Beef Wellington met een fraaie boel ossenhaas erin een idee? Is goed voor te bereiden en past qua klassiekheid wel bij de rest van je gerechtenquote:Op zaterdag 22 oktober 2016 10:53 schreef Myraela het volgende:
Ik was al begonnen.Moet alleen nog een hoofdgerecht verzinnen. Tijd is een beetje een probleem, drukke periode voor kerstavond. Weinig tijd om veel voor te bereiden.
Amuse:
Kort gegrilde tonijn in een korstje van sesam en bacon, met een citroenmayonaise
Tartaar van tonijn met een avocado crème
Voorgerecht:
Salade met rode kool en gerookte eend en appel
Hoofdgerecht:
Dessert:
Stoofperen Charlotte
Nog opzoek naar een makkelijk en klassiek hoofdgerecht. Ik kook voor 8 personen.
Als kip en kalkoen kan, kan eend ook!quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 10:56 schreef timmmmm het volgende:
Ik kan wel wat hulp gebruiken dit jaar. Ik heb leveraids, ik mag maar heel weinig dingen eten tijdens de kerst.
- Geen rood vlees
- Verzadigd van van te gebruiken ingredienten moet <2 gram per 100 gram zijn.
- Koolhydraatarm, wat ik aan meelspijzen eet moet volkoren zijn en zo'n 50-75 gram op het diner
- Geen alcohol
- Matig met suiker
Wat mag dan wel? Bolletje sorbetijs kan nog net, kip, kalkoen en vis mag wel gewoon en de meeste heldere soepen ook. Groente mag onbeperkt, noten en pure chocolade ook met mate, ondanks het vetgehalte, omdat je toch ook vet binnen moet krijgen en het merendeel onverzadigd is.
Normaal heb ik geen moeite een lekker kerstdinertje in elkaar te zetten, maar het is nu toch wel behoorlijk lastig.
Ja, klopt. Was twee jaar terug ook een enorm succes, maar zou toch liever iets op tafel zetten dat ik nog niet heb gemaakt. Maar misschien moet ik gewoon niet zo moeilijk doen.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Beef Wellington met een fraaie boel ossenhaas erin een idee? Is goed voor te bereiden en past qua klassiekheid wel bij de rest van je gerechten![]()
En als je niet zo eigenwijs bent dat je zelf je bladerdeeg wilt maken (been there, done that) is het nog een makkie ook.
Eend is bij mijn weten rood vleesquote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Als kip en kalkoen kan, kan eend ook!![]()
Ik maakte twee jaar geleden met groooooooot succes dit ontzettend lekkere eendrecept als hoofdgerecht:
http://www.foodblogs.com/(...)dy-and-pups-an-angry
Zalm in zoutkorst? Bijna even indrukwekkend als het snijmoment van de beef, het moment wanneer je de korst opentikt en ook makkelijk van te voren te maken, zonder veel werkquote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:03 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, klopt. Was twee jaar terug ook een enorm succes, maar zou toch liever iets op tafel zetten dat ik nog niet heb gemaakt. Maar misschien moet ik gewoon niet zo moeilijk doen.
Ohja, familie is dus geen fan van vis.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:04 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Zalm in zoutkorst? Bijna even indrukwekkend als het snijmoment van de beef, het moment wanneer je de korst opentikt
Oh!quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:03 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, klopt. Was twee jaar terug ook een enorm succes
Oh verhip, je hebt gelijk! Dan maar eens iets leuks met kip verzinnenquote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:04 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Eend is bij mijn weten rood vlees
Dat lijkt me ook erg lekker! Maar moet eerlijk zeggen dat ik nu toch weer naar de Beef Wellington neig. Dat was zo'n groot succes. Mijn familie zou in een restaurant ook altijd iets van een biefstuk kiezen, dan is dit natuurlijk wel erg lekker.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Oh!Vergeten, sorry! Ja, dan snap ik dat je geen zin hebt om dat nog een keer te doen.
![]()
Is een simpele ham een idee? Voedt acht man tegelijk en kost nauwelijks handelingen ter voorbereiding.
Ik heb deze wel eens gemaakt:
http://pickyin.blogspot.n(...)-with-chili-jam.html
Chili-jam is er erg lekker bij, maar kun je ook al een paar weken eerder maken.
Met kastanjes!quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik zit te denken aan een reeenrug, omdat mijn vader daar al zo lang als ik me kan herinneren over grapt.
Oh dat klinkt best heel erg awesomequote:
Kalkoen?quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 10:56 schreef timmmmm het volgende:
Ik kan wel wat hulp gebruiken dit jaar. Ik heb leveraids, ik mag maar heel weinig dingen eten tijdens de kerst.
- Geen rood vlees
- Verzadigd van van te gebruiken ingredienten moet <2 gram per 100 gram zijn.
- Koolhydraatarm, wat ik aan meelspijzen eet moet volkoren zijn en zo'n 50-75 gram op het diner
- Geen alcohol
- Matig met suiker
Wat mag dan wel? Bolletje sorbetijs kan nog net, kip, kalkoen en vis mag wel gewoon en de meeste heldere soepen ook. Groente mag onbeperkt, noten en pure chocolade ook met mate, ondanks het vetgehalte, omdat je toch ook vet binnen moet krijgen en het merendeel onverzadigd is.
Normaal heb ik geen moeite een lekker kerstdinertje in elkaar te zetten, maar het is nu toch wel behoorlijk lastig.
SPOILER: plaatje bij het praatjeOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dit jaar 1e kerstdag dus voor 8 volwassenen waarvan opa&oma kleine eters zijn en pas op het laatste moment weten of ze komen ivm gezondheid.
Het idee voor nu is een soepje vooraf met zelfgemaakt brood, een aantal hoofdgerecht met bijgerecht-dingen en een tof dessert.
Dan hebben we nog 2e kerstdag met mijn volledige familie, 50+ mensen. Normaal is het allemaal 'neem wat lekkers mee', vorig jaar had ik een quiche uitgekozen waar 500 gram sjalotten in moesten. Dat doe ik niet nog een keer![]()
. Dus daar mag ik ook nog wat voor verzinnen.
Dieettechnische uitdagingen: geen sesam ivm allergie, een aantal die geen vis lusten en bietjes zijn ook een no-go.
Kooktechnische uitdaging: ik ben net gestopt met vegetarisch eten na 11 jaar en heb geen idee hoe ik fatsoenlijk vlees klaarmaak.Dus dit kan nog leuk worden.
Oooh, die amuse!quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 10:53 schreef Myraela het volgende:
Ik was al begonnen.Moet alleen nog een hoofdgerecht verzinnen. Tijd is een beetje een probleem, drukke periode voor kerstavond. Weinig tijd om veel voor te bereiden.
Amuse:
Kort gegrilde tonijn in een korstje van sesam en bacon, met een citroenmayonaise
Tartaar van tonijn met een avocado crème
Voorgerecht:
Salade met rode kool en gerookte eend en appel
Hoofdgerecht:
Dessert:
Stoofperen Charlotte
Nog opzoek naar een makkelijk en klassiek hoofdgerecht. Ik kook voor 8 personen.
Dat klinkt erg lekker! Heb je daar ook een recept van?quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 15:46 schreef TravelRose het volgende:
Tot nu toe neem ik de volgende opties in overweging:
- brie in filodeeg met cranberry's en geroosterde amandelen (amuse, anders is het wel erg zwaar)
Ik zou eerst de carpaccio doen, en dan de soep. Dan ga je van koud naar warm.quote:
Klinkt lekker hoor!quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 15:46 schreef TravelRose het volgende:
Hij is er weer!
Wij moeten (oké, aangeboden) op tweede kerstdag het diner verzorgen. Het enige dat er absoluut niet in mag zitten zijn schaaldieren, voor de rest is alles goed.
Tot nu toe neem ik de volgende opties in overweging:
- brie in filodeeg met cranberry's en geroosterde amandelen (amuse, anders is het wel erg zwaar)
- pompoensoep met gepofte knoflook en Parmezaanse kaas
- zalmcarpaccio (of tonijncarpaccio) met zeewiersalade en zoetzure bietjes
- misschien beef wellington of een hele gevulde kip (in ieder geval met geroosterde groene asperges en geglaceerde worteltjes)
- een spoom van citroenijs, limoncello en cava
- banoffee pie of Key Lime Pie (maar dat is meer omdat we in de Keys zijn geweest)
Het enige probleem is dat niets echt bij elkaar past heb ik het idee. Wat zou ik kunnen weglaten of toevoegen om het toch een soort van geheel te maken.
Hoe ik het als amuse ga doen, weet ik nog niet. Denk kleine stukjes filodeeg. En cranberry's doen ik of als jam erbij of nog in het pakketje.quote:Op maandag 24 oktober 2016 09:25 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Dat klinkt erg lekker! Heb je daar ook een recept van?
Ik ga in elk geval kerstavond koken voor een deel van mijn schoonfamilie. Er zitten een paar niet zo avontuurlijke eters bij, en ik wil het mezelf niet te moeilijk maken aangezien ik in andermans keuken kook, dus ik hou het simpel.
O, dat is ook wel een goede inderdaad! Bedankt voor de input!quote:Op maandag 24 oktober 2016 10:33 schreef Myraela het volgende:
Ik vond juist de pompoensoep, gevulde kip en key lime pie wel goed bij elkaar passen. Voelt een beetje Amerikaans aan. Misschien is dat wel tof als jullie er net zijn geweest.
Ah, goede, dank je!quote:Op maandag 24 oktober 2016 09:57 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik zou eerst de carpaccio doen, en dan de soep. Dan ga je van koud naar warm.
Thanks! Ik vind de combi van mosterd met brie wel een gekke, zoals in het recept. Maar met cranberries lijkt het me heerlijkquote:Op maandag 24 oktober 2016 11:32 schreef TravelRose het volgende:
[..]
Hoe ik het als amuse ga doen, weet ik nog niet. Denk kleine stukjes filodeeg. En cranberry's doen ik of als jam erbij of nog in het pakketje.
Ik gebruik dit recept: http://www.foodnetwork.co(...)almonds-recipe.html#!
En konijn ookquote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Als kip en kalkoen kan, kan eend ook!![]()
Heerlijk!quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 18:57 schreef Bienelientjee het volgende:
Oh![]()
Dit topic!
Voor het eerst ga ik kerst vieren in Engeland nu ik hier woon. Maar vriendliefs vader kookt altijd het kerstdiner! Dus voor het eerst in jaren hoef ik geen twee daags menu te verzinnen.
En er is een kans dat ik moet werken rond die tijd. Maar we doen misschien toch een dag ergens uit kiezen dat ik toch een 3 gangs diner maak in kerststijl!
Heb je een recept voor dit toetje? Lijkt me interessant!quote:Op woensdag 26 oktober 2016 22:12 schreef Secricible het volgende:
Ooh jeej!
Ik ga met jullie meegenieten dit jaar. Ik maak al 5 jaar op rij het kerstdiner bij mijn ouders. Dit jaar hebben we van 2e kerstdag moeten verhuizen naar kerstavond en mijn moeder wil de traditie van limburgs konijn in ere houden op kerstavond dus eten we konijn. Mijn tante vond dat ze dan ook niet achter kom blijven en wilde het voorgerecht maken. Dus ik heb iig het toetje opgeeist dit jaar en ga een mooie chocolade bol maken, van witte chocolade met frambozen en pistache als vulling.
[ afbeelding ]
Heb stiekem grandioos de pest in dat mijn kerstdiner is afgepakt haha, maar misschien eis ik de hapjes vooraf nog wel op om te voorkomen dat we aan de stokbrood met kant en klare smakeloze salades zitten...
Eerste kerstdag gaan we dan lekker met z'n tweetjes uit eten en tweede kerstdag zal ik nog wat lekkere hapjes maken en denk ik dat we verder iets van stoofvlees met zelfgebakken brood eten na een lange wandeling met de hondjes. Tenzij we nog eters gaan krijgen, misschien sloof ik me dan voor die kerstdag nog wel even uit.
Klassiek engels? Denk aan beef wellington, trifle etc?quote:Op maandag 31 oktober 2016 16:35 schreef MrsDuck het volgende:
Heerlijk... het is weer zover...
Ik ga 2e kerstdag los voor 10 personen, waaronder 3 kinderen. We zijn geen grote eters en pittig en/of vissig hoeft ook niet. Ik werk het liefst met een thema. USA, Hollandsche streekgerechten, Bbq en Allerhande zijn al eens geweest... iemand nog een idee, wat niet te avontuurlijk is?
Daar zat ik ook al aan te denken. Beef Wellington heb ik nog nooit gemaakt dus dat is wel een uitdaging, eens testen.En er bij Yorkshire puddings, spruitjes met kastanje zoiets. Ik heb niet voor niets kastanjebomen in de tuin (de eetbare variant).quote:Op maandag 31 oktober 2016 17:57 schreef dedude87 het volgende:
[..]
Klassiek engels? Denk aan beef wellington, trifle etc?
Haha ik wilde net op bovenstaande reageren met vergeet de Yorkshire puddings niet! Gekookte wortels en spruitjes hebben we er ook altijd bij ja, en parsnip vaak. Of turnip. Of allebei? Ik weet het niet meerquote:Op maandag 31 oktober 2016 19:21 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Daar zat ik ook al aan te denken. Beef Wellington heb ik nog nooit gemaakt dus dat is wel een uitdaging, eens testen.En er bij Yorkshire puddings, spruitjes met kastanje zoiets. Ik heb niet voor niets kastanjebomen in de tuin (de eetbare variant).
wow! Ben niet verbaasdquote:Op maandag 14 november 2016 20:49 schreef vinnypassy het volgende:
Ik ben gevraagd om tweede kerstdag betaalt te gaan koken ()
Sorry, weet niet genoeg van menu's samentellen e.d. om je hier antwoord op te geven, maar die aardappelsterren heb ik vast op mijn pinterest opgeslagen. Wat een leuk idee!quote:
Hmm ja misschien wel. Daarom ook daarna de frisse spoom. Maar sowieso ga ik het nog voorproeven natuurlijkquote:Op maandag 21 november 2016 16:31 schreef MrsDuck het volgende:
Klinkt goed! Al twijfel ik of de combi van de tompouce (wat natuurlijk een variant is van een pasteibakje) en uiencompote qua textuur een goede is. Het is beide zacht en met zoete tonen, de crunch komt van het bladerdeeg. Ik denk dat een beetje salade frisser is en daar zou je natuurlijk een rode kersttwist aan kunnen geven met roodlof, cranberries ed.
Ja ik vond ze ook erg leukquote:Op maandag 21 november 2016 16:44 schreef Bleie het volgende:
[..]
Sorry, weet niet genoeg van menu's samentellen e.d. om je hier antwoord op te geven, maar die aardappelsterren heb ik vast op mijn pinterest opgeslagen. Wat een leuk idee!
Kopje tomatensoep, pindasoep of wontonsoep? Pangsit goreng? DimSum? Daar zijn vast ook wel vegetarische varianten van te maken.quote:Op maandag 21 november 2016 19:21 schreef Aphrodyte het volgende:
Net als de voorgaande jaren wordt het dit jaar weer eerste kerstdag een driegangen diner in handen van mij en mijn moeder en tweede kerstdag een diner buiten de deur.
Wij zijn vegetariërs; dit jaar wordt het waarschijnlijk een Indonesisch thema.
Ik denk aan een rijsttafel met onder andere oerap, seitan sateh, blado kentang en sambal goreng telor met als dessert pisang goreng en ijs.
Ik zoek eigenlijk alleen nog naar een geschikt voorgerecht. Iemand suggesties?
Hmm, wontonsoep is wel een goed idee ja. Heldere bouillon lijkt me wel fijn om ruimte te houden voor de rijssttafel.quote:Op woensdag 23 november 2016 12:09 schreef MrsDuck het volgende:
[..]
Kopje tomatensoep, pindasoep of wontonsoep? Pangsit goreng? DimSum? Daar zijn vast ook wel vegetarische varianten van te maken.
Lijkt me wel lekker hoor, zo'n uitgebreid Indonesisch dinerquote:Op woensdag 23 november 2016 12:32 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Hmm, wontonsoep is wel een goed idee ja. Heldere bouillon lijkt me wel fijn om ruimte te houden voor de rijssttafel.
Vegetarische gyoza dacht ik ook al aan, alleen zijn deze twee dingen niet Indonesisch. Maar eigenllijk vind ik ze wel goed passen, dus bedankt voor de tip!
Hoe kom jij er aan dan?quote:Op woensdag 23 november 2016 21:28 schreef uniekhoorn het volgende:
Heb net een Jamie Oliver kerstkookboek, heb hem doorgebladerd en ziet er goed uit maar ik heb weinig ruimte.. dus voor 15 euro (excl. verzendkosten) mag iemand hem kopen
gewonnenquote:
gister genomen foto alleen even doorgebladerdquote:Op woensdag 23 november 2016 21:57 schreef miss_sly het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op woensdag 23 november 2016 21:55 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
gewonnen
[/quotes]
Tof!
Is het Nederlands of Engels? Indien Nederlands wil ik het wel.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Knakworst met bladerdeeg/ croissantdeegquote:Op dinsdag 29 november 2016 17:33 schreef Myraela het volgende:
Mensen, ik moet wat simpele, goedkope en voor de kinderen leuke hapjes hebben. Hebben jullie leuke ideeën? Ik moet de ochtend gewoon werken, dus erg veel tijd heb ik niet. Ook wil ik er niet teveel geld aan uitgeven, het zijn geen mensen die duurdere producten waarderen.
Ik heb nu:
Chip en dip
Gehaktballetjes
Kipkerrie saucijzenbroodjes
Roze gevulde eieren
Crostini met brie, honing en walnoten
Krabkoekjes met citroendip
Kokosgarnalen
Ik doe al kip saucijzenbroodjes, dus dat vind ik dan al teveel op die eerste twee opties lijken. Wraps zijn nog wel een idee, maar misschien iets te saai.quote:Op dinsdag 29 november 2016 17:48 schreef miss_dynastie het volgende:
Knakworst met bladerdeeg/ croissantdeeg
Mini sate-spiezen
En ik weet niet of het inmiddels alweer hip is, maar wraps met zalm of kip doen het ook altijd wel goed.
Vind ik altijd wel lekker met geitenkaas, maar ben bang dat ze dat niet eten. Aan de ene kant wil ik geen te saaie dingen maken, maar aan de andere kant zijn het mensen die gewoon niets eten wat ze niet kennen.quote:
https://www.okokorecepten(...)ppelen-knoflook-oven een idee?quote:Op dinsdag 29 november 2016 18:45 schreef Fietsertje70 het volgende:
Uitdaging ligt er: 1 van de tafelgenoten met kerst volgt een dieet ivm ziekte: Geen koe; Geen varken; Geen boter en geen melkproducten. Kip en vis mogen wel.
tot nu toe heb ik:
* Haringbonbon (moeten nog 2 hapjes bij)
* Komkommersoepje met gerookte zalm
* Kalkoen met bijgerechten (wie weet hoe ik een lekker aardappelgerecht kan maken zonder melk/room?)
* Verse ananas. Voor de rest met slagroom, dat dan weer wel
als tegenhanger ook iets met groente?quote:Op dinsdag 29 november 2016 18:43 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik doe al kip saucijzenbroodjes, dus dat vind ik dan al teveel op die eerste twee opties lijken. Wraps zijn nog wel een idee, maar misschien iets te saai.
[..]
Vind ik altijd wel lekker met geitenkaas, maar ben bang dat ze dat niet eten. Aan de ene kant wil ik geen te saaie dingen maken, maar aan de andere kant zijn het mensen die gewoon niets eten wat ze niet kennen.
tomatensoepquote:Op dinsdag 29 november 2016 17:33 schreef Myraela het volgende:
Mensen, ik moet wat simpele, goedkope en voor de kinderen leuke hapjes hebben. Hebben jullie leuke ideeën? Ik moet de ochtend gewoon werken, dus erg veel tijd heb ik niet. Ook wil ik er niet teveel geld aan uitgeven, het zijn geen mensen die duurdere producten waarderen.
Ik heb nu:
Chip en dip
Gehaktballetjes
Kipkerrie saucijzenbroodjes
Roze gevulde eieren
Crostini met brie, honing en walnoten
Krabkoekjes met citroendip
Kokosgarnalen
Aardappelkroketjes, of die aardappelsterren die hier onlangs voorbijkwamen?quote:Op dinsdag 29 november 2016 17:33 schreef Myraela het volgende:
Mensen, ik moet wat simpele, goedkope en voor de kinderen leuke hapjes hebben. Hebben jullie leuke ideeën? Ik moet de ochtend gewoon werken, dus erg veel tijd heb ik niet. Ook wil ik er niet teveel geld aan uitgeven, het zijn geen mensen die duurdere producten waarderen.
Ik heb nu:
Chip en dip
Gehaktballetjes
Kipkerrie saucijzenbroodjes
Roze gevulde eieren
Crostini met brie, honing en walnoten
Krabkoekjes met citroendip
Kokosgarnalen
Een groot stuk vlees in de oven?quote:Op dinsdag 29 november 2016 21:08 schreef Isabeau het volgende:
Mijn kerstdiner ging plots van 4 naar 10 man en nu weet ik het niet meer, dus kom hier ook maar voor inspiratie
Wat was het plan? Waarom zou dat nu niet lukken?quote:Op dinsdag 29 november 2016 21:08 schreef Isabeau het volgende:
Mijn kerstdiner ging plots van 4 naar 10 man en nu weet ik het niet meer, dus kom hier ook maar voor inspiratie
best wel idee thxsquote:Op dinsdag 29 november 2016 18:50 schreef essnhills het volgende:
[..]
https://www.okokorecepten(...)ppelen-knoflook-oven een idee?
Het waren 4 makkelijke eters, nu met 3 heel moeilijke etersquote:Op dinsdag 29 november 2016 23:30 schreef derLudolf het volgende:
Wat was het plan? Waarom zou dat nu niet lukken?
Wat wilde je gaan doen, wat wordt bemoeilijkt door de eters?quote:Op woensdag 30 november 2016 09:34 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het waren 4 makkelijke eters, nu met 3 heel moeilijke eters
Vis in het voorgerecht, dat kan al niet. En er moet ook een vegetarisch hoofdgerecht bij. En ik had een gerecht met kalkoen bedacht (geen hele), met een vulling, maar daar zitten noten in en dat kan ook niet. Het nagerecht maakt niet uit, dat lust iedereen wel.quote:Op woensdag 30 november 2016 09:36 schreef timmmmm het volgende:
Wat wilde je gaan doen, wat wordt bemoeilijkt door de eters?
Complete vegetarische hoofdgerechten vind ik altijd lastig, worden bij mij altijd verkapte voorgerechten.quote:Op woensdag 30 november 2016 09:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Vis in het voorgerecht, dat kan al niet. En er moet ook een vegetarisch hoofdgerecht bij. En ik had een gerecht met kalkoen bedacht (geen hele), met een vulling, maar daar zitten noten in en dat kan ook niet. Het nagerecht maakt niet uit, dat lust iedereen wel.
Wat hebben wij dan een makkelijke familie. Geen vegetariërs, geen glutenallergie, geen noten allergie.quote:Op woensdag 30 november 2016 09:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Vis in het voorgerecht, dat kan al niet. En er moet ook een vegetarisch hoofdgerecht bij. En ik had een gerecht met kalkoen bedacht (geen hele), met een vulling, maar daar zitten noten in en dat kan ook niet. Het nagerecht maakt niet uit, dat lust iedereen wel.
Heb je daar zelf niks over te zeggen dan?quote:Op woensdag 30 november 2016 09:34 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het waren 4 makkelijke eters, nu met 3 heel moeilijke eters
Nee, ik zou samen met mijn ouders een kerstdiner hebben, maar daar komt nu meer familie bijquote:Op woensdag 30 november 2016 09:53 schreef miss_dynastie het volgende:
Heb je daar zelf niks over te zeggen dan?
2 hoofdgerechten is ook prima, want dan hoef je maarbij één hoofdgerecht uit te pakken met garnituren en dat kan de vegerarier dan weer gewoon eten.quote:Op woensdag 30 november 2016 10:20 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nee, ik zou samen met mijn ouders een kerstdiner hebben, maar daar komt nu meer familie bij
En ik denk dat ik twee hoofdgerechten ga doen. En dan een vegetarisch gerecht. Idee van timmmm klinkt wel fraaiVegetarisch mag wel weer noten overigens
Mijn moeder zat te denken aan iets met meloen en kalkoen als voorgerecht, maar dat vind ik wel erg jaren 70. Ik zit nog nergens aan te denkenquote:
Ik kwam een vegetarische wellington tegen, dat vond ik ook een leuk hoofdgerecht, zowel om te maken als om te presenteren.quote:Op woensdag 30 november 2016 10:20 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nee, ik zou samen met mijn ouders een kerstdiner hebben, maar daar komt nu meer familie bij
En ik denk dat ik twee hoofdgerechten ga doen. En dan een vegetarisch gerecht. Idee van timmmm klinkt wel fraaiVegetarisch mag wel weer noten overigens
Oh kijk, Jamie heeft er een recept voor: http://www.jamieoliver.co(...)getarian-wellington/quote:Op woensdag 30 november 2016 10:39 schreef miss_sly het volgende:
Ik kwam een vegetarische wellington tegen, dat vond ik ook een leuk hoofdgerecht, zowel om te maken als om te presenteren.
Vroeger met vriendinnen (en 1 vriend) wel Sinterkerst (ergens tussen sinterklaas en kerst in) gevierdquote:Op woensdag 30 november 2016 11:10 schreef essnhills het volgende:
Vanavond komen vriendinnen wat voorproeven.
Ik ga de 2 amuses maken, de rode koolsoep, een stoofpotje voor Sinterklaas, de mini tarte tatin en een witte chocolade kruidnoten cheesecake. Het is een beetje door elkaar met Kerst en Sinterklaas gerechten
Ja, Jamie heeft er ook één. Er is een aantal recepten in omloop, en ik vond het echt leuk, het ziet er leuk uit en het is een feestelijk vegetarisch gerecht.quote:Op woensdag 30 november 2016 10:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Oh kijk, Jamie heeft er een recept voor: http://www.jamieoliver.co(...)getarian-wellington/
Dit is eigenlijk best makkelijk vegetarisch en niet-vegetarisch te maken. Dan is er toch eenheid in hoofdgerecht.quote:Op woensdag 30 november 2016 12:22 schreef miss_sly het volgende:
Ja, Jamie heeft er ook één. Er is een aantal recepten in omloop, en ik vond het echt leuk, het ziet er leuk uit en het is een feestelijk vegetarisch gerecht.
IK had deze op het oog: https://www.leukerecepten.nl/recepten/vegetarische-wellington/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |