Ik vermoed dat het idee hetzelfde is: leg de waterhoudende asperge in een hydrofobe vloeistof en deze gaart zonder leeg te lopen en dus met behoud van alle smaken.quote:Op maandag 1 mei 2017 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Asperges in ganzenvet? Ken het wel in boter.
Niet helemaal waar. Het vet zal vetoplosbare smaakstoffen absorberen en wateroplosbare in de asperge laten zitten. Je krijgt in feite een wat andere smaak.quote:Op maandag 1 mei 2017 10:01 schreef Coelho het volgende:
Je laatste reactie op mijn post:
[..]
Ik vermoed dat het idee hetzelfde is: leg de waterhoudende asperge in een hydrofobe vloeistof en deze gaart zonder leeg te lopen en dus met behoud van alle smaken.
Als je de geroosterde smaak aan kippensoep wilt hebben, ja, dan in de oven.quote:Op zondag 21 mei 2017 12:59 schreef anndb het volgende:
Piet, ik wil straks vast kip op gaan zetten (1 hele en vleugels) voor soep voor morgen. Voor de smaak is het het beste om deze zo op te zetten of de vleugels eerst in de oven te doen en dan erbij?
quote:Op zondag 21 mei 2017 20:43 schreef Spanky78 het volgende:
Eekhoornbouillon. Klinkt goed ty
Maar neem aan dat je de paddenstoelen bedoelt...
Ik deed dat expres om te kijken of iemand het door had. En ja.quote:Op zondag 21 mei 2017 20:43 schreef Spanky78 het volgende:
Eekhoornbouillon. Klinkt goed
Maar neem aan dat je de paddenstoelen bedoelt...
Ik was een post kwijt. Deed jij dat Tem?quote:
Nee, er is hier niets verwijderd.quote:Op zondag 21 mei 2017 21:00 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik was een post kwijt. Deed jij dat Tem?
Ik zie er slechts 1. Haal er zo wel 1 weg.quote:Op zondag 21 mei 2017 21:01 schreef Tem het volgende:
[..]
Nee, er is hier niets verwijderd.
wel heb je twee bijna identieke posts.
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #63
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #63
rauwe noten, die dus nog niet gebrand zijn, van een beslagje met deze smaakmakers voorzien en dan frituren vermoed ik.quote:Op maandag 4 september 2017 19:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Beste Piet et al.,
Ik ben erg dol op de rozemarijn-knoflook nootjes van een bekend fuivend merk.
Nu wil ik proberen deze thuis zelf te maken. Wat is de beste manier om de nootjes te omhullen met al dat lekkers? Het liefst een oplossing die weinig tot geen suiker nodig heeft.
Ik zocht iets minder dik dan een beslagje. Ik zie veel recepten die gebruik maken van gesmolten boter en suiker als basis (ik denk voor de kleefkracht?). Ik ben op zoek naar iets met heel weinig suiker om het hartige karakter te behouden.quote:Op maandag 4 september 2017 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
rauwe noten, die dus nog niet gebrand zijn, van een beslagje met deze smaakmakers voorzien en dan frituren vermoed ik.
Marineren en dan die marinade in de oven mee laten branden zodat die indroogt?quote:Op maandag 4 september 2017 21:49 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ik zocht iets minder dik dan een beslagje. Ik zie veel recepten die gebruik maken van gesmolten boter en suiker als basis (ik denk voor de kleefkracht?). Ik ben op zoek naar iets met heel weinig suiker om het hartige karakter te behouden.
Bedankt voor het meedenken
Dat beslag kan ook een dunne coating zijn natuurlijk, het hoeven geen borrelnoten te wordenquote:Op maandag 4 september 2017 21:49 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ik zocht iets minder dik dan een beslagje. Ik zie veel recepten die gebruik maken van gesmolten boter en suiker als basis (ik denk voor de kleefkracht?). Ik ben op zoek naar iets met heel weinig suiker om het hartige karakter te behouden.
Bedankt voor het meedenken
Waarom? Serieus, waarom?!?quote:Op maandag 4 september 2017 19:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Beste Piet et al.,
Ik ben erg dol op de rozemarijn-knoflook nootjes van een bekend fuivend merk.
Nu wil ik proberen deze thuis zelf te maken.
Alles is k&k te koop...quote:Op dinsdag 5 september 2017 06:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom? Serieus, waarom?!?
Het bestaat, het is te koop in elke winkel, waarom zou je dat dan zelf willen maken?
Inderdaad, dat. Dan hoef je nooit meer iets zelf te maken. En het is natuurlijk gewoon leuk om te kijken of je iets zelf ook kan makenquote:
Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvé zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wél lekkerder is wanneer je het zelf maakt.quote:
Tips voor wat dan?quote:Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvé zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wél lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Je kunt experimenteren met de coating. Kosten noch moeite sparen. Om zo tot het ultieme killernootje te komen. Ik zou er zelf ook niet snel aan beginnen. Maar het kan wel.quote:Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvé zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wél lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Makkelijker wel. Lekkerder kan altijd als je het zelf maakt.quote:Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvé zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wél lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Waarschijnlijk, maar dan kan het nog steeds leuk zijn om ze zelf te maken en te experimenteren met hoe die dingen gemaakt worden en wat je zoal met smaken kunt doen. Ik maak ook wel eens dingen zelf niet omdat ze beter zijn, maar omdat ik wil weten hoequote:Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvé zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wél lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Jij bent vast de gezelligste op feestjes.quote:Op dinsdag 5 september 2017 06:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom? Serieus, waarom?!?
Het bestaat, het is te koop in elke winkel, waarom zou je dat dan zelf willen maken?
Eerlijk gezegd, ja, best wel. Gezellig en een gangmaker.quote:Op dinsdag 5 september 2017 12:01 schreef Graflamp het volgende:
[..]
Jij bent vast de gezelligste op feestjes.
All Hail Robin!
Iets wat dus totaaaal niet lijkt op wat TS wil maken.quote:Op dinsdag 5 september 2017 08:49 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je wil een lekker dik en visceus gebeuren.
Terwijl er zoveel andere dingen zijn die je zelf kunt maken en kunt heruitvinden en die na al je moeite gewoon wél lekkerder zijn dan die uit de fabriek. Of dingen zijn die hier niet te krijgen zijn.quote:Op dinsdag 5 september 2017 09:11 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Waarschijnlijk, maar dan kan het nog steeds leuk zijn om ze zelf te maken en te experimenteren met hoe die dingen gemaakt worden en wat je zoal met smaken kunt doen. Ik maak ook wel eens dingen zelf niet omdat ze beter zijn, maar omdat ik wil weten hoe
Om in de nootjessfeer te blijven : http://www.aziatische-ing(...)rde-walnoten-recept/quote:
Ik vind dit wel een mooie oplossing, deze ga ik zeker uitproberen!quote:Op maandag 4 september 2017 23:35 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Marineren en dan die marinade in de oven mee laten branden zodat die indroogt?
Marinade zou ik denk ik maken met zout water, knoflook- en rozemarijn (gedroogd)
Juist, dat effect is wat ik ook wil vermijden. Dus ipv tarwebloem een ander soort meel? Rijstemeel? Maizena?quote:Op dinsdag 5 september 2017 06:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat beslag kan ook een dunne coating zijn natuurlijk, het hoeven geen borrelnoten te worden
Ik heb dit weekend veel tijd dus vind het een leuk experiment. Plus als ik de ultieme coating heb kan je he-le-maal los gaan met verschillende smaakjes en kruidjes, welke je niet zo snel K&K in de winkel ziet. Dat is het hele idee van koken toch, smaken en texturen bij elkaar brengen op de manier hoe jij het lekker vindt?quote:Op dinsdag 5 september 2017 06:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom? Serieus, waarom?!?
Het bestaat, het is te koop in elke winkel, waarom zou je dat dan zelf willen maken?
Scul is wel grappig qua kale nootjesquote:Op dinsdag 5 september 2017 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Okay, als je niet die dingen van Duyvis na wilt maken, maar je eigen variaties wilt maken, dan zou ik iets verder kijken dan scul en misschien hier beginnen : http://www.seriouseats.co(...)ng-hors-dourves.html
Zij heeft al wat voorwerk verricht. Scheelt verpeste noten.
Yeay... hiermee help je me echt mee vooruit!quote:Op dinsdag 5 september 2017 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Okay, als je niet die dingen van Duyvis na wilt maken, maar je eigen variaties wilt maken, dan zou ik iets verder kijken dan scul en misschien hier beginnen : http://www.seriouseats.co(...)ng-hors-dourves.html
Zij heeft al wat voorwerk verricht. Scheelt verpeste noten.
Mooi zo. Hou je ons op de hoogte van de resulaten?quote:Op dinsdag 5 september 2017 18:28 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Yeay... hiermee help je me echt mee vooruit!
Yeas... zal een foto in het Foodgawkers topic plaatsen.quote:Op dinsdag 5 september 2017 18:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mooi zo. Hou je ons op de hoogte van de resulaten?
Je hebt echt geen idee. Maar wel een grote mond.quote:Op dinsdag 5 september 2017 12:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Iets wat dus totaaaal niet lijkt op wat TS wil maken.
Maar goed, ik daag je uit. En iedereen hier die denkt, leuk, doen. Doe dan. En kom hier vertellen of je eigen maaksels in de buurt komen van die rozemarijncashews van Duivis. Misschien heb ik het wel mis. Wie weet.
Hij had het over borrelnootjes. Die hebben zo'n laagje.quote:Op dinsdag 5 september 2017 20:15 schreef Elleska het volgende:
weet je zeker dat je het over hetzelfde product hebt?
de duyvis nootjes waar het om gaat hebben geen krokant laagje zoals borrelnootjes. geen ei, bloem, zetmeel, rijsmiddel.
Ingrediënten: CASHEWNOTEN, zonnebloemolie, zout, maltodextrine, knoflookpoeder, uienpoeder, rozemarijn, gistextract, natuurlijk aroma.quote:Op maandag 4 september 2017 19:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
rozemarijn-knoflook nootjes van een bekend fuivend merk.
Maltodextrine is ook zetmeel.quote:Op dinsdag 5 september 2017 20:32 schreef Elleska het volgende:
nee het ging juist niet over een borrelnootje. hij had het over:
[..]
Ingrediënten: CASHEWNOTEN, zonnebloemolie, zout, maltodextrine, knoflookpoeder, uienpoeder, rozemarijn, gistextract, natuurlijk aroma.
dat verklaart waarom jij en robin elkaar zo tegenspreken. je hebt het over een totaal ander soort nootje.
Je hebt het over drageren dus. Machinaal doen wat de persoon in de link van robin doet met de hand. Het voorzien van een coating.quote:Op dinsdag 5 september 2017 19:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je hebt echt geen idee. Maar wel een grote mond.
Dat jasje bestaat gewoon uit bloem en veel zetmeel. Ik heb ze wel eens gemaakt namelijk. Dat doe je in een panning drum, trommel waar je ook jelly beans of m en m's in maakt. En dan doe je om en om een beetje vocht (eventueel met aroma) en dan weer meel (met suiker,zout, kruiden). Om en om totdat je een mooi laagje deeg hebt.
en dan frituren.
Thuis zou ik ze maken met ei en bloem en wat zetmeel. Hoe meer droge stof in het laagje hoe meer ze lijken op echte borrelnootjes.
Rijsmiddel (bakpoeder) is ook handig. Dat helpt met krokant worden.
Beetje variëren en je komt bij dry roasted uit of juist echte ouderwetse borrelnootjes.
nee sorry Maltodextrine is geen zetmeel.quote:Op dinsdag 5 september 2017 20:35 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Maltodextrine is ook zetmeel.
Allemaal variaties op een thema.
Dun laagje of dik laagje.
Ja. Als je dat doet met bloem en zout water krijg je deeg en échte borrelnootjes.quote:Op dinsdag 5 september 2017 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt het over drageren dus. Machinaal doen wat de persoon in de link van robin doet met de hand. Het voorzien van een coating.
Volgens de ingredientenlijst ben jij degene die niet weet waar hij het over heeft. Er komt geen bloem of zetmeel aan te pas.quote:Op dinsdag 5 september 2017 19:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je hebt echt geen idee. Maar wel een grote mond.
Dat jasje bestaat gewoon uit bloem en veel zetmeel. Ik heb ze wel eens gemaakt namelijk. Dat doe je in een panning drum, trommel waar je ook jelly beans of m en m's in maakt. En dan doe je om en om een beetje vocht (eventueel met aroma) en dan weer meel (met suiker,zout, kruiden). Om en om totdat je een mooi laagje deeg hebt.
en dan frituren.
Thuis zou ik ze maken met ei en bloem en wat zetmeel. Hoe meer droge stof in het laagje hoe meer ze lijken op echte borrelnootjes.
Rijsmiddel (bakpoeder) is ook handig. Dat helpt met krokant worden.
Beetje variëren en je komt bij dry roasted uit of juist echte ouderwetse borrelnootjes.
Je gedraagt je echt als een enorm sekreet.quote:Op dinsdag 5 september 2017 20:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Volgens de ingredientenlijst ben jij degene die niet weet waar hij het over heeft. Er komt geen bloem of zetmeel aan te pas.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |