altijd in de smaak.quote:Op woensdag 6 december 2017 14:20 schreef 2682000 het volgende:
Paddestoelen soep met een vleugje truffel
Met die spoom zou ik de limoen weghalen, vind dat nooit zo.
Misschien voor bij de zeewolf een saffraan sausje? Ook lekker.
Voor vlees is kalfsmedallion ook lekkah, met een rode wijn salie saus
Als dessrt zou ik inderdaad kaas doen, of eventueel een sabayon maken met sorbetijs en vers fruit;
Nu heb ik honger
Ik heb nog geen idee hoe mijn kerstdiner eruit gaat zien, ik ben alleen verantwoordelijk voor het dessert.
Stiekem is dat eigenlijk ook veel lekkerder, zeker op tweede kerstdag wanneer al dat eten je de oren uit komt, dus wat mij betreft welquote:Op woensdag 6 december 2017 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw?
Geen idee nog, aangezien ik heel de avond niks doe, moet ik wel een beetje mijn best doen.quote:Op woensdag 6 december 2017 14:24 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Paddenstoelen vallen inderdaad ook altijd in de smaak.
En die limoen, inderdaad misschien te scherp van smaak voor de rest van het menu. Zeker icm de wijn bij de gerechten.. Waardoor zou jij dit vervangen?
Voor welk dessert heb je gekozen?
Ga je hem zelf bereiden? Zo ja, hoe?quote:Op woensdag 6 december 2017 14:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Ik heb de rosbief besteld, de rest moet ik nog uitvogelen.
De oersaaie maar oh zo lekkere honing-mosterd marinade met verse tijm en rozemarijn. Eventjes aanbraden in de pan en dan op lage stand in de oven.quote:Op woensdag 6 december 2017 15:03 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Ga je hem zelf bereiden? Zo ja, hoe?
Lekker hoor!quote:Op woensdag 6 december 2017 15:20 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
De oersaaie maar oh zo lekkere honing-mosterd marinade met verse tijm en rozemarijn. Eventjes aanbraden in de pan en dan op lage stand in de oven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |