Klinkt ook als een gezonde werkomgeving jaquote:Op woensdag 6 september 2017 12:32 schreef zetalore het volgende:
Men rent zich daar de sloffen uit het lijf om je te helpen
?quote:Op woensdag 6 september 2017 12:32 schreef zetalore het volgende:
We moeten ons een medicijn marge aannemen, als een medicijn duurder is dan 100 euro, dan maar geen medicijn.
tja je zal toch werken moeten tijdens je werk.quote:Op woensdag 6 september 2017 12:37 schreef HPLC het volgende:
[..]
Klinkt ook als een gezonde werkomgeving ja
Uiteraard, maar werken of zwoegen is nogal een verschilquote:Op woensdag 6 september 2017 12:37 schreef zetalore het volgende:
[..]
tja je zal toch werken moeten tijdens je werk.
Wat ik ermee bedoel is dat we moeten stoppen om te dure medicijnen aan te kopen die per stuk duizenden euro's kosten.quote:
Wat doe jij dan tijdens je werk?quote:Op woensdag 6 september 2017 12:38 schreef HPLC het volgende:
[..]
Uiteraard, maar werken of zwoegen is nogal een verschil
Daar zijn al gewoon regels voor. Kost een behandeling zoveel geld, dan doen we het niet.quote:Op woensdag 6 september 2017 12:39 schreef zetalore het volgende:
[..]
Wat ik ermee bedoel is dat we moeten stoppen om te dure medicijnen aan te kopen die per stuk duizenden euro's kosten.
Vergeet de eigen bijdrage niet die nog jaarlijks bovenop het eigen risico komt die voor sommige mensen het veelvoud is daarvan jaarlijks. Kan tot duizenden euro`s oplopen. Mensen die daardoor zorg vermijden.quote:Op woensdag 6 september 2017 12:32 schreef zetalore het volgende:
want een eigen risico van 400 euro (en deze is stijgende) houden de mensen niet vol. Dit kan echt zo niet langer.
Speak for yourself ja... Als er een medicijn is om mij te genezen dan wil ik het gewoon hebben. Dat jij nou liever dood gaat om jezelf 400 euro per jaar aan eigen risico te besparen mag je zelf weten, maar van mij blijf je af.quote:Op woensdag 6 september 2017 12:32 schreef zetalore het volgende:
als een medicijn duurder is dan 100 euro, dan maar geen medicijn
Nou als ik te lang zwoeg dan gaat het foutquote:Op woensdag 6 september 2017 12:39 schreef zetalore het volgende:
[..]
Wat doe jij dan tijdens je werk?
Bepaal jij dat?quote:Op woensdag 6 september 2017 12:32 schreef zetalore het volgende:
We moeten onze zorgkosten tot 1/3 reduceren van wat het nu is.
Ik heb meer vertrouwen in de onderzoekers die hier daadwerkelijk onderzoek naar gedaan hebben, een puntensysteem hebben gemaakt, en objectief onderzoek hebben gedaan dan in jouw anekdotisch bewijs dat de ziekenzorg in Japan 'veel beter' is.quote:Op woensdag 6 september 2017 12:32 schreef zetalore het volgende:
Alhoewel in dit artikel wordt beweerd dat de zorg die we krijgen de beste is, durf ik dit ten zeerste te betwisten
Inderdaad en de zelfmoordcijfers in japan zijn niet om over naar huis te schrijven. Ik wil niet dat mijn verpleegster de benen uit het lijf moet rennen. Ik wil dat ze met plezier haar baan doet en dat ze mij op een goede manier kan verzorgen. Ze werken hard genoeg wat mij betreft, het is een zware baan.quote:Op woensdag 6 september 2017 13:28 schreef HPLC het volgende:
[..]
Nou als ik te lang zwoeg dan gaat het fout
Ik zou ook niet klagen met 79 euro per maand. Ik zit met mijn gezin aan enkele duizenden euro`s per jaar. En dat zal meer worden,.quote:Op woensdag 6 september 2017 13:29 schreef erikkll het volgende:
[..]
Bepaal jij dat?
In de afgelopen 20 jaar is de zorg veel duurder geworden. Maar waar je 20 jaar geleden bij de meeste soorten kanker een overlevingskans had van bijna 0% en vele andere ziektes ook gewoon je dood betekenden; is dat nu niet meer het geval. Ja we betalen meer, maar de ziekenzorg is ook veel beter.
Kinderen zijn gratis meeverzekerd, dus alleen papa en mama hoeven te betalen. Vreemd dus dat jij zoveel duurder uit bent.quote:Op woensdag 6 september 2017 13:32 schreef Karig_Hutje het volgende:
[..]
Ik zou ook niet klagen met 79 euro per maand. Ik zit met mijn gezin aan enkele duizenden euro`s per jaar. En dat zal meer worden,.
Nee die hele marktwerking moet stoppen. Daar zit hem het probleem. Nederland trekt zich op aan het Amerikaanse model en kijk hoe goed dat gaat. En het kan anders als je kijkt naar de ons omringende landen.quote:Op woensdag 6 september 2017 13:34 schreef erikkll het volgende:
[..]
Kinderen zijn gratis meeverzekerd, dus alleen papa en mama hoeven te betalen. Vreemd dus dat jij zoveel duurder uit bent.
En ja, de zorg zal inderdaad duurder blijven worden en de verzekeringen dus ook.
Ehm twee maal eigen risico en 130 per maand pp plus eigen bijdrage. Ga maar rekenen.quote:Op woensdag 6 september 2017 13:34 schreef erikkll het volgende:
[..]
Kinderen zijn gratis meeverzekerd, dus alleen papa en mama hoeven te betalen. Vreemd dus dat jij zoveel duurder uit bent.
En ja, de zorg zal inderdaad duurder blijven worden en de verzekeringen dus ook.
Ik betaal ook gewoon bijna 300 per maand voor 2 personen.quote:Op woensdag 6 september 2017 13:34 schreef erikkll het volgende:
[..]
Kinderen zijn gratis meeverzekerd, dus alleen papa en mama hoeven te betalen. Vreemd dus dat jij zoveel duurder uit bent.
En ja, de zorg zal inderdaad duurder blijven worden en de verzekeringen dus ook.
Ik denk dat hij student met zorgtoeslag is. Anders kom je niet aan een zo laag bedrag. En een eigen risico van 800.quote:Op woensdag 6 september 2017 13:39 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ik betaal ook gewoon bijna 300 per maand voor 2 personen.
Bezuinigen op je verzekering
Dat doen mensen die daarna gaan klagen dat ze niet met de ambulance mee willen omdat ze dan hun vrijwillig eigen risico moeten betalen en dat ze in het verkeerde ziekenhuis zijn geholpen dat geen contract had met hun budget verzekering.
Das geen vergelijken natuurlijk.quote:Op woensdag 6 september 2017 13:44 schreef Karig_Hutje het volgende:
[..]
Ik denk dat hij student met zorgtoeslag is. Anders kom je niet aan een zo laag bedrag. En een eigen risico van 800.
Nee duidelijk niet. Zeker niet tegenover een gezin waar je alles gewoon voor de volle 100% mag betalen.quote:Op woensdag 6 september 2017 13:47 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Das geen vergelijken natuurlijk.
Laten we eens stoppen om de massa's medicijnen die niet eens zijn gebruikt te vernietigen omdat een inspectie dit vervolgens eist. Zelfs als ze nog onuitgepakt in de verpakking zitten. Farmaceuten en apotheken lachen zich een breuk met zoveel kassa-momenten.quote:Op woensdag 6 september 2017 12:39 schreef zetalore het volgende:
[..]
Wat ik ermee bedoel is dat we moeten stoppen om te dure medicijnen aan te kopen die per stuk duizenden euro's kosten.
In het AD vandaag dat de flexibilisering alleen maar door gaat. Halbe Zijlstra wil naar 100% flexibele contracten, ondanks herhaalde waarschuwingen over de nadelen voor de kenniseconomie van o.a. DNB, WRR en CPB. Dit heeft grote gevolgen voor de zorg.quote:Op woensdag 6 september 2017 14:26 schreef Elzies het volgende:
[..]
Laten we eens stoppen om de massa's medicijnen die niet eens zijn gebruikt te vernietigen omdat een inspectie dit vervolgens eist. Zelfs als ze nog onuitgepakt in de verpakking zitten. Farmaceuten en apotheken lachen zich een breuk met zoveel kassa-momenten.
De Nederlandse gezondheidszorg is corrupt tot op het bot. We hebben helemaal niet de beste gezondheidszorg van de wereld. Misschien voor degene die daarvoor de portemonnee kunnen trekken, maar steeds meer Nederlanders mijden juist gezondheidszorg omdat het voor hun onbetaalbaar wordt.
Zorgverzekeraars harken ieder jaar miljarden euro's extra op hun spreekwoordelijke 'oppottingsplank' en ze proberen de Nederlanders wijs te maken dat ze meer premie moeten gaan betalen omdat de zorg duurder wordt.
De zelfverrijking in bestuurslagen gaan onverminderd door.
De thuiszorg is uitgekleed, verzorgingstehuizen zijn afgeschaft en de verpleeghuizen kampen met wachtlijsten omdat ze geen personeel meer kunnen vinden die dit werk nog wil doen. Logisch na zoveel jaren van uitbuiting van het vaste personeel. En dat met een toenemende vergrijzing.
Ze betalen hetzelfde alleen worden door de overheid ondersteund.quote:Op woensdag 6 september 2017 13:59 schreef halfway het volgende:
Waarom betalen werkenden VEEL meer als niet werkenden?
De facto wordt er helemaal niet zoveel herverdeeld. Geeft ook de Europese commissie en OESO duidelijk aan. Iets wat trouwens de lange termijn economische groei en conjuncturele stabiliteit schaadt.quote:Op woensdag 6 september 2017 22:32 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ze betalen hetzelfde alleen worden door de overheid ondersteund.
Het rondpompen van geld door de overheid is niks nieuws.
Het rondpompen van geld is irrelevante onzin? Jaja. Ouwe bounty.quote:Op woensdag 6 september 2017 22:44 schreef Tijger_m het volgende:
Dit topic is dus gewoon volkomen kansloos, we hebben de gebruikelijke dom rechtse blaatschapen die iedereen voor leugenaar of zakkenvuller aanmerken en de aanwezigheid van Klopkoek die het topic weer gelijk verneukt met irrelevante onzin.
Mischien even opnieuw proberen en dan gewoon met feiten?
Nee, de medicijnen zijn meestal niet duur - qua grondstoffen. Het zijn de patenten op de recepten die het duur maken. Zogenaamd vanwege onderzoek. Waanzinnige monopolieposities doen de rest.quote:Op woensdag 6 september 2017 12:39 schreef zetalore het volgende:
[..]
Wat ik ermee bedoel is dat we moeten stoppen om te dure medicijnen aan te kopen die per stuk duizenden euro's kosten.
Dan is de oplossing om pharmaceutische bedrijven te laten aantonen dat zij inderdaad hoge kosten hebben gemaakt om het medicijn te ontwikkelen en een termijn af te spreken waarin dat terugverdiend word. En dat ook onderzoek naar medicijnen waar nooit een resultaat uit volgt betaald kan worden, het is niet zo dat alle onderzoek een medicijn oplevert.quote:Op woensdag 6 september 2017 22:50 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Nee, de medicijnen zijn meestal niet duur - qua grondstoffen. Het zijn de patenten op de recepten die het duur maken. Zogenaamd vanwege onderzoek. Waanzinnige monopolieposities doen de rest.
En voor hoeveel is er dan uiteindelijk vergoed?quote:Op woensdag 6 september 2017 13:37 schreef Karig_Hutje het volgende:
[..]
Ehm twee maal eigen risico en 130 per maand pp plus eigen bijdrage. Ga maar rekenen.
Je schijnt het nogal goed te weten. Ten eerste is het geen 1560 euro maar 3120 euro plus eigen risico en daar bovenop eigen bijdrage niet vergoede medicijnen. Ten tweede gaat het om relatief kleine bedragen waardoor wij steeds aan de eigen risico zitten die ik jou niet aan je neus ga hangen. Wij betalen dus de meerderheid van de zorgkosten zelf en het vergoede zal iets onder de 1200 euro uitkomen. Dus van de totale kosten per jaar van ongeveer 4500 euro zijn er rond de 1200 vergoed. Ik betaal voor jou kosten dus in u woorden niet zo zeiken.quote:Op donderdag 7 september 2017 02:14 schreef probeer het volgende:
[..]
En voor hoeveel is er dan uiteindelijk vergoed?
Je dient dus een onderscheid te maken tussen zorgkosten en premiekosten.
Dus 1560 aan premiekosten voor het verzekeren van 4 mensen. Daarbij hebben je kinderen ook geen eigen risico.
Maar goed, jij zegt dat je dus sowieso 770 euro aan zorgkosten maakt (2x ER). En de rest? Maw, halen jullie de 1560+770 euro aan zorgkosten per jaar?
In dat geval niet zeiken, want een ander betaalt voor je.
De eerste verkiezingsbelofte is al verbroken voordat kabinet Rutte III er daadwerkelijk zit. Men had tijdens de verkiezingen de mond vol over het inperken van het eigen risico en de flexibilisering, maar deze politici doen al braafjes van wat de verzekeraars hen opdraagt.quote:Op woensdag 6 september 2017 20:41 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
In het AD vandaag dat de flexibilisering alleen maar door gaat. Halbe Zijlstra wil naar 100% flexibele contracten, ondanks herhaalde waarschuwingen over de nadelen voor de kenniseconomie van o.a. DNB, WRR en CPB. Dit heeft grote gevolgen voor de zorg.
Ieder voor zich, en de ander net zoveel gunnen als die je misgunt.
Je bent ervan op de hoogte dat dit geen besluit is van het nieuwe kabinet? Dat er dus ook geen verkiezingsbelofte is gebroken?quote:Op donderdag 7 september 2017 09:48 schreef Elzies het volgende:
[..]
De eerste verkiezingsbelofte is al verbroken voordat kabinet Rutte III er daadwerkelijk zit. Men had tijdens de verkiezingen de mond vol over het inperken van het eigen risico en de flexibilisering, maar deze politici doen al braafjes van wat de verzekeraars hen opdraagt.
Want de verzekeraars, de banken en de multinationals hebben de daadwerkelijke macht. De politici van vandaag is niets meer of minder meer dan een stropop die braaf doet wat hem wordt opgedragen. (vaak in ruil voor een bestuurlijk baantje na de politieke carrière)
Maar goed, eigen schuld dikke bult. Critici hebben hier al vaak genoeg voor gewaarschuwd en de kiezer trapt er telkens weer in. Dit keer was Rutte er nog zelfs sneller bij dan bij 'er gaat geen cent naar Griekenland toe'.
Ik moet hier toch wel vreselijk hard om lachen. De man die zijn mond vol heeft dat Nederland geen immigranten moet toelaten klaagt dat er niet genoeg personeel is voor ouderenzorg.quote:Intussen voltrekt zich in de ouderenzorg een rampscenario. Verpleeghuisbedden die leeg blijven staan omdat er geen vast personeel meer te vinden is. Ouderen die geen thuiszorg krijgen omdat de thuiszorgorganisatie kampt met een faillissement of personeelstekort. Het overgebleven vaste personeel die overwerkt massaal de ziektewet induikt of zelf de keuze maakt om als uitzendkracht te gaan werken.
Dan klinkt het plan om meer personeel te gaan werven leuk in de oren, maar als je geen nieuw personeel meer kunt vinden en het vaste personeelsbestand grotendeels zélf vijftigers zijn met de bijbehorende lichamelijke klachten. Zorgelijk als je jezelf in die materie verdiept.
Je krijgt straks dus instellingen die louter nog draaien op flex-krachten met alle risico's van dien. Zeg maar een supermarkt-model voor ouderen waar gedurende de dag personeel voor korte uurtjes worden ingezet.
Dit inderdaad. Mijn vriendin (die Amerikaans is) vertelde me dat ze zo verbaasd was dat onze politiek zo'n fan is van hun systeem waarin marktwerking een steeds grotere rol krijgt en de zorg daardoor alleen maar duurder word. In de VS kunnen simpele behandelingen daardoor al duizenden euro's kosten terwijl ze hier misschien net 200 euro kosten. Om een voorbeeld te nemen, een spiraaltje plaatsen kost in de VS gewoon bijna 1000 euro, waar het hier nog geen 100 euro is. Om over spoedeisende zorg nog maar te zwijgen qua kosten. Het verschilt in de VS zelfs per ziekenhuis en per verzekeraar wat je moet betalen! Met name armere mensen mijden de zorg hierdoor omdat het niet te betalen is, iets waar wij langzaamaan ook naartoe gaan als ik zie hoeveel deurwaarderszaken er zijn voor zorgpremie/zorgkosten/eigen risico. Wat mij betreft stoppen we per direct met de marktwerking in de zorg en leren we van bijvoorbeeld de skandinavische landen en Duitsland hoe het ook kan. Zij hebben net als ons een enorme vergrijzing en toch stijgen de kosten bij hen een stuk minder sterk omdat de overheid bepaalde beperkingen oplegt aan zorgaanbieders en verzekeraars.quote:Op woensdag 6 september 2017 13:36 schreef Karig_Hutje het volgende:
[..]
Nee die hele marktwerking moet stoppen. Daar zit hem het probleem. Nederland trekt zich op aan het Amerikaanse model en kijk hoe goed dat gaat. En het kan anders als je kijkt naar de ons omringende landen.
Ik durf hier een wedje te maken dat onder Rutte III het eigen risico stijgt en dat de premie omhoog gaat. Ja, dan heb je inderdaad een verkiezingsbelofte geschonden.quote:Op donderdag 7 september 2017 10:21 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Je bent ervan op de hoogte dat dit geen besluit is van het nieuwe kabinet? Dat er dus ook geen verkiezingsbelofte is gebroken?
[..]
Ik moet hier toch wel vreselijk hard om lachen. De man die zijn mond vol heeft dat Nederland geen immigranten moet toelaten klaagt dat er niet genoeg personeel is voor ouderenzorg.
Ooit bij je opgekomen dat het terugdringen van immigratie en een tekort aan personeel met elkaar samenhangt? Zal wel niet.
Maar goed, wat houd jou of andere Nederlanders tegen om zelf voor je bejaarde (groot)ouders te zorgen? Je weet wel, zoals we dat in de goede oude tijd deden waar rechts Nederland altijd zo naar terug verlangt.
Jij denkt serieus dat immigranten in de ouderenzorg gaan werken? Sowieso zal het merendeel van de migranten uit moslimlanden überhaupt niet gaan werken, laat staan dat ze een 'smerig baantje waarin je bij ouderen of zelfs ouderen zelf schoonmaakt' gaan doen. Dat blijkt inmiddels wel uit de cijfers daarover. Nou kan ik je zeggen, ik heb jaren in de thuiszorg gewerkt en de enige oplossing voor tekorten daar is stoppen met al die flexibele contracten en het verhogen van het loon. Nu loont het gewoon niet om dergelijk werk te doen. Je werkt vaak 50 uur per week, waarvan er maar 32 tot 40 betaald worden en houd er aan het eind van de maand net iets meer dan het minimumloon aan over. Gek he dat mensen dat werk niet (meer) willen doen? Maar ja, rechts Nederland (lees de VVD) denkt alleen maar aan de eigen portemonnee. Al die oudjes die nu zorg behoeven stemmen immers toch niet op hen...quote:Op donderdag 7 september 2017 10:21 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Je bent ervan op de hoogte dat dit geen besluit is van het nieuwe kabinet? Dat er dus ook geen verkiezingsbelofte is gebroken?
[..]
Ik moet hier toch wel vreselijk hard om lachen. De man die zijn mond vol heeft dat Nederland geen immigranten moet toelaten klaagt dat er niet genoeg personeel is voor ouderenzorg.
Ooit bij je opgekomen dat het terugdringen van immigratie en een tekort aan personeel met elkaar samenhangt? Zal wel niet.
Maar goed, wat houd jou of andere Nederlanders tegen om zelf voor je bejaarde (groot)ouders te zorgen? Je weet wel, zoals we dat in de goede oude tijd deden waar rechts Nederland altijd zo naar terug verlangt.
Denken dat het eigen belang alleen voor rechts Nederland geldtquote:Op donderdag 7 september 2017 11:06 schreef yats het volgende:
[..]
Maar ja, rechts Nederland (lees de VVD) denkt alleen maar aan de eigen portemonnee. Al die oudjes die nu zorg behoeven stemmen immers toch niet op hen...
Het woordje "alleen" staat nergens noch wordt het geimpliceerd. Dat is pas kortzichtig.quote:Op donderdag 7 september 2017 14:01 schreef StarGazer het volgende:
[..]
Denken dat het eigen belang alleen voor rechts Nederland geldt
Kortzichtig geneuzel.
Wat trouwens ook direct voort vloeit uit vatbaarheid voor angstgevoelens.quote:Op donderdag 7 september 2017 14:01 schreef StarGazer het volgende:
[..]
Denken dat het eigen belang alleen voor rechts Nederland geldt
Kortzichtig geneuzel.
De manier waarop het geformuleerd is impliceert generalisatie en dat is de facto wel degelijk kortzichtig. Niet echt bevorderlijk voor een constructieve discussie.quote:Op donderdag 7 september 2017 14:27 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Het woordje "alleen" staat nergens noch wordt het geimpliceerd. Dat is pas kortzichtig.
Uit alles blijkt wel dat de korte termijn en eigenbelang sterker voor rechts geldt. Van vrijwilligerswerk tot donaties aan goede doelen (écht goede doelen, dus niet de plaatselijke kerk waar je elke week komt). Dito voor ongegeneerd opportunisme.
M.i. kun je heel veel posities vertalen in eigenbelangquote:Op donderdag 7 september 2017 14:31 schreef StarGazer het volgende:
[..]
De manier waarop het geformuleerd is impliceert generalisatie en dat is de facto wel degelijk kortzichtig. Niet echt bevorderlijk voor een constructieve discussie.
Maar goed, ik vind sowieso dat hele links - rechts geneuzel volstrekt irrelevant en achterhaald.
Doe er verder mee wat je wil
quote:Op donderdag 17 augustus 2017 01:06 schreef hooibaal het volgende:
Je zou kunnen concluderen dat de ikke-ikke-ikke-stromingen terrein winnen de laatste decennia, en aangezien dat het tegenovergestelde is van wat 'links' wil is het makkelijk roepen dat links kleiner wordt. Het is vooral het CDA dat terrein verliest nu heel Brabant en Limburg niet meer stemt wat meneer pastoor wil.
Het tij voor links keert wel weer. Ieder voor zich is ook niet wat op de langere termijn.
Oh, en ik zou Denk toch echt bij de confessionelen geplakt hebben.
Even een analyse over het zelfbelang van het anti-egoisme van linkse partijen.quote:Op donderdag 7 september 2017 14:36 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
M.i. kun je heel veel posities vertalen in eigenbelang
"Bij welbegrepen eigenbelang wordt een morele aanspraak gemaakt op rechtvaardigheid en gelijkheid. Hierbij wordt de eigen situatie vergeleken met de betere situatie van anderen. Op de korte termijn kan bij welbegrepen eigenbelang ook sprake zijn van een nadelige situatie, zolang er op de lange termijn maar sprake kan zijn van een voordeel."
"Ik vind het niet normaal dat als je iemand aanspreekt, die ander zegt: bemoei je met je eigen zaken. Ik vind het niet normaal dat je niet meer weet wie je buurman is. Dat is allemaal vrijheid blijheid, maar wat heb je daaraan als je in je eentje in je nieuwbouwwoninkje in een Vinex-locatie zit te verpieteren zonder dat iemand zich om je bekommert? Ik bemoei me met mijn buurman, omdat ik dan weet dat mijn buurman zich met mij bemoeit als het met mij slecht gaat. Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal welbegrepen eigenbelang. Als je je niet met elkaar bemoeit, heb je een groot probleem. Dan krijg je een samenleving waarin mensen tegenover elkaar komen te staan en er radicalisme kan ontstaan. Dan krijg je een samen leving van botsende atomen." - Maxime Verhagen in 2003
quote:De SP was, in haar diepste wezen, een project dat met collectieve symboliek de tijdgeest van zelfontplooiing bestreed: we komen op voor anderen, zodat anderen voor ons op zullen komen – en daarna draaien we een shaggie.
[...]
Maar de academici zetten de discussie in de Kamerfractie naar hun hand – de SP verkoos solidariteit met vluchtelingen en arbeidsmigranten boven solidariteit met de natuurlijke achterban.
[...]
Solidariteit wordt voortaan vooral nog gewaardeerd als het begint bij het eigenbelang. Zie het succes van 50Plus, de opkomst van Denk, de discussie over afschaffing van het eigen risico in de zorg.
De verheffing van het volk is overgegaan in zelfbescherming van het volk (en geregeld in verhuftering van het volk).
Bron: NRC
Lees de zin nou nog eens. Alleen slaat in deze zin niet op dat enkel rechts het doet. Ik zeg alleen dat rechts alleen (of enkel) aan hun eigen belang denkt.quote:Op donderdag 7 september 2017 14:01 schreef StarGazer het volgende:
[..]
Denken dat het eigen belang alleen voor rechts Nederland geldt
Kortzichtig geneuzel.
De zin impliceert generalisatie. Niet constructief en onnodig.quote:Op donderdag 7 september 2017 15:02 schreef yats het volgende:
[..]
Lees de zin nou nog eens. Alleen slaat in deze zin niet op dat enkel rechts het doet. Ik zeg alleen dat rechts alleen (of enkel) aan hun eigen belang denkt.
Over kortzichtig geneuzel gesproken, ik mis vooral de reflectie bij met name de VVD dat echt niet iedereen voor zichzelf kan (en moet) zorgen.
Zo was die zin niet bedoeld. Die laatste zin onderschrijf ik volledig.quote:Op donderdag 7 september 2017 15:24 schreef StarGazer het volgende:
[..]
De zin impliceert generalisatie. Niet constructief en onnodig.
De laatste zin onderstreep ik zeker. Maar goed, bij de VVD ontbreekt het wel aan meer.
Sorry man, mijn reactie kwam voort uit frustratie en was simpelweg ongepast en incorrect.quote:Op donderdag 7 september 2017 04:28 schreef Karig_Hutje het volgende:
[..]
Je schijnt het nogal goed te weten. Ten eerste is het geen 1560 euro maar 3120 euro plus eigen risico en daar bovenop eigen bijdrage niet vergoede medicijnen. Ten tweede gaat het om relatief kleine bedragen waardoor wij steeds aan de eigen risico zitten die ik jou niet aan je neus ga hangen. Wij betalen dus de meerderheid van de zorgkosten zelf en het vergoede zal iets onder de 1200 euro uitkomen. Dus van de totale kosten per jaar van ongeveer 4500 euro zijn er rond de 1200 vergoed. Ik betaal voor jou kosten dus in u woorden niet zo zeiken.
Geschreven door professor Monsanto en Unilever.quote:Op donderdag 7 september 2017 15:00 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Even een analyse over het zelfbelang van het anti-egoisme van linkse partijen.
[..]
Ik vooral het besef dat dit geen vaststaande groep is. Ja, de maakbaarheid schoot te ver door (nu hebben we rechtse maakbaarheid), maar in de VS is een groter deel 'onrendabel' en Tokkie dan in pakweg Duitsland.quote:Op donderdag 7 september 2017 15:02 schreef yats het volgende:
[..]
ik mis vooral de reflectie bij met name de VVD dat echt niet iedereen voor zichzelf kan (en moet) zorgen.
Een politiek-columnist van de NRC is een professor bij Monsanto en Unilever?quote:Op donderdag 7 september 2017 16:38 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Geschreven door professor Monsanto en Unilever.
Terzijde, de derde en vierde paragraaf worden in de context van de rechtse tijdgeest geplaatstquote:Op donderdag 7 september 2017 15:00 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Even een analyse over het zelfbelang van het anti-egoisme van linkse partijen.
[..]
dus het moet beter, tot een bepaald punt waarop de medicijnen te duur worden en dan is het klaar? Lekker figuur ben jij. Mijn medicijnen zijn trouwens 12.60¤ per doosje en 110¤ per jaar.quote:Op woensdag 6 september 2017 12:39 schreef zetalore het volgende:
[..]
Wat ik ermee bedoel is dat we moeten stoppen om te dure medicijnen aan te kopen die per stuk duizenden euro's kosten.
Uitstekende, inhoudelijke bijdrage.quote:
quote:
quote:We hebben op basis van deze cijfers de jaren 2011 en 2016 vergeleken aan de hand van de werkelijke bevolkingssamenstelling. Nemen we dan de gemiddelde kosten per leeftijdsgroep dan blijkt dat alleen al op basis van demografische verschuivingen de kosten 5,5% hoger worden.
Omdat er ook nog sprake is van inflatie, is de eerder genoemde stijging van 7,2 procent dus eigenlijk stilstand. Dus ja, de zorgkosten stijgen, maar tegelijkertijd zijn ze volledig onder controle.
Overigens kwam er tijdens het datagraven nog een apart weetje naar boven. De stijging van kosten bij mensen vanaf 80 jaar zit helemaal in de verzorging- en verpleging. De medische kosten nemen juist af voor die groep. Kennelijk heb je bij het passeren van de 80 bewezen over een sterk lichaam te beschikken.
Zo werkt verzekeren. Wat is je punt?quote:Op donderdag 7 september 2017 04:28 schreef Karig_Hutje het volgende:
[..]
Je schijnt het nogal goed te weten. Ten eerste is het geen 1560 euro maar 3120 euro plus eigen risico en daar bovenop eigen bijdrage niet vergoede medicijnen. Ten tweede gaat het om relatief kleine bedragen waardoor wij steeds aan de eigen risico zitten die ik jou niet aan je neus ga hangen. Wij betalen dus de meerderheid van de zorgkosten zelf en het vergoede zal iets onder de 1200 euro uitkomen. Dus van de totale kosten per jaar van ongeveer 4500 euro zijn er rond de 1200 vergoed. Ik betaal voor jou kosten dus in u woorden niet zo zeiken.
De bewoners van landen waar dit prima werktquote:Op zondag 10 september 2017 23:05 schreef Old_Pal het volgende:
Ja, laten we maar naar een Nationaal Zorgfonds gaan. We heffen alle private zorgverzekeraars op en stellen 100.000 ambtenaren aan die gaan werken met noodzakelijke nieuwe ICT-systemen die ervoor gaan zorgen dat de zorgkosten fors naar beneden gaan en de innovatie in de zorg beter wordt.
Ja, ja, wie gelooft die onzin?
zoals?quote:Op zondag 10 september 2017 23:12 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
De bewoners van landen waar dit prima werkt
Klopkoek, jongen toch. Je bent een toffe peer maar dit neem ik niet serieus. Echt, je kan veel beter.quote:Op zondag 10 september 2017 23:12 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
De bewoners van landen waar dit prima werkt
In alle landen waar zogenaamd marktwerking is ingevoerd is het een drama. Van Zweden tot de VS.quote:Op maandag 11 september 2017 09:34 schreef Old_Pal het volgende:
[..]
Klopkoek, jongen toch. Je bent een toffe peer maar dit neem ik niet serieus. Echt, je kan veel beter.
quote:Op maandag 11 september 2017 09:35 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
In alle landen waar de overheid ingreep in de markt is het een drama. Van Zweden tot de VS.
Er is geen land waar de overheid helemaal niets doet. Tsjappie.quote:
OK. We schaffen mondiaal het bedrijfsleven af. De overheid kan alles veel beter en efficiënter produceren .... volgens jouw extreem-linkse visie. Waarom zouden we nog Samsung TV's of Whirlpool wasmachines kopen? Nederlandse ambtenaren kunnen veel betere producten aan de man brengen want die zijn van alle markten thuis..quote:Op maandag 11 september 2017 09:35 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
In alle landen waar zogenaamd marktwerking is ingevoerd is het een drama. Van Zweden tot de VS.
De farmaceuten zijn daar erg blij mee. Het is hun verdienmodel.quote:Op maandag 11 september 2017 10:48 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Er is geen land waar de overheid helemaal niets doet. Tsjappie.
De overheid monopolie geven op een verplichte verzekering vind ik sowieso een eng idee. Voor je het weet betalen we gewoon het dubbele aan belasting en/of premie. Ten eerste is de overheid niet commercieel gericht, dus de hoge zorgkosten is voor hen niet interessant. Ten tweede kunnen ze om die reden gewoon de premies verhogen. Burgers kunnen nergens anders heen en ze zijn verplicht om te betalen.quote:Op zondag 10 september 2017 23:05 schreef Old_Pal het volgende:
Ja, laten we maar naar een Nationaal Zorgfonds gaan. We heffen alle private zorgverzekeraars op en stellen 100.000 ambtenaren aan die gaan werken met noodzakelijke nieuwe ICT-systemen die ervoor gaan zorgen dat de zorgkosten fors naar beneden gaan en de innovatie in de zorg beter wordt.
Ja, ja, wie gelooft die onzin?
De situatie in de VS kun je sowieso niet met Nederland vergelijken, omdat in Nederland voor de basisverzekering een acceptatieplicht geldt met voor iedereen dezelfde premie. Om die reden is het al geen winstgevend product meer.quote:Op maandag 11 september 2017 09:35 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
In alle landen waar zogenaamd marktwerking is ingevoerd is het een drama. Van Zweden tot de VS.
De belangrijke posities in de zorg -en overal elders in de publieke sector- worden sinds jaar en dag middels vriendjespolitiek vergeven. Niemand -uitzonderingen daargelaten- die er op eigen kracht is gekomen. Dhr. Wouter Bos bestuursvoorzitter van het VUMC; wie krijgt dat verzonnen?quote:Op maandag 11 september 2017 17:09 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
De farmaceuten zijn daar erg blij mee. Het is hun verdienmodel.
Wat loopt je nou raar te blaaten, Bos is toezichthouder, dat lijkt mij aardig te passen bij zijn verleden, Zalm is bestuurder bij ABN AMRO, voormalig minFin en dus aardig geschikt daarvoor en nu informateur, ook niet echt vreemd te noemen.quote:Op maandag 11 september 2017 18:24 schreef visbox het volgende:
[..]
De belangrijke posities in de zorg -en overal elders in de publieke sector- worden sinds jaar en dag middels vriendjespolitiek vergeven. Niemand -uitzonderingen daargelaten- die er op eigen kracht is gekomen. Dhr. Wouter Bos bestuursvoorzitter van het VUMC; wie krijgt dat verzonnen?
Of Dhr. Gerrit Zalm nu kwakzalver voor een te vormen kabinet dat geen respons cq draagvlak bij het volk heeft. De farmaceutische industrie heeft de navel staar politiek totaal uiteen gespeeld; verdeel en heers.
Nu is het zaak dat te veranderen. Er moet een breedgedragen lange termijn visie komen. Ziektes of aandoeningen zijn niet politiek. Iedereen kan getroffen worden.
Waarom toch altijd geilen op de UK en VS? Kijk dan tenminste naar landen waar het wél goed werkt, en waar ook de preventie goed werkt.quote:Op maandag 11 september 2017 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn voorkeur gaat uit naar een model national health zoals in de UK.
Een basisgezondheidszorg voor iedereen waarbij het écht basis is en wachtlijsten heeft, wil je wat beter of meer verzeker je jezelf privaat.
POL / Laat medicijnonderzoek over aan de overheidquote:Op maandag 11 september 2017 11:07 schreef Old_Pal het volgende:
[..]
OK. We schaffen mondiaal het bedrijfsleven af. De overheid kan alles veel beter en efficiënter produceren .... volgens jouw extreem-linkse visie. Waarom zouden we nog Samsung TV's of Whirlpool wasmachines kopen? Nederlandse ambtenaren kunnen veel betere producten aan de man brengen want die zijn van alle markten thuis..
Jawel, je kunt stemmen.quote:Op maandag 11 september 2017 18:22 schreef Morrigan het volgende:
[..]
De overheid monopolie geven op een verplichte verzekering vind ik sowieso een eng idee. Voor je het weet betalen we gewoon het dubbele aan belasting en/of premie. Ten eerste is de overheid niet commercieel gericht, dus de hoge zorgkosten is voor hen niet interessant. Ten tweede kunnen ze om die reden gewoon de premies verhogen.
Dit is dus nu precies het probleem met marktwerking in de zorg.quote:Burgers kunnen nergens anders heen en ze zijn verplicht om te betalen.
Maar dat belet jouw vrienden van de Heritage Foundation niet om landen bovenaan te zetten in de vrijheidsindex. Integendeel. Hoe sterker de positie van farma-maffia, hoe beter. Vervolgens geef je dan weer de overheid de schuld, en zo is het cirkeltje rond.quote:Op maandag 11 september 2017 17:09 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
De farmaceuten zijn daar erg blij mee. Het is hun verdienmodel.
Politiek van voldongen feiten en ogenschijnlijk alternatiefloos.quote:Op maandag 11 september 2017 19:09 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
En loop je nu doodleuk te roepen dat arme mensen met meer gezondheidklachten geen medicatie meer moeten krijgen? Wat levert ons dat op dan als maatschappij? Gekkies op straat in grote getale die lopen te bedelen zoals in de VS?
Nee, het is gewoon belangenverstrengeling en corruptiegevoelig.quote:Op maandag 11 september 2017 19:09 schreef Tijger_m het volgende:
Wat loopt je nou raar te blaaten, Bos is toezichthouder, dat lijkt mij aardig te passen bij zijn verleden, Zalm is bestuurder bij ABN AMRO, voormalig minFin en dus aardig geschikt daarvoor en nu informateur, ook niet echt vreemd te noemen.
Moet je toch eens uitleggen hoe dat werkt volgens jou want ik zie geen enkele belangenverstrelingen in de genoemde voorbeelden.quote:Op maandag 11 september 2017 19:38 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Nee, het is gewoon belangenverstrengeling en corruptiegevoelig.
Als ik niet tevreden ben over verzekeraar A, dan ga ik naar verzekeraar B. Als alles via de overheid gaat, heb ik die keuze niet meer. Ik kan hoogstens stemmen op een partij, maar dat levert mij alsnog weinig zekerheid op. Zul je net merken dat straks weer de VVD de meeste stemmen heeft.quote:Op maandag 11 september 2017 19:29 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Jawel, je kunt stemmen.
[..]
Dit is dus nu precies het probleem met marktwerking in de zorg.
Kun je tegen elkaar wegstrepen. Consumenten staan buitengewoon zwak.
Noem eens een land waar dat goed werkt. Nederland met het zorgkartel telt niet.quote:Op maandag 11 september 2017 21:03 schreef Morrigan het volgende:
[..]
Als ik niet tevreden ben over verzekeraar A, dan ga ik naar verzekeraar B.
Leer jij eerst maar een vragen beantwoorden.quote:Op maandag 11 september 2017 19:25 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Waarom toch altijd geilen op de UK en VS? Kijk dan tenminste naar landen waar het wél goed werkt, en waar ook de preventie goed werkt.
NHS... alsof dat zo goed werkt.
Nee, dat moet jij eens doen gast.quote:Op maandag 11 september 2017 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Leer jij eerst maar een vragen beantwoorden.
Nee klopkoek, altijd als ik jou een inhoudelijk vraag stel, draai en scheld je, maar een inhoudelijk antwoord komt er nooit.quote:Op maandag 11 september 2017 21:12 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Nee, dat moet jij eens doen gast.
Noem eens een land met het zelfde systeem als Nederland.quote:Op maandag 11 september 2017 21:08 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Noem eens een land waar dat goed werkt. Nederland met het zorgkartel telt niet.
Mag ik jou ook vraag stellen? Wat ga jij doen als het nationaal zorgfonds komt, maar de premie wordt toch hoger?quote:Op maandag 11 september 2017 21:08 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Noem eens een land waar dat goed werkt. Nederland met het zorgkartel telt niet.
Je ontwijkt de vraag.quote:Op maandag 11 september 2017 21:48 schreef Morrigan het volgende:
[..]
Noem eens een land met het zelfde systeem als Nederland.
Ik ken niet alle zorgsystemen, dus ik kan moeilijk die vraag beantwoorden.quote:Op maandag 11 september 2017 21:52 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Je ontwijkt de vraag.
In welk land werkt het goed? Waar verbeterd het structureel de volksgezondheid en dus ook welvaart?
De aanname is al verkeerd. Want de transparantie zal sowieso hoger liggen.quote:Op maandag 11 september 2017 21:52 schreef Morrigan het volgende:
[..]
Mag ik jou ook vraag stellen? Wat ga jij doen als het nationaal zorgfonds komt, maar de premie wordt toch hoger?
Echte horrorlanden zijn dat zeg.quote:Op maandag 11 september 2017 22:07 schreef Harmankardon het volgende:
Ik ben best voor het nationale zorgfonds van de SP, maar als we dan een hang naar het verleden hebben dan wil ik net als toen ook privaat kunnen verzekeren.
Mag hopen dat dat gaat gebeuren. Ik denk echt dat jij met het beste voor het volk heb. Het is alleen dat ik oprecht gewoon geen vertrouwen in de overheid heb.quote:Op maandag 11 september 2017 22:19 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
De aanname is al verkeerd. Want de transparantie zal sowieso hoger liggen.
Mocht het alsnog gebeuren, dan zullen er op zeker massa demonstraties plaats vinden. Die kans is stukken groter dan bij versnipperd protest tegen een (ogenschijnlijk) versnipperd stelsel.
1. Wie heeft het over horror?quote:Op maandag 11 september 2017 22:21 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Echte horrorlanden zijn dat zeg.
https://en.m.wikipedia.or(...)uality_of_healthcare
Zweden scoort bij elke indicator hoger.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |