abonnement Unibet Coolblue
pi_172956828
quote:
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor de eieren van tientallen pluimveebedrijven. Bij de eieren van één van die bedrijven is zelfs sprake van een direct gevaar voor de volksgezondheid, stelt de NVWA. In de eieren zit fipronil, een anti-luizenmiddel dat verboden is in de voedselketen.

Vorige week werd bij zeven bedrijven fipronil in eieren aangetroffen. Het ging om pluimveehouders die allemaal een behandeling tegen bloedluis hadden laten uitvoeren door Chickfriend, een bedrijf uit Barneveld. De NVWA sloot vervolgens uit voorzorg zo'n 180 pluimveebedrijven die voorkwamen in de administratie van Chickfriend. Van direct gevaar voor de volksgezondheid was geen sprake, zei de NVWA toen.

Onderzoek van de eieren van honderd van die bedrijven heeft nu een voorlopige lijst van dertig pluimveehouders opgeleverd waarvan de eieren besmet bleken te zijn. Bij één daarvan is de overschrijding van de norm zo groot dat iedereen wordt afgeraden om de eieren te eten, bij de andere bedrijven wordt consumptie alleen afgeraden voor kinderen.

Eicode

De NVWA haalt de besmette eieren zo veel mogelijk terug. Mensen kunnen de eieren die ze thuis hebben liggen online controleren aan de hand van de code die op het ei staat.

Fipronil is een insecticide dat door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt beschouwd als licht giftig. Het wordt veel gebruikt om luizen te bestrijden bij bijvoorbeeld honden en katten. Bij dieren die bestemd zijn voor de voedselketen is het verboden omdat het bij consumptie in grote hoeveelheden schade kan toebrengen aan bijvoorbeeld de lever, de schildklier en de nieren.
http://nos.nl/artikel/218(...)besmette-eieren.html

Chickfriend :D

Update 3 augustus:

Kabinet: Grondig onderzoek naar eierschandaal

Er komt een grondig onderzoek naar het eierschandaal, naast het strafrechtelijk onderzoek dat momenteel al loopt. Dat schrijft het kabinet vanavond in een brief aan de Tweede Kamer over de eiercrisis. Doel is te ontdekken 'hoe dit incident heeft kunnen gebeuren' en vergelijkbare crises in de toekomst te voorkomen.

Het kabinet stelt: ,,Afgelopen dagen is er onrust ontstaan over de aanwezigheid van de stof fipronil in eieren. Deze onrust is meer dan begrijpelijk. Het nieuws dat er een stof in een levensmiddel zit die daar niet hoort tast het vertrouwen in de voedselveiligheid aan."

De NVWA is daarom in samenwerking met het het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) op dit moment druk bezig met het nemen van maatregelen zodat de laatste van alle besmette eieren van de markt af zijn.

Het is de eerste officiële reactie namens het kabinet door de staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, en de minister van Volksgezondheid, Edith Schippers. Zij zijn allebei betrokken bij de eiercrisis. Tot nu toe lieten ze de berichtgeving over de crisis over aan waakhond NVWA. Er was de afgelopen dagen veel kritiek op de verwarrende communicatie door deze instantie.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de affaire met het gif fipronil dat in eieren terecht is gekomen, is volgens justitie ,,in volle gang''. Zo zijn onder meer monsters genomen bij het bedrijf dat er verantwoordelijk voor zou zijn dat het verboden middel in eieren is beland. Ook is daar administratie in beslag genomen.

Ondertussen wordt de economische schade steeds groter; die zou nu al in de miljoenen lopen. Een toonaangevend detailhandelsconcern in Duitsland heeft inmiddels onze eieren uit de schappen verbannen. De supermarktketens Aldi en Lidl doen Nederlandse eieren deels in de ban. Albert Heijn haalt bij al zijn supermarkten veertien soorten eieren uit de schappen, naar aanleiding van het fipronil-schandaal.

Ook consumenten zijn zwaar bezorgd. Het eten van eieren die de giftige stof bevatten, levert echter geen acute gezondheidseffecten op, is de inschatting van twee toxicologen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Over mogelijke gevolgen die op langere termijn optreden door het eten van de besmette eieren is volgens hen nu nog niets met zekerheid te zeggen.

De NVWA houdt 138 van de ongeveer 180 onderzochte pluimveebedrijven gesloten. De eieren in deze bedrijven bevatten een te hoog gehalte fipronil, een middel dat verboden is in de voedselindustrie. Naast de blokkering van de bedrijven die door het servicebedrijf zijn behandeld heeft de waakhond vorige week monsters van eieren uit supermarkten genomen.

Uit de resultaten van deze monsters blijkt dat in 26% van de eieren meer dan Europese norm wordt aangetroffen. De NVWA zal de komende tijd monsters blijven nemen in de supermarkten, laat het kabinet weten.

Tweede Kamerleden zijn in ieder geval niet te spreken over de gang van zaken. Zo blijkt nu ook dat op 19 juni de Belgische toezichthouder voor het eerst contact heeft gezocht over gifeieren met het NVWA. Op 28 juni is er vervolgens een onderzoeksverzoek door de Belgen gedaan naar het bedrijf dat behandelingen aanbiedt met het giftige middel. Nadat de administratie was uitgeplozen, zijn op 19 juli (een maand later) pas de eerste monsters genomen bij acht recent behandelde boerenbedrijven. Toen het daar mis bleek, stelde de NVWA blokkades in en volgde onderzoek naar alle behandelde bedrijven sinds 1 januari.

CDA-Kamerlid Jaco Geurts zegt in een reactie op de kabinetsbrief: ,,Ik ben woedend. Er wordt gesold met onze voedselveiligheid en de Nederlandse pluimveesector is de dupe. Hoe kan het dat de Belgen al begin juni wisten van fipronil in de eieren? Op 19 juni is Nederland geïnformeerd en de eerste monsters zijn één maand later pas op 19 juli door de NVWA genomen? Ongehoord en onacceptabel. De onderste steen moet zo snel mogelijk boven."

Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid, zei vanmorgen in het AD nog dat de NVWA in de praktijk geen voedselwaakhond is, maar een verlengstuk van het economisch beleid.

Het kabinet meldt over de kritiek op de waakhond: ,,In de media horen we op dit moment verschillende vormen van kritiek op het handelen van de NVWA. Er is zorgvuldig beoordeeld of lage concentraties in levensmiddelen van deze stoffen gevaar kunnen vormen voor consumenten. Hierbij is uitgangspunt dat de meest kwetsbare consumenten beschermd worden. Essentieel voor de werking van ons voedselveiligheidssysteem is echter dat de NVWA strikt handhaaft."

http://www.ad.nl/politiek(...)rschandaal~a3646cc3/

België onderzoekt tientallen pluimveebedrijven op fipronil

Video: Die Eierlüge

[ Bericht 1% gewijzigd door Digi2 op 06-08-2017 22:28:46 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  zondag 6 augustus 2017 @ 21:26:51 #2
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_172956946
Is het nou nog niet voorbij
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_172957062
quote:
België onderzoekt tientallen pluimveebedrijven op fipronil

België onderzoekt 57 pluimveebedrijven op de mogelijke besmetting met het schadelijke bestrijdingsmiddel fipronil.

Dit heeft Minister van Landbouw Denis Ducarme zondag naar buiten gebracht.

Een deel van die bedrijven heeft zaken gedaan met ChickFriend, het bestrijdingsbedrijf uit Barneveld dat het middel met de verboden stof in talloze Nederlandse stallen heeft gespoten. De producten van die bedrijven worden nu geweerd van de markt om de consumenten te beschermen, aldus de bewindsman.

Binnen enkele dagen verwachten de Belgische autoriteiten de resultaten van het onderzoek naar de bedrijven binnen te hebben.

De Franse autoriteiten controleren, met hulp van de Belgische autoriteiten, uit voorzorg of fipronil in de Franse pluimveehandel is gebruikt. Volgens de Fransen zijn er op dit moment geen aanwijzingen heeft dat besmette eieren in Frankrijk op de markt zijn gebracht en dat er daarom geen reden tot zorg is.

Onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft uitgewezen dat in de eieren van zeker 152 bedrijven in Nederland fipronil zit. De NVWA adviseert consumenten om gekochte eieren te controlen op eicodes. De lijst met eieren waarin fipronil in is gevonden wordt doorlopend bijgewerkt
Mogelijk is er dus ook bij belgische bedrijven fipronil gebruikt. Hoewel men in België al veel langer op de hoogte was van het probleem gaan ze nu pas eigen pluimvee bedrijven checken.

[ Bericht 41% gewijzigd door Digi2 op 06-08-2017 21:40:57 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_172957256
Mogelijk miljoenen besmette kippen geruimd
25 min geleden

DEN HAAG - Landbouworganisatie LTO Nederland schat in dat de komende tijd een tot enkele miljoenen met fipronil besmette kippen geruimd zullen worden uit de ruim 150 getroffen eierbedrijven.

Een woordvoerder van de brancheorganisatie zei zondag dat er tot nu toe „enkele honderdduizenden” kippen geruimd zijn. „Het merendeel van deze kippen zou vanwege hun leeftijd naar de slacht gaan, maar moet vanwege de besmetting nu vernietigd worden”, aldus de zegsman. Kippen worden gemiddeld tussen de 18 tot 24 maanden voor het leggen van eieren ingezet.

Hoeveel kippen uiteindelijk in totaal geruimd worden, hangt volgens de LTO voor een groot deel af van de eierbedrijven zelf. „Het is zeer goed mogelijk om jonge kippen te sparen door de ruimtes goed schoon te maken. De kippen zijn dan snel fipronil vrij en hoeven dan niet geruimd te worden”, aldus de woordvoerder.
http://www.telegraaf.nl/b(...)en_het_haasje__.html

Zal hij het zelf geloven?
pi_172957263
quote:
9s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:26 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Is het nou nog niet voorbij
Blijkbaar niet. Er gaan claims volgen, ook uit het buitenland. De duitse boeren eisen compensatie voor de geleden schade.
quote:
Eier-Skandal, Bauernverband fordert Schadenersatz

Der Bauernverband fordert im Skandal um die mit Fipronil belasteten Eier Schadenersatz für betroffene Hühnerbetriebe. Bislang sind vier Betriebe in Deutschland gesperrt. Ihnen entstünde jeweils ein Schaden von rund 4000 Euro am Tag.

Im Eier-Skandal fordert der Deutsche Bauernverband (DBV) Schadenersatz für alle Hühnerbetriebe, die von dem illegalen Einsatz des Insektizids Fipronil betroffen sind. "Die betroffenen Landwirte dürfen nicht auf ihren Schäden sitzen bleiben und müssen entschädigt werden", sagte der stellvertretende DBV-Generalsekretär Udo Hemmerling den Zeitungen der Funke-Mediengruppe.

Bei dem Fipronil-Einsatz handele es sich "um ein klares Fehlverhalten eines Dienstleisters, der dieses Insektizid illegal einem legalen Desinfektionsmittel untergemischt hat", betonte Hemmerling. Er forderte von Bund und Ländern eine schnelle Aufklärung des Falls.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_172957329
Het meest verbazingwekkend vind ik de reactie van sommige eierboeren. De eerste de beste beunhaas met een wondermiddel mag direct zijn gang gaan. Dat vind ik echt zeer onverantwoord, dan neem je je werk ook niet serieus. Als je zo onverantwoord met je product omgaat verdien je het ook failliet te gaan.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172957363
Hoe het gif in de eieren kwam

Miljoenen eieren teruggehaald en vernietigd. Miljoenen euro's schade. Miljoenen consumenten in verwarring. Eén klein bedrijfje uit Barneveld stortte de pluimveesector in diepe ellende.

Het is maart van dit jaar en de heren van het bedrijf Chickfriend presenteren zich op een grote landbouwbeurs in Venray met hun wondermiddel. Het enige bestrijdingsmiddel dat de bloedluizen in kippenstallen op zijn minst een half jaar uitschakelt. Concurrenten garanderen hooguit drie bloedluisvrije maanden.

Eigenaren Martin van de B. (31) en Mathijs IJ. (24) maken een stormachtige opmars in de pluimveesector. Met een soort kanon op wielen lopen ze in volledig gesloten pakken door de stallen. Ze spuiten hun wondermiddel in alle hoeken en gaten van het verblijf. Net zolang tot de allerlaatste bloedluis dood is. In noodtempo bestrijden ze bloedluis in honderden bedrijven door heel het land, en daarbuiten. In België gaan tientallen kippenboeren met Chickfriend in zee.

De mannen bieden hun diensten aan tegen een scherpe prijs. Ook fijn: als de heren met hun zwarte busje en hun 'gasmachine' zijn geweest, ruiken de stallen zo fris als een hoentje. Naar eucalyptus en menthol. Op de bus van Chickfriend staat dat het bedrijf IKB-gekeurd is door het Bureau voor Kwaliteitszorg, vertellen meerdere boeren tegen deze krant. Dat klopt niet.

Het gaat de kippenvrienden voor de wind. Bloedluis is voor de pluimveesector een vervelend probleem. De luizen zitten overdag in kieren en gaten. Nadat ze de kippen 's nachts te grazen hebben genomen, leggen die minder eieren. Pluimveehouders proberen al jarenlang van alles om de luis uit de stal te krijgen. Een ideale oplossing lijkt er niet te zijn.
Dé oplossing

Wat er in zit? De twee willen het niet kwijt . Dat is het geheim van de smid

De mannen uit Barneveld hebben dé oplossing. En het werkt. Pluimveehouders tippen elkaar. Van de B. en IJ. zijn drukker dan ooit. Ze kopen nieuwe apparatuur, schaffen een wagen aan waarmee ze door de stallen rijden en tegelijkertijd hun goedjes spuiten. De klanten blijven binnenstromen.

Als pluimveehouders de jonge ondernemers vragen welk middel ze eigenlijk gebruiken in hun stal, krijgen ze een ontwijkend antwoord. Het is het geheim van de smid, zeggen IJ. en Van de B. tegen de kippenhouders. Op het bonnetje staat dat er 'Dega-16' is gebruikt. Volledig legaal. En verder zit er in de spray dus eucalyptus en methol. Zo fris.

Eén onderdeel van het wondermiddel wordt volgens de gedupeerde agrariërs echter nooit genoemd: het giftige en in de pluimveesector streng verboden fipronil. Weten de mannen van Chickfriend zelf wel dat ze deze verboden stof gebruiken? Vanaf wanneer hebben ze hun wondermiddel? Zeker al een jaar, vertellen boeren.

In juni verschijnt op de website Pluimveeweb een jubelverhaal over Chickfriend. Op de foto poseert een tevreden pluimveeboer met een bloedluisvrije kip. Betere reclame is niet denkbaar. In de reacties onder het verhaal komen echter ook twijfels naar voren. 'Frits' schrijft: ,,Product heeft geen toelating."

Maar bewijs voor die stelling, die later zo waar blijkt te zijn, levert hij niet. Het komt hem in eerste instantie op hoon te staan. Het zal wel een jaloerse concurrent zijn, stellen tevreden klanten.

Ook buiten de digitale wereld leven echter bedenkingen. Concurrenten in de bloedluisbestrijding vertrouwen het niet. Ze zijn bang om als klokkenluider in de krant te komen. Iedereen is tevreden over Chickfriend, aan de bel trekken zou alleen maar boze blikken opleveren.

Ook pluimveehouders hebben hun bedenkingen. Kippenboer Jan Odink uit Lutten spreekt IJ. en Van de B. op een beurs in Hardenberg. Wat er in dat middel zit? De twee willen het niet kwijt. Odink: ,,Ik wilde dat per se weten, anders hoef ik ze niet in mijn stallen.'' Ook zijn collega Roy Tomesen uit Doetinchem durft het niet aan. ,,Wat er in de kippenstal gebeurt, blijft de verantwoordelijkheid van de pluimveehouder zelf", zegt hij, kort nadat de eerste berichten over de fipronil-eieren in deze krant verschijnen.

Niet in Nederland, maar bij onze zuiderburen gaat de zaak uiteindelijk rollen. Begin juni wordt bij een Belgisch leghennenbedrijf bij een routinecontrole fipronil gevonden. Belgische autoriteiten komen uit bij Patrick R. De eigenaar van Poultry-Vision uit Weelde heeft een middel aangelengd met fipronil. Zijn advocaat zegt later tegen EenVandaag dat dit gewoon mag, zolang het maar niet in stallen met dieren wordt gebruikt. Hij zegt dat zijn cliënt het met die boodschap aan de man bracht. In Nederland gebeurt dit aan Chickfriend.

R. wordt opgepakt. Later vindt justitie 6.000 liter fipronil in een loods van zijn bedrijf. Hij blijft hardnekkig ontkennen iets strafbaars te hebben gedaan. R. wordt omschreven als een agressieve verkoper. Iemand met flinke praatjes, die maar al te vaak net niet helemaal blijken te kloppen. Kippenhouder Jef Dries uit Weelde ging daarom nooit in zee met R. Hij vertrouwde het niet. ,,Hij werkte ooit in Bladel en nam bij zijn vertrek allemaal klanten mee. Zoiets doe je niet."

Op 19 juni brengen de Belgen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor het eerst op de hoogte van de 'Nederlandse link'. De NVWA onderzoekt bedrijven die in 2017 met Chickfriend hebben gewerkt. Dat blijken er tegen de tweehonderd te zijn. Er is nog geen paniek. De NVWA neemt monsters van eieren, kippen en mest.

Hoewel de NVWA al in juni weet dat het mogelijk foute boel is met de kippenvrienden uit Barneveld, kan Chickfriend nog wekenlang tientallen stallen 'ontsmetten'. Op 22 juli presenteert de NVWA haar eerste persbericht. Zeven bedrijven zijn geblokkeerd, vier ondernemers moeten hun eieren terughalen. Gevaar voor de volksgezondheid is er volgens de voedselwaakhond niet. Van de B. spreekt die dag met deze krant.

Het is zijn enige officiële commentaar, want daarna houden hij en zijn kompaan IJ. de kaken stijf op elkaar. Van de B. zegt verrast te zijn door het NVWA-onderzoek. Hij bevestigt dat Chickfriend dicht zit en vermoedt dat binnenkort duidelijk wordt dat het 'allemaal anders ligt'. Anders dan wat? Daar gaat hij niet op in.

