Thanks! Die ga ik eens opzoeken!quote:
Die rosbiefroosjes zien er lekker semi erotisch uit zegquote:Op woensdag 29 november 2017 19:52 schreef essnhills het volgende:
[..]
Karamelbrownies?
[..]
Vorig jaar had ik 2 erg lekkere amuses:
https://www.ah.nl/allerha(...)iet-en-mierikswortel
en
https://www.ah.nl/allerha(...)-met-pecorinokoekjes (alleen had ik de kaaskoekjes van parmezaanse kaas gemaakt ipv pecorino). Waren allebei erg lekker.
Of is dit al te exotisch?
[..]
Kiprollade met sinaasappel-mosterdsaus? (gewoon plakjes kiprollade op een beetje sla en met die saus erbij)
Wel nee joh, je hebt nog ruim de tijd. Daar ga je gewoon even een middagje een uurtje of 2 voor zitten en dan kun je wel een mooi kerstdiner bedenken hoor.quote:Op donderdag 30 november 2017 13:43 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner. Laat, slechte planning.
Ik heb ook nog geen idee hoor. Helemaal niet erg.quote:Op donderdag 30 november 2017 13:43 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner. Laat, slechte planning.
Ik zie hier toch altijd weer dingen waarvan ik denk 'hoe krijg je t voor elkaar'
Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.quote:Op vrijdag 1 december 2017 08:50 schreef dodoria het volgende:
[..]
Wel nee joh, je hebt nog ruim de tijd. Daar ga je gewoon even een middagje een uurtje of 2 voor zitten en dan kun je wel een mooi kerstdiner bedenken hoor.
Waar zit je aan te denken? Misschien dat wij nog ideen hebben om je te helpen?
Tomaat is een fruit toch?quote:Op maandag 4 december 2017 15:25 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.
En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soep zonder dat het té zomers wordt
vorig jaar had ik rode koolsoep met gekarameliseerde appeltjes, erg lekkerquote:Op maandag 4 december 2017 15:25 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.
En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soep zonder dat het té zomers wordt
Niet alleen, maar 2de kerstdag is gewoon vaste prik friet met frikandellenquote:Op woensdag 6 december 2017 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw?
Paddenstoelen vallen inderdaad ook altijd in de smaak.quote:Op woensdag 6 december 2017 14:20 schreef 2682000 het volgende:
Paddestoelen soep met een vleugje truffel
Met die spoom zou ik de limoen weghalen, vind dat nooit zo.
Misschien voor bij de zeewolf een saffraan sausje? Ook lekker.
Voor vlees is kalfsmedallion ook lekkah, met een rode wijn salie saus
Als dessrt zou ik inderdaad kaas doen, of eventueel een sabayon maken met sorbetijs en vers fruit;
Nu heb ik honger
Ik heb nog geen idee hoe mijn kerstdiner eruit gaat zien, ik ben alleen verantwoordelijk voor het dessert.
Stiekem is dat eigenlijk ook veel lekkerder, zeker op tweede kerstdag wanneer al dat eten je de oren uit komt, dus wat mij betreft welquote:Op woensdag 6 december 2017 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw?
Geen idee nog, aangezien ik heel de avond niks doe, moet ik wel een beetje mijn best doen.quote:Op woensdag 6 december 2017 14:24 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Paddenstoelen vallen inderdaad ook altijd in de smaak.
En die limoen, inderdaad misschien te scherp van smaak voor de rest van het menu. Zeker icm de wijn bij de gerechten.. Waardoor zou jij dit vervangen?
Voor welk dessert heb je gekozen?
Ga je hem zelf bereiden? Zo ja, hoe?quote:Op woensdag 6 december 2017 14:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Ik heb de rosbief besteld, de rest moet ik nog uitvogelen.
De oersaaie maar oh zo lekkere honing-mosterd marinade met verse tijm en rozemarijn. Eventjes aanbraden in de pan en dan op lage stand in de oven.quote:Op woensdag 6 december 2017 15:03 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Ga je hem zelf bereiden? Zo ja, hoe?
Lekker hoor!quote:Op woensdag 6 december 2017 15:20 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
De oersaaie maar oh zo lekkere honing-mosterd marinade met verse tijm en rozemarijn. Eventjes aanbraden in de pan en dan op lage stand in de oven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |