abonnement Unibet Coolblue
pi_175389463
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:52 schreef essnhills het volgende:

[..]

Karamelbrownies?
Thanks! Die ga ik eens opzoeken!
That dude there. I need his prosthetic leg.
  woensdag 29 november 2017 @ 22:10:29 #77
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175392760
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:52 schreef essnhills het volgende:

[..]

Karamelbrownies?

[..]

Vorig jaar had ik 2 erg lekkere amuses:
https://www.ah.nl/allerha(...)iet-en-mierikswortel

en

https://www.ah.nl/allerha(...)-met-pecorinokoekjes (alleen had ik de kaaskoekjes van parmezaanse kaas gemaakt ipv pecorino). Waren allebei erg lekker.
Of is dit al te exotisch?

[..]

Kiprollade met sinaasappel-mosterdsaus? (gewoon plakjes kiprollade op een beetje sla en met die saus erbij)
Die rosbiefroosjes zien er lekker semi erotisch uit zeg :D

Is trouwens ook lekker met pastrami, voor als mensen geen rauw vlees willen ofzo
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175402880
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner. ;( Laat, slechte planning.

Ik zie hier toch altijd weer dingen waarvan ik denk 'hoe krijg je t voor elkaar' :@
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 1 december 2017 @ 08:45:43 #79
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175418851
iedereen bedankt voor de tips (weet niet hoe ik iedereen kan quoten)!
Ik ga van de week even testen of ik zelf een bitterbal kan maken (met Chorizo en aardappel)

en anders word het een van de 2 genoemde kiprecepten.
pi_175418907
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 13:43 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner. ;( Laat, slechte planning.

Wel nee joh, je hebt nog ruim de tijd. Daar ga je gewoon even een middagje een uurtje of 2 voor zitten en dan kun je wel een mooi kerstdiner bedenken hoor.

Waar zit je aan te denken? Misschien dat wij nog ideen hebben om je te helpen?
pi_175475601
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 13:43 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner. ;( Laat, slechte planning.

Ik zie hier toch altijd weer dingen waarvan ik denk 'hoe krijg je t voor elkaar' :@
Ik heb ook nog geen idee hoor. Helemaal niet erg.

Binnenkort eens lekker alle supermarktgidsen en kerstdinertopics doorlezen voor inspiratie. En eens naar de Sligro. Daar hebben ze in december altijd heel veel bijzondere dingen. Daar doe ik ook altijd wat ideetjes op. :)
  Redactie Sport maandag 4 december 2017 @ 15:25:00 #82
274204 crew  Mexicanobakker
pi_175490206
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 08:50 schreef dodoria het volgende:

[..]

Wel nee joh, je hebt nog ruim de tijd. Daar ga je gewoon even een middagje een uurtje of 2 voor zitten en dan kun je wel een mooi kerstdiner bedenken hoor.

Waar zit je aan te denken? Misschien dat wij nog ideen hebben om je te helpen?
Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.

En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soep :') zonder dat het té zomers wordt

[ Bericht 7% gewijzigd door Mexicanobakker op 04-12-2017 15:30:47 ]
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_175517507
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 15:25 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.

En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soep :') zonder dat het té zomers wordt
Tomaat is een fruit toch?

https://15gram.be/recepten/gazpacho-van-tomaat-en-fruit
pi_175517536
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 15:25 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.

En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soep :') zonder dat het té zomers wordt
vorig jaar had ik rode koolsoep met gekarameliseerde appeltjes, erg lekker :9

http://www.francescakookt(...)eliseerde-appeltjes/
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_175527954
TS moet dit jaar tijdens de kerst indruk maken op zijn nieuwe schoonouders door een dinertje te verzorgen met kerst. Goede reden om niet de hele avond naar het gelul van schoonma te hoeven luisteren dacht ik zo. Gelukkig heb ik een aantal jaren ervaring als souschef en kan dus een redelijke pannenkoek bakken. Maar welke gerechten horen nu typisch bij kerst?

Amuse en een frisse Spoom tussendoor spreken voor zich, maar de rest?

Tot zover mijn ideeën:

Amuse:

Mousse van roomkaas-gerookte paling -rucola met krokante serranoham en zalm kaviaar

Voorgerecht 1:

Bouillon? kreeft of ossenstaart? Suggesties?

Voorgerecht 2:

Steak tartaar van kalf- krokant van oude kaas- gepocheerd eitje

Spoom

Mango-munt-limoen?

Hoofdgerecht:

Vis of vlees ben ik nog niet zo over uit..

Vlees voorkeur voor lamsrack met bosvruchten saus en quiche met groenten oid.

Vis - zeewolf met zwarte pasta (inktvis inkt), limoen/dille sausje en gefruite spinazie.

Dessert:

Altijd lastig, had hier dus nog geen invulling voor..

Daarna misschien nog een kaasplankje oid, altijd goed.

Hoe zien jullie diners er dit jaar uit?