Van de B. en IJ. blijven zwijgen. Hun families spreken af niets te zeggen

Drie dagen later moeten tientallen pluimveehouders op last van de NVWA op slot. Nog een dag later zijn het er tweehonderd. Maar de NVWA benadrukt opnieuw: geen gevaar voor de volksgezondheid, eet gerust een ei. Toxicologen spreken elkaar tegen. De één vindt dat er wel degelijk risico's zijn, de ander zegt: geen paniek. Over één ding zijn ze het wel eens: fipronil is nooit op mensen getest, alleen op dieren. Dus echte zekerheid over de gevolgen voor de gezondheid is er niet.

Op 31 juli breekt de paniek dan toch uit. De NVWA stuit bij één bedrijf op fipronilwaardes die een acuut gevaar zouden vormen voor de volksgezondheid. De eieren van nog eens tien pluimveebedrijven blijken schadelijk te kunnen zijn voor kinderen. Er volgt een publiekswaarschuwing. CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) meldt nu dat er miljoenen eieren uit de schappen worden gehaald. De schade loopt in de miljoenen.

In de pluimveesector zijn de financiële gevolgen nog veel groter. Bedrijven liggen wekenlang stil. Grote partijen eieren moeten worden vernietigd.

In die grote onrust blijven Van de B. en IJ. zwijgen. Hun families hebben afgesproken niets te zeggen. Van de B. doet zijn deur niet open. In Nederhemert, waar IJ. met zijn vrouw een half jaar geleden een huis heeft gekocht, lijkt ook niemand thuis te zijn.

Zijn Van de B. en IJ. het slachtoffer geworden van hun Belgische leverancier? Of wisten ze dat er fipronil in hun product zat? Eric Hubers van LTO (Land- en Tuinbouw Organisatie) spreekt met gedupeerde pluimveehouders. ,,Eén van hen had Chickfriend nog aan de lijn gehad. Die jongens hadden tegen hem gezegd dat hij zich geen zorgen hoefde te maken en dat ze 'dat middeltje' niet in zijn stal hadden gebruikt. Diezelfde avond stond de NVWA voor de deur en bleek er fipronil in zijn schuur gevonden te zijn." Het onderzoek van het Openbaar Ministerie kan nog maanden duren. De advocaat van Patrick R. zegt tegen EenVandaag dat ze in Barneveld wel degelijk wisten dat er fipronil in het bestrijdingsmiddel zat.

Inmiddels is de woede richting Van de B. en IJ. enorm. ,,Ik voel me belazerd", is nog één van de mildste commentaren van pluimveehouders. Tientallen boeren willen hun schade verhalen op de bloedluisbestrijders. ,,Maar van een kale kip kun je niet plukken", zegt Hubers van LTO.

Deze krant heeft de afgelopen weken talloze malen en op verschillende manieren (telefonisch, via WhatsApp, huisbezoek, brief) contact proberen te krijgen met IJ en Van de B. Hierop is niet gereageerd.
http://www.ad.nl/binnenla(...)ieren-kwam~a127c5a9/

Er is weinig kritiek te horen op de eigen keurmerkinstantie. Mevrouw Hennie de Haan wuifde kritiek zelfs helemaal weg bij Jinek. Wat kan betekenen dat veel kippenboeren wel begrepen dat het een verboden middel was, ze hoopten dat er weinig van terug te vinden zou zijn.
pi_172957640
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:42 schreef Loekie1 het volgende:
Hoe het gif in de eieren kwam

Miljoenen eieren teruggehaald en vernietigd. Miljoenen euro's schade. Miljoenen consumenten in verwarring. Eén klein bedrijfje uit Barneveld stortte de pluimveesector in diepe ellende.

Het is maart van dit jaar en de heren van het bedrijf Chickfriend presenteren zich op een grote landbouwbeurs in Venray met hun wondermiddel. Het enige bestrijdingsmiddel dat de bloedluizen in kippenstallen op zijn minst een half jaar uitschakelt. Concurrenten garanderen hooguit drie bloedluisvrije maanden.

Eigenaren Martin van de B. (31) en Mathijs IJ. (24) maken een stormachtige opmars in de pluimveesector. Met een soort kanon op wielen lopen ze in volledig gesloten pakken door de stallen. Ze spuiten hun wondermiddel in alle hoeken en gaten van het verblijf. Net zolang tot de allerlaatste bloedluis dood is. In noodtempo bestrijden ze bloedluis in honderden bedrijven door heel het land, en daarbuiten. In België gaan tientallen kippenboeren met Chickfriend in zee.

De mannen bieden hun diensten aan tegen een scherpe prijs. Ook fijn: als de heren met hun zwarte busje en hun 'gasmachine' zijn geweest, ruiken de stallen zo fris als een hoentje. Naar eucalyptus en menthol. Op de bus van Chickfriend staat dat het bedrijf IKB-gekeurd is door het Bureau voor Kwaliteitszorg, vertellen meerdere boeren tegen deze krant. Dat klopt niet.

Het gaat de kippenvrienden voor de wind. Bloedluis is voor de pluimveesector een vervelend probleem. De luizen zitten overdag in kieren en gaten. Nadat ze de kippen 's nachts te grazen hebben genomen, leggen die minder eieren. Pluimveehouders proberen al jarenlang van alles om de luis uit de stal te krijgen. Een ideale oplossing lijkt er niet te zijn.
Dé oplossing

Wat er in zit? De twee willen het niet kwijt . Dat is het geheim van de smid

De mannen uit Barneveld hebben dé oplossing. En het werkt. Pluimveehouders tippen elkaar. Van de B. en IJ. zijn drukker dan ooit. Ze kopen nieuwe apparatuur, schaffen een wagen aan waarmee ze door de stallen rijden en tegelijkertijd hun goedjes spuiten. De klanten blijven binnenstromen.

Als pluimveehouders de jonge ondernemers vragen welk middel ze eigenlijk gebruiken in hun stal, krijgen ze een ontwijkend antwoord. Het is het geheim van de smid, zeggen IJ. en Van de B. tegen de kippenhouders. Op het bonnetje staat dat er 'Dega-16' is gebruikt. Volledig legaal. En verder zit er in de spray dus eucalyptus en methol. Zo fris.

Eén onderdeel van het wondermiddel wordt volgens de gedupeerde agrariërs echter nooit genoemd: het giftige en in de pluimveesector streng verboden fipronil. Weten de mannen van Chickfriend zelf wel dat ze deze verboden stof gebruiken? Vanaf wanneer hebben ze hun wondermiddel? Zeker al een jaar, vertellen boeren.

In juni verschijnt op de website Pluimveeweb een jubelverhaal over Chickfriend. Op de foto poseert een tevreden pluimveeboer met een bloedluisvrije kip. Betere reclame is niet denkbaar. In de reacties onder het verhaal komen echter ook twijfels naar voren. 'Frits' schrijft: ,,Product heeft geen toelating."

Maar bewijs voor die stelling, die later zo waar blijkt te zijn, levert hij niet. Het komt hem in eerste instantie op hoon te staan. Het zal wel een jaloerse concurrent zijn, stellen tevreden klanten.


Ook buiten de digitale wereld leven echter bedenkingen. Concurrenten in de bloedluisbestrijding vertrouwen het niet. Ze zijn bang om als klokkenluider in de krant te komen. Iedereen is tevreden over Chickfriend, aan de bel trekken zou alleen maar boze blikken opleveren.

Ook pluimveehouders hebben hun bedenkingen. Kippenboer Jan Odink uit Lutten spreekt IJ. en Van de B. op een beurs in Hardenberg. Wat er in dat middel zit? De twee willen het niet kwijt. Odink: ,,Ik wilde dat per se weten, anders hoef ik ze niet in mijn stallen.'' Ook zijn collega Roy Tomesen uit Doetinchem durft het niet aan. ,,Wat er in de kippenstal gebeurt, blijft de verantwoordelijkheid van de pluimveehouder zelf", zegt hij, kort nadat de eerste berichten over de fipronil-eieren in deze krant verschijnen.

Niet in Nederland, maar bij onze zuiderburen gaat de zaak uiteindelijk rollen. Begin juni wordt bij een Belgisch leghennenbedrijf bij een routinecontrole fipronil gevonden. Belgische autoriteiten komen uit bij Patrick R. De eigenaar van Poultry-Vision uit Weelde heeft een middel aangelengd met fipronil. Zijn advocaat zegt later tegen EenVandaag dat dit gewoon mag, zolang het maar niet in stallen met dieren wordt gebruikt. Hij zegt dat zijn cliënt het met die boodschap aan de man bracht. In Nederland gebeurt dit aan Chickfriend.

R. wordt opgepakt. Later vindt justitie 6.000 liter fipronil in een loods van zijn bedrijf. Hij blijft hardnekkig ontkennen iets strafbaars te hebben gedaan. R. wordt omschreven als een agressieve verkoper. Iemand met flinke praatjes, die maar al te vaak net niet helemaal blijken te kloppen. Kippenhouder Jef Dries uit Weelde ging daarom nooit in zee met R. Hij vertrouwde het niet. ,,Hij werkte ooit in Bladel en nam bij zijn vertrek allemaal klanten mee. Zoiets doe je niet."

Op 19 juni brengen de Belgen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor het eerst op de hoogte van de 'Nederlandse link'. De NVWA onderzoekt bedrijven die in 2017 met Chickfriend hebben gewerkt. Dat blijken er tegen de tweehonderd te zijn. Er is nog geen paniek. De NVWA neemt monsters van eieren, kippen en mest.

Hoewel de NVWA al in juni weet dat het mogelijk foute boel is met de kippenvrienden uit Barneveld, kan Chickfriend nog wekenlang tientallen stallen 'ontsmetten'. Op 22 juli presenteert de NVWA haar eerste persbericht. Zeven bedrijven zijn geblokkeerd, vier ondernemers moeten hun eieren terughalen. Gevaar voor de volksgezondheid is er volgens de voedselwaakhond niet. Van de B. spreekt die dag met deze krant.

Het is zijn enige officiële commentaar, want daarna houden hij en zijn kompaan IJ. de kaken stijf op elkaar. Van de B. zegt verrast te zijn door het NVWA-onderzoek. Hij bevestigt dat Chickfriend dicht zit en vermoedt dat binnenkort duidelijk wordt dat het 'allemaal anders ligt'. Anders dan wat? Daar gaat hij niet op in.

Van de B. en IJ. blijven zwijgen. Hun families spreken af niets te zeggen

Drie dagen later moeten tientallen pluimveehouders op last van de NVWA op slot. Nog een dag later zijn het er tweehonderd. Maar de NVWA benadrukt opnieuw: geen gevaar voor de volksgezondheid, eet gerust een ei. Toxicologen spreken elkaar tegen. De één vindt dat er wel degelijk risico's zijn, de ander zegt: geen paniek. Over één ding zijn ze het wel eens: fipronil is nooit op mensen getest, alleen op dieren. Dus echte zekerheid over de gevolgen voor de gezondheid is er niet.

Op 31 juli breekt de paniek dan toch uit. De NVWA stuit bij één bedrijf op fipronilwaardes die een acuut gevaar zouden vormen voor de volksgezondheid. De eieren van nog eens tien pluimveebedrijven blijken schadelijk te kunnen zijn voor kinderen. Er volgt een publiekswaarschuwing. CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) meldt nu dat er miljoenen eieren uit de schappen worden gehaald. De schade loopt in de miljoenen.

In de pluimveesector zijn de financiële gevolgen nog veel groter. Bedrijven liggen wekenlang stil. Grote partijen eieren moeten worden vernietigd.

In die grote onrust blijven Van de B. en IJ. zwijgen. Hun families hebben afgesproken niets te zeggen. Van de B. doet zijn deur niet open. In Nederhemert, waar IJ. met zijn vrouw een half jaar geleden een huis heeft gekocht, lijkt ook niemand thuis te zijn.

Zijn Van de B. en IJ. het slachtoffer geworden van hun Belgische leverancier? Of wisten ze dat er fipronil in hun product zat? Eric Hubers van LTO (Land- en Tuinbouw Organisatie) spreekt met gedupeerde pluimveehouders. ,,Eén van hen had Chickfriend nog aan de lijn gehad. Die jongens hadden tegen hem gezegd dat hij zich geen zorgen hoefde te maken en dat ze 'dat middeltje' niet in zijn stal hadden gebruikt. Diezelfde avond stond de NVWA voor de deur en bleek er fipronil in zijn schuur gevonden te zijn." Het onderzoek van het Openbaar Ministerie kan nog maanden duren. De advocaat van Patrick R. zegt tegen EenVandaag dat ze in Barneveld wel degelijk wisten dat er fipronil in het bestrijdingsmiddel zat.

Inmiddels is de woede richting Van de B. en IJ. enorm. ,,Ik voel me belazerd", is nog één van de mildste commentaren van pluimveehouders. Tientallen boeren willen hun schade verhalen op de bloedluisbestrijders. ,,Maar van een kale kip kun je niet plukken", zegt Hubers van LTO.

Deze krant heeft de afgelopen weken talloze malen en op verschillende manieren (telefonisch, via WhatsApp, huisbezoek, brief) contact proberen te krijgen met IJ en Van de B. Hierop is niet gereageerd.
http://www.ad.nl/binnenla(...)ieren-kwam~a127c5a9/

Er is weinig kritiek te horen op de eigen keurmerkinstantie. Mevrouw Hennie de Haan wuifde kritiek zelfs helemaal weg bij Jinek. Wat kan betekenen dat veel kippenboeren wel begrepen dat het een verboden middel was, ze hoopten dat er weinig van terug te vinden zou zijn.
Dergelijke amateuristische eierboeren mogen wat mij betreft nooit meer in de voedselproductie werken. Wat een klapjostis.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172957676
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:42 schreef Loekie1 het volgende:
Hoe het gif in de eieren kwam

Miljoenen eieren teruggehaald en vernietigd. Miljoenen euro's schade. Miljoenen consumenten in verwarring. Eén klein bedrijfje uit Barneveld stortte de pluimveesector in diepe ellende.

Het is maart van dit jaar en de heren van het bedrijf Chickfriend presenteren zich op een grote landbouwbeurs in Venray met hun wondermiddel. Het enige bestrijdingsmiddel dat de bloedluizen in kippenstallen op zijn minst een half jaar uitschakelt. Concurrenten garanderen hooguit drie bloedluisvrije maanden.

Eigenaren Martin van de B. (31) en Mathijs IJ. (24) maken een stormachtige opmars in de pluimveesector. Met een soort kanon op wielen lopen ze in volledig gesloten pakken door de stallen. Ze spuiten hun wondermiddel in alle hoeken en gaten van het verblijf. Net zolang tot de allerlaatste bloedluis dood is. In noodtempo bestrijden ze bloedluis in honderden bedrijven door heel het land, en daarbuiten. In België gaan tientallen kippenboeren met Chickfriend in zee.

De mannen bieden hun diensten aan tegen een scherpe prijs. Ook fijn: als de heren met hun zwarte busje en hun 'gasmachine' zijn geweest, ruiken de stallen zo fris als een hoentje. Naar eucalyptus en menthol. Op de bus van Chickfriend staat dat het bedrijf IKB-gekeurd is door het Bureau voor Kwaliteitszorg, vertellen meerdere boeren tegen deze krant. Dat klopt niet.

Het gaat de kippenvrienden voor de wind. Bloedluis is voor de pluimveesector een vervelend probleem. De luizen zitten overdag in kieren en gaten. Nadat ze de kippen 's nachts te grazen hebben genomen, leggen die minder eieren. Pluimveehouders proberen al jarenlang van alles om de luis uit de stal te krijgen. Een ideale oplossing lijkt er niet te zijn.
Dé oplossing

Wat er in zit? De twee willen het niet kwijt . Dat is het geheim van de smid

De mannen uit Barneveld hebben dé oplossing. En het werkt. Pluimveehouders tippen elkaar. Van de B. en IJ. zijn drukker dan ooit. Ze kopen nieuwe apparatuur, schaffen een wagen aan waarmee ze door de stallen rijden en tegelijkertijd hun goedjes spuiten. De klanten blijven binnenstromen.

Als pluimveehouders de jonge ondernemers vragen welk middel ze eigenlijk gebruiken in hun stal, krijgen ze een ontwijkend antwoord. Het is het geheim van de smid, zeggen IJ. en Van de B. tegen de kippenhouders. Op het bonnetje staat dat er 'Dega-16' is gebruikt. Volledig legaal. En verder zit er in de spray dus eucalyptus en methol. Zo fris.

Eén onderdeel van het wondermiddel wordt volgens de gedupeerde agrariërs echter nooit genoemd: het giftige en in de pluimveesector streng verboden fipronil. Weten de mannen van Chickfriend zelf wel dat ze deze verboden stof gebruiken? Vanaf wanneer hebben ze hun wondermiddel? Zeker al een jaar, vertellen boeren.

In juni verschijnt op de website Pluimveeweb een jubelverhaal over Chickfriend. Op de foto poseert een tevreden pluimveeboer met een bloedluisvrije kip. Betere reclame is niet denkbaar. In de reacties onder het verhaal komen echter ook twijfels naar voren. 'Frits' schrijft: ,,Product heeft geen toelating."

Maar bewijs voor die stelling, die later zo waar blijkt te zijn, levert hij niet. Het komt hem in eerste instantie op hoon te staan. Het zal wel een jaloerse concurrent zijn, stellen tevreden klanten.

Ook buiten de digitale wereld leven echter bedenkingen. Concurrenten in de bloedluisbestrijding vertrouwen het niet. Ze zijn bang om als klokkenluider in de krant te komen. Iedereen is tevreden over Chickfriend, aan de bel trekken zou alleen maar boze blikken opleveren.

Ook pluimveehouders hebben hun bedenkingen. Kippenboer Jan Odink uit Lutten spreekt IJ. en Van de B. op een beurs in Hardenberg. Wat er in dat middel zit? De twee willen het niet kwijt. Odink: ,,Ik wilde dat per se weten, anders hoef ik ze niet in mijn stallen.'' Ook zijn collega Roy Tomesen uit Doetinchem durft het niet aan. ,,Wat er in de kippenstal gebeurt, blijft de verantwoordelijkheid van de pluimveehouder zelf", zegt hij, kort nadat de eerste berichten over de fipronil-eieren in deze krant verschijnen.

Niet in Nederland, maar bij onze zuiderburen gaat de zaak uiteindelijk rollen. Begin juni wordt bij een Belgisch leghennenbedrijf bij een routinecontrole fipronil gevonden. Belgische autoriteiten komen uit bij Patrick R. De eigenaar van Poultry-Vision uit Weelde heeft een middel aangelengd met fipronil. Zijn advocaat zegt later tegen EenVandaag dat dit gewoon mag, zolang het maar niet in stallen met dieren wordt gebruikt. Hij zegt dat zijn cliënt het met die boodschap aan de man bracht. In Nederland gebeurt dit aan Chickfriend.

R. wordt opgepakt. Later vindt justitie 6.000 liter fipronil in een loods van zijn bedrijf. Hij blijft hardnekkig ontkennen iets strafbaars te hebben gedaan. R. wordt omschreven als een agressieve verkoper. Iemand met flinke praatjes, die maar al te vaak net niet helemaal blijken te kloppen. Kippenhouder Jef Dries uit Weelde ging daarom nooit in zee met R. Hij vertrouwde het niet. ,,Hij werkte ooit in Bladel en nam bij zijn vertrek allemaal klanten mee. Zoiets doe je niet."

Op 19 juni brengen de Belgen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor het eerst op de hoogte van de 'Nederlandse link'. De NVWA onderzoekt bedrijven die in 2017 met Chickfriend hebben gewerkt. Dat blijken er tegen de tweehonderd te zijn. Er is nog geen paniek. De NVWA neemt monsters van eieren, kippen en mest.

Hoewel de NVWA al in juni weet dat het mogelijk foute boel is met de kippenvrienden uit Barneveld, kan Chickfriend nog wekenlang tientallen stallen 'ontsmetten'. Op 22 juli presenteert de NVWA haar eerste persbericht. Zeven bedrijven zijn geblokkeerd, vier ondernemers moeten hun eieren terughalen. Gevaar voor de volksgezondheid is er volgens de voedselwaakhond niet. Van de B. spreekt die dag met deze krant.

Het is zijn enige officiële commentaar, want daarna houden hij en zijn kompaan IJ. de kaken stijf op elkaar. Van de B. zegt verrast te zijn door het NVWA-onderzoek. Hij bevestigt dat Chickfriend dicht zit en vermoedt dat binnenkort duidelijk wordt dat het 'allemaal anders ligt'. Anders dan wat? Daar gaat hij niet op in.

Van de B. en IJ. blijven zwijgen. Hun families spreken af niets te zeggen

Drie dagen later moeten tientallen pluimveehouders op last van de NVWA op slot. Nog een dag later zijn het er tweehonderd. Maar de NVWA benadrukt opnieuw: geen gevaar voor de volksgezondheid, eet gerust een ei. Toxicologen spreken elkaar tegen. De één vindt dat er wel degelijk risico's zijn, de ander zegt: geen paniek. Over één ding zijn ze het wel eens: fipronil is nooit op mensen getest, alleen op dieren. Dus echte zekerheid over de gevolgen voor de gezondheid is er niet.

Op 31 juli breekt de paniek dan toch uit. De NVWA stuit bij één bedrijf op fipronilwaardes die een acuut gevaar zouden vormen voor de volksgezondheid. De eieren van nog eens tien pluimveebedrijven blijken schadelijk te kunnen zijn voor kinderen. Er volgt een publiekswaarschuwing. CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) meldt nu dat er miljoenen eieren uit de schappen worden gehaald. De schade loopt in de miljoenen.

In de pluimveesector zijn de financiële gevolgen nog veel groter. Bedrijven liggen wekenlang stil. Grote partijen eieren moeten worden vernietigd.

In die grote onrust blijven Van de B. en IJ. zwijgen. Hun families hebben afgesproken niets te zeggen. Van de B. doet zijn deur niet open. In Nederhemert, waar IJ. met zijn vrouw een half jaar geleden een huis heeft gekocht, lijkt ook niemand thuis te zijn.

Zijn Van de B. en IJ. het slachtoffer geworden van hun Belgische leverancier? Of wisten ze dat er fipronil in hun product zat? Eric Hubers van LTO (Land- en Tuinbouw Organisatie) spreekt met gedupeerde pluimveehouders. ,,Eén van hen had Chickfriend nog aan de lijn gehad. Die jongens hadden tegen hem gezegd dat hij zich geen zorgen hoefde te maken en dat ze 'dat middeltje' niet in zijn stal hadden gebruikt. Diezelfde avond stond de NVWA voor de deur en bleek er fipronil in zijn schuur gevonden te zijn." Het onderzoek van het Openbaar Ministerie kan nog maanden duren. De advocaat van Patrick R. zegt tegen EenVandaag dat ze in Barneveld wel degelijk wisten dat er fipronil in het bestrijdingsmiddel zat.

Inmiddels is de woede richting Van de B. en IJ. enorm. ,,Ik voel me belazerd", is nog één van de mildste commentaren van pluimveehouders. Tientallen boeren willen hun schade verhalen op de bloedluisbestrijders. ,,Maar van een kale kip kun je niet plukken", zegt Hubers van LTO.

Deze krant heeft de afgelopen weken talloze malen en op verschillende manieren (telefonisch, via WhatsApp, huisbezoek, brief) contact proberen te krijgen met IJ en Van de B. Hierop is niet gereageerd.
http://www.ad.nl/binnenla(...)ieren-kwam~a127c5a9/

Er is weinig kritiek te horen op de eigen keurmerkinstantie. Mevrouw Hennie de Haan wuifde kritiek zelfs helemaal weg bij Jinek. Wat kan betekenen dat veel kippenboeren wel begrepen dat het een verboden middel was, ze hoopten dat er weinig van terug te vinden zou zijn.
Wat een prutsers allemaal. Maar eet gerust je eieren. Zal allemaal loslopen. :P
pi_172957747
Ben benieuwd waar die miljoenen kippen in terecht gaan komen!
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_172957804
Nu is het moment om Nederland helemaal biologisch te maken en daarbij een maximum toegestaan aantal kippen te hanteren.
  zondag 6 augustus 2017 @ 21:58:42 #12
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172957823
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:52 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dergelijke amateuristische eierboeren mogen wat mij betreft nooit meer in de voedselproductie werken. Wat een klapjostis.
Ze zijn niet amateuristisch, ze geven gewoon geen fuck.

Mede omdat er bar weinig tussen winst en verlies zit, alles wat die winst marge wat kan vergroten wordt toegepast.
Veel (kippen) boeren zitten tot over de oren in de schulden. Dit valt gewoon onder een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Het is echt hoog tijd dat deze industrie goed onder de loep wordt genomen en veranderd wordt. Het is een enorme beerput namelijk die voornamelijk slachtoffers kent.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_172957834
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:58 schreef Loekie1 het volgende:
Nu is het moment om Nederland helemaal biologisch te maken en daarbij een maximum toegestaan aantal kippen te hanteren.
Dit probleem deed zich toch ook voor bij biologische boeren?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  zondag 6 augustus 2017 @ 21:59:40 #14
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172957852
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:56 schreef halfway het volgende:
Ben benieuwd waar die miljoenen kippen in terecht gaan komen!
Die worden vernietigd.
Jammerlijke verspilling.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_172957860
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:58 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Ze zijn niet amateuristisch, ze geven gewoon geen fuck.

Mede omdat er bar weinig tussen winst en verlies zit, alles wat die winst marge wat kan vergroten wordt toegepast.
Veel (kippen) boeren zitten tot over de oren in de schulden. Dit valt gewoon onder een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Het is echt hoog tijd dat deze industrie goed onder de loep wordt genomen en veranderd wordt. Het is een enorme beerput namelijk die voornamelijk slachtoffers kent.
Bron graag.
pi_172957889
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:59 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dit probleem deed zich toch ook voor bij biologische boeren?
Jawel, er moet natuurlijk ook betere controle komen. Af en toe een steekproef onder de eieren in de supermarkt. Als boeren weten dat dat gebeurt, en ook op de modernste stoffen wordt gecontroleerd, zullen ze minder gauw weer iets proberen.
pi_172957904
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:58 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Ze zijn niet amateuristisch, ze geven gewoon geen fuck.

Mede omdat er bar weinig tussen winst en verlies zit, alles wat die winst marge wat kan vergroten wordt toegepast.
Veel (kippen) boeren zitten tot over de oren in de schulden. Dit valt gewoon onder een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Het is echt hoog tijd dat deze industrie goed onder de loep wordt genomen en veranderd wordt. Het is een enorme beerput namelijk die voornamelijk slachtoffers kent.
Ik denk dat geen fuck geven eigenlijk nog kwalijker is.

Wat dat betreft is dit een goede manier om het kaf van het koren te scheiden. Boeren die wel een fuck geven zijn niet getroffen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  zondag 6 augustus 2017 @ 22:01:29 #18
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172957907
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:59 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dit probleem deed zich toch ook voor bij biologische boeren?
Ja.

En enkel biologisch is ook de oplossing niet. Het is alleen weer een manier om te denken dat we zo wel vooruit kunnen. Een leugen waarmee we onszelf in slaap sussen, naar de 'ander' kunnen wijzen zonder zelf wat in te leveren.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_172957929
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:01 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Ja.

En enkel biologisch is ook de oplossing niet. Het is alleen weer een manier om te denken dat we zo wel vooruit kunnen. Een leugen waarmee we onszelf in slaap sussen, naar de 'ander' kunnen wijzen zonder zelf wat in te leveren.
Je geeft daarmee wel een goede boodschap af aan het buitenland en de grootste boeven worden uit de houderij geweerd, want voor biologisch moet je een zekere passie hebben.
  zondag 6 augustus 2017 @ 22:02:25 #20
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172957934
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:59 schreef Hdero het volgende:

[..]

Bron graag.
Serieus?

Zal morgen ofzo eens kijken of ik wat kan vinden. Maar binnen de eigen gelederen is dit algemeen bekend.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_172957937
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:59 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Die worden vernietigd.
Jammerlijke verspilling.
Ik geloof niets meer!
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  zondag 6 augustus 2017 @ 22:03:52 #22
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172957989
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:02 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Je geeft daarmee wel een goede boodschap af aan het buitenland en de grootste boeven worden uit de houderij geweerd..
Je verplaatst enkel die grote boeven. Leuk voor de gemoedsrust, maar amper een verandering in de praktijk.

Deze industrie kan gewoonweg niet in deze mate bestaan zonder misbruik aan alle kanten.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_172958060
Plus een maximum aan het aantal dieren, zodat een probleem als bloedluis nog hanteerbaar is met de toegestane middelen.
pi_172958162
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:59 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Die worden vernietigd.
Jammerlijke verspilling.
Kan gebruikt worden om groene stroom op te wekken. Iets wat ook al jarenlang gebeurd met jonge stiertjes.
pi_172958243
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:03 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Deze industrie kan gewoonweg niet in deze mate bestaan zonder misbruik aan alle kanten.
Sterker nog de bio/ecoboeren die wel verantwoord ondernemen ondervinden schadelijke valse concurrentie door ¨zogenaamd biologische¨ boeren die het zo nauw niet nemen, wel de extra centen willen incaseren maar de kosten niet willen maken.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_172958258
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:09 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Sterker nog de bio/ecoboeren die wel verantwoord ondernemen ondervinden schadelijke valse concurrentie door ¨zogenaamd biologische¨ boeren die het zo nauw niet nemen, wel de extra centen willen incaseren maar de kosten niet willen maken.
Dat is verschrikkelijk, maar met een betere controle kun je ook dat ondervangen.
  zondag 6 augustus 2017 @ 22:15:03 #27
224960 highender
Travellin' Light
pi_172958459
Ik heb net een ei gegeten. Het komt wel heel dichtbij zo.
U MAD?
pi_172958465
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:05 schreef Loekie1 het volgende:
Plus een maximum aan het aantal dieren, zodat een probleem als bloedluis nog hanteerbaar is met de toegestane middelen.
Het aantal dieren per stal en de afstand tussen de stallen zijn van belang. Stallen tegen elkaar plaatsen blijkt foute boel. De kippen blijven meer bij elkaar zitten naarmate de stallen groter zijn en tegen elkaar staan. Om de kippen echt gebruik te laten maken van de vrije uitloop oppervlakte moet de stallen kleiner en moet er een flinke afstand tussen de stallen zijn.

Video: Die Eierlüge
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  zondag 6 augustus 2017 @ 22:24:41 #30
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172958714
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:07 schreef CyberCow het volgende:

[..]

Kan gebruikt worden om groene stroom op te wekken. Iets wat ook al jarenlang gebeurd met jonge stiertjes.
Prima, beter dan pure verspilling.
Maar nogsteeds zonde.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  zondag 6 augustus 2017 @ 22:31:31 #31
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172958954
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:16 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Het aantal dieren per stal en de afstand tussen de stallen zijn van belang. Stallen tegen elkaar plaatsen blijkt foute boel. De kippen blijven meer bij elkaar zitten naarmate de stallen groter zijn en tegen elkaar staan. Om de kippen echt gebruik te laten maken van de vrije uitloop oppervlakte moet de stallen kleiner en moet er een flinke afstand tussen de stallen zijn.

Video: Die Eierlüge
We weten al jaren dat kippen niet echt verder kunnen 'tellen' dan 25/30 dieren. Groepen groter dan dat zorgen voor een verstoorde hiërarchie en daardoor probleemgedrag op verschillende manieren.

Net zoals we al jaren weten dat een vrij kale buitenruimte niet comfortabel is voor de dieren, ze daar minimaal gebruik van maken.
Op papier wordt er wel wat mee gedaan, maar in de praktijk zijn het amper oplossingen. Enkel bedoeld om de consument het idee te geven dat men goed bezig is zodat die meer betaald voor iets dat in de praktijk amper meerwaarde heeft.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_172959297
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:31 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

We weten al jaren dat kippen niet echt verder kunnen 'tellen' dan 25/30 dieren. Groepen groter dan dat zorgen voor een verstoorde hiërarchie en daardoor probleemgedrag op verschillende manieren.

Net zoals we al jaren weten dat een vrij kale buitenruimte niet comfortabel is voor de dieren, ze daar minimaal gebruik van maken.
Op papier wordt er wel wat mee gedaan, maar in de praktijk zijn het amper oplossingen. Enkel bedoeld om de consument het idee te geven dat men goed bezig is zodat die meer betaald voor iets dat in de praktijk amper meerwaarde heeft.
Voor het industrieel houden van kippen wil men juist dat de kippen zich concentreren omdat het de mest en ei afvoer goedkoper/eenvoudiger maakt zoals uit de video blijkt. Voor parasieten een walhalla maar voor het welzijn de kippen erg slecht.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_172959304
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:24 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Prima, beter dan pure verspilling.
Maar nogsteeds zonde.
Niets aan toe te voegen helemaal met je eens ^O^
  zondag 6 augustus 2017 @ 22:45:38 #34
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_172959398
Zouden die 2 heren van chickfriend poging tot doodslag krijgen als straf? Of wordt het een taakstrafje van 2 dagen. Ze wisten immers dat ze giftig en schadelijk materiaal gebruiken. En daarmee leven op het spel zette om er zelf beter van te worden.
Overigens vind ik het wel op vallen dat het zwaar gereformeerde heren zij, heel vroom vooraan in de kerk. Maar wel zoveel schade zonder blikken of blozen aanrichten. Echt die gereformeerden, dat is het het grootste tuig van allemaal. Isis kan dat nog een puntje aan zuigen!
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  zondag 6 augustus 2017 @ 22:49:05 #35
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172959524
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:42 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Voor het industrieel houden van kippen wil men juist dat de kippen zich concentreren omdat het de mest en ei afvoer goedkoper/eenvoudiger maakt zoals uit de video blijkt. Voor parasieten een walhalla maar voor het welzijn de kippen erg slecht.
Klopt. Dieren die minimaal bewegen en de tijd die voor ze is gerekend doorkomen in hoge productie is alles wat telt. Dat bij legkippen tegen het eind er meer bloed dan ei is boeit niet. Dat ze gestoord gedrag vertonen boeit niet.
Enkel productie telt, de dieren (niet alleen bij legkippen) worden niet voor niets productie eenheden genoemd, dat ze dier zijn met hun eigen behoeften boeit echt niets. Enkel daar waar het anders de productie in de weg zou zitten boeit.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_172959567
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:45 schreef hierissieweer het volgende:

Zouden die 2 heren van chickfriend poging tot doodslag krijgen als straf? Of wordt het een taakstrafje van 2 dagen. Ze wisten immers dat ze giftig en schadelijk materiaal gebruiken. En daarmee leven op het spel zette om er zelf beter van te worden.

Overigens vind ik het wel op vallen dat het zwaar gereformeerde heren zij, heel vroom vooraan in de kerk. Maar wel zoveel schade zonder blikken of blozen aanrichten. Echt die gereformeerden, dat is het het grootste tuig van allemaal. Isis kan dat nog een puntje aan zuigen!
Je snapt werkelijk geen flauwe donder van de wet en het strafrecht, niet waar?
pi_172959592
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:45 schreef hierissieweer het volgende:
Zouden die 2 heren van chickfriend poging tot doodslag krijgen als straf? Of wordt het een taakstrafje van 2 dagen. Ze wisten immers dat ze giftig en schadelijk materiaal gebruiken. En daarmee leven op het spel zette om er zelf beter van te worden.
Overigens vind ik het wel op vallen dat het zwaar gereformeerde heren zij, heel vroom vooraan in de kerk. Maar wel zoveel schade zonder blikken of blozen aanrichten. Echt die gereformeerden, dat is het het grootste tuig van allemaal. Isis kan dat nog een puntje aan zuigen!
Dat mensen met een geloof wel eens een gebrek aan ethiek kunnen hebben ben ik het met je eens. Maar dit heeft meer met de honger naar geld te maken dan met het gebrek aan ethiek. Het is wel heel goedkoop scoren op deze manier.
pi_172959624
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 21:56 schreef halfway het volgende:
Ben benieuwd waar die miljoenen kippen in terecht gaan komen!
McNuggets?
pi_172959686
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:51 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

McNuggets?
McFip Nuggets _O- _O-
pi_172959704
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:45 schreef hierissieweer het volgende:
Overigens vind ik het wel op vallen dat het zwaar gereformeerde heren zij, heel vroom vooraan in de kerk. Maar wel zoveel schade zonder blikken of blozen aanrichten.
Waar haal je dat vandaan?
pi_172959922
Ben benieuwd of ze ook fipronil in mayo en andere eierproducten gaan vinden. Dan is de clusterfuck pas echt compleet.
pi_172959940
quote:
7s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:53 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Waar haal je dat vandaan?
Mogelijk uit de Barneveldse krant daar stond in dat ze gereformeerd waren en in deze regio, de ¨bible belt" bevinden zich veel zwaar gereformeerden.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_172959990
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:00 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Ben benieuwd of ze ook fipronil in mayo en andere eierproducten gaan vinden. Dan is de clusterfuck pas echt compleet.
Koop je weleens koekjes en taarten uit de supermarkt?
  zondag 6 augustus 2017 @ 23:03:28 #44
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172960027
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:00 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Ben benieuwd of ze ook fipronil in mayo en andere eierproducten gaan vinden. Dan is de clusterfuck pas echt compleet.
Als het in eieren zit zou het daar ook in moeten zitten. Het is natuurlijk afhankelijk van de menging of dat om mogelijk kwalijke dosissen gaat.

Om eerlijk te zijn maak ik me drukker om de bijen dan mijn eigen gezondheid met dit middel. En daarin speelt mayo e.d. amper een rol, de mest van de 'behandelde' kippen (en hun omgeving) speelt een veel grotere rol.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_172960219
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:03 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Als het in eieren zit zou het daar ook in moeten zitten. Het is natuurlijk afhankelijk van de menging of dat om mogelijk kwalijke dosissen gaat.

Om eerlijk te zijn maak ik me drukker om de bijen dan mijn eigen gezondheid met dit middel. En daarin speelt mayo e.d. amper een rol, de mest van de 'behandelde' kippen (en hun omgeving) speelt een veel grotere rol.
Hoezo maak je je druk over bijen? Ben je imker?
pi_172960229
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:45 schreef hierissieweer het volgende:
Zouden die 2 heren van chickfriend poging tot doodslag krijgen als straf? Of wordt het een taakstrafje van 2 dagen. Ze wisten immers dat ze giftig en schadelijk materiaal gebruiken. En daarmee leven op het spel zette om er zelf beter van te worden.
Overigens vind ik het wel op vallen dat het zwaar gereformeerde heren zij, heel vroom vooraan in de kerk. Maar wel zoveel schade zonder blikken of blozen aanrichten. Echt die gereformeerden, dat is het het grootste tuig van allemaal. Isis kan dat nog een puntje aan zuigen!
Het gebruik van een verboden bestrijdingsmiddel is een strafbaar feit. De enorme schade en maatschappelijke onrust die het teweeg heeft gebracht zal ook ten laste worden gelegd. Ik ga uit van een flinke celstraf en ontneming van privaat vermogen vanwege wanbestuur. In het geval van aantoonbaar wanbestuur mag tot ontneming van privaat eigendom worden overgegaan.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  zondag 6 augustus 2017 @ 23:11:26 #47
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172960284
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:09 schreef Hdero het volgende:

[..]

Hoezo maak je je druk over bijen? Ben je imker?
Nee ben geen imker. Maar ben me bewust van het belang van bijen.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  zondag 6 augustus 2017 @ 23:13:25 #48
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_172960343
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:09 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Het gebruik van een verboden bestrijdingsmiddel is een strafbaar feit. De enorme schade en maatschappelijke onrust die het teweeg heeft gebracht zal ook ten laste worden gelegd. Ik ga uit van een flinke celstraf en ontneming van privaat vermogen vanwege wanbestuur. In het geval van aantoonbaar wanbestuur mag tot ontneming van privaat eigendom worden overgegaan.
Let op mijn worden: hooguit een taakstrafje. Als het 2 moslims waren geweest was het een klapper van een terroristische aanval. Wat ik je zeg: die gereformeerden zijn het grootste kwaad.
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_172960348
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:11 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Nee ben geen imker. Maar ben me bewust van het belang van bijen.
Mens, je leest teveel romans en ben afgezakt tot niveau nerdje. _O-. Ga eens van de buitenwereld genieten. Je praat echt over onbenulligheden. :W
  zondag 6 augustus 2017 @ 23:14:22 #50
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172960375
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:09 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Het gebruik van een verboden bestrijdingsmiddel is een strafbaar feit. De enorme schade en maatschappelijke onrust die het teweeg heeft gebracht zal ook ten laste worden gelegd. Ik ga uit van een flinke celstraf en ontneming van privaat vermogen vanwege wanbestuur. In het geval van aantoonbaar wanbestuur mag tot ontneming van privaat eigendom worden overgegaan.
Vergeet het maar...

De boer hier vlakbij die 3 jaar lang een verboden middel gebruikte tegen kalver diarree kreeg een vingertikje. Alle dieren dood, al 3 jaar lang shit in de voedselketen gebracht, maar men vond hun vooral al genoeg gestraft door het ruimen van de dieren. Kregen nog medeleven en hulp ook.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_172960408
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:02 schreef Hdero het volgende:

[..]

Koop je weleens koekjes en taarten uit de supermarkt?
Ja precies eieren zitten zowat overal in verwerkt. Daarom, als straks blijkt dat er veel meer producten verontreinigd zijn zou dit weleens een enorme economische ramp kunnen gaan worden.
  zondag 6 augustus 2017 @ 23:15:56 #52
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172960418
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:13 schreef Hdero het volgende:

[..]

Mens, je leest teveel romans en ben afgezakt tot niveau nerdje. _O-. Ga eens van de buitenwereld genieten. Je praat echt over onbenulligheden. :W
Wtf?


Sorry hoor, maar dit middel is een bewezen bijenkiller.
Denk dat jij eens buiten de stad moet komen en wat meer te weten moet komen over het belang van bijen.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_172960458
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:15 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Wtf?


Sorry hoor, maar dit middel is een bewezen bijenkiller.
Denk dat jij eens buiten de stad moet komen en wat meer te weten moet komen over het belang van bijen.
Je denkt vast aan dat beroemde citaat van Einstein. Volgens mij reikt je verstand daarover ook niet verder.
  zondag 6 augustus 2017 @ 23:18:56 #54
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_172960484
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:17 schreef Hdero het volgende:

[..]

Je denkt vast aan dat beroemde citaat van Einstein. Volgens mij reikt je verstand daarover ook niet verder.
Veel plezier met je trollpoging verder....
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_172960530
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:18 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Veel plezier met je trollpoging verder....
Vertel maar graag wat je zoal over bijen en hun belangen weet. Ik luister...
pi_172960600
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:14 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Vergeet het maar...

De boer hier vlakbij die 3 jaar lang een verboden middel gebruikte tegen kalver diarree kreeg een vingertikje. Alle dieren dood, al 3 jaar lang shit in de voedselketen gebracht, maar men vond hun vooral al genoeg gestraft door het ruimen van de dieren. Kregen nog medeleven en hulp ook.
De veroorzaakte maatschappelijke onrust is aanzienlijk. Willy Selten kreeg 2 jaar cel opgelegd wegens het paardenvleesschandaal. De ontneming van privaat vermogen loopt nog in hoger beroep, het OM eist 1,2 miljoen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_172960873
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:13 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Let op mijn worden: hooguit een taakstrafje. Als het 2 moslims waren geweest was het een klapper van een terroristische aanval. Wat ik je zeg: die gereformeerden zijn het grootste kwaad.
Ach ja, je kan altijd om vergeving vragen nietwaar?
Het leven begint na de dood volgens zware refos, dus who cares :')
Indoctrinatie van kinderen is het grootste kwaad volgens mij en daar maakt iedere extremistische religie zich schuldig aan.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_172960970
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:35 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Ach ja, je kan altijd om vergeving vragen nietwaar?
Het leven begint na de dood volgens zware refos, dus who cares :')
Indoctrinatie van kinderen is het grootste kwaad volgens mij en daarr maakt ieder extremistische religie zich schuldig aan.
Ja zo werkt het wel. Zo lang je zondag braaf op de houten banken zit en vergeving vraagt is alles ok.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172963262
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:15 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Ja precies eieren zitten zowat overal in verwerkt. Daarom, als straks blijkt dat er veel meer producten verontreinigd zijn zou dit weleens een enorme economische ramp kunnen gaan worden.
Drie potten Calve mayonaise voor de halve prijs bij AH. Ik laat het maar even staan. Al dat fipronil op je tong, bah.
pi_172963268
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:15 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Wtf?

Sorry hoor, maar dit middel is een bewezen bijenkiller.
Denk dat jij eens buiten de stad moet komen en wat meer te weten moet komen over het belang van bijen.
Dat wordt het volgende hoofdstuk in de media, zijn ze nog niet aan toe gekomen.
pi_172963271
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:21 schreef Hdero het volgende:

[..]

Vertel maar graag wat je zoal over bijen en hun belangen weet. Ik luister...
6 oktober 2016
2 miljoen dode bijen in Molenschot: Vijf vragen over fipronil
http://www.bndestem.nl/ni(...)r-fipronil~a193e2fd/
pi_172963281
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:39 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ja zo werkt het wel. Zo lang je zondag braaf op de houten banken zit en vergeving vraagt is alles ok.
God heeft al vele keren duidelijk gemaakt dat het uit moet zijn met die dierenkwelling en milieuvernietiging, maar zij zitten gewoon in de kerk zich af te vragen waar ze dit aan verdiend hebben.
pi_172963285
Hoe zit het nou? De inhoud van eieren wordt niet standaard gecontroleerd op giftige stoffen?
pi_172963288
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 07:07 schreef Braindead2000 het volgende:
Hoe zit het nou? De inhoud van eieren wordt niet standaard gecontroleerd op giftige stoffen?
In Nederland niet. In elk geval tot voor kort niet op fipronil, want dat mag er helemaal niet in zitten dus gaat men daar ook niet naar op zoek. Bovendien is er pas recent een test gekomen voor fipronil. In Belgie worden eieren misschien wel getest, want daar is het ontdekt.
pi_172963297
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 07:08 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

In Nederland niet. In elk geval tot voor kort niet op fipronil, want dat mag er helemaal niet in zitten dus gaat men daar ook niet naar op zoek. Bovendien is er pas recent een test gekomen voor fipronil. In Belgie worden eieren misschien wel getest, want daar is het ontdekt.
Wie weet wat we allemaal binnenkrijgen door die Oekraïense eieren. Daar wordt natuurlijk helemaal niet op gecontroleerd. Ja door corrupte ambtenaren.
pi_172963304
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 23:09 schreef Hdero het volgende:

[..]

Hoezo maak je je druk over bijen? Ben je imker?
Zonder bijen hebben wij ook niks te vreten.. geen bevruchting, geen vreten.
pi_172963308
quote:
15s.gif Op maandag 7 augustus 2017 07:12 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Wie weet wat we allemaal binnenkrijgen door die Oekraïense eieren. Daar wordt natuurlijk helemaal niet op gecontroleerd. Ja door corrupte ambtenaren.
De fipronil zelf kwam uit Roemenië.
pi_172963312
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 07:15 schreef 8777 het volgende:

[..]

Zonder bijen hebben wij ook niks te vreten.. geen bevruchting, geen vreten.
29 maart 2012
Pesticiden kunnen de oorzaak zijn van de dramatische sterfte onder bijen en hommels. Dat bevestigen twee onderzoeken in vakblad Science vandaag. Boosdoeners zijn insecticiden die in talrijke landen worden gebruikt. Franse wetenschappers ontdekten dat bijen verdwalen door het middel thiamethoxam. De diertjes vinden de weg terug naar hun volk niet meer.
https://www.trouw.nl/home(...)ommels-aan~a95c7d47/

Hier is God niet blij mee.
pi_172963324
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 07:20 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

29 maart 2012
Pesticiden kunnen de oorzaak zijn van de dramatische sterfte onder bijen en hommels. Dat bevestigen twee onderzoeken in vakblad Science vandaag. Boosdoeners zijn insecticiden die in talrijke landen worden gebruikt. Franse wetenschappers ontdekten dat bijen verdwalen door het middel thiamethoxam. De diertjes vinden de weg terug naar hun volk niet meer.
https://www.trouw.nl/home(...)ommels-aan~a95c7d47/

Hier is God niet blij mee.
Kunnen we nog wel veilig groenten van eigen bodem eten of is dat ook link nu?
pi_172969181
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 07:25 schreef 8777 het volgende:

[..]

Kunnen we nog wel veilig groenten van eigen bodem eten of is dat ook link nu?
Als je niet in dordrecht woont naast die chemische fabriek kan het.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172969922
Het probleem met voeding voor de mensheid is dat wij met zo velen zijn. Daarom moet voeding industrieel geproduceerd worden.
Anders haal je geen rendabele aantallen maar lukt het ook niet klanten van voeding te voorzien. Het nadeel van industrieel produceren is dat zowel voor dieren als planten door ze dicht bij elkaar te zetten ze vatbaarder zijn voor ziekten en parasieten.

Dan moet je dus deze gaan bestrijden. Middelen die je inzet hebben uiteindelijk altijd ergens effect in een biotoop. Mensen hebben het overzicht niet waar iets verder gaat werken en komen daar achteraf pas achter.

Vegetariërs roepen wel dat door vegetariër/-nist te worden we minder groenten hoeven te verbouwen als diervoeder. Maar ik denk dat dit niet gaat helpen, industrieel produceren blijft nodig als iedereen alleen maar plantaardig gaat eten. Met alle gevolgen van dien voor de natuur.

Het beste zou zijn de hoeveelheid mens te verkleinen op deze planeet. Daarom hoop ik snel dat we kunnen emigreren naar Mars of een andere planeet. Zodat we onze Aarde minder tot last zijn:)
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  maandag 7 augustus 2017 @ 19:29:22 #72
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
  maandag 7 augustus 2017 @ 19:31:35 #73
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_172977412
quote:
Lekker wat boerenbedrijven een faillissement in helpen. Gewoon, omdat het kan.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 7 augustus 2017 @ 19:38:22 #74
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172977647
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 19:31 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Lekker wat boerenbedrijven een faillissement in helpen. Gewoon, omdat het kan.
Of omdat ze hun andere stallen wel volspoten met fipronil. En de eiercode op de eieren maakt geen onderscheid tussen stallen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172978101
Nog eens elf:

Amsterdam - Bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben zich sinds zaterdagavond nog eens elf pluimveehouders gemeld die hun kippen mogelijk fipronil hebben toegediend.

Hoe groot de bedrijven zijn die zich gemeld hebben, of aan welke supermarkten ze leveren, kan de voedselwaakhond niet zeggen.

Wel stelt de NVWA dat het er zelf ook alles aan doet om besmette eieren te vinden. Zo worden eieren die nu nog in de supermarktschappen staan geanalyseerd op fipronil, een antiluizenmiddel dat bij zeer grote hoeveelheden schadelijk is voor de gezondheid. ,,De kans bestaat dat we op die manier weer nieuwe bedrijven vinden", aldus een woordvoerster.


http://www.telegraaf.nl/d(...)_zelfmelders___.html
pi_172978458
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2017 22:07 schreef CyberCow het volgende:

[..]

Kan gebruikt worden om groene stroom op te wekken. Iets wat ook al jarenlang gebeurd met jonge stiertjes.
Ik hoop op een enorme loop-ren/molen waar ze blij in ronddartelen en zo een dynamo aandrijven oid. Maar ik gok verbrandingsoven.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172978635
Fipronil wordt onder invloed van licht omgezet in desulfinylfipronil. Geen idee of men de eieren daar ook op getest heeft, die stof is voor zoogdieren (mensen) 10 keer giftiger dan fipronil zelf.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_172978786
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 19:31 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Lekker wat boerenbedrijven een faillissement in helpen. Gewoon, omdat het kan.
Dat hebben ze toch echt zelf veroorzaakt door de eerste de beste prutsers met een mooi verhaal in je stal met god weet wat (fipronil nu blijkt) te laten rondsproeien. Dan verdien je een faillissement.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 7 augustus 2017 @ 20:20:31 #79
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_172978891
Zijn eigenaars van chickfriend al opgespoord?
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  maandag 7 augustus 2017 @ 20:21:17 #80
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172978913
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:20 schreef hierissieweer het volgende:
Zijn eigenaars van chickfriend al opgespoord?
Die zullen wel met het geld naar Thailand zijn gevlucht ofzo.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172979061
In het journaal niets over de elf nieuwe bedrijven die zich gemeld hebben.
pi_172979100
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 19:31 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Lekker wat boerenbedrijven een faillissement in helpen. Gewoon, omdat het kan.
Lekker wat mensen giftige eieren voorzetten. Gewoon, omdat je niet hoefde te weten wat er in dat onbekende goedje zat wat je door je bedrijf rond liet spuiten.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172979124
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:28 schreef probeer het volgende:

[..]

Lekker wat mensen giftige eieren voorzetten. Gewoon, omdat je niet hoefde te weten wat er in dat onbekende goedje zat wat je door je bedrijf rond liet spuiten.
Lezen pik
Nait Soezn Moar Broezn
  maandag 7 augustus 2017 @ 20:30:09 #84
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172979145
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:28 schreef probeer het volgende:

[..]

Lekker wat mensen giftige eieren voorzetten. Gewoon, omdat je niet hoefde te weten wat er in dat onbekende goedje zat wat je door je bedrijf rond liet spuiten.
En dan ongegeneerd je halve-waarheid jankverhaal in de krant zetten. Wel lef.

[ Bericht 0% gewijzigd door Perrin op 07-08-2017 20:36:58 ]
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 7 augustus 2017 @ 20:30:24 #85
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172979151
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:29 schreef Divje het volgende:

[..]

Lezen pik
Zelf lezen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172979351
quote:
2s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:30 schreef Perrin het volgende:

[..]

Zelf lezen.
Schone eieren. Niks mis mee. Lekker tot de conclusie springen dat t die mensen niet boeit wat er in hun stal gespoten werd.

Maar dat doe jij continu dat springen.
Nait Soezn Moar Broezn
  maandag 7 augustus 2017 @ 20:49:43 #87
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172979633
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:37 schreef Divje het volgende:

[..]

Schone eieren. Niks mis mee. Lekker tot de conclusie springen dat t die mensen niet boeit wat er in hun stal gespoten werd.

Maar dat doe jij continu dat springen.
Als je goed leest, hebben ze meerdere stallen.

Een of meer stallen zijn idd schoon.

Maar helaas pindakaas, die krijgen dezelfde eiercode als hun verontreinigde stal(len).
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 7 augustus 2017 @ 21:04:17 #88
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172980047
Maar verwerken tot mayo is dan weer geen enkel probleem...
  maandag 7 augustus 2017 @ 21:29:48 #89
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172980912
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 21:04 schreef Zolderkamer het volgende:
Maar verwerken tot mayo is dan weer geen enkel probleem...
Zo liggen er dus geen eiercodes van eitjes waar het in kan zitten in de supermarkt.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 7 augustus 2017 @ 21:36:22 #90
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172981134
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 21:29 schreef Perrin het volgende:

[..]

Zo liggen er dus geen eiercodes van eitjes waar het in kan zitten in de supermarkt.
Wel dus.. alleen niet in een doosje..
Er kan overal van alles inzitten...
Ze zijn dubbel getest en zijn schoon.. zo moeilijk is het allemaal niet..
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:08:31 #91
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_172982332
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 21:29 schreef Perrin het volgende:

[..]

Zo liggen er dus geen eiercodes van eitjes waar het in kan zitten in de supermarkt.
Vraag mij af of ze die fibronil eruit zuiveren in verwerkingsproducten?
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_172982400
Hiermee maken ze boeren kapot.
Beleid over-je-dode-lijk. Die mensen hun bedrijven worden gewoon vernietigd.
De titel is ook onjuist en schadelijk. Ik vind dat dit aangepast moet worden.
Admin? Waar ben je nu ?
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172982574
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:10 schreef DoubleUU het volgende:
Hiermee maken ze boeren kapot.
Beleid over-je-dode-lijk. Die mensen hun bedrijven worden gewoon vernietigd.
De titel is ook onjuist en schadelijk. Ik vind dat dit aangepast moet worden.
Admin? Waar ben je nu ?
Eeuh dat doen de boeren zelf door in zee te gaan met gifsproeiende charlatans zonder te weten wat ze sproeien. En ze wilden het ook niet weten.

En dan nu het slachtoffer uithangen?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172982641
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:15 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Eeuh dat doen de boeren zelf door in zee te gaan met gifsproeiende charlatans zonder te weten wat ze sproeien. En ze wilden het ook niet weten.

En dan nu het slachtoffer uithangen?
Jij hebt zogenaamd de feiten, terwijl je nergens bij bent geweest. Experts zeggen dat je meer dan 6 eieren PER dag moet eten wil je er uberhaupt iets van merken. Waar heb je het over gozer? Vergiftigde eieren? flikker op joh. Weet je hoe schadelijk dit is voor die bedrijven? Kunnen we mensen zoals jou ook aanklagen als het niet zo blijkt te zijn ? Vast niet.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172982671
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 20:37 schreef Divje het volgende:

[..]

Schone eieren. Niks mis mee. Lekker tot de conclusie springen dat t die mensen niet boeit wat er in hun stal gespoten werd.

Maar dat doe jij continu dat springen.
De ene stal wel ja. De andere stal niet, die is besproeid. En op het ei is niet te zien uit welke stal het komt.

Het zal ze achteraf vast wel heel veel boeien, want flinke schade. Maar dat hadden ze zich dus moeten bedenken voordat ze een onbekend goedje rond lieten sproeien.

En dat taalgebruik waarin je iemand aanspreekt met een geslachtsdeel hoeft ook niet. Dat doe je thuis maar, waar ze dat blijkbaar normaal vinden.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172982732
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:18 schreef probeer het volgende:

[..]

De ene stal wel ja. De andere stal niet, die is besproeid. En op het ei is niet te zien uit welke stal het komt.

Het zal ze achteraf vast wel heel veel boeien, want flinke schade. Maar dat hadden ze zich dus moeten bedenken voordat ze een onbekend goedje rond lieten sproeien.

En dat taalgebruik waarin je iemand aanspreekt met een geslachtsdeel hoeft ook niet. Dat doe je thuis maar, waar ze dat blijkbaar normaal vinden.
Blijkbaar begrijpen mensen niet dat ze met dat domme gejank wat nergens over gaat als je enig iq hebt, ze hele families en bedrijven platleggen. Gevoelloos ook gewoon. Als hun maar een puur eitje hebben. WTFAQ?!
Diezelfde mensen halen poolse eieren voor de helft van het geld, zonder ergens over na te denken.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:21:12 #97
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172982782
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:08 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Vraag mij af of ze die fibronil eruit zuiveren in verwerkingsproducten?
Nee, ik denk het niet.. Ze zullen de fipronil-eitjes wel weren daar.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:21:37 #98
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172982799
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:19 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Blijkbaar begrijpen mensen niet dat ze met dat domme gejank wat nergens over gaat als je enig iq hebt, ze hele families en bedrijven platleggen. Gevoelloos ook gewoon. Als hun maar een puur eitje hebben. WTFAQ?!
Diezelfde mensen halen poolse eieren voor de helft van het geld, zonder ergens over na te denken.
Jij vindt dat kippenboeren best fipronil mogen spuiten?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172982814
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:21 schreef Perrin het volgende:

[..]

Nee, ik denk het niet.. Ze zullen de fipronil-eitjes wel weren daar.
Hoe denk je dat ze hier in Polen over denken? Ze lachen je in je gezicht uit.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172982857
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:21 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Hoe denk je dat ze hier in Polen over denken? Ze lachen je in je gezicht uit.
Geen idee. Boeit me niets.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:23:20 #101
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172982872
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:21 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Hoe denk je dat ze hier in Polen over denken? Ze lachen je in je gezicht uit.
Nou en?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172982902
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:21 schreef Perrin het volgende:

[..]

Jij vindt dat kippenboeren best fipronil mogen spuiten?
Jij vindt van alles van Nederlandse boeren, maar je vreet zelf Pools vlees wat ontzettend slecht behandelt is. Waar heb je het over gozer? Waar haal je uberhaupt het lef vandaan?
Nederland staat in de top wat betreft agricultuur. Zowel gewassen als vee.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172982930
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:18 schreef probeer het volgende:

[..]

De ene stal wel ja. De andere stal niet, die is besproeid. En op het ei is niet te zien uit welke stal het komt.

Het zal ze achteraf vast wel heel veel boeien, want flinke schade. Maar dat hadden ze zich dus moeten bedenken voordat ze een onbekend goedje rond lieten sproeien.

En dat taalgebruik waarin je iemand aanspreekt met een geslachtsdeel hoeft ook niet. Dat doe je thuis maar, waar ze dat blijkbaar normaal vinden.
Och gut :')

Je hebt lekker je oordeel klaar over die boeren dat 't ze niet boeide voor er gesproeid werd. Heb je ze persoonlijk gesproken? Die paar boeren die het daadwerkelijk niet boeide staan voor de hele industrie? Lekker makkelijk joh.
Nait Soezn Moar Broezn
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:24:50 #104
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172982947
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:23 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Jij vindt van alles van Nederlandse boeren, maar je vreet zelf Pools vlees wat ontzettend slecht behandelt is. Waar heb je het over gozer? Waar haal je uberhaupt het lef vandaan?
Fipronil is verboden om te gebruiken in de agrarische sector, agressief gekkie.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172982992
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:24 schreef Perrin het volgende:

[..]

Fiprobil is verboden om te gebruiken in de agrarische sector, agressief gekkie.
Wat verboden is, wordt in elk land anders gehandhaafd. Ik zou het in Nederland niet doen nee. In Polen kan het prima hoor.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:26:14 #106
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172983024
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:25 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Wat verboden is, wordt in elk land anders gehandhaafd. Ik zou het in Nederland niet doen nee. In Polen kan het prima hoor.
In Noord Korea vast ook, om ook maar een kul-argument te roepen. Nogmaals: nou en?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172983060
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:26 schreef Perrin het volgende:

[..]

In Noord Korea vast ook, om ook maar een kul-argument te roepen. Nogmaals: nou en?
Dat is oneerlijke concurrentie en daarmee help je de bedrijven van je medelandgenoten om zeep.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172983063
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:24 schreef Divje het volgende:

[..]

Och gut :')

Je hebt lekker je oordeel klaar over die boeren dat 't ze niet boeide voor er gesproeid werd. Heb je ze persoonlijk gesproken? Die paar boeren die het daadwerkelijk niet boeide staan voor de hele industrie? Lekker makkelijk joh.
Laat ik het dan zo zeggen. Het boeide ze niet genoeg om voor een ander middel te kiezen. Blijkbaar was de scherpe prijs en de langere werking belangrijker dan weten wat je over je enige manier van inkomsten sproeit.

En er zijn genoeg boeren die er om dezelfde reden niets van moesten hebben.

Daarbij zeg ik nergens dat ze voor de hele industrie staan. Ze staan voor het deel wat nu met de gebakken peren (of in dit geval, giftige eieren) zit.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172983096
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:27 schreef probeer het volgende:

[..]

Laat ik het dan zo zeggen. Het boeide ze niet genoeg om voor een ander middel te kiezen. Blijkbaar was de scherpe prijs en de langere werking belangrijker dan weten wat je over je enige manier van inkomsten sproeit.

En er zijn genoeg boeren die er om dezelfde reden niets van moesten hebben.

Daarbij zeg ik nergens dat ze voor de hele industrie staan. Ze staan voor het deel wat nu met de gebakken peren (of in dit geval, giftige eieren) zit.
Vertel mij eens hoe giftig ? Jij hebt het over giftig. Hoeveel eieren moet ik eten?
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172983110
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:17 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Jij hebt zogenaamd de feiten, terwijl je nergens bij bent geweest. Experts zeggen dat je meer dan 6 eieren PER dag moet eten wil je er uberhaupt iets van merken. Waar heb je het over gozer?
De feiten? De feiten zijn dat er eieren in de winkel liggen waar meer dan de toegestane norm fipronil in zit.

De feiten zijn dat toxicologen zeggen dat er te weinig bekend is over de lange termijn effecten om te zeggen dat het onschadelijk is.

De feiten zijn dat de getroffen boeren in zee zijn gegaan met een bedrijf dat niet gecertificeerd is als ongefiertebestrijder.

De feiten zijn dat de boeren niet wisten wat er gesproeid werd, dat wilde het bedrijf namelijk niet zeggen.

quote:
Vergiftigde eieren? flikker op joh. Weet je hoe schadelijk dit is voor die bedrijven?
Zeer schadelijk. Dat maakt het des te onbegrijpelijker dat de boeren dit onverantwoorde risico hebben genomen.

quote:
Kunnen we mensen zoals jou ook aanklagen als het niet zo blijkt te zijn ? Vast niet.
Natuurlijk kan dat. Je kan iedereen aanklagen. Ik geef het alleen weinig kans.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983117
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:28 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Vertel mij eens hoe giftig ? Jij hebt het over giftig. Hoeveel eieren moet ik eten?
Probeer het uit en laat het ons weten. Jij bent hier degene die stelt dat het wel meevalt. Voeg daad bij woord zou ik zeggen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172983144
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:28 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Vertel mij eens hoe giftig ? Jij hebt het over giftig. Hoeveel eieren moet ik eten?
Dat is het hele punt: dat weet men niet.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983178
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:28 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

De feiten? De feiten zijn dat er eieren in de winkel liggen waar meer dan de toegestane norm fipronil in zit.

De feiten zijn dat toxicologen zeggen dat er te weinig bekend is over de lange termijn effecten om te zeggen dat het onschadelijk is.

De feiten zijn dat de getroffen boeren in zee zijn gegaan met een bedrijf dat niet gecertificeerd is als ongefiertebestrijder.

De feiten zijn dat de boeren niet wisten wat er gesproeid werd, dat wilde het bedrijf namelijk niet zeggen.

[..]

Zeer schadelijk. Dat maakt het des te onbegrijpelijker dat de boeren dit onverantwoorde risico hebben genomen.

[..]

Natuurlijk kan dat. Je kan iedereen aanklagen. Ik geef het alleen weinig kans.
Dus enerzijds kan je mensen helemaal kapot maken, maar anderzijds valt er niets te halen? Vandaar dat je zo hapt..
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172983201
Zo lust ik er ook wel een..
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172983221
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:25 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Wat verboden is, wordt in elk land anders gehandhaafd. Ik zou het in Nederland niet doen nee. In Polen kan het prima hoor.
Prima. Dan gaan ze lekker in Polen boeren. In Nederland gelden de Nederlandse regels, niet de Poolse.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983260
Ik vind het bijzonder hoe jullie zo gemakkelijk over lijken gaan van landgenoten die keihard werken. Blijkbaar kennen jullie geen boeren ofzo..
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172983270
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:29 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Dus enerzijds kan je mensen helemaal kapot maken, maar anderzijds valt er niets te halen? Vandaar dat je zo hapt..
Ik maak niemand kapot. Stop met dat slachtoffergedrag.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983278
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:30 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Prima. Dan gaan ze lekker in Polen boeren. In Nederland gelden de Nederlandse regels, niet de Poolse.
Ja lekker makkelijk xD Jezus christus.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172983314
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:31 schreef DoubleUU het volgende:
Ik vind het bijzonder hoe jullie zo gemakkelijk over lijken gaan van landgenoten die keihard werken. Blijkbaar kennen jullie geen boeren ofzo..
Ik vind mijn gezondheid belangrijker dan het voortbestaan van boeren die maar wat aanprutsen en nu het deksel op de neus krijgen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983360
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:31 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Ja lekker makkelijk xD Jezus christus.
Ja zo moeilijk is het echt niet. In Nederland mag je het niet gebruiken. Wat ze in Polen doen moeten ze in Polen weten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983375
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:31 schreef DoubleUU het volgende:
Ik vind het bijzonder hoe jullie zo gemakkelijk over lijken gaan van landgenoten die keihard werken. Blijkbaar kennen jullie geen boeren ofzo..
Ik kom zelfs uit een kippen-boeren-familie.

Maar mijn grootvader liet dan ook geen onbekend spul in zijn stal spuiten.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172983423
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:31 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ik maak niemand kapot. Stop met dat slachtoffergedrag.
Ik ben niet degene die jankt over "vergiftigde eieren". Je water wordt al jaren vervuild, staat gewoon in de krant, hoor ik je niet over? Gaat ver over grenzen heen wat betreft gezondheid. Ik kan je met rapporten om de oren klapperen als je wilt.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172983470
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:35 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Ik ben niet degene die jankt over "vergiftigde eieren". Je water wordt al jaren vervuild, staat gewoon in de krant, hoor ik je niet over? Gaat ver over grenzen heen wat betreft gezondheid. Ik kan je met rapporten om de oren klapperen als je wilt.
Drogreden, zoek het op.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172983495
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:32 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ik vind mijn gezondheid belangrijker dan het voortbestaan van boeren die maar wat aanprutsen en nu het deksel op de neus krijgen.
Jij bent echt niet goed bij je hoofd als je denkt dat boeren maar wat aanprutsen. De meesten die ik ken hebben al een "wagenpark" van meer dan een miljoen. Gaat ook veelal digitaal. Zijn geen boeren meer zoals vroegah.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172983533
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:33 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ja zo moeilijk is het echt niet. In Nederland mag je het niet gebruiken. Wat ze in Polen doen moeten ze in Polen weten.
Door europese regels concurreer je wel met elkaar. En dan verlies je keihard. Wat zeg je dan tegen je vrouw?
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:37:18 #126
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172983537
Dit topic laat zien hoe ver mensen afstaan van hun voedsel.. Zo onwetend als de pest en dan een ontiegelijk grote muil opzetten over wat ze denken te weten..
pi_172983549
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:35 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Ik ben niet degene die jankt over "vergiftigde eieren". Je water wordt al jaren vervuild, staat gewoon in de krant, hoor ik je niet over? Gaat ver over grenzen heen wat betreft gezondheid. Ik kan je met rapporten om de oren klapperen als je wilt.
Dit topic gaat toch over eieren? Als mijn drinkwater zo vergiftigd is dat de overheid de handel stil legt drink ik ook water uit een fles.

Stop met die emotionele nonsensargumenten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983626
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:36 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Jij bent echt niet goed bij je hoofd als je denkt dat boeren maar wat aanprutsen. De meesten die ik ken hebben al een "wagenpark" van meer dan een miljoen. Gaat ook veelal digitaal. Zijn geen boeren meer zoals vroegah.
Als jij iemand van alles laat rondsproeien en niet eens weet wat het is pruts je maar wat aan. Al heb je een wagenpark van 20 miljoen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983649
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:35 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Ik ben niet degene die jankt over "vergiftigde eieren". Je water wordt al jaren vervuild, staat gewoon in de krant, hoor ik je niet over? Gaat ver over grenzen heen wat betreft gezondheid. Ik kan je met rapporten om de oren klapperen als je wilt.
Ik stel me nog neutraal op, dat wil zeggen dat ik niet voor hem of jou partij kies in deze, maar wat in godesnaam heeft een probleem met ongezond leidingwater te maken met een totaal ander probleem betreffende voedsel? Je lijkt appels met peren te vergelijken.

Omdat er veel moorden en criminaliteit in Detroit zijn, betekent dat dan dat je in je buurmans woning in mag breken in Texel? :?
pi_172983671
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:37 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Door europese regels concurreer je wel met elkaar. En dan verlies je keihard. Wat zeg je dan tegen je vrouw?
Dat weet ik niet. Ik ben dan ook geen eierboer. Ik hoef dat dus ook niet te weten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983700
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:37 schreef Zolderkamer het volgende:
Dit topic laat zien hoe ver mensen afstaan van hun voedsel.. Zo onwetend als de pest en dan een ontiegelijk grote muil opzetten over wat ze denken te weten..
Kom jij dan eens gauw vertellen wat de echte waarheid is. Doe je ding.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172983718
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:37 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dit topic gaat toch over eieren? Als mijn drinkwater zo vergiftigd is dat de overheid de handel stil legt drink ik ook water uit een fles.

Stop met die emotionele nonsensargumenten.
Oost-Indische fokker dat je er rondloopt :P
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172983740
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:38 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Als jij iemand van alles laat rondsproeien en niet eens weet wat het is pruts je maar wat aan. Al heb je een wagenpark van 20 miljoen.
Van alles? Jullie overdrijven wel graag he?
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:42:01 #134
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172983785
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:38 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Als jij iemand van alles laat rondsproeien en niet eens weet wat het is pruts je maar wat aan. Al heb je een wagenpark van 20 miljoen.
Alles wat jij niet weet of kan en je door en zeer goed bekend staand bedrijf laat uitvoeren wat achteraf schade geeft maakt jou ook een prutser die het verdiend om failliet te gaan?
pi_172983830
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:39 schreef Hdero het volgende:

[..]

Ik stel me nog neutraal op, dat wil zeggen dat ik niet voor hem of jou partij kies in deze, maar wat in godesnaam heeft een probleem met ongezond leidingwater te maken met een totaal ander probleem betreffende voedsel? Je lijkt appels met peren te vergelijken.

Omdat er veel moorden en criminaliteit in Detroit zijn, betekent dat dan dat je in je buurmans woning in mag breken in Texel? :?
Het is zoals je druk maken om iemand door rood rijdt, terwijl ernaast iemand doodgereden wordt, En dan nog stellig beweren ook dat het rode licht een stuk belangrijker is en dat het dodelijke ongeval een bijzaak is. Bizarre.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172983866
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:39 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dat weet ik niet. Ik ben dan ook geen eierboer. Ik hoef dat dus ook niet te weten.
Dus dan denk je daar maar niet overna? Wat ben je dan voor ongelofelijke domme kut ?
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:43:42 #137
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172983869
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:40 schreef probeer het volgende:

[..]

Kom jij dan eens gauw vertellen wat de echte waarheid is. Doe je ding.
Dat heb ik al 3 topics gedaan.. Lees het maar..
(zelfs dit heb ik al meerdere keren moeten posten omdat mensen enkel schreeuwen maar niet willen lezen)
pi_172983876
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:41 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Van alles? Jullie overdrijven wel graag he?
Is het overdreven? Iemand komt langs met een wondermiddel, wil niet zeggen wat het is, je past het toe en een maand later worden al je eieren uit de handel gehaald....

En vervolgens nog het slachtoffer uithangen.... je werkt met voedsel, wat een idioot ben je als je iemand in je stal laat spuiten en niet weet wat het is.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983913
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:40 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Oost-Indische fokker dat je er rondloopt :P
Jij bent degene die stelt dat je iets niet slecht mag vinden, omdat er ook andere slechte dingen gebeuren.

Logica van likmevestje.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:44:51 #140
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172983927
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:43 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Is het overdreven? Iemand komt langs met een wondermiddel, wil niet zeggen wat het is, je past het toe en een maand later worden al je eieren uit de handel gehaald....

En vervolgens nog het slachtoffer uithangen.... je werkt met voedsel, wat een idioot ben je als je iemand in je stal laat spuiten en niet weet wat het is.
:')
Totaal geen benul dus..
pi_172983951
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:43 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Dus dan denk je daar maar niet overna? Wat ben je dan voor ongelofelijke domme kut ?
Waarom moet ik daar over nadenken? Denk jij na over wat ik tegen mijn vrouw moet zeggen? Mijn werk concurreert wereldwijd. Wat moet ik tegen mijn vrouw zeggen
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983958
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:44 schreef probeer het volgende:

[..]

Jij bent degene die stelt dat je iets niet slecht mag vinden, omdat er ook andere slechte dingen gebeuren.

Logica van likmevestje.
Dat maak jij ervan in je bekrompen hersenspinseltjes. Niet mijn probleem.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172983980
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:44 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

:')
Totaal geen benul dus..
Heb je hem weer :')
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172983989
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:45 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Dat maak jij ervan in je bekrompen hersenspinseltjes. Niet mijn probleem.
Blijkbaar wel. Je bent hier namelijk nogal hard aan het huilen om kritiek op enkele kippenboeren.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172983999
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:45 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Waarom moet ik daar over nadenken? Denk jij na over wat ik tegen mijn vrouw moet zeggen? Mijn werk concurreert wereldwijd. Wat moet ik tegen mijn vrouw zeggen
Als ik het over jou heb wel ja. Duh. Of wil je net zoals jij dat ik maar de helft weet? Dat ik maar zoiets roep? Allejezus man.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984012
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:43 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Het is zoals je druk maken om iemand door rood rijdt, terwijl ernaast iemand doodgereden wordt, En dan nog stellig beweren ook dat het rode licht een stuk belangrijker is en dat het dodelijke ongeval een bijzaak is. Bizarre.
Onzin, het bestaan van een mogelijk even groot probleem of nog grotere elders in het maatschappijke bereik doet niets af aan zijn recht een bepaald ander probleem op te noemen en aan te pakken. Anders komen we nooit vooruit in onze ontwikkeling. Er is geen hierarchië van prioriteiten.
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:48:05 #147
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172984084
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:45 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Heb je hem weer :')
Ja vooral dat blijven herhalen.. dat is namelijk verschrikkelijk van belang en een vaststaand feit..
pi_172984090
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:46 schreef Hdero het volgende:

[..]

Onzin, het bestaan van een mogelijk even groot probleem of nog grotere elders in het maatschappijke bereik doet niets af aan zijn recht een bepaald ander probleem op te noemen en aan te pakken. Anders komen we nooit vooruit in onze ontwikkeling. Er is geen hierarchië van prioriteiten.
Niet ? Dus als jij te laat bij de kapper komt zie je dat als dezelfde prioriteit als een cobra die je aankijkt? Lijkt me lastig leven. Jij ontwijkt dus ook geen auto's bij het oversteken?
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984093
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:46 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Als ik het over jou heb wel ja. Duh. Of wil je net zoals jij dat ik maar de helft weet? Dat ik maar zoiets roep? Allejezus man.
Je weet niet eens wat voor werk ik doe mafkees :')

Ik ga in ieder geval een stuk verantwoordelijker om met mijn broodwinning dan deze boeren. Als ik dat niet zou doen vielen er doden.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172984126
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:48 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Je weet niet eens wat voor werk ik doe mafkees :')

Ik ga in ieder geval een stuk verantwoordelijker om met mijn broodwinning dan deze boeren. Als ik dat niet zou doen vielen er doden.
Je hebt niet eens begrepen wat ik zei. Dat zegt genoeg.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984156
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:48 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja vooral dat blijven herhalen.. dat is namelijk verschrikkelijk van belang en een vaststaand feit..
Heb je nog iets inhoudelijks toe te voegen of blijft de plaat steken bij: lees maar terug?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:50:19 #152
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172984189
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:48 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Je weet niet eens wat voor werk ik doe mafkees :')

Ik ga in ieder geval een stuk verantwoordelijker om met mijn broodwinning dan deze boeren. Als ik dat niet zou doen vielen er doden.
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:37 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dit topic gaat toch over eieren? Als mijn drinkwater zo vergiftigd is dat de overheid de handel stil legt drink ik ook water uit een fles.

Stop met die emotionele nonsensargumenten.
pi_172984200
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:48 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Niet ? Dus als jij te laat bij de kapper komt zie je dat als dezelfde prioriteit als een cobra die je aankijkt? Lijkt me lastig leven. Jij ontwijkt dus ook geen auto's bij het oversteken?
Ik zou je een cursus logica aan willen raden want blijkbaar tast een gebrek daaraan je denkvermogen. Je woorden slaan nergens op.
pi_172984206
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:48 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Je hebt niet eens begrepen wat ik zei. Dat zegt genoeg.
Ja dat je zo zit te schuimbekken achter je toetsenbord dat je inconsistent begint te blaten. Ga eieren rapen of zo.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:50:54 #155
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172984216
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:49 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Heb je nog iets inhoudelijks toe te voegen of blijft de plaat steken bij: lees maar terug?
Je ziet het niet eens staan... sorry maar ik kan geen blinden laten zien...
pi_172984244
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:50 schreef Hdero het volgende:

[..]

Ik zou je een cursus logica aan willen raden want blijkbaar tast een gebrek daaraan je denkvermogen. Je woorden slaan nergens op.
Het is een vraag. Jij bent degene die niet begrepen wordt.. Just saying..
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984248
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:50 schreef Hdero het volgende:

[..]

Ik zou je een cursus logica aan willen raden want blijkbaar tast een gebrek daaraan je denkvermogen. Je woorden slaan nergens op.
Effect van accute fipronilvergiftiging.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172984285
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:48 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Als ik dat niet zou doen vielen er doden.
Bent u mensen aan het bedreigen zeg? Wat is deze? :X
pi_172984319
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:50 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je ziet het niet eens staan... sorry maar ik kan geen blinden laten zien...
Ik ga liever op het oordeel van deskundigen af dan op het oordeel van een anoniem internetgekkie.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172984348
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:52 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ik ga liever op het oordeel van deskundigen af dan op het oordeel van een anoniem internetgekkie.
Ik ook.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984378
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:52 schreef Hdero het volgende:

[..]

Bent u mensen aan het bedreigen zeg? Wat is deze? :X
Hoe lees je daar een bedreiging in? Ik zeg dat als ik mijn werk verkloot er doden kunnen vallen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172984397
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:53 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Hoe lees je daar een bedreiging in? Ik zeg dat als ik mijn werk verkloot er doden kunnen vallen.
Ruimen dan maar.
Werkloos? Jammer dan.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984409
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:51 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Effect van accute fipronilvergiftiging.
Ik sluit hier nog helemaal niks uit. Een deel van deze users zouden hun moeder nog om geld of roem verkopen.
pi_172984425
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:53 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Hoe lees je daar een bedreiging in? Ik zeg dat als ik mijn werk verkloot er doden kunnen vallen.
Leuk om te weten zeg, nu voel ik me al stukken beter.
pi_172984427
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:54 schreef Hdero het volgende:

[..]

Ik sluit hier nog helemaal niks uit. Een deel van deze users zouden hun moeder nog om geld of roem verkopen.
Je mag dr gratis hebben.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:55:20 #166
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172984434
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:52 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ik ga liever op het oordeel van deskundigen af dan op het oordeel van een anoniem internetgekkie.
En als die deskundigen het mis hebben dan mag jij helemaal kapot gemaakt worden?

Verder ben je zo erg met allerlei nonsens bezig dat je het niet eens voorelkaar kun krijgen om mn vraag te lezen of erop te reageren...
pi_172984490
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:53 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Ik ook.
Dus je laat je eitje maar staan?

quote:
Het eten van eieren die de giftige stof bevatten, levert echter geen acute gezondheidseffecten op, is de inschatting van twee toxicologen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Over mogelijke gevolgen die op langere termijn optreden door het eten van de besmette eieren is volgens hen nu nog niets met zekerheid te zeggen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172984519
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:56 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dus je laat je eitje maar staan?

[..]

Ik heb liever dat jij al die onzin verkondigt dan iemand die echt goed bij het hoofd is..
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984572
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:54 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Ruimen dan maar.
Werkloos? Jammer dan.
Tja, vervelend maar had je aan moeten denken voordat je een verboden middel ging sproeien.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172984619
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:57 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Ik heb liever dat jij al die onzin verkondigt dan iemand die echt goed bij het hoofd is..
Ik ben geen toxicoloog bij het rivm hoor, of zijn die ook niet goed bij hun hoofd?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:58:54 #171
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172984629
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:57 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Tja, vervelend maar had je aan moeten denken voordat je een verboden middel ging sproeien.
Amen. Lekker op de blaren zitten!
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 7 augustus 2017 @ 22:59:00 #172
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172984635
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:57 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Tja, vervelend maar had je aan moeten denken voordat je een verboden middel ging sproeien.
Wie heeft dat gedaan dan?
pi_172984641
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:57 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Ik heb liever dat jij al die onzin verkondigt dan iemand die echt goed bij het hoofd is..
Maar daartegenover staat weer dat je denkt dat het (mogelijke) probleem van gif in eieren niet aangepakt moet worden omdat elders in het land het drinkwater vuil is? :?

Wat is dat voor logica?
pi_172984645
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:57 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Tja, vervelend maar had je aan moeten denken voordat je een verboden middel ging sproeien.
Lees eens wat voor onzin je typt. Het is bizar. Het is 2017. HALLO. Het is geen 1643.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984689
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:55 schreef Hdero het volgende:

[..]

Leuk om te weten zeg, nu voel ik me al stukken beter.
Je kunt rustig slapen. Wij controleren wel waar we mee bezig zijn.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:00:26 #176
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172984697
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:58 schreef Perrin het volgende:

[..]

Amen. Lekker op de blaren zitten!
Ga jij altijd op de blaren van een ander zitten ja?
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:00:41 #177
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172984704
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:59 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Lees eens wat voor onzin je typt. Het is bizar. Het is 2017. HALLO. Het is geen 1643.
Jij kan echt niet 1 samenhangend argument produceren hè, alleen een beetje kansloos schelden als een tokkie.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172984716
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:59 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Lees eens wat voor onzin je typt. Het is bizar. Het is 2017. HALLO. Het is geen 1643.
Toen had je inderdaad rustig fipronil mogen sproeien in de stal. In 2017 mag dat niet meer.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172984717
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:58 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ik ben geen toxicoloog bij het rivm hoor, of zijn die ook niet goed bij hun hoofd?
Die zeggen niet de dingen die jij zegt. Wat ze voornamelijk zeggen is dat zaken zwaar overtrokken worden en dat bedrijven en gezinnen zware schade lijden onder wat een paar incompetitieve mensen vinden. Wat nergens gemeld wordt bijvoorbeeld is is dat marges in andere landen heel anders liggen en er geen verband is tussen ziektes en deze marge.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984738
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 22:59 schreef Hdero het volgende:

[..]

Maar daartegenover staat weer dat je denkt dat het (mogelijke) probleem van gif in eieren niet aangepakt moet worden omdat elders in het land het drinkwater vuil is? :?

Wat is dat voor logica?
Waar haal je dat uit ? Je grote duim? Dat staat nergens. Beter lezen ventje.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984805
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:01 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Die zeggen niet de dingen die jij zegt. Wat ze voornamelijk zeggen is dat zaken zwaar overtrokken worden en dat bedrijven en gezinnen zware schade lijden onder wat een paar incompetitieve mensen vinden. Wat nergens gemeld wordt bijvoorbeeld is is dat marges in andere landen heel anders liggen en er geen verband is tussen ziektes en deze marge.
Laten we niet vergeten dat ook de experts verdeeld zijn over deze kwestie, eh. Je mag de zaak niet oversimpliciferen omdat het je argumentatie uitkomt.
pi_172984837
Het duitse OM gaat over tot vervolging van boeren in Duitsland die eieren hebben geleverd die fipronil bevatten. Ze hebben wetgeving m.b.t. voedselveiligheid overtreden.

Video : Fipronil Skandal, Ermittlungen wegen belasteter Eier
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_172984841
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:03 schreef Hdero het volgende:

[..]

Laten we niet vergeten dat ook de experts verdeeld zijn over deze kwestie, eh. Je mag de zaak niet oversimpliciferen omdat het je argumentatie uitkomt.
Gebeurt op grote schaal anders.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984849
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:01 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Die zeggen niet de dingen die jij zegt. Wat ze voornamelijk zeggen is dat zaken zwaar overtrokken worden en dat bedrijven en gezinnen zware schade lijden onder wat een paar incompetitieve mensen vinden. Wat nergens gemeld wordt bijvoorbeeld is is dat marges in andere landen heel anders liggen en er geen verband is tussen ziektes en deze marge.
Nee ze zeggen:


quote:
Over mogelijke gevolgen die op langere termijn optreden door het eten van de besmette eieren is volgens hen nu nog niets met zekerheid te zeggen.
Dat zeggen toxicologen. Je weet wel, mensen die voor die shit gestudeerd hebben en wiens denkvermogen niet aangetast is door emotie.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:04:27 #185
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172984867
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:03 schreef Digi2 het volgende:
Het duitse OM gaat over tot vervolging van boeren in Duitsland die eieren hebben geleverd die fipronil bevatten. Ze hebben wetgeving m.b.t. voedselveiligheid overtreden.

Video : Fipronil Skandal, Ermittlungen wegen belasteter Eier
Hoppa. Aanpakken die lui.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172984885
Dit soort dingen zorgen ervoor dat de branden oplaaien. Zorg maar voor genoeg werkloze en wanhopige mensen. Is dat wat jullie willen?
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984895
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:01 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Waar haal je dat uit ? Je grote duim? Dat staat nergens. Beter lezen ventje.
Ventje? :') Je bent mijn moeder niet om mij zo aan te spreken.

En dat heb je daadwerkelijk gezegd. Jij voerde dat voorbeeld aan van vervuild drinkwater en legde die connectie. Niet op je woorden teruggaan want dan is een discussie met jou zinloos.
pi_172984930
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:04 schreef DoubleUU het volgende:
Dit soort dingen zorgen ervoor dat de branden oplaaien. Zorg maar voor genoeg werkloze en wanhopige mensen. Is dat wat jullie willen?
Ik wil veilig voedsel. Dat is het enige wat ik wil.

Werkloosheid is geen argument. Hadden ze aan moeten denken voordat ze het verboden middel fipronil gingen rondsproeien over hun enige bron van inkomsten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:06:34 #189
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172984946
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:04 schreef DoubleUU het volgende:
Dit soort dingen zorgen ervoor dat de branden oplaaien. Zorg maar voor genoeg werkloze en wanhopige mensen. Is dat wat jullie willen?
Ik wil dat boeren die dit soort illegaal gif gebruiken snoeihard worden aangepakt idd.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:07:37 #190
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172984982
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:06 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ik wil veilig voedsel. Dat is het enige wat ik wil.

Werkloosheid is geen argument. Hadden ze aan moeten denken voordat ze het verboden middel fipronil gingen rondsproeien over hun enige bron van inkomsten.
Kun je dat gewoon 8 keer posten in 1 post? dan hoef je niet steeds in herhaling te vallen..

_O- Lachwekkend ben je ook..
pi_172984993
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:05 schreef Hdero het volgende:

[..]

Ventje? :') Je bent mijn moeder niet om mij zo aan te spreken.

En dat heb je daadwerkelijk gezegd. Jij voerde dat voorbeeld aan van vervuild drinkwater en legde die connectie. Niet op je woorden teruggaan want dan is een discussie met jou zinloos.
Ik stelde dat jullie 1 onderwerp eruit pakken en daar berserk op gaan, terwijl qua prioriteiten je druk zou moeten maken om andere dingen. Jullie janken telkens om jullie gezondheid, die blijkbaar niet zo belangrijk voor jullie is. De eieren giftig noemen lijkt wel belangrijker. Is het trouwens een wedstrijdje wie het oudst wordt? Hoe kan je janken om die eieren EN om je gezondheid, als andere onderwerpen je geen fuck boeien? Puur gebrek aan IQ kan ik je alvast vertellen.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172984994
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:04 schreef DoubleUU het volgende:
Dit soort dingen zorgen ervoor dat de branden oplaaien. Zorg maar voor genoeg werkloze en wanhopige mensen. Is dat wat jullie willen?
Beter werkloos dan gif in andermans eten spuiten. Of zie je dat anders?

Ich habe es nicht gewusst hör.
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:08:47 #193
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985027
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:06 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ik wil dat boeren die dit soort illegaal gif gebruiken snoeihard worden aangepakt idd.
Mooi maar welke boeren hebben het gebruikt dan?
Kom eens met een bron waar staat dat boeren het middel gebruikt hebben..?
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:09:10 #194
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172985045
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:07 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Ik stelde dat jullie 1 onderwerp eruit pakken en daar berserk op gaan, terwijl qua prioriteiten je druk zou moeten maken om andere dingen. Jullie janken telkens om jullie gezondheid, die blijkbaar niet zo belangrijk voor jullie is. De eieren giftig noemen lijkt wel belangrijker. Is het trouwens een wedstrijdje wie het oudst wordt? Hoe kan je janken om die eieren EN om je gezondheid, als andere onderwerpen je geen fuck boeien? Puur gebrek aan IQ kan ik je alvast vertellen.
Aan je emoties te zien ben je zelf betrokken bij het gifschandaal of misschien een familielid?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:10:01 #195
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985071
quote:
5s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:09 schreef Perrin het volgende:

[..]

Aan je emoties te zien ben je zelf betrokken bij het gifschandaal of misschien een familielid?
Gif ja? _O-
Gifschandaal ja? _O-
pi_172985073
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:08 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Mooi maar welke boeren hebben het gebruikt dan?
Kom eens met een bron waar staat dat boeren het middel gebruikt hebben..?
Het zal me niets verbazen als de overheid dit middel voorschrijft ofzo. Zo hypocriet is deze kutsamenleving al wel geworden. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172985089
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:07 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Ik stelde dat jullie 1 onderwerp eruit pakken en daar berserk op gaan, terwijl qua prioriteiten je druk zou moeten maken om andere dingen. Jullie janken telkens om jullie gezondheid, die blijkbaar niet zo belangrijk voor jullie is. De eieren giftig noemen lijkt wel belangrijker. Is het trouwens een wedstrijdje wie het oudst wordt? Hoe kan je janken om die eieren EN om je gezondheid, als andere onderwerpen je geen fuck boeien? Puur gebrek aan IQ kan ik je alvast vertellen.
Hoe weet jij of andere zaken wel of niet ons boeien? Kan niet voor de anderen spreken, maar waar heb ik gezegd dat geen andere zaken aandacht moeten krijgen dan deze? Jij legt mij nu uitspraken in de mond om zo je waardeoordeel over mij en ons te rechtvaardigen.
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:10:49 #198
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172985100
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:08 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Mooi maar welke boeren hebben het gebruikt dan?
Kom eens met een bron waar staat dat boeren het middel gebruikt hebben..?
Als ze een louche bedrijf inhuren dat opzettelijk mysterieus doet over het insecticide waarmee ze spuiten, yup.

Eigen schuld, niet achteraf jankballen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:11:18 #199
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985113
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:10 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Het zal me niets verbazen als de overheid dit middel voorschrijft ofzo. Zo hypocriet is deze kutsamenleving al wel geworden. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet.
Het middel word gewoon gebruikt in de voedingsindustrie..
Linkjes heb ik al lang en breed in eerdere delen meermaals geplaatst..
pi_172985119
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:10 schreef Hdero het volgende:

[..]

Hoe weet jij of andere zaken wel of niet ons boeien? Kan niet voor de anderen spreken, maar waar heb ik gezegd dat geen andere zaken aandacht moeten krijgen dan deze? Jij legt mij nu uitspraken in de mond om zo je waardeoordeel over mij en ons te rechtvaardigen.
Niemand reageerde, als het je zou boeien had je wel gereageerd.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172985127
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:10 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Het zal me niets verbazen als de overheid dit middel voorschrijft ofzo. Zo hypocriet is deze kutsamenleving al wel geworden. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet.
Nee de overheid verbied het gebruik van dit middel juist. Dat is de reden waarom bedrijven die het toch gebruikt hebben nu terecht gesloten zijn.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:12:12 #202
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985148
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:10 schreef Perrin het volgende:

[..]

Als ze een louche bedrijf inhuren dat opzettelijk mysterieus doet over het insecticide waarmee ze spuiten, yup.

Eigen schuld, niet achteraf jankballen.
Oke.. geen bron dus...

Hou dan ook op met het roepen en schreeuwen om het hardst.. Komt een beetje zielig over zo..
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:12:19 #203
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172985152
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:11 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Nee de overheid verbied het gebruik van dit middel juist. Dat is de reden waarom bedrijven die het toch gebruikt hebben nu terecht gesloten zijn.
Goed de weg kwijt, die knul :{
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172985174
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:11 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Nee de overheid verbied het gebruik van dit middel juist. Dat is de reden waarom bedrijven die het toch gebruikt hebben nu terecht gesloten zijn.
Gaat tegen Europese regels in, dus ongeldig. Ze kunnen naar de Europese kamer. Niet dat ze daar geld voor hebben, dat hebben hun NSB landgenoten al van ze afgeluld.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:13:07 #205
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985176
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:11 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Nee de overheid verbied het gebruik van dit middel juist. Dat is de reden waarom bedrijven die het toch gebruikt hebben nu terecht gesloten zijn.
Onzin.. het middel is toegestaan...
pi_172985183
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:12 schreef Perrin het volgende:

[..]

Goed de weg kwijt, die knul :{
Dat kun je wel zeggen. Hij kan niet eens meer consistent redeneren.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:13:49 #207
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172985202
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:12 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Oke.. geen bron dus...

Hou dan ook op met het roepen en schreeuwen om het hardst.. Komt een beetje zielig over zo..
De enige die zielig overkomen is vooral het clubje dat de boel hier zit te bagatelliseren en ondertussen iedereen de huid volscheldt.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172985206
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:11 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Niemand reageerde, als het je zou boeien had je wel gereageerd.
Daar zijn andere topics voor, en we kunnen niet alle maatschappelijke problemen tegelijk bediscussieren. Dit topic gaat over vergiftigde eieren. Punt.

Open anders een topic over dat vervuilde water. Ik reageer in voldoende NWS topics.
pi_172985234
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:13 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Gaat tegen Europese regels in, dus ongeldig. Ze kunnen naar de Europese kamer. Niet dat ze daar geld voor hebben, dat hebben hun NSB landgenoten al van ze afgeluld.
Tuurlijk :')
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172985279
Kippenboeren hebben momenteel geen leven hoor. Je zou eens wat empathie moeten tonen anders lijk je wel erg sadistisch.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172985301
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:10 schreef Perrin het volgende:

[..]

Als ze een louche bedrijf inhuren dat opzettelijk mysterieus doet over het insecticide waarmee ze spuiten, yup.

Eigen schuld, niet achteraf jankballen.
Nou de waarheid en de redelijkheid liggen toch eerder in het midden hoor. Het is niet het ene of het andere. Oftewel het bedrijf krijgt alle schuld toegewezen of krijgt juist helemaal geen schuld. Het is eerder een gedeelde en gedeeltelijke schuld.
pi_172985326
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:15 schreef DoubleUU het volgende:
Kippenboeren hebben momenteel geen leven hoor. Je zou eens wat empathie moeten tonen anders lijk je wel erg sadistisch.
Ik heb geen empathie voor mensen die willens en wetens de regels overtreden, gif in andermans eten spuiten en vervolgens het deksel op de neus krijgen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:17:19 #213
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985339
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:13 schreef Perrin het volgende:

[..]

De enige die zielig overkomen is vooral het clubje dat de boel hier zit te bagatelliseren en ondertussen iedereen de huid volscheldt.
Das leuk.. lekker ongefundeerd beweringen de wereld in slingeren en geen enkele bron maar wel een mening hebben die niets met feiten van doen heeft..
En dan klagen als iemand je met de neus op de feiten drukt... huillie huillie..
pi_172985342
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:11 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Nee de overheid verbied het gebruik van dit middel juist. Dat is de reden waarom bedrijven die het toch gebruikt hebben nu terecht gesloten zijn.
Feitelijk waar.

Probeer anders maar eens deze te weerleggen.
pi_172985344
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:16 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ik heb geen empathie voor mensen die willens en wetens de regels overtreden, gif in andermans eten spuiten en vervolgens het deksel op de neus krijgen.
Dus als ik jou zie appen mag ik je doodrijden van jou ?
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172985366
quote:
2s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:17 schreef Hdero het volgende:

[..]

Feitelijk waar.

Probeer anders maar eens deze te weerleggen.
Allang gedaan. Oud nieuws.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:18:18 #217
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985369
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:16 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ik heb geen empathie voor mensen die willens en wetens de regels overtreden, gif in andermans eten spuiten en vervolgens het deksel op de neus krijgen.
Bron?
pi_172985432
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:13 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Onzin.. het middel is toegestaan...
Het middel blijft al jaren verboden in die industrie. Anders geef je een bron.
pi_172985463
Goh, ik wist niet dat er zoveel kippenboeren op FoK! zitten.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172985464
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:17 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Dus als ik jou zie appen mag ik je doodrijden van jou ?
Totdat je die logicacursus achter de rug hebt komen we niet vooruit.
pi_172985466
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:20 schreef Hdero het volgende:

[..]

Het middel blijft al jaren verboden in die industrie. Anders geef je een bron.
Wat vind je ervan dat het in het ene land wel mag en het andere niet? Terwijl jij niet weet waar je ei vandaan komt...het interesseert je ook geen reet.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172985483
Wat een boer niet kent dat eet hij niet; hij schotelt het een ander voor.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172985496
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:17 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Dus als ik jou zie appen mag ik je doodrijden van jou ?
Waarom? Is appen door de overheid verboden?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172985497
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:20 schreef Hdero het volgende:

[..]

Totdat je die logicacursus achter de rug hebt komen we niet vooruit.
Jij bent dan een gevaar voor mij, op de weg, whatsapp is je vergif. Dus je antwoord is ja ?
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:21:59 #225
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985507
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:20 schreef Hdero het volgende:

[..]

Het middel blijft al jaren verboden in die industrie. Anders geef je een bron.
Onzin..
Europese regelgeving heeft een norm van 0,005 milligram per kilo

Bron staat een keer of tien in deze reeks en anders overal op google
pi_172985524
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:21 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Jij bent dan een gevaar voor mij, op de weg, whatsapp is je vergif. Dus je antwoord is ja ?
:')

OMG, echt. :{
pi_172985537
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:21 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Waarom? Is appen door de overheid verboden?
Sinds wanneer is het belangrijk wat de overheid verboden heeft? Net ging het nog om je gezondheid..Over consistentie gesproken..
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172985566
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:21 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Onzin..
Europese regelgeving heeft een norm van 0,005 milligram per kilo

Bron staat een keer of tien in deze reeks en anders overal op google
Geef eens de bron ja, ipv eromheen te lullen.
pi_172985576
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:22 schreef Hdero het volgende:

[..]

:')

OMG, echt. :{
Ja echt. Jij bent blijkbaar zo kortzichtig dat dit mindblowing is...dat is het niet.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172985589
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:21 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Wat vind je ervan dat het in het ene land wel mag en het andere niet? Terwijl jij niet weet waar je ei vandaan komt...het interesseert je ook geen reet.
Ik heb niets te maken met wet of regelgeving in Polen. Wel met die in Nederland.

Maar beter verbieden we vrouwen om in een auto te rijden, want dat mag in Saoedi Arabië ook niet. Of we staan toe dat ongelovigen stokslagen krijgen op een groot plein, want dat doen ze in verweggistan ook zo. Volg ik je logica nu wel goed?
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:24:57 #231
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985626
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:23 schreef Hdero het volgende:

[..]

Geef eens de bron ja, ipv eromheen te lullen.
_O- _O_
Ik zal er eentje voor je zoeken... :B
pi_172985636
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:24 schreef probeer het volgende:

[..]

Ik heb niets te maken met wet of regelgeving in Polen. Wel met die in Nederland.

Maar beter verbieden we vrouwen om in een auto te rijden, want dat mag in Saoedi Arabië ook niet. Of we staan toe dat ongelovigen stokslagen krijgen op een groot plein, want dat doen ze in verweggistan ook zo. Volg ik je logica nu wel goed?
Ik vraag niet of je er iets mee te maken hebt of wel? Ik vroeg heel wat anders. Vervolgens gaat je onzin klep open en negeer ik de rest :)
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172985643
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:24 schreef probeer het volgende:

[..]

Ik heb niets te maken met wet of regelgeving in Polen. Wel met die in Nederland.

Maar beter verbieden we vrouwen om in een auto te rijden, want dat mag in Saoedi Arabië ook niet. Of we staan toe dat ongelovigen stokslagen krijgen op een groot plein, want dat doen ze in verweggistan ook zo. Volg ik je logica nu wel goed?
Zijn logica rammelt aan alle kanten ;( en dan wil hij dat nog zien weerlegd. :{
pi_172985653
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:22 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Sinds wanneer is het belangrijk wat de overheid verboden heeft? Net ging het nog om je gezondheid..Over consistentie gesproken..
Sinds de overheid deze eieren uit de handel heeft gehaald en jij hier huilt dat dat zielig is voor die arme boeren.

Ik wist trouwens niet dat appen slecht voor de gezondheid is. En al zou dat zo zijn begrijp ik niet waarom je iemand die daar voor kiest dood zou mogen rijden.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172985657
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:21 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Onzin..
Europese regelgeving heeft een norm van 0,005 milligram per kilo

Bron staat een keer of tien in deze reeks en anders overal op google
En daarboven zitten mag dus niet. En dus mogen die eieren niet verkocht worden. Sim-pel.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172985670
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:25 schreef Hdero het volgende:

[..]

Zijn logica rammelt aan alle kanten ;( en dan wil hij dat nog zien weerlegd. :{
Probeer nu eerst maar correct Nederlands te typen dan lullen we verder.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172985689
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:25 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Sinds de overheid deze eieren uit de handel heeft gehaald en jij hier huilt dat dat zielig is voor die arme boeren.

Ik wist trouwens niet dat appen slecht voor de gezondheid is. En al zou dat zo zijn begrijp ik niet waarom je iemand die daar voor kiest dood zou mogen rijden.
Probeer het eens met 120.
"magis quam dimidium convertit in omni tempore."
"In praeteritum fuerit, discere est. In posterum venturus est: compararim in ea. In praesens adest, frui."
"Acuto homine nobis opus est, qui pervestiget quid sui cives cogitent."
pi_172985717
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:26 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Probeer het eens met 120.
120 wat? Eieren?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172985729
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:25 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Probeer nu eerst maar correct Nederlands te typen dan lullen we verder.
Word niet ineens taalnazi, je bent tot nu al afleidend genoeg.
pi_172985730
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:25 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Ik vraag niet of je er iets mee te maken hebt of wel? Ik vroeg heel wat anders. Vervolgens gaat je onzin klep open en negeer ik de rest :)
Ik heb niets te maken met wet- of regelgeving in Polen, dus boeit het me vrij weinig wat ze daar onderling afspreken zolang ik er geen last van heb.

Maar alweer .. Probeer het toch lekker zelf uit als het allemaal wel meevalt. Eet die eieren. Probeer onder een straf uit te komen met het argument 'maar ergens anders mag het wel'.

Succes.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172985791
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:27 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

120 wat? Eieren?
Dat is zijn streef-IQ maar hij komt niet eens in de buurt?
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:29:55 #242
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985816
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:25 schreef probeer het volgende:

[..]

En daarboven zitten mag dus niet. En dus mogen die eieren niet verkocht worden. Sim-pel.
Daar ging het niet over.. sim-pel
pi_172985848
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:25 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Probeer nu eerst maar correct Nederlands te typen dan lullen we verder.
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:01 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Die zeggen niet de dingen die jij zegt. Wat ze voornamelijk zeggen is dat zaken zwaar overtrokken worden en dat bedrijven en gezinnen zware schade lijden onder wat een paar incompetitieve mensen vinden. Wat nergens gemeld wordt bijvoorbeeld is is dat marges in andere landen heel anders liggen en er geen verband is tussen ziektes en deze marge.
Je bedoelt incompetent. Wat zoiets als 'niet kundig' betekent. Bijvoorbeeld; incompetent zijn in het correct gebruik van de Nederlandse taal.
"Pools are perfect for holding water"
pi_172985849
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:29 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Daar ging het niet over.. sim-pel
Ten dele, wel. Wellll....
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:31:15 #245
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985869
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:23 schreef Hdero het volgende:

[..]

Geef eens de bron ja, ipv eromheen te lullen.
Kijk kerel... de enige echt bron buiten alle mediasites die het ook noemen..
http://eur-lex.europa.eu/(...)0396:20080410:NL:PDF
pi_172985876
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:30 schreef probeer het volgende:

[..]


[..]

Je bedoelt incompetent. Wat zoiets als 'niet kundig' betekent. Bijvoorbeeld; incompetent zijn in het correct gebruik van de Nederlandse taal.
Dat was mij toen ook al opgevallen. Zei daar alleen niets over, want ik ben geen taalnazi.
pi_172985893
Ik eet overigens nog steeds m'n 2-3 eitjes per dag. :9

Gezeik.
Nait Soezn Moar Broezn
pi_172985895
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:31 schreef Hdero het volgende:

[..]

Dat was mij toen ook al opgevallen. Zei daar alleen niets over, want ik ben geen taalnazi.
Ik liet het ook hangen totdat hij er zelf bij anderen over begon.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:32:46 #249
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985914
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:30 schreef Hdero het volgende:

[..]

Ten dele, wel. Wellll....
Het ging over een verzonnen gifschandaal en een middel dat verboden zou zijn...
Dat is het niet.. en nooit geweest ook..
pi_172985934
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:32 schreef probeer het volgende:

[..]

Ik liet het ook hangen totdat hij er zelf bij anderen over begon.
Hi-5

Hij lijdt dus niet alleen aan gebrekkige logica maar ook gebrekkige taalkennis. :{
pi_172985937
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:32 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Het ging over een verzonnen gifschandaal en een middel dat verboden zou zijn...
Dat is het niet.. en nooit geweest ook..
Verzonnen nog wel.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:34:07 #252
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172985962
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:33 schreef probeer het volgende:

[..]

Verzonnen nog wel.
Jup.. Of heb jij een bron waarin staat dat het gif is?
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:34:12 #253
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_172985966
https://m.facebook.com/martin.vandebraak

https://m.facebook.com/mathijs.ijzerman?pn_ref=ec_friends_card

Waar zijn de daders gebleven. Zijn ze al opgepakt? Waar blijft het nieuws over hen?
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_172986006
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:34 schreef hierissieweer het volgende:
https://m.facebook.com/martin.vandebraak

https://m.facebook.com/mathijs.ijzerman?pn_ref=ec_friends_card

Waar zijn de daders gebleven. Zijn ze al opgepakt? Waar blijft het nieuws over hen?
Dat is toch niet boeiend joh. Lekker die boeren afbranden, dat zijn de echte criminelen!!!1
Nait Soezn Moar Broezn
pi_172986010
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:31 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Kijk kerel... de enige echt bron buiten alle mediasites die het ook noemen..
http://eur-lex.europa.eu/(...)0396:20080410:NL:PDF
Dat is wel een hele boek zeg. Daar heb ik nu ff de tijd niet voor, of wilde je mijn aandacht vestigen op een bepaalde pagina met daarin een bepaalde alinea?
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:35:57 #256
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986015
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:34 schreef hierissieweer het volgende:
https://m.facebook.com/martin.vandebraak

https://m.facebook.com/mathijs.ijzerman?pn_ref=ec_friends_card

Waar zijn de daders gebleven. Zijn ze al opgepakt? Waar blijft het nieuws over hen?
Hou op met mensen zwartmaken zielig anoniem toetsenbordriddertje :r
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:37:19 #257
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172986079
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:34 schreef hierissieweer het volgende:
https://m.facebook.com/martin.vandebraak

https://m.facebook.com/mathijs.ijzerman?pn_ref=ec_friends_card

Waar zijn de daders gebleven. Zijn ze al opgepakt? Waar blijft het nieuws over hen?
Zijn dat de gastjes van Chickfriend? Die zullen wel op een ander continent zitten inmiddels.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:37:21 #258
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986081
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:35 schreef Hdero het volgende:

[..]

Dat is wel een hele boek zeg. Daar heb ik nu ff de tijd niet voor, of wilde je mijn aandacht vestigen op een bepaalde pagina met daarin een bepaalde alinea?
Ik heb je goddomme 3 verschillende soorten manieren aangereikt...
Je begint over "erover heen lullen"
Veel plezier ermee.. _O-
pi_172986088
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:32 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Het ging over een verzonnen gifschandaal en een middel dat verboden zou zijn...
Dat is het niet.. en nooit geweest ook..
Hoezo is het gifschandaal verzonnen? :?
pi_172986096
Wetgeving gaat niet alleen over grenswaarden die niet overschreden mogen worden maar ook over het gebruik van wel of niet toegestane middelen in een bepaalde context. Het gebruik van fipronil als bestrijdingsmiddel is blijkbaar niet toegestaan in de pluimveehouderij.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:38:24 #261
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986106
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:37 schreef Hdero het volgende:

[..]

Hoezo is het gifschandaal verzonnen? :?
Lees anders even voor je post.. de vraag is net ook al gesteld.. :O :Z
pi_172986146
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:37 schreef Digi2 het volgende:
Wetgeving gaat niet alleen over grenswaarden die niet overschreden mogen worden maar ook over het gebruik van wel of niet toegestane middelen in een bepaalde context. Het gebruik van fipronil als bestrijdingsmiddel is blijkbaar niet toegestaan in de pluimveehouderij.
In de voedselindustrie is het verboden wat ik al zei.
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:40:43 #263
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986162
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:37 schreef Digi2 het volgende:
Wetgeving gaat niet alleen over grenswaarden die niet overschreden mogen worden maar ook over het gebruik van wel of niet toegestane middelen in een bepaalde context. Het gebruik van fipronil als bestrijdingsmiddel is blijkbaar niet toegestaan in de pluimveehouderij.
Maar fipronil is wel toegestaan in een ei.. En zelfs eieren waar het (dubbel gecheckt) niet in zit worden verboden verklaard voor consumptie..

En dat ook nog eens terwijl de grenswaarde veel te hoog ligt volgens meerdere toxicologen
https://www.evmi.nl/voeds(...)n-keer-hoger-liggen/

https://www.volkskrant.nl(...)jn-de-dupe~a4509475/
pi_172986220
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:34 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Jup.. Of heb jij een bron waarin staat dat het gif is?
Het is een insecticide. Een insecticide doodt insecten door middel van toxiciteit. Toxisch betekent giftig.

Of ga je nu ook nog ontkennen dat het een insecticide is?
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:44:29 #265
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172986246
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:43 schreef probeer het volgende:

[..]

Het is een insecticide. En een insecticide dood door middel van toxiciteit. Toxisch betekent giftig.

Of ga je nu ook nog ontkennen dat het een insecticide is?
Hij heeft al eerder dit topic langdurig betoogd dat het een schoonmaakmiddel is.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:44:37 #266
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986250
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:43 schreef probeer het volgende:

[..]

Het is een insecticide. En een insecticide dood door middel van toxiciteit. Toxisch betekent giftig.

Of ga je nu ook nog ontkennen dat het een insecticide is?
Ik wil niet ontkennen dat er parasieten in dit topic zitten.. maar ik wist niet dat jij een insect was...
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:45:53 #267
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986277
quote:
10s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:44 schreef Perrin het volgende:

[..]

Hij heeft al eerder dit topic langdurig betoogd dat het een schoonmaakmiddel is.
Veel insecten gaan dood als je erop spuugt...
Is jouw spuug giftig?
pi_172986285
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:44 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ik wil niet ontkennen dat er parasieten in dit topic zitten.. maar ik wist niet dat jij een insect was...
Wtf?
pi_172986289
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:44 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ik wil niet ontkennen dat er parasieten in dit topic zitten.. maar ik wist niet dat jij een insect was...
Omdat het een insecticide is doodt het alleen insecten en is niet schadelijk voor andere levende wezens? Wil je dat nou serieus beweren?
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:46:27 #270
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172986290
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:45 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Veel insecten gaan dood als je erop spuugt...
Is jouw spuug giftig?
Ik wil best ff op jou spugen om het te proberen?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172986340
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:15 schreef DoubleUU het volgende:
Kippenboeren hebben momenteel geen leven hoor. Je zou eens wat empathie moeten tonen anders lijk je wel erg sadistisch.
Sommige kippenboeren hebben zwz een gebrek aan empathie, i.i.g. voor hun kippen. Ik heb dus geen empathie voor kippenboeren in het algemeen.

Video: Die Eierlüge
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_172986349
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:43 schreef probeer het volgende:

[..]

Het is een insecticide. Een insecticide doodt insecten door middel van toxiciteit. Toxisch betekent giftig.

Of ga je nu ook nog ontkennen dat het een insecticide is?
Laat hem toch kletsen. De WHO noemt het "moderately toxic to humans" en daar moet je dan nog discussie over voeren.

Verder is het irrelevant. De eieren overschrijden de maximaal toegestane waarde. Daarmee mogen ze niet verkocht worden voor menselijke consumptie. Klaar.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:49:50 #273
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172986372
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:48 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Laat hem toch kletsen. De WHO noemt het "moderately toxic to humans" en daar moet je dan nog discussie over voeren.
Ik noem iets geen discussie als je discussieparter continu poep praat en je uitscheldt. Meer een soort apengevecht.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:50:37 #274
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986388
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:46 schreef probeer het volgende:

[..]

Omdat het een insecticide is doodt het alleen insecten en is niet schadelijk voor andere levende wezens? Wil je dat nou serieus beweren?
Anders lees je wiki, het rivm en andere bronnen over fipronil even...
Verder dan zeer "licht toxisch" komen ze niet..

Gif: Het eerste basisprincipe van de toxicologie is dat vrijwel iedere stof, die in overmaat aanwezig is, schadelijk kan zijn.

Oftewel alles waar je teveel van eet.. zo ook eieren.. met of zonder fipronil..
En dat is dus exact wat meerdere experts ook vinden...
Ja je eet te veel fipronil als je te veel eieren eet.. (gek he?)
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:50:52 #275
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_172986392
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:35 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Hou op met mensen zwartmaken zielig anoniem toetsenbordriddertje :r
Zwartmaken? Ik ben gewoon benieuwd hnaar hun verhaal
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:51:27 #276
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986404
quote:
9s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:49 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ik noem iets geen discussie als je discussieparter continu poep praat en je uitscheldt. Meer een soort apengevecht.
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:46 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ik wil best ff op jou spugen om het te proberen?
pi_172986410
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:48 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Laat hem toch kletsen. De WHO noemt het "moderately toxic to humans" en daar moet je dan nog discussie over voeren.
De stommiteit verbaast me zodanig dat ik het blijkbaar niet kan laten om niet te reageren. Wat het eigenlijk niet meer zou moeten doen na zoveel jaren op deze planeet. So thats on me I guess.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:52:12 #278
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986413
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:50 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Zwartmaken? Ik ben gewoon benieuwd hnaar hun verhaal
Ik ook naar dat van jouw.. post hier even je facebook en adresgegevens aub
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:52:28 #279
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172986419
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:51 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]


[..]

Jij verdient het, ruimschoots.


Gelukkig voelde je je aangesproken. Pluspuntje.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172986420
quote:
9s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:49 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ik noem iets geen discussie als je discussieparter continu poep praat en je uitscheldt. Meer een soort apengevecht.
Ik wilde het positief benaderen maar een discussie is het inderdaad niet. Op deze manier is hij ook lastig serieus te nemen.

Daarbij zijn de lange termijneffecten onbekend, wat al reden genoeg is het niet in je voedsel te willen.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_172986437
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:50 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Anders lees je wiki, het rivm en andere bronnen over fipronil even...
Verder dan zeer "licht toxisch" komen ze niet..

Gif: Het eerste basisprincipe van de toxicologie is dat vrijwel iedere stof, die in overmaat aanwezig is, schadelijk kan zijn.

Oftewel alles waar je teveel van eet.. zo ook eieren.. met of zonder fipronil..
En dat is dus exact wat meerdere experts ook vinden...
Ja je eet te veel fipronil als je te veel eieren eet.. (gek he?)
Ok. We gaan hier niet uitkomen. Even goede niet-vrienden. Geniet van je eitjes.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:54:14 #282
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986446
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:52 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ik wilde het positief benaderen maar een discussie is het inderdaad niet. Op deze manier is hij ook lastig serieus te nemen.

Daarbij zijn de lange termijneffecten onbekend, wat al reden genoeg is het niet in je voedsel te willen.
Je reageert niet op vragen... Wie is er dan lastig serieus te nemen?
pi_172986473
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:53 schreef probeer het volgende:

[..]

Ok. We gaan hier niet uitkomen. Even goede niet-vrienden. Geniet van je eitjes.
Hij moet alleen hier niet komen klagen als hij over 20 jaar kanker krijgt.
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:55:59 #284
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986483
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:53 schreef probeer het volgende:

[..]

Ok. We gaan hier niet uitkomen. Even goede niet-vrienden. Geniet van je eitjes.
Kijk zo kan het ook..
Veel plezier van je geen-eieren :Y)
pi_172986519
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:55 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Kijk zo kan het ook..
Veel plezier van je geen-eieren :Y)
De kippen in mijn achtertuin zijn en worden niet besproeid met insecticide.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:58:01 #286
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986533
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:55 schreef Hdero het volgende:

[..]

Hij moet alleen hier niet komen klagen als hij over 20 jaar kanker krijgt.
Ja want dan denk ik terug en dan weet ik zeker dat het aan de eieren lag waar voor januari altijd al fipronil in zat..
En van al het andere waarvan je weet dat het slecht is al je er te veel van eet... zoals eehm... alle voeding..
pi_172986546
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:57 schreef probeer het volgende:

[..]

De kippen in mijn achtertuin zijn en worden niet besproeid met insecticide.
Behalve als het regent want vervuild (drink?/grond?)water, die gast was niet duidelijk. ;(
  maandag 7 augustus 2017 @ 23:59:06 #288
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986558
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:57 schreef probeer het volgende:

[..]

De kippen in mijn achtertuin zijn en worden niet besproeid met insecticide.
Die heb ik ook al besproken... (alleen dan waren het niet jouw kippen maar die van een ander) Volgens mij ergens op het einde van deeltje 2
pi_172986565
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:40 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Maar fipronil is wel toegestaan in een ei.. En zelfs eieren waar het (dubbel gecheckt) niet in zit worden verboden verklaard voor consumptie..

En dat ook nog eens terwijl de grenswaarde veel te hoog ligt volgens meerdere toxicologen
https://www.evmi.nl/voeds(...)n-keer-hoger-liggen/

https://www.volkskrant.nl(...)jn-de-dupe~a4509475/
Tsja, er worden nu misschien een groot aantal eieren vernietigd waartoe de noodzaak ontbreekt. Welke overwegingen de NVWA maakt weet ik ook niet exact. Soms gaat men over tot een rechtzaak tegen de NVWA, die mogelijkheid zal er nu ook wel zijn. Daarbij komen de beweegredenen en criteria boven tafel en kan de rechter beoordelen of ze juist zijn toegepast.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_172986573
quote:
14s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:58 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja want dan denk ik terug en dan weet ik zeker dat het aan de eieren lag waar voor januari altijd al fipronil in zat..
En van al het andere waarvan je weet dat het slecht is al je er te veel van eet... zoals eehm... alle voeding..
Dus moeten we alle voeding stopzetten? Heb je zojuist les gevolgd in logica door DoubleU? _O-
pi_172986575
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:58 schreef Hdero het volgende:

[..]

Behalve als het regent want vervuild (drink?/grond?)water, die gast was niet duidelijk. ;(
Denken dat mijn kippen ordinair (regen)water krijgen :')

Ambrosium, dat is t enige wat die beesten blieven.
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 00:00:04 #292
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986591
Oh en ik ben jarig dus does lief eikels.. :6
pi_172986637
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:00 schreef Zolderkamer het volgende:
Oh en ik ben jarig dus does lief eikels.. :6
Ok, jij ook, en niet ons voor parasiet uitmaken.
pi_172986641
quote:
12s.gif Op maandag 7 augustus 2017 23:59 schreef probeer het volgende:

[..]

Denken dat mijn kippen ordinair (regen)water krijgen :')

Ambrosium, dat is t enige wat die beesten blieven.
Al geef je je kippen dagelijks fipronil te eten, dan moet je dat zelf weten. Het wordt pas een probleem als je de eieren vervolgens aan een ander verkoopt.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 00:03:46 #295
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986664
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:02 schreef Hdero het volgende:

[..]

Ok, jij ook, en niet ons voor parasiet uitmaken.
Voelde je je aangesproken dan? Van de drie users die ik voor ogen had was jij geen.. :*
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 00:04:19 #296
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_172986677
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:00 schreef Zolderkamer het volgende:
Oh en ik ben jarig dus does lief eikels.. :6
Gefeliciflapstaart, vreemde snuiter
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_172986686
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:03 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Voelde je je aangesproken dan? Van de drie users die ik voor ogen had was jij geen.. :*
Niet specifiek, nee, maar ik reageer toch op alles hier.
pi_172986706
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:02 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Al geef je je kippen dagelijks fipronil te eten, dan moet je dat zelf weten. Het wordt pas een probleem als je de eieren vervolgens aan een ander verkoopt.
Teveel moeite. Dan moet ik elke keer, net zoals die lui van Chickfriend, mezelf weer in zo'n beschermend pak hijsen.

Wat op zich een prima indicator is dat insecticiden slecht voor mensen kunnen zijn. Just sayin' ...
"Pools are perfect for holding water"
pi_172986774
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:06 schreef probeer het volgende:

[..]

Teveel moeite. Dan moet ik elke keer, net zoals die lui van Chickfriend, mezelf weer in zo'n beschermend pak hijsen.

Wat op zich een prima indicator is dat insecticiden slecht voor mensen kunnen zijn. Just sayin' ...
Zo'n pak is ook maar overdreven. Doen ze omdat het interessant staat, niet omdat het giftig is. Het is een insecticide, mensen zijn toch geen insecten gekkie.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 00:10:51 #300
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_172986785
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:04 schreef Perrin het volgende:

[..]

Gefeliciflapstaart, vreemde snuiter
:Y) Dank
pi_172986814
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 00:10 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Zo'n pak is ook maar overdreven. Doen ze omdat het interessant staat, niet omdat het giftig is. Het is een insecticide, mensen zijn toch geen insecten gekkie.
Chickies (haha) hosselen in je HazMat suit.
"Pools are perfect for holding water"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')