Ik vermoed dat het idee hetzelfde is: leg de waterhoudende asperge in een hydrofobe vloeistof en deze gaart zonder leeg te lopen en dus met behoud van alle smaken.quote:Op maandag 1 mei 2017 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Asperges in ganzenvet? Ken het wel in boter.
Niet helemaal waar. Het vet zal vetoplosbare smaakstoffen absorberen en wateroplosbare in de asperge laten zitten. Je krijgt in feite een wat andere smaak.quote:Op maandag 1 mei 2017 10:01 schreef Coelho het volgende:
Je laatste reactie op mijn post:
[..]
Ik vermoed dat het idee hetzelfde is: leg de waterhoudende asperge in een hydrofobe vloeistof en deze gaart zonder leeg te lopen en dus met behoud van alle smaken.
Als je de geroosterde smaak aan kippensoep wilt hebben, ja, dan in de oven.quote:Op zondag 21 mei 2017 12:59 schreef anndb het volgende:
Piet, ik wil straks vast kip op gaan zetten (1 hele en vleugels) voor soep voor morgen. Voor de smaak is het het beste om deze zo op te zetten of de vleugels eerst in de oven te doen en dan erbij?
quote:Op zondag 21 mei 2017 20:43 schreef Spanky78 het volgende:
Eekhoornbouillon. Klinkt goed ty
Maar neem aan dat je de paddenstoelen bedoelt...
Ik deed dat expres om te kijken of iemand het door had. En ja.quote:Op zondag 21 mei 2017 20:43 schreef Spanky78 het volgende:
Eekhoornbouillon. Klinkt goed
Maar neem aan dat je de paddenstoelen bedoelt...
Ik was een post kwijt. Deed jij dat Tem?quote:
Nee, er is hier niets verwijderd.quote:Op zondag 21 mei 2017 21:00 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik was een post kwijt. Deed jij dat Tem?
Ik zie er slechts 1. Haal er zo wel 1 weg.quote:Op zondag 21 mei 2017 21:01 schreef Tem het volgende:
[..]
Nee, er is hier niets verwijderd.
wel heb je twee bijna identieke posts.
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #63
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #63
rauwe noten, die dus nog niet gebrand zijn, van een beslagje met deze smaakmakers voorzien en dan frituren vermoed ik.quote:Op maandag 4 september 2017 19:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Beste Piet et al.,
Ik ben erg dol op de rozemarijn-knoflook nootjes van een bekend fuivend merk.
Nu wil ik proberen deze thuis zelf te maken. Wat is de beste manier om de nootjes te omhullen met al dat lekkers? Het liefst een oplossing die weinig tot geen suiker nodig heeft.
Ik zocht iets minder dik dan een beslagje. Ik zie veel recepten die gebruik maken van gesmolten boter en suiker als basis (ik denk voor de kleefkracht?). Ik ben op zoek naar iets met heel weinig suiker om het hartige karakter te behouden.quote:Op maandag 4 september 2017 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
rauwe noten, die dus nog niet gebrand zijn, van een beslagje met deze smaakmakers voorzien en dan frituren vermoed ik.
Marineren en dan die marinade in de oven mee laten branden zodat die indroogt?quote:Op maandag 4 september 2017 21:49 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ik zocht iets minder dik dan een beslagje. Ik zie veel recepten die gebruik maken van gesmolten boter en suiker als basis (ik denk voor de kleefkracht?). Ik ben op zoek naar iets met heel weinig suiker om het hartige karakter te behouden.
Bedankt voor het meedenken
Dat beslag kan ook een dunne coating zijn natuurlijk, het hoeven geen borrelnoten te wordenquote:Op maandag 4 september 2017 21:49 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Ik zocht iets minder dik dan een beslagje. Ik zie veel recepten die gebruik maken van gesmolten boter en suiker als basis (ik denk voor de kleefkracht?). Ik ben op zoek naar iets met heel weinig suiker om het hartige karakter te behouden.
Bedankt voor het meedenken
Waarom? Serieus, waarom?!?quote:Op maandag 4 september 2017 19:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Beste Piet et al.,
Ik ben erg dol op de rozemarijn-knoflook nootjes van een bekend fuivend merk.
Nu wil ik proberen deze thuis zelf te maken.
Alles is k&k te koop...quote:Op dinsdag 5 september 2017 06:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom? Serieus, waarom?!?
Het bestaat, het is te koop in elke winkel, waarom zou je dat dan zelf willen maken?
Inderdaad, dat. Dan hoef je nooit meer iets zelf te maken. En het is natuurlijk gewoon leuk om te kijken of je iets zelf ook kan makenquote:
Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvé zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wél lekkerder is wanneer je het zelf maakt.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |