abonnement Unibet Coolblue
pi_167807073
In navolging van:
TRV / Hoe was jouw reisjaar 2009 en wat zijn je plannen voor 2010?
TRV / Hoe was jouw reisjaar 2010 en wat zijn je plannen voor 2011?
TRV / Hoe was jouw reisjaar 2012 en wat zijn je plannen voor 2013?
TRV / Hoe was jouw reisjaar 2013 en wat zijn je plannen voor 2014?
TRV / Hoe was jouw reisjaar 2014? En wat zijn je plannen voor 2015? en
TRV / Jouw reisbestemming(en) van 2016

Ofwel: Waar ben jij allemaal geweest in 2016 oO< , wat heb je er beleefd *O* , wat was er fantastisch 8-) en wat viel er tegen -O- ?

En wat zijn je plannen voor 2017 :? en waarom? :s)

[ Bericht 3% gewijzigd door DutchTrain op 01-01-2017 22:13:55 ]
pi_167807500
Mijn reisjaar zag er ongeveer zo uit:



2016 begon in Rome met vuurwerk nabij het Forum Romanum. En even later het eerste vervoermiddel van 2016: een nachtbus om terug naar Ostia te gaan.

Een paar weken later was het tijd voor de eerste grote treinreis van het jaar: per trein naar Sicilië. Wel met wat tussenstops en niet via de snelste route, maar wel één van de mooiere. Na een nachtje in Stuttgart namen we de trein naar Zwitserland om daar met de Rhätische Bahn via het winterse landschap rondom de Berninapas, Italië binnen te rijden. Daarna verder met hoge snelheid naar Salerno en van daar met trein en trein-op-boot naar Catania om daar in de omgeving van de Etna wat rond te rijden.

Eind februari volgde een wat ingewikkeldere reis met daarin ook de goedkoopste huurauto ooit: voor slechts 76 cent voor een dag huurden we een elektrische Nissan Leaf om mee naar de F1 test op het circuit van Barcelona te gaan. Omdat terugvliegen uit Barcelona wat duur was, vloog ik door naar Tenerife om daar een paar dagen te wandelen en terug naar Keulen voor een concert van Muse. En terug met de trein naar huis. Schrikkeldag dus goed besteed. #schrikkelreis

Eind april ging het naar een nog niet eerder bezocht land: Taiwan. Na een tussenstop in het aardige Xiamen met een bijzonder spoorwegpark, ging het verder naar Taipei en maakten we een heel rondje over het eiland. We bezochten vele avondmarkten, wandelden tussen theeplantages en zagen wat bijzondere insecten en andere dieren.

In mei nog een weekendje Monaco voor de historische races aldaar en vervolgens begin juni de -bijna traditionele- reis naar Canada om in Montreal naar de F1 race te gaan. Die stelde ook dit keer weer niet teleur en ook was het weer goed om een paar dagen in Toronto te zijn met mooi weer en lekker eten.

In de zomer drie keer een lang weekend weg geweest; een weekendje Hamburg voor een bezoek aan de Airbus fabrieken en de Lüneburger heide, een vliegreisje naar Berlijn aangevuld met een treinreis naar Gdynia voor het Open'er festival en aan het eind van de zomer een treinreisje naar München en wederom via de Bernina naar Milaan, een retourtje over de Gotthard en terug met de trein via Parijs.

Eind september met een tussenstop in Qatar naar Maleisië voor de Formule 1 race aldaar. Fantastische race om bij geweest te zijn. En nog een weekje in Kuala Lumpur gebleven om vanaf de 23e verdieping de stad te verkennen.

Het een-na-laatste reisje ging naar Alicante voor wat winterzon, wandelen en rust. En de laatste reis volgde nog in de laatste week van het jaar naar Stuttgart en Berlijn om de nieuwe Locomore trein uit te proberen en nog even wat musea te bezoeken in Stuttgart.

In 2017 weer verder :)
pi_167807740
In mei 4 dagen Luxemburg, met de bolide. Luxemburg is fantastisch als autobestemming. Ik had een paar mooie routes voorbereid en die bevielen heel goed. Prachtige, bochtige wegen, glooiende landschappen, afwisselend bos en mooie vergezichten, kastelen en kleine stadjes. Bovendien zijn de wegen goed onderhouden en rijdt er verder bijna niemand.

In juni een dag op en neer naar Londen. Er was een aanbieding om voor ¤ 9 (enkele reis, dat wel) van Schiphol naar Londen te vliegen, maar de enige manier waarop ik heen én terug voor dat tarief kon vliegen was door slechts één dag te gaan. 's Morgens heel vroeg heen en dan 's avonds weer terug en zodoende voor ¤ 18 toch (bijna) een volle dag Londen. St. Paul's Catherdral en (lunchen in) de Sky Garden waren tof, daarna viel de Shard een beetje tegen.

In juni tevens een lang weekend Limburg. Meegedaan aan een grote toerrit voor bolides van mijn merk en type. Tevens Margraten bezocht en een beetje verder in de omgeving rond gekeuteld.

In juli twee weken een rondreis naar Wit-Rusland, Kaliningrad en Polen. De reis ging met name naar Wit-Rusland, waarvan ik graag wilde weten hoe het is om daar zelf eens te zijn. Het staat bekend als de 'laatste dictatuur van Europa', maar wat merk je daar van? Nou, niet zo veel. Het voelt vooral alsof je via een tijdmachine in de USSR beland bent, met nog overal beelden van Lenin, hamers en sikkels, etc. Kaliningrad vind ik ook intrigerend, zo'n geïsoleerd stukje Rusland. Beetje mysterieus. Afgesloten met een bezoek aan Gdansk, wat een ontzettend mooie stad is.

In augustus een weekendje Osnabrück. Met name omdat ik met de bolide meedeed aan een toerrit daar in de omgeving, maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook wat dingen in de omgeving te bezoeken. Zoals het Motortechnica Museum, dat al jaren gesloten is en sindsdien buitengewoon charmant staat te verrotten.

In september een dagje op en neer naar Parijs. Zelfde idee als het dagje Londen in juni; Thalys had een gunstige aanbieding, maar het lukte me alleen heen en terug voor dat tarief als ik slechts één dag ging. Hoogtepunt was de Fondation Louis Vuitton, een spectaculair gebouw van Frank Gehry.

In september tevens vier dagen naar Londen. Dit keer was de aanleiding een concert van Björk in de Royal Albert Hall, alsmede een tentoonstelling / VR-demonstratie van haar werk in een museum.

In november een weekendje naar Tilburg. Directe aanleiding was een concert in 013 (Tindersticks), maar daarna blijven slapen en de dag erna nog even naar De Pont en een stukje toeren met de bolide over het Brabantse platteland.

In november tevens een weekendje Antwerpen. Eveneens met een concert (Placebo) als aanleiding, behalve dat ook weinig anders gedaan. Alleen nog uitgebreid het station bekeken.

Dit jaar... nog veel vraagtekens. In ieder geval:
- In maart een weekendje naar Porto. Vanwege een aanbieding kon ik voor ¤ 20 een retourtje kopen, dus dat laat ik niet liggen. Nog niet besloten wat ik ga doen. Wordt de derde keer Porto, dus eens zien wat ik nog niet eerder gedaan heb, of gewoon weer port gaan proeven. :P
- In juni naar Antwerpen voor een rondleiding door het nieuwe Havenhuis (Zaha Hadid). Moet nog even bedenken wat ik dan nog meer ga doen.
- In juni weer een lang weekend Limburg met de bolide, vanwege een toertocht. Misschien combineren met Aken of zo.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-01-2017 14:50:22 ]
  Moderator zondag 1 januari 2017 @ 20:09:22 #4
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_167814327
Wow hebben jullie vakantiedagen en geld over :P

Dit jaar stond vooral in het teken van een grote reis maar ook nog andere dingen gedaan.

In april met mijn vriendinnen naar Gent geweest, wat een pittoreske stad O+ Heerlijk gegeten, rond gewandeld en uiteraard gestapt. Dat laatste viel een beetje tegen maar de rest was erg leuk.

In juni een weekendje in de buurt van antwerpen doorgebracht. Helaas was het erg slecht weer waardoor we vooral binnen door hebben moeten brengen.

In augustus een weekendje naar budapest met mijn man en schoonmoeder omdat zij jarig was (jaarlijks reisje). Ik was er al vaker geweest maar dat is lang geleden dus de stad weer helemaal herontdekt. Hoogtepunt was toch wel het Széchenyi badhuis waar we een halve dag lekker gerelaxed hebben.

Het hoogtepunt van dit jaar was absoluut onze huwelijksreis naar Canada en de oostkust van de VS. We vlogen op Toronto en zijn met de auto via Niagara Falls, Ottawa, Québec, Maine, New Hampshire, Vermont, boston en Cape cod naar New York gereden. Wat een reis _O_ O+ Hoogtepunten waren de prachtige herfstkleuren, de natuur, de steden en het heerlijke eten in met name Canada. Het was onze tweede Amerika reis (2 jaar geleden naar de westkust geweest) en we kunnen niet wachten om weer terug te gaan!

Het reisjaar eindigde met een weekendje ardennen, voor oud en nieuw met een stel vrienden in een huisje bij Bastogne. Omdat we er maar 2 nachtjes waren hebben we niet veel kunnen doen maar hebben we vooral gerelaxed. Wel even bastogne bekeken, zag er leuk uit!

Wat 2017 betreft moeten we het wat eenvoudiger houden vanwege de financiën. De twee opties zijn nu om naar zuid-spanje te gaan of met de auto en een tentje door Frankrijk te trekken.

Ook wil ik wel weer een weekendje naar Londen en misschien een midweekje naar Luxemburg ofzo. Ik ben benieuwd wat 2017 ons gaat brengen!
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 1 januari 2017 @ 20:19:51 #5
78918 SeLang
Black swans matter
pi_167814693
In 2016 ben ik totaal 138 dagen op reis geweest, verspreid over 3 reizen. Totaal heb ik in 2016 71 dagen in een tentje geslapen. Ik ga er verder niet over uitweiden want alles valt te lezen in mijn reisverslagen.

Eerste reis van het jaar was naar Mexico, totaal 43 dagen.
TRV / [Reisverslag] Mexico

Tweede reis was mijn jaarlijkse Schotland fix :P. Totaal 38 dagen. Was iets korter dan normaal wegens slecht weer en een val.
TRV / [Reisverslag] Schotland 2016

Derde reis was 57 dagen in Ecuador.
TRV / [Reisverslag] Ecuador

Plan voor 2017
Er staat pas één reis vast maar die wordt wel epic: een lange trek, namelijk de Arizona National Scenic Trail. Dat is 1289km lopen van de Mexicaanse grens naar de state border met Utah. Kamperen in eigen tentje. Lopen door woestijnen, bossen, hoge plateaus etc. Inclusief rustdagen etc trek ik er denk ik 65-70 dagen voor uit en start ik midden maart.

Ter voorbereiding ga ik in februari eerst nog een 6 dagen kampeer trek doen (South Downs way) hier in zuid Engeland.

In de tweede helft van het jaar wil ik ook weer een verre lange reis doen maar ik weer nog niet wat. De kans is groot dat dat weer een vogel gerelateerde reis wordt van 6-8 weken in waarschijnlijk Zuid Amerika maar misschien doe ik ook wel iets heel anders.

Aangezien ik pas eind mei terugkom uit Arizona weet ik niet of ik dit jaar aan mijn jaarlijkse Schotland fix ga toekomen. Je wilt soms ook even uitrusten... :P

[ Bericht 0% gewijzigd door SeLang op 01-01-2017 20:31:17 (Het is 2017) ]
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  Meest relativerende user 2022 zondag 1 januari 2017 @ 20:25:39 #6
357044 Budapestenaar
pi_167814892
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2017 20:19 schreef SeLang het volgende:
In 2016 ben ik totaal 138 dagen op reis geweest, verspreid over 3 reizen. Totaal heb ik in 2016 71 dagen in een tentje geslapen. Ik ga er verder niet over uitweiden want alles valt te lezen in mijn reisverslagen.

Eerste reis van het jaar was naar Mexico, totaal 43 dagen.
TRV / [Reisverslag] Mexico

Tweede reis was mijn jaarlijkse Schotland fix :P. Totaal 38 dagen. Was iets korter dan normaal wegens slecht weer en een val.
TRV / [Reisverslag] Schotland 2016

Derde reis was 57 dagen in Ecuador.
TRV / [Reisverslag] Ecuador

Plan voor 2016
Er staat pas één reis vast maar die wordt wel epic: een lange trek, namelijk de Arizona National Scenic Trail. Dat is 1281km lopen van de Mexicaanse grens naar de state border met Utah. Kamperen in eigen tentje. Lopen door woestijnen, bossen, hoge plateaus etc. Inclusief rustdagen etc trek ik er denk ik 65-70 dagen voor uit en start ik midden maart.

Ter voorbereiding ga ik in februari eerst nog een 6 dagen kampeer trek doen (South Downs way) hier in zuid Engeland.

In de tweede helft van het jaar wil ik ook weer een verre lange reis doen maar ik weer nog niet wat. De kans is groot dat dat weer een vogel gerelateerde reis wordt van 6-8 weken in waarschijnlijk Zuid Amerika maar misschien doe ik ook wel iets heel anders.

Aangezien ik pas eind mei terugkom uit Arizona weet ik niet of ik dit jaar aan mijn jaarlijkse Schotland fix ga toekomen. Je wilt soms ook even uitrusten... :P
Tering, SeLang, jij hebt iets heel erg goed gedaan in je leven :P
pi_167814893
2016: 2,5 weken Seattle + Vancouver en omgeving. In september een week München + Salzburg.

2017: sowieso in februari 2 weken naar Mexico. Daarnaast wil ik een weekend naar Hamburg en probeer ik in september weer naar de VS te gaan.
  zondag 1 januari 2017 @ 20:42:33 #8
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_167815370
2016 bracht vooral veel herhaling:

4x lang weekend Luxemburg in juni/juli/augustus

2x Dominicaanse Republiek:
- mei: 12 dagen Playa Bayahibe
- dec: 16 dagen Bavaro

en twee reizen die niet doorgingen :'(

De plannen voor dit jaar zijn sterk afhankelijk of ik mijn huis wel/niet verkocht krijg (en ik dus een ander huis ga kopen), mocht dat allemaal niet gebeuren dan staat dit nu op het lijstje:
- In de zomer Kiev (mits de Russen niet opeens in het voorjaar binnen staan)
- mei en oktober iets met zon en palmbomen
- optioneel nog een reisje naar Indonesië
So we just called him Fred
pi_167816295
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2017 20:42 schreef FredvZ het volgende:
2016 bracht vooral veel herhaling:

4x lang weekend Luxemburg in juni/juli/augustus

2x Dominicaanse Republiek:
- mei: 12 dagen Playa Bayahibe
- dec: 16 dagen Bavaro
Je weet er wel meeslepend over te vertellen. Ik krijg meteen zin om ook te gaan... :P
  Boks-Chick zondag 1 januari 2017 @ 21:39:33 #10
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_167817089
hier het topic van vorig jaar (had een afwijkende titel) TRV / Jouw reisbestemming(en) van 2016

2016 was reisarm; Week Innsbruck, week Mudenbach (Duitsland) en paar wandeltrips in Nederland.

voor 2017 weet ik nog niet hoe het lopen gaat, maar ik hoop een paar stedentrips :P
lolwut
pi_167821398
Ik ben te vaak naar dingen geweest waar ik al tig keer ben geweest, desalniettemin leuke dingen gedaan. Het jaar begon (eigenlijk zoals gewoonlijk) op de Oberbaumbrucke in Berlijn om klokslag 12 uur, lekker O&N vieren dus. Eind januari naar Brussel geweest voor een concert van Tame Impala. In Brussel was ik natuurlijk al tig keer geweest, wel ben ik voor het eerst eens bij de wereldberoemde Drie Fonteinen Brouwerij geweest. In het eerste weekend van februari opnieuw op concert, ditmaal voor Foals in Keulen. Volgens mij sliep ik toen in Dusseldorf. Dit combineer ik dan altijd met een voetbalwedstrijd omdat je dan gratis kan rondreizen met je inbegrepen ov-kaart. Met Pasen was ik in Dresden. Hier heb ik lekker met de racefiets langs de Elbe gefietst en genoten van de stad. Tijdens deze trip ook de trein gepakt naar Tsjechie en zo teruggefietst richting Dresden. Fijne stad, mooi weer. Tijdens Hemelvaart heb ik van een paar mooie zonovergoten dagen genoten in Berlijn. Hier heb ik weer een deel van de Mauerweg gefietst al is dat met de racefiets iets minder geschikt.

Toen kwam de zomer. Niet echt lang weggeweest. Eerst een paar dagen naar Manchester voor een concert van The Stone Roses in het MCFC stadion. Dag na het concert ook een prachtige wandeling gemaakt in het Peak District. _O_ Daarna een weekend met een Kruidvat hotelbon in Vilvoorde gebivakkeerd. De plaats zelf is niet het vermelden waard maar we hebben een leuke uitstap gedaan naar Leuven en de dag erna heerlijk gefietst langs de Dender. Hier heb ik eindelijk ook eens de bekende Muur beklommen. 8-) Later die zomer nog een tour van een dikke tien dagen door Duitsland (Dusseldorf als stopover, kamperen in Kochel am See/Bamberg en hotel in Berlijn) gedaan. Beieren om actief te doen, diverse hikes gedaan en een bezoek aan Berlijn voor het bierfestival. Als afsluiter van de zomer nog een weekend naar Aken geweest omdat het hotel te goedkoop was. Vanuit hier hebben we een eerste deel gedaan van een wandelroute door de Ardennen. Die moeten we zeker afmaken.

In het najaar ook nog diverse trips met overnachtingen in eigen land (Bergen op Zoom, Brielle, Texel). Een onverantwoord snel bezoek aan Dublin omdat het ticket zo goedkoop was, van de gespaarde accorpunten een weekend in Hamburg geweest, nog een concert bezocht in Liverpool en we sloten het reisjaar af in het skitterende Bergamo met een dagtrip naar het Comomeer afgelopen Kerst.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-01-2017 00:02:10 ]
pi_167821404
Pfff, wat een absurde lijst. Dit jaar blijf ik thuis. :+
pi_167822959
Mijn reisjaar was al met al best geslaagd... ik zal me beperken tot de meerdaagse trips:

*Zo tegen eind april ben ik een aantaldagen naar Saksisch Zwitserland in Duitsland geweest. Gekampeerd in Königstein en daar in de omgeving een paar schitterende wandelingen gemaakt door het indrukwekkende rotslandschap. Omdat het verschrikkelijk koud was (vriezen) en er sneeuw voorspeld werd, de reis voortijdig afgebroken. Wel nog 1 nacht in een hotelletje in Dresden overnacht; wat overigens een erg mooie stad is :)

*Met Hemelvaart heb ik een driedaagse wandeltocht gelopen in het Mullertal. Ik liep een deelcircuit van de Mullertaltrail, waarbij ik van camping naar camping ben gewandeld. Grootste mispikker hier was dat de camping in Larochette geen trekkersveld bleek te hebben, maar alleen gereserveerde plaatsen. Helaas kon ik hier dus niet meer terecht en moest nog 6km extra aan mijn etappe plakken naar de volgende camping. En die camping stond notabene als aanrader vermeldt in de brochure van de wandelroute :')

*Daarna was het een poosje rustig, zo tot eind september. Toen zijn we 3 weken naar Spanje, Andorra en Frankrijk geweest. Beetje rondtrekken met de auto en de tent. Onder andere in Taragonna, Valencia, Andorra, Carcassone en de Gorge de Verdon geweest. Erg mooie trip.

*Mijn laatste reis in 2016 was een rondreis van 2,5 week door Japan met de trein. Prachtige reis die erg veel indruk heeft gemaakt. Erg gaaf land met mooie landschappen, schitterende steden, mooie natuur en vriendelijke mensen.

Daarnaast nog wat dagtrips naar België en Duitsland gemaakt, voornamelijk om te hiken :)

Plannen voor dit jaar? Nog geen vaststaande plannen. Sowieso wil ik weer een trektocht gaan maken, maar ook dat staat nog lang niet vast.
Voor wat foto's, kijk hier
pi_167824956
2016:
Het jaar begon met oud en nieuw vieren in London. Dat was erg leuk.
Daarna pas weer begin juli naar Berlijn geweest met een vriend voor 3 dagen.
Een week nadat ik terug was uit Berlijn 2,5 weken met mn ouders naar ZO-Azië gegaan. Eerst 2 dagen in Bangkok, daarna door naar Bali voor een weekje, daarna een week naar Myanmar en als laatste weer 2 dagen in Bangkok (wat blijft het toch een leuke stad, Bangkok).
In september een midweekje naar Budapest, om wat familie en vrienden te bezoeken.
In Oktober een week naar Rome en Florence met school.
In November, de laatste trip van het jaar, naar Kiev geweest voor een weekend. Dat was ook erg leuk.

Een prima jaar dus. Ik verwacht niet dat ik in 2017 zo veel weg ga zijn.
2017:
Misschien naar NYC in de meivakantie.
Misschien naar Vietnam in de zomervakantie.
Voor de rest nog niets gepland.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-01-2017 11:12:55 ]
pi_167825018
2016: Japan, Normandië en Engeland
2017: Canada of VS, misschien Polen en/of EuroDisney :@ Heel misschien Jordanië
Tap tap tap
  maandag 2 januari 2017 @ 11:24:33 #16
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_167825207
• Ik ben in februari begonnen met een weekendje naar Luxemburg-stad. Dat beviel echt uitstekend. Luxemburg was voor mij nooit meer dan goedkoop tanken onderweg naar het zuiden, maar het is een prima mix tussen stad en natuur, door de vallei waar de stad aan ligt. Helaas was het 1 dag wel erg matig weer, waardoor de stadswandeling die ik gedaan heb een beetje verregend is. Ondanks dat toch wel een aantal mooie dingen gezien. De dag erna een wandeling gemaakt door de vallei, wat prima beviel.

• Een week later ben ik een roadtrip door Duitsland gaan maken van een 5 dagen. Begonnen met 1 nacht in Hamburg. Een leuke stad, maar er zijn weinig toeristische dingen te doen. Ik kom zelf uit de buurt van Rotterdam en dat is dan ook mijn favoriete stad in Nederland. Hamburg leek daar qua sfeer wel op, dus vandaar dat ik me er denk ik prima vermaakt heb. Ik kan me echter ook prima voorstellen als je er niet zo'n fan van bent.

Vervolgens door gereden naar Berlijn. Daar 3 nachten geweest. En tja, wat kan ik over Berlijn zeggen? Het was mijn 3e keer en het beviel wederom uitstekend.

Van Berlijn naar Münster gereden. Tussendoor een stop gemaakt in Hannover. Erg leuke stad! Je kon er een erg leuke stadswandeling maken, aangegeven door een rode lijn over het trottoir. Als je die volgde kwam je langs alle leuke plekjes. Je kon bij de VVV een boekje kopen met informatie over de hotspots. Op die rode lijn stond bij elke attractie een cijfer en zo kon je in het boekje het verhaal erbij opzoeken. Leuk concept, leuke wandeling en een mooie stad.

Zoals gezegd afgesloten in Münster. Ook dat was een erg mooie stad. Wel erg toeristisch, waardoor het behoorlijk druk was. Desondanks hing er een leuke sfeer en heb ik er een heel aantal mooie gebouwen gezien.

• In mei een weekendje naar Leuven en Gent geweest. Het was heerlijk weer, dus uitstekend te doen. Leuven is een mooie stad, maar het is tevens de grootste studentenstad van België. Dat leidde er toe dat ik niet even rustig op een terrasje kon zitten om te genieten van een heerlijk Belgisch pintje, maar dat ik gelijk lastig gevallen werd door allerlei studenten die met een of andere ontgroening bezig waren en met me op de foto wilde terwijl ik een hap van een komkommer nam/er op een getekend werd met lippenstift/nog meer rare opdrachten.

Gent vond ik zelf een nog mooiere stad. Er hing een prima sfeer en tijdens de boottocht door de grachten zag je veel leuke plekjes. Ook hier waren veel leuke terrasjes om wat goudgele rakkers soldaat te maken en gelukkig zonder vervelende studenten.

• In juli ben ik 3 weken naar het zuidwesten van de Verenigde Staten geweest. Naar LA gevlogen, daar een auto opgehaald en een rondje gemaakt langs Las Vegas en San Francisco terug naar LA via alle bekende nationale parken die daar tussen liggen. Denk dat dat een van de betere vakanties is geweest die ik ooit gedaan heb. Wat heb ik veel schitterende natuur, over de top steden en ga zo maar door gezien. En ik heb nog steeds lang niet alles daar gezien in die 3 weken, dus ik ga absoluut nog een keertje terug!

• In september een lang weekend naar Barcelona geweest. Net als bij Berlijn: wat moet ik daar nog over zeggen? Mijn 4e keer dat ik er was en ondanks dat ik al behoorlijk wat steden heb gezien blijft Barcelona "gewoon" in mijn top 3 staan.

Voor 2017 heb ik nog geen concrete plannen. Deze reizen in 2016 waren allemaal samen met wat inmiddels mijn ex is. Ik moet dus sowieso snel een keertje weer weg om weer reisherinneringen zonder haar te gaan maken :D Ondanks dat dit allemaal stuk voor stuk heel erg leuke reizen waren en ik zeker aan Amerika eigenlijk alleen maar perfecte herinneringen heb.

In ieder geval heb ik nog een waslijst met steden waar ik ooit nog eens heen wil (want ondanks dat Amerika zo uitstekend beviel blijf ik toch meer van de citytrips dan van natuurvakanties), maar die bucketlist had ik al toen ik mijn ex leerde kennen (en zuidwesten van Amerika heb ik daar inmiddels van afgestreept :P ). Heb dus geen uitgestippeld plan van wanneer ik daar heen wil. In 2017 wil ik graag verhuizen aangezien ik nog steeds mijn ouders aan het lastigvallen ben door daar nog te wonen oO< dus de kans is groot dat het meeste van mijn vrije dagen en geld daarheen gaat en ik weinig tot niks meer over hou om op vakantie te gaan.

Mocht ik weg gaan, is de kans dat ik Oost-Europa ga aandoen wel heel groot. Van vrienden die er afgelopen jaar geweest zijn heb ik veel uitstekende verhalen gehoord over Bosnië & Herzegovina en Montenegro, dus die landen zijn wel flink omhoog geschoten op de verlanglijst. Ook IJsland is prominent aanwezig, maar als ik ook wil verhuizen zal dat even te duur zijn.
pi_167825324
2016 was Stedentripje naar Kopenhagen tijdens de paasdagen, rondreis van twee weken in Witrusland, Kaliningrad en Polen, weekje spaans oefenen in Santiago de compostella in Spanje en 3 weken Indonesië.

Plannen voor 2017 zijn: volgende maand weekje Canarische weilanden (trekking), Israel en stedentripje Bilbao. En wellicht 3 weken USA of weer naar Azie voor Myamar or Vietnam voor de grote vakantie

[ Bericht 0% gewijzigd door virl3 op 02-01-2017 11:46:13 ]
Dit is een Signature....
pi_167825699
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 11:30 schreef virl3 het volgende:
rondreis van twee weken in Witrusland, Kaliningrad en Polen
Oh, echt? We zijn toch niet samen geweest? :o
pi_167826601
2016 begon voor mij op het strand van San Jose del Sur in Nicaragua. Na Nicaragua reisde ik nog door naar Honduras, Guatemala en el Salvador.
Daarna een paar weekend trips naar Amsterdam, Berlijn en Parijs.
Rond Hemelvaart ging ik voor 2 weken naar Sri Lanka. Dat was heel cool, maar het regende vrij veel.
Tijdens de zomer bracht ik een weekendje in de Ardennen en een weekendje in Elche (voor een trouwfeest)
Mijn grote zomervakantie was de Transsiberie Express van Moskou naar Beijing. In principe een geweldige reis, maar de tegenslagen in Mongolië waren nogal zwaar. Hier heb ik een reisverslag van gemaakt (mods: kan iemand misschien hier een kijkje plaatsen?)
In september ging ik voor een paar dagen naar Londen om vrienden te bezoeken.
In december ging in naar Thailand en Myanmar. Oud en nieuw werden gevierd in Bagan.

Voor 2017
Ten eerste mijn reis in Myanmar afmaken. Ik heb nog 8 dagen te gaan. Het is hier super leuk.
Ik denk dat ik in April naar Japan zal gaan voor een week of 2. Ik wou eerst in Juni, maar dat wordt lastig ivm werk.
In de zomer denk ik een maandje Colombia ga doen
Rond Kerst - nog geen idee.
2017: RGN BKK FCO LHR NRT LHR TLL LHR MIA BOG MIA JFK LHR LHR
2018: BCN SOF MLA IST ZAG DBV SPU ZAG SOF BOJ IST CGK JOG LOP DPS LBJ DPS SIN IST KBP BKK LPQ UTH KBP
2019: BCN LCY AGP SBZ KBP LPP SVL DOH JNB CPT DOH TFS
2020: ALC BIO LCY
  maandag 2 januari 2017 @ 12:54:43 #20
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_167826894
Wat een reizen komen hier langs zeg :D

Voor ons was het een relatief vrij rustig reis jaar. In juni zijn we twee weken naar de VS geweest (een week Washington om vervolgens met de trein nog een weekje in NYC door te brengen), maar daar is alles ook wel mee gezegd. Waren in beide steden al wel eens geweest, maar beide steden bevielen de tweede keer heel wat beter (en we vonden ze al gaaf). Perfecte mix ook.

In 2017 hopen we een paar dagen naar Rome te gaan in het voorjaar, om ergens in het najaar weer naar de VS te vertrekken (LA & San Francisco deze keer). Al een paar keer geweest, maar de VS is zo'n beetje ons tweede huis. Plus het valt makkelijk te combineren voor kleinere vakanties van 1-2 weken. Als we wat langer de tijd hebben willen we nog een keer naar Canada, Nieuw Zeeland en wellicht een land in Azie.

Geld is niet zo zeer een issue en ook vakantie dagen zat dit jaar, maar we beginnen aan katten en ons zelf kennende gaan we ons daar heel erg aan hechten. Lastig om ze dan achter te laten thuis (dumpen ze sowieso niet in een kattenhotel of zo, liever iemand die dagelijks thuis even langs gaat). Maar reizen is ook onze passie, dus vinden we wel wat op *O*
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_167827005
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 11:15 schreef CherryLips het volgende:
Heel misschien Jordanië
Twijfel je daaraan vanwege de onrusten in de regio?
pi_167827019
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 11:24 schreef Irritatie100 het volgende:
• Een week later ben ik een roadtrip door Duitsland gaan maken van een 5 dagen. Begonnen met 1 nacht in Hamburg. Een leuke stad, maar er zijn weinig toeristische dingen te doen. Ik kom zelf uit de buurt van Rotterdam en dat is dan ook mijn favoriete stad in Nederland. Hamburg leek daar qua sfeer wel op, dus vandaar dat ik me er denk ik prima vermaakt heb. Ik kan me echter ook prima voorstellen als je er niet zo'n fan van bent.
Rotterdam mag de schoentjes van Hamburg nog niet eens kussen. Ze hebben beide een haven maar daar houdt de vergelijking wel op.
pi_167827140
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 13:01 schreef MCH het volgende:

[..]

Twijfel je daaraan vanwege de onrusten in de regio?
Ja, ik wilde vorig jaar eigenlijk al gaan maar toen kon ik die maand mee naar Normandië. Nu zat ik er laatst weer naar te kijken en was er een gijzeling bij een toeristische trekpleister waar ook een toeriste bij is omgekomen. Dus nu durf ik niet meer. Is eigenlijk onzin, want ik zou zonder twijfel zo naar Parijs of Berlijn gaan terwijl daar veel meer gezeik is geweest de laatste tijd. En na de aanslagen in Londen destijds zat ik even later ook weer in de metro.
Maar toch he...
Tap tap tap
  maandag 2 januari 2017 @ 13:10:47 #24
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_167827167
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 13:02 schreef MCH het volgende:

[..]

Rotterdam mag de schoentjes van Hamburg nog niet eens kussen. Ze hebben beide een haven maar daar houdt de vergelijking wel op.
Vind je? Ik vond het wel redelijk vergelijkbare steden eigenlijk. Allebei redelijk moderne stadscentra wegens een bombardement in WO II (op een paar historische plekken na dan), allebei een haven inderdaad en ik vind de sfeer die over beide steden hangt ook wel redelijk hetzelfde. Maar dat laatste is iets persoonlijks natuurlijk.
pi_167827203
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 13:09 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja, ik wilde vorig jaar eigenlijk al gaan maar toen kon ik die maand mee naar Normandië. Nu zat ik er laatst weer naar te kijken en was er een gijzeling bij een toeristische trekpleister waar ook een toeriste bij is omgekomen. Dus nu durf ik niet meer. Is eigenlijk onzin, want ik zou zonder twijfel zo naar Parijs of Berlijn gaan terwijl daar veel meer gezeik is geweest de laatste tijd. En na de aanslagen in Londen destijds zat ik even later ook weer in de metro.
Maar toch he...
Gekkies houd je altijd inderdaad. Ik denk dat je gewoon moet gaan want ze lijden daar toch altijd een beetje onder de onrusten in de rest van de regio, althans dat hoorde ik een paar jaar terug ook al terwijl ik er echt een hele leuke tijd heb gehad.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')