abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 2 mei 2017 @ 08:38:55 #1
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_170626208
Hallo.

Heb je zelf een persoonlijkheidsstoornis of ken je iemand met een persoonlijkheidsstoornis?
Of heb je vermoedens dat je er een hebt?
Hier kun je het allemaal kwijt.

Beknopte omschrijving van een persoonlijkheidsstoornis:
Een persoonlijkheidsstoornis is een langdurig patroon van afwijkende emoties en opvattingen.
Veel persoonlijkheidsstoornissen komen tot ontwikkeling door traumatische ervaringen in combinatie met erfelijke gevoeligheid.

Korte omschrijving van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen (deze informatie komt van trimbos.nl, mens-en-samenleving.infonu.nl, psyonline.nl en psyq.nl):

.

Cluster A (vreemd en/of excentriek):

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
Paranoïde persoonlijkheidsstoornis (PPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis zijn wantrouwend. Ze hebben een vastomlijnde manier van denken en handleen op basis van achterdochtige ideeën over anderen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun visie op de wereld de juiste is en voelen zich bedreigd als anderen het anders zien. Ze zijn vaak koppig, ook als hun standpunt onjuist is. Dit kan soms op een waanidee lijken.
Verder voelen zij zich vaak kwetsbaar. Dit roept angst op. Die angst proberen ze te verminderen door te zoeken naar een oorzaak buiten zichzelf. De dreiging die zij voelen zetten zij om in woede om hun angst te verminderen.
Schizoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizoïde persoonlijkheidsstoornis (SPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis gedragen zich afstandelijk en hebben moeite om emoties te uiten. Ze leggen moeilijk contact en zijn vaak verlegen, teruggetrokken en stil. Ook doen zij veel dingen alleen en wonen vaak alleen.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis halen weinig plezier uit activiteiten. Soms compenseren ze een gebrek aan contact met een rijke fantasiewereld. Over het algemeen is er geen sprake van verlies van contact met de werkelijkheid.
Schizotypische persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizotypische persoonlijkheidsstoornis (STPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizotypische persoonlijkheidsstoornis gedragen zich in de ogen van anderen vaak bizar. Abnormale oogbewegingen en motorisch disfunctioneren zijn kenmerkend. Zij voelen zich ongemakkelijk in aanwezigheid van anderen en zijn wantrouwend. Zij hebben merkwaardige ideeën en overtuigingen.
.

Cluster B (dramatisch, emotioneel en/of impulsief):

Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis
quote:
De antisociale persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis met als belangrijkste kenmerk instabiliteit in denken, voelen en gedrag.
Hierdoor kan iemand stemmingswisselingen krijgen, instabiele relaties met anderen hebben, zich impulsief en antisociaal gedragen en snelle behoeftenbevrediging najagen.
De antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) is één van de 10 persoonlijkheidsstoornissen en hoort tot de Cluster B persoonlijkheidsstoornissen.
Borderline persoonlijkheidsstoornis
quote:
Borderline persoonlijkheidsstoornis (kortweg: borderline) kenmerkt zich door sterke wisselingen in stemmingen, gedachten en gedrag.
Mensen met borderline zijn enorm impulsief, denken vaak zwart-wit, reageren extreem. Relaties zijn moeilijk te onderhouden, en wisselen ook sterk.
Er worden geen verschillende typen borderline persoonlijkheidsstoornissen onderscheiden.
Mensen met borderline kunnen echter wel verschillen in de mate waarin ze bepaald gedrag vertonen (zoals extraversie, neuroticisme).
Theatrale persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis vallen op door hun kleurrijk, extravert en dramatisch gedrag. Het zijn zeer emotionele mensen, die moeite hebben om lange diepgaande relaties aan te gaan. Zij staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook hebben ze de neiging om door middel van uiterlijk vertoon te verleiden of de aandacht op te eisen.
Vragen om aandacht is het centrale thema van deze ziekte. Wanneer een lijder aan de stoornis niet in het middelpunt van de belangstelling staat, voelt hij zich al gauw ongemakkelijk. Hij gaat dan opvallend of seksueel uitdagend gedrag vertonen. Zijn gevoelsuitingen maken een oppervlakkige indruk, maar worden op een hoogdravende manier gebracht. Door vage bewoordingen en overdrijvingen doet de patiënt zich interessanter voor dan hij in feite is. Hij kan makkelijk in huilen uitbarsten of kwaad worden wanneer hij niet de aandacht en complimentjes krijgt waarop hij denkt recht te hebben. Zo'n woedeaanval duurt meestal niet lang.
Narcistische persoonlijkheidsstoornis
quote:
Deze mensen vinden zichzelf veel beter dan andere mensen. Ze vinden alleen zichzelf belangrijk en interesseren zich weinig in het lot van anderen. Wel willen ze graag dat andere mensen hen goed en belangrijk vinden.Deze mensen willen graag de macht hebben. Vaak kom je ze tegen in hoge posities in bijvoorbeeld het bedrijfsleven of de politiek. Hier is deze karaktertrek op een bepaalde manier handig. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld honderden mensen zonder schuldgevoel ontslaan.
.

Cluster C (angstig en/of gespannen):

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis
quote:
De ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (OPS) wordt gekenmerkt door extreme verlegenheid en buitensporige angst voor afwijzing, vernedering of kritiek. Veel mensen vinden het eng om iemand aan te spreken of voelen zich onzeker in onbekende situaties. Wanneer deze angst zo extreem wordt dat iemand zich geheel terugtrekt en nergens aan meedoet zou er sprake kunnen zijn van een ontwijkende of vermijdende persoonlijkheidsstoornis.
Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis
quote:
De afhankelijke persoonlijkheidsstoornis (APS) wordt gekenmerkt door een buitengewone afhankelijkheid ten opzichte van anderen. Iedereen vindt het wel eens fijn verzorgd te worden of hulp te krijgen bij moeilijke beslissingen. Wanneer iemand altijd maar bevestiging nodig heeft, niet alleen kan zijn en altijd hulp en geruststelling nodig heeft om een besluit te nemen, zou er wel eens sprake kunnen zijn van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met deze stoornis houden van orde en regelmaat. Vaak willen ze alles op hun eigen manier doen. Ze zijn willen alles zo goed mogelijk doen, hierdoor kunnen ze moeilijk beslissen maken. Dit perfectionisme gaat zover dat er veel te veel tijd in hun werk gaat zitten. Ze kunnen zo de deadline niet altijd halen. Bovendien hebben deze mensen moeite met het tonen en uiten van hun emoties.
Deze stoornis is iets anders dan de obsessief-compulsieve stoornis.
Vaak denken deze mensen ook dat hun manier de enige is; ze kunnen moeilijk een advies van iemand anders aannemen.
.

P.S.: liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur, want met die reacties ben ik nu wel een beetje klaar en ze zijn bovendien beledigend tegenover psychiatrisch patienten.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  dinsdag 2 mei 2017 @ 08:59:25 #2
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
  dinsdag 2 mei 2017 @ 09:25:56 #3
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170626726
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 08:59 schreef Gary_Oak het volgende:
OPS hier.
En wat ontwijk je dan precies?
soooo, da's mooi!
  dinsdag 2 mei 2017 @ 09:28:56 #4
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170626763
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 09:25 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

En wat ontwijk je dan precies?
Vooral hechte relaties (zowel vriendschappelijk als romantisch), tenzij ik iemand écht kan vertrouwen. Het is absoluut geen sociale angst (al kan ik wel verlegen overkomen soms), maar me niet kwetsbaar op willen stellen en niet te veel van mezelf laten zien.
  dinsdag 2 mei 2017 @ 09:31:12 #5
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170626794
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 09:28 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Vooral hechte relaties (zowel vriendschappelijk als romantisch), tenzij ik iemand écht kan vertrouwen. Het is absoluut geen sociale angst (al kan ik wel verlegen overkomen soms), maar me niet kwetsbaar op willen stellen en niet te veel van mezelf laten zien.
Hmmm... ervaar je het als een belemmering in je dagelijkse functioneren?
soooo, da's mooi!
  dinsdag 2 mei 2017 @ 09:34:00 #6
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170626844
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 09:31 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hmmm... ervaar je het als een belemmering in je dagelijkse functioneren?
Ja, niet echt een grote sociale kring (meer). Veel eenzaamheid, kan me niet ergens thuis voelen. Speaking of which, ik moet naar therapie. :+
  dinsdag 2 mei 2017 @ 09:59:02 #7
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_170627157
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 09:34 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ja, niet echt een grote sociale kring (meer). Veel eenzaamheid, kan me niet ergens thuis voelen. Speaking of which, ik moet naar therapie. :+
Succes!
To truly try means to accept God's love, his healing, to accept the world can be ugly, but your heart doesn't have to be."
  dinsdag 2 mei 2017 @ 17:58:55 #8
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170636489
Ik heb en had kenmerken van cluster C maar recente ervaringen en het feit dat ik kwetsbaar blijf doen me twijfelen aan de actualiteit van mijn vroegere PO plus de oppervlakkigere inschatting door mijn huidige psycholoog. Ik herken namelijk ook veel in beschrijvingen van lichte borderline-PS. Ik heb nu een nieuwe diagnose aangevraagd bij tweedelijnszorg maar ja, die wachttijden...
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
  dinsdag 2 mei 2017 @ 18:51:27 #9
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170637351
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 09:34 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ja, niet echt een grote sociale kring (meer). Veel eenzaamheid, kan me niet ergens thuis voelen. Speaking of which, ik moet naar therapie. :+
Wat doen ze allemaal bij die therapie? Ben wel erg benieuwd hoe dat gaat met mensen die ontwijkend gedrag vertonen.
soooo, da's mooi!
  dinsdag 2 mei 2017 @ 18:51:54 #10
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170637361
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 17:58 schreef Andromache het volgende:
Ik heb en had kenmerken van cluster C maar recente ervaringen en het feit dat ik kwetsbaar blijf doen me twijfelen aan de actualiteit van mijn vroegere PO plus de oppervlakkigere inschatting door mijn huidige psycholoog. Ik herken namelijk ook veel in beschrijvingen van lichte borderline-PS. Ik heb nu een nieuwe diagnose aangevraagd bij tweedelijnszorg maar ja, die wachttijden...
Waar twijfel je dan precies aan?
soooo, da's mooi!
  dinsdag 2 mei 2017 @ 20:43:13 #11
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170640196
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 18:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Waar twijfel je dan precies aan?
Ik kom altijd te laat.
Ik kan het ene moment erg huilen en wanhopig zijn, een paar uur later heb ik mezelf opgeraapt en sta ik te juichen op muziek.
Ik geniet enorm van dingen als muziek, dans, de elementen.
Ik ben bovengemiddeld ongeremd in behoefte aan seks en lichamelijk contact.
Ik wil me heel graag hechten, ben snel verlatingsangstig.
Ik heb mede hierdoor veel mannen in prille beginnetjes en misschien ook in mijn vorige relatie afgeschrokken.
Ik kan heel lastig omgaan met moeilijke emoties als faalangst, voel me in het algemeen redelijk angstig. (Is ook OPS maar
Ben vaak zenuwachtig.
Kan me moeilijk beheersen met zoet en zout eten.
Het is vaak alles of niets in hoe ik over dingen denk die mij of mijn directe omgeving aangaan.
Ik heb vaak een rommelig huis, overal ditjes en datjes, en heb in het algemeen moeite met alles organiseren, werk, sporten, koken, schoonmaken.
Ik heb soms zelfmoordgedachten uit een cynische zak-in-de-stronthouding, nadrukkelijk géén zelfmoordwens!!
In de kern blijf ik enorm onzeker.
Impulsbeheersing vind ik moeilijk, ik slaap zelden op tijd omdat ik alle gedachten in mijn hoofd nog moet navolgen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Andromache op 02-05-2017 21:01:10 ]
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_170644471
Hey allemaal,

Een tijdje terug ben ik gediagnosticeerd met een psychotische persoonlijkheidsstructuur (wat een beetje lomp gebracht werd). Het is een diagnose waar ik het wel moeilijk mee heb (diagnose gestoorde bijlmoordenaar). Ik hoop dat het goed is dat ik hier mee post, omdat ik het meer wil leren accepteren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Clustertje A dus
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 09:26:22 #13
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170649698
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 20:43 schreef Andromache het volgende:

[..]

Ik kom altijd te laat.
Ik kan het ene moment erg huilen en wanhopig zijn, een paar uur later heb ik mezelf opgeraapt en sta ik te juichen op muziek.
Ik geniet enorm van dingen als muziek, dans, de elementen.
Ik ben bovengemiddeld ongeremd in behoefte aan seks en lichamelijk contact.
Ik wil me heel graag hechten, ben snel verlatingsangstig.
Ik heb mede hierdoor veel mannen in prille beginnetjes en misschien ook in mijn vorige relatie afgeschrokken.
Ik kan heel lastig omgaan met moeilijke emoties als faalangst, voel me in het algemeen redelijk angstig. (Is ook OPS maar
Ben vaak zenuwachtig.
Kan me moeilijk beheersen met zoet en zout eten.
Het is vaak alles of niets in hoe ik over dingen denk die mij of mijn directe omgeving aangaan.
Ik heb vaak een rommelig huis, overal ditjes en datjes, en heb in het algemeen moeite met alles organiseren, werk, sporten, koken, schoonmaken.
Ik heb soms zelfmoordgedachten uit een cynische zak-in-de-stronthouding, nadrukkelijk géén zelfmoordwens!!
In de kern blijf ik enorm onzeker.
Impulsbeheersing vind ik moeilijk, ik slaap zelden op tijd omdat ik alle gedachten in mijn hoofd nog moet navolgen.
Heel herkenbaar allemaal. Sorry dat ik het zeg, maar je bent een echte. Welkom bij de club! ;)
soooo, da's mooi!
  woensdag 3 mei 2017 @ 09:27:51 #14
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170649716
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 22:41 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hey allemaal,

Een tijdje terug ben ik gediagnosticeerd met een psychotische persoonlijkheidsstructuur (wat een beetje lomp gebracht werd). Het is een diagnose waar ik het wel moeilijk mee heb (diagnose gestoorde bijlmoordenaar). Ik hoop dat het goed is dat ik hier mee post, omdat ik het meer wil leren accepteren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Clustertje A dus
Tering, wat klinkt dat minnetjes. Heb je met regelmaat last van psychoses?
soooo, da's mooi!
pi_170652501
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 09:27 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Tering, wat klinkt dat minnetjes. Heb je met regelmaat last van psychoses?
Ow sorry :@ Ik wilde niet vervelend doen. Echt mijn excuses

Echte knallende psychoses heb ik gelukkig nu niet meer. Mijn medicatie doet zijn werk. Alleen de wanen en dingen die ik in de spoiler heb beschreven spelen eigenlijk wel de hele dag door. Het is wel zo goed onder controle dat ik goed kan functioneren en gelukkig ben.
Alleen soms is het moeilijk (vannacht kon ik bijvoorbeeld niet slapen omdat ik zeker wist dat er maden in en uit mijn knieholtes aan het kruipen was. Rationeel kan ik bedenken dat het onzin is, alleen het gevoel doet dan niet mee).
Maar het is echt duizend keer beter zo :)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 12:57:43 #16
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170653889
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 09:26 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Heel herkenbaar allemaal. Sorry dat ik het zeg, maar je bent een echte. Welkom bij de club! ;)
Ik ben echter niet manipulatief of woedend, en stoot mijn geliefden en vrienden niet bewust af, ik blijf vriendelijk en ik heb veel lang bestaande vriendschappen. Mijn groot gevoel voor humor, slimheid, zorgzaamheid en liefheid wordt gewaardeerd.

Er is uit een vorig persoonlijkheidsonderzoek en een lange deeltijddagbehandeling vooral dysthymie en kenmerken van een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis gekomen. Niet eerlijk laten zien wie ik ben, geen studie afmaken, geen richting aan het leven geven, sociaal isolement etc.

Maar ondanks dat het heel goed is gegaan een tijd, blijf ik instabiel. Huidige psycholoog zegt me te zien in cluster C. OPS of OCPS. Want in het ontwijken van lastige dingen ben ik snel obsessief-compulsief. Zou ik toch echt in cluster B kunnen zitten? Ik voel daar meer acceptatie bij. Dysthymie heb ik altijd geloofd, dat idee steun ik wel. OPS was deels wel waar maar deels ook niet, want ik ben altijd een sociaal dier geweest dat echter veel moeite met gevoelens heeft. En als het borderline is, kan ik ook beter mijn stomme liefdesleven accepteren. Mannen voelen iets aan me, misschien ook door de makkelijke seks. Afgelopen zaterdag nog, zat depressief thuis van niemand wil mij, een paar uur later op een feest een superlekkere en ook leuke vent naar mijn bed gelokt. Want ja, HET MOET NU. Hallo zwart-wit. En voor hem is de sjeu er nu wel af; zei hij wel heel aardig, trouwens, echt top van hem. Zo gaat het altijd. Ze voelen in hun onderbuik iets aan mij; te makkelijk met een persoonlijkheidsreden. Doei maar weer. Ik heb nog even nagedacht over of ik dan in mijn eentje moeder wil worden, maar dat wordt heel lastig. Kan ik een kind met hulp van mijn familie de stabiliteit geven die het nodig heeft? Nog 2 jaar reisjes en feesten en dan een kind? Waarschijnlijk beter van niet. En dat doet veel zeer omdat ik wel liefdevol en zorgzaam ben en dat niet door zal kunnen geven. Maar als het door een lichte BPS zo is, dan kan ik het makkelijker accepteren.

[ Bericht 12% gewijzigd door Andromache op 03-05-2017 13:51:36 ]
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
  woensdag 3 mei 2017 @ 13:01:01 #17
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170653952
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 11:53 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ow sorry :@ Ik wilde niet vervelend doen. Echt mijn excuses

Echte knallende psychoses heb ik gelukkig nu niet meer. Mijn medicatie doet zijn werk. Alleen de wanen en dingen die ik in de spoiler heb beschreven spelen eigenlijk wel de hele dag door. Het is wel zo goed onder controle dat ik goed kan functioneren en gelukkig ben.
Alleen soms is het moeilijk (vannacht kon ik bijvoorbeeld niet slapen omdat ik zeker wist dat er maden in en uit mijn knieholtes aan het kruipen was. Rationeel kan ik bedenken dat het onzin is, alleen het gevoel doet dan niet mee).
Maar het is echt duizend keer beter zo :)
Wat fijn dat je medicatie werkt. Personen die ik ken hebben erg getobd met AD. Wat doe je als coping tegen de wanen?
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_170654382
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 13:01 schreef Andromache het volgende:

[..]

Wat fijn dat je medicatie werkt. Personen die ik ken hebben erg getobd met AD. Wat doe je als coping tegen de wanen?
De afkorting AD ken ik van antidepressiva? Die slik ik ook, voor de stemmingen (prozac) en antipsychotica (haldol en abilify). Het heeft negen maanden opname gekost om tot de juiste diagnose en medicatie te komen, maar het heeft me een veel sterker en stabieler mens gemaakt.
(Het klinkt even walgelijk arrogant, maar ik heb de mazzel dat ik een redelijke intelligentie heb, waardoor ik het altijd weg wist te redeneren, en ook nooit besprak bij mijn behandelaren. Ze snapte mijn gedrag en dingen niet altijd, maar het werd duidelijk toen het mis ging en deze aap uit de mouw kwam)

Ik heb overal briefjes hangen voor wanneer ik wanen heb. Met name de destructieve wanen (dat ik zelfmoord moet plegen of mezelf pijn moet doen, ook al wil ik het niet) vang ik op met een veilige plek in mijn huis. Ik heb een knus hoekje waarin ik voldoende afleiding heb, maar waar ik niks raars kan doen. In dat hoekje moet ik dan blijven totdat de rust is terug gekeerd. Ook daar ligt een kaart met helpende gedachten en kaartjes van mijn vrienden.

Bij de beestjes en enge mannen in huis is het een kwestie van dom zappen op de televisie (serie kijken of lezen is dan te moeilijk) en dan er heel erg op letten dat ik niet ga krabben.

En in alle situaties kan ik ook gaan wandelen (al kan dat ook erg eng zijn), de crisisdienst bellen of mijn psycholoog mailen of bellen. Mijn vriend is ook altijd bereikbaar, maar die wil ik eigenlijk niet deze zorg geven, dus hem houd ik er vaak buiten.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 13:21:39 #19
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170654497
Wat vind ik dit knap van jou, dit vergt veel om het zo goed te organiseren.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_170655075
Jeetje CotS, wat heftig.. kan me niet voorstellen hoe zwaar het moet zijn om altijd jezelf zo onder controle te moeten houden. Je doet het - van wat ik zo lees - wel heel goed!
pi_170656607
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 13:21 schreef Andromache het volgende:
Wat vind ik dit knap van jou, dit vergt veel om het zo goed te organiseren.
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 13:49 schreef Franknfurter het volgende:
Jeetje CotS, wat heftig.. kan me niet voorstellen hoe zwaar het moet zijn om altijd jezelf zo onder controle te moeten houden. Je doet het - van wat ik zo lees - wel heel goed!
Dank jullie wel :@ De moeite is het wel waard als ik zie wat ik ervoor terug krijg.
Het was vooral voor de diagnose zwaar, maar nu is het goed te doen. Jullie zijn echt heel lief voor me :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 18:52:24 #22
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170661608
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 11:53 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ow sorry :@ Ik wilde niet vervelend doen. Echt mijn excuses

Echte knallende psychoses heb ik gelukkig nu niet meer. Mijn medicatie doet zijn werk. Alleen de wanen en dingen die ik in de spoiler heb beschreven spelen eigenlijk wel de hele dag door. Het is wel zo goed onder controle dat ik goed kan functioneren en gelukkig ben.
Alleen soms is het moeilijk (vannacht kon ik bijvoorbeeld niet slapen omdat ik zeker wist dat er maden in en uit mijn knieholtes aan het kruipen was. Rationeel kan ik bedenken dat het onzin is, alleen het gevoel doet dan niet mee).
Maar het is echt duizend keer beter zo :)
Sorry? Waarvoor? :? Vind het knap dat mensen met psychoses altijd stand weten te houden. Ik zou echt niet weten wat te doen op zo'n moment. Misschien raar dat ik het zeg, maar ik vind je dapper. :)
soooo, da's mooi!
  woensdag 3 mei 2017 @ 18:53:28 #23
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170661630
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 12:57 schreef Andromache het volgende:

[..]

Ik ben echter niet manipulatief of woedend, en stoot mijn geliefden en vrienden niet bewust af, ik blijf vriendelijk en ik heb veel lang bestaande vriendschappen. Mijn groot gevoel voor humor, slimheid, zorgzaamheid en liefheid wordt gewaardeerd.

Er is uit een vorig persoonlijkheidsonderzoek en een lange deeltijddagbehandeling vooral dysthymie en kenmerken van een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis gekomen. Niet eerlijk laten zien wie ik ben, geen studie afmaken, geen richting aan het leven geven, sociaal isolement etc.

Maar ondanks dat het heel goed is gegaan een tijd, blijf ik instabiel. Huidige psycholoog zegt me te zien in cluster C. OPS of OCPS. Want in het ontwijken van lastige dingen ben ik snel obsessief-compulsief. Zou ik toch echt in cluster B kunnen zitten? Ik voel daar meer acceptatie bij. Dysthymie heb ik altijd geloofd, dat idee steun ik wel. OPS was deels wel waar maar deels ook niet, want ik ben altijd een sociaal dier geweest dat echter veel moeite met gevoelens heeft. En als het borderline is, kan ik ook beter mijn stomme liefdesleven accepteren. Mannen voelen iets aan me, misschien ook door de makkelijke seks. Afgelopen zaterdag nog, zat depressief thuis van niemand wil mij, een paar uur later op een feest een superlekkere en ook leuke vent naar mijn bed gelokt. Want ja, HET MOET NU. Hallo zwart-wit. En voor hem is de sjeu er nu wel af; zei hij wel heel aardig, trouwens, echt top van hem. Zo gaat het altijd. Ze voelen in hun onderbuik iets aan mij; te makkelijk met een persoonlijkheidsreden. Doei maar weer. Ik heb nog even nagedacht over of ik dan in mijn eentje moeder wil worden, maar dat wordt heel lastig. Kan ik een kind met hulp van mijn familie de stabiliteit geven die het nodig heeft? Nog 2 jaar reisjes en feesten en dan een kind? Waarschijnlijk beter van niet. En dat doet veel zeer omdat ik wel liefdevol en zorgzaam ben en dat niet door zal kunnen geven. Maar als het door een lichte BPS zo is, dan kan ik het makkelijker accepteren.
Wat een verhaal zeg. Heb je nooit last van een schuldgevoel als je een wildvreemde meeneemt?
soooo, da's mooi!
  woensdag 3 mei 2017 @ 19:00:39 #24
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170661795
Nee waarom? Naar wie? Eerder permanente wanhoop/verlatingsangst. Daarom is seks ook zo fijn en sporten ook. Zulke heftige fysieke gevoelens dat mijn hoofd geen ruimte krijgt. Voor iets serieus willen ze me toch al niet, dus mja.

Vandaag ook met moeite uit bed en iets gedaan omdat de teleurstelling erg vat op me heeft. Instabiel.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_170662006
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 12:57 schreef Andromache het volgende:

[..]

Ik ben echter niet manipulatief of woedend, en stoot mijn geliefden en vrienden niet bewust af, ik blijf vriendelijk en ik heb veel lang bestaande vriendschappen. Mijn groot gevoel voor humor, slimheid, zorgzaamheid en liefheid wordt gewaardeerd.

Er is uit een vorig persoonlijkheidsonderzoek en een lange deeltijddagbehandeling vooral dysthymie en kenmerken van een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis gekomen. Niet eerlijk laten zien wie ik ben, geen studie afmaken, geen richting aan het leven geven, sociaal isolement etc.

Maar ondanks dat het heel goed is gegaan een tijd, blijf ik instabiel. Huidige psycholoog zegt me te zien in cluster C. OPS of OCPS. Want in het ontwijken van lastige dingen ben ik snel obsessief-compulsief. Zou ik toch echt in cluster B kunnen zitten? Ik voel daar meer acceptatie bij. Dysthymie heb ik altijd geloofd, dat idee steun ik wel. OPS was deels wel waar maar deels ook niet, want ik ben altijd een sociaal dier geweest dat echter veel moeite met gevoelens heeft. En als het borderline is, kan ik ook beter mijn stomme liefdesleven accepteren. Mannen voelen iets aan me, misschien ook door de makkelijke seks. Afgelopen zaterdag nog, zat depressief thuis van niemand wil mij, een paar uur later op een feest een superlekkere en ook leuke vent naar mijn bed gelokt. Want ja, HET MOET NU. Hallo zwart-wit. En voor hem is de sjeu er nu wel af; zei hij wel heel aardig, trouwens, echt top van hem. Zo gaat het altijd. Ze voelen in hun onderbuik iets aan mij; te makkelijk met een persoonlijkheidsreden. Doei maar weer. Ik heb nog even nagedacht over of ik dan in mijn eentje moeder wil worden, maar dat wordt heel lastig. Kan ik een kind met hulp van mijn familie de stabiliteit geven die het nodig heeft? Nog 2 jaar reisjes en feesten en dan een kind? Waarschijnlijk beter van niet. En dat doet veel zeer omdat ik wel liefdevol en zorgzaam ben en dat niet door zal kunnen geven. Maar als het door een lichte BPS zo is, dan kan ik het makkelijker accepteren.
Ik heb nu even de rust en tijd om op jou te reageren, sorry dat het zo lang duurde.

Wat heb jij het ontzettend moeilijk zeg, echt naar om te lezen :* Om in cliche's te praten, je mag echt liever voor jezelf zijn :* Sommige keuzes, zoals het krijgen van kinderen, vragen veel tijd. Het is goed om na te denken of zoiets aan zou kunnen, maar je mag ook wel vertrouwen in jezelf hebben. Psychische problemen maken je geen slechte moeder.
Welke label het ook heeft, het maakt niet dat je leven ineens gemakkelijker is. Al kan een label heel helpend zijn, maar hoeft niet leidend te zijn he :*. Jij bent wie je bent en van die persoon mag je houden. Je staat op beide benen, ondanks alle moeilijkheden.

Heel erg veel sterkte
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170662193
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 18:52 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Sorry? Waarvoor? :? Vind het knap dat mensen met psychoses altijd stand weten te houden. Ik zou echt niet weten wat te doen op zo'n moment. Misschien raar dat ik het zeg, maar ik vind je dapper. :)
De sorry omdat ik dacht te negatief gereageerd te hebben en daarmee misschien mensen voor het hoofd gestoten te hebben. Sorry is een gevoel dat ik veel heb, een dag niet schuldig gevoeld is een dag niet geleefd toch ;)

En een compliment is nooit raar, zeker niet zo'n mooie. Dank je wel :* Ik doe gewoon mijn best en daag mezelf uit om zoveel mogelijk op de normale manier te doen (studeren, op mezelf wonen, sociaal leven. Dat soort dingetjes).
Echt knetter psychotisch ben ik gelukkig niet, maar ik heb dit soort dingen al heel mijn leven. Ik was eerder alleen bang om erover te praten, want het veel in de familie voorkomt (en ook heb gezien hoe het compleet uit de hand kan lopen). Dat is voor mij een reden om alles normaal te willen doen. Wat eigenlijk heel dom is, want ik moest eerst ontsporen voordat het goed kwam.

Dank je wel dat je zo lief voor me bent :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170662361
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 19:00 schreef Andromache het volgende:
Nee waarom? Naar wie? Eerder permanente wanhoop/verlatingsangst. Daarom is seks ook zo fijn en sporten ook. Zulke heftige fysieke gevoelens dat mijn hoofd geen ruimte krijgt. Voor iets serieus willen ze me toch al niet, dus mja.

Vandaag ook met moeite uit bed en iets gedaan omdat de teleurstelling erg vat op me heeft. Instabiel.
*knuffel* :*
Teleurstelling en dingen doen waar je later spijt van hebt mag hè, daar leer je van. Het is heel naar en natuurlijk wil je het niet, maar het helpt je te ontwikkelen.

Misschien heel erg dom, maar ken je het boek? Daar krijg ik nu "therapie uit" en kan heel erg helpen met zulke problemen. Het is moeilijk en doet pijn, maar het kan erg goed helpen.

(dat van het sporten herken ik heel erg. Evenals je gedachte dat mensen je niet serieus willen)
Dat je nog niet iemand hebt gevonden die je niet serieus wil, betekent niet dat die persoon nooit zal komen. Soms heeft dat even tijd nodig, soms moet je eerst even goed aandacht aan jezelf geven. Vergeet nooit dat jij de moeite waard bent en dat je iemand kan vinden die ook de moeite voor jou waard is. Mensen die je niet serieus willen moet je niet laten bepalen hoe jij je voelt. Die zijn de energie niet waard. Al is dat heel erg gemakkelijk getypt, maar moeilijk te voelen.

Heel veel sterkte :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 20:06:40 #28
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170664268
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 19:13 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

De sorry omdat ik dacht te negatief gereageerd te hebben en daarmee misschien mensen voor het hoofd gestoten te hebben. Sorry is een gevoel dat ik veel heb, een dag niet schuldig gevoeld is een dag niet geleefd toch ;)

En een compliment is nooit raar, zeker niet zo'n mooie. Dank je wel :* Ik doe gewoon mijn best en daag mezelf uit om zoveel mogelijk op de normale manier te doen (studeren, op mezelf wonen, sociaal leven. Dat soort dingetjes).
Echt knetter psychotisch ben ik gelukkig niet, maar ik heb dit soort dingen al heel mijn leven. Ik was eerder alleen bang om erover te praten, want het veel in de familie voorkomt (en ook heb gezien hoe het compleet uit de hand kan lopen). Dat is voor mij een reden om alles normaal te willen doen. Wat eigenlijk heel dom is, want ik moest eerst ontsporen voordat het goed kwam.

Dank je wel dat je zo lief voor me bent :*
Wat goed van je dat je zo positief in het leven staat. Dat mag ik graag zien, haha. En nee, je reageerde niet te negatief, je bent tenminste eerlijk en dat waardeer ik het meeste. :) Maakt mij dat lief? Nee, eerlijkheid is een deugd. ;)
soooo, da's mooi!
  woensdag 3 mei 2017 @ 20:09:00 #29
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170664367
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 19:00 schreef Andromache het volgende:
Nee waarom? Naar wie? Eerder permanente wanhoop/verlatingsangst. Daarom is seks ook zo fijn en sporten ook. Zulke heftige fysieke gevoelens dat mijn hoofd geen ruimte krijgt. Voor iets serieus willen ze me toch al niet, dus mja.

Vandaag ook met moeite uit bed en iets gedaan omdat de teleurstelling erg vat op me heeft. Instabiel.
Waarom zouden ze je voor iets serieus niet willen? Je komt op mij niet over als onbetrouwbaar of vervelend.
soooo, da's mooi!
  woensdag 3 mei 2017 @ 20:57:24 #30
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170666452
Gewoon omdat dat altijd zo gaat. Echt leuke mannen, vlot, spontaan, knap, die elke vrouw kunnen krijgen en dan mij willen? Is toch alleen voor de seks of ze lachen me met vrienden uit, ze ghosten me of bedriegen me. Ze gaan uiteindelijk toch allemaal weg.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_170666542
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 20:57 schreef Andromache het volgende:
Gewoon omdat dat altijd zo gaat. Echt leuke mannen, vlot, spontaan, knap, die elke vrouw kunnen krijgen en dan mij willen? Is toch alleen voor de seks of ze lachen me met vrienden uit, ze ghosten me of bedriegen me. Ze gaan uiteindelijk toch allemaal weg.
:{ Wat naar dat je deze ervaring hebt... en wat naar dat je zo naar jezelf kijkt. Jij bent goed zoals je bent, laat niet je eigen waarde bepalen door anderen. Jij bent degene waarmee je je hele leven moet dealen...
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170666558
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 20:06 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wat goed van je dat je zo positief in het leven staat. Dat mag ik graag zien, haha. En nee, je reageerde niet te negatief, je bent tenminste eerlijk en dat waardeer ik het meeste. :) Maakt mij dat lief? Nee, eerlijkheid is een deugd. ;)
Toch heel erg dank je wel :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170667037
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 20:57 schreef Andromache het volgende:
Gewoon omdat dat altijd zo gaat. Echt leuke mannen, vlot, spontaan, knap, die elke vrouw kunnen krijgen en dan mij willen? Is toch alleen voor de seks of ze lachen me met vrienden uit, ze ghosten me of bedriegen me. Ze gaan uiteindelijk toch allemaal weg.
Zijn ze dan wel echt leuk?
  woensdag 3 mei 2017 @ 21:25:04 #34
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170667320
Nou ja het is vast niet de waarheid, maar mijn overtuiging. Ik klamp me vast of ik ben afstandelijk. Gezond kwetsbaar is er niet bij. Niemand moet me, echt dan, voor meer dan een avondje, door mijn overtuiging krijg ik wat ik denk.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_170667346
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 21:25 schreef Andromache het volgende:
Nou ja het is vast niet de waarheid, maar mijn overtuiging. Ik klamp me vast of ik ben afstandelijk. Gezond kwetsbaar is er niet bij. Niemand moet me, echt dan, voor meer dan een avondje, door mijn overtuiging krijg ik wat ik denk.
Ik denk dat je gelijk hebt met je laatste stuk zin.
pi_170667440
Wat Strawberry zegt

Ben je in behandeling Andromache? Of heb je dit probleem ooit besproken met een behandelaar? Het lijkt me namelijk echt slopend voor je zelfvertrouwen waar je nu doorheen gaat...
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 21:45:11 #37
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170667881
Ja ik ben in behandeling en daardoor gaat het sociaal beter, ik heb wat relaties opgebouwd hier nu. Ik zou graag willen leren me gezond kwetsbaar op te stellen jegens personen die het waard zijn, zonder wantrouwen jegens knappe en geslaagde mensen, zonder personen direct af te schrijven. Gewoon, hier ben ik, mooi, leuk, grappig, en ik vind jou ook leuk.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_170668009
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 21:45 schreef Andromache het volgende:
Ja ik ben in behandeling en daardoor gaat het sociaal beter, ik heb wat relaties opgebouwd hier nu. Ik zou graag willen leren me gezond kwetsbaar op te stellen jegens personen die het waard zijn, zonder wantrouwen jegens knappe en geslaagde mensen, zonder personen direct af te schrijven. Gewoon, hier ben ik, mooi, leuk, grappig, en ik vind jou ook leuk.
Dat is iets dat ik je enorm zou gunnen.
Wat goed dat je al relaties opgebouwd hebt! Dat is best moeilijk.
Het erkennen van waar het aan ligt is de eerste stap, daarna komt het voelen ook :*
Zet hem op :* Het komt echt wel goed met jou
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 4 mei 2017 @ 06:36:11 #39
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170673579
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 18:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wat doen ze allemaal bij die therapie? Ben wel erg benieuwd hoe dat gaat met mensen die ontwijkend gedrag vertonen.
Het is geen therapie met een specifieke interventie. Gewoon een groep met leeftijdsgenoten en dan praten over dingen waar je tegenaan loopt. :') Begin het een beetje zat te worden.

[ Bericht 18% gewijzigd door Gary_Oak op 04-05-2017 06:41:29 ]
  donderdag 4 mei 2017 @ 09:43:58 #40
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170675162
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 20:57 schreef Andromache het volgende:
Gewoon omdat dat altijd zo gaat. Echt leuke mannen, vlot, spontaan, knap, die elke vrouw kunnen krijgen en dan mij willen? Is toch alleen voor de seks of ze lachen me met vrienden uit, ze ghosten me of bedriegen me. Ze gaan uiteindelijk toch allemaal weg.
Oh, kom op zeg. Wat is er niet leuk aan jou? Weet wel zeker dat je een aantal positieve punten over jezelf op kunt noemen.
soooo, da's mooi!
  donderdag 4 mei 2017 @ 09:45:17 #41
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170675193
quote:
9s.gif Op donderdag 4 mei 2017 06:36 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Het is geen therapie met een specifieke interventie. Gewoon een groep met leeftijdsgenoten en dan praten over dingen waar je tegenaan loopt. :') Begin het een beetje zat te worden.
Haha, dat klinkt net als de Vers training voor borderliners. Same old, same shit.
soooo, da's mooi!
  donderdag 4 mei 2017 @ 09:46:51 #42
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170675230
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 21:01 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Toch heel erg dank je wel :*
Nou, nou, nou. :@ ;)
soooo, da's mooi!
  donderdag 4 mei 2017 @ 10:36:14 #43
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170676154
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 09:43 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Oh, kom op zeg. Wat is er niet leuk aan jou? Weet wel zeker dat je een aantal positieve punten over jezelf op kunt noemen.
Klopt, maar het verschil tussen hoofd plus oppervlakkig gevoel versus diepste gevoelens.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_170677070
Oké, ik gun jullie even een moment om mij uit te lachen: Gisteravond ging ik even naar het toilet voordat ik naar bed ging. Ik zat op de WC en zag een gigantische naaktslak. Ik zat helemaal te griezelen en te gruwelen (ik vind beestjes zo eng en naar), maar besloot rustig te blijven zitten en niet met een plasticzakje het beest weg te halen, want natuurlijk zat dit in mijn hoofd. Ik zie altijd beestjes als ik moe ben. Dus ik negeerde het dapper en ging naar bed. Ondertussen balen dat ik weer eens deze waan had gehad.
Daarna ging mijn vriend naar de wc en vroeg mij daarna of ik niet die gigantische slak had gezien in de badkamer. Hij is zo lief geweest om hem op te ruimen.
Wijze les, soms zie ik ook beestjes die er daadwerkelijk zijn ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 4 mei 2017 @ 18:31:56 #45
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170687171
Ik kan waarschijnlijk al binnen 1 maand terecht voor diagnostiek! Hoera restitutiepolis bij zvz die bij niet-gecontracteerde zorg in de GGZ het NZA-maximumtarief vergoedt. Een PO waaruit vast wel cluster B of C komt maar het vermoeden van ADD blijft ook. Ik ben gewoon lastig. Vannacht weer diep in de nacht salade zitten maken en kwark omdat ik aan mijn vitamientjes moest komen. Doe dat gewoon om 19u ipv de hele dag om man te sippen in badjas .. en dom Ajax kijken...
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_170687251
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 18:31 schreef Andromache het volgende:
Ik kan waarschijnlijk al binnen 1 maand terecht voor diagnostiek! Een PO waaruit vast wel cluster B of C komt maar het vermoeden van ADD blijft ook. Ik ben gewoon lastig. Vannacht weer diep in de nacht salade zitten maken en kwark omdat ik aan mijn vitamientjes moest komen. Doe dat gewoon om 19u ipv de hele dag om man te sippen in badjas .. en dom Ajax kijken...
He doe eens liever voor jezelf! Een dag sippen is heel erg naar en het is juist goed dat je alsnog de tijd neemt om goed voor jezelf te zorgen. Dat verdient een schouderklopje, geen straf. Zo zou je toch ook niet tegen een ander doen :* *knuffel*

Wat fijn dat ze bezig gaan met de diagnostiek. Ik hoop dat ze je daarmee wat meer richting kunnen geven. Het vinden van het juiste labeltje is zo stressvol (tenminste, vond ik).
Lastig ben je zeker niet :) Onzeker dat wel. Ik hoop dat het je gaat helpen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 4 mei 2017 @ 18:49:09 #47
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170687500
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 10:36 schreef Andromache het volgende:

[..]

Klopt, maar het verschil tussen hoofd plus oppervlakkig gevoel versus diepste gevoelens.
Daar heb je wel een punt. Levert het oppervlakkig zijn binnen relaties en vriendschappen je meer op?
soooo, da's mooi!
  donderdag 4 mei 2017 @ 18:49:59 #48
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170687519
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 18:31 schreef Andromache het volgende:
Ik kan waarschijnlijk al binnen 1 maand terecht voor diagnostiek! Hoera restitutiepolis bij zvz die bij niet-gecontracteerde zorg in de GGZ het NZA-maximumtarief vergoedt. Een PO waaruit vast wel cluster B of C komt maar het vermoeden van ADD blijft ook. Ik ben gewoon lastig. Vannacht weer diep in de nacht salade zitten maken en kwark omdat ik aan mijn vitamientjes moest komen. Doe dat gewoon om 19u ipv de hele dag om man te sippen in badjas .. en dom Ajax kijken...
Wel genoten van de wedstrijd?
soooo, da's mooi!
  donderdag 4 mei 2017 @ 18:51:03 #49
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170687540
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 11:19 schreef ChildoftheStars het volgende:
Oké, ik gun jullie even een moment om mij uit te lachen: Gisteravond ging ik even naar het toilet voordat ik naar bed ging. Ik zat op de WC en zag een gigantische naaktslak. Ik zat helemaal te griezelen en te gruwelen (ik vind beestjes zo eng en naar), maar besloot rustig te blijven zitten en niet met een plasticzakje het beest weg te halen, want natuurlijk zat dit in mijn hoofd. Ik zie altijd beestjes als ik moe ben. Dus ik negeerde het dapper en ging naar bed. Ondertussen balen dat ik weer eens deze waan had gehad.
Daarna ging mijn vriend naar de wc en vroeg mij daarna of ik niet die gigantische slak had gezien in de badkamer. Hij is zo lief geweest om hem op te ruimen.
Wijze les, soms zie ik ook beestjes die er daadwerkelijk zijn ;)
Naaktslakken in je wc? Staat dat ding soms in je achtertuin? :P
soooo, da's mooi!
pi_170689651
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 18:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Naaktslakken in je wc? Staat dat ding soms in je achtertuin? :P
Ik woon in een nogal gammel huisje. De wc zit in de badkamer (centrum van de stad, dus alles is klein) en in het plafond zit een ventilatierooster. Alleen dat ding werkt niet meer, waardoor er soms beestjes doorheen vallen. Wat die beesten op mijn dak doen weet ik niet, maar soms komen ze naar binnen. Soms ruim ik beestjes op die iedereen kan zien en soms ruim ik beestjes op die speciaal voor mij bestaan ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 4 mei 2017 @ 21:52:44 #51
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170692955
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 09:45 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Haha, dat klinkt net als de Vers training voor borderliners. Same old, same shit.
En het is niet eens een groep specifiek voor een bepaalde persoonlijkheidsstoornis. :') Enige criteria is dat je begin 20 bent en dat je psychisch niet in orde bent. Daarom zijn er ook weken dat ik verhalen hoor waar ik niks mee kan.
  donderdag 4 mei 2017 @ 22:37:05 #52
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_170694204
quote:
99s.gif Op donderdag 4 mei 2017 21:52 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

En het is niet eens een groep specifiek voor een bepaalde persoonlijkheidsstoornis. :') Enige criteria is dat je begin 20 bent en dat je psychisch niet in orde bent. Daarom zijn er ook weken dat ik verhalen hoor waar ik niks mee kan.
"Goedemorgen. Laten we eerst een rondje doen. Hoe zit je erbij en heb je behalve de groep nog plannen voor vandaag :r"
  donderdag 4 mei 2017 @ 22:42:31 #53
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170694324
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:37 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

"Goedemorgen. Laten we eerst een rondje doen. Hoe zit je erbij en heb je behalve de groep nog plannen voor vandaag :r"
Niet eens dat. Er worden geen rondjes gedaan, waardoor bepaalde emotionele bloedzuigers (aan één specifiek persoon denk ik nu :r :r :r) elke week ruim de helft van de tijd het woord hebben. :r
pi_170694348
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:37 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

"Goedemorgen. Laten we eerst een rondje doen. Hoe zit je erbij en heb je behalve de groep nog plannen voor vandaag :r"
Ja stel je voor dat je iets leert van andere mensen die in hetzelfde schuitje zitten maar een andere label hebben. Misschien is het gewoon zo dat de mensen die dat organiseren een beter inzicht hebben in wat kan helpen dan mensen met juist de geestelijke stoornis. En dat die mensen die een stoornis hebben dit niet in kunnen zien en het allemaal maar heel raar vinden (niet geheel onlogisch toch?)
Fylax is op televisie geweest
pi_170694390
Misschien moeten jullie er gewoon vanuit een 3e persoon echt eens over nagaan denken of jullie geestelijk niet goed zijn en vanuit dat idee ook dingen gaan benaderen. Zoals, is het misschien nuttig dat ik hierover praat met die mensen die geestelijk ook niet goed zijn? In plaats van 'ze hebben niet dezelfde geestelijke stoornis, die kan mij nooit helpen'. Wie denk je dat jullie beter kan helpen, jullie eigen redenaties of die van een persoon die jullie probeert te helpen?
Fylax is op televisie geweest
  donderdag 4 mei 2017 @ 22:47:54 #56
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170694426
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:45 schreef jodelahity het volgende:
Misschien moeten jullie er gewoon vanuit een 3e persoon echt eens over nagaan denken of jullie geestelijk niet goed zijn en vanuit dat idee ook dingen gaan benaderen. Zoals, is het misschien nuttig dat ik hierover praat met die mensen die geestelijk ook niet goed zijn? In plaats van 'ze hebben niet dezelfde geestelijke stoornis, die kan mij nooit helpen'. Wie denk je dat jullie beter kan helpen, jullie eigen redenaties of die van een persoon die jullie probeert te helpen?
Maar ik heb ook ervaringen opgedaan in zo'n groep, dus ik kan spreken uit ervaring. En mijn ervaring zegt dat ik niks kan met sommige verhalen. Ik snap je punt wel, maar je moet ook snappen waar mijn sentiment vandaan komt.
pi_170694537
quote:
99s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:47 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Maar ik heb ook ervaringen opgedaan in zo'n groep, dus ik kan spreken uit ervaring. En mijn ervaring zegt dat ik niks kan met sommige verhalen. Ik snap je punt wel, maar je moet ook snappen waar mijn sentiment vandaan komt.
Misschien snapte ik die al wel bij mijn post. Ik stel dat jouw ervaring misschien niet realistisch is juist omdat je geestelijk anders bent. je weet dat je dat bent maar je eigen gedachtes zijn alsnog leidend. Ik zeg eigenlijk gewoon dat als je kan beseffen dat je geestelijk speciaal bent je ook kan beseffen dat niet al je gedachtes die daaruit voortvloeien (het nut van de verhalen van anderen in dit geval) realistisch zijn. Je wil graag geloven dat ze dat zijn, maar ik wil je vooral melden dat die gesprekken er niet zijn omdat die mensen die dat regelen dom zijn en niet weten wat ze doen. Het is voor jou wel goed om die verhalen te horen ook al zie je zelf het nut er niet van in. Dat is toch juist wat een geestelijke aandoening met je doet? Dat je bepaalde dingen niet realistisch in kan schatten. Ik zeg je vanuit de derde persoon dat het wel nut heeft en je gewoon (naar mijn idee) je best moet doen om wat met die informatie te doen. Anders blijf je zo, met minimale verschillen aan de hand van wat jij wel nuttig genoeg vindt om je aan aan te passen..
Fylax is op televisie geweest
pi_170694612
Bedoel jij ziet het nut van hun verhalen niet in, maar ze zijn eigenlijk jouw spiegelbeeld, maar dan met een andere aandoening. Dus je kan er wel veel van leren, ook al zie je het niet zoals hen het zien (want jullie zijn immers niet hetzelfde). Ze stoppen jullie juist samen zodat jullie een beter beeld krijgen in het algemeen
Fylax is op televisie geweest
  donderdag 4 mei 2017 @ 22:59:55 #59
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170694679
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:53 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Misschien snapte ik die al wel bij mijn post. Ik stel dat jouw ervaring misschien niet realistisch is juist omdat je geestelijk anders bent. je weet dat je dat bent maar je eigen gedachtes zijn alsnog leidend. Ik zeg eigenlijk gewoon dat als je kan beseffen dat je geestelijk speciaal bent je ook kan beseffen dat niet al je gedachtes die daaruit voortvloeien (het nut van de verhalen van anderen in dit geval) realistisch zijn. Je wil graag geloven dat ze dat zijn, maar ik wil je vooral melden dat die gesprekken er niet zijn omdat die mensen die dat regelen dom zijn en niet weten wat ze doen. Het is voor jou wel goed om die verhalen te horen ook al zie je zelf het nut er niet van in. Dat is toch juist wat een geestelijke aandoening met je doet? Dat je bepaalde dingen niet realistisch in kan schatten. Ik zeg je vanuit de derde persoon dat het wel nut heeft en je gewoon (naar mijn idee) je best moet doen om wat met die informatie te doen. Anders blijf je zo, met minimale verschillen aan de hand van wat jij wel nuttig genoeg vindt om je aan aan te passen..
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:56 schreef jodelahity het volgende:
Bedoel jij ziet het nut van hun verhalen niet in, maar ze zijn eigenlijk jouw spiegelbeeld, maar dan met een andere aandoening. Dus je kan er wel veel van leren, ook al zie je het niet zoals hen het zien (want jullie zijn immers niet hetzelfde). Ze stoppen jullie juist samen zodat jullie een beter beeld krijgen in het algemeen
Ik snap heel goed wat je bedoelt hoor en het is ons ook meerdere keren verteld als zo'n discussie aan bod kwam over het nut. Dus rationeel ben ik het met je eens, maar emotioneel gezien heb ik het gehad met een paar personen uit mijn groep. Sorry, ben nog steeds geïrriteerd door iemand van dinsdag. :')
pi_170694779
quote:
99s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:59 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

[..]

Ik snap heel goed wat je bedoelt hoor en het is ons ook meerdere keren verteld als zo'n discussie aan bod kwam over het nut. Dus rationeel ben ik het met je eens, maar emotioneel gezien heb ik het gehad met een paar personen uit mijn groep. Sorry, ben nog steeds geïrriteerd door iemand van dinsdag. :')
Geeft niet, ik heb geen moment gezien waarop je onnodig negatief reageerde op mij, ook nu niet. Dus ja klote dat dinsdag iemand een lul was.
Fylax is op televisie geweest
  donderdag 4 mei 2017 @ 23:06:04 #61
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170694804
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 23:04 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Geeft niet, ik heb geen moment gezien waarop je onnodig negatief reageerde op mij, ook nu niet. Dus ja klote dat dinsdag iemand een lul was.
:)
pi_170695189
quote:
99s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:42 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Niet eens dat. Er worden geen rondjes gedaan, waardoor bepaalde emotionele bloedzuigers (aan één specifiek persoon denk ik nu :r :r :r) elke week ruim de helft van de tijd het woord hebben. :r
Hah ik had gelukkig nooit de beurt maar als ik dan wat zei zaten ze met allen op me. Moet zeggen dat ik het beter maak sinds ik wat meer engageer in het leven.
  donderdag 4 mei 2017 @ 23:24:06 #63
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170695248
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 23:21 schreef Argo het volgende:

[..]

Hah ik had gelukkig nooit de beurt maar als ik dan wat zei zaten ze met allen op me. Moet zeggen dat ik het beter maak sinds ik wat meer engageer in het leven.
Wist niet dat je nog therapie had, man. :o Ook nog steeds in zo'n groep?
pi_170695311
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 22:41 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hey allemaal,

Een tijdje terug ben ik gediagnosticeerd met een psychotische persoonlijkheidsstructuur (wat een beetje lomp gebracht werd). Het is een diagnose waar ik het wel moeilijk mee heb (diagnose gestoorde bijlmoordenaar). Ik hoop dat het goed is dat ik hier mee post, omdat ik het meer wil leren accepteren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Clustertje A dus
Ik hoop dat het je op den duur gaat lukken die diagnose los te laten. Ik begrijp dat je vooral randpsychotisch bent? Dus dat je wel dingen waarneemt die er niet zijn, maar je bent je bewust dat het niet echt is?

En zijn de psychotische klachten vooral gerelateerd aan emoties? Dus als je je beter voelt en er is niks aan de hand, heb je er geen last meer van?

Ik begin zelf meer te zien dat ieder mens gewoon uniek is en dat normale mensen niet bestaan. 'Normaal' betekent dat je in staat bent je emoties voldoende te kunnen reguleren, kan functioneren op je niveau en je voldoende kan aanpassen aan wat de omgeving van je vraagt. Stress, zorgen en onzekerheid kent iedereen. Je hebt een psychische stoornis wanneer het je niet lukt dit te hanteren en je kan er op eigen kracht niet uitkomen.

De hokjesmentaliteit neemt wel toe helaas. Iedereen zegt dat je niet in hokjes moet denken. Je krijgt zelfs vaak van anderen op je kop wanneer je dat (in hun ogen) wel doet. Maar eigenlijk denkt de samenleving wel heel erg in hokjes.
pi_170695714
Ik vind het overigens wel heel klote dat hier op FOK! op voorhand heel negatief op borderline wordt gereageerd. Als je zegt dat je borderline hebt, denkt men hier dat je sowieso onbetrouwbaar, egoistisch en manipulatief bent.

Die lui zijn er inderdaad. Maar er is een behoorlijk verschil tussen behandeld en onbehandelde borderline. En de allerergste gevallen bijvoorbeeld mensen die hun kinderen mishandelen en het leven zuur maken en daar geen spijt van hebben omdat ze altijd de schuld buiten zichzelf leggen, kunnen niet eens behandeld worden.

Ik heb ook in een kliniek met groepstherapie gezeten. De mensen die daar zitten zijn wel onzeker en hebben veel moeite met hun emoties reguleren. Maar ze zijn zeker niet gek. De therapeuten willen juist dat je je gezonde eigenschappen gaat gebruiken om te herstellen. Ze zouden je niet behandelen als ze die kanten niet in je zien. Voor de behandelaars is het altijd een gok of hun therapie aanslaat. Maar als het gebeurt, dan doe je dat wel zelf en mag je best trots op jezelf zijn. :)
  vrijdag 5 mei 2017 @ 09:52:30 #66
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170699336
quote:
99s.gif Op donderdag 4 mei 2017 21:52 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

En het is niet eens een groep specifiek voor een bepaalde persoonlijkheidsstoornis. :') Enige criteria is dat je begin 20 bent en dat je psychisch niet in orde bent. Daarom zijn er ook weken dat ik verhalen hoor waar ik niks mee kan.
Chapeau dat je het volhoudt! Ik was allang afgehaakt. :P
soooo, da's mooi!
  vrijdag 5 mei 2017 @ 09:56:06 #67
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170699396
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 20:12 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik woon in een nogal gammel huisje. De wc zit in de badkamer (centrum van de stad, dus alles is klein) en in het plafond zit een ventilatierooster. Alleen dat ding werkt niet meer, waardoor er soms beestjes doorheen vallen. Wat die beesten op mijn dak doen weet ik niet, maar soms komen ze naar binnen. Soms ruim ik beestjes op die iedereen kan zien en soms ruim ik beestjes op die speciaal voor mij bestaan ;)
Hoe zien die beestjes die alleen voor jou bestaan eruit?
soooo, da's mooi!
  vrijdag 5 mei 2017 @ 09:56:20 #68
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_170699397
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:43 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Ja stel je voor dat je iets leert van andere mensen die in hetzelfde schuitje zitten maar een andere label hebben. Misschien is het gewoon zo dat de mensen die dat organiseren een beter inzicht hebben in wat kan helpen dan mensen met juist de geestelijke stoornis. En dat die mensen die een stoornis hebben dit niet in kunnen zien en het allemaal maar heel raar vinden (niet geheel onlogisch toch?)
Nee het is ook niet onlogisch. Maar dag in dag uit zo'n zelfde vraag om de dag mee te beginnen nodigt maar weinig mensen uit om echt gemotiveerd mee te doen. En komt je al snel de strot uit. Da's alles.
  vrijdag 5 mei 2017 @ 09:57:41 #69
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170699431
quote:
99s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:42 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Niet eens dat. Er worden geen rondjes gedaan, waardoor bepaalde emotionele bloedzuigers (aan één specifiek persoon denk ik nu :r :r :r) elke week ruim de helft van de tijd het woord hebben. :r
Zo herkenbaar. Ik had iemand in de groep zitten die alleen maar zat te lallen over de sociale dienst. *zucht*
soooo, da's mooi!
pi_170700967
quote:
99s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:42 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Niet eens dat. Er worden geen rondjes gedaan, waardoor bepaalde emotionele bloedzuigers (aan één specifiek persoon denk ik nu :r :r :r) elke week ruim de helft van de tijd het woord hebben. :r
Als je je daaraan ergert, hoef je dat niet lijdzaam te ondergaan. Je kan ook uitspreken dat het je irriteert dat elke keer dezelfde personen aan het woord zijn.

De therapeuten doen er niks aan waarschijnlijk omdat ze willen dat de clienten er zelf wat aan doen. Jij bent wellicht iemand die moet leren ruimte in te nemen. Maar er zijn ook mensen die moeten leren ruimte te geven. Hoe groot zijn behoefte ook is om te praten, hij is niet alleen in de groep en de anderen hebben evengoed recht om over hun problemen te praten.

Ik ben zelf wel makkelijk met praten. Ik ben daarentegen ook niet egoistisch dat ik anderen geen ruimte gun. Maar ook dan is het moeilijk. Continu afwegen of ik nou wel of niet zou inbrengen. En als ik het toch deed en ik zag de andere clienten met hun gezicht naar de grond kijken, dacht ik meteen: "Zie je wel! Ze mogen mij niet! Ze zijn niet betrokken met mij, want anders hadden ze wel geinteresseerd naar mij gekeken. En ik geef ze gelijk, want eigenlijk ben ik ook een enorme aansteller met mijn probleempjes."

Maar uiteindelijk is dat ook een aanname van mij. Mensen kunnen ook naar de grond kijken omdat ze moe zijn, omdat ze teveel met hun eigen problemen bezig zijn, omdat ze niet weten waarmee ze mij kunnen helpen, omdat ze bang zijn iets verkeerds te zeggen, etc.

De situaties in therapie kom je ook in het dagelijks leven tegen. De behandeling is een plek waar je kan oefenen. En wat ik al zei: jij bent zelf de enige die jou kan helen. Therapeuten kunnen je alleen inzicht geven en je een beetje sturen en wegwijs maken. Maar het leren omgaan met emoties is iets wat je zelf moet doen.

Des te meer kan je trots zijn als je in positieve zin verandert. Dat is niet iets wat de therapeut doet, dat is iets wat JIJ doet.
pi_170702622
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 23:26 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Ik hoop dat het je op den duur gaat lukken die diagnose los te laten. Ik begrijp dat je vooral randpsychotisch bent? Dus dat je wel dingen waarneemt die er niet zijn, maar je bent je bewust dat het niet echt is?
Op het moment dat ik zo'n "bui" heb, is het voor mij echt. Daarom hangen er overal relativerende briefjes in mijn huis. Alleen heb ik inmiddels geleerd dat het misschien echt voor mij is, dat het dan niet bestaat in de buitenwereld (wat soms erg verwarrend is) Dat is ook de reden geweest waarom ik werd opgenomen (naja, eetstoornis, ptss en psychotische klachten). Dus stiekem ben ik wel echt psychotisch, op momenten, maar ik noem het liever een bui.

Ach, een diagnose is ook iets waaraan je moet wennen. En dit is een bittere pil om te slikken, maar inmiddels begin ik wel in te zien dat ik redelijk goed functioneer voor iemand met dit probleem.
quote:
En zijn de psychotische klachten vooral gerelateerd aan emoties? Dus als je je beter voelt en er is niks aan de hand, heb je er geen last meer van?
Uhm, emoties versterken de klachten wel, maar als ik me goed voel kan het ook komen opzetten. Alleen wanneer ik ontvankelijker bent voor dingen (bijvoorbeeld door emoties of vermoeidheid) is het moeilijker om eruit te komen en dan duren die buien ook langer.
quote:
Ik begin zelf meer te zien dat ieder mens gewoon uniek is en dat normale mensen niet bestaan. 'Normaal' betekent dat je in staat bent je emoties voldoende te kunnen reguleren, kan functioneren op je niveau en je voldoende kan aanpassen aan wat de omgeving van je vraagt. Stress, zorgen en onzekerheid kent iedereen. Je hebt een psychische stoornis wanneer het je niet lukt dit te hanteren en je kan er op eigen kracht niet uitkomen.

De hokjesmentaliteit neemt wel toe helaas. Iedereen zegt dat je niet in hokjes moet denken. Je krijgt zelfs vaak van anderen op je kop wanneer je dat (in hun ogen) wel doet. Maar eigenlijk denkt de samenleving wel heel erg in hokjes.
_O_ Hier heb je helemaal gelijk mee... Dank je wel :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170702659
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 09:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hoe zien die beestjes die alleen voor jou bestaan eruit?
Oh, het zijn wel beestjes die in de wereld voorkomen. Alleen als ik het idee heb dat mijn bed vol maden ligt, dan bestaan die maden alleen voor mij ;) (tenzij mijn partner een heel goede leugenaar is natuurlijk ;))
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170706499
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 12:37 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Oh, het zijn wel beestjes die in de wereld voorkomen. Alleen als ik het idee heb dat mijn bed vol maden ligt, dan bestaan die maden alleen voor mij ;) (tenzij mijn partner een heel goede leugenaar is natuurlijk ;))
Hoe lang zie je dat dan? Als jij je realiseert dat het niet echt is en je voelt je rustig, gaat die waarneming dan ook weer weg? Dus dat het meer vergelijkbaar is met een verschijnsel als slaapverlamming. Of lig jij vervolgens in bed met voor jouw beleving allemaal maden?

En kan jij die waarneming ook aan een emotie koppelen? Bijvoorbeeld dat jij je op dat moment minderwaardig voelt en dat je het voor jouw gevoel verdient om in zo'n vies bed te liggen?
pi_170707064
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 15:27 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Hoe lang zie je dat dan? Als jij je realiseert dat het niet echt is en je voelt je rustig, gaat die waarneming dan ook weer weg? Dus dat het meer vergelijkbaar is met een verschijnsel als slaapverlamming. Of lig jij vervolgens in bed met voor jouw beleving allemaal maden?
Het is zeker geen slaapverlamming. Die heb ik ook wel eens gehad, maar dat is echt heel anders dan dit. Voor mij is het echt een bed voor met maden waarin ik lig (en ik geef toe er vaak uit te gaan en te douchen dan). Dit kan een uurtje duren, maar soms ook wel een hele nacht. En rustig voelen kan ik me dan niet, het is dan echt. Ik krijg overal jeuk, ik voel ze echt over me heen kruipen en in me kruipen. Dus meestal probeer ik afleiding te zoeken (televisie aan zetten) en mijn briefjes te lezen. Het is pittig.
quote:
En kan jij die waarneming ook aan een emotie koppelen? Bijvoorbeeld dat jij je op dat moment minderwaardig voelt en dat je het voor jouw gevoel verdient om in zo'n vies bed te liggen?
Zo één op één werkt het niet. Soms kan ik me ook slecht voelen zonder dit soort ervaringen of vrolijk voelen en er dan ook in klappen. Als ik mijn medicatie vergeet, ben ik ook erg leeg of juist agressief wat emoties betreft (omdat alles en iedereen dan een gevaar is). Gelukkig zitten de pillen nu wel goed op de rit.
Alleen als ik emotioneel ben, negatief of positief, dan is het moeilijker om dit soort dingen te relativeren, dus gebeurt het meer. Meestal kan ik het voelen aankomen, zodat ik voordat het mis gaat er al op in kan grijpen.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  vrijdag 5 mei 2017 @ 18:53:30 #75
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170710604
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 12:37 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Oh, het zijn wel beestjes die in de wereld voorkomen. Alleen als ik het idee heb dat mijn bed vol maden ligt, dan bestaan die maden alleen voor mij ;) (tenzij mijn partner een heel goede leugenaar is natuurlijk ;))
Haha, sorry dat ik er om moet lachen. Het lijkt mij zo bizar.
soooo, da's mooi!
pi_170710664
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:53 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Haha, sorry dat ik er om moet lachen. Het lijkt mij zo bizar.
Natuurlijk mag je lachen, voor een lach nooit sorry zeggen :*
Het is ook bizar :) en als ik niet zo'n bui heb kan ik er ook hartelijk om lachen.
Beter dan niet naar de wc durven omdat er enge mannen in huis zijn ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  vrijdag 5 mei 2017 @ 18:57:24 #77
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170710686
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:56 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Natuurlijk mag je lachen, voor een lach nooit sorry zeggen :*
Het is ook bizar :) en als ik niet zo'n bui heb kan ik er ook hartelijk om lachen.
Beter dan niet naar de wc durven omdat er enge mannen in huis zijn ;)
Die geef je toch gewoon een mep? Haha. :D
soooo, da's mooi!
pi_170710778
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:57 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Die geef je toch gewoon een mep? Haha. :D
Hahahaha, dat zou best een mooie zijn <3
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  vrijdag 5 mei 2017 @ 19:11:26 #79
399061 kuolema
vermaledijd
pi_170710988
-

[ Bericht 100% gewijzigd door kuolema op 05-05-2017 19:12:20 ]
Why are you wearing that stupid man suit?
  vrijdag 5 mei 2017 @ 19:12:11 #80
399061 kuolema
vermaledijd
pi_170710996
Whoops.
Why are you wearing that stupid man suit?
  vrijdag 5 mei 2017 @ 20:16:21 #81
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170712166
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 19:00 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Hahahaha, dat zou best een mooie zijn <3
Misschien ben je diep van binnen wel een type dat houdt van boksen... ;)
soooo, da's mooi!
pi_170712252
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 20:16 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Misschien ben je diep van binnen wel een type dat houdt van boksen... ;)
Ik heb wel eens bij een boksschool gekeken, alleen iedereen was zoveel groter dan ik en allemaal mannen, dat ik niet naar binnen durfde te gaan :@ En nu ben ik bezig om een neurolinguïst en logopedist te worden, waardoor ik de gevolgen heb gezien, denk ik helemaal nee. Al lijkt het me een heerlijk uitlaatklep.

---------

(oh, ik ben zo blij met dit topic. Ik kan hier de dingen kwijt die ik nergens anders kwijt wil en durf. Ik hoop dat ik ooit van die schaamte afkom).
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170713915
Ah, sorry even klagen. Ik woon in het centrum van de stad. Iets dat ik heerlijk vind, behalve op feestdagen. Al die schreeuwende mensen en harde geluiden maken me zo bang en waanachtig. Ik zit al de hele avond in mijn "veilige hoekje" en het schiet maar niet op. Sorry voor het klagen... morgen ben ik weer positief en blij
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  vrijdag 5 mei 2017 @ 22:18:53 #84
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_170715020
Wat is het verschil tussen ADD en borderline-PS? Intaker zei dat het naast elkaar zou kunnen bestaan, vriendinnetje zei dat zij haar ADD in mij herkent. Grrr ik wil een label zodat de aanpak makkelijker is.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_170715298
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 22:18 schreef Andromache het volgende:
Wat is het verschil tussen ADD en borderline-PS? Intaker zei dat het naast elkaar zou kunnen bestaan, vriendinnetje zei dat zij haar ADD in mij herkent. Grrr ik wil een label zodat de aanpak makkelijker is.
Ze kunnen zeker naast elkaar bestaan. Even op mijn boerenverstand afgaande: Bordeline is meer emotieregulatie. Dus niet goed om kunnen gaan met stemmingen, daar wisselingen in hebben en 'extreem' kunnen reageren op situaties. Daarnaast zit daar ook een stuk zwart/wit-denken bij en destructief gedrag.
ADD is zoals ADHD, maar zonder de hyperactiviteit. Dus je bent dan snel afgeleid en onrustig. Dat is meer een focus/concentratiestoornis

(die struggle van diagnoses ken ik ook. En iedereen zegt dat je niet zoveel waarde moet plakken aan de diagnose, heeft ongelijk: een diagnose stuurt de behandeling. En die behandeling moet ervoor zorgen dat je een leefbaar leven hebt. Zodra je dat hebt bereikt, maar de diagnose niet meer uit.
Bij mij heeft het vier jaar geduurd voordat ze met de juiste diagnose aan kwamen zetten (naja, de eetstoornis waarvoor ik word behandeld was van het begin duidelijk, daarom zit ik ook op die afdeling). Eerst was het autisme, maar ik had daar geen symptomen van. Ze kwamen erbij omdat ik bij de sessie vaak de psych niet aankeek, maar ze zat met haar rug naar een raam toe die uitkeek op een drukke straat. Daarna was het ADHD, maar ik had geen problemen op dat gebied. Toen gingen ze over op Borderline, maar ik had er geen enkel symptoom van, behalve niet-kloppende emoties. En dat was het punt dat ik ging staan op een onderzoek en werd ik open over de psychotische ervaringen. Ik was het zat. Uit dat onderzoek bleek PTSS en de psychotische persoonljkheidsstructuur. Nu ik daarvoor medicatie krijg, gaat alles goed.)


Kom met diagnoses betreft voor jezelf op!

[ Bericht 18% gewijzigd door ChildoftheStars op 05-05-2017 22:36:34 ]
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170719435
Ik denk eigenlijk dat bij borderline (ik heb het zelf niet alleen de klachten) het als enige werkt om de emoties compleet te verwijderen, het is immers een soort ziekte geworden, een gezwel. De robot, dat is de ideale mens. Productief en zit niemand in de weg, Handiger voor de omgeving. Dan werken de coping strategieën die je moet toepassen van psychologen en de rest van de wereld ook eindelijk. Die zijn gebaseerd op robots die zichzelf compleet in de hand hebben en een knop hebben om hun stemming om te zetten, of zich gewoon altijd leeg voelen, en precies op ieder moment kunnen doen wat de maatschappij van hen verwacht omdat wat ze zelf willen altijd de meest logische en voordeel opleverende keuze is voor iedereen. Iedereen moet hiernaar streven, Sommigen zijn het al. De rest komt er alleen met heel veel moeite en zal zichzelf eerst nog 100000 keer blijven dwarszitten. Dat is nu eenmaal het lot van de mens, met een stoornis of niet. Voorbeeld is deze post, die had ik al niet moeten plaatsen, omdat het niet nuttig genoeg was. Helaas, heb al m'n tijd ermee verspild, jammer niets aan te doen. Jammer genoeg is het niet meetbaar in hoeverre iemand problemen met de zelfbeheersing heeft. Daarom is de veroordeling ervan nu nog niet echt eerlijk, heb ik het gevoel. Ik zou mij meer van het advies "gewoon de knop omzetten, niet aanstellen" aantrekken als ik objectief kon zien dat deze persoon op bepaalde momenten zich zelf ook bijv. 80% woedend voelde, en dat inderdaad had genegeerd. Maar nu kunnen ze wel alles zeggen, en dat moet je dan maar geloven en aannemen. Er bestaan wel apparaten om emoties te meten, dus ik stel dit ook direct voor voor 2050: dan moet het een draagbaar hulpmiddel zijn geworden, iedereen zo'n armband om, zodat er nauwkeuriger bewijs is in iets wat tegenwoordig altijd alleen maar de schuld is van de mensen met het probleem zelf. Ben ik een aansteller en een zwakkeling, dan is dat natuurlijk in eerste instantie een vervelende constatering, maar ik zou het kunnen accepteren omdat het eerlijk gemeten is. Maar nu is het in deze 'recht van de sterkste' samenleving gewoon het woord van de een tegen de ander, en dat irriteert mij. Ach , nee, laat maar, ik heb er ook eigenlijk vrede mee. Hulpverleners e.d kunnen denken wat ze willen en dat moet ik ook respecteren. Het interesseert me helemaal niets meer. Maar wat ik wel vind, is dat de huidige niet efficiënte diagnosemethoden alleen maar kunnen bestaan omdat hersenscans niet goedkoop genoeg zijn, en als dit eenmaal kan dan kunnen psychiaters en psychologen in de huidige vorm afgeschaft worden, dan moeten ze een andere functie krijgen en zich omscholen, maar dan worden er minder foute diagnoses gesteld. Jammer genoeg zal niemand ooit in zoiets willen investeren denk ik omdat maar weinig mensen zich echt interesseren voor mensen met een psychiatrische stoornis zoals men zich interesseert voor lichamelijke ziekten. Ik ben blij dat er hier nog mensen zijn die geholpen worden met het huidige zorgaanbod. Want zoals het nu is, vind ik het nog in de fase zitten van de middeleeuwen, en de psychologen en psychiaters zijn er zelf vaak ook wel ontevreden over, alleen de vooruitgang gaat langzaam en de cliënten zelf kunnen door vaak hun financiële situatie niet betalen aan innovaties voor hun zorg.

[ Bericht 3% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 06-05-2017 10:12:34 ]
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣ https://bit.ly/3oMY5yM ; https://bit.ly/39EZXor ; https://bit.ly/309QhN5 ; https://bit.ly/3fUlDyP
  zaterdag 6 mei 2017 @ 10:08:56 #87
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170722059
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 20:21 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik heb wel eens bij een boksschool gekeken, alleen iedereen was zoveel groter dan ik en allemaal mannen, dat ik niet naar binnen durfde te gaan :@ En nu ben ik bezig om een neurolinguïst en logopedist te worden, waardoor ik de gevolgen heb gezien, denk ik helemaal nee. Al lijkt het me een heerlijk uitlaatklep.

---------

(oh, ik ben zo blij met dit topic. Ik kan hier de dingen kwijt die ik nergens anders kwijt wil en durf. Ik hoop dat ik ooit van die schaamte afkom).
Kan heerlijk ontspannend werken hoor. Ik doe het ook weleens. Je projecteert je woede op de bokszak en dan is het rammen geblazen! ^O^

Logopedist hé? Zit je dan de rest van je leven met mensen opgezadeld die stotteren of de 'r' niet kunnen zeggen? Lijkt mij zeer vermoeiend. :P
soooo, da's mooi!
  zaterdag 6 mei 2017 @ 10:09:25 #88
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170722061
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 21:27 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ah, sorry even klagen. Ik woon in het centrum van de stad. Iets dat ik heerlijk vind, behalve op feestdagen. Al die schreeuwende mensen en harde geluiden maken me zo bang en waanachtig. Ik zit al de hele avond in mijn "veilige hoekje" en het schiet maar niet op. Sorry voor het klagen... morgen ben ik weer positief en blij
Geneer je niet. Wederom ben je eerlijk. :)
soooo, da's mooi!
  zaterdag 6 mei 2017 @ 10:10:50 #89
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170722072
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 22:18 schreef Andromache het volgende:
Wat is het verschil tussen ADD en borderline-PS? Intaker zei dat het naast elkaar zou kunnen bestaan, vriendinnetje zei dat zij haar ADD in mij herkent. Grrr ik wil een label zodat de aanpak makkelijker is.
Klopt helemaal. Net zoals borderline en een bipolaire stoornis een fijne relatie samen hebben. ;) Hoelang moet je nog wachten op een eventuele uitslag?
soooo, da's mooi!
  zaterdag 6 mei 2017 @ 10:15:04 #90
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170722108
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 01:41 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Ik denk eigenlijk dat bij borderline (ik heb het zelf niet alleen de klachten) het als enige werkt om de emoties compleet te verwijderen, het is immers een soort ziekte geworden, een gezwel. De robot, dat is de ideale mens. Productief en zit niemand in de weg, Handiger voor de omgeving. Dan werken de coping strategieën die je moet toepassen van psychologen en de rest van de wereld ook eindelijk. Die zijn gebaseerd op robots die zichzelf compleet in de hand hebben en een knop hebben om hun stemming om te zetten, of zich gewoon altijd leeg voelen, en precies op ieder moment kunnen doen wat de maatschappij van hen verwacht omdat wat ze zelf willen altijd de meest logische en voordeel opleverende keuze is voor iedereen. Iedereen moet hiernaar streven, Sommigen zijn het al. De rest komt er alleen met heel veel moeite en zal zichzelf eerst nog 100000 keer blijven dwarszitten. Dat is nu eenmaal het lot van de mens, met een stoornis of niet. Voorbeeld is deze post, die had ik al niet moeten plaatsen, omdat het niet nuttig genoeg was. Helaas, heb al m'n tijd ermee verspild, jammer niets aan te doen. Jammer genoeg is het niet meetbaar in hoeverre iemand problemen met de zelfbeheersing heeft. Daarom is de veroordeling ervan nu nog niet echt eerlijk, heb ik het gevoel. Ik zou mij meer van het advies "gewoon de knop omzetten, niet aanstellen" aantrekken als ik objectief kon zien dat deze persoon op bepaalde momenten zich zelf ook bijv. 80% woedend voelde, en dat inderdaad had genegeerd. Maar nu kunnen ze wel alles zeggen, en dat moet je dan maar geloven en aannemen. Er bestaan wel apparaten om emoties te meten, dus ik stel dit ook direct voor voor 2050: dan moet het een draagbaar hulpmiddel zijn geworden, iedereen zo'n armband om, zodat er nauwkeuriger bewijs is in iets wat tegenwoordig altijd alleen maar de schuld is van de mensen met het probleem zelf. Ben ik een aansteller en een zwakkeling, dan is dat natuurlijk in eerste instantie een vervelende constatering, maar ik zou het kunnen accepteren omdat het eerlijk gemeten is. Maar nu is het in deze 'recht van de sterkste' samenleving gewoon het woord van de een tegen de ander, en dat irriteert mij. Ach , nee, laat maar, ik heb er ook eigenlijk vrede mee. Hulpverleners e.d kunnen denken wat ze willen en dat moet ik ook respecteren. Het interesseert me helemaal niets meer. Dat is toch de beste remedie tegen een psychische stoornis, vind ik, desinteresse. Maar wat ik wel vind, is dat de huidige niet efficiënte diagnosemethoden alleen maar kunnen bestaan omdat hersenscans niet goedkoop genoeg zijn, en als dit eenmaal kan dan kunnen psychiaters en psychologen in de huidige vorm afgeschaft worden, dan moeten ze een andere functie krijgen en zich omscholen, maar dan worden er minder foute diagnoses gesteld. Jammer genoeg zal niemand ooit in zoiets willen investeren denk ik omdat maar weinig mensen zich echt interesseren voor mensen met een psychiatrische stoornis zoals men zich interesseert voor lichamelijke ziekten. Ik ben blij dat er hier nog mensen zijn die geholpen worden met het huidige zorgaanbod. Want zoals het nu is, vind ik het nog in de fase zitten van de middeleeuwen, en de psychologen en psychiaters zijn er zelf vaak ook wel ontevreden over, alleen de vooruitgang gaat langzaam en de cliënten zelf kunnen door vaak hun financiële situatie niet betalen aan innovaties voor hun zorg.
Weet je, ik worstel al heel lang met mijn borderline aandoening en het enige dat ik er momenteel aan vast kan plakken is: it's only rock and roll. Emoties zijn er om te beleven, hoe extreem ze in je hoofd ook zijn. Ja, het is niet leuk en het kost je relaties en vriendschappen. Vergeet niet dat er altijd wel mensen zullen zijn die zich om je zullen bekommeren. Vaak vergeet je in je emoties dat ze bestaan. Duw ze niet weg. Je gaat ze nog missen, hoe erg je ze ook NIET mist.
soooo, da's mooi!
pi_170722153
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 10:08 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Kan heerlijk ontspannend werken hoor. Ik doe het ook weleens. Je projecteert je woede op de bokszak en dan is het rammen geblazen! ^O^

Logopedist hé? Zit je dan de rest van je leven met mensen opgezadeld die stotteren of de 'r' niet kunnen zeggen? Lijkt mij zeer vermoeiend. :P
Klopt! Van dat ontladen. Ik ga meestal een hele lange wandeling maken. Flink doorstappen en alles even in mijn hoofd op zijn plaats zetten.

Hahaha, het beroep vergt heel wat meer dan dat. Daarnaast word ik neurolinguïst. Dus ik ben gespecialiseerd in spraak-, taal- en gedragsproblemen bij mensen met hersenletsel (door ongelukken, bloedingen, kanker etc.), dat is echt heel interessant.
En zelfs alleen logopedie is erg leuk. Je kan heel creatief zijn, werkt met mensen en je behandeld eigenlijk alle problemen boven de middenrif, van spraak en taal tot eet- en slikproblemen. Maar je kan bijvoorbeeld ook de kant op gaan van slechthorendheid, autisme en handicaps.
Het zijn echt prachtige beroepen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170722159
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 10:09 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Geneer je niet. Wederom ben je eerlijk. :)
Dank je wel :*
De voorspelling klopt, vandaag is een topdag. Ik ben blij aan het knutselen en heb rust en vrede in mijn hoofd!
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170722186
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 10:15 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Weet je, ik worstel al heel lang met mijn borderline aandoening en het enige dat ik er momenteel aan vast kan plakken is: it's only rock and roll. Emoties zijn er om te beleven, hoe extreem ze in je hoofd ook zijn. Ja, het is niet leuk en het kost je relaties en vriendschappen. Vergeet niet dat er altijd wel mensen zullen zijn die zich om je zullen bekommeren. Vaak vergeet je in je emoties dat ze bestaan. Duw ze niet weg. Je gaat ze nog missen, hoe erg je ze ook NIET mist.
Is ook zo, ik denk ook niet dat iemand gelukkig zal worden van gevoelloos zijn, maar dat is wel hoe de omgeving mensen met borderline (en andere mensen met te veel negatieve emoties) het allerliefst zou zien. Of in ieder geval, ze gedragen zich alsof ze het zo willen zien, want als ze de stoornis zouden accepteren dan zou het geen stoornis worden genoemd helaas. Als je daarin maar niet doorslaat, want dan wordt het weer autisme genoemd. Het is bijna nooit goed. Mensen met een stoornis moeten zich aanpassen, maar andersom past niemand zich aan. Pas je je daarom zelf niet aan dan kan het helaas negatieve consequenties hebben voor het functioneren omdat niemand het de stoornis als excuus ziet voor het gedrag. Of misschien lijkt dat voor mij alleen zo omdat ik zelf officieel geen stoornis heb. Maar, ik hoor heel vaak iedereen neerbuigend praten over psychische stoornissen, alle televisie campagnes ten spijt.

[ Bericht 3% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 06-05-2017 10:30:14 ]
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣ https://bit.ly/3oMY5yM ; https://bit.ly/39EZXor ; https://bit.ly/309QhN5 ; https://bit.ly/3fUlDyP
pi_170723716
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 22:18 schreef Andromache het volgende:
Wat is het verschil tussen ADD en borderline-PS? Intaker zei dat het naast elkaar zou kunnen bestaan, vriendinnetje zei dat zij haar ADD in mij herkent. Grrr ik wil een label zodat de aanpak makkelijker is.
Ik heb het beiden. Tenminste ik heb ADHD.

AD(H)D zie ik als iets waarbij je moeite hebt om je impulsen te reguleren. Dat houdt in dat je of passief bent of actief maar alles ertussenin kan je heel moeilijk of niet doseren. Ben je ergens enthousiast over, dan moet het meteen uitgevoerd worden. Want het idee waardoor je enthousiast bent, motiveert je en drijft je. Je kan wel goed beseffen dat je beter andere prioriteiten zou moeten stellen, maar die drive is heel sterk. Ook omdat je die drive wilt vasthouden, want als die drang weggaat - bijvoorbeeld omdat inmiddels andere dingen interessanter zijn geworden - lukt het je niet meer om er iets mee te doen.

Eigenlijk is dat met alles zo. Je kan je met ADHD op zich goed concentreren, maar je kan je concentratieveld niet sturen. Je concentratie gaat alleen naar hetgeen wat op dit moment jouw interesse heeft of wat jou bezighoudt.

Het verschil met ADD en ADHD is naar mijn mening alleen het wel of niet aanwezig zijn van innerlijke onrust. En daar bedoel ik bijvoorbeeld mee dat wanneer je urenlang op een stoel hebt gezeten op bijvoorbeeld je werk, je hoofd net als een kop met watten voelt, maar de adrenaline giert door je lijf en dan moet je gewoon even rennen.

Ik denk dat ADD-ers eerder naar de passieve modus neigen dan ADHD-ers. Maar ze kennen in principe allebei de passieve modus (niet op gang kunnen komen) en de actieve modus (jezelf niet kunnen afremmen). Als je dat van je geboorte al hebt, is dat bepalend hoe jij je ontwikkelt en daarom worden ADHDers door anderen vaak als extravert, druk en overheersend beleefd en ADDers als het tegenovergestelde.

Ik zet dit vetgedrukt, want ik vind veel ADHDers helemaal niet zo uitgesproken druk. OK, het zijn vaak wel degenen die het meest praten, ze hebben weleens melige buien en ze kunnen heel enthousiast zijn. Maar dat is niet altijd continu zo. Maar veel mensen zijn geneigd een oordeel te vellen over jou op basis van een paar kenmerken die zij aan jou hebben gezien.

Vroeger was ik veel introverter en zat ik ook veel meer in mijn hoofd. Dus dat is dan meer 'ADD-gedrag'. Toen ervaarden mensen mij als uitgesproken rustig. Nu ik wat losser ben geworden, ervaren ze mij vaak juist als druk.

Ik zie dat zelf niet zo: 'druk' en 'rustig'. Misschien omdat ik van mezelf weet dat het in het hoofd heel anders kan zijn. Ik weet ook dat zulke oordelen heel kwetsend kunnen zijn

AD(H)D wordt door alle aandacht in de media heel groot gemaakt. Net als autisme overigens. Maar het betekent niet dat je ziek bent. Het betekent dat je moeite hebt om te kunnen meedraaien in de maatschappij en te functioneren op jouw niveau.

Daarbij leer je jezelf compenseren. Bij een gedeelte lukt dat zo goed dat ze 'eroverheen' zijn gegroeid, maar de meesten blijven als volwassenen wel problemen houden. En dat is per persoon anders. Want iedereen is anders.

---------------------------------

Borderline zit deels in je karakter wat betreft het kunnen reguleren van je emoties, maar daarbovenop heeft het ook te maken met hoe jij je hebt ontwikkeld.

Zeker als je aandoeningen als ADHD hebt, krijg je van kinds af aan mee dat je anders dan anderen bent, krijg je kritiek dat je ongehoorzaam bent terwijl dat helemaal niet je intentie was. Mensen beoordelen je op je gedrag en kunnen niet zien wat zich in je hoofd afspeelt. Je krijgt als kind continu het idee dat je het niet goed doet. Er worden verwachtingen aan jou gesteld waaraan je niet kan voldoen. En je ziet dat andere kinderen het allemaal wel kunnen. Dus wat ga je dan van jezelf denken: dat je lui bent, geen discipline hebt, etc.

Maar je hoeft niet persé ADHD te hebben om dat soort gevoelens te krijgen. Als je hele strenge ouders hebt of ouders die jou niet kunnen begrenzen, kan je ook een minderwaardig beeld van jezelf krijgen.

Borderline is ook een hechtingsstoornis die vaak al begint in de eerste jaren van je leven. Als de moeder een huilende baby elke keer negeert of er zelfs tegen gaat schreeuwen dat hij/zij een keer moet ophouden, kan dat enorme gevolgen hebben in de jaren erna. Want vaak hebben mensen met borderline van kleins af aan al verlatingsangst.

Wanneer mensen in de puberteit of adolescentie zitten, gaan ze zich emotioneel ontwikkelen. Ze gaan hun grenzen verkennen en komen erachter hoe ze emotioneel in elkaar zitten. Ik denk dat bij borderliners daar wat mis gaat. Ze komen niet in dat proces, want ze moeten dealen met heel andere dingen.

Op den duur word je volwassen. Op emotioneel gebied loop je achter ten opzichte van hoe jij je geestelijk hebt ontwikkeld. Geestelijk weet je het allemaal wel en ben je niet achterlijk. Wellicht heb jij door alles wat je hebt meegemaakt wel meer inzicht dan je leeftijdgenoten. Maar je emoties zijn daar niet op afgesteld. Emotioneel reageer je veel primitiever. En elke keer wordt het gevoel getriggerd dat je minderwaardig bent en dat mensen je afwijzen. Omdat ratio en emotie zover uit elkaar liggen, weet je niet wat je met jezelf aanmoet. Het kost je heel veel energie om al die emoties te hanteren. Soms gaat dat 'goed' in die zin dat anderen niks aan je merken. Maar als het je teveel wordt, worden die emoties zo sterk dat je grip verliest op je ratio. Je wordt bijvoorbeeld heel onredelijk en gemeen tegen andere mensen, omdat in jou de overtuiging domineert dat zij je pijn gaan doen of afwijzen.

Borderline gaat niet weg. Maar veel mensen hebben baat bij intensieve behandelingen. De behandelaars beroepen zich dan vooral op jouw 'gezonde modus'. Daarom is de intake ook zo uitgebreid. Ze kijken niet alleen naar hoe ziek jij bent. Zij kijken ook of je in staat bent tot zelfreflectie en het gedrag van anderen te begrijpen. En als zij dan tot de conclusie komen dat jij dit genoeg hebt, bieden ze jou de behandeling aan. Hoe dat bij je aanslaat, kunnen ze niet van tevoren voorspellen, want dat proces is bij iedereen anders.

Meestal zijn borderliners die zich hebben laten behandelen relaxter, socialer en empathischer in de omgang geworden en ervaren ze minder klachten, omdat ze meer grip blijven houden op hun ratio. Maar helaas gaat het niet helemaal weg. De kwetsbaarheid blijft, want het zit helemaal verweven in je persoonlijkheid.

Het is jammer dat op FOK! alle borderliners over één kam worden geschoren, want ze zijn echt allemaal anders. Tuurlijk zal de omgang met iemand met borderline moeilijk zijn, want door hun onzekerheid en verlatingsangst beproeven ze (onbewust) de relatie met andere mensen. Je krijgt dus vaker conflicten met hen. Het punt is in hoeverre zij zich daarvan kunnen herstellen en in hoeverre dat oploopt.

[ Bericht 2% gewijzigd door PabstBlueRibbon op 06-05-2017 12:21:22 ]
  zaterdag 6 mei 2017 @ 18:53:22 #95
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170730019
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 10:22 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Is ook zo, ik denk ook niet dat iemand gelukkig zal worden van gevoelloos zijn, maar dat is wel hoe de omgeving mensen met borderline (en andere mensen met te veel negatieve emoties) het allerliefst zou zien. Of in ieder geval, ze gedragen zich alsof ze het zo willen zien, want als ze de stoornis zouden accepteren dan zou het geen stoornis worden genoemd helaas. Als je daarin maar niet doorslaat, want dan wordt het weer autisme genoemd. Het is bijna nooit goed. Mensen met een stoornis moeten zich aanpassen, maar andersom past niemand zich aan. Pas je je daarom zelf niet aan dan kan het helaas negatieve consequenties hebben voor het functioneren omdat niemand het de stoornis als excuus ziet voor het gedrag. Of misschien lijkt dat voor mij alleen zo omdat ik zelf officieel geen stoornis heb. Maar, ik hoor heel vaak iedereen neerbuigend praten over psychische stoornissen, alle televisie campagnes ten spijt.
Die tv campagnes proberen een hoop goed te praten en doen net alsof psychische aandoeningen gemakkelijk zijn te genezen. Alsof een depressie alleen maar bestaat uit een je een middagje kut voelen en uiteindelijk zelfmoord plegen. Ik zie niets over de tussen periodes.

Helaas zijn er maar al te veel mensen negatief over psychische kwalen. Je ziet tenslotte niets aan de buitenkant en dan verdiend iemand die geestelijk lijdt al snel een schop onder kont, nietwaar? Onder het mom van; ' Je moet je niet zo aanstellen en ga weer aan de slag.' Was het maar zo simpel.
soooo, da's mooi!
  zaterdag 6 mei 2017 @ 18:54:21 #96
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170730032
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 10:20 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dank je wel :*
De voorspelling klopt, vandaag is een topdag. Ik ben blij aan het knutselen en heb rust en vrede in mijn hoofd!
Klinkt goed. :) Hopelijk gaat dit nog lang duren. ^O^
soooo, da's mooi!
  zaterdag 6 mei 2017 @ 18:55:33 #97
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170730056
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 10:20 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Klopt! Van dat ontladen. Ik ga meestal een hele lange wandeling maken. Flink doorstappen en alles even in mijn hoofd op zijn plaats zetten.

Hahaha, het beroep vergt heel wat meer dan dat. Daarnaast word ik neurolinguïst. Dus ik ben gespecialiseerd in spraak-, taal- en gedragsproblemen bij mensen met hersenletsel (door ongelukken, bloedingen, kanker etc.), dat is echt heel interessant.
En zelfs alleen logopedie is erg leuk. Je kan heel creatief zijn, werkt met mensen en je behandeld eigenlijk alle problemen boven de middenrif, van spraak en taal tot eet- en slikproblemen. Maar je kan bijvoorbeeld ook de kant op gaan van slechthorendheid, autisme en handicaps.
Het zijn echt prachtige beroepen
Allemachtig, hoe kom je erop?! Hoe ben je in godsnaam op het idee gekomen op voor bovenstaande beroepen te kiezen?
soooo, da's mooi!
pi_170731707
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 18:55 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Allemachtig, hoe kom je erop?! Hoe ben je in godsnaam op het idee gekomen op voor bovenstaande beroepen te kiezen?
uh? Geen flauw idee, het was een ingeving. Gelukkig zijn er niet zo veel mensen met deze ingeving en is er voldoende werk in te vinden :P
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170732505
Ik kan me wel voorstellen waarom mensen dergelijke beroepen kiezen. En zelf zie ik er niets raars in of dat er mis mee zou zijn.. Veel beter dan genoeg andere banen als ik dan toch een soort van argumentatie moet geven..
Fylax is op televisie geweest
pi_170732602
En algemeen voor dit topic, praten en typen is goed, schijnt te helpen. Maar in de praktijk stellen de meeste mensen gewoon wat doelen op en die proberen ze na te streven. Ik lees hier nooit echt over doelen, maar vooral over het uiten wat je meemaakt en hoe je dingen ervaart.. Is het misschien een idee om (als je echt wil veranderen) hier je ook wat meer te richten op doelen, handelingen om dat te bereiken enz. Net als iemand die af wil vallen doelen opstelt en een dieet volgt om het zo maar te zeggen. Ik geloof best dat praten veel helpt of kan helpen, maar ik zie eigenlijk zelden tot nooit concrete plannen die uitgevoerd gaan worden om op een positieve manier te veranderen. Of lees ik over dingen heen?
Fylax is op televisie geweest
pi_170733264
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 20:52 schreef jodelahity het volgende:
En algemeen voor dit topic, praten en typen is goed, schijnt te helpen. Maar in de praktijk stellen de meeste mensen gewoon wat doelen op en die proberen ze na te streven. Ik lees hier nooit echt over doelen, maar vooral over het uiten wat je meemaakt en hoe je dingen ervaart.. Is het misschien een idee om (als je echt wil veranderen) hier je ook wat meer te richten op doelen, handelingen om dat te bereiken enz. Net als iemand die af wil vallen doelen opstelt en een dieet volgt om het zo maar te zeggen. Ik geloof best dat praten veel helpt of kan helpen, maar ik zie eigenlijk zelden tot nooit concrete plannen die uitgevoerd gaan worden om op een positieve manier te veranderen. Of lees ik over dingen heen?
Hierin ben ik het met je eens. Zelf heb ik wel doelen gesteld om vooruit te gaan, maar nog niet gedeeld (studie afmaken, dag- en nachtritme op de rit krijgen, wanen en hallucinaties weg relativeren etc). Hier heb ik ook planningen en schema's voor en dit evalueer ik regelmatig met mijn psych. Die heeft overigens voor mij emotionele stabiliteit als doel staan, waaraan ik werk door middel van mijn eigen doelen.
De psychotische structuur zal bij mij altijd blijven bestaan, alleen ik zet alles op alles om het niet mijn leven te laten beïnvloeden. Volgens mijn hoofdbehandelaar zijn er bij mij voldoende redenen om me arbeidsongeschikt te verklaren, maar dat vertik ik. Tenzij ik helemaal strand op mijn stages volgend college jaar, maar dan moet het goed misgaan.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170733277
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 20:48 schreef jodelahity het volgende:
Ik kan me wel voorstellen waarom mensen dergelijke beroepen kiezen. En zelf zie ik er niets raars in of dat er mis mee zou zijn.. Veel beter dan genoeg andere banen als ik dan toch een soort van argumentatie moet geven..
Het is een zinvol en prachtig beroep, ik ben echt heel blij met mijn keuze :) Het is echt een passie voor me
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170733636
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 21:22 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Het is een zinvol en prachtig beroep, ik ben echt heel blij met mijn keuze :) Het is echt een passie voor me
Goed om te horen. Wat betekent jouw avatar eigenlijk? Die vuist in dat rondje?
Fylax is op televisie geweest
pi_170733660
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 21:36 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Goed om te horen. Wat betekent jouw avatar eigenlijk? Die vuist in dat rondje?
Het is het vrouwengeslacht teken met een vuist erin. Dus girlpower/feminisme
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170733735
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 21:37 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Het is het vrouwengeslacht teken met een vuist erin. Dus girlpower/feminisme
Ah oke :p Niks mis mee, ik ben opgegroeid met de spice girls ;) Hoop dat je je eigen doelen bereikt, ken je al van 3 jaar terug denk ik (kennen als in dat ik je hier zag posten), zou mooi zijn als het echt goed met je gaat aan het einde van de rit :)
Fylax is op televisie geweest
pi_170733835
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 21:41 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Ah oke :p Niks mis mee, ik ben opgegroeid met de spice girls ;) Hoop dat je je eigen doelen bereikt, ken je al van 3 jaar terug denk ik (kennen als in dat ik je hier zag posten), zou mooi zijn als het echt goed met je gaat aan het einde van de rit :)
Gelukkig maar ;) Al ben ik volgens mij geen feminazi ;)

Dank je wel :* en weet je, ik begin er echt in te geloven. Diep gegaan, maar ook weer omhoog. Het gaat nu beter dan ooit :)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170733947
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 21:45 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Gelukkig maar ;) Al ben ik volgens mij geen feminazi ;)

Dank je wel :* en weet je, ik begin er echt in te geloven. Diep gegaan, maar ook weer omhoog. Het gaat nu beter dan ooit :)
Volgens mij ben je dat ook niet, zoals ik je ken ben je best redelijk maar kies je natuurlijk gewoon wat meer voor jezelf vanwege eerdere ervaringen. Vrij normaal en gezond naar mijn idee. En van wat ik lees de laatste tijd gaat het inderdaad goed met je. Gewoon niet bij een kleine tegenslag in de toekomst direct de handdoek in de ring gooien, iedereen krijgt namelijk een tegenslagje juist als het goed gaat ;) Zo blijven denken als je denkt en doorgroeien en dan gaat alles goed :*
Fylax is op televisie geweest
  zondag 7 mei 2017 @ 00:57:39 #108
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170737090
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 09:52 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Chapeau dat je het volhoudt! Ik was allang afgehaakt. :P
Ik heb voorlopig ook geen andere opties. :P

quote:
1s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 11:19 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Als je je daaraan ergert, hoef je dat niet lijdzaam te ondergaan. Je kan ook uitspreken dat het je irriteert dat elke keer dezelfde personen aan het woord zijn.

De therapeuten doen er niks aan waarschijnlijk omdat ze willen dat de clienten er zelf wat aan doen. Jij bent wellicht iemand die moet leren ruimte in te nemen. Maar er zijn ook mensen die moeten leren ruimte te geven. Hoe groot zijn behoefte ook is om te praten, hij is niet alleen in de groep en de anderen hebben evengoed recht om over hun problemen te praten.

Ik ben zelf wel makkelijk met praten. Ik ben daarentegen ook niet egoistisch dat ik anderen geen ruimte gun. Maar ook dan is het moeilijk. Continu afwegen of ik nou wel of niet zou inbrengen. En als ik het toch deed en ik zag de andere clienten met hun gezicht naar de grond kijken, dacht ik meteen: "Zie je wel! Ze mogen mij niet! Ze zijn niet betrokken met mij, want anders hadden ze wel geinteresseerd naar mij gekeken. En ik geef ze gelijk, want eigenlijk ben ik ook een enorme aansteller met mijn probleempjes."

Maar uiteindelijk is dat ook een aanname van mij. Mensen kunnen ook naar de grond kijken omdat ze moe zijn, omdat ze teveel met hun eigen problemen bezig zijn, omdat ze niet weten waarmee ze mij kunnen helpen, omdat ze bang zijn iets verkeerds te zeggen, etc.

De situaties in therapie kom je ook in het dagelijks leven tegen. De behandeling is een plek waar je kan oefenen. En wat ik al zei: jij bent zelf de enige die jou kan helen. Therapeuten kunnen je alleen inzicht geven en je een beetje sturen en wegwijs maken. Maar het leren omgaan met emoties is iets wat je zelf moet doen.

Des te meer kan je trots zijn als je in positieve zin verandert. Dat is niet iets wat de therapeut doet, dat is iets wat JIJ doet.
Ik snap wat je bedoelt. En wat je zegt is ook door de therapeut een paar keer precies zo gezegd. Maar ja, het is niet alleen dat. Ik vind bijvoorbeeld één iemand echt een enorme sissy. Kan natuurlijk dat niet zo op die manier zeggen. :') Ik heb het ook een paar keer voorzichtig aangekaart, maar het dringt maar niet door tot die persoon (hij komt een beetje over als syndroom/0906 :@). Ik moet dus even bedenken hoe ik dat politiek correct moet overbrengen. :')
  zondag 7 mei 2017 @ 08:10:28 #109
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_170738506
quote:
99s.gif Op zondag 7 mei 2017 00:57 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik heb voorlopig ook geen andere opties. :P

[..]

Ik snap wat je bedoelt. En wat je zegt is ook door de therapeut een paar keer precies zo gezegd. Maar ja, het is niet alleen dat. Ik vind bijvoorbeeld één iemand echt een enorme sissy. Kan natuurlijk dat niet zo op die manier zeggen. :') Ik heb het ook een paar keer voorzichtig aangekaart, maar het dringt maar niet door tot die persoon (hij komt een beetje over als syndroom/0906 :@). Ik moet dus even bedenken hoe ik dat politiek correct moet overbrengen. :')
Waarom? Ik zeg op dat moment gewoon heel duidelijk: "je bent een pussy"

Dat zou ik ook bij jou doen trouwens. Ik vind je niet een pussy, maar licht narcistisch.

En met licht narcistisch bedoel ik dat je moeite hebt met jezelf kwetsbaar opstellen en open zijn, maar tegelijkertijd toch arrogant.

Had ik op Curacao trouwens hetzelfde. Ik kon mezelf niet kwetsbaar opstellen, dat kon ook gewoon niet in die cultuur. Mensen vonden mij pussy als ik dat deed. Dus ging ik compenseren met alfa-male gedrag.
To truly try means to accept God's love, his healing, to accept the world can be ugly, but your heart doesn't have to be."
  zondag 7 mei 2017 @ 10:29:59 #110
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170739574
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 20:15 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

uh? Geen flauw idee, het was een ingeving. Gelukkig zijn er niet zo veel mensen met deze ingeving en is er voldoende werk in te vinden :P
Dan is het wel één van je beste ingevingen. Hopelijk komen er niet meer mensen op hetzelfde idee. :P
soooo, da's mooi!
  zondag 7 mei 2017 @ 10:31:17 #111
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170739594
quote:
99s.gif Op zondag 7 mei 2017 00:57 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ik heb voorlopig ook geen andere opties. :P

Hoezo, zit je er gedwongen in? :D
soooo, da's mooi!
pi_170740607
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 21:50 schreef jodelahity het volgende:

[..]

Volgens mij ben je dat ook niet, zoals ik je ken ben je best redelijk maar kies je natuurlijk gewoon wat meer voor jezelf vanwege eerdere ervaringen. Vrij normaal en gezond naar mijn idee. En van wat ik lees de laatste tijd gaat het inderdaad goed met je. Gewoon niet bij een kleine tegenslag in de toekomst direct de handdoek in de ring gooien, iedereen krijgt namelijk een tegenslagje juist als het goed gaat ;) Zo blijven denken als je denkt en doorgroeien en dan gaat alles goed :*
Dank je wel :* :@
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170740630
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 10:29 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dan is het wel één van je beste ingevingen. Hopelijk komen er niet meer mensen op hetzelfde idee. :P
Er is veel werk in ook nog :P
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 7 mei 2017 @ 19:03:07 #114
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170753573
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 11:37 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Er is veel werk in ook nog :P
Wat een bofkont ben je ook weer. Wrijf jezelf maar eens flink in de handen. ;)
soooo, da's mooi!
pi_170754070
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 19:03 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wat een bofkont ben je ook weer. Wrijf jezelf maar eens flink in de handen. ;)
Ik heb heel erg veel geluk in mijn leven en dit is een van die gelukjes :)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 7 mei 2017 @ 20:57:39 #116
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170757443
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 19:18 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik heb heel erg veel geluk in mijn leven en dit is een van die gelukjes :)
Dat het geluk maar lang voor je mag duren. :)
soooo, da's mooi!
pi_170759071
Ach, volgens mijn vrienden staat er ook belachelijk veel pech tegenover (complexe PTSS krijg je meestal niet van gelukjes :P), dus misschien is het gewoon precies eerlijk zo ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170760679
Morgen moet ik naar de psychiater om te laten rommelen aan mijn medicatie, wat ik heel erg eng vind. Alleen is het de bedoeling dat ik langer ga slapen per nacht (zit nu op twee/drie uur per nacht). Ik ben alleen zo bang om weer uit evenwicht te raken of dat ze me weer "zo maar" opnemen (niet dat daar een aanleiding voor is hoor)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170774465
Het was geen leuk gesprek. De psych wil niet dat ik nog alleen slaap en er wordt gerommeld aan mijn medicatie. Terwijl het overdag goed gaat
(ik ben echt een beetje bang om een IBS te krijgen)

[ Bericht 16% gewijzigd door ChildoftheStars op 08-05-2017 16:27:27 ]
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 8 mei 2017 @ 18:31:30 #120
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170779142
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 10:31 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hoezo, zit je er gedwongen in? :D
Nee, ze willen me alleen dit aanbieden of een veel intensievere therapie, waar ik nu geen tijd voor heb.
pi_170779198
quote:
99s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:31 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Nee, ze willen me alleen dit aanbieden of een veel intensievere therapie, waar ik nu geen tijd voor heb.
Jammer dat je er geen tijd voor hebt :{
Je weet dat je gezondheid (zowel somatisch als psychisch) nummer 1 hoort te zijn he :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 8 mei 2017 @ 18:34:30 #122
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170779235
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:33 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Jammer dat je er geen tijd voor hebt :{
Je weet dat je gezondheid (zowel somatisch als psychisch) nummer 1 hoort te zijn he :*
Ja, moet even kijken hoe dat werkt met ziektewet etc., want ik moet ook gewoon rekeningen betalen natuurlijk. :{ Misschien dat ik vanaf november tijd heb.
  maandag 8 mei 2017 @ 18:43:53 #123
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_170779515
quote:
99s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:34 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ja, moet even kijken hoe dat werkt met ziektewet etc., want ik moet ook gewoon rekeningen betalen natuurlijk. :{ Misschien dat ik vanaf november tijd heb.
Snap je waarom ik zo vaak klaag over de gebrek aan rationele compassie die mensen hebben?
To truly try means to accept God's love, his healing, to accept the world can be ugly, but your heart doesn't have to be."
  maandag 8 mei 2017 @ 18:49:46 #124
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_170779651
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 15:06 schreef ChildoftheStars het volgende:
Het was geen leuk gesprek. De psych wil niet dat ik nog alleen slaap en er wordt gerommeld aan mijn medicatie. Terwijl het overdag goed gaat
(ik ben echt een beetje bang om een IBS te krijgen)
Waar kun je slapen zodat je niet alleen bent? En is dat een oplossing waar alle partijen mee kunnen leven? Waarom wordt er volgens jou aan je medicatie gerommeld?
  maandag 8 mei 2017 @ 18:51:20 #125
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170779687
quote:
1s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:43 schreef Keep_Walking het volgende:

[..]

Snap je waarom ik zo vaak klaag over de gebrek aan rationele compassie die mensen hebben?
Compassie is niet per definitie rationeel. En nee, want ik sta anders in het leven.
  maandag 8 mei 2017 @ 18:54:21 #126
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170779745
quote:
99s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:31 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Nee, ze willen me alleen dit aanbieden of een veel intensievere therapie, waar ik nu geen tijd voor heb.
De intensievere therapie is individueel, neem ik aan?
soooo, da's mooi!
  maandag 8 mei 2017 @ 18:55:04 #127
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170779760
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:54 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

De intensievere therapie is individueel, neem ik aan?
Weet ik niet zeker, maar je bent wel volgens mij 4 dagen bij de ggz.
  maandag 8 mei 2017 @ 18:55:39 #128
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170779772
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 22:08 schreef ChildoftheStars het volgende:
Morgen moet ik naar de psychiater om te laten rommelen aan mijn medicatie, wat ik heel erg eng vind. Alleen is het de bedoeling dat ik langer ga slapen per nacht (zit nu op twee/drie uur per nacht). Ik ben alleen zo bang om weer uit evenwicht te raken of dat ze me weer "zo maar" opnemen (niet dat daar een aanleiding voor is hoor)
Dat rommelen met je medicatie klinkt niet zo verstandig.
soooo, da's mooi!
  maandag 8 mei 2017 @ 18:56:08 #129
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170779790
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 21:37 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ach, volgens mijn vrienden staat er ook belachelijk veel pech tegenover (complexe PTSS krijg je meestal niet van gelukjes :P), dus misschien is het gewoon precies eerlijk zo ;)
Haha, scheelt dat je er zelf zo luchtig over kunt praten.
soooo, da's mooi!
  maandag 8 mei 2017 @ 19:02:00 #130
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_170779943
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:55 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat rommelen met je medicatie klinkt niet zo verstandig.
Tevreden zijn met twee uur slaap per nacht ook niet. Te weinig slaap maakt labiel en verhoogd de kans op psychoses
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_170782074
quote:
99s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:34 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ja, moet even kijken hoe dat werkt met ziektewet etc., want ik moet ook gewoon rekeningen betalen natuurlijk. :{ Misschien dat ik vanaf november tijd heb.
Dat soort dingetjes kunnen me echt boos maken (niet dat je gezondheid niet op nummer een staat, maar hoe de wetgeving eromheen werkt) :(. Sorry van mijn onbezonnen reactie...
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170782169
quote:
1s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:49 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Waar kun je slapen zodat je niet alleen bent? En is dat een oplossing waar alle partijen mee kunnen leven? Waarom wordt er volgens jou aan je medicatie gerommeld?
Deels waanachtige dingetjes en gepieker over van alles en nog wat. Zodra de afleiding wegvalt, komen er zeer duistere gedachten naar boven (niet echt passend om hier te beschrijven) en heb ik het gevoel dat mijn bed vol beestjes liggen.

Momenteel heb ik voor noodgevallen slaapmedicatie meegekregen. Ik weet niet zeker hoe vaak ik het 'moet' gebruiken, maar ik ga voor max. eens per week.
En de antipsychotica wordt omhoog gegooid. De slaapmedicatie is om me weer een ritme te geven en om weer uitgerust te raken
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170782195
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:55 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat rommelen met je medicatie klinkt niet zo verstandig.
Oh, gewoon het een en ander omhoog gooien. Ik ben er niet blij mee, maar de hele dag en nacht tegen psychotische wanen vechten maakt me ook niet blij. Dus dat wordt even voorzichtig experimenteren.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170782211
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Haha, scheelt dat je er zelf zo luchtig over kunt praten.
Tuurlijk toch :) Gewoon door blijven knokken en het leven bewijzen dat je wel beter weet dan down zijn
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170782237
quote:
1s.gif Op maandag 8 mei 2017 19:02 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Tevreden zijn met twee uur slaap per nacht ook niet. Te weinig slaap maakt labiel en verhoogd de kans op psychoses
Klopt en het is een psychiater die heel voorzichtig klungelt
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 8 mei 2017 @ 20:11:27 #136
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170782340
quote:
99s.gif Op maandag 8 mei 2017 18:55 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Weet ik niet zeker, maar je bent wel volgens mij 4 dagen bij de ggz.
Dat moet inderdaad maar net in je (werk)schema passen. Zou je die therapie willen volgen?
soooo, da's mooi!
  maandag 8 mei 2017 @ 20:12:25 #137
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170782375
quote:
1s.gif Op maandag 8 mei 2017 19:02 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Tevreden zijn met twee uur slaap per nacht ook niet. Te weinig slaap maakt labiel en verhoogd de kans op psychoses
Klopt helemaal. Het verbaasd mij dan dat ze overdag nog functioneren.
soooo, da's mooi!
  maandag 8 mei 2017 @ 20:13:41 #138
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170782421
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:08 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Oh, gewoon het een en ander omhoog gooien. Ik ben er niet blij mee, maar de hele dag en nacht tegen psychotische wanen vechten maakt me ook niet blij. Dus dat wordt even voorzichtig experimenteren.
Hopelijk pakt het goed uit. :)
soooo, da's mooi!
  maandag 8 mei 2017 @ 20:14:09 #139
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170782441
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:08 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Tuurlijk toch :) Gewoon door blijven knokken en het leven bewijzen dat je wel beter weet dan down zijn
Daarom en anders kun je altijd de psych nog als boksbal gebruiken. :D
soooo, da's mooi!
  maandag 8 mei 2017 @ 20:36:25 #140
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_170783194
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:07 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Deels waanachtige dingetjes en gepieker over van alles en nog wat. Zodra de afleiding wegvalt, komen er zeer duistere gedachten naar boven (niet echt passend om hier te beschrijven) en heb ik het gevoel dat mijn bed vol beestjes liggen.

Momenteel heb ik voor noodgevallen slaapmedicatie meegekregen. Ik weet niet zeker hoe vaak ik het 'moet' gebruiken, maar ik ga voor max. eens per week.
En de antipsychotica wordt omhoog gegooid. De slaapmedicatie is om me weer een ritme te geven en om weer uitgerust te raken
Als ik dit zo lees is het inderdaad beter als je niet alleen bent s nachts. Is een open plaats in een ziekenhuis geen oplossing voor jou voorlopig? Dus dat je gewoon kunt studeren maar wel s nsachts begeleid wordt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tinkepink op 08-05-2017 20:52:59 ]
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  maandag 8 mei 2017 @ 20:44:54 #141
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_170783522
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:07 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Deels waanachtige dingetjes en gepieker over van alles en nog wat. Zodra de afleiding wegvalt, komen er zeer duistere gedachten naar boven (niet echt passend om hier te beschrijven) en heb ik het gevoel dat mijn bed vol beestjes liggen.

Momenteel heb ik voor noodgevallen slaapmedicatie meegekregen. Ik weet niet zeker hoe vaak ik het 'moet' gebruiken, maar ik ga voor max. eens per week.
En de antipsychotica wordt omhoog gegooid. De slaapmedicatie is om me weer een ritme te geven en om weer uitgerust te raken
Mm mm daarom vroeg ik ook of je inderdaad ook ergens kon slapen waar je niet alleen hoeft te zijn?

Dat iemand iets aan die medicatie wil doen dat begrijp ik wel, ik vroeg me af of jij het zelf ook begreep. Weet je jij noemt deze wanen "lastig" maar ik denk dat veel andere mensen zouden zeggen dat klinkt zo akelig laten we proberen dat te verminderen. Dat is erger dan lastig, zo zou niemand hoeven te leven, dat kan ook bij iemand met een psychotische persoonlijkheids structuur anders.
Het is altijd kut als er aan je medicatie gerommeld wordt zeker als je denkt dat het goed gaat maar dit is denk ik relatief goed in vergelijking met wat het was. Niet met wat kan zijn.
Hang in there :*
  maandag 8 mei 2017 @ 20:48:41 #142
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170783668
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:04 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat soort dingetjes kunnen me echt boos maken (niet dat je gezondheid niet op nummer een staat, maar hoe de wetgeving eromheen werkt) :(. Sorry van mijn onbezonnen reactie...
O+ :*

Ik snap je wel hoor.

quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:11 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat moet inderdaad maar net in je (werk)schema passen. Zou je die therapie willen volgen?
Jawel, maar weet je wat het is? Ik sta al jarenlang stil met parttime studeren en therapie. Ik ben dit collegejaar afgestudeerd en wil eindelijk aan de slag.
pi_170783898
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:12 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Klopt helemaal. Het verbaasd mij dan dat ze overdag nog functioneren.
Dat is niet altijd het geval hoor. De kans is groot dat de psychotische klachten tegenwoordig daardoor erger zijn. Ik raak er flink van in de war met de dagen enz.
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:13 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hopelijk pakt het goed uit. :)
Vast wel en anders vind ik wel een manier om mee te dealen.
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:14 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Daarom en anders kun je altijd de psych nog als boksbal gebruiken. :D
Goed plan! Jij hebt altijd van die geweldige ideeën
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170784051
quote:
1s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:44 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Mm mm daarom vroeg ik ook of je inderdaad ook ergens kon slapen waar je niet alleen hoeft te zijn?
Vannacht is mijn vriend bij me, maar ik heb besloten dat niet meer dan anders te doen, omdat de vele vrije tijd die we elkaar gunnen heilig is voor ons beiden.
quote:
Dat iemand iets aan die medicatie wil doen dat begrijp ik wel, ik vroeg me af of jij het zelf ook begreep. Weet je jij noemt deze wanen "lastig" maar ik denk dat veel andere mensen zouden zeggen dat klinkt zo akelig laten we proberen dat te verminderen. Dat is erger dan lastig, zo zou niemand hoeven te leven, dat kan ook bij iemand met een psychotische persoonlijkheids structuur anders.
Het is altijd kut als er aan je medicatie gerommeld wordt zeker als je denkt dat het goed gaat maar dit is denk ik relatief goed in vergelijking met wat het was. Niet met wat kan zijn.
Hang in there :*
Hier heb je zeker gelijk in. Het is vooral erg spannend.
En ach, volgens de psych vertelde ik alles met een stralende glimlach, maar hij geloofde er niet in ;)

Het komt helemaal goed :)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 8 mei 2017 @ 21:13:24 #145
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_170784486
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:08 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Oh, gewoon het een en ander omhoog gooien. Ik ben er niet blij mee, maar de hele dag en nacht tegen psychotische wanen vechten maakt me ook niet blij. Dus dat wordt even voorzichtig experimenteren.
Worden die wanen niet erger als je niet of zeer weinig slaapt ?
Het lijkt me sowieso verstandig om te kijken of het mogelijk is dat je wat meer slaapt.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_170784686
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 21:13 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Worden die wanen niet erger als je niet of zeer weinig slaapt ?
Het lijkt me sowieso verstandig om te kijken of het mogelijk is dat je wat meer slaapt.
Klopt. Ik heb in eerste instantie nu slaapmedicatie gekregen en als het vrijdag niet beter is wordt er verder gekeken. Ook is de andere medicatie ook wat opgeschroefd, om de rust te creëren. Als ik stabieler ben, gaat dat weer omlaag.

[ Bericht 0% gewijzigd door ChildoftheStars op 08-05-2017 22:41:15 ]
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 8 mei 2017 @ 21:22:45 #147
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_170784820
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 21:19 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Klopt. Ik heb in eerste instantie nu slaapmedicatie gekregen en als het vrijdag niet beter is wordt er verder gekeken. Als is de andere medicatie ook wat opgeschroefd, om de rust te creëren. Als ik stabieler ben, gaat dat weer omlaag.
Ik hoop dat het werkt zonder nare bijwerkingen! ^O^
Te weinig slaap doet sowieso nare dingen met je.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 09:38:37 #148
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170792879
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 20:55 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat is niet altijd het geval hoor. De kans is groot dat de psychotische klachten tegenwoordig daardoor erger zijn. Ik raak er flink van in de war met de dagen enz.

[..]

Vast wel en anders vind ik wel een manier om mee te dealen.

[..]

Goed plan! Jij hebt altijd van die geweldige ideeën
Je komt er wel, Child. :) Ook al gaat het nog jaren duren. Moet je eens zien wat je allemaal al hebt neergezet. Ik maak mij geen zorgen om je.

Geweldige ideeën? Dit is vrij normaal voor mijn doen, haha. ;)
soooo, da's mooi!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 09:40:07 #149
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170792913
quote:
[..]

Jawel, maar weet je wat het is? Ik sta al jarenlang stil met parttime studeren en therapie. Ik ben dit collegejaar afgestudeerd en wil eindelijk aan de slag.
Dat maakt het wel lastiger ja. Mag ik vragen waarin je bent afgestudeerd?
soooo, da's mooi!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 09:40:54 #150
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170792928
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 21:22 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Ik hoop dat het werkt zonder nare bijwerkingen! ^O^
Te weinig slaap doet sowieso nare dingen met je.
Je spreekt toch niet uit ervaring, hoop ik?
soooo, da's mooi!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 10:55:22 #151
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170794282
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 09:40 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat maakt het wel lastiger ja. Mag ik vragen waarin je bent afgestudeerd?
Haha mag je best vragen, maar zulke dingen geef ik niet prijs in het openbaar hier vanwege privacy etc. :@ Maar baankansen zijn wel prima, alleen zit je bij de meeste banen gelijk vast aan een fulltime functie. :X
  dinsdag 9 mei 2017 @ 11:17:02 #152
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_170794648
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 09:40 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Je spreekt toch niet uit ervaring, hoop ik?
Geldt voor iedereen. Ook "gezonde" mensen. Praat maar eens met jonge ouders van een huilbaby.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 9 mei 2017 @ 11:25:14 #153
382014 Libertarisch
Vrijspreker
pi_170794800
Interessant onderwerp, persoonlijkheidsstoornissen.

Wanneer is iemands persoonlijkheid 'gestoord' en wie bepaalt dat eigenlijk?

Het lijkt erop dat als je niet in het standaard stramien past dat ze dan al snel een label plakken terwijl je vroeger net zo veel gekke mensen had die allemaal zonder label en behandeling door het leven gingen.
pi_170795169
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 21:22 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Ik hoop dat het werkt zonder nare bijwerkingen! ^O^
Te weinig slaap doet sowieso nare dingen met je.
Voorlopig gaat het goed. Net de slaapmedicatie van de apotheek gekregen. Dus vannacht slaap ik vast als een blok beton.

quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 09:38 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Je komt er wel, Child. :) Ook al gaat het nog jaren duren. Moet je eens zien wat je allemaal al hebt neergezet. Ik maak mij geen zorgen om je.

Geweldige ideeën? Dit is vrij normaal voor mijn doen, haha. ;)
Dank je wel. Zie je wel dat je lief bent ;) :*
Normaal kan ook goed zijn toch :P
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  dinsdag 9 mei 2017 @ 18:11:08 #155
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_170803837
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 09:40 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Je spreekt toch niet uit ervaring, hoop ik?
Dat te weinig slaap nare dingen doet weet ik wel uit persoonlijke ervaring, maar zoals Tink zegt: dat geldt voor iedereen. Psychotische gedachten heb ik zelf nooit gehad, maar ik heb psychoses in mijn nabije omgeving meegemaakt en beide keren gingen die vooraf door een periode van zeer weinig slaap.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 19:05:32 #156
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170805297
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 10:55 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Haha mag je best vragen, maar zulke dingen geef ik niet prijs in het openbaar hier vanwege privacy etc. :@ Maar baankansen zijn wel prima, alleen zit je bij de meeste banen gelijk vast aan een fulltime functie. :X
Hmmm... okee. Het is te hopen dat je er snel werk in zult vinden. :)
soooo, da's mooi!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 19:07:51 #157
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170805379
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 18:11 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Dat te weinig slaap nare dingen doet weet ik wel uit persoonlijke ervaring, maar zoals Tink zegt: dat geldt voor iedereen. Psychotische gedachten heb ik zelf nooit gehad, maar ik heb psychoses in mijn nabije omgeving meegemaakt en beide keren gingen die vooraf door een periode van zeer weinig slaap.
Klinkt haast eng. Heb vaak genoeg iemand gezien met een psychose, maar ik wist niet dat te weinig slaap er zo'n grote invloed op kon hebben. Brrr...
soooo, da's mooi!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 19:08:56 #158
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170805427
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 11:41 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dank je wel. Zie je wel dat je lief bent ;) :*
Normaal kan ook goed zijn toch :P
Jazeker, hoewel ik een gigantische kutdag heb, ben ik nog behoorlijk optimistisch.
soooo, da's mooi!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 19:15:53 #159
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170805688
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 11:17 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Geldt voor iedereen. Ook "gezonde" mensen. Praat maar eens met jonge ouders van een huilbaby.
Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie de link niet tussen huilbaby's en psychoses. Bedoel je dat die ouders louter door slaapgebrek er aan onderdoor kunnen gaan?
soooo, da's mooi!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 19:19:45 #160
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_170805846
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:15 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie de link niet tussen huilbaby's en psychoses. Bedoel je dat die ouders louter door slaapgebrek er aan onderdoor kunnen gaan?
Ja.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_170806034
Hier heb ik echt rock bottom geraakt. Terug aan de medicatie... Ik hoop dat die me lamlegt. Het zou moeten beginnen te werken elk moment. Sowieso slik ik veel teveel paracetemols. Kutleven.
pi_170806191
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:15 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie de link niet tussen huilbaby's en psychoses. Bedoel je dat die ouders louter door slaapgebrek er aan onderdoor kunnen gaan?
PTSS na bevalling en zo
  dinsdag 9 mei 2017 @ 19:30:57 #163
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_170806250
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:29 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

PTSS na bevalling en zo
Ook. Maar ik doelde echt op het slaapgebrek. Dat kan je echt kapot maken.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_170806612
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:30 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ook. Maar ik doelde echt op het slaapgebrek. Dat kan je echt kapot maken.
Kan ik me heel goed voorstellen ja. Ik zou dan echt kapot gaan.
pi_170806684
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 11:25 schreef Libertarisch het volgende:
Interessant onderwerp, persoonlijkheidsstoornissen.

Wanneer is iemands persoonlijkheid 'gestoord' en wie bepaalt dat eigenlijk?

Het lijkt erop dat als je niet in het standaard stramien past dat ze dan al snel een label plakken terwijl je vroeger net zo veel gekke mensen had die allemaal zonder label en behandeling door het leven gingen.
Drie P's.

De persoonlijkheidsproblemen moeten pervasief, persistent en pathologisch zijn. Het is dus niet zomaar wat buiten de norm vallen. De hinder is meestal groot en het functioneren per definitie op meerdere vlakken gestoord.
pi_170807187
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:08 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Jazeker, hoewel ik een gigantische kutdag heb, ben ik nog behoorlijk optimistisch.
Ow... wat ongelooflijk naar. Wil je vertellen wat er aan de hand is? Je mag altijd DM'en hè. Sterkte en een dikke knuffel :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170807206
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:07 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Klinkt haast eng. Heb vaak genoeg iemand gezien met een psychose, maar ik wist niet dat te weinig slaap er zo'n grote invloed op kon hebben. Brrr...
Een grote klapper is bij mij te voorspellen op slaap.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170807215
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:15 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie de link niet tussen huilbaby's en psychoses. Bedoel je dat die ouders louter door slaapgebrek er aan onderdoor kunnen gaan?
In de kliniek waarin ik heb gezeten kwamen er vaak genoeg om die reden vrouwen binnen...
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170807224
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:24 schreef Argo het volgende:
Hier heb ik echt rock bottom geraakt. Terug aan de medicatie... Ik hoop dat die me lamlegt. Het zou moeten beginnen te werken elk moment. Sowieso slik ik veel teveel paracetemols. Kutleven.
Ow wat naar... Ik hoop dat het goed met je gaat.
En paracetemol de deur uit doen?
Het leven komt jou ook goede dingen brengen. Houdt vol :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  dinsdag 9 mei 2017 @ 20:10:43 #170
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170807338
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:24 schreef Argo het volgende:
Hier heb ik echt rock bottom geraakt. Terug aan de medicatie... Ik hoop dat die me lamlegt. Het zou moeten beginnen te werken elk moment. Sowieso slik ik veel teveel paracetemols. Kutleven.
Sterkte, pik.
pi_170807965
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 20:05 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ow wat naar... Ik hoop dat het goed met je gaat.
En paracetemol de deur uit doen?
Het leven komt jou ook goede dingen brengen. Houdt vol :*
Hoop het. Het is of hell of verlossing dat mij opwacht. Maar valium houdt me nu op de been.
pi_170808016
Ik ben er voor mezelf inmiddels achter dat de enige manier waarop t voor mij een soort van terug te dringen valt is wanneer ik me sociaal compleet isoleer. People are distractions. Maken me anxious. Het gaat met mij het best wanneer ik niemand heb. Maar dat is natuurlijk ook weer lastig omdat t als mens ingebakken zit, die behoefte aan menselijk contact. Dus dat ga je dan toch weer een beetje aan zo hier en daar. Maar ik merk al meteen een verschil. Het gaat bijna gelijk minder goed met me. Ik krijg minder gedaan. Kan me moeilijk toeleggen zoals ik anders wel kan. Ik word van mensen een minder mens. Ik moet mezelf gewoon blijven dwingen om full autismo te zijn, in ieder geval voor nu.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-05-2017 20:34:02 ]
  dinsdag 9 mei 2017 @ 20:41:10 #173
382014 Libertarisch
Vrijspreker
pi_170808302
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:45 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Drie P's.

De persoonlijkheidsproblemen moeten pervasief, persistent en pathologisch zijn. Het is dus niet zomaar wat buiten de norm vallen. De hinder is meestal groot en het functioneren per definitie op meerdere vlakken gestoord.
Heb je dat geleerd op school? :P Goed antwoord wel.
  dinsdag 9 mei 2017 @ 20:41:49 #174
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170808327
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 20:04 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ow... wat ongelooflijk naar. Wil je vertellen wat er aan de hand is? Je mag altijd DM'en hè. Sterkte en een dikke knuffel :*
Heb je een DM gestuurd. :)
soooo, da's mooi!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 20:45:27 #175
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170808448
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 20:05 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

In de kliniek waarin ik heb gezeten kwamen er vaak genoeg om die reden vrouwen binnen...
Je kan die kinderen moeilijk een sok in de mond stoppen. :P
soooo, da's mooi!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 20:46:50 #176
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170808504
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:30 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ook. Maar ik doelde echt op het slaapgebrek. Dat kan je echt kapot maken.
Hulde voor duct tape! ;)
soooo, da's mooi!
  dinsdag 9 mei 2017 @ 20:47:13 #177
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170808516
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 19:24 schreef Argo het volgende:
Hier heb ik echt rock bottom geraakt. Terug aan de medicatie... Ik hoop dat die me lamlegt. Het zou moeten beginnen te werken elk moment. Sowieso slik ik veel teveel paracetemols. Kutleven.
Wat scheelt eraan?
soooo, da's mooi!
pi_170808834
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 20:41 schreef Libertarisch het volgende:

[..]

Heb je dat geleerd op school? :P Goed antwoord wel.
Ja, vak over psychopathologie gevolgd.
pi_170809745
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 20:31 schreef Argo het volgende:

[..]

Hoop het. Het is of hell of verlossing dat mij opwacht. Maar valium houdt me nu op de been.
Alles wat je op de been houdt, is goed. Heel veel sterkte :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170809773
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 20:45 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Je kan die kinderen moeilijk een sok in de mond stoppen. :P
Daarom gooien ze de moeders vol met pillen :P
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 10 mei 2017 @ 09:46:56 #181
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170822342
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 mei 2017 21:09 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Daarom gooien ze de moeders vol met pillen :P
Haha, wel net zo eerlijk. :D Maar goed, ff weer serieus. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat baby's die arme ouders zo kunnen terroriseren met hun opgevoerde luchtalarmen.
soooo, da's mooi!
pi_170824352
:P Baby's kunnen echt ongelooflijk veel geluid produceren. Als ze slapen ben je verbaasd over hoe klein ze zijn en als ze de keel open zetten is het gewoon een onmogelijke verhouding tussen de grootte van de baby en het aan dB
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 10 mei 2017 @ 18:50:01 #183
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170833157
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 11:39 schreef ChildoftheStars het volgende:
:P Baby's kunnen echt ongelooflijk veel geluid produceren. Als ze slapen ben je verbaasd over hoe klein ze zijn en als ze de keel open zetten is het gewoon een onmogelijke verhouding tussen de grootte van de baby en het aan dB
Helaas valt dat niet meer te corrigeren. ;( ;)
soooo, da's mooi!
pi_170833951
Rommelen aan mijn antipsychotica is niet grappig. Ik ben zo stijf als een hark en al mijn spieren doen pijn en hebben kramp.

Alleen dat is meer dan genoeg geklaag, ik heb vandaag nog geen wanen gehad

[ Bericht 25% gewijzigd door ChildoftheStars op 10-05-2017 19:34:33 ]
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170834623
Ik las in de op over persoonlijkheidsstoornissen.

Heb zelf een ervaring meegemaakt met iemand die een narcistische persoonlijkheidstoornis had en dat zit me na zoveel jaar nog steeds dwars. Ik weet niet of dit de goede plek is daarvoor om over te hebben maar mijn vraag was:
Hoe kan ik het beste daarmee omgaan. Het heeft echt iets stuk gemaakt bij mij en heb er ook wel wat aan overgehouden.

Miss ook andere mensen die het hebben meegemaakt? Hoe deal je ermee?
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  woensdag 10 mei 2017 @ 19:57:43 #186
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170834732
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:52 schreef LLgetikt het volgende:
Ik las in de op over persoonlijkheidsstoornissen.

Heb zelf een ervaring meegemaakt met iemand die een narcistische persoonlijkheidstoornis had en dat zit me na zoveel jaar nog steeds dwars. Ik weet niet of dit de goede plek is daarvoor om over te hebben maar mijn vraag was:
Hoe kan ik het beste daarmee omgaan. Het heeft echt iets stuk gemaakt bij mij en heb er ook wel wat aan overgehouden.

Miss ook andere mensen die het hebben meegemaakt? Hoe deal je ermee?
Mits het echte narcisme is, dan heb je gewoonweg botte pech. Die mensen worden zelden soepeler in hun manieren van denken.
soooo, da's mooi!
pi_170834741
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:52 schreef LLgetikt het volgende:
Ik las in de op over persoonlijkheidsstoornissen.

Heb zelf een ervaring meegemaakt met iemand die een narcistische persoonlijkheidstoornis had en dat zit me na zoveel jaar nog steeds dwars. Ik weet niet of dit de goede plek is daarvoor om over te hebben maar mijn vraag was:
Hoe kan ik het beste daarmee omgaan. Het heeft echt iets stuk gemaakt bij mij en heb er ook wel wat aan overgehouden.

Miss ook andere mensen die het hebben meegemaakt? Hoe deal je ermee?
Ik denk dat het heel belangrijk is om je eigen grenzen hierin te stellen en te bewaren. Je kan proberen die persoon erop aan te spreken, maar als hij al iets bij je stuk heeft gemaakt, zou ik ermee oppassen om eerlijk te zijn. Niet omwille agressie oid, maar ivm je eigen psyche.
Grenzen, verhalen met een snufje zout nemen en aangeven wat je voelt... meer kun je niet doen. Iemand kan pas geholpen worden als hij dat zelf wilt
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 10 mei 2017 @ 19:58:28 #188
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170834745
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:25 schreef ChildoftheStars het volgende:
Rommelen aan mijn antipsychotica is niet grappig. Ik ben zo stijf als een hark en al mijn spieren doen pijn en hebben kramp.

Alleen dat is meer dan genoeg geklaag, ik heb vandaag nog geen wanen gehad
Helpt een warme douche niet tegen de stijfheid in je spieren?
soooo, da's mooi!
pi_170834793
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:58 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Helpt een warme douche niet tegen de stijfheid in je spieren?
Dat is wel eventjes verlichtend, maar ik zit letterlijk te trillen van de kramp. Morgen mail ik de psych om te vragen of de akineton omhoog kan (parkinsonmedicatie dat werkt bij haldol), als dat niet kan, went de pijn en stijfheid wel. Dat wordt ook wel minder, alleen ik moest eventjes klagen ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170834805
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:57 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Mits het echte narcisme is, dan heb je gewoonweg botte pech. Die mensen worden zelden soepeler in hun manieren van denken.
Dat heb ik soort van geaccepteerd dat die mensen zo zijn. Het is een apart fenomeen narcisme maar het heeft veel kapot gemaakt iig bij mij. Me persoonlijkheid van vrolijke dame is er zeker door veranderd dat blijf ik wel erg vinden. Hoe zoiets te verwerken dat is een moeilijke vraag. Heb heel veel onmacht gevoeld in die periode dat het gebeurde waardoor ik nu nog steeds in een depressie zit na zoveel jaar.

Idd botte pech want had ook totaal niet verwacht dat er zoiets zou gebeuren of dat ik echt zo'n persoon in me leven kreeg.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_170834836
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 19:58 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik denk dat het heel belangrijk is om je eigen grenzen hierin te stellen en te bewaren. Je kan proberen die persoon erop aan te spreken, maar als hij al iets bij je stuk heeft gemaakt, zou ik ermee oppassen om eerlijk te zijn. Niet omwille agressie oid, maar ivm je eigen psyche.
Grenzen, verhalen met een snufje zout nemen en aangeven wat je voelt... meer kun je niet doen. Iemand kan pas geholpen worden als hij dat zelf wilt
Die persoon zit niet meer in me leven maar het zit nog steeds in me hoofd. Het is ook moeilijk om met andere mensen erover te hebben, ze kunnen niet begrijpen als ik bijv. vertel wat voor bizarre situaties zich afspeelde hoe ik het zover heb kunnen laten komen. Veel onbegrip.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  woensdag 10 mei 2017 @ 20:02:42 #192
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170834857
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:00 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

Dat heb ik soort van geaccepteerd dat die mensen zo zijn. Het is een apart fenomeen narcisme maar het heeft veel kapot gemaakt iig bij mij. Me persoonlijkheid van vrolijke dame is er zeker door veranderd dat blijf ik wel erg vinden. Hoe zoiets te verwerken dat is een moeilijke vraag. Heb heel veel onmacht gevoeld in die periode dat het gebeurde waardoor ik nu nog steeds in een depressie zit na zoveel jaar.

Idd botte pech want had ook totaal niet verwacht dat er zoiets zou gebeuren of dat ik echt zo'n persoon in me leven kreeg.
Heb je er weleens over gepraat met een professional?
soooo, da's mooi!
pi_170834868
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:00 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

Dat heb ik soort van geaccepteerd dat die mensen zo zijn. Het is een apart fenomeen narcisme maar het heeft veel kapot gemaakt iig bij mij. Me persoonlijkheid van vrolijke dame is er zeker door veranderd dat blijf ik wel erg vinden. Hoe zoiets te verwerken dat is een moeilijke vraag. Heb heel veel onmacht gevoeld in die periode dat het gebeurde waardoor ik nu nog steeds in een depressie zit na zoveel jaar.

Idd botte pech want had ook totaal niet verwacht dat er zoiets zou gebeuren of dat ik echt zo'n persoon in me leven kreeg.
Heb je misschien aan EMDR gedacht? Dat kan helpen bij zulke dingen...
En laat je niet gek maken :* Probeer je te richten op je eigen leven en laat de ander lekker door de grond zakken als het zo veel met je doet. Jij staat voorop in je eigen leven, ook als die persoon daar niet in geloofd.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170834959
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:02 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Heb je er weleens over gepraat met een professional?
Ja, dat heeft deels geholpen maar op gegeven moment was ik er klaar mee. Blijft klinisch zo'n gesprek met een psycholoog en die bekijkt het toch anders dan bijv. iemand die het zelf ook heeft meegemaakt.

En over narcisme daar kon ze heel weinig over kwijt, daar werd niet dieper op ingegaan meer op me eigen problematiek.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_170834992
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:02 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Heb je misschien aan EMDR gedacht? Dat kan helpen bij zulke dingen...
En laat je niet gek maken :* Probeer je te richten op je eigen leven en laat de ander lekker door de grond zakken als het zo veel met je doet. Jij staat voorop in je eigen leven, ook als die persoon daar niet in geloofd.
Ik ga ff googlen wat dat betekent.

Klopt daar heb je gelijk in, wil me geen slachtoffer voelen en naja depressie is nog steeds aanwezig maar is gewoon erg lastig. Ik wil gewoon antwoorden op bepaalde vragen mbt narcisme ofzo.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  woensdag 10 mei 2017 @ 20:07:01 #196
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170835010
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:05 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

Ja, dat heeft deels geholpen maar op gegeven moment was ik er klaar mee. Blijft klinisch zo'n gesprek met een psycholoog en die bekijkt het toch anders dan bijv. iemand die het zelf ook heeft meegemaakt.

En over narcisme daar kon ze heel weinig over kwijt, daar werd niet dieper op ingegaan meer op me eigen problematiek.
Klopt, een psych bekijkt alles vanuit een neutraal oogpunt. Hij of zij kan er alleen echt iets mee als hij/zij die persoon daadwerkelijk zou ontmoeten.

Vind het vreselijk voor je dat je er nog steeds mee zit.
soooo, da's mooi!
pi_170835065
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:07 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Klopt, een psych bekijkt alles vanuit een neutraal oogpunt. Hij of zij kan er alleen echt iets mee als hij/zij die persoon daadwerkelijk zou ontmoeten.

Vind het vreselijk voor je dat je er nog steeds mee zit.
Het is zoals het is, ik wil er natuurlijk zelf ook niet over nadenken maar het zit in me systeem.. Helaas.

Ja die persoon ontmoeten dat gaat never nooit gebeuren die heb ik ge-elimineert uit me leven ben zelfs naar een andere stad verhuist door wat er gebeurde :D ;( .
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_170835077
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:06 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

Ik ga ff googlen wat dat betekent.

Klopt daar heb je gelijk in, wil me geen slachtoffer voelen en naja depressie is nog steeds aanwezig maar is gewoon erg lastig. Ik wil gewoon antwoorden op bepaalde vragen mbt narcisme ofzo.
Da mag zeker :)
Vervelend dat-ie zoveel invloed op je leven heeft :{
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 10 mei 2017 @ 20:10:04 #199
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170835092
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:09 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

Het is zoals het is, ik wil er natuurlijk zelf ook niet over nadenken maar het zit in me systeem.. Helaas.

Ja die persoon ontmoeten dat gaat never nooit gebeuren die heb ik ge-elimineert uit me leven ben zelfs naar een andere stad verhuist door wat er gebeurde :D ;( .
Verhuizen voor een ander? Pfff... dan was het wel heel erg.
soooo, da's mooi!
pi_170835126
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:09 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Da mag zeker :)
Vervelend dat-ie zoveel invloed op je leven heeft :{
Ik heb ptss daardoor. Maar ze heeft het hier iig nooit over gehad over EMDR (heb net opgezocht). Dat is een goede suggestie dankjewel iig.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_170835146
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:10 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Verhuizen voor een ander? Pfff... dan was het wel heel erg.
Het was heel erg ja. Dat doe je natuurlijk niet zomaar.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_170835176
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:11 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

Ik heb ptss daardoor. Maar ze heeft het hier iig nooit over gehad over EMDR (heb net opgezocht). Dat is een goede suggestie dankjewel iig.
PTSS staat ook op mijn lijstje. Het is een rottige diagnose... Ik hoop dat het je gaat lukken om er overheen te komen. Zet hem op! En je mag altijd hier posten (wist je dat er ook een ptss/traumatopic is?).
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 10 mei 2017 @ 20:13:04 #203
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170835185
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:11 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

Het was heel erg ja. Dat doe je natuurlijk niet zomaar.
Arm schaap en dan er ook nog PTSS aan over houden. Die narcist is wel een hele erge kloot.
soooo, da's mooi!
pi_170835194
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:11 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

Het was heel erg ja. Dat doe je natuurlijk niet zomaar.
Misschien eerst iets aan traumaverwerking doen voordat je die beslissing neemt? Het is een enorme stap...
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170835230
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:12 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

PTSS staat ook op mijn lijstje. Het is een rottige diagnose... Ik hoop dat het je gaat lukken om er overheen te komen. Zet hem op! En je mag altijd hier posten (wist je dat er ook een ptss/traumatopic is?).
Dat wist ik niet :D me oog viel hierop. Maar bedankt iig! Lief van je. Zeker rottig ook voor jou. Ook jou veel sterkte toegewenst.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_170835259
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:13 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Arm schaap en dan er ook nog PTSS aan over houden. Die narcist is wel een hele erge kloot.
:P arm schaap, nee gewoon kut is het.

Het is gewoon dat zulke mensen maar doorgaan met levens kapot maken zonder consequenties.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  woensdag 10 mei 2017 @ 20:16:45 #207
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170835303
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:15 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

:P arm schaap, nee gewoon kut is het.

Het is gewoon dat zulke mensen maar doorgaan met levens kapot maken zonder consequenties.
Tuurlijk is het kut. Ze zouden diegene een flinke schop moeten geven. Ik zal je matsen; vanaf nu noem ik je een rijk schaap. ;)
soooo, da's mooi!
pi_170835330
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:13 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Misschien eerst iets aan traumaverwerking doen voordat je die beslissing neemt? Het is een enorme stap...
Ik heb het heel lang weggestopt en dan komt het weer naar boven en weer wegstoppen en soort van ontkennen dat het me dwars zit maarja ik ga iig ff research doen.

Is al lange tijd terug gebeurt en ben allang verhuist zou ook niet meer daar kunnen wonen, maar daar heb ik inmiddels vrede mee. Ben ook een paar x teruggeweest maar het zal nooit meer hetzelfde zijn en werd ontzettend para en angstig als ik daar was. Dus dat hoofdstuk van daar wonen en vrienden die ik daar had heb ik afgesloten. Wel pijnlijk.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_170835347
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:16 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Tuurlijk is het kut. Ze zouden diegene een flinke schop moeten geven. Ik zal je matsen; vanaf nu noem ik je een rijk schaap. ;)
ok prima :P.

Rijk aan kennis liever dat ja. :s)
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  woensdag 10 mei 2017 @ 20:19:43 #210
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170835389
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:18 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

ok prima :P.

Rijk aan kennis liever dat ja. :s)
Als ik al je bovenstaande info zo allemaal lees, dan ben je zeker al een eind op weg qua kennis.

Kun je wel aarden in de stad waar je nu woont?
soooo, da's mooi!
pi_170835461
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:19 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Als ik al je bovenstaande info zo allemaal lees, dan ben je zeker al een eind op weg qua kennis.

Kun je wel aarden in de stad waar je nu woont?
Niet zo. Overal waar je woont is de sfeer of vibe en mensen anders. Maar ik doe wel gewoon me ding maar moeite met mensen vertrouwen. Het is ook anders natuurlijk ik woonde ergens anders had je heel leven opgebouwd en dat is dan weer weg. Maar aan de andere kant kan ik het ook positief zien, schone lei. Maar goede vriendschappen met mensen die ik heel lang ken nee dan heb ik absoluut niet hier, dat zit me wel dwars. Er is niemand hier die me door en door kent.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  woensdag 10 mei 2017 @ 20:23:23 #212
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170835488
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:22 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

Niet zo. Overal waar je woont is de sfeer of vibe en mensen anders. Maar ik doe wel gewoon me ding maar moeite met mensen vertrouwen. Het is ook anders natuurlijk ik woonde ergens anders had je heel leven opgebouwd en dat is dan weer weg. Maar aan de andere kant kan ik het ook positief zien, schone lei. Maar goede vriendschappen met mensen die ik heel lang ken nee dan heb ik absoluut niet hier, dat zit me wel dwars. Er is niemand hier die me door en door kent.
Zie je dan helemaal niemand meer uit die andere stad? Heb je alle banden doorgesneden?
soooo, da's mooi!
pi_170835659
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:23 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zie je dan helemaal niemand meer uit die andere stad? Heb je alle banden doorgesneden?
Alle banden doorgesneden. Het was ook zo toen dat allemaal gebeurde dat niemand er voor me was. Gewoon niemand. Dan leer je de waarde van vriendschap kennen en naja mensen met wie je jaren omging boeide het helemaal niet, zagen niet dat het slecht ging. En het is ook zo van vaak zijn mensen zo heb je het moeilijk, willen ze er niks mee te maken hebben (niet iedereen). Maar bij mijn vrienden was het zo.

Kan niet iets verwachten van mensen als ze zo zijn.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  woensdag 10 mei 2017 @ 20:31:56 #214
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170835764
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:28 schreef LLgetikt het volgende:

[..]

Alle banden doorgesneden. Het was ook zo toen dat allemaal gebeurde dat niemand er voor me was. Gewoon niemand. Dan leer je de waarde van vriendschap kennen en naja mensen met wie je jaren omging boeide het helemaal niet, zagen niet dat het slecht ging. En het is ook zo van vaak zijn mensen zo heb je het moeilijk, willen ze er niks mee te maken hebben (niet iedereen). Maar bij mijn vrienden was het zo.

Kan niet iets verwachten van mensen als ze zo zijn.
Zo leer je wel weer de mensen kennen. Waardeloos en vooral pijnlijk. Mensen laten het vaak afweten wanneer in je nood zit. Typisch ook weer.
soooo, da's mooi!
pi_170835816
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:31 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zo leer je wel weer de mensen kennen. Waardeloos en vooral pijnlijk. Mensen laten het vaak afweten wanneer in je nood zit. Typisch ook weer.
Tja. Miss ja.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_170835848
Bedankt iig dat ik ff me ei kwijt kon. Helpt ook weer. Bedankt voor het reageren.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_170836067
Hoi, ik wil hier ook eens mee gaan posten na een tijdje meegelezen te hebben.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 10 mei 2017 @ 20:44:15 #218
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170836193
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:34 schreef LLgetikt het volgende:
Bedankt iig dat ik ff me ei kwijt kon. Helpt ook weer. Bedankt voor het reageren.
Geen dank. Kom gerust nog eens langs. :)
soooo, da's mooi!
  woensdag 10 mei 2017 @ 20:46:56 #219
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170836291
quote:
17s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:40 schreef WHATSHESAID het volgende:
Hoi, ik wil hier ook eens mee gaan posten na een tijdje meegelezen te hebben.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wees welkom en voel je welkom! :) Met OCPS heb ik geen ervaring, maar heb er wel trekken van. Zoek je therapie puur voor je ADHD of ook voor je OCPS?
soooo, da's mooi!
pi_170836425
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:46 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wees welkom en voel je welkom! :) Met OCPS heb ik geen ervaring, maar heb er wel trekken van. Zoek je therapie puur voor je ADHD of ook voor je OCPS?
Bedankt! Voelt heel welkom hier hoor ;)
Het liefst therapie voornamelijk gericht op de OCPS. Heb het gevoel dat als ik daarmee aan de slag ga, ik ook beter m'n ADHD in de hand heb.

Ik slik heel af en toe nog dex (vriend heeft ook adhd :s) ), en het zorgt ervoor dat ik heel productief ben, maar ik schiet daar op het moment totaal in door, ik blijf maar zonder rem doorgaan, vooral met werkgerelateerde klussen. Niet echt heel handig als je dus ook bij een arbo-arts loopt vanwege burn-outklachten :')
pi_170837899
quote:
14s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:51 schreef WHATSHESAID het volgende:

[..]

Bedankt! Voelt heel welkom hier hoor ;)
Het liefst therapie voornamelijk gericht op de OCPS. Heb het gevoel dat als ik daarmee aan de slag ga, ik ook beter m'n ADHD in de hand heb.

Ik slik heel af en toe nog dex (vriend heeft ook adhd :s) ), en het zorgt ervoor dat ik heel productief ben, maar ik schiet daar op het moment totaal in door, ik blijf maar zonder rem doorgaan, vooral met werkgerelateerde klussen. Niet echt heel handig als je dus ook bij een arbo-arts loopt vanwege burn-outklachten :')
Poeh...je hebt veel om mee te dealen... :*
Heb je die behandelwens ook doorgegeven aan de hulpverlening/HA? Ik kan mevoorstellen dat OCPS heel ontwrichtend kan werken.
Ik schrik een beetje van de dex verhaal naast de bijna burn-out.. Laat je gezondheid voorgaan alsjeblieft.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 11 mei 2017 @ 09:15:49 #222
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170844574
quote:
14s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:51 schreef WHATSHESAID het volgende:

[..]

Bedankt! Voelt heel welkom hier hoor ;)
Het liefst therapie voornamelijk gericht op de OCPS. Heb het gevoel dat als ik daarmee aan de slag ga, ik ook beter m'n ADHD in de hand heb.

Ik slik heel af en toe nog dex (vriend heeft ook adhd :s) ), en het zorgt ervoor dat ik heel productief ben, maar ik schiet daar op het moment totaal in door, ik blijf maar zonder rem doorgaan, vooral met werkgerelateerde klussen. Niet echt heel handig als je dus ook bij een arbo-arts loopt vanwege burn-outklachten :')
Als ik jou was, zou ik die dex laten staan. Het helpt je niet echt. Ik sluit mij aan bij ChildoftheStars.
soooo, da's mooi!
pi_170845445
(vannacht geen enge beestjes in mijn bed. Medicatie werkt dus. Alleen nu nog het langer dan twee uur slapen)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170850410
quote:
0s.gif Op woensdag 10 mei 2017 21:29 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Poeh...je hebt veel om mee te dealen... :*
Heb je die behandelwens ook doorgegeven aan de hulpverlening/HA? Ik kan mevoorstellen dat OCPS heel ontwrichtend kan werken.
Ik schrik een beetje van de dex verhaal naast de bijna burn-out.. Laat je gezondheid voorgaan alsjeblieft.
Ja, heb ik doorgegeven. Ga toch maar op de wachtlijst staan bij de psychotherapeute die ik als eerste had uitgezocht. qua wachttijd maakt het allemaal niet zoveel verschil :P
Bedankt voor je meelevende woorden. Ik ben niet van plan om op dit moment nog iets met dex te doen, heeft inderdaad niet de prioriteit op het moment.
pi_170851995
ops hier
  donderdag 11 mei 2017 @ 18:47:44 #226
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170857565
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 10:10 schreef ChildoftheStars het volgende:
(vannacht geen enge beestjes in mijn bed. Medicatie werkt dus. Alleen nu nog het langer dan twee uur slapen)
Kijk aan, je gaat de goede kant op. :)
soooo, da's mooi!
pi_170857580
quote:
17s.gif Op woensdag 10 mei 2017 20:40 schreef WHATSHESAID het volgende:
Hoi, ik wil hier ook eens mee gaan posten na een tijdje meegelezen te hebben.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hallo. Goed van je dat je aan de slag bent gegaan. Ben je bekend met deze site? (zoeken bij punt 3)

http://lvvp.info/voor-clienten

Veel onafhankelijke therapeuten hebben juist een minder lange wachttijd (1-2 maanden), is mij verteld. Ik hoop dat je er nog wat aan hebt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Biekuh op 11-05-2017 18:55:57 ]
  donderdag 11 mei 2017 @ 18:48:26 #228
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170857586
quote:
17s.gif Op donderdag 11 mei 2017 13:46 schreef WHATSHESAID het volgende:

[..]

Ja, heb ik doorgegeven. Ga toch maar op de wachtlijst staan bij de psychotherapeute die ik als eerste had uitgezocht. qua wachttijd maakt het allemaal niet zoveel verschil :P
Bedankt voor je meelevende woorden. Ik ben niet van plan om op dit moment nog iets met dex te doen, heeft inderdaad niet de prioriteit op het moment.
Ik hoop voor je dat het goed uitpakt. Succes! :)
soooo, da's mooi!
  donderdag 11 mei 2017 @ 18:49:03 #229
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170857613
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 14:53 schreef Countrylover het volgende:
ops hier
Welkom, welkom. :)
soooo, da's mooi!
pi_170858203
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 18:47 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Kijk aan, je gaat de goede kant op. :)
Zeker! Nu nog het slapen op de rit.
Ik ben zo bang voor een IBS, maar goed... ik merk morgen wel wat de psychiater vindt.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170858235
quote:
17s.gif Op donderdag 11 mei 2017 13:46 schreef WHATSHESAID het volgende:

[..]

Ja, heb ik doorgegeven. Ga toch maar op de wachtlijst staan bij de psychotherapeute die ik als eerste had uitgezocht. qua wachttijd maakt het allemaal niet zoveel verschil :P
Bedankt voor je meelevende woorden. Ik ben niet van plan om op dit moment nog iets met dex te doen, heeft inderdaad niet de prioriteit op het moment.
Zet hem op :* Ik hoop dat je goed geholpen gaat worden
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 11 mei 2017 @ 19:51:23 #232
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170859349
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 19:10 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Zeker! Nu nog het slapen op de rit.
Ik ben zo bang voor een IBS, maar goed... ik merk morgen wel wat de psychiater vindt.
Wat is een IBS?
soooo, da's mooi!
pi_170859364
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 19:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wat is een IBS?
In bewaring stelling, gedwongen opname dus. Dat is me eerder gebeurd
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 11 mei 2017 @ 19:53:00 #234
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170859412
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 19:51 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

In bewaring stelling, gedwongen opname dus. Dat is me eerder gebeurd
Meen je niet?! Ik hoop het niet hoor. :{
soooo, da's mooi!
pi_170859443
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 19:53 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Meen je niet?! Ik hoop het niet hoor. :{
Volgens mijn vriend loopt het wel los. Ik heb gewoon een beetje een angst ontwikkeld rondom psychiaters. Omwille de mensen om me heen lieg ik niet tegen hem, maar het is moeilijk. Ik snap dat ze het uit zorg doen. Alleen vrijwillig krijg je mij een kliniek niet in
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 11 mei 2017 @ 19:54:54 #236
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170859484
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 19:53 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Volgens mijn vriend loopt het wel los. Ik heb gewoon een beetje een angst ontwikkeld rondom psychiaters. Omwille de mensen om me heen lieg ik niet tegen hem, maar het is moeilijk. Ik snap dat ze het uit zorg doen. Alleen vrijwillig krijg je mij een kliniek niet in
Snap ik heel goed. Ik ben er ook nog steeds huiverig voor. Laat je niet gek maken hé? ;)
soooo, da's mooi!
pi_170859555
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 19:54 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Snap ik heel goed. Ik ben er ook nog steeds huiverig voor. Laat je niet gek maken hé? ;)
Goed gek ben ik al, dus ze moeten hun best doen om me nog gekker te krijgen ;)
Het is ook een irrationele angst. Deze psychiater neemt me erg serieus, wat fijn is, maar hij wil niet dat ik risico's loop en ik heb het idee dat-ie me weer eens een gevaar voor mezelf vindt.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 11 mei 2017 @ 19:57:21 #238
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170859581
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 19:56 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Goed gek ben ik al, dus ze moeten hun best doen om me nog gekker te krijgen ;)
Het is ook een irrationele angst. Deze psychiater neemt me erg serieus, wat fijn is, maar hij wil niet dat ik risico's loop en ik heb het idee dat-ie me weer eens een gevaar voor mezelf vindt.
Puur vanwege je weinige uren slaap?
soooo, da's mooi!
pi_170859615
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 19:57 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Puur vanwege je weinige uren slaap?
En omdat ik wanen heb waardoor ik het idee heb dat ik mezelf wat aan moet doen om het leven van de mensen om mij heen gemakkelijker te maken. Het gebrek aan slaap maakt het wel heviger en enger.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 11 mei 2017 @ 20:00:06 #240
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170859663
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 19:58 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

En omdat ik wanen heb waardoor ik het idee heb dat ik mezelf wat aan moet doen om het leven van de mensen om mij heen gemakkelijker te maken.
Pffff... dat klinkt wel heel ernstig. We hopen op het beste. :)
soooo, da's mooi!
pi_170859693
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 20:00 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Pffff... dat klinkt wel heel ernstig. We hopen op het beste. :)
Waarschijnlijk gebeurt er gewoon niks
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 11 mei 2017 @ 20:02:02 #242
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170859737
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 20:00 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Waarschijnlijk gebeurt er gewoon niks
En anders stuur ik je wel een kaartje, haha. ;)
soooo, da's mooi!
pi_170859762
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 20:02 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

En anders stuur ik je wel een kaartje, haha. ;)
Daar houd ik je aan! ;)
Een kaartje van jou, ik zou bijna ervoor gaan liegen ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 11 mei 2017 @ 20:06:16 #244
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170859871
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 20:02 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Daar houd ik je aan! ;)
Een kaartje van jou, ik zou bijna ervoor gaan liegen ;)
Hoezo liegen?
soooo, da's mooi!
pi_170859887
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 20:06 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hoezo liegen?
Om een kaartje van jou te krijgen ;) Gewoon zeggen dat ik in de kliniek zit ;)
Maar geintje, dat ga ik niet doen en ik blijf lekker thuis wonen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 11 mei 2017 @ 20:09:35 #246
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170859993
quote:
0s.gif Op donderdag 11 mei 2017 20:06 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Om een kaartje van jou te krijgen ;) Gewoon zeggen dat ik in de kliniek zit ;)
Maar geintje, dat ga ik niet doen en ik blijf lekker thuis wonen
Hahaha, de meeste mensen vinden een kaartje krijgen wel leuk hoor. :P
soooo, da's mooi!
  dinsdag 16 mei 2017 @ 17:55:56 #247
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170986250
Ben ik trouwens de enige hier die OPS heeft? Ben wel benieuwd, want IRL ken ik er geen verder.
pi_170986304
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 17:55 schreef Gary_Oak het volgende:
Ben ik trouwens de enige hier die OPS heeft? Ben wel benieuwd, want IRL ken ik er geen verder.
* Franknfurter meldt zich
  dinsdag 16 mei 2017 @ 18:00:57 #249
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170986334
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 17:59 schreef Franknfurter het volgende:

[..]

* Franknfurter meldt zich
Whut, ook gij, Frankie? Dat had ik eerlijk gezegd helemaal niet achter je gezocht. :@ Hoe cope jij ermee? Ik weet niet welk deel van mij introvert is en gewoon tijd voor zichzelf nodig heeft en welk deel OPS is.
pi_170986388
ik ook
FOK! is net een groot tijdschrift
  dinsdag 16 mei 2017 @ 18:05:13 #251
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170986413
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 18:04 schreef Vimbavimba het volgende:
ik ook
Voor jou dezelfde vraag als Frankie. :P Geen jongens met OPS? :')
pi_170986441
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 18:00 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Whut, ook gij, Frankie? Dat had ik eerlijk gezegd helemaal niet achter je gezocht. :@ Hoe cope jij ermee? Ik weet niet welk deel van mij introvert is en gewoon tijd voor zichzelf nodig heeft en welk deel OPS is.
Ook ik :) En hoe cope ik ermee, amper :') Ik schakel blijkbaar gewoon m'n gevoel uit en probeer me zoveel mogelijk te onttrekken aan alles waarbij sociale interactie nodig is.
  dinsdag 16 mei 2017 @ 18:15:03 #253
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170986594
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 18:06 schreef Franknfurter het volgende:

[..]

Ook ik :) En hoe cope ik ermee, amper :') Ik schakel blijkbaar gewoon m'n gevoel uit en probeer me zoveel mogelijk te onttrekken aan alles waarbij sociale interactie nodig is.
Dat gevoel uitschakelen herken ik wel ja. Ik zit ook constant in tweestrijd. Aan de ene kant wil ik zo onafhankelijk mogelijk zijn, alles in m'n eentje bereiken: de succesvolle lone wolf. Aan de andere kant is heel diep weggestopt een deel dat gewoon wil kroelen op de bank met iemand en zich geliefd wil voelen. :')
pi_170986601
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 18:05 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Voor jou dezelfde vraag als Frankie. :P Geen jongens met OPS? :')
nee ik ken niemand
FOK! is net een groot tijdschrift
  dinsdag 16 mei 2017 @ 18:58:30 #255
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170987614
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 18:06 schreef Franknfurter het volgende:

[..]

Ook ik :) En hoe cope ik ermee, amper :') Ik schakel blijkbaar gewoon m'n gevoel uit en probeer me zoveel mogelijk te onttrekken aan alles waarbij sociale interactie nodig is.
Heb je dan geen eenzaam leven?
soooo, da's mooi!
pi_170989837
Ow.. dat klinkt echt heel naar en eenzaam :{
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170990116
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 17:55 schreef Gary_Oak het volgende:
Ben ik trouwens de enige hier die OPS heeft? Ben wel benieuwd, want IRL ken ik er geen verder.
Waar staat OPS voor?
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170990122
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 18:58 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Heb je dan geen eenzaam leven?
Jawel.
pi_170990133
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 20:45 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Waar staat OPS voor?
Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis.
pi_170990153
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 20:45 schreef Franknfurter het volgende:

[..]

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis.
Ah, dat vertelde google me niet.
Dat lijkt me echt een van de moeilijkste persoonlijkheidsstoornissen. Veel sterkte :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170990168
Ik heb vandaag per ongeluk een beetje gelogen tegen mijn psych, omdat ik ineens niet eerlijk durfde te zijn. Dus ik mail er morgen even achteraan
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 17 mei 2017 @ 09:32:53 #262
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170997031
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 20:47 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik heb vandaag per ongeluk een beetje gelogen tegen mijn psych, omdat ik ineens niet eerlijk durfde te zijn. Dus ik mail er morgen even achteraan
Gelogen over je leeftijd of je gewicht? Typisch vrouwendingetje. ;)
soooo, da's mooi!
  woensdag 17 mei 2017 @ 09:33:45 #263
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170997044
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 20:45 schreef Franknfurter het volgende:

[..]

Jawel.
Wat doe je er dan zelf aan? Volg je therapie of dwing je jezelf om (heel soms) sociale contacten aan te gaan?
soooo, da's mooi!
  woensdag 17 mei 2017 @ 09:35:12 #264
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_170997056
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 18:15 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Dat gevoel uitschakelen herken ik wel ja. Ik zit ook constant in tweestrijd. Aan de ene kant wil ik zo onafhankelijk mogelijk zijn, alles in m'n eentje bereiken: de succesvolle lone wolf. Aan de andere kant is heel diep weggestopt een deel dat gewoon wil kroelen op de bank met iemand en zich geliefd wil voelen. :')
Misschien is een real doll iets voor je? Whehehe. ;)
soooo, da's mooi!
pi_170997977
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 09:32 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Gelogen over je leeftijd of je gewicht? Typisch vrouwendingetje. ;)
Hahahaha tuurlijk
Nee, over het slapen en de wanen. Het mailtje is de deur uit
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170999102
quote:
7s.gif Op donderdag 11 mei 2017 18:48 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Hallo. Goed van je dat je aan de slag bent gegaan. Ben je bekend met deze site? (zoeken bij punt 3)

http://lvvp.info/voor-clienten

Veel onafhankelijke therapeuten hebben juist een minder lange wachttijd (1-2 maanden), is mij verteld. Ik hoop dat je er nog wat aan hebt.
Hey, bedankt nog voor deze reactie. Heb er wat aan gehad, veel therapeuten gemaild, veel mails terug met 'de wachtlijst zit vol, sorry', maar nu contact met een therapeut die hier letterlijk om de hoek woont en misschien nog een plaatsje vrij heeft. Weet nog niet helemaal zeker of ze wat met mijn problematiek kan, maar dat zal snel duidelijk worden.
pi_170999203
quote:
17s.gif Op woensdag 17 mei 2017 11:28 schreef WHATSHESAID het volgende:

[..]

Hey, bedankt nog voor deze reactie. Heb er wat aan gehad, veel therapeuten gemaild, veel mails terug met 'de wachtlijst zit vol, sorry', maar nu contact met een therapeut die hier letterlijk om de hoek woont en misschien nog een plaatsje vrij heeft. Weet nog niet helemaal zeker of ze wat met mijn problematiek kan, maar dat zal snel duidelijk worden.
Dat klinkt als goed nieuws! Ik zal voor je duimen :)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170999476
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 11:34 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat klinkt als goed nieuws! Ik zal voor je duimen :)
:*
pi_171001437
Ik ben van de uni naar huis gestuurd omdat ze me te warrig vonden... Ik snap niet wat ik mis deed. Ik zei niet, was gewoon aantekeningen aan het maken... De docent zei dat ik niks mis deed, maar dat hij me erg gespannen voor vond komen :@ Ik werkte gewoon
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 17 mei 2017 @ 13:29:47 #270
13132 Core.
schizo eend
pi_171002027
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 13:09 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik ben van de uni naar huis gestuurd omdat ze me te warrig vonden... Ik snap niet wat ik mis deed. Ik zei niet, was gewoon aantekeningen aan het maken... De docent zei dat ik niks mis deed, maar dat hij me erg gespannen voor vond komen :@ Ik werkte gewoon
Waarschijnlijk ben je een héél mooi mens en straal je je eigen energie uit. Realiseer dat sommige mensen daar moeite mee hebben, dat is wat ik heb ondervonden in het leven.
Ik straal meer als ik bij mijn positieve zelf blijf, de wereld drijft je negatief naar beneden. Zie 'stralen' als een trillingsfrequentie/lichtfrequentie welke niet zichtbaar is met onze ogen. Je kan het wel voelen. Je ziet/voelt het ook bij mensen die echt verliefd zijn.
Ik probeer zelf altijd lachend over straat te gaan, lachend en positief te zijn in het leven. Je bent dan een echt 'licht' in de duisternis.
Wat ook helpt als je door een moeilijke periode gaat om je gedachten te focussen op een herinnering in jouw leven waar je je super gelukkig voelde bvb ervaren van echte pure liefde. Licht is warmte en pure onvoorwaardelijke liefde, het brengt rust in deze drukke wereld.
Blessed are the pure in heart: for they shall see God
Blessed are the weird people (poets, misfits, writers, mystics, painters, troubadours) for they teach us to see the world through different eyes
pi_171004156
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 13:09 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik ben van de uni naar huis gestuurd omdat ze me te warrig vonden... Ik snap niet wat ik mis deed. Ik zei niet, was gewoon aantekeningen aan het maken... De docent zei dat ik niks mis deed, maar dat hij me erg gespannen voor vond komen :@ Ik werkte gewoon
Heb je een dokter gebeld :@
Zomaar naar huis gestuurd worden is ook wel een beetje apart toch?

Misschien is het overbodig, misschien mis je zelf iets,
maar een extra bevestiging dat er niets mis met je is (of heel misschien wel) kan toch geen kwaad.

Vind je het vervelend dat je weg moest ? Kan me voorstellen dat het wel iets met je doet.
Hell To The Liars
pi_171004349
Nee, maar ik kan de psych wel mailen. Denk je dat het nodig is?
Volgens mij heb ik momenteel geen last van wanen oid. Het is gewoon stil in mij, volgens mij zit ik een beetje in een derealisatie/depersonalisatie. Tenminste, ik ben vol tegen een fietser opgelopen en dat gebeurt alleen in dat soort buien. Ik zal wel even mailen.

Het is was gelukkig een werkcollege en hij pakte het heel tactisch aan, zodat de rest niet weet wat er was. Alleen ik schaam me wel en ben nu thuis met die opdr. bezig (al lukt het niet echt). Alleen het is wel heel erg gênant. Volgens mij deed ik echt niks raars. Gelukkig heb ik het hoorgedeelte wel meegekregen (statistiek is niet mijn sterkste vak).

Maja... ik weet niet. Ik ben voor de zekerheid in mijn veilige hoekje gaan zitten en weet het ook niet
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171004494
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 15:03 schreef ChildoftheStars het volgende:
Nee, maar ik kan de psych wel mailen. Denk je dat het nodig is?
Volgens mij heb ik momenteel geen last van wanen oid. Het is gewoon stil in mij, volgens mij zit ik een beetje in een derealisatie/depersonalisatie. Tenminste, ik ben vol tegen een fietser opgelopen en dat gebeurt alleen in dat soort buien. Ik zal wel even mailen.

Het is was gelukkig een werkcollege en hij pakte het heel tactisch aan, zodat de rest niet weet wat er was. Alleen ik schaam me wel en ben nu thuis met die opdr. bezig (al lukt het niet echt). Alleen het is wel heel erg gênant. Volgens mij deed ik echt niks raars. Gelukkig heb ik het hoorgedeelte wel meegekregen (statistiek is niet mijn sterkste vak).

Maja... ik weet niet. Ik ben voor de zekerheid in mijn veilige hoekje gaan zitten en weet het ook niet
Ik heb werkelijk geen idee, ik ken jou ook alleen maar als user met je verhalen en wij zijn geen hulpverleners :)

Daarom even bellen en/ of contact opnemen met een hulpverlener of vraag even feedback met je vriend.
Hell To The Liars
pi_171004548
quote:
1s.gif Op woensdag 17 mei 2017 15:09 schreef Droopie het volgende:

[..]

Ik heb werkelijk geen idee, ik ken jou ook alleen maar als user met je verhalen en wij zijn geen hulpverleners :)

Daarom even bellen en/ of contact opnemen met een hulpverlener of vraag even feedback met je vriend.
Sorry voor de vraag. Je hebt gelijk! Ik zal voortaan beter erop letten.
Ik bel even de psych en kijk wel wat die vindt.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171004650
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 15:10 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Sorry voor de vraag. Je hebt gelijk! Ik zal voortaan beter erop letten.
Ik bel even de psych en kijk wel wat die vindt.
Geen excuses, als je verward had gereageerd had ik ook wel durven zeggen je klinkt verward en je wat strenger toe gesproken.

Wat de diagnose dan is , dat kan ik niet weten en gaan wij niet over.

Ben niet boos hoor :P
Hell To The Liars
pi_171007986
quote:
1s.gif Op woensdag 17 mei 2017 15:14 schreef Droopie het volgende:

[..]

Geen excuses, als je verward had gereageerd had ik ook wel durven zeggen je klinkt verward en je wat strenger toe gesproken.

Wat de diagnose dan is , dat kan ik niet weten en gaan wij niet over.

Ben niet boos hoor :P
Oké, gelukkig maar :* 'k was even impulsief
De psych vond me ook warrig en heeft me naar bed gestuurd :') om even tot rust te komen. Dat heeft geholpen :)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171008150
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 17:21 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Oké, gelukkig maar :* 'k was even impulsief
De psych vond me ook warrig en heeft me naar bed gestuurd :') om even tot rust te komen. Dat heeft geholpen :)
Goed dat je gebeld hebt :*
Hell To The Liars
  woensdag 17 mei 2017 @ 19:01:53 #278
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171010128
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 17:21 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Oké, gelukkig maar :* 'k was even impulsief
De psych vond me ook warrig en heeft me naar bed gestuurd :') om even tot rust te komen. Dat heeft geholpen :)
Hoe gaat het nu dan met je?
soooo, da's mooi!
pi_171013274
Goed, ik ben weer rustig. Ik had weer eens een paar nachten niet geslapen en een uurtje bijtanken heeft geholpen (stond nog in het plan van de opname)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 18 mei 2017 @ 09:41:24 #280
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171021697
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 21:12 schreef ChildoftheStars het volgende:
Goed, ik ben weer rustig. Ik had weer eens een paar nachten niet geslapen en een uurtje bijtanken heeft geholpen (stond nog in het plan van de opname)
Fijn om dat te horen. :) Hopelijk ga je een goed weekend tegemoet.
soooo, da's mooi!
pi_171024823
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:41 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Fijn om dat te horen. :) Hopelijk ga je een goed weekend tegemoet.
Gewoon een klein dipje :) Ik moet vaker mijn slaapmedicatie innemen (vannacht doe ik het weer).
Dit weekend gaat heel tof worden. Horrorfilms kijken met mijn beste vrienden, een heel weekend lang!
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 18 mei 2017 @ 18:54:05 #282
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171033766
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 11:55 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Gewoon een klein dipje :) Ik moet vaker mijn slaapmedicatie innemen (vannacht doe ik het weer).
Dit weekend gaat heel tof worden. Horrorfilms kijken met mijn beste vrienden, een heel weekend lang!
Nice! Ben je een fan van horrors? Zo ja, welke?
soooo, da's mooi!
pi_171033806
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 18:54 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Nice! Ben je een fan van horrors? Zo ja, welke?
Ik ben best wel fan van horrorfilms. Ik vind vooral films met bezetenheid erg leuk en van die camcorder (hoe de fuck schrijf je dat) films leuk. Ik weet dat iedereen die films stom vindt, maar omdat ze zo dichtbij mijn gekte liggen, vind ik ze superspannend. Films zoals The Blair Witch en Paranormal Activity kan ik daardoor blijven kijken en de hele nacht bang naar de schaduwen kijken :@ Zeker omdat ik wel een paar deuren heb met een eigen karakter
Horror en thrillers zijn wel altijd even oppassen ivm psychoses, maar dat komt wel goed :)

[ Bericht 13% gewijzigd door ChildoftheStars op 18-05-2017 19:05:56 ]
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 18 mei 2017 @ 19:55:59 #284
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171035312
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 18:56 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik ben best wel fan van horrorfilms. Ik vind vooral films met bezetenheid erg leuk en van die camcorder (hoe de fuck schrijf je dat) films leuk. Ik weet dat iedereen die films stom vindt, maar omdat ze zo dichtbij mijn gekte liggen, vind ik ze superspannend. Films zoals The Blair Witch en Paranormal Activity kan ik daardoor blijven kijken en de hele nacht bang naar de schaduwen kijken :@ Zeker omdat ik wel een paar deuren heb met een eigen karakter
Horror en thrillers zijn wel altijd even oppassen ivm psychoses, maar dat komt wel goed :)
Spookfilms vind ik nou juist weer het engste, haha. Al vind ik The Exorcist nog altijd wel één van de beste. Met Paranormal Activity zat ik het puntje van m'n stoel te kijken. The Blair Witch zag ik destijds in de bios (jaja) en vond het geen zak aan. Later op video (god...) kon ik de film wel weer waarderen. Ik zou het genre eigenlijk weer eens moeten oppakken.
soooo, da's mooi!
pi_171036048
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 19:55 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Spookfilms vind ik nou juist weer het engste, haha. Al vind ik The Exorcist nog altijd wel één van de beste. Met Paranormal Activity zat ik het puntje van m'n stoel te kijken. The Blair Witch zag ik destijds in de bios (jaja) en vond het geen zak aan. Later op video (god...) kon ik de film wel weer waarderen. Ik zou het genre eigenlijk weer eens moeten oppakken.
Spookfilms vind ik doodeng! Echt heerlijk griezelen. Paranormal Activity kan ik blijven kijken en eng vinden (jaaaa! Dat ga ik vanavond doen). De eerste keer was hij zelfs te eng. Het is een heerlijk genre, dus doen zou ik zeggen ;)

-----------------------

Momenteel zit ik een beetje in de knoop met mijn schema hoge eisen. Het liefst wil ik de hele avond op de bank films kijken en niks doen, alleen ik "moet" van mezelf ook productief zijn. Dus er minstens bij knutselen of iets anders doen. Dus ik zit een beetje op mezelf te schelden. Terwijl ik eigenlijk toe ben aan een beetje rust.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 18 mei 2017 @ 22:13:13 #286
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_171040327
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 20:15 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Spookfilms vind ik doodeng! Echt heerlijk griezelen. Paranormal Activity kan ik blijven kijken en eng vinden (jaaaa! Dat ga ik vanavond doen). De eerste keer was hij zelfs te eng. Het is een heerlijk genre, dus doen zou ik zeggen ;)

-----------------------

Momenteel zit ik een beetje in de knoop met mijn schema hoge eisen. Het liefst wil ik de hele avond op de bank films kijken en niks doen, alleen ik "moet" van mezelf ook productief zijn. Dus er minstens bij knutselen of iets anders doen. Dus ik zit een beetje op mezelf te schelden. Terwijl ik eigenlijk toe ben aan een beetje rust.
Waarom moet je dat van jezelf? Het is heel normaal om regelmatig even niets te doen en op te laden. Zeker als je veel te verwerken hebt.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_171046005
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 22:13 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Waarom moet je dat van jezelf? Het is heel normaal om regelmatig even niets te doen en op te laden. Zeker als je veel te verwerken hebt.
Het is een beetje een dwangdingetje. Al mijn tijd moet goed en nuttig gebruikt worden, anders deug ik niet oid. Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk "mogen" mijn hobby's ook. Het is gewoon een beetje een vreemde tic.
De hoeveelheid die ik te verwerken heb, valt wel mee hoor :) Ik leid een rustig leventje
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  vrijdag 19 mei 2017 @ 13:43:18 #288
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171051564
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 20:15 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Spookfilms vind ik doodeng! Echt heerlijk griezelen. Paranormal Activity kan ik blijven kijken en eng vinden (jaaaa! Dat ga ik vanavond doen). De eerste keer was hij zelfs te eng. Het is een heerlijk genre, dus doen zou ik zeggen ;)

Heb jij destijds The Grudge ook in de bios gezien? Die vond ik ook eng! :D Eigenlijk ben ik een gigantisch watje qua spookfilms. Ik kan iedere horror zien, behalve spookfilms dus. Onbewust ben ik wellicht wel heel erg bijgelovig, haha.
soooo, da's mooi!
  vrijdag 19 mei 2017 @ 13:57:02 #289
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_171051884
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 09:29 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Het is een beetje een dwangdingetje. Al mijn tijd moet goed en nuttig gebruikt worden, anders deug ik niet oid. Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk "mogen" mijn hobby's ook. Het is gewoon een beetje een vreemde tic.
De hoeveelheid die ik te verwerken heb, valt wel mee hoor :) Ik leid een rustig leventje
Volgens mij zit je in een proces om beter te worden, probeer je los te komen van je familie, heb je al een aantal nachten nauwelijks geslapen, probeer je je zelfstandigheid weer op te pakken....volgens mij heb je meer te verwerken dan 90% van de mensen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_171053282
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 13:57 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Volgens mij zit je in een proces om beter te worden, probeer je los te komen van je familie, heb je al een aantal nachten nauwelijks geslapen, probeer je je zelfstandigheid weer op te pakken....volgens mij heb je meer te verwerken dan 90% van de mensen.
Hm, daar heb je wel gelijk in... Het klinkt alleen zo dramatisch ;)
Vandaag heb ik lekker vroeg weekend genomen. Maandag ga ik wel weer verder met de studie. Nu een beetje knutselen en Netflixen.

Dank je wel :* En sorry
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171057654
Ik ga lekker naar een vriendin toe dit weekend.
Hopelijk hebben jullie een fijn en rustig weekend waarin je je gelukkig voelt :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  vrijdag 19 mei 2017 @ 18:59:31 #292
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171057767
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 18:54 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik ga lekker naar een vriendin toe dit weekend.
Hopelijk hebben jullie een fijn en rustig weekend waarin je je gelukkig voelt :*
Ben benieuwd of die vriendin tegen griezelfilms kan, haha. Niet vergeten om onder je bed te kijken! ;)
soooo, da's mooi!
  zaterdag 20 mei 2017 @ 14:28:22 #293
446215 Bonjoooouuurr
cheese-eatin surrender monkey!
pi_171072688
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 18:05 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Voor jou dezelfde vraag als Frankie. :P Geen jongens met OPS? :')
Ik ben een jongen :D en ik heb hoogstwaarschijnlijk OPS of een sterke vorm van sociale fobie. Ik vermijd contacten constant uit de angst afgewezen te worden. Ook heb ik vaak last van stamelen en maak ik wanneer ik erg last heb van mijn angst mijn zinnen niet af. Verder heb ik soms extreem veel moeite met het uiten van mijn gevoelens door een grote angst op kritiek. Als kind kon ik hier mee omgaan door nooit de confrontatie aan te gaan met iemand, op welke manier dan ook. Nu ik wat ouder word en ik echte levenskeuzes moet maken is dit geen echte optie meer.

Wat me verder trouwens wel opvalt is dat in de diagnose voor OPS staat dat deze stoornis pas in de vroege volwassenheid ontstaat. Ik loop al mijn hele leven rond met deze klachten en heb mezelf daardoor vaak geïsoleerd van de buitenwereld. Dit wegzetten als 'gewoon' een fobie vind ik vrij bagatelliserend. Die angst zat er van jongs af aan al bij mij in, en ik had best wel ongezonde copingsmechanismes achteraf gezien (extreem perfectionistisch zijn, nooit intiem gevoelens delen met iemand), dus hoezo word het nu pas als een probleem gezien?
  zaterdag 20 mei 2017 @ 22:40:34 #294
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_171084055
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 14:28 schreef Bonjoooouuurr het volgende:

[..]

Ik ben een jongen :D en ik heb hoogstwaarschijnlijk OPS of een sterke vorm van sociale fobie. Ik vermijd contacten constant uit de angst afgewezen te worden. Ook heb ik vaak last van stamelen en maak ik wanneer ik erg last heb van mijn angst mijn zinnen niet af. Verder heb ik soms extreem veel moeite met het uiten van mijn gevoelens door een grote angst op kritiek. Als kind kon ik hier mee omgaan door nooit de confrontatie aan te gaan met iemand, op welke manier dan ook. Nu ik wat ouder word en ik echte levenskeuzes moet maken is dit geen echte optie meer.

Wat me verder trouwens wel opvalt is dat in de diagnose voor OPS staat dat deze stoornis pas in de vroege volwassenheid ontstaat. Ik loop al mijn hele leven rond met deze klachten en heb mezelf daardoor vaak geïsoleerd van de buitenwereld. Dit wegzetten als 'gewoon' een fobie vind ik vrij bagatelliserend. Die angst zat er van jongs af aan al bij mij in, en ik had best wel ongezonde copingsmechanismes achteraf gezien (extreem perfectionistisch zijn, nooit intiem gevoelens delen met iemand), dus hoezo word het nu pas als een probleem gezien?
Oh, die angst voor afwijzing en niet tegen kritiek kunnen ken ik wel, maar ik kan niet zeggen dat ik een sociale fobie heb. Kan wel wat verlegen overkomen soms, maar dat is het dan ook. Tegenover mensen die ik niet ken, boeit het me geen donder wat ze van me vinden. Het is vooral dat ik het moeilijk vind om mensen dicht bij te toe te laten. Verder heb ik gewoon enorme moeite om te accepteren dat ik volwassen ben en ontwijk ik het hele leven zeg maar. :')

Ik loop er ook al mijn hele leven mee. Denk dat het nu pas een 'probleem' gezien wordt, vanwege de reden die je net al benoemde. Nu je volwassen bent, kom je in meer situaties waarin die OPS naar voren kan komen.
pi_171084359
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:40 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Oh, die angst voor afwijzing en niet tegen kritiek kunnen ken ik wel, maar ik kan niet zeggen dat ik een sociale fobie heb. Kan wel wat verlegen overkomen soms, maar dat is het dan ook. Tegenover mensen die ik niet ken, boeit het me geen donder wat ze van me vinden. Het is vooral dat ik het moeilijk vind om mensen dicht bij te toe te laten. Verder heb ik gewoon enorme moeite om te accepteren dat ik volwassen ben en ontwijk ik het hele leven zeg maar. :')

Ik loop er ook al mijn hele leven mee. Denk dat het nu pas een 'probleem' gezien wordt, vanwege de reden die je net al benoemde. Nu je volwassen bent, kom je in meer situaties waarin die OPS naar voren kan komen.
Hoe ouder je wordt hoe meer je met dat soort te maken krijgt.

Afwijzing van een meisje die je leuk vind of kritiek van een werkgever.
Toch andere manier vergeleken met de basisschool (wat natuurlijk ook gewoon pittig was voor de meeste van ons).

Als je het leven ontloopt, mis je ook de leuke momenten :)


Ik heb geen OPS, aldus de psych.
Maar vroeger ging ik lastige zaken wel uit de weg, confrontaties enzo of andere gevoelskwesties.
Dat is wel anders geworden, hoewel ik ze ook niet graag opzoek.
Hell To The Liars
  zaterdag 20 mei 2017 @ 22:54:41 #296
446215 Bonjoooouuurr
cheese-eatin surrender monkey!
pi_171084538
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:40 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Oh, die angst voor afwijzing en niet tegen kritiek kunnen ken ik wel, maar ik kan niet zeggen dat ik een sociale fobie heb. Kan wel wat verlegen overkomen soms, maar dat is het dan ook. Tegenover mensen die ik niet ken, boeit het me geen donder wat ze van me vinden. Het is vooral dat ik het moeilijk vind om mensen dicht bij te toe te laten. Verder heb ik gewoon enorme moeite om te accepteren dat ik volwassen ben en ontwijk ik het hele leven zeg maar. :')

Ik loop er ook al mijn hele leven mee. Denk dat het nu pas een 'probleem' gezien wordt, vanwege de reden die je net al benoemde. Nu je volwassen bent, kom je in meer situaties waarin die OPS naar voren kan komen.
Aha, dat kan natuurlijk ook ja. Op welke manieren laat jij mensen dan niet dicht bij je toe? Ikzelf vind het erg moeilijk om iemand een vriend te noemen tenzij ik 100% zeker weet dat diegene hetzelfde voelt als ik.

Ik erken sinds een jaar of 2 pas dat ik hiermee zit, maar door mijn sociale fobie trek ik me nog steeds in vele situaties terug en kom ik met moeite mijn problemen onder ogen.

quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:49 schreef Droopie het volgende:

[..]

Hoe ouder je wordt hoe meer je met dat soort te maken krijgt.

Afwijzing van een meisje die je leuk vind of kritiek van een werkgever.
Toch andere manier vergeleken met de basisschool (wat natuurlijk ook gewoon pittig was voor de meeste van ons).

Als je het leven ontloopt, mis je ook de leuke momenten :)

Wat is OPS eigenlijk :@
Vertel mij wat... op het moment heb ik een oogje op iemand maar door die extreme angst voor afwijzing vertik ik het om haar uit te vragen. Deels komt dit natuurlijk voort uit onervarenheid, but you know what I mean. Natuurlijk vindt iedereen dit wel een beetje eng dus ik zal maar door de zure appel heen moeten bijten.

Waar plaatste de psych dan de oorzaak van jouw probleem?

[ Bericht 1% gewijzigd door Bonjoooouuurr op 21-05-2017 01:07:46 ]
pi_171084895
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:54 schreef Bonjoooouuurr het volgende:

[..]

Aha, dat kan natuurlijk ook ja. Op welke manieren laat jij mensen dan niet dicht bij je toe? Ikzelf vind erg moeilijk om iemand een vriend te noemen tenzij ik 100% zeker weet dat diegene hetzelfde voelt als ik.

Ik erken sinds een jaar of 2 pas dat ik hiermee zit, maar door mijn sociale fobie trek ik me nog steeds in vele situaties terug en kom ik met moeite mijn problemen onder ogen.

[..]

Vertel mij wat... op het moment heb ik een oogje op iemand maar door die extreme angst voor afwijzing vertik ik het om haar uit te vragen. Deels komt dit natuurlijk voort uit onervarenheid, but you know what I mean. Natuurlijk vind iedereen dit wel een beetje eng dus ik zal maar door de zure appel heen moeten bijten.

Waar plaatste de psych dan de oorzaak van jouw probleem?
Mijn onervarenheid en chronische onzekerheid/ angststoornis waren een punt in mijn therapie.

Echter omdat ik bv wel alleen durft te reizen en veel dingen alleen deed kon het niet in een OPS (ik las in de OP wat het betekende ;)) categorie.
Maar ja ik had zoveel zaken, dus ook niet alles is gediagnostiseerd.

Mijn eerste goede appel was gelijk een nogal zure, dus die "ervaring" is er nu wel.. Maar uuhhh.. dat ervaar ik wel als een drempel qua vertrouwen en overgave.

Ik vertrouw overigens iedereen wel tot op een bepaalde hoogte.
Mensen krijgen bij het eerste contact altijd voordeel van de twijfel, dan maar liever op mijn bek gaan en teleurgesteld worden.

Gelukkig zijn er nog wel echt toffe mensen, maar veel mensen zijn toch wel behoorlijk egoistisch..
Het is wat het is.
Hell To The Liars
  zaterdag 20 mei 2017 @ 23:25:29 #298
446215 Bonjoooouuurr
cheese-eatin surrender monkey!
pi_171085461
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:07 schreef Droopie het volgende:

[..]

Mijn onervarenheid en chronische onzekerheid/ angststoornis waren een punt in mijn therapie.

Echter omdat ik bv wel alleen durft te reizen en veel dingen alleen deed kon het niet in een OPS (ik las in de OP wat het betekende ;)) categorie.
Maar ja ik had zoveel zaken, dus ook niet alles is gediagnostiseerd.

Mijn eerste goede appel was gelijk een nogal zure, dus die "ervaring" is er nu wel.. Maar uuhhh.. dat ervaar ik wel als een drempel qua vertrouwen en overgave.

Ik vertrouw overigens iedereen wel tot op een bepaalde hoogte.
Mensen krijgen bij het eerste contact altijd voordeel van de twijfel, dan maar liever op mijn bek gaan en teleurgesteld worden.

Gelukkig zijn er nog wel echt toffe mensen, maar veel mensen zijn toch wel behoorlijk egoistisch..
Het is wat het is.
niet kunnen reizen lijkt mij niet echt een symptoom van OPS? Iemand die mensen wil vermijden kan met veel reizen zeker aan zijn trekken komen lijkt me.

Onzekerheid is bij mij ook een hoofdpunt. Bij mij komt het voort uit een perfectionisme waarmee ik de lat altijd erg hoog leg voor mezelf en anderen. Verder zou ik mezelf ook niet als een wantrouwend persoon neer willen zetten, ik ben alleen erg bang voor een foute uitkomst en verwacht onbewust het ergste (dus ik krijg vaak last van een versnelde hartslag etc. waardoor ik best wel angstig word) Mijn psycholoog en ik hebben hier de laatste 3 sessies uitvoerig over gepraat over dit alles maar we zijn nog steeds niet op een behandelplan uitgekomen...

Ik overweeg verder om in groepstherapie te gaan, omdat erover praten met anderen mij doet beseffen dat ik niet de enige ben die deze problemen. Weet iemand of dit inbegrepen zit bij de basisverzekering?
pi_171085601
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:25 schreef Bonjoooouuurr het volgende:

[..]

niet kunnen reizen lijkt mij niet echt een symptoom van OPS? Iemand die mensen wil vermijden kan met veel reizen zeker aan zijn trekken komen lijkt me.

Onzekerheid is bij mij ook een hoofdpunt. Bij mij komt het voort uit een perfectionisme waarmee ik de lat altijd erg hoog leg voor mezelf en anderen. Verder zou ik mezelf ook niet als een wantrouwend persoon neer willen zetten, ik ben alleen erg bang voor een foute uitkomst en verwacht onbewust het ergste (dus ik krijg vaak last van een versnelde hartslag etc. waardoor ik best wel angstig word) Mijn psycholoog en ik hebben hier de laatste 3 sessies uitvoerig over gepraat over dit alles maar we zijn nog steeds niet op een behandelplan uitgekomen...

Ik overweeg verder om in groepstherapie te gaan, omdat erover praten met anderen mij doet beseffen dat ik niet de enige ben die deze problemen. Weet iemand of dit inbegrepen zit bij de basisverzekering?
Bedoelde alleen reizen wat toch best eng is voor bepaalde mensen.

Laat ik het zo zeggen, mijn leven werd er niet zoveel door beinvloed dat het een diagnose verdiende.
Wel is het meegenomen in mijn behandeling.

Qua basis verzekering weet ik het niet.
Bij mij werd alles vergoed in ieder geval, maar dat had waarschijnlijk andere redenen.
Hell To The Liars
  zondag 21 mei 2017 @ 10:22:20 #300
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_171090656
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:25 schreef Bonjoooouuurr het volgende:

[..]

Weet iemand of dit inbegrepen zit bij de basisverzekering?
Bij mij werd de groepstherapie volledig vergoed. Volgens mij word alles uit de eerste en twee lijn psychiatrische zorg vergoed.
soooo, da's mooi!
pi_171093287
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:25 schreef Bonjoooouuurr het volgende:

[..]

niet kunnen reizen lijkt mij niet echt een symptoom van OPS? Iemand die mensen wil vermijden kan met veel reizen zeker aan zijn trekken komen lijkt me.

Onzekerheid is bij mij ook een hoofdpunt. Bij mij komt het voort uit een perfectionisme waarmee ik de lat altijd erg hoog leg voor mezelf en anderen. Verder zou ik mezelf ook niet als een wantrouwend persoon neer willen zetten, ik ben alleen erg bang voor een foute uitkomst en verwacht onbewust het ergste (dus ik krijg vaak last van een versnelde hartslag etc. waardoor ik best wel angstig word) Mijn psycholoog en ik hebben hier de laatste 3 sessies uitvoerig over gepraat over dit alles maar we zijn nog steeds niet op een behandelplan uitgekomen...

Ik overweeg verder om in groepstherapie te gaan, omdat erover praten met anderen mij doet beseffen dat ik niet de enige ben die deze problemen. Weet iemand of dit inbegrepen zit bij de basisverzekering?
Je bent zeker niet de enige die dit heeft.

En perfectionisme kan ook in je voordeel werken, want de resultaten die je maakt zijn dan ook mooier. Zie het niet enkel als een slecht iets.

Maar perfectionisme moet niet gevoed worden door angst dat mensen jou anders niet goed genoeg bent. Verder moet het je niet belemmeren dat je niks af krijgt vanwege tijdnood. En het moet je niet rigide maken dat je niet spontaan meer kan zijn of anderen gaat overheersen omdat ze het in jouw ogen niet goed doen.

Je zal het altijd wel min of meer blijven houden, maar dat is niet erg. Als het maar niet te destructief is.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')