abonnement Unibet Coolblue
pi_173594313
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvé zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wél lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Tips voor wat dan?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-09-2017 07:56:36 ]
pi_173594318
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvé zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wél lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Je kunt experimenteren met de coating. Kosten noch moeite sparen. Om zo tot het ultieme killernootje te komen. Ik zou er zelf ook niet snel aan beginnen. Maar het kan wel. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_173594688
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvé zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wél lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Makkelijker wel. Lekkerder kan altijd als je het zelf maakt.

Ik zou een beslagje maken met veel zetmeel en wat bloem. Kruiden erin en veel bakpoeder. Misschien een eitje.

En dan maar hopen dat het beslagje erop blijft zitten als je het frituurt.

Je wil een lekker dik en visceus gebeuren.
Whatever...
  dinsdag 5 september 2017 @ 09:11:56 #29
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_173594851
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 07:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en veel dingen zullen lekkerder zijn als je ze zelf maakt, maar veel dingen ook niet. Ik kan je op een briefje geven dat deze nootjes zelf maken een kansloze exercitie is, die van Calvé zullen altijd lekkerder zijn. En makkelijker. Steek je energie en geld in iets dat wél lekkerder is wanneer je het zelf maakt.
Waarschijnlijk, maar dan kan het nog steeds leuk zijn om ze zelf te maken en te experimenteren met hoe die dingen gemaakt worden en wat je zoal met smaken kunt doen. Ik maak ook wel eens dingen zelf niet omdat ze beter zijn, maar omdat ik wil weten hoe :)
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_173597660
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 06:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom? Serieus, waarom?!?
Het bestaat, het is te koop in elke winkel, waarom zou je dat dan zelf willen maken?
Jij bent vast de gezelligste op feestjes.

All Hail Robin!
  dinsdag 5 september 2017 @ 12:32:40 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173598194
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 12:01 schreef Graflamp het volgende:

[..]

Jij bent vast de gezelligste op feestjes.

All Hail Robin!
Eerlijk gezegd, ja, best wel. Gezellig en een gangmaker.
  dinsdag 5 september 2017 @ 12:36:00 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173598236
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 08:49 schreef Spanky78 het volgende:

[..]
Je wil een lekker dik en visceus gebeuren.
Iets wat dus totaaaal niet lijkt op wat TS wil maken.
Maar goed, ik daag je uit. En iedereen hier die denkt, leuk, doen. Doe dan. En kom hier vertellen of je eigen maaksels in de buurt komen van die rozemarijncashews van Duivis. Misschien heb ik het wel mis. Wie weet.
  dinsdag 5 september 2017 @ 12:38:55 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173598274
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 09:11 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Waarschijnlijk, maar dan kan het nog steeds leuk zijn om ze zelf te maken en te experimenteren met hoe die dingen gemaakt worden en wat je zoal met smaken kunt doen. Ik maak ook wel eens dingen zelf niet omdat ze beter zijn, maar omdat ik wil weten hoe :)
Terwijl er zoveel andere dingen zijn die je zelf kunt maken en kunt heruitvinden en die na al je moeite gewoon wél lekkerder zijn dan die uit de fabriek. Of dingen zijn die hier niet te krijgen zijn.
  dinsdag 5 september 2017 @ 12:43:29 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173598326
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 07:56 schreef MCH het volgende:

[..]

Tips voor wat dan?
Om in de nootjessfeer te blijven : http://www.aziatische-ing(...)rde-walnoten-recept/

In China gewoon te koop in grote schepbakken, in nl niet of nauwelijks. En als je dan bezig bent zijn pecans leuk als variatie.

Maar gewoon zoiets simpels als kaasstengels zijn al snel lekkerder als je ze zelf maakt.
En allerlei hartige koekjes ook.
  dinsdag 5 september 2017 @ 17:30:58 #35
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_173603983
Wow... that escalated quickly _O-

quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 23:35 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Marineren en dan die marinade in de oven mee laten branden zodat die indroogt?
Marinade zou ik denk ik maken met zout water, knoflook- en rozemarijn (gedroogd)
Ik vind dit wel een mooie oplossing, deze ga ik zeker uitproberen!

quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 06:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat beslag kan ook een dunne coating zijn natuurlijk, het hoeven geen borrelnoten te worden
Juist, dat effect is wat ik ook wil vermijden. Dus ipv tarwebloem een ander soort meel? Rijstemeel? Maizena?

quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 06:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom? Serieus, waarom?!?
Het bestaat, het is te koop in elke winkel, waarom zou je dat dan zelf willen maken?
Ik heb dit weekend veel tijd dus vind het een leuk experiment. Plus als ik de ultieme coating heb kan je he-le-maal los gaan met verschillende smaakjes en kruidjes, welke je niet zo snel K&K in de winkel ziet. Dat is het hele idee van koken toch, smaken en texturen bij elkaar brengen op de manier hoe jij het lekker vindt?
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 5 september 2017 @ 17:39:26 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173604190
Okay, als je niet die dingen van Duyvis na wilt maken, maar je eigen variaties wilt maken, dan zou ik iets verder kijken dan scul en misschien hier beginnen : http://www.seriouseats.co(...)ng-hors-dourves.html

Zij heeft al wat voorwerk verricht. Scheelt verpeste noten.
pi_173604347
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Okay, als je niet die dingen van Duyvis na wilt maken, maar je eigen variaties wilt maken, dan zou ik iets verder kijken dan scul en misschien hier beginnen : http://www.seriouseats.co(...)ng-hors-dourves.html

Zij heeft al wat voorwerk verricht. Scheelt verpeste noten.
Scul is wel grappig qua kale nootjes
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  dinsdag 5 september 2017 @ 18:28:35 #38
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_173605379
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Okay, als je niet die dingen van Duyvis na wilt maken, maar je eigen variaties wilt maken, dan zou ik iets verder kijken dan scul en misschien hier beginnen : http://www.seriouseats.co(...)ng-hors-dourves.html

Zij heeft al wat voorwerk verricht. Scheelt verpeste noten.
Yeay... hiermee help je me echt mee vooruit! *O*
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 5 september 2017 @ 18:33:38 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173605472
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 september 2017 18:28 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Yeay... hiermee help je me echt mee vooruit! *O*
Mooi zo. Hou je ons op de hoogte van de resulaten? :9
  dinsdag 5 september 2017 @ 18:55:52 #40
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_173605851
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 18:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Mooi zo. Hou je ons op de hoogte van de resulaten? :9
Yeas... zal een foto in het Foodgawkers topic plaatsen. ^O^
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_173607414
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 12:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Iets wat dus totaaaal niet lijkt op wat TS wil maken.
Maar goed, ik daag je uit. En iedereen hier die denkt, leuk, doen. Doe dan. En kom hier vertellen of je eigen maaksels in de buurt komen van die rozemarijncashews van Duivis. Misschien heb ik het wel mis. Wie weet.
Je hebt echt geen idee. Maar wel een grote mond.

Dat jasje bestaat gewoon uit bloem en veel zetmeel. Ik heb ze wel eens gemaakt namelijk. Dat doe je in een panning drum, trommel waar je ook jelly beans of m en m's in maakt. En dan doe je om en om een beetje vocht (eventueel met aroma) en dan weer meel (met suiker,zout, kruiden). Om en om totdat je een mooi laagje deeg hebt.

en dan frituren.

Thuis zou ik ze maken met ei en bloem en wat zetmeel. Hoe meer droge stof in het laagje hoe meer ze lijken op echte borrelnootjes.

Rijsmiddel (bakpoeder) is ook handig. Dat helpt met krokant worden.

Beetje variëren en je komt bij dry roasted uit of juist echte ouderwetse borrelnootjes.

[ Bericht 4% gewijzigd door Spanky78 op 05-09-2017 20:05:03 ]
Whatever...
pi_173607944
weet je zeker dat je het over hetzelfde product hebt?

de duyvis nootjes waar het om gaat hebben geen krokant laagje zoals borrelnootjes. geen ei, bloem, zetmeel, rijsmiddel.
pi_173608277
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:15 schreef Elleska het volgende:
weet je zeker dat je het over hetzelfde product hebt?

de duyvis nootjes waar het om gaat hebben geen krokant laagje zoals borrelnootjes. geen ei, bloem, zetmeel, rijsmiddel.
Hij had het over borrelnootjes. Die hebben zo'n laagje.

