abonnement Unibet Coolblue
pi_175233248
Ik lees ook weer mee.
Kerstavond kook ik voor mijn man en mijn ouders.
Ben op zoek naar gerechten die je makkelijk de avond of ochtend van te voren kan maken.
pi_175242170
Wij eten Eerste Kerstdag met ons viertjes thuis, dus dan een kindvriendelijk driegangendiner. Voor de andere dagen weet ik nog niet of ik iets moet meenemen.

Plan voor diner:
Voorgerecht: Voor de kinderen denk ik eierpaddenstoeltjes
Voor ons iets lekkerders, maar weet nog niet wat.

Hoofd: hm, kalkoen? Eend? Konijn?
Bijgerechten: in elk geval stoofpeertjes en ik denk ook wel pommes duchesses, rode kool? Hangt een beetje van de vleeskeurder af.

Na: panna cotta met iets van fruit.
pi_175245636
Eerste kerstdag gaan we uit eten met de schoonfamilie, tweede kerstdag gaan we overdag naar mijn oma (ca. anderhalf uur rijden) voor een kop thee met haar en mijn ouders. Dus ik denk dat ik een mooie kersttaart ga maken voor bij de thee. Mijn ouders gaan dan naar familie waar ik geen contact mee heb/wil en wij naar huis. Maar dan kook ik niet veel meer. Dus wat soep of fingerfood wat snel opgewarmd is.
pi_175321859
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 10:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Fried green (killer) tomatoes
Heb dit altijd al een keer willen maken, maar hoe kom je in Nederland aan groene tomaten? in de zomer uit eigen tuin zou nog kunnen, maar met kerstmis?
pi_175324797
Ik wil graag een kerstham maken en heb wel al wat filmpjes van foodwishes en gorden ramsay bekeken. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk wel stuk varken ik het beste kan bestellen. Ik denk nu aan een beenham met bot, maar tips zijn welkom
pi_175333343
Hoi allemaal,

Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het nagerecht van het kerstdiner en ik ben eigenlijk op zoek naar wat advies hiervoor. Dit jaar heb ik geleerd om karamelsaus te maken, dus het lijkt me leuk om dat te verwerken of te gebruiken bij het nagerecht. Iemand een tip/idee?

>:O
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_175333394
quote:
1s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 22:22 schreef Tree het volgende:
Ik denk dat ik dit jaar voor het kerstetentje met de schoonfamilie voor de croquembouche ga :9

[ afbeelding ]
Ik heb het 6 jaar geleden geprobeerd. Wat een ellende om dat goed mooi te krijgen. Als het lukt heb je echt een prachtig nagerecht, maar het ziet er vaak eerder een klein beetje triestig uit :P
pi_175343861
Hier hebben we een voorlopig menu, e.e.a. moet nog even verder worden uitgedacht.

We gaan toch voor een rondreisje als thema :P

Het worden allemaal kleine porties :)

Amuse: Scandinavisch, iets met een vismousse (zalm waarschijnlijk)
Voorgerecht: Involtini (courgette rolletjes met ricottavulling (koud), of auberginerolletjes met spinazie en mozzerella (warm), of vitella tonnato rolletjes (met iets dikkere tonijnsaus, misschien met ricotta erdoor oid). Andere suggesties zijn welkom, alleen mag er geen tomaat in zitten :P
Soep: Marokkaanse courgettesoep
Gerechtje: Mini english pie (muffin grootte), waarschijnlijk iets met champignons en kipvulling
(hoofd)gerechtje: Rendang met knapperige spercieboontjes
Dessert: Frans triootje (créme brulee, tarte tatin, eclairs met kersenroom)

We gaan dus nog e.e.a. uitproberen en bedenken, maar dat is de richting waar we nu op zitten :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  maandag 27 november 2017 @ 19:40:40 #59
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175345160
Vind het qua smaken bij elkaar als een drama klinken Ess 😅

Heb je receptje van eclairs met kersenroom? Dat klinkt lekker zeg :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175347543
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 19:40 schreef Molo het volgende:
Vind het qua smaken bij elkaar als een drama klinken Ess 😅

Heb je receptje van eclairs met kersenroom? Dat klinkt lekker zeg :9
Het is ook nog maar een eerste opzetje ;)
Dat receptje heb ik (nog) niet, idee komt van m'n tante.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_175353606
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 19:46 schreef koekepannekoek het volgende:
Ik wil graag een kerstham maken en heb wel al wat filmpjes van foodwishes en gorden ramsay bekeken. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk wel stuk varken ik het beste kan bestellen. Ik denk nu aan een beenham met bot, maar tips zijn welkom
Een kerstham is normaal gesproken de dij van het achterbeen van een varken, met het bot er nog in. Hier (buitenland) heet dat gewoon een 'ham'. Een hele ham is ongeveer 8-9 kg en een halve ergens tussen 3-5 kg. Normaal gesproken kook je de ham eerst, voordat je 'm mariners en roostert in de oven, maar soms kun je een ham ook al gekookt kopen.
Ik zou gewoon eens aan je slager vragen of je een ham aan het been kunt krijgen en aangeven hoe groot je de ham hebben wil.
pi_175353608
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 09:39 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Hoi allemaal,

Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het nagerecht van het kerstdiner en ik ben eigenlijk op zoek naar wat advies hiervoor. Dit jaar heb ik geleerd om karamelsaus te maken, dus het lijkt me leuk om dat te verwerken of te gebruiken bij het nagerecht. Iemand een tip/idee?

>:O
Een caramel slice met een bolletje ijs? Lekker simpel, maar errug lekker.
pi_175356491
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 03:36 schreef dodoria het volgende:

[..]

Een caramel slice met een bolletje ijs? Lekker simpel, maar errug lekker.
Is inderdaad al wel een simpel, maar leuk idee! Thanks. Wellicht kan ik er nog wat bij maken.
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_175357749
Ik heb een keer een baked alaska gemaakt met onder andere zoute karamel erin. :9
pi_175359754
14 man dit jaar, helaas moeilijke eters, dus trek ze beetje uit hun comfortzone, maar niet teveel.

Aperitief; eenvoudige cocktail van kirsch, champagne en graanaatappelpitjes, munt. ziet er lekker kerstig uit.

Amuse; staat nog open, dus lees mee

Voor; kreeftenbisque

hoofd, keuze uit lamsrack in kruidenkorst of kabeljauwfilet, geserveerd met geroosterde kriel, winterse groenten, stoofpeertjes, eenvoudige salade, meetsal nog een mooie preitaart ofzo

Na, wil twee giga Pavlova maken met ijs en rood fruit
  dinsdag 28 november 2017 @ 15:02:31 #66
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175362150
Thema-kerst bij de schoonfamilie deze keer. Met als thema: Zuid Amerika.

Warm voorgerecht worden empanadas, hoofdgerecht wordt picanha.

Ik ga het koude voorgerecht maken: Ceviche. Waarbij de 2 niet-viseters een vegetarische variant voorgeschoteld gaan krijgen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_175366691
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 15:02 schreef MutedFaith het volgende:
Thema-kerst bij de schoonfamilie deze keer. Met als thema: Zuid Amerika.

Warm voorgerecht worden empanadas, hoofdgerecht wordt picanha.

Ik ga het koude voorgerecht maken: Ceviche. Waarbij de 2 niet-viseters een vegetarische variant voorgeschoteld gaan krijgen.
Picanha van de bbq hoop ik?
pi_175374605
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 03:33 schreef dodoria het volgende:

[..]

Een kerstham is normaal gesproken de dij van het achterbeen van een varken, met het bot er nog in. Hier (buitenland) heet dat gewoon een 'ham'. Een hele ham is ongeveer 8-9 kg en een halve ergens tussen 3-5 kg. Normaal gesproken kook je de ham eerst, voordat je 'm mariners en roostert in de oven, maar soms kun je een ham ook al gekookt kopen.
Ik zou gewoon eens aan je slager vragen of je een ham aan het been kunt krijgen en aangeven hoe groot je de ham hebben wil.
Super, dank je wel, hier kan ik mee verder
  woensdag 29 november 2017 @ 09:06:24 #69
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175376165
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 18:59 schreef lighted het volgende:

[..]

Picanha van de bbq hoop ik?
Mijn schoonzus maakt t. Dus waarschijnlijk niet.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_175378683
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 09:06 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Mijn schoonzus maakt t. Dus waarschijnlijk niet.
:')
Altijd weer mensen met kerst die iets uitkiezen vanwege naam en trend maar geen idee hebben hoe ze het moeten maken..
  woensdag 29 november 2017 @ 11:40:15 #71
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175378732
Oh, mijn schoonzus kan best koken. Dus daar ben ik echt niet bang voor.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 29 november 2017 @ 13:57:36 #72
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175381912
Ben voor 2e kerstdag nog opzoek naar een klein, koud voorgerecht.
absoluut niet culinaire personen + zwangere vrouw

iemad nog leuke tips? geen carpaccio oid. wel iets bijzonders
edit: Geen vis, te exotisch voor de mensen daar.

[ Bericht 12% gewijzigd door JaafkeEHV op 29-11-2017 14:14:00 ]
pi_175384673
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 13:57 schreef JaafkeEHV het volgende:
Ben voor 2e kerstdag nog opzoek naar een klein, koud voorgerecht.
absoluut niet culinaire personen + zwangere vrouw

iemad nog leuke tips? geen carpaccio oid. wel iets bijzonders
edit: Geen vis, te exotisch voor de mensen daar.

Een exotische kipcocktail... https://www.ah.nl/allerha(...)iemayonaise-en-mango

Een Bietencarpaccio http://www.ohmyfoodness.n(...)ndressing-geitenkaas
  woensdag 29 november 2017 @ 16:44:05 #74
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175385187
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_175389339
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 09:39 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Hoi allemaal,

Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het nagerecht van het kerstdiner en ik ben eigenlijk op zoek naar wat advies hiervoor. Dit jaar heb ik geleerd om karamelsaus te maken, dus het lijkt me leuk om dat te verwerken of te gebruiken bij het nagerecht. Iemand een tip/idee?

>:O
Karamelbrownies?
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:06 schreef dedude87 het volgende:
14 man dit jaar, helaas moeilijke eters, dus trek ze beetje uit hun comfortzone, maar niet teveel.

Amuse; staat nog open, dus lees mee

Vorig jaar had ik 2 erg lekkere amuses:
https://www.ah.nl/allerha(...)iet-en-mierikswortel

en

https://www.ah.nl/allerha(...)-met-pecorinokoekjes (alleen had ik de kaaskoekjes van parmezaanse kaas gemaakt ipv pecorino). Waren allebei erg lekker.
Of is dit al te exotisch?
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 13:57 schreef JaafkeEHV het volgende:
Ben voor 2e kerstdag nog opzoek naar een klein, koud voorgerecht.
absoluut niet culinaire personen + zwangere vrouw

iemad nog leuke tips? geen carpaccio oid. wel iets bijzonders
edit: Geen vis, te exotisch voor de mensen daar.

Kiprollade met sinaasappel-mosterdsaus? (gewoon plakjes kiprollade op een beetje sla en met die saus erbij)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')