FOK!forum / Werk, Geldzaken & Recht / [Crowdfunding] #149 via expeditie Robinson HA uit winnen?
djh77vrijdag 9 juni 2017 @ 09:35
ztv2ifcv9bvj7.jpg
Crowdfunding is hot! In 2016 is in Nederland 170 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 128 miljoen euro. Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 4800 projecten en ondernemingsplannen mogelijk. En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen.

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiŽle instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent .

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), het grootste platform in NL (bruto rente-0,6%= netto rente)
Collin Crowdfund (CCF), leningen met crowdfundcoach (bruto rente-1,04%*= netto rente)
Funding Circle (FNC), kredieten voor het MKB tot 250K en maximale looptijd 5 jaar (bruto rente -1,0% = netto rente)
KapitaalOpMaat (KOM), leningen voor MKB (netto rendement* fluctueert met looptijd**)
Lendahand (LDH), opkomende economieŽn met rentes van tussen 3 - 6% (bruto rente = netto rente)
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten (bruto rente = netto rente)
Horecacrowdfunding (HCN) leningen voor horeca (netto rendement fluctueert met looptijd**)
SamenInGeld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (bruto rente -0.30%= netto rente).
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid (bruto rente = netto rente)
Crowdestate, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
CrowdAboutNow (CAN), leningen voor food, horeca, retail (bruto rente = netto rente)
Waardevoorjegeld, leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB (bruto rente -1,0% = netto rente)
Capital circle, leningen voor MKB, investeren vanaf E 500
Moneybrothers, leningen voor MKB (netto rendement fluctueert met looptijd**)
Lendico, kredieten MKB (bruto rente -1,0% = netto rente)
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB (netto rendement fluctueert met looptijd**)
NPEX, handel in aandelen en obligaties van MKB-bedrijven
Zonnepanelendelen, investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten
OnePlanetCrowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc
GreenCrowd, markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten
Duurzaam investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
Doorgaan, vanuit De Amersfoortse, projecten tot 250k, vorm: awards of geldleningen

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuÔtaire lening. :
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC,......) op. In de effectieve rente wordt niet 1 x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.
Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html

Resultaten crowdfundingplatformen
Via onderstaande links zijn de rapportages van de crowdfundingplatforms te raadplegen. Zo kan iedere geÔnteresseerde inzicht verkrijgen in de portefeuilles van de verschillende crowdfunding platforms.
• Geldvoorelkaar: resultaten
• Collin Crowdfund: resultaten
• Funding Circle: resultaten
• Kapitaal Op Maat: resultaten
• Lendahand : resultaten
• Investormatch: resultaten
• Horeca Crowdfunding: resultaten
• Crowdaboutnow: resultaten
• Knab Crowdfunding: resultaten
• Oneplanetcrowd: resultaten
• The Dutch Deal: resultaten
• Voordegroei: resultaten

Val niet buiten de boot!
Er zijn meer mensen die willen investeren dan geld nodig hebben. Het is daarom van belang op tijd er bij te zijn als er een goed project voorbij komt. Vanuit FOK!-users is er een server die geldvoorelkaar (gve), kapitaalopmaat (kom), collincrowdfund (ccf), fundingcircle (fnc) en aygodutch (agd) bijhoudt op nieuwe projecten. Inschrijven werkt zo:
Aanmelden: Stuur een mail met onderwerp "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" naar [email protected]. Zet 'fok' in de tekst, anders wordt je mail genegeerd. Je krijgt een bevestiging terug per inschrijving.
Afmelden: Om je uit te schrijven mail je "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" naar [email protected] .
Krijg je liever een melding via telegram, ga dan naar https://telegram.me/crowdfund

Crowdfundingplatformen aandelen
SPOILER
Symbid, voor startups en MKB, vorm: aandelen
Kickstarter, daar is een ander topic voor
Buitenlandse platforms
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.
Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
Een overzicht van crowdfunding platforms staat op wikipedia.
Risico
SPOILER
Bij sommige crowdfundplatforms moet rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Daarnaast kunnen de projecten 'omvallen', dan ben je je geld kwijt.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld en investeer nooit meer dan je kunt verliezen. De mensen in dit topic helpen je graag je vragen te beantwoorden :).
Zekerheden
SPOILER
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt.
Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken. Crowdlending is risicovol!

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reŽel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reŽle bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. ( Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten laat vaak te wensen over.
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de ouwe sok stoppen.
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag?
Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE,KOM, Collin,HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening ( ook wel de sigarendoos berekening genoemd ?) bij random gespreide investering in projecten :
• 100000 euro geÔnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over, ongeveer 10000 euro of te wel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen :
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiŽle projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen:
SPOILER
Aangezien vooralsnog te weinig openheid wordt gegeven over projecten in problemen en defaults door de platformen, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, FNC, AGD, IVM per 11-01-2017

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt. Er is een nieuwe categorie problemen aangemeld maar betaald nog conform contract.Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijst dan ook graag je opmerkingen.

347cs92.jpg

projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015 en per 11-01-2017. Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.

2itq9ns.jpg

Statistieken
SPOILER
knthaq5hsdpoo.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet.Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 09-06-2017 19:54:32 ]
obligatairevrijdag 9 juni 2017 @ 10:31
Wederom een kredietmailing van FNC ontvangen; het plafond is inmiddels opgehoogd tot 250K :7
bleyenburgvrijdag 9 juni 2017 @ 10:33
Die Obli.....je staat er goed op.

By the way: Ze vinden mij ook goed voor een kwart miljoen.

Ik denk dat ik dat kwart miljoen maar neem tegen 5% en dan vervolgens alles in FNC projectjes van 15% stop.

gratis geld....

toch.....?

*O* *O* *O*
obligatairevrijdag 9 juni 2017 @ 10:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 10:33 schreef bleyenburg het volgende:
Die Obli.....je staat er goed op.

By the way: Ze vinden mij ook goed voor een kwart miljoen.

Ik denk dat ik dat kwart miljoen maar neem tegen 5% en dan vervolgens alles in FNC projectjes van 15% stop.

gratis geld....

toch.....?

*O* *O* *O*
Of je vertrekt met dat geld ook naar een tropisch eiland, liefst met wat tropische schonen er op :)
ITradevrijdag 9 juni 2017 @ 12:33
Zit er iemand in de Cateringbus? Eigenlijk ben ik wel geÔnteresseerd, maar ik twijfel eigenlijk een beetje over FnC in het algemeen.

Cijfers zien er niet slecht uit, het project lijkt me ook wel wat. Rente is zťťr aantrekkelijk. Maar daar schuilt meteen ook weer de vraag, waarom een D met 15% rente, terwijl andere projecten er veel slechter voor staan. Wat weet FnC dat wij niet weten..
petercvrijdag 9 juni 2017 @ 12:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 12:33 schreef ITrade het volgende:
Zit er iemand in de Cateringbus? Eigenlijk ben ik wel geÔnteresseerd, maar ik twijfel eigenlijk een beetje over FnC in het algemeen.

Cijfers zien er niet slecht uit, het project lijkt me ook wel wat. Rente is zťťr aantrekkelijk. Maar daar schuilt meteen ook weer de vraag, waarom een D met 15% rente, terwijl andere projecten er veel slechter voor staan. Wat weet FnC dat wij niet weten..
Ik ben voorlopig gestopt met FNC. Had vooralsnog maar 4 projecten, 1 vervroegd afgelost, een aanstaande over een aantal maanden, en daarnaast nog 2 kleintjes welke nog circa 2 jaar lopen..
Ben niet vrolijk geworden van de huidig beleid en strategie van FNC.

Het heeft weinig meer te doen met crowdfunding maar meer met een casino, nl gokken.

Obv van (matige en onvolledige) pitches kun geen afweging meer maken. Dan wordt het dus gokken.

Ik heb geduld en wacht de goede projecten rustig af, en die zijn er blijkbaar niet op FNC.
bleyenburgvrijdag 9 juni 2017 @ 13:21
@ peterc: Ik begrijp je punt.

Ik breek al tijden m'n hoofd hoe je goede projecten eruit pikt.

Geloof me, ik kan heus wel cijfers lezen en ook interpreteren, maar het lijkt erop dat bij CF het extreem moeilijk is de juweeltjes eruit te pikken.

Volgens mijn criteria ga ik bij FNC idd geen goede projecten vinden.
Daarentegen is de geboden rente er ook naar.

Ben zelf nu aan het onderzoeken wat het meeste oplevert: lage rente met zekerheden of lukraak veel kleine bedragen in de top rente projecten duwen.

Ik zal u allen t.z.t. op de hoogte houden van mijn bevindingen.

Vooralsnog is mijn conclusie dat de geboden zekerheden bij alle platforms een enorme wassen neus blijken te zijn.
Ik kan het helaas niet anders verwoorden, alle goede bedoelingen ten spijt.
Frandderouwvrijdag 9 juni 2017 @ 13:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 13:21 schreef bleyenburg het volgende:
@ peterc: Ik begrijp je punt.

Geloof me, ik kan heus wel cijfers lezen en ook interpreteren, maar het lijkt erop dat bij CF het extreem moeilijk is de juweeltjes eruit te pikken.

Volgens mijn criteria ga ik bij FNC idd geen goede projecten vinden.
Daarentegen is de geboden rente er ook naar.

Met de cijfers van FNC kan je inderdaad (bijna) niets. Dan wordt het dus gokken met de hoop dat hun classificatie die ze zelf doen recht doet aan het percentage.

Veel kleine bedragen dan maar en zelf de resultaten meten lijkt de aanpak

Frank
domipostvrijdag 9 juni 2017 @ 13:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 12:33 schreef ITrade het volgende:
Zit er iemand in de Cateringbus? Eigenlijk ben ik wel geÔnteresseerd, maar ik twijfel eigenlijk een beetje over FnC in het algemeen.

Cijfers zien er niet slecht uit, het project lijkt me ook wel wat. Rente is zťťr aantrekkelijk. Maar daar schuilt meteen ook weer de vraag, waarom een D met 15% rente, terwijl andere projecten er veel slechter voor staan. Wat weet FnC dat wij niet weten..
Heb er ook naar zitten kijken, maar ik ben toch huiverig. Waarom bestaan ze al 6 jaar en hebben ze geen cijfers over 2014? Misschien toch iets dat ze ons liever niet vertellen? Enige review op Google van het bedrijf (voor wat dat waard is) spreekt over niet betalen van medewerkers en freelancers. En de rente is ook wel opvallend hoog inderdaad. Ik vertrouw 'm niet.
OpDieFietsvrijdag 9 juni 2017 @ 13:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 12:33 schreef ITrade het volgende:
Zit er iemand in de Cateringbus? Eigenlijk ben ik wel geÔnteresseerd, maar ik twijfel eigenlijk een beetje over FnC in het algemeen.

Cijfers zien er niet slecht uit, het project lijkt me ook wel wat. Rente is zťťr aantrekkelijk. Maar daar schuilt meteen ook weer de vraag, waarom een D met 15% rente, terwijl andere projecten er veel slechter voor staan. Wat weet FnC dat wij niet weten..
Ik vind deze niet zo mysterieus. Ruim 10k aflossing+rente per jaar is een hoop geld voor deze mevrouw gezien de winst in de laatste twee jaar (geen cijfers over 2014!). En het lijkt me een behoorlijk onzekere business. Als het aantal klanten even tegenvalt kan het zomaar afgelopen zijn, denk ik zo.
ITradevrijdag 9 juni 2017 @ 14:20
quote:
12s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 12:41 schreef peterc het volgende:

[..]

Ik ben voorlopig gestopt met FNC.
Begrijpelijk. Zelf heb ik al tijden niet meer geÔnvesteerd bij FnC sinds ze het niet meer noodzakelijk vinden om cijfers te publiseren. Toch af en toe kijk ik nog wel, vaak zijn de projecten ook niet echt aantrekkelijk.

quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 13:48 schreef domipost het volgende:

[..]

Heb er ook naar zitten kijken, maar ik ben toch huiverig. Waarom bestaan ze al 6 jaar en hebben ze geen cijfers over 2014? Misschien toch iets dat ze ons liever niet vertellen? Enige review op Google van het bedrijf (voor wat dat waard is) spreekt over niet betalen van medewerkers en freelancers. En de rente is ook wel opvallend hoog inderdaad. Ik vertrouw 'm niet.
Waarschijnlijk hecht FnC geen waarde aan deze cijfers. Review klinkt niet goed inderdaad.

quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 13:51 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik vind deze niet zo mysterieus. Ruim 10k aflossing+rente per jaar is een hoop geld voor deze mevrouw gezien de winst in de laatste twee jaar (geen cijfers over 2014!). En het lijkt me een behoorlijk onzekere business. Als het aantal klanten even tegenvalt kan het zomaar afgelopen zijn, denk ik zo.
Dat is waar, had niet niet echt gekeken naar de aflossing. 10k is vrij hoog. Qua klanten hebben natuurlijk veel projecten en kleine ondernemers last van.

Ik laat dit project maar voorbij gaan wegens te veel onzekerheden.
MrFlowersvrijdag 9 juni 2017 @ 14:26
Over de FNC gesproken

Weer een nieuwe, Verbouw Kookstudio & Vergaderruimte, met cijfers (https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4)

§ 75.000
3 jaar
§ 2.599,53 Maandbedrag
14.99 % Nominale rente
D Risicoklasse

Afnemende schuld, toenemend EV, nette winst.

Website: http://restaurantnine.nl/

Thoughts?
petercvrijdag 9 juni 2017 @ 14:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 13:21 schreef bleyenburg het volgende:
@ peterc: Ik begrijp je punt.

Ik breek al tijden m'n hoofd hoe je goede projecten eruit pikt.

Geloof me, ik kan heus wel cijfers lezen en ook interpreteren, maar het lijkt erop dat bij CF het extreem moeilijk is de juweeltjes eruit te pikken.

Volgens mijn criteria ga ik bij FNC idd geen goede projecten vinden.
Daarentegen is de geboden rente er ook naar.

Ben zelf nu aan het onderzoeken wat het meeste oplevert: lage rente met zekerheden of lukraak veel kleine bedragen in de top rente projecten duwen.

Ik zal u allen t.z.t. op de hoogte houden van mijn bevindingen.

Vooralsnog is mijn conclusie dat de geboden zekerheden bij alle platforms een enorme wassen neus blijken te zijn.
Ik kan het helaas niet anders verwoorden, alle goede bedoelingen ten spijt.
Klopt, bij FNC is het gokken geworden, heb ik geen zin in. Bij de andere platforms probeer ik de goede naar mijn maatstaven eruit te vissen. Zekerheden (hypothecair) zijn belangrijk, maar ook of ik mij case & business van de aanvrager echt voor kan stellen. Dus GHBV, Gezond Hollands Boeren Verstand is een leidraad, en bij twijfel.. niet.. dan maar.

Ik heb tot nu toe 1 zeperd ; na 4 mnd Buss Compleet bij Collin ; achteraf de pitch nog eens lezend, zou ik hem nu nooit meer doen. En zo heb ik er nog enkele, gelukkig maar enkele, van de meeste nog geen spijt... tot nu toe.
BillieCFvrijdag 9 juni 2017 @ 14:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 14:26 schreef MrFlowers het volgende:
Over de FNC gesproken

Weer een nieuwe, Verbouw Kookstudio & Vergaderruimte, met cijfers (https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4)

§ 75.000
3 jaar
§ 2.599,53 Maandbedrag
14.99 % Nominale rente
D Risicoklasse

Afnemende schuld, toenemend EV, nette winst.

Website: http://restaurantnine.nl/

Thoughts?
Altijd huiverig voor horeca; wat nu populair is, kan over een paar maanden alweer voorbij zijn. Zeker in A'dam gaat het heel hard met tenten die komen en gaan. Ken redelijk veel mensen die op de Zuidas werken, maar heb nog nooit iemand gehoord over Nine. Nu zegt dat natuurlijk niets, misschien ben ik gewoon slecht geÔnformeerd...

Wat me meer dwars zit, is dat ze het kennelijk in het restaurant van AH-acties moeten hebben. Op de lange termijn niet echt een duurzaam model, als je het mij vraagt.

Of ze voor de vergaderzaal nu echt nee moeten verkopen vraag ik me af, gezien de teruglopende omzet. Misschien wordt de zaal nu niet verhuurd, omdat hij te groot is?

Voor mij te onzeker om er een goed gevoel bij te krijgen; ik hap niet toe.
bleyenburgvrijdag 9 juni 2017 @ 15:08
Ja, daar heb ik thoughts over....

Ik sla 'm over.
tradersvrijdag 9 juni 2017 @ 15:09
Psytrec II live op GVE. Wat denken jullie? Worden ze niet veel te "inhalig"?
rockenfellervrijdag 9 juni 2017 @ 15:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 15:09 schreef traders het volgende:
Psytrec II live op GVE. Wat denken jullie? Worden ze niet veel te "inhalig"?
Als ik de pitches vergelijk hebben ze de prognose omzet nu al naar beneden bijgesteld?!

Hebben toch ook al via Symbid geld opgehaald?
djh77vrijdag 9 juni 2017 @ 15:20
Nieuwe op CCF:
SPOILER
Certecovrijdag 9 juni 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 15:09 schreef traders het volgende:
Psytrec II live op GVE. Wat denken jullie? Worden ze niet veel te "inhalig"?
Ik vind het naief om te denken dat je 250.000 euro kunt ophalen een maand nadat je eerste project niet volloopt, maar met wat cijfergesjoemel toch een gedeelte binnen harkt.
k_manvrijdag 9 juni 2017 @ 15:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 15:20 schreef Certeco het volgende:

[..]

Ik vind het naief om te denken dat je 250.000 euro kunt ophalen een maand nadat je eerste project niet volloopt, maar met wat cijfergesjoemel toch een gedeelte binnen harkt.
Wat was er voor cijfergesjoemel?
Bengervrijdag 9 juni 2017 @ 15:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 15:09 schreef traders het volgende:
Psytrec II live op GVE. Wat denken jullie? Worden ze niet veel te "inhalig"?
Er zit wat mij betreft te weinig tijd tussen de eerste lening en deze. Je weet nu niet of ze de gewekte verwachtingen ook waar maken. Als het goed gaat komen ze nog wel een keer langs voor een nieuwe uitbreiding, al is het dan wellicht tegen een iets lagere rente. Ik wacht wel af tot ze een tijdje draaien en iets hebben om te laten zien.
Bengervrijdag 9 juni 2017 @ 15:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 15:18 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

Als ik de pitches vergelijk hebben ze de prognose omzet nu al naar beneden bijgesteld?!

Hebben toch ook al via Symbid geld opgehaald?
Ja, via Symbid hebben ze certificaten van aandelen in de eerste vestiging verkocht.
dubbeltjezvrijdag 9 juni 2017 @ 15:28
Een nieuwe op Investormatch

Advanced Sealing Technology
B Rating
Groeifinanciering voor specialist op het gebied van afdichtingsoplossingen. > Lees meer
§ 75.000,- Doelbedrag AnnuÔteitenlening
8,5% Rente 3,47 G-PD %
48 mnd Looptijd
bleyenburgvrijdag 9 juni 2017 @ 15:36
die seal dinges heb ik eerder ergens voorbij zien komen....
TisIkvrijdag 9 juni 2017 @ 15:37
Weer een nieuwe CCF:
SPOILER
Certecovrijdag 9 juni 2017 @ 15:37
quote:
5s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 15:24 schreef k_man het volgende:

[..]

Wat was er voor cijfergesjoemel?
De eerste lening kwam niet vol, dus toen hebben ze de prognoses bijgesteld om het benodigde leningbedrag te verlagen. Op die manier ging het reeds opgehaalde bedrag niet verloren.

M.i. hadden ze gewoon het bedrag naar beneden bij kunnen stellen zonder een natte vinger onderbouwing, dan waren er veel minder vraagtekens opgegaan. Nu berekenen ze niet de verwachte cijfers en laten ze weten wat ze nodig hebben, ze kijken wat ze kunnen krijgen en daar passen ze de berekening op aan. Bizar.
tradersvrijdag 9 juni 2017 @ 15:38
Seal is niks nieuws stond er al eerder deze week op.
Certecovrijdag 9 juni 2017 @ 15:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 15:36 schreef bleyenburg het volgende:
die seal dinges heb ik eerder ergens voorbij zien komen....
Deze week al op IVM en hier besproken?
dubbeltjezvrijdag 9 juni 2017 @ 15:40
whoops, niet goed meegelezen dus
obligatairevrijdag 9 juni 2017 @ 15:52
quote:
Chique namen maar weinig poen :)
bleyenburgvrijdag 9 juni 2017 @ 15:57
Dat seal ding doe ik niet voor 8,5%
geklooi met de rating stond mij ook tegen
Roger_Beervrijdag 9 juni 2017 @ 16:15
Beste,

Misschien zit ik verkeerd.
Wij willen een nieuwbouwappartement kopen in Spanje. We hebben ongeveer §80.000 nodig, rest uit eigen middelen. Banken doen moeilijk want wij hebben reeds 2 hypotheken die volledig worden gefinancierd door de opbrengst van ons huurappartement. Een Spaanse bank wil wel maar hun voorwaarden zijn niet aantrekkelijk.

Vraag is nu: wie wil ons die 80K lenen? Alles via de notaris. Mijn vrouw en ik hoofdelijk aansprakelijk met onze 2 panden als onderpand. Overwaarde rond de 40%.
Aalsmeer15vrijdag 9 juni 2017 @ 16:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 16:15 schreef Roger_Beer het volgende:
Beste,

Misschien zit ik verkeerd.
Wij willen een nieuwbouwappartement kopen in Spanje. We hebben ongeveer §80.000 nodig, rest uit eigen middelen. Banken doen moeilijk want wij hebben reeds 2 hypotheken die volledig worden gefinancierd door de opbrengst van ons huurappartement. Een Spaanse bank wil wel maar hun voorwaarden zijn niet aantrekkelijk.

Vraag is nu: wie wil ons die 80K lenen? Alles via de notaris. Mijn vrouw en ik hoofdelijk aansprakelijk met onze 2 panden als onderpand. Overwaarde rond de 40%.
Bij samen in geld of crowdestate of ander platform moet dat lukken
FOOIJDONKvrijdag 9 juni 2017 @ 16:19
Nieuwe op GVE

Gorrť Industrial Filtration
Classificatie: 3
Kredietbedrag: § 150.000
Rente: 6,5%
Looptijd: 120 maanden

https://www.geldvoorelkaar.nl/geld-investeren/projecten/project.aspx?id=15870
bleyenburgvrijdag 9 juni 2017 @ 16:33
@ Roger Beer:

Mag ik zo vrij zijn om te informeren naar de onaantrekkelijke voorwaarden van de Spaanse bank?

Ik wil graag toetsen of uw interpretatie van "onaantrekkelijk" gelijk is aan die van mij
djh77vrijdag 9 juni 2017 @ 16:40
Wijziging algemene voorwaarden GvE. Vooral art. 24 is interessant met stemmingen: https://www.geldvoorelkaa(...)er-10-juni-2016.aspx

Vervroegde aflossing wordt versoberd naar 10 rentetermijnen😔

Identiteit investeerders wordt verstrekt aan derden (bibob) zonder nadrukkelijke toestemming.

Bovenstaande lijken mij niet in het belang van de investeerders.

[ Bericht 33% gewijzigd door djh77 op 09-06-2017 16:56:27 ]
obligatairevrijdag 9 juni 2017 @ 16:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 16:19 schreef FOOIJDONK het volgende:
Nieuwe op GVE

Gorrť Industrial Filtration
Classificatie: 3
Kredietbedrag: § 150.000
Rente: 6,5%
Looptijd: 120 maanden

https://www.geldvoorelkaar.nl/geld-investeren/projecten/project.aspx?id=15870
Erg lange looptijd m.i. maar voor de rest zie ik hier weinig obstakels. Serieus winstgevend bedrijf, zekerheden/overwaarde, goed verhaal v.w.b. de besteding van het geld. Ik ga hem meenemen.
djh77vrijdag 9 juni 2017 @ 16:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 16:17 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

Bij samen in geld of crowdestate of ander platform moet dat lukken
Crowdestate m.i. niet. Particulieren kunnen alleen terecht bij Geldvoorelkaar en wellicht sameningeld (weet niet of in deze buitenlandse panden geÔnteresseerd zijn).
komradvrijdag 9 juni 2017 @ 16:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 16:40 schreef djh77 het volgende:
Wijziging algemene voorwaarden GvE. Vooral art. 24 is interessant met stemmingen: https://www.geldvoorelkaa(...)er-10-juni-2016.aspx
renteregeling bij vervroegde aflossing is ook aangepast in het nadeel van de investeerders
Aalsmeer15vrijdag 9 juni 2017 @ 16:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 16:41 schreef obligataire het volgende:

[..]

Erg lange looptijd m.i. maar voor de rest zie ik hier weinig obstakels. Serieus winstgevend bedrijf, zekerheden/overwaarde, goed verhaal v.w.b. de besteding van het geld. Ik ga hem meenemen.
Die zekerheden overwaarde, eigenlijk moet je dan toch ook weten hoe hoog die 1e hypotheek is?
Weet niet welke andere zekerheden er ook al aan de bank zijn verstrekt.
najra1990vrijdag 9 juni 2017 @ 16:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 16:52 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

Die zekerheden overwaarde, eigenlijk moet je dan toch ook weten hoe hoog die 1e hypotheek is?
Weet niet welke andere zekerheden er ook al aan de bank zijn verstrekt.
staat er gewoon in

Er wordt een tweede hypotheek van § 150.000,- gevestigd op het bedrijfspand en een separate bedrijfshal met een getaxeerde waarde in het economisch verkeer (WEV) van respectievelijk § 759.000,- en § 270.000,-. De eerste hypotheekhouder is de Rabobank. Het bij de Rabobank openstaande saldo op beide panden bedraagt circa § 530.000,-. Hierop wordt lineair afgelost. Er zijn geen betaalachterstanden.
Aalsmeer15vrijdag 9 juni 2017 @ 17:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 16:57 schreef najra1990 het volgende:

[..]

staat er gewoon in

Er wordt een tweede hypotheek van § 150.000,- gevestigd op het bedrijfspand en een separate bedrijfshal met een getaxeerde waarde in het economisch verkeer (WEV) van respectievelijk § 759.000,- en § 270.000,-. De eerste hypotheekhouder is de Rabobank. Het bij de Rabobank openstaande saldo op beide panden bedraagt circa § 530.000,-. Hierop wordt lineair afgelost. Er zijn geen betaalachterstanden.
Maar dan weet je toch niet tot hoeveel de rabobank een eerste hypotheek heeft
bleyenburgvrijdag 9 juni 2017 @ 17:20
Nieuwe FNC

Garage Lieshout in Geldrop

Staat mij bij dat ik daar eerder iets van gezien heb
obligatairevrijdag 9 juni 2017 @ 17:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 17:03 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

Maar dan weet je toch niet tot hoeveel de rabobank een eerste hypotheek heeft
Mťťr dan 7 ton kan het nooit zijn worst case.....
djh77vrijdag 9 juni 2017 @ 18:16
Update FNC:
SPOILER
Bouw (C)ID: 644581408
Openstaand : 71.46%
Voor dit project we≠rken wij samen met een externe partner, een internationaal advocatenkantoor. Onze partner heeft een betalingsdeadline aa≠ngegeven, tevens is de brief tot beŽindg≠ing van het contract verstuurd. Naar aan≠leiding van deze bri≠ef heeft een familie≠lid van de kredietne≠mer contact met ons opgenomen en de situ≠atie verhelderd. In de afgelopen maanden was de bankrekening van de ondernemer onder het toezicht van de bank geplaatst. Inmiddels is, volge≠ns de kredietnemer, de rekening vrijgege≠ven. Het famililid heeft aangegeven mee te willen helpen in het terugbetalen van de lening. Om zeker te weten dat de rek≠ening is vrijgegeven zullen wij 15 juni een incasso uitvoeren voor een maandterm≠ijn. Als blijk van vertrouwen maakt het familielid ook een maandtermijn over waa≠rmee er eind juni tw≠ee maandtermijn aan Funding Circle worden betaald. Mochten deze betalingen goed verlopen zullen wij met dit famililid de verdere details van de betalingsplannen doorspreken. Mochten deze batalingen ni≠et worden verricht zal de lening worden overgedragen aan het incassobureau.

Bouw (E)ID: 864791957
Openstaand : 53.20%
Voor dit project we≠rken wij samen met een externe partner, een internationaal advocatenkantoor. Onze partner heeft een betalingsdeadline ge≠communiceerd, welke inmiddels is verlope≠n. Het contact met de kredietnemer is ui≠tgebleven, dit betek≠ent dat wij zijn ges≠tart met het proces tot de beŽindiging van de kredietovereen≠komst. Wanneer de kr≠edietovereenkomst wo≠rdt beeÔndigd wordt het gehele bedrag op≠eisbaar gesteld en het project overgedra≠gen aan onze incasso≠partner. Zij zullen vanaf dat moment al het contact onderhou≠den en ons op de hoo≠gte houden van de vo≠ortgang. De overdrac≠ht van de stukken du≠urt ongeveer een maa≠nd. Daarna kan het incassotraject 6 maan≠den tot vijf jaar du≠ren, afhankelijk van de status van de on≠derneming. Wij zullen u op de hoogte hou≠den van de vordering≠en.
gaanmetdiebanaanvrijdag 9 juni 2017 @ 18:43
Algehele aflossing project CCF 24839. Tenminste, ik kreeg een brief van de notaris met het verzoek om een aflossingsnota te maken (ik stond op naam in de hypotheekakte). Van Collin echter nog geen bericht, beetje vreemd. Wellicht zitten hier ook mensen in het project met kleinere bedragen, vervroegde aflossing komt er dus als alles doorgaat per 1 juli aan.
Horsemenvrijdag 9 juni 2017 @ 19:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 17:42 schreef obligataire het volgende:

[..]

Mťťr dan 7 ton kan het nooit zijn worst case.....
Waarom niet, nog los van de rente en kosten?

Dat er op dit moment nog maar 530k open staat zegt niets. De Rabo kan onder de 1e hypotheek gewoon in de loop van de komende 10 jaar opnieuw geld uitlenen tot het maximale hypotheek bedrag van de 1e hypotheek.
Horsemenvrijdag 9 juni 2017 @ 19:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 16:40 schreef djh77 het volgende:
Wijziging algemene voorwaarden GvE. Vooral art. 24 is interessant met stemmingen: https://www.geldvoorelkaa(...)er-10-juni-2016.aspx

Vervroegde aflossing wordt versoberd naar 10 rentetermijnen😔

Identiteit investeerders wordt verstrekt aan derden (bibob) zonder nadrukkelijke toestemming.

Bovenstaande lijken mij niet in het belang van de investeerders.
Ik moet de nieuwe voorwaarden nog eens op mijn gemakje gaan lezen maar ik vraag mij af of deze ook gaan gelden voor projecten waar je al op hebt ingeschreven zoals Hillside. Zeker voor mensen (zoals ik) die hebben ingeschreven op de 84 maanden lening kan de nieuwe regel van max 10 rentetermijnen wel eens een nadeel zijn.
djh77vrijdag 9 juni 2017 @ 19:25
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 19:18 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik moet de nieuwe voorwaarden nog eens op mijn gemakje gaan lezen maar ik vraag mij af of deze ook gaan gelden voor projecten waar je al op hebt ingeschreven zoals Hillside. Zeker voor mensen (zoals ik) die hebben ingeschreven op de 84 maanden lening kan de nieuwe regel van max 10 rentetermijnen wel eens een nadeel zijn.
Nee voor leningen die vanaf morgen worden gepubliceerd
djh77vrijdag 9 juni 2017 @ 20:07
Een van de slechtste projecten ooit of zie het het verkeerd? Slechts 9% netto
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
obligatairevrijdag 9 juni 2017 @ 21:59
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 19:10 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Waarom niet, nog los van de rente en kosten?

Dat er op dit moment nog maar 530k open staat zegt niets. De Rabo kan onder de 1e hypotheek gewoon in de loop van de komende 10 jaar opnieuw geld uitlenen tot het maximale hypotheek bedrag van de 1e hypotheek.
Klopt inderdaad maar dan nog lijkt er sprake te zijn van een aanzienlijke overwaarde. Ik heb de vraag inmiddels gesteld bij GvE, hoeveel de inschrijving Rabo bedraagt.

Overigens, zou het inderdaad gebeuren dat Rabo opnieuw geld leent, dan komt dat het voortbestaan van het bedrijf ten goede en dat is dan weer prima voor onze aflossingen 8-)
dyna18zaterdag 10 juni 2017 @ 00:54
quote:
Bedankt voor het posten.
Toen ik echter dit zag ben ik gestopt met verder lezen.

quote:
Op dit moment heeft de onderneming een kredietfaciliteit bij de ABN-AMRO met een limiet van § 300.000,-. Vanaf Q4 2017 zal de limiet met § 7.500,- per kwartaal ingeperkt worden.
Een krediet bij de ABN AMRO dat de bank ook nog eens graag wil beperken.
Ik kijk wel uit om weer de bank te gaan sponsoren.
dyna18zaterdag 10 juni 2017 @ 00:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 16:15 schreef Roger_Beer het volgende:
Beste,

Misschien zit ik verkeerd.
Wij willen een nieuwbouwappartement kopen in Spanje. We hebben ongeveer §80.000 nodig, rest uit eigen middelen. Banken doen moeilijk want wij hebben reeds 2 hypotheken die volledig worden gefinancierd door de opbrengst van ons huurappartement. Een Spaanse bank wil wel maar hun voorwaarden zijn niet aantrekkelijk.

Vraag is nu: wie wil ons die 80K lenen? Alles via de notaris. Mijn vrouw en ik hoofdelijk aansprakelijk met onze 2 panden als onderpand. Overwaarde rond de 40%.
kijk eens op sameningeld.nl
djh77zaterdag 10 juni 2017 @ 06:25
Met betrekking op rentevergoeding bij vervroegde aflossing hierbij een vergelijk (annuÔteiten).
q1uchxpty4y4v.png
"Voordeel" van de berekening is dat GvE wel de rentevergoeding hanteert van de 1e maand na aflossing en niet de rente van de 10 eerstvolgende termijnen. De vergoeding is dus iets hoger dan echt 10 maanden. Aflossen aan het einde van de looptijd is in de nieuwe systematiek daarom zelfs gunstiger voor de investeerder dan de oude systematiek.

Als ik ervan uit ga dat een lening in veruit de meeste gevallen pas na 50-75% van de oorspronkelijk looptijd vervroegd wordt afgelost, vind ik het renteverschil te overzien.

[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 10-06-2017 08:01:15 ]
obligatairezaterdag 10 juni 2017 @ 07:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 06:25 schreef djh77 het volgende:
Als ik ervan uit ga dat een lening altijd pas na 50-75% van de oorspronkelijk looptijd vervroegd wordt afgelost, vind ik het renteverschil te overzien.
Daarnaast zou het zo kunnen zijn dat nu het in veel gevallen aantrekkelijker is om vervroegd af te lossen, dat dit vaker gaat voorkomen?
djh77zaterdag 10 juni 2017 @ 08:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 07:36 schreef obligataire het volgende:

[..]

Daarnaast zou het zo kunnen zijn dat nu het in veel gevallen aantrekkelijker is om vervroegd af te lossen, dat dit vaker gaat voorkomen?
Denk dat het wel vaker gaat voorkomen. Dat is uiteraard weer interessanter voor de statistieken van GvE.
djh77zaterdag 10 juni 2017 @ 08:25
Heeft er iemand wel eens vertragingsrente ontvangen bij GvE? Ik kan het me niet herinneren terwijl er wel genoeg projecten lopen
quote:
Bij niet-tijdige en/of niet-volledige betaling van een uit hoofde van de Overeenkomst Lening verschuldigd bedrag is de Geldnemer over het niet of niet-tijdig betaalde bedrag gedurende de tijd dat hij niet nakomt direct dagelijks vertragingsrente verschuldigd aan Investeerders, tenzij er een Vervangende Betaling is gedaan voor de niet of niet tijdig verrichtte betaling. Deze vertragingsrente is gebaseerd op het effectieve kredietvergoedingspercentage van de betreffende Overeenkomst Lening. Op het moment dat de Geldnemer een verschuldigd bedrag niet of niet tijdig betaald, en hiervoor geen Vervangende Betaling wordt gedaan, begint de vertragingsrente te lopen over het geheel van de op dat moment door Geldnemer niet verrichte betalingen, ook indien en voor zover daar een Vervangende Betaling voor is verricht.
obligatairezaterdag 10 juni 2017 @ 10:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 08:25 schreef djh77 het volgende:
Heeft er iemand wel eens vertragingsrente ontvangen bij GvE? Ik kan het me niet herinneren terwijl er wel genoeg projecten lopen

[..]

Ik niet. Ik heb sowieso nog nooit ťťn cent ontvangen van een GVE project dat in problemen raakte. Het is daar alles of niets wat dat betreft....... ;(

Trouwens moeiteloos twee taalfouten uit dit stukje AV gehaald. Toch slordig van GVE.
dyna18zaterdag 10 juni 2017 @ 10:24
Ook goed nieuws is leuk om te lezen. Blijkbaar gaat het goed met De Vest Projecten BV. Ze zoeken extra mensen om de groeiende vraag aan te kunnen.
http://banen.monsterboard(...)Techniekwerkt_eng_nl

Project van KoM
https://www.kapitaalopmaat.nl/De-Vest-Projecten
OpDieFietszaterdag 10 juni 2017 @ 10:44
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 16:40 schreef djh77 het volgende:
Wijziging algemene voorwaarden GvE. Vooral art. 24 is interessant met stemmingen: https://www.geldvoorelkaa(...)er-10-juni-2016.aspx
Ik vind het nieuwe artikel 24 erg vaag/ruim geformuleerd. Het is mij niet duidelijk in welke gevallen dit artikel allemaal ingeroepen kan worden. Wat betekent "Bij betalingsproblemen"? Volgens welke criteria en door wie wordt bepaald/gecontroleerd dat er sprake is van betalingsproblemen die hiervoor in aanmerking komen?
En wat is de reikwijdte van zo'n "betalingsregeling". Gaat het hier alleen om afspraken zoals het tijdelijk opschorten of verlagen van de aflossingen, of kan het hier ook gaan om een definitieve afwikkeling waarbij een deel van de investering verloren gaat en waarbij misschien zelfs wel wordt besloten om de HA maar even op te heffen, zoals in dat ene project laatst?
Dit artikel opent mijns inziens mogelijk de deur voor allerlei zeer ongewenste scenario's en ik weet niet of ik onder deze voorwaarden nog wel ga investeren bij GvE.
djh77zaterdag 10 juni 2017 @ 11:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 10:44 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik vind het nieuwe artikel 24 erg vaag/ruim geformuleerd. Het is mij niet duidelijk in welke gevallen dit artikel allemaal ingeroepen kan worden. Wat betekent "Bij betalingsproblemen"? Volgens welke criteria en door wie wordt bepaald/gecontroleerd dat er sprake is van betalingsproblemen die hiervoor in aanmerking komen?
En wat is de reikwijdte van zo'n "betalingsregeling". Gaat het hier alleen om afspraken zoals het tijdelijk opschorten of verlagen van de aflossingen, of kan het hier ook gaan om een definitieve afwikkeling waarbij een deel van de investering verloren gaat en waarbij misschien zelfs wel wordt besloten om de HA maar even op te heffen, zoals in dat ene project laatst?
Dit artikel opent mijns inziens mogelijk de deur voor allerlei zeer ongewenste scenario's en ik weet niet of ik onder deze voorwaarden nog wel ga investeren bij GvE.
Het gaat hier enkel om definitieve afwikkeling. Het tijdelijk opschorten mag GvE zelfstandig besluiten zonder stemming:
quote:
21.8 De Geldnemer kan, indien hij meent dat dit in het belang is van de continuÔteit van zijn onderneming, bij Geldvoorelkaar.nl een gemotiveerd verzoek per email indienen tot tijdelijk uitstel van het betalen van de Maandbedragen. Indien wordt ingestemd met een dergelijk verzoek betaalt de Geldnemer gedurende de opschortingsperiode alleen de rente. De in het betaalschema (dat een bijlage is bij de Overeenkomst Lening) opgenomen betalingsverplichtingen van de Geldnemer die ten tijde van het verleende uitstel nog niet zijn opgekomen (en overige nog verschuldigde bedragen), schuiven dan in tijd op voor de periode van het verleende uitstel. Dit uitstel beloopt maximaal 12 maanden. Geldvoorelkaar.nl zal binnen 2 weken ontvangst van het verzoek tot uitstel bevestigen. Inhoudelijke reactie op het verzoek tot uitstel volgt zo snel mogelijk en uiterlijk 2 maanden na de ontvangstbevestiging. In de tussenliggende periode (en afhankelijk van de reactie mogelijk ook daarna) dienen opkomende Maandbedragen (en eventuele andere verschuldigde bedragen) volgens afspraak te worden betaald.
OpDieFietszaterdag 10 juni 2017 @ 11:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 11:19 schreef djh77 het volgende:

[..]

Het gaat hier enkel om definitieve afwikkeling. Het tijdelijk opschorten mag GvE zelfstandig besluiten zonder stemming:

[..]

Juist. Dan vind ik de ontbrekende afkadering van de situaties waarin een beroep kan worden gedaan op dit nieuwe artikel des te zorgelijker.
Aalsmeer15zaterdag 10 juni 2017 @ 15:33
Ik had een vraagje over de creditsafe rapporten van filterbedrijf op gve.
projekt is bijna vol. gaat niet of ik daar in wil investeren alleen probeer ik de balans te doorgronden.

SPOILER
Ik zie bij materiele vaste activa dat dat in (2015) weg is.
Ik denk dan, pand verkocht of zo.
financiele vaste activa is nog veel meer gestegen.
Zie dat echter nergens terug in de rapporten van de 2 werkmaatschappijen.
Iemand idee wat dat nou kan zijn.
Heeft hij pand naar prive gehaald en zichzelf bijvoorbeeld flinke lening gegeven of zo.
Ook zie ik bijvoorbeeld in de rapportage van de werkmaatschappij filters bij de winst en verlies allemaal streepjes.
Mogen wij dat niet weten(bedrijfsgeheim) alleen bij 2012 staan er getallen.
djh77zaterdag 10 juni 2017 @ 18:47
FNC verhoogt de rente: nu maximale bruto rente maar liefst 20% (netto 19%):
quote:
Rentewijziging
Bij Funding Circle streven wij ernaar om investeerders te voorzien van een uitg≠ebreid aanbod aan in≠vesteringsmogelijkhe≠den. Bij het aanbied≠en van deze mogelijk≠heden is het van gro≠ot belang om een jui≠ste balans tussen ri≠sico en rendement te blijven bieden. Met oog op deze balans hebben wij vanaf hed≠en onze rentes gewij≠zigd. Een overzicht van de nieuwe rentes vindt u hier:
https://www.fundingcircle(...)ntent=post2_readmore


[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 10-06-2017 19:47:03 ]
djh77zaterdag 10 juni 2017 @ 20:06
De top 10 van week 23 (een weekje zonder Collin in de top 10):
ryonkmu59agej.png
Bengerzaterdag 10 juni 2017 @ 23:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 18:47 schreef djh77 het volgende:
FNC verhoogt de rente: nu maximale bruto rente maar liefst 20% (netto 19%):

[..]

Ik vrees dat dit niet echt gaat werken om investeerders te lokken. Hoe hoger de rente hoe groter de kans op defaults. Iemand die tegen 20% leent kan met zijn bedrijfje nooit concurreren met iemand die meer solvabel is en 6% betaalt bij de bank. Ik had liever gezien dat ze een boeterente hadden ingevoerd bij vervroegd aflossen.
Ik crowdfund primair voor de rente, maar dit is toch ook weer te veel van het goede. Hier krijg ik geen goed gevoel bij.
Speekselklierzondag 11 juni 2017 @ 12:17
GVE depotregeling tot twee maanden vind ik ook van de gekke. Dat betekent dus eigenlijk dat GVE ons pas na twee maanden niet betalen hoeft te informeren over betalingsproblemen. Er is verder eigenlijk geen enkele rede waarom je anders twee maandtermijnen in depot zou willen hebben.

Verder mag een stichting derdengelden geen depot aanhouden en ben dus heel benieuwd waar dat geld dan staat in die periode. Ik neem aan dat het niet op de opende rekening van GVE komt te staat zoals vroeger.
djh77zondag 11 juni 2017 @ 12:36
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 12:17 schreef Speekselklier het volgende:
Verder mag een stichting derdengelden geen depot aanhouden en ben dus heel benieuwd waar dat geld dan staat in die periode. Ik neem aan dat het niet op de opende rekening van GVE komt te staat zoals vroeger.
Het geld wordt (in depot) beheert door stichting klantengelden. Reknr: NL39INGB0700071016

[ Bericht 11% gewijzigd door djh77 op 11-06-2017 12:44:03 ]
Speekselklierzondag 11 juni 2017 @ 12:42
quote:
1s.gif Op zondag 11 juni 2017 12:36 schreef djh77 het volgende:

[..]

Als ik het goed begrijp staat het op de normale rekening van GvE. Als er een maand niet betaalt is, vraagt stichting derdengelden de termijn op bij GvE.
Ah juist, dus dan wordt er weer met gelden geschoven tussen de lener, het platform en de stichting derdengelden. Ik dacht dat we dat niet meer wilde en dat er daarom een stichting derdengelden was opgetuigd. NU dus opnieuw de vraag, wat als het platform over de kop gaat of dat ze het geld voor andere zaken gebruiken.
djh77zondag 11 juni 2017 @ 12:45
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 12:42 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Ah juist, dus dan wordt er weer met gelden geschoven tussen de lener, het platform en de stichting derdengelden. Ik dacht dat we dat niet meer wilde en dat er daarom een stichting derdengelden was opgetuigd. NU dus opnieuw de vraag, wat als het platform over de kop gaat of dat ze het geld voor andere zaken gebruiken.
Ik was te snel. Geld staat toch bij stichting klantengelden in depot. Had de voorwaarden de 1e keer niet juist gelezen. Ze hadden het over een IBAN stichting. Dat is hetzelfde als klantengelden.

quote:
23.2 De Stichting houdt het Depotbedrag kosteloos aan op het IBAN Stichting. Geldnemer ontvangt geen rente over het Depotbedrag. Geldnemer is niet bevoegd tot het terugvorderen van het Depotbedrag of om te vorderen dat het Depotbedrag op een bepaalde manier wordt aangewend.

23.3 Geldvoorelkaar.nl beheert het Depot en beslist over een eventuele aanwending daarvan. De Stichting mag het Depotbedrag enkel aanwenden op instructie van Geldvoorelkaar.nl en enkel ter betaling van verplichtingen van de Geldnemer uit de Overeenkomst Lening. Het Depotbedrag kan niet worden aangewend ter betaling van door Geldnemer verschuldigde kosten en/of vertragingsrente
TisIkzondag 11 juni 2017 @ 20:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 06:25 schreef djh77 het volgende:
Met betrekking op rentevergoeding bij vervroegde aflossing hierbij een vergelijk (annuÔteiten).
[ afbeelding ]
"Voordeel" van de berekening is dat GvE wel de rentevergoeding hanteert van de 1e maand na aflossing en niet de rente van de 10 eerstvolgende termijnen. De vergoeding is dus iets hoger dan echt 10 maanden. Aflossen aan het einde van de looptijd is in de nieuwe systematiek daarom zelfs gunstiger voor de investeerder dan de oude systematiek.

Als ik ervan uit ga dat een lening in veruit de meeste gevallen pas na 50-75% van de oorspronkelijk looptijd vervroegd wordt afgelost, vind ik het renteverschil te overzien.
Heel interessant overzicht! ^O^
djh77maandag 12 juni 2017 @ 04:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 15:20 schreef Certeco het volgende:

[..]

Ik vind het naief om te denken dat je 250.000 euro kunt ophalen een maand nadat je eerste project niet volloopt, maar met wat cijfergesjoemel toch een gedeelte binnen harkt.
psytrec is gewoon alweer volgeschreven. Risico lijkt me toegenomen en toch is de lening na een paar dagen volgeschreven terwijl vorige lening niet volkwam na 60dagen (ze zijn wel gestart met een hogere rente dan de start van project 1)
mvloenhmaandag 12 juni 2017 @ 07:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 23:04 schreef Benger het volgende:

[..]
Ik had liever gezien dat ze een boeterente hadden ingevoerd bij vervroegd aflossen.
Ik crowdfund primair voor de rente, maar dit is toch ook weer te veel van het goede.
Ik zou liever een 'boete' ingevoerd zien bij te late betaling. Eigenlijk kunnen de leningnemers nu straffeloos te laat betalen. Zouden ze bij banken niet voor elkaar krijgen.
dyna18maandag 12 juni 2017 @ 08:29
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 07:47 schreef mvloenh het volgende:

[..]

Ik zou liever een 'boete' ingevoerd zien bij te late betaling. Eigenlijk kunnen de leningnemers nu straffeloos te laat betalen. Zouden ze bij banken niet voor elkaar krijgen.
Sowieso komen leners er bij CF overal makkelijk mee weg. Over de hele linie mag er wat mij betreft wel wat doortastender worden opgetreden. Banken stellen zich dan toch een (enorm) stuk zakelijker op. Een boete voor te late betaling lijkt mij ook een mooi begin.

Elke keer weer zie je bij CF dat het een drama is hoe er met wanbetalers wordt omgegaan. Ik heb nog geen een keer gelezen dat men vlot tot uitwinnen van de zekerheden is overgegaan.
Certecomaandag 12 juni 2017 @ 09:25
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 04:48 schreef djh77 het volgende:

[..]

psytrec is gewoon alweer volgeschreven. Risico lijkt me toegenomen en toch is de lening na een paar dagen volgeschreven terwijl vorige lening niet volkwam na 60dagen (ze zijn wel gestart met een hogere rente dan de start van project 1)
Had ik het even flink mis. De crowd is onvoorspelbaar.
OpDieFietsmaandag 12 juni 2017 @ 10:03
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 09:25 schreef Certeco het volgende:
De crowd is onvoorspelbaar.
En vaak onvoorstelbaar.
Aalsmeer15maandag 12 juni 2017 @ 12:17
Nieuwe op KOM Yoga 7%
is 2e lening bij KOM
marathon2000maandag 12 juni 2017 @ 13:22
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 12:17 schreef Aalsmeer15 het volgende:
Nieuwe op KOM Yoga 7%
is 2e lening bij KOM
Eigen vermogenspositie die in de vorige pitch (half 2015) werd gecommuniceerd: 87K, nu (half 2017) 117K. 30K toevoeging in 2 jaar valt me tegen.
Er staat ook dat holding BV boven de Rdamse werkmaatschappij zit, en in de Exysting tekst wordt over de VOF (die de 1e lening is aangegaan) gesproken.
De structuur is mij nog niet helder, tijd voor vragen.
impact9maandag 12 juni 2017 @ 13:59
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 13:22 schreef marathon2000 het volgende:

[..]

Eigen vermogenspositie die in de vorige pitch (half 2015) werd gecommuniceerd: 87K, nu (half 2017) 117K. 30K toevoeging in 2 jaar valt me tegen.
Er staat ook dat holding BV boven de Rdamse werkmaatschappij zit, en in de Exysting tekst wordt over de VOF (die de 1e lening is aangegaan) gesproken.
De structuur is mij nog niet helder, tijd voor vragen.
Kan het zo zijn dat die winst in de derde vestiging is gaan zitten?

Ik zit in project 1 en ik vind dit tot nu toe goed gaan. Communicatie richting investeerders, gratis proeflessen voor investeerders en locaties zijn goed.
BillieCFmaandag 12 juni 2017 @ 14:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 23:04 schreef Benger het volgende:

[..]

Ik vrees dat dit niet echt gaat werken om investeerders te lokken. Hoe hoger de rente hoe groter de kans op defaults. Iemand die tegen 20% leent kan met zijn bedrijfje nooit concurreren met iemand die meer solvabel is en 6% betaalt bij de bank. Ik had liever gezien dat ze een boeterente hadden ingevoerd bij vervroegd aflossen.
Ik crowdfund primair voor de rente, maar dit is toch ook weer te veel van het goede. Hier krijg ik geen goed gevoel bij.
Misschien dat je door de zomeractie van FNC op andere gedachten gebracht kan worden? ;)
SPOILER
impact9maandag 12 juni 2017 @ 14:11
Iemand pompt nog even 50k in Balanzs bij KoM!

En nog 1 van 9.600,-
bleyenburgmaandag 12 juni 2017 @ 14:15
die van 50K kan nu wel mooi de rest van z'n leven gratis op z'n kop gaan staan
(want: life time free membership)

:Y
obligatairemaandag 12 juni 2017 @ 14:32
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 14:15 schreef bleyenburg het volgende:
die van 50K kan nu wel mooi de rest van z'n leven gratis op z'n kop gaan staan
(want: life time free membership)

:Y
En ik had meteen een mooie bestemming voor mijn vakantiegeld :7 :7
bleyenburgmaandag 12 juni 2017 @ 15:18
nieuwe op FNC
uitbreiding cafetaria
50K
3 jaar
14,99%
D

echt ONBEGRIJPELIJK.......medio juni en nůg balans geen cijfers 2016 kunnen laten zien.

Ik sla 'm over.
BillieCFmaandag 12 juni 2017 @ 15:39
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 15:18 schreef bleyenburg het volgende:
nieuwe op FNC
uitbreiding cafetaria
50K
3 jaar
14,99%
D

echt ONBEGRIJPELIJK.......medio juni en nůg balans geen cijfers 2016 kunnen laten zien.

Ik sla 'm over.
Ik ook; Knabbel en Babbel kunnen wat mij betreft de boom in!
djh77maandag 12 juni 2017 @ 15:56
Ook prijzencircus bij CCF:
quote:
Win een exclusief arrangement Efteling Bosrijk!
Wie in de maand juni investeert in ťťn van onze leningaanvragen maakt kans op een exclusief arrangement Bosrijk Efteling voor 6 personen t.w.v. § 1.000,-!
Doet u mee ?
Actievoorwaarden:
Deze actie geldt voor alle investeringen in de maand juni 2017.
3 dagen en 2 nachten Bosrijk Efteling voor 6 personen met gratis toegang tot het park en luxe ontbijt.
Boeken vůůr 30 november 2017 en inwisselen vůůr 20 december 2017.
Onder de winnaars wordt er ťťn huidige en ťťn nieuwe investeerder uitgekozen.
De trekking vindt begin juli plaats.
obligatairemaandag 12 juni 2017 @ 16:55
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16465

Uden heeft een leuk uitgaanscentrum voor de regio.
Helaas geen materiŽle HA. Ik vraag me af of ze wel voldoende buffer incalculeren voor de koude maanden.
Thomas88maandag 12 juni 2017 @ 17:12
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 16:55 schreef obligataire het volgende:
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16465

Uden heeft een leuk uitgaanscentrum voor de regio.
Helaas geen materiŽle HA. Ik vraag me af of ze wel voldoende buffer incalculeren voor de koude maanden.
Is met verpanding van de bedrijfsinventaris en de voorraad een situatie te voorkomen waarin de zaak verkocht wordt zonder overleg en medeweten van de investeerders ? Zoals op GVE vaker is gebeurd ( de griek / hotel amsterdam etc ) toen zonder verpandingen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Thomas88 op 12-06-2017 17:18:25 ]
Speekselkliermaandag 12 juni 2017 @ 17:20
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:12 schreef Thomas88 het volgende:
Is met verpanding van de bedrijfsinventaris en de voorraad een situatie te voorkomen waarin de zaak verkocht wordt zonder overleg en medeweten van de investeerders ? Zoals op GVE vaker is gebeurd ( de griek / hotel amsterdam etc )
Normaal gesproken wel. Maar ook zonder verpanding zal je het bij banken niet in je hoofd halen om de boel te verkopen zonder overleg met je bank. Bij Crowdfund schijnt dat wel gewoon te gebeuren.

Tent verkopen en dan naar het platform te roepen dat de boel verkocht is en dat ze een regeling willen. Reken maar dat je daar bij een bank spijt van krijgt.
TisIkmaandag 12 juni 2017 @ 17:48
Een nieuwe CCF:
SPOILER
Frandderouwmaandag 12 juni 2017 @ 17:56
quote:
Weet iemand hier waarom ik de leningen van CCF wel via de linkjes hier kan benaderen, maar rechtstreeks op de site ze niet zie :-(
Thomas88maandag 12 juni 2017 @ 17:57
quote:
Hieronder een weblog voor meer informatie over project :
SPOILER
djh77maandag 12 juni 2017 @ 18:04
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:56 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

Weet iemand hier waarom ik de leningen van CCF wel via de linkjes hier kan benaderen, maar rechtstreeks op de site ze niet zie :-(
Het project is nu nog onder de aandacht voor informal investors en wordt later voor het grote publiek opengesteld.
Frandderouwmaandag 12 juni 2017 @ 18:14
quote:
[..]

Het project is nu nog onder de aandacht voor informal investors en wordt later voor het grote publiek opengesteld.
Dank voor de info
queposmaandag 12 juni 2017 @ 20:08
quote:
Wat doen we er mee?
dyna18maandag 12 juni 2017 @ 20:17
Nog 3000 euro en dan zit dit project op Samen in Geld vol.
https://investeren.sameni(...)aat-71-te-rotteredam
dyna18maandag 12 juni 2017 @ 20:57
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 20:08 schreef quepos het volgende:

[..]

Wat doen we er mee?
Ik vind het persoonlijk niet een aantrekkelijk verhaal.

Ze steekt zich tot haar nek aan toe in de schulden.
100.000 van het onroerend goed van haar privťvertrekken wordt ingebracht. Een extra 2e hypotheek van 200.000 boven op de al aanwezige hypotheek van 416.000 wordt extra afgesloten, nog een paar andere onderhandse leningen en het laatste restje lening van 90.000 wordt door de crowd betaald.

Als zekerheid wordt eigenlijk niets geboden. De bank staat (natuurlijk) weer vooraan om alle zekerheden te claimen. Alleen een klein stukje 3e hypotheekrecht blijft over voor de crowd.
Mij te risicovol.

Daarnaast vraag ik mij ook af wat hier gebeurd?
Financieringsbehoefte:
Inbreng onroerend goed vanuit privť § 100.000,-

Financiering:
Eigen inbreng § 90.500,-

Ze verkoopt 100.000 euro van haar privťvertrekken aan de BV en stopt daarvan dan 90.500 euro weer in de BV?

Ik snap deze constructie niet en geeft mij het gevoel dat er met alle macht geprobeerd wordt om maar voldoende geld bij elkaar te krijgen. Zij steekt zich naar mijn mening te veel in de schulden om deze langgekoesterde droom werkelijkheid te maken. Zo'n goede doelen project kan wel heel nobel zijn, maar levert vaak niet een goede investering op.

Ik hoor ook graag jullie analyses.

[ Bericht 1% gewijzigd door dyna18 op 12-06-2017 21:05:14 ]
dyna18maandag 12 juni 2017 @ 21:04
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:57 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Hieronder een weblog voor meer informatie over project :
SPOILER
Interessant om die blog te lezen. Tussen de regels door krijg je zo ook een beeld hoe mensen bij crowdfunding terecht komen.

In dit geval dus wordt crowdfunding geadviseerd door de bank. Dat doen ze natuurlijk ook niet uit liefde. Een Rabobank loopt crowdfunding vooral te gebruiken om het hoogste stukje risico uit te besteden. Als de crowd het bovenste stukje pakt, is de lening natuurlijk een stuk zekerder voor de bank. Vooral als ze zelf wel alle zekerheden pakken.

Ook dit vind ik weer een zorgelijke ontwikkeling, waardoor de toekomst van crowdfunding onder druk staat. Dit terwijl de rente bij CF redelijk gelijk blijft.
De hoogte van de rente en de risico's die wij lopen, lopen steeds verder uit elkaar....
Bengermaandag 12 juni 2017 @ 21:08
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 21:04 schreef dyna18 het volgende:

[..]

De hoogte van de rente en de risico's die wij lopen, lopen steeds verder uit elkaar....
Als je dat vind dan moet je dit soort projecten gewoon niet meepakken. Ik wacht af tot ik iets voorbij zie komen waar ik wel in geloof.
M.anoniemmaandag 12 juni 2017 @ 21:15
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 20:08 schreef quepos het volgende:
Wat doen we er mee?
Wel weinig rente voor een starter, terwijl je achter in de rij staat qua zekerheden. Iemand anders mag het wat mij betreft proberen.
escortmk2maandag 12 juni 2017 @ 22:16
Dit soort projecten heeft voor mij wel de gunfactor.
Maar de ratio moet je niet vergeten, en die ratio zegt mij dat ik in dit geval liever wat meer evenwicht had gezien tussen de bank en de crowd. Dus meer ophalen bij de crowd en daar tegenover dan ook meer zekerheden. Nu is die balans voor mij onvoldoende.
obligatairemaandag 12 juni 2017 @ 23:30
quote:
10s.gif Op maandag 12 juni 2017 21:15 schreef M.anoniem het volgende:

[..]

Wel weinig rente voor een starter, terwijl je achter in de rij staat qua zekerheden. Iemand anders mag het wat mij betreft proberen.
Ik sluit me bij jullie aan. Als de zaken wat minder lopen dan verwacht kunnen de crowdfunders fluiten naar hun geld, bij een heel matige rente.
djh77dinsdag 13 juni 2017 @ 11:01
Nieuwe op CCF. Heb deze niet langs zien komen (of geen aandacht aan besteed):
https://www.collincrowdfund.nl/jachthuis-beukenrode/

[ Bericht 7% gewijzigd door djh77 op 13-06-2017 12:20:12 ]
impact9dinsdag 13 juni 2017 @ 13:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 11:01 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op CCF. Heb deze niet langs zien komen (of geen aandacht aan besteed):
https://www.collincrowdfund.nl/jachthuis-beukenrode/
Ik heb deze wel langs zien komen, echter heb ik (bewust) niet mee gedaan.
Certecodinsdag 13 juni 2017 @ 16:29
Nieuwe op GvE: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16582
Naam: C&K Vastgoed
Leendoel: Overig
Bedrag: 70.000 euro
Rente: 7,0%
Looptijd: 84 maanden

Als ik tussen de regels door lees zou deze wel eens vervroegd afgelost kunnen worden.
Certecodinsdag 13 juni 2017 @ 16:31
En een nieuwe op KoM: https://www.kapitaalopmaat.nl/Zaanprinses-B-V-

Bedrag: 200.000 euro
Rente: 8,0%
Looptijd: 66 maanden
ITradedinsdag 13 juni 2017 @ 16:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 16:29 schreef Certeco het volgende:
Nieuwe op GvE: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16582
Naam: C&K Vastgoed
Leendoel: Overig
Bedrag: 70.000 euro
Rente: 7,0%
Looptijd: 84 maanden

Als ik tussen de regels door lees zou deze wel eens vervroegd afgelost kunnen worden.
Die kans acht ik niet zo groot.

Nadat het project is afgerond zullen de vrijgekomen middelen opnieuw worden geÔnvesteerd in een nieuw pand. In de toekomst zullen de mogelijkheden worden geÔnventariseerd om ook nog een vierde en vijfde pand in de omloop te hebben.
petercdinsdag 13 juni 2017 @ 16:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 16:34 schreef ITrade het volgende:

[..]

Die kans acht ik niet zo groot.

Nadat het project is afgerond zullen de vrijgekomen middelen opnieuw worden geÔnvesteerd in een nieuw pand. In de toekomst zullen de mogelijkheden worden geÔnventariseerd om ook nog een vierde en vijfde pand in de omloop te hebben.
Inderdaad continu het molentje laten ronddraaien, met geld vd crowd, maar geen zekerheiden, alleen HA (niet materieel) , en dat voor 7 jaar, nog niet super enthousiast, maar deze loopt wel vol
djh77dinsdag 13 juni 2017 @ 17:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 16:31 schreef Certeco het volgende:
En een nieuwe op KoM: https://www.kapitaalopmaat.nl/Zaanprinses-B-V-

Bedrag: 200.000 euro
Rente: 8,0%
Looptijd: 66 maanden
Weet iemand hoe de HA van materiŽle waarde kan zijn obv iemands salaris:
quote:
Onderneemster en haar partner tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privť. Deze zekerheid heeft materiŽle waarde, voornamelijk o.b.v. het salaris van de partner
Frandderouwdinsdag 13 juni 2017 @ 17:53
Nieuwe op FNC

Computersysteem drogisterij
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/22818
Bedrag: § 25.000
Looptijd: 2 jaar
Rente: 6.57%

Begrijp niet waar de A classificatie vandaan komt op basis van deze cijfers

[ Bericht 18% gewijzigd door Frandderouw op 13-06-2017 18:15:58 ]
zonnigetoekomsttegemoeddinsdag 13 juni 2017 @ 17:54
quote:
Inderdaad continu het molentje laten ronddraaien, met geld vd crowd, maar geen zekerheiden, alleen HA (niet materieel) , en dat voor 7 jaar, nog niet super enthousiast, maar deze loopt wel vol
Gaat goed zolang de markt goed blijft. Daarna kan wel eens een probleem ontstaan als ze als een wilde blijven aankopen.
Zeven jaar is dan een lang termijn.
Lener is ook nog vrij jong...
Bengerdinsdag 13 juni 2017 @ 18:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 17:23 schreef djh77 het volgende:

[..]

Weet iemand hoe de HA van materiŽle waarde kan zijn obv iemands salaris:

[..]

Ik kan er wel naar raden, maar als je het echt wilt weten zou ik je adviseren de vraag aan KoM te stellen.
djh77dinsdag 13 juni 2017 @ 18:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 17:53 schreef Frandderouw het volgende:
Nieuwe op FNC

Computersysteem drogisterij
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/22818
§ 25.000
2 jaar

Begrijp niet waar de A classificatie vandaan komt
Wow 500k schuld en flink neg EV en dan een A classificatie🤐
NaRegenDeZondinsdag 13 juni 2017 @ 18:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 18:11 schreef djh77 het volgende:

[..]

Wow 500k schuld en flink neg EV en dan een A classificatie🤐
Ik begrijp dit ook niet! Voor deze lage rente ga ik het risico niet nemen. Als hij omvalt dan weet je bijna zeker dat je naar je centen kan fluiten met als enige zekerheid de HA.
Vermoedelijk is de schuld in 2016 ook nog eens opgelopen naar ik aanneem. Als er verbetering was dan had men de balans cijfers 2016 wel gepubliceerd.
djh77dinsdag 13 juni 2017 @ 20:13
Schoenenwinkel KoM geannuleerd:
quote:
Update project Dimagini
In overleg met ondernemer Andries van den Berg is de financieringsaanvraag voor zijn bedrijf Dimagini BV ingetrokken. Er bleek vanuit de investeerders bij Kapitaal Op Maat onvoldoende steun voor deze aanvraag. Laat onverlet dat Andries stellig gelooft in zijn concept en andere wegen gaat bewandelen op zoek naar groeikapitaal. Wij wensen hem daar alle succes bij.
djh77dinsdag 13 juni 2017 @ 20:21
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 12:17 schreef Speekselklier het volgende:
GVE depotregeling tot twee maanden vind ik ook van de gekke. Dat betekent dus eigenlijk dat GVE ons pas na twee maanden niet betalen hoeft te informeren over betalingsproblemen. Er is verder eigenlijk geen enkele rede waarom je anders twee maandtermijnen in depot zou willen hebben.
Bij navraag blijkt dat je altijd bericht krijgt als er betaling is gedaan vanuit depot. Ook moet de ondernemer het depot weer aanvullen.
djh77dinsdag 13 juni 2017 @ 20:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 18:01 schreef Benger het volgende:

[..]

Ik kan er wel naar raden, maar als je het echt wilt weten zou ik je adviseren de vraag aan KoM te stellen.
Bijzondere definitie van materiŽle waarde HA:
quote:
Hiermee wordt bedoeld dat er sprake van een inkomen uit loondienst van de gemeente Amsterdam waarmee de privť-behoefte grotendeels al wordt gedekt
ML45dinsdag 13 juni 2017 @ 20:35
Nieuw in deze groep wil ik mijn eerste bericht plaatsen, een onderzoek door Lex van Teeffelen over crowdfunding;

https://www.linkedin.com/(...)IttJVU%2B4dD8g%3D%3D

Waarin hij een overzicht geeft over de werkelijke rendementen van verschillend platforms en hoe het er voor staat met de transparantie.
petercdinsdag 13 juni 2017 @ 20:36
http://www.missethoreca.n(...)owdfunding-101272717

via via volgende publicatie, Misset Horeca ; inzake aansprakelijkheid, met dank

*O* w/
BruderKlausdinsdag 13 juni 2017 @ 20:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 20:35 schreef ML45 het volgende:
Nieuw in deze groep wil ik mijn eerste bericht plaatsen, een onderzoek door Lex van Teeffelen over crowdfunding;

https://www.linkedin.com/(...)IttJVU%2B4dD8g%3D%3D

Waarin hij een overzicht geeft over de werkelijke rendementen van verschillend platforms en hoe het er voor staat met de transparantie.
Worden hier de eenmalige kosten van Geldvoorelkaar/KoM over de gehele looptijd vergeleken met de jaarlijkse kosten van Collin etc? Op die manier krijg je natuurlijk nooit een inzichtelijk overzicht qua rendementen
impact9dinsdag 13 juni 2017 @ 21:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 17:23 schreef djh77 het volgende:

[..]

Weet iemand hoe de HA van materiŽle waarde kan zijn obv iemands salaris:

[..]

Hallo "Ed" _O-
Ik zie dat je vraag beantwoord is;)
Bengerdinsdag 13 juni 2017 @ 21:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 20:35 schreef ML45 het volgende:
Nieuw in deze groep wil ik mijn eerste bericht plaatsen, een onderzoek door Lex van Teeffelen over crowdfunding;

https://www.linkedin.com/(...)IttJVU%2B4dD8g%3D%3D

Waarin hij een overzicht geeft over de werkelijke rendementen van verschillend platforms en hoe het er voor staat met de transparantie.
Welkom. Die Lex kan echt niet rekenen. Hij zou in de banken moeten gaan zitten in plaats van voor de klas.
djh77dinsdag 13 juni 2017 @ 21:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 21:04 schreef impact9 het volgende:

[..]

Hallo "Ed" _O-
Ik zie dat je vraag beantwoord is;)
Klopt. Ze kennen mijn naam al.

Gr. Edje Cetera :W ;

[ Bericht 7% gewijzigd door djh77 op 14-06-2017 08:24:14 ]
obligatairedinsdag 13 juni 2017 @ 22:10
Dreigen met een incassobureau wil toch wel helpen; zelfde dag nog betaling door leningnemer.
Complimenten @KOM _O_
dyna18dinsdag 13 juni 2017 @ 23:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 22:10 schreef obligataire het volgende:
Dreigen met een incassobureau wil toch wel helpen; zelfde dag nog betaling door leningnemer.
Complimenten @KOM _O_
Welk project hebben we het hier over?
obligatairedinsdag 13 juni 2017 @ 23:19
Dobberbakken # 2 :)
djh77woensdag 14 juni 2017 @ 09:39
Nieuwe op IVM: https://www.investormatch(...)olver-sound-academy/

quote:
De totale benodigde financiering is § 67.000 en wordt voor § 27.000 uit eigen middelen en voor § 20.000 met een lening van de Rabobank voldaan.
Er resteert een financieringsbehoefte van § 20.000.
Het bedrijf is momenteel mede gefinancierd met een aflossingsvrije lening van § 37.800.
bleyenburgwoensdag 14 juni 2017 @ 10:17
ik laat de studio lopen.
te weinig rendement voor het risico.
mij teveel andere partijen aan boord.
Thomas88woensdag 14 juni 2017 @ 10:27
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 10:17 schreef bleyenburg het volgende:
ik laat de studio lopen.
te weinig rendement voor het risico.
mij teveel andere partijen aan boord.
Rendement valt nog mee te leven, omgerekend zou dit bij GVE/Collin 8 a 8,5% zijn.
Maar mis wat info over waarde HA lener en wat de andere financiers qua zekerheden hebben verworven. Betreft wel een leenbedrag wat te overzien is.
Certecowoensdag 14 juni 2017 @ 10:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 20:35 schreef ML45 het volgende:
Nieuw in deze groep wil ik mijn eerste bericht plaatsen, een onderzoek door Lex van Teeffelen over crowdfunding;

https://www.linkedin.com/(...)IttJVU%2B4dD8g%3D%3D

Waarin hij een overzicht geeft over de werkelijke rendementen van verschillend platforms en hoe het er voor staat met de transparantie.
Lex wijst met beschuldigende vinger naar GvE als het zwarte schaap met de meeste defaults en daardoor ook het laagste netto rendement (twijfelachtige berekening). Hij gaat daar even compleet voorbij aan het feit dat GvE de enige is die al sinds 2011 bestaat en daardoor veel meer projecten in de kritieke eindfase heeft. Defaults ontstaan niet in de eerste week van de lening, de kans op een default is veel groter bij een oudere lening en dat drukt het netto rendement.

GvE heeft niet de slechtste cijfers, GvE heeft de meest representatieve cijfers. Het rendement van de jongere platforms gaat ook nog wel dalen zodra de leningen van die platforms in de kritieke fase komen.
Certecowoensdag 14 juni 2017 @ 10:33
quote:
12s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 20:36 schreef peterc het volgende:
http://www.missethoreca.n(...)owdfunding-101272717

via via volgende publicatie, Misset Horeca ; inzake aansprakelijkheid, met dank

*O* w/
Wat een belachelijk artikel _O-
bleyenburgwoensdag 14 juni 2017 @ 10:34
welkom ML45

eens met analyse certeco.

GVE doet 't inderdaad niet best, maar de rest komt ook wel aan de beurt.

gevalletje "wet van de remmende voorsprong".
Horsemenwoensdag 14 juni 2017 @ 10:40
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 10:17 schreef bleyenburg het volgende:
ik laat de studio lopen.
te weinig rendement voor het risico.
mij teveel andere partijen aan boord.
Mee eens. Ik had ook veel liever gezien dat die 20k van de Rabo meegefinancierd zou worden door de crowd. Ik kan er niets over vinden maar aangezien er een bank bij betrokken is ga ik er maar vanuit dat daar ook alle zekerheden zitten. Jammer want het is verder een leuk project/bedrijf.
OpDieFietswoensdag 14 juni 2017 @ 11:05
quote:
14s.gif Op woensdag 14 juni 2017 10:40 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Mee eens. Ik had ook veel liever gezien dat die 20k van de Rabo meegefinancierd zou worden door de crowd. Ik kan er niets over vinden maar aangezien er een bank bij betrokken is ga ik er maar vanuit dat daar ook alle zekerheden zitten. Jammer want het is verder een leuk project/bedrijf.
Ik twijfel. Ik heb wel een persoonlijke klik met dit project en deze jongens lijken leuk bezig te zijn. Maar het is een onzekere business en het is onduidelijk of de HA enige waarde heeft.
Als de studio inventaris meeverpand zou worden zou ik het doen.
impact9woensdag 14 juni 2017 @ 11:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 21:19 schreef djh77 het volgende:

[..]

Klopt. Ze kennen mijn naam al.

Gr. Edje Cetera :W ;
"Geachte mevrouw, hier Ed weer"

--hardop gelachen _O- --
bleyenburgwoensdag 14 juni 2017 @ 11:23
Het antwoord van de adviseur bij KOM project:
Hij begint met "ik ben blij dat u deze vraag stelt"......

_O-

Kreeg gelijk een deja vu gevoel.....Joop Den Uyl begon steevast zo na een vraag.....
(voor de wat jongere lezertjes: Joop Den uyl was PvdA boegbeeld van 1968 tot 1988 en zelfs ook premier geweest ('74-'77, als ik me niet vergis))
Aalsmeer15woensdag 14 juni 2017 @ 11:54
Boot bij KOM
eerste hypotheek is natuurlijk goed, maar als je dan leest in de antwoorden
- HA materiŽle waarde door salaris (dat prive uitgaven zelfs niet helemaal dekt.)= lachwekkend
- berekeningen kosten en opbrengsten zijn gemaakt naar aanleiding van tips van verkopende partij.
ja dan krijg je het wel rond gerekend.
BillieCFwoensdag 14 juni 2017 @ 12:17
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 11:54 schreef Aalsmeer15 het volgende:
Boot bij KOM
eerste hypotheek is natuurlijk goed, maar als je dan leest in de antwoorden
- HA materiŽle waarde door salaris (dat prive uitgaven zelfs niet helemaal dekt.)= lachwekkend
- berekeningen kosten en opbrengsten zijn gemaakt naar aanleiding van tips van verkopende partij.
ja dan krijg je het wel rond gerekend.
21K per jaar, voor 4 dagen in de week??? Wat kost onderhoud, brandstof, etc. per jaar? Ik denk dat er niet eens een droge boterham overblijft.

Wat als de rederij het contract na een jaar opzegt?

SPOILER
Ik geef ze maximaal anderhalf jaar, dan zijn ze failliet
impact9woensdag 14 juni 2017 @ 12:47
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 12:17 schreef BillieCF het volgende:

[..]

21K per jaar, voor 4 dagen in de week??? Wat kost onderhoud, brandstof, etc. per jaar? Ik denk dat er niet eens een droge boterham overblijft.

Wat als de rederij het contract na een jaar opzegt?

SPOILER
Ik geef ze maximaal anderhalf jaar, dan zijn ze failliet
--
impact9woensdag 14 juni 2017 @ 12:48
Daarbij weet ze blijkbaar de weg naar de schuldsanering + hoe het werkt met vorderingen op privť, hoe deze te ontwijken ed (nog een Ed?)

No go voor mij
Horsemenwoensdag 14 juni 2017 @ 13:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 21:59 schreef obligataire het volgende:

[..]

Klopt inderdaad maar dan nog lijkt er sprake te zijn van een aanzienlijke overwaarde. Ik heb de vraag inmiddels gesteld bij GvE, hoeveel de inschrijving Rabo bedraagt.

Heb je al een een reactie gehad van GvE? Zo niet dan zal ik de vraag ook even stellen.
obligatairewoensdag 14 juni 2017 @ 14:05
Ik heb
quote:
14s.gif Op woensdag 14 juni 2017 13:30 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Heb je al een een reactie gehad van GvE? Zo niet dan zal ik de vraag ook even stellen.
Ik heb helemaal nog niets terug gehoord :{
Horsemenwoensdag 14 juni 2017 @ 14:21
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:05 schreef obligataire het volgende:
Ik heb

[..]

Ik heb helemaal nog niets terug gehoord :{
Ik zal de vraag ook even stellen.
escortmk2woensdag 14 juni 2017 @ 15:28
Spare Rib Express Alphen a/d Rijn
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16140

Een eigen inbreng van 40K is netjes, alleen ben ik wel benieuwd hoe zo'n terugkoopverklaring in de praktijk werkt. Op papier klinkt dit als een redelijke zekerheid.
najra1990woensdag 14 juni 2017 @ 15:30
quote:
12s.gif Op woensdag 14 juni 2017 15:28 schreef escortmk2 het volgende:
Spare Rib Express Alphen a/d Rijn
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16140

Een eigen inbreng van 40K is netjes, alleen ben ik wel benieuwd hoe zo'n terugkoopverklaring in de praktijk werkt. Op papier klinkt dit als een redelijke zekerheid.
Ik zit inderdaad te kijken naar die terugkoopverklaring. Die ziet er op papier erg goed uit. Wat is dan nu het risico voor de investeerder?
bleyenburgwoensdag 14 juni 2017 @ 15:30
de terugkoop deal loopt per jaar met 20% terug
(logisch en fair)
ze beginnen in jaar 1 met 90K en schrijven in 5 jaar af
impact9woensdag 14 juni 2017 @ 15:42
Wat is dan het risico voor de investeerder? Los van dat het concept spare-rib express failliet gaat / haar verplichtingen anderzijds niet kan nakomen

edit: op basis van de jaarcijfers 2016 van Spare Rib Express Nederland kunnen ze die terugkoopverklaring niet nakomen..
djh77woensdag 14 juni 2017 @ 15:44
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 15:42 schreef impact9 het volgende:
Wat is dan het risico voor de investeerder? Los van dat het concept spare-rib express failliet gaat / haar verplichtingen anderzijds niet kan nakomen
Dat denk ik + E 18777 aan rente die niet onder de zekerheden valt.
impact9woensdag 14 juni 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 15:44 schreef djh77 het volgende:

[..]

Dat denk ik + E 18777 aan rente die niet onder de zekerheden valt.
Die neemt maandelijks af, maar je hebt gelijk
Certecowoensdag 14 juni 2017 @ 15:56
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 15:30 schreef najra1990 het volgende:

[..]

Ik zit inderdaad te kijken naar die terugkoopverklaring. Die ziet er op papier erg goed uit. Wat is dan nu het risico voor de investeerder?
Dat ie er een potje van maakt en meer schulden maakt dan alleen deze lening. Ik durf het niet aan, oa door
- Horeca
- Leeftijd en ervaring ondernemer
- Marktverzadiging bezorgformules
- Starter/vage prognose
- Matige recensies

Op het menu van de sparerib express staan met name spareribs en hamburgers. Ik vraag me af hoeveel hamburgerbezorgtenten we nu echt nodig hebben in NL. Deze franchise springt er niet echt uit qua originaliteit.
komradwoensdag 14 juni 2017 @ 16:12
quote:
12s.gif Op woensdag 14 juni 2017 15:28 schreef escortmk2 het volgende:
Spare Rib Express Alphen a/d Rijn
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16140

Een eigen inbreng van 40K is netjes, alleen ben ik wel benieuwd hoe zo'n terugkoopverklaring in de praktijk werkt. Op papier klinkt dit als een redelijke zekerheid.
mijn eerste CF investering was in een Spare Rib Express in Ede. Zou ik nu nooit meer gedaan hebben. Pakt tnt wel goed uit, 25/60 termijnen voldaan en betaalt elke maand netjes op tijd :)
petercwoensdag 14 juni 2017 @ 16:58
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 16:12 schreef komrad het volgende:

[..]

mijn eerste CF investering was in een Spare Rib Express in Ede. Zou ik nu nooit meer gedaan hebben. Pakt tnt wel goed uit, 25/60 termijnen voldaan en betaalt elke maand netjes op tijd :)
Zit in Spare Rib Express Groningen (GVE) , daar mede voor gekozen vanwege de verbeterde locatie aan grote doorgaande weg Laan 1940 1945 bij een benzine pomp, hetgeen impuls afhalen mogelijk maakt, en het feit dat de onderneming al een meerder jaren bestond ten tijde van de verhuizing hier naartoe, Groningen bovendien grote stad, met veel studenten.

Wordt vooralsnog keurig betaald tnt, is een project dat wel blijft doorlopen.

Alphen a/d Rijn is weer net een andere plaats, & starter. Laat deze voorbij gaan
najra1990woensdag 14 juni 2017 @ 17:15
quote:
1s.gif Op woensdag 14 juni 2017 15:56 schreef Certeco het volgende:

[..]

Dat ie er een potje van maakt en meer schulden maakt dan alleen deze lening. Ik durf het niet aan, oa door
- Horeca
- Leeftijd en ervaring ondernemer
- Marktverzadiging bezorgformules
- Starter/vage prognose
- Matige recensies

Op het menu van de sparerib express staan met name spareribs en hamburgers. Ik vraag me af hoeveel hamburgerbezorgtenten we nu echt nodig hebben in NL. Deze franchise springt er niet echt uit qua originaliteit.
Ik had voor mijzelf ook inderdaad de meeste van deze punten al bedacht. Daarbij is het ook nog eens een starter, waar ik liever al niet in investeer. Ik sla hem dus ook over, maar voor een project met dit risico denk ik dat dit wel een van de betere projecten is in deze classificatie...
NaRegenDeZonwoensdag 14 juni 2017 @ 17:36
Ik heb deze week de plantenboer van GVE bij gebrek aan andere goede projecten toch maar meegenomen. Voor wie nog wil, ik heb net weer even gekeken, er staat nog 10k open.
Die gaat vandaag dus wel vol komen.
obligatairewoensdag 14 juni 2017 @ 17:44
quote:
14s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:21 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik zal de vraag ook even stellen.
575k plus 35 procent. Houd je een kwart miljoen over op basis van de taxaties.
FINONAFwoensdag 14 juni 2017 @ 17:56
Bij een project van KOM vier weken geleden verzoek gekregen om akkoord te gaan met opschorten van aflossingsverplichting (dus niet rentebetaling) voor 4 maanden. Meerderheid van investeerders was akkoord. Nu wordt er een update geplaatst dat mijnheer helemaal niet in staat is te betalen... ik vrees met grote vrezen :(

SPOILER
Zorgautomobiel Zoekt Groeikapitaal

Heden ontvingen wij onderstaand bericht. Dit maakt dat wij de invordering van de termijn juni 2017 formeel uit handen geven aan het incassobureau.

Geachte heer van Dijk,

Naar aanleiding van het gesprek met de heer Wagenmans, kan ik u niet anders berichten dan dat er op dit moment onvoldoende inkomsten zijn om deze lasten te voldoen. Het is nog onbekend of dit op korte termijn zal veranderen.

De heer Wagenmans is verder in beraad over de te nemen vervolgstappen. Wij zullen u nader informeren zodra we meer weten.
djh77woensdag 14 juni 2017 @ 18:34
Nieuwe op CCF:
SPOILER
Kleine lening met 3e hypotheek en 2x HA
djh77woensdag 14 juni 2017 @ 18:54
180k winst en 30k lenen: https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
obligatairewoensdag 14 juni 2017 @ 20:29
quote:
1s.gif Op woensdag 14 juni 2017 18:34 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op CCF:
SPOILER
Kleine lening met 3e hypotheek en 2x HA
Tnx voor het zoeken en plaatsen :)

Wat ik niet helemaal begrijp is hoe je met een leninkje van 60K (wat m.i. vooral bedoeld is om crediteurenachterstanden te betalen), een boost aan je omzet kunt geven zodanig dat deze in twee jaar tijd met 120% gaat toenemen. Heel bijzonder :D

Ik zie maar ťťn echt positief ding en dat is de hypotheek/overwaarde.
dubbeltjezwoensdag 14 juni 2017 @ 20:37
Nieuwe op Greencrowd
crowd-fundiwoensdag 14 juni 2017 @ 21:20
Als je nog wat aan groene liefdadigheid wil doen en mogelijk 5,5% rente ontvangen is TRINE wel wat voor je.
Deze staat nu open.
Bengerwoensdag 14 juni 2017 @ 21:36
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 21:20 schreef crowd-fundi het volgende:
Als je nog wat aan groene liefdadigheid wil doen en mogelijk 5,5% rente ontvangen is TRINE wel wat voor je.
Deze staat nu open.
Ik ben in het vorige project ingestapt, kreeg een kortingscode van § 10,- op § 25,- (dus § 15,- eigen inleg). Heeft niets met liefdadigheid te maken. :)
Bengerwoensdag 14 juni 2017 @ 21:46
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 20:37 schreef dubbeltjez het volgende:
Nieuwe op Greencrowd
FF kijken of ik dit goed begrepen heb: dit is zonder beheerskosten (kon er zo gauw niets over vinden)?
Dan is 7% best aardig. Zonnepanelen lijkt me een laag risico. Het gaat om 2,18 MWp, maar wel gebruikte panelen (dus werkelijk piekvermogen is ca. 2 MWp). Nieuwwaarde is ca. § 2 mln. (bij § 1,- per Wp), overnamesom is slechts 8 ton. Er is winst te halen, omdat zonnepanelen over het algemeen minder snel in waarde dalen dan ze normaal gesproken worden afgeschreven. Het is een mengeling van Chinese meuk en goede panelen. Ik zie er wel wat in. Er zullen wel af en toe omvormers moeten worden vervangen, want die zijn waarschijnlijk wel aan vervanging toe.
Wat vinden jullie?
komradwoensdag 14 juni 2017 @ 21:50
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 21:46 schreef Benger het volgende:

[..]

FF kijken of ik dit goed begrepen heb: dit is zonder beheerskosten (kon er zo gauw niets over vinden)?
Dan is 7% best aardig. Zonnepanelen lijkt me een laag risico. Het gaat om 2,18 MWp, maar wel gebruikte panelen (dus werkelijk piekvermogen is ca. 2 MWp). Nieuwwaarde is ca. § 2 mln. (bij § 1,- per Wp), overnamesom is slechts 8 ton. Er is winst te halen, omdat zonnepanelen over het algemeen minder snel in waarde dalen dan ze normaal gesproken worden afgeschreven. Het is een mengeling van Chinese meuk en goede panelen. Ik zie er wel wat in. Er zullen wel af en toe omvormers moeten worden vervangen, want die zijn waarschijnlijk wel aan vervanging toe.
Wat vinden jullie?
Ik ben er ook naar aan het kijken en denk dat het wat kan zijn maar heb er niet zo veel verstand van. Grootste risico zit voor zover ik het in kan schatten in de kwaliteit en rendementsverlies van de zonnepanelen en omvormers.

En het informatiememorandum ziet er netjes uit

[ Bericht 0% gewijzigd door komrad op 14-06-2017 21:58:52 ]
Bengerwoensdag 14 juni 2017 @ 22:12
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 21:50 schreef komrad het volgende:

[..]

Ik ben er ook naar aan het kijken en denk dat het wat kan zijn maar heb er niet zo veel verstand van. Grootste risico zit voor zover ik het in kan schatten in de kwaliteit en rendementsverlies van de zonnepanelen en omvormers.

En het informatiememorandum ziet er netjes uit
Ik heb hier via de VVE ook een leuk aantal panelen en daarvoor wat meer er in verdiept.
Rendementsverlies zal op termijn niet meer dan 20% zijn, waarschijnlijk inmiddels ca. 10%. Dan heb je nog af en toe wat omvormers en panelen die je moet vervangen. Op zich niet heel schokkend. 2,18 MWp levert normaal op jaarbasis ca. 2 mln kWh Š § 0,1 = § 2 ton. Dan moet je rendement wel heel hard dalen wil je dat niet kunnen betalen.
De meeste risico's liggen bij de afnemers van stroom (die ook de ruimte voor de panelen bieden). Die hebben een contract waar ze op een gegeven moment van af kunnen. Dan kan het zijn dat je de boel moet weghalen, of betere voorwaarden moet gaan bieden.
crowdiefunderwoensdag 14 juni 2017 @ 22:14
Als ik het memorandum lees, is het nog maar net een classificatie B (B3 in dit geval), dat valt me toch nog tegen als ik kijk naar de risico's (die vallen me namelijk mee). Even nachtje over slapen.
impact9woensdag 14 juni 2017 @ 22:50
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 20:29 schreef obligataire het volgende:

[..]

Tnx voor het zoeken en plaatsen :)

Wat ik niet helemaal begrijp is hoe je met een leninkje van 60K (wat m.i. vooral bedoeld is om crediteurenachterstanden te betalen), een boost aan je omzet kunt geven zodanig dat deze in twee jaar tijd met 120% gaat toenemen. Heel bijzonder :D

Ik zie maar ťťn echt positief ding en dat is de hypotheek/overwaarde.
+ inventaris (stille reserve)

Ik pak m mee puur vanwege de zekerheden
obligatairewoensdag 14 juni 2017 @ 22:59
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 22:50 schreef impact9 het volgende:

[..]

+ inventaris (stille reserve)

Ik pak m mee puur vanwege de zekerheden
Dat zou voor mij ook de enige reden zijn.........

Er zitten teveel rare elementen in het verhaal. Ik heb de indruk dat hij afgelopen jaren geen drol verdiend heeft met zijn bedrijfsuitoefening, hoe modern en efficiŽnt het allemaal ook moge zijn.
En als je een voorraad hebt van 4x de jaaromzet dan doe je hoe dan ook iets verkeerd. Misschien maar eens een vlotte verkoper aantrekken of zo......
Frandderouwwoensdag 14 juni 2017 @ 23:04
quote:
En als je een voorraad hebt van 4x de jaaromzet dan doe je hoe dan ook iets verkeerd. Misschien maar eens een vlotte verkoper aantrekken of zo......
..Ik vraag me dan altijd af of de voorraad er wel echt is... of alleen op papier... laat deze lopen.
Bengerwoensdag 14 juni 2017 @ 23:17
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 23:04 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

..Ik vraag me dan altijd af of de voorraad er wel echt is... of alleen op papier... laat deze lopen.
Als ik het goed begrijp heeft hij veel incourante voorraad. Die zal hij als hij het geld krijgt om nieuwe wrakken te kopen, moeten verkopen als schroot om ruimte te maken. Daar verdient hij dan niets aan, maar het levert wel direct omzet op.
obligatairewoensdag 14 juni 2017 @ 23:29
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 23:17 schreef Benger het volgende:

[..]

Als ik het goed begrijp heeft hij veel incourante voorraad. Die zal hij als hij het geld krijgt om nieuwe wrakken te kopen, moeten verkopen als schroot om ruimte te maken. Daar verdient hij dan niets aan, maar het levert wel direct omzet op.
Hmmm, een incourante voorraad die een handelswaarde heeft van 35 x de inkoop, daar kan me ik niet echt een voorstelling bij maken :P

Wat hij zou moeten doen is het volgende (als het verhaal waar is): een fanatieke verkoper in dienst nemen en die een ton bieden (of twee, maakt niet uit) als hij de hele voorraad binnen een jaar verkoopt voor die veronderstelde 7 ton. Win win situatie. Kan ondernemer vervroegd met pensioen.
djh77donderdag 15 juni 2017 @ 09:24
Kleine lening 8k tegen 15% voor 24mnd:
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/22893
escortmk2donderdag 15 juni 2017 @ 09:55
voorraad van gebruikte auto onderdelen is wel een bijzonder verhaal hoor.

Je kunt een schade-auto kopen voor 1000 euro en daar vervolgens voor duizenden euro's aan onderdelen vanaf halen. Kleine lullige sensortjes a 100 euro per stuk die nieuw zomaar 300 kosten. De vraag is alleen wanneer er een koper komt voor zo'n sensortje. Is dat binnen een week of na een jaar. Transparantie dmv webshops van steeds meer slopers zet wel druk op de prijzen denk ik.

Aan de andere kant: er wordt ook veel contant afgerekend, maakt het wellicht makkelijker om op papier van een laag inkomen rond te komen.
NaRegenDeZondonderdag 15 juni 2017 @ 10:22
https://www.afm.nl/nl-nl/(...)ni/vastgoedtaxateurs.

AFM draait de duimschroeven aan bij de taxateurs. Het wordt tijd dat ook voor de CF platformen op gelijke wijze de duimschroeven aangedraaid worden. De positieve veranderingen bij de platformen gaan veel te langzaam!
Baklapperdonderdag 15 juni 2017 @ 10:25
Wordt het lijstje met probleem projecten nog bijgehouden?
NaRegenDeZondonderdag 15 juni 2017 @ 10:32
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 10:25 schreef Baklapper het volgende:
Wordt het lijstje met probleem projecten nog bijgehouden?
Ja hoor ik doe dat in de achtergrond en eens in het kwartaal, dus als ik tijd en zin heb update ik de OP lijst.
djh77donderdag 15 juni 2017 @ 10:33
Een advocatenkantoor met een naheffing van de belastingdienst en behoorlijke schulden op de balans:
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab2
Gijsbertusdonderdag 15 juni 2017 @ 11:09
Even kort over greencrowd en de fee..

Greencrowd is hťt crowdfundingplatform voor duurzame-energie-projecten. De projecten worden, vaak mede dankzij de inzet van Greencrowd zelf, goed gestructureerd waardoor rente en aflossing geborgd wordt vanuit de kasstromen van het project.
Voor de crowdfunders is het crowdfunden kosteloos. Alle kosten worden gedragen door de partij die het geld ophaalt.
obligatairedonderdag 15 juni 2017 @ 11:49
Gisteren kwam het verzoek om het Goslar project definitief te maken qua inschrijving en betaling.

Wat zijn jullie ervaringen met Crowdestate in het algemeen? Wat me niet helemaal duidelijk werd vanuit de site zijn de kosten. Je betaalt 35 cent voor een i-deal betaling, maar worden er op de maandelijkse betaling ook transactiekosten ingehouden? Hebben ze ook een soort van wallet zoals SIG?
Gijsbertusdonderdag 15 juni 2017 @ 11:52
Crowdestate.nl?

Lage bemiddelingskosten

Bij Crowdestate betaalt u slechts een eenmalig bedrag van 0,90% over uw totale investering aan bemiddelingskosten. Geen onnodige onvoorziene kosten achteraf, zo weet u direct waar u aan toe bent.


+

Daarnaast dient er aan de transactiekosten te worden voldaan welke verschillen per betalingsmethode. Verder zijn er geen doorlopende kosten aan de investering verbonden.
djh77donderdag 15 juni 2017 @ 12:00
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 11:49 schreef obligataire het volgende:
Gisteren kwam het verzoek om het Goslar project definitief te maken qua inschrijving en betaling.

Wat zijn jullie ervaringen met Crowdestate in het algemeen? Wat me niet helemaal duidelijk werd vanuit de site zijn de kosten. Je betaalt 35 cent voor een i-deal betaling, maar worden er op de maandelijkse betaling ook transactiekosten ingehouden? Hebben ze ook een soort van wallet zoals SIG?
Nee geen transactiekosten. Geld wordt door een notaris maandelijks op je eigen betaalrekening gestort.
Horsemendonderdag 15 juni 2017 @ 12:34
quote:
1s.gif Op woensdag 14 juni 2017 17:44 schreef obligataire het volgende:

[..]

575k plus 35 procent. Houd je een kwart miljoen over op basis van de taxaties.
Dank!
Ik heb gisterenmiddag ook een reactie gekregen met de zelfde bedragen. Ik neem hem definitief mee maar het is voor mij persoonlijk wel op het randje. Hopelijk verstrekt de Rabo de komende 10 jaar geen extra geld op basis van de bestaande 1e hypotheek.
impact9donderdag 15 juni 2017 @ 13:28
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 23:04 schreef Frandderouw het volgende:

[..]

..Ik vraag me dan altijd af of de voorraad er wel echt is... of alleen op papier... laat deze lopen.
Hij heeft een stuk of 7.000 marktplaats advertenties met onderdelen.
Die 20k wordt iig al heel makkelijk bereikt.
obligatairedonderdag 15 juni 2017 @ 13:44
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 13:28 schreef impact9 het volgende:

[..]

Hij heeft een stuk of 7.000 marktplaats advertenties met onderdelen.
Die 20k wordt iig al heel makkelijk bereikt.
20K dat wil ik ook wel geloven, maar 700K, dus een factor 35 maal de inkoop, dat is ronduit ongeloofwaardig. Dan zou een sloopauto van 1.000 euro 35.000 opbrengen aan slooponderdelen, dat is nog meer dan de nieuwprijs van de auto O-)
escortmk2donderdag 15 juni 2017 @ 14:02
Een startmotor van een VW Golf levert een euro op als kilo oud ijzer, maar als vervangend onderdeel voor een andere Golf-rijder levert ie misschien wel 100 euro op. De inkoopprijs voor een sloperij zit ergens tussen die 1 en die 100 euro. Dat maakt het wel een aparte business hoor.
Certecodonderdag 15 juni 2017 @ 14:27
quote:
1s.gif Op woensdag 14 juni 2017 18:34 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op CCF:
SPOILER
Kleine lening met 3e hypotheek en 2x HA
Ik heb een creditsafe rapportje opgevraagd. Helaas geen jaarcijfers, want eenmanszaak. Wel kredietwaardig en goed betalingsgedrag.
Horsemendonderdag 15 juni 2017 @ 14:36
Project Aristotelesstraat 71 te Rotterdam bij SiG is ook eindelijk bijna vol. Voor de liefhebbers staat er nog 550 500 euro open.
djh77donderdag 15 juni 2017 @ 15:15
Nieuwe op CCF:
SPOILER
marathon2000donderdag 15 juni 2017 @ 15:34
quote:
Stapelen ... eigen vermogen wordt gecreeerd doordat een lening van 100k van Rabo wordt achtergesteld. Apart, geen project voor mij.
petercdonderdag 15 juni 2017 @ 16:21
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 15:34 schreef marathon2000 het volgende:

[..]

Stapelen ... eigen vermogen wordt gecreeerd doordat een lening van 100k van Rabo wordt achtergesteld. Apart, geen project voor mij.
Idem, als je de recensies op o.a eet.nu leest, spreekt men (te) frequent over de attitude van de eigenaar. Aandachtspunt 1. Naar mijn eerste indruk & google verkenningen een 'gouden' locatie, waar je een dik belegde boterham mee moet kunnen verdienen.
Dus aandachtspunt 2, constante kwaliteit , goede service, eenvoudige goede producten.

Vlgs mij heb je dan goud in handen op deze locatie, Dus eerst 1 & 2 en dan pas 3 de verbouwing tzt
djh77donderdag 15 juni 2017 @ 20:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 16:31 schreef Certeco het volgende:
En een nieuwe op KoM: https://www.kapitaalopmaat.nl/Zaanprinses-B-V-

Bedrag: 200.000 euro
Rente: 8,0%
Looptijd: 66 maanden
Bootje van KoM is 2e poging om geld bijelkaar te funden:
Certecovrijdag 16 juni 2017 @ 11:03
Nieuwe CCF:
https://www.collincrowdfund.nl/t-daalders-plakje/
Leningaanvrager: 'T Daalders Plakje
Doel van de lening: Uitbreidingsfinanciering
Rente: 7,00 %
Looptijd: 60 maanden

Ik had deze nog niet voorbij zien komen. Stapelfinanciering en twijfelachtige hypothecaire zekerheid.
Andere risico's zijn redelijk afgedekt door goede vervanging, een 2e inkomstenstroom van de echtgenoot en een overlijdensrisicoverzekering.
voetbalmanager2vrijdag 16 juni 2017 @ 11:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 11:03 schreef Certeco het volgende:
Nieuwe CCF:
https://www.collincrowdfund.nl/t-daalders-plakje/
Leningaanvrager: 'T Daalders Plakje
Doel van de lening: Uitbreidingsfinanciering
Rente: 7,00 %
Looptijd: 60 maanden

Ik had deze nog niet voorbij zien komen. Stapelfinanciering en twijfelachtige hypothecaire zekerheid.
Andere risico's zijn redelijk afgedekt door goede vervanging, een 2e inkomstenstroom van de echtgenoot en een overlijdensrisicoverzekering.
WGR / [Crowdfunding] #149 via expeditie Robinson HA uit winnen?
Certecovrijdag 16 juni 2017 @ 11:26
quote:
Dank je, leesniveau 1 weer.
djh77vrijdag 16 juni 2017 @ 12:15
Nieuwe op HCN: https://www.horecacrowdfu(...)ant-grill-ig-tilburg
obligatairevrijdag 16 juni 2017 @ 12:53
quote:
Tnx😎 ik pak hem mee.
petercvrijdag 16 juni 2017 @ 13:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 12:53 schreef obligataire het volgende:

[..]

Tnx😎 ik pak hem mee.
idem; zit genoeg buffer achter i d groep & familie vlgs mij plus HA. Plus concept moet kunnen op die locatie op de Heuvel Tilburg. Zorgen voor goede structuur en organisatie i h restaurant, dan moet dat DAAR op die locatie zeker kunnen. Zal geen sterren restaurant worden, maar indien goed gerund, moet je er zeker goed geld kunnen verdienen. Markt is er in Tilburg
crowdiefundervrijdag 16 juni 2017 @ 13:07
Ik was ook nog net op tijd
Thomas88vrijdag 16 juni 2017 @ 13:09
Wat een verbetering dat sommige platforms hun statistieken zo open publiceren :

Collin :
https://www.collincrowdfund.nl/leningportefeuille/

Investormatch :
https://www.investormatch.nl/over-ons/statistieken-investormatch/

Netto rendement bij Investormatch is 2x zo hoog als Collin, kan uiteraard nog veranderen in de toekomst.
Een toekomstige default zal er bij een kleinere partij harder inhakken, maar wel mooi om gewoon duidelijk de actuele stand van zaken te zien. Jammer dat er platforms zijn die niet mee doen en weigeren zulke actuele en complete cijfers te geven.

Wat vinden jullie : AFM verplichting voor publicatie cijfers op de Collin/Investormatch manier ?
djh77vrijdag 16 juni 2017 @ 13:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 13:09 schreef Thomas88 het volgende:
Wat een verbetering dat sommige platforms hun statistieken zo open publiceren :

Collin :
https://www.collincrowdfund.nl/leningportefeuille/

Investormatch :
https://www.investormatch.nl/over-ons/statistieken-investormatch/

Netto rendement bij Investormatch is 2x zo hoog als Collin, kan uiteraard nog veranderen in de toekomst.
Een toekomstige default zal er bij een kleinere partij harder inhakken, maar wel mooi om gewoon duidelijk de actuele stand van zaken te zien. Jammer dat er platforms zijn die niet mee doen en weigeren zulke actuele en complete cijfers te geven.

Wat vinden jullie : AFM verplichting voor publicatie cijfers op de Collin/Investormatch manier ?
Zie ook de OP. Daar staat er nog veel meer
Thomas88vrijdag 16 juni 2017 @ 13:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 13:12 schreef djh77 het volgende:

[..]

Zie ook de OP. Daar staat er nog veel meer
Sommige zijn alleen niet zo open met hun cijfers en gebruiken aparte methodes om het een en ander te berekenen. Ze noteren niet allemaal de exacte bedragen per categorie, helaas.
djh77vrijdag 16 juni 2017 @ 13:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 13:16 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Sommige zijn alleen niet zo open met hun cijfers en gebruiken aparte methodes om het een en ander te berekenen. Ze noteren niet allemaal de exacte bedragen per categorie, helaas.
De meeste platforms zijn aangesloten bij Branchevereniging Nederland Crowdfunding. Deze hebben dezelfde afspraken gemaakt mbt transparantie. GvE is hier onlangs uitgestapt en doet het op hun eigen manier.
Thomas88vrijdag 16 juni 2017 @ 13:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 13:31 schreef djh77 het volgende:

[..]

De meeste platforms zijn aangesloten bij Branchevereniging Nederland Crowdfunding. Deze hebben dezelfde afspraken gemaakt mbt transparantie. GvE is hier onlangs uitgestapt en doet het op hun eigen manier.
Dat viel me inderdaad op : dat GvE niet heel open/compleet is met hun cijfers en een eigen manier van percentages bepalen heeft. KoM is ook nog niet helemaal compleet.
Daarom mijn hoop dat de AFM gewoon een standaard verplicht stelt.
djh77vrijdag 16 juni 2017 @ 13:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 13:34 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Dat viel me inderdaad op : dat GvE niet heel open/compleet is met hun cijfers en een eigen manier van percentages bepalen heeft. KoM is ook nog niet helemaal compleet.
Daarom mijn hoop dat de AFM gewoon een standaard verplicht stelt.
KoM heeft daarnaast dit nog op de homepagina staan (ieder geval het netto resultaat):
et0t8tbve2b9m.png
Benger2vrijdag 16 juni 2017 @ 14:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 13:09 schreef Thomas88 het volgende:
Wat een verbetering dat sommige platforms hun statistieken zo open publiceren :
[...]

Wat vinden jullie : AFM verplichting voor publicatie cijfers op de Collin/Investormatch manier ?
Op zich vind ik het positief en zou ik een verplichting (met disclaimer) toejuichen. Hou er rekening mee dat het waarschijnlijk een vertekend beeld geeft. Sinds september 2016 is het rendement bij Collin al gedaald van 5,35% naar 3,80%. Het is afwachten waar dat eindigt.
djh77vrijdag 16 juni 2017 @ 14:55
De top 10 van week 24:
yozu4qeshk0oq.png
Sjowhanvrijdag 16 juni 2017 @ 15:03
Gistermiddag maar eens een update bij GVE gevraagd van
SPOILER
Project 11905/Meat&Co
Blijft aardig stil daar..
Thomas88vrijdag 16 juni 2017 @ 15:11
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 15:03 schreef Sjowhan het volgende:
Gistermiddag maar eens een update bij GVE gevraagd van
SPOILER
Project 11905/Meat&Co
Blijft aardig stil daar..
Vind het ook vreemd, de adviseur van de heer heeft op 12 mei een voorstel gestuurd, maar 5 weken later weten we als investeerders nog niet eens wat het voorstel was.
Hoe kunnen we als investeerders dan beslissen over het voorstel ? Of kan GVE zelfstandig het voorstel afschieten ?
obligatairevrijdag 16 juni 2017 @ 15:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:12 schreef Benger2 het volgende:

[..]

Op zich vind ik het positief en zou ik een verplichting (met disclaimer) toejuichen. Hou er rekening mee dat het waarschijnlijk een vertekend beeld geeft. Sinds september 2016 is het rendement bij Collin al gedaald van 5,35% naar 3,80%. Het is afwachten waar dat eindigt.
Wat ook verontrustend is, is dat het netto rendement nog niet de helft bedraagt van het bruto rendement, bij een op zich nog vrij laag uitvalpercentage.......
NaRegenDeZonvrijdag 16 juni 2017 @ 16:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 15:27 schreef obligataire het volgende:

[..]

Wat ook verontrustend is, is dat het netto rendement nog niet de helft bedraagt van het bruto rendement, bij een op zich nog vrij laag uitvalpercentage.......
Gelukkig is bij mij bij Collin Bruto rendement - Kosten= Nette rendement. :) Dat hoop ik ook zo te houden maar ik denk dat ook ik bij Collin wel een keer aan de beurt kom. :?
FINONAFvrijdag 16 juni 2017 @ 16:48
Er is (weer) 250,00 beschikbaar bij project Aristolesstraat 71 te Rotterdam. Wie geeft een rondje minder in de kroeg dit weekend en stopt het bespaarde bedrag in schijf 2?

https://investeren.sameni(...)aat-71-te-rotteredam
FINONAFvrijdag 16 juni 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 16:48 schreef FINONAF het volgende:
Er is (weer) 250,00 beschikbaar bij project Aristolesstraat 71 te Rotterdam. Wie geeft een rondje minder in de kroeg dit weekend en stopt het bespaarde bedrag in schijf 2?

https://investeren.sameni(...)aat-71-te-rotteredam
djh77vrijdag 16 juni 2017 @ 17:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 16:46 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Gelukkig is bij mij bij Collin Bruto rendement - Kosten= Nette rendement. :) Dat hoop ik ook zo te houden maar ik denk dat ook ik bij Collin wel een keer aan de beurt kom. :?

Bij mij ook, maar nog maar pas gestart bij CCF. Bij KoM is netto rendement hoger dan bruto rendement.

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 16-06-2017 18:56:04 ]
obligatairevrijdag 16 juni 2017 @ 20:11
Het project La Cubanita Almere is rond 9 mei volgeschreven, maar het blijft erg stil?!
OpDieFietsvrijdag 16 juni 2017 @ 20:15
Weer heel wat nieuwe projecten op FNC vandaag. Het griekse restaurant ziet er wel aardig uit vind ik. Ik snap alleen de vlottende activa van 156k niet...
obligatairevrijdag 16 juni 2017 @ 20:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 20:15 schreef OpDieFiets het volgende:
Weer heel wat nieuwe projecten op FNC vandaag. Het griekse restaurant ziet er wel aardig uit vind ik. Ik snap alleen de vlottende activa van 156k niet...
Tsja daar heb je weer zoiets. Voorraad zal het niet zijn (althans niet veel), debiteuren ook niet, dus dan zouden het liquide middelen kunnen zijn. Maar waarom moet je dan geld lenen?
TisIkvrijdag 16 juni 2017 @ 20:35
Een nieuwe CCF:
SPOILER
mike79_nvrijdag 16 juni 2017 @ 20:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 20:31 schreef obligataire het volgende:

[..]

Tsja daar heb je weer zoiets. Voorraad zal het niet zijn (althans niet veel), debiteuren ook niet, dus dan zouden het liquide middelen kunnen zijn. Maar waarom moet je dan geld lenen?
Volgens mij gewoon een vordering op de eigenaar zelf. Ik vind hem er niet heel slecht uitzien trouwens. Recensies zijn ook allemaal redelijk goed die ik zo gauw kan vinden.
mike79_nvrijdag 16 juni 2017 @ 20:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 20:11 schreef obligataire het volgende:
Het project La Cubanita Almere is rond 9 mei volgeschreven, maar het blijft erg stil?!
Heb ik iets van gehoord dat ze eerst nog papierwerk in orde moesten maken geloof ik.
obligatairevrijdag 16 juni 2017 @ 20:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 20:36 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Volgens mij gewoon een vordering op de eigenaar zelf. Ik vind hem er niet heel slecht uitzien trouwens. Recensies zijn ook allemaal redelijk goed die ik zo gauw kan vinden.
Nee, het is een VOF dus het kan geen vordering op de eigena(a)r(en) zijn, want dan loopt het via de kapitaalrekening.
Maar er wordt gesproken over een eigen locatie, misschien hebben ze daarvan een flink deel contant betaald (en daarvoor middelen opgepot).
mike79_nvrijdag 16 juni 2017 @ 20:39
quote:
Dank voor het delen!

Ik weet niet wat het is, en het zal wel vaker gezegd zijn, maar ik vind de laatste maanden het vooral rommelleningen bij Collin. Vorig jaar heb ik 16 keer iets interessants gevonden, dit jaar nog maar 1 keer.
obligatairevrijdag 16 juni 2017 @ 20:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 20:39 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Dank voor het delen!

Ik weet niet wat het is, en het zal wel vaker gezegd zijn, maar ik vind de laatste maanden het vooral rommelleningen bij Collin. Vorig jaar heb ik 16 keer iets interessants gevonden, dit jaar nog maar 1 keer.
Dit wordt dus niet de tweede :7

Altijd grappig om te zien hoe de crowdfundcoaches als eerste een duit in het zakje doen.........

De terugbetaling aan ABN (2 ton binnen een jaar) zal de heren zwaar op de maag liggen.

Ik denk wel eens, hoe meer academici betrokken bij een project, hoe minder kans op slagen, maar dat zal wel toeval zijn :@
mike79_nvrijdag 16 juni 2017 @ 20:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 20:38 schreef obligataire het volgende:

[..]

Nee, het is een VOF dus het kan geen vordering op de eigena(a)r(en) zijn, want dan loopt het via de kapitaalrekening.
Maar er wordt gesproken over een eigen locatie, misschien hebben ze daarvan een flink deel contant betaald (en daarvoor middelen opgepot).
Ik zie niet goed in waarom bij een VOF een vordering op een van de vennoten niet afzonderlijk op de balans gepresenteerd mag worden. Die hoeft niet noodzakelijkerwijs in de kapitaalrekening te zijn verrekend. Het zou ook maar al te goed kunnen dat het nog te storten vermogen is van een van de vennoten. Maar los daarvan, geen heel slecht project denk ik.
obligatairevrijdag 16 juni 2017 @ 20:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 20:51 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Ik zie niet goed in waarom bij een VOF een vordering op een van de vennoten niet afzonderlijk op de balans gepresenteerd mag worden. Die hoeft niet noodzakelijkerwijs in de kapitaalrekening te zijn verrekend. Het zou ook maar al te goed kunnen dat het nog te storten vermogen is van een van de vennoten. Maar los daarvan, geen heel slecht project denk ik.
Inderdaad en ik heb ook wat ingelegd. Maar om op de vordering terug te komen: een VOF heeft meer raakvlak met een eenmanszaak dan met een BV en opnames lopen in mijn beleving altijd via de kapitaalrekening van de vennoot in kwestie. Ik heb het zelf nog nooit anders gezien in elk geval. Maar misschien is er een accountant hier die er ervaring mee heeft. Het zou wel een ander licht werpen op de situatie want dan zou het EV ineens negatief worden.
mike79_nvrijdag 16 juni 2017 @ 20:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 20:51 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dit wordt dus niet de tweede :7

Altijd grappig om te zien hoe de crowdfundcoaches als eerste een duit in het zakje doen.........

De terugbetaling aan ABN (2 ton binnen een jaar) zal de heren zwaar op de maag liggen.

Ik denk wel eens, hoe meer academici betrokken bij een project, hoe minder kans op slagen, maar dat zal wel toeval zijn :@
Dit wordt zeker niet de tweede. Ik snap allemaal niet zo goed waarom Collin dit soort leningen publiceert want dit soort leningen zijn volgens mij de reden dat we over een paar maanden/jaren bij Kassa of Radar het onderwerp Crowdfunding als onderwerp hebben en hoe het zo vreselijk mis kon gaan.
obligatairevrijdag 16 juni 2017 @ 21:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 20:59 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Dit wordt zeker niet de tweede. Ik snap allemaal niet zo goed waarom Collin dit soort leningen publiceert want dit soort leningen zijn volgens mij de reden dat we over een paar maanden/jaren bij Kassa of Radar het onderwerp Crowdfunding als onderwerp hebben en hoe het zo vreselijk mis kon gaan.
Als het project rond komt dan zal er aan de Gustav Mahlerlaan wel een flesje champagne ontkurkt worden.
Dwarsindewegvrijdag 16 juni 2017 @ 21:05
quote:
Dit is binnen 18 maanden een default en dan: "Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde". Dank voor het ontdekken maar ik doe niet mee. Het is mij veel te vaag en te ver weg.
djh77vrijdag 16 juni 2017 @ 21:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 20:11 schreef obligataire het volgende:
Het project La Cubanita Almere is rond 9 mei volgeschreven, maar het blijft erg stil?!
Inschrijving KvK zou vorige week gebeuren. Binnenkort verwacht ik wel een betaalverzoek.

Waarschijnlijk wordt dit de laatste Cubanita/Bregje voor CF. Ik heb vernomen dat ze overstappen op bankfinanciering. Weer een teken dat banken de goede projecten oppakken tegen lagere rentes dan CF.
mike79_nvrijdag 16 juni 2017 @ 21:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 20:58 schreef obligataire het volgende:

[..]

Inderdaad en ik heb ook wat ingelegd. Maar om op de vordering terug te komen: een VOF heeft meer raakvlak met een eenmanszaak dan met een BV en opnames lopen in mijn beleving altijd via de kapitaalrekening van de vennoot in kwestie. Ik heb het zelf nog nooit anders gezien in elk geval. Maar misschien is er een accountant hier die er ervaring mee heeft. Het zou wel een ander licht werpen op de situatie want dan zou het EV ineens negatief worden.
Een VOF zijn ťťn of meerdere eenmanszaken samen in principe. En in een eenmanszaak heeft het geen zin om het anders te doen dan via de kapitaalrekening. Maar in een VOF kan het wel. Stel wij zijn een VOF en we spreken af dat we allebei 50K storten en ik doe dat niet (meteen). Dan zou ik dat in de balans van de VOF als vordering presenteren. Daar lijkt mij niks mis mee en ik denk dat er zoiets ook in dit geval gebeurt. Iets anders geloofwaardigs kan ik niet gauw verzinnen. Dat het EV hier mooier gepresenteerd wordt dan het daadwerkelijk is, ligt voor mij erg voor de hand inderdaad.
mike79_nvrijdag 16 juni 2017 @ 21:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 21:06 schreef djh77 het volgende:

[..]

Inschrijving KvK zou vorige week gebeuren. Binnenkort verwacht ik wel een betaalverzoek.

Waarschijnlijk wordt dit de laatste Cubanita/Bregje voor CF. Ik heb vernomen dat ze overstappen op bankfinanciering. Weer een teken dat banken de goede projecten oppakken tegen lagere rentes dan CF.
Misschien is dat ook wel de reden dat het aanbod bij vrijwel alle platforms sterk aan het minderen is. Vorig jaar had je vrijwel dagelijks een project op GVE en soms wel drie op een dag en dan had je geen tijd om te lezen want dan zat hij al vol. Dikke kans dat het crowdfundingsfeestje aan het aflopen is en de rommel overblijft.
obligatairevrijdag 16 juni 2017 @ 21:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 21:07 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Een VOF zijn ťťn of meerdere eenmanszaken samen in principe. En in een eenmanszaak heeft het geen zin om het anders te doen dan via de kapitaalrekening. Maar in een VOF kan het wel. Stel wij zijn een VOF en we spreken af dat we allebei 50K storten en ik doe dat niet (meteen). Dan zou ik dat in de balans van de VOF als vordering presenteren. Daar lijkt mij niks mis mee en ik denk dat er zoiets ook in dit geval gebeurt. Iets anders geloofwaardigs kan ik niet gauw verzinnen. Dat het EV hier mooier gepresenteerd wordt dan het daadwerkelijk is, ligt voor mij erg voor de hand inderdaad.
Mij wel want dan zou men de boeking moeten maken:
- vordering
- a/ kapitaal.
Dus daarmee krik je puur visueel het eigen vermogen op zonder dat er daadwerkelijk al storting heeft plaatsgevonden en waardoor belanghebbenden worden misleid door het tonen van een EV buffer die er niet daadwerkelijk is.

Ik heb de vraag naar FNC gestuurd en ik hoor het wel :P
mike79_nvrijdag 16 juni 2017 @ 21:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 21:22 schreef obligataire het volgende:

[..]

Mij wel want dan zou men de boeking moeten maken:
- vordering
- a/ kapitaal. Dus kan krik je het eigen vermogen op zonder dat er daadwerkelijk storting heeft plaatsgevonden en waardoor belanghebbenden worden misleid door het tonen van een EV buffer die er niet daadwerkelijk is.

Ik heb de vraag naar FNC gestuurd en ik hoor het wel :P
Ik ben erg benieuwd naar het antwoord. Maar je hebt volkomen gelijk. Geef mij maar een beroerde balans en ik maak er wel wat moois van hoor. Maar als je alle cijfers hebt en niet deze buitengewoon summiere dan doorzie je natuurlijk wel alles. En misschien blijkt wel dat ze het laatste half jaar iedereen op rekening hebben laten eten en maken ze niet heel veel werk van het debiteurenbeheer. Het is leuk dat FNC een balansje geeft en het zegt natuurlijk ook wel iets maar of je er echt wijzer van wordt, vraag ik mij soms wel af.
obligatairevrijdag 16 juni 2017 @ 21:34
Het roept bijna altijd weer nieuwe vragen op inderdaad. En het zou toch niet al te veel moeite moeten zijn om de cijfers wat anders te presenteren en wat mťťr toelichting te geven.
mike79_nvrijdag 16 juni 2017 @ 21:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 21:34 schreef obligataire het volgende:
Het roept bijna altijd weer nieuwe vragen op inderdaad. En het zou toch niet al te veel moeite moeten zijn om de cijfers wat anders te presenteren en wat mťťr toelichting te geven.
Helemaal mee eens alleen denk ik dat ze het graag simpel en universeel willen houden. Dat doen ze nu en wellicht dat veel investeerders niet weten wat debet en credit is. Ik vermoed dat dat ook de reden kan zijn dat wij soms niks snappen over de ratings. Dan krijgen ze een A dat voor je gevoel een D moet zijn en andersom.
obligatairevrijdag 16 juni 2017 @ 22:31
Hillside zit inmiddels vol. Een miljoen binnen.
marathon2000vrijdag 16 juni 2017 @ 22:37
Ik laat het Griekse restaurant ondanks prima cijfers en recensies links liggen.
Dit omdat ze een eigen pand hebben gekocht volgens de aanvraag. Ik heb het idee dat dit bancair is gefinancierd, en dan staan de CF investeerders weer achteraan het rijtje. Misschien heb ik het mis, maar heb het niet nagevraagd @fnc.
Horsemenvrijdag 16 juni 2017 @ 22:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 22:31 schreef obligataire het volgende:
Hillside zit inmiddels vol. Een miljoen binnen.
Ja, eindelijk. Hij zal nog wel een paar keer open gaan omdat het meestal zo is dat als projecten er lang over doen om vol te komen er weer mensen zijn die geen geld over maken (geld al uitgegeven?). Jammer want daar benadelen ze andere investeerders mee.
ML45vrijdag 16 juni 2017 @ 23:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 22:37 schreef marathon2000 het volgende:
Ik laat het Griekse restaurant ondanks prima cijfers en recensies links liggen.
Dit omdat ze een eigen pand hebben gekocht volgens de aanvraag. Ik heb het idee dat dit bancair is gefinancierd, en dan staan de CF investeerders weer achteraan het rijtje. Misschien heb ik het mis, maar heb het niet nagevraagd @fnc.
Marathon 2000. Ik deel je mening, echter gezien de eerdere opmerkingen verwacht ik dat een fors deel uit eigen middelen betaald wordt. De lening van FNC wordt voor de inventaris gebruikt. Ik heb wel ingelegd gezien de forse winst en dus het aflossingsvermogen gedurende de afgelopen jaren en de goede recensies.
djh77zaterdag 17 juni 2017 @ 05:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 22:58 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, eindelijk. Hij zal nog wel een paar keer open gaan omdat het meestal zo is dat als projecten er lang over doen om vol te komen er weer mensen zijn die geen geld over maken (geld al uitgegeven?). Jammer want daar benadelen ze andere investeerders mee.
Ik heb laatst even met GvE gehad over de reguliere annuleringsprocedure. De annulering wordt door GvE niet gelijk verwerkt maar pas nadat je 2 herinneringen hebt gehad. Ik vind dat erg vreemd omdat je in de tussentijd allang weer een nieuwe investeerder hebt kunnen vinden. Niet in alle gevallen ligt het dus aan investeerders die geen geld over maken.
Horsemenzaterdag 17 juni 2017 @ 07:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 05:14 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ik heb laatst even met GvE gehad over de reguliere annuleringsprocedure. De annulering wordt door GvE niet gelijk verwerkt maar pas nadat je 2 herinneringen hebt gehad. Ik vind dat erg vreemd omdat je in de tussentijd allang weer een nieuwe investeerder hebt kunnen vinden. Niet in alle gevallen ligt het dus aan investeerders die geen geld over maken.
Daar heb je in het geval van GvE helemaal gelijk in. Ik snap ook niet waarom ze annuleringen niet gelijk verwerken. Dit vertraagd de afhandeling alleen maar extra.
dubbeltjezzaterdag 17 juni 2017 @ 08:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 07:02 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Daar heb je in het geval van GvE helemaal gelijk in. Ik snap ook niet waarom ze annuleringen niet gelijk verwerken. Dit vertraagd de afhandeling alleen maar extra.
Als een lening nog niet volgeschreven is, wordt deze in principe meteen geannuleerd. Als hij al wel volgeschreven is, dan wordt er idd gewacht totdat van elke investeerder bekend is of hij wel/niet betaalt. Heeft iets met de processen te maken
djh77zaterdag 17 juni 2017 @ 09:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 08:00 schreef dubbeltjez het volgende:

[..]

Als een lening nog niet volgeschreven is, wordt deze in principe meteen geannuleerd. Als hij al wel volgeschreven is, dan wordt er idd gewacht totdat van elke investeerder bekend is of hij wel/niet betaalt. Heeft iets met de processen te maken
Is een heel raar proces. Iemand annuleert zijn investering. Dan wacht je 4/5 weken voordat je deze daadwerkelijk annuleert en gaat dan pas op zoek naar nieuwe investeerders die ook weer 14 dagen bedenktijd hebben. Als je net als ccf het project gelijk weer openzet na een annulering heb je waarschijnlijk binnen 1 uur alweer een nieuwe investeerder en loopt het project nauwelijks vertraging op. Het heeft op deze manier geen zin om te annuleren omdat dit hetzelfde wordt gezien als niet betalen. Bovendien vind ik het erg amateuristisch om een investeerder na het annuleren nog meerdere betalingsverzoeken te sturen.
obligatairezaterdag 17 juni 2017 @ 11:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 09:40 schreef djh77 het volgende:

[..]Als je net als ccf het project gelijk weer openzet na een annulering heb je waarschijnlijk binnen 1 uur alweer een nieuwe investeerder en loopt het project nauwelijks vertraging op.
CCF gaat veel minder krampachtig om met het fenomeen annulering. En dat hoef je ook niet te doen als je kwalitatief goede projecten aanbiedt. Enerzijds kom je tegemoet aan het consumentenrecht en anderzijds straal je daarmee zelfvertrouwen uit en de projecten komen toch wel vol.
GVE was lange tijd marktleider met een voorsprong die niet te overbruggen leek. Investeren in een goede website was niet nodig want er was weinig serieuze concurrentie. Vandaar dat ze ook zo laat met een stichting kwamen voor de betalingen en zekerheden. Winstmaximalisatie was belangrijker? Ze zullen toch een keer aanpassingen moeten doen aan hun site en procedures, anders raken ze de aansluiting met CCF helemaal kwijt.
snoopy40zaterdag 17 juni 2017 @ 11:13
Ben al meer dan een jaar geleden overgestapt van gve naar collin en heb nog steeds geen spijt😀
NaRegenDeZonzaterdag 17 juni 2017 @ 11:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 11:04 schreef obligataire het volgende:

[..]

CCF gaat veel minder krampachtig om met het fenomeen annulering. En dat hoef je ook niet te doen als je kwalitatief goede projecten aanbiedt. Enerzijds kom je tegemoet aan het consumentenrecht en anderzijds straal je daarmee zelfvertrouwen uit en de projecten komen toch wel vol.
GVE was lange tijd marktleider met een voorsprong die niet te overbruggen leek. Investeren in een goede website was niet nodig want er was weinig serieuze concurrentie. Vandaar dat ze ook zo laat met een stichting kwamen voor de betalingen en zekerheden. Winstmaximalisatie was belangrijker? Ze zullen toch een keer aanpassingen moeten doen aan hun site en procedures, anders raken ze de aansluiting met CCF helemaal kwijt.
Annuleren is bij GVE net als bij CCF nooit een probleem.

De automatisering van annuleren op de website zou men inderdaad moeten invoeren.

Nu zijn er een aantal mensen doordat je bij GVE niet direct hoeft te betalen die niet de moeite nemen om te annuleren en als het puntje bij paaltje komt gewoon niet betalen.

Vermoedelijk zou dit aantal niet betalers minder worden als je door eenvoudig een vinkje te zetten
in je eigen GVE omgeving je toezegging zou kunnen annuleren. De procedure van een @-mail sturen is klaarblijkelijk voor veel mensen te omslachtig

Het achteraf betalen systeem blijf ik erg prettig vinden.
obligatairezaterdag 17 juni 2017 @ 11:25
In 2014/begin 2015 was het aandeel GVE bij mij 100%.
Nu is het 27% tegen CCF 38%. Maar ik blijf wel investeren in GVE, zolang er af en toe pareltjes voorbij komen.
NaRegenDeZonzaterdag 17 juni 2017 @ 11:28
Heeft er iemand een oordeel over de gordijnenboer van FNC?
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/21809
Hij lijkt mij ook wel een aardige risico/ rente balans te hebben, sterker nog ik snap eigenlijk niet waarom dit een D is.
Stabiele omzet, Weinig schulden en redelijke winst. Daar naast kan ik me voorstellen dat als je in wat grotere inkoopt dit aanmerkelijke voordelen kan opleveren.

Ik deel jullie analyse over het Griekse Restaurant en heb daar ook een klein bedrag ingestoken
NaRegenDeZonzaterdag 17 juni 2017 @ 11:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 11:25 schreef obligataire het volgende:
In 2014/begin 2015 was het aandeel GVE bij mij 100%.
Nu is het 27% tegen CCF 38%. Maar ik blijf wel investeren in GVE, zolang er af en toe pareltjes voorbij komen.
Bij mij was GVE toen ook 100%, maar dat komt natuurlijk ook omdat er toen weinig keus was in Platformen. :)
Gelukkig kunnen we nu spreiden over meer platformen. Wat natuurlijk een gezonde situatie is.
Ik zal als ik tijd heb ook eens narekenen hoe mijn verhouding GVE versus CCF is.
obligatairezaterdag 17 juni 2017 @ 11:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 11:28 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Heeft er iemand een oordeel over de gordijnenboer van FNC?
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/21809
Hij lijkt mij ook wel een aardige risico/ rente balans te hebben, sterker nog ik snap eigenlijk niet waarom dit een D is.
Stabiele omzet, Weinig schulden en redelijke winst. Daar naast kan ik me voorstellen dat als je in wat grotere inkoopt dit aanmerkelijke voordelen kan opleveren.
De omzet daalde en de winst ook (-11K beide), maar het EV bleef stabiel dus ze zijn flexibel in hun privťopnamen. Af en toe denk ik wel eens dat ze bij FNC met een blinddoek voor, pijltjes naar een bord gooien met a,b,d,en e er op.

Lijkt me wel een gokje waard zo. Maar ja, die twijfel? Nu de crisis wat op de achtergrond raakt, is kledingreparatie misschien niet meer zo actueel. Andere kant is het ook wel weer heel duurzaam om kleding een tweede leven te gunnen in plaats van weggooien.

[ Bericht 4% gewijzigd door obligataire op 17-06-2017 11:51:18 ]
Speekselklierzaterdag 17 juni 2017 @ 12:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 11:44 schreef obligataire het volgende:
De omzet daalde en de winst ook (-11K beide), maar het EV bleef stabiel dus ze zijn flexibel in hun privťopnamen.
Je bedoeld dat ze het EV stabiel hebben weten te houden door hun prive-opnamen te verlagen.
Het is alleen te hopen dat ze dat ook kunnen als de omzet langer tegenvalt.
obligatairezaterdag 17 juni 2017 @ 12:46
Het zou schelen als je wist om hoeveel huishoudens het gaat. Ik dacht eerst dat het een man-vrouw firma is (dus ťťn gezin), maar omdat ze twee vestigingen hebben denk ik nu eerder aan twee gezinnen (twee broers?), dus dan wordt het al wat lastiger om rond te kunnen komen met die winst en dan scheelt het natuurlijk ook nog hoe groot hun gezinnen zijn.
Of dat ze nog ander inkomen hebben. Pfff, er is zoveel dat je niet weet.

[ Bericht 6% gewijzigd door obligataire op 17-06-2017 12:52:34 ]
bleyenburgzaterdag 17 juni 2017 @ 12:52
even nog over
SPOILER
meat en co
de andere vestiging van meneer
SPOILER
stefanos
is nu ook zwaar over tijd met z'n maand betaling.

wat een zooitje
:(

en niks geen proactieve info vanuit GVE
FINONAFzaterdag 17 juni 2017 @ 13:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 12:52 schreef bleyenburg het volgende:
even nog over
SPOILER
meat en co
de andere vestiging van meneer
SPOILER
stefanos
is nu ook zwaar over tijd met z'n maand betaling.

wat een zooitje
:(

en niks geen proactieve info vanuit GVE
Dat gaat dus helemaal de verkeerde kant. Ik zit in de toko in Alkmaar, gelukkig voor het minimumbedrag. Ik heb GVE net even een mail gestuurd met de vraag of de gerechtsdeurwaarder inmiddels het voorstel van de schuldenaar heeft bestudeerd (zou toch moeten lukken in vijf weken) Ga voor mijn halfjaarcijfers alvast maar een voorziening treffen voor de nog niet ontvangen aflossing :(
komradzaterdag 17 juni 2017 @ 13:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 12:52 schreef bleyenburg het volgende:
even nog over
SPOILER
meat en co
de andere vestiging van meneer
SPOILER
stefanos
is nu ook zwaar over tijd met z'n maand betaling.

wat een zooitje
:(

en niks geen proactieve info vanuit GVE
GvE loopt bij heel veel probleemprojecten hopeloos achter met de informatieverstrekking en de afwikkeling. Ze beantwoorden je vragen uiterst correct maar de opvolging is dramatisch
Thomas88zaterdag 17 juni 2017 @ 13:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 13:17 schreef komrad het volgende:

[..]

GvE loopt bij heel veel probleemprojecten hopeloos achter met de informatieverstrekking en de afwikkeling. Ze beantwoorden je vragen uiterst correct maar de opvolging is dramatisch
Als ze je vragen beantwoorden, bij M&co heb ik nooit een antwoord gehad ( 2 mails ) .
Bij andere projecten zou ik nog een update krijgen van de gerechtsdeurwaarder, afspraak was dat ik deze half mei zou ontvangen : nooit meer iets van gehoord.
Wat een drama, zeker nu hij met zijn tweede restaurant de betalingen niet meer na komt. Zonder tussenpartij hadden we zelf kunnen informeren en hadden we waarschijnlijk meer geweten dan met GvE erbij.
komradzaterdag 17 juni 2017 @ 13:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 13:22 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Als ze je vragen beantwoorden, bij M&co heb ik nooit een antwoord gehad. Bij andere projecten zou ik nog een update krijgen van de gerechtsdeurwaarder, afspraak was dat ik deze half mei zou ontvangen : nooit meer iets van gehoord. Drama, zeker nu hij met zijn tweede restaurant de betalingen niet meer na komt. Zonder tussenpartij hadden we zelf kunnen informeren en hadden we waarschijnlijk meer geweten dan met GvE erbij.
Ik bedoelde dat het contact correct verloopt, niet dat het resultaat bevredigend is want dat is het absoluut niet :N
NaRegenDeZonzaterdag 17 juni 2017 @ 16:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 12:46 schreef obligataire het volgende:
Het zou schelen als je wist om hoeveel huishoudens het gaat. Ik dacht eerst dat het een man-vrouw firma is (dus ťťn gezin), maar omdat ze twee vestigingen hebben denk ik nu eerder aan twee gezinnen (twee broers?), dus dan wordt het al wat lastiger om rond te kunnen komen met die winst en dan scheelt het natuurlijk ook nog hoe groot hun gezinnen zijn.
Of dat ze nog ander inkomen hebben. Pfff, er is zoveel dat je niet weet.
Dank!
AQuila360zaterdag 17 juni 2017 @ 19:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 13:22 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Als ze je vragen beantwoorden, bij M&co heb ik nooit een antwoord gehad ( 2 mails ) .
Bij andere projecten zou ik nog een update krijgen van de gerechtsdeurwaarder, afspraak was dat ik deze half mei zou ontvangen : nooit meer iets van gehoord.
Wat een drama, zeker nu hij met zijn tweede restaurant de betalingen niet meer na komt. Zonder tussenpartij hadden we zelf kunnen informeren en hadden we waarschijnlijk meer geweten dan met GvE erbij.
Ik doe helemaal niets meer daar, eerst maar eens kijken wat er nog terug komt de komende tijd.
Frandderouwzaterdag 17 juni 2017 @ 22:53
Vraagje aan allen.

Inmiddels wordt het overzichtelijk houden van de totale administratie en rendement redelijk complex. Kan natuurlijk zelf het e.e.a in excel gaan knutselen, maar er moeten ook kant en klare administratie tools zijn.

Ben zelf tot nu toe alleen "crowdfundpannel" tegen gekomen.

Waar werken jullie mee en hoe bevalt het. Alvast dank voor jullie input
djh77zondag 18 juni 2017 @ 05:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 22:53 schreef Frandderouw het volgende:
Vraagje aan allen.

Inmiddels wordt het overzichtelijk houden van de totale administratie en rendement redelijk complex. Kan natuurlijk zelf het e.e.a in excel gaan knutselen, maar er moeten ook kant en klare administratie tools zijn.

Ben zelf tot nu toe alleen "crowdfundpannel" tegen gekomen.

Waar werken jullie mee en hoe bevalt het. Alvast dank voor jullie input
Ik heb zelf geknutseld. Investormatch heeft ook een spreadsheet die ja kan gebruiken: https://www.investormatch(...)nding-portfoliotool/

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 18-06-2017 07:31:35 ]
obligatairezondag 18 juni 2017 @ 09:36
quote:
1s.gif Op zondag 18 juni 2017 05:26 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ik heb zelf geknutseld. Investormatch heeft ook een spreadsheet die ja kan gebruiken: https://www.investormatch(...)nding-portfoliotool/
Die link werkt trouwens niet meer.........
queposzondag 18 juni 2017 @ 10:34
Ik hou in een excel bestandje gewoon bij wat ik totaal heb geinvesteerd, en wat ik tot nu toe inclusief rente al terug ontvangen heb. Het is idd wel wat werk.
peterczondag 18 juni 2017 @ 12:53
Collin proj 25022 BAF group jaarcijfers

SPOILER
Datum: 16-06-2017
------------------------------------------------------------------------
BAF GROUP B.V.
KANAALSTRAAT 7
4905 BH OOSTERHOUT NB
------------------------------------------------------------------------

JAARREKENING

Reden: Deponering nieuwe jaarcijfers.

------------------------------------------------------------------------
VENNOOTSCHAPPELIJKE JAARREKENING VAN BAF GROUP B.V.
------------------------------------------------------------------------
BALANS 31-12-2016 31-12-2015 31-12-2014
------------------------------------------------------------------------
ACTIVA
Materiele activa 2.802.957 52.687
Immateriele activa 164.698
Financiele activa 174.580 1.659.145 1.583.801
--------------- --------------- ---------------
TOT. VASTE ACTIVA 3.142.235 1.711.832 1.583.801

Voorraden 2.604.034
Vorderingen 1.776.588 4.189.331 4.504.875
Liquide middelen 5.083
--------------- --------------- ---------------
TOT. VLOT. ACTIVA 4.385.705 4.189.331 4.504.875
=============== =============== ===============
TOTAAL ACTIVA 7.527.940 5.901.163 6.088.676

PASSIVA
Eigen vermogen 1.838.353 1.707.771 1.604.670
Voorzieningen 229.031
Langl. schulden 3.269.336 2.444.895 2.723.960
Kortl. schulden 2.191.220 1.748.497 1.760.046
=============== =============== ===============
TOTAAL PASSIVA 7.527.940 5.901.163 6.088.676

------------------------------------------------------------------------
| | | || |
| RATIO'S | 2016 | 2015economisch |afwijking |
| | | richtgetal | 2016 |
------------------------------------------------------------------------
| LIQUIDITEIT | | | | |
| current ratio | 2,00 | 2,39 | 4,68 | -57,2 |
| quick ratio | 0,81 | | 5,45 | -85,1 |
| werkkapitaal/balanstotaal | 29,15 | 41,36 | 21,79 | 33,7 |
------------------------------------------------------------------------
| SOLVABILITEIT | | | | |
| eigen vermogen/balanstotaal | 24,42 | 28,93 | 58,06 | -57,9 |
| eigen vermogen/vaste activa | 58,50 | 99,76 | 91,02 | -35,7 |
*O*
zeilertzondag 18 juni 2017 @ 13:28
Als nieuweling hier op dit forum, maar wel met redelijk wat projectjes in de portefeuille verdeeld over een 8 tal platforms, vroeg ik me ook al af hoe iedereen het overzicht bewaard. Allemaal zelf geknutselde excel overzichten?
escortmk2zondag 18 juni 2017 @ 15:28
Excel hier.

Project in een kolom, met naam, platform, bedrag, datum, risico.
Regels met datum en bedrag.

Wit veld = betaald
Groen veld = eerder betaald
Oranje veld = vertraagd betaald
Geel= geplande betaling.

Excel die bedragen optelt en wat stats bijhoudt.

Nieuw project = nieuwe kolom met line insert.
peterczondag 18 juni 2017 @ 18:25
http://www.wdl.nl/opleidi(...)ren_met_crowdfunding

Zover mijn agenda nu reikt, kan ik helaas niet, voor de geÔnteresseerden *O*
Benger2zondag 18 juni 2017 @ 19:09
quote:
12s.gif Op zondag 18 juni 2017 18:25 schreef peterc het volgende:
http://www.wdl.nl/opleidi(...)ren_met_crowdfunding

Zover mijn agenda nu reikt, kan ik helaas niet, voor de geÔnteresseerden *O*
Ik behoor niet tot de doelgroep. Triest dat crowdfunding zo weer direct in verband wordt gebracht met gestapeld financieren, alsof bedrijven alleen zouden moeten crowdfunden als de bank het risico niet aandurft. Zo wordt het nooit wat.
TisIkzondag 18 juni 2017 @ 22:07
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 13:28 schreef zeilert het volgende:
Als nieuweling hier op dit forum, maar wel met redelijk wat projectjes in de portefeuille verdeeld over een 8 tal platforms, vroeg ik me ook al af hoe iedereen het overzicht bewaard. Allemaal zelf geknutselde excel overzichten?
Ja, ik wel in ieder geval.
Groepfunderzondag 18 juni 2017 @ 22:15
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 13:28 schreef zeilert het volgende:
Als nieuweling hier op dit forum, maar wel met redelijk wat projectjes in de portefeuille verdeeld over een 8 tal platforms, vroeg ik me ook al af hoe iedereen het overzicht bewaard. Allemaal zelf geknutselde excel overzichten?
Ik heb wel geprobeerd zelf een overzicht in Excel te maken, maar dat was erg bewerkelijk en bovendien moest ik voor iedere platform weer andere berekeningen maken. Uiteindelijk heb ik een afzonderlijke betaalrekening geopend voor al mijn crowdfundingactiviteiten. Dat houdt mijn crowdfunding cash-stroom en mijn overige inkomen beter gescheiden, zodat ik niet ongemerkt geld, dat van crowdfundingprojecten terugkomt, uitgeef aan iets anders. Ik alleen een bestandje met defaults i.v.m. de inkomstenbelasting. Ik vertrouw dus erg op de informatie die de platformen zelf aanleveren. M.i. zou dat ook moeten kunnen. Bij een spaarrekening vertrouw je er ook op dat de bank het juiste spaarsaldo toont.
dubbeltjezmaandag 19 juni 2017 @ 08:10
Nice to know

Faillissementen efficiŽnter afwikkelen

over de voorgenomen verbeteringen
OpDieFietsmaandag 19 juni 2017 @ 10:29
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 13:28 schreef zeilert het volgende:
Als nieuweling hier op dit forum, maar wel met redelijk wat projectjes in de portefeuille verdeeld over een 8 tal platforms, vroeg ik me ook al af hoe iedereen het overzicht bewaard. Allemaal zelf geknutselde excel overzichten?
Ik gebruik een excel waarin ik in kolommen de betaalschema's van al mijn projecten heb staan. Dit geeft me op maandniveau zicht op het totaal uitstaande bedrag, gemiddelde rentepercentage en maandelijkse cashflow. Dit gebruik ik vooral voor portefeuillemanagement.
Daarnaast heb ik een excel waarin ik de transacties op mijn bankrekening bijhoud, met per platform een tab. Dit zie ik meer als administratie om indien nodig de opgave van een platform te kunnen checken (bijv bij afronding van een project of een default).
Idealiter zou ik beide excels nog een keer moeten integreren, maar daar heb ik geen zin in ;)
djh77maandag 19 juni 2017 @ 12:05
Ik gebruik dit:
kivhxfwsuzc5i.png

Uit dit bestand maak ik maandelijks cashflow en cum cashflow. Daarnaast meerdere draaitabellen.
djh77maandag 19 juni 2017 @ 13:00
Nieuwe op CCF:
SPOILER
Met tv kok Rudolph van Veen (alleen zonder HA of persoonlijke borgstelling).
escortmk2maandag 19 juni 2017 @ 13:17
"eind 2018 (...) in totaal een kleine miljoen leden."

Dat lijkt me behoorlijk optimistisch, verder wel een leuk project wat ik eens goed ga bekijken.
impact9maandag 19 juni 2017 @ 13:58
quote:
1s.gif Op maandag 19 juni 2017 13:00 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op CCF:
SPOILER
Met tv kok Rudolph van Veen (alleen zonder HA of persoonlijke borgstelling).
De holdings die meetekenen zijn wel zťťr kredietwaardig!
djh77maandag 19 juni 2017 @ 14:02
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 13:58 schreef impact9 het volgende:

[..]

De holdings die meetekenen zijn wel zťťr kredietwaardig!
Heb je daar cijfers van?
impact9maandag 19 juni 2017 @ 14:04
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 14:02 schreef djh77 het volgende:

[..]

Heb je daar cijfers van?
Ja, alleen als ik die hier plak kan je er niks meer van maken.
Liquide middelen gezamenlijk iig al boven de 1,5 milj en gezonde balansverhoudingen

* zie hieronder, hoop dat je er wat van kan maken.
impact9maandag 19 juni 2017 @ 14:05
Jan Dekker:

SPOILER
Algemene gegevens uit de jaarrekening
Jaarverslagen 31-12-2015 31-12-2014 31-12-2013 31-12-2012 31-12-2011
Accountantscontrole
Oordeel
Geconsolideerde dochters 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Balans
Jaarverslagen 31-12-2015 % 31-12-2014 % 31-12-2013 % 31-12-2012 % 31-12-2011
Weken 52 52 52 52 52
Valuta EUR EUR EUR EUR EUR
Geconsolideerde (y / n) N N N N N
Activa
ImmateriŽle vaste activa - - - - - - - - -
MateriŽle vaste activa 254 -98,2% 14.152 -52,4% 29.751 -35,1% 45.834 -26,5% 62.399
FinanciŽle vaste activa 1.575.099 -6,1% 1.678.171 -20,7% 2.116.787 -12,6% 2.422.023 -41,1% 4.112.442
Totaal vaste activa 1.575.353 -6,9% 1.692.323 -21,2% 2.146.538 -13% 2.467.857 -40,9% 4.174.841

Voorraden 3.500 -32,8% 5.212 -33,7% 7.862 - - - -
Handelsdebiteuren - - - - - - - - -
Overige vorderingen 644.525 20% 537.186 -6,1% 572.203 53,6% 372.590 81,2% 205.617
Liquide middelen 1.285.894 -9,4% 1.419.774 999.9% 15.137 -68,7% 48.420 -86,8% 367.436
Overige vlottende activa 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Totaal vlottende activa 1.933.919 -1,4% 1.962.172 229,7% 595.202 41,4% 421.010 -26,5% 573.053

Totaal Activa 3.509.272 -4% 3.654.495 33,3% 2.741.740 -5,1% 2.888.867 -39,2% 4.747.894

Passiva
Gestort en opgevraagd kapitaal 18.512 0,00 % 18.512 0,00 % 18.512 0,00 % 18.512 0,00 % 18.512
Reserve voor herwaardering - - - - - - - - -
Aandeel derden - - - - - - - - -
Onverdeelde winst 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Overige reserves 2.515.493 3,9% 2.421.028 120,7% 1.097.171 -11% 1.232.817 -35% 1.895.984
Groepsvermogen 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Totaal eigen vermogen 2.534.005 3,9% 2.439.540 118,7% 1.115.683 -10,8% 1.251.329 -34,6% 1.914.496

Totaal voorzieningen 450.624 -8,7% 493.776 5,3% 468.991 3,1% 454.876 7,1% 424.775
Achtergestelde leningen - - - - - - - - -
Overige langetermijnverplichtingen 395.000 -4,8% 415.000 -8,8% 455.000 -4,2% 475.000 31,9% 360.000
Totaal langetermijnschulden 845.624 -6,9% 908.776 -1,6% 923.991 -0,6% 929.876 18,5% 784.775
Handelscrediteuren - - - - - - - - -
Overige kortlopende schulden 129.643 -57,7% 306.179 -56,4% 702.066 -0,8% 707.662 -65,5% 2.048.623
Totaal vlottende passiva 129.643 -57,7% 306.179 -56,4% 702.066 -0,8% 707.662 -65,5% 2.048.623

Totaal Passiva 3.509.272 -4% 3.654.495 33,3% 2.741.740 -5,1% 2.888.867 -39,2% 4.747.894

Werkkapitaal 1.804.276 9% 1.655.993 999.9% -106.864 62,7% -286.652 80,6% -1.475.570
Netto Waarde 2.534.005 3,9% 2.439.540 118,7% 1.115.683 -10,8% 1.251.329 -34,6% 1.914.496
van Veen:

SPOILER
Algemene gegevens uit de jaarrekening
Jaarverslagen 31-12-2015 31-12-2014 31-12-2013 31-12-2012 31-12-2011
Accountantscontrole
Oordeel
Geconsolideerde dochters 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Balans
Jaarverslagen 31-12-2015 % 31-12-2014 % 31-12-2013 % 31-12-2012 % 31-12-2011
Weken 52 52 52 52 52
Valuta EUR EUR EUR EUR EUR
Geconsolideerde (y / n) N N N N N
Activa
ImmateriŽle vaste activa - - - - - - - - -
MateriŽle vaste activa 5.421 8,1% 5.015 818,5% 546 -43,4% 964 -30,2% 1.382
FinanciŽle vaste activa 917.074 2,3% 896.631 12,6% 796.650 481,3% 137.041 -24,9% 182.471
Totaal vaste activa 922.495 2,3% 901.646 13,1% 797.196 477,7% 138.005 -24,9% 183.853

Voorraden - - - - - - - - -
Handelsdebiteuren - - - - - - - - -
Overige vorderingen 115.455 42,9% 80.772 999.9% 5.770 -99% 570.219 999.9% 8.070
Liquide middelen 410.332 37,6% 298.271 10,6% 269.614 105,9% 130.920 -68,1% 411.047
Overige vlottende activa 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Totaal vlottende activa 525.787 38,7% 379.043 37,6% 275.384 -60,7% 701.139 67,3% 419.117

Totaal Activa 1.448.282 13,1% 1.280.689 19,4% 1.072.580 27,8% 839.144 39,2% 602.970

Passiva
Gestort en opgevraagd kapitaal 18.000 0,00 % 18.000 0,00 % 18.000 0,00 % 18.000 0,00 % 18.000
Reserve voor herwaardering - - - - - - - - -
Aandeel derden - - - - - - - - -
Onverdeelde winst 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Overige reserves 1.239.357 16,6% 1.062.515 22,4% 868.370 27,3% 682.097 43% 476.965
Groepsvermogen 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Totaal eigen vermogen 1.257.357 16,4% 1.080.515 21,9% 886.370 26,6% 700.097 41,4% 494.965

Totaal voorzieningen 90.282 4,2% 86.613 170,5% 32.023 0,00 % 32.023 - -
Achtergestelde leningen - - - - - - - - -
Overige langetermijnverplichtingen 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Totaal langetermijnschulden 90.282 4,2% 86.613 170,5% 32.023 0,00 % 32.023 - 0
Handelscrediteuren - - - - - - - - -
Overige kortlopende schulden 100.643 -11,4% 113.561 -26,3% 154.187 44,1% 107.024 -0,9% 108.005
Totaal vlottende passiva 100.643 -11,4% 113.561 -26,3% 154.187 44,1% 107.024 -0,9% 108.005

Totaal Passiva 1.448.282 13,1% 1.280.689 19,4% 1.072.580 27,8% 839.144 39,2% 602.970

Werkkapitaal 425.144 60,1% 265.482 119% 121.197 -79,6% 594.115 91% 311.112
Netto Waarde 1.257.357 16,4% 1.080.515 21,9% 886.370 26,6% 700.097 41,4% 494.965
obligatairemaandag 19 juni 2017 @ 14:16
De coaches stoppen er zelf ieder een dubbele portie in :)
Certecomaandag 19 juni 2017 @ 14:19
quote:
12s.gif Op maandag 19 juni 2017 13:17 schreef escortmk2 het volgende:
"eind 2018 (...) in totaal een kleine miljoen leden."

Dat lijkt me behoorlijk optimistisch, verder wel een leuk project wat ik eens goed ga bekijken.
Als ze dit een beetje slim marketen als ARBO-tool kunnen ze heel veel werkgevers binnenhalen voor 1,50 per werknemer per maand. Preventie van ziektekosten bij werknemers start bij beweging en voeding. Voor bedrijfssport zijn al veel initiatieven, maar voor het voeding-gedeelte is dit natuurlijk uniek. Als de gemiddelde werknemer hierdoor per jaar al een uur minder ziek is heb je de kosten er al uit als werkgever. Ik zie hier wel wat in.
obligatairemaandag 19 juni 2017 @ 14:37
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 14:05 schreef impact9 het volgende:
Jan Dekker:

SPOILER
Algemene gegevens uit de jaarrekening
Jaarverslagen 31-12-2015 31-12-2014 31-12-2013 31-12-2012 31-12-2011
Accountantscontrole
Oordeel
Geconsolideerde dochters 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Balans
Jaarverslagen 31-12-2015 % 31-12-2014 % 31-12-2013 % 31-12-2012 % 31-12-2011
Weken 52 52 52 52 52
Valuta EUR EUR EUR EUR EUR
Geconsolideerde (y / n) N N N N N
Activa
ImmateriŽle vaste activa - - - - - - - - -
MateriŽle vaste activa 254 -98,2% 14.152 -52,4% 29.751 -35,1% 45.834 -26,5% 62.399
FinanciŽle vaste activa 1.575.099 -6,1% 1.678.171 -20,7% 2.116.787 -12,6% 2.422.023 -41,1% 4.112.442
Totaal vaste activa 1.575.353 -6,9% 1.692.323 -21,2% 2.146.538 -13% 2.467.857 -40,9% 4.174.841

Voorraden 3.500 -32,8% 5.212 -33,7% 7.862 - - - -
Handelsdebiteuren - - - - - - - - -
Overige vorderingen 644.525 20% 537.186 -6,1% 572.203 53,6% 372.590 81,2% 205.617
Liquide middelen 1.285.894 -9,4% 1.419.774 999.9% 15.137 -68,7% 48.420 -86,8% 367.436
Overige vlottende activa 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Totaal vlottende activa 1.933.919 -1,4% 1.962.172 229,7% 595.202 41,4% 421.010 -26,5% 573.053

Totaal Activa 3.509.272 -4% 3.654.495 33,3% 2.741.740 -5,1% 2.888.867 -39,2% 4.747.894

Passiva
Gestort en opgevraagd kapitaal 18.512 0,00 % 18.512 0,00 % 18.512 0,00 % 18.512 0,00 % 18.512
Reserve voor herwaardering - - - - - - - - -
Aandeel derden - - - - - - - - -
Onverdeelde winst 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Overige reserves 2.515.493 3,9% 2.421.028 120,7% 1.097.171 -11% 1.232.817 -35% 1.895.984
Groepsvermogen 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Totaal eigen vermogen 2.534.005 3,9% 2.439.540 118,7% 1.115.683 -10,8% 1.251.329 -34,6% 1.914.496

Totaal voorzieningen 450.624 -8,7% 493.776 5,3% 468.991 3,1% 454.876 7,1% 424.775
Achtergestelde leningen - - - - - - - - -
Overige langetermijnverplichtingen 395.000 -4,8% 415.000 -8,8% 455.000 -4,2% 475.000 31,9% 360.000
Totaal langetermijnschulden 845.624 -6,9% 908.776 -1,6% 923.991 -0,6% 929.876 18,5% 784.775
Handelscrediteuren - - - - - - - - -
Overige kortlopende schulden 129.643 -57,7% 306.179 -56,4% 702.066 -0,8% 707.662 -65,5% 2.048.623
Totaal vlottende passiva 129.643 -57,7% 306.179 -56,4% 702.066 -0,8% 707.662 -65,5% 2.048.623

Totaal Passiva 3.509.272 -4% 3.654.495 33,3% 2.741.740 -5,1% 2.888.867 -39,2% 4.747.894

Werkkapitaal 1.804.276 9% 1.655.993 999.9% -106.864 62,7% -286.652 80,6% -1.475.570
Netto Waarde 2.534.005 3,9% 2.439.540 118,7% 1.115.683 -10,8% 1.251.329 -34,6% 1.914.496
van Veen:

SPOILER
Algemene gegevens uit de jaarrekening
Jaarverslagen 31-12-2015 31-12-2014 31-12-2013 31-12-2012 31-12-2011
Accountantscontrole
Oordeel
Geconsolideerde dochters 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Balans
Jaarverslagen 31-12-2015 % 31-12-2014 % 31-12-2013 % 31-12-2012 % 31-12-2011
Weken 52 52 52 52 52
Valuta EUR EUR EUR EUR EUR
Geconsolideerde (y / n) N N N N N
Activa
ImmateriŽle vaste activa - - - - - - - - -
MateriŽle vaste activa 5.421 8,1% 5.015 818,5% 546 -43,4% 964 -30,2% 1.382
FinanciŽle vaste activa 917.074 2,3% 896.631 12,6% 796.650 481,3% 137.041 -24,9% 182.471
Totaal vaste activa 922.495 2,3% 901.646 13,1% 797.196 477,7% 138.005 -24,9% 183.853

Voorraden - - - - - - - - -
Handelsdebiteuren - - - - - - - - -
Overige vorderingen 115.455 42,9% 80.772 999.9% 5.770 -99% 570.219 999.9% 8.070
Liquide middelen 410.332 37,6% 298.271 10,6% 269.614 105,9% 130.920 -68,1% 411.047
Overige vlottende activa 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Totaal vlottende activa 525.787 38,7% 379.043 37,6% 275.384 -60,7% 701.139 67,3% 419.117

Totaal Activa 1.448.282 13,1% 1.280.689 19,4% 1.072.580 27,8% 839.144 39,2% 602.970

Passiva
Gestort en opgevraagd kapitaal 18.000 0,00 % 18.000 0,00 % 18.000 0,00 % 18.000 0,00 % 18.000
Reserve voor herwaardering - - - - - - - - -
Aandeel derden - - - - - - - - -
Onverdeelde winst 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Overige reserves 1.239.357 16,6% 1.062.515 22,4% 868.370 27,3% 682.097 43% 476.965
Groepsvermogen 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Totaal eigen vermogen 1.257.357 16,4% 1.080.515 21,9% 886.370 26,6% 700.097 41,4% 494.965

Totaal voorzieningen 90.282 4,2% 86.613 170,5% 32.023 0,00 % 32.023 - -
Achtergestelde leningen - - - - - - - - -
Overige langetermijnverplichtingen 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Totaal langetermijnschulden 90.282 4,2% 86.613 170,5% 32.023 0,00 % 32.023 - 0
Handelscrediteuren - - - - - - - - -
Overige kortlopende schulden 100.643 -11,4% 113.561 -26,3% 154.187 44,1% 107.024 -0,9% 108.005
Totaal vlottende passiva 100.643 -11,4% 113.561 -26,3% 154.187 44,1% 107.024 -0,9% 108.005

Totaal Passiva 1.448.282 13,1% 1.280.689 19,4% 1.072.580 27,8% 839.144 39,2% 602.970

Werkkapitaal 425.144 60,1% 265.482 119% 121.197 -79,6% 594.115 91% 311.112
Netto Waarde 1.257.357 16,4% 1.080.515 21,9% 886.370 26,6% 700.097 41,4% 494.965
Formidabele cijfers maar daterend van anderhalf jaar terug, dus mag je aannemen dat een groot deel van de middelen reeds is ingezet als startkapitaal om de aanloopverliezen te dekken.
djh77maandag 19 juni 2017 @ 18:14
KoM blijft volhouden dat de HA van de ondernemers van het bootje materiŽle waarde heeft:
quote:
Beste investeerders, de hoofdelijke aansprakelijkheid heeft materiŽle waarde, gezien het feit dat Sandra inkomsten heeft uit haar huidige eenmanszaak en haar man Johan in loondienst is bij de Gemeente Amsterdam. Tevens bleek dat er onduidelijkheid was over de verwachte omzet. Rederij Zaanveer is al als opdrachtgever betrokken en gaat het schip 4 dagen per week huren voor haar lijndienst tussen Amsterdam en Zaandam. Dit legt de basis voor een stabiele inkomstenbron met een omzet van § 110.000,- per jaar. Bestaande uit inkomsten uit de verhuur van het schip, declarabele personeelsinzet, brandstof en onderhoud.
#vandegekke

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 19-06-2017 18:28:49 ]
Aalsmeer15maandag 19 juni 2017 @ 18:27
He
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 18:14 schreef djh77 het volgende:
KoM blijft volhouden dat de HA van de ondernemers materiŽle waarde heeft:

[..]

#vandegekke
heb het ook gelezen anders zou ik het niet geloven.
misschien is de airco bij kom op kantoor kapot, het is ook wel erg warm vandaag

[ Bericht 6% gewijzigd door Aalsmeer15 op 19-06-2017 18:29:48 (aanvulling) ]
mike79_nmaandag 19 juni 2017 @ 19:24
quote:
1s.gif Op maandag 19 juni 2017 18:14 schreef djh77 het volgende:
KoM blijft volhouden dat de HA van de ondernemers van het bootje materiŽle waarde heeft:

[..]

#vandegekke
Ik kan KOM toch niet anders dan aanbevelen of om helemaal geen reacties te geven of hun reacties te geven in haar meer heldere momenten want met dit buitengewoon stukje onkunde kom je niet eens in de buurt van een plank om mis te slaan. Ik ga er van uit dat een Poolse stagiair iets fout heeft ingevoerd in Google translate en dat zonder nadenken heeft gekopieerd en geplakt en dat er morgen iemand met verstand komt om het te herstellen. Schandelijk dat wat zich een crowdfundingplatform noemt niet bekend is met de betekenis van materiŽle en morele waarde van een HA.
dubbeltjezmaandag 19 juni 2017 @ 22:13
Gevonden via Vastgoedjournaal

(voor mij) nieuw Rijksvastgoed CFplatform
Newfunding
Frandderouwmaandag 19 juni 2017 @ 22:37
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 22:13 schreef dubbeltjez het volgende:
Gevonden via Vastgoedjournaal

(voor mij) nieuw Rijksvastgoed CFplatform
Newfunding
Lekker platform, deskundige chat, zie hieronder.....

Hallo mijn naam is Evelien, kan ik u ergens mee helpen?
Bezoeker
De link: investeren - tarieven ivesteren, lijkt het niet te doen. Was opzoek naar de fee voor investeerders
Chatoperator
Goedenavond
Ik kijk even met u mee
Die vindt u hier: https://www.newfundi…9b0f8d94c1b74956b0690d190a.pdf

Wat is de Succesfee?
Van § 100.000,-- tot § 2.500.000,-- is de fee 1,45% met een minimum van § 1.500,--
arie
Bezoeker
Lijkt me dat dat de fee is voor de lener, de aanbieder van het vastgoed. Lijkt me niet dat als ik 1000 euro investeer dat ik een fee moet betalen van minimaal 1500 euro ;-)
Gelezen
Chatoperator
10:30 pm
Excuus, Plaatsingsfee:
• Intake van Geldnemer en object ter plaatse § 395,--
• Aanmaak projectinformatie § 795,--
• Aanmaak projectinformatie bij meervoudige UBO’s § 995,--
Incitatus3maandag 19 juni 2017 @ 22:42
Er valt heel wat te lachen in crowdfundingland, maar meestal als een boer met kiespijn, helaas. De laatste KOM-bijdrage is me er weer eentje, zeg... Blij dat ik hen nooit een cent heb (toe)vertrouwd. Je vraagt je wel af of andere platforms net zo vrij omgaan met essentiŽle begrippen.
Ed99_8dinsdag 20 juni 2017 @ 07:31
Iemand enig idee hoe je in dit project kunt investeren:
https://www.newfunding.nl/project/kadijksweg-8-te-den-burg
Ik krijg op m'n iPhone geen investeringsknop.

Wat vinden jullie ervan?

[ Bericht 1% gewijzigd door Ed99_8 op 20-06-2017 07:39:00 ]
obligatairedinsdag 20 juni 2017 @ 08:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 07:31 schreef Ed99_8 het volgende:
Iemand enig idee hoe je in dit project kunt investeren:
https://www.newfunding.nl/project/kadijksweg-8-te-den-burg
Ik krijg op m'n iPhone geen investeringsknop.

Wat vinden jullie ervan?
Op een groot platform zou hij wel vol komen denk ik....1e hypotheek en 49% LTV zo te zien.
najra1990dinsdag 20 juni 2017 @ 08:16
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 22:13 schreef dubbeltjez het volgende:
Gevonden via Vastgoedjournaal

(voor mij) nieuw Rijksvastgoed CFplatform
Newfunding
Ik kwam Newfunding inderdaad al een week of twee geleden tegen. Ik ben er erg benieuwd naar. Ook de rechten van eerste hypotheek en net iets hogere rentes dan SIG. Nu hopen dat er genoeg investeerders komen, want de projecten zijn behoorlijk groot.
djh77dinsdag 20 juni 2017 @ 08:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 08:16 schreef najra1990 het volgende:

[..]

Ik kwam Newfunding inderdaad al een week of twee geleden tegen. Ik ben er erg benieuwd naar. Ook de rechten van eerste hypotheek en net iets hogere rentes dan SIG. Nu hopen dat er genoeg investeerders komen, want de projecten zijn behoorlijk groot.
Er zijn al 3 grote projecten volgeschreven voor totaal E 1.600.000. Ze lijken net als Crowdestate toch wel een achterban van investeerders te hebben.
djh77dinsdag 20 juni 2017 @ 08:26
1e lening van 20% op FNC: https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
Certecodinsdag 20 juni 2017 @ 10:34
quote:
Hoe wanhopig ben je als je akkoord gaat met 20% rente? Daar durf ik niet in te stappen, al presenteer je gouden jaarcijfers.
OpDieFietsdinsdag 20 juni 2017 @ 11:04
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 19:24 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Ik kan KOM toch niet anders dan aanbevelen of om helemaal geen reacties te geven of hun reacties te geven in haar meer heldere momenten want met dit buitengewoon stukje onkunde kom je niet eens in de buurt van een plank om mis te slaan. Ik ga er van uit dat een Poolse stagiair iets fout heeft ingevoerd in Google translate en dat zonder nadenken heeft gekopieerd en geplakt en dat er morgen iemand met verstand komt om het te herstellen. Schandelijk dat wat zich een crowdfundingplatform noemt niet bekend is met de betekenis van materiŽle en morele waarde van een HA.
Niet dat ik de reactie van KOM op enigerlei wijze goed wil praten, maar heeft iemand een referentie (van buiten crowdfundland uiteraard ;) ) voor de algemeen aanvaarde definities van HA met materiŽle en morele waarde?
obligatairedinsdag 20 juni 2017 @ 11:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 11:04 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Niet dat ik de reactie van KOM op enigerlei wijze goed wil praten, maar heeft iemand een referentie (van buiten crowdfundland uiteraard ;) ) voor de algemeen aanvaarde definities van HA met materiŽle en morele waarde?
Ik heb altijd gedacht dat deze begrippen door Collin zijn geÔntroduceerd, aangezien ik ze daar als eerste zag. Ik vind de reactie van KOM eerlijk gezegd ook eigenaardig, maar ik zou me wel een situatie kunnen voorstellen dat iemand een dusdanig privť inkomen heeft waaruit makkelijk een betalingsregeling zou kunnen worden opgebracht. Ingeval van een bedrijfsfaillissement zou ik het prima vinden als iemand de betaling privť overneemt in periodieke termijnen. Hoeft niet ineens afgetikt te worden wat mij betreft. Alleen moet dat dan wel duidelijk toegelicht worden.
escortmk2dinsdag 20 juni 2017 @ 11:40
Leuke discussie hoor, wat houdt HA met materiele waarde in.

10.000 euro spaargeld wordt nu gezien als materiele waarde.
Als een bedrijf in de problemen komt, moet ik nog maar zien of dat spaargeld ligt te wachten op de investeerders.

Dan heb ik toch liever een vast dienstverband bij een overheidsorganisatie. Dat betekent structurele inkomsten of in het slechtste geval een redelijke afvloeiingsregeling en daardoor een grotere kans dat er wat geld terugkomt.
Benger2dinsdag 20 juni 2017 @ 11:44
Een arbeidscontract is immaterieel. MateriŽle waarde is opgebouwd uit materiŽle activa.
Certecodinsdag 20 juni 2017 @ 11:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 11:04 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Niet dat ik de reactie van KOM op enigerlei wijze goed wil praten, maar heeft iemand een referentie (van buiten crowdfundland uiteraard ;) ) voor de algemeen aanvaarde definities van HA met materiŽle en morele waarde?
Voor zover ik weet is dit een verzinsel door crowdfundingland. Banken spreken doorgaans over primaire, secundaire en additionele zekerheden. De hoofdelijke aansprakelijkheid met materiŽle waarde waar de platforms over spreken classificeert een bank meestal als een waardeloze additionele zekerheid: een ongesecureerde borgtocht.
rockenfellerdinsdag 20 juni 2017 @ 12:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 11:25 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik heb altijd gedacht dat deze begrippen door Collin zijn geÔntroduceerd, aangezien ik ze daar als eerste zag. Ik vind de reactie van KOM eerlijk gezegd ook eigenaardig, maar ik zou me wel een situatie kunnen voorstellen dat iemand een dusdanig privť inkomen heeft waaruit makkelijk een betalingsregeling zou kunnen worden opgebracht. Ingeval van een bedrijfsfaillissement zou ik het prima vinden als iemand de betaling privť overneemt in periodieke termijnen. Hoeft niet ineens afgetikt te worden wat mij betreft. Alleen moet dat dan wel duidelijk toegelicht worden.
HA wil toch zeggen dat de hoofdelijke gedwongen kan worden om de gehele verplichting na te komen? De verplichting bestaat mijns inziens uit een aantal maandtermijnen te betalen. Ik denk zelfs dat de lening niet direct opeisbaar is indien er sprake is van hoofdelijkheid. De hoofdelijke is als het ware mede schuldenaar (toch?)
rockenfellerdinsdag 20 juni 2017 @ 12:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 11:44 schreef Benger2 het volgende:
Een arbeidscontract is immaterieel. MateriŽle waarde is opgebouwd uit materiŽle activa.
Tenzij je aan "materieel" de betekenis van "wezenlijk" plakt
Benger2dinsdag 20 juni 2017 @ 12:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 12:14 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

Tenzij je aan "materieel" de betekenis van "wezenlijk" plakt
Dan weet ik een veel betere oplossing: plak de betekenis "roze" er aan en print het arbeidscontract uit op roze papier.