Dry roasted of andere nootjes hebben meestal alsnog een dun laagje . Meestal van bloem of met iets van eiwit of een andere netwerkvormer. Om kruiden en zout vast te houden.
Whatever...
pi_173608422
nee het ging juist niet over een borrelnootje. hij had het over:
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 19:53 schreef Boy_Zonderman het volgende:
rozemarijn-knoflook nootjes van een bekend fuivend merk.
Ingrediënten: CASHEWNOTEN, zonnebloemolie, zout, maltodextrine, knoflookpoeder, uienpoeder, rozemarijn, gistextract, natuurlijk aroma.

dat verklaart waarom jij en robin elkaar zo tegenspreken. je hebt het over een totaal ander soort nootje.
pi_173608512
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:32 schreef Elleska het volgende:
nee het ging juist niet over een borrelnootje. hij had het over:

[..]

Ingrediënten: CASHEWNOTEN, zonnebloemolie, zout, maltodextrine, knoflookpoeder, uienpoeder, rozemarijn, gistextract, natuurlijk aroma.

dat verklaart waarom jij en robin elkaar zo tegenspreken. je hebt het over een totaal ander soort nootje.
Maltodextrine is ook zetmeel.

Allemaal variaties op een thema.

Dun laagje of dik laagje.
Whatever...
  dinsdag 5 september 2017 @ 20:37:56 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173608577
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 19:54 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je hebt echt geen idee. Maar wel een grote mond.

Dat jasje bestaat gewoon uit bloem en veel zetmeel. Ik heb ze wel eens gemaakt namelijk. Dat doe je in een panning drum, trommel waar je ook jelly beans of m en m's in maakt. En dan doe je om en om een beetje vocht (eventueel met aroma) en dan weer meel (met suiker,zout, kruiden). Om en om totdat je een mooi laagje deeg hebt.

en dan frituren.

Thuis zou ik ze maken met ei en bloem en wat zetmeel. Hoe meer droge stof in het laagje hoe meer ze lijken op echte borrelnootjes.

Rijsmiddel (bakpoeder) is ook handig. Dat helpt met krokant worden.

Beetje variëren en je komt bij dry roasted uit of juist echte ouderwetse borrelnootjes.
Je hebt het over drageren dus. Machinaal doen wat de persoon in de link van robin doet met de hand. Het voorzien van een coating.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173608869
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Maltodextrine is ook zetmeel.

Allemaal variaties op een thema.

Dun laagje of dik laagje.
nee sorry Maltodextrine is geen zetmeel.
het is een onderdeel van zetmeel maar is beter te vervangen door suiker dan door zetmeel.

je mag ook gewoon toegeven dat robin dit keer gelijk had en dat jij degene bent die geen idee heeft (en een grote mond)
pi_173608872
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt het over drageren dus. Machinaal doen wat de persoon in de link van robin doet met de hand. Het voorzien van een coating.
Ja. Als je dat doet met bloem en zout water krijg je deeg en échte borrelnootjes.

Als je er een dun beslag op zet is het net genoeg om de kruiden, zout etc vast te houden.

En alles er tussenin kun je zelf bedenken dan :)
Whatever...
  dinsdag 5 september 2017 @ 20:45:59 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173608894
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 19:54 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je hebt echt geen idee. Maar wel een grote mond.

Dat jasje bestaat gewoon uit bloem en veel zetmeel. Ik heb ze wel eens gemaakt namelijk. Dat doe je in een panning drum, trommel waar je ook jelly beans of m en m's in maakt. En dan doe je om en om een beetje vocht (eventueel met aroma) en dan weer meel (met suiker,zout, kruiden). Om en om totdat je een mooi laagje deeg hebt.

en dan frituren.

Thuis zou ik ze maken met ei en bloem en wat zetmeel. Hoe meer droge stof in het laagje hoe meer ze lijken op echte borrelnootjes.

Rijsmiddel (bakpoeder) is ook handig. Dat helpt met krokant worden.

Beetje variëren en je komt bij dry roasted uit of juist echte ouderwetse borrelnootjes.
Volgens de ingredientenlijst ben jij degene die niet weet waar hij het over heeft. Er komt geen bloem of zetmeel aan te pas.
pi_173608934
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Volgens de ingredientenlijst ben jij degene die niet weet waar hij het over heeft. Er komt geen bloem of zetmeel aan te pas.
Je gedraagt je echt als een enorm sekreet.

Maltodextrine is een vorm van zetmeel trouwens. Wat nu?
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')