abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  maandag 1 mei 2017 @ 09:58:12 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170602295
registreer om deze reclame te verbergen
dp8SL.jpg

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 61 alweer ;)
Alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom hij deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn zijn enorme ego, dan zou het wel "het grote hoe maak ik Piet klaar topic" heten, maar vooral wil hij er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 mei 2017 @ 10:01:46 #2
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_170602359
Je laatste reactie op mijn post:

quote:
1s.gif Op maandag 1 mei 2017 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Asperges in ganzenvet? Ken het wel in boter.
Ik vermoed dat het idee hetzelfde is: leg de waterhoudende asperge in een hydrofobe vloeistof en deze gaart zonder leeg te lopen en dus met behoud van alle smaken.
Addicted to sports on TV
"It's bold, it's brave, it's beautiful!"
pi_170602870
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 10:01 schreef Coelho het volgende:
Je laatste reactie op mijn post:

[..]

Ik vermoed dat het idee hetzelfde is: leg de waterhoudende asperge in een hydrofobe vloeistof en deze gaart zonder leeg te lopen en dus met behoud van alle smaken.
Niet helemaal waar. Het vet zal vetoplosbare smaakstoffen absorberen en wateroplosbare in de asperge laten zitten. Je krijgt in feite een wat andere smaak.

Natuurlijk blijft er wel meer zout /mineralen in de asperges, die zorgen voor smaakversterking.
Whatever...
pi_170614169
registreer om deze reclame te verbergen
Ik zou het dan in butterschmalz (geklaarde boter) doen in plaats van ganzenvet, want dat kun je gemakkelijk thuis maken. Ganzenvet kun je wel kopen in die emmertjes maar is me wat te duur, ben een arme student en de asperge zelf is al duur zat voor mij.

Of voor een mediterraan tintje in olijfolie.. Maar dan ga je wel helemaal weg van de traditie, dus is mss beter met groene asperges dan met witte.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_171093080
Piet, ik wil straks vast kip op gaan zetten (1 hele en vleugels) voor soep voor morgen. Voor de smaak is het het beste om deze zo op te zetten of de vleugels eerst in de oven te doen en dan erbij?
  zondag 21 mei 2017 @ 14:53:56 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171095708
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 12:59 schreef anndb het volgende:
Piet, ik wil straks vast kip op gaan zetten (1 hele en vleugels) voor soep voor morgen. Voor de smaak is het het beste om deze zo op te zetten of de vleugels eerst in de oven te doen en dan erbij?
Als je de geroosterde smaak aan kippensoep wilt hebben, ja, dan in de oven.
Het hoeft niet. Belangrijk is wel lang te laten trekken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171097732
registreer om deze reclame te verbergen
As we speak maak ik ook kippensoep. Die staat al vanaf 1 uur vanmiddag te trekken. Met 4 gigantische poten en het geheime bouquet garni (peperkorrels, foelie, kruidnagel, laurierblad, platte peterselie, selderij, sjalotten, en een blokje eekhoornbouillon red.). Verder gaat er niets in de oven want dat vinden wij aanstellerij.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_171103861
Eekhoornbouillon. Klinkt goed >:)

Maar neem aan dat je de paddenstoelen bedoelt...

Overigens lekker,zelfgemaakte snoepjes.

Wat betreft oven : ik rooster vaak na het trekken van de bouillon het karkas en het vel van de vogel. Dat doe ik dan nog een uurtje terug. Krijg je nog wat meer smaak, iets 'donkerder'. Zeker voor de wat meer. Aziatische smaken is dat wel erg lekker erbij, als je met soja of paddenstoel aan de gang gaat komt die smaak extra goed naar voren :)
Whatever...
  zondag 21 mei 2017 @ 20:52:08 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171104174
quote:
1s.gif Op zondag 21 mei 2017 20:43 schreef Spanky78 het volgende:
Eekhoornbouillon. Klinkt goed >:)ty

Maar neem aan dat je de paddenstoelen bedoelt...

_O-
pi_171104268
quote:
1s.gif Op zondag 21 mei 2017 20:43 schreef Spanky78 het volgende:
Eekhoornbouillon. Klinkt goed

Maar neem aan dat je de paddenstoelen bedoelt...

Ik deed dat expres om te kijken of iemand het door had. En ja. :)
Ik had gehoopt op een discussie over dat de Eekhoorn in Polen nog geen beschermd dier is en zij daar uitstekende bouillonblokjes van maken. Maar het is inderdaad dit blokje:

252.26060.jpg_914Wx914H

Bevat 1,1% eekhoorntjesbrood. :{ maar ik vind het toch een magisch blokje.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_171104291
For future reference

[ Bericht 98% gewijzigd door Bart2002 op 21-05-2017 21:03:33 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 21 mei 2017 @ 20:59:08 #12
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_171104356
ikel
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
pi_171104396
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 20:59 schreef Tem het volgende:
ikel
Ik was een post kwijt. Deed jij dat Tem?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 21 mei 2017 @ 21:01:48 #14
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_171104431
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:00 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik was een post kwijt. Deed jij dat Tem?
Nee, er is hier niets verwijderd.

wel heb je twee bijna identieke posts.

CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #63
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #63
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
pi_171104455
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:01 schreef Tem het volgende:

[..]

Nee, er is hier niets verwijderd.

wel heb je twee bijna identieke posts.

CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #63
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #63
Ik zie er slechts 1. Haal er zo wel 1 weg.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  maandag 4 september 2017 @ 19:53:18 #16
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_173587846
Beste Piet et al.,

Ik ben erg dol op de rozemarijn-knoflook nootjes van een bekend fuivend merk.

Nu wil ik proberen deze thuis zelf te maken. Wat is de beste manier om de nootjes te omhullen met al dat lekkers? Het liefst een oplossing die weinig tot geen suiker nodig heeft.
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  maandag 4 september 2017 @ 20:07:18 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173588095
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 19:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Beste Piet et al.,

Ik ben erg dol op de rozemarijn-knoflook nootjes van een bekend fuivend merk.

Nu wil ik proberen deze thuis zelf te maken. Wat is de beste manier om de nootjes te omhullen met al dat lekkers? Het liefst een oplossing die weinig tot geen suiker nodig heeft.
rauwe noten, die dus nog niet gebrand zijn, van een beslagje met deze smaakmakers voorzien en dan frituren vermoed ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 september 2017 @ 21:49:14 #18
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_173590274
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2017 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

rauwe noten, die dus nog niet gebrand zijn, van een beslagje met deze smaakmakers voorzien en dan frituren vermoed ik.
Ik zocht iets minder dik dan een beslagje. Ik zie veel recepten die gebruik maken van gesmolten boter en suiker als basis (ik denk voor de kleefkracht?). Ik ben op zoek naar iets met heel weinig suiker om het hartige karakter te behouden.

Bedankt voor het meedenken :)
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  maandag 4 september 2017 @ 23:35:14 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_173592523
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 21:49 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Ik zocht iets minder dik dan een beslagje. Ik zie veel recepten die gebruik maken van gesmolten boter en suiker als basis (ik denk voor de kleefkracht?). Ik ben op zoek naar iets met heel weinig suiker om het hartige karakter te behouden.

Bedankt voor het meedenken :)
Marineren en dan die marinade in de oven mee laten branden zodat die indroogt?
Marinade zou ik denk ik maken met zout water, knoflook- en rozemarijn (gedroogd)
pi_173593168
Bakken in knoflookboter met rozemarijn? (in de pan).net als met knoflookgarnalen?
  dinsdag 5 september 2017 @ 06:25:48 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173593934
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 21:49 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Ik zocht iets minder dik dan een beslagje. Ik zie veel recepten die gebruik maken van gesmolten boter en suiker als basis (ik denk voor de kleefkracht?). Ik ben op zoek naar iets met heel weinig suiker om het hartige karakter te behouden.

Bedankt voor het meedenken :)
Dat beslag kan ook een dunne coating zijn natuurlijk, het hoeven geen borrelnoten te worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 september 2017 @ 06:48:04 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173594066
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 19:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Beste Piet et al.,

Ik ben erg dol op de rozemarijn-knoflook nootjes van een bekend fuivend merk.

Nu wil ik proberen deze thuis zelf te maken.
Waarom? Serieus, waarom?!?
Het bestaat, het is te koop in elke winkel, waarom zou je dat dan zelf willen maken?
  Moderator dinsdag 5 september 2017 @ 06:49:25 #23
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_173594072
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 06:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom? Serieus, waarom?!?
Het bestaat, het is te koop in elke winkel, waarom zou je dat dan zelf willen maken?
Alles is k&k te koop...
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_173594076
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 06:49 schreef derLudolf het volgende:

Alles is k&k te koop...
Inderdaad, dat. Dan hoef je nooit meer iets zelf te maken. En het is natuurlijk gewoon leuk om te kijken of je iets zelf ook kan maken *)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 5 september 2017 @ 07:07:27 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173594108
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 06:49 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Alles is k&k te koop...
Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvť zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wťl lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
  dinsdag 5 september 2017 @ 07:56:22 #26
42322 MCH
Voyage Voyage
pi_173594313
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvť zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wťl lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Tips voor wat dan?
Weihnachtsbaumschmuckausstattungsspezialgeschaeft
pi_173594318
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvť zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wťl lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Je kunt experimenteren met de coating. Kosten noch moeite sparen. Om zo tot het ultieme killernootje te komen. Ik zou er zelf ook niet snel aan beginnen. Maar het kan wel. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_173594688
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvť zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wťl lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Makkelijker wel. Lekkerder kan altijd als je het zelf maakt.

Ik zou een beslagje maken met veel zetmeel en wat bloem. Kruiden erin en veel bakpoeder. Misschien een eitje.

En dan maar hopen dat het beslagje erop blijft zitten als je het frituurt.

Je wil een lekker dik en visceus gebeuren.
Whatever...
  dinsdag 5 september 2017 @ 09:11:56 #29
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_173594851
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvť zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wťl lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Waarschijnlijk, maar dan kan het nog steeds leuk zijn om ze zelf te maken en te experimenteren met hoe die dingen gemaakt worden en wat je zoal met smaken kunt doen. Ik maak ook wel eens dingen zelf niet omdat ze beter zijn, maar omdat ik wil weten hoe :)
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_173597660
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 06:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom? Serieus, waarom?!?
Het bestaat, het is te koop in elke winkel, waarom zou je dat dan zelf willen maken?
Jij bent vast de gezelligste op feestjes.

All Hail Robin!
  dinsdag 5 september 2017 @ 12:32:40 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173598194
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 12:01 schreef Graflamp het volgende:

[..]

Jij bent vast de gezelligste op feestjes.

All Hail Robin!
Eerlijk gezegd, ja, best wel. Gezellig en een gangmaker.
  dinsdag 5 september 2017 @ 12:36:00 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173598236
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 08:49 schreef Spanky78 het volgende:

[..]
Je wil een lekker dik en visceus gebeuren.
Iets wat dus totaaaal niet lijkt op wat TS wil maken.
Maar goed, ik daag je uit. En iedereen hier die denkt, leuk, doen. Doe dan. En kom hier vertellen of je eigen maaksels in de buurt komen van die rozemarijncashews van Duivis. Misschien heb ik het wel mis. Wie weet.
  dinsdag 5 september 2017 @ 12:38:55 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173598274
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 09:11 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Waarschijnlijk, maar dan kan het nog steeds leuk zijn om ze zelf te maken en te experimenteren met hoe die dingen gemaakt worden en wat je zoal met smaken kunt doen. Ik maak ook wel eens dingen zelf niet omdat ze beter zijn, maar omdat ik wil weten hoe :)
Terwijl er zoveel andere dingen zijn die je zelf kunt maken en kunt heruitvinden en die na al je moeite gewoon wťl lekkerder zijn dan die uit de fabriek. Of dingen zijn die hier niet te krijgen zijn.
  dinsdag 5 september 2017 @ 12:43:29 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173598326
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 07:56 schreef MCH het volgende:

[..]

Tips voor wat dan?
Om in de nootjessfeer te blijven : http://www.aziatische-ing(...)rde-walnoten-recept/

In China gewoon te koop in grote schepbakken, in nl niet of nauwelijks. En als je dan bezig bent zijn pecans leuk als variatie.

Maar gewoon zoiets simpels als kaasstengels zijn al snel lekkerder als je ze zelf maakt.
En allerlei hartige koekjes ook.
  dinsdag 5 september 2017 @ 17:30:58 #35
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_173603983
Wow... that escalated quickly _O-

quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 23:35 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Marineren en dan die marinade in de oven mee laten branden zodat die indroogt?
Marinade zou ik denk ik maken met zout water, knoflook- en rozemarijn (gedroogd)
Ik vind dit wel een mooie oplossing, deze ga ik zeker uitproberen!

quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 06:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat beslag kan ook een dunne coating zijn natuurlijk, het hoeven geen borrelnoten te worden
Juist, dat effect is wat ik ook wil vermijden. Dus ipv tarwebloem een ander soort meel? Rijstemeel? Maizena?

quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 06:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom? Serieus, waarom?!?
Het bestaat, het is te koop in elke winkel, waarom zou je dat dan zelf willen maken?
Ik heb dit weekend veel tijd dus vind het een leuk experiment. Plus als ik de ultieme coating heb kan je he-le-maal los gaan met verschillende smaakjes en kruidjes, welke je niet zo snel K&K in de winkel ziet. Dat is het hele idee van koken toch, smaken en texturen bij elkaar brengen op de manier hoe jij het lekker vindt?
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 5 september 2017 @ 17:39:26 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173604190
Okay, als je niet die dingen van Duyvis na wilt maken, maar je eigen variaties wilt maken, dan zou ik iets verder kijken dan scul en misschien hier beginnen : http://www.seriouseats.co(...)ng-hors-dourves.html

Zij heeft al wat voorwerk verricht. Scheelt verpeste noten.
  dinsdag 5 september 2017 @ 17:47:33 #37
168093 Soury
Sqeeeeeeeeeeeeeek
pi_173604347
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Okay, als je niet die dingen van Duyvis na wilt maken, maar je eigen variaties wilt maken, dan zou ik iets verder kijken dan scul en misschien hier beginnen : http://www.seriouseats.co(...)ng-hors-dourves.html

Zij heeft al wat voorwerk verricht. Scheelt verpeste noten.
Scul is wel grappig qua kale nootjes
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie.
  dinsdag 5 september 2017 @ 18:28:35 #38
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_173605379
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Okay, als je niet die dingen van Duyvis na wilt maken, maar je eigen variaties wilt maken, dan zou ik iets verder kijken dan scul en misschien hier beginnen : http://www.seriouseats.co(...)ng-hors-dourves.html

Zij heeft al wat voorwerk verricht. Scheelt verpeste noten.
Yeay... hiermee help je me echt mee vooruit! *O*
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 5 september 2017 @ 18:33:38 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173605472
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 september 2017 18:28 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Yeay... hiermee help je me echt mee vooruit! *O*
Mooi zo. Hou je ons op de hoogte van de resulaten? :9
  dinsdag 5 september 2017 @ 18:55:52 #40
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_173605851
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 18:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Mooi zo. Hou je ons op de hoogte van de resulaten? :9
Yeas... zal een foto in het Foodgawkers topic plaatsen. ^O^
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_173607414
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 12:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Iets wat dus totaaaal niet lijkt op wat TS wil maken.
Maar goed, ik daag je uit. En iedereen hier die denkt, leuk, doen. Doe dan. En kom hier vertellen of je eigen maaksels in de buurt komen van die rozemarijncashews van Duivis. Misschien heb ik het wel mis. Wie weet.
Je hebt echt geen idee. Maar wel een grote mond.

Dat jasje bestaat gewoon uit bloem en veel zetmeel. Ik heb ze wel eens gemaakt namelijk. Dat doe je in een panning drum, trommel waar je ook jelly beans of m en m's in maakt. En dan doe je om en om een beetje vocht (eventueel met aroma) en dan weer meel (met suiker,zout, kruiden). Om en om totdat je een mooi laagje deeg hebt.

en dan frituren.

Thuis zou ik ze maken met ei en bloem en wat zetmeel. Hoe meer droge stof in het laagje hoe meer ze lijken op echte borrelnootjes.

Rijsmiddel (bakpoeder) is ook handig. Dat helpt met krokant worden.

Beetje variŽren en je komt bij dry roasted uit of juist echte ouderwetse borrelnootjes.

[ Bericht 4% gewijzigd door Spanky78 op 05-09-2017 20:05:03 ]
Whatever...
pi_173607944
weet je zeker dat je het over hetzelfde product hebt?

de duyvis nootjes waar het om gaat hebben geen krokant laagje zoals borrelnootjes. geen ei, bloem, zetmeel, rijsmiddel.
pi_173608277
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:15 schreef Elleska het volgende:
weet je zeker dat je het over hetzelfde product hebt?

de duyvis nootjes waar het om gaat hebben geen krokant laagje zoals borrelnootjes. geen ei, bloem, zetmeel, rijsmiddel.
Hij had het over borrelnootjes. Die hebben zo'n laagje.

Dry roasted of andere nootjes hebben meestal alsnog een dun laagje . Meestal van bloem of met iets van eiwit of een andere netwerkvormer. Om kruiden en zout vast te houden.
Whatever...
pi_173608422
nee het ging juist niet over een borrelnootje. hij had het over:
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 19:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
rozemarijn-knoflook nootjes van een bekend fuivend merk.
IngrediŽnten: CASHEWNOTEN, zonnebloemolie, zout, maltodextrine, knoflookpoeder, uienpoeder, rozemarijn, gistextract, natuurlijk aroma.

dat verklaart waarom jij en robin elkaar zo tegenspreken. je hebt het over een totaal ander soort nootje.
pi_173608512
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:32 schreef Elleska het volgende:
nee het ging juist niet over een borrelnootje. hij had het over:

[..]

IngrediŽnten: CASHEWNOTEN, zonnebloemolie, zout, maltodextrine, knoflookpoeder, uienpoeder, rozemarijn, gistextract, natuurlijk aroma.

dat verklaart waarom jij en robin elkaar zo tegenspreken. je hebt het over een totaal ander soort nootje.
Maltodextrine is ook zetmeel.

Allemaal variaties op een thema.

Dun laagje of dik laagje.
Whatever...
  dinsdag 5 september 2017 @ 20:37:56 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173608577
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 19:54 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je hebt echt geen idee. Maar wel een grote mond.

Dat jasje bestaat gewoon uit bloem en veel zetmeel. Ik heb ze wel eens gemaakt namelijk. Dat doe je in een panning drum, trommel waar je ook jelly beans of m en m's in maakt. En dan doe je om en om een beetje vocht (eventueel met aroma) en dan weer meel (met suiker,zout, kruiden). Om en om totdat je een mooi laagje deeg hebt.

en dan frituren.

Thuis zou ik ze maken met ei en bloem en wat zetmeel. Hoe meer droge stof in het laagje hoe meer ze lijken op echte borrelnootjes.

Rijsmiddel (bakpoeder) is ook handig. Dat helpt met krokant worden.

Beetje variŽren en je komt bij dry roasted uit of juist echte ouderwetse borrelnootjes.
Je hebt het over drageren dus. Machinaal doen wat de persoon in de link van robin doet met de hand. Het voorzien van een coating.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173608869
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Maltodextrine is ook zetmeel.

Allemaal variaties op een thema.

Dun laagje of dik laagje.
nee sorry Maltodextrine is geen zetmeel.
het is een onderdeel van zetmeel maar is beter te vervangen door suiker dan door zetmeel.

je mag ook gewoon toegeven dat robin dit keer gelijk had en dat jij degene bent die geen idee heeft (en een grote mond)
pi_173608872
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt het over drageren dus. Machinaal doen wat de persoon in de link van robin doet met de hand. Het voorzien van een coating.
Ja. Als je dat doet met bloem en zout water krijg je deeg en ťchte borrelnootjes.

Als je er een dun beslag op zet is het net genoeg om de kruiden, zout etc vast te houden.

En alles er tussenin kun je zelf bedenken dan :)
Whatever...
  dinsdag 5 september 2017 @ 20:45:59 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173608894
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 19:54 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je hebt echt geen idee. Maar wel een grote mond.

Dat jasje bestaat gewoon uit bloem en veel zetmeel. Ik heb ze wel eens gemaakt namelijk. Dat doe je in een panning drum, trommel waar je ook jelly beans of m en m's in maakt. En dan doe je om en om een beetje vocht (eventueel met aroma) en dan weer meel (met suiker,zout, kruiden). Om en om totdat je een mooi laagje deeg hebt.

en dan frituren.

Thuis zou ik ze maken met ei en bloem en wat zetmeel. Hoe meer droge stof in het laagje hoe meer ze lijken op echte borrelnootjes.

Rijsmiddel (bakpoeder) is ook handig. Dat helpt met krokant worden.

Beetje variŽren en je komt bij dry roasted uit of juist echte ouderwetse borrelnootjes.
Volgens de ingredientenlijst ben jij degene die niet weet waar hij het over heeft. Er komt geen bloem of zetmeel aan te pas.
pi_173608934
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Volgens de ingredientenlijst ben jij degene die niet weet waar hij het over heeft. Er komt geen bloem of zetmeel aan te pas.
Je gedraagt je echt als een enorm sekreet.

Maltodextrine is een vorm van zetmeel trouwens. Wat nu?
Whatever...
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')