Je eet ze rauw? Dat is niet gezond lijkt me.quote:Op maandag 26 juni 2017 18:35 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ja, gewoon spekreepjes. Die je bijvoorbeeld gebakken doet in een stamppot.
Hoezo? Ontbijtspek eet je toch ook rauw?quote:Op maandag 26 juni 2017 18:36 schreef Rezania het volgende:
[..]
Je eet ze rauw? Dat is niet gezond lijkt me.
Nee, ik nietquote:Op maandag 26 juni 2017 18:39 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Hoezo? Ontbijtspek eet je toch ook rauw?
Die spekjes zijn vaak al gerookt, op zich niets mis mee denk ik?quote:Op maandag 26 juni 2017 18:36 schreef Rezania het volgende:
[..]
Je eet ze rauw? Dat is niet gezond lijkt me.
Uh, nee?quote:Op maandag 26 juni 2017 18:39 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Hoezo? Ontbijtspek eet je toch ook rauw?
Ziet er anders nog redelijk rauw uit imo.quote:Op maandag 26 juni 2017 18:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Die spekjes zijn vaak al gerookt, op zich niets mis mee denk ik?
Dat is precies wat ik ook dacht. Dat als het gerookt is dat je het rauw ook kan eten. Ontbijtspek doe ik ook zo op broodquote:Op maandag 26 juni 2017 18:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Die spekjes zijn vaak al gerookt, op zich niets mis mee denk ik?
Mja ik krijg dat ook niet af maar weet wel dat genoeg mensen dat eten. Nooit bij stilgestaan of het wel of niet gezond is.quote:Op maandag 26 juni 2017 18:41 schreef Rezania het volgende:
[..]
Ziet er anders nog redelijk rauw uit imo.
Toen ik laatst spek bij de AH had gekocht stond erop "Door en door verhitten".quote:Op maandag 26 juni 2017 18:46 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Mja ik krijg dat ook niet af maar weet wel dat genoeg mensen dat eten. Nooit bij stilgestaan of het wel of niet gezond is.
Echt? Ik werd al misselijk toen ik het las.quote:Op maandag 26 juni 2017 19:00 schreef MutedFaith het volgende:
Wit stokbrood met nutella en krokant gebakken ontbijtspek.
Rauw gehakt eten?quote:Op maandag 26 juni 2017 19:08 schreef sararaats het volgende:
Gehakt voor frikadellenburgers.
Ei, paneermeel en kruiden.
Echt een verslaving.
Alsof die spekreepjes rauw zijn.quote:Op maandag 26 juni 2017 18:36 schreef Rezania het volgende:
[..]
Je eet ze rauw? Dat is niet gezond lijkt me.
Niet rauw, moet je ze nog wel verhitten aldus de AH. Maar hé, jij weet het sowieso beter, ja toch?quote:
Klopt!quote:Op maandag 26 juni 2017 21:03 schreef Rezania het volgende:
[..]
Maar hé, jij weet het sowieso beter, ja toch?
En de Appie moet wel gelijk hebben.quote:Op maandag 26 juni 2017 21:03 schreef Rezania het volgende:
[..]
Niet rauw, moet je ze nog wel verhitten aldus de AH. Maar hé, jij weet het sowieso beter, ja toch?
Ik kan echt niet tegen dat spul, als iemand al een zak opentrekt in mijn buurt ga ik al over mijn nek.quote:
Je weet niet wat je mist.quote:Op maandag 26 juni 2017 19:39 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Echt? Ik werd al misselijk toen ik het las.
Ik eet wel vaak een ovenbroodje met wat overgebleven bolognesesaus en jonge kaas.quote:Op maandag 26 juni 2017 22:05 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ik kan echt niet tegen dat spul, als iemand al een zak opentrekt in mijn buurt ga ik al over mijn nek.
Mijn verslaving is witbrood belegd met tomatenpuree en kaas gekruid met basilicum en dat grillen in de pan met wat olie.
Ongeveer hetzelfde principe, je kan het ook maken met wat feta kaas en of olijven.quote:Op maandag 26 juni 2017 23:33 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ik eet wel vaak een ovenbroodje met wat overgebleven bolognesesaus en jonge kaas.
Wat is daar nou weer mis mee?quote:
Hawaiquote:Op dinsdag 27 juni 2017 11:03 schreef Lilith_Immaculate het volgende:
Pizza met ananas
En Red Bull. Zo slecht
Nee, heb ik geen enkel schuldgevoel bij, met of zonder een paar takjes bieslook. Het is gewoon een hele goede combinatie.quote:Op maandag 26 juni 2017 18:38 schreef Rezania het volgende:
Oh, over ochtendssnacks gesproken: een kadet met mayonaise, een gekookt ei en zout.
Iets dat gerookt is, is niet rauw. Idem met dingen die gezouten zijn. Of dingen uit het zuur.quote:Op maandag 26 juni 2017 18:36 schreef Rezania het volgende:
[..]
Je eet ze rauw? Dat is niet gezond lijkt me.
Het één is een bereidingsmethode en het andere een conserveringmethode. Die zijn niet gelijk aan mekaar.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 21:13 schreef Budapestenaar het volgende:
[..]
Iets dat gerookt is, is niet rauw. Idem met dingen die gezouten zijn. Of dingen uit het zuur.
Blijft wel vet op vet met een berg zout.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 12:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nee, heb ik geen enkel schuldgevoel bij, met of zonder een paar takjes bieslook. Het is gewoon een hele goede combinatie.
Zowel inleggen (in zuur en zout) als roken zijn conserveringsmethoden. En in feite zijn het ook bereidingswijzen, want veel producten zijn na deze behandeling eetbaar zonder andere handelingen. Denk maar aan nieuwe haring, zuurkool, makreel, etc.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 21:57 schreef Rezania het volgende:
[..]
Het één is een bereidingsmethode en het andere een conserveringmethode. Die zijn niet gelijk aan mekaar.
Absoluut niet, het is drooggebakken varkenshuid met zout.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 22:16 schreef MCH het volgende:
[..]
Proeft dat als die bacon chips van vroeger?
Lol, dat ga ik dus nooit nemen. Krijg je vast ook puistjes van.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 22:27 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Absoluut niet, het is drooggebakken varkenshuid met zout.
Het stinkt echt vreselijk, persoonlijk ga ik letterlijk over mijn nek als ik het ruik.
Kinder Surprise is ook wel een goede van mij.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 22:09 schreef TheInnocent het volgende:
Ik heb veel guilty pleasures... maar voor dit topic volstaan Cote d'Or Bon Bon Bouchee en Kinder Bueno.
Het is wel een gezond alternatief voor chips, ik persoonlijk kan er gewoon echt niet tegen.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 22:28 schreef MCH het volgende:
[..]
Lol, dat ga ik dus nooit nemen. Krijg je vast ook puistjes van.
Met ketchup ipv curry? Really?quote:Op donderdag 29 juni 2017 21:25 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb niet echt veel guilty pleasures maar om de zoveel maanden:
[ afbeelding ]
En dan 3 tegelijk bestellen hé. Zaaalig!
Dat is ook wel een goede inderdaad.quote:Op donderdag 29 juni 2017 21:25 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb niet echt veel guilty pleasures maar om de zoveel maanden:
[ afbeelding ]
En dan 3 tegelijk bestellen hé. Zaaalig!
Die is echt goed jaquote:
quote:
Terwijl je vegetariër bent? Hindu? Of waarom zou dat een guilty pleasure zijn?quote:Op zaterdag 1 juli 2017 02:05 schreef Impressme het volgende:
Rosbief, zo rauw mogelijk, rawrr. Beetje zout en peper. Ga er letterlijk van grommen.
Zo voelt het, in een hoekje grommend met -bijna- rauw vlees, gewoon zo'n heel bakje (broodbeleg) met rosbief en moi. Geen vegetarier oid.quote:Op zaterdag 1 juli 2017 09:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Terwijl je vegetariër bent? Hindu? Of waarom zou dat een guilty pleasure zijn?![]()
Dat zou ik dan weer nooit eten.quote:Op zondag 2 juli 2017 16:53 schreef Spanky78 het volgende:
Oja. Foie gras. Zielig, ongezond, maar zooooooo lekker.
Daar heb ik geen seconde guilt bij.quote:Op zondag 2 juli 2017 16:53 schreef Spanky78 het volgende:
Oja. Foie gras. Zielig, ongezond, maar zooooooo lekker.
Uhm je weet dat varkensvlees weleens parasieten kan veroorzaken he.quote:Op maandag 26 juni 2017 18:44 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Dat is precies wat ik ook dacht. Dat als het gerookt is dat je het rauw ook kan eten. Ontbijtspek doe ik ook zo op brood
als je niet zwanger bent is die parasiet niet zo'n probleem.quote:Op zondag 2 juli 2017 18:18 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Uhm je weet dat varkensvlees weleens parasieten kan veroorzaken he.
Je wil toch geen parasieten in je lichaam?quote:Op zondag 2 juli 2017 18:47 schreef Murdera het volgende:
[..]
als je niet zwanger bent is die parasiet niet zo'n probleem.
Overigens is het volgens mij warm gerookt, dus wel gegaard.
Echt heerlijk overigens, ovenbroodje met ontbijtspek en chilisaus
Die zijn al dood nadat het gepekeld is. Dus nog voordat het gerookt wordt.quote:Op zondag 2 juli 2017 18:18 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Uhm je weet dat varkensvlees weleens parasieten kan veroorzaken he.
Ken jij mensen die parasieten in hun lichaam hebben gehad?quote:Op zondag 2 juli 2017 18:51 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Je wil toch geen parasieten in je lichaam?
Laatst bij een 3 sterren restaurant als vooraf salade met rauwe tartaar. Zo dat was echt gruwelijk lekkerquote:Op zondag 2 juli 2017 19:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ken jij mensen die parasieten in hun lichaam hebben gehad?
Ik niet.
Heb mijn hele jeugd rauw gehakt gesnoept als mijn moeder gehaktballen draaide.
Ontbijtspek zonder te bakken, geen probleem.
Zeer "rood" gebakken tartaartjes.
Rauwe eierdooiers.
Rauw eiwit.
Rose gebakken varkenshaas.
Kip met misschien nog een tikkeltje rood aan de botten.
En nog nooit, echt nooit iets aan overgehouden.
En als ik dat wel had, dan was ik naar een dokter gegaan en was het alsnog opgelost.
40 jaar geleden had vlees een andere bereiding dan na. Nu worden ze volgepropt met van alles en nog wat en kun je ziek worden van vlees.quote:Op zondag 2 juli 2017 19:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ken jij mensen die parasieten in hun lichaam hebben gehad?
Ik niet.
Heb mijn hele jeugd rauw gehakt gesnoept als mijn moeder gehaktballen draaide.
Ontbijtspek zonder te bakken, geen probleem.
Zeer "rood" gebakken tartaartjes.
Rauwe eierdooiers.
Rauw eiwit.
Rose gebakken varkenshaas.
Kip met misschien nog een tikkeltje rood aan de botten.
En nog nooit, echt nooit iets aan overgehouden.
En als ik dat wel had, dan was ik naar een dokter gegaan en was het alsnog opgelost.
als je niet volledige rauwe gehaktballen naar binnen gaat stampen en met kip een beetje uitkijkt valt het allemaal wel mee.quote:Op zondag 2 juli 2017 19:52 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
40 jaar geleden had vlees een andere bereiding dan na. Nu worden ze volgepropt met van alles en nog wat en kun je ziek worden van vlees.
Het is precies andersom. Tegenwoordig weten we precies was de dieren eten, vroeger werden ze volgepropt met god weer wat.quote:Op zondag 2 juli 2017 19:52 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
40 jaar geleden had vlees een andere bereiding dan na. Nu worden ze volgepropt met van alles en nog wat en kun je ziek worden van vlees.
Ja, inderdaad. Vroeger at je ook rundvlees uit Afrika zeker, zoals je nu doet.quote:Op zondag 2 juli 2017 20:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het is precies andersom. Tegenwoordig weten we precies was de dieren eten, vroeger werden ze volgepropt met god weer wat.
En je denkt dat ze daar de koeien volproppen met troep die hier verboden is?quote:Op zondag 2 juli 2017 20:51 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Ja, inderdaad. Vroeger at je ook rundvlees uit Afrika zeker, zoals je nu doet.
Kom je toch niet achter.quote:Op zondag 2 juli 2017 20:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En je denkt dat ze daar de koeien volproppen met troep die hier verboden is?
Ja, ikzelf. Daarom eet ik geen rauw spul meer.quote:Op zondag 2 juli 2017 19:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ken jij mensen die parasieten in hun lichaam hebben gehad?
quote:Op zondag 2 juli 2017 22:32 schreef Thezappa het volgende:
Kant en klare kartoffel salade👍Grote emmer vol
Die van een dokter, medicatie voor gehad ook. Was ook vrij snel weer weg, maar ik voelde me zo ranzigquote:Op maandag 3 juli 2017 12:57 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En was dat je eigen diagnose of die van een dokter?
van varkensvlees?quote:Op maandag 3 juli 2017 13:01 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
[..]
Die van een dokter, medicatie voor gehad ook. Was ook vrij snel weer weg, maar ik voelde me zo ranzig
Wat was het dan?quote:Op maandag 3 juli 2017 13:39 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
[..]
Ik dacht rundvlees maar 't is al lang geleden, dus ik weet het niet meer zo goed.
Ja, daar zou ik me ook kapot voor schamen.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 12:00 schreef maily het volgende:
Zachtgekookt eitje ... (4 minuten)
Boerenkoolstamppot met piccalilly.
Lamskarbonaadjes met knoflook/peterselie-boter.
?quote:Op zaterdag 8 juli 2017 12:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, daar zou ik me ook kapot voor schamen.
Ik zou dat in gezelschap maar beter voor me houden.
Da's niet zachtgekookt.quote:
Spiegelei op brood en eerst het wit opeten ... laatste hap de dooier ... mmmmmquote:Op zaterdag 8 juli 2017 12:05 schreef Arcee het volgende:
[..]
Da's niet zachtgekookt.
3 minuten en 15 seconden en dan direct opeten.![]()
Nee, op brood en dan dooier kapotprikken en uitsmeren over de rest van je sunny side up.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 12:07 schreef maily het volgende:
[..]
Spiegelei op brood en eerst het wit opeten ... laatste hap de dooier ... mmmmm
quote:
quote:Guilty pleasures, de exacte betekenis is : “iets waaraan men stiekem genoegen beleeft hoewel men weet dat het eigenlijk niet hoort; stiekeme geneugte; heimelijk pleziertje.“
wauwquote:Op zondag 9 juli 2017 18:37 schreef Nielojram75 het volgende:
Pot pindakaas (calvé) uitlepelen, en wegspoelen met volle melk van Arla![]()
En maggiblokjes, en een fles spa blauw....
62 cent voor een pizza, kan niet goed zijnquote:Op zondag 14 april 2019 13:09 schreef mascara-klodder het volgende:
Kickerdekick
Deze als snack¤0,62 bij de Dirk
[ afbeelding ]
Daarom in het “guilty pleasure-topic”quote:Op zondag 14 april 2019 13:11 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
[..]
62 cent voor een pizza, kan niet goed zijnwat kost de productie dan wel
Die kocht ik altijd voor dochterlief...quote:Op zondag 14 april 2019 13:09 schreef mascara-klodder het volgende:
Kickerdekick
Deze als snack¤0,62 bij de Dirk
[ afbeelding ]
Ja! Zo ben ik er ook aan begonnen icm met weinig te besteden destijds.quote:Op zaterdag 11 mei 2019 12:40 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Die kocht ik altijd voor dochterlief...
beetje extra kaas er op... <3
Ze smaken ook verrassend goed voor die paar cent vond ik altijd.quote:Op zaterdag 11 mei 2019 14:06 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ja! Zo ben ik er ook aan begonnen icm met weinig te besteden destijds.
Dat was dan een echte traktatie als zaterdagmiddagsnack ofzo en dan samen K3 kijkend
Als dat een guilty pleasure is... ben ik er roodgloeiend bijquote:Op zondag 12 mei 2019 10:46 schreef kipje1234 het volgende:
van die goedkope afbakstokbroodjes met knoflookboter ertussen
Dit doe ik ook, standaardquote:Op maandag 26 juni 2017 18:29 schreef Sunshine1982 het volgende:
TO trapt af: spekreepjes die je eigenlijk moet bakken zo uit de doosjes opeten. Héérlijk
Wat is het?quote:Op vrijdag 16 juni 2023 15:06 schreef Ikbenookeenklant het volgende:
kappaknoffo
[ afbeelding ]
Als het goed bereid is: kun je mij daar 24/7/365 voor wakker maken
O jaquote:Op vrijdag 16 juni 2023 15:17 schreef golfer het volgende:
Overigens niet het eerste topic hierover:
CUL / Guilty pleasures
CUL / Onculinaire guilty pleasure?
CUL / Wat is jouw guilty pleasure?
Ben jij ook viesdik?quote:Op vrijdag 16 juni 2023 17:04 schreef miss_sly het volgende:
Kom ik toch weer uit op de salmiak hartjes![]()
[ afbeelding ]
Daarvan eet ik een zakje in no time leeg
Ik word er ook niet misselijk van, dus die kan ik blijven eten.
over goed bereiden gesproken... Waterdunne knoflooksaus, geen kaas, geen sla en shoarma ipv doner?quote:Op vrijdag 16 juni 2023 15:06 schreef Ikbenookeenklant het volgende:
kappaknoffo
[ afbeelding ]
Als het goed bereid is: kun je mij daar 24/7/365 voor wakker maken
Haha vind dit wel een leuke puur omdat ik de smaak persoonlijk niet kan uitstaan. mooi hoe smaken verschillenquote:Op vrijdag 16 juni 2023 17:04 schreef miss_sly het volgende:
Kom ik toch weer uit op de salmiak hartjes![]()
[ afbeelding ]
Daarvan eet ik een zakje in no time leeg
Ik word er ook niet misselijk van, dus die kan ik blijven eten.
Tegen ieder rationeel denken en inschattingsvermogen in bij een tankstation een wit broodje zalm halenquote:Op vrijdag 16 juni 2023 16:37 schreef littlemindy het volgende:
Verder vind ik stiekem die tankstation-sandwiches best lekker
Nee, want omdat ik het zo lekker vind, koop ik het zelden.quote:
dus je bent LekkerSlank?quote:Op vrijdag 16 juni 2023 18:37 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Nee, want omdat ik het zo lekker vind, koop ik het zelden.
Jij weetquote:Op vrijdag 16 juni 2023 17:02 schreef PoesInDoos het volgende:
Chili cheese nuggets van de Burger KingDie gaan per 20 naar binnen
Hier hetzelfde. Ik ben dol op biefstuk, maar deze moet wel doorbakken zijn. 'Rare', daar houd ik niet van. Geef mij maar een biefstuk die 'medium well' of 'well done' is (maar nog wel mals!).quote:Op zondag 16 juli 2023 11:23 schreef Scootmobiel het volgende:
Goed doorbakken biefstuk, maar dan wel zo dat-ie net nog niet taai is.
Een culinaire doodzonde, dat weet ik, maar daar heb ik mooi maling aan.
Precies, dat dus.quote:Op zondag 16 juli 2023 11:37 schreef Forbry het volgende:
[..]
Hier hetzelfde. ik ben dol op biefstuk, maar deze moet wel doorbakken zijn. 'Rare', daar houd ik niet van. Geef mij maar een biefstuk die 'medium well' of 'well done' is (maar nog wel mals!).
quote:Op maandag 24 juli 2023 20:34 schreef littlemindy het volgende:
Expres klonten in de cup-a-soup laten ontstaan en dan van die zoute brokken naar binnen lepelen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |