abonnement bol.com Unibet Coolblue
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 22 juli 2016 @ 16:18:32 #1
78918 SeLang
Black swans matter
pi_163930929
Reisverslag Schotland, 2 juni – 10 juli 2016

Verslag van mijn laatste reis in Schotland, waarbij de nadruk lag op lange wandelingen en het beklimmen van "Munros" (heuvels van >3000ft / 914m). Daarnaast natuurlijk de natuur! Op deze reis heb ik gekampeerd met auto + tentje, soms op campings en soms in het wild. Hierbij de highlights van de reis.De reis begon in de southwest Highlands met een aantal wandelingen in een groep heuvels die bekend staan als de Arrochar Alps. Prachtig zonnig weer gehad en af en toe was het eigenlijk te warm om heuvels te beklimmen!

Totaal 5 Munros beklommen in 3 wandelingen: Ben Vorlich + Ben Vane, Beinn Narmain + Beinn Ime en Beinn Bhuidhe. Veel gezelligheid in de heuvels want deze Munros liggen dicht bij Glasgow, het was weekend en zulk mooi weer is zeldzaam in Schotland!


Uitzicht vanaf Ben Vorlich, met in de verte Loch Lomond

Na de Arrochar Alps heb ik ook nog een dagje twee van de Crianlarich Munros beklommen (Cruach Ardain en Beinn Tulaichean) en daarna ben ik verder gereisd naar Glenfinnan. Ook hier mooi weer gehad, zij het met af en toe wat meer bewolking.


Uitzicht vanaf Sgurr Thuilm over de ridge die ik vanaf hier ga volgen


Aan de andere kant kon ik in het dal Loch Arkaig zien liggen waar ik een aantal dagen later zou gaan kamperen.


Loch Morar, gezien vanaf Sgurr nan Coireachan


Glenfinnan is bekend van het trein viaduct dat o.a. voorkomt in één van de Harry Potter films. Tijdens de wandeling moest ik er onderdoor


Een andere wandeling bij opnieuw mooi zonnig weer gaat naar deze Munro: Gulvain

Na deze twee prachtige wandelingen vanaf Glenfinnan reisde ik verder naar Loch Arkaig, waar ik ging wild kamperen bij het meer. Ik verwachtte hier veel midges, maar door de harde wind bij het meer had ik nergens last van.

Helaas had ik hier erg slecht weer met veel regen en mist. Maar dat belette mij niet om twee lange wandelingen te doen. De eerste lange (11 uur) wandeling over 3 Munros (Sgurr nan Coireachan, Gharbh Chioch Mhor en Sgurr na Ciche) ging door regen en mist en over zeer nat terrein (ik moest regelmatig mijn schoenen leeggieten).


Heel soms kreeg ik even een opening te zien zoals hier, waarbij je de wolken op de bergen zag liggen. Dat was dan juist weer erg mooi.

De volgende dag beklom ik een andere Munro (Sgurr Mor). Dat was de enige tocht tijdens deze reis waaraan ik weinig plezier beleefde. Ik had last van “trench feet” door twee lange dagen lopen met natte voeten en verder alleen maar lopen over meestal boggy terrein door regen en mist.

Hierna reisde ik door naar Roy Bridge voor een rustdagje en later de beklimming van een Munro in de Monadh Liath (Geal Charn) en twee Munros bij Loch Lochy


Uitzicht vanaf Meall Na Teanga (bij Loch Lochy) met in de verte o.a. Ben Nevis. De dag begon prachtig maar 20 minuten na deze foto liep ik in een dikke mist!

Hierna reisde ik verder naar Loch Quoich, waar ik net als bij Loch Arkaig wild kampeerde aan het loch.


Heerlijke wild kampeerplek aan Loch Quoich. Minder drassig dan de Bog Cotton rond mijn tent doet vermoeden en zelfs de midges vielen mee door de harde wind!

De eerste dag gelijk na opzetten van mijn tent deed ik een makkelijk rondje (<6 uur) over Gleouraich en Spidean Mialach. Helaas had ik toen geen goed weer met regen en mist op de heuveltoppen. Maar de dagen erna werd het erg mooi tijdens twee tochten over Sgurr a’ Mhaoraich en Gairich.


Deze Scottish Red Deer stags kwam ik tegen op de helling van Sgurr a’ Mhaoraich


Prachtig uitzicht op Knoydart en Loch Hourn, waar ik mooie herinneringen aan heb. Twee jaar geleden liep ik daar een meerdaagse tocht met rugzak en tentje. Eén van de mooiste plekken in Schotland.

De derde en laatste tocht bij Loch Quoich was een beklimming van Gairich op een stralend mooie dag.


Uitzicht op Loch Quoich vanaf Gairich


Uitzicht vanaf Gairich op Glen Kingie (links) en helemaal rechts achter zie je Sgurr Mor waar ik een aantal dagen eerder die hele natte wandeling had gedaan. Nu ziet het er opeens een stuk vriendelijker uit!

Na deze mooie dagen bij Loch Quoich reisde ik verder naar Skye, waar ik ging kamperen in het prachtige Glen Brittle. Hier heb je de beroemde Cuillins ridge waar ‘scrambling’ eigenlijk gewoon klimmen is.

Helaas was het weer al aan het omslaan en op mijn eerste dag aldaar zaten de Cuillins hopeloos in de wolken. Ik heb 3 dagen in mijn tent gewacht en toen het beter leek te gaan worden heb ik op één lange dag in regen en mist 3 Munros beklommen: Sgurr na Banachdich, Sgurr a’ Mhadaidh en Sgurr a’ Greadaidh.

Letterlijk op de laatste 2 meter waarbij je nog je handen moest gebruiken ben ik helaas naar gevallen. Ik kon zonder problemen terug lopen maar ben daarna wel naar het ziekenhuis gereden voor hechtingen in m’n voorhoofd (bleek gelukkig met van die plakkertjes te kunnen).

Hierna ben ik nog 2 dagen op Skye gebleven maar omdat ik door een verzwikte pols één hand niet goed meer kon gebruiken en ook last had van duizeligheid heb ik toen besloten om verder naar het oosten van Schotland te gaan. Daar heb je ronde heuvels hebt waar je gewoon kunt wandelen zonder je handen te gebruiken en geen risico op vallen en dergelijke. De Cuillins en andere scrambling hills in de west Highlands moeten maar even wachten tot volgend jaar.


De prachtige Cuillins, nu eindelijk uit de wolken! (op Brexit dag)


De zee bij Glen Brittle in de avondschemering


Cliché foto van Eilean Donan Castle bij Kyle of Lochalsh, waar ik langs reed op de terugweg. Blijft toch altijd mooi!

Mijn nieuwe plan was om te gaan wandelen in de Drumochter Hills. Die zijn niet erg spectaculair, maar juist op dat soort heuvels vind je veel vogels, berg hazen en ander wildlife en daarom zijn die wandelingen toch weer mooi.

Ik kampeerde in de buurt van Aviemore, wat niet erg in de buurt was maar verder wel gemakkelijk. Na een aantal dagen maakte ik me wat zorgen over duizeligheid die ik sinds de val had bij plotselinge bewegingen met mijn hoofd, dus ben ik opnieuw naar het ziekenhuis gegaan, dit keer in Inverness. Daar wisten ze me gerust te stellen (diagnose: BPPV getriggerd door de val, zou vanzelf over gaan). Anderhalve dag later was de duizeligheid inderdaad plotseling weg.

Ik heb drie lange wandelingen gemaakt in de Drumochter Hills, helaas alle drie grotendeels of geheel in de mist en af en toe regen. Ondanks dat toch plezier aan beleefd vanwege de natuur.

Na alle Drumochter Munros te hebben gehad besloot ik om verder naar het oosten te gaan richting Braemar, waarbij ik onderweg nog stopte voor een lange wandeltocht over Beinn a’ Ghlo.


Heel veel vogeltjes hier, zoals deze onvolwassen Wheatear (Tapuit). Vaak waren er hele familie groepen hiervan.


Bij de hoger gelegen delen van de wandeling over Beinn a’ Ghlo zat ik grotendeels in de mist maar beneden was het mooi weer aan het einde van de dag en kon ik genieten van het typisch Schotse landschap

Na de wandeling reed ik verder en iets ten zuiden van Braemar zette ik mijn tent neer langs de Old Military Road waar ik vorig jaar ook al eens kampeerde. Vanaf hier had ik een mooie uitgangspositie voor wandelingen in dit gebied. Hier in het oosten was ik ook wat afgeschermd van het op dat moment slechte weer in het westen van het land.


Mijn tentje in de avondschemering aan de Old Military Road. Als ik s’avonds in m’n tent lag dan hoorde ik de roep van Red Grouse (Moerassneeuwhoen) op de met heide begroeide hellingen

Mijn eerste drie wandelingen hier gingen naar een aantal afgelegen Munros met lange walk-in / walk-out die deel uitmaken van de Cairnwell Hills. Ik had hier niet zo heel veel van verwacht maar het werden prachtige en memorabele wandeltochten, juist door die lange walk-in / walk-out door eenzame afgelegen glens!


Na de beklimming van Glas Tulaichean en Carn an Righ liep ik terug via het sublieme en heerlijk afgelegen Gleann Taitneach. Eerst kom je langs een prachtig afgelegen meertje (Loch Nan Eun) en dan daal je af langs een met mos begroeide waterval.


Prachtige natuur in Gleann Taitneach, zoals deze twee Dippers ("Waterspreeuwen") die jagen op insectenlarven door in dit soort snelstromende riviertjes te duiken. Altijd een genoegen om te zien.


Deze Grey Wagtail (Grote Gele Kwikstaart) heeft nog steeds de lente in zijn bol

Een andere wandeling in hetzelfde gebied ging over de Munros Beinn Lutharn Mhor en Carn Bhac, maar dit keer benaderd vanuit een andere glen (Glen Ey)


Uitzicht vanaf Beinn Lutharn Mhor


Op deze afgeronde heuvels hoor je constant de roep van Golden Plovers (Goudplevier) die hier broeden.


Common Sandpiper (Oeverloper) zie je juist in de dalen, vooral bij water.


Een derde wandeling, dit keer naar An Socach, startte weer vanaf een andere plek hier bij deze boerderij. Wel leuk om dezelfde groep heuvels vanuit drie verschillende glens te hebben benaderd.

Eindelijk kwam er een dag waarbij de bewolking wat hoger was dan 900-1000 meter. En dat betekende: tijd voor de vrij lange (32km) maar makkelijke wandeling over de vijf White Mounth Munros. Dit is eigenlijk een groot subarctisch plateau waar je als je eenmaal boven bent met weinig moeite kunt rondwandelen


Tijdens de klim door heidelandschap kwam ik steeds Red Grouse (Moerassneeuwhoen) tegen, meestal met kuikentjes. Moeder doet dan alsof ze gewond is om de aandacht af te leiden zodat de kuikentjes kunnen wegvluchten.Meestal zitten ze goed verstopt en zie je ze pas als je er bijna bovenop staat en ze met veel kabaal wegvluchten.


Uitzicht op Lochnagar, de eerste Munro van de dag


Scottish Red Deer bij Lochnagar. Altijd schitterend om deze tegen te komen hoog in de heuvels.


Mooi doorkijkje dicht bij de top van de Lochnagar Munro


Deze Dotterel (Morinelplevier) is deel van een paartje dat ik tegenkwam praktisch op de top van Lochnagar. Zij broeden op dit subarctisch plateau.


In de Schotse Hooglanden zijn door de jaren heen veel vliegtuigen neergestort en op veel plekken zijn nog wrakstukken te vinden. Op Carn an t-Sagairt Mor ligt onder andere deze vleugel van een RAF Canberra die daar is neergestort in 1956

Na deze prachtige ronde over de White Mounth Munros maakte ik nog twee wandelingen naar resp Mount Keen en Mayar & Driesh.

Helaas werd het weer toen slecht zonder uitzicht op verbetering. Daarom besloot ik met enige tegenzin om dan maar naar huis te gaan. Ik had tenslotte al bijna 6 prachtige weken achter de rug waarin ik erg veel heb gedaan: totaal 47 Munros beklommen in 24 prachtige lange wandelingen.

Lijst van beklommen Munros:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
Munro                                 Hoogte (m)       Regio
Ben Vorlich (Loch Lomond)                   943        Arrochar Alps
Ben Vane                                    916        Arrochar Alps
Beinn Narnain                               926        Arrochar Alps
Ben Ime                                    1011        Arrochar Alps
Beinn Bhuidhe                               948        Arrochar Alps
Cruach Ardrain                             1046        Crianlarich Hills
Beinn Tulaichean                            946        Crianlarich Hills
Sgurr Thuilm                                963        Loch Lochy, Arkaig and Eil
Sgurr nan Coireachean (Glenfinnan)          956        Loch Lochy, Arkaig and Eil
Gulvain                                     987        Loch Lochy, Arkaig and Eil
Sgurr nan Coireachan                        953        Knoydart and Loch Quoich
Garbh Chioch Mhor                          1013        Knoydart and Loch Quoich
Sgurr na Ciche                             1040        Knoydart and Loch Quoich
Sgurr Mor                                  1003        Knoydart and Loch Quoich
Geal Charn (Monadh Liath)                   926        Laggan and the Monadh Liath
Meall na Teanga                             918        Loch Lochy, Arkaig and Eil
Sron a' Choire Ghairbh                      937        Loch Lochy, Arkaig and Eil
Gleouraich                                 1035        Knoydart and Loch Quoich
Spidean Mialach                             996        Knoydart and Loch Quoich
Sgurr a' Mhaoraich                         1027        Knoydart and Loch Quoich
Gairich                                     919        Knoydart and Loch Quoich
Sgurr na Banachdich                         965        Skye and Mull
Sgurr a' Mhadaidh                           918        Skye and Mull
Sgurr a' Ghreadhaidh                        973        Skye and Mull
Meall Chuaich                               951        Drumochter Hills
Carn na Caim                                941        Drumochter Hills
A' Bhuidheanach Bheag                       936        Drumochter Hills
Geal-charn (Drumochter)                     917        Drumochter Hills
A' Mharconaich                              975        Drumochter Hills
Beinn Udlamain                             1011        Drumochter Hills
Sgairneach Mhor                             991        Drumochter Hills
Carn Liath (Beinn a Ghlo)                   975        Tarf and Tilt Hills
Braigh Coire Chruinn-bhalgain              1070        Tarf and Tilt Hills
Carn nan Gabhar                            1121        Tarf and Tilt Hills
Glas Tulaichean                            1051        Cairnwell Hills
Carn an Righ                               1029        Cairnwell Hills
Beinn Iutharn Mhor                         1045        Cairnwell Hills
Carn Bhac                                   946        Cairnwell Hills
An Socach (Glen Ey)                         944        Cairnwell Hills
Lochnagar                                  1155        Glenshee and Lochnager
Carn a' Choire Boidheach                   1110        Glenshee and Lochnager
Carn an t-Sagairt Mor                      1047        Glenshee and Lochnager
Cairn Bannoch                              1012        Glenshee and Lochnager
Broad Cairn                                 998        Glenshee and Lochnager
Mount Keen                                  939        Glenshee and Lochnager
Driesh                                      947        Glenshee and Lochnager
Mayar                                       928        Glenshee and Lochnager


[ Bericht 1% gewijzigd door SeLang op 01-07-2017 18:09:12 (Links gerepareerd) ]
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  vrijdag 22 juli 2016 @ 17:04:27 #2
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_163932120
Mooi verslag. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik vooral naar de foto's heb zitten kijken en even vluchtig door de tekst heen heb gelezen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_163938779
Tof verslag en wat een prachtig land is het toch ook _O_

Ik lees veel over slecht weer, hoe manifesteert zich dat daar. Regent het dan de hele dag, of zijn het meer buitjes? Hoeveel dagen heb je gemiddeld slecht weer in deze periode?

Nog wat meegekregen van de Brexit daar? In Schotland was het toch wel massaal Bremain.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 23 juli 2016 @ 11:48:23 #4
78918 SeLang
Black swans matter
pi_163950092
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 20:53 schreef tjoptjop het volgende:
Tof verslag en wat een prachtig land is het toch ook _O_

Ik lees veel over slecht weer, hoe manifesteert zich dat daar. Regent het dan de hele dag, of zijn het meer buitjes? Hoeveel dagen heb je gemiddeld slecht weer in deze periode?
Dat wisselt nogal, maar in mijn ervaring zijn het vooral buien. "Slecht weer" is nogal relatief in de Schotse Hooglanden. Afgezien van hele mooie dagen zijn één of meer buien op een dag iets wat je daar gewoon verwacht, dus een dag met af en toe een bui beschouw ik niet persé als slecht.

Het grootste probleem (voor mij) is niet zozeer regen maar vooral laaghangende bewolking. Want als je in de heuvels wandelt betekent dat dan vaak dat je in dichte mist wandelt (enkele tientallen meters zicht) en dus niets ziet. Daar is weinig aan want dan loop je puur je GPS track te volgen. Vaak heb je daar dan ook nog motregen in combinatie met harde wind.

quote:
Nog wat meegekregen van de Brexit daar? In Schotland was het toch wel massaal Bremain.
Ik heb het een beetje kunnen volgen o.a. op mijn lange golf radio. De Schotten die ik erover sprak waren inderdaad niet blij. Voorafgaand aan het referendum heb ik nog een hele discussie gehad met een Schotse politicologie studente (van 18jr) die ik tegenkwam tijdens een heuvelwandeling (ik kom altijd verbazingwekkend veel leuke jonge meiden tegen in de Schotse heuvels). Zij was voorstander van remain, maar het argument was vooral dat ze zoveel leuke subsidies krijgen van de EU. Ik vond dat een vreemd argument, aangezien de UK netto betaler is. Maar haar argument was dat ze die subsidies niet krijgen van de UK (of Schotse) regering en ze dus eigenlijk meer vertrouwen in de EU had dan in de eigen regering om belastinggeld te verdelen. En ik maar denken dat Schotten meer soevereiniteit willen hebben!

Op de avond van het referendum had ik nog lang zitten kletsen met een Engelse kampeerder (die Leave supporter was). Onze conclusie was dat Remain toch wel zou winnen vanwege de angstcampagne die de regering voerde (die ook effectief was tijdens het Schotse onafhankelijkheids referendum - mensen kiezen al het erop aan komt toch voor de status quo). De volgende ochtend kwam hij naar mijn tent "We're out of the EU and Cameron has resigned!". Dat was wel een verrassing.

Een paar dagen later in het ziekenhuis begon de (Schotse) arts er spontaan over hoe belachelijk ze het allemaal vond. Het zat haar erg hoog. Ze had net die petitie getekend voor een re-run van het referendum.

Maar ja genoeg hierover, want ik wil niet dat dit een politiek topic wordt.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  Meest relativerende user 2022 zaterdag 23 juli 2016 @ 16:44:26 #5
357044 Budapestenaar
pi_163956496
Wat een bizar mooie reis! Ik vind Schotland geweldig (klimaat, landschap, natuur, mensen) en zou ook graag eens een dergelijke wandelvakantie doen. Iets minder heftig, want echt klimmen wil ik niet. Ik begrijp uit je verhaal dat je de wandelingen alleen doet? Is dat niet gevaarlijk?
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 23 juli 2016 @ 17:43:53 #6
78918 SeLang
Black swans matter
pi_163957953
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 16:44 schreef Budapestenaar het volgende:
Wat een bizar mooie reis! Ik vind Schotland geweldig (klimaat, landschap, natuur, mensen) en zou ook graag eens een dergelijke wandelvakantie doen. Iets minder heftig, want echt klimmen wil ik niet. Ik begrijp uit je verhaal dat je de wandelingen alleen doet? Is dat niet gevaarlijk?
De meeste plekken in Schotland hoef je niet te klimmen hoor! De Skye Cuillins zijn wat dat betreft de uitzondering. Ik hou zelf ook niet van echt klimmen (technisch) maar een beetje scrambling is okee.

Er zit altijd een risico aan dingen alleen doen, vooral als je kunt vallen en dergelijke. Maar het is het risico waard vind ik. De meeste wandelingen in Schotland hebben trouwens weinig risico in de zomer.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  maandag 25 juli 2016 @ 08:49:05 #7
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_163992957
Tof verslag met mooie foto's! ^O^
Ook de vogelfoto's zijn gaaf om te zien (medevogelliefhebber :W).

En wat een schrik die val! Was je helemaal alleen deze vakantie of had je een reisgenoot? Gelukkig viel het uiteindelijk nog iets mee.

En nog een _O_ voor je wandelingen/beklimmingen/actieve planning!
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_163996400
Wat een tof verslag.

Prachtig dat Schotland en wil er zeker nog eens naar terug.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_164004470
Erg mooi verslag weer selang! Wil er zelf ook eens heen, en dan zijn dit soort toffe verslagen niet goed voor je :p
Voor wat foto's, kijk hier
  woensdag 27 juli 2016 @ 22:33:08 #10
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_164055415
Wederom mooi verslag SeLang!
Hopelijk vallen de wonden mee van de val.

Skye staat ook vrij hoog op mijn lijstje. Lekker hoor die frisse buitenlucht in de Schotse hooglanden. Altijd vriendelijke mensen, heerlijk ruig weer. Fantastisch! Ben jaloers (dat ik niet zomaar 1,5 maand daar kan rondstruinen) maar gun het je van harte!

Nog plannen voor de korte termijn?
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
pi_164056283
Heel gaaf verslag! Ben zelf niet zo'n wandelaar maar dit is toch wel inspirerend.
1 ding intrigeert mij wel: hoe kun je zomaar zes weken op reis? (Zelfstandig?/Sabbatical?/prettige werkgever?)
I wander in my time...
  Moderator vrijdag 29 juli 2016 @ 10:58:25 #12
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_164085106
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 23:04 schreef TheTraveler het volgende:
Heel gaaf verslag! Ben zelf niet zo'n wandelaar maar dit is toch wel inspirerend.
1 ding intrigeert mij wel: hoe kun je zomaar zes weken op reis? (Zelfstandig?/Sabbatical?/prettige werkgever?)
Deze vraag heb ik dus ook :D
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 29 juli 2016 @ 11:46:15 #13
78918 SeLang
Black swans matter
pi_164086168
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 08:49 schreef Radyhyn het volgende:
Was je helemaal alleen deze vakantie of had je een reisgenoot?
Ik reis altijd alleen :)

quote:
7s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:33 schreef Boterbartje het volgende:

Nog plannen voor de korte termijn?
- 2 maanden Ecuador vanaf eind september
- Arizona National Scenic Trail (of een deel daarvan) lopen komend voorjaar

quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 23:04 schreef TheTraveler het volgende:
hoe kun je zomaar zes weken op reis? (Zelfstandig?/Sabbatical?/prettige werkgever?)
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 10:58 schreef onlogisch het volgende:

Deze vraag heb ik dus ook :D
Ik ben niet afhankelijk van een werkgever
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  Moderator vrijdag 29 juli 2016 @ 11:49:38 #14
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_164086245
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 11:46 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik ben niet afhankelijk van een werkgever
Een miljonair _O_

Baas :7
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_164101298
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 11:46 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik reis altijd alleen :)

[..]

- 2 maanden Ecuador vanaf eind september
- Arizona National Scenic Trail (of een deel daarvan) lopen komend voorjaar

[..]


[..]

Ik ben niet afhankelijk van een werkgever
Ah! Moet een heerlijk gevoel zijn. Zeker als je zulke reizen kunt maken.
I wander in my time...
pi_164175219
_O_ vet verslag zeg. Ook gaaf om te zien zoen tentje midden in een wei _O_
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_164205800
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 11:46 schreef SeLang het volgende:

- 2 maanden Ecuador vanaf eind september
- Arizona National Scenic Trail (of een deel daarvan) lopen komend voorjaar

Nice!
Ooit de JMT overwogen?
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 18:11:05 #18
353177 ArannaeCor
Een heule trotste Fries
pi_164369673
Mooi verslag SeLang. Leuk dat ik sommige dingen zelf ook herken omdat ik daar zelf ook wel geweest ben. =)
  One tough cookie zaterdag 20 augustus 2016 @ 23:38:49 #19
169210 liesje1979
pi_164721702
Eindelijk de tijd en de energie om aandachtig te lezen, jeetje joh die valpartij, dat had ook best ernstiger kunnen aflopen denk ik. :o
Heb jee topic met een beetje vertraging in het reisverslagentopic gezet. TRV / Reisverslagen van FOK!kers.
pi_164723302
Mooi Selang, ziet er echt gaaf uit!
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_165448279
Wat heeft deze reis je ongeveer gekost?
People are always teaching us democracy but the people who teach us democracy don't want to learn it themselves.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 20 september 2016 @ 12:30:05 #22
78918 SeLang
Black swans matter
pi_165448340
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:26 schreef LievePoetin het volgende:
Wat heeft deze reis je ongeveer gekost?
Totaal ¤588 (waarvan ¤304 benzine kosten)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_165449128
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 12:30 schreef SeLang het volgende:

[..]

Totaal ¤588 (waarvan ¤304 benzine kosten)
Dat is wel erg goedkoop ^O^ :{ met overtocht
People are always teaching us democracy but the people who teach us democracy don't want to learn it themselves.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 20 september 2016 @ 14:01:35 #24
78918 SeLang
Black swans matter
pi_165449991
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 13:10 schreef LievePoetin het volgende:

[..]

Dat is wel erg goedkoop ^O^ :{ met overtocht
Ik woon in zuid Engeland dus geen overtocht. Wel verder rijden dan voor de meeste Nederlanders.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_172159540
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2016 14:01 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik woon in zuid Engeland dus geen overtocht. Wel verder rijden dan voor de meeste Nederlanders.
Hoe oud ben je? En hoe voelt het, als je dat doet alleen? Hoe voelt het na twee dagen en hoe voelt het na twee weken? En hoe denk je dan over het leven en de wereld ?

Ik ben een vrouw en ik doe dat niet (ja er zijn er die het wel doen, maar ja ik niet) dus ben zo benieuwd!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')