[ Bericht 0% gewijzigd door Vocatala op 06-12-2017 14:39:04 ]
pi_175528250
Paddestoelen soep met een vleugje truffel
Met die spoom zou ik de limoen weghalen, vind dat nooit zo.
Misschien voor bij de zeewolf een saffraan sausje? Ook lekker.
Voor vlees is kalfsmedallion ook lekkah, met een rode wijn salie saus
Als dessrt zou ik inderdaad kaas doen, of eventueel een sabayon maken met sorbetijs en vers fruit;

Nu heb ik honger :9
Ik heb nog geen idee hoe mijn kerstdiner eruit gaat zien, ik ben alleen verantwoordelijk voor het dessert.
pi_175528295
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw? :{
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_175528309


quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw? :{
Niet alleen, maar 2de kerstdag is gewoon vaste prik friet met frikandellen

[ Bericht 56% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2017 14:22:57 ]
pi_175528363
quote:
99s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:20 schreef 2682000 het volgende:
Paddestoelen soep met een vleugje truffel
Met die spoom zou ik de limoen weghalen, vind dat nooit zo.
Misschien voor bij de zeewolf een saffraan sausje? Ook lekker.
Voor vlees is kalfsmedallion ook lekkah, met een rode wijn salie saus
Als dessrt zou ik inderdaad kaas doen, of eventueel een sabayon maken met sorbetijs en vers fruit;

Nu heb ik honger :9
Ik heb nog geen idee hoe mijn kerstdiner eruit gaat zien, ik ben alleen verantwoordelijk voor het dessert.
Paddenstoelen vallen inderdaad ook altijd in de smaak.

En die limoen, inderdaad misschien te scherp van smaak voor de rest van het menu. Zeker icm de wijn bij de gerechten.. Waardoor zou jij dit vervangen?

Voor welk dessert heb je gekozen?
pi_175528422
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw? :{
Stiekem is dat eigenlijk ook veel lekkerder, zeker op tweede kerstdag wanneer al dat eten je de oren uit komt, dus wat mij betreft wel ^O^
  woensdag 6 december 2017 @ 14:30:08 #91
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175528512
Zelfgemaakte garnalenbitterbal + Thais viskoekje + Garnalen tempura
Cocquile verrine
Kreeften bisque
Spagethi agli olio met halve kreeft

Toetje maakt mijn vriendin.
  woensdag 6 december 2017 @ 14:33:00 #92
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175528591
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_175528651
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:24 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Paddenstoelen vallen inderdaad ook altijd in de smaak.

En die limoen, inderdaad misschien te scherp van smaak voor de rest van het menu. Zeker icm de wijn bij de gerechten.. Waardoor zou jij dit vervangen?

Voor welk dessert heb je gekozen?
Geen idee nog, aangezien ik heel de avond niks doe, moet ik wel een beetje mijn best doen.
Sowieso voor degene die geen zoet willen/eten kaas.
Misschien een mix van allemaal kleine lekkere hapjes; macarons, chocolade souflé, gegrilde ananas met suiker en dat soort dingetjes. Moet nog even uit vogelen wat lekker is bij elkaar.
  woensdag 6 december 2017 @ 14:35:29 #94
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_175528657
Ik heb de rosbief besteld, de rest moet ik nog uitvogelen.
And so is the past
pi_175528768
1e kerstdag gourmetten
2e kerstdag waarschijnlijk Turkse pizza met kip (als de kebabtent open is)
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_175529241
quote:
14s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Ik heb de rosbief besteld, de rest moet ik nog uitvogelen.
Ga je hem zelf bereiden? Zo ja, hoe?
  woensdag 6 december 2017 @ 15:20:06 #97
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_175529557
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 15:03 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Ga je hem zelf bereiden? Zo ja, hoe?
De oersaaie maar oh zo lekkere honing-mosterd marinade met verse tijm en rozemarijn. Eventjes aanbraden in de pan en dan op lage stand in de oven.
And so is the past
pi_175529724
quote:
14s.gif Op woensdag 6 december 2017 15:20 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

De oersaaie maar oh zo lekkere honing-mosterd marinade met verse tijm en rozemarijn. Eventjes aanbraden in de pan en dan op lage stand in de oven.
Lekker hoor!

Als ik dit zo zie en ik je een tip mag geven.. Probeer eens een stukje buikspek mee te garen.

Mooi stuk zonder zwoerd kopen bij de slager (kost niks, tientje de kilo) insnijden aan de bovenkant, flink zout er op, beetje olie, honing, tijm en rozemarijn. Mooi een dag laten marineren. Als je dan toch de oven op lage temperatuur hebt voor je rosbief gooi je het spek er bij. Gewoon in een braadslee en dan tot zo'n 2 cm water er in. Afdekken met zilverfolie. uurtje of 2/3 afhankelijk van de temperatuur. Malser heb jij je buikspek nog niet gehad;)
  woensdag 6 december 2017 @ 15:46:31 #99
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175530054
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 6 december 2017 @ 16:19:02 #100
469793 Puk1234
Know your worth!
pi_175530700
Sws iets met eend met wijn bereid.. Nog geen concreet plan... Haha heb dan ook dit jaar geen schoonouders om te verassen. Anders was ik nu ook al het plannen jah :9
